Ik zou eerder gaan voor een popcornmachine. Dat is net zo low-budget, maar iets minder complex.quote:Op zondag 30 september 2007 13:42 schreef marmhz het volgende:
Hier een video over heatgun roasting, voor degene onder ons die nog geen geld willen uitgeven aan een brander
http://video.google.nl/videoplay?docid=-6788836426229860887&q=heat+gun+coffee+roasting&total=4&start=0&num=10&so=0&type=search&plindex=1
Hier staat een mooie uitlegtekst:
http://www.homeroaster.com/heatgun.html
Ik heb dit zelf nooit gedaan, maar ik hoor er aardig enthousiaste verhalen over. Misschien ook iets voor jou Mark? Altijd verse bonen, je hoeft niet meer in te vriezen. Een heatgun oftwel verfstripper zal rond een 10 tje kosten bij Gamma/Praxis enz.
Een hondendrinkbak schijnt het handigste te zijn om de bonen in te verwarmen.
quote:Op zaterdag 29 september 2007 17:08 schreef mirugai het volgende:
[..]
hehe, leuk apparaatje. Ik wil jou nog wel 'ns een middagje met dat ding over straat zien lopen. Dat ding weegt 30 kg. Nogmaals de Junior is een kleine PROFESSIONELE machine, gebouwd om de hele dag door mee te zetten.
Maar blijkbaar ben jij op zoek naar iets beters. Een dualboiler La Marzocco met genoeg stoomcapaciteit om je plafond mee te wassen denk ik...
Mijn tip: leer eerst maar 'ns goed met je Silvia werken. Daar kon ik vroeger met wat getweak en veel geoefen erg goede espresso uit krijgen. Als ik het zo lees, dan is in jouw geval de zwakste schakel niet de apparatuur maar de mens.
Zou een Am curve dan niet het beste van twee werelden zijn? Weinig tot geen side-channeling, maar toch minder problemen om hem goed level te tampen....quote:Op zondag 30 september 2007 12:12 schreef W1ZZ het volgende:
Ik vind 'm als SO idd ook niet boeiend... Maar ik ga 'm toch wel ook als SO drinken om 'm beter te leren kennen
Mark nog over de curved vs flat: het is wel zo dat in het midden de puck "dunner" is maar er is een ongelijke krachtverdeling door de curving. In het midden staat er tijdens het tampen meer kracht op de koffie waardoor de koffie compacter/steviger wordt aangestampt. Het grote voordeel van een curved tamper vind ik dat je side-channeling heel goed tegengaat. Het nadeel vind ik dat het moeilijker is om goed level te tampen.
Dit zijn espressokopjes dus daar past je vinger niet doorheen tenzij je een kaboutertje bentquote:Op zondag 30 september 2007 21:11 schreef Mark_V het volgende:
@Wizz, mooie kopjes idd, maar ik vind het irritante van die illy-kopjes altijd dat ze een rond oortje hebben, en dat ze daardoor kunnen gaan "draaien" rond je vinger. Je moet dus of een vinger tegen het hete kopje houden, of hard knijpen....
Wat zou bijv dat Ginger en Fred kopje moeten opbrengen? Illy collectionprijzen kennende zal het wel een x-honderd euro zijn ofzo....quote:Op maandag 1 oktober 2007 17:37 schreef W1ZZ het volgende:
[..]
Dit zijn espressokopjes dus daar past je vinger niet doorheen tenzij je een kaboutertje bentEn het gewicht is niet zo groot... Wat de capppuccinokoppen van Illy betreft ben ik het idd met je eens om precies dezelfde reden.
Misschien is de Am. curve idd de goeie middenweg, geen idee nooit geprobeerd! Koop er een dan wil ik 'm graag 'ns uitproberen!
Ontkalker voor espressoapparaten (oid) van de mediamarkt voor een kleine 10 euro per fles. Staat instructie op de fles en dat zou ik niet hebben als ik zelf zou gaan mixen.quote:Op maandag 1 oktober 2007 17:20 schreef Byte_Me het volgende:
wat gebruiken jullie eigenlijk om te ontkalken? er zijn allerlei dure merken met ontkalkvloeistoffen, maar ik kwam toevallig een aanbieding tegen voor citroenzuur. zelf mixen met water en je hebt je ontkalkoplossing. zou dat net zo goed werken? het schijnt wel zo te zijn dat de meeste ontkalkers ook op citroenzuur gebaseerd zijn.
quote:Op zaterdag 6 oktober 2007 16:31 schreef W1ZZ het volgende:
Heel interessant... heb je 'm al opengedraaid om te zien of er iets funny zit bij de burrs?
quote:Op zaterdag 6 oktober 2007 17:00 schreef W1ZZ het volgende:
Ja, mijn antwoord is wat ik zelf altijd doe: Gewoon lekker met je pink die zooi eruit schrapen. Wel ff wachten tot de burrs stilstaan
quote:Op zaterdag 6 oktober 2007 18:02 schreef HenkBenzinetank het volgende:
Heuj dat ding heb ik op mn werk ook. Handig als je veel koffie moet malen/veel gebruikt, anders vind ik het maar zonde vna je bonen
quote:Op zaterdag 6 oktober 2007 18:15 schreef W1ZZ het volgende:
Is geen gezwam, is leuk daar is dit topic toch voor?
Volgens mij zijn je burrs nog prima, voel er 'ns aan 't moet een heel klein beetje trekken aan je huid zoals een mes. Dat platte aan de zijkant hoort, kijk maar 'ns op deze site:
http://www.ruscelli.com/mazzer_mini_burrs.htm
Ik bedoel meer dat je misschien teveel maalt omdat ie pas stopt als het reservoir vol zit, en daardoor een berg over hebt. Tenzij je dus voor een heleboel mensen tegelijk koffie zet.quote:Op zaterdag 6 oktober 2007 18:14 schreef Mark_V het volgende:
[..]
Zonde van je bonen? Voor zover ik weet hebben alle molens last van het feit dat er wat in de uitgang van de burrs blijft zitten. En daar gebruiken we gewoon de W1ZZ-pulktechniek voor![]()
Ik neem aan dat het ding bij jullie op de zaak wel gewoon van 1-12 is in te stellen in plaat van van 9 tot 8.75.
Ik ben er dus achter dat het ding gewoon een kwartslag gedraaid zit. Maar ik heb nog niet gevonden hoe je hem kan loskrijgen. Er zit wel een pennetje op de zijkant wat je er eventueel zou kunnen uittrekken en een kwartslag verder weer in kan steken (er zitten 4 gaten in), maar ik krijg hem niet los
quote:Op zondag 7 oktober 2007 15:48 schreef W1ZZ het volgende:
Wat kopjes betreft is het belangrijk dat je voor goed dik porselein gaat. Al die glazen onzin van tegenwoordig is wel leuk maar niet het beste voor je espresso en het drinkt ook nog minder. Ik gebruik voor dagelijks deze:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |