FOK!forum / Culinesse à gogo / Eieren bakken in de oven
Farenjizaterdag 9 juni 2007 @ 15:35
Ik kwam laatst bij toeval een pagina op het web tegen over eieren bakken in de oven. Dit is een noordafrikaans gerecht, en daarvoor moet je dus (hele) eieren gedurende 5 uur (!!) in een oven van 100 graden leggen. Na afloop is het eiwit bruinig gekleurd en het schijnt een heel lekkere nootachtige smaak te hebben.

Meer info: http://fxcuisine.com/default.asp?Display=64

Ik ga dit zometeen proberen, duurt dus nog minimaal 5 uur voordat ik kan zeggen hoe het is, maar heeft iemand dit wel eens geprobeerd, hoe was het?
Dragoljubzaterdag 9 juni 2007 @ 15:36
Lijkt me nogal droog.
Farenjizaterdag 9 juni 2007 @ 15:38
quote:
Op zaterdag 9 juni 2007 15:36 schreef Dragoljub het volgende:
Lijkt me nogal droog.
Ja die kans lijkt me ook aanwezig maar we zullen zien.
Dragoljubzaterdag 9 juni 2007 @ 15:39
quote:
Op zaterdag 9 juni 2007 15:38 schreef Farenji het volgende:

[..]

Ja die kans lijkt me ook aanwezig maar we zullen zien.
Is het de bedoeling dat ze hard worden? Dus dat het ook wat meer de textuur van een noot heeft, of blijft het gewoon zacht? Overigens denk ik dat je wel dipsauzen erbij moet hebben.
tomtttzaterdag 9 juni 2007 @ 15:40
Ben wel benieuwd, tvp dus.
Farenjizaterdag 9 juni 2007 @ 15:45
quote:
Op zaterdag 9 juni 2007 15:39 schreef Dragoljub het volgende:

[..]

Is het de bedoeling dat ze hard worden? Dus dat het ook wat meer de textuur van een noot heeft, of blijft het gewoon zacht? Overigens denk ik dat je wel dipsauzen erbij moet hebben.
Ze zullen wel hard worden mag ik aannemen, 5 uur in de oven daar wordt alles wel hard van lijkt me

Wat foto's van de link uit de startpost:






En dipsaus, dat lijkt me wel lekker idd. Er staat een recept voor op de pagina.
Koewamzaterdag 9 juni 2007 @ 15:46
ben benieuwd
Megumizaterdag 9 juni 2007 @ 15:47
Ik bookmark even
MaddoxXzaterdag 9 juni 2007 @ 15:49
5u damn das wel lang
Coolgozazaterdag 9 juni 2007 @ 15:49
Keep us posted!
Don_Tomzaterdag 9 juni 2007 @ 15:49
ben ook erg benieuwd! (tvp dus )
Farenjizaterdag 9 juni 2007 @ 15:51
quote:
Op zaterdag 9 juni 2007 15:49 schreef MaddoxX het volgende:
5u damn das wel lang
Ja he maar je hoeft er toch niet de hele tijd bij te blijven dus maakt het op zich niet uit.

Ik hoop alleen wel dat mijn el cheapo tefal oventje een beetje precies is qua temperatuur
#ANONIEMzaterdag 9 juni 2007 @ 15:57
Ook benieuwd
Elvizaterdag 9 juni 2007 @ 15:57
Het lijkt me helemaal niks, maar ben toch wel benieuwd hoe het smaakt
Wel foto's maken van het eindproduct he! (ook als het mislukt is )
Farenjizaterdag 9 juni 2007 @ 15:59
quote:
Op zaterdag 9 juni 2007 15:57 schreef Elvi het volgende:
Het lijkt me helemaal niks, maar ben toch wel benieuwd hoe het smaakt
Wel foto's maken van het eindproduct he! (ook als het mislukt is )
Uiteraard, er komen foto's van.
Ik ga nu even de ingredienten voor de dipsaus in huis halen!
RijstNatiezaterdag 9 juni 2007 @ 16:00
eiersalade
Strychninezaterdag 9 juni 2007 @ 16:00
Het ziet er nogal bah uit, ben benieuwd hoe het smaakte, dus ook van mij een tvp.
Mirjamzaterdag 9 juni 2007 @ 16:00
ik heb die site ook gezien, leek me echt onwijs smerig
Market_Gardenzaterdag 9 juni 2007 @ 16:07
Vijf uur is wel lang voor een eitje, maar als het echt lekker is dan is het heel leuk om te doen als je een keer bezoek hebt en uigebreid kookt.

Ik ben benieuwd, ga het wel proberen als 't je lukt!
Stalizaterdag 9 juni 2007 @ 16:10
quote:
Op zaterdag 9 juni 2007 15:51 schreef Farenji het volgende:

[..]

Ja he maar je hoeft er toch niet de hele tijd bij te blijven dus maakt het op zich niet uit.

Ik hoop alleen wel dat mijn el cheapo tefal oventje een beetje precies is qua temperatuur
Maar je moet dan waarschijnlijk wel ieder uur die timerknop omdraaien. Dan is vijf uur wel lang hoor.
Ben benieuwd naar het resultaat. .
Whatashockrzaterdag 9 juni 2007 @ 16:11
kost niks joh de oven 5 uur aan, heus geen dure eitjes!
Miesjelzaterdag 9 juni 2007 @ 16:13
Geen recept voor een live kook programma, of je moet iets leuk gaan doen in de 5 uur wacht pauze.

(TVP)
Farenjizaterdag 9 juni 2007 @ 16:41
quote:
Op zaterdag 9 juni 2007 16:10 schreef Stali het volgende:

[..]

Maar je moet dan waarschijnlijk wel ieder uur die timerknop omdraaien. Dan is vijf uur wel lang hoor.
Ben benieuwd naar het resultaat. .
Ik heb een dermate goedkope oven dat er niet eens een timer op zit. Dat ding kan aan, en uit. Ik heb het alarm op mijn telefoon ingesteld.
#ANONIEMzaterdag 9 juni 2007 @ 17:10
Wanneer mogen ze er uit btw?
golferzaterdag 9 juni 2007 @ 17:28
In het kader van slowcooking heb ik in een restaurant wel eens op precies 65 graden warm water langzaam (12 uur) gegaarde eieren gegeten, maar uit de oven nog nooit.
Market_Gardenzaterdag 9 juni 2007 @ 17:36
quote:
Op zaterdag 9 juni 2007 17:28 schreef golfer het volgende:
In het kader van slowcooking heb ik in een restaurant wel eens op precies 65 graden warm water langzaam (12 uur) gegaarde eieren gegeten, maar uit de oven nog nooit.
Hmm, wat verschilt dat met gewoon in een paar minuten gekookte eieren op 100 graden? Het lijkt me vrijwel dezelfde manier alleen wat langzamer?
Farenjizaterdag 9 juni 2007 @ 17:37
quote:
Op zaterdag 9 juni 2007 17:10 schreef SeaOfLove het volgende:
Wanneer mogen ze er uit btw?
Om kwart voor negen pas... het is een voorgerecht, dus dat wordt laat eten
Elvizaterdag 9 juni 2007 @ 17:40
quote:
Op zaterdag 9 juni 2007 17:37 schreef Farenji het volgende:

[..]

Om kwart voor negen pas... het is een voorgerecht, dus dat wordt laat eten
Je kan het ook gewoon Tapas noemen... Klinkt al een stuk sjieker
#ANONIEMzaterdag 9 juni 2007 @ 17:41
Ik vind dit wel het meest spannende topic op FOK! momenteel
golferzaterdag 9 juni 2007 @ 17:46
quote:
Op zaterdag 9 juni 2007 17:36 schreef Market_Garden het volgende:


Hmm, wat verschilt dat met gewoon in een paar minuten gekookte eieren op 100 graden? Het lijkt me vrijwel dezelfde manier alleen wat langzamer?
Het is een onderdeel van wat tegenwoordig moleculair koken wordt genoemd. Bij 65 graden worden eventuele salmonella-bacteriën gedood. Het ei blijft aan de buitenkant zacht en lobbig, terwijl de dooier van binnen wel hard wordt.
Duderinnetjezaterdag 9 juni 2007 @ 17:46
En??

beter lezen Dude.

Ik kom om kwart(el) voor negen weer even terug.
Farenjizaterdag 9 juni 2007 @ 17:57
quote:
Op zaterdag 9 juni 2007 17:46 schreef golfer het volgende:

[..]

Het is een onderdeel van wat tegenwoordig moleculair koken wordt genoemd. Bij 65 graden worden eventuele salmonella-bacteriën gedood. Het ei blijft aan de buitenkant zacht en lobbig, terwijl de dooier van binnen wel hard wordt.
Vorige week waren er bij kunststof op radio 1 Eke Mariën en Jan Groenewold te gast, experts in moleculair koken. Daar kwam dit ook voorbij, eieren koken op een lagere temperatuur. was erg interessant overigens.

Voor de geinteresseerden, uitzending is hier terug te beluisteren.
Farenjizaterdag 9 juni 2007 @ 18:00
Ik heb net overigens de saus gemaakt: anchovis, teentje knoflook, limoensap, peper en olijfolie in de vijzel gestampt tot een bruinige drab die er niet heel lekker uitziet maar wel erg lekker smaakt.
Pietverdrietzaterdag 9 juni 2007 @ 18:11
quote:
Op zaterdag 9 juni 2007 17:57 schreef Farenji het volgende:

[..]

Vorige week waren er bij kunststof op radio 1 Eke Mariën en Jan Groenewold te gast, experts in moleculair koken. Daar kwam dit ook voorbij, eieren koken op een lagere temperatuur. was erg interessant overigens.

Voor de geinteresseerden, uitzending is hier terug te beluisteren.
Dank
Heb het op mijn Ipod gegooid.
Oeh, zie een helehoop intressante uitzendingen aldaar, Johannes van dam, Jan Kruis, Kees Prins, Tommy Wieringa

[ Bericht 7% gewijzigd door Pietverdriet op 09-06-2007 18:27:54 ]
#ANONIEMzaterdag 9 juni 2007 @ 19:59
quote:
Op zaterdag 9 juni 2007 18:00 schreef Farenji het volgende:
Ik heb net overigens de saus gemaakt: anchovis, teentje knoflook, limoensap, peper en olijfolie in de vijzel gestampt tot een bruinige drab die er niet heel lekker uitziet maar wel erg lekker smaakt.
De saus klinkt iig goed
Farenjizaterdag 9 juni 2007 @ 20:35
Nou, nog 10 minuutjes en dan ga ik ze eruithalen!
tomtttzaterdag 9 juni 2007 @ 20:37
Eet smakelijk!
Farenjizaterdag 9 juni 2007 @ 20:38
quote:
Op zaterdag 9 juni 2007 20:37 schreef tomttt het volgende:
Eet smakelijk!
Dat moet ik nog maar afwachten!
Elvizaterdag 9 juni 2007 @ 20:39
vergeet de foto's niet!
Stalizaterdag 9 juni 2007 @ 20:45
quote:
Op zaterdag 9 juni 2007 20:35 schreef Farenji het volgende:
Nou, nog 10 minuutjes en dan ga ik ze eruithalen!
Heb je je camera in de aanslag?

De dooiers lijken me wat te droog maar het eiwit ziet eruit als iets wat ik denk heel erg lekker te vinden.
Bij foto's proef je natuurlijk niets en 5 uur is wel wat lang. Ben daarom erg benieuwd naar wat jij ervan vindt.
Farenjizaterdag 9 juni 2007 @ 21:17
Ik moet zeggen: erg lekker!

Het eiwit is beige achtig, lichter dan op de foto's hierboven. De eieren ruiken iets kruidiger dan gewone gekookte eieren en ze zijn kleiner doordat ze wat geslonken zijn. Structuur is ongeveer gelijk maar misschien wat steviger. De smaak is zonder meer goed, lekkerder dan gewoon. Het heeft zeker iets extra's. Maar eigenlijk vind ik de saus nog het lekkerste

Ik werk net het laatste ei naar binnen, het was lekker en snel op maar gelukkig hebben we de foto's nog:



De saus...


Eiwit heeft bijna dezelfde kleur als de schaal...


Ze zien er best gek uit eigenlijk...


Je kan hier goed de structuur van het eigeel zien. Dit was niet droog, al had ik dat wel verwacht.


Klaar om opgediend te worden maar ik kon niet wachten...

Al met al, het eindoordeel is:
#ANONIEMzaterdag 9 juni 2007 @ 21:21
Geweldig Ik ga dit ook proberen volgend weekend ofzo
tomtttzaterdag 9 juni 2007 @ 21:23
Ze zien er beter uit dan in het origineel
Zal het ook een keer proberen.
golferzaterdag 9 juni 2007 @ 21:27
We gaan dit beslist binnenkort een keer uitproberen.
Stalizaterdag 9 juni 2007 @ 21:31
Ha leuk! .

Ik ga het volgend weekend ook proberen maar dan gooi ik er wel meteen 10 eieren in i.p.v. 3. .

Farenji, mag ik het recept van de saus? Als je die echt het lekkerst vindt kun je die natuurlijk ook over gewoon gekookte eieren sprenkelen.
tomtttzaterdag 9 juni 2007 @ 21:34
De site geeft aan dat er een nootachtige smaak moet ontstaan, is die er ook?
Farenjizaterdag 9 juni 2007 @ 21:39
quote:
Op zaterdag 9 juni 2007 21:31 schreef Stali het volgende:
Ha leuk! .

Ik ga het volgend weekend ook proberen maar dan gooi ik er wel meteen 10 eieren in i.p.v. 3. .

Farenji, mag ik het recept van de saus? Als je die echt het lekkerst vindt kun je die natuurlijk ook over gewoon gekookte eieren sprenkelen.
Het recept van de saus heb ik uit de link uit de startpost. Paar anchovisfilets, teentje knoflook, limoensap (vers), wat peper in de vijzel stampen en dan extra maagdelijke olijfolie erbij.
Farenjizaterdag 9 juni 2007 @ 21:41
quote:
Op zaterdag 9 juni 2007 21:34 schreef tomttt het volgende:
De site geeft aan dat er een nootachtige smaak moet ontstaan, is die er ook?
Het heeft wel wat nootachtigs, zeker de geur, die is anders en lekkerder imho dan gekookte eieren.
Duderinnetjezaterdag 9 juni 2007 @ 21:42
Dit is sowieso een leuk idee voor een niet alledaags voorafje. Ik zou dan zelf witte eieren nemen en ze dan zo half afgepeld opdienen.
Stalizaterdag 9 juni 2007 @ 21:51
quote:
Op zaterdag 9 juni 2007 21:39 schreef Farenji het volgende:

[..]

Het recept van de saus heb ik uit de link uit de startpost. Paar anchovisfilets, teentje knoflook, limoensap (vers), wat peper in de vijzel stampen en dan extra maagdelijke olijfolie erbij.
Beetje zelf de verhoudingen bepalen dus. Ja, ik ga dit zeker maken. .
Alleen heb ik wel de pech dat ik dan ieder uur de tijdklok vooruit moet zetten en dus ook vier keer het alarm op mijn telefoon. . Eik bof je maar met jouw oventje. .
Stalizaterdag 9 juni 2007 @ 21:57
quote:
Op zaterdag 9 juni 2007 21:42 schreef Duderinnetje het volgende:
Dit is sowieso een leuk idee voor een niet alledaags voorafje. Ik zou dan zelf witte eieren nemen en ze dan zo half afgepeld opdienen.
Ja, is voor het effect inderdaad wel zo leuk. Een scherp mesje bij geven en p.p. zo'n heel klein schaaltje saus om te sprenkelen.

Ik heb spontaan trek. . Moet maar wat anders uit de kast versieren want om nu op te blijven tot 03:00 uur...
ColdFeetzaterdag 9 juni 2007 @ 23:53
quote:
Op zaterdag 9 juni 2007 17:28 schreef golfer het volgende:
In het kader van slowcooking heb ik in een restaurant wel eens op precies 65 graden warm water langzaam (12 uur) gegaarde eieren gegeten, maar uit de oven nog nooit.
Was dat bij Moshik Roth? Ik las laatst op een of andere kookblog (Janneke Vreugdenhil? Koken met Karin?) dat iemand dat daar had gegeten en dat het waanzinnig lekker was. Kan me er vooralsnog niets bij voorstellen.
golferzondag 10 juni 2007 @ 00:03
quote:
Op zaterdag 9 juni 2007 23:53 schreef ColdFeet het volgende:


Was dat bij Moshik Roth? Ik las laatst op een of andere kookblog (Janneke Vreugdenhil? Koken met Karin?) dat iemand dat daar had gegeten en dat het waanzinnig lekker was. Kan me er vooralsnog niets bij voorstellen.
Klopt. Was inderdaad bij hem.
Hij kwam daarna aan de tafel het ei nog even met een injectienaald inspuiten met nootmuskaat, vreemde combi wel. Maar lekker.
sampoozondag 10 juni 2007 @ 00:09
Hmmm, onthouden voor een keer wanneer ik niets anders in huis heb. Ansjovis,knoflook,olijfolie,limoensap uit een flesje en eieren heb ik altijd wel liggen. Altijd spannend die nieuwe eet-avonturen.
Dakgootzondag 10 juni 2007 @ 00:25
Ik ben sowieso al een fan van eieren dus dit lijkt me wel leuk en lekker alleen wel een beetje lang maar zeker het proberen waard

Bedankt
ColdFeetzondag 10 juni 2007 @ 00:49
quote:
Op zondag 10 juni 2007 00:03 schreef golfer het volgende:

[..]

Klopt. Was inderdaad bij hem.
Hij kwam daarna aan de tafel het ei nog even met een injectienaald inspuiten met nootmuskaat, vreemde combi wel. Maar lekker.
Ik vind m bij voorbaat al geweldig, die man!
Martijn_77zondag 10 juni 2007 @ 12:58
Klinkt wel bijzonder.

Toch ook een keer proberen. Ben wel benieuwd
Seventh-Heavenmaandag 11 juni 2007 @ 15:08
Deze ga ik onthouden
#ANONIEMmaandag 11 juni 2007 @ 15:10
Ik heb geen vijzel, hoe kan ik het sausje dan maken?
Wil het morgen graag gaan maken nl.
sampoomaandag 11 juni 2007 @ 15:38
quote:
Op maandag 11 juni 2007 15:10 schreef SeaOfLove het volgende:
Ik heb geen vijzel, hoe kan ik het sausje dan maken?
Wil het morgen graag gaan maken nl.
Een mixer of met ander voorwerp stampen. Maar het schijnt wel een beetje verschil te kunnen maken in smaak.
#ANONIEMmaandag 11 juni 2007 @ 15:44
quote:
Op maandag 11 juni 2007 15:38 schreef sampoo het volgende:

[..]

Een mixer of met ander voorwerp stampen. Maar het schijnt wel een beetje verschil te kunnen maken in smaak.
Tnx, peper en knoflook kan ik wel fijn pletten met één van de grote messen bedenk ik me net.
Staafmixer heb ik wel iig.
SlaggYdinsdag 12 juni 2007 @ 12:06
Hmm, ziet er goed uit. Ik heb twee boeken met allerlei ei recepten, maar ben dit nog niet tegen gekomen. Dit moet ik als ei-liefhebber zeker proberen komend weekend.
sakehdinsdag 12 juni 2007 @ 12:41
Ga het ook maar proberen
#ANONIEMdinsdag 12 juni 2007 @ 14:27
De oven staat voor te verwarmen
#ANONIEMdinsdag 12 juni 2007 @ 15:10
Om 19.35 mogen ze er uit
ColdFeetdinsdag 12 juni 2007 @ 15:24
Ik kan bijna niet wachten... Maak je foto's?
#ANONIEMdinsdag 12 juni 2007 @ 15:52
quote:
Op dinsdag 12 juni 2007 15:24 schreef ColdFeet het volgende:
Ik kan bijna niet wachten... Maak je foto's?
Maar natuurlijk
#ANONIEMdinsdag 12 juni 2007 @ 16:58
Er groeit opeens wat op mijn eieren

ColdFeetdinsdag 12 juni 2007 @ 17:05
Gètsie!
#ANONIEMdinsdag 12 juni 2007 @ 17:08
quote:
Op dinsdag 12 juni 2007 17:05 schreef ColdFeet het volgende:
Gètsie!
Ik vind het er maar eng uit zien
Bluesdinsdag 12 juni 2007 @ 18:16
OMG
Wie heeft dat ei uitgebroed gelegd
#ANONIEMdinsdag 12 juni 2007 @ 18:25
quote:
Op dinsdag 12 juni 2007 18:16 schreef Bluezz het volgende:
OMG
Wie heeft dat ei uitgebroed gelegd
Het was een heel gaaf, glad en strak eitje toen die de oven inging
Farenjidinsdag 12 juni 2007 @ 19:09
Oven te heet ingesteld? Het mag niet warmer dan 100 graden worden anders gaat het vanbinnen koken en dan dringt het zich door de schaal heen...

Wees blij dat je eieren niet ontploft zijn!
Martijn_77dinsdag 12 juni 2007 @ 19:15
Hoe zijn ze uit eindelijk geworden?
Nachtdierdinsdag 12 juni 2007 @ 19:16
Eieren met notensmaak?
Even de recensie van SOL lezen en dan ga ik het ook eens proberen als ik de oven tenminste op 100 graden kan instellen.
#ANONIEMdinsdag 12 juni 2007 @ 19:34
quote:
Op dinsdag 12 juni 2007 19:09 schreef Farenji het volgende:
Oven te heet ingesteld? Het mag niet warmer dan 100 graden worden anders gaat het vanbinnen koken en dan dringt het zich door de schaal heen...

Wees blij dat je eieren niet ontploft zijn!
Ik ga ze er nu uithalen! Moet ik die dingen btw warm of koud serveren

En ja, exact 100 graden
#ANONIEMdinsdag 12 juni 2007 @ 19:36
Ik vind ze in de schil al stinken, die durf ik nooit te eten
dagwaardedinsdag 12 juni 2007 @ 19:43
quote:
Op dinsdag 12 juni 2007 16:58 schreef SeaOfLove het volgende:
Er groeit opeens wat op mijn eieren

[afbeelding]
quote:
Op dinsdag 12 juni 2007 19:36 schreef SeaOfLove het volgende:
Ik vind ze in de schil al stinken, die durf ik nooit te eten
Succes!
Farenjidinsdag 12 juni 2007 @ 19:43
quote:
Op dinsdag 12 juni 2007 19:34 schreef SeaOfLove het volgende:

[..]

Ik ga ze er nu uithalen! Moet ik die dingen btw warm of koud serveren
Niet meteen uit de oven iig, leg ze even in koud water.
quote:
En ja, exact 100 graden
Exact, als in: gemeten met een thermometer, of in: het schuifje exact op 100?
Ik heb het ook niet gemeten met een thermometer maar ik denk dat mijn oven dan wat minder heet is dan de instelling aangeeft. Bij jou blijkbaar juist heter..
#ANONIEMdinsdag 12 juni 2007 @ 19:46
quote:
Op dinsdag 12 juni 2007 19:43 schreef Farenji het volgende:

[..]

Niet meteen uit de oven iig, leg ze even in koud water.
[..]

Exact, als in: gemeten met een thermometer, of in: het schuifje exact op 100?
Ik heb het ook niet gemeten met een thermometer maar ik denk dat mijn oven dan wat minder heet is dan de instelling aangeeft. Bij jou blijkbaar juist heter..
Kee tnx.

Heb het schuifje gewoon op 100 gezet, volgende X dan maar op 90? Alhoewel ik betwijfel of er een volgende keer komt
Farenjidinsdag 12 juni 2007 @ 19:48
quote:
Op dinsdag 12 juni 2007 19:46 schreef SeaOfLove het volgende:

[..]

Kee tnx.

Heb het schuifje gewoon op 100 gezet, volgende X dan maar op 90? Alhoewel ik betwijfel of er een volgende keer komt
Komop, je gaat je toch niet laten ontmoedigen door 1 mislukking? Of heb je ze al geproefd en vond je ze goor?
GreatWhiteSilencedinsdag 12 juni 2007 @ 19:52
Niet oordelen voor je geproefd hebt...
#ANONIEMdinsdag 12 juni 2007 @ 19:53
quote:
Op dinsdag 12 juni 2007 19:48 schreef Farenji het volgende:

[..]

Komop, je gaat je toch niet laten ontmoedigen door 1 mislukking? Of heb je ze al geproefd en vond je ze goor?
Ik ga ze zo proeven als ze wat afgekoeld zijn, waar kan mijn familie een eventuele schade-claim indienen mocht ik doodneervallen
Farenjidinsdag 12 juni 2007 @ 20:07
quote:
Op dinsdag 12 juni 2007 19:53 schreef SeaOfLove het volgende:

[..]

Ik ga ze zo proeven als ze wat afgekoeld zijn, waar kan mijn familie een eventuele schade-claim indienen mocht ik doodneervallen
Bij de fabrikant van de oven lijkt me.
golferdinsdag 12 juni 2007 @ 20:08
OMG.

SOL, als je gereanimeerd moet worden of mond-op-mond beademing nodig hebt, weet je mij te vinden, he?
#ANONIEMdinsdag 12 juni 2007 @ 20:28
quote:
Op dinsdag 12 juni 2007 20:08 schreef golfer het volgende:
OMG.

SOL, als je gereanimeerd moet worden of mond-op-mond beademing nodig hebt, weet je mij te vinden, he?
Ohhh dokter golfer voor al mijn gedotter en reanimatie's

Maar goed, pics zijn gemaakt, ik gooi ze over een uur op de comp (want nu Gilmore Girls kijken) met verslagje erbij natuurlijk
#ANONIEMdinsdag 12 juni 2007 @ 21:41
Zoals beloofd:

Net uit de oven:



Eén eitje half gepeld om te showen:



Gepeld zagen ze er zo uit:



Die donkere hierboven was btw het enige eitje zonder wormvormigaanhangseltje
#ANONIEMdinsdag 12 juni 2007 @ 21:43
Toen keek ik zo naar een gepeld eitje van wat zal ik doen? En wat dacht dat eitje? To be eaten or not to be eaten?



Twijfel alom lieve mede-fokkertjes
golferdinsdag 12 juni 2007 @ 21:46
En?

Heb je het aangedurfd om het eitje te eten?
SOL, leef je nog, lieverd?
#ANONIEMdinsdag 12 juni 2007 @ 21:46
En jawel, het eitje toch maar bekleed met die lekkere smurrie van ansjovis, knoflook, olijf-olie en veul peper:



[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 12-06-2007 21:47:17 ]
WebForcedinsdag 12 juni 2007 @ 21:47
F5 topic
#ANONIEMdinsdag 12 juni 2007 @ 21:48
En happen maar :

golferdinsdag 12 juni 2007 @ 21:48
quote:
Op dinsdag 12 juni 2007 21:48 schreef SeaOfLove het volgende:
En happen maar :

[afbeelding]
Held.
#ANONIEMdinsdag 12 juni 2007 @ 21:49
En ik deed niet alsof ik hapte hoor lieve mede-fokkertjes:

golferdinsdag 12 juni 2007 @ 21:50
Bluesdinsdag 12 juni 2007 @ 21:50


Ehm... hoe voel je je nu, en wat ging er door je heen
ColdFeetdinsdag 12 juni 2007 @ 21:55
Whahaha! Was het knoflook-en-ansjovisprutje wel lekker?
#ANONIEMdinsdag 12 juni 2007 @ 21:59
Oké, eerlijk is eerlijk...het was best lekker

Dat ansjovis-prutje alleen vond ik niet veel aan, komt misschien omdat ik geen ansjovis lust. En de lucht van dat ei alleen al
Maar die combi van beiden tegelijk proeven

Het zal nooit mijn lievelingshapje worden ofzo, maar het is wel een meer dan positieve smaaksensatie
Echt heel apart en meer dan leuk om een keer gemaakt te hebben, en ik zal het vast en zeker ook vaker klaar maken
golferdinsdag 12 juni 2007 @ 22:14
Ik wacht eerst maar even af hoe jij de nacht doorkomt en of je morgen nog leeft voordat ik mij aan dit avontuur ga wagen.
Farenjidinsdag 12 juni 2007 @ 22:33
Je kijkt niet echt heel vrolijk...
MissHobjewoensdag 13 juni 2007 @ 00:26
quote:
Op dinsdag 12 juni 2007 22:33 schreef Farenji het volgende:
Je kijkt niet echt heel vrolijk...
Daar moest ik ook al aan denken
SOL wat stoer dat je het toch aandurfde
Ik geloof niet dat het wat voor mij is ..dus ik ga het niet proberen.
golferwoensdag 13 juni 2007 @ 02:46
Leeft ze nog?
#ANONIEMwoensdag 13 juni 2007 @ 02:48
quote:
Op woensdag 13 juni 2007 02:46 schreef golfer het volgende:
Leeft ze nog?
Er kan op zich weinig mis gaan met zo'n temperatuur met die lange duur.
Ringowoensdag 13 juni 2007 @ 02:53
Briljant experiment, briljant topic geworden ook.

Ik moet het zeggen van mezelf:

"Ik ga dit in de toekomst eens proberen."
#ANONIEMwoensdag 13 juni 2007 @ 06:07
Whoeiiii... net als Farenji leef ik nog steeds

En ik vind dat jullie dit allemaal een keer moeten maken.

De enige moeite die het je kost is af en toe naar de keuken lopen om de timer van de oven even om te zetten. Tis gewoon leuk, best lekker en zeer zeker grappig dit
SlaggYwoensdag 13 juni 2007 @ 10:26
Shit, mijn oven gaat maar tot 110.
GreatWhiteSilencewoensdag 13 juni 2007 @ 10:27
100 was toch voldoende?
SlaggYwoensdag 13 juni 2007 @ 10:30
.

110 is de laagste stand, zegmaar.
GreatWhiteSilencewoensdag 13 juni 2007 @ 10:31
Ah, op die manier...
Don_Tomwoensdag 13 juni 2007 @ 16:44
Oven zojuist aangezet, even voorverwarmen en dan zullen ze vanavond voor 22u klaar zijn
Ik heb een hekel aan ansjovis, andere suggesties voor de saus?

Oven heeft trouwens een timer die gewoon 5 uur kan timen
#ANONIEMwoensdag 13 juni 2007 @ 16:49
quote:
Op woensdag 13 juni 2007 16:44 schreef Don_Tom het volgende:
Oven zojuist aangezet, even voorverwarmen en dan zullen ze vanavond voor 22u klaar zijn
Ik heb een hekel aan ansjovis, andere suggesties voor de saus?

Oven heeft trouwens een timer die gewoon 5 uur kan timen
Ik lust ook geen ansjovis, maar het is echt lekker in combi met de eieren
bofnegerwoensdag 13 juni 2007 @ 16:51
Lekker als ontbijt ook, denk ik. 's Avonds eerst een groot vuur. Dan als het vuur in de eindfase belandt de eieren met folie in het vuur doen en dan slapen. 's Ochtends zijn de eieren gaar.
Tezzwoensdag 13 juni 2007 @ 18:00
quote:
Op woensdag 13 juni 2007 16:51 schreef bofneger het volgende:
Lekker als ontbijt ook, denk ik. 's Avonds eerst een groot vuur. Dan als het vuur in de eindfase belandt de eieren met folie in het vuur doen en dan slapen. 's Ochtends zijn de eieren gaar.
Wow! Jij maakt er een schoolkamp avontuur van! Hihi!

Maar, jullie zijn helden hoor. Allemaal! Het ziet er namelijk echt goor uit en ik zou het zelf wel eens willen proberen maar twijfel ernstig of ik het aan gasten voor zou durven zetten (maar ja ik heb het dan ook nog niet geproefd natuurlijk).
#ANONIEMwoensdag 13 juni 2007 @ 18:18
quote:
Op woensdag 13 juni 2007 18:00 schreef Tezz het volgende:

[..]

Wow! Jij maakt er een schoolkamp avontuur van! Hihi!

Maar, jullie zijn helden hoor. Allemaal! Het ziet er namelijk echt goor uit en ik zou het zelf wel eens willen proberen maar twijfel ernstig of ik het aan gasten voor zou durven zetten (maar ja ik heb het dan ook nog niet geproefd natuurlijk).
Daarom dus eerst zelf maken, proeven en oordelen.
Dit is iig wel iets wat ik zou durven te serveren, alleen moet je natuurlijk niet van die blokjes kaas en plakjes leverworst gasten hebben

Zo ik heb mijn bikini aan en ga nog even in de zon liggen
ColdFeetwoensdag 13 juni 2007 @ 18:19
Ah SeaOfLove, hoe is het nou met je bikini gesteld na al die mueslirepen?

golferwoensdag 13 juni 2007 @ 18:43
quote:
Op woensdag 13 juni 2007 18:18 schreef SeaOfLove het volgende:


Zo ik heb mijn bikini aan en ga nog even in de zon liggen
This thread is worthless without pictures.
#ANONIEMwoensdag 13 juni 2007 @ 19:14
quote:
Op woensdag 13 juni 2007 18:19 schreef ColdFeet het volgende:
Ah SeaOfLove, hoe is het nou met je bikini gesteld na al die mueslirepen?

Mwogg, met de bikini gaat het goed, mijn buikje groeit ook nog steeds goed

@ golfer: fantaseer maar een eind weg, die pyjama-pic vond ik al ver genoeg gaan
Don_Tomwoensdag 13 juni 2007 @ 22:44
Vond het wel grappig maar niet bijzonder lekker, maar misschien komt dat door het ontbreken van het sausje
sampoowoensdag 13 juni 2007 @ 23:38
quote:
Op woensdag 13 juni 2007 22:44 schreef Don_Tom het volgende:
Vond het wel grappig maar niet bijzonder lekker, maar misschien komt dat door het ontbreken van het sausje
Tsja zonder sausje kan je er niet meer van verwachten. Ik denk dat niets van zichzelf zonder zout,peper of sausje nou echt bijzonder lekker is.
golferdonderdag 14 juni 2007 @ 00:02
quote:
Op woensdag 13 juni 2007 23:38 schreef sampoo het volgende:

Ik denk dat niets van zichzelf zonder zout,peper of sausje nou echt bijzonder lekker is.
Al eens een vrouw gehad?
Don_Tomdonderdag 14 juni 2007 @ 00:03
quote:
Op woensdag 13 juni 2007 23:38 schreef sampoo het volgende:

[..]

Tsja zonder sausje kan je er niet meer van verwachten. Ik denk dat niets van zichzelf zonder zout,peper of sausje nou echt bijzonder lekker is.
Heb het ook nog met peper, zout en cocktailsaus geprobeerd, maar dan vind ik een gewoon hardgekookt ei toch lekkerder. Maargoed, misschien nog eens met dat ansjovis-sausje proberen, wie weet vind ik het dan opeens heerlijk
bofnegerdonderdag 14 juni 2007 @ 00:05
quote:
Op donderdag 14 juni 2007 00:03 schreef Don_Tom het volgende:

[..]

Heb het ook nog met peper, zout en cocktailsaus geprobeerd, maar dan vind ik een gewoon hardgekookt ei toch lekkerder. Maargoed, misschien nog eens met dat ansjovis-sausje proberen, wie weet vind ik het dan opeens heerlijk
Dat is dan ook wel weer typisch Afrikaans. Vijf uur over iets doen dat net zo goed in vijf minuten kan
Ancientzaterdag 16 juni 2007 @ 20:54
Vandaag geprobeerd en ik vond ze erg lekker!
Blueszaterdag 16 juni 2007 @ 21:52
Photoows gaarne
#ANONIEMzondag 17 juni 2007 @ 23:24
quote:
Op zaterdag 16 juni 2007 21:52 schreef Bluezz het volgende:
Photoows gaarne
Jullie moeten ze ook eens maken

Ik denk dat dit wel het meest rare is wat ik ooit heb gemaakt, en zelfs al had ik het niet te eten gevonden, de lol die ik om die eieren had, maakt het meer dan goed
Bluesmaandag 18 juni 2007 @ 01:00
Eieren zijn op
PeterFinnmaandag 18 juni 2007 @ 22:18
heb 6 eieren
kabouter.mutsmaandag 18 juni 2007 @ 22:42
Fasinerend!!!
Ik lees nu dit topic pas.
Moet ik onthouden en later nog eens meken.
Misschien aankomend weekend??
boylovesgirldinsdag 19 juni 2007 @ 19:16
heb je ook al eens chinese thee eieren gemaakt? ik heb het nu al een paar keer geprobeerd maar het is nog steeds niet gelukt... iemand die het mij in nederlands kan uitleggen, een pm waardeer ik zeer.
LasTeRdinsdag 19 juni 2007 @ 19:25
Hmm ik ga nu gevulde eieren maken. Veul lekkerder.
ColdFeetdinsdag 19 juni 2007 @ 21:00
quote:
Op dinsdag 19 juni 2007 19:16 schreef boylovesgirl het volgende:
heb je ook al eens chinese thee eieren gemaakt? ik heb het nu al een paar keer geprobeerd maar het is nog steeds niet gelukt... iemand die het mij in nederlands kan uitleggen, een pm waardeer ik zeer.
Ja, ikke wel. N.a.v. een recept uit Elsevier. Je kookt wat eieren, gedurende een minuutje of 8. Dan laat je ze iets afkoelen en tikt ze kapot, in kleine barstjes zeg maar. Maar je laat de schaal wel zitten. Nou ja, stukje fijn, stukje grof, wat je wilt dan he.

Vervolgens doen je ze in een pan, zet ze onder water, doet er 5 zakjes zwarte thee bij, 2 el dark soy, en een lepeltje anijszaadjes. Dit breng je aan de kook en laat je een uur of meer zacht sudderen. let op: de eieren moeten onder water blijven. Eventueel dus aanvullen.

Dan af laten koelen in de thee met soy. Als ze koud zijn pellen, resultaat: eieren met een marmerachtig patroontje (de thee trekt erin op de barstjes).

ik had lapsang souchong thee gebruikt, krijgt het ook nog eens een lekker rokerig smaakje. Je eet t officieel geloof ik met een korianderdip.
boylovesgirldinsdag 19 juni 2007 @ 23:17
quote:
Op dinsdag 19 juni 2007 21:00 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

Ja, ikke wel. N.a.v. een recept uit Elsevier. Je kookt wat eieren, gedurende een minuutje of 8. Dan laat je ze iets afkoelen en tikt ze kapot, in kleine barstjes zeg maar. Maar je laat de schaal wel zitten. Nou ja, stukje fijn, stukje grof, wat je wilt dan he.

Vervolgens doen je ze in een pan, zet ze onder water, doet er 5 zakjes zwarte thee bij, 2 el dark soy, en een lepeltje anijszaadjes. Dit breng je aan de kook en laat je een uur of meer zacht sudderen. let op: de eieren moeten onder water blijven. Eventueel dus aanvullen.

Dan af laten koelen in de thee met soy. Als ze koud zijn pellen, resultaat: eieren met een marmerachtig patroontje (de thee trekt erin op de barstjes).

ik had lapsang souchong thee gebruikt, krijgt het ook nog eens een lekker rokerig smaakje. Je eet t officieel geloof ik met een korianderdip.
thanks, ik ga het nog maar eens proberen. het ziet er niet al te moeilijk uit al zal ik wel even moeten uitzoeken of ik de juiste thee in huis heb die korianderdip is nieuw voor me btw...
Bluesdinsdag 19 juni 2007 @ 23:27
quote:
Op dinsdag 19 juni 2007 19:16 schreef boylovesgirl het volgende:
heb je ook al eens chinese thee eieren gemaakt? ik heb het nu al een paar keer geprobeerd maar het is nog steeds niet gelukt... iemand die het mij in nederlands kan uitleggen, een pm waardeer ik zeer.
Waarom niet in het engels?
Maneki.Nekodinsdag 19 juni 2007 @ 23:28
5 uur gebakken eieren
Klinkt als iets wat ik eens moet proberen
Chrispeterwoensdag 20 juni 2007 @ 08:55
5 uur eieren bakken is wel heel erg extreem. Hooguit 5 minuten is genoeg voor mij.
Farenjiwoensdag 20 juni 2007 @ 17:11
quote:
Op woensdag 20 juni 2007 08:55 schreef Chrispeter het volgende:
5 uur eieren bakken is wel heel erg extreem. Hooguit 5 minuten is genoeg voor mij.
Als je ze 5 minuten in de oven legt zijn ze nog zo goed als rauw...
kabouter.mutsdonderdag 21 juni 2007 @ 00:37
Ik krijg er steeds meer zin in om het dit weekent te maken.
Probleempje.... ik wil de foto's graag laten zien maar weet niet precies hoe ik ze geimporteerd krijg in t goede formaat hier.
ik heb soms zo'n goede culi foto maar weet dan weer niet hoe m in te voegen....
stupid me.
ga eens serieus kijken ook dit weekend hoe dat moet.
5 uur ...
Bluesdonderdag 21 juni 2007 @ 00:42
Ik ben ook van plan dit weekend eens een paar eieren te leggen
Kabouter, mail ze maar, dan verklein ik ze wel en plaats ze voor een keertje, ben zo benieuwd!
kabouter.mutsdonderdag 21 juni 2007 @ 20:03
Ja ik ook!!
Goed als het er van komt dan mail ik ze.
Thanks alvast.
kabouter.mutszaterdag 23 juni 2007 @ 14:14
Ze liggen in de oven.
om 1830 uur klaar.
Empathologicazaterdag 23 juni 2007 @ 14:17
Oops. Zat pas op pagina 2 toen ik reageerde

In ieder geval, vind het er maar raar uit zien, vooral het sausje. Maar misschien wil mama het een keer proberen ^^
kabouter.mutsmaandag 25 juni 2007 @ 13:51
Moet eerlijk zeggen het viel ons nogal tegen.
Ik had witte eieren, sommigen vertoonden idd wormvormige aanhangsels.
Van binnen waren ze niet echt bruinig meer heel licht verkleurd.
Ik had er de 'dip'saus bijgemaakt zoals al eerder werd vermeld.
De nootachtige smaak was ver te zoeken.
Ik vond dat er een ijzersmaak aan zat.
Zou dat liggen aan het feit dat ik een electrische hete lucht oven heb en geen traditionele?
Het eigeel vond ik erg droog.
Dit was eens maar nooit weer.
En het leek me zo leuk om eens te serveren.....
Ik heb foto's
Komen nog ....Bleuzz???? ik wil ze wel sturen.

[ Bericht 3% gewijzigd door kabouter.muts op 25-06-2007 14:26:46 ]
boylovesgirlmaandag 25 juni 2007 @ 21:16
men vriendin zou de thee meenemen voor thee eieren... wat denkt je dat ze doet? neemt ze thee eieren mee!!! zo leer ik het toch nooit maken...
Bluesmaandag 25 juni 2007 @ 21:23
quote:
Op maandag 25 juni 2007 13:51 schreef kabouter.muts het volgende:
Moet eerlijk zeggen het viel ons nogal tegen.
Ik had witte eieren, sommigen vertoonden idd wormvormige aanhangsels.
Van binnen waren ze niet echt bruinig meer heel licht verkleurd.
Ik had er de 'dip'saus bijgemaakt zoals al eerder werd vermeld.
De nootachtige smaak was ver te zoeken.
Ik vond dat er een ijzersmaak aan zat.
Zou dat liggen aan het feit dat ik een electrische hete lucht oven heb en geen traditionele?
Het eigeel vond ik erg droog.
Dit was eens maar nooit weer.
En het leek me zo leuk om eens te serveren.....
Ik heb foto's
Komen nog ....Bleuzz???? ik wil ze wel sturen.
Ik heb je toegevoegd op MSN, dan geef ik je even mijn mailadres
Wat een eieravontuur
Ik durf bijna niet meer
Bluesdinsdag 26 juni 2007 @ 13:45
Kaboutermutseieren





DancingPhoebedinsdag 26 juni 2007 @ 13:50
Witte eieren zijn toch ook eeuhm niet van die goede eieren?
Is het niet hoe witter hoe slechter, bij eieren?
Kan het daar aan hebben gelegen?
kabouter.mutsdinsdag 26 juni 2007 @ 13:55
We hadden ze niet allemaal opgegeten.
Van het restand heb ik net eiersalade gemaakt.

Badankt Bluezz!!!
SpankTheMonkeyzaterdag 4 augustus 2007 @ 20:40
quote:
Op dinsdag 12 juni 2007 21:49 schreef SeaOfLove het volgende:
En ik deed niet alsof ik hapte hoor lieve mede-fokkertjes:

[afbeelding]
Deze foto is geniaal.
schaakkipjezaterdag 4 augustus 2007 @ 20:50
na het lezen van dit topic heb ik ook een eitje in mijn oven gestopt
helaas ontplofte mijn ei na twee uur
gelukkig was het ei al redelijk hard
#ANONIEMzaterdag 4 augustus 2007 @ 21:16
quote:
Op zaterdag 4 augustus 2007 20:50 schreef schaakkipje het volgende:
na het lezen van dit topic heb ik ook een eitje in mijn oven gestopt
helaas ontplofte mijn ei na twee uur
gelukkig was het ei al redelijk hard
Isabeauzaterdag 4 augustus 2007 @ 21:22
Ontploffende eieren was niet helemaal de bedoeling hè
Ik wilde het eigenlijk ook een sproberen nav SOL's pogingen, maar zonder tvp vergeet je zoiets dus gewoon weer
#ANONIEMzaterdag 4 augustus 2007 @ 21:58
quote:
Op zaterdag 4 augustus 2007 21:22 schreef Isabeau het volgende:
Ontploffende eieren was niet helemaal de bedoeling hè
Ik wilde het eigenlijk ook een sproberen nav SOL's pogingen, maar zonder tvp vergeet je zoiets dus gewoon weer
Wat een uitgebreide TVP dit Isa