Kip met bot kan ook iddquote:Op vrijdag 22 februari 2008 16:47 schreef Vanyel het volgende:
[..]
Als je die nou een echt lekker kipsmaakje wil geven, gooi je geen kipfilet in de pan maar iets met vel en bot. Enorm verschil.
Als je trouwens een hele pot pindakaas in de pan gooit, heb je dan echt nog aardappel nodig om te binden? Lijkt me door de pindakaas al behoorlijk stevig.
quote:een middelgrote ui snipperen (ik gebruikte een rode ui) , twee teentjes knoflook persen, een theelepeltje mosterdzaad, zo'n 2.5 cm verse gember, 2 á 3 stengels bleekselderij, stuk of 6-7 middelgrote wortels en een liter kippen-of groentenbouillon.
uitje met de knoflook en de mosterdzaad en de gember fruiten in olijfolie met wat zout en verse peper erbij, na twee/drie minuutjes paar eetlepels bouillon erbij en nog twee/drie minuutjes laten pruttelen terwijl je blijft roeren. Dan de schoongemaakte en in stukjes gesneden wortel en bleekselderij erbij, alles goed door roeren en dan de rest van de bouillon erbij....
dat +- 40 minuutjes laten pruttelen, staafmixer erdoorheen halen en twee eetlepels vers gesneden peterselie erbij en klaar...
Bron.quote:Wortelsoep met gember
(6 personen) / Vegetarisch
Bereiden: 10 minuten
In de pan: 20 minuten
Dit is een prachtig oranje soep, zacht van smaak, maar toch pittig door de toegevoegde gember. Maak meteen een pan vol, dat is namelijk net zo snel gepiept, en vries in wat je overhoudt. Met grote winterpenen ben je het snelst klaar, maar met jonge bospeentjes is 'ie wat zoeter. Ook ideaal voor gasten, want helemaal van tevoren klaar te maken.
Nodig:
500 g winterpeen (of een flinke bos worteltjes)
2 uien, gesnipperd
stronkje gember, geschild en fijngesneden
verse tijm, vastgebonden tot een bosje
2 groentebouillontablet
sap van 1 sinaasappel
peper & zout
beetje boter om in te bakken
1. Fruit de ui en gember zachtjes in een beetje boter.
2. Snij de wortel in dunne plakjes en voeg toe.
3. Voeg zoveel water toe tot de wortels helemaal onder staan.
4. Voeg tijm, bouillontabletten, sinaasappelsap en peper en zout toe.
5. Breng het water aan de kook en laat de soep in 20 minuten heel zachtjes gaar worden
6. Vis dan het bosje tijm eruit.
7. Pureer de soep.
Serveren:
1. Warm de soep eventueel weer op en verdeel hem over borden.
2. Voeg een scheutje room toe in het midden, en trek daar mooi uitwaaierende strepen van.
3. Garneer met wat ringetjes bosui of stoneleeks, of een handje verse koriander of peterselie.
quote:Op dinsdag 12 augustus 2008 17:42 schreef SiGNe het volgende:
Tomaten roomsoep:
500g tomaten
2 uien
2 bouillontabletten
1dl room
1 eetlepel dille
1 theelepel thijm
150g gehakt
1 eetlepel paneermeel
peper
zout
1 liter water
gehakte peterselie
Bereidingswijze :
Maak de uien schoon en snipper ze. Was de tomaten en snijd ze in stukjes. Roer wat peper, zout en paneermeel door het gehakt en draai er kleine balletjes van. Verhit in een grote pan de olie en bak hier de ui even in. Voeg dan de tomaten, tijm en een halve liter water toe. Laat dit 10 minuten zachtjes koken. Leg een zeef op een andere pan en wrijf hier de tomaten door. Los de bouillonblokjes op in de tomatenbouillon en doe er de rest van het water erbij. Roer de room en de dille erdoor. Voeg de gehaktballetjes toe en laat de soep nog 10 minuten zachtjes koken. Strooi de peterselie door de soep.
quote:2 1/2 pounds red bell peppers [ik heb oranje snackpaprika's gebruikt die ik heel goedkoop op de markt had gekocht]
1 tablespoon olive oil
1 cup chopped shallots
2 garlic cloves, minced
1 tablespoon chopped fresh thyme
3 cups (or more) canned vegetable broth
1/2 cup half and half [oftewel slagroom]
2 teaspoons red wine vinegar [ik heb balsamico-azijn gebruikt]
1/8 teaspoon cayenne pepper
Sliced fresh basil
Preparation
Char peppers over gas flame or in broiler until blackened on all sides. Enclose in paper bag and let stand 10 minutes. Peel, seed and slice peppers. Heat oil in heavy large saucepan over medium heat. Add shallots, garlic and thyme and sauté 3 minutes. Add 3 cups broth and all but 4 slices of roasted pepper. Simmer uncovered until peppers are very soft, about 20 minutes.
Working in batches, purée soup in blender until smooth. Return to same pot. Add half and half, vinegar and cayenne pepper. Rewarm soup, thinning with additional broth, if desired. Season to taste with salt and pepper. Ladle soup into bowls. Garnish with reserved pepper strips and basil.
Lekkere tvpquote:Ingrediënten
2 grote courgettes (+- 30cm)
2 uien
2 knoflookteentjes
1 eetlepel mosterd
1 koffielepel kerriepoeder
1 koffielepel paprikapoeder
1,5 l kippebouillon = 2,5 blokjes
1 eetlepel olie
Bereidingswijze
Snij de courgettes in blokjes, de uien in reepjes en pers de knoflookteentjes uit. Stoof deze groenten aan in olie.
Voeg mosterd, kerrie en paprikapoeder toe en laat eventjes bakken.
Giet de kippebouillon erbij. Kook de groenten gaar in +- 20 min.
Mix de soep met in staafmixer.
Serveer de soep warm.
Heel lekker is het om er gruyèrekaas aan toe te voegen en eventueel brootcroûtons bij te voegen.
quote:kilo mooie rode tomaten in vieren hakken en in de braadslee gooien, grote ui in stukken erbij, paar tenen knoflook in stukken erbij, flink zout, flink peper, flink olie erbij...
in de oven 220 graden een minuutje of 20 -25.
Ondertussen 500 ml kippenbouillon maken, de gegrilde tomaten/knof/ui en olie erbij gooien... Weer aan de kook brengen dan de staafmixer erdoor et voilá: een zalig en heel snel lekker soepje![]()
Bij het opdienen kan je nog wat zongedroogde tomaat in sukjes erbij gooien als garnering.
hm... klinkt als een lekker soepjequote:Op woensdag 16 januari 2008 17:42 schreef DarkElf het volgende:
Opnieuw dan maar:
[..]
Wij gaan er ook nog een klein scheutje port in doen omdat dat lekker schijnt te zijn...
Is t ook! Vanavond weer eens makenquote:Op zondag 2 november 2008 13:23 schreef motorbloempje het volgende:
[..]
hm... klinkt als een lekker soepje
*schop*
same here, binnenkort eens makenquote:Op zondag 2 november 2008 13:23 schreef motorbloempje het volgende:
[..]
hm... klinkt als een lekker soepje
*schop*
Kick!quote:Op donderdag 27 september 2007 10:57 schreef ColdFeet het volgende:
[..]
Ik doe t anders: uitje bakken, als ie glazig is nog even een minuutje een theelepeltje kerrie meebakken, dan 2 courgettes in dunne plakjes erbij en die ongeveer 2 cm onder de bouillon zetten (als je begrijpt wat ik bedoel)
Doorkoken totdat de courgette gaar is en pureren. Hij wordt zo mooi glad en zacht dat je eigenlijk geen room meer nodig hebt! Of een klein likje creme fraiche voor de mooi.
Zo, is dat even een zorgvuldig uitgewerkte tvp!
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |