AllerHande 06 2007
Roergebakken noedels op z'n JapansJapans, hoofdgerecht, 4 personen, slank
Bereidingstijd in minuten
30 bereiden
Bevat per eenpersoonsportie
energie 400 kCal - eiwit 22 g
vet 20 g - koolhydraten 32 g
Ingrediënten
3/4 pak woknoedels (a 248 g)
3-4 eetlepels olie
300 g kipfilet, in reepjes
50 ml (Japanse) sojasaus
2 bakken Japanse wokgroenten (a 400 g)
1 zakje verse koriander (15 g), gesneden
Materialen
wok
Bereiden
Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar en laat ze uitlekken. Verhit in een wok de helft van de olie en roerbak hierin de reepjes kipfilet op hoog vuur. Schenk na 2 minuten 3 eetlepels sojasaus erbij en blijf roerbakken tot het vocht is verdampt. Neem de kipfiletreepjes uit de wok en houd ze warm. Verhit de rest van de olie in de wok en roerbak hierin de groenten in delen, voeg de volgende portie pas toe als de vorige wat is geslonken (de bij de wokgroenten geleverde saus wordt niet gebruikt). Roer de gekookte noedels door de groenten en schenk de rest van de sojasaus erbij; schep het geheel goed om en breng op smaak met (versgemalen) peper. Verdeel de noedels met groenten over vier borden of kommen, schep de kipreepjes erop en bestrooi het geheel met koriander.
Tip
Het gerecht wordt extra geurig door er op het laatste moment wat sesamolie overheen te druppelen.
Dit dus
![]()
. Zelf klaar gemaakt, het smaakte
winnaar wielerprono 2007 :)
Last.FM