Hoe langer en harder de huizenprijzen stijgen hoe erger de recessie wordt die erop volgt.quote:Op vrijdag 6 juli 2007 18:48 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
En zolang de huizen prijzen stijgen is er niks aan de hand
Mits de prijs van de woning niet uit lucht bestaat. En dat doet ie in Nederland wel. Dat is het probleem Het is gewoon geen onderpand meer, omdat er een bubbel is. Snap dat dan.quote:Op vrijdag 6 juli 2007 19:33 schreef sneakypete het volgende:
Een hypotheek is juist bijna het enige voorbeeld van een verantwoorde lening.
De feiten spreken voor zich. De HRA kost 15 miljard per jaar. Bij een stijgende rente onhoudbaar. Nederlanders hypotheken er op los. Bij een hogere rente onhoudbaar.quote:Op vrijdag 6 juli 2007 19:25 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
Het gaat al 60 jaar goed.
Maar een beetje slim iemand met geld koopt natuurlijk in Oost-Duitsland![]()
Helemaal mee eens!quote:Op vrijdag 6 juli 2007 19:41 schreef pberends het volgende:
[..]
Mits de prijs van de woning niet uit lucht bestaat. En dat doet ie in Nederland wel. Dat is het probleem Het is gewoon geen onderpand meer, omdat er een bubbel is. Snap dat dan.
Krankzinnig, ja wellicht. Daar staat tegenover dat je gewoonweg geen keus hebt. Als je als starter iets wil kopen van 4 keer je jaarsalaris, kom je in een achterstandswijk tussen de mocro's terecht. Nou, nooit van mn leven he!quote:Op vrijdag 13 juli 2007 06:00 schreef Demophon het volgende:
[..]
Helemaal mee eens!
Mijn vader zei eens dat een hypotheek van 3 tot hooguit 4 keer je jaarloon vroeger verstandig was. Maar tegenwoordig zijn er hele volkstammen in Nederland die hypotheken afsluiten van 6 of zelfs 7 keer hun jaarloon! Krankzinnig!
Waarom zou de prijs uit lucht bestaan? Wat moet ik mij daar bij voorstellen? Er gaan namelijk gewoon harde euro's over tafel.quote:Op vrijdag 6 juli 2007 19:41 schreef pberends het volgende:
Mits de prijs van de woning niet uit lucht bestaat. En dat doet ie in Nederland wel. Dat is het probleem Het is gewoon geen onderpand meer, omdat er een bubbel is. Snap dat dan.
Jij denkt dat je in je eentje je eigen economie op peil kan houden? Nee, dat lukt niet, je zult net zo hard getroffen worden als de vermeende huizenbubbel barst en er een economische recessie volgt. Ook jij bent net als iedereen voor een deel afhankelijk van die mensen.quote:Op woensdag 4 juli 2007 21:31 schreef StefanP het volgende:
Dat die huizenbubbel maar snel mag barsten. Een halvering van de prijs lijkt me wel op z'n plaats.
En tsja, dan staan al die hersenlozen die lekker op de pof geleefd hebben 'want m'n huis is toch met een ton in waarde gestegen!' voor vreselijke problemen. Ik zou er best veel voor over hebben om die domme mensen zo ongelofelijk hard op hun bek te zien gaan...
Wat zijn "harde euro's"?quote:Op zaterdag 14 juli 2007 12:01 schreef Bolkesteijn het volgende:
Er gaan namelijk gewoon harde euro's over tafel.
Geld wat van rekening a naar rekening b gaat.quote:Op zaterdag 14 juli 2007 12:47 schreef NewOrder het volgende:
Wat zijn "harde euro's"?
Als het niet meer op te brengen is, houdt het toch echt op hoorquote:Op maandag 2 juli 2007 13:37 schreef Malebolgia het volgende:
ach, zo lang de vraag naar huizen zo hoog blijft zal de prijs ook blijven stijgen. En nu Nederland steeds voller staat, zal het moeilijker zijn de capaciteit te vergroten en dus de schaarste op de woningmarkt het hoofd te bieden. Grote kans dat die prijsstijging gewoon doorblijft zetten, en hypotheken nog steeds een solide basis hebben.
Dat is een momentopname. Hoe hard is diezelfde euro als bijvoorbeeld de vastgoedmarkt instort?quote:Op zaterdag 14 juli 2007 13:03 schreef Bolkesteijn het volgende:
Geld wat van rekening a naar rekening b gaat.Er komt in ieder geval geen lucht aan te pas.
Het grote sterven van Babyboomers gaat pas beginnen in 2025, zij gaan nu met pensioen en leven nog 16 jaar als het niet opgerekt gaat worden door robot controles,quote:Op maandag 2 juli 2007 18:05 schreef SeLang het volgende:
Wat betreft 'huizentekort': ik denk dat we binnenkort juist moeten gaan slopen.
Het grote sterven van de babyboomers gaat bijna beginnen. En ruim voor die tijd zal er al een percentage naar verzorgingstehuizen verdwijnen.
Natuurlijk gaan er harde euro's over tafel. Maar wat hij bedoelt is dat je die 'harde' euro's gedeeltelijk betaalt aan, figuurlijk gezien, aan 'lucht'. En dat velen dit niet met hun eigen geld doen, maar met geleend geld. Het gegeven dat mensen steeds meer geld lenen - op de pof - voor het kopen van een huis werkt prijsopdrijving in de hand. Als resultaat steeds meer irrieele prijzen op de huizenmarkt. Goed voorbeeld is de tulpenmanie in Nederland in de 17e eeuw, waar destijds ook krankzinnige bedragen werden betaald voor een tulp wat niet reeel meer was.quote:Op zaterdag 14 juli 2007 12:01 schreef Bolkesteijn het volgende:
[..]
Waarom zou de prijs uit lucht bestaan? Wat moet ik mij daar bij voorstellen? Er gaan namelijk gewoon harde euro's over tafel.
[..]
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |