abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_46027968
Afgelopen weekend voor het eerst paksoi gegeten bij een vriend. Hij had het alleen maar geroerbakt en ik vond het echt heel erg lekker.

Maar zat al bij mezelf te bedenken als ik het zelf zou maken wat zou ik dan eventueel toevoegen? Teentje knoflook en versgemalen peper kwamen als eerste in me op.

Wie heeft er nog meer ideeėn? Of andere manieren van bereiden dan roerbakken of gerechten waar paksoi in zit verwerkt.

pi_46028644
Hopla


Dit lijkt me lekker :
quote:
GEGRATINEERDE PAKSOI
1kg paksoi, 2 dl bouillon, peper, 50 g geraspte kaas, boter,1 potje zure room, peterselie,1 ui, peper, zout, 4 el geraspte kaas. Was de bladeren en snijd ze in niet te smalle reepjes. Kook die enkele minuten in de bouillon en laat ze dan uitlekken. Beboter een ovenvaste schotel en leg daarin laag om laag paksoi, geraspte kaas en klontjes boter. Zorg dat de laatste laag uit paksoi bestaat. Meng door de zure room de peterselie, het gesnipperde uitje, peper en zout. Leg de room op de groente en bestrooi met kaas. Schuif de schotel in een voorverwarmde oven (220'C) en bak 10 minuten. Een goede Combinatie met aardappelpuree en gebakken eieren.
  dinsdag 6 februari 2007 @ 04:50:49 #3
269 vats
Live life to the max!
pi_46030742
Paksoi rules, koop het altijd graag in de toko waar ze meestal iets van 6 soorten paksoi hebben, groot klein en middel in zowel groen als wit. Heerlijk in de roerbak! Supergezond ook!

Paksoi
  dinsdag 6 februari 2007 @ 09:53:46 #4
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_46032513
Ik doe het altijd in mijn recept van Hindoestaanse kip.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
  dinsdag 6 februari 2007 @ 11:06:50 #5
269 vats
Live life to the max!
pi_46034185
quote:
Op dinsdag 6 februari 2007 09:53 schreef Curiosity het volgende:
Ik doe het altijd in mijn recept van Hindoestaanse kip.
recept?
  dinsdag 6 februari 2007 @ 11:34:55 #6
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_46035010
Hindoestaanse kip van Farida

Hoofdgerecht voor 4 personen


1 bos of struik paksoi
1 kg kipdrumsticks of 1 kg kippenpoten
1 theel. adjenamotto (toko)
1 theel. kantjoerpoeder (toko)
1 theel. laospoeder (toko) of peper
1 theel. witte en 1 theel. zwarte peper
1 ui in stukjes en 4 teentjes gekneusde knoflook
2 eetl. zonnebloemolie
2 scheuten zoete sojasaus
2 theel. zout
2 vleestomaten in blokjes
Nodig in de keuken: plank, mes, vijzel voor knoflook, Karahipan van Le Creuset, warmtebron en bestek

Bereiding
Laat de drumsticks heel en snijd de kippenpoten klein
Verwarm de olie in de Karahipan en bak de kip rondom goudbruin
Voeg de ui met de knoflook toe en bak ze mee
Doe dan de tomaten erbij en zet de warmtebron laag
Voeg alle kruiden toe en bak ze mee
Bestrooi met het zout en blus met 2 glaasjes water
Verwarm tot de kip gaar is
Was en snijd de paksoi in reepjes en voeg dit toe
Verwarm de groenten nog 5 minuten mee
Lekker met basmati rijst
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
  dinsdag 6 februari 2007 @ 11:42:32 #7
146730 R81
Ech wel...
pi_46035244
Stamppot met paksoi en rookkaas

Ingrediėnten
1 kilo aardappels (kruimig)
2 struiken paksoi
1 teentje knoflook
1 ui
8 worteltjes
1 eetlepel boter of margarine
200 g rookkaas
200 ml melk

Bereiden
Aardappels schillen, in kleine stukken snijden, wassen en in 15 minuten gaar koken. Paksoi schoonmaken en in repen snijden. Knoflook en ui pellen en snipperen. Wortels schrappen en in plakjes snijden. In koekenpan boter verhitten. Ui en knoflook ca. 3 minuten fruiten. Wortel ca. 3 minuten meebakken. Kaas in blokjes snijden. In pan of magnetron melk verwarmen. Aardappels afgieten en met warme melk tot smeuļge puree stampen. Wortelmengsel, kaas en paksoi erdoor scheppen. Stamppot door en door verwarmen tot kaas begint te smelten.

