Ja die kans lijkt me ook aanwezig maar we zullen zien.quote:Op zaterdag 9 juni 2007 15:36 schreef Dragoljub het volgende:
Lijkt me nogal droog.
Is het de bedoeling dat ze hard worden? Dus dat het ook wat meer de textuur van een noot heeft, of blijft het gewoon zacht? Overigens denk ik dat je wel dipsauzen erbij moet hebben.quote:Op zaterdag 9 juni 2007 15:38 schreef Farenji het volgende:
[..]
Ja die kans lijkt me ook aanwezig maar we zullen zien.
Ze zullen wel hard worden mag ik aannemen, 5 uur in de oven daar wordt alles wel hard van lijkt mequote:Op zaterdag 9 juni 2007 15:39 schreef Dragoljub het volgende:
[..]
Is het de bedoeling dat ze hard worden? Dus dat het ook wat meer de textuur van een noot heeft, of blijft het gewoon zacht? Overigens denk ik dat je wel dipsauzen erbij moet hebben.
Ja he maar je hoeft er toch niet de hele tijd bij te blijven dus maakt het op zich niet uit.quote:
Uiteraard, er komen foto's van.quote:Op zaterdag 9 juni 2007 15:57 schreef Elvi het volgende:
Het lijkt me helemaal niks, maar ben toch wel benieuwd hoe het smaakt![]()
Wel foto's maken van het eindproduct he!(ook als het mislukt is
![]()
)
Maar je moet dan waarschijnlijk wel ieder uur die timerknop omdraaien. Dan is vijf uur wel lang hoor.quote:Op zaterdag 9 juni 2007 15:51 schreef Farenji het volgende:
[..]
Ja he maar je hoeft er toch niet de hele tijd bij te blijven dus maakt het op zich niet uit.
Ik hoop alleen wel dat mijn el cheapo tefal oventje een beetje precies is qua temperatuur
Ik heb een dermate goedkope oven dat er niet eens een timer op zit. Dat ding kan aan, en uit. Ik heb het alarm op mijn telefoon ingesteld.quote:Op zaterdag 9 juni 2007 16:10 schreef Stali het volgende:
[..]
Maar je moet dan waarschijnlijk wel ieder uur die timerknop omdraaien. Dan is vijf uur wel lang hoor.
Ben benieuwd naar het resultaat..
Hmm, wat verschilt dat met gewoon in een paar minuten gekookte eieren op 100 graden? Het lijkt me vrijwel dezelfde manier alleen wat langzamer?quote:Op zaterdag 9 juni 2007 17:28 schreef golfer het volgende:
In het kader van slowcooking heb ik in een restaurant wel eens op precies 65 graden warm water langzaam (12 uur) gegaarde eieren gegeten, maar uit de oven nog nooit.
Om kwart voor negen pas... het is een voorgerecht, dus dat wordt laat etenquote:Op zaterdag 9 juni 2007 17:10 schreef SeaOfLove het volgende:
Wanneer mogen ze er uit btw?
Je kan het ook gewoon Tapas noemen... Klinkt al een stuk sjiekerquote:Op zaterdag 9 juni 2007 17:37 schreef Farenji het volgende:
[..]
Om kwart voor negen pas... het is een voorgerecht, dus dat wordt laat eten
Het is een onderdeel van wat tegenwoordig moleculair koken wordt genoemd. Bij 65 graden worden eventuele salmonella-bacteriën gedood. Het ei blijft aan de buitenkant zacht en lobbig, terwijl de dooier van binnen wel hard wordt.quote:Op zaterdag 9 juni 2007 17:36 schreef Market_Garden het volgende:
Hmm, wat verschilt dat met gewoon in een paar minuten gekookte eieren op 100 graden? Het lijkt me vrijwel dezelfde manier alleen wat langzamer?![]()
Vorige week waren er bij kunststof op radio 1 Eke Mariën en Jan Groenewold te gast, experts in moleculair koken. Daar kwam dit ook voorbij, eieren koken op een lagere temperatuur. was erg interessant overigens.quote:Op zaterdag 9 juni 2007 17:46 schreef golfer het volgende:
[..]
Het is een onderdeel van wat tegenwoordig moleculair koken wordt genoemd. Bij 65 graden worden eventuele salmonella-bacteriën gedood. Het ei blijft aan de buitenkant zacht en lobbig, terwijl de dooier van binnen wel hard wordt.
Dankquote:Op zaterdag 9 juni 2007 17:57 schreef Farenji het volgende:
[..]
Vorige week waren er bij kunststof op radio 1 Eke Mariën en Jan Groenewold te gast, experts in moleculair koken. Daar kwam dit ook voorbij, eieren koken op een lagere temperatuur. was erg interessant overigens.
Voor de geinteresseerden, uitzending is hier terug te beluisteren.
De saus klinkt iig goedquote:Op zaterdag 9 juni 2007 18:00 schreef Farenji het volgende:
Ik heb net overigens de saus gemaakt: anchovis, teentje knoflook, limoensap, peper en olijfolie in de vijzel gestampt tot een bruinige drab die er niet heel lekker uitziet maar wel erg lekker smaakt.
Dat moet ik nog maar afwachten!quote:Op zaterdag 9 juni 2007 20:37 schreef tomttt het volgende:
Eet smakelijk!
Heb je je camera in de aanslag?quote:Op zaterdag 9 juni 2007 20:35 schreef Farenji het volgende:
Nou, nog 10 minuutjes en dan ga ik ze eruithalen!![]()
Het recept van de saus heb ik uit de link uit de startpost. Paar anchovisfilets, teentje knoflook, limoensap (vers), wat peper in de vijzel stampen en dan extra maagdelijke olijfolie erbij.quote:Op zaterdag 9 juni 2007 21:31 schreef Stali het volgende:
Ha leuk!.
Ik ga het volgend weekend ook proberen maar dan gooi ik er wel meteen 10 eieren in i.p.v. 3..
Farenji, mag ik het recept van de saus? Als je die echt het lekkerst vindt kun je die natuurlijk ook over gewoon gekookte eieren sprenkelen.
Het heeft wel wat nootachtigs, zeker de geur, die is anders en lekkerder imho dan gekookte eieren.quote:Op zaterdag 9 juni 2007 21:34 schreef tomttt het volgende:
De site geeft aan dat er een nootachtige smaak moet ontstaan, is die er ook?
Beetje zelf de verhoudingen bepalen dus. Ja, ik ga dit zeker maken.quote:Op zaterdag 9 juni 2007 21:39 schreef Farenji het volgende:
[..]
Het recept van de saus heb ik uit de link uit de startpost. Paar anchovisfilets, teentje knoflook, limoensap (vers), wat peper in de vijzel stampen en dan extra maagdelijke olijfolie erbij.
Ja, is voor het effect inderdaad wel zo leuk. Een scherp mesje bij geven en p.p. zo'n heel klein schaaltje saus om te sprenkelen.quote:Op zaterdag 9 juni 2007 21:42 schreef Duderinnetje het volgende:
Dit is sowieso een leuk idee voor een niet alledaags voorafje. Ik zou dan zelf witte eieren nemen en ze dan zo half afgepeld opdienen.
Was dat bij Moshik Roth? Ik las laatst op een of andere kookblog (Janneke Vreugdenhil? Koken met Karin?) dat iemand dat daar had gegeten en dat het waanzinnig lekker was. Kan me er vooralsnog niets bij voorstellen.quote:Op zaterdag 9 juni 2007 17:28 schreef golfer het volgende:
In het kader van slowcooking heb ik in een restaurant wel eens op precies 65 graden warm water langzaam (12 uur) gegaarde eieren gegeten, maar uit de oven nog nooit.
Klopt. Was inderdaad bij hem.quote:Op zaterdag 9 juni 2007 23:53 schreef ColdFeet het volgende:
Was dat bij Moshik Roth? Ik las laatst op een of andere kookblog (Janneke Vreugdenhil? Koken met Karin?) dat iemand dat daar had gegeten en dat het waanzinnig lekker was. Kan me er vooralsnog niets bij voorstellen.
Ik vind m bij voorbaat al geweldig, die man!quote:Op zondag 10 juni 2007 00:03 schreef golfer het volgende:
[..]
Klopt. Was inderdaad bij hem.
Hij kwam daarna aan de tafel het ei nog even met een injectienaald inspuiten met nootmuskaat, vreemde combi wel. Maar lekker.
Een mixer of met ander voorwerp stampen. Maar het schijnt wel een beetje verschil te kunnen maken in smaak.quote:Op maandag 11 juni 2007 15:10 schreef SeaOfLove het volgende:
Ik heb geen vijzel, hoe kan ik het sausje dan maken?
Wil het morgen graag gaan maken nl.
Tnx, peper en knoflook kan ik wel fijn pletten met één van de grote messen bedenk ik me net.quote:Op maandag 11 juni 2007 15:38 schreef sampoo het volgende:
[..]
Een mixer of met ander voorwerp stampen. Maar het schijnt wel een beetje verschil te kunnen maken in smaak.
Maar natuurlijkquote:Op dinsdag 12 juni 2007 15:24 schreef ColdFeet het volgende:
Ik kan bijna niet wachten... Maak je foto's?
Ik vind het er maar eng uit zienquote:Op dinsdag 12 juni 2007 17:05 schreef ColdFeet het volgende:
Gètsie!
Ik ga ze er nu uithalen! Moet ik die dingen btw warm of koud serverenquote:Op dinsdag 12 juni 2007 19:09 schreef Farenji het volgende:
Oven te heet ingesteld? Het mag niet warmer dan 100 graden worden anders gaat het vanbinnen koken en dan dringt het zich door de schaal heen...
Wees blij dat je eieren niet ontploft zijn!
quote:Op dinsdag 12 juni 2007 16:58 schreef SeaOfLove het volgende:
Er groeit opeens wat op mijn eieren![]()
[afbeelding]
Succes!quote:Op dinsdag 12 juni 2007 19:36 schreef SeaOfLove het volgende:
Ik vind ze in de schil al stinken, die durf ik nooit te eten![]()
Niet meteen uit de oven iig, leg ze even in koud water.quote:Op dinsdag 12 juni 2007 19:34 schreef SeaOfLove het volgende:
[..]
Ik ga ze er nu uithalen! Moet ik die dingen btw warm of koud serveren![]()
Exact, als in: gemeten met een thermometer, of in: het schuifje exact op 100?quote:En ja, exact 100 graden![]()
Kee tnx.quote:Op dinsdag 12 juni 2007 19:43 schreef Farenji het volgende:
[..]
Niet meteen uit de oven iig, leg ze even in koud water.
[..]
Exact, als in: gemeten met een thermometer, of in: het schuifje exact op 100?
Ik heb het ook niet gemeten met een thermometer maar ik denk dat mijn oven dan wat minder heet is dan de instelling aangeeft. Bij jou blijkbaar juist heter..
Komop, je gaat je toch niet laten ontmoedigen door 1 mislukking? Of heb je ze al geproefd en vond je ze goor?quote:Op dinsdag 12 juni 2007 19:46 schreef SeaOfLove het volgende:
[..]
Kee tnx.
Heb het schuifje gewoon op 100 gezet, volgende X dan maar op 90? Alhoewel ik betwijfel of er een volgende keer komt![]()
Ik ga ze zo proeven als ze wat afgekoeld zijn, waar kan mijn familie een eventuele schade-claim indienen mocht ik doodneervallenquote:Op dinsdag 12 juni 2007 19:48 schreef Farenji het volgende:
[..]
Komop, je gaat je toch niet laten ontmoedigen door 1 mislukking? Of heb je ze al geproefd en vond je ze goor?
Bij de fabrikant van de oven lijkt me.quote:Op dinsdag 12 juni 2007 19:53 schreef SeaOfLove het volgende:
[..]
Ik ga ze zo proeven als ze wat afgekoeld zijn, waar kan mijn familie een eventuele schade-claim indienen mocht ik doodneervallen![]()
![]()
Ohhh dokter golfer voor al mijn gedotter en reanimatie'squote:Op dinsdag 12 juni 2007 20:08 schreef golfer het volgende:
OMG.![]()
SOL, als je gereanimeerd moet worden of mond-op-mond beademing nodig hebt, weet je mij te vinden, he?
Held.quote:
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |