abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_54339280
  dinsdag 6 november 2007 @ 12:12:57 #28
97745 Thorical
finding a way
pi_54401866
Ik was lui en zocht ons eigen Turkse lamsnek met groenten en limabonen recept.
Maar toen kwam ik dit tegen, mij lijkt het wel wat.

Langzaam gegaarde lamsnek, schuim van aardappel en erwtenpuree

Ingrediënten

Voor 4:
800 g lamsnek met been
1 dl ingekookte lamsfond
3 el olijfolie
500 g aardappelen (belle de fontenay)
teentje look
takje rozemarijn
2 blaadjes laurier
250 g room
100 g olijfolie
peper en zout
4 sjalotten
1 el olijfolie
1 teentje look
150 g gedopte erwtjes
0,5 l kippenbouillon
peper en zout

Stappen



Laat de lamsnek met been door de slager vacuüm trekken. Gaar het vlees in de vacuümzak in een warmwaterbad op 70° in de oven gedurende 24 uur. Laat daarna afkoelen in ijswater. Verwijder het been en snij het vlees in vier gelijke stukken. Bak de stukken gedurende 10 minuten krokant in een pan met olijfolie en houd warm.

Kook de aardappelen gaar in water met een teentje knoflook, rozemarijn en laurier. Pureer ze met 200 g kookvocht, room, olijfolie, een teentje look. Mix met de staafmixer tot een gladde puree en doe deze in een sifonspuit. Snipper sjalotten en fruit ze in olijfolie met een teentje gesnipperde look.

Voeg de erwtjes toe samen met kippenbouillon. Laat 20 minuten koken, mix daarna fijn en zeef. Kruid met peper en zout. Leg op elk bord een stuk krokante lamsnek, dresseer met een lepel ingekookte lamsfond, spuit met de sifon aardappelpuree, dresseer erwtenpuree en voeg enkele erwtjes als extra garnituur toe.
pi_55056814
prutteldepruttel
pi_55071942
Morgen eten we Boeuf Bourguinon. Vanavond gaat ie al een paar uur pruttelen en dan morgen weer verder zodat hij op zijn lekkerst is...

Het vlees staat nu in de koelkast onder een dikke laag Beaujolais met peper en ui... En daar blijft het dus een uur of 8/9 staan

Hier is het recept:
quote:
BENODIGDHEDEN:

5 teentjes knoflook
3 laurierbladeren
1 klein blikje tomatenpuree
1/4 liter bouillon (of water en een vleesbouillonblokje)
1/4 liter rode wijn
600 gram riblappen
zout
peper
circa 50 gram boter (of margarine)
125 gram gerookte spekblokjes (doorregen)
2 uien
250 gram bleekselderij en 250 gram worteltjes (beide 'pan-klaar' gewogen) (ik gebruik trouwens een winterpeen)
250 gram champignons ( 1 doosje)
1 zeer volle eetlepel maïzena

Knoflook pellen en in grote stukken hakken, vervolgens in een pan gooien waar ook de wijn, laurier, tomatenpuree en de bouillon ingaan. Als het lauwwarm is vuur laag draaien. Vlees, in porties en eerst droog gedept ivm de wijn, in een koekenpan rondom bruin bakken in boter en als het bruin is in de wijn/bouillon etc pan doen. Spekblokjes in de koekenpan bakken tot ze lekker uitgebakken zijn en dan de spekjes eruit scheppen. In de achtergebleven boter de gesneden ui goudbruin bakken. Als ze dat zijn ze bij het vlees doen.

Nu lekker uren laten pruttelen (soms even kijken of er wat bouillon of wijn bij moet)

Selderij en wortels (winterpeen) schoonmaken en snijden en ze bij het vlees gooien. Dan alles nog eens lekker laten pruttelen tot alles gaar is. De champignons (gesneden en gebakken) pas op het laatst erbij doen en met een eetlepel maizena de saus binden. Eventueel nog wat zout en peper toevoegen en daarna lekker smullen
Ik laat het dus veel langer pruttelen omdat ik dat lekkerder vind. Vandaag een uurtje of drie en morgen ook en dan morgen avond lekker eten Stokbrood erbij en een lekker glas rode wijn.
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_55081155
Duderinnetje, wat een ontzettend goed idee is het geweest om dit topic te beginnen. Zalig!
pi_55286266
Ik heb twee pakketjes in plakjes gesneden lamsnek uit de vriezer gehaald, want het moet op, er zijn immers nieuwe lammetjes gearriveerd in de vriezer.
Ik zal de plakjes (schat dat het ongeveer een pond is) bestrooien met peper & zout en dan gaan ze met wat olijfolie en wat knoflooktenen in de stenen stoofpot, op de houtkachel (ja, ik heb dat houthakken uit de OP er echt bij, al doe ik het graag zelf in plaats van het over te laten aan manlief).

Na een uur bakken gaat de rest in de pan: wat rozemarijn uit de tuin, en ik denk dat er ook nog wel wat thijm leeft. Twee winterwortelen, twee uien, twee zoete aardappels, allemaal grof gesneden.
Roeren, zodat het vlees wat bovenop komt te liggen. Bekertje water er bij en een lamsbouillonblokje. Terug op de kachel en verder afblijven, eigenlijk. Te serveren met Turks brood.
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
  zaterdag 15 december 2007 @ 10:25:05 #33
71166 AKnynke
is lang niet gek
pi_55286623
Deze stoofpot maak ik vaak, met hier en daar een aanpassing...Erg lekker!

600 gram doorregen runderlappen
3 eetlepels olijfolie
zout
versgemalen peper
50 gram magere spekreepjes
1/2 zakje provencaalse kruidenmix (30g)
1 sinaasappel
1 grote ui
3 tenen knoflook
1 tablet vleesbouillon
750 gram aardappelpartjes
100 gram zwarte olijven (z pit)

Bereiden
Vlees in repen van 5cm snijden. In braadpan in olie bakken (ca 5 min) zout en peper toevoegen. spekreepjes erbij en ca. 3 min. meebakken. Ui en knoflook erbij 2 min. zachtjes meebakken. Bouiilon tablet verkruimelen en prov.kruiden erbij. Water langs de rand erbij tot het vlees net onder staat. SInaasappelrasp erbij Deksel erop en op een heel laag pitje (vlamverdeler) 2 1/4 uur gaarstoven Olijven en aardappelpartjes erbij en nog 10 min. meeverwarmen.

(serveren met brood)

Volgende week als ik weer eens wat tijd heb maar weer een keer maken!
Ik ben niet gek, ik ben een vliegtuig!
  zaterdag 15 december 2007 @ 18:10:30 #34
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_55294785
Het is me vorige week nota bene gelukt een vieze stoofpot te maken
Iets met pindakaas
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_55295545
Geen recept please
  zaterdag 15 december 2007 @ 18:55:33 #36
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_55295775
quote:
Op zaterdag 15 december 2007 18:43 schreef Bluezz het volgende:
Geen recept please
Nee!

Dat doe ik geen stoofpottenadept aan

Maar als je dus een keer iets met pindakaas voorbij ziet komen: Niet doen
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_55296590
quote:
Op zaterdag 15 december 2007 18:10 schreef Duderinnetje het volgende:
Het is me vorige week nota bene gelukt een vieze stoofpot te maken
Iets met pindakaas
Met pindakaas? . En dat leek je een goed idee? . Zo van: "Lekker, vlees met pindakaas!" . Serieus? .
Oi!
Op maandag 5 april 2004 21:27 schreef Lorax het volgende:
Ik had die kop van SC wel willen zien toen MUUS 'm in z'n bek scheet
pi_55296754
quote:
Op zaterdag 15 december 2007 19:31 schreef MUUS het volgende:

[..]

Met pindakaas? . En dat leek je een goed idee? . Zo van: "Lekker, vlees met pindakaas!" . Serieus? .
zoiets vroeg ik me ook al af maar ja ik dacht nog; ik heb nooit pindakaas gegeten, dus wie weet...
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
  zaterdag 15 december 2007 @ 20:23:26 #39
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_55298139
quote:
Op zaterdag 15 december 2007 19:31 schreef MUUS het volgende:

[..]

Met pindakaas? . En dat leek je een goed idee? . Zo van: "Lekker, vlees met pindakaas!" . Serieus? .
Ja serieus
Het zag er zo apart uit in het boek.

Dat klopte.
Snobs have more fun!
KLIK!
  zaterdag 15 december 2007 @ 20:24:23 #40
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_55298178
Ik hoop niet dat ik nu voorgoed ontpot ben

Door dat pindakaasexperiment
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_55301545
quote:
Op zaterdag 15 december 2007 19:31 schreef MUUS het volgende:
Met pindakaas? . En dat leek je een goed idee? . Zo van: "Lekker, vlees met pindakaas!" . Serieus? .
Niet zo heel gek hoor. Denk pindasoep, pindasaus. Zit toch ook meestal de nodige pindakaas en het nodige vlees bij.
Hoewel een pan vol pindasaus met vlees mij ook wat te veel van het goede is.
Op 28 februari 2012 19:20 schreef lezzer en op 31 augustus 2013 21:27 schreef DancingPhoebe:Jezus, Vanyel, wat een fantastische tips geef jij toch altijd!
  zaterdag 15 december 2007 @ 22:29:02 #42
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_55301761
quote:
Op zaterdag 15 december 2007 22:21 schreef Vanyel het volgende:

[..]

Niet zo heel gek hoor. Denk pindasoep, pindasaus. Zit toch ook meestal de nodige pindakaas en het nodige vlees bij.
Hoewel een pan vol pindasaus met vlees mij ook wat te veel van het goede is.
Nee, er moest op het laatst een eetlepel pindakaas bij. Maar daarvóór zat het eigenlijk al niet goed. Ik kreeg dat hangborstengevoel er gewoon niet bij. Terwijl ik nog wel een koolraap had geslacht voor deze pot, wat eigenlijk wel weer heel oer en houthakkerig en pollepelig is. Maar op de één of andere manier was dit het niet

Binnenkort maar gewoon weer eens mijn oude vertrouwde recept volgen. Hopelijk krijg ik de smaak dan weer te pakken.
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_55337843
Laat je niet ontpotten, hoor!! Gewoon skippen die pindakaas en je oude recept weer eens uit de kast in de pot!
pi_55347916
Knolselderij is goed hoor, in stoofpotten. Pindakaas niet

Ik ga denk ik de volgende keer zo'n knol bij mijn provencaalse rundvleesstoof met linzen en pastis doen. Lekker hartig
  maandag 17 december 2007 @ 22:39:01 #45
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_55348299
Ik zou wel eens een visstoofje willen maken. Iemand daar nog ideeën voor?
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_55348457
Moet je aan DE vragen, die heeft vorige week verteld over haar visfricassee
  maandag 17 december 2007 @ 23:01:52 #47
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_55348983
quote:
Op maandag 17 december 2007 22:43 schreef ColdFeet het volgende:
Moet je aan DE vragen, die heeft vorige week verteld over haar visfricassee
Dat is waar ja!

DEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_56055465
Ik liep net in de Supermarkt omdat ik vis wilde eten

Toen viel mijn oog op een drietal stukken Sucadelappen Ik kon gewoon niet doorlopen zo lekker zag het eruit

Resultaat geen vis wel BEEF

*Receptje erbij

3 Sucadelappen +/- 600 gram
Eerst op hoog vuur in veel BOTER aanbruinen ( 5 minuten max)
Vervolgens 80 minuten op zacht vuur pruttelen
Ik gooi voor de smaak door de pruttelmassa heen;
- 3 glazen rode wijn
- 5 Tenen look
- 4 laurierbladeren

Daarbij heb ik witte bonen in tomatensaus (met extra chillysaus voor de spice) opgewarmd

Serveren met de tweede fles rode wijn erbij (de rest van de eerste fles is opgegaan tijdens het koken

Dat is alles

Oehhh nog 70 minuten ik kan niet wachten ...
pi_56060785
Ik ben meestal bescheiden(lees bescheten) maar wat was het lekker

Whoah heerlijk mals was het geworden met de juiste hoeveelheid vet

Ohh Hemels

Morgen de rest verorberen

*jammer dat ik geen gasten had die konden meegenieten nou ja volgende keer beter
  woensdag 16 januari 2008 @ 00:18:44 #50
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_56063065
Klinkt heerlijk!

Hoe eenvoudig kan het zijn
Snobs have more fun!
KLIK!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')