abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_44955232
Sinds kort ben ik verslingerd aan wokken, zo erg dat ik voor mijn verjaardag een wok heb gekregen en voor kerst een wokgerechtenboek.

uit dat boek "Het complete wok kookboek" heb ik laatst een gerecht gemaakt (klein beetje aangepast vanwege missende ingredienten) en dat wilde ik jullie niet onthouden.

Ingredienten voor 4 personen:
  • Eiernoedels
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 3 theelepels geraspte gember
  • 1,5 theelepel 5-kruidenpoeder
  • 500gram kipfilet in dunne plakjes
  • wokolie (vanzelfsprekend )
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode paprika
  • 300gram paksoi
  • 3 bosuitjes
  • 2 eetlepels hoisinsaus
  • 1 eetlepel sojasaus

    Bereiding:
  • Snij de paprika, paksoi en bosuitjes in kleine stukjes
  • Bereid de noedels zoals aangegeven op de verpakking. giet af, spoel af, terug in de pan en meng er de helft van de sesamolie doorheen
  • meng de gember en het 5-kruidenpoeder door het vlees
  • Verhit de wok, giet er de wokolie in. voeg het vlees toe (eventueel in porties) en roerbak deze tot het vlees gaar is, haal daarna het vlees uit de wok
  • giet weer een beetje wokolie in de wok. voeg de paprika, paksoi, bosuitjes en de 2 knoflooktenen (geperst met de knoflookpers) toe en roerbak tot de groente gaar zijn
  • voeg het vlees weer toe en roer er de hoisinsaus, sojasaus en de rest van de sesamolie door en laat dit even sudderen. Voeg de noedels toe, even doorroeren en opdienen


    Wie heeft er nog meer van die verrukkelijke wokgerechten?
  • (╯°□°)╯︵ ┻━┻ ლ(ಠ益ಠლ) ٩͡๏̯͡๏۶ ಠ_ಠ ᕕ( ᐛ )ᕗ
    pi_44956177
    Waar is 5-kruidenpoeder te verkrijgen en welke kruiden zitten hierin?

    Wat is zelf lekker vind om te maken (misschien niet heel culinair verantwoord maar wel lekker snel te bereiden) is het volgende recept, wat ik al een keer ergens anders had gepost voor "dummy's "

    Ingrediënten voor 1 persoon:
    - Pandan rijst (1 kopje)
    - Runderreepjes (100 - 150 gram)
    - Chinese / Thaise roerbakgroenten (150 - 200 gram)
    - Cashew noten (ongezouten, 1 handje)
    - Gedroogde chili pepertjes (2 stuks, Silvo)
    - Wokolie (Conimex)
    - Woksaus (Conimex)
    - Verse knoflook (1 teen)
    - Verse koriander (1 - 2 eetlepels)

    Eventueel wat garnering zoals gebakken uitjes, ketoembar, atjar tjampoer etc.



    Begin met het koken van de Pandan rijst. Deze moet 10 minuten koken, 1 kopje rijst in 3 kopjes water. Snij ondertussen de knoflook, pepertjes en koriander klein. Snij ook de cashewnoten doormidden en zet het vlees en de groenten klaar voor gebruik.

    Doe trouwens erg voorzichtig met de pepertjes. De hoeveelheid hier gebruikt (1 flinke en 1 kleinere) zorgt al voor "zweet op het voorhoofd" pittig, dus wees gewaarschuwd!



    Giet de rijst af na 10 minuten koken en zet deze nog 10 minuten weg met het deksel op de pan. Zet een wok op de hoogste gaspit, zet het vuur hoog en wacht tot de wok begint te walmen. Doe dan een flinke scheut wokolie in de hete pan en voeg gelijk de knoflook en even later het vlees toe. Begin gelijk met omscheppen om aanbranden te voorkomen.





    Wanneer het vlees niet meer rood is kan de groente erbij. Blijf continu omscheppen.



    Als de groente gaar begint te worden kunnen de verkruimelde pepertjes, de koriander en de cashewnoten erbij. Laat even meebakken en giet dan enkele eetlepels (niet teveel!) woksaus erbij. Ik heb nu knoflook/koriander gebruikt, maar er zijn meerdere varianten te koop, bijvoorbeeld zoete soja.



    Bak nog een minuutje door onder goed omscheppen en het gerecht moet dan wel klaar zijn.



    De rijst heeft dan waarschijnlijk ook wel lang genoeg gestaan, dus deponeer wat vlees/groentenmengsel en wat rijst op een bord, doe eventueel wat garnering erbij, en eet smakelijk!



    Ook altijd handig, de prijs van dit gerecht bij benadering:
    vlees: ¤ 1,70
    groenten: ¤ 0,85
    rijst: ¤ 0,16
    noten: ¤ 0,20
    overige ingrediënten: ¤ 0,50
    Totaal: ¤ 3,40

    [ Bericht 78% gewijzigd door Tourniquet op 02-01-2007 22:41:14 ]
    pi_44956249
    het makkelijke van wokken is dat er niet echt een recept voor is

    gewoon wat vlees/vis, wat verschillende groenten en dr aardappeltjes (krieltjes) of noodles/pasta er in gooien of koken, wat kruiden en sousjes er doorheen die je lekker lijken

    een kruidige wokolie en wat sojasaus doen het er altijd wel goed in
    The fact that Faith moves mountains is wonderful
    but whose mountains does it move and for what reason is more important....
      dinsdag 2 januari 2007 @ 22:32:17 #4
    55709 Stereotomy
    Mens sana in corpore sano
    pi_44956485
    quote:
    Waar is 5-kruidenpoeder te verkrijgen en welke kruiden zitten hierin?
    Toko maar ook gewoon van conimex in de AH, is eigenlijk hetzelfde.
    quote:
    Vijfkruidenpoeder is een Chinees kruidenmengsel. Het bestaat uit kaneel (eigenlijk kassia), anijs, peper, venkel en kruidnagel. Het bevat de vijf smaakgroepen zoet, zout, bitter, zuur en scherp. Vijfkruidenpoeder is voornamelijk in gebruik in restaurants. Bij thuisgebruik worden de kruiden gewoonlijk afzonderlijk toegevoegd in plaats van als geheel gebruikt te worden.
    wikipedia.nl

    Ik vind vijfkruidenpoeder lekker op gegrillde kip. Gewoon in plaats van paprikapoeder gebruiken.
    Confidence through competence
    pi_44957085
    5-kruidenpoeder is idd bij de AH te halen,maar het is niet van het merk Conimex. Het is echt zo'n chinees geimporteerd potje
    elke willekeurige Toko zal het ook wel hebben

    en @ Tourniquet: dit soort posts wilde ik zien

    [ Bericht 32% gewijzigd door Leipo666 op 02-01-2007 22:58:13 ]
    (╯°□°)╯︵ ┻━┻ ლ(ಠ益ಠლ) ٩͡๏̯͡๏۶ ಠ_ಠ ᕕ( ᐛ )ᕗ
      dinsdag 2 januari 2007 @ 23:22:31 #6
    6990 golfer
    Ouwe jongere
    pi_44958657
    En natuurlijk een goede wok gebruiken: Welke wok?

    Heerlijk om af-en-toe te wokken.
    There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
    Poef.....gone! ©golfer
      dinsdag 2 januari 2007 @ 23:40:45 #7
    55709 Stereotomy
    Mens sana in corpore sano
    pi_44959392
    quote:
    Het is echt zo'n chinees geimporteerd potje
    Ah, witblauw etiket en rode deksel dacht ik? Die heb ik hier ook nog ergens staan
    Confidence through competence
    pi_44961560
    Wat lekker, cashewnoten derin
    pi_44995521
    is zo'n conimex woksaus van 175ml niet te weinig? hoe vaak kun je daar bijvoorbeeld mee doen?
    пусть всегда будет солнце
    pi_44997025
    quote:
    Op donderdag 4 januari 2007 01:48 schreef MoChe het volgende:
    is zo'n conimex woksaus van 175ml niet te weinig? hoe vaak kun je daar bijvoorbeeld mee doen?
    ligt eraan voor hoeveel mensen je het gerecht maakt en hoe nat je je gerecht wil hebben

    zelf doe ik ongeveer 3 a 4 keer met een flesje (gemiddeld gerecht voor 3 personen)
    (╯°□°)╯︵ ┻━┻ ლ(ಠ益ಠლ) ٩͡๏̯͡๏۶ ಠ_ಠ ᕕ( ᐛ )ᕗ
    pi_45001288
    Volgens het flesje zelf dien je voor 4 personen het halve flesje toe te voegen, maar dat is natuurlijk naar eigen smaak aan te passen!
    pi_45003117
    quote:
    Op dinsdag 2 januari 2007 23:40 schreef Stereotomy het volgende:

    [..]

    Ah, witblauw etiket en rode deksel dacht ik? Die heb ik hier ook nog ergens staan
    jep, dat is hem. 9 van de 10 chinese producten zijn daarvan, althans, bij het chinese restaurant waar ik werkte en de toko's waa rik kom, En over conimex zal ik maar geen woord vuil maken.
    "The question is not 'who is going to let me', the question is 'who is going to stop me'"
    pi_45003346
    lekkere mix! jammer dat je zoveel olie ervoor gebruikt
    Op donderdag 22 juli 2010 01:22 schreef xmamacitax het volgende:
    mijn nederlands is 1000 x beter dan de joune
    pi_45003413
    quote:
    Op dinsdag 2 januari 2007 22:44 schreef Leipo666 het volgende:
    5-kruidenpoeder is idd bij de AH te halen,maar het is niet van het merk Conimex. Het is echt zo'n chinees geimporteerd potje
    Ook gewoon in een silvo-strooibusje te krijgen hoor
    Mijn foto's op Flickr!
    [b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
    Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
    pi_45024399
    Waar ik zo van baal wanneer er hier thuis gewokt wordt, is de elektrische kookplaat.. Het vlees schroeit niet dicht maar gaat staan sudderen, meerdere porties bakken gaat redelijk, maar blijft niet optimaal.

    Vooral met verse kruiden bakken vind ik heerlijk, en van die rijst-mie erbij ipv rijst het liefst
    Hypermediocrity
    pi_45032345
    Als je een wokgerecht maakt met Mie ipv rijst moet je dan de Mie alsnog bij de groeten etc doen nadat je het in een apart pannetje gekookt hebt?
    пусть всегда будет солнце
    pi_45032397
    quote:
    Op vrijdag 5 januari 2007 10:53 schreef MoChe het volgende:
    Als je een wokgerecht maakt met Mie ipv rijst moet je dan de Mie alsnog bij de groeten etc doen nadat je het in een apart pannetje gekookt hebt?
    dat doe ik wel: dan kan de mie nog even goed de smaak van de woksaus opnemen zonder dat het zo snel koud wordt
    (╯°□°)╯︵ ┻━┻ ლ(ಠ益ಠლ) ٩͡๏̯͡๏۶ ಠ_ಠ ᕕ( ᐛ )ᕗ
      vrijdag 5 januari 2007 @ 11:07:16 #18
    129574 Kiteless
    pornsexgoddess
    pi_45032657
    edit: Naaah...
    -=[ Kiteless ]=-=[ To dream of love ]=-
    pi_45032982
    quote:
    Op vrijdag 5 januari 2007 11:07 schreef Kiteless het volgende:
    edit: Naaah...
    Had je weer eens een relpost getypt, maar bedacht je bij nader inzien dat je daar niks mee opschiet?
    vervelende puber!
    Mijn foto's op Flickr!
    [b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
    Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
      vrijdag 5 januari 2007 @ 11:21:16 #20
    129574 Kiteless
    pornsexgoddess
    pi_45033047
    quote:
    Op vrijdag 5 januari 2007 11:18 schreef Gripper het volgende:

    [..]

    Had je weer eens een relpost getypt, maar bedacht je bij nader inzien dat je daar niks mee opschiet?
    vervelende puber!
    he ouwe, stalk je me ofzo ?
    -=[ Kiteless ]=-=[ To dream of love ]=-
      vrijdag 5 januari 2007 @ 11:24:29 #21
    34163 Pikkebaas
    Corporate Overlord
    pi_45033148
    Trouwens, rijst koken is het lekkerste als je het stoomt in een stoommandje in de magnetron. Lekker makkelijk want je hebt meer plek op je fornuis. En de rijs wordt lekkerder omdat het droogstoomt en je dus geen water af hoeft te gieten. Die mandjes zijn onder andere in Rotterdam op de toko-boot (bij de Euromast) te koop voor rond de 8 Euro.
    Wien Neerlandsch bloed in de aders vloeit,
    Van vreemde smetten vrij,
    pi_45033196
    quote:
    Op vrijdag 5 januari 2007 11:21 schreef Kiteless het volgende:

    [..]

    he ouwe, stalk je me ofzo ?
    Nee, ik heb het topic gewoon in m'n MyAt staan

    Stalken, nee zeg...
    Mijn foto's op Flickr!
    [b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
    Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
      vrijdag 5 januari 2007 @ 13:15:37 #23
    269 vats
    Live life to the max!
    pi_45036876
    quote:
    Op dinsdag 2 januari 2007 22:04 schreef Leipo666 het volgende:[quote]
  • wokolie (vanzelfsprekend )
  • koop gewoon echte sesam olie van de toko ipv die meuk van conimex....
    pi_45037631
    quote:
    Op vrijdag 5 januari 2007 13:15 schreef vats het volgende:

    [..]

    koop gewoon echte sesam olie van de toko ipv die meuk van conimex....
    zoals je kunt zien wordt dat ook gebruikt in het gerecht, sesamolie schijnt al snel te kunnen overheersen dus lijkt het me niet lekker om echt alles in de sesamolie te wokken
    (╯°□°)╯︵ ┻━┻ ლ(ಠ益ಠლ) ٩͡๏̯͡๏۶ ಠ_ಠ ᕕ( ᐛ )ᕗ
    abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
    Forum Opties
    Forumhop:
    Hop naar:
    (afkorting, bv 'KLB')