7 uur onderweg 5 keer overstappen, Ik had het niet over stoptreinen, ik had het over de TGV en THA vermijden...quote:Op dinsdag 8 januari 2008 08:56 schreef Dr_Flash het volgende:
[..]
Met stoptreintjes naar Parijs, daar had ene Zug-Chef het van de week ook al over. Madness
Laten we het hopen.quote:Op dinsdag 8 januari 2008 10:20 schreef Duvel het volgende:Nee, landelijk kun je de invoering zeker vergeten.
Maar die schuifdeurtjes, is dat niks?quote:Poortjes worden om de haverklap gesloopt, daarom openen ze al als je er een beetje tegenaan duwt.
Wordt volgens mij ook gesloopt door dat teringtuig. Echt: in theorie is het een mooi systeem, maar wat ik zie is dat o.a. de gemiddelde Rotterdammer te dom is om het te gebruiken, en dat de mate van hufterigheid van het volk groter is dan de mate van hufterproofheid van het materiaal.quote:Op dinsdag 8 januari 2008 10:43 schreef Darkwing_Duck het volgende:
[..]
Maar die schuifdeurtjes, is dat niks?
Aanleren! Stokslagen gewoon als voor programma voor het voetballen. Dan heb je gelijk alle grote hufters bij elkaar. En voor de recidivisten gewoon de bron van testosteron wegnemen: met twee stenen.quote:
Ah, jij bent proefpersoon voor de nieuwe aanpak!quote:Op dinsdag 8 januari 2008 11:39 schreef Fixers het volgende:
[..]
Aanleren! Stokslagen gewoon als voor programma voor het voetballen. Dan heb je gelijk alle grote hufters bij elkaar. En voor de recidivisten gewoon de bron van testosteron wegnemen: met twee stenen.
OK, this is bad, mkay.quote:Op dinsdag 8 januari 2008 11:47 schreef Dr_Flash het volgende:
Technisch gebeuren voor geinteresseerden
Ik ben inmiddel de video aan het kijken, en wil met behulp van mijn oom aan de slag gaanquote:Op dinsdag 8 januari 2008 13:56 schreef Dr_Flash het volgende:
Het ziet er eigenlijk erg simpel uit wat ze gedaan hebben. Zelfs ik kan het volgen, dus dan moet het wel HEEL makkelijk te doen zijn
Hmmm, eens kijken of onze übertoffe oosterburen niet een ov jaartkaart 1e klasse op mn kaart wil laden.quote:
quote:Op dinsdag 8 januari 2008 14:35 schreef Darkwing_Duck het volgende:
[..]
Ik ben inmiddel de video aan het kijken, en wil met behulp van mijn oom aan de slag gaan
De sleutel tot het succes was het analyseren van de chip zelf. Ik heb geen elektronenmicroscoop, dus daar was ik waarschijnlijk al vastgelopen. Wel geinig: volgens mij zijn er al eerdere beveiligingstoepassing door de mand gevallen door veel de beperkte RNG's, dus waarom dat nog in deze chip zit...quote:Op dinsdag 8 januari 2008 13:56 schreef Dr_Flash het volgende:
Het ziet er eigenlijk erg simpel uit wat ze gedaan hebben. Zelfs ik kan het volgen, dus dan moet het wel HEEL makkelijk te doen zijn
quote:Op dinsdag 8 januari 2008 10:43 schreef Darkwing_Duck het volgende:
[..]
Maar die schuifdeurtjes, is dat niks?
Ja, want in Parijs hebben ze helemaal geen kutvolk en teringtuig en zoquote:Op dinsdag 8 januari 2008 17:41 schreef Peterselieman het volgende:
Werkt in Parijs op zich prima, maar ja het is niet de verwachting dat het in Nederland super zal werken.
quote:
Van beide smilies weet ik eigenlijk niet hoe ik ze moet interpreterenquote:
quote:Beveiliging van OV-chipkaart
Translink Systems: gebruik van OV-chipkaart veilig
De Volkskrant berichtte vanochtend over de beveiliging van de OV-chipkaart. Dit naar aanleiding van de bekendmaking van een team van onderzoekers op een computercongres in Duitsland. Zij zouden in staat zijn het standaard beveiligingsalgoritme van de Mifare-technologie te kraken. Dit zou gevolgen hebben voor de beveiliging van de OV-chipkaart. In deze nieuwsbrief informeren wij u over dit onderwerp.
OV-chipkaart niet gekraakt
De conclusies die worden getrokken experts in de media, waaronder de Volkskrant, zijn volgens Translinks Systems (landelijk verantwoordelijk voor het OV-chipkaartsysteem) onjuist. De hackers hebben onderzocht hoe een deel van de beveiliging werkt, maar beschikken niet over de sleutels. Dit deel van de beveiliging is slechts een kleine schakel in de totale keten van beveiligingsmaatregelen die de OV-chipkaart kent. Het is te vergelijken met het weten hoe een kluis werkt, maar de codes om de kluis te openen zijn niet bekend. De beveiliging van de OV-chipkaart is dus nog intact. Translink Systems heeft TNO verzocht een onafhankelijk onderzoek uit te voeren om deze conclusie te bevestigen.
RET-directeur Pedro Peters: “Translink Systems heeft mij ervan verzekerd dat onze reizigers veilig met de OV-chipkaart kunnen reizen. Ik twijfel er dan ook niet aan dat onderzoek dit zal bevestigen. Reizigers kunnen er zeker van zijn dat veiligheid continue onder de aandacht is.”
Privacy niet in geding
De chipkaarttechnologie is niet stuk of onbruikbaar. Ook is er geen sprake van dat privacygevoelige informatie op straat ligt en dat reizigers gratis kunnen reizen. De gegevens op de kaart kunnen niet uitgelezen worden en de chip bevat geen persoonsgegevens.
Uitrol niet in gevaar
Er is geen enkele aanleiding om de huidige kaarten in de kaart te vervangen en de uitrol in Nederland te vertragen.
Veiligheid continue onder de aandacht
Het is niet ongebruikelijk dat onderzoekers proberen om beveiligingssystemen te testen. Producenten gebruiken die informatie om beveiligingssystemen verder te ontwikkelen. Dat is een permanente ontwikkeling. Trans Link Systems stimuleert dit soort onderzoek door het gericht in eigen opdracht laten uitvoeren van vergelijkbare onderzoeken.
quote:Op dinsdag 8 januari 2008 18:41 schreef Darkwing_Duck het volgende:
Ennewee, vandaag viel de OVChipflits in de bus, hoe toevallig :
Goeiequote:Op dinsdag 8 januari 2008 19:28 schreef Duvel het volgende:
Wel ff het goede logotje er op hč!
[ afbeelding ]
quote:Op dinsdag 8 januari 2008 19:28 schreef Duvel het volgende:
Wel ff het goede logotje er op hč!
[ afbeelding ]
Lol, ik ook niet. Zit pas op 4 pendeltjes dat me 208 kilometer heeft opgeleverd.quote:Op maandag 7 januari 2008 23:08 schreef Dr_Flash het volgende:
oh zo ver ben ik het hele jaar nog niet
Ik merkte t ja, de 12565 reed niet vanaf Amf, wel reed de 565 met 15 bakken ICM, waarvan in Zwolle de voorste 6 bakken doorgingen als 565 naar Groningen, de 6 bakken daarachter door als 12565 naar Leeuwarden en de achterste 3 bakken eraf gingen. Overigens was zo'n beetje de hele trein helemaal leeg bij binnenkomst, dus die trein is vast pas in Amersfoort begonnen...quote:Op dinsdag 8 januari 2008 20:05 schreef Dr_Flash het volgende:
http://nu.nl/news/1383362(...)t_en_Amersfoort.html
Schiet lekker op daar, al de 2e dit jaar op dat korte stukkie.
Ze moeten net zoals in New York van die stalen hekken gebruiken voor de metro, kan ook niet gesloopt wordenquote:Op dinsdag 8 januari 2008 10:43 schreef Darkwing_Duck het volgende:
[..]
Maar die schuifdeurtjes, is dat niks?
en dan schokken geven als je ze probeert te slopen?quote:Op dinsdag 8 januari 2008 22:17 schreef Tecnix het volgende:
[..]
Ze moeten net zoals in New York van die stalen hekken gebruiken voor de metro, kan ook niet gesloopt worden
Als het klote straattuig het zo afleert, primaquote:Op woensdag 9 januari 2008 00:27 schreef Ou-Tannu het volgende:
[..]
en dan schokken geven als je ze probeert te slopen?
http://www.nrc.nl/binnenl(...)stests_hsl_een_dramaquote:Veiligheidstests hsl een ‘drama’
Utrecht, 8 jan. NS wil niet langer een tijdstip noemen waarop de hsl-zuid, de hogesnelheidslijn tussen Amsterdam en de Belgische grens, in gebruik wordt genomen. Dat komt door dramatisch verlopende proeven met het nieuwe beveiligingssysteem.
Dat heeft commercieel directeur Jan-Willem Siebers van NS Hispeed tegenover NRC Handelsblad verklaard.
Dit soort opmerkingen is pas dom.quote:Op woensdag 9 januari 2008 10:18 schreef Peterselieman het volgende:
Dom dat je de beveiliging van zo'n duur project niet dubbel uitvoert. In plaats van treinen met een lagere snelheid rijdt er nu op de testtreinen na helemaal niets.
Precies. En nog met geldige argumenten ook gaerne. Ik wachtquote:Op woensdag 9 januari 2008 15:57 schreef Duvel het volgende:
wat ik natuurlijk moet doen is een uitgebreide uitleg waarom dat niet mogelijk is, wat het kost, waarom het huidige beveiligingssysteem nu misschien moeilijk is, maar winst voor de toekomst, blablabla.
Tuurlijk weet ik in grote lijnen wel hoe het zit. Maar je moet niet altijd alles vanuit technisch perspectief willen zien, maar ook vanuit het economische. Zolang er maar zeer weinig treinen op het traject rijden, is het rendement op je investering bedroevend laag. Daarom zou het vanuit economisch oogpunt misschien beter zijn geweest om naast ERTMS ook ATB aan te leggen, zodat je in ieder geval inkomsten met de lijn kunt genereren. 's Nachts zou je dan kunnen gebruiken om te testen. Iets wat de Fransen doen, zoals uit het krantenartikel blijkt. Toen de beslissing werg genomen om de lijn aan te leggen en deze gelijk van ERTMS te voorzien, was de verwachting dat tegen de tijd dat de lijn klaar was er al veel kinderziektes verholpen zouden zijn bij ERTMS. Echter is de praktijk weerbarstiger en is het systeem nog niet af en vertoont veel kuren. Deze kunnen alleen door de heren technici opgelost worden door veel te testen en het probleemsgewijs aan te pakken. Op deze route liggen nog veel hordes en struikelblokken, maar als deze eenmaal genomen zijn, dan kan het iets moois worden.quote:Op woensdag 9 januari 2008 15:57 schreef Duvel het volgende:
Sorry: wat ik natuurlijk moet doen is een uitgebreide uitleg waarom dat niet mogelijk is, wat het kost, waarom het huidige beveiligingssysteem nu misschien moeilijk is, maar winst voor de toekomst, blablabla. Maar eigenlijk kon je dat al weten.
ATB kan niet onder 25kV-bovenleiding. De keuze voor ERTMS is destijds genomen terwijl het systeem nog niet af was. Dat is onhandig geweest, en de kinderziektes zijn duidelijk groter dan verwacht. Op de Betuweroute gaat het op de een of andere manier beter, maar daar hoeven ze ook geen 300km/u te rijden.quote:Op woensdag 9 januari 2008 16:23 schreef Peterselieman het volgende:
[..]
Tuurlijk weet ik in grote lijnen wel hoe het zit. Maar je moet niet altijd alles vanuit technisch perspectief willen zien, maar ook vanuit het economische. Zolang er maar zeer weinig treinen op het traject rijden, is het rendement op je investering bedroevend laag. Daarom zou het vanuit economisch oogpunt misschien beter zijn geweest om naast ERTMS ook ATB aan te leggen, zodat je in ieder geval inkomsten met de lijn kunt genereren. 's Nachts zou je dan kunnen gebruiken om te testen. Iets wat de Fransen doen, zoals uit het krantenartikel blijkt. Toen de beslissing werg genomen om de lijn aan te leggen en deze gelijk van ERTMS te voorzien, was de verwachting dat tegen de tijd dat de lijn klaar was er al veel kinderziektes verholpen zouden zijn bij ERTMS. Echter is de praktijk weerbarstiger en is het systeem nog niet af en vertoont veel kuren. Deze kunnen alleen door de heren technici opgelost worden door veel te testen en het probleemsgewijs aan te pakken. Op deze route liggen nog veel hordes en struikelblokken, maar als deze eenmaal genomen zijn, dan kan het iets moois worden.
Helaas weet ik ook dat ERTMS en ATB niet echt met elkaar overweg kunnen, dus het dubbele systeem is kostbaar om aan te leggen en kan ook nog eens voor extra problemen zorgen.
Waarom niet?quote:Op woensdag 9 januari 2008 16:28 schreef Duvel het volgende:
[..]
ATB kan niet onder 25kV-bovenleiding.
Hee, die ken ik!quote:Op dinsdag 8 januari 2008 10:43 schreef Darkwing_Duck het volgende:
[..]
Maar die schuifdeurtjes, is dat niks?
Omdat ATB gebruik maakt van spoorstroomlopen voor de treindetectie en het ATB-signaal, en de 50Hz-componenten van de 25kV de treindetectie verneuken. En dat wil je niet.quote:
Hai Rickquote:Op woensdag 9 januari 2008 22:25 schreef _Xbox_Master_ het volgende:
[ afbeelding ]
Ziet er leuk uit voor de aankomende zomer
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |