Zeker, da's vrij simpel.
Je kookt eerst een paar handjes Puy-linzen gaar, maar niet kapot en giet ze af. Die hou je apart.
Dan fruit je een uitje, doet daar tegen de tijd dat ie glazig wordt wat koriander en komijn en chilivlokken bij. 1 a 1,5 l bouillon toevoegen (zelfgemaakt is heerlijk, maar een blokje is geen ramp), 4 grote handen linzen, grofgehakte knoflook, liefst een hele bol, en een stuk of 4 geroosterde paprika's, gewoon uit een pot. Je laat alles koken tot de linzen gaar zijn en een beetje stuk beginnen te gaan, zeg 30-40 minuten. Je hangt de staafmixer in de soep totdat ie min of meer glad is, dan doe je de hele linzen erbij en maak je m op smaak met peper, zout of vegeta en indien gewenst tabasco.
Simpel en oh zo lekker, de textuur van linzen met een lichtzoet smaakje van de paprika's.
Wat betreft de linzen: Puy-linzen zijn echt zo'n Jamie O-delicatesse uit snobby Italiaans/Franse speciaalzaken, maar vaak stervensduur. De Natuurwinkel is your friend! Grote zak voor 1,30 ofzo. En ze zijn echt lekker!
OT ga zo es een portje pakken