abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  dinsdag 22 mei 2007 @ 23:21:53 #1
168006 Ladysusy
2B continued...
pi_49668594
registreer om deze reclame te verbergen
Wat is Roaccutane?
De werkzame stof in Roaccutane is isotretinone. Isotretinone behoort tot een groep geneesmiddelen die bekend staat onder de naam retinoden. Retinoden zijn afgeleid van vitamine A. Het middel wordt gebruikt bij de behandeling van moeilijk te bestrijden acne (jeugdpuistjes en meeters). Roaccutane wordt voorgeschreven aan mensen met bepaalde ernstige vormen van acne die niet op een gebruikelijke behandeling reageren. Roaccutane is alleen verkrijgbaar op recept en wordt vaak niet door de huisarts voorgeschreven, maar door een dermatoloog (huidarts).

De meeste posters hier gebruiken waarschijnlijk een generiek van Isotretinoine, omdat Roaccutane niet standaard wordt gegeven bij de apotheek. Wil je weten over wat generiek nu eigenlijk is, dan kan je hier er wat over lezen

Roaccutane patientinformatie en bijsluiters
Officile website van Roche (fabrikant)
Patintenbijsluiter (pdf-formaat)
Informatie op Achmea Health
Overzichtelijke informatie (tip)

Middelen die helpen bij droge lippen (mogelijke bijwerking Roaccutane)
Labello lippencreme (verkrijgbaar bij bv de drogist)
Blistex lip relief cream (verkrijgbaar bij bv de drogist)



Pubmed (engelstalig - wetenschappelijke publicaties)
Roacutane
Blijvende oogklachten na gebruik Roacutane

Roaccutane negatief in de publiciteit
Rechtzaken aangespannen ivm Roaccutane (google search - engelstalig)

Voorgaande topics
Ervaringen met "Roaccutane"
Ervaringen met Roaccutane, deel 2
Ervaringen met Roaccutane - deel 3
Ervaringen met Roaccutane - deeltje 4 alweer
Ervaringen met Roaccutane - deeltje 5 -
Ervaringen met Roaccutane - deeltje 6 -
Ervaringen met Roaccutane - Deel 7
Ervaringen met Roaccutane - Deel 8
Ervaringen met Roaccutane - Deel 9
Ervaringen met Roaccutane - Deel 10
[Centraal] Roaccutane Topic - Deel 11
[Centraal] Roaccutane Topic - Deel 12
[Centraal] Roaccutane Topic - Deel 13
[Centraal] Roaccutane Topic - Deel 13
Het Roaccutane topic - deel 14
Het Roaccutane topic - deel 15
Het Roaccutane topic - deel 16
Het Roaccutane topic - deel 17
Het Roaccutane Topic - Deel 19
Het Roaccutane Topic - Deel 20



[ Bericht 2% gewijzigd door Mylene op 22-05-2007 23:25:46 (plaatjes gefixt) ]
  dinsdag 22 mei 2007 @ 23:27:02 #2
168006 Ladysusy
2B continued...
pi_49668813
Ik weet niet of ik de 'startpost' goed heb overgenomen nu, anders moet er ff een moderater ingrijpen

Maar we gaan weer vrolijk verder! Heb nu mijn voor- en na-fotootjes af en moet ze nog uploaden en plaatsen.

Edit: mijn foto's blijken veel te groot voor dit forum, nu moet ik ze allemaal weer verkleinen. Maar nu is het bedtijd, dus nog ff geduld!

[ Bericht 21% gewijzigd door Ladysusy op 22-05-2007 23:36:55 ]
  woensdag 23 mei 2007 @ 00:20:12 #3
168006 Ladysusy
2B continued...
pi_49670639
Nou, dan toch nog maar. Vond het zonde om voor niets te hebben geknutseld vanavond dus heb het nog ff afgemaakt Kijk en huiver! Heb trouwens alleen foto's van mijn wangen omdat mijn acne voornamelijk daar zat. Op voorhoofd, neus en kin bijna tot geen last. Ik ben me ervan bewust dat ik nooit meer dat mooie huidje zal krijgen al zal ik nog 10 kuren volgen. Zoveel jaren van gedoe met acne laten uiteindelijk wel hun sporen na in de vorm van vlekjes, littekentjes etc. Hopelijk is dat ooit nog te verminderen door een of andere behandeling of vervaagt het nog iets. En met een laagje makeup zijn die vlekjes wel te verdoezelen.... Ik ben er tevreden mee
















[ Bericht 3% gewijzigd door Ladysusy op 23-05-2007 12:35:09 ]
pi_49672319
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
Op woensdag 23 mei 2007 00:20 schreef Ladysusy het volgende:

[foto's]
WOW!

Wat een verbetering! En wat dapper dat je je foto's er zo op durft te zetten.
Ze kunnen zo in een Roa reclame. Het is ook wel een vorm die heel goed met Roa te behandelen is, mits je de juiste dosering voorgeschreven krijgt. Die rode vlekjes zullen nog wel verdwijnen. De lichte vlekjes zullen na langere tijd wel minder worden, maar zijn met een peeling door een schoonheidsspecialist ook goed te behandelen. Alleen wacht daar een aantal maanden mee. Ik geloof zelfs dat je daar een jaar mee moet wachten. Ik heb dezelfde witte vlekjes, alleen heb ik er een paar bij die 5x zo groot zijn en daarnaast heb ik nog een paar lelijke putjes. Wel kut dat die witte vlekjes beter te zien zullen zijn, wanneer je een kleurtje krijgt in de zon. Dit komt omdat ze voornamelijk uit littekenweefsel bestaan, waar geen pigmentcellen inzitten. Maar ik denk niet dat mensen zich daar blind op gaan staren. Alles is beter dan pukkels en puistjes.

Maar ik ben echt super blij voor je.
quote:
Op dinsdag 22 mei 2007 20:08 schreef lennart12 het volgende:
Ik geloof nu ook niet meer dat dingen als noten geen invloed hebben op je acn. Gisteren nootjes gegeten, vanochtend 2x boterham pindakaas, en vanmiddag wat nootjes, vervolgens 't halve talpa logo op m'n voorhoofd
Hahaha je zegt het zo grappig. Heb net een hele zak M&M's opgegeten, dat doe ik wel vaker. Heb daarna nooit ergens last van. Het zou net zo goed toeval kunnen zijn hoor. Ik heb eens ergens gelezen dat puistjes al wel 2 weken zich onder je huid ontwikkelen, alvorens ze naar de oppervlakte komen. Lijkt me heel sterk dat die nootjes de ontwikkeling van een puistje dus zo snel triggeren. Misschien kwamen ze net op het verkeerde moment naar boven. Als je je volgepropt had met bananen, dacht je misschien dat het daar door kwam. Maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat de nootjes niet de ontwikkeling hebben getriggered, maar alleen het naar de oppervlakte komen. Ik zou de nootjes dan eens laten staan en na een paar weken weer eens proberen. Zo heb ik ook o.a. chocola en melk getest, zonder resultaat.
Venco Dropmakers
pi_49676269
Wow! Wat een resultaat LadySusy! Knap!

@lennart: een puistje kan niet op een dag of enkele uren ontstaat, zoals hierboven al staat.
  woensdag 23 mei 2007 @ 10:39:54 #6
168006 Ladysusy
2B continued...
pi_49676938
Thnx Dropmix en Senne! Ja ik vond het ook wel een beetje eng om mijn foto's hier te plaatsen en ik heb er nog steeds een onzeker gevoel bij. Ook omdat ik zie dat het topic inmiddels al bijna 50 keer is aangeklikt maar niemand die wat zegt. Dan denk ik meteen negatief, zo van, wat zullen die mensen die dit zien maar niets zeggen allemaal wel niet denken, "bah wat een smerige foto's" ofzo Maarja, aan de andere kant, ik ken hier toch niemand dus boeiend… Ik vond het ng enger om irl met die huid naar mijn eigen huidarts te gaan

Voor wat betreft voeding, ik denk dat het een beetje is zoals Dropmix zegt idd. Bij mij geldt het voor roomboter. Als ik dat heb gegeten kan ik zeker rekenen op puistjes de dagen erna. En da's echt geen toeval, daarvoor heb ik het al te vaak gehad. Dat eet ik dus niet meer op brood ofzo. Al zit het natuurlijk ook in koek en taart verwerkt etc. en dat eet ik dan weer wel gewoon op. Maar ik ga het niet opzoeken.

PS: Ik hoop dat anderen ook foto's willen plaatsen, ben ook benieuwd naar jullie
  woensdag 23 mei 2007 @ 11:19:46 #7
61776 MaddoxX
Like I care :')
pi_49678337
registreer om deze reclame te verbergen
Wat een verbetering Ladysusy
Bij mij heeft het eigelijk alleen nog geen nut om foto's te plaatsen zie toch nog weinig verschil behalve dat het overal beetje schilferig is
I have no rival, no man can be my equal. ♥
pi_49692273
quote:
Op woensdag 23 mei 2007 10:39 schreef Ladysusy het volgende:
Ook omdat ik zie dat het topic inmiddels al bijna 50 keer is aangeklikt maar niemand die wat zegt. Dan denk ik meteen negatief, zo van, wat zullen die mensen die dit zien maar niets zeggen allemaal wel niet denken, "bah wat een smerige foto's" ofzo
Ben je gek. Je bent een voorbeeld voor velen. Bovendien heb je er foto's bij waarbij je gezicht eigenlijk weer zo goed als normaal is. Dan zien de mensen echt het verschil en is iedereen blij voor je. Als iemand die net aan bet begin van de kuur z'n foto's plaatst, dan krijg je eerder dat mensen denken van: ieuw! en: wat ziellig voor hem/haar. Maar nu denkt iedereen: wow! wat een wondermiddel en wat tof voor haar!
Venco Dropmakers
pi_49693015
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
@ ladysussy: mooi om de verbetering te zien. Mijn huid is ng wel beter zie ik nu (ter vergelijking). Zal snel wat foto's maken!
Love is in the air!
  woensdag 23 mei 2007 @ 21:03:43 #10
168006 Ladysusy
2B continued...
pi_49701140
quote:
Op woensdag 23 mei 2007 17:29 schreef Landgeld het volgende:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
@ ladysussy: mooi om de verbetering te zien. Mijn huid is ng wel beter zie ik nu (ter vergelijking). Zal snel wat foto's maken!
Ja doen hoor! Daar ben ik ook zeker benieuwd naar

Ik weet dat mijn huid nog niet optimaal is, dat zei ik al, dat komt door die littekentjes en vlekjes enzo die ik heb. Maar beter dan dit krijg je het niet, althans niet alleen met Roa. Dan zal ik toch een andere huidbehandeling moeten volgen denk ik. Maar zoals ik al zei, voorlopig ben ik tevreden met dit resultaat. Met makeup kan ik het ook helemaal egaal krijgen. De pukkels, bultjes en ontstekingen zijn weg en daar ging het om.

Ik zal trouwens over een maand ofzo nog wat foto's nemen, dus als ik een aantal weken ben gestopt! Kijken of er dan nog verschil te zien is met nu.

Zien jullie trouwens dat na 7 weken mijn huid nog net zo slecht was als tijdens de start van Roa, maar na 3 maanden ineens een stuk verbeterd? Sindsdien is het niet echt meer veranderd, hooguit nog ietsje beter geworden. Bij Roa heb je na een lange tijd dat er niets lijkt te gebeuren vaak ineens zo'n omslagpunt, dan gaat je huid ineens heel snel van slecht naar goed. En vanaf dat moment wordt het alleen nog maar beter.

@ Dropmix: ik heb die foto's weggehaald waarop ik herkenbaar in beeld ben. 't Zat me toch niet helemaal lekker...
pi_49706352
quote:
Op woensdag 23 mei 2007 17:06 schreef Dropmix het volgende:

[..]

Ben je gek. Je bent een voorbeeld voor velen. Bovendien heb je er foto's bij waarbij je gezicht eigenlijk weer zo goed als normaal is. Dan zien de mensen echt het verschil en is iedereen blij voor je. Als iemand die net aan bet begin van de kuur z'n foto's plaatst, dan krijg je eerder dat mensen denken van: ieuw! en: wat ziellig voor hem/haar. Maar nu denkt iedereen: wow! wat een wondermiddel en wat tof voor haar!
het is voor mij pas een wondermiddel als het daadwerkelijk weg blijft.. helaas is dat vaak niet het geval en kan je weer opnieuw beginnen dat is het enige nadeel. Er is gewoon een vrij grote kans het dat het terugkomt, ook na een 2e kuur
Love is in the air!
pi_49707259
ik ben op het moment net klaar met de 2e maand dianepil, ik weet niet of het veel beter is geworden nu, anyway ik probeer de pil 3 mnd en als er geen verbetering is dan begin ik ook aan de roacutane..ben benieuwd!
http://elinhuijboom.punt.nl/
wanna rub mah puppeh?!
  donderdag 24 mei 2007 @ 00:03:21 #13
168006 Ladysusy
2B continued...
pi_49708941
quote:
Op woensdag 23 mei 2007 23:00 schreef Landgeld het volgende:

[..]

