abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_55070589
Met kerst krijg ik drie gasten op bezoek. Dus ga ik proberen een kerstmaal in elkaar te puzzelen... ben eigenlijk geen superkok (maak meestal iets voor max 2 personen klaar), dus dit wordt een uitdaging... Heb alleen nog geen idee wat ik mijn gasten moet voorschotelen...
Hoeft trouwens niet superde luxe 20-gangen te zijn..., maar wel wat meer dan een afbakpizza natuurlijk

Dus ben ik benieuwd naar wat anderen van plan zijn... gewoon om ideeën op te doen... wellicht ook leuk voor andere Fok!ers...

ps.. Zijn er ook online kerstreceptensites te vinden trouwens?, Google is hierbij nog niet mijn vriend...
pi_55070613
ik krijg restjes

werken in de horeca in de kerstperiode is niet ideaal
A "Nederlands restaurant" is a 'contradictio in terminus'.
If it don't matter to you, it don't matter to me
pi_55071201
Ik heb 3 gasten, moeilijke gasten (mijn familie ) Wat ik maak:

Rundvleessalade:

250 gram afgekoelde gekookte aardappelen, zeer fijn geprakt (dag van te voren, afgekoeld dus)

250 gram cornedbeef, ook fijn gemaakt

Een tube zaanse Mayo

Een halve pot zure augurken en zilveruitje fijn gehakt

Zout en peper naar smaak

Sate van Mora (kip)

Voorverwarmen in een pan, zodra het warm is in een pannetje doen boven een waxinelichtje, ketjap, knoflook en gember naar smaak toevoegen.

Knoflookboter

Zachte roomboter en anders een pak roomboter laten smelten (heel langzaam)

3 tenen knoflook

Zout

Een eetlepel citroensap

Tuinkruiden (peterselie, bieslook, selerie......go easy on the basilicum, dille en andere heftige kruiden)

Stokbrood (liefst vers natuurlijk en anders, lees de aanwijzingen goed op het afbakbrood en vergeet het brood niet nat te maken voor het in de voorverwarmde oven te stoppen)

Komkommersalade

Komkommer ( ) Schillen en met een kaasschaaf ofzo in dunne plakjes in een diepe schaal. Peper en zout naar smaak. 1/3 zonnebloemolie, 2/3 azijn (om het even, geen schoonmaakazijn ). Eventueel een uitje erdoorheen, maar is zo ook al erg lekker.

Wat het hier ook altijd goed doet is een assortiment aan vlees en een grillplaat. Tip: Kruid je vlees zelf, bij de slager is niet te vreten, die voegen namelijk nauwelijks of geen zout toe. Ow, en koop op zeker geen voorbereide schalen vlees bij de slager.

Ik weet vast nog veel meer tips, maar voor zover even.
I used to work in a morgue........I am a people person
Only Human
pi_55071296
niks. ik laat het voor me klaarmaken.
full stops and exclamation marks
  donderdag 6 december 2007 @ 09:36:58 #5
5036 KrnKje
kleine typfout
pi_55072619
Wat is een echte kerstmaaltijd?
Ik zou gewoon een willekeurig beetje uitgebreid recept nemen en iets lekkers op tafel zetten.

Zelf doen we thuis nu voor het 7e jaar het kerst-diner met z'n allen. Iedereen doet een gang en het hoofdgerecht is met z'n tweeën. Zo zijn we intussen van 3 naar 5 gangen uitgebreid
Koken met Frank - Culinaire uitspattingen...
pi_55073082
Eén avond uit eten, andere avond nog niet ingevuld...
anonieme razernist
  donderdag 6 december 2007 @ 10:23:42 #7
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_55073350
hoop offtopic geblaat verwijderd
graag weer serieus verder nu
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_55074476
Kerstavond eten we bij familie, dus ik heb geen flauw idee.
Eerste Kerstdag eten we een smakelijk biefstukje, gebakken aardappeltjes en een groente, ik weet alleen nog niet welke. En natuurlijk een lekker toetje na.

Tweede Kerstdag pasta met varkenshaas en een smakelijk pastasausje eroverheen . En de rest van het toetje van Eerste Kerstdag (ik vermoed Ben en Jerries ).

We zijn maar met z'n tweetjes (bewust overigens) dus zo heel uitgebreid hoeft het allemaal niet. Als het maar wel lekker smaakt .
I am the root of all that is evil, but you can call me Kuukske.
[i]All that hurts me makes me stronger[/i] - MR
pi_55074820
Op Kerstavond hebben we een visschotel, met zalmsalade, stokbrood, zoetbrood etc. Eerste Kerstdag eten we waarschijnlijk krieltjes, varkenshaas met pepersaus en sla. Tweede Kerstdag iets simpels waarschijnlijk, biefstuk met brood oid.
We want happy paintings. Happy paintings. If you want sad things, watch the news
pi_55075804
Bij schoonzus goutmet en bij mijn moeder haar gestoofde konijnendijen en mijn geroosterde aardappelen.
pi_55075930
Broodjes bal
Heeft u ook wel eens meerdere Sinterklazen gezien? Bedenk dan altijd: als de dagen korter worden, blijf dan altijd krenten in de pap fleppen!
  donderdag 6 december 2007 @ 19:26:08 #12
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_55084433
Kerstavond en eerste kerst dag weet ik het nog niet hangt ook af van de anderen waarmee ik kook tweede kerstdag uit eten
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_55098804
Heb al plannen, maar moet nog verder uitgewerkt worden en kan vanalles aan veranderen. Gewoon dingen die wij zelf erg lekker vinden.

Vooraf kreeftensoep,
galiameloen in pata negra,
hoofdgerecht parelhoen met witte wijnsaus (of lamsrack, nog even kijken) en gegrilde apergetips en
na ijs met chocoladeaus en fruit.

Nog een paar vraagjes:
Smaakt ananas bij chocoladeaus, kan me herinneren dat dat bitter smaakt? Heb bij de C1000 hele leuke mini-ananasjes gezien.
En wat voor bijgerecht bij het hoofdgerecht, zat te denken aan risotto, maar dat werkt volgensmij niet echt?
Sweet and innocent...
pi_55098954
Voor inspiratie en recepten zou ik trouwens 's op de websites van grote supermarkten kijken. AH en C1000 hebben weer erg leuke dingen!
Sweet and innocent...
pi_55099040
quote:
Op vrijdag 7 december 2007 12:29 schreef Innocence het volgende:
Smaakt ananas bij chocoladeaus
Volgens mij smaakt dat prima...

De C1000 had in het blaadje ook een leuk recept staan met mini-ananas! Misschien is dat iets voor je?

Benodigdheden
4 mini-ananassen
1 vanillestokje
2 el verse munt, zeer fijngehakt
8 bollen vanilleroomijs
4 el gemalen kokos

Halveer de mini-ananassen met het blad in de lengte. Schep het vruchtvlees eruit; zorg dat de helften niet beschadigen. Snijd de harde kern weg en snijd het vruchtvlees in piepkleine blokjes. Snijd het vanillestokje open en schraap het merg met de punt van een scherp mes eruit. Meng het vanillemerg met de munt door de ananasblokjes. Schep in elke ananashelft een bol roomijs en zet ze tot gebruik in de vriezer. Schep de ananastartaar, eventueel met een open (kook- of bak)ring, op het bord. Leg de ananas ernaast. Bestrooi de gevulde ananas met de
gemalen kokos en serveer direct.

Tips
Vervang de gemalen kokos door geroosterd amandelschaafsel.
Vervang voor een slanker gerecht het vanilleroomijs door vanillekwark.
Kidstip! Vervang voor de kinderen de ananastartaar door plakjes banaan en schenk er nog wat (kant-en-klare) chocoladesaus over.

pi_55099503
quote:
Op vrijdag 7 december 2007 12:39 schreef Trusten het volgende:

[..]

Volgens mij smaakt dat prima...

De C1000 had in het blaadje ook een leuk recept staan met mini-ananas! Misschien is dat iets voor je?
Zo was ik ook op het idee gekomen

Vorig jaar flensjes met plakjes clementines, vanilleijs en chocoladesaus, zo ontzettend lekker en simpel. Maar geen zin om weer precies hetzelfde te eten...
Sweet and innocent...
pi_55100856
Eerste kerstdag ga ik uit eten dus dat weet ik niet

Tweede kerstdag kook ik voor mijn moeder en mijn lief, en het wordt een volledig Indiase maaltijd. Ik maak een curry, een salade en een dessert. Waarschijnlijk wordt het kip in citroengras-kokossaus met sperziebonen en rijst, raita, naan, de salade weet ik nog niet en iets met ijs en vruchten toe.
There is nothing left to prove
No use deny this simple truth
Can’t find the reason to keep holding on
Now that the love is gone
pi_55101113
Ik eet wat de chef bij mn werk klaarmaakt. Zal wel iets uitgebreider zijn, gezien ik alledrie de kerstdagen werk. Zal ook wel glaasje wijn bij zitten, ookal moet er nog gewerkt worden.
Verder heb ik hier gepost om mee te lezen
  vrijdag 7 december 2007 @ 16:19:53 #19
115121 Arizona
Zeg maar Arißona
pi_55104129
Eerste kerstdag eten we met de hele familie en maken een aantal familieleden (ik lekker niet ) een stamppotbuffet.

Tweede kerstdag gaan we lekker afgezaagd gourmetten, gewoon met ons drietjes .
You won't be lost, hurt, tired or lonely - Something beautiful will come your way
pi_55107062
Er wordt mij een maal klaargemaakt door mijn moeder op eerste kerstdag. Ik schat tomatensoep met stokbrood en kruidenboter vooraf en als hoofdgerecht varkenshaas in pepersaus met boontjes in spek en aardappelrozetjes.
Voor mijn lieve ouders die al dertig jaar een regime aanhouden van zesmaal per week een Hollandse prak en op woensdag patat is dat al spannend genoeg, dus ik vind het wel lief.

Ik ga voor het toetje zorgen, maar kan het niet te blits maken, dus ik doe maar gewoon een appelcrumble met vanille-ijs, denk ik
Op tweede kerstdag bij de schoonfamilie gourmetten.

Ooit, ooit, ooit, dan heb ik een groter huis met (vooral) een grotere keuken, en dan komen ze met kerst gewoon allemaal bij mij en dan zal ik ze leren wat feestelijk eten is!
  vrijdag 7 december 2007 @ 21:44:06 #21
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_55111880
Eerste kerstdag moet ik werken maar daarna gaan we met mijn familie uit eten.
2de kerstdag zal wel shoarma bestellen worden ofzo.
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
pi_55128796
Wij doen kerstavond bij m'n vader en dan komen ook m'n zusje en de 3 kinderen van de vouw van m'n vader en alle aanhang en kinderen. Dan is er dus altijd een buffet en megaveel pakjes onder de boom. Dat buffet is altijd erg lekker en een mix van zelfgemaakte gerechtjes als ook makkelijke opwarmdingen als hammetjes met honingsaus en zo. Toe is er altijd een gigantische ijstaart die meer mooi is dan lekker!

1e kerstdag doen we fijn met z'n tweeen bij ons thuis met onze pakjes onder onze boom en dan maak ik iets makkelijks, doch lekker. Hoogstwaarschijnlijk iets uit het excellent-assortiment van de AH. Ik denk nu de lamsrack, maar de rosbief was ook erg lekker vorig jaar.

2e kerstdag moet ik het diner maken voor 8 man en dat weet ik nog echt niet. Vandaar dat ik hier ook post: alle ideeen zijn welkom. Het toetje weet ik overigens al, want meneer conleche stond erop om zijn bijdrage te leveren en wil tiramisu maken. Ik vind het zeer schattig dat hij mee wil doen dus tiramisu it is. (hoewel ik voor de zekerheid iets in de vriezer achter de hand houd, mocht het mislukken
pi_55142239
Wij gaan eerste kerstdag koken voor mijn ouders, zusje, opa en oma en schoonouders (9 mensen in totaal )

Als amuse wordt het:
http://www.ah.nl/recepten/recipe.jsp?source=AllerHande%2013%202007&page=2&id=462488
Gisteren geprobeerd, smaakt erg goed!

Voorgerecht:
http://www.ah.nl/recepten/recipe.jsp?source=AllerHande%2013%202007&page=3&id=462498
Deze week even proberen, kan toch niet zo moeilijk zijn en heel fout gaan Gisteren een andere geprobeerd maar die was niet goed bevallen en dit is het alternatief.

Soep -> paprika room soep:
http://www.ah.nl/recepten/recipe.jsp?source=AllerHande%2013%202007&page=3&id=462502
Deze moeten we nog een keer proberen ... had eigenlijk spinazie soep in de planning maar die heb ik afgelopen week gemaakt en die smaakte wel goed maar zag eruit als slootwater en dat vind ik niet helemaal iets om voor te zetten dan

Hoofdgerecht:
http://www.ah.nl/recepten/recipe.jsp?collection=algemeen&rq=rollade&id=369600
Nog niet geprobeerd maar denk wel dat dit goed komt ... vorig jaar hadden we voor 9 mensen tournedo dus dan moet dit een eitje zijn

Aardappeltjes:
http://www.ah.nl/recepten/recipe.jsp?classification=kerst&course=bijgerecht&page=1&id=415858
en/of
http://www.ah.nl/recepten/recipe.jsp?classification=kerst&course=bijgerecht&page=1&id=462532

Groente:
http://www.ah.nl/recepten/recipe.jsp?classification=kerst&course=bijgerecht&page=2&id=462510
en
http://www.ah.nl/recepten/recipe.jsp?classification=kerst&course=bijgerecht&page=1&id=369634

Toetje:
http://www.ah.nl/recepten/recipe.jsp?classification=kerst&course=nagerecht&id=369920
OF een nougaine eistaart van Kees de ijsspecialist

(Ja de AH site is me goed van dienst geweest dit jaar! )

2 kerstdag: iets bij mijn schoonouders met mijn zwager en schoonzusje, ik vermoed gourmetten

[ Bericht 8% gewijzigd door Tinkerbel_ACC_ op 09-12-2007 13:03:50 ]
  zondag 9 december 2007 @ 13:23:40 #24
5036 KrnKje
kleine typfout
pi_55143539
quote:
Op zondag 9 december 2007 12:18 schreef Tinkerbel_ACC_ het volgende:
Powered by AH.nl
Koken met Frank - Culinaire uitspattingen...
pi_55147037
Ik kook met kerst voor het 3de jaar op rij een 8 gangen menu voor mijn ouders, broertje, zus(je), en aanhang. 8 mensen in het totaal. Het menu is nu zo goed als af. Wel zullen er hier en daar nog wat dingetjes bij komen dan wel afvallen en ben ik nog bezig met een amuse of 5 te verzinnen. Ook naar de wijnen moet ik nog kijken. Ik heb er weer zin in!

Het menu tot nu toe:

- Carpaccio van coquilles, salade van gebakken bieten met mierikswortel en een lichte dresing van framozen azijn.
- Trio van paddenstoelen: paddenstoelen soepje, slade met gegrilde paddenstoel, paddenstoelen granité
- Terrine van gestoofde konijnenpoot, in cognac gemarinerde eendelever en spek. En een frisse citrus salade.
- In korenwolf gepocheerde zeeduivel, broccoli puree, citroen saus en knoflookschuim
- Hert met flespompoen, verse pasta en een pittige tijm jus
- Capucino van chocosoep, amaretto sylabub en amandelschuim
- Amarene yoghurt ijs, karnemelk hangop, stoofperen compotte en een stoofpeervochtsiroop
- Kaasplank met voornamelijk kazen van plaatselijke kaasboeren.

Recepten heb ik alleen grof in mijn hoofd zitten hoe het uiteindelijk precies gaat smaken weet ik dus ook pas als het klaar is.
eten!!!
pi_55147208
quote:
Op zondag 9 december 2007 15:49 schreef janatwork het volgende:
Ik kook met kerst voor het 3de jaar op rij een 8 gangen menu voor mijn ouders, broertje, zus(je), en aanhang. 8 mensen in het totaal. Het menu is nu zo goed als af. Wel zullen er hier en daar nog wat dingetjes bij komen dan wel afvallen en ben ik nog bezig met een amuse of 5 te verzinnen. Ook naar de wijnen moet ik nog kijken. Ik heb er weer zin in!

Het menu tot nu toe:

- Carpaccio van coquilles, salade van gebakken bieten met mierikswortel en een lichte dresing van framozen azijn.
- Trio van paddenstoelen: paddenstoelen soepje, slade met gegrilde paddenstoel, paddenstoelen granité
- Terrine van gestoofde konijnenpoot, in cognac gemarinerde eendelever en spek. En een frisse citrus salade.
- In korenwolf gepocheerde zeeduivel, broccoli puree, citroen saus en knoflookschuim
- Hert met flespompoen, verse pasta en een pittige tijm jus
- Capucino van chocosoep, amaretto sylabub en amandelschuim
- Amarene yoghurt ijs, karnemelk hangop, stoofperen compotte en een stoofpeervochtsiroop
- Kaasplank met voornamelijk kazen van plaatselijke kaasboeren.

Recepten heb ik alleen grof in mijn hoofd zitten hoe het uiteindelijk precies gaat smaken weet ik dus ook pas als het klaar is.
Jeetje, das ambitieus! En wat is korenwolf; ik dacht dat een beschermd beestje was

Ikzelf vind het altijd lekkerder om te eindigen met zoet, dus doe ik de kaas altijd voor het zoete dessert, maar ik las toevallig in de allerhande gister, dat sommigen er ook mee eindigen idd. Had iets te maken met de wijnkeuze, geloof ik...
  zondag 9 december 2007 @ 16:13:51 #27
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_55147564
quote:
Op zondag 9 december 2007 15:58 schreef conleche het volgende:

En wat is korenwolf; ik dacht dat een beschermd beestje was
Witbier.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 9 december 2007 @ 16:15:18 #28
78964 Luuksor
[ Curacao ]
pi_55147591
Korenwolf is een witbier toch?
pi_55147821
korenwolf is inderdaad een witbier zie: http://www.gulpener.nl/product.php?proID=2. En over eerst kaas dan zoet:
quote:
Kaas in het menu
In een klassiek Frans menu serveert men na de hoofdschotel en voor de kaas, een frisse groene salade met mineraalwater om de mond geheel schoon te maken en te verfrissen.
Daarna komt dan het kaasplateau met een mooie rode wijn, een wijn die mooier, ouder en interessanter is dan de wijn bij het hoofdgerecht. Eventueel kan de wijn van het hoofdgerecht bij de kaas worden doorgedronken, maar nóóit en nóóit mag de wijn bij de kaas eenvoudiger zijn dan degene die eraan vooraf ging. 'Men mag nooit met spijt terugdenken aan de vorige wijn, zegt een oude Franse wijsheid. Pas daarna komt het zoete dessert. In Engeland gaat het anders: daar serveert men eerst de traditionele zoete pudding, en daarna de kaas. Dat heeft een reden. In Engeland wordt bij de kaas niet, zoals in Frankrijk, een rode wijn geschonken. Die zou immers reddeloos verloren zijn na een zoet dessert. Elke rode wijn, ook de allerbeste, lijkt zuur na een zoete smaak. In Engeland schenkt men bij de kaas een port, liefst vintage port, anders een ruby of tawny, en aangezien port zoet is, kan die wel geproefd worden na een zoete pudding. Al vinden Fransen ook dat niet geheel in de haak, zij zouden ook liever kaas en eventueel port vòòr het dessert savoureren. Maar goed, traditie is ook iets.
bron:http://home.12move.nl/~sh304324/introhenk/spijs/kaasa.html Ik doe kaas na het zoet omdat de kaas ook de inleiding is tot nog een uren lange borrel na het diner.
eten!!!
  Moderator zondag 9 december 2007 @ 16:27:49 #30
9859 crew  Karina
Woman
pi_55147922
Eerste Kerstdag uit eten, tweede waarschijnlijk iets van de AH kerstmenu's.
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
pi_55148679
1e avond kook ik uitgebreid, hoewel ik nog niet weet wat. 2e avond gaan we gourmetten, da`s altijd goed
Saartje
pi_55293724
Ik zal eenmaal voor 14 man en eenmaal voor 8 man koken. Iemand tips. Ik wil iets van wildzwijn of trio van vogeltjes gaan maken. Tips?
pi_55322547
ik is een beetje sneu: eet alleen met kerst.
Wil deze keer wel echt uitgebreid koken, maar weet nog niets wat ook te doen is voor 1 persoon
pi_55328968
Op kerstavond kook ik en komen er vrienden langs, we zijn met z'n achten in totaal. Dit is het menu:

Carpaccio
***
Zuppa di Zuchini met lookbruchetta
***
Mezzelune met pomodori
***
Spiezen met italiaanse kruiden en citroen
Salade van gegrilde groente met ricotta
Risotto torentje met champignonroom
***
Crumble van appeltjes met amaretto en amandelen
***
koffie compleet


Eerste kerstdag komen ga ik samen met mijn schoonouders en gezin naar mijn ouders en mijn moeder kookt. Ik weet nog niet wat, maar ze had het er over dat het iets eenvoudigs ging worden, met niet al te veel poespas. Mijn moeder kan overigens heerlijk koken! Dus ik ben benieuwd.

Tweede kerstdag zijn we met z'n drietjes (ik, man en dochter) en ik weet nog niet wat ik dan ga koken. Waarschijnlijk ook niet al te spannend.
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_55336800
Ben er helemaal uit, wordt dus
  • kreeftensoep
  • galia meloen in pata negra
  • lamsrack met gegrilde aspergetips en aardappeltjes in de schil
  • ijs geserveerd in mini-ananasjes met rum-chocoladesaus

    Lekker simpel, maar wel erg lekker.
  • Sweet and innocent...
    pi_55339343
    Ik ga voor een italiaans menu. Het moet ook nog eens vegetarisch zijn ivm familie enzo...

    Primo:

    Pastarol (groot opgerold pastavel met vulling, op een bedje van tomatensaus)

    Secondo:

    bladerdeegtaartjes gevuld met paddestoelen, en een salade

    Dolce:

    Zelfgemaakt espresso ijs met limoncello room.


    Ik zoek alleen nog een goede antipasto. Heeft iemand misschien ideeën?
    pi_55339503
    Vooraf : Coctail van mosselen / garnalen , inktvis

    Hoofd : Gegrilde zwaardvis , roseval aardappeltjes,en krieltjes. en een groente.

    Na : Moet ik nog bedenken.
    A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
    pi_55340058
    1ste kerstdag gourmetten ofzo hoop ik.. lekker makkliijk

    2e kerstdag uit eten.. nog makkelijker
      maandag 17 december 2007 @ 18:32:02 #39
    139677 Curiosity
    In the devil's playground
    pi_55341820
    1e kerstdag gourmetten, 2e kerstdag chinees bezorgmenu, net besteld, dus lekker makkelijk met de kerst.
    “Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
    pi_55346954
    1e dag bij ons thuis en heb het eindelijk zelf een keer kunnen beslissen. Na jaren klagen over telkens hetzelfde voedsel nog niet bijster origineel maar komt ie:

    voor:
    - gerookte kip salade
    - amuses met paar soorten vis e.d.
    - cappucinoboullion soep

    hoofd:
    - varkenshaas met katenspek en peperroomsaus

    na:
    - roomijstaart met caramel en nootjes
    - paar soorten flubberpudding

    2e dag gourmetten bij de schoonouders
    pi_55351651
    quote:
    Op maandag 17 december 2007 21:53 schreef Pipo_de_Clown het volgende:
    1e dag bij ons thuis en heb het eindelijk zelf een keer kunnen beslissen. Na jaren klagen over telkens hetzelfde voedsel nog niet bijster origineel maar komt ie:

    voor:
    - gerookte kip salade
    - amuses met paar soorten vis e.d.
    - cappucinoboullion soep
    Wat moet ik me daar in godsnaam bij voorstellen?!
    Tonight I think I'll walk alone
    I'll find my soul as I go home
    pi_55352037
    Ik hoef deze kerst een keertje niet te koken
    Eerste kerstdag bij mijn ouders alwaar mijn moeder ongetwijfeld weer een fantastische maaltijd op tafel zal zetten en tweede kerstdag met mijn schoonfamilie bij een oom en tante. Zelfs voor oud en nieuw hoef ik niks te doen dit jaar .

    Als je geen ervaring hebt met koken voor meerdere mensen en uitgebreide maaltijden zou ik het simpel houden. Maak gerechten die je van tevoren kunt maken en alleen maar hoeft op te warmen en als je iets wilt maken wat je nog nooit gemaakt heb doe het dan voor de kerst een keertje op proef zodat je niet zit te stressen.
    Kerst moet leuk en gezellig zijn en dat is het pas als je niet de hele tijd staat te zweten in de keuken maar ook tijd met je gasten kunt doorbrengen.
    Succes
    There is no love sincerer than the love of food.
    pi_55352066
    Ik ga uit eten, ga weer wintersporten Ik heb zo'n vermoeden dat we met Kerst uiteten gaan, en dat we dan o.a. weer gegratineerde aardappelen krijgen
    [b]Op dinsdag 27 januari 2009 21:01 schreef MariaEtcetera het volgende:[/b]
    We zijn gewoon een topic vol dysfunctional awesomeness! And proud of it!
    pi_55352107
    In iedergeval mijn befaamde crème brulee. Ik hoop dat er ook carpacio en asperges op het menu komen te staan
    pi_55359579
    Wij hebben lekker 3 dagen kerst hebben we besloten. Anders krijgen we het nooit voor elkaar om alle Star Wars films te kijken We hebben maandag dus toegevoegd, ook omdat we beide officiele dagen buiten de deur eten en toch zelf ook wel lekker maar simpel willen koken.

    Dag O:
    1. Carpaccio
    2. Varkenshaas met spek en peperroomsaus uit de oven
    2. Iets met aardappelen (nader in te vullen)
    2. Haricots verts met spek uit de oven
    3. IJstaart uit de oven (iemand een lekker recept?)

    Dag 1:
    uitgebreid eten bij mijn ouders. Ik heb geen idee wat maar ik hoorde al iets over zalmrolletjes en zelfgemaakte pommes parisienne.

    Dag 2:
    Fonduen bij mn schoonouders.
    Spoilers!
    pi_55368900
    quote:
    Op zaterdag 15 december 2007 17:23 schreef HenkdeTank het volgende:
    Ik zal eenmaal voor 14 man en eenmaal voor 8 man koken. Iemand tips. Ik wil iets van wildzwijn of trio van vogeltjes gaan maken. Tips?
    Als je dan per se een trio wilt maken, doe dan een wildtrio. Kun je dat vogeltje grillen, duif of kuiken ofzo, een konijnenpoot stoven en hoef je alleen een stuk filet (ree/hert/haas) a la minute te bakken. Lijkt me makkelijker dan een vogeltjestrio. Maar waarom zo moeilijk doen als je voor acht of 14 man kookt?
    pi_55368958
    quote:
    Op vrijdag 7 december 2007 12:29 schreef Innocence het volgende:
    Nog een paar vraagjes:
    Smaakt ananas bij chocoladeaus, kan me herinneren dat dat bitter smaakt? Heb bij de C1000 hele leuke mini-ananasjes gezien.
    En wat voor bijgerecht bij het hoofdgerecht, zat te denken aan risotto, maar dat werkt volgensmij niet echt?
    Ananas en chocolade vind ik geen geslaagde combi, evenals mango en chocolade. Frambozen, banaan en peer weer wel.
    pi_55372529
    quote:
    Op dinsdag 18 december 2007 00:53 schreef mjan het volgende:

    [..]

    Wat moet ik me daar in godsnaam bij voorstellen?!
    dat is een soep met een toef room er bovenop in een glas geserveerd zodat het net capuccino is
    pi_55375034
    quote:
    Op dinsdag 18 december 2007 21:48 schreef Pipo_de_Clown het volgende:

    [..]

    dat is een soep met een toef room er bovenop in een glas geserveerd zodat het net capuccino is
    Aha! Dat verklaart het ineens ja
    Tonight I think I'll walk alone
    I'll find my soul as I go home
    pi_55416329
    Met kerst ga ik ook wat in elkaar zetten voor 4 personen.

    Tot nu toe maak ik nog het meest gebruik van een boek van jamie oliver, moet alleen nog een voorgerecht.

    hoofdgerecht
    Koolsalade
    Stukje vlees met een sausje en aardappelpuree

    nagerecht
    Brownies van 15
    Iets wat mijn vriendin gaat maken met ananas ofzo.
    abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
    Forum Opties
    Forumhop:
    Hop naar:
    (afkorting, bv 'KLB')