Kipcurry met paksoi

Ingrediėnten
1 grote ui, gesnipperd
1 zakje korma currypasta (80 g)
400 g kipfilet, in blokjes
1 pak woknoedels (248 g)
2 struiken paksoi
5 eetlepels olie

Bereiden
Verhit 3 eetlepels olie in een wok en fruit de ui met de currypasta tot deze gaat geuren. Schep de blokjes kip erdoor en bak ze op hoog vuur bruin. Voeg na 5 minuten 200 ml water toe en stoof de kip op matig vuur in 10 minuten gaar, schep de blokjes regelmatig om. Kook de noedels gaar volgens de aanwijzing op de verpakking. Breek de bladeren paksoi van de stronk en snijd ze in grove stukken. Verhit 2 eetlepels olie in een grote koekenpan en roerbak de paksoi op hoog vuur in 5-7 minuten beetgaar. Serveer de noedels in vier diepe borden met daarop de kipcurry en de paksoi ernaast. Lekker met een flinke schep volle yoghurt.

The most beautiful view is the one I share with you.
Mijn trots!
pi_46035372
tijdens het snijden van een paksoi zag ik in het midden van de plant een miniatuur paksoi zitten: deze heb ik bewaard en probeer ik nu op te kweken naar een volwassen plant
hij heeft al 2 blaadjes erbij gekregen in een week tijd

ja ik weet dat die dingen geen drol kosten, maar ik vind het gewoon leuk om te kijken of ik een een paksoi kan verdubbelen. 50% korting dus
(╯°□°)╯︵ ┻━┻ ლ(ಠ益ಠლ) ٩͡๏̯͡๏۶ ಠ_ಠ ᕕ( ᐛ )ᕗ
pi_46036144
Stomen/roerbakken en dan wat oestersaus erbij.
pi_46038536
Dat laatste idd.
Maar oh oh wat veel inspiratie weer hier

Grappig Leipo
pi_46039394
Die van bluezz en R81 lijken me erg lekker en makkelijk ook om te maken. Vrijdag komt er een vriend eten dus dan maak ik 1 van de 2 klaar, maar eigenlijk hoop ik op nog meer receptjes
  dinsdag 6 februari 2007 @ 16:13:31 #12
31057 jpg97
Otaku No Kenkyu
pi_46043340
Paksoi hmmm
Op dinsdag 28 februari 2006 13:50 schreef Avery het volgende:
ik ben dan nieuw ik zie zo dat jij irritant ben jpg
PieAir
Ik denk altijd heel goed na voor ik iets stoms zeg...
pi_46043450
Lekker met paksoi:

Een uitje aanfruiten, dan paprika erbij en de paksoi. Lekker roerbakken en er een (warmgemaakte) rookworst in blokjes door heen doen.
Makkelijk, goedkoop én lekker!
Wii-nummer: 3964-8145-1574-4580
Pm me als je me hebt toegevoegd!
  dinsdag 6 februari 2007 @ 16:24:45 #14
1062 Tinkepink
Niet zeuren maar poetsen
pi_46043707
Makkelijk en lekker:

Paksoi met ham

Ingredienten:
paksoi
plakjes ham
beetje room
peper
dille
citroensap
mosterd

Bereidingswijze
- paksoi in stukjes snijden en wassen
- stelen van de paksoi roerbakken
- plakjes ham klein snijden en meebakken
- blaadjes van de paksoi meebakken
- beetje ongeslagen, ongezoete room erbij
- op smaak brengen met peper, klein beetje mosterd, beetje citroensap en dille
Geen zorgen voor de dag van morgen.
pi_46043961
quote:
Op dinsdag 6 februari 2007 16:24 schreef Tinkepink het volgende:
Makkelijk en lekker:

Paksoi met ham
Oeiiii die klinkt ook wel erg lekker, tnx.
pi_46051074
Hmm zie het vaak genoeg liggen bij de groenteboer/super maar nooit de 'moed' gehad om het een keertje mee te nemen. Binnenkort toch een keertje probren
bla
blabla
blablabla
blablablabla
pi_46051736
uit Wokgerechten

5-kruidenvlees

Ingredienten voor 4 personen:
  • Eiernoedels
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 3 theelepels geraspte gember
  • 1,5 theelepel 5-kruidenpoeder
  • 500gram kipfilet in dunne plakjes
  • wokolie (vanzelfsprekend )
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode paprika
  • 300gram paksoi
  • 3 bosuitjes
  • 2 eetlepels hoisinsaus
  • 1 eetlepel sojasaus

    Bereiding:
  • Snij de paprika, paksoi en bosuitjes in kleine stukjes
  • Bereid de noedels zoals aangegeven op de verpakking. giet af, spoel af, terug in de pan en meng er de helft van de sesamolie doorheen
  • meng de gember en het 5-kruidenpoeder door het vlees
  • Verhit de wok, giet er de wokolie in. voeg het vlees toe (eventueel in porties) en roerbak deze tot het vlees gaar is, haal daarna het vlees uit de wok
  • giet weer een beetje wokolie in de wok. voeg de paprika, paksoi, bosuitjes en de 2 knoflooktenen (geperst met de knoflookpers) toe en roerbak tot de groente gaar zijn
  • voeg het vlees weer toe en roer er de hoisinsaus, sojasaus en de rest van de sesamolie door en laat dit even sudderen. Voeg de noedels toe, even doorroeren en opdienen
  • (╯°□°)╯︵ ┻━┻ ლ(ಠ益ಠლ) ٩͡๏̯͡๏۶ ಠ_ಠ ᕕ( ᐛ )ᕗ
    pi_46052694
    waar smaakt het naar?
    is het sla achtig?
    pi_46052853
    quote:
    Op dinsdag 6 februari 2007 20:30 schreef ellos het volgende:
    waar smaakt het naar?
    is het sla achtig?
    uit de eerste link van dit topic: Paksoi heeft een heerlijk, beetje Chinese-koolachtig, aroma.
    (╯°□°)╯︵ ┻━┻ ლ(ಠ益ಠლ) ٩͡๏̯͡๏۶ ಠ_ಠ ᕕ( ᐛ )ᕗ
    pi_46052960
    quote:
    Op dinsdag 6 februari 2007 20:10 schreef Leipo666 het volgende:
    uit Wokgerechten

    5-kruidenvlees

    Ingredienten voor 4 personen:
  • Eiernoedels
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 3 theelepels geraspte gember
  • 1,5 theelepel 5-kruidenpoeder
  • 500gram kipfilet in dunne plakjes
  • wokolie (vanzelfsprekend )
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode paprika
  • 300gram paksoi
  • 3 bosuitjes
  • 2 eetlepels hoisinsaus
  • 1 eetlepel sojasaus

    Bereiding:
  • Snij de paprika, paksoi en bosuitjes in kleine stukjes
  • Bereid de noedels zoals aangegeven op de verpakking. giet af, spoel af, terug in de pan en meng er de helft van de sesamolie doorheen
  • meng de gember en het 5-kruidenpoeder door het vlees
  • Verhit de wok, giet er de wokolie in. voeg het vlees toe (eventueel in porties) en roerbak deze tot het vlees gaar is, haal daarna het vlees uit de wok
  • giet weer een beetje wokolie in de wok. voeg de paprika, paksoi, bosuitjes en de 2 knoflooktenen (geperst met de knoflookpers) toe en roerbak tot de groente gaar zijn
  • voeg het vlees weer toe en roer er de hoisinsaus, sojasaus en de rest van de sesamolie door en laat dit even sudderen. Voeg de noedels toe, even doorroeren en opdienen
  • Wat is 5 kruidenpoeder nou weer
    bla
    blabla
    blablabla
    blablablabla
    pi_46053885
    dat werd nou ook gevraagt (en beantwoord) in dat andere topic
    (╯°□°)╯︵ ┻━┻ ლ(ಠ益ಠლ) ٩͡๏̯͡๏۶ ಠ_ಠ ᕕ( ᐛ )ᕗ
      dinsdag 6 februari 2007 @ 21:04:00 #22
    1062 Tinkepink
    Niet zeuren maar poetsen
    pi_46054074
    Om eerlijk te zijn ben ik echt verbaasd dat zovelen nog nooit paksoi hebben gegeten. Het ligt potdorie gewoon standaard bij de Lidl.
    Geen zorgen voor de dag van morgen.
    pi_46055241
    Ik heb het ook nog nooit gegeten, watvoor soort smaak zit er aan
    pi_46056423
    quote:
    Op dinsdag 6 februari 2007 20:33 schreef Leipo666 het volgende:

    [..]

    uit de eerste link van dit topic: Paksoi heeft een heerlijk, beetje Chinese-koolachtig, aroma.
    o excusez dacht in het snelle lezen dat het een link naar dat receptje was. Thanks
    pi_46056797
    quote:
    Op dinsdag 6 februari 2007 21:04 schreef Tinkepink het volgende:
    Om eerlijk te zijn ben ik echt verbaasd dat zovelen nog nooit paksoi hebben gegeten. Het ligt potdorie gewoon standaard bij de Lidl.
    Onbekend maakt onbemind?

    Moet ook eerlijk zeggen dat als ik zelf groenten kook ook niet echt varieer. Vaak is het of sperziebonen, peultjes of snijbonen. Vaker doe ik wokgroenten of salade.

    Ga btw jouw receptje maken vrijdag alleen vervang ik de ham door spekjes, aangezien ik niet echt een fan van gebakken ham ben.
      dinsdag 6 februari 2007 @ 22:11:37 #26
    1062 Tinkepink
    Niet zeuren maar poetsen
    pi_46056904
    quote:
    Op dinsdag 6 februari 2007 22:08 schreef SeaOfLove het volgende:

    [..]

    Onbekend maakt onbemind?

    Moet ook eerlijk zeggen dat als ik zelf groenten kook ook niet echt varieer. Vaak is het of sperziebonen, peultjes of snijbonen. Vaker doe ik wokgroenten of salade.

    Ga btw jouw receptje maken vrijdag alleen vervang ik de ham door spekjes, aangezien ik niet echt een fan van gebakken ham ben.
    Dank je voor het compliment,maar ik zou de ham niet vervangen door de spekjes. Spek smaakt namelijk veel te sterk en harmonieert niet met dille. Doe er dan een beetje minder ham in en bak het niet mee maar warm het alleen op in de saus.
    Geen zorgen voor de dag van morgen.
    pi_46068435
    quote:
    Op dinsdag 6 februari 2007 22:11 schreef Tinkepink het volgende:

    [..]

    Dank je voor het compliment,maar ik zou de ham niet vervangen door de spekjes. Spek smaakt namelijk veel te sterk en harmonieert niet met dille. Doe er dan een beetje minder ham in en bak het niet mee maar warm het alleen op in de saus.
    Kee, tnx voor de tip . Ga het btw vanavond al klaar maken heb vanaaf ook iemand te eten nl.
    Resultaat post ik zondag of maandag wanneer ik weer achter de comp ga zitten na een weer veels te volle week (maar gelukkig wel met allemaal leuke dingen volgepland )
      woensdag 7 februari 2007 @ 16:32:01 #28
    21704 SHE
    Shaven, not furred
    pi_46077993
    Paksoi is puur het lekkerst. Superkort roerbakken en afblussen met mirin
    ( witte stukjes eerst, laatst de groene bladeren voor knapperig effect )
      donderdag 8 februari 2007 @ 00:55:49 #29
    10763 popolon
    Fetchez la vache!
    pi_46092553
    Ik zag het liggen in de supermarkt:

    Pakchoi met touge, rijst, paprika, ui, knoflook, stukjes kip en wat zoutzure saus.

    Kip apart bakken, rijst apart koken en daarna de hele boel kort roerbakken. Heerlijk.

    Kwam zo in me op, ik kook altijd met wat ik voorhanden heb dus vraag me niet om de hoeveelheden van elk ingredient. Improviseren is het mooist.
    Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
    pi_46092649
    Geroerbakte paksoi roeleert

    in de wok wat blokjes (superklein, brunoisette dus) gember fruiten
    paksoi (wit idd eerst) erbij, scheut oestersaus erbij, glas water overheen
    deksel erop voor 2 minuutjes. beetje suiker nog, en wat geroosterd
    sesamzaad. klaar!!! nog geen 10 minuten werk, zelfs voor de grootste
    keukenmongool.
    "The question is not 'who is going to let me', the question is 'who is going to stop me'"
    pi_46105108
    Chinese kool kost t zelfde (soms goedkoper) , smaakt t zelfde en je haalt er veel meer groente uit per eenheid dus voordeliger dus laat ik de paksoi tegenwoordig staan.

    Mijn methode:
    de paksoi vooraf enkele min blancheren in heet water
    gember + uien fruiten
    paksoi /chinese kool erin
    vissaus + oestersaus +sojasaus erbij en omscheppen
    evt peper of paprika bij
    3min op laag vuur laten pruttelen en klaar.
    "Religion is simply a parasite on a much older moral sense"
      donderdag 8 februari 2007 @ 14:54:40 #32
    31057 jpg97
    Otaku No Kenkyu
    pi_46106752
    Hmm.. Paksoi ,met tofu en garnalen in de wok
    Op dinsdag 28 februari 2006 13:50 schreef Avery het volgende:
    ik ben dan nieuw ik zie zo dat jij irritant ben jpg
    PieAir
    Ik denk altijd heel goed na voor ik iets stoms zeg...
    pi_46179018
    quote:
    Op dinsdag 6 februari 2007 22:11 schreef Tinkepink het volgende:

    [..]

    Dank je voor het compliment,maar ik zou de ham niet vervangen door de spekjes. Spek smaakt namelijk veel te sterk en harmonieert niet met dille. Doe er dan een beetje minder ham in en bak het niet mee maar warm het alleen op in de saus.
    Ben eigenwijs geweest, want warme ham vind ik ook niet echt lekker .

    Dus de dille weggelaten, spekreepjes ipv ham en had nog zalmfilet van de visboer, in blokjes gesneden en die op het laatst met de blaadjes geroerbakt.

    Met als resultaat een heerlijk gerecht
      zaterdag 10 februari 2007 @ 19:24:36 #34
    1062 Tinkepink
    Niet zeuren maar poetsen
    pi_46180224
    Met zalm is het inderdaad ook heel erg lekker!
    Geen zorgen voor de dag van morgen.
    pi_46262197
    Vanavond weer hetzelfde, alleen doe ik er nog geitenkaas bij, ben benieuwd
      Moderator dinsdag 13 februari 2007 @ 16:52:55 #36
    819 crew  Gert
    spreekt voor zich
    pi_46262994
    quote:
    Op dinsdag 6 februari 2007 16:24 schreef Tinkepink het volgende:
    Makkelijk en lekker:

    Paksoi met ham
    Klinkt lekker. Hoe serveer je dit? Als onderdeel van een hoofdgerecht? Kun je een (proefondervindelijk) mooie combinatie noemen?
    "Those people who think they know everything, are a great annoyance to those of us who do."
      woensdag 14 februari 2007 @ 05:31:31 #37
    167723 sanni
    Acima de seu
    pi_46286661
    he bah roerbakken, lijkt wel of dat de enige oplossing is als je niet
    weet te koken, roerbakken. Doe heel makkelijk SoL:

    in een pan,olijfolie,kleine chilipepertjes,dun gesneden knoflookschijfjes,
    beetje sojasaus eroverheen (evt beetje zout) even kort bakken
    en opscheppen maar.Wil je een stuk vlees erbij, nou kort braden en
    erbij doen in plakken. Heerlijk,vullend en gezond maal.
      woensdag 14 februari 2007 @ 06:28:17 #38
    269 vats
    Live life to the max!
    pi_46286723
    quote:
    Op woensdag 14 februari 2007 05:31 schreef sanni het volgende:
    he bah roerbakken, lijkt wel of dat de enige oplossing is als je niet
    weet te koken, roerbakken. Doe heel makkelijk SoL:

    in een pan,olijfolie,kleine chilipepertjes,dun gesneden knoflookschijfjes,
    beetje sojasaus eroverheen (evt beetje zout) even kort bakken
    en opscheppen maar.Wil je een stuk vlees erbij, nou kort braden en
    erbij doen in plakken. Heerlijk,vullend en gezond maal.
    wat is er mis met roerbakken?? vind het zelf heerlijk doe niet anders! Gezond en lekker, en buiten dat zijn er miljoenen combinaties mogelijk... Dus Roerbakken is gewoon
      woensdag 14 februari 2007 @ 10:11:59 #39
    1062 Tinkepink
    Niet zeuren maar poetsen
    pi_46288928
    Misschien dat er veel roerbakrecepten worden gegeven omdat paksoi een echte roerbakgroente is (is rauw trouwens ook lekker, als salade)
    Geen zorgen voor de dag van morgen.
      woensdag 14 februari 2007 @ 10:41:40 #40
    1062 Tinkepink
    Niet zeuren maar poetsen
    pi_46289637
    Voor Gert: gewoon met aardappelen of rijst, mooi stukje vlees erbij (varkens of kip) dat een beetje pittiger gekruid is. Misschien nog een wortelsalade erbij...
    Geen zorgen voor de dag van morgen.
    pi_46289690
    quote:
    Op woensdag 14 februari 2007 05:31 schreef sanni het volgende:
    he bah roerbakken, lijkt wel of dat de enige oplossing is als je niet
    weet te koken, roerbakken. Doe heel makkelijk SoL:

    in een pan,olijfolie,kleine chilipepertjes,dun gesneden knoflookschijfjes,
    beetje sojasaus eroverheen (evt beetje zout) even kort bakken
    en opscheppen maar.Wil je een stuk vlees erbij, nou kort braden en
    erbij doen in plakken. Heerlijk,vullend en gezond maal.
    Ik vind roerbakken eigenlijk ook gewoon erg lekker Maar jouw receptje klinkt ook erg lekker Misschien de volgende keer
      Moderator vrijdag 23 februari 2007 @ 12:39:10 #42
    819 crew  Gert
    spreekt voor zich
    pi_46590519
    quote:
    Op dinsdag 6 februari 2007 16:24 schreef Tinkepink het volgende:
    Bereidingswijze
    - paksoi in stukjes snijden en wassen
    - stelen van de paksoi roerbakken
    - plakjes ham klein snijden en meebakken
    - blaadjes van de paksoi meebakken
    - beetje ongeslagen, ongezoete room erbij
    - op smaak brengen met peper, klein beetje mosterd, beetje citroensap en dille
    Gemaakt. Was erg lekker!
    Grappig: op de een of andere manier belandde paksoi bij ons altijd in oosterse gerechten. Maar deze "Franse" bereidingswijze was ook heel smakelijk. Ik had alleen blokjes ham gedaan ipv reepjes, en dat is denk ik geen verbetering van het recept. Het was net iets te "lomp".
    "Those people who think they know everything, are a great annoyance to those of us who do."
    pi_46590806
    roerbakken met knoflook en ketjap asin
    pi_46712555
    Gisteren gemaakt:

    Benodigdheden

    3 ons kipfilet
    3 kleine paksoi
    3 tomaten in kleine blokjes gesneden
    2 teentjes knoflook
    versgemalen peper
    1 theelepel koriander
    beetje ongeslagen room

    olijfolie

    Bereidingswijze

    Kipfilet in blokjes, flink wat peper erover heen malen, scheut olijfolie en dan even goed roeren en even laten staan.

    In een wok de kipfilet, tomaten, uitgeperste knoflook en het witte gedeelte van de paksoi roerbakken.
    Dan een theelepel koriander er doorheen. Op het laatste moment het groen van de paksoi erbij doen, als dat klaar is wat ongeslagen room erbij doen en dan eventueel serveren met rijst.



    Was trouwens voor 2 volwassenen en 1 kind

    [ Bericht 3% gewijzigd door #ANONIEM op 26-02-2007 21:52:58 ]
    pi_46715826
    Kijk nou es
    Weer een ideetje erbij
    pi_46881431
    quote:
    Op maandag 26 februari 2007 21:51 schreef SeaOfLove het volgende:
    Gisteren gemaakt:

    Benodigdheden

    3 ons kipfilet
    3 kleine paksoi
    3 tomaten in kleine blokjes gesneden
    2 teentjes knoflook
    versgemalen peper
    1 theelepel koriander
    beetje ongeslagen room

    olijfolie

    Bereidingswijze

    Kipfilet in blokjes, flink wat peper erover heen malen, scheut olijfolie en dan even goed roeren en even laten staan.

    In een wok de kipfilet, tomaten, uitgeperste knoflook en het witte gedeelte van de paksoi roerbakken.
    Dan een theelepel koriander er doorheen. Op het laatste moment het groen van de paksoi erbij doen, als dat klaar is wat ongeslagen room erbij doen en dan eventueel serveren met rijst.

    [afbeelding]

    Was trouwens voor 2 volwassenen en 1 kind
    Ziet er lekker uit en de ingredienten zijn ook wel van mijn aard.
    Ik heb ook inmiddels paksoi geprobeerd en het heeft idd veel weg van chinese kool zoals iemand eerder schreef.
    Best lekker!
    Tot nu toe heb ik eht alleen rauw gegeten in salade> alfalfa, tomaat, sla, sesamzaadjes, warme paprika en courgette en koude cottage cheese. dat was ook lekker
      zondag 4 maart 2007 @ 01:20:29 #47
    105888 renzell
    Ik wil alleen maar zwemmen.
    pi_46895664
    Oeh, dit klinkt allemaal goed zeg. Ik ben dol op paksoi. Maandag meteen maar eens iets in elkaar draaien.
    pi_46937721
    quote:
    Op zaterdag 3 maart 2007 17:10 schreef ellos het volgende:

    [..]

    Ziet er lekker uit en de ingredienten zijn ook wel van mijn aard.
    Ik heb ook inmiddels paksoi geprobeerd en het heeft idd veel weg van chinese kool zoals iemand eerder schreef.
    Best lekker!
    Tot nu toe heb ik eht alleen rauw gegeten in salade> alfalfa, tomaat, sla, sesamzaadjes, warme paprika en courgette en koude cottage cheese. dat was ook lekker
    Oeiiii TVPtje voor over een paar maanden als ik weer een salade-tic ga krijgen
      dinsdag 6 maart 2007 @ 07:06:09 #49
    269 vats
    Live life to the max!
    pi_46964997
    Ga regelmatig naar de Oosterse super in Delft (Xotus) daar hebben ze vaak een soort of 5 Paksoi. In groen en in het wit. Koop vaak de medium size wit of groen, gewoon heerlijk!
      dinsdag 6 maart 2007 @ 09:31:49 #50
    165750 Shadowke
    KV Mechelen
    pi_46966324
    Ik maak ook altijd een roerbak gerecht met paksoi.
    Olie in de pan, wat knoflook pasta en gesneden ui fruiten.
    Klein beetje oestersaus erbij, dan Mora zoetzure balletjes erbij (jaja, maar erg lekker)
    Gesneden peentje erbij en een handje garnalen. En dan als laatste de gesneden paksoi..
    Lekker met witte rijst
    heb je mij proberen te bellen zaterdagnacht?
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    LOL @ Pietverdriet --> Wat spreek jij vloeiend...
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
    Forum Opties
    Forumhop:
    Hop naar:
    (afkorting, bv 'KLB')