Ik heb 3 gasten, moeilijke gasten (mijn familie

) Wat ik maak:
Rundvleessalade:
250 gram afgekoelde gekookte aardappelen, zeer fijn geprakt (dag van te voren, afgekoeld dus)
250 gram cornedbeef, ook fijn gemaakt
Een tube zaanse Mayo
Een halve pot zure augurken en zilveruitje fijn gehakt
Zout en peper naar smaak
Sate van Mora (kip)
Voorverwarmen in een pan, zodra het warm is in een pannetje doen boven een waxinelichtje, ketjap, knoflook en gember naar smaak toevoegen.
Knoflookboter
Zachte roomboter en anders een pak roomboter laten smelten (heel langzaam)
3 tenen knoflook
Zout
Een eetlepel citroensap
Tuinkruiden (peterselie, bieslook, selerie......go easy on the basilicum, dille en andere heftige kruiden)
Stokbrood (liefst vers natuurlijk en anders, lees de aanwijzingen goed op het afbakbrood en vergeet het brood niet nat te maken voor het in de voorverwarmde oven te stoppen)
Komkommersalade
Komkommer (

) Schillen en met een kaasschaaf ofzo in dunne plakjes in een diepe schaal. Peper en zout naar smaak. 1/3 zonnebloemolie, 2/3 azijn (om het even, geen schoonmaakazijn

). Eventueel een uitje erdoorheen, maar is zo ook al erg lekker.
Wat het hier ook altijd goed doet is een assortiment aan vlees en een grillplaat. Tip: Kruid je vlees zelf, bij de slager is niet te vreten, die voegen namelijk nauwelijks of geen zout toe.

Ow, en koop op zeker geen voorbereide schalen vlees bij de slager.
Ik weet vast nog veel meer tips, maar voor zover even.
I used to work in a morgue........I am a people person
Only Human