Ik heb mijn post nog gewijzigd.quote:Op donderdag 29 november 2007 22:14 schreef Heero87 het volgende:
[..]
Maar daar val je toch niet over? Ik bedoel, alsof Vlaamse politici geen foutjes maken in hun Frans...
Enkel in het volkslied toch?quote:Op donderdag 29 november 2007 22:14 schreef Heero87 het volgende:
[..]
Maar daar val je toch niet over? Ik bedoel, alsof Vlaamse politici geen foutjes maken in hun Frans...
Ik denk zoiets:quote:Op donderdag 29 november 2007 22:17 schreef zuiderbuur het volgende:
[..]
Neen het was best ok. Beter dan de onzin die je soms op AD of in de Telegraaf leest.
Stel je eens de vraag : hoe zou een reportage over Vlaanderen door een Franse journalist eruit zien?
In het stuk dat ik gezien heb, zat er niet echt iets bezwarends in. Het waren natuurlijk ook gewoon mensen en politici die aan het woord werden gelaten.quote:Op donderdag 29 november 2007 22:14 schreef Klopkoek het volgende:
[..]
Omdat het door een Nederlander gemaakt is die misschien toch met een typisch Nederlandse bril het probleem bekijkt... Daarom vraag ik het ook
http://www.vrtnieuws.net/cm/vrtnieuws.net/mediatheek/1.213383quote:Op donderdag 29 november 2007 22:24 schreef Heero87 het volgende:
[..]
In het stuk dat ik gezien heb, zat er niet echt iets bezwarends in. Het waren natuurlijk ook gewoon mensen en politici die aan het woord werden gelaten..
Yves Leterme zijn volkslied was in perfect Frans ... Iets té Frans zelfs. ..quote:
Men neme een bijeenkomst waar een foute figuur uit een deur passeert waar een Vlaamse figuur staat en dan make men er een groot schandaal rond ...quote:Op donderdag 29 november 2007 22:21 schreef Klopkoek het volgende:
[..]
Ik denk zoiets:
[ afbeelding ]
En dan nog met dit soort vergelijkingen erin:
[ afbeelding ]
Maar je zegt 'best ok'. Waren er ook dingen die niet zo goed waren?
Meestal knippen ze het onderste eraf, dan is het nog onduidelijker wat er daar gebeurt.quote:Op donderdag 29 november 2007 22:31 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:
[..]
Men neme een bijeenkomst waar een foute figuur uit een deur passeert waar een Vlaamse figuur staat en dan make men er een groot schandaal rond ...
[ afbeelding ]
quote:
N-VA begraaft zich onder woordenboeken in hotel
BRUSSEL - Negen uur lang hebben de onderhandelaars van oranje-blauw in de nacht van woensdag op donderdag rond de tafel gezeten. Dat gebeurde op een geheim adres, dat achteraf het chique hotel Bristol (foto) bleek te zijn aan de dure Brusselse Louizalaan. Formateur Leterme zat er samen met de vier delegatieleiders, maar het grootste deel van de tijd verliep het eigenlijke gesprek in een aangrenzende kamer. Daar had de N-VA-top een klein, ongezellig bureautje gehuurd, waar de hele partijtop - De Wever, Bourgeois, Brepoels en andere Jambons - met zijn zevenen bijeen was. CD&V-voorzitter Vandeurzen pendelde van de ene kamer naar de andere. De N-VA'ers hadden zich begraven onder de woordenboeken om in de Larousse en de Van Dale synoniemen op te zoeken om hier en daar nog een woord te wijzigen of een kommapunt bij te plaatsen. (LVDK)
Bron: Het Laatste Nieuws.
Ze gaan de methode Joelle Milquet toepassen dus ...quote:
[/quote]quote:Leterme legt "ultiem voorstel" op tafel
vr 30/11/07 - Formateur Yves Leterme (CD&V) heeft vanavond een "ultiem voorstel" over de staatshervorming op de onderhandelingstafel gelegd. De onderhandelaars moeten ten laatste morgenochtend een antwoord geven op drie vragen.
Leterme heeft een hele dag samengezeten met CD&V/N-VA, Open VLD, de MR en het CDH. Ze zochten een compromistekst over de staatshervorming die zowel voor de N-VA als voor de Franstaligen aanvaardbaar is.
De gesprekken verliepen naar verluidt "moeizaam tot zeer moeizaam". Formateur Leterme zou hebben vastgesteld dat er geen compromis mogelijk is en heeft dan een "ultiem voorstel" op tafel gelegd.
Hij gaf de onderhandelaars drie vragen mee. De eerste vraag luidt: moet alles bespreekbaar zijn binnen de conventie die zich na de regeringsvorming over de staatshervorming moet buigen?
De tweede vraag handelt over fiscale autonomie: moeten de regio's fiscale aanmoedigingspremies kunnen geven aan de bedrijven?
De derde vraag is: mag de tweederdemeerderheid voor een grote staatshervorming geleverd worden door om het even welke partij?
Uiterlijk tegen morgenochtend 9 uur moeten de oranje-blauwe onderhandelaars antwoorden. Het zou gaan om een voorstel dat te nemen of te laten is.
Bron: www.vrtnieuws.net.
[/quote]quote:Op vrijdag 30 november 2007 20:35 schreef Heero87 het volgende:
En morgen is het gedaan met oranje-blauw:
[..]
Morgen kan hij in ieder geval inpakken... (en dat weet hij zelf maar al te goed hoor).quote:Op vrijdag 30 november 2007 20:37 schreef Klopkoek het volgende:
[..]
Hoeveel ultieme voorstellen zijn er al niet geweest?![]()
Wissel die Leterme toch in voor een kundiger figuur. Het lijkt me echt net een tweede Balkenende.
Oké, staat genoteerdquote:Op vrijdag 30 november 2007 20:39 schreef Heero87 het volgende:
[..]
Morgen kan hij in ieder geval inpakken... (en dat weet hij zelf maar al te goed hoor).
Hij heeft een absoluut ultimatum gesteld met drie vragen waar de Franstaligen, en zeker het CDh nooit ja op gaan zeggen, tenzij er één of ander mirakel gebeurd.quote:Op vrijdag 30 november 2007 20:44 schreef Klopkoek het volgende:
[..]
Oké, staat genoteerdWaarom denk je dat? Staat er al iemand warm te lopen achter de coulissen?
De schuld ligt toch ook bij de CDh ?quote:Op vrijdag 30 november 2007 20:48 schreef Heero87 het volgende:
[..]
Hij heeft een absoluut ultimatum gesteld met drie vragen waar de Franstaligen, en zeker het CDh nooit ja op gaan zeggen, tenzij er één of ander mirakel gebeurd.
En Leterme weet dat maar al te goed. Hij zal vandaag gewoon na 173 dagen beseft hebben dat er met CDh en N-VA in één regering geen akkoord mogelijk is. En dus stelt hij maar een ultimatum, waarvan hij weet dat het nooit aanvaard zal worden, maar zo kan hij wel de grote schuld leggen bij de CDh en zo de N-VA wat uit de wind zetten...
En dan? Gaat ie het dan met andere partijen proberen of is het echt exit Leterme? Is er een alternatief voor Leterme?quote:Op vrijdag 30 november 2007 20:48 schreef Heero87 het volgende:
[..]
Hij heeft een absoluut ultimatum gesteld met drie vragen waar de Franstaligen, en zeker het CDh nooit ja op gaan zeggen, tenzij er één of ander mirakel gebeurd.
En Leterme weet dat maar al te goed. Hij zal vandaag gewoon na 173 dagen beseft hebben dat er met CDh en N-VA in één regering geen akkoord mogelijk is. En dus stelt hij maar een ultimatum, waarvan hij weet dat het nooit aanvaard zal worden, maar zo kan hij wel de grote schuld leggen bij de CDh en zo de N-VA wat uit de wind zetten...
En niet bij de N-VA ofzo? Ik bedoel: zij hebben wel een tekst waarmee de vier andere partijen wél akkoord waren afgeschoten hé.quote:Op vrijdag 30 november 2007 20:50 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:
[..]
De schuld ligt toch ook bij de CDh ?
Ja en dan ? Het CDh heeft ook al teksten waarmee de vier partijen inclusief N-Va akkoord waren afschoten, net als de FDF ...quote:Op vrijdag 30 november 2007 20:53 schreef Heero87 het volgende:
[..]
En niet bij de N-VA ofzo? Ik bedoel: zij hebben wel een tekst waarmee de vier andere partijen wél akkoord waren afgeschoten hé.
De N-VA wil niets in het regeerakkoord dat de ontbinding van België kan tegenhouden. Of dat nu tegen hun goed bestuur - slogan in gaat of niet. Hoe kan je dan ooit een regering vormen?
De schuld volledig bij CDh leggen is heel simpel, het is gewoon een gedeelde schuld.
Waar? Wanneer? Er is over maar één tekst bijna een akkoord geweest, en dat was maandag. Tot de N-VA ze afschoot.quote:Op vrijdag 30 november 2007 20:56 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:
[..]
Ja en dan ? Het CDh heeft ook al teksten waarmee de vier partijen inclusief N-Va akkoord waren afschoten, net als de FDF ...
Ja, maar een partijprogramma is ten eerste geen regeringsprogramma. Zeker niet voor een partij met vijf zetels.quote:Ik vind het vrij normaal dat de N-VA zo reageert. Het gaat over hun partijprogramma, hun bestaansoorzaak en hun breekpunten.
Of omdat ze weet dat bepaalde federaliseringen niet goed zijn voor Wallonië. De MR zegt net zo goed neen tegen bepaalde punten van de N-VA: sociale zekerheid bijvoorbeeld.quote:Bij het CDh is dat absoluut niet zo. Die spreken zelfs niet over de staatshervorming in hun partijprogramma. Dat thema was bij hen in de verkiezingscampagne zelfs niet eens aanwezig. De enige reden waarom Milquet nu zo'n "Madame Non" is , is omdat ze de verkiezingen eigenlijk verloor en op die manier hoopt als de Waalse heldin die België samenhoudt tov de boze Vlamingen te scoren bij de volgende verkiezingen ...
Zoals?quote:Het ergste is dat men zelfs over andere thema's al voorstellen heeft gedaan die letterlijk in het partijprogramma van de CDh stonden en "madame non" die afwimpelde omdat het voorstel van een van de Vlaamse onderhandelaars kwamen.
Maar dat willen Open VLD, MR en (alweer) N-VA niet...quote:Men zou nog beter dat mens over boord gooien en met de PS gaan praten. In ruil voor de postjes Defensie en Justitie willen die misschien nog wel toegevend praten over de staatshervorming ...
En zo hoort het.quote:Vlaamse scholieren solidair met Nederlanders
vr 30/11/07 - In verschillende gemeentes zijn scholieren op straat gekomen, vooral in Oost- en West-Vlaanderen.
In Oudenaarde en Waregem zijn enkele honderden scholieren op straat gekomen. "Maar alles verloopt rustig", zegt de hoofdcommissaris van de politie van Oudenaarde.
Er waren nog kleinere betogingen in Torhout, Veurne en Kortrijk.
Naar aanleiding van de massale protesten van scholieren in Nederland, werd er ook in Vlaanderen een oproep aan de scholieren rondgestuurd via mail om vandaag op straat te komen.
De oproep voor de betoging was een letterlijke kopie van een Nederlandse mail. Ook bij ons vinden de scholieren blijkbaar dat ze te veel les hebben.
De Vlaamse Scholierenkoepel (VSK) steunt de acties niet en zei gisteren al dat "het beter is om actie te voeren als het echt nodig is, dan wegens een probleem dat zich hier niet stelt." Betogers vinden weinig steun in Vlaams-Brabant
In Leuven en in Halle konden enkele tientallen scholieren die op straat kwamen op weinig bijval rekenen van hun collega's.
Vanmorgen trok een 40-tal studenten van het Sint-Jozefinstituut uit Kessel-Lo naar het centrum van Leuven. Ze klopten tevergeefs aan bij leerlingen van andere scholen om mee te doen.
Een 20-tal scholieren uit Halle trok door de stad en probeerde andere studenten aan te zetten om mee te doen, maar ook hier zonder resultaat.
Mwa, de meeste scholieren zijn op die leeftijd (plusminus 16 jaar) verstandig genoeg om bepaalde pijnpunten aan te geven. Demonstreren op zich is juist lovenswaardig, het getuigt van maatschappelijke betrokkenheid. Maar om tijdens de demonstraties alles wat los en vast zit te verbouwen is natuurlijk van een andere orde.quote:Op vrijdag 30 november 2007 21:56 schreef zuiderbuur het volgende:
Als tussendoortje
Bron
[..]
En zo hoort het.Niet zoveel klagen, gewoon eens luisteren.
Ik vind dit toch vooral één van de excessen van de o zo populaire houding tegenwoordig dat jongeren "volwaardige zelfstandige mensen" en dergelijke zijn, met een eigen mening en blabla..quote:Op vrijdag 30 november 2007 23:29 schreef Klopkoek het volgende:
[..]
Mwa, de meeste scholieren zijn op die leeftijd (plusminus 16 jaar) verstandig genoeg om bepaalde pijnpunten aan te geven. Demonstreren op zich is juist lovenswaardig, het getuigt van maatschappelijke betrokkenheid. Maar om tijdens de demonstraties alles wat los en vast zit te verbouwen is natuurlijk van een andere orde.
Ik zeg niet dat je perse de wensen 1 op 1 moet opvolgen maar je moet er wel naar luisteren en er wat mee doen om het probleem aan te pakken.
Ik vermoed van niet, door het ongrondwettelijk geval met BHV.quote:Op vrijdag 30 november 2007 20:50 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:
....
Is er eigenlijk een mogelijkheid om nog herverkiezingen uit te schrijven op een of andere manier ?
Ik vermoed het ook, maar in België weet je nooit of er achterpoortjes zijn ...quote:Op zaterdag 1 december 2007 03:50 schreef Het-Gele-Teken het volgende:
[..]
Ik vermoed van niet, door het ongrondwettelijk geval met BHV.
quote:Open VLD, MR en CD&V/N-VA hebben 3 keer
"ja" gezegd tegen de voorstellen van
formateur Yves Leterme (CD&V). Om 9 uur
wilde Leterme een antwoord op zijn
ultieme voorstel. Het is nu wachten op
het antwoord van CDH.
Leterme had de onderhandelaars vrijdag
3 vragen gesteld. Die vragen lijken
vooral voor de Franstaligen erg
moeilijk te liggen. Vooral de derde
eis, een tweederdemeerderheid zonder
extra voorwaarden, zou heel erg moei-
lijk liggen.
De Franstaligen van CDH zijn momenteel
bijeen om het ultieme voorstel van
Leterme te bespreken. Zij willen nog
voor de middag een antwoord geven.
Reynders I ? De eisen van N-VA en CD&V zullen nog hoger liggen met Reynders als premier ipv Leterme hoor. Dat zal weinig veranderen.quote:Op zaterdag 1 december 2007 10:56 schreef Necromancer het volgende:
Het zal dan allicht Reynders I worden, maar stiekem hoop ik nog steeds op Verhofstadt III, hoewel die heeft aangegeven er geen zin meer in te hebben. Er is naar mijn mening nog maar één echte staatsman in België die een bindende functie heeft en dat is Verhofstadt en net dát hebben we nu nodig! Leterme, Reynders, Di Rupo; stuk voor stuk zijn ze veel te polariserend om als premier op te treden. Daarnaast waren de eerste twee regeringen Verhofstadt, op het communautaire na, best in orde.
Heb je een linkje? (Tevens verkapte volgpost.)quote:Op zaterdag 1 december 2007 12:06 schreef Heero87 het volgende:
Het CDh geeft zoals verwacht een verdekte neen.
Maar wat zegt Leterme: "Het ja van drie partners is belangrijk dan het neen van de andere." Gaat hij nu gewoon door ofzo?!.
In ieder geval gaat Leterme vanmiddag naar de koning: om zijn ontslag te bieden, of om weer te melden dat er voldoende bereidheid tot onderhandelen is?
Een akkoord over BHV is gekelderd door SP.a, qua geluidsnormen is het simpelweg normaal dat dit geherfederaliseerd wordt (dat ontkennen getuigd van blindheid voor de realiteit) en in principe was DHL en nachtvluchten een uitloper van deze discussie.quote:Op zaterdag 1 december 2007 12:19 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:
[..]
Reynders I ? De eisen van N-VA en CD&V zullen nog hoger liggen met Reynders als premier ipv Leterme hoor. Dat zal weinig veranderen.
En feitelijk kuist men nu de puinhoop van Verhofstadt op. Die acht jaar lang elk communautair dossier waarover zijn regering dreigde te vallen en hij met zijn regeringspartners geen akkoord kon vinden (BHV, DHL, nachtvluchten, ...) op de lange baan schoot tot na de verkiezingen ...
Reynders zal inderdaad weinig zoden aan de dijk brengen, want dat verandert nog altijd niets aan de houding van het CDh noch aan die van N-VA, integendeel. Milquet wil ongetwijfeld liever Leterme als premier dan Reynders. En het kartel zal enkel hogere eisen stellen.quote:Reynders I ? De eisen van N-VA en CD&V zullen nog hoger liggen met Reynders als premier ipv Leterme hoor. Dat zal weinig veranderen.
BHV, akkoord, maar Leterme doet nu nét hetzelfde. Bovendien is BHV op de lange baan geschoven door de socialisten.quote:En feitelijk kuist men nu de puinhoop van Verhofstadt op. Die acht jaar lang elk communautair dossier waarover zijn regering dreigde te vallen en hij met zijn regeringspartners geen akkoord kon vinden (BHV, DHL, nachtvluchten, ...) op de lange baan schoot tot na de verkiezingen ...
Dan gooien we de verkiezingsuitslag al overboord ...quote:Op zaterdag 1 december 2007 12:29 schreef Necromancer het volgende:
En waarom ik pleit voor Verhofstadt? Simpelweg omdat hij de enige is waar zowel vanuit Vlaamse als Waalse kant vertrouwen vanuit gaat.
Klik.quote:Op zaterdag 1 december 2007 12:28 schreef Hooghoudt het volgende:
[..]
Heb je een linkje? (Tevens verkapte volgpost.)
Hoezo? Een meerderheid is een meerderheid. Paarsgroen lijkt me nog niet eens zo onrealistisch nu. Er is maar een variant met 4 partijen mogelijk, en die kan nu niet meer. Dan is paarsgroen (met zes partijen), helemaal niet zo gek. De liberalen zullen blij zijn dat ze de twee blokkeerders (N-VA en CDH) kunnen lozen.quote:Op zaterdag 1 december 2007 12:38 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:
[..]
Dan gooien we de verkiezingsuitslag al overboord ...
Dan komt de PS erbij, daar zal de MR zeker blij mee zijn, bovendien ligt die partij waar het kan nog meer in de weg waar het gaat om een staatshervorming.quote:Op zaterdag 1 december 2007 12:51 schreef Hooghoudt het volgende:
[..]
Hoezo? Een meerderheid is een meerderheid. Paarsgroen lijkt me nog niet eens zo onrealistisch nu. Er is maar een variant met 4 partijen mogelijk, en die kan nu niet meer. Dan is paarsgroen (met zes partijen), helemaal niet zo gek. De liberalen zullen blij zijn dat ze de twee blokkeerders (N-VA en CDH) kunnen lozen.
Ik ben geen Beneluxer, zelfs geen Vlawaneluxer.quote:Op zaterdag 1 december 2007 12:45 schreef Klopkoek het volgende:
Als België knap is het een mooie gelegenheid om het Beneluxverdrag onder het stof vandaan te halen en van een flinke opfrisbeurt te voorzien. Laat Vlaanderen maar binnenkomen, grote kans dat andere provincies dan ook meer autonomie krijgen en het definitief afgelopen is met die gererformeerde droeftoeters in Den Haag
Met paarsgroen graaft de SP.a volledig hun electorale graf, dus ik zie ze daar ook niet instappen hoor ... Evenmin als de VLD trouwens ...quote:Op zaterdag 1 december 2007 12:51 schreef Hooghoudt het volgende:
[..]
Hoezo? Een meerderheid is een meerderheid. Paarsgroen lijkt me nog niet eens zo onrealistisch nu. Er is maar een variant met 4 partijen mogelijk, en die kan nu niet meer. Dan is paarsgroen (met zes partijen), helemaal niet zo gek. De liberalen zullen blij zijn dat ze de twee blokkeerders (N-VA en CDH) kunnen lozen.
Prima. Die Vlaamse vervoersminister had het tijdens die rel over die tolvignetten het al eens over een Benelux (of EU) oplossing. Want straks heeft Nederland zijn eigen systeem, Vlaanderen zijn eigen systeem, Duitsland zijn eigen systeem... Dat is niet praktisch, dan kun je straks je hele BMW gaan volhangen met spuuglelijke GPS-kastjes.quote:Op zaterdag 1 december 2007 13:03 schreef zuiderbuur het volgende:
[..]
Ik ben geen Beneluxer, zelfs geen Vlawaneluxer.
Vlaanderen moet rechtstreeks met Nederland onderhandelen.
Tsja, dan kun je net zo goed de Walen ook laten aansluiten in een los confederaal verband. Ik denk ook dat die Duitstaligen niet gek zijn en misschien zelfs wel bij Duitsland willen aansluiten (zeker als Wallonië gaat lopen sjansen met Frankrijk).quote:De negen Duitstalige gemeenten mogen er van mij nog bij.
Topquote:Nederlandse topkeuken steekt Belgische voorbij
Nederland telt meer toprestaurants met twee of drie Michelinsterren dan België. 'En er is nog een schitterende lichting Nederlandse topchefs in aantocht', zegt Sergio Herman van restaurant Oud Sluis.
(belga) - Jarenlang was Nederland een woestenij voor de lekkerbek. Verder dan een broodje kroket of boerenkool met worst geraakte je niet. Maar die tijden blijken vervlogen. In de Michelingidsen die deze week voorgesteld werden, heeft Nederland twee restaurants met drie sterren, net zoals België. Maar waar wij negen restaurants met twee sterren tellen, zijn dat er in Nederland al tien.
'De grote ommezwaai is er gekomen sinds 2000', zegt Werner Loens, de hoofdredacteur van Michelin Benelux en voorheen jarenlang inspecteur. 'Ik herinner me hoe ik in de jaren tachtig als een marsmannetje werd bekeken toen ik alleen een beter restaurant binnenstapte. Oude mensen die in groep iets te vieren hebben, die durfden wel eens te gaan eten. Maar een klein gezelschap aan een lekkere tafel, dat was ongezien.'
Het is volgens Loens pas sinds 2000 dat de interesse voor de keuken via de media is doorgedrongen naar brede lagen van de bevolking. Toch zijn er volgens Norbert Koreman, hoofdredacteur van Saisonnier, een culinair magazine dat zowel in België als in Nederland actief is, nog veel donkere vlekken in de Nederlandse culinaire lente. 'Rij een Vlaams dorp binnen en je vindt ergens wel een goed restaurant. In Nederland is het alles of niets. Top of broodje kroket.'
12:08 - 30/11/2007
Copyright © Tijd.be
http://www.telegraaf.nl/b(...)goedkoop.html?p=14,1quote:Nederland voor Belg goedkoop
door onze correspondent
BRUSSEL - De Belgische consumentenbond adviseert onze zuiderburen om voortaan massaal in Nederland te gaan winkelen, omdat vrijwel alles hier veel goedkoper is.
'Zunnige' Belgen blijken in veel gevallen al snel tien tot twintig procent goedkoper uit te zijn indien ze in steden als Breda of Maastricht een camcorder, printer of magnetron kopen.
http://www.telegraaf.nl/b(...)n_Belgen.html?p=20,1quote:Apothekers aan grens verdienen aan slimme Belgen
BRUSSEL - Apothekers in de grensstreek met België merken een flinke toeloop van Belgen. De zuiderburen kopen er soms een hele boodschappenlijst aan geneesmiddelen voor buren, familie en vrienden.
De Belgen moeten in eigen land 'remgeld' betalen voor de medicamenten, een soort eigen bijdrage. Maar dat geldt niet voor dezelfde middelen op doktersvoorschrift in Nederland, Frankrijk of Duitsland.
De Belgische apothekers zien hun omzet dalen. Secretaris-generaal Dirk Broeckx van de Algemene Pharmaceutische Bond sprak zaterdag in Gazet van Antwerpen van „oneigenlijk gebruik van een systeem om mensen in nood in het buitenland te helpen”. Volgens hem zijn „enkele acties ondernomen, maar voorlopig blijft de route in het buitenland nog openliggen.”
Diesel is in Nederland best wel goedkoop hoorquote:Op zaterdag 1 december 2007 14:15 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:
Gezondheidszorg draait niet alleen om medicijnen hé. Hier heb je geen wachtlijsten , meer ziekenhuisbedden, is een doktersbezoekje goedkoper, ...
en verschillen aan de grens heb je altijd. Tanken in België is bv goedkoper dan in Nederland. Terwijl waar ik woon in de Frans-Belgische grensstreek wij naar Frankrijk gaan winkelen om wijn en andere zwaardere alcohol in te slaan terwijl de Fransen naar hier komen voor de goedkopere benzine, sigaretten en bier ...
De prijs van diesel tussen Nederland & België scheelt momenteel 0,005 ¤ ...quote:Op zaterdag 1 december 2007 14:17 schreef Klopkoek het volgende:
[..]
Diesel is in Nederland best wel goedkoop hoorEn in dieseltjes rijden jullie graag.
Er is een verschil tussen het toelaten van 70,000 Duitstaligen en 3,5 miljoen Walen. Ik zou die Duitstaligen hun eigen Duitstalige Gemeenschap laten behouden, een kieskring met een vaste zetel in het parlement, misschien zelfs een eigen gewest, en belangrijk : geen faciliteiten voor Nederlandstaligen.quote:Op zaterdag 1 december 2007 13:16 schreef Klopkoek het volgende:
Tsja, dan kun je net zo goed de Walen ook laten aansluiten in een los confederaal verband. Ik denk ook dat die Duitstaligen niet gek zijn en misschien zelfs wel bij Duitsland willen aansluiten (zeker als Wallonië gaat lopen sjansen met Frankrijk).
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |