Heb deze post nooit gezienquote:Op maandag 17 december 2007 23:01 schreef Duderinnetje het volgende:
[..]
Dat is waar ja!
DEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!
JAAAAAAAAAAAAAAAA!quote:Op woensdag 16 januari 2008 06:54 schreef DarkElf het volgende:
[..]
Heb deze post nooit gezien
Nog behoefte aan een recept??
Ik ben nu half en half in de keuken aan het prutsen aan een soeppie maar ik tik het straks/vanavond even over voor je ok?quote:
Die gaan we lekker morgen en vrijdag eten ivm werk, lekker makkelijkquote:Op donderdag 6 december 2007 08:36 schreef DarkElf het volgende:
Morgen eten we Boeuf Bourguinon. Vanavond gaat ie al een paar uur pruttelen en dan morgen weer verder zodat hij op zijn lekkerst is...
Het vlees staat nu in de koelkast onder een dikke laag Beaujolais met peper en ui... En daar blijft het dus een uur of 8/9 staan
Hier is het recept:
Ik laat het dus veel langer pruttelen omdat ik dat lekkerder vind. Vandaag een uurtje of drie en morgen ook en dan morgen avond lekker etenStokbrood erbij en een lekker glas rode wijn.
Echt super lekker!quote:Visfricassee
Dit is voor zes personen
Ingrediënten:
1 el olijfolie
2 fijngesneden sjalotjes
2 teentjes knoflook
8 geschrapte boswortels, in fijne reepjes
1 lage prei, in dunne reepjes
Halve courgette, in dunne reepjes
200 ml slagroom
50 ml witte wijn
200 gr gruyere, geraspt
600 gr kabeljauwfilet, in stukjes van 4 cm
6 plakjes bladerdeeg
1 losgeklopt ei
Bereiden:
De oven voorverwarmen op 200 graden.
Olijfolie verhitten en sjalotjes en knoflook glazig bakken. Wortel toevoegen en even meebakken. De prei toevoegen daarna de courgette en alles even bakken. Goed blijven roeren. De slagroom toevoegen en de wijn en alles 5 min zachtjes laten stoven. De knoflook verwijderen. De helft van de kaas erdoorheen roeren en op smaak brengen met verse peper en eventueel zout.
Mengsel verdelen over 6 ovenbestendige soepkommen.
De rauwe vis over de kommen verdelen en de rest van de kaas eroverheen strooien. Elk plakje bladerdeeg aan een kant met ei bestrijken en met de eikant op de soepkom plakken (dichtmaken dus). Daarna de bovenkant ook bestrijken met ei.
Alles de oven inschuiven en in 20 min goudbruin en gaar bakken.
Gentse waterzooi?quote:Op woensdag 16 januari 2008 15:10 schreef Karrel_Laaglawaai het volgende:
Ik heb ooit een keer in Gent een stoofpot gegeten.
Het was daar een specialiteit, met bier en rundvlees.
Als ik zoek op Gent's stoofpotje krijg ik echter alleen maar met lever. Dat zat er dus op zeker niet in. Iemand een idee hoe het wel zou moeten?
Was dat niet iets van carbonade?quote:Op woensdag 16 januari 2008 15:10 schreef Karrel_Laaglawaai het volgende:
Ik heb ooit een keer in Gent een stoofpot gegeten.
Het was daar een specialiteit, met bier en rundvlees.
Als ik zoek op Gent's stoofpotje krijg ik echter alleen maar met lever. Dat zat er dus op zeker niet in. Iemand een idee hoe het wel zou moeten?
Damz, dat is ook niet verkeerdquote:Op woensdag 16 januari 2008 15:22 schreef DarkElf het volgende:
Zoals beloofd:
[..]
Echt super lekker!
Dit zou het recept moeten zijn :quote:Op woensdag 16 januari 2008 15:10 schreef Karrel_Laaglawaai het volgende:
Ik heb ooit een keer in Gent een stoofpot gegeten.
Het was daar een specialiteit, met bier en rundvlees.
Als ik zoek op Gent's stoofpotje krijg ik echter alleen maar met lever. Dat zat er dus op zeker niet in. Iemand een idee hoe het wel zou moeten?
Heb deze zaterdag gemaakt, en echt, deze is echt heel lekker! Had deze al bij een kennis gegeten, en vroeg me al af wat het recept was.. Dus bedankt!quote:Op woensdag 16 januari 2008 15:22 schreef DarkElf het volgende:
Zoals beloofd:
[..]
Echt super lekker!
?? vlgs. mij is dat Indische vleesch ook allemaal gestoofd......so surprise mequote:Op donderdag 17 januari 2008 08:46 schreef SeaOfLove het volgende:
[..]
Damz, dat is ook niet verkeerd![]()
Vriendlief is niet van de stoofpotten![]()
![]()
Maar misschien vindt hij dit wel helemaal lekker aangezien hij een enorme visliefhebber is
quote:Coq au vin (4 personen)
Benodigdheden:
- +- 1400 gram aan kip (heel of delen)
- versgemalen peper
- 1 winterwortel of 150 gram worteltjes
- 6 sjalotjes
- 2 teentjes knoflook
- 250 gram champignons
- 2 eetl. zonnebloemolie of arachideolie
- 200 gram magere gerookte spekblokjes
- 25 gram boter
- zout
- 40 gram bloem
- 5 dl. rode wijn (bv. Bourgogne)
- 1 pot vogelfond (ca. 4 dl.)
- 2 laurierblaadjes
- 1 eetl. gehakte tijm (vers of diepvries)
- 2 eetl. gehakte peterselie (vers of diepvries)
Bereiding:
(de hele kip in stukken knippen) Als je delen hebt: peper erover strooien.
Wortels (of winterpeen) schrappen en in plakjes snijden. Sjalotjes pellen en in vieren snijden. Knoflook pellen en fijn snijden. In hete olie de sjalotjes, de knoflook, de spekblokjes en de wortel een paar minuten zacht bakken.
Mengsel uit de pan scheppen en de boter bij het overgebleven bakvet voegen. Daar de kip in 10 min. rondom goudbruin bakken. Daarna de kip uit de pan scheppen en zout erover strooien.
De bloem door het achtergebleven braadvet roeren en de wijn langzaam toevoegen (goed roeren!!) . Aan de kook brengen met de fond, de laurierblaadjes, tijm en de peterselie. De kip erij leggen en afgedekt laten stoven voor teminste 45 min. ( ik deed anderhalf uur, de kip gleed zowat van haar botjes toen)... Pas de laatste 15 min de (schoongeborstelde) champignons toevoegen en meteen de laurierblaadjes verwijderen.
Klaar!
Serveren met brood, of een salade en wat aardappels.
.
Bij de toko kun je ze toch wel halen? in diverse uitvoeringen, net als mungbonen etc...quote:Op dinsdag 22 januari 2008 21:21 schreef ColdFeet het volgende:
Ik had een paar pakken meegenomen uit Frankrijk. In NL moet je ervoor naar een delicatessenwinkel of een natuurwinkel, denk ik.
t Was lekker!
Ja hoor, in allerlei soorten en maten. Maar geen Puy- of Berrylinzen.quote:Op woensdag 23 januari 2008 09:21 schreef cul_non_kul het volgende:
[..]
Bij de toko kun je ze toch wel halen? in diverse uitvoeringen, net als mungbonen etc...
quote:Op woensdag 23 januari 2008 14:40 schreef Bluezz het volgende:
Dus linzen voor in je ogen
Ik wil ook iets met linzen gaan maken
Kan het misschien ook op een vlamverdeler gebruikt worden dat apparaat, net als een tajine?quote:Op woensdag 23 januari 2008 17:22 schreef The_Tankgirl het volgende:
Hallo iedereen,
Nu heb ik een römertopf kookboek, en een römertopf...
Maar deze past niet in mijn combi-magnetron (en ik heb helaas geen gasoven).
Is er een maat die qua hoogte in mijn combi-magnetron zou passen? Qua breedte en lengte past hij perfect namelijk! Iemand hier ervaring mee?
Bedankt voor het receptquote:Op zaterdag 19 januari 2008 23:35 schreef mgerben het volgende:
In onze kolonie in de Oost kunnen ze ook lekker stoven.
Rundvlees 500g per zakje boemboe
zakje boemboe Rendang van de toko of Conimex (1 zakje per 500g vlees)
citroengrasje, citroenblaadje (optioneel)
en het leuke: Kokosmelk, dus geen bier en wijn enzo.
De kokosmelk moet indampen; dat is de truuk van het recept.
Om te voorkomen dat tijdens het indampen ook alle aroma's verdwijnen gebruikt mijn vrouw een kleine variatie:
Eerst de kokosmelk (ongeveer 400ml (1 blikje) per 500 gram vlees) op een hoog vuur in laten dampen.
Vlees met de boemboe rendang inwrijven.
In de ingedampte kokosmelk doen, citroengras+blad er ook bij.
en dat laten sudderen totdat er olie boven komt drijven - dan is echt al het vocht eruit.
Het mag gerust 2-3 uur duren!
Grote truuk: Het bindweefsel in het sudder-rundvlees trekt samen bij hoge temperatuur (boven de 90C - als het kookt dus). Hierdoor wordt het vocht uit het vlees geperst (daarom kan een lap vlees soms zo schaamteloos krimpen en taai worden). Om het allemaal waanzinnig zacht te maken haal je de pan van het vuur en voeg je wat vocht (200ml) toe: bouillon, of ananassap uit een pak en niet vers.
Als het afkoelt (door het van het vuur halen en het koude vocht) zet het bindweefsel weer uit en zuigt het vocht (+kokosmelk) in zich.
Eten met een rietje
Nou inderdaad!quote:Op vrijdag 25 januari 2008 06:54 schreef Isegrim het volgende:
Jij hebt het recept gekregen op je trouwdag en nu geef je dat supergeheime recept zomaar weg?
Haha toevallig, ik maak 'm vaak bijna hetzelfde, zonder geheim recept.quote:Op vrijdag 25 januari 2008 00:46 schreef Clio het volgende:
Klinktquote:Op zaterdag 19 januari 2008 23:35 schreef mgerben het volgende:
In onze kolonie in de Oost kunnen ze ook lekker stoven.
Rundvlees 500g per zakje boemboe
zakje boemboe Rendang van de toko of Conimex (1 zakje per 500g vlees)
citroengrasje, citroenblaadje (optioneel)
en het leuke: Kokosmelk, dus geen bier en wijn enzo.
De kokosmelk moet indampen; dat is de truuk van het recept.
Om te voorkomen dat tijdens het indampen ook alle aroma's verdwijnen gebruikt mijn vrouw een kleine variatie:
Eerst de kokosmelk (ongeveer 400ml (1 blikje) per 500 gram vlees) op een hoog vuur in laten dampen.
Vlees met de boemboe rendang inwrijven.
In de ingedampte kokosmelk doen, citroengras+blad er ook bij.
en dat laten sudderen totdat er olie boven komt drijven - dan is echt al het vocht eruit.
Het mag gerust 2-3 uur duren!
Grote truuk: Het bindweefsel in het sudder-rundvlees trekt samen bij hoge temperatuur (boven de 90C - als het kookt dus). Hierdoor wordt het vocht uit het vlees geperst (daarom kan een lap vlees soms zo schaamteloos krimpen en taai worden). Om het allemaal waanzinnig zacht te maken haal je de pan van het vuur en voeg je wat vocht (200ml) toe: bouillon, of ananassap uit een pak en niet vers.
Als het afkoelt (door het van het vuur halen en het koude vocht) zet het bindweefsel weer uit en zuigt het vocht (+kokosmelk) in zich.
Eten met een rietje
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |