Oldbie | donderdag 2 augustus 2007 @ 14:25 |
Ik had net aardig honger dus ik gooide een flinke handvol patat in mijn opgewarmde frituurpan. Na een aantal minuten haalde ik het er weer uit, deed er wat zout overheen en gooide het op een bord. Met een flinke scheut mayo verorberde ik mijn zojuist gebakken patatjes. Toch moest ik vaststellen dat patat uit de snackbar altijd lekkerder is dan als je het zelf bakt. WAAROM????? Waar ligt dat aan? Ik wil zelf snackbar lekker patat bakken. Wat doe ik fout? | |
Martijn85 | donderdag 2 augustus 2007 @ 14:25 |
Je moet je vet vaker vernieuwen ![]() Of je kan gewoon niet frituren ![]() | |
PushyGurl | donderdag 2 augustus 2007 @ 14:26 |
ja dat vraag ik me ook al jaren af | |
Oldbie | donderdag 2 augustus 2007 @ 14:26 |
quote:Het ligt niet aan mijn frituurvet. Echt niet ![]() | |
FJD | donderdag 2 augustus 2007 @ 14:26 |
Gewenning...heb je je frietjes wel 2x gebakken trouwens? | |
Baba-O-Riley | donderdag 2 augustus 2007 @ 14:27 |
Dan kan je het gewoon niet. | |
lennart12 | donderdag 2 augustus 2007 @ 14:27 |
Snackbar Friet is altijd beter ![]() | |
Martijn85 | donderdag 2 augustus 2007 @ 14:27 |
quote:Oude frituurpan? | |
Oldbie | donderdag 2 augustus 2007 @ 14:27 |
quote:Twee keer? Dat doen ze in de snackbar ook niet.....en als je voorgebakken bedoelt....ja, ik heb voorgebakken patatjes ![]() | |
Juup© | donderdag 2 augustus 2007 @ 14:28 |
Patat ![]() FRIET godverdomme ![]() | |
FJD | donderdag 2 augustus 2007 @ 14:28 |
quote:Ow bij zelfgebakken dacht ik aan zelfgemaakte ![]() ![]() Dan moet je gewoon betere friet kopen ![]() | |
mazaru | donderdag 2 augustus 2007 @ 14:29 |
Dat kan ook aan de aardappel liggen. Een bintje is de beste aardappel om patat van te bakken. Zelf verse frites bakken Frites worden twee keer gebakken, de eerste keer op 150 à 160 graden, tot ze gaar zijn, maar slap en bleekgeel. Dat duurt afhankelijk van de dikte van de frieten zes tot negen minuten. Het is belangrijk dat u ze daarna laat afkoelen. De tweede keer frituurt u ze op 170 à 180 graden. Drie tot vier minuten moet voldoende zijn; als ze goudgeel kleuren, zijn ze klaar. Doe nooit te veel tegelijk in de frituurpan, want dan daalt de temperatuur van het vet en worden de frites slap. Hoeveel frites u tegelijk kunt bakken, hangt van de grootte van uw pan af. Bakken gaat het best in vloeibaar frituurvet of olie. Frituur nooit bij 200 graden, want dan verbrandt het vet en worden er kankerverwekkende stoffen gevormd. | |
Oldbie | donderdag 2 augustus 2007 @ 14:29 |
quote:Ik ben geen belg. Patat dus. En kruip nu maar weer weg in je leen belgië provincie......wat is het? Brabant of Limburg? BELG!!!! | |
__Saviour__ | donderdag 2 augustus 2007 @ 14:29 |
Ten eerste, dat heet friet! Ten tweede, je moet het in 2 stappen frituren | |
Ryoga | donderdag 2 augustus 2007 @ 14:32 |
zelf krijg ik het ook niet voor mekaar, maar mijn pa presteert het altijd om de patat lekkerder te maken dan de frietkraam. dat heeft idd te maken met voorbakken en zo. zelf voorbakken dus. | |
Juup© | donderdag 2 augustus 2007 @ 14:34 |
FRIET!!!!!![]() | |
Oldbie | donderdag 2 augustus 2007 @ 14:34 |
quote: quote:Zo, einde discussie over patat of friet. Nu wil ik weten waarom mijn PATAT minder lekker is als PATAT in de snackbar. En begin niet over 2x bakken: het is voorgebakken. | |
Oldbie | donderdag 2 augustus 2007 @ 14:35 |
Wel opmerkelijk dat friet alleen maar verwijst naar patat voor een goede uitleg ![]() | |
__Saviour__ | donderdag 2 augustus 2007 @ 14:36 |
de van dale is een nederlands complot. | |
vanderaalst | donderdag 2 augustus 2007 @ 14:36 |
Friet is voor zuid Nederland wat patat is boven de grote riolen | |
Ryoga | donderdag 2 augustus 2007 @ 14:36 |
quote:ja maar niet goed ![]() en je moet ook goede aardappelen hebben | |
Oldbie | donderdag 2 augustus 2007 @ 14:36 |
quote:Het is ook van de Nederlandse taal.....niet van die achterlijke Belgen (en hun leen provincies) | |
loveli | donderdag 2 augustus 2007 @ 14:37 |
Volgende keer die van McCain kopen. | |
-moppie- | donderdag 2 augustus 2007 @ 14:38 |
Vanavond ook lekker frietjes eten. Van de snackbar want die zijn inderdaad ALTIJD lekkerder. Ook de mayo in de snackbar... ik heb bijna alles geprobeerd maar die kan ik niet vinden, en hij is zo lekker ![]() | |
Oldbie | donderdag 2 augustus 2007 @ 14:38 |
quote:Heb ik ![]() Vriend van mij vrachtwagenchauffeur en hij doet veel werk voor McCain. Zodra mijn patat op is geef ik een seintje en een paar dagen later heb ik weer een mooi zak patat van 5kg ![]() | |
GebakkenEi | donderdag 2 augustus 2007 @ 14:39 |
Mensen die gaaf zijn eten 'patat'. 'Friet' is verderfelijk en krijg je bij de MacDonalds. Het lekkerst is zelfgemaakte patat. | |
Isdatzo | donderdag 2 augustus 2007 @ 14:40 |
Ik vind zelfgemaakte nog steeds 10x beter dan snackbar-friet. zeker als ze écht helemaal zelf gemaakt zijn (zelf reepjes snijden enzo) | |
Pasl2001 | donderdag 2 augustus 2007 @ 14:51 |
quote:hahaha. daarom ben ik blij dat ik tussen de grote rivieren woon! mag je alles zeggen! mag je zelf bepalen of je gaat carnavallen. etc.... doet mij maar een patatje met of een frietje met! (voor de duidelijkheid, onder de lek, boven de waal/merwede) | |
Cybje | donderdag 2 augustus 2007 @ 14:52 |
Een snackbar die zelf maakt (zijn amper te vinden) is weer altijd beter dan zelf zelfgemaakte friet bakken. Ik weet niet wat het is met een snackbar. Misschien dat die dure horeca-friteuses daarwerkelijk beter zijn, of misschien doordat veel snackbars gewoon met oud klote-vet frituren waardoor er meer rare smaakjes aan zitten? | |
Repeat | donderdag 2 augustus 2007 @ 14:55 |
Vind ik ook. Zelfgemaakt is gewoon goor, van de snackbar is hemels. Hoe dat komt weet ik ook niet, dus maak ik thuis alleen nog maar kroketten, frikandellen, bitterballen etc. | |
Nembrionic | donderdag 2 augustus 2007 @ 14:57 |
quote:Jij kan gewoon geen patat bakken, prutser. Zelfgemaakte patat is altijd lekkerder dan die van de snackbar. | |
Chuck_Norris | donderdag 2 augustus 2007 @ 14:58 |
Gelukkig is er weer geen patat/friet discussie ![]() | |
tijjani85 | donderdag 2 augustus 2007 @ 15:02 |
je kan het nooit hetzelfe maken als in de snackbar dat vind ik niet alleen met patat maar met alles. alles proeft anders van de snackbar, | |
Nembrionic | donderdag 2 augustus 2007 @ 15:05 |
quote:En dat is niet zo gek ![]() | |
Jim-E | donderdag 2 augustus 2007 @ 15:05 |
Vraag aan de lokale snackbar of je een beetje ongebakken patat mag kopen en bak het zelf af. De patat van de snackbar is als het goed is nog nooit ingevroren geweest. Een beetje vers dus. Verder hebben ze meestal goede pannen waardoor de olie niet te snel in temperatuur daalt. | |
De_Ananas | donderdag 2 augustus 2007 @ 15:06 |
TS IS EEN NOOB OLÉ OLÉ FrituurN00b ![]() | |
jpg97 | donderdag 2 augustus 2007 @ 15:07 |
Zelfgebakken is juist lekkerder, mits ook zelf gesneden! Derhalve concludeer ik dat je ranzige supermarkt-diepvries-patat ( GEEN AVIKO ) hebt gebruikt en had je kunnen weten dat het eindresultaat enigszins tegen zou vallen. Opgelost. ![]() | |
Nembrionic | donderdag 2 augustus 2007 @ 15:07 |
quote:Ik weet niet welke snackbar jij heengaat maar als er IETS is dat ingevroren patat heeft, dan is het de snackbar wel. Bram Ladage niet voor zover ik weet. Maar de gemiddelde snackbar heeft ingevroren zooi. | |
Steffy | donderdag 2 augustus 2007 @ 15:08 |
quote: ![]() | |
Jarno | donderdag 2 augustus 2007 @ 15:09 |
Volgens mij laten ze bij een snackbar de ingevroren patat eerst weer ontdooien en op temperatuur komen, dat scheelt ook al. Daarnaast zal het een kwestie van merk patat en merk frituurvet zijn. | |
Jarno | donderdag 2 augustus 2007 @ 15:10 |
Wat ook lekker is, is die echt ouderwetse mayo, die een beetje friszurig is. Hebben ze in Belgie nog wel eens. Vol, romig maar dan zuur. Iemand een idee waar je deze nog kunt halen? In Nederland kunnen we slecht tegen smaak dus komen we niet verder dan laffe Calve meuk lijkt het. | |
Jegorex | donderdag 2 augustus 2007 @ 15:11 |
Doe ze gewoon wat langer/korter in de frituurpan | |
De_Ananas | donderdag 2 augustus 2007 @ 15:12 |
quote:Noob, die kan je tegenwoordig ook in de AH kopen ![]() Belse zalf bij de AH | |
Jernau.Morat.Gurgeh | donderdag 2 augustus 2007 @ 15:13 |
quote:Tip: Neem mayonaise (Dus *geen* 'frietsaus'!) en voeg een heel klein beetje citroensap toe. Goed roeren en je hebt de fris-zurige Belgische mayo. | |
M42 | donderdag 2 augustus 2007 @ 15:13 |
quote:Zorg voor goed vet en een goede capaciteit van jouw frituurpan. Frituur moet heet genoeg worden (ik zet hem zelf toch altijd op 190C), gebruik een open frituur anders wordt het een vieze slappe hap, dit geldt ook wanneer het vet te koud is. Dompel een portie (niet teveel in 1x!) eerst in het al hete vet en wacht tot het lampje weer aanschiet. Haal het nu er weer uit en wacht tot het vet weer 190C is. Doe daarna het mandje weer in het vet en schudt zo nu en dan de patat los van elkaar. Kijk bv na elke minuut hoe krokant de buitenkant is en of de binnenkant al goed is. Gewoon een vork in de frituur doen en een patatje eruit vissen. Als je denkt dat het goed is, goed uitschudden!!! en niet boven het vet laten hangen. Gooi het in een bak of op je bord op bv wat keukenpapier om de restanten vet erin te laten trekken. Voila patat zoals in de snackbar | |
SillyWalks | donderdag 2 augustus 2007 @ 15:15 |
De frietsaus van Remia doet het bij mij erg goed op de zelf gefrituurde patat. | |
Jarno | donderdag 2 augustus 2007 @ 15:16 |
quote:Goeie tip! | |
Hijacking | donderdag 2 augustus 2007 @ 15:18 |
jonge de kunst van frituren is helaas iets wat niet iedereen beheerst bewijst dit maar weer | |
Oldbie | donderdag 2 augustus 2007 @ 15:18 |
quote:Eindelijk een helpende hand......dit zal ik de volgende keer proberen. Danku ![]() | |
Carnaval | donderdag 2 augustus 2007 @ 15:18 |
quote:ik denk dat het aan jezelf ligt. of het ligt aan de friet, hebben ze bij de vetkraam andere friet... ik vind zelfgebakken friet lekkerder dan die van de vetkraam | |
Nembrionic | donderdag 2 augustus 2007 @ 15:20 |
quote:Gewoon een tubetje Zaanse Mayo, bij iedere supermarkt te krijgen. | |
Bdijk | donderdag 2 augustus 2007 @ 15:21 |
Ras FTW | |
Bart_NL | donderdag 2 augustus 2007 @ 15:24 |
Waarom zijn er mensen dit friet toch altijd patat noemen? Het is gewoon FRIET! | |
Brentmeister | donderdag 2 augustus 2007 @ 15:27 |
PATAT | |
Brentmeister | donderdag 2 augustus 2007 @ 15:27 |
![]() [ Bericht 50% gewijzigd door Brentmeister op 02-08-2007 15:33:19 ] | |
Mutsaers__78 | donderdag 2 augustus 2007 @ 15:27 |
quote:Soms vind ik je een lul, maar patat bakken kan je als de beste! ![]() | |
Kikker_kermit | donderdag 2 augustus 2007 @ 15:29 |
patat ![]() friet ![]() | |
Mutsaers__78 | donderdag 2 augustus 2007 @ 15:30 |
quote:Kikkererwten ![]() | |
HeatWave | donderdag 2 augustus 2007 @ 15:32 |
quote:Resultaten 1 - 10 van circa 942.000 voor patat (0,17 seconden) Resultaten 1 - 10 van circa 538.000 voor friet (0,04 seconden) En google heeft altijd gelijk.... | |
Kikker_kermit | donderdag 2 augustus 2007 @ 15:35 |
quote:Ken ik niet ? ![]() | |
Kikker_kermit | donderdag 2 augustus 2007 @ 15:35 |
quote:Ja, maar dan zou je ook kunnen zeggen dat ze over die 942K resultaten 0.17 seconden doen, dus als je van die 0.04 ook 0.17 maakt, krijg je meer dan die 942k van patat Toch ? ![]() | |
ThinkTank | donderdag 2 augustus 2007 @ 15:38 |
Verschil tussen de gebruikte vetten? Thuis gebruikt men meestal olie (vloeibaar bij kamertemperatuur), in een frituur/snackbar vooral dierlijk verzadigd vet (vaste stof bij kamertemperatuur). Dacht ik ... | |
Bart_NL | donderdag 2 augustus 2007 @ 15:38 |
Dus meer mensen weten niet wat patat is en moeten daar op Internet vragen over stellen. Friet kent iedereen.quote:Wij gebruikten vroeger ook geen vloeibaar frituurvet en ook toen smaakte friet van de frietboer naar mijn mening lekkerder dan thuis. | |
Dreadknight | donderdag 2 augustus 2007 @ 15:40 |
Wat ook helpt is de patat eerst op kamertemp. te laten komen. Hierdoor daalt de temp. van de olie/vet minder snel en blijft de olie ook langer goed. | |
UrsusArctrosHoribillis | donderdag 2 augustus 2007 @ 15:42 |
Ik lust alleen patat uit de cafetaria ![]() | |
Mutsaers__78 | donderdag 2 augustus 2007 @ 15:43 |
quote:Zit in broodjes falafel o.a. ![]() | |
De_Ananas | donderdag 2 augustus 2007 @ 15:43 |
quote:HAHA ![]() Mensen die denken dat dat Belse mayo is ![]() | |
Giem | donderdag 2 augustus 2007 @ 15:49 |
Giem blij is met zijn groothandel pasje, en de friet/patat thuis smaakt als bij de snackbar ![]() | |
Jarno | donderdag 2 augustus 2007 @ 15:50 |
quote:Dat is idd niet echt hetzelfde, nee. | |
Nembrionic | donderdag 2 augustus 2007 @ 15:51 |
quote:WTF ![]() Ben je blind? ZAAANSE Mayo... Mensen die niet kunnen lezen ![]() Kneuzen ![]() De_Ananas ![]() | |
Swiffer | donderdag 2 augustus 2007 @ 15:52 |
geheimpje: het ligt wel aan je frituurvet ![]() | |
Swiffer | donderdag 2 augustus 2007 @ 15:52 |
quote:belse mayo is bedorven mayo.. zo smaakt het in elk geval... | |
De_Ananas | donderdag 2 augustus 2007 @ 15:56 |
quote:Waarom impliceer je dan dat het hetzelfde is ![]() Hij vraagt om Belse mayo, kom jij aan met Zaanse alsof dat hetzelfde is ![]() | |
Nembrionic | donderdag 2 augustus 2007 @ 15:58 |
quote:Ik impliceer niets. Ik suggereer. Ga nou maar buiten spelen ![]() | |
jpg97 | donderdag 2 augustus 2007 @ 16:07 |
Friet gebakken in Ossenwit ![]() | |
EdvandeBerg | donderdag 2 augustus 2007 @ 16:19 |
TS heeft gelijk. Thuisbakken kan niet in de verste verte tippen aan de patat cq. friet van de snackbar. En het is dus niet zo dat onze lokale snackbarhouder hele speciale dingen doet met de friet, die komen gewoon uit een voorverpakte zak van de groothandel. Alhoewel, je weet het maar nooit met die Chinezen ![]() | |
LekkerWijf | donderdag 2 augustus 2007 @ 16:27 |
Van welk merk is de mayo uit de friettent? ![]() | |
Swiffer | donderdag 2 augustus 2007 @ 16:29 |
remia ja | |
Swiffer | donderdag 2 augustus 2007 @ 16:29 |
of goudas glorie | |
Swiffer | donderdag 2 augustus 2007 @ 16:30 |
maar joppiesaus roelt! | |
__Saviour__ | donderdag 2 augustus 2007 @ 17:42 |
quote:Bij de resultaten van patat zit ook de daadwerkelijke betekenis van dat woord, namelijk aardappel. Dus dat kun je niet zomaar vergelijken. | |
SevenWonders | donderdag 2 augustus 2007 @ 18:21 |
quote:Ik ken anders best wel snekbarren/-bars, waar ze dezelfde Aviko of McCainmeuk afbakken als ik thuis ook kan doen hoor.... | |
GebakkenEi | donderdag 2 augustus 2007 @ 18:43 |
quote:Die specifieke betekenis voor een stuk of 5 Belgen is te verwaarlozen. ![]() | |
smurfzilla | donderdag 2 augustus 2007 @ 18:55 |
raspatat hmmm hongerrrrr | |
Juup© | donderdag 2 augustus 2007 @ 18:56 |
Friet is het. | |
McFearless | donderdag 2 augustus 2007 @ 18:57 |
quote:Sterf, net niet | |
Oldbie | donderdag 2 augustus 2007 @ 19:08 |
quote:Die (leen)belgen zijn niet alleen dom maar ook koppig. | |
Kikker_kermit | donderdag 2 augustus 2007 @ 19:14 |
quote:broodjes falafel? ![]() | |
pvc_boer | donderdag 2 augustus 2007 @ 19:17 |
quote: ![]() | |
Isegrim | donderdag 2 augustus 2007 @ 19:23 |
Ik vind zelfgebakken veel lekkerder. ![]() | |
PaRoDiUzZ | donderdag 2 augustus 2007 @ 19:34 |
quote:Die is echt goed te doen ja ![]() Hier in de buurt hebben we een snackbar die zn patatten ook zelf maakt , echt heel lekker, maar zo nu en dan niet voorradig omdat ze er een bepaald soort aardappel voor gebruiken. | |
Walter81 | vrijdag 3 augustus 2007 @ 12:46 |
Als ik me niet vergis smaakt de mayo van Manna ook als de belze. (weet niet zeker, is al weer lang geleden dat k zo'n pot heb meegenomen van de groothandel, dus weet niet eens meer of dat merk nog bestaat ![]() | |
Dr.Droxz | vrijdag 3 augustus 2007 @ 13:00 |
Amsterdam bij "de dam" bij manneke pis .. beste patat van nederland! | |
ThinkTank | vrijdag 3 augustus 2007 @ 13:08 |
Alsof we in België maar één soort mayo hebben... ![]() | |
Swiffer | vrijdag 3 augustus 2007 @ 14:08 |
neee. maar wij brabos/limbo's etc noemen het een frietje met belze mayo ![]() | |
De_Ananas | vrijdag 3 augustus 2007 @ 14:11 |
quote:Das friet lul ![]() | |
LekkerWijf | vrijdag 3 augustus 2007 @ 14:13 |
Piet friet op de Boschdijk, daar moet je zijn... Open tussen 16 uur en 18 uur ![]() | |
Oldbie | vrijdag 3 augustus 2007 @ 14:16 |
quote:Nog maar een keer dan: quote:Het verwijst allemaal naar patat waar je ook een beter uitleg zal krijgen ![]() In Nederland heet het dus PATAT. Dat jullie in Limbo en Brabo land zo eigenwijs zijn..... | |
HeatWave | vrijdag 3 augustus 2007 @ 14:21 |
Friet of Patat We zijn er allang uit hoor. | |
Swiffer | vrijdag 3 augustus 2007 @ 14:24 |
quote:wij NOEMEN het friet, maar het IS patat. nou goed ![]() | |
rechtsz | vrijdag 3 augustus 2007 @ 16:13 |
het is friet geen patat. het is toch ook geen patatpan | |
Oldbie | vrijdag 3 augustus 2007 @ 16:32 |
quote:Nee, het is een frituurpan. Daar kan je gerechten in frituren. Een bitterbal heet toch ook geen frietbal? Een frikandel heet toch ook geen frietdel? Een kroket heet toch ook geen frietket? Wat heeft de pan te maken met de benaming van gefrituurd aardappel? | |
PeZu | vrijdag 3 augustus 2007 @ 16:35 |
leuk dat deze discussie nu in tenminste 3 topics loopt ![]() friet is het niet, patat heet dat | |
Juup© | vrijdag 3 augustus 2007 @ 16:51 |
Friet is het. | |
Swiffer | vrijdag 3 augustus 2007 @ 16:51 |
tomeetoo, tomaato.. whatever | |
PeZu | vrijdag 3 augustus 2007 @ 16:52 |
quote:ja idd patat en friet zijn ook bijna dezelfde woorden | |
Oldbie | vrijdag 3 augustus 2007 @ 16:53 |
quote:Belg ben jij ![]() | |
McGilles | vrijdag 3 augustus 2007 @ 17:51 |
Oplossing: Loop naar de frietboer. Vraag waar hij zijn friet inkoopt. Rij naar die shop. Koop in. Bakken. | |
M42 | vrijdag 3 augustus 2007 @ 18:23 |
Wat lopen jullie allemaal te zeiken over de naamgeving! leer eerst eens PATAT te frituren! En het is dus in het NEDERLANDS: PATAT Waarom denk je ook dat het rasPATAT heet en niet een rasFRIET Friet is gewoon een verbastering van het Engels frites. Overigens als toevoeging van mijn voorgaande posting hoe je moet frituren! neem Diamant vloeibaar vet als je geld genoeg hebt... meestal toch iets lekkerder dan de goedkopere merken en kan tegen hogere temperaturen (zover ik weet). En welk merk patat je neemt, hangt af van wat je lekker vindt. Wil je Mac achtige patat maken, neem dan MCcain. Bij de Digros heb je ook voor 1 of 2 Euro een grote spuitfles met Mac Mayo ![]() | |
Oldbie | vrijdag 3 augustus 2007 @ 18:47 |
quote: ![]() ![]() Moet je in Engeland om frites vragen ![]() In amerika heet het: French fries. In Engeland is het simpelweg: chips | |
P8 | vrijdag 3 augustus 2007 @ 19:06 |
quote:ik weet niet of het antwoord al is gegeven, maar snackbarfriet is verse patat. Geen houdbare diepvriesrommel dus. Dezelfde reden waarom je wel zelf "goede" kroketten en frikadellen kan bakken; snackbars gebruiken (over het algemeen) ook diepvriessnacks. Daarnaast vermoed ik overigens wel dat het frituurvet zeker een rol speelt. Een goede snackbar ververst het frituurvet geregeld, en gebruikt horecafrituurvet. Dit is volgens mij niet in een supermarkt te kopen. (Ditvet heeft volgens mij een andere samenstelling, omdat het vet in horecagelegenheden intensiever gebruikt moet worden.) Maar dit is slechts een vermoeden ![]() en ja, ik ben een dikke pro-snackbar-patatbakker ![]() | |
M42 | vrijdag 3 augustus 2007 @ 19:22 |
quote:frites, fries... En ik zei verbastering van het Engels, niet uit Engeland ![]() | |
P8 | vrijdag 3 augustus 2007 @ 19:33 |
quote:dat is echt flinke bullshit. Waarom zou een snackbar in vredesnaam ingevroren zooi willen gebruiken? Diepvriespatat is veel duurder (inkoop, elektriciteit voor de vriezer, frituurvet moet veelvaker ververst worden etc.), en veel minder lekker. | |
Jernau.Morat.Gurgeh | vrijdag 3 augustus 2007 @ 19:40 |
quote:Precies. | |
PaRoDiUzZ | vrijdag 3 augustus 2007 @ 19:44 |
Patates-frites toch , oftewel gefrituurde aardappel ofzoiets ![]() | |
P8 | vrijdag 3 augustus 2007 @ 19:46 |
quote: ![]() | |
PaRoDiUzZ | vrijdag 3 augustus 2007 @ 19:49 |
ohja, mijn frans is niet goed enzo ![]() | |
M42 | zaterdag 4 augustus 2007 @ 00:21 |
quote:Patatas Fritas komt dus uit het Spaans en de betekenis klopt. Daarom is de benaming friet dus ook gewoon fout als je het over de gefrituurde aardappel hebt. | |
Oldbie | zaterdag 4 augustus 2007 @ 02:01 |
quote:Dan moet je in een engels sprekend land maar om frites vragen ![]() Probeer het nu niet recht te lullen. Je zat er gewoon heel erg naast of je zin klopt van geen kant: quote: ![]() ![]() [ Bericht 9% gewijzigd door Oldbie op 04-08-2007 02:09:55 ] | |
M42 | zaterdag 4 augustus 2007 @ 02:14 |
quote:Tuurlijk jong... ga nou maar fijn met je pik spelen ![]() | |
Oldbie | zaterdag 4 augustus 2007 @ 02:15 |
quote:Uitgeluld? ![]() ![]() |