abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_46027968
Afgelopen weekend voor het eerst paksoi gegeten bij een vriend. Hij had het alleen maar geroerbakt en ik vond het echt heel erg lekker.

Maar zat al bij mezelf te bedenken als ik het zelf zou maken wat zou ik dan eventueel toevoegen? Teentje knoflook en versgemalen peper kwamen als eerste in me op.

Wie heeft er nog meer ideeėn? Of andere manieren van bereiden dan roerbakken of gerechten waar paksoi in zit verwerkt.

pi_46028644
Hopla


Dit lijkt me lekker :
quote:
GEGRATINEERDE PAKSOI
1kg paksoi, 2 dl bouillon, peper, 50 g geraspte kaas, boter,1 potje zure room, peterselie,1 ui, peper, zout, 4 el geraspte kaas. Was de bladeren en snijd ze in niet te smalle reepjes. Kook die enkele minuten in de bouillon en laat ze dan uitlekken. Beboter een ovenvaste schotel en leg daarin laag om laag paksoi, geraspte kaas en klontjes boter. Zorg dat de laatste laag uit paksoi bestaat. Meng door de zure room de peterselie, het gesnipperde uitje, peper en zout. Leg de room op de groente en bestrooi met kaas. Schuif de schotel in een voorverwarmde oven (220'C) en bak 10 minuten. Een goede Combinatie met aardappelpuree en gebakken eieren.
  dinsdag 6 februari 2007 @ 04:50:49 #3
269 vats
Live life to the max!
pi_46030742
Paksoi rules, koop het altijd graag in de toko waar ze meestal iets van 6 soorten paksoi hebben, groot klein en middel in zowel groen als wit. Heerlijk in de roerbak! Supergezond ook!

Paksoi
  dinsdag 6 februari 2007 @ 09:53:46 #4
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_46032513
Ik doe het altijd in mijn recept van Hindoestaanse kip.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
  dinsdag 6 februari 2007 @ 11:06:50 #5
269 vats
Live life to the max!
pi_46034185
quote:
Op dinsdag 6 februari 2007 09:53 schreef Curiosity het volgende:
Ik doe het altijd in mijn recept van Hindoestaanse kip.
recept?
  dinsdag 6 februari 2007 @ 11:34:55 #6
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_46035010
Hindoestaanse kip van Farida

Hoofdgerecht voor 4 personen


1 bos of struik paksoi
1 kg kipdrumsticks of 1 kg kippenpoten
1 theel. adjenamotto (toko)
1 theel. kantjoerpoeder (toko)
1 theel. laospoeder (toko) of peper
1 theel. witte en 1 theel. zwarte peper
1 ui in stukjes en 4 teentjes gekneusde knoflook
2 eetl. zonnebloemolie
2 scheuten zoete sojasaus
2 theel. zout
2 vleestomaten in blokjes
Nodig in de keuken: plank, mes, vijzel voor knoflook, Karahipan van Le Creuset, warmtebron en bestek

Bereiding
Laat de drumsticks heel en snijd de kippenpoten klein
Verwarm de olie in de Karahipan en bak de kip rondom goudbruin
Voeg de ui met de knoflook toe en bak ze mee
Doe dan de tomaten erbij en zet de warmtebron laag
Voeg alle kruiden toe en bak ze mee
Bestrooi met het zout en blus met 2 glaasjes water
Verwarm tot de kip gaar is
Was en snijd de paksoi in reepjes en voeg dit toe
Verwarm de groenten nog 5 minuten mee
Lekker met basmati rijst
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
  dinsdag 6 februari 2007 @ 11:42:32 #7
146730 R81
Ech wel...
pi_46035244
Stamppot met paksoi en rookkaas

Ingrediėnten
1 kilo aardappels (kruimig)
2 struiken paksoi
1 teentje knoflook
1 ui
8 worteltjes
1 eetlepel boter of margarine
200 g rookkaas
200 ml melk

Bereiden
Aardappels schillen, in kleine stukken snijden, wassen en in 15 minuten gaar koken. Paksoi schoonmaken en in repen snijden. Knoflook en ui pellen en snipperen. Wortels schrappen en in plakjes snijden. In koekenpan boter verhitten. Ui en knoflook ca. 3 minuten fruiten. Wortel ca. 3 minuten meebakken. Kaas in blokjes snijden. In pan of magnetron melk verwarmen. Aardappels afgieten en met warme melk tot smeuļge puree stampen. Wortelmengsel, kaas en paksoi erdoor scheppen. Stamppot door en door verwarmen tot kaas begint te smelten.

Kipcurry met paksoi

Ingrediėnten
1 grote ui, gesnipperd
1 zakje korma currypasta (80 g)
400 g kipfilet, in blokjes
1 pak woknoedels (248 g)
2 struiken paksoi
5 eetlepels olie

Bereiden
Verhit 3 eetlepels olie in een wok en fruit de ui met de currypasta tot deze gaat geuren. Schep de blokjes kip erdoor en bak ze op hoog vuur bruin. Voeg na 5 minuten 200 ml water toe en stoof de kip op matig vuur in 10 minuten gaar, schep de blokjes regelmatig om. Kook de noedels gaar volgens de aanwijzing op de verpakking. Breek de bladeren paksoi van de stronk en snijd ze in grove stukken. Verhit 2 eetlepels olie in een grote koekenpan en roerbak de paksoi op hoog vuur in 5-7 minuten beetgaar. Serveer de noedels in vier diepe borden met daarop de kipcurry en de paksoi ernaast. Lekker met een flinke schep volle yoghurt.

The most beautiful view is the one I share with you.
Mijn trots!
pi_46035372
tijdens het snijden van een paksoi zag ik in het midden van de plant een miniatuur paksoi zitten: deze heb ik bewaard en probeer ik nu op te kweken naar een volwassen plant
hij heeft al 2 blaadjes erbij gekregen in een week tijd

ja ik weet dat die dingen geen drol kosten, maar ik vind het gewoon leuk om te kijken of ik een een paksoi kan verdubbelen. 50% korting dus
(╯°□°)╯︵ ┻━┻ ლ(ಠ益ಠლ) ٩͡๏̯͡๏۶ ಠ_ಠ ᕕ( ᐛ )ᕗ
pi_46036144
Stomen/roerbakken en dan wat oestersaus erbij.
pi_46038536
Dat laatste idd.
Maar oh oh wat veel inspiratie weer hier

Grappig Leipo
pi_46039394
Die van bluezz en R81 lijken me erg lekker en makkelijk ook om te maken. Vrijdag komt er een vriend eten dus dan maak ik 1 van de 2 klaar, maar eigenlijk hoop ik op nog meer receptjes
  dinsdag 6 februari 2007 @ 16:13:31 #12
31057 jpg97
Otaku No Kenkyu
pi_46043340
Paksoi hmmm
Op dinsdag 28 februari 2006 13:50 schreef Avery het volgende:
ik ben dan nieuw ik zie zo dat jij irritant ben jpg
PieAir
Ik denk altijd heel goed na voor ik iets stoms zeg...
pi_46043450
Lekker met paksoi:

Een uitje aanfruiten, dan paprika erbij en de paksoi. Lekker roerbakken en er een (warmgemaakte) rookworst in blokjes door heen doen.
Makkelijk, goedkoop én lekker!
Wii-nummer: 3964-8145-1574-4580
Pm me als je me hebt toegevoegd!
  dinsdag 6 februari 2007 @ 16:24:45 #14
1062 Tinkepink
Niet zeuren maar poetsen
pi_46043707
Makkelijk en lekker:

Paksoi met ham

Ingredienten:
paksoi
plakjes ham
beetje room
peper
dille
citroensap
mosterd

Bereidingswijze
- paksoi in stukjes snijden en wassen
- stelen van de paksoi roerbakken
- plakjes ham klein snijden en meebakken
- blaadjes van de paksoi meebakken
- beetje ongeslagen, ongezoete room erbij
- op smaak brengen met peper, klein beetje mosterd, beetje citroensap en dille
Geen zorgen voor de dag van morgen.
pi_46043961
quote:
Op dinsdag 6 februari 2007 16:24 schreef Tinkepink het volgende:
Makkelijk en lekker:

Paksoi met ham
Oeiiii die klinkt ook wel erg lekker, tnx.
pi_46051074
Hmm zie het vaak genoeg liggen bij de groenteboer/super maar nooit de 'moed' gehad om het een keertje mee te nemen. Binnenkort toch een keertje probren
bla
blabla
blablabla
blablablabla
pi_46051736
uit Wokgerechten

5-kruidenvlees

Ingredienten voor 4 personen:
  • Eiernoedels
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 3 theelepels geraspte gember
  • 1,5 theelepel 5-kruidenpoeder
  • 500gram kipfilet in dunne plakjes
  • wokolie (vanzelfsprekend )
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode paprika
  • 300gram paksoi
  • 3 bosuitjes
  • 2 eetlepels hoisinsaus
  • 1 eetlepel sojasaus

    Bereiding:
  • Snij de paprika, paksoi en bosuitjes in kleine stukjes
  • Bereid de noedels zoals aangegeven op de verpakking. giet af, spoel af, terug in de pan en meng er de helft van de sesamolie doorheen
  • meng de gember en het 5-kruidenpoeder door het vlees
  • Verhit de wok, giet er de wokolie in. voeg het vlees toe (eventueel in porties) en roerbak deze tot het vlees gaar is, haal daarna het vlees uit de wok
  • giet weer een beetje wokolie in de wok. voeg de paprika, paksoi, bosuitjes en de 2 knoflooktenen (geperst met de knoflookpers) toe en roerbak tot de groente gaar zijn
  • voeg het vlees weer toe en roer er de hoisinsaus, sojasaus en de rest van de sesamolie door en laat dit even sudderen. Voeg de noedels toe, even doorroeren en opdienen
  • (╯°□°)╯︵ ┻━┻ ლ(ಠ益ಠლ) ٩͡๏̯͡๏۶ ಠ_ಠ ᕕ( ᐛ )ᕗ
    pi_46052694
    waar smaakt het naar?
    is het sla achtig?
    pi_46052853
    quote:
    Op dinsdag 6 februari 2007 20:30 schreef ellos het volgende:
    waar smaakt het naar?
    is het sla achtig?
    uit de eerste link van dit topic: Paksoi heeft een heerlijk, beetje Chinese-koolachtig, aroma.
    (╯°□°)╯︵ ┻━┻ ლ(ಠ益ಠლ) ٩͡๏̯͡๏۶ ಠ_ಠ ᕕ( ᐛ )ᕗ
    pi_46052960
    quote:
    Op dinsdag 6 februari 2007 20:10 schreef Leipo666 het volgende:
    uit Wokgerechten

    5-kruidenvlees

    Ingredienten voor 4 personen:
  • Eiernoedels
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 3 theelepels geraspte gember
  • 1,5 theelepel 5-kruidenpoeder
  • 500gram kipfilet in dunne plakjes
  • wokolie (vanzelfsprekend )
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode paprika
  • 300gram paksoi
  • 3 bosuitjes
  • 2 eetlepels hoisinsaus
  • 1 eetlepel sojasaus

    Bereiding:
  • Snij de paprika, paksoi en bosuitjes in kleine stukjes
  • Bereid de noedels zoals aangegeven op de verpakking. giet af, spoel af, terug in de pan en meng er de helft van de sesamolie doorheen
  • meng de gember en het 5-kruidenpoeder door het vlees
  • Verhit de wok, giet er de wokolie in. voeg het vlees toe (eventueel in porties) en roerbak deze tot het vlees gaar is, haal daarna het vlees uit de wok
  • giet weer een beetje wokolie in de wok. voeg de paprika, paksoi, bosuitjes en de 2 knoflooktenen (geperst met de knoflookpers) toe en roerbak tot de groente gaar zijn
  • voeg het vlees weer toe en roer er de hoisinsaus, sojasaus en de rest van de sesamolie door en laat dit even sudderen. Voeg de noedels toe, even doorroeren en opdienen
  • Wat is 5 kruidenpoeder nou weer
    bla
    blabla
    blablabla
    blablablabla
    pi_46053885
    dat werd nou ook gevraagt (en beantwoord) in dat andere topic
    (╯°□°)╯︵ ┻━┻ ლ(ಠ益ಠლ) ٩͡๏̯͡๏۶ ಠ_ಠ ᕕ( ᐛ )ᕗ
      dinsdag 6 februari 2007 @ 21:04:00 #22
    1062 Tinkepink
    Niet zeuren maar poetsen
    pi_46054074
    Om eerlijk te zijn ben ik echt verbaasd dat zovelen nog nooit paksoi hebben gegeten. Het ligt potdorie gewoon standaard bij de Lidl.
    Geen zorgen voor de dag van morgen.
    pi_46055241
    Ik heb het ook nog nooit gegeten, watvoor soort smaak zit er aan
    pi_46056423
    quote:
    Op dinsdag 6 februari 2007 20:33 schreef Leipo666 het volgende:

    [..]

    uit de eerste link van dit topic: Paksoi heeft een heerlijk, beetje Chinese-koolachtig, aroma.
    o excusez dacht in het snelle lezen dat het een link naar dat receptje was. Thanks
    pi_46056797
    quote:
    Op dinsdag 6 februari 2007 21:04 schreef Tinkepink het volgende:
    Om eerlijk te zijn ben ik echt verbaasd dat zovelen nog nooit paksoi hebben gegeten. Het ligt potdorie gewoon standaard bij de Lidl.
    Onbekend maakt onbemind?

    Moet ook eerlijk zeggen dat als ik zelf groenten kook ook niet echt varieer. Vaak is het of sperziebonen, peultjes of snijbonen. Vaker doe ik wokgroenten of salade.

    Ga btw jouw receptje maken vrijdag alleen vervang ik de ham door spekjes, aangezien ik niet echt een fan van gebakken ham ben.
    abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
    Forum Opties
    Forumhop:
    Hop naar:
    (afkorting, bv 'KLB')