abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_50469828
Ik zat vanmiddag de alom gerespecteerde Metro te lezen, waar een stukje instond over Pro Ana's. Nou jongens, ik heb iets nieuws gevonden om me over te verbazen.

Pro wattes, c_c? Pro Ana's.
quote:
Pro-ana is de naam van een beweging die stelt dat anorexia nervosa en andere eetstoornissen geen stoornis, maar een levensstijl zijn. Hiermee wordt stelling genomen tegen de medische wetenschap die anorexia als een potentieel dodelijke psychische aandoening beschouwt. De beweging is een aantal jaren erg actief geweest op het internet, leek op een gegeven moment terrein te verliezen maar kent nu een ongeziene heropleving.

Aanhangers van de beweging streven ernaar om op radicale wijze te voldoen aan hun slankheidsideaal, een positief zelfbeeld te ontwikkelen en de macht over het eigen lichaam te verkrijgen.

Er zijn verschillende gradaties van pro-ana. Je hebt de extremere vorm die pro-ana als een religie of echt een levenskeuze gaat benaderen. Vaak ligt de leeftijd van aanhangers hier zeer laag. Rond de 13 jaar. Een andere vorm is minder extreem en gaat er eerder vanuit dat een eetstoornis wel degelijk een ziekte is maar dat zij er nog niet klaar voor zijn om te genezen. Ze moedigen herstel wel aan, maar zullen niemand dwingen.

Pro-ana-websites bevatten webforums, geven tips over afvallen en mogelijkheden om het ideale gewicht te berekenen (waarbij de gebruikte waarden vaak lager liggen dan bij de queteletindex). In de Verenigde Staten hebben enige pro-ana-aanhangers protestdemonstraties gehouden tegen de consumptiemaatschappij, met name de overmatige consumptie van voedsel.

Critici wijzen erop dat de websites van de pro-ana-beweging levensgevaarlijk zijn voor de toch al labiele doelgroep en dat het ontkennen van de aandoening in wezen een langzame vorm van zelfmoord is.
Mensen die anorexia promoten dus. Voornamelijk, hoe kan het ook anders, jonge meiden die steun zoeken bij elkaar, in elkaars gedachtengangen. Wa

Ik heb wat rondgegoogled en verdomd, het is waar .
Er staan tips op om zo makkelijk mogelijk af te vallen, hoe je het beste je ouders en de hulpverlening voor gek kan houden (stukjes lood in je kleding voor het wegen!), hoe je rotte tanden van het kotsen tegengaat en hoe je het grommen van je buik onder dwang houdt. Wat me vooral opviel is dat het eigenlijk om het voorstadium van een eetstoornis gaat. Het zijn meiden die anorexia als een manier van afvallen zien en het 'willen ontwikkelen', lijkt het.
Thinspiration is inspiratie voor de heroek van de eetstoornis. Foto's van uitgemergelde modellen die als het schoonheidsideaal worden gezien en aanbeden op de pro-ana fora en blogs. Er is een fictieve leidster bedacht, Ana, wiens thinspirerende brieven op blogs rondzwerven.

De 10 geboden van Ana en wat tekstjes van de sites die ik tegen ben gekomen:
quote:
- Als je niet dun bent ben je niet aantrekkelijk.
- Dun te zijn is belangrijker dan gezond te zijn.
- Je moet je kleren kopen, ga naar de kapper, neem laxeermiddelen, verhonger jezelf, doe iets om jezelf dunner te laten lijken.
- Eet niet zonder jezelf schuldig te voelen
- Je zult geen dikmakend voedsel eten zonder jezelf daarna te straffen
- Je zult calorien tellen en zult calorieopneming beperken
- Wat de weegschaal zegt is het belangrijkste ding
- Gewicht verliezen is goed, aankomen is slecht
- Je kan nooit t dun zijn
- Dun zijn en niet eten zijn tekens van succes
quote:
Sta toe dat ik mezelf voorstel. Mijn naam, of als ik door "dokters" word genoemd, is Anorexia. Anorexia Nervosa is mijn volledige naam, maar je mag mij Ana noemen. Hopelijk kunnen wij geweldige partners worden. In de komende tijd zal ik veel tijd in je investeren en ik verwacht hetzelfde van jou. In het verleden heb je iedereen, je leraren, ouders, horen praten over je. Je bent "zo volgroeit", "intelligent", en je bent "zo potentieel". Where has that gotten you, may I ask? Wat ze zeggen is absoluut niet waar! Je bent niet perfect, je probeert niets hard genoeg, tot nu toe heb je je vrije tijd alleen maar verspild met praten met vrienden, en eten! Dat zal in de toekomst niet toegestaan worden.

Je vrienden begrijpen je niet. Ze zijn niet eerlijk tegen je. In het verleden wanneer je onzeker was en je vraagt aan ze, "Ben ik ...dik?" en zij antwoordden "Oh nee, natuurlijk niet" dan wist je dat ze logen! Enkel IK vertel de waarheid. Je ouders, daar zullen we het maar niet over hebben! Je weet dat ze van je houden en om je geven, daar dat is gewoon zo omdat dat de plicht van ouders is om te doen. Ik zal je een geheim nu vertellen: diep in hun hart, zijn ze teleurgesteld met je. Hun dochter, die altijd zo perfect was, is een vet, lui en ondankbaar meisje geworden.

Maar ik ben er om dat allemaal te veranderen.
Rest van de brief

In Amerika zijn Pro-Ana sites verboden. In Nederland niet. Punt.nl heeft wel sinds kort een waarschuwing op alle pro-ana sites van ze gezet, met een link naar hulpinstanties. Het viel me op dat veel bogs op web-log.nl vrijuit gaan en een hele kliek ana's in stand houdt. Ik zit er dan ook sterk aan te denken ze te mailen met de vraag waarom er geen waarschuwing op gezet wordt.

Wat vinden jullie, zouden dit soort sites verboden moeten worden, als het technisch haalbaar zou zijn? Valt het onder vrijheid van meningsuiting en kan het eigenlijk geen kwaad? Zou er een waarschuwing moeten komen? Wat vind je van die sites?

mod-opmerking
Het is een gevoelig onderwerp, dit. Hou het dan ook binnen de fatsoensnormen. Ga niet lopen bashen, probeer volwassen te blijven, hoe groot je walging ook is. Lukt dat niet, heb ik weer de vingers-in-de-gehaktmolen-tip voor je.
  donderdag 14 juni 2007 @ 23:21:14 #2
100297 teamlead
Nu met Napoleon complex
pi_50470094
Ik heb de ellende die deze ziekte kan veroorzaken van (te) dichtbij gezien. Het is ongelofelijk dat dit soort sites bestaan, maar toch geloof ik niet in verbieden. De ziekte bestond (helaas) ook al voor de opkomst van internet. Als je dit soort sites zou verbieden, vinden ze wel op andere manieren de informatie die ze nodig hebben of denken te hebben.
Natuurlijk is het kwalijk dat de patienten elkaars gevoelens versterken, maar aan de andere kant weten ze in iedergeval dat ze niet de enigen zijn.
If you wish to be a success in the world, promise everything, deliver nothing.
Nothing is more difficult, and therefore more precious, than to be able to decide.
Victory belongs to the most persevering
  donderdag 14 juni 2007 @ 23:22:32 #3
140245 base3ball
State Of Mind
pi_50470136
Opmerkelijk dat je zoiets mag stimuleren . Je zou toch verwachten dat het verboden zou zijn, maar ja blijkbaar is de wereld nog gekker geworden
Everybody has a talent, most people just don't know what it is.
www.xi-online.nl
  donderdag 14 juni 2007 @ 23:23:19 #4
100297 teamlead
Nu met Napoleon complex
pi_50470169
quote:
Op donderdag 14 juni 2007 23:22 schreef base3ball het volgende:
Opmerkelijk dat je zoiets mag stimuleren . Je zou toch verwachten dat het verboden zou zijn, maar ja blijkbaar is de wereld nog gekker geworden
een verbod is alleen te handhaven als het wereldwijd zou worden ingevoerd
If you wish to be a success in the world, promise everything, deliver nothing.
Nothing is more difficult, and therefore more precious, than to be able to decide.
Victory belongs to the most persevering
  donderdag 14 juni 2007 @ 23:25:54 #5
143274 -skippybal-
Stuiterdestuiter
pi_50470265
-Flikker een heel end op.

[ Bericht 82% gewijzigd door #ANONIEM op 14-06-2007 23:28:58 ]
LastFM
03/06 Maccabees - 10/06 Gaslight Anthem - 18/06 Oi Vai Voi - 20/06 Green Beats - 24/06 Ghinzu - 18/07 Extrema Outdoor
pi_50470374
quote:
Op donderdag 14 juni 2007 23:22 schreef base3ball het volgende:
Opmerkelijk dat je zoiets mag stimuleren . Je zou toch verwachten dat het verboden zou zijn, maar ja blijkbaar is de wereld nog gekker geworden
Nou ja, ik las dat het technisch simpelweg niet haalbaar is. Daarnaast, als het niet openlijk kan, kan het altijd nog op gesloten fora enzo.

Wat wl kan en waarvan ik kwalijk vind dat het niet gebeurt is een waarschuwing alvorens het betreden van de site. Punt.nl en meerdere Amerikaanse sites die ik zag hadden hele duidelijke waarschuwingen. Ik denk serieus dat ik in het weekend een mailtje op ga stellen voor web-log.nl.

Natuurlijk kunnen we roepen dat meiden die daar willen kijken het toch wel kunnen en het op eigen verantwoordelijkheid gooien enzo, maar dat doe ik lekker niet .
  Redactie Frontpage donderdag 14 juni 2007 @ 23:29:10 #7
1150 crew  SunChaser
Leuker wordt het niet
pi_50470399
Waar kun je die bandjes eigenlijk kopen?
pi_50470682
een variant op "if you can't beat them.."
pi_50471165
and the Darwin-award goes to...
  vrijdag 15 juni 2007 @ 00:00:04 #10
105263 Litso
Interlectueel.
pi_50471469
Het ziekste is, die brief van 'Ana' klinkt alsof 'ie geschreven is door een volwassene die heel erg goed weet wat hij aan het doen is met de onvolgroeide puberbreintjes van 13-jarigen
"Dat is echt ontzettend zielig"
  vrijdag 15 juni 2007 @ 00:02:13 #11
105263 Litso
Interlectueel.
pi_50471526
-edit-
Bij nader inzien toch niet
Maar deze brief is absoluut niet geschreven door een 13-jarige.
"Dat is echt ontzettend zielig"
pi_50471687
quote:
Op vrijdag 15 juni 2007 00:00 schreef Litso het volgende:
Het ziekste is, die brief van 'Ana' klinkt alsof 'ie geschreven is door een volwassene die heel erg goed weet wat hij aan het doen is met de onvolgroeide puberbreintjes van 13-jarigen
Het rare is, als ik die brief lees klinkt het in mijn oren allemaal ontzettend sarcastisch, als een spiegel die je voorgehouden wordt. Stukjes als
quote:
Wanneer je in de spiegel kijkt, zal ik het beeld vervormen. Ik zal aan je zwaarlijvigheid tonen. Ik zal je een sumoworstelaar tonen maar die in realiteit een uitgehongerd kind is. Maar dat moet je niet weten, omdat indien je de waarheid weet, je misschien opnieuw beginnen te eten en dan zal onze verhouding ten einde komen.
lijken me toch juist eye-openers. Maar blijkbaar werkt dat zo niet en zien die meiden dat cht als aanmoediging.
  vrijdag 15 juni 2007 @ 00:55:14 #13
178564 Fleurezeur
Fleur op met Fleur!
pi_50472824
Nou.....ik weet niet of verbieden wel zo'n goed idee zal zijn. Er zal toch wel enige controle van andere lotgenoten zijn op die blog-groepen en fora? Dat die meisjes niet te ver schieten met hun obsessie?

Daarbij vraag ik me eigenlijk af hoe doktoren/psychiaters anorexia-patienten behandelen, aangezien ze volgens mij niet opgenomen of geholpen willen worden, mag je ze dan eigenlijk wel ,,helpen" tegen hun wil in?
My boobs are ok ! :D
pi_50473047
quote:
Op vrijdag 15 juni 2007 00:55 schreef Fleurezeur het volgende:
Nou.....ik weet niet of verbieden wel zo'n goed idee zal zijn. Er zal toch wel enige controle van andere lotgenoten zijn op die blog-groepen en fora? Dat die meisjes niet te ver schieten met hun obsessie?
Nope. Het zijn gewoon blogs zoals je zelf een weblog zou kunnen starten. Als er enige controle zou zijn zouden er geen tips staan over wanneer je het beste je vinger in je keel kan steken.
quote:
Daarbij vraag ik me eigenlijk af hoe doktoren/psychiaters anorexia-patienten behandelen, aangezien ze volgens mij niet opgenomen of geholpen willen worden, mag je ze dan eigenlijk wel ,,helpen" tegen hun wil in?
Voor zover ik weet kan gedwongen opname alleen in werking gesteld worden als de patint een gevaar voor zichzelf of voor anderen wordt, dus in het geval van anorexia: als ze er ernstig ziek van wordt.
pi_50473079
Van NL Pro-Ana's site

Ik vind het mooiste bot de/het

Ribben
10.2 %
Sleutelbeen
35.7 %
Ruggengraat
4.2 %
Allemaal moeten ze uitsteken
17.8 %
Botten zijn lelijk
32.0 %

353 stemmen
............................
pi_50473905
Ik ben van zo'n forum geband omdat ik zei dat ik volle heupen en borsten mooi vind. Ik had daarbij een plaatje gepost van een enigzins normaal ogend model met ik denk maat 36 en een C cup.

Dus...

Het is echt ziek hoe die meisjes daar praten. Ze denken troost en motivatie te vinden, maar eigenlijk maken ze elkaar zieker en zieker. Iets wat je ook wel ziet in klinieken, maar dat vele malen sterker omdat ze de vrijheid hebben te doen wat ze willen. Ze sporen elkaar aan nog meer af te vallen (praten bijv. nog niet purgerende meisjes aan dat vooral te gaan doen) en fokken elkaar op. Met plaatjes (zelfs van concentratiekampen, en dat vinden ze dan aantrekkelijk hoe die mensen er uit zien), maniertjes om aan de hulpverlening te ontsnappen en wedstrijdjes.

Ze willen allemaal het dunste zijn, het is een soort competitie. Meisjes gaan kapot daar. Zijn ze eindelijk de dunste van de klas, maar voelen ze zich nog dik, dus ze gaan naar zo'n site voor advies.... Zijn ze daar weer de dikste, hop, weer motivatie om nog 10 kilo kwijt te raken, want zie je wel ze zijn toch echt dik.... Het is afschuwelijk, en het is zo'n kwetsbare doelgroep, van mij mogen zulke sites in nederland ook verboden worden.
pi_50474033
Dat is het bervreemde eraan! Ik zag op een of andere blog een linkje naar een docu op youtube over een anorexia-patint die richting de dood afglijdt en het werd aangeprezen! WTF!
pi_50475228
quote:
Aanhangers van de beweging streven ernaar om op radicale wijze te voldoen aan hun slankheidsideaal, een positief zelfbeeld te ontwikkelen en de macht over het eigen lichaam te verkrijgen.
In n zin drie zaken waarbij ze compleet aan voorbij gaan. Anorexia hebben is dus voldoen aan het slankheidsideaal, contributief aan een positief zelfbeeld en geeft macht over eigen lichaam. Welke grapjurk heeft die idealen opgesteld?

Maar ja, van mij mogen de sites bestaan. Mensen zijn zelf verantwoordelijk voor hun levensinvulling, zelfs als deze dodelijker is dan anders. Als mensen de zin van hun leven vinden in het zo min mogelijk eten, zoveel mogelijk uitkotsen en jezelf naar de tering helpen dan moeten ze daar ruimte voor krijgen. Gezondheid dient m.i. een keuze te blijven.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 15-06-2007 04:30:52 ]
pi_50477067
De meisjes die deze sites bezoeken, zijn 9 van de 10 keer geen anorexia patienten en zullen dat ook nooit worden.

Iemand die daadwerkelijk aan Anorexia Nervosa lijdt walgt van voedsel, maar niet omdat het je dik maakt, maar puur omdat het eten is. Ze stoppen niet met eten vanuit een schoonheidsideaal, maar omdat ze zelf vinden dat ze de ruimte die ze innemen niet verdienen, omdat ze zichzelf willen straffen, omdat ze controle willen houden, omdat ze doodsbang zijn voor iedere calorie. Zelf voedingssuplementen die ze gaan slikken om te voorkomen dat ze donshaar krijgen, haaruitval of droge huid worden na een poosje een bedreiging, want hoeveel calorieen zullen daar in zitten? Zelfs water willen ze niet naar binnenwerken, puur vanwege het gevoel gevuld te zijn met iets en dat verdienen ze niet. 1 van de nare gevolgen hiervan is dat ze hun darmstelsel voor lange periode stil leggen en uiteindelijk hun rectum naar buiten komt aangezien de spieren verzwakken en na een poosje loslaten, hun maag komt los en verzakt in de buikholte, ze krijgen verklevingen met maagwand en darmen, om suikerziekte e.d. nog maar buiten de picture te houden.

De meisjes die de Pro-Ana sites bezoeken hebben geen eetziekte, en 9 van de 10 zullen deze ook niet ontwikkelen door deze sites. Puur omdat ze psychisch niet overheerst worden door de ziekte Anoraxia.

Deze meisjes vinden steun bij elkaar, komen uit hun isolement, leren dat ze niet de enige zijn die met hun gewicht worstelen. Zelden zullen ze een BMI onder de 17 krijgen. En diegene die uiteindelijk wel anorexia onwikkelen hadden dat ook wel gekregen zonder deze sites en zo hun eigen manier van afvallen en hun omgeving voor liegen gevonden. Alleen waren ze dan echt totaal alleen geweest, in een isolement geraakt, nog verder depresief en nog verder hun ziekte ingesleept. Nu hebben ze steun, ookal is dat de verkeerde. Het idee dat ze geaccepteerd zijn en niet continue moeten aanhoren 'maar je bent helemaal niet dik, 'waar maak je je druk om', 'jij? Afvallen, waarom?', maar mensen achter zich hebben zorgt al voor een stuk meer zelfvertrouwen en eigenwaarde.

Meisjes van 13 hebben pro-ana, volwassenen hebben Sonja Bakker. Veel verschil is er niet, ze nemen allebei ongeveer 600 kcal per dag tot zich, alleen is Sonja goed en Ana slecht.

Het is net als alcohol en roken vs. drugs.

En als je als ouderzijnde dit in de hand wilt houden, dan stel je je filter ook eens op iets anders dan pornosites blokkeren voor je man. Je hebt de oplossing van het 'probleem' in eigen hand, het 'probleem' zelf zul je niet kunnen oplossen.
  vrijdag 15 juni 2007 @ 10:06:03 #20
20346 elgringo
Valt uit vliegtuigen
pi_50477922
Het is net als met een ander 'evil' middel. bijv roken, alchol of misschien ook wel frikandellen. uiteindelijk zijn ze allemaal zo dogelijk als de nacht. Ik denk dat er meer mensen doodgaan door alchol dan door anorexia. (alchol ook als oorzaak, verkeersongevallen ed.) Zou daarom de reclame van mijn welgewaardeerde brand biertje van de buis moeten? Onzin.

Veel mensen die roken, zijn en blijve hier ook voorstander van. Zo is het met anorexia ook. Kun je niet voorkomen. Internet is alleen het juiste communicatiemiddel.

Van mij mogen ze het blijven doen, zolang ze mij er maar niet mee lastig vallen.
If broken it is, fix it you should.... (en niet eerder ;) )
pi_50478249
Ik ben blij dat dat nog niet bestond toen ik 14 was.
Ja, die met de ballen in de bek.
  vrijdag 15 juni 2007 @ 10:43:16 #22
172358 oddman
Introspecteur
pi_50479004
Ja, dit bestaat al veel langer.
'k Heb hier een jaar of 2 geleden op een Engelstalig forum al over gelezen.

Ideologisch gezien vind ik het verkeerd om mensen tegen zichzelf te beschermen. Dit geldt voor drugs, herenliefde, damesliefde, alle combinaties van liefde (voorzover het consenting is), gordels, sigaretten (again, zonder anderen er mee te schaden), alkeehol, WoW en dus ook voor suicidale neigingen.

Hoe je dit wel kan omschrijven, dus. Anorexia (even niet lettend op Bubblegum Barbie's post, waar ongetwijfeld ook een kern van waarheid in zit) is iets waar je alleen jezelf mee hebt. En je naaste familie, maar die schaad je niet persoonlijk, die schaad je door jezelf de vernieling in te helpen en dat is je eigen verantwoordelijkheid.
Het is eigenlijk een soort natuurlijke selectie. Ik kan daar geen problemen mee hebben.
"The whole problem with the world is that fools and fanatics are always so certain of themselves, but wiser people so full of doubts."
- Bertrand Russell
  vrijdag 15 juni 2007 @ 10:57:52 #23
116015 SicSicSics
Crushing Cranial Contents!
pi_50479461
Eng, heel eng! En die brief klopt inderdaad niet zo veel van. Spreekt zichzelf constant tegen..?

Is het trouwens niet bij wet verboden om elkaar aan te zetten tot levensbedreigende dingen, ofzoiets? Lekker duidelijk, maar elkaar aanzetten tot zelfmoord mag niet... Maar elkaar aanzetten tot een hele langzame zelfmoord mag wel?

Of is zelfmoord weer niet "de bedoeling" van dit alles waardoor het ook weer niet strafbaar is..?

En het stomme is eigenlijk nog wel dat zij zelf de enige zijn die het mooi vinden en zichzelf ophemelen. Ik ben nog nooit een kerel tegengekomen die er op kickt om het met zo'n zak botten te doen. (Hoewel die er ongetwijfeld wel zijn...)

Nogmaals... Eng dit! Maar verbieden heeft vast geen zin. Hoewel er misschien wel voorkomen kan worden dat er "nieuwe aanhangers" bijkomen als je het minder bereikbaar maakt.

[ Bericht 0% gewijzigd door SicSicSics op 15-06-2007 10:58:51 (gruwelijke typo) ]
Fine, fuck you then!
The whole problem with the world is that fools and fanatics are always so certain of themselves, but wiser people so full of doubts.
pi_50480327
Even een TVP, wat eng dat dit soort websites gewoon mogen!
Een vriendin van me heeft anorexia; ik ben bang dat als zij deze website ziet ze er helemaal niet meer bovenop komt! Bah!
pi_50481587
Tering wat ziek! Dat internet is echt niet meer gezond voor minderjarigen.
  vrijdag 15 juni 2007 @ 12:40:58 #26
17709 hollander172
Sea por favor apacible con m.
pi_50482835
quote:
Op vrijdag 15 juni 2007 12:01 schreef thabit het volgende:
Tering wat ziek! Dat internet is echt niet meer gezond voor minderjarigen.
Daar ligt mi een taak voor de opvoeders.
Capa del satn blanco, Cuerpo del acero, Corazn del oro.
pi_50483292
quote:
Op vrijdag 15 juni 2007 12:40 schreef hollander172 het volgende:

[..]

Daar ligt mi een taak voor de opvoeders.
ja, maar het zijn volgens mij de kinderen die zichzelf dingen aanpraten, tips en websites uitwisselen.
pubers zijn vaak opstandig, luisteren niet naar volwassenen.
pi_50483383
quote:
Op vrijdag 15 juni 2007 00:08 schreef clumsy_clown het volgende:

[..]

Het rare is, als ik die brief lees klinkt het in mijn oren allemaal ontzettend sarcastisch, als een spiegel die je voorgehouden wordt. Stukjes als
[..]

lijken me toch juist eye-openers. Maar blijkbaar werkt dat zo niet en zien die meiden dat cht als aanmoediging.
Ik heb altijd het idee dat dit soort brieven geschreven zijn door mensen die zelf midden in 't herstelproces zitten en proberen om te verwoorden wat anorexia met ze doet. Vervolgens zijn er mensen die zelf nog z in het ziekteproces zitten, dat ze die brieven compleet verkeerd lezen en als aanmoediging gebruiken.
quote:
Op vrijdag 15 juni 2007 00:55 schreef Fleurezeur het volgende:
Nou.....ik weet niet of verbieden wel zo'n goed idee zal zijn. Er zal toch wel enige controle van andere lotgenoten zijn
Er is alleen negatieve controle. "Oh, jij hebt vanochtend een boterham gegeten bij het ontbijt, schaam je. k kan tenminste leven op 1 appel". Ze vernederen elkaar, maar zien dat als steun om zo nog verder te komen in hun ziekte.
quote:
Op vrijdag 15 juni 2007 10:43 schreef oddman het volgende:
Hoe je dit wel kan omschrijven, dus. Anorexia (even niet lettend op Bubblegum Barbie's post, waar ongetwijfeld ook een kern van waarheid in zit) is iets waar je alleen jezelf mee hebt. En je naaste familie, maar die schaad je niet persoonlijk, die schaad je door jezelf de vernieling in te helpen en dat is je eigen verantwoordelijkheid.
Het is eigenlijk een soort natuurlijke selectie. Ik kan daar geen problemen mee hebben.
Het probleem is dat een eetziekte in veel gevallen geen keuze is, maar precies dat wat de naam ook al zegt: een ziekte. Een ziekte die je overkomt, net als kanker. Sommige mensen hebben wel meer kracht en kunnen daardoor sneller genezen of zullen minder de extremen gaan zoeken, kans is er ook nog dat ze terecht komen bij het wat minder gevaarlijke maar net zo obsessieve orthorexia. Daarbij spelen dezelfde gevoelens als bij anorexia, maar wordt dit geuit in extreem gezond willen eten in plaats van niets willen eten.
  vrijdag 15 juni 2007 @ 13:07:47 #29
177699 La_Vita
Coo coo ca-choo
pi_50483697
Mijn dochter mag later tot haar 18e niet op internet
My mama didn't raise no fool
  vrijdag 15 juni 2007 @ 13:10:41 #30
131278 moemoe
#teampanda
pi_50483816
quote:
Op donderdag 14 juni 2007 23:14 schreef clumsy_clown het volgende:
Rest van de brief
Wheh er wordt gelinkt naar dit topic op die website.
pi_50485076
quote:
Op vrijdag 15 juni 2007 12:58 schreef innovative het volgende:

[..]

Ik heb altijd het idee dat dit soort brieven geschreven zijn door mensen die zelf midden in 't herstelproces zitten en proberen om te verwoorden wat anorexia met ze doet. Vervolgens zijn er mensen die zelf nog z in het ziekteproces zitten, dat ze die brieven compleet verkeerd lezen en als aanmoediging gebruiken.
[..]

Er is alleen negatieve controle. "Oh, jij hebt vanochtend een boterham gegeten bij het ontbijt, schaam je. k kan tenminste leven op 1 appel". Ze vernederen elkaar, maar zien dat als steun om zo nog verder te komen in hun ziekte.
[..]

Het probleem is dat een eetziekte in veel gevallen geen keuze is, maar precies dat wat de naam ook al zegt: een ziekte. Een ziekte die je overkomt, net als kanker. Sommige mensen hebben wel meer kracht en kunnen daardoor sneller genezen of zullen minder de extremen gaan zoeken, kans is er ook nog dat ze terecht komen bij het wat minder gevaarlijke maar net zo obsessieve orthorexia. Daarbij spelen dezelfde gevoelens als bij anorexia, maar wordt dit geuit in extreem gezond willen eten in plaats van niets willen eten.
De meisjes die op de pro-ana sites komen, hebben geen Anorexia, ze zijn niet ziek. Ze zien Anorexia als iets heiligs, iets wat ze graag willen bereiken. Maar bij Anorexia draait het niet om een schoonheidsideaal zoals jij het doet voorkomen. Maar om een walging voor voedsel en een walging van jezelf, jezelf straffen door niet te eten, jezelf de ruimte die je inneemt niet gunnen.

Deze meisjes verheerlijken de ziekte omdat het in hun ogen het perfecte 'geneesmiddel' is voor hun zucht naar eten. Vandaar Pro-Ana en niet 'Anorexia patienten afvallers verzamelclub'. Deze meisjes zijn niet ziek, en zullen ook geen Anorexia op deze manier ontwikkelen. Ze zitten daar juist omdat ze zoveel van eten houden en slanker willen zijn, niet omdat ze walgen van voedsel.

Voor een Anorexiapatient is het geen moeite om van voedsel af te blijven, ze voelen geen hunkering, maar walging.

Anorexia, Boulimia en het nieuwe Orthorexia zijn niet te genezen. Iemand die hieraan lijdt blijft zijn hele leven vechten tegen zijn/haar ziekte.

Deze meisjes vinden aansluiting bij een Pro-Ana site. Maar ze zoeken niet voor niks zo'n site op. Alleen kunnen ze niet zoveel afvallen, en zelfs met de tips en hulp en steun lukt het ze niet eens. Deze meisjes zijn geestelijk al te zwak om het alleen te kunnen, laat staan dat ze een eetziekte oplopen.
  vrijdag 15 juni 2007 @ 14:09:18 #32
172358 oddman
Introspecteur
pi_50486197
quote:
Op vrijdag 15 juni 2007 12:58 schreef innovative het volgende:
Het probleem is dat een eetziekte in veel gevallen geen keuze is, maar precies dat wat de naam ook al zegt: een ziekte. Een ziekte die je overkomt, net als kanker. Sommige mensen hebben wel meer kracht en kunnen daardoor sneller genezen of zullen minder de extremen gaan zoeken, kans is er ook nog dat ze terecht komen bij het wat minder gevaarlijke maar net zo obsessieve orthorexia. Daarbij spelen dezelfde gevoelens als bij anorexia, maar wordt dit geuit in extreem gezond willen eten in plaats van niets willen eten.
Hellend vlak, Innovative.
Is homofilie een ziekte?
Sucidale neigingen?
Depressie?
Slecht buien?
Ochtendhumeur?
Terminale domheid?
Alcoholisme?

In hoeverre zijn psychologische aandoeningen echt medische aandoeningen en in hoeverre zijn het negatieve karaktertrekken? Mijn concentratievermogen is beroerd en soms ben ik een botte eikel. Moet ik aan de Ritalin of moet ik gewoon mijn kop er bij houden en soms mijn bek houden?
Lastig te zeggen, lijkt me.

In principe ben ik van mening dat als er medisch aangetoond kan worden dat er een fysische imbalans is (wat in het geval van sommige anorexia-patienten inderdaad het geval is) mag er ingegrepen worden.
Dan moet dat persoon, in het geval van een mentale aandoening, wel ontoerekeningsvatbaar verklaard kunnen worden.
Ik denk dat dat bij veel anorexia en 'anorexia'-patinten moeilijk wordt.
"The whole problem with the world is that fools and fanatics are always so certain of themselves, but wiser people so full of doubts."
- Bertrand Russell
  vrijdag 15 juni 2007 @ 14:14:31 #33
33189 RM-rf
1/998001
pi_50486418
quote:
Op donderdag 14 juni 2007 23:14 schreef clumsy_clown het volgende:

Wat vinden jullie, zouden dit soort sites verboden moeten worden, als het technisch haalbaar zou zijn? Valt het onder vrijheid van meningsuiting en kan het eigenlijk geen kwaad? Zou er een waarschuwing moeten komen? Wat vind je van die sites?
Wat ik vind is dat mensen in allereerste instantie een eigen verantwoordelijkheid hebben en het dus ongepast en betuttelend is om mensen in het vormen van hun eigen mening en het nemen van eigen beslissingen te hinderen.

Dat implivceert dat je ook mensen de ruimte biedt om 'foute' beslissingen te maken en om soms onwaarheden of twijfelachtige opinies te lezen (waarbij de definitie 'twijfelachtig', 'fout' natuurlijk zeldf ook subjectief is en mijn eigen mening).

Een wettelijk verbod is wat mij betreft onzinnig omdat je er niks mee oplost, een 'struisvogel-mentaliteit' promoot waar een probleem kennelijk opgelost is als je dr maar vooral niets van te zien krijgt.

Ik kan me wel goed voorstellen dat bv hosters van dat soort sites soms met waarschuwingen werken, vooral in de zn waar het gaat om informatie die aantoonbaar schadelijk kan zijn voor de gezondheid..
Dat dient echter een puur privaat initiatief van de uitbater van die hosting-facility zijn en geen 'verplichting'.

Wat betreft mensen die opmerken dat 'minderjarigen kennelijk niet op internet mogen komen'... tja, of je het als ouderwil of niet, die jongeren zullen daar vroeger of later wl mee in aanraking komen en op dat moment moet je kunnen vertrouwen op de werking van je opvoeding en hoe goed jij je kind als ouder hebt opgevoed ...
Je kinderen zomaar toegang tot informatie onthouden is mijns inziens een slechte opvoed-methode... het is juist van belang dat je je kinderen ook voorbereid op de 'slechte' en negatieve kanten van de maatschappij, maar op zo'n manier dat zij dr sterk tegenover staan en niet een 'slachtoffer-houding' aannemen...

Juist die 'slachtoffer-houding' is ook iets dat me bij die 'pro-anna's opvalt en tegenstaat, zelfs al is het ingebet in een laagje 'trots zijn op jezelf' uiteindelijk komt het neer op vooral het verheerlijken van de eigen ontevredenheid en het willen 'veranderen'.
Der der den Wind der Vernderung sprt, sollte keinen Windschutz sondern eine Windmhle bauen.
  vrijdag 15 juni 2007 @ 14:20:55 #34
135890 Bootje84
Bewuste taalnazi
pi_50486665
prille tienergedachtes zijn zoo makkelijk te beinvloeden..

ik snap niet hoe je in hemelsnaam kan slapen als jij de eigenaar ben van de website, met geestelijk zieke mensen op je website.

Deze zoeken steun en trekken elkaar de afgrond in. lood in je kleren.. WTF :|

eigenaar opzoeken en aanklagen voor opruiing ofzo..
Leer spaties gebruiken!
Op donderdag 16 december 2010 20:05 schreef craftyvirus het volgende:
Bootje84 is een westlander waar ik respect voor heb :@ :P
  vrijdag 15 juni 2007 @ 16:42:08 #35
30302 Roellie80
No fear, I is here
pi_50491827
tvp, echt erg om te zien/lezen dit
Bitcoin, a weapon of mass disruption
  vrijdag 15 juni 2007 @ 16:54:05 #36
17709 hollander172
Sea por favor apacible con m.
pi_50492186
quote:
Op vrijdag 15 juni 2007 12:55 schreef SlimShady het volgende:

[..]

ja, maar het zijn volgens mij de kinderen die zichzelf dingen aanpraten, tips en websites uitwisselen.
pubers zijn vaak opstandig, luisteren niet naar volwassenen.
Ja en dus? Tot ze volwassen zijn hebben ouders gewoon zeggenschap over kinderen hoor.

Dat het heel moeilijk is snap ik.

[ Bericht 1% gewijzigd door hollander172 op 15-06-2007 19:29:23 ]
Capa del satn blanco, Cuerpo del acero, Corazn del oro.
pi_50493723
quote:
Op vrijdag 15 juni 2007 13:40 schreef BubblegumBarbie het volgende:
De meisjes die op de pro-ana sites komen, hebben geen Anorexia, ze zijn niet ziek. Ze zien Anorexia als iets heiligs, iets wat ze graag willen bereiken. Maar bij Anorexia draait het niet om een schoonheidsideaal zoals jij het doet voorkomen. Maar om een walging voor voedsel en een walging van jezelf, jezelf straffen door niet te eten, jezelf de ruimte die je inneemt niet gunnen.
Ik ben de laatste die ooit zal beweren dat anorexia om een schoonheidsideaal draait. Anorexia draait om jezelf minderwaardig voelen en iets zoeken waar je wel goed in bent. Vaak begint het wel degelijk met (een beetje) af willen vallen, ontdekken dat je daar goed in bent en vervolgens doorslaan omdat je het gevoel hebt eindelijk ergens macht over te hebben.

Een hoop van de meisjes die op dergelijke websites komen hebben wel degelijk een eetstoornis. Het is niet altijd direct anorexia, ze zijn wel obsessief met eten bezig vanuit een hang naar bevestiging en dat is n van de duidelijke kenmerken van een eetstoornis.
quote:
Deze meisjes verheerlijken de ziekte omdat het in hun ogen het perfecte 'geneesmiddel' is voor hun zucht naar eten. Vandaar Pro-Ana en niet 'Anorexia patienten afvallers verzamelclub'. Deze meisjes zijn niet ziek, en zullen ook geen Anorexia op deze manier ontwikkelen. Ze zitten daar juist omdat ze zoveel van eten houden en slanker willen zijn, niet omdat ze walgen van voedsel.
Bron? Ik heb er inmiddels namelijk wel degelijk een aantal meegemaakt die doorsloegen in de richting van een eetstoornis. Zoals ik al zei, anorexia heeft een veel diepere oorzaak maar begint vaak met meisjes die "een beetje" willen afvallen en bij wie dat wel degelijk extreem ernstige vormen aanneemt.
quote:
Voor een Anorexiapatient is het geen moeite om van voedsel af te blijven, ze voelen geen hunkering, maar walging.
Ook dat is lang niet altijd waar. Genoeg Anorectici gehoord en gezien die zeiden dat ze wel honger hadden maar dat "honger vanzelf weer weg gaat".
quote:
Anorexia, Boulimia en het nieuwe Orthorexia zijn niet te genezen. Iemand die hieraan lijdt blijft zijn hele leven vechten tegen zijn/haar ziekte.

Deze meisjes vinden aansluiting bij een Pro-Ana site. Maar ze zoeken niet voor niks zo'n site op. Alleen kunnen ze niet zoveel afvallen, en zelfs met de tips en hulp en steun lukt het ze niet eens. Deze meisjes zijn geestelijk al te zwak om het alleen te kunnen, laat staan dat ze een eetziekte oplopen.
Eetstoornissen zijn inderdaad niet te genezen, maar je kunt er wel goeddeels bovenop komen en in ieder geval een relatief normaal leven leiden, al moet je altijd opletten dat je niet weer dezelfde val in loopt. Voor meisjes met een extreem perfectionisme en een groot gebrek aan eigenwaarde kunnen dergelijke sites wel degelijk gevaarlijk zijn. Niet alle meisjes daar hebben anorexia, maar ze zitten er wel degelijk tussen.
quote:
Op vrijdag 15 juni 2007 14:09 schreef oddman het volgende:
Hellend vlak, Innovative.
Is homofilie een ziekte?
Sucidale neigingen?
Depressie?
Slecht buien?
Ochtendhumeur?
Terminale domheid?
Alcoholisme?

In hoeverre zijn psychologische aandoeningen echt medische aandoeningen en in hoeverre zijn het negatieve karaktertrekken? Mijn concentratievermogen is beroerd en soms ben ik een botte eikel. Moet ik aan de Ritalin of moet ik gewoon mijn kop er bij houden en soms mijn bek houden?
Lastig te zeggen, lijkt me.

In principe ben ik van mening dat als er medisch aangetoond kan worden dat er een fysische imbalans is (wat in het geval van sommige anorexia-patienten inderdaad het geval is) mag er ingegrepen worden.
Dan moet dat persoon, in het geval van een mentale aandoening, wel ontoerekeningsvatbaar verklaard kunnen worden.
Ik denk dat dat bij veel anorexia en 'anorexia'-patinten moeilijk wordt.
Bot zijn of je slecht kunnen concentreren is heel wat anders dan je slokdarm naar zijn grootje werken, je tanden doen rotten, een gigantisch tekort aan voedingsstoffen oplopen, botontkalking hebben etc... Anorexia is, naast een ontzettend dwangmatige ziekte, iets wat het lijf compleet vernietigd. Dat kun je niet vergelijken met humeurig zijn of negatieve karaktertrekken. Als je denkt dat het "gewoon wat minder eten" is, dan heb je het goed mis.
  vrijdag 15 juni 2007 @ 17:57:03 #38
107407 maok
Lizdekd (v)
pi_50494039
Ik heb web-log een tijd terug gewezen op een pro-ana site. Het ging over een afvalwedstrijd, allemaal meisjes tussen de 14 en 18 ofzo van vaak nog minder dan 50 kg.

Deze site hebben ze toen verwijderd ik weet alleen niet meer op welke grond. Ik zal eens kijken of ik het mailtje nog kan terug vinden.
Niet storen, ik ben al gestoord genoeg!
  vrijdag 15 juni 2007 @ 18:13:56 #39
107407 maok
Lizdekd (v)
pi_50494509
Mail gevonden:
quote:
Beste ***,

Hartelijk dank voor deze input. Web-log.nl staat voor vrijheid van
meningsuiting en verbiedt niet een 'pro-ana' site bij te houden. Echter ligt
juridisch de grens bij het toebrengen aan anderen van schade. Daarbij moet je
denken aan bijvoorbeeld 'tips en trics', een 'wedstrijdje tot afvallen' of
'een cursus overgeven'. Ook de wet staat dit soort uitingen niet toe. Vandaar
dat we dit betreffende log hebben gesloten.

Vriendelijke groet,
Weblog Support

*** schreef:

> Naam: Marinka
> Weblog: http://
> E-mail adres: ***
>
> -------------------------------------
de mail die ik had gestuurd
quote:
> Hallo,
>
> Ik kwam een weblog tegen van een afvalwedstrijd maar je zou het ook een
> pro-anorexia site kunnen noemen. Ik weet dat het niet verboden is in
> Nederland maar kan hier toch niet iets tegen gedaan kunnen worden,
> jullie hebben zelf toch ook wel een soort huisregels ofzoiets. Het lijkt
> me ook niet echt goede reklame voor weblog als jullie dit soort sites
> ondersteunen.
>
> Het gaat om deze weblog: ***
> Er zitten hier echt meisjes met gevaarlijk ondergewicht op.
>
> gr Marinka
Web-log en andere blog sites kunnen er dus wel iets aan doen, al is het maar op grond van: 'een juridische grens bij het toebrengen aan anderen van schade' zoals ze het zelf noemen.

De eigenaresse van de web-log is trouwens door gegaan op een andere log-site maar ik hoop dat er meisjes zijn die niet mee zijn gegaan.
Niet storen, ik ben al gestoord genoeg!
pi_50494640
quote:
Op vrijdag 15 juni 2007 17:57 schreef maok het volgende:
Ik heb web-log een tijd terug gewezen op een pro-ana site. Het ging over een afvalwedstrijd, allemaal meisjes tussen de 14 en 18 ofzo van vaak nog minder dan 50 kg.

Deze site hebben ze toen verwijderd ik weet alleen niet meer op welke grond. Ik zal eens kijken of ik het mailtje nog kan terug vinden.
Als ik er n tegen kom meld ik 't inderdaad ook aan de beheerder. Vaak worden ze uiteindelijk wel gesloten, gelukkig.
  vrijdag 15 juni 2007 @ 18:42:15 #41
13743 Baka_neko
Mjaaaaaaaaw....!
pi_50495368
Bullegum Barbie, even een vraagje:

Heb jij zelf een eetstoornis gehad? Je praat over anorexia alsof jij precies weet wat het is. Alsof mensen die anorexia hebben automatisch niet meer naar voedsel verlangen, en de pro-ana meisjes pro-ana'en omdat ze, zoals je zelf zegtze zoveel van eten houden en slanker willen zijn, niet omdat ze walgen van voedsel.

Mijn mening: Whats the fucking difference? Ten eerste geloof ik niet in de anorxia/boulimia scheiding, Je hebt mensen met een eetstoornis; de een eet helemaal niks meer, de ander eet en braakt, weer een ander eet soms niks en soms ineens heel veel zonder te compenseren, en aan het einde van de dag voelen ze zich schuldig met alles wat ze hebben gegeten. Omdat ze, inderdaad, zo verschikkelijk onnutig zijn dat ze 1) voedsel niet waard zijn of 2) vanbinnen zo lelijk dat uiterlijk het enige enigszinds positieve aan ze is, maar dat deugt ook al niet, helemaal fout, doodhongeren met die hap.

Jij zegt: Deze meisjes zijn niet ziek, en zullen ook geen Anorexia op deze manier ontwikkelen.

ik ben een ex pro-ana meisje, en ik was wel degelijk ziek. En het hielp onwijs ja, om af en toe eens met mensen te forummen die begrepen hoe moeilijk een croissant kan zijn, of een zoetje of een kop thee.

Overigens was 'mijn' forum niet zozeer een "jij moet minder eten want jij bent dik" forum als wel een "wij voelen ons kut, dat weten we en we steunen ekaar een beetje met de downs en de ups".

Natuurlijk is het alsnog helemaal verkeerd. Maar ik was toen wel zo verschikkelijk blij dat er een plek was waar ik met anderen kon praten over een aantal zaken zonder veroordeeld te worden. Want je kan tegen niemand "in het echt" zeggen dat je ziek bent en niet klaar bent voor hulp.

Dit even vanuit het perspectief van de eetgestoorde. Natuurlijk moet je ze juist WEL helpen, maar ik snap de pro-anaers zo goed.

En even voor de duidelijkheid: Er zitten heel, heel, heel zieke meisjes (en jongens) op die sites. Dat zijn geen verkapte SonjaBakkeraars, dat zijn mensen die echt, lichamelijk en/of geestelijk stuk gaan aan eetstoornissen. Of ze nou dun zijn of niet. Bubblegum Barbie, voor jou was of is een eetstoornis misschien "van walging niets willen eten en dus geen aanmoediging nodig hebben" maar voor velen is het vooral ook "obsessief dun willen zijn en daarbij hulp nodig hebben want met je eigen wil jezelf uithongeren is fucking moeilijk" .

Pijnlijk, dit onderwerp.
Maar ja, ik heb geen bananen! Ik heb gn bananen vandaag!
pi_50495783
quote:
Op vrijdag 15 juni 2007 18:42 schreef Baka_neko het volgende:
En even voor de duidelijkheid: Er zitten heel, heel, heel zieke meisjes (en jongens) op die sites. Dat zijn geen verkapte SonjaBakkeraars, dat zijn mensen die echt, lichamelijk en/of geestelijk stuk gaan aan eetstoornissen. Of ze nou dun zijn of niet. Bubblegum Barbie, voor jou was of is een eetstoornis misschien "van walging niets willen eten en dus geen aanmoediging nodig hebben" maar voor velen is het vooral ook "obsessief dun willen zijn en daarbij hulp nodig hebben want met je eigen wil jezelf uithongeren is fucking moeilijk" .
Het grote verschil tussen Sonja Bakker en pro-ana is om te beginnen al dat mensen aan Sonja Bakker beginnen met het idee dat ze iets gezonds doen, waar je dat idee cht niet hebt als je anorectisch bent. Daarnaast doen mensen niet aan Sonja Bakker omdat ze zich minderwaardig voelen of ergens controle over willen, maar daadwerkelijk omdat ze kilo's kwijt willen.

Overigens is dat dun willen zijn in de meeste gevallen wat aan de oppervlakte herkenbaar is. De onderliggende oorzaken zijn vaak wel degelijk perfectionisme en onzekerheid...
pi_50534222
Ik heb zelf anorexia gehad. En je bent verslaafd aan een gevoel van honger, om dat gevoel van honger te versterken zoek je juist sites die jou die sterkte geven. Vandaar deze sites. En die jou in die zone houden zeg maar.
pi_50539084
Ik kan me niet voorstellen dat mensen die 10 geboden serieus nemen

ik bedoel:

- Wat de weegschaal zegt is het belangrijkste ding
- Dun zijn en niet eten zijn tekens van succes

zelfs, de grootste debiel prikt hier toch doorheen; dit zijn toch geen dingen die je in een lijst van 10 geboden zet? Ondanks dat beide zaken heel zwaarwegend voor dit soort anorexia-meisjes zullen zijn, is het toch volslagen bespottelijk om een weegschaal als juri/vleeskeuring te zien; uiteindelijk zal het oordeel van anderen/of jezelf, zelfs bij zulke mensen, toch wel zwaarder wegen dan een fucking weegschaal? En die 2e is al helemaal onzinnig.

Het lijkt mij een beetje een verheerlijking van anorexia, om patienten wat steun te bieden. Ik kan me niet voorstellen dat mensen hier in trappen...
pi_50539329
Om een of andere reden doet die brief me denken aan de lyrics van Henry Rollins in Bottom van Tool.

If I let you, you would make me destroy myself. But in order to survive you, I must first survive myself. I can sink no further and I cannot forgive you. There's no choice but to confront you, to engage you, to erase you. I've gone to great lengths to expand my threshold of pain. I will use my mistakes against you. There's no other choice. Shameless now. Nameless now. Nothing now. No one now. But my soul must be iron cause my fear is naked. I'm naked and fearless.

Heel vervelend dat er dit soort websites zijn voor meisjes die sowieso al wankel in het leven staan, als zo'n website maar n meisje zo ver krijgt is het eigenlijk al teveel...
All you know about me is what I've sold you, dumb fuck
pi_50539694
quote:
Op zondag 17 juni 2007 10:32 schreef Batsnek het volgende:
Ik kan me niet voorstellen dat mensen die 10 geboden serieus nemen

ik bedoel:

- Wat de weegschaal zegt is het belangrijkste ding
- Dun zijn en niet eten zijn tekens van succes

zelfs, de grootste debiel prikt hier toch doorheen; dit zijn toch geen dingen die je in een lijst van 10 geboden zet? Ondanks dat beide zaken heel zwaarwegend voor dit soort anorexia-meisjes zullen zijn, is het toch volslagen bespottelijk om een weegschaal als juri/vleeskeuring te zien; uiteindelijk zal het oordeel van anderen/of jezelf, zelfs bij zulke mensen, toch wel zwaarder wegen dan een fucking weegschaal? En die 2e is al helemaal onzinnig.

Het lijkt mij een beetje een verheerlijking van anorexia, om patienten wat steun te bieden. Ik kan me niet voorstellen dat mensen hier in trappen...
Als je rationeel denkt is elke eetstoornis ronduit belachelijk. Alleen is iemand met een eetstoornis niet meer rationeel. Die is ziek. Het eigen oordeel is ontzettend vertekend. Als je een anorexiapatiente met maatje 32 (ieniemienie!) naast een dame met maat 42 (gemiddeld of iets zwaarder) zet, heb je zelfs kans dat die eerste zichzelf als "dikker" zal bestempelen. Voor dat tweede punt geldt hetzelfde. Je kunt je niet voorstellen hoe "goed" het voelt om bijvoorbeeld met een mandje precies afgewogen, extreem gezonde en weinig caloriehoudende voedingswaren bij de kassa te staan en al die andere "varkens" zakken chips en overvloedig voedsel op de band te zien leggen. Op zo'n moment voel je je cht succesvol, omdat jij al die slechte dingen wel kunt weerstaan en anderen dat niet kunnen.

En dat laatste, dat is precies wat het is. Het verheerlijken van een ziekte. Het gaat alleen niet om "erin trappen", want het krijgt pas vat op iemand die al ziek is. En voor die persoon is het de enige waarheid.
  zondag 17 juni 2007 @ 11:34:31 #47
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_50539946
eng zeg, al die tips om niet te eten
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_50540339
In werkelijkheid draait het niet om die eetstoornis!

Deze meisjes zitten in een psychologisch dal en uitten dit door middel van weinig eten. Een vorm van aandacht zoeken, een duidelijke 'help mij!' naar de buitenwereld toe. Ik denk dat ze dit evengoed op een andere manier konden uitten: drinken, een zelfmoordpoging, foute vriendjes,...
pi_50542626
Spunk column
las ik net toevallig.

vind het echt te erg maar ook bizar.
  zondag 17 juni 2007 @ 13:27:01 #50
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_50543194
quote:
Op zondag 17 juni 2007 13:10 schreef NoralyZ het volgende:
Spunk column
las ik net toevallig.

vind het echt te erg maar ook bizar.
dat plaatje rechts vind ik bijzonder onsmakelijk
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  zondag 17 juni 2007 @ 14:09:09 #51
100297 teamlead
Nu met Napoleon complex
pi_50544455
quote:
Op vrijdag 15 juni 2007 13:40 schreef BubblegumBarbie het volgende:

[..]

De meisjes die op de pro-ana sites komen, hebben geen Anorexia, ze zijn niet ziek. Ze zien Anorexia als iets heiligs, iets wat ze graag willen bereiken. Maar bij Anorexia draait het niet om een schoonheidsideaal zoals jij het doet voorkomen. Maar om een walging voor voedsel en een walging van jezelf, jezelf straffen door niet te eten, jezelf de ruimte die je inneemt niet gunnen.

Deze meisjes verheerlijken de ziekte omdat het in hun ogen het perfecte 'geneesmiddel' is voor hun zucht naar eten. Vandaar Pro-Ana en niet 'Anorexia patienten afvallers verzamelclub'. Deze meisjes zijn niet ziek, en zullen ook geen Anorexia op deze manier ontwikkelen. Ze zitten daar juist omdat ze zoveel van eten houden en slanker willen zijn, niet omdat ze walgen van voedsel.

Voor een Anorexiapatient is het geen moeite om van voedsel af te blijven, ze voelen geen hunkering, maar walging.
De anorexia patienten die ik ken, staan er wat anders in dan jij beschrijft. Ze walgen niet van voedsel, maar van hun lichaam. (kort door de bocht samengevat). Het gaat natuurlijk veel dieper dan het nastreven van een schoonheidsideaal, maar vaak begint het daar wel mee. Niet alle bezoekers van deze sites zullen anorexia hebben of ontwikkelen, maar dat maakt dit soort sites niet ongevaarlijk. Tienermeisjes zijn relatief makkelijk te beinvloeden, hebben vaak "last" van ouders die ze proberen te dwingen om te eten en deze sites bieden dan "oplossingen" voor dat probleem.
quote:
Anorexia, Boulimia en het nieuwe Orthorexia zijn niet te genezen. Iemand die hieraan lijdt blijft zijn hele leven vechten tegen zijn/haar ziekte.
Helaas waar, maar met goede begeleiding is er wel mee om te gaan
quote:
Deze meisjes vinden aansluiting bij een Pro-Ana site. Maar ze zoeken niet voor niks zo'n site op. Alleen kunnen ze niet zoveel afvallen, en zelfs met de tips en hulp en steun lukt het ze niet eens. Deze meisjes zijn geestelijk al te zwak om het alleen te kunnen, laat staan dat ze een eetziekte oplopen.
een eetziekte loop je niet op alsof het een griepje is en het heeft al helemaal niets te maken met geestelijk te zwak zijn .
If you wish to be a success in the world, promise everything, deliver nothing.
Nothing is more difficult, and therefore more precious, than to be able to decide.
Victory belongs to the most persevering
pi_50548226
Ik ga zo even een mail opstellen voor web-log.nl, over een waarschuwing die op die sites zou kunnen komen. Zijn er mensen hier die interesse hebben om 'm ook te versturen? Dan maak ik hem redelijk algemeen en gooi hem hier neer.

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 17-06-2007 16:27:57 ]
pi_50548426
Zet 'm hier maar neer, ja. Ik kom dat soort dingen ook nog weleens tegen en ik mail standaard naar de beheerders van dat soort sites...
pi_50550634
De mail die ik zojuist heb verstuurd:
quote:
Geachte beheerders van web-log.nl,

Het is mij opgevallen dat web-log.nl bijzonder veel pro-ana-weblog’s onderdak biedt. Pro-Ana websites zijn, zoals jullie wellicht weten, sites waarop voornamelijk jonge meiden elkaar aanmoedigen en steunen in het extreem afvallen. Vaak gaat dit gepaard met afvalwedstrijden, tips om hulpverlening en ouders om de tuin te leiden en trucs om zo snel mogelijk zo veel mogelijk af te vallen. Deze meiden zien anorexia niet als ziekte, maar als levenswijze waar zij zelf voor denken te kiezen.

Ik neem aan dat web-log.nl vrijheid van meningsuiting als reden kan geven om dit soort praktijken toe te laten. Dit soort sites kunnen echter bijzonder schadelijk zijn voor meiden (en jongens) die al problemen hebben met eetstoornissen, en hier inspiratie (of thinspiratie, zoals het op de sites genoemd wordt) vandaan halen. Ik, en velen met mij, kan het me dan ook niet voorstellen dat web-log.nl het zonder blikken en blozen toe kan laten dat nietsvermoedende bezoekers wel eens op bijzonder slechte ideen gebracht zouden kunnen worden. Hier is een weblog niet voor bedoeld, lijkt me.

Misschien bent u op de hoogte van de actie van weblogprovider Punt.nl, waarbij ze een confronterende waarschuwingstekst plaatsen met een uitleg over en de risico’s van Pro-Ana weblogs, die bezoekers te zien krijgen voordat ze betreffende web-log betreden. Uit onderzoek van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu en de Universiteit Maastrischt is gebleken dat de bezoekersaantallen van weblogs met waarschuwingen met 45 procent is gedaald. (bron: http://www.trimbos.nl/default20201.html?back=1&date=1 ).

Mocht web-log.nl het consequent verwijderen van Pro-Ana weblogs niet willen en/of kunnen, lijkt een soortgelijke waarschuwingstekst een niet meer dan logische stap. Natuurlijk kunt u als weblogprovider niet voorkomen dat bezoekers anorexia ontwikkelen of tot een nog gevaarlijker niveau hevelen, maar u kunt uw best doen om bezoekers te waarschuwen voor de gevaren van zulke sites.

En klein halfuurtje rondkijken heeft deze lijst van Pro-Ana-weblogs opgeleverd.

http://anaroosje.web-log.nl/
http://beautifulxbones.web-log.nl/
http://anaprincess.web-log.nl/
http://mydisease.web-log.nl/
http://proanatja.web-log.nl/
http://amy4lifestyle.web-log.nl/
http://proanaxstarvetobethin.web-log.nl/
http://anamakeusthin.web-log.nl/
http://analover.web-log.nl/
http://thinstar.web-log.nl/
http://proaname.web-log.nl/
http://gymfreak.web-log.nl/
http://neverthinenough.web-log.nl/
http://girlsdream.web-log.nl/
http://beatjunk.web-log.nl/

Ik hoop en verwacht dat u actie zult ondernemen tegen niet alleen deze sites, maar alle Pro-Ana verheerlijking.

Met vriendelijke groet,
Mensen die hem ook willen versturen moeten ff hun naam eronder zetten, hier kan je hem kwijt: http://www.web-log.nl/contact.php

Ik zou het heel tof vinden als meerdere mensen dit simpele copypaste-gedoe doen, zodat het misschien nog iets uithaalt. Meld het hier ook ff als je het gedaan hebt.
  zondag 17 juni 2007 @ 18:11:50 #55
105263 Litso
Interlectueel.
pi_50550668
En verstuurd.
"Dat is echt ontzettend zielig"
pi_50550785
Oh, nog even het verzoek om niet op die weblogs te gaan zitten bashen. Daar hebben die meiden ook niets aan.
  zondag 17 juni 2007 @ 18:24:36 #57
107407 maok
Lizdekd (v)
pi_50550970
Ik heb hem ook verstuurd, staat trouwens ook een site tussen van dat meisje waar weblog vorig jaar een anders site van gesloten heeft (wat ik eerder vertelde)
Niet storen, ik ben al gestoord genoeg!
pi_50552479
Ik heb het volgende stukje nog toegevoegd zelf:
quote:
Ik heb zelf naar alle tevredenheid ook een weblog bij jullie. Maar mocht er besloten worden om hier niets aan te doen, zal ik zeer serieus overwegen de log hier op te heffen.
Niet dat ze erg bang zullen worden van het verlies van drie bezoeken per dag, maar het gaat om het principe.
pi_50552592
Er zijn er al 6 verstuurd .

[ Bericht 11% gewijzigd door #ANONIEM op 17-06-2007 19:27:32 ]
  zondag 17 juni 2007 @ 19:42:16 #60
136780 Nosh
hurpdurp
pi_50553022
Een oude vriendin van me heeft in het verleden veel van deze pro-ana sites bezocht, en gebruikte ze ook daadwerkelijk om haar gedrag goed te praten. Nu had ze zeker 'aanleg' om anorexia te krijgen. Zaken als 'de schijf van vijf' en 'driemaal daags eten' vond ze onzin, en regelmatig sloeg ze hele dagdelen over omdat ze geen energie meer had.

Mijn ervaring is dat er een duidelijk verschil tussen pro-ana's en daadwerkelijke anorexia-lijders is qua levenswijze, maar dat die laatste groep weldegelijk bevestiging vindt op zulke sites. Niet iedere pro-ana hoeft zo ver terug te vallen, maar omgekeerd is het wel dat mensen zich gesterkt voelen in hun ziekte.

Dat maakt het zo eng, aangezien het mensen inmobiel maakt en nog verder in hun isolement stopt. Lotgenoten worden de enigen die ze begrijpen, en doordat andersdenkenden keihard veroordeeld worden, is de kans dat ze hulp aannemen alleen maar kleiner. In mijn geval wilde ze er al niks van weten dat familie erop toezag dat ze alles opat wat haar voorgeschoteld werd, n in de gaten hield wat ze er daarna mee deed. Maakt je heel machteloos, daar de enige die het beeld kan veranderen zijzelf is.
¤„¸Hardcore ¸„¤
„¤¨UNITED!!``¤
from albania.
  zondag 17 juni 2007 @ 19:42:47 #61
136780 Nosh
hurpdurp
pi_50553038
Hulde voor de mail trouwens. Verstuurd.
¤„¸Hardcore ¸„¤
„¤¨UNITED!!``¤
from albania.
pi_50554192
zulke sites promoten zelfdestructie; nergens goed voor.
als er jonge mensen beinvloed of overgehaald worden, is bij mij een grens overschreden.

bescherming van kinderen vind ik belangrijker dan 'freedom of speech'. dus bij deze ook verstuurd.
pi_50555538
Ik vind het echt zeer bizar, nooit geweten dat zoiets bestaat...
pi_50560972
Ook de mail verstuurd.. ik kan er maar niet bij dat mensen z ver kunnen gaan.
En waar ik ook niet bij kan is dat sommige lui die meedoen nog maar 13 (!) jaar zijn. Niet normaal!
  zondag 17 juni 2007 @ 23:07:14 #65
131278 moemoe
#teampanda
pi_50561243
Verstuurd.
  zondag 17 juni 2007 @ 23:11:20 #66
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_50561434
quote:
Op zondag 17 juni 2007 18:10 schreef clumsy_clown het volgende:
De mail die ik zojuist heb verstuurd:
[..]

Mensen die hem ook willen versturen moeten ff hun naam eronder zetten, hier kan je hem kwijt: http://www.web-log.nl/contact.php

Ik zou het heel tof vinden als meerdere mensen dit simpele copypaste-gedoe doen, zodat het misschien nog iets uithaalt. Meld het hier ook ff als je het gedaan hebt.
ik heb 'm verstuurd hoor.
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  Moderator zondag 17 juni 2007 @ 23:11:27 #67
121347 crew  senesta
Risicovol
pi_50561438
Ook verstuurd, wat een eng iets zeg.
Ik was me er niet van bewust dat er iets dergelijks bestond.

Goede mail C_C!
JoOlz: "So much good shit in senesta's head, I call it Ideahhrea."
  zondag 17 juni 2007 @ 23:13:04 #68
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_50561523
ik wist wel dat het bestond, ik kan er niet bij dat dit wordt gepromoot als life style.
het is toch cht een ziekte/aandoening, en het is jamer dat vnl. jonge meiden, die al zo vreselijk benvloedbaar zijn, hier zo snel in meegesleurd worden.
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  zondag 17 juni 2007 @ 23:14:58 #69
100297 teamlead
Nu met Napoleon complex
pi_50561585
edit: verstuurd
Goeie mail!
If you wish to be a success in the world, promise everything, deliver nothing.
Nothing is more difficult, and therefore more precious, than to be able to decide.
Victory belongs to the most persevering
pi_50579622
quote:
Op vrijdag 15 juni 2007 18:42 schreef Baka_neko het volgende:
Bullegum Barbie, even een vraagje:

Heb jij zelf een eetstoornis gehad? Je praat over anorexia alsof jij precies weet wat het is. Alsof mensen die anorexia hebben automatisch niet meer naar voedsel verlangen, en de pro-ana meisjes pro-ana'en omdat ze, zoals je zelf zegtze zoveel van eten houden en slanker willen zijn, niet omdat ze walgen van voedsel.

Mijn mening: Whats the fucking difference? Ten eerste geloof ik niet in de anorxia/boulimia scheiding, Je hebt mensen met een eetstoornis; de een eet helemaal niks meer, de ander eet en braakt, weer een ander eet soms niks en soms ineens heel veel zonder te compenseren, en aan het einde van de dag voelen ze zich schuldig met alles wat ze hebben gegeten. Omdat ze, inderdaad, zo verschikkelijk onnutig zijn dat ze 1) voedsel niet waard zijn of 2) vanbinnen zo lelijk dat uiterlijk het enige enigszinds positieve aan ze is, maar dat deugt ook al niet, helemaal fout, doodhongeren met die hap.

Jij zegt: Deze meisjes zijn niet ziek, en zullen ook geen Anorexia op deze manier ontwikkelen.

ik ben een ex pro-ana meisje, en ik was wel degelijk ziek. En het hielp onwijs ja, om af en toe eens met mensen te forummen die begrepen hoe moeilijk een croissant kan zijn, of een zoetje of een kop thee.

Overigens was 'mijn' forum niet zozeer een "jij moet minder eten want jij bent dik" forum als wel een "wij voelen ons kut, dat weten we en we steunen ekaar een beetje met de downs en de ups".

Natuurlijk is het alsnog helemaal verkeerd. Maar ik was toen wel zo verschikkelijk blij dat er een plek was waar ik met anderen kon praten over een aantal zaken zonder veroordeeld te worden. Want je kan tegen niemand "in het echt" zeggen dat je ziek bent en niet klaar bent voor hulp.

Dit even vanuit het perspectief van de eetgestoorde. Natuurlijk moet je ze juist WEL helpen, maar ik snap de pro-anaers zo goed.

En even voor de duidelijkheid: Er zitten heel, heel, heel zieke meisjes (en jongens) op die sites. Dat zijn geen verkapte SonjaBakkeraars, dat zijn mensen die echt, lichamelijk en/of geestelijk stuk gaan aan eetstoornissen. Of ze nou dun zijn of niet. Bubblegum Barbie, voor jou was of is een eetstoornis misschien "van walging niets willen eten en dus geen aanmoediging nodig hebben" maar voor velen is het vooral ook "obsessief dun willen zijn en daarbij hulp nodig hebben want met je eigen wil jezelf uithongeren is fucking moeilijk" .

Pijnlijk, dit onderwerp.
Ik heb geen eetstoornis gehad, ik heb hem nog steeds. En iedere keer als iemand iets zegt in de negatieve zin over mijn eetgewoontes of mijzelf (bvb. mijn vriendje, zul je nou wel alweer roomyoghurt nemen? Een vriendin, ik heb laatst gelezen dat jongens tegenwoordig meer op mollige meisjes vallen, is dat even boffen voor ons.) gaat de al oude boulimia knop om en begint mijn walging en angst voor calorien het al snel te winnen van mijn rationeel denkende geest die weet dat ik met een BMI van 20 niet dik ben.

Ja, ik weet hoe het voelt, en ook ik heb een aantal jaar steun, tips en verhalen gelezen en gevonden op pro-ana sites. Ik ben dan ook niet tegen deze sites.

Zoals je zelf al zegt, je bent een ex-pro-ana meisje, geen Anorexia Nervosa patiente bezig beter te worden. Daarom is jouw visie op Anorexia totaal verschillend met het beeld dat een Anorexia patiente heeft van haar eigen ziekte. Ik wil best geloven dat er patienten zijn die het doen uit schoonheidsideaal, maar niet degene die ik ken.

En er is wel degelijk verschil tussen Anorexia en Boulimia. Ik zou niet kunnen vasten tot ik een BMI van 16 heb, dons op mijn rug en een rectum dat eruit komt vallen. Puur omdat chocolade en taart en lasagna en pizza en alle andere lekkere dingen zo aanlokkelijk zijn dat ik ze het liefst constant naar binnen wil proppen, om daarna totaal van mezelf te walgen en me op een dieet zetten van hooguit 300 kcal. per dag.

Boulimia is een haat/liefde relatie met eten.
Anorexia is een haatrelatie hebben met eten.
Orthorexia is zo gezond eten dat het ongezond word.
BED is een ongezonde liefdesrelatie met eten.

Wat nou geen verschil.

En als je echt zo ziek was, dan was je niet 'genezen', maar dan ben je nog steeds aan het strijden ertegen.
pi_50586636
@BubblegumBarbie - ik snap je gevoel heel goed. Ik snap ook waarom je niet tegen die sites bent, zo wil je zijn toch? Kijk eens op www.sabn.nl voor steun en support om het beter te worden.

Ik ben wl een anorexiapatiente geweest, en schoonheid telde voor mij niet. Ik meen het. Voor mij ging het meer om geen ruimte mogen innemen. En anorexia is een strijd voor mij, dus wat dat betreft kan ik het wel delen. Maar daarnaast denk ik ook dat zo'n pro ana meisje net zo ziek is als een anorexiapatient. Ik denk dat het zoiezo ziekelijk is om zoveel met je lijf bezig te zijn.

En tsja een verschil tussen anorexia boulimia zoals jij het beschrijft, is anorexia veel ongezonder. Bullshit. Weet je wat boulimia met je lijf doet? En zou je niet eens hulp zoeken? En niet denken oh anorexia is veel erger.

Ik weet dat ik hierin dingen invul, maar ik denk dat je hulp ndoig hebt.
pi_50595035
quote:
Op zondag 17 juni 2007 13:27 schreef MissyMirjaM het volgende:

[..]

dat plaatje rechts vind ik bijzonder onsmakelijk
heb je nog nooit vaker een vissersboot gezien?
pi_50595459
ik heb de mail ook verstuurd btw
pi_50596654
ook verstuurd
pi_50597284
Als ik dergelijke dingen lees wordt ik altijd een beetje misselijk. De ziekheid die in het hoofd van die meiden zit. Enkele tijd geleden stond er een artikel in een tijdschrift. Die hadden 2 meiden genterviewd die zelf zo'n site hadden. Om het artikel te verduidelijken stonden ook stukjes van die site in het artikel. Enkele foto's (dus die thinspiration), enkele thinspiration muziek (weet zo ff geen voorbeeld) en een reactie van een meisje in een forum, iets in de trant dat ze nu 35 kilo weegt en dit nog veel te veel is. Er moest nog minstens 15 kilo af, en ze wilde tips. Ze bleek 13 jaar te zijn

Verbieden is heel moeilijk indd. De site bestaan toch, al schijnen ze wat moeilijker te vinden te zijn. Heb, uit pure nieuwsgieriheid van deze sites, een paar jaar geleden rond gesnuffeld en ondanks mijn lichte misselijkheid, ik bleef lezen. Fotos van hele dunne, echt uitgemergelde fotos zijn gewoon inspiratie. Onvoorstelbaar. Hoe ziek kan je zijn.

Ben al jaren bekend met de pro-ana's, om 1 of andere manier boeit het me. Niet omdat het leuk is, absoluut niet maar ik blijf lezen omdat je zo goed in de hoofden kan kijken (min of meer) van dergelijke patinten. Ik heb er nooit mee te maken gehad, ook niet in mijn omgeving, gelukkig.

Zag tijdje terug ook een programma op tv van hele jonge meisjes met anorexia, 9 tot 12 jaar enzo. Zaten met zn allen in een kliniek. Zo vreemd en triest om te zien. Zo jong en dan al zo met het lichaam bezig.
pi_50597707
Oh, en mail verstuurd.
pi_50599329
Ik denk dat er nu iets meer dan 20 mailtjes de deur uit zijn gegaan. Tof mensen!
pi_50609084
quote:
Op maandag 18 juni 2007 19:02 schreef typmiep het volgende:
@BubblegumBarbie - ik snap je gevoel heel goed. Ik snap ook waarom je niet tegen die sites bent, zo wil je zijn toch? Kijk eens op www.sabn.nl voor steun en support om het beter te worden.

Ik ben wl een anorexiapatiente geweest, en schoonheid telde voor mij niet. Ik meen het. Voor mij ging het meer om geen ruimte mogen innemen. En anorexia is een strijd voor mij, dus wat dat betreft kan ik het wel delen. Maar daarnaast denk ik ook dat zo'n pro ana meisje net zo ziek is als een anorexiapatient. Ik denk dat het zoiezo ziekelijk is om zoveel met je lijf bezig te zijn.

En tsja een verschil tussen anorexia boulimia zoals jij het beschrijft, is anorexia veel ongezonder. Bullshit. Weet je wat boulimia met je lijf doet? En zou je niet eens hulp zoeken? En niet denken oh anorexia is veel erger.

Ik weet dat ik hierin dingen invul, maar ik denk dat je hulp ndoig hebt.
Ik weet dat Boulimia niet beter is dan Anorexia, misschien zelfs gevaarlijker omdat je het niet ziet aan de buitenkant omdat we een normaal gewicht houden. Ik weet wat het doet met mijn maag om dagen niks te eten en daarna 2 kilo voedsel naar binnen te proppen. Ik ben ervan op de hoogte en ik heb het nu ook grotendeels onder controle. Tevens loop ik al bij het GGZ, so we're working on it.

Pro-Ana meisjes kunnen idd ziek zijn, maar ze hebben geen Anorexia Nervosa, dat is wat ik duidelijk wil maken. Pro-Ana en Anorexia zijn totaal verschillende dingen. Alleen Pro-Ana probeert Anorexia te zijn. Maar dat is het niet.

Bedankt iig voor je post
pi_50610908
quote:
Op dinsdag 19 juni 2007 12:01 schreef BubblegumBarbie het volgende:
Pro-Ana meisjes kunnen idd ziek zijn, maar ze hebben geen Anorexia Nervosa, dat is wat ik duidelijk wil maken. Pro-Ana en Anorexia zijn totaal verschillende dingen. Alleen Pro-Ana probeert Anorexia te zijn. Maar dat is het niet.

Bedankt iig voor je post
Uhm, er zijn, nogmaals, wel degelijk meisjes die beginnen met pro-ana zijn en aan het "slankheidsideaal" willen voldoen, en doorslaan naar anorexia. Dan zijn ze nog steeds gebruikers van die site, en is echt niet meer te onderscheiden van "fake".

Anorexia is een ziekte die veel dieper zit dan slank willen zijn, maar bij veel meisjes is een paar kilo afvallen vaak wel de trigger die leidt tot de ziekte. Ze merken dat ze rgens controle over hebben en klampen zich daaraan vast.

Het "pro-ana" idee in de basis is geen anorexia, nee, maar meisjes die beginnen vanuit die gedachte hebben wel degelijk kans om door te slaan naar de nervosa-familie.
  dinsdag 19 juni 2007 @ 14:51:09 #80
136239 Spacehamster
You bastards!
pi_50615110
Wordt het niet een beetje saai om mensen met ana/mia de grond in te boren?
Als actrices/zangeressen/modellen het hebben dan wordt het prachtig gevonden want weinig ana's zijn zo dun als de extreme (en vaak fake) foto's die bij ana-bash topics worden getoond. Je ziet heel weinig botten. Je ziet dat ze taille hebben, dunne benen en weinig kont. En als je het niet vanze weet dan zijn ze zo mooi.
En inderdaad slaat die Sonja Bakker manie helemaal nergens op. Net als Slimfast en dergelijke dieten is het allemaal ongezond crashen.

Walgelijk vind ik dat. Eerst anorexia uitlokken en het dan bashen.
Wie echt wat tegen ongezonde leefstijlen wil doen moet bij zichzelf beginnen en gewoon gezond bezig zijn.
Wie de zoveelste supersize hamburger naar binnen schuift heeft geen recht van spreken over ongezonde leefstijlen.
---Grtz---------Spacehamster-->
Waarschuwing: Posts van deze user kunnen een hoog gehalte aan cynisme bevatten.
pi_50618540
quote:
Op dinsdag 19 juni 2007 14:51 schreef Spacehamster het volgende:
Wordt het niet een beetje saai om mensen met ana/mia de grond in te boren?
Als actrices/zangeressen/modellen het hebben dan wordt het prachtig gevonden want weinig ana's zijn zo dun als de extreme (en vaak fake) foto's die bij ana-bash topics worden getoond. Je ziet heel weinig botten. Je ziet dat ze taille hebben, dunne benen en weinig kont. En als je het niet vanze weet dan zijn ze zo mooi.
En inderdaad slaat die Sonja Bakker manie helemaal nergens op. Net als Slimfast en dergelijke dieten is het allemaal ongezond crashen.

Walgelijk vind ik dat. Eerst anorexia uitlokken en het dan bashen.
Wie echt wat tegen ongezonde leefstijlen wil doen moet bij zichzelf beginnen en gewoon gezond bezig zijn.
Wie de zoveelste supersize hamburger naar binnen schuift heeft geen recht van spreken over ongezonde leefstijlen.
Lokken wij hier anorexia uit? Ik vind van niet hoor!
Je overdrijft een beetje.

Modellen overigens moeten keihard werken om een lichaam te hebben als het hunne. Believe me, de meesten onder hen hebben ook geen gezonde levensstijl. Daarbij is schoonheid subjectief, ik vind die meiden maar niets. Daarom is het onverstandig hen te vergelijken met de gewone vrouw. En dat is net wat anorexiameisjes doen.
pi_50634594
quote:
Op dinsdag 19 juni 2007 14:51 schreef Spacehamster het volgende:
Wordt het niet een beetje saai om mensen met ana/mia de grond in te boren?
Als actrices/zangeressen/modellen het hebben dan wordt het prachtig gevonden want weinig ana's zijn zo dun als de extreme (en vaak fake) foto's die bij ana-bash topics worden getoond. Je ziet heel weinig botten. Je ziet dat ze taille hebben, dunne benen en weinig kont. En als je het niet vanze weet dan zijn ze zo mooi.
En inderdaad slaat die Sonja Bakker manie helemaal nergens op. Net als Slimfast en dergelijke dieten is het allemaal ongezond crashen.

Walgelijk vind ik dat. Eerst anorexia uitlokken en het dan bashen.
Wie echt wat tegen ongezonde leefstijlen wil doen moet bij zichzelf beginnen en gewoon gezond bezig zijn.
Wie de zoveelste supersize hamburger naar binnen schuift heeft geen recht van spreken over ongezonde leefstijlen.
Anorexia en boulimia zijn toch wel its gevaarlijker dan een keer bij de Mac eten. Natuurlijk heeft ook dat zijn grenzen en is obesitas ik dezelfde categorie gevaarlijk, maar niemand hier beweert iets anders. Het is dan ook geen bashen als in: mensen belachelijk maken. We praten hier over een serieuze ziekte, en ik kan me niet voorstellen dat iemand daar positief over zou kunnen doen. Dat is iets als 'waarom doen jullie zo negatief over HIV, jullie hebben toch ook seks?'. De enige die daar positief over kunnen doen zijn de Groningse HIV-homo's en in dit geval de pro-ana's.
  vrijdag 22 juni 2007 @ 16:34:10 #83
136239 Spacehamster
You bastards!
pi_50733446
quote:
Op dinsdag 19 juni 2007 16:20 schreef katerwater het volgende:

[..]

Lokken wij hier anorexia uit? Ik vind van niet hoor!
Je overdrijft een beetje.
Wij als cultuur...wel degelijk.
Kijk maar naar modellen, actrices, zangeressen, barbies, manga's etc etc etc...
quote:
Modellen overigens moeten keihard werken om een lichaam te hebben als het hunne. Believe me, de meesten onder hen hebben ook geen gezonde levensstijl.
Dat bedoel ik....
quote:
Daarbij is schoonheid subjectief, ik vind die meiden maar niets. Daarom is het onverstandig hen te vergelijken met de gewone vrouw. En dat is net wat anorexiameisjes doen.
Laat eens voorbeelden zien van wat jij mooi vind?
Vast allemaal vrouwen met een superplat buikje.
Enig idee hoe moeilijk het is als vrouw zo'n plat buikje te krijgen?
---Grtz---------Spacehamster-->
Waarschuwing: Posts van deze user kunnen een hoog gehalte aan cynisme bevatten.
  vrijdag 22 juni 2007 @ 16:41:05 #84
136239 Spacehamster
You bastards!
pi_50733701
quote:
Op dinsdag 19 juni 2007 23:17 schreef clumsy_clown het volgende:

[..]

Anorexia en boulimia zijn toch wel its gevaarlijker dan een keer bij de Mac eten.
Ik had het niet over een keer maar over regelmatig supersized maaltijden. Wat wel degelijk veel gebeurd.
quote:
Het is dan ook geen bashen als in: mensen belachelijk maken.
Het is bashen als in mensen kleineren en betuttelen. Dat is ook bashen.
quote:
We praten hier over een serieuze ziekte, en ik kan me niet voorstellen dat iemand daar positief over zou kunnen doen.
Dat is weer het andere uiterste..de wereld is niet zwart wit.
quote:
Dat is iets als 'waarom doen jullie zo negatief over HIV, jullie hebben toch ook seks?'. De enige die daar positief over kunnen doen zijn de Groningse HIV-homo's en in dit geval de pro-ana's.
Die vergelijking slaat nergens op.

Waar ik me aan stoor is dat mensen zo verbaast doen over mensen met anorexia terwijl wij allemaal verantwoordelijk zijn voor het scheve schoonheidsbeeld.
Vrouwen met maat 38 en groter worden doodleuk voor dik aangezien en de mode richt zich zodanig op dunne mensen dat mensen met gezonde bouw er dik uitzien in modieuze kleren.

Wij, de hedendaagse westerse cultuur, willen anorexia. Dit ontkennen is liegen.
Wij de maatschappij zijn allemaal ziek.
Alleen als bekend is dat iemand ana is, dan is het een schande.
Maar als je het niet weet, dan is ze "prachtig dun".
(En kom nou niet met die gratenfoto's aanzetten want die zijn bijna allemaal nep.)
---Grtz---------Spacehamster-->
Waarschuwing: Posts van deze user kunnen een hoog gehalte aan cynisme bevatten.
pi_50733999
quote:
Op vrijdag 22 juni 2007 16:41 schreef Spacehamster het volgende:

[..]

Wij, de hedendaagse westerse cultuur, willen anorexia. Dit ontkennen is liegen.
Wij de maatschappij zijn allemaal ziek.
ik niet, de media eerder. die beinvloedt de maatschappij, de modellen en de jonge tienermeisjes.
quote:
Alleen als bekend is dat iemand ana is, dan is het een schande.
eerder zonde dat ze zich zo laten lijden door de zgn verwachte ideaalbeeld.
quote:
Maar als je het niet weet, dan is ze "prachtig dun".
(En kom nou niet met die gratenfoto's aanzetten want die zijn bijna allemaal nep.)
kom jij 'ns met foto's dan. ik ben benieuwd.
pi_50734129
Spacehamsters post doet me concluderen dat ik niet tot de hedendaagse westerse cultuur behoor. Oh en mail verstuurd
pi_50734665
quote:
Geplaatst door: | 28 mei 2007 om 21:45

Haaaay pro-ana's! Ik heb vandaag bij de kruidvat voor maar 1 euro 65 laxeertabletten gekocht, 30 stuks. Ik had op een andere web-log gelezen dat een meisje die ze gebruikt in drie weken zeven kilo is afgevallen =D!!! Hopen dat het bij mij ook werkt =D! Oh jaa, hier nog een paar tips om je hongergevoel te negeren:
- Als je honger hebt, niet gaan eten! Je weet waarvoor je het doet.
-Als je honger hebt, zet dan gewoon de tv aan of pak een tijdschrift, je kan vast wel ergens dunne modellen en filmsterren bewonderen die je als je voorbeeld kan rekenen.
-Als mensen opmerkingen maken over je eetgedrag zijn ze gewoon gek, je moet er niet naar luisteren!
-Dun zijn is belangrijker dan gezond zijn, onthoud dat goed!
-Als je toch zo dom bent geweest om iets te eten zorg je dat het direct uit je lichaam verwijderd word( vinger in je keel steken, laxeerpillen en heel intensief sporten werkt ook heel goed)
xx.
Mary-Kate
Als ik dit lees heb ik de kriebelende neiging om met stanleymesjes pro-ana huizen te doorzoeken naar meisjes onder het gezonde gewicht om ze te helpen.... Met het doorsnijden van hun polsen.

2 tot 5 liter bloed weg is toch weer wat afgevallen

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 22-06-2007 17:12:29 ]
pi_50739791
Dit is toch gewoon eng.......

Ik ben Q en jij lekker niet!
  vrijdag 22 juni 2007 @ 22:07:28 #89
175463 Renda
Dutchie gone USA
pi_50744343
ook verstuurd
Me too, was a rebellious teen once. To be honest, I still am, with the exception that I now focus on what truly makes this world go mad: government agency's and their political bullcrap instead of my parents and family
pi_50754658
-Dun zijn is belangrijker dan gezond zijn, onthoud dat goed! <-- dat is de ergste

Eigenlijk zouden er geen "succesverhalen" op die websites mogen staan..
Er is nu wel een waarschuwing voordat je zo'n site gaat bezoeken, maar ik zou die waarschuwing heftiger maken. Voor mijn part een verhaaltje waarbij het goed mis is gegaan. Er zijn zat mensen met anorexia die er aan overlijden namelijk, maar dat hoor je nooit.
pi_50755536
quote:
Op dinsdag 19 juni 2007 14:51 schreef Spacehamster het volgende:
Wordt het niet een beetje saai om mensen met ana/mia de grond in te boren?
Als actrices/zangeressen/modellen het hebben dan wordt het prachtig gevonden want weinig ana's zijn zo dun als de extreme (en vaak fake) foto's die bij ana-bash topics worden getoond. Je ziet heel weinig botten. Je ziet dat ze taille hebben, dunne benen en weinig kont. En als je het niet vanze weet dan zijn ze zo mooi.
En inderdaad slaat die Sonja Bakker manie helemaal nergens op. Net als Slimfast en dergelijke dieten is het allemaal ongezond crashen.

Walgelijk vind ik dat. Eerst anorexia uitlokken en het dan bashen.
Wie echt wat tegen ongezonde leefstijlen wil doen moet bij zichzelf beginnen en gewoon gezond bezig zijn.
Wie de zoveelste supersize hamburger naar binnen schuift heeft geen recht van spreken over ongezonde leefstijlen.
Volgens mij is een dieet juist om een overgewicht te beperken, om gezonder te leven.
Overgewicht dus, als in te zwaar. Een diet is dus niet om mensen uit te hongeren, laat staan anorexia in de hand te werken. Mensen die een dieet volgen tellen wel calorien, maar niet omdat een vreemde kronkel in de hersenen dat verplicht.

Ik eet ook wel eens bij McDonalds, ik voel me niet schuldig, en ik hoef zeker niet iedere dag een king-size hamburger naar binnen te schuiven. Maakt dat mij een vraatzuchtig persoon? Jouw vergelijking slaat dus nergens op.
Echte elektricins gebruiken geen jokari.
pi_50756048
quote:
Op vrijdag 22 juni 2007 16:34 schreef Spacehamster het volgende:
Laat eens voorbeelden zien van wat jij mooi vind?
Vast allemaal vrouwen met een superplat buikje.
Enig idee hoe moeilijk het is als vrouw zo'n plat buikje te krijgen?
Wat dacht je van een Katherine Heigl of Kate Winslet? Prachtige vrouwelijke vrouwen. Daarnaast is het belachelijk te gaan mopperen over een plat buikje, imo. Een plat buikje bereik je met sport, niet met ontzettend dieten. Ook zit er een groot verschil tussen een normaal geproportioneerd lijf met een platte buik en een skelet wat geen buik kn hebben omdat er simpelweg geen voedingsstof genoeg voor is.
quote:
Op vrijdag 22 juni 2007 16:41 schreef Spacehamster het volgende:
Ik had het niet over een keer maar over regelmatig supersized maaltijden. Wat wel degelijk veel gebeurd.
Waarmee je insinueerd dat de mensen die hier posten, dat regelmatig doen. Ik zou willen dat ik het kn, en dat die obsessie voor extreem gezond eten eens verdween.
quote:
Waar ik me aan stoor is dat mensen zo verbaast doen over mensen met anorexia terwijl wij allemaal verantwoordelijk zijn voor het scheve schoonheidsbeeld.
Vrouwen met maat 38 en groter worden doodleuk voor dik aangezien en de mode richt zich zodanig op dunne mensen dat mensen met gezonde bouw er dik uitzien in modieuze kleren.

Wij, de hedendaagse westerse cultuur, willen anorexia. Dit ontkennen is liegen.
Wij de maatschappij zijn allemaal ziek.
Alleen als bekend is dat iemand ana is, dan is het een schande.
Maar als je het niet weet, dan is ze "prachtig dun".
(En kom nou niet met die gratenfoto's aanzetten want die zijn bijna allemaal nep.)
Ik vraag me nog steeds af welke "wij" en welke "maatschappij" dat dan is. Toen Dove begon met de campagne met "echte vrouwen" is hun verkoop als een razende gestegen. Hoezo, de maatschappij wil anorexia? Hollywood, Parijs, Milaan en New York, dr wil men anorexia. De gewone mens in het dagelijks leven niet. Buiten benvloedbare pubermeisjes ken ik namelijk maar weinig mensen die lijven als die van Victoria Beckhem cht mooi vinden. Anorectisch of niet.
pi_50756550
quote:
Op zaterdag 23 juni 2007 12:29 schreef innovative het volgende:

Ik vraag me nog steeds af welke "wij" en welke "maatschappij" dat dan is. Toen Dove begon met de campagne met "echte vrouwen" is hun verkoop als een razende gestegen. Hoezo, de maatschappij wil anorexia? Hollywood, Parijs, Milaan en New York, dr wil men anorexia. De gewone mens in het dagelijks leven niet. Buiten benvloedbare pubermeisjes ken ik namelijk maar weinig mensen die lijven als die van Victoria Beckhem cht mooi vinden. Anorectisch of niet.
Veel jonge meisjes hebben zo'n vertekend beeld van zichzelf dat ze, zelfs als ze wel zo dun zijn, ze toch vinden dat ze er niet zo 'erg' uitzien. De groep pro-ana's zijn idd een minderheid gelukkig.

Ik denk niet eens het in het algemeen gaat om iets anders mooi vinden, maar vooral om jezelf niet mooi vinden. En dat kan eigenlijk tegenover alles afgezet worden en zie je ook veel bij volwassen vrouwen. Vrouwen die opzich heel verstandig, slim etc. zijn, maar toch zo verschrikkelijk onzeker kunnen zijn over hun uiterlijk.

Ik zat eens met een vriendin (met een heel normaal figuur) naar een aflevering van Oprah te kijken over een verschrikkelijk magere anorectische vrouw. Ik zal nooit vergeten dat die vriendin zei "ik zou niet zo dun willen zijn, maar ik bewonder haar doorzettingsvermogen wel, mij lukt die 10 kilo al niet".
One of the least benightedly unintelligent life forms it has been my profound lack of pleasure not to be able to avoid meeting.
pi_50757041
quote:
Op zaterdag 23 juni 2007 12:55 schreef toile het volgende:
Veel jonge meisjes hebben zo'n vertekend beeld van zichzelf dat ze, zelfs als ze wel zo dun zijn, ze toch vinden dat ze er niet zo 'erg' uitzien. De groep pro-ana's zijn idd een minderheid gelukkig.
Oh, maar dt weet ik wel hoor, kamp zelf ook met de gevolgen van dat zelfbeeld. Maar is dat "de maatschappij" of is dat een zeer benvloedbare groep die sowieso altijd wel ergens een probleem mee heeft? Daarmee wil ik niet zeggen dat je 't maar moet laten gaan, want wat ze doen is gevaarlijk, maar dit is wel de leeftijd van de peer pressure etc. en ik weet niet of je dan direct kunt spreken over de maatschappij.
quote:
Ik denk niet eens het in het algemeen gaat om iets anders mooi vinden, maar vooral om jezelf niet mooi vinden. En dat kan eigenlijk tegenover alles afgezet worden en zie je ook veel bij volwassen vrouwen. Vrouwen die opzich heel verstandig, slim etc. zijn, maar toch zo verschrikkelijk onzeker kunnen zijn over hun uiterlijk.

Ik zat eens met een vriendin (met een heel normaal figuur) naar een aflevering van Oprah te kijken over een verschrikkelijk magere anorectische vrouw. Ik zal nooit vergeten dat die vriendin zei "ik zou niet zo dun willen zijn, maar ik bewonder haar doorzettingsvermogen wel, mij lukt die 10 kilo al niet".
Het is vooral jezelf helemaal niks waard vinden, niet qua uiterlijk maar ook niet qua karakter. Dat doorzettingsvermogen is hun houvast, het is het enige waarover ze controle denken te hebben.
pi_50759533
Zou een pro-ana misschien inzicht krijgen wanneer er verhalen zijn van overleden anorexia-patinten?
Uiteindelijk gaan ze toch dood, hoe hard het ook klinkt.
Succes-stories zat, lijkt me.

Misschien lul ik wel volledig uit m'n nek. Ik heb me er namelijk weinig over ingelezen
Echte elektricins gebruiken geen jokari.
pi_50763016
quote:
Op zaterdag 23 juni 2007 15:04 schreef Ridocar het volgende:
Zou een pro-ana misschien inzicht krijgen wanneer er verhalen zijn van overleden anorexia-patinten?
Uiteindelijk gaan ze toch dood, hoe hard het ook klinkt.
Succes-stories zat, lijkt me.

Misschien lul ik wel volledig uit m'n nek. Ik heb me er namelijk weinig over ingelezen
Nee, in dat opzicht reageren ze hetzelfde als een junkie die hoort dat een medejunkie dood is: "ik kan op tijd stoppen".
pi_50764792
ow mijn god,
dit is werkelijk walgelijk, ongelofelijk dat dit bestaat.

hulde voor de mail!
Nee, neem jezelf niet te serieus, dat doe ik ook niet....
Work like you don't need the money; dance like no one is watching; sing like no one is listening; love like you've never been hurt; fuck like you're on film
pi_50842104
ik heb antwoord .
quote:
Beste,

Bedankt voor je vraag via Weblog Help. We waarderen je maatschappelijke
ongerustheid en de hulp om onze diensten zuiver te houden enorm.

Zoals je hebt geconstateerd voeren we hierin bewust een ander beleid dan
punt.nl. Desondanks willen we je hartelijk bedanken voor het meedenken en je
goed onderbouwde suggestie van een disclaimer-constructie. Omdat Web-log.nl
staat voor vrijheid van meningsuiting, verbieden we onze gebruikers niet een
'pro-ana' log via onze dienst bij te houden mits deze voldoet aan onze en
wettelijk vastgestelde criteria. Dit is dan ook de reden dat we niet voor het
gebruik van een disclaimer hebben gekozen.

Weblogs zijn immers een belangrijke bron van informatie voor velen. Ook voor
mensen die worstelen met eetstoornissen. Aangezien de betreffende logs onder
andere over anorexia en vermagering gaan, is het belangrijk dat daar rekening
mee gehouden wordt. We willen niet, en waarschijnlijk willen de beheerders van
de weblogs dat zelf ook niet, dat deze logs anderen schade toebrengen.

We verbieden dan ook zaken waarbij anderen tot schade aan zichzelf worden
toegezet. Daarbij moet je denken aan bijvoorbeeld tips en trucs (in berichten
maar k de reacties van anderen op de geplaatste berichten) om ouderlijke
eetverplichtingen te ontwijken of hoe hier middels braken in een later stadium
van te ontdoen. Kortom, lle tips en trucs die op een ongezonde en algemeen
medisch als onverantwoord geachte wijze het afvalproces bevorderen. Hieronder
vallen ook uit hun verband getrokken reguliere afvaltips of referenties naar
supplementen bedoeld voor mensen die strijden tegen een reel overgewicht
(definitie reel overgewicht: 'een hoger dan een algemeen medisch als
verantwoord aanvaarde BMI') en tips om een 'eindeloos' hongergevoel te
onderdrukken of te vermijden. Daarnaast bevinden eveneens uitspraken of
motivaties om (eveneens) personen die reeds een minder dan algemeen medisch
als verantwoord aanvaarde BMI hebben aan te zetten tot verder (als algemeen
medisch aanvaard) onverantwoord gewichtsverlies. De wet staat dit soort
uitingen immers ook niet toe.

We proberen de weblogs zo goed mogelijk in de gaten te houden, maar het is
ondoenlijk om continu op de hoogte te zijn de inhoud van alle 200.000 weblogs.
Het beleid is dan ook dat er niet actief gezocht wordt, maar dat er, wanneer
er specifieke klachten binnenkomen, snel adequate actie ondernomen wordt
waarbij we, indien nodig, de beheerders sommeren om deze zaken binnen vijf
dagen te verwijderen op straffe van een, eventueel tijdelijke, sluiting van
publieke toegang tot het weblog.

We waarderen we alle hulp, echter de huidige vorm van op grote schaal
identieke vragen versturen heeft helaas een averechts effect. Omdat de
ingangen voor de helpdesk op deze manier dichtslibben zonder dat er extra
informatie wordt geboden, duurt het langer voordat we adequate actie kunnen
ondernemen en kunnen reageren. Ook de responstijd naar reguliere vragen van
onze gebruikers heeft onder deze actie geleden. We willen dan ook vragen voor
begrip hiervoor en tevens hopen we dat je in de toekomst onze helpdesk
effectiever wil benaderen.

Tot slot de weblogs. De volgende weblogs waren inderdaad op n of meerdere
punten in overtreding. Met de beheerders van deze weblogs is inmiddels contact
opgenomen of de weblogs zijn zelfs al gesloten omdat respons op ons verzoek
uitbleef:

http://anaroosje.web-log.nl/,
http://beautifulxbones.web-log.nl/,
http://mydisease.web-log.nl/,
http://proanatja.web-log.nl/,
http://proanaxstarvetobethin.web-log.nl/,
http://anamakeusthin.web-log.nl/,
http://analover.web-log.nl/,
http://thinstar.web-log.nl/ en
http://proaname.web-log.nl/

Bij de volgende weblogs konden we niet direct overtredingen ontdekken. Wanneer
je het hier niet mee eens bent, horen we dat ook graag met onderbouwing dmv
punten waar je van mening bent dat het weblog toch over de scheef gaat.

http://amy4lifestyle.web-log.nl/,
http://gymfreak.web-log.nl/,
http://neverthinenough.web-log.nl/,
http://girlsdream.web-log.nl en
http://beatjunk.web-log.nl/

Vriendelijke groet,
Weblog Support
pi_50842153
Lame trouwens, dat een helpdesk een stuk of 35 mailtjes niet aankan .

Maar ze doen dus niets.
pi_50842178
quote:
Op maandag 25 juni 2007 23:57 schreef clumsy_clown het volgende:
ik heb antwoord .
[..]
ik ook
  Hoofdredactie Fotografie dinsdag 26 juni 2007 @ 00:03:51 #101
95752 crew  Chell
Kluns
pi_50842360
Ik heb ook dat antwoord
[b]&lt;a href="http://foodaholics.nl" target="_blank" rel="nofollow"&gt;Foodblog&lt;/a&gt;[/b]
  dinsdag 26 juni 2007 @ 00:06:15 #102
100297 teamlead
Nu met Napoleon complex
pi_50842453
ik ook.. ze hebben copy-paste in iedergeval aardig onder de knie.

maar dat ze een stuk of 35 mails niet kunnen verwerken.. erg vaag... idd
If you wish to be a success in the world, promise everything, deliver nothing.
Nothing is more difficult, and therefore more precious, than to be able to decide.
Victory belongs to the most persevering
pi_50842647
quote:
Op dinsdag 26 juni 2007 00:06 schreef teamlead het volgende:
ik ook.. ze hebben copy-paste in iedergeval aardig onder de knie.

maar dat ze een stuk of 35 mails niet kunnen verwerken.. erg vaag... idd
Koekje van eigen deeg?

Maar goed, het heeft dus niks uitgehaald. Gemiste kans voor hen; ik ga m'n log daar denk wel cancelen. Niet dat ik er nog veel aan deed, maar toch.

Wellicht dat je iets naar (een) krant(en) kan sturen nog, c_c? Met de mails erbij ook enzo. Heel misschien dat een journalist zin heeft om zich in het topic in het algemeen vast te bijten en dan kunnen ze dat mooi meenemen.
  dinsdag 26 juni 2007 @ 00:14:16 #104
82525 Little_Angel
Labiel kudtwijf.
pi_50842720
Ik denk niet dat het ooit helemaal zal verdwijnen, maar iets is beter dan niets denk ik dan maar.
Toch voel ik me ontzettend krom nu ik dit zeg, want ik val zelf hieronder:
quote:
Een andere vorm is minder extreem en gaat er eerder vanuit dat een eetstoornis wel degelijk een ziekte is maar dat zij er nog niet klaar voor zijn om te genezen. Ze moedigen herstel wel aan, maar zullen niemand dwingen.
Bovendien zijn er ook wel andere manieren om informatie te krijgen om af te vallen, dat kan al als je zelf logisch na denkt (met die tips om te manipuleren etc)
Don’t touch the girl,
she will cut your hands off,
and call it an accident.
  Moderator dinsdag 26 juni 2007 @ 09:18:01 #105
121347 crew  senesta
Risicovol
pi_50848183
Ik had hetzelfde antwoord.
JoOlz: "So much good shit in senesta's head, I call it Ideahhrea."
  dinsdag 26 juni 2007 @ 11:25:54 #106
137079 Chowi
Lonerism.
pi_50851480
Wat nou "vrijheid van meningsuiting"? Dat vind ik echt het sufste excuus wat je mogelijk had knnen verzinnen. .
Isolation pushes past self-hatred, guilt, and shame
To a place where suffering is just a game
But everybody's scared of this place, they're staying away
Your little house on Memory Lane.
  dinsdag 26 juni 2007 @ 11:40:48 #107
93427 Echo99
Boy_Snakeye 21.07.05
pi_50852066
quote:
Nee sorry niet dun genoeg

Je bent nog steeds een lelijke vetzak, ik zie je beenderen nog niet eens
EN je hebt nog borsten

Jij moet nog veel leren van onze Ana

je schaamt je zeker zo erg voor je overtollige vet dat je je kop niet laat zien
reactie op een foto op 1 van de sites.

-edit- Van dezelfde ene Mistress
quote:
Ik snap echt niet waT zei d0et 0p dees site hoowr
wand ju siet haar ribbuh tusse dr b0rsten nowg nie eens

waar0m heef se eigeluk n0gg bosten?
vetzaCk!
Goor wijf.
Lang leve mij! *O*
pi_50852164
quote:
Op vrijdag 15 juni 2007 10:17 schreef Biancavia het volgende:
Ik ben blij dat dat nog niet bestond toen ik 14 was.
hoezo, was je er anders gevoelig voor geweest?
[i]"you left me standing here, a long long time ago"[/i]
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')