abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_50392452
Een paar maanden geleden stuitten we op de site en spraken we af zodra we iets te vieren hadden er te gaan eten. In de keuken van Floris: een restaurant in Rotterdam met het heerlijke concept dat er maar 1 menu is en je dus niet hoeft te kiezen. Na een aperitief tegen zevenen wordt om half acht de eerste gang geserveerd. Vanaf dat moment volgt ongeveer elk half uur een nieuwe gang. Bij elke gang wordt een half glas wijn geserveerd. Je kunt ook kiezen voor een kwart
Theoretisch kun je gangen overslaan, maar dat is normaliter niet echt aan mij besteed. Na het proeven van de eerste gang al helemaal niet meer, toen was ik vastbesloten alles te proeven dat Floris voor ons in elkaar draaide.

De sfeer bij Floris was prettig: netjes, maar toch zo casual dat je zeker niet hoeft op te zitten. Kok Floris neemt de gerechten voor zijn rekening, gastheer Daan doet de rest. Voor een liefhebber van romantische gesprekken en elkaar diep in de ogen kijken is dit restaurant misschien niet de beste keus. Zeker niet als ze met mij op pad is. In de keuken van Floris is namelijk letterlijk in de keuken van Floris. Langs de muur aan een kant van het restaurant staat een lange bank vanwaar je de kok heerlijk op de vingers kunt kijken tijdens het bereiden en opmaken van het eten. Voor de mensen aan de overkant van de tafel is het zicht iets minder, de interessantste taferelen spelen zich (schuin) achter hen af. Vandaar dat ik tijdens het aperitief lekker naast mijn date op de bank kroop om goed uitzicht te hebben. Gelukkig was het niet vol en werd er niet moeilijk gedaan. Vlak voor de eerste gang geserveerd werd, werden de tafeltjes (van ons en de buren, die ons voorbeeld volgden) heringericht, zodat we lekker zo konden blijven zitten. Perfect uitzicht, weinig romantisch gestaar.

Aan de andere kant van het restaurant was het overigens prima mogelijk je op je tafelgenoot te concentreren, daar kon je (logischerwijs) minder goed kijken. En kletsen. Floris hoort graag nog tijdens de avond wat mensen van het eten vinden en kletst er tijdens het werk gezellig over, als je dat leuk vindt.

Maar goed, ik probeer een recensie te schrijven, dan moet ik toch minstens iets over het eten melden. De wijnnamen ben ik meestal al vergeten voor ze uitgesproken zijn. Wijnen kiezen en onthouden is niet mijn sterkste kant. Wat ik op de foto kan nakijken, wordt bij naam genoemd.

Het menu van de avond (wisselt 10x per jaar) staat op een groot krijtbord:


Gang 1, de zeeslammer, bestaat uit een oester, zeewier, een komkommerplantje en een gepocheerd kwartelei. Dit alles wordt in een glas geserveerd. Aan tafel wordt er kokendhete tonijnbouillon bij geschonken. Door met het glas te draaien, gaar je de oester. Dan drink je eerst de tonijnbouillon, om vervolgens van het vaste voedsel een enorme smaakexplosie te krijgen. Het kwarteleitje is zacht gepocheerd en dus van binnen nog vloeibaar. Dat verwachtte ik niet, dus ook qua mondgevoel was het nogal een verrassing, dat vloeibare ei met die iets stevige oester en de groene accentjes. Jammie.


Erbij werd witte Chateaux Pigoudet La chapelle geschonken. Die bracht achteraf de smaak van de oester heel sterk terug, dus dat bleef genieten.

Tussen de gangen dronken we Staatl Fachingen water (3.75 per fles). In dit water proef je de mineralen. Het werkte ideaal om de smaakpapillen te neutraliseren, zodat we ook weer konden genieten van gang 2:

Simmenthaler tartaar, eendelevercreme en crostini, met een beetje auberginecreme.
Het was erg leuk om Floris bezig te zien met het draaien van de tartaar en opmaken van deze bordjes. Lekker geconcentreerd, maar niet te beroerd om even te babbelen over zijn mooie Wusthof Culinar messen.



Qua gerecht deed dit het net niet helemaal voor mij. Alle smaken waren lekker, de tartaar ontzettend zacht en vol van smaak, maar na die explosie van gang 1 miste ik net de pit. Mijn date was wel erg tevree over de smaak.



Wijn: Rosa del Golfo. Deze spetterende rose blies het gerecht een beetje weg. Te lekker voor het eten. Zwaar van smaak, vol wild fruit.

Voor de geïnteresseerden was de hele avond te bekijken welke wijnen we gedronken hadden of nog gingen drinken. Die stonden namelijk, genummerd en wel, uitgestald op de bar.


De wodka hebben we niet gedronken. Die was waarschijnlijk voor de liefhebber.

Verder genieten van gang 3, een onverwacht smakelijke Salade Caesar vegetarienne


Floris had de sla (van die minikropjes) even gebakken en de ansjovis vervangen door kappertjesmayonaise. Normaal proef ik altijd alle smaakjes apart. Dat was hierbij geen goed idee, apart was het allemaal best lekker, maar niet bijzonder. De combinatie maakte het bijzonder en bijzonder lekker. Weer een verrassing, dat een simpel, vegetarisch slagerecht zo kan knallen.
Erbij weer een rose, Les Domaniers de Puits Mouret. Lekker, maar ik kon de rose van een gang eerder moeilijk vergeten.

Gang 4 is een soepje, en wel aspergebouillon met rollade en spekjes van Kamper lam.
Leuk, hoe de knapperige spekjes je even wakker schudden. Over dit gerecht is weinig te vertellen. Goede aspergebouillon, lekkere rollade, fijne combinatie.



De wijn was wel even schrikken. Een Riesling (van het etiket: 2005 Riesling hochgewachs trocken, monzinger fruhlingsplatzchen). Normaal voor mij geen wijn waar ik van geniet, maar deze was net een tikje ziltig en vulde de soep perfect aan.

Bijna halverwege het feest, gang 5, de Noorse carver (moeilijk leesbaar).
Alweer lekker, aten we jonge kreeft.



Vooraan op het bordje mango met rode peper, achteraan avocado met Granny Smith. Ik vond het lekkerder met de mango, mijn date met de avocado. Grappig was wel dat de wijn duidelijk bij de avocado was uitgezocht. Daarmee smaakte hij super, terwijl hij in combinatie met de mango helemaal niet meer bijzonder was. De flits viel helaas bij de meeste foto's precies op deze fles, dus ik kan niet veel meer ontcijferen dan Veracruz.

Poeh, dit verhaal is een stuk uitgebreider dan gepland. Moet nu echt andere dingen gaan doen. De rest volgt, maar dat wordt niet meer vandaag of morgen. De conclusie is in elk geval dat Floris een groot succes is!
Op 28 februari 2012 19:20 schreef lezzer en op 31 augustus 2013 21:27 schreef DancingPhoebe:Jezus, Vanyel, wat een fantastische tips geef jij toch altijd!
  dinsdag 12 juni 2007 @ 23:58:28 #2
22851 Erosjuhhh
Blijven dromen schatjuh
pi_50394143
wow ziet er goed uit
Vroeger maakte het niet uit welk bier je dronk, maar toen dacht je ook dat alle meisjes hetzelfde waren
pi_50394312
Ik krijg altijd zo'n apart *nietnadertenoemenlichaamsdeel*gevoel wanneer jij het hebt over mondgevoel....

Met foto's is het nog mooier. Ik ben voor binnenkort daar eten!
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
  woensdag 13 juni 2007 @ 00:21:58 #4
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_50394923
Complimenten voor je uitgebreide verslag
Leuke foto indruk ook zeg!
Leuk om te lezen en idd. voor een liefhebber een pracht restaurantje om te eten
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
  woensdag 13 juni 2007 @ 02:52:35 #5
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_50397529
Prima recensie.

Misschien mergen voor de modjes met Uitgebreide Food recensies. ?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  woensdag 13 juni 2007 @ 02:59:44 #6
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_50397575
Dat restaurant doet mij trouwens een beetje denken aan het concept van Lambermons in Haarlem:
Bluezz' en golfer's Restaurant-recensies, # 3

Klinkt erg goed.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_50398816
quote:
Op woensdag 13 juni 2007 00:03 schreef DancingPhoebe het volgende:
Ik krijg altijd zo'n apart *nietnadertenoemenlichaamsdeel*gevoel wanneer jij het hebt over mondgevoel....
Je wordt er geil van?

Ik vind bij bepaalde gerechten hoe het voelt bijna net zo belangrijk als hoe het smaakt. Apsergebouillon heeft over het algemeen niet echt mondgevoel, dat hoort zo, maar bij iets als die zeeslammer is er vast over nagedacht en het werkt. Je krijgt gewoon een fijne voelverrassing als dat eitje knapt.
Op 28 februari 2012 19:20 schreef lezzer en op 31 augustus 2013 21:27 schreef DancingPhoebe:Jezus, Vanyel, wat een fantastische tips geef jij toch altijd!
pi_50402330
quote:
Op woensdag 13 juni 2007 07:54 schreef Vanyel het volgende:

[..]

Je wordt er geil van?
Kind zulke boute woorden zou ik bij een verfijnd topic als dit niet in de mond willen nemen!
De lambermons link had ik idd ook al genoemd.
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
  woensdag 13 juni 2007 @ 12:04:22 #9
22389 boku
Oppermoppermidget
pi_50405247
Schitterend verslag zeker met die mooie foto's erbij. En aangezien ik op het moment toch in Rotterdam woon toch maar eens gaan eten. Het concept spreekt me erg aan.
“Do nothing which is of no use.” - Miyamoto Musashi
pi_50408311
Restaurants waar je hongerig naar toe gaat en hongerig thuis komt.
Ik word al depressief als ik naar het bordje kijk, laat staan als ik de rekening erbij krijg.
  woensdag 13 juni 2007 @ 14:25:31 #11
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_50410227
quote:
Op woensdag 13 juni 2007 13:32 schreef sampoo het volgende:
Restaurants waar je hongerig naar toe gaat en hongerig thuis komt.
Ik word al depressief als ik naar het bordje kijk, laat staan als ik de rekening erbij krijg.
Dat is echt bull.
Juist bij dit soort restaurants hebben ze de porties goed op hoeveelheid ingeschat.. vanwege de meerdere gangen.
Je gaat echt wel met een voldaan gevoel naar huis.. en ook voor dit soort restaurants geldt, heb je niet genoeg dan vraag je gewoon een supplement, dat is echt geen schande ofzo.
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
pi_50411078
quote:
Op woensdag 13 juni 2007 13:32 schreef sampoo het volgende:
Restaurants waar je hongerig naar toe gaat en hongerig thuis komt.
Ik word al depressief als ik naar het bordje kijk, laat staan als ik de rekening erbij krijg.
Welk gedeelte van 10 gangen begrijp je niet?
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
pi_50416183
quote:
Op woensdag 13 juni 2007 14:25 schreef MissHobje het volgende:

[..]

Dat is echt bull.
Juist bij dit soort restaurants hebben ze de porties goed op hoeveelheid ingeschat.. vanwege de meerdere gangen.
Je gaat echt wel met een voldaan gevoel naar huis.. en ook voor dit soort restaurants geldt, heb je niet genoeg dan vraag je gewoon een supplement, dat is echt geen schande ofzo.
Geslacht: Vrouw.

10x zoveel supplementen vragen gaat niet zonder een hogere rekening.
quote:
Op woensdag 13 juni 2007 14:46 schreef DancingPhoebe het volgende:

[..]

Welk gedeelte van 10 gangen begrijp je niet?
Geslacht: Vrouw.

10x niks blijft niets.
  woensdag 13 juni 2007 @ 20:36:44 #14
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_50424225
Vanyel, ik ben wel benieuwd naar deel 2 van het verslag.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_50426645
Dan moet ik je misschien vast waarschuwen. Na gang 6 werd ik een beetje jolig en was ik veel te enthousiast met eten en kletsen bezig om nog heel veel foto's te maken. Er komen er dus nog maar 3 ofzo.
Ik probeer morgen.
Op 28 februari 2012 19:20 schreef lezzer en op 31 augustus 2013 21:27 schreef DancingPhoebe:Jezus, Vanyel, wat een fantastische tips geef jij toch altijd!
  woensdag 13 juni 2007 @ 21:27:18 #16
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_50426682
Klint wel erg lekker en een leuke recensie
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_50431247
quote:
Op woensdag 13 juni 2007 21:26 schreef Vanyel het volgende:
Dan moet ik je misschien vast waarschuwen. Na gang 6 werd ik een beetje jolig en was ik veel te enthousiast met eten en kletsen bezig om nog heel veel foto's te maken. Er komen er dus nog maar 3 ofzo.
Ik probeer morgen.
Kan ik me voorstellen
Als die kwartjes wijn
Maar echt een leuk verslag + foto's
pi_50442207
Wat een kleine porties zeg, dat stop je toch in je holle kies?
pi_50442862
Als al die kneuzen die over de portiesgrootte zeuren nu eens een eigen topic openen "copieuze aardappelgerechten voor weinig."
Dan kunnen de mensen die dit soort eten wel waarderen in dit topic blijven hemelen hoe ontzettend goed dit er allemaal wel niet uitziet?
Dat doen? Ok, dank jullie wel!
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
pi_50463663
Toch bijzonder dat er mensen bestaan die het geen ruk interesseert hoe iets smaakt en eruit ziet, als het maar VEUL is.

Vandaag af maken gaat niet meer lukken, wordt ws. morgen.
Op 28 februari 2012 19:20 schreef lezzer en op 31 augustus 2013 21:27 schreef DancingPhoebe:Jezus, Vanyel, wat een fantastische tips geef jij toch altijd!
pi_50476665
quote:
Op donderdag 14 juni 2007 20:43 schreef Vanyel het volgende:
Toch bijzonder dat er mensen bestaan die het geen ruk interesseert hoe iets smaakt en eruit ziet, als het maar VEUL is.

Vandaag af maken gaat niet meer lukken, wordt ws. morgen.
Tsja, zal wel typisch Nederlands zijn, als je betaald voor iets, moet het in principe veel zijn. Smaak kun je niet zien, dus dat is minder belangrijk denk ik..

Gelukkig zijn er mensen die er anders over denken...
You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe
C. Sagan
pi_50480248
quote:
Op donderdag 14 juni 2007 11:19 schreef DancingPhoebe het volgende:
Als al die kneuzen die over de portiesgrootte zeuren nu eens een eigen topic openen "copieuze aardappelgerechten voor weinig."
Dan kunnen de mensen die dit soort eten wel waarderen in dit topic blijven hemelen hoe ontzettend goed dit er allemaal wel niet uitziet?
Dat doen? Ok, dank jullie wel!
Lul toch niet. Ik hoef niets voor weinig maar je kan die porties makkelijk 2x zo groot maken zonder de rekening al te veel te laten oplopen en dan ben ik wel bereid om er voor te betalen. De kosten in de wat luxere restaurants zitten nauwelijks in het eten. Nee, dus en geen dank.
pi_50480761
quote:
Op donderdag 14 juni 2007 11:19 schreef DancingPhoebe het volgende:
Als al die kneuzen die over de portiesgrootte zeuren nu eens een eigen topic openen "copieuze aardappelgerechten voor weinig."
Dan kunnen de mensen die dit soort eten wel waarderen in dit topic blijven hemelen hoe ontzettend goed dit er allemaal wel niet uitziet?
Dat doen? Ok, dank jullie wel!
Ik geef mijn mening, dat mag in NL toch wel?
  vrijdag 15 juni 2007 @ 14:15:15 #24
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_50486447
quote:
Op vrijdag 15 juni 2007 11:21 schreef sampoo het volgende:

[..]
Lul toch niet. Ik hoef niets voor weinig maar je kan die porties makkelijk 2x zo groot maken zonder de rekening al te veel te laten oplopen en dan ben ik wel bereid om er voor te betalen. De kosten in de wat luxere restaurants zitten nauwelijks in het eten. Nee, dus en geen dank.
Hoevaak heb jij al een 10-gangen diner gegeten met van die grote porties?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_50487256
Wat een geweldig leuk verslag!
Ziet er echt meer dan verzorgd uit ook

En voor de neagtievelingen die lopen te miepen over de grootte van de gangen: Zijn zeker ook de mensen die lopen te zeuren als er geen kersje op de appelmoes zit als ze uit eten gaan bij een van der Valk wegrestaurant
pi_50493815
Deel 2

Vreemd om halverwege het diner te beginnen met schrijven, maar het is tijd voor de volgende ronde van Vanyel in de keuken van Floris. Het helpt zeker dat ik was aanbeland bij gang 6, dat was er een waarvan me nu weer het water in de mond loopt als ik eraan denk..

Croque monsieur Floris
Toen ik het op de kaart zag staan dacht ik: "hmm, tosti. Wat kun je daar in godsnaam voor bijzonders mee". Dit dus


De 'tosti' van Floris bestaat uit een geroosterd witbrood belegd met pata negra ham en schuim (uit een ouderwetse slagroomspuit met patroon) van een 3 jaar in een grot gerijpte kaas. De naam is me helaas ontschoten. Ik ben aan het oefenen met kaas, langzaam maar zeker kan ik steeds meer smaakjes waarderen. Deze was puur (toen we vroegen wat het was, spoot Floris een toefje kaas op onze vingers om te proeven) voor mij iets te sterk, maar in combinatie met de andere ingrediënten opeens heel lekker zacht en smaakvol.
De garnering bestond uit 'sprietensla' en een langoustine. Het schattige oranje drupje verderop op het bord is tomatencaramel.
Als elke tosti zo smaakte zou ik ze een stuk vaker eten!
Bij deze tosti een Rioja. Gailur, Crianza 2001 roept het etiket.

Gang 6 was de laatste van de voorgerechtachtigen en de laatste gang die op de foto staat. In plaats van een spoom stond voor nummer 7 Granité op de kaart.
Geen onprettig hapje, maar duidelijk meer bedoeld om je smaakpapillen even wat te laten rusten dan om je weer orgastisch te maken, was dit een glaasje bosvruchtenijsschaafsel met een scheutje olijfolie. Best lekker. Tot mijn schande stond ik te bellen toen deze gang werd opgediend (belangrijk, heus), dus ik heb waarschijnlijk het speciale van de olijfolie gemist. Volgens mijn date maakte die het gerecht wel net iets bijzonders.

Tijd voor de eerste hoofdgerechtachtige, op de huid gebakken rode mul, stamppotje, schaaldierschuim.
In het stamppotje zaten olijven en bleekserderij, het schaaldierschuim werd gespecificeerd naar kreeftenschuim. Dit vond ik een van de minste gerechten. Dat kon zomaar eens aan mij liggen, mijn date vond het wel lekker en de buren roemden dit gerecht zelfs als het beste van de avond. Wat er minder aan was.. Ik denk de combinatie van smaken. Dat ik niet wild ben van bleekselderij en het kreeftenschuim iets te zeeïg vond, hielp niet.
We dronken een witte wijn met de welluidende naam Amayna, een sauvignon blanc uit 2006.

Volgde een moment van grote schrik. Gang 9, Lozère lamszadel, jus van lam en lamsoren werd van het bord gewist. Oooohjeee wat nu? Dit gerecht bleek niet in de planning te staan, ze waren een beetje vergeten het te vervangen door Lozère kalfshartzwezerik met lamsnek.
Spannend. Ik had nog nooit zwezerik gegeten. Tot mijn verrassing bleek dat heel lekker! Het was lekker knapperig gebakken, met een stevige knisperbuitenkant maar zacht van binnen. Met de lamsnek had ik heel toevallig dikke pech: Floris had blijkbaar niet goed gekeken en mij een nekje geserveerd waardoor die dikke zenuw liep. Niet lekker dus. Toen hij tijdens het opmaken van de kaasbordjes vroeg wat we van het vorige gerecht vonden, was ik zowaar eerlijk. Niet zo enthousiast. Floris baalde als een stekker en wilde meteen de oven aanzetten om te laten proeven hoe het gerecht bedoeld was. Met de kaas in het vooruitzicht zat ik daar niet bijzonder op te wachten, dus is mijn lammetje van de rekening gehaald. Netjes. Service waarvan je blij wordt.
Overigens dronken we een lekkere volle Causse Rouge.

De gerechtenfoto's zijn op, maar ik heb nog een leukje van twee geconcentreerd werkende heren. Zo te zien is een van de twee druk met de Ceasar.


Voor de liefhebber was er een intermezzo van, uhh, kaas Een leuk bordje met twee geiten- en twee koeienkaasjes, waarvan twee hard, een zacht en een schimmel. In het midden lag een gezellige dadel. Dit hapje maakten we compleet door het drinken van een sherry met duidelijke rozijnenaccenten.

Bijna tijd om naar huis te gaan, alleen nog gang 10 te gaan: Gemarineerde kersen met lavendelgeitenkarnemelkijs, pure chocolade en pistache.
Met een drankje met de opwekkende naam Elysium.
Nu lieten we het een beetje afweten. Mijn date is niet gek op zoetigheid (maar toch heus vrouw) dus liet deze gang aan zich voorbij gaan. Om vervolgens uiteraard uitgebreid van de mijne te proeven..
Ik durf het bijna niet te zeggen, maar van dit gerecht kan ik de smaak niet meer terughalen. Dat heeft heel misschien iets te maken met de hoeveelheid halfjes wijn die ik inmiddels had genuttigd. Het ijs is me wel vaag bijgebleven. Het smaakte naar lavendel (mwah) en frissig naar yoghurt/geit. Precies zoals het bedoeld is denk ik..

Al met al hebben we een topavond gehad. Alles klopte. Dat ik hier en daar een gerecht niet helemaal top vond, heeft waarschijnlijk meer te maken met de hoge standaard die Floris zette met zijn eerste gerecht dan met de kwaliteit van de mindere gerechten. Dat ik aan het eind wat minder helder was dan aan het begin is misschien een beetje jammer, maar ik had de wijnen zeker niet willen missen, die maakten de smaakbeleving toch wel af.

Na vijf en een half uur entertainment werd ons gevraagd 140 euro en een beetje af te rekenen. Dat is niet weinig geld, maar gezien de kwaliteit van het gebodene zeker niet duur.

Hoera voor Floris

[ Bericht 0% gewijzigd door Vanyel op 15-06-2007 22:33:53 ]
Op 28 februari 2012 19:20 schreef lezzer en op 31 augustus 2013 21:27 schreef DancingPhoebe:Jezus, Vanyel, wat een fantastische tips geef jij toch altijd!
  vrijdag 15 juni 2007 @ 17:52:58 #27
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_50493932
Tweede deel van het menu klinkt ook geweldig, Vanyel.
Het water liep me bij sommige beschrijvingen in de mond.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_50495438
Ik krijg er honger van

Wat op zich best netjes is aangezien ik net een flink stuk mon chou taart achter de kiezen heb
pi_50498407
quote:
Op vrijdag 15 juni 2007 18:44 schreef Weird- het volgende:
Ik krijg er honger van

Wat op zich best netjes is aangezien ik net een flink stuk mon chou taart achter de kiezen heb
Hier ook zo, alleen dan niet vol van Mon Chou taart

Echt heel tof verslag. Kan je het ook niet plaatsen in het topic wat hier al eerder werd genoemd? Dit topic zakt uiteindelijk om hoogstwaarschijnlijk in de vergetelheid te raken, en die andere wordt bij tijd en wijle omhoog gekicked
pi_50508778
quote:
Op vrijdag 15 juni 2007 14:15 schreef golfer het volgende:

[..]

Hoevaak heb jij al een 10-gangen diner gegeten met van die grote porties?
Te weinig. 10 gangen of niet. Het blijft weinig voedsel. Ik zou zo 10 van die borden vol op kunnen.
pi_50513012
Misschien ben je dan gewoon een enorme vreetzak?

Voor mensen die echt van heel veel eten houden, kan het inderdaad te weinig zijn, maar tot de iets bovengemiddelde eter is het echt wel zat. Voor mijn vriendin zelfs te veel, terwijl die normaal geen grote moeite heeft met bijvoorbeeld kapsalons naar binnen schuiven.
Op 28 februari 2012 19:20 schreef lezzer en op 31 augustus 2013 21:27 schreef DancingPhoebe:Jezus, Vanyel, wat een fantastische tips geef jij toch altijd!
  zaterdag 16 juni 2007 @ 10:33:36 #32
101884 PeRi
Allons-y!
pi_50513798
Jeetje wat een tof restaurant, alles klinkt erg lekker, en de prijs valt zeker mee. Even onthouden dus, Floris!
Whatever I want.
pi_50524037
quote:
Op zaterdag 16 juni 2007 09:20 schreef Vanyel het volgende:
Misschien ben je dan gewoon een enorme vreetzak?

Voor mensen die echt van heel veel eten houden, kan het inderdaad te weinig zijn, maar tot de iets bovengemiddelde eter is het echt wel zat. Voor mijn vriendin zelfs te veel, terwijl die normaal geen grote moeite heeft met bijvoorbeeld kapsalons naar binnen schuiven.
Ik zou er minder problemen mee hebben als ik niet zelf zou moeten betalen. Ik ben gewoon best wel een krent wat eten betreft. Ik wil naast lekker ook gewoon een beetje kwantiteit.
pi_50538383
quote:
Op vrijdag 15 juni 2007 17:46 schreef Vanyel het volgende:

Na vijf en een half uur entertainment werd ons gevraagd 140 euro en een beetje af te rekenen. Dat is niet weinig geld, maar gezien de kwaliteit van het gebodene zeker niet duur.
Ik vind dit bijzonder meevallen. 51/2 uur zitten, goed en apart eten, liters wijn (ongeveer dan) voor 140 euro vind ik niet slecht...
You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe
C. Sagan
  zondag 17 juni 2007 @ 08:46:31 #35
101884 PeRi
Allons-y!
pi_50538418
quote:
Op zaterdag 16 juni 2007 10:33 schreef PeRi het volgende:
Jeetje wat een tof restaurant, alles klinkt erg lekker, en de prijs valt zeker mee. Even onthouden dus, Floris!
Het is 4 juli geworden .
Whatever I want.
pi_50539419
Wat leuk! Hoop dat het jou net zo bevalt als ons.
Recensie met foto's zijn welkom hoor
Op 28 februari 2012 19:20 schreef lezzer en op 31 augustus 2013 21:27 schreef DancingPhoebe:Jezus, Vanyel, wat een fantastische tips geef jij toch altijd!
pi_51126442
Vanavond dus eten . Ben erg benieuwd en heb er veel zin in.
pi_51157164
Maar hoe was het?
Op 28 februari 2012 19:20 schreef lezzer en op 31 augustus 2013 21:27 schreef DancingPhoebe:Jezus, Vanyel, wat een fantastische tips geef jij toch altijd!
pi_51157524
Wow zeg, daar wil ik ook wel een keertje gaan eten, ziet er supergoed uit.
pi_51157551
En ze zijn nog niet eens duur ook, zie ik op de site.
pi_51158054
quote:
Op donderdag 5 juli 2007 08:22 schreef Vanyel het volgende:
Maar hoe was het?
Super! Echt supertof. We hadden hetzelfde menu als jij had, met volgens mij 1 kleine verandering. Het eten was echt perfect, Floris en Daan zijn echt superaardig. Je kan vragen wat je wil, leggen alles prima uit, alles over het eten en de wijn.

Gang 1 waren we een beetje angstig voor hoe we dat nou weg moest krijgen, maar dat was echt een smaakexplosie ! Die boullion erbij maakte het echt overheerlijk. De tartaar was okay, de salade erna was erg apart maar ook weer lekker. Lamsvlees in de aspergeboullion was ook erg goed te eten.

De Noorse carver was echt super. Met die stukjes appel erdoor, mango erbij. Heerlijke stukjes kreeft. ! De croque monsieur was ook wel prima, maar het garnaaltje met caramel erbij was eigenlijk nog veel lekkerder. De granite was echt zooooooo lekker. Jezus, wat was die goed. Overrijpe rode vruchten (bramen, frambozen en bosbessen), met wat vanille, suiker en romige olijfolie. Met een scheutje vodka erover en daarna even in de koeling. Fantastisch. Daar konden er nog wel 10 van naar binnen .

De rode mul was ook erg lekker, heerlijk gemaakt. Normaal nooit zo'n fan van aardappelpuree, maar zo was ie erg lekker. Wij hadden wel de Lozère lamszadel. Twee stukjes lam op andere wijze bereidt. Eentje in de oven en de ander aangebakken en daarna zichzelf laten garen. Allebei erg lekker, goed mals. Erg prettig . Het kaasplankje sloegen we over, niet zulke kaaseters . Het nagerecht was verrassend ook erg lekker. Geitenkarnemelkijs .. Geen idee wat je daar van had moeten denken, maar je proefde het amper en het was lekker romig.

De wijnen erbij waren stuk voor stuk allemaal erg ok. Twee vielen een beetje tegen, maar de namen zijn een beetje ontschoten. De laatste wijn, de desertwijn was wel errug lekker. Ook de rose bij het derde gerecht was erg lekker.

Je merkte wel echt de combinatie van de wijn en het eten. Het vulde elkaar echt elke keer super aan. Naast ons zat een stel die al bijna te laat binnen kwamen en daarna het concept uitgelegd kregen, gingen zitten. Eerste wijn was een witte. Zegt meneer doodleuk. Ik drink geen witte wijnen. . Echt te debiel voor woorden. Floris en Daan nog een keer, snapt u het concept wel, etc? Maar nee, meneer en mevrouw wilden alleen maar rode wijn drinken. .Dan snap ik ook echt niet waarom je dan naar zo'n restaurant gaat. Het draaide vooral om die combinatie.

Echt een superavond gehad qua eten, qua drank, qua service, qua tent. Aanrader .
  donderdag 5 juli 2007 @ 11:19:28 #42
3869 David
Drum the drums
pi_51160861
quote:
Op donderdag 5 juli 2007 09:28 schreef BliksemSchigt het volgende:
Naast ons zat een stel die al bijna te laat binnen kwamen en daarna het concept uitgelegd kregen, gingen zitten. Eerste wijn was een witte. Zegt meneer doodleuk. Ik drink geen witte wijnen. . Echt te debiel voor woorden. Floris en Daan nog een keer, snapt u het concept wel, etc? Maar nee, meneer en mevrouw wilden alleen maar rode wijn drinken. .Dan snap ik ook echt niet waarom je dan naar zo'n restaurant gaat. Het draaide vooral om die combinatie.
Dit is echt walgelijk inderdaad, ik zou echt pissig worden, aangezien zij het op die manier toch ook een beetje voor jou verbrodden met hun idioot gelul.

Zo ben ik eens in Noorwegen enorm pissig geworden omdat er een Nederlander een enorme rel begon te maken met de obers en uiteindelijk de kok omdat het menu niet in het Nederlands was
pi_51169156
Jaloers jaloers jaloers!
Ik wil meer geld zodat ik vakerderder bij Floris kan eten...
Op 28 februari 2012 19:20 schreef lezzer en op 31 augustus 2013 21:27 schreef DancingPhoebe:Jezus, Vanyel, wat een fantastische tips geef jij toch altijd!
  donderdag 5 juli 2007 @ 18:44:55 #44
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_51175377
Zag er weer heerlijk uit om te lezen, BliksemSchigt.

Ik krijg trek.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_51178872
Hij verandert trouwens ongeveer 9 keer per jaar per menu en was dacht ik van 18 juli tot begin september dicht.
quote:
Op donderdag 5 juli 2007 11:19 schreef David het volgende:

[..]

Dit is echt walgelijk inderdaad, ik zou echt pissig worden, aangezien zij het op die manier toch ook een beetje voor jou verbrodden met hun idioot gelul.
En dan ook nog een gerecht niet lekker vinden in combinatie met de wijn. Ja, nogal logisch als je er witte wijn bij moet drinken .
pi_51405776
Mijn moeder is morgen jarig en ik geef haar een volledig arrangement (inclusief champagne) bij Floris cadeau. Ben er net geweest om te betalen en ze mailen me een mooie tegoedbon.

Wat een geweldige kerels, zeg. En die Daan daar wil ik wel een avondje naar kijken.
pi_51407213
quote:
Op donderdag 12 juli 2007 20:14 schreef Isegrim het volgende:
Mijn moeder is morgen jarig en ik geef haar een volledig arrangement (inclusief champagne) bij Floris cadeau. Ben er net geweest om te betalen en ze mailen me een mooie tegoedbon.

Wat een geweldige kerels, zeg. En die Daan daar wil ik wel een avondje naar kijken.
Misschien kun je een elfde gang regelen.
As the officer took her away, she recalled that she asked,
"Why do you push us around?"
And she remembered him saying,
"I don't know, but the law's the law, and you're under arrest."
  vrijdag 13 juli 2007 @ 04:49:51 #48
55709 Stereotomy
Mens sana in corpore sano
pi_51418775
quote:
Op donderdag 12 juli 2007 20:54 schreef heiden6 het volgende:

[..]

Misschien kun je een elfde gang regelen.
Ja, de gang bang.
Confidence through competence
pi_51419206
pi_56769061
Wij gaan vanavond (mijn vader, moeder en ik). Ik zal overal foto's van maken en het verslag hier plaatsen.
pi_56769103
Ik fiets er bijna dagelijks langs en ik zou er bijna dagelijks willen eten .

Veel plezier!
pi_56770237
Ik wil ook weer!
Veel plezier
Op 28 februari 2012 19:20 schreef lezzer en op 31 augustus 2013 21:27 schreef DancingPhoebe:Jezus, Vanyel, wat een fantastische tips geef jij toch altijd!
pi_56772284
heeft dit ook een website oid?

ziet er érg geweldig uit om eens te gaan doen

wow

ik denk ook dat ik hé-le-maal volzit na 10 gangen overigens...
Ja doei.
pi_56773022
http://www.indekeukenvanfloris.nl/

De website is niet zo uitgebreid.
pi_56783233
!!!

De rest van het verslag volgt morgen.
pi_56787458
wow ziet er geweldig uit.. alleen zó duur.. daar krijg ik nooit iemand bij mee
Ja doei.
pi_56787516
Het is niet duur voor wat je krijgt.

Wat je daar krijgt, is liefde in eetbare vorm. Kleine kunstwerkjes.

Oh, trouwens, je zit niet proppievol aan het einde van de avond, want het zijn allemaal mini-gerechtjes. Het is een soort proeverij.

Daan is echt een geweldige gastheer trouwens, ik had 'm zo mee naar huis willen nemen.

Foto's enzo komen nog, ik wacht nog op een mailtje van hen met daarin de beschrijving van alles wat we gegeten hebben. Ik was dat allemaal druk aan het noteren en toen zei het meisje van de bediening dat ik ook gewoon mijn mailadres kon afgeven en dan zou ik het per mail krijgen.
pi_56787534
ja, dat zie ik, dat het het waard is, MAAR ik ben de énige die ik ken die dat daar voor over zou hebben de rest is denk ik (incl. mijn vriend) van het type dat hier zeurt in het topic over dat 'het allemaal zo weinig is'

Ja doei.
pi_56787572
quote:
Op zondag 17 februari 2008 11:30 schreef motorbloempje het volgende:
ja, dat zie ik, dat het het waard is, MAAR ik ben de énige die ik ken die dat daar voor over zou hebben de rest is denk ik (incl. mijn vriend) van het type dat hier zeurt in het topic over dat 'het allemaal zo weinig is'



Ga maar een keer met mij dan. Mijn vriend wil toch ook niet mee, want die is een beetje 'n lastige eter.
pi_56787639
hm... !

Ik ben wel bereid er voor te 'sparen' zeg maar, dus het is niet alsof ik volgende week meteen kan reserveren, maar zou 't wel een keer willen zien/doen/eten
Ja doei.
pi_56787704
Volgende week zitten ze al vol. Je moet echt een aantal weken van tevoren reserveren. Ik heb er voorlopig ook ff geen geld voor, maar ik wil over een paar maandjes wel een keer met je gaan hoor. 't Was in elk geval zeker niet de laatste keer dat ik daar geweest ben.
pi_56787743
Prijs kwaliteit verhouding is echt prima. Wij waren toen voor de 10 gangen, ruime glazen wijn en nog een extra glas voorafgaand aan het menu en een ruime fooi, zo'n 180E kwijt als ik het me goed herinner? Misschien minder zelfs .
Whatever I want.
pi_56787778
Gemiddelde bestedingsbedrag is idd rond de 90 euro pp.
pi_56787884
Ik vind 90 voor zo'n avond echt niet verkeerd hoor. Of je het er voor over hebt en of je het kunt betalen, zijn hele andere discussies.

Ik denk (ben er nog nooit geweest, maar vanyel tettert er nu nog enthousiast over) dat ik liever 90 euro voor 1 keer hier eten dan 3x30 euro voor eten bij de gemiddelde nederlandse eettent, waar beschamend voer wordt voorgezet zonder liefde of enige kennis van zaken klaargemaakt. (En nee dat is niet bij alle eettenten zo, maar helaas vaker wel dan niet.)
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
pi_56788372
quote:
Op zondag 17 februari 2008 11:32 schreef Isegrim het volgende:

[..]



Ga maar een keer met mij dan. Mijn vriend wil toch ook niet mee, want die is een beetje 'n lastige eter.
Ik heb er ook zo eentje . Zij achter de PS en wij eten .
  zondag 17 februari 2008 @ 12:43:50 #66
145172 gronk
adulescentulus carnifex
pi_56788800
quote:
Op donderdag 12 juli 2007 20:54 schreef heiden6 het volgende:

[..]

Misschien kun je een elfde gang regelen.
'en als elfde gang... kostschooljongensbrood'

(tevens tvp ). Is dit trouwens een beetje een alternatief voor de Librije?
I'm trying to make the 'net' a kinder, gentler place. One where you could bring the fuckin' children.
pi_56788961
quote:
Op zondag 17 februari 2008 12:19 schreef ijsmeis het volgende:

[..]

Ik heb er ook zo eentje . Zij achter de PS en wij eten .
Goed plan, we maken er een meet van.
pi_56790774
klinkt als een plan
Ja doei.
pi_56790958
Heb vriendlief net verteld van dit topic, en dat hij het maareens moest lezen, zou er ook heel graag een keer willen eten na al die enthousiaste verhalen van jullie
pi_56791068
quote:
Op zondag 17 februari 2008 11:51 schreef DancingPhoebe het volgende:
Ik vind 90 voor zo'n avond echt niet verkeerd hoor. Of je het er voor over hebt en of je het kunt betalen, zijn hele andere discussies.

Ik denk (ben er nog nooit geweest, maar vanyel tettert er nu nog enthousiast over) dat ik liever 90 euro voor 1 keer hier eten dan 3x30 euro voor eten bij de gemiddelde nederlandse eettent, waar beschamend voer wordt voorgezet zonder liefde of enige kennis van zaken klaargemaakt. (En nee dat is niet bij alle eettenten zo, maar helaas vaker wel dan niet.)
Inderdaad, liever een keer 90 euro uitgeven en goddelijk eten een hele avond lang met heerlijke wijnen erbij, dan drie keer gemiddeld eten bij de gemiddelde eettent voor 30e.
pi_56791187
Wat wel een leuke ervaring was: ik ben helemaal geen wijnliefhebber, heb er ook de ballen verstand van. Maar ik kon toch echt wel proeven dat dit geen gewone wijnen waren. Ik vind supermarktwijnen vaak allemaal vrij veel op elkaar lijken, maar de wijnen gisteravond waren telkens totaal anders.
pi_56892680
Hmm, die recensie laat even op zich wachten.
Gelukkig mijn nieuwe bezoekje niet meer zo lang: 21 maart ga ik weer
Op 28 februari 2012 19:20 schreef lezzer en op 31 augustus 2013 21:27 schreef DancingPhoebe:Jezus, Vanyel, wat een fantastische tips geef jij toch altijd!
pi_56892760
Mailtje met menu laat op zich wachten. En ik kan het echt niet uit mijn hoofd allemaal meer vertellen...
pi_56892808
Ook een beetje druk gehad met mijn werk trouwens. Misschien dat ik dit weekend even het deel van het menu online gooi wat ik zelf heb genoteerd.
pi_56892827
Ik vind het prima hoor. Door je topickick heb ik weer bedacht dat ik moest gaan reserveren
Op 28 februari 2012 19:20 schreef lezzer en op 31 augustus 2013 21:27 schreef DancingPhoebe:Jezus, Vanyel, wat een fantastische tips geef jij toch altijd!
pi_56893562
Ik klik steeds blij, hopende dat er weer foto's of een verslagje staan
pi_56893678
quote:
Op donderdag 21 februari 2008 21:08 schreef Vanyel het volgende:
Ik vind het prima hoor. Door je topickick heb ik weer bedacht dat ik moest gaan reserveren sparen om te kunnen reserveren
Ik wil ook weer!
pi_56895466
isegrim!!

wat leuk dat het zo goed bevallen was!!
ben benieuwd hoe het er allemaal uitzag en wat erin zat

en ik wil ook een keer daarheen
pi_56899105
quote:
Op donderdag 21 februari 2008 21:34 schreef Bluezz het volgende:
Ik klik steeds blij, hopende dat er weer foto's of een verslagje staan
Sowwy, Bloes, ik heb een beetje een ^%$^@##$_+)-week. Doe mijn best om dit weekend iig de eerste helft erop te zetten.
pi_56899213
Ik heb trouwens ook enkele foto's van bordjes die al half leeg zijn omdat ik vergat om een foto te maken alvorens te gaan eten.
pi_56900433
Wij gaan in juli weer .
Whatever I want.
pi_56900525
quote:
Op vrijdag 22 februari 2008 07:22 schreef Isegrim het volgende:


Sowwy, Bloes, ik heb een beetje een ^%$^@##$_+)-week. Doe mijn best om dit weekend iig de eerste helft erop te zetten.
pi_56902082
Heb er een aantal maanden geleden gegeten. Beviel me erg goed
pi_56911399
Nou, hier gaan we dan.

We werden ontvangen met een glas Gosset champagne. Er werd ons verteld dat wij die minimaal anderhalve minuut in het glas moesten laten rusten wegens de hoge gisting. We kregen de kurk van de fles mee; die dien je een jaar lang te bewaren en dan brengt het geluk m.b.t. hetgeen waar je op geproost hebt (in dit geval de gezondheid van mijn moeder, die borstkanker heeft (gehad) en nu in het laatste deel van de behandeling zit). De champagne was erg lekker. Ik ben niet zo goed in het beschrijven van smaken vrees ik.

Toen kregen we drie kleine hapjes waarvan ik geen foto heb. Het waren grote vlezige groene olijven, gerookte amandelen ( ) en een rauwe hamsoort die gefrituurd of gebakken leek (knapperig).

Daarna volgde sashimi van tonijn en king crab met avocado en sesam. Helaas heb ik ook daarvan geen foto. De tonijn was heerlijk, zo'n pure, verse smaak (ik hou normaal dus niet van tonijn). De sesam dat waren een soort mini-sesamcrackertjes.

Vervolgens de Simmenthaler côte du boeuf, een soort rosbief. De streep saus die erbij zit had vaag iets weg van pindakaas, maar bleek gemaakt van gerookte uien, heel bijzonder. Verder zaten er kleine, frisse aardappeltjes bij met een soort crème fraîche ertussen.



Dit is de bulgursalade. Ik weet niet wat er allemaal in zat, maar ik wist niet dat zoiets simpels als bulgur zo hemels kon zijn. Het cracker-achtige dingetje dat erop zit, deed me denken aan Indiase papadums. Verder zat er een bijzondere olijfolie bij die er pas aan tafel omheen gesprenkeld werd.



Dan de pompoevelouté, een pompoensoep met saffraan. Zoetig, schuimig en fris.



Dan een tussendoorhapje van kaviaar, gepocheerde oester en krokant gebakken pata negra op een flinterdun toastje. Zowel kaviaar als oester waren nieuw voor me. Beide zijn niet zo aan mij besteed. De structuur van de oester vond ik wel prettig, maar de smaak vind ik niet zo aangenaam. Bij de kaviaar had ik zoiets van "What's all the fuss about?". Je moet er van houden, denk ik. Pata negra is zeer zeker wél aan mij besteed.



Dan poulet noir, een stukje borstfilet en een worstje. They know what to do with chicken. Zó kan kip dus ook smaken. Mals, sappig, smaakvol, geweldig.



Vervolgens een granité van stoofpeertjes, stoofappeltjes en een paar druppeltjes hele oude eh, ja, wat voor drank ook alweer? Ik weet het echt niet meer. Lekker, een stoofpeertjesijsje. Met een echte ouderwetse oma-smaak.



Hier houden mijn notities op, dus nu wordt het heel hard nadenken...

Op de huid gebakken vis, welke soort weet ik echt niet meer. Dit was niet één van mijn favorieten sowieso. Erbij broccoli, spinazie, aardappelpuree.



Ehm, ja. Dit wás dus de hazenrug in hazenbloedsaus. Fantastische wildsmaak. De bloedsaus deed in de verte denken aan chocolade. Zoals je ziet was ik te verdiept in de heerlijkheid van het gerecht om een foto te maken.



Kaasplankje, met van links naar rechts van mild naar sterker. Er zaten o.a. een geitenkaasje bij en een schilmmelkaasje. Ik kan normaal absoluut geen schimmelkaas eten, maar deze lustte ik dus wel. Het brood dat erbij zat was goddelijk en gemaakt door iemand die in Frankrijk cum laude is afgestudeerd aan één of andere brooduniversiteit. Ik weet ff niet meer wat voor drank dat was die erbij zat maar het was zoet.



Het toetje. Iets met chocolade en fruit. Heerlijk zompig in je mond. Het was een speciale chocoladesoort, maar die heb ik dus niet meer genoteerd.



Bij het weggaan kregen we nog een marshmellow met pepermuntsmaak.

Sorry dat ik helemaal niks kan vertellen over de wijnen. De namen waren allemaal veel te lang om op te schrijven en ik vond dat zonde van mijn tijd. Ze waren allemaal ontzettend lekker en kwamen uit alle windstreken (o.a. Duitsland, Marokko). Als ik nog een mailtje van ze krijg, zal ik hier neerschrijven welke wijnen het waren, maar ik heb er echt geen verstand van.
pi_59512238
Volgende week zaterdag gaan wij bij Floris eten. Kijk er echt heel erg naar uit. Het menu zal vast wel weer veranderd zijn tov de beschrijving hierboven. Als ik het allemaal kan onthouden zal ik ook een beschrijving van het menu geven.
  donderdag 19 juni 2008 @ 12:42:40 #86
21082 Paxlie
Ies best bro
pi_59515481
Je hebt ongeveer hetzelfde concept in Amsterdam zitten.

Ik heb daar toen gegeten met een vriend samen en dat was echt verschrikkelijk lekker

Site daarvan is: http://www.indekeuken.com/
Wie werd waar wanneer geboren en waarom werd hij door wie hoe genoemd?
Praten over mma? Kom naar #mma
pi_59529659
Ik wil ook al tijden naar dat restaurant, maar ik weet gewoon dat ik er niet van kan genieten als iets zo veel geld kost. Voor mij blijft dat toch een maand boodschappen he... Maar zodra ik rijk word ga ik erheen hoor! Ik had erover gelezen in Delicious. en het concept spreekt me wel aan (wijn, wijn, nog meer wijn? klinkt goed) en de gerechten klinken allemaal heel lekker. De kwaliteit schijnt inderdaad heel goed te zijn, maar ja, het blijft wel 80 euro per persoon... Ik wou dat ik niet zo'n nare calvinistische inslag had.
Sanity is (not) statistical
pi_59531479
Calvinisme.
pi_59532481
quote:
Op donderdag 19 juni 2008 21:34 schreef Isegrim het volgende:
Calvinisme.
Tja, sorry, het zijn m'n roots, ik kan er niks aan doen. Mijn voorouders zijn Zwitserse zendelingen en toen ze in Nederland aankwamen zijn ze vlak tegen Zeeland aan gaan wonen. Het spijt me.
Sanity is (not) statistical
  vrijdag 20 juni 2008 @ 15:32:03 #90
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_59552317
Hey wat een leuk topic, heb dit helemaal gemist op de een of andere manier

Ziet er heel erg leuk uit allemaal, klinkt lekker en ook niet echt duur, helaas kom ik zelden in Rotterdam, dus erg snel zal ik er niet gaan eten.

Ik zie trouwens verschillende keren "carvers" geschreven staan, dit klopt niet en moet "canners" zijn, wat gewoon een bepaald soort kreeft is, veel mensen denken onterecht dat het niet volgroeide kreeften ("baby's") zijn, maar ze worden gewoon niet groter
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
pi_59804768
Afgelopen zaterdag dus bij Floris (en Daan) gegeten.

Even na half 7 stapten wij binnen, Daan stond al bij de deur en heette iedereen welkom en stelde zich voor.

Onze vrienden zaten al aan de champagne, wij natuurlijk ook maar een glaasje genomen. Daar begonnen we dus mee. Erbij kwam een eenvoudige amuse, gezouten amandelen, chorizo van eoa speciaal wollig varken uit Hongarije en een heerlijke groene olijf.

Op het bord konden we al zien wat we ons allemaal te wachten stond, het was weliswaar in het frans geschreven, maar het meeste begrepen we desondanks toch wel.
Ook de wijnen stonden al op een rijtje uitgestald.

Ik heb geen foto's gemaakt, zal het dus moeten doen met een korte beschrijving en laat de rest aan jullie verbeelding over.

Iedere gang werd door Floris per tafel aangekondigd waarna Daan de wijn inschonk en er steeds weer een mooi verhaal bij had over de wijn/spijs combinatie

We kregen achtereenvolgens:
- Dun gesneden coquilles met zeekraal en kaviaar
- Rauwe tartaar van kalf met een oester, deze was erg vlezig, was een zogenaamde 'klepper-oester'
- Gepocheerd ei met zomertruffel, werd door Floris aan tafel geraspt
- Wild bouillon met een wonton van ganzenlever, hierbij instructies van Daan hoe het beste te eten, eerst wat bouillon, dan wonton in zijn geheel en daarna restant bouillon
- Twee verschillende bereidingen van konijn, waarbij 1 wild en 1 tam was
- Makreel met stukjes tomaat en avocado puree
- Granitee van vlierbessen met olijfolie, waarbij de vlierbessen vers geplukt waren op de Honingerdijk
- Tarbot en canelloni met varkenswang, weer van het zelfde wollige varken uit Hongarije
- Zelf gedraaid worstje van lam met terrine van asperge en (weet ik ff niet meer)
- Kaas plankje met en glas heerlijke Mavrodaphne
- Rabarbercompote en mouse van witte chocolade.

Ik vond ieder gerecht echt heerlijk. Alle gerechten waren ook heel mooi opgemaakt, allemaal kleine schilderijtjes, op steeds weer ander servies.

Bij ieder gerecht een heerlijke bijpassende wijn, uit diverse landen, Duitsland, Oostenrijk, Roemenie, Spanje, NieuwZeeland, Frankrijk, Italie. De namen weet ik allemaal niet meer. Wel de dessertwijn, dat was iets nieuws, een Rose Port van Croft. Dat vind ik een aanrader, wil ik zeker zelf ook gaan kopen.

Tot slot nog een dubbele espresso met een glas Park XO als afsluiting van een super avond.

Er zijn natuurlijk altijd mensen die willen weten hoeveel zo'n avond nu kost. Na voor 4 personen 444 euro (excl fooi) afgerekend te hebben, stonden wij om 00.30uur weer buiten.
pi_59809306
Die Rose port is idd nieuw, zag ik pas in een vakblad aangekondigd staan.

Ik heb gereserveerd voor december. Op de verjaardag van m'n vriend, zodat ik een excuus heb om een hoop geld uit te geven, en ook nog om de tijd te hebben om te sparen =P
Sanity is (not) statistical
  dinsdag 1 juli 2008 @ 07:22:53 #93
101884 PeRi
Allons-y!
pi_59811191
Ha toch wel Maeghan? .
Whatever I want.
  dinsdag 1 juli 2008 @ 11:10:38 #94
3869 David
Drum the drums
pi_59814381
in vergelijking met de librije oid is dit zelfs eerder 'goedkoop' te noemen, lijkt me... hoewel het natuurlijk veel geld blijft.
pi_59820259
quote:
Op dinsdag 1 juli 2008 00:28 schreef Maeghan het volgende:
Die Rose port is idd nieuw, zag ik pas in een vakblad aangekondigd staan.

Ik heb gereserveerd voor december. Op de verjaardag van m'n vriend, zodat ik een excuus heb om een hoop geld uit te geven, en ook nog om de tijd te hebben om te sparen =P
goedzo
pi_59826714
quote:
Op dinsdag 1 juli 2008 07:22 schreef PeRi het volgende:
Ha toch wel Maeghan? .
Ja ik kan het zelf ook nog niet geloven, maar ja. Het staat in het bevestigingsmailtje.
Gelukkig kunnen afstammelingen van calvinistische pseudo-zeeuwen ook impulsief zijn.

Oh en het is jullie schuld natuurlijk. En owee als ik het niet lekker vind!
Sanity is (not) statistical
pi_59830475
quote:
Oh en het is jullie schuld natuurlijk. En owee als ik het niet lekker vind!
Je zult het vast en zeker lekker vinden!!! Trouwens ook lekker tijdig gereserveerd.

Veel plezier alvast. Laat wel ff weten hoe het je het vond.
pi_59830568
Dat is onmogelijk.
pi_59830660
quote:
Op dinsdag 1 juli 2008 23:12 schreef Heufje het volgende:

[..]

Je zult het vast en zeker lekker vinden!!! Trouwens ook lekker tijdig gereserveerd.

Veel plezier alvast. Laat wel ff weten hoe het je het vond.
Ik zei toch al dat ik moet sparen? Nee ff serieus, leek me leuk voor de verjaardag van m'n . Hij houdt wel van eten (de liefde van de man...).
Sanity is (not) statistical
pi_59830875
quote:
Op dinsdag 1 juli 2008 23:15 schreef Isegrim het volgende:
Dat is onmogelijk.
Dat je het niet lekker vindt dus.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')