Van de 65 voorstellen gaan er 4 op basis van deze stemming door naar de eindronde bij Wij Zijn De Baas.quote:Tussen 5 en 12 oktober besteedt de publieke omroep grootschalig aandacht aan "de week van de democratie", met als thema Wij Zijn De Baas. In die week zal democratie in Nederland en de rest van de wereld op tv, radio en internet op verschillende manieren in de schijnwerpers staan. De week sluit aan bij het internationale initiatief "Why Democracy", waar tientallen internationale tv-zenders aan meedoen.
Wij Zijn De Baas organiseert tijdens die week een verkiezing van de beste verbetervoorstellen voor de democratie. Op de site zullen tien verbetervoorstellen worden gepresenteerd, waarvan de beste drie na stemming aan de landelijke politiek aangeboden worden.
51%????quote:Op vrijdag 28 september 2007 12:57 schreef Skinkie het volgende:
- Afschaffen provinciale staten
- Volk kan een wetsvoorstel direct afschieten als er meer dan 51% geregistreerde handtekeningen op zijn gehaald. (Dus een ongoing referendum, actieve democratie)
- Volk kan bij 51% stemgerechtigde opkomst nieuwe verkiezingen afdwingen.
Kan ook op een andere manier he. Bijvoorbeeld door met je nieuwe 'paspoort' bij een gemeentehuis langs te gaan en op basis van je rfid chippie te stemmen op een voorstel. Het gaat er niet om dat het realistisch is, het gaat er om dat het volk *nu* geen hout te zeggen heeft, ook al is iedereen ergens tegen.quote:Op vrijdag 28 september 2007 13:27 schreef Petera het volgende:
[..]
51%????
Dan hebben we het toch al gauw over zo'n vijfmiljoen handtekeningen. Ik denk eigenlijk niet dat het heel erg realistisch is om te verwachten dat dat aantal handtekeningen ooit gehaald zou gaan worden. En dus is het in mijn ogen volkomen overbodig om met 51% handtekeningen burgers om het even welk recht te geven.
Dat zijn VROUWEN dus ook?quote:Op vrijdag 28 september 2007 13:34 schreef DaBuzzzzz het volgende:
* Dienstplicht, 1 maal een jaar en later nog 2 maal 6 maanden op herhaling, zowel sociaal als defensie, voor IEDEREEEN
Heel goed idee, scheelt ook ENORM bij de verwerking ervan!quote:* Invoer flatfee tax, waarschijnlijk de moeilijkste klus ooit, maar met 20 jaar zitting is er een hoop mogelijk
Privaat (met budget) of onder supervisie van de staat?quote:* Graties zorg, verwerkt in het flatfee systeem, eens in de 5 jaar herijking van de budgetten en begrotingen
Dit spreekt me serieus erg aan, maar hoe zit het dan met belasting? Moet je die als township WEL of NIET betalen?quote:* Introductie van het township. We polderen het ijselmeer in en als je een beweging start met een gemeengoed en daar een ministaatje (township) voor wilt beginnen, kun je daar heen met je gevolg. Wel onder de regels van de grondwet, maar verder zoek je het uit. Voorbeeld: Ruigoord, maar het kan ook een club new yuppies zijn oid.
Meldt zich als eerste lid!quote:Naam van de themapartij die dit gaat trekken: PGV: Partij voor Gezond Verstand. deze partij heft zichzelf weer op du moment de technocratie gestart wordt.
Ik stem voor!quote:Op vrijdag 28 september 2007 13:34 schreef DaBuzzzzz het volgende:
Terug naar de Technocratie. Eens in de 20 jaar mag een commissie die club kiezen, op basis van competenties en niet op basis van populariteit. 20 jaar lijkt me een goede termijn om echte reultaten te boeken in plaats van het heen en weer geslinger en geneuzel in de marge. Inspraak van het "volk" minmaal, alleen af en toe een thermometer in de kont van het volk. Wel een gekozen president eens in de 5 jaar, die beperkte zeggenschap heeft maar wel een sterke vertegenwoordiging van het land is.
Wel een volksinititiatief regeling met duidelijke regels en omvang van ondersteuning aantoonbaar. Businesscase, enz hoort daar deel van te zijn. We gaan geen kutideetjes sponsoren.
Invoer van:
* Dienstplicht, 1 maal een jaar en later nog 2 maal 6 maanden op herhaling, zowel sociaal als defensie, voor IEDEREEEN
* Open maatschappij met empathie voor vluchtelingen, maar wel onder gezag, zodra je binnenbent en over je trauma, ga je aan het werk. Desnoods in de takken van diezelfde dienstplicht, tegen een nette uitkering. We laten niemand stikken maar je moet er wel wat voor doen
* Echte seculariteit, dus ook het christelijke erfgoed mag niet in de weg staan van de politiek
* Invoer flatfee tax, waarschijnlijk de moeilijkste klus ooit, maar met 20 jaar zitting is er een hoop mogelijk
* Verbod op korte termijn politiek
* Terugdraaien van een aantal bedrijfsstructuren die op het Anglosaksische model zijn gebasseerd. De macht van de aandeelhouders is er maar met beperkingen
* Graties zorg, verwerkt in het flatfee systeem, eens in de 5 jaar herijking van de budgetten en begrotingen
* gezond verstand gaat boven alles, 10 mollen kunnnen de aanleg van een snelweg niet hinderen, maar klagen over een vliegtuig boven je hoofd wordt ook niet gehonoreerd, dan tief je maar op. Aan de andere kant wordt een serieuze overweging van bijvoorbeeld de waddenzee ten goede van het milieu beslecht.
* Introductie van het township. We polderen het ijselmeer in en als je een beweging start met een gemeengoed en daar een ministaatje (township) voor wilt beginnen, kun je daar heen met je gevolg. Wel onder de regels van de grondwet, maar verder zoek je het uit. Voorbeeld: Ruigoord, maar het kan ook een club new yuppies zijn oid.
* Met de inpoldering wordt gelijk dat enorme energie probleem opgelost door de aanleg van de centrales waarvoor al plannen bestaan
Naam van de themapartij die dit gaat trekken: PGV: Partij voor Gezond Verstand. deze partij heft zichzelf weer op du moment de technocratie gestart wordt.
Ok *noteert*quote:Op vrijdag 28 september 2007 13:54 schreef Skinkie het volgende:
[..]
Dat zijn VROUWEN dus ook?
[..]
Zoek het woord eens op!
Heel goed idee, scheelt ook ENORM bij de verwerking ervan!
[..]
Privaat (met budget) of onder supervisie van de staat?
[..]
Dat moet uitgezocht, heb ik geen echte mening over
Dit spreekt me serieus erg aan, maar hoe zit het dan met belasting? Moet je die als township WEL of NIET betalen?
[..]
De autonimiteit moet uitgezocht worden maar ik zou voor vergaande autonomiteit willen stemmen. Mooie van dit is dat je best practices eventueel over het hele land kan invoeren. Vrijheid voor de pioniers maar ook een mooie proeftuin voor NL
Meldt zich als eerste lid!
Met de handtekeningen zelf heb ik geen problemen. Mij gaat het om het giga-aantal, dat je opgehaald wil zien worden. En of mensen dan met hun handtekening of hun paspoort stemmen, is voor mij niet het belangrijkste. En als 51% op het gemeentehuis langs moet gaan voor nieuwe verkiezingen kan ik je verzekeren dat het het volk nooit tussentijdse verkiezingen zal gaan afdwingen.quote:Op vrijdag 28 september 2007 13:51 schreef Skinkie het volgende:
[..]
Kan ook op een andere manier he. Bijvoorbeeld door met je nieuwe 'paspoort' bij een gemeentehuis langs te gaan en op basis van je rfid chippie te stemmen op een voorstel. Het gaat er niet om dat het realistisch is, het gaat er om dat het volk *nu* geen hout te zeggen heeft, ook al is iedereen ergens tegen.
Ik heb zelf wel eens zitten te denken aan een simulatie model van zo'n kleine stad. En dat uit laten groeien op een niveau dat alles gemodelleerd kan worden. Van logistiek tot sociale interactie.quote:
Precies, een "green field", wordt in het bedrijfsleven wel meer toegepastquote:Op vrijdag 28 september 2007 14:57 schreef Skinkie het volgende:
[..]
Ik heb zelf wel eens zitten te denken aan een simulatie model van zo'n kleine stad. En dat uit laten groeien op een niveau dat alles gemodelleerd kan worden. Van logistiek tot sociale interactie.
Als je zoiets kun inpluggen op een land, er real time data instoppen, kun je dus simuleren wat voor effecten een wet of aanpassing van een dienstregeling heeft op een samenleving.
Mijn opmerking ging niet over spam.quote:Op zaterdag 29 september 2007 09:22 schreef sigme het volgende:
Opmerkingen over spam verwijderd.
Mijn god, dus dat wil zeggen dat ik liberaal wil stemmen en kies voor de leider van mijn partij, aangezien hij veel stemmen heeft en dit 5x doorschuift dat mijn stem veel minder telt dan wat extremisten die op partij van de dieren stemmen. Belachelijk systeem waarmee alle grote partijen in de knoei komen en de onrustige instabiele nieuwe kleintjes teveel macht krijgen.quote:Stemmen die zijn uitgebracht op een kandidaat op een hóge positie op een lijst en die 'doortellen' voor een kandidaat lager op de lijst, verliezen bij elke lagere positie de helft van de waarde.
- Dus: lijsttrekker krijgt 1000 stemmen; 250 stemmen is genoeg voor zetel.
-> 750 overgebleven stemmen tellen dan voor nr2 op de lijst. Nieuw: die tellen dan maar voor 375 stemmen. Stel dat op nr2 helemaal niet gestemd is dan blijven er van die 375 weer 125 over voor nr3, en die tellen daar voor 63 stemmen.
Nee, jij vertaalt dit idee nu rechtstreeks naar de huidige situatie, waarin de nr1 de stemmentrekker is. Zowel de kiezers als de gekozenen passen zich aan aan zo'n systeemwijzigingquote:Op zaterdag 29 september 2007 11:03 schreef Underdoggy het volgende:
[..]
Mijn god, dus dat wil zeggen dat ik liberaal wil stemmen en kies voor de leider van mijn partij, aangezien hij veel stemmen heeft en dit 5x doorschuift dat mijn stem veel minder telt dan wat extremisten die op partij van de dieren stemmen. Belachelijk systeem waarmee alle grote partijen in de knoei komen en de onrustige instabiele nieuwe kleintjes teveel macht krijgen.
Tjsa. Dan maak ze zelf een systeem met hetgeen je mij verwijt.quote:Geef mij maar het procentueel stemmen. Dat gewoon de 150 mensen met meeste stemmen in de kamer komen en dan hun stem gewogen wordt met het aantal kiezers die ze vertegenwoordigen. Zodoende heb je geen partijvulling nodig onderaan de lijst.
Waarom niet de burgemeester laten benoemen door de gemeenteraad?quote:Op vrijdag 28 september 2007 13:23 schreef Pool het volgende:
Ik stel voor dat we referenda over de te kiezen burgemeesters afschaffen. Burgemeesters moet gewoon benoemd worden door de Kroon. En dat was tevens mijn enige verbetervoorstel, want de representatieve democratie is verder prima zo.
Sigme, in 1992 is er een commissie Deetman geweest en die kaartte datzelfde probleem aan. De oplossing was volgens hen echter een andere: een proportioneel districtenstelsel. Dat lijkt misschien een contradictio in terminis maar ik zal het proberen uit te leggen.quote:Op zaterdag 29 september 2007 11:35 schreef sigme het volgende:
[..]
Nee, jij vertaalt dit idee nu rechtstreeks naar de huidige situatie, waarin de nr1 de stemmentrekker is. Zowel de kiezers als de gekozenen passen zich aan aan zo'n systeemwijziging.
Stel dat zo'n systeem ingevoerd zou worden, dan zouden de nummers 2 t/m (realistische stemverwachting) zich óók duidelijk aan kiezers moeten tonen, en dan zouden al heel rap mensen minder op 'een partij (en dus dan maar nr 1 want die staat bovenaan) stemmen, en meer op een persoon.
Het doel van zo'n regeling is minder fractiediscipline en minder partijdiscipline, en meer persoonlijke invulling van iedere parlementszetel.
Elk districtenstelsel is gevoelig voor Gerrymandering, ook het stelsel dat jij hier schetst, en dat is een tamelijk groot nadeel, vind ik.quote:Op zaterdag 29 september 2007 14:22 schreef Klopkoek het volgende:
[..]
Sigme, in 1992 is er een commissie Deetman geweest en die kaartte datzelfde probleem aan. De oplossing was volgens hen echter een andere: een proportioneel districtenstelsel. Dat lijkt misschien een contradictio in terminis maar ik zal het proberen uit te leggen.
Het idee is dan zeg maar dat elk district op basis van inwoneraantal (bijv. voor elke 60000 inwoners 1 zetel) een bepaalde hoeveelheid zetels toegewezen krijgt, Amsterdam krijgt dan bijv. een zeteltje of 10. Deze zetels worden dan via een proportionele manier verkozen (iit het stelsel zoals ze dat in Engeland kennen).
Als het goed is blijven er dan op het einde nog wat onverdeelde zetels over (vanwege 'restinwoners' in elk district die op zichzelf geen extra zetel 'volmaken' zeg maar), deze onverdeelde zetels worden dan nog via een landelijke lijst verdeeld (op basis van de popular vote).
Persoonlijk lijkt me zo'n soort opzet vooral voor de Eerste Kamer geschikt.
Het is wel minder gevoelig gemaakt dan normaal. Dat komt omdat alle zetels strikt naar inwoneraantal worden verdeeld. Stel je doet voor elke 60000 inwoners één zetel (dat is ook op dit moment ongeveer de kiesdeler) , en Amsterdam heeft 750000 inwoners, dan krijgt het maar 12 zetels ter beschikking (en geen 13). Je rondt zeg maar altijd naar beneden af.quote:Op zaterdag 29 september 2007 16:55 schreef sigme het volgende:
[..]
Elk districtenstelsel is gevoelig voor Gerrymandering, ook het stelsel dat jij hier schetst, en dat is een tamelijk groot nadeel, vind ik.
Uiteraard, anders is het geen districtenstelsel. Formeel gezien heeft Nederland nu al districten maar omdat een kandidaat zich in meerdere (lees: alle) districten mag inschrijven is dat alleen maar iets van administratieve waarde.quote:Bovendien begrijp ik niet hoe dat stelsel de partijmacht zou doorbreken, tenzij de kandidaten zich maar in 1 regio verkiesbaar mogen stellen. Hoort dat er inderdaad bij?
Alsof dat in de VS zo anders is. Politieke entrepreneurs als Bloomberg zijn daar -gelukkig- ook een uitzondering.quote:Op zaterdag 29 september 2007 18:55 schreef Lyrebird het volgende:
Verbeter de kwaliteit van politici.
Ik zit vaak met gekromde tenen naar discussie programma's te kijken omdat minsters en 2e kamerleden onkundig zijn en niet in de gaten hebben dat we in de tijd van televisie en internet leven.
Politiek moet interessanter worden voor mensen die hun sporen al verdiend hebben, ipv de yuppen en huismoeders die we nu in de politiek zien.
Waar heb ik het over de VS?quote:Op zaterdag 29 september 2007 18:57 schreef Klopkoek het volgende:
[..]
Alsof dat in de VS zo anders is. Politieke entrepreneurs als Bloomberg zijn daar -gelukkig- ook een uitzondering.
quote:Op vrijdag 28 september 2007 13:34 schreef DaBuzzzzz het volgende:
Terug naar de Technocratie. Eens in de 20 jaar mag een commissie die club kiezen, op basis van competenties en niet op basis van populariteit. 20 jaar lijkt me een goede termijn om echte reultaten te boeken in plaats van het heen en weer geslinger en geneuzel in de marge. Inspraak van het "volk" minmaal, alleen af en toe een thermometer in de kont van het volk. Wel een gekozen president eens in de 5 jaar, die beperkte zeggenschap heeft maar wel een sterke vertegenwoordiging van het land is.
Wel een volksinititiatief regeling met duidelijke regels en omvang van ondersteuning aantoonbaar. Businesscase, enz hoort daar deel van te zijn. We gaan geen kutideetjes sponsoren.
Invoer van:
* Dienstplicht, 1 maal een jaar en later nog 2 maal 6 maanden op herhaling, zowel sociaal als defensie, voor IEDEREEEN
* Open maatschappij met empathie voor vluchtelingen, maar wel onder gezag, zodra je binnenbent en over je trauma, ga je aan het werk. Desnoods in de takken van diezelfde dienstplicht, tegen een nette uitkering. We laten niemand stikken maar je moet er wel wat voor doen
* Echte seculariteit, dus ook het christelijke erfgoed mag niet in de weg staan van de politiek
* Invoer flatfee tax, waarschijnlijk de moeilijkste klus ooit, maar met 20 jaar zitting is er een hoop mogelijk
* Verbod op korte termijn politiek
* Terugdraaien van een aantal bedrijfsstructuren die op het Anglosaksische model zijn gebasseerd. De macht van de aandeelhouders is er maar met beperkingen
* Graties zorg, verwerkt in het flatfee systeem, eens in de 5 jaar herijking van de budgetten en begrotingen
* gezond verstand gaat boven alles, 10 mollen kunnnen de aanleg van een snelweg niet hinderen, maar klagen over een vliegtuig boven je hoofd wordt ook niet gehonoreerd, dan tief je maar op. Aan de andere kant wordt een serieuze overweging van bijvoorbeeld de waddenzee ten goede van het milieu beslecht.
* Introductie van het township. We polderen het ijselmeer in en als je een beweging start met een gemeengoed en daar een ministaatje (township) voor wilt beginnen, kun je daar heen met je gevolg. Wel onder de regels van de grondwet, maar verder zoek je het uit. Voorbeeld: Ruigoord, maar het kan ook een club new yuppies zijn oid.
* Met de inpoldering wordt gelijk dat enorme energie probleem opgelost door de aanleg van de centrales waarvoor al plannen bestaan
Naam van de themapartij die dit gaat trekken: PGV: Partij voor Gezond Verstand. deze partij heft zichzelf weer op du moment de technocratie gestart wordt.
Goed programma voo de FOK-partij!
onder het motto "FOK niet met Nederland!"
Mooi, maar wat heeft dit concreet met de verbetering van democratie als proces te maken?quote:
Je kunt wel leuke plannen hebben, maar je zult wel voldoende aanhang moeten krijgen, voordat je ideeen in uitvoering worden gebrachtquote:Op zaterdag 29 september 2007 21:01 schreef AgLarrr het volgende:
[..]
Mooi, maar wat heeft dit concreet met de verbetering van democratie als proces te maken?
Ehm, hoe wordt de democratie verbeterd door aandacht aan het milieu te besteden? En door mensen minder keuze te geven?quote:Op zondag 30 september 2007 11:28 schreef tijnbrein het volgende:
Partijen die maar een punt hebben of die discrimineerden standpunten hebben dienen verboden te worden. Als eerste moet de PVV verboden worden. Deze partij voegt niks toe aan ons politiek bestel. En vergroot de kloof tussen moslims en niet moslims alleen maar.
De gekozen burgermeester en het refendum moeten er ook komen.
Verder moet er meer aandacht worden besteed aan het milieu.
Om te voorkomen dat het allemaal volledig lokale kliekjes worden. Van bovenaf een burgervader aanstellen die in principe niet gebonden is aan welke raadsfractie dan ook, dat zorgt ervoor dat de gemeenteraden over inhoud praten en niet over de poppetjes. Maar de gemeenteraad laten kiezen is inderdaad nog altijd een minder slecht idee dan een referendum.quote:Op zaterdag 29 september 2007 14:03 schreef Sidekick het volgende:
[..]
Waarom niet de burgemeester laten benoemen door de gemeenteraad?
Goed verwoord, maar ik denk dat naast het duidelijker worden van de taken, rechten en plichten er in dit informatietijdperk ook zeker wat aan de structuur kan worden verbeterd. De poppetjes worden gevist uit een kleine vijver op het moment (zoveel actieve leden heeft een politieke partij tegenwoordig niet meer), en het is maar de vraag of de juiste mensen op de juiste plek komen en of ze in hun eentje wel genoeg kennis en vaardigheden hebben. Het lijkt me verstandig manieren te verzinnen om meer mensen bij het besluitvormingsproces en de uitvoering te betrekken.quote:Op maandag 1 oktober 2007 09:41 schreef Xtreem het volgende:
Het enige echt noodzakelijke verbetervoorstel voor de NL democratie, is dat alle partijen (lees: vooral de regering, staten generaal en de bevolking) zich beter bewust zijn van hun rol in de vertegenwoordigende democratie.
De regering geeft burgers het idee dat politiek een a la carte menu is, waar je naar hartelust uit kunt kiezen, terwijl dat vaak ronduit onmogelijk is, en dat het naar de burger luistert voor iedere beslissing.
De burger wil van alles, maar wil nergens voor betalen; de burger heeft onmogelijke eisen, en als de individuele eisen niet ingewilligd worden, is er ineens sprake van een 'kloof'.
Meer kennis en een betere invulling van ieders rol, en een deel van de problemen zijn opgelost.
Van de 65 voorstellen gaan er 4 op basis van deze stemming door naar de eindronde bij Wij Zijn De Baas.quote:Tussen 5 en 12 oktober besteedt de publieke omroep grootschalig aandacht aan "de week van de democratie", met als thema Wij Zijn De Baas. In die week zal democratie in Nederland en de rest van de wereld op tv, radio en internet op verschillende manieren in de schijnwerpers staan. De week sluit aan bij het internationale initiatief "Why Democracy", waar tientallen internationale tv-zenders aan meedoen.
Wij Zijn De Baas organiseert tijdens die week een verkiezing van de beste verbetervoorstellen voor de democratie. Op de site zullen tien verbetervoorstellen worden gepresenteerd, waarvan de beste drie na stemming aan de landelijke politiek aangeboden worden.
Iedere 4 jaar alle kennis en ervaring overboord gooien. Is Amerika op die manier een christelijk-fundamentalistsiche terror-dictatuur geworden?quote:Op woensdag 3 oktober 2007 20:17 schreef StefanP het volgende:
1. Er wordt altijd een coalitie gevormd; het is godsonmogelijk om een echte regering op te zetten die daadkracht heeft. Water bij de wijn, poldermodellen, tegemoetkomingen, enz, enz. Uiteindelijk blijft er niets over behalve een grijs gedrocht dat enkel in naam afwijkt van vorige coalities, want op elk ander gebied zijn ze keurig in pas gaan lopen om elkaar -en de achterban- maar niet boos te maken.
Dit betekent niet dat er minder partijen hoeven te zijn, maar wel dat er bijvoorbeeld op een andere wijze een winnaar verkozen dient te worden o.i.d.
2. Het maakt geen worst uit wat een kabinet wil, want de linkse ambtenaartjes doen toch wat ze zelf willen. Dit is er ook debet aan dat er geen enkele noemenswaardige verandering plaats heeft gevonden in de afgelopen kabinetten, ook al klaagt men zoveel dat 'rechts' aan de macht was/is. Wat er dient te gebeuren, is dat -op z'n Amerikaans- het kabinet z'n eigen ambtenaren meeneemt die ervoor zorgen dat beslissingen van het kabinet ook echt uitgevoerd worden.
Je hebt geen verstand van zaken.quote:Op woensdag 3 oktober 2007 20:38 schreef Papierversnipperaar het volgende:
[..]
Iedere 4 jaar alle kennis en ervaring overboord gooien. Is Amerika op die manier een christelijk-fundamentalistsiche terror-dictatuur geworden?
Op zich geen nieuw idee. De liberale traditie ging er jarenlang prat op.quote:Hoe zijn voorstellen als “Stop met het betalen van politici.” er doorgekomen?
Goed argument. Ik ben om.quote:Op donderdag 4 oktober 2007 13:41 schreef Lyrebird het volgende:
[..]
Je hebt geen verstand van zaken.
Dat was nog voor de tijd dat het (meer dan) fulltime banen waren, gok ik?quote:Op donderdag 4 oktober 2007 15:18 schreef AgLarrr het volgende:
[..]
Op zich geen nieuw idee. De liberale traditie ging er jarenlang prat op.
Een paar dagen bedenktijd. Dat is nog altijd een langere tijd dan de gemiddelde stemmer bij een referendum investeert in het uitdiepen van het onderwerp. Lang leve de diepgang van directe democratie.quote:Op donderdag 4 oktober 2007 12:47 schreef Perrin het volgende:
Eh, Pool.. deze voorstellen zijn met nauwelijks filtering/selectie in een paar dagen verzameld.. Daar kun je ook niet al teveel van verwachten. Het initiatief vind ik wel leuk, alleen jammer dat het zo haastig gaat en dat er weinig mensen de kans hebben gekregen er serieus en uitgebreid op te reageren.
Waarom moet ik per se drie stellingen kiezen?quote:Op woensdag 10 oktober 2007 14:36 schreef Spuyt12 het volgende:
Overigens is de stemronde op WZDB al begonnen! http://www.wijzijndebaas.nl/page/stellingen
Mja, toen politiek nog slechts weggelegd was voor de rijken om zo belangenverstrengeling (dmv omkoping en focus op het eigen belang) te voorkomen.quote:Op donderdag 4 oktober 2007 15:28 schreef Monolith het volgende:
[..]
Dat was nog voor de tijd dat het (meer dan) fulltime banen waren, gok ik?
Dat is echt geniaal, dat niemand dat ooit eerder heeft bedacht.quote:Ministers moeten solliciteren bij de plenaire Tweede Kamer op basis van een vacature, zodat de ongeschreven regel dat de grote partijen een regering mogen samenstellen kan verdwijnen.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |