Daar moest ik ook al aan denkenquote:Op dinsdag 12 juni 2007 22:33 schreef Farenji het volgende:
Je kijkt niet echt heel vrolijk...
Ik lust ook geen ansjovis, maar het is echt lekker in combi met de eierenquote:Op woensdag 13 juni 2007 16:44 schreef Don_Tom het volgende:
Oven zojuist aangezet, even voorverwarmen en dan zullen ze vanavond voor 22u klaar zijn
Ik heb een hekel aan ansjovis, andere suggesties voor de saus?
Oven heeft trouwens een timer die gewoon 5 uur kan timen
Wow! Jij maakt er een schoolkamp avontuur van! Hihi!quote:Op woensdag 13 juni 2007 16:51 schreef bofneger het volgende:
Lekker als ontbijt ook, denk ik. 's Avonds eerst een groot vuur. Dan als het vuur in de eindfase belandt de eieren met folie in het vuur doen en dan slapen. 's Ochtends zijn de eieren gaar.
Daarom dus eerst zelf maken, proeven en oordelen.quote:Op woensdag 13 juni 2007 18:00 schreef Tezz het volgende:
[..]
Wow! Jij maakt er een schoolkamp avontuur van! Hihi!
Maar, jullie zijn helden hoor. Allemaal! Het ziet er namelijk echt goor uit en ik zou het zelf wel eens willen proberen maar twijfel ernstig of ik het aan gasten voor zou durven zetten (maar ja ik heb het dan ook nog niet geproefd natuurlijk).
This thread is worthless without pictures.quote:Op woensdag 13 juni 2007 18:18 schreef SeaOfLove het volgende:
Zo ik heb mijn bikini aan en ga nog even in de zon liggen![]()
Mwogg, met de bikini gaat het goed, mijn buikje groeit ook nog steeds goedquote:Op woensdag 13 juni 2007 18:19 schreef ColdFeet het volgende:
Ah SeaOfLove, hoe is het nou met je bikini gesteld na al die mueslirepen?
Tsja zonder sausje kan je er niet meer van verwachten. Ik denk dat niets van zichzelf zonder zout,peper of sausje nou echt bijzonder lekker is.quote:Op woensdag 13 juni 2007 22:44 schreef Don_Tom het volgende:
Vond het wel grappig maar niet bijzonder lekker, maar misschien komt dat door het ontbreken van het sausje
Al eens een vrouw gehad?quote:Op woensdag 13 juni 2007 23:38 schreef sampoo het volgende:
Ik denk dat niets van zichzelf zonder zout,peper of sausje nou echt bijzonder lekker is.
Heb het ook nog met peper, zout en cocktailsaus geprobeerd, maar dan vind ik een gewoon hardgekookt ei toch lekkerder. Maargoed, misschien nog eens met dat ansjovis-sausje proberen, wie weet vind ik het dan opeens heerlijkquote:Op woensdag 13 juni 2007 23:38 schreef sampoo het volgende:
[..]
Tsja zonder sausje kan je er niet meer van verwachten. Ik denk dat niets van zichzelf zonder zout,peper of sausje nou echt bijzonder lekker is.
Dat is dan ook wel weer typisch Afrikaans. Vijf uur over iets doen dat net zo goed in vijf minuten kanquote:Op donderdag 14 juni 2007 00:03 schreef Don_Tom het volgende:
[..]
Heb het ook nog met peper, zout en cocktailsaus geprobeerd, maar dan vind ik een gewoon hardgekookt ei toch lekkerder. Maargoed, misschien nog eens met dat ansjovis-sausje proberen, wie weet vind ik het dan opeens heerlijk
Jullie moeten ze ook eens makenquote:
Ja, ikke wel. N.a.v. een recept uit Elsevier. Je kookt wat eieren, gedurende een minuutje of 8. Dan laat je ze iets afkoelen en tikt ze kapot, in kleine barstjes zeg maar. Maar je laat de schaal wel zitten. Nou ja, stukje fijn, stukje grof, wat je wilt dan he.quote:Op dinsdag 19 juni 2007 19:16 schreef boylovesgirl het volgende:
heb je ook al eens chinese thee eieren gemaakt? ik heb het nu al een paar keer geprobeerd maar het is nog steeds niet gelukt... iemand die het mij in nederlands kan uitleggen, een pm waardeer ik zeer.
thanks, ik ga het nog maar eens proberen. het ziet er niet al te moeilijk uit al zal ik wel even moeten uitzoeken of ik de juiste thee in huis hebquote:Op dinsdag 19 juni 2007 21:00 schreef ColdFeet het volgende:
[..]
Ja, ikke wel. N.a.v. een recept uit Elsevier. Je kookt wat eieren, gedurende een minuutje of 8. Dan laat je ze iets afkoelen en tikt ze kapot, in kleine barstjes zeg maar. Maar je laat de schaal wel zitten. Nou ja, stukje fijn, stukje grof, wat je wilt dan he.
Vervolgens doen je ze in een pan, zet ze onder water, doet er 5 zakjes zwarte thee bij, 2 el dark soy, en een lepeltje anijszaadjes. Dit breng je aan de kook en laat je een uur of meer zacht sudderen. let op: de eieren moeten onder water blijven. Eventueel dus aanvullen.
Dan af laten koelen in de thee met soy. Als ze koud zijn pellen, resultaat: eieren met een marmerachtig patroontje (de thee trekt erin op de barstjes).
ik had lapsang souchong thee gebruikt, krijgt het ook nog eens een lekker rokerig smaakje. Je eet t officieel geloof ik met een korianderdip.
Waarom niet in het engels?quote:Op dinsdag 19 juni 2007 19:16 schreef boylovesgirl het volgende:
heb je ook al eens chinese thee eieren gemaakt? ik heb het nu al een paar keer geprobeerd maar het is nog steeds niet gelukt... iemand die het mij in nederlands kan uitleggen, een pm waardeer ik zeer.
Als je ze 5 minuten in de oven legt zijn ze nog zo goed als rauw...quote:Op woensdag 20 juni 2007 08:55 schreef Chrispeter het volgende:
5 uur eieren bakken is wel heel erg extreem. Hooguit 5 minuten is genoeg voor mij.
Ik heb je toegevoegd op MSN, dan geef ik je even mijn mailadresquote:Op maandag 25 juni 2007 13:51 schreef kabouter.muts het volgende:
Moet eerlijk zeggen het viel ons nogal tegen.
Ik had witte eieren, sommigen vertoonden idd wormvormige aanhangsels.
Van binnen waren ze niet echt bruinig meer heel licht verkleurd.
Ik had er de 'dip'saus bijgemaakt zoals al eerder werd vermeld.
De nootachtige smaak was ver te zoeken.
Ik vond dat er een ijzersmaak aan zat.
Zou dat liggen aan het feit dat ik een electrische hete lucht oven heb en geen traditionele?
Het eigeel vond ik erg droog.
Dit was eens maar nooit weer.
En het leek me zo leuk om eens te serveren.....
Ik heb foto's
Komen nog ....Bleuzz???? ik wil ze wel sturen.
Deze foto is geniaal.quote:Op dinsdag 12 juni 2007 21:49 schreef SeaOfLove het volgende:
En ik deed niet alsof ik hapte hoor lieve mede-fokkertjes:
[afbeelding]
quote:Op zaterdag 4 augustus 2007 20:50 schreef schaakkipje het volgende:
na het lezen van dit topic heb ik ook een eitje in mijn oven gestopt
helaas ontplofte mijn ei na twee uur
gelukkig was het ei al redelijk hard
Wat een uitgebreide TVP dit Isaquote:Op zaterdag 4 augustus 2007 21:22 schreef Isabeau het volgende:Ontploffende eieren was niet helemaal de bedoeling hè
Ik wilde het eigenlijk ook een sproberen nav SOL's pogingen, maar zonder tvp vergeet je zoiets dus gewoon weer
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |