FOK!forum / Culinesse à gogo / Vanyel in de keuken van Floris
Vanyeldinsdag 12 juni 2007 @ 23:15
Een paar maanden geleden stuitten we op de site en spraken we af zodra we iets te vieren hadden er te gaan eten. In de keuken van Floris: een restaurant in Rotterdam met het heerlijke concept dat er maar 1 menu is en je dus niet hoeft te kiezen. Na een aperitief tegen zevenen wordt om half acht de eerste gang geserveerd. Vanaf dat moment volgt ongeveer elk half uur een nieuwe gang. Bij elke gang wordt een half glas wijn geserveerd. Je kunt ook kiezen voor een kwart
Theoretisch kun je gangen overslaan, maar dat is normaliter niet echt aan mij besteed. Na het proeven van de eerste gang al helemaal niet meer, toen was ik vastbesloten alles te proeven dat Floris voor ons in elkaar draaide.

De sfeer bij Floris was prettig: netjes, maar toch zo casual dat je zeker niet hoeft op te zitten. Kok Floris neemt de gerechten voor zijn rekening, gastheer Daan doet de rest. Voor een liefhebber van romantische gesprekken en elkaar diep in de ogen kijken is dit restaurant misschien niet de beste keus. Zeker niet als ze met mij op pad is. In de keuken van Floris is namelijk letterlijk in de keuken van Floris. Langs de muur aan een kant van het restaurant staat een lange bank vanwaar je de kok heerlijk op de vingers kunt kijken tijdens het bereiden en opmaken van het eten. Voor de mensen aan de overkant van de tafel is het zicht iets minder, de interessantste taferelen spelen zich (schuin) achter hen af. Vandaar dat ik tijdens het aperitief lekker naast mijn date op de bank kroop om goed uitzicht te hebben. Gelukkig was het niet vol en werd er niet moeilijk gedaan. Vlak voor de eerste gang geserveerd werd, werden de tafeltjes (van ons en de buren, die ons voorbeeld volgden) heringericht, zodat we lekker zo konden blijven zitten. Perfect uitzicht, weinig romantisch gestaar.

Aan de andere kant van het restaurant was het overigens prima mogelijk je op je tafelgenoot te concentreren, daar kon je (logischerwijs) minder goed kijken. En kletsen. Floris hoort graag nog tijdens de avond wat mensen van het eten vinden en kletst er tijdens het werk gezellig over, als je dat leuk vindt.

Maar goed, ik probeer een recensie te schrijven, dan moet ik toch minstens iets over het eten melden. De wijnnamen ben ik meestal al vergeten voor ze uitgesproken zijn. Wijnen kiezen en onthouden is niet mijn sterkste kant. Wat ik op de foto kan nakijken, wordt bij naam genoemd.

Het menu van de avond (wisselt 10x per jaar) staat op een groot krijtbord:


Gang 1, de zeeslammer, bestaat uit een oester, zeewier, een komkommerplantje en een gepocheerd kwartelei. Dit alles wordt in een glas geserveerd. Aan tafel wordt er kokendhete tonijnbouillon bij geschonken. Door met het glas te draaien, gaar je de oester. Dan drink je eerst de tonijnbouillon, om vervolgens van het vaste voedsel een enorme smaakexplosie te krijgen. Het kwarteleitje is zacht gepocheerd en dus van binnen nog vloeibaar. Dat verwachtte ik niet, dus ook qua mondgevoel was het nogal een verrassing, dat vloeibare ei met die iets stevige oester en de groene accentjes. Jammie.


Erbij werd witte Chateaux Pigoudet La chapelle geschonken. Die bracht achteraf de smaak van de oester heel sterk terug, dus dat bleef genieten.

Tussen de gangen dronken we Staatl Fachingen water (3.75 per fles). In dit water proef je de mineralen. Het werkte ideaal om de smaakpapillen te neutraliseren, zodat we ook weer konden genieten van gang 2:

Simmenthaler tartaar, eendelevercreme en crostini, met een beetje auberginecreme.
Het was erg leuk om Floris bezig te zien met het draaien van de tartaar en opmaken van deze bordjes. Lekker geconcentreerd, maar niet te beroerd om even te babbelen over zijn mooie Wusthof Culinar messen.



Qua gerecht deed dit het net niet helemaal voor mij. Alle smaken waren lekker, de tartaar ontzettend zacht en vol van smaak, maar na die explosie van gang 1 miste ik net de pit. Mijn date was wel erg tevree over de smaak.



Wijn: Rosa del Golfo. Deze spetterende rose blies het gerecht een beetje weg. Te lekker voor het eten. Zwaar van smaak, vol wild fruit.

Voor de geïnteresseerden was de hele avond te bekijken welke wijnen we gedronken hadden of nog gingen drinken. Die stonden namelijk, genummerd en wel, uitgestald op de bar.


De wodka hebben we niet gedronken. Die was waarschijnlijk voor de liefhebber.

Verder genieten van gang 3, een onverwacht smakelijke Salade Caesar vegetarienne


Floris had de sla (van die minikropjes) even gebakken en de ansjovis vervangen door kappertjesmayonaise. Normaal proef ik altijd alle smaakjes apart. Dat was hierbij geen goed idee, apart was het allemaal best lekker, maar niet bijzonder. De combinatie maakte het bijzonder en bijzonder lekker. Weer een verrassing, dat een simpel, vegetarisch slagerecht zo kan knallen.
Erbij weer een rose, Les Domaniers de Puits Mouret. Lekker, maar ik kon de rose van een gang eerder moeilijk vergeten.

Gang 4 is een soepje, en wel aspergebouillon met rollade en spekjes van Kamper lam.
Leuk, hoe de knapperige spekjes je even wakker schudden. Over dit gerecht is weinig te vertellen. Goede aspergebouillon, lekkere rollade, fijne combinatie.



De wijn was wel even schrikken. Een Riesling (van het etiket: 2005 Riesling hochgewachs trocken, monzinger fruhlingsplatzchen). Normaal voor mij geen wijn waar ik van geniet, maar deze was net een tikje ziltig en vulde de soep perfect aan.

Bijna halverwege het feest, gang 5, de Noorse carver (moeilijk leesbaar).
Alweer lekker, aten we jonge kreeft.



Vooraan op het bordje mango met rode peper, achteraan avocado met Granny Smith. Ik vond het lekkerder met de mango, mijn date met de avocado. Grappig was wel dat de wijn duidelijk bij de avocado was uitgezocht. Daarmee smaakte hij super, terwijl hij in combinatie met de mango helemaal niet meer bijzonder was. De flits viel helaas bij de meeste foto's precies op deze fles, dus ik kan niet veel meer ontcijferen dan Veracruz.

Poeh, dit verhaal is een stuk uitgebreider dan gepland. Moet nu echt andere dingen gaan doen. De rest volgt, maar dat wordt niet meer vandaag of morgen. De conclusie is in elk geval dat Floris een groot succes is!
Erosjuhhhdinsdag 12 juni 2007 @ 23:58
wow ziet er goed uit
DancingPhoebewoensdag 13 juni 2007 @ 00:03
Ik krijg altijd zo'n apart *nietnadertenoemenlichaamsdeel*gevoel wanneer jij het hebt over mondgevoel....

Met foto's is het nog mooier. Ik ben voor binnenkort daar eten!
MissHobjewoensdag 13 juni 2007 @ 00:21
Complimenten voor je uitgebreide verslag
Leuke foto indruk ook zeg!
Leuk om te lezen en idd. voor een liefhebber een pracht restaurantje om te eten
golferwoensdag 13 juni 2007 @ 02:52
Prima recensie.

Misschien mergen voor de modjes met Uitgebreide Food recensies. ?
golferwoensdag 13 juni 2007 @ 02:59
Dat restaurant doet mij trouwens een beetje denken aan het concept van Lambermons in Haarlem:
Bluezz' en golfer's Restaurant-recensies, # 3

Klinkt erg goed.
Vanyelwoensdag 13 juni 2007 @ 07:54
quote:
Op woensdag 13 juni 2007 00:03 schreef DancingPhoebe het volgende:
Ik krijg altijd zo'n apart *nietnadertenoemenlichaamsdeel*gevoel wanneer jij het hebt over mondgevoel....
Je wordt er geil van?

Ik vind bij bepaalde gerechten hoe het voelt bijna net zo belangrijk als hoe het smaakt. Apsergebouillon heeft over het algemeen niet echt mondgevoel, dat hoort zo, maar bij iets als die zeeslammer is er vast over nagedacht en het werkt. Je krijgt gewoon een fijne voelverrassing als dat eitje knapt.
DancingPhoebewoensdag 13 juni 2007 @ 10:36
quote:
Op woensdag 13 juni 2007 07:54 schreef Vanyel het volgende:

[..]

Je wordt er geil van?
Kind zulke boute woorden zou ik bij een verfijnd topic als dit niet in de mond willen nemen!
De lambermons link had ik idd ook al genoemd.
bokuwoensdag 13 juni 2007 @ 12:04
Schitterend verslag zeker met die mooie foto's erbij. En aangezien ik op het moment toch in Rotterdam woon toch maar eens gaan eten. Het concept spreekt me erg aan.
sampoowoensdag 13 juni 2007 @ 13:32
Restaurants waar je hongerig naar toe gaat en hongerig thuis komt.
Ik word al depressief als ik naar het bordje kijk, laat staan als ik de rekening erbij krijg.
MissHobjewoensdag 13 juni 2007 @ 14:25
quote:
Op woensdag 13 juni 2007 13:32 schreef sampoo het volgende:
Restaurants waar je hongerig naar toe gaat en hongerig thuis komt.
Ik word al depressief als ik naar het bordje kijk, laat staan als ik de rekening erbij krijg.
Dat is echt bull.
Juist bij dit soort restaurants hebben ze de porties goed op hoeveelheid ingeschat.. vanwege de meerdere gangen.
Je gaat echt wel met een voldaan gevoel naar huis.. en ook voor dit soort restaurants geldt, heb je niet genoeg dan vraag je gewoon een supplement, dat is echt geen schande ofzo.
DancingPhoebewoensdag 13 juni 2007 @ 14:46
quote:
Op woensdag 13 juni 2007 13:32 schreef sampoo het volgende:
Restaurants waar je hongerig naar toe gaat en hongerig thuis komt.
Ik word al depressief als ik naar het bordje kijk, laat staan als ik de rekening erbij krijg.
Welk gedeelte van 10 gangen begrijp je niet?
sampoowoensdag 13 juni 2007 @ 17:03
quote:
Op woensdag 13 juni 2007 14:25 schreef MissHobje het volgende:

[..]

Dat is echt bull.
Juist bij dit soort restaurants hebben ze de porties goed op hoeveelheid ingeschat.. vanwege de meerdere gangen.
Je gaat echt wel met een voldaan gevoel naar huis.. en ook voor dit soort restaurants geldt, heb je niet genoeg dan vraag je gewoon een supplement, dat is echt geen schande ofzo.
Geslacht: Vrouw.

10x zoveel supplementen vragen gaat niet zonder een hogere rekening.
quote:
Op woensdag 13 juni 2007 14:46 schreef DancingPhoebe het volgende:

[..]

Welk gedeelte van 10 gangen begrijp je niet?
Geslacht: Vrouw.

10x niks blijft niets.
golferwoensdag 13 juni 2007 @ 20:36
Vanyel, ik ben wel benieuwd naar deel 2 van het verslag.
Vanyelwoensdag 13 juni 2007 @ 21:26
Dan moet ik je misschien vast waarschuwen. Na gang 6 werd ik een beetje jolig en was ik veel te enthousiast met eten en kletsen bezig om nog heel veel foto's te maken. Er komen er dus nog maar 3 ofzo.
Ik probeer morgen.
Martijn_77woensdag 13 juni 2007 @ 21:27
Klint wel erg lekker en een leuke recensie
Blueswoensdag 13 juni 2007 @ 22:59
quote:
Op woensdag 13 juni 2007 21:26 schreef Vanyel het volgende:
Dan moet ik je misschien vast waarschuwen. Na gang 6 werd ik een beetje jolig en was ik veel te enthousiast met eten en kletsen bezig om nog heel veel foto's te maken. Er komen er dus nog maar 3 ofzo.
Ik probeer morgen.
Kan ik me voorstellen
Als die kwartjes wijn
Maar echt een leuk verslag + foto's
Slasherdonderdag 14 juni 2007 @ 10:58
Wat een kleine porties zeg, dat stop je toch in je holle kies?
DancingPhoebedonderdag 14 juni 2007 @ 11:19
Als al die kneuzen die over de portiesgrootte zeuren nu eens een eigen topic openen "copieuze aardappelgerechten voor weinig."
Dan kunnen de mensen die dit soort eten wel waarderen in dit topic blijven hemelen hoe ontzettend goed dit er allemaal wel niet uitziet?
Dat doen? Ok, dank jullie wel!
Vanyeldonderdag 14 juni 2007 @ 20:43
Toch bijzonder dat er mensen bestaan die het geen ruk interesseert hoe iets smaakt en eruit ziet, als het maar VEUL is.

Vandaag af maken gaat niet meer lukken, wordt ws. morgen.
The_strangervrijdag 15 juni 2007 @ 09:04
quote:
Op donderdag 14 juni 2007 20:43 schreef Vanyel het volgende:
Toch bijzonder dat er mensen bestaan die het geen ruk interesseert hoe iets smaakt en eruit ziet, als het maar VEUL is.

Vandaag af maken gaat niet meer lukken, wordt ws. morgen.
Tsja, zal wel typisch Nederlands zijn, als je betaald voor iets, moet het in principe veel zijn. Smaak kun je niet zien, dus dat is minder belangrijk denk ik..

Gelukkig zijn er mensen die er anders over denken...
sampoovrijdag 15 juni 2007 @ 11:21
quote:
Op donderdag 14 juni 2007 11:19 schreef DancingPhoebe het volgende:
Als al die kneuzen die over de portiesgrootte zeuren nu eens een eigen topic openen "copieuze aardappelgerechten voor weinig."
Dan kunnen de mensen die dit soort eten wel waarderen in dit topic blijven hemelen hoe ontzettend goed dit er allemaal wel niet uitziet?
Dat doen? Ok, dank jullie wel!
Lul toch niet. Ik hoef niets voor weinig maar je kan die porties makkelijk 2x zo groot maken zonder de rekening al te veel te laten oplopen en dan ben ik wel bereid om er voor te betalen. De kosten in de wat luxere restaurants zitten nauwelijks in het eten. Nee, dus en geen dank.
Slashervrijdag 15 juni 2007 @ 11:34
quote:
Op donderdag 14 juni 2007 11:19 schreef DancingPhoebe het volgende:
Als al die kneuzen die over de portiesgrootte zeuren nu eens een eigen topic openen "copieuze aardappelgerechten voor weinig."
Dan kunnen de mensen die dit soort eten wel waarderen in dit topic blijven hemelen hoe ontzettend goed dit er allemaal wel niet uitziet?
Dat doen? Ok, dank jullie wel!
Ik geef mijn mening, dat mag in NL toch wel?
golfervrijdag 15 juni 2007 @ 14:15
quote:
Op vrijdag 15 juni 2007 11:21 schreef sampoo het volgende:

[..]
Lul toch niet. Ik hoef niets voor weinig maar je kan die porties makkelijk 2x zo groot maken zonder de rekening al te veel te laten oplopen en dan ben ik wel bereid om er voor te betalen. De kosten in de wat luxere restaurants zitten nauwelijks in het eten. Nee, dus en geen dank.
Hoevaak heb jij al een 10-gangen diner gegeten met van die grote porties?
#ANONIEMvrijdag 15 juni 2007 @ 14:36
Wat een geweldig leuk verslag!
Ziet er echt meer dan verzorgd uit ook

En voor de neagtievelingen die lopen te miepen over de grootte van de gangen: Zijn zeker ook de mensen die lopen te zeuren als er geen kersje op de appelmoes zit als ze uit eten gaan bij een van der Valk wegrestaurant
Vanyelvrijdag 15 juni 2007 @ 17:46
Deel 2

Vreemd om halverwege het diner te beginnen met schrijven, maar het is tijd voor de volgende ronde van Vanyel in de keuken van Floris. Het helpt zeker dat ik was aanbeland bij gang 6, dat was er een waarvan me nu weer het water in de mond loopt als ik eraan denk..

Croque monsieur Floris
Toen ik het op de kaart zag staan dacht ik: "hmm, tosti. Wat kun je daar in godsnaam voor bijzonders mee". Dit dus


De 'tosti' van Floris bestaat uit een geroosterd witbrood belegd met pata negra ham en schuim (uit een ouderwetse slagroomspuit met patroon) van een 3 jaar in een grot gerijpte kaas. De naam is me helaas ontschoten. Ik ben aan het oefenen met kaas, langzaam maar zeker kan ik steeds meer smaakjes waarderen. Deze was puur (toen we vroegen wat het was, spoot Floris een toefje kaas op onze vingers om te proeven) voor mij iets te sterk, maar in combinatie met de andere ingrediënten opeens heel lekker zacht en smaakvol.
De garnering bestond uit 'sprietensla' en een langoustine. Het schattige oranje drupje verderop op het bord is tomatencaramel.
Als elke tosti zo smaakte zou ik ze een stuk vaker eten!
Bij deze tosti een Rioja. Gailur, Crianza 2001 roept het etiket.

Gang 6 was de laatste van de voorgerechtachtigen en de laatste gang die op de foto staat. In plaats van een spoom stond voor nummer 7 Granité op de kaart.
Geen onprettig hapje, maar duidelijk meer bedoeld om je smaakpapillen even wat te laten rusten dan om je weer orgastisch te maken, was dit een glaasje bosvruchtenijsschaafsel met een scheutje olijfolie. Best lekker. Tot mijn schande stond ik te bellen toen deze gang werd opgediend (belangrijk, heus), dus ik heb waarschijnlijk het speciale van de olijfolie gemist. Volgens mijn date maakte die het gerecht wel net iets bijzonders.

Tijd voor de eerste hoofdgerechtachtige, op de huid gebakken rode mul, stamppotje, schaaldierschuim.
In het stamppotje zaten olijven en bleekserderij, het schaaldierschuim werd gespecificeerd naar kreeftenschuim. Dit vond ik een van de minste gerechten. Dat kon zomaar eens aan mij liggen, mijn date vond het wel lekker en de buren roemden dit gerecht zelfs als het beste van de avond. Wat er minder aan was.. Ik denk de combinatie van smaken. Dat ik niet wild ben van bleekselderij en het kreeftenschuim iets te zeeïg vond, hielp niet.
We dronken een witte wijn met de welluidende naam Amayna, een sauvignon blanc uit 2006.

Volgde een moment van grote schrik. Gang 9, Lozère lamszadel, jus van lam en lamsoren werd van het bord gewist. Oooohjeee wat nu? Dit gerecht bleek niet in de planning te staan, ze waren een beetje vergeten het te vervangen door Lozère kalfshartzwezerik met lamsnek.
Spannend. Ik had nog nooit zwezerik gegeten. Tot mijn verrassing bleek dat heel lekker! Het was lekker knapperig gebakken, met een stevige knisperbuitenkant maar zacht van binnen. Met de lamsnek had ik heel toevallig dikke pech: Floris had blijkbaar niet goed gekeken en mij een nekje geserveerd waardoor die dikke zenuw liep. Niet lekker dus. Toen hij tijdens het opmaken van de kaasbordjes vroeg wat we van het vorige gerecht vonden, was ik zowaar eerlijk. Niet zo enthousiast. Floris baalde als een stekker en wilde meteen de oven aanzetten om te laten proeven hoe het gerecht bedoeld was. Met de kaas in het vooruitzicht zat ik daar niet bijzonder op te wachten, dus is mijn lammetje van de rekening gehaald. Netjes. Service waarvan je blij wordt.
Overigens dronken we een lekkere volle Causse Rouge.

De gerechtenfoto's zijn op, maar ik heb nog een leukje van twee geconcentreerd werkende heren. Zo te zien is een van de twee druk met de Ceasar.


Voor de liefhebber was er een intermezzo van, uhh, kaas Een leuk bordje met twee geiten- en twee koeienkaasjes, waarvan twee hard, een zacht en een schimmel. In het midden lag een gezellige dadel. Dit hapje maakten we compleet door het drinken van een sherry met duidelijke rozijnenaccenten.

Bijna tijd om naar huis te gaan, alleen nog gang 10 te gaan: Gemarineerde kersen met lavendelgeitenkarnemelkijs, pure chocolade en pistache.
Met een drankje met de opwekkende naam Elysium.
Nu lieten we het een beetje afweten. Mijn date is niet gek op zoetigheid (maar toch heus vrouw) dus liet deze gang aan zich voorbij gaan. Om vervolgens uiteraard uitgebreid van de mijne te proeven..
Ik durf het bijna niet te zeggen, maar van dit gerecht kan ik de smaak niet meer terughalen. Dat heeft heel misschien iets te maken met de hoeveelheid halfjes wijn die ik inmiddels had genuttigd. Het ijs is me wel vaag bijgebleven. Het smaakte naar lavendel (mwah) en frissig naar yoghurt/geit. Precies zoals het bedoeld is denk ik..

Al met al hebben we een topavond gehad. Alles klopte. Dat ik hier en daar een gerecht niet helemaal top vond, heeft waarschijnlijk meer te maken met de hoge standaard die Floris zette met zijn eerste gerecht dan met de kwaliteit van de mindere gerechten. Dat ik aan het eind wat minder helder was dan aan het begin is misschien een beetje jammer, maar ik had de wijnen zeker niet willen missen, die maakten de smaakbeleving toch wel af.

Na vijf en een half uur entertainment werd ons gevraagd 140 euro en een beetje af te rekenen. Dat is niet weinig geld, maar gezien de kwaliteit van het gebodene zeker niet duur.

Hoera voor Floris

[ Bericht 0% gewijzigd door Vanyel op 15-06-2007 22:33:53 ]
golfervrijdag 15 juni 2007 @ 17:52
Tweede deel van het menu klinkt ook geweldig, Vanyel.
Het water liep me bij sommige beschrijvingen in de mond.
Weird-vrijdag 15 juni 2007 @ 18:44
Ik krijg er honger van

Wat op zich best netjes is aangezien ik net een flink stuk mon chou taart achter de kiezen heb
#ANONIEMvrijdag 15 juni 2007 @ 20:12
quote:
Op vrijdag 15 juni 2007 18:44 schreef Weird- het volgende:
Ik krijg er honger van

Wat op zich best netjes is aangezien ik net een flink stuk mon chou taart achter de kiezen heb
Hier ook zo, alleen dan niet vol van Mon Chou taart

Echt heel tof verslag. Kan je het ook niet plaatsen in het topic wat hier al eerder werd genoemd? Dit topic zakt uiteindelijk om hoogstwaarschijnlijk in de vergetelheid te raken, en die andere wordt bij tijd en wijle omhoog gekicked
sampoozaterdag 16 juni 2007 @ 01:09
quote:
Op vrijdag 15 juni 2007 14:15 schreef golfer het volgende:

[..]

Hoevaak heb jij al een 10-gangen diner gegeten met van die grote porties?
Te weinig. 10 gangen of niet. Het blijft weinig voedsel. Ik zou zo 10 van die borden vol op kunnen.
Vanyelzaterdag 16 juni 2007 @ 09:20
Misschien ben je dan gewoon een enorme vreetzak?

Voor mensen die echt van heel veel eten houden, kan het inderdaad te weinig zijn, maar tot de iets bovengemiddelde eter is het echt wel zat. Voor mijn vriendin zelfs te veel, terwijl die normaal geen grote moeite heeft met bijvoorbeeld kapsalons naar binnen schuiven.
PeRizaterdag 16 juni 2007 @ 10:33
Jeetje wat een tof restaurant, alles klinkt erg lekker, en de prijs valt zeker mee. Even onthouden dus, Floris!
sampoozaterdag 16 juni 2007 @ 18:07
quote:
Op zaterdag 16 juni 2007 09:20 schreef Vanyel het volgende:
Misschien ben je dan gewoon een enorme vreetzak?

Voor mensen die echt van heel veel eten houden, kan het inderdaad te weinig zijn, maar tot de iets bovengemiddelde eter is het echt wel zat. Voor mijn vriendin zelfs te veel, terwijl die normaal geen grote moeite heeft met bijvoorbeeld kapsalons naar binnen schuiven.
Ik zou er minder problemen mee hebben als ik niet zelf zou moeten betalen. Ik ben gewoon best wel een krent wat eten betreft. Ik wil naast lekker ook gewoon een beetje kwantiteit.
The_strangerzondag 17 juni 2007 @ 08:35
quote:
Op vrijdag 15 juni 2007 17:46 schreef Vanyel het volgende:

Na vijf en een half uur entertainment werd ons gevraagd 140 euro en een beetje af te rekenen. Dat is niet weinig geld, maar gezien de kwaliteit van het gebodene zeker niet duur.
Ik vind dit bijzonder meevallen. 51/2 uur zitten, goed en apart eten, liters wijn (ongeveer dan) voor 140 euro vind ik niet slecht...
PeRizondag 17 juni 2007 @ 08:46
quote:
Op zaterdag 16 juni 2007 10:33 schreef PeRi het volgende:
Jeetje wat een tof restaurant, alles klinkt erg lekker, en de prijs valt zeker mee. Even onthouden dus, Floris!
Het is 4 juli geworden .
Vanyelzondag 17 juni 2007 @ 11:00
Wat leuk! Hoop dat het jou net zo bevalt als ons.
Recensie met foto's zijn welkom hoor
BliksemSchigtwoensdag 4 juli 2007 @ 12:47
Vanavond dus eten . Ben erg benieuwd en heb er veel zin in.
Vanyeldonderdag 5 juli 2007 @ 08:22
Maar hoe was het?
Isegrimdonderdag 5 juli 2007 @ 08:50
Wow zeg, daar wil ik ook wel een keertje gaan eten, ziet er supergoed uit.
Isegrimdonderdag 5 juli 2007 @ 08:52
En ze zijn nog niet eens duur ook, zie ik op de site.
BliksemSchigtdonderdag 5 juli 2007 @ 09:28
quote:
Op donderdag 5 juli 2007 08:22 schreef Vanyel het volgende:
Maar hoe was het?
Super! Echt supertof. We hadden hetzelfde menu als jij had, met volgens mij 1 kleine verandering. Het eten was echt perfect, Floris en Daan zijn echt superaardig. Je kan vragen wat je wil, leggen alles prima uit, alles over het eten en de wijn.

Gang 1 waren we een beetje angstig voor hoe we dat nou weg moest krijgen, maar dat was echt een smaakexplosie ! Die boullion erbij maakte het echt overheerlijk. De tartaar was okay, de salade erna was erg apart maar ook weer lekker. Lamsvlees in de aspergeboullion was ook erg goed te eten.

De Noorse carver was echt super. Met die stukjes appel erdoor, mango erbij. Heerlijke stukjes kreeft. ! De croque monsieur was ook wel prima, maar het garnaaltje met caramel erbij was eigenlijk nog veel lekkerder. De granite was echt zooooooo lekker. Jezus, wat was die goed. Overrijpe rode vruchten (bramen, frambozen en bosbessen), met wat vanille, suiker en romige olijfolie. Met een scheutje vodka erover en daarna even in de koeling. Fantastisch. Daar konden er nog wel 10 van naar binnen .

De rode mul was ook erg lekker, heerlijk gemaakt. Normaal nooit zo'n fan van aardappelpuree, maar zo was ie erg lekker. Wij hadden wel de Lozère lamszadel. Twee stukjes lam op andere wijze bereidt. Eentje in de oven en de ander aangebakken en daarna zichzelf laten garen. Allebei erg lekker, goed mals. Erg prettig . Het kaasplankje sloegen we over, niet zulke kaaseters . Het nagerecht was verrassend ook erg lekker. Geitenkarnemelkijs .. Geen idee wat je daar van had moeten denken, maar je proefde het amper en het was lekker romig.

De wijnen erbij waren stuk voor stuk allemaal erg ok. Twee vielen een beetje tegen, maar de namen zijn een beetje ontschoten. De laatste wijn, de desertwijn was wel errug lekker. Ook de rose bij het derde gerecht was erg lekker.

Je merkte wel echt de combinatie van de wijn en het eten. Het vulde elkaar echt elke keer super aan. Naast ons zat een stel die al bijna te laat binnen kwamen en daarna het concept uitgelegd kregen, gingen zitten. Eerste wijn was een witte. Zegt meneer doodleuk. Ik drink geen witte wijnen. . Echt te debiel voor woorden. Floris en Daan nog een keer, snapt u het concept wel, etc? Maar nee, meneer en mevrouw wilden alleen maar rode wijn drinken. .Dan snap ik ook echt niet waarom je dan naar zo'n restaurant gaat. Het draaide vooral om die combinatie.

Echt een superavond gehad qua eten, qua drank, qua service, qua tent. Aanrader .
Daviddonderdag 5 juli 2007 @ 11:19
quote:
Op donderdag 5 juli 2007 09:28 schreef BliksemSchigt het volgende:
Naast ons zat een stel die al bijna te laat binnen kwamen en daarna het concept uitgelegd kregen, gingen zitten. Eerste wijn was een witte. Zegt meneer doodleuk. Ik drink geen witte wijnen. . Echt te debiel voor woorden. Floris en Daan nog een keer, snapt u het concept wel, etc? Maar nee, meneer en mevrouw wilden alleen maar rode wijn drinken. .Dan snap ik ook echt niet waarom je dan naar zo'n restaurant gaat. Het draaide vooral om die combinatie.
Dit is echt walgelijk inderdaad, ik zou echt pissig worden, aangezien zij het op die manier toch ook een beetje voor jou verbrodden met hun idioot gelul.

Zo ben ik eens in Noorwegen enorm pissig geworden omdat er een Nederlander een enorme rel begon te maken met de obers en uiteindelijk de kok omdat het menu niet in het Nederlands was
Vanyeldonderdag 5 juli 2007 @ 15:20
Jaloers jaloers jaloers!
Ik wil meer geld zodat ik vakerderder bij Floris kan eten...
golferdonderdag 5 juli 2007 @ 18:44
Zag er weer heerlijk uit om te lezen, BliksemSchigt.

Ik krijg trek.
BliksemSchigtdonderdag 5 juli 2007 @ 20:39
Hij verandert trouwens ongeveer 9 keer per jaar per menu en was dacht ik van 18 juli tot begin september dicht.
quote:
Op donderdag 5 juli 2007 11:19 schreef David het volgende:

[..]

Dit is echt walgelijk inderdaad, ik zou echt pissig worden, aangezien zij het op die manier toch ook een beetje voor jou verbrodden met hun idioot gelul.
En dan ook nog een gerecht niet lekker vinden in combinatie met de wijn. Ja, nogal logisch als je er witte wijn bij moet drinken .
Isegrimdonderdag 12 juli 2007 @ 20:14
Mijn moeder is morgen jarig en ik geef haar een volledig arrangement (inclusief champagne) bij Floris cadeau. Ben er net geweest om te betalen en ze mailen me een mooie tegoedbon.

Wat een geweldige kerels, zeg. En die Daan daar wil ik wel een avondje naar kijken.
heiden6donderdag 12 juli 2007 @ 20:54
quote:
Op donderdag 12 juli 2007 20:14 schreef Isegrim het volgende:
Mijn moeder is morgen jarig en ik geef haar een volledig arrangement (inclusief champagne) bij Floris cadeau. Ben er net geweest om te betalen en ze mailen me een mooie tegoedbon.

Wat een geweldige kerels, zeg. En die Daan daar wil ik wel een avondje naar kijken.
Misschien kun je een elfde gang regelen.
Stereotomyvrijdag 13 juli 2007 @ 04:49
quote:
Op donderdag 12 juli 2007 20:54 schreef heiden6 het volgende:

[..]

Misschien kun je een elfde gang regelen.
Ja, de gang bang.
Isegrimvrijdag 13 juli 2007 @ 06:49
Isegrimzaterdag 16 februari 2008 @ 13:02
Wij gaan vanavond (mijn vader, moeder en ik). Ik zal overal foto's van maken en het verslag hier plaatsen.
BliksemSchigtzaterdag 16 februari 2008 @ 13:04
Ik fiets er bijna dagelijks langs en ik zou er bijna dagelijks willen eten .

Veel plezier!
Vanyelzaterdag 16 februari 2008 @ 14:12
Ik wil ook weer!
Veel plezier
motorbloempjezaterdag 16 februari 2008 @ 16:25
heeft dit ook een website oid?

ziet er érg geweldig uit om eens te gaan doen

wow

ik denk ook dat ik hé-le-maal volzit na 10 gangen overigens...
Isegrimzaterdag 16 februari 2008 @ 17:09
http://www.indekeukenvanfloris.nl/

De website is niet zo uitgebreid.
Isegrimzondag 17 februari 2008 @ 00:22
!!!

De rest van het verslag volgt morgen.
motorbloempjezondag 17 februari 2008 @ 11:24
wow ziet er geweldig uit.. alleen zó duur.. daar krijg ik nooit iemand bij mee
Isegrimzondag 17 februari 2008 @ 11:29
Het is niet duur voor wat je krijgt.

Wat je daar krijgt, is liefde in eetbare vorm. Kleine kunstwerkjes.

Oh, trouwens, je zit niet proppievol aan het einde van de avond, want het zijn allemaal mini-gerechtjes. Het is een soort proeverij.

Daan is echt een geweldige gastheer trouwens, ik had 'm zo mee naar huis willen nemen.

Foto's enzo komen nog, ik wacht nog op een mailtje van hen met daarin de beschrijving van alles wat we gegeten hebben. Ik was dat allemaal druk aan het noteren en toen zei het meisje van de bediening dat ik ook gewoon mijn mailadres kon afgeven en dan zou ik het per mail krijgen.
motorbloempjezondag 17 februari 2008 @ 11:30
ja, dat zie ik, dat het het waard is, MAAR ik ben de énige die ik ken die dat daar voor over zou hebben de rest is denk ik (incl. mijn vriend) van het type dat hier zeurt in het topic over dat 'het allemaal zo weinig is'

Isegrimzondag 17 februari 2008 @ 11:32
quote:
Op zondag 17 februari 2008 11:30 schreef motorbloempje het volgende:
ja, dat zie ik, dat het het waard is, MAAR ik ben de énige die ik ken die dat daar voor over zou hebben de rest is denk ik (incl. mijn vriend) van het type dat hier zeurt in het topic over dat 'het allemaal zo weinig is'



Ga maar een keer met mij dan. Mijn vriend wil toch ook niet mee, want die is een beetje 'n lastige eter.
motorbloempjezondag 17 februari 2008 @ 11:36
hm... !

Ik ben wel bereid er voor te 'sparen' zeg maar, dus het is niet alsof ik volgende week meteen kan reserveren, maar zou 't wel een keer willen zien/doen/eten
Isegrimzondag 17 februari 2008 @ 11:40
Volgende week zitten ze al vol. Je moet echt een aantal weken van tevoren reserveren. Ik heb er voorlopig ook ff geen geld voor, maar ik wil over een paar maandjes wel een keer met je gaan hoor. 't Was in elk geval zeker niet de laatste keer dat ik daar geweest ben.
PeRizondag 17 februari 2008 @ 11:42
Prijs kwaliteit verhouding is echt prima. Wij waren toen voor de 10 gangen, ruime glazen wijn en nog een extra glas voorafgaand aan het menu en een ruime fooi, zo'n 180E kwijt als ik het me goed herinner? Misschien minder zelfs .
Isegrimzondag 17 februari 2008 @ 11:45
Gemiddelde bestedingsbedrag is idd rond de 90 euro pp.
DancingPhoebezondag 17 februari 2008 @ 11:51
Ik vind 90 voor zo'n avond echt niet verkeerd hoor. Of je het er voor over hebt en of je het kunt betalen, zijn hele andere discussies.

Ik denk (ben er nog nooit geweest, maar vanyel tettert er nu nog enthousiast over) dat ik liever 90 euro voor 1 keer hier eten dan 3x30 euro voor eten bij de gemiddelde nederlandse eettent, waar beschamend voer wordt voorgezet zonder liefde of enige kennis van zaken klaargemaakt. (En nee dat is niet bij alle eettenten zo, maar helaas vaker wel dan niet.)
Annezondag 17 februari 2008 @ 12:19
quote:
Op zondag 17 februari 2008 11:32 schreef Isegrim het volgende:

[..]



Ga maar een keer met mij dan. Mijn vriend wil toch ook niet mee, want die is een beetje 'n lastige eter.
Ik heb er ook zo eentje . Zij achter de PS en wij eten .
gronkzondag 17 februari 2008 @ 12:43
quote:
Op donderdag 12 juli 2007 20:54 schreef heiden6 het volgende:

[..]

Misschien kun je een elfde gang regelen.
'en als elfde gang... kostschooljongensbrood'

(tevens tvp ). Is dit trouwens een beetje een alternatief voor de Librije?
Isegrimzondag 17 februari 2008 @ 12:53
quote:
Op zondag 17 februari 2008 12:19 schreef ijsmeis het volgende:

[..]

Ik heb er ook zo eentje . Zij achter de PS en wij eten .
Goed plan, we maken er een meet van.
motorbloempjezondag 17 februari 2008 @ 14:27
klinkt als een plan
#ANONIEMzondag 17 februari 2008 @ 14:33
Heb vriendlief net verteld van dit topic, en dat hij het maareens moest lezen, zou er ook heel graag een keer willen eten na al die enthousiaste verhalen van jullie
BliksemSchigtzondag 17 februari 2008 @ 14:37
quote:
Op zondag 17 februari 2008 11:51 schreef DancingPhoebe het volgende:
Ik vind 90 voor zo'n avond echt niet verkeerd hoor. Of je het er voor over hebt en of je het kunt betalen, zijn hele andere discussies.

Ik denk (ben er nog nooit geweest, maar vanyel tettert er nu nog enthousiast over) dat ik liever 90 euro voor 1 keer hier eten dan 3x30 euro voor eten bij de gemiddelde nederlandse eettent, waar beschamend voer wordt voorgezet zonder liefde of enige kennis van zaken klaargemaakt. (En nee dat is niet bij alle eettenten zo, maar helaas vaker wel dan niet.)
Inderdaad, liever een keer 90 euro uitgeven en goddelijk eten een hele avond lang met heerlijke wijnen erbij, dan drie keer gemiddeld eten bij de gemiddelde eettent voor 30e.
Isegrimzondag 17 februari 2008 @ 14:42
Wat wel een leuke ervaring was: ik ben helemaal geen wijnliefhebber, heb er ook de ballen verstand van. Maar ik kon toch echt wel proeven dat dit geen gewone wijnen waren. Ik vind supermarktwijnen vaak allemaal vrij veel op elkaar lijken, maar de wijnen gisteravond waren telkens totaal anders.
Vanyeldonderdag 21 februari 2008 @ 21:00
Hmm, die recensie laat even op zich wachten.
Gelukkig mijn nieuwe bezoekje niet meer zo lang: 21 maart ga ik weer
Isegrimdonderdag 21 februari 2008 @ 21:04
Mailtje met menu laat op zich wachten. En ik kan het echt niet uit mijn hoofd allemaal meer vertellen...
Isegrimdonderdag 21 februari 2008 @ 21:07
Ook een beetje druk gehad met mijn werk trouwens. Misschien dat ik dit weekend even het deel van het menu online gooi wat ik zelf heb genoteerd.
Vanyeldonderdag 21 februari 2008 @ 21:08
Ik vind het prima hoor. Door je topickick heb ik weer bedacht dat ik moest gaan reserveren
Bluesdonderdag 21 februari 2008 @ 21:34
Ik klik steeds blij, hopende dat er weer foto's of een verslagje staan
BliksemSchigtdonderdag 21 februari 2008 @ 21:38
quote:
Op donderdag 21 februari 2008 21:08 schreef Vanyel het volgende:
Ik vind het prima hoor. Door je topickick heb ik weer bedacht dat ik moest gaan reserveren sparen om te kunnen reserveren
Ik wil ook weer!
Perruchedonderdag 21 februari 2008 @ 22:38
isegrim!!

wat leuk dat het zo goed bevallen was!!
ben benieuwd hoe het er allemaal uitzag en wat erin zat

en ik wil ook een keer daarheen
Isegrimvrijdag 22 februari 2008 @ 07:22
quote:
Op donderdag 21 februari 2008 21:34 schreef Bluezz het volgende:
Ik klik steeds blij, hopende dat er weer foto's of een verslagje staan
Sowwy, Bloes, ik heb een beetje een ^%$^@##$_+)-week. Doe mijn best om dit weekend iig de eerste helft erop te zetten.
Isegrimvrijdag 22 februari 2008 @ 07:45
Ik heb trouwens ook enkele foto's van bordjes die al half leeg zijn omdat ik vergat om een foto te maken alvorens te gaan eten.
PeRivrijdag 22 februari 2008 @ 09:36
Wij gaan in juli weer .
Bluesvrijdag 22 februari 2008 @ 09:42
quote:
Op vrijdag 22 februari 2008 07:22 schreef Isegrim het volgende:


Sowwy, Bloes, ik heb een beetje een ^%$^@##$_+)-week. Doe mijn best om dit weekend iig de eerste helft erop te zetten.
Den_Haagvrijdag 22 februari 2008 @ 10:58
Heb er een aantal maanden geleden gegeten. Beviel me erg goed
Isegrimvrijdag 22 februari 2008 @ 18:50
Nou, hier gaan we dan.

We werden ontvangen met een glas Gosset champagne. Er werd ons verteld dat wij die minimaal anderhalve minuut in het glas moesten laten rusten wegens de hoge gisting. We kregen de kurk van de fles mee; die dien je een jaar lang te bewaren en dan brengt het geluk m.b.t. hetgeen waar je op geproost hebt (in dit geval de gezondheid van mijn moeder, die borstkanker heeft (gehad) en nu in het laatste deel van de behandeling zit). De champagne was erg lekker. Ik ben niet zo goed in het beschrijven van smaken vrees ik.

Toen kregen we drie kleine hapjes waarvan ik geen foto heb. Het waren grote vlezige groene olijven, gerookte amandelen ( ) en een rauwe hamsoort die gefrituurd of gebakken leek (knapperig).

Daarna volgde sashimi van tonijn en king crab met avocado en sesam. Helaas heb ik ook daarvan geen foto. De tonijn was heerlijk, zo'n pure, verse smaak (ik hou normaal dus niet van tonijn). De sesam dat waren een soort mini-sesamcrackertjes.

Vervolgens de Simmenthaler côte du boeuf, een soort rosbief. De streep saus die erbij zit had vaag iets weg van pindakaas, maar bleek gemaakt van gerookte uien, heel bijzonder. Verder zaten er kleine, frisse aardappeltjes bij met een soort crème fraîche ertussen.



Dit is de bulgursalade. Ik weet niet wat er allemaal in zat, maar ik wist niet dat zoiets simpels als bulgur zo hemels kon zijn. Het cracker-achtige dingetje dat erop zit, deed me denken aan Indiase papadums. Verder zat er een bijzondere olijfolie bij die er pas aan tafel omheen gesprenkeld werd.



Dan de pompoevelouté, een pompoensoep met saffraan. Zoetig, schuimig en fris.



Dan een tussendoorhapje van kaviaar, gepocheerde oester en krokant gebakken pata negra op een flinterdun toastje. Zowel kaviaar als oester waren nieuw voor me. Beide zijn niet zo aan mij besteed. De structuur van de oester vond ik wel prettig, maar de smaak vind ik niet zo aangenaam. Bij de kaviaar had ik zoiets van "What's all the fuss about?". Je moet er van houden, denk ik. Pata negra is zeer zeker wél aan mij besteed.



Dan poulet noir, een stukje borstfilet en een worstje. They know what to do with chicken. Zó kan kip dus ook smaken. Mals, sappig, smaakvol, geweldig.



Vervolgens een granité van stoofpeertjes, stoofappeltjes en een paar druppeltjes hele oude eh, ja, wat voor drank ook alweer? Ik weet het echt niet meer. Lekker, een stoofpeertjesijsje. Met een echte ouderwetse oma-smaak.



Hier houden mijn notities op, dus nu wordt het heel hard nadenken...

Op de huid gebakken vis, welke soort weet ik echt niet meer. Dit was niet één van mijn favorieten sowieso. Erbij broccoli, spinazie, aardappelpuree.



Ehm, ja. Dit wás dus de hazenrug in hazenbloedsaus. Fantastische wildsmaak. De bloedsaus deed in de verte denken aan chocolade. Zoals je ziet was ik te verdiept in de heerlijkheid van het gerecht om een foto te maken.



Kaasplankje, met van links naar rechts van mild naar sterker. Er zaten o.a. een geitenkaasje bij en een schilmmelkaasje. Ik kan normaal absoluut geen schimmelkaas eten, maar deze lustte ik dus wel. Het brood dat erbij zat was goddelijk en gemaakt door iemand die in Frankrijk cum laude is afgestudeerd aan één of andere brooduniversiteit. Ik weet ff niet meer wat voor drank dat was die erbij zat maar het was zoet.



Het toetje. Iets met chocolade en fruit. Heerlijk zompig in je mond. Het was een speciale chocoladesoort, maar die heb ik dus niet meer genoteerd.



Bij het weggaan kregen we nog een marshmellow met pepermuntsmaak.

Sorry dat ik helemaal niks kan vertellen over de wijnen. De namen waren allemaal veel te lang om op te schrijven en ik vond dat zonde van mijn tijd. Ze waren allemaal ontzettend lekker en kwamen uit alle windstreken (o.a. Duitsland, Marokko). Als ik nog een mailtje van ze krijg, zal ik hier neerschrijven welke wijnen het waren, maar ik heb er echt geen verstand van.
Heufjedonderdag 19 juni 2008 @ 10:51
Volgende week zaterdag gaan wij bij Floris eten. Kijk er echt heel erg naar uit. Het menu zal vast wel weer veranderd zijn tov de beschrijving hierboven. Als ik het allemaal kan onthouden zal ik ook een beschrijving van het menu geven.
Paxliedonderdag 19 juni 2008 @ 12:42
Je hebt ongeveer hetzelfde concept in Amsterdam zitten.

Ik heb daar toen gegeten met een vriend samen en dat was echt verschrikkelijk lekker

Site daarvan is: http://www.indekeuken.com/
Maeghandonderdag 19 juni 2008 @ 20:57
Ik wil ook al tijden naar dat restaurant, maar ik weet gewoon dat ik er niet van kan genieten als iets zo veel geld kost. Voor mij blijft dat toch een maand boodschappen he... Maar zodra ik rijk word ga ik erheen hoor! Ik had erover gelezen in Delicious. en het concept spreekt me wel aan (wijn, wijn, nog meer wijn? klinkt goed) en de gerechten klinken allemaal heel lekker. De kwaliteit schijnt inderdaad heel goed te zijn, maar ja, het blijft wel 80 euro per persoon... Ik wou dat ik niet zo'n nare calvinistische inslag had.
Isegrimdonderdag 19 juni 2008 @ 21:34
Calvinisme.
Maeghandonderdag 19 juni 2008 @ 21:53
quote:
Op donderdag 19 juni 2008 21:34 schreef Isegrim het volgende:
Calvinisme.
Tja, sorry, het zijn m'n roots, ik kan er niks aan doen. Mijn voorouders zijn Zwitserse zendelingen en toen ze in Nederland aankwamen zijn ze vlak tegen Zeeland aan gaan wonen. Het spijt me.
Euc-vrijdag 20 juni 2008 @ 15:32
Hey wat een leuk topic, heb dit helemaal gemist op de een of andere manier

Ziet er heel erg leuk uit allemaal, klinkt lekker en ook niet echt duur, helaas kom ik zelden in Rotterdam, dus erg snel zal ik er niet gaan eten.

Ik zie trouwens verschillende keren "carvers" geschreven staan, dit klopt niet en moet "canners" zijn, wat gewoon een bepaald soort kreeft is, veel mensen denken onterecht dat het niet volgroeide kreeften ("baby's") zijn, maar ze worden gewoon niet groter
Heufjemaandag 30 juni 2008 @ 21:51
Afgelopen zaterdag dus bij Floris (en Daan) gegeten.

Even na half 7 stapten wij binnen, Daan stond al bij de deur en heette iedereen welkom en stelde zich voor.

Onze vrienden zaten al aan de champagne, wij natuurlijk ook maar een glaasje genomen. Daar begonnen we dus mee. Erbij kwam een eenvoudige amuse, gezouten amandelen, chorizo van eoa speciaal wollig varken uit Hongarije en een heerlijke groene olijf.

Op het bord konden we al zien wat we ons allemaal te wachten stond, het was weliswaar in het frans geschreven, maar het meeste begrepen we desondanks toch wel.
Ook de wijnen stonden al op een rijtje uitgestald.

Ik heb geen foto's gemaakt, zal het dus moeten doen met een korte beschrijving en laat de rest aan jullie verbeelding over.

Iedere gang werd door Floris per tafel aangekondigd waarna Daan de wijn inschonk en er steeds weer een mooi verhaal bij had over de wijn/spijs combinatie

We kregen achtereenvolgens:
- Dun gesneden coquilles met zeekraal en kaviaar
- Rauwe tartaar van kalf met een oester, deze was erg vlezig, was een zogenaamde 'klepper-oester'
- Gepocheerd ei met zomertruffel, werd door Floris aan tafel geraspt
- Wild bouillon met een wonton van ganzenlever, hierbij instructies van Daan hoe het beste te eten, eerst wat bouillon, dan wonton in zijn geheel en daarna restant bouillon
- Twee verschillende bereidingen van konijn, waarbij 1 wild en 1 tam was
- Makreel met stukjes tomaat en avocado puree
- Granitee van vlierbessen met olijfolie, waarbij de vlierbessen vers geplukt waren op de Honingerdijk
- Tarbot en canelloni met varkenswang, weer van het zelfde wollige varken uit Hongarije
- Zelf gedraaid worstje van lam met terrine van asperge en (weet ik ff niet meer)
- Kaas plankje met en glas heerlijke Mavrodaphne
- Rabarbercompote en mouse van witte chocolade.

Ik vond ieder gerecht echt heerlijk. Alle gerechten waren ook heel mooi opgemaakt, allemaal kleine schilderijtjes, op steeds weer ander servies.

Bij ieder gerecht een heerlijke bijpassende wijn, uit diverse landen, Duitsland, Oostenrijk, Roemenie, Spanje, NieuwZeeland, Frankrijk, Italie. De namen weet ik allemaal niet meer. Wel de dessertwijn, dat was iets nieuws, een Rose Port van Croft. Dat vind ik een aanrader, wil ik zeker zelf ook gaan kopen.

Tot slot nog een dubbele espresso met een glas Park XO als afsluiting van een super avond.

Er zijn natuurlijk altijd mensen die willen weten hoeveel zo'n avond nu kost. Na voor 4 personen 444 euro (excl fooi) afgerekend te hebben, stonden wij om 00.30uur weer buiten.
Maeghandinsdag 1 juli 2008 @ 00:28
Die Rose port is idd nieuw, zag ik pas in een vakblad aangekondigd staan.

Ik heb gereserveerd voor december. Op de verjaardag van m'n vriend, zodat ik een excuus heb om een hoop geld uit te geven, en ook nog om de tijd te hebben om te sparen =P
PeRidinsdag 1 juli 2008 @ 07:22
Ha toch wel Maeghan? .
Daviddinsdag 1 juli 2008 @ 11:10
in vergelijking met de librije oid is dit zelfs eerder 'goedkoop' te noemen, lijkt me... hoewel het natuurlijk veel geld blijft.
#ANONIEMdinsdag 1 juli 2008 @ 15:25
quote:
Op dinsdag 1 juli 2008 00:28 schreef Maeghan het volgende:
Die Rose port is idd nieuw, zag ik pas in een vakblad aangekondigd staan.

Ik heb gereserveerd voor december. Op de verjaardag van m'n vriend, zodat ik een excuus heb om een hoop geld uit te geven, en ook nog om de tijd te hebben om te sparen =P
goedzo
Maeghandinsdag 1 juli 2008 @ 20:34
quote:
Op dinsdag 1 juli 2008 07:22 schreef PeRi het volgende:
Ha toch wel Maeghan? .
Ja ik kan het zelf ook nog niet geloven, maar ja. Het staat in het bevestigingsmailtje.
Gelukkig kunnen afstammelingen van calvinistische pseudo-zeeuwen ook impulsief zijn.

Oh en het is jullie schuld natuurlijk. En owee als ik het niet lekker vind!
Heufjedinsdag 1 juli 2008 @ 23:12
quote:
Oh en het is jullie schuld natuurlijk. En owee als ik het niet lekker vind!
Je zult het vast en zeker lekker vinden!!! Trouwens ook lekker tijdig gereserveerd.

Veel plezier alvast. Laat wel ff weten hoe het je het vond.
Isegrimdinsdag 1 juli 2008 @ 23:15
Dat is onmogelijk.
Maeghandinsdag 1 juli 2008 @ 23:19
quote:
Op dinsdag 1 juli 2008 23:12 schreef Heufje het volgende:

[..]

Je zult het vast en zeker lekker vinden!!! Trouwens ook lekker tijdig gereserveerd.

Veel plezier alvast. Laat wel ff weten hoe het je het vond.
Ik zei toch al dat ik moet sparen? Nee ff serieus, leek me leuk voor de verjaardag van m'n . Hij houdt wel van eten (de liefde van de man...).
Isegrimdinsdag 1 juli 2008 @ 23:27
quote:
Op dinsdag 1 juli 2008 23:15 schreef Isegrim het volgende:
Dat is onmogelijk.
Dat je het niet lekker vindt dus.
BliksemSchigtdonderdag 24 december 2009 @ 13:36
Gisteren na 2.5 jaar weer geweest, en het was weer net zo lekker ! Ongelooflijk lekker hoe de chef elk stukje vlees en vis zo sappig, mals, smaakvol kan bereiden. Het is echt geniaal.

Geen idee meer wat het allemaal precies was, er zat in ieder geval rund, eend, wild zwijn, heilbot, snoekbaars en de combinatie hert en coquille tussen.

Ook de wijnen waren op 1 witte en een sherry achtig iets zeer goed te doen. Vooral een hele aparte shiraz bij de eend en een champagne bij het desert.

Superavond gehad!
Vanyeldonderdag 24 december 2009 @ 15:57
jaloersjaloersjaloers. Aan de andere kant zie ik dit maar als aansporing om ook weer eens te gaan.
quote:
Op dinsdag 1 juli 2008 00:28 schreef Maeghan het volgende:
Ik heb gereserveerd voor december. Op de verjaardag van m'n vriend, zodat ik een excuus heb om een hoop geld uit te geven, en ook nog om de tijd te hebben om te sparen =P
en?
Isegrimdonderdag 24 december 2009 @ 17:18
Niet alleen het eten is er lekker. De sommelier is ook niet te versmaden. Ik ben fan van Daan.
heiden6donderdag 24 december 2009 @ 19:04
quote:
Op donderdag 24 december 2009 17:18 schreef Isegrim het volgende:
Niet alleen het eten is er lekker. De sommelier is ook niet te versmaden. Ik ben fan van Daan.
De wijn of de sommelier? Of allebei?