het is voor mij pas een wondermiddel als het daadwerkelijk weg blijft.. helaas is dat vaak niet het geval en kan je weer opnieuw beginnen dat is het enige nadeel. Er is gewoon een vrij grote kans het dat het terugkomt, ook na een 2e kuur
Dat is toch helemaal niet zo Gelderland? Volgens mij stond er op de site dat 9% (dacht ik) een derde kuur nodig had en slechts 1% meer kuren. Dat valt best mee toch. Jij behoort gewoon tot die mensen bij wie het na een tweede kuur voorgoed wegblijft oke
  donderdag 24 mei 2007 @ 00:03:56 #14
168006 Ladysusy
2B continued...
pi_49708969
quote:
Op woensdag 23 mei 2007 23:22 schreef Dakota het volgende:
ik ben op het moment net klaar met de 2e maand dianepil, ik weet niet of het veel beter is geworden nu, anyway ik probeer de pil 3 mnd en als er geen verbetering is dan begin ik ook aan de roacutane..ben benieuwd!
Ik heb ook jaren de Diane 35 geslikt maar die heeft bij mij helaas nooit iets gedaan voor mijn acne...
pi_49714466
Nouja, ik heb het niet zo sterk, meestal 3 onderhuidse puisten en af en toe een week dat ik een uitbarsting rond mijn mond heb, mijn kin is de afgelopen jaren 1 dag puistvrij geweest.

Het is gewoon erg frustrerend, ik kan me best druk maken om mijn uiterlijk.
http://elinhuijboom.punt.nl/
wanna rub mah puppeh?!
  donderdag 24 mei 2007 @ 10:33:36 #16
168006 Ladysusy
2B continued...
pi_49716271
quote:
Op donderdag 24 mei 2007 09:31 schreef Dakota het volgende:
Nouja, ik heb het niet zo sterk, meestal 3 onderhuidse puisten en af en toe een week dat ik een uitbarsting rond mijn mond heb, mijn kin is de afgelopen jaren 1 dag puistvrij geweest.

Het is gewoon erg frustrerend, ik kan me best druk maken om mijn uiterlijk.
Tja, wie niet....
pi_49736358
quote:
Op donderdag 24 mei 2007 00:03 schreef Ladysusy het volgende:

[..]

Dat is toch helemaal niet zo Gelderland? Volgens mij stond er op de site dat 9% (dacht ik) een derde kuur nodig had en slechts 1% meer kuren. Dat valt best mee toch. Jij behoort gewoon tot die mensen bij wie het na een tweede kuur voorgoed wegblijft oke
wist ik maar zeker dat ik daartoe behoorde. pff zou het leven eeen stuk leuker maken!

Maar mensen: ik heb ook mijn foto's er eens bijgepakt. Ga ze niet hier plaatsen, maar heb ze in een prive-accountje gezet. Wil je de link, stuur me ff een PM. het zijn 12 foto's, voor de 1e kuur, voor de 2e kuur en op dit moment! Ben benieuwd wat jullie er van vinden!

mijn commetnaar bij de foto's: de 1e kuur was flink slechter dan de 2e kuur, maar ben blij dat ik het gedaan heb! Ik ben benieuwd wat jullie er van vinden! Dus wil je ze zien, PM ff
Love is in the air!
pi_49742568
zo ook weer eens een reply van mij.. ik ben nu 2 maanden van de roa af en het gaat nog steeds goed. Nog wel een iets vettere huid dan gemiddeld en af en toe een klein puistje, maar dat vind ik allemaal niet zo erg en die zijn ook zo weer weg!
Tot nog toe ben ik in ieder geval erg tevreden over de roa!
En LadyPussy: echt onwijze vooruitgang!
  donderdag 24 mei 2007 @ 23:05:53 #19
168006 Ladysusy
2B continued...
pi_49744228
quote:
Op donderdag 24 mei 2007 19:38 schreef Landgeld het volgende:

[..]

wist ik maar zeker dat ik daartoe behoorde. pff zou het leven eeen stuk leuker maken!

Maar mensen: ik heb ook mijn foto's er eens bijgepakt. Ga ze niet hier plaatsen, maar heb ze in een prive-accountje gezet. Wil je de link, stuur me ff een PM. het zijn 12 foto's, voor de 1e kuur, voor de 2e kuur en op dit moment! Ben benieuwd wat jullie er van vinden!

mijn commetnaar bij de foto's: de 1e kuur was flink slechter dan de 2e kuur, maar ben blij dat ik het gedaan heb! Ik ben benieuwd wat jullie er van vinden! Dus wil je ze zien, PM ff
Dat zie je dan wel weer toch? Niemand kan immers in de toekomst kijken en dat geldt ook hiervoor. Geniet gewoon van het moment en probeer daar niet teveel mee bezig te zijn. Daar heb je toch niets aan!

Enne, tuurlijk wil ik je foto's zien, hoe stuur ik je een pm dan? Kun je mij ook PM-en? Ik heb nergens een inbox gezien in mijn profiel, of ben ik nou gek?
pi_49751432
quote:
Op donderdag 24 mei 2007 23:05 schreef Ladysusy het volgende:

[..]

Dat zie je dan wel weer toch? Niemand kan immers in de toekomst kijken en dat geldt ook hiervoor. Geniet gewoon van het moment en probeer daar niet teveel mee bezig te zijn. Daar heb je toch niets aan!

Enne, tuurlijk wil ik je foto's zien, hoe stuur ik je een pm dan? Kun je mij ook PM-en? Ik heb nergens een inbox gezien in mijn profiel, of ben ik nou gek?
die moet je activeren, f fop het briefje klikken bovenaan ...succes!
Love is in the air!
  vrijdag 25 mei 2007 @ 10:42:22 #21
168006 Ladysusy
2B continued...
pi_49754921
Gelderland ik heb het geactiveerd en jou een berichtje gestuurd. Waar kan ik nu zien of ik er eentje terug heb? Niet in mijn profiel toch, of wel?

Anyway, vandaag mijn laatste dag Roa mensen!!! Ik slik de afgelopen dagen al 's ochtends 20 en 's avonds 40 omdat mijn 10 mg pillen op zijn. Maar dat komt natuurlijk op hetzelfde neer.

Gisteren uren in de zon geweest en lichtelijk verbrand overal, ondanks overvloedig te hebben gesmeerd met factor 30. Maarja, ben nu wel lekker bruin

Fijne dag en fijn weekend!
pi_49757782
Ik heb ook jaren de diane pil geslikt, maar voor chronische acne helpt dat dus echt niet. En je komt er nog van aan ook!!! Toen ik met de Diane pil stopte was ik binnen 1 maand 5 kilo kwijt, en binnen 4 maanden nog eenw 5 kilo, zonder m'n eetpatroon te veranderen!!!
pi_49772232
quote:
Op vrijdag 25 mei 2007 10:42 schreef Ladysusy het volgende:
Gelderland ik heb het geactiveerd en jou een berichtje gestuurd. Waar kan ik nu zien of ik er eentje terug heb? Niet in mijn profiel toch, of wel?

Anyway, vandaag mijn laatste dag Roa mensen!!! Ik slik de afgelopen dagen al 's ochtends 20 en 's avonds 40 omdat mijn 10 mg pillen op zijn. Maar dat komt natuurlijk op hetzelfde neer.

Gisteren uren in de zon geweest en lichtelijk verbrand overal, ondanks overvloedig te hebben gesmeerd met factor 30. Maarja, ben nu wel lekker bruin

Fijne dag en fijn weekend!
you've got the link!!! ben benieuwd wat je er van vind ook van andere, dus als mensen ze willen zien, PM me ff (envelopje boven me naam)

Verder fijn dat je je laatste pil slikt!! Wel wennen of niet. Ik had bij mijn vorige kuur echt een 'raar' gevoel. Ik vond het aan de ene kant wel fijn om ROA te slikken. Niet om die bijwerkingen, maar omdat ik zker wist dat de acne (wanneer ik ROA slikte) wegbleef. Ik voel me daar zo goed bij. Als je stopt met ROA is het altijd spannend hoe het zich ontwikkelt. Je huid kan er (volgens mij) alleen maar minder op worden, terwijl wanneer je ROA slikt, je huid juist beter wordt Daarom wil ik op het einde (als ik nog wat pillen overheb) miss wel naar de 80 mg per dag. Gewoon om er alles nog ff uit te persen, ik ben zoooo angstig dat het weer terugkomt maakt me vrij onzeker..

Hoeveel heb je nu totaal geslikt? ik zit rond de 129 mg op 't einde (nog 5 weekies)
Love is in the air!
  vrijdag 25 mei 2007 @ 22:43:05 #24
168006 Ladysusy
2B continued...
pi_49779104
Gelderland, ik heb je foto's gezien! Je huid is opgeknapt zeg! Al vond ik hem helemaal zo slecht nog niet hoor, althans zeker niet aan het begin van je tweede kuur. Voorafgaand aan je eerste kuur was het idd wel een stukje erger. Nu ben je echt helemaal gaaf lijkt het wel! Kan me voorstellen dat je al tevreden bent, ook al moet je nog 5 weken. Wel goed dat je niet zo lang hebt gewacht om aan een tweede kuur te beginnen. Hoe langer je wacht als het terugkomt, hoe meer pukkels je weer hebt en hoe meer moeite de Roa heeft om het weer uit te roeien. Dat heb ik deze keer ook bij mezelf gezien.

Ik moet zeggen dat ik bij mezelf de laatste 2 maanden weinig verandering heb gezien, hoor. Na ong. 3 maanden ging de acne ineens weg en sloeg mijn huid aan het genezen en nu na 5 maanden is het eigenlijk nog steeds hetzelfde. Maar het is idd belangrijk dat je de kuur afmaakt. Ik weet niet precies hoeveel ik binnen heb gekregen, maar het is iig genoeg, namelijk rond de 120 mg/kg, iets meer misschien. Ik heb in totaal ong. 6300 mg binnen gekregen en woog aan het begin van mijn kuur 50 kg en nu weeg ik zo'n 53 kg. Ik vind het mooi geweest! Ik heb nog recepten over, ik denk dat ik die maar niet inwissel. Ook heb ik nog een hele strip van 10 pillen over, maar ik wil nu echt vandaag stoppen. Heb morgen weer een feestje ook. Dus ik vind het genoeg geweest.

Wat je zegt over dat je het ergens wel 'fijn' vond om Roa te slikken dat snap ik ergens wel, maar wat je zegt dat als je stopt met Roa dat je huid dan alleen maar weer minder wordt, daar ben ik het niet mee eens! Ik heb hele andere herinneringen uit mijn verleden! In de maanden nadat ik was gestopt met Roa werd mijn huid juist mooier en mooier. Dikker en egaler, minder lijntjes zichtbaar, mijn haar viel weer mooier, ik had meer energie en was super blij met hoe ik eruit zag! Dus ik kijk juist uit naar de maanden die nu komen gaan (alleen die extra kutkilo's verpesten het dan weer een beetje maarja ) en ben niet bang dat het voorlopig terugkomt. Mocht het toch ooit nog terugkomen dan zal ik denk ik toch weer Roa gaan doen. Ook al is het misschien troep, met pukkels rondlopen wil ik echt niet meer. Ik zal het ook nooit meer zo ver laten komen als deze keer maar vl eerder aan de bel trekken en proberen het veel eerder de kop in te drukken.

Veel succes allemaal met jullie kuur! Mijn laatste pillen zijn dus geslikt, ik ben klaar Ik kom nog wel regelmatig langs om te lezen hoe het met jullie gaat en om te vertellen hoe het met mij gaat. Bedankt voor jullie lieve woorden zo nu en dan. Toch wel fijn om op zo'n forum te zitten als je met zoiets bezig bent!

Groetjes Susan
  vrijdag 25 mei 2007 @ 22:48:33 #25
168006 Ladysusy
2B continued...
pi_49779272
-edit: geen handel in medicijnen svp

[ Bericht 75% gewijzigd door Mylene op 26-05-2007 17:34:55 ]
pi_49783464
quote:
Op vrijdag 25 mei 2007 22:48 schreef Ladysusy het volgende:
***************
Het lijkt me verstandig dat je deze gewoon inlevert bij de apotheek. Aangezien het nogal zware medicijnen zijn lijkt het me zeer af te raden dat je deze aan iemand anders geeft. Het kan zijn dat iemand die eigenlijk zelf geen roa krijgt voorgeschreven zo toch aan deze medicijnen komt met eventuele verschrikkelijke gevolgen (er wordt niet voor niets zo vaak bloed geprikt/zwangerschapstesten gedaan). Bovendien de mensen die roa wel hebben kunnen het toch gratis krijgen, dus dit zal alleen interessant zijn voor diegene die het niet krijgen.

PS: ik begrijp dat je het goed bedoeld, maar het lijkt me onverstandig.

[ Bericht 5% gewijzigd door Mylene op 26-05-2007 17:36:00 (zie boven) ]
pi_49789099
quote:
Op vrijdag 25 mei 2007 22:43 schreef Ladysusy het volgende:
Gelderland, ik heb je foto's gezien! Je huid is opgeknapt zeg! Al vond ik hem helemaal zo slecht nog niet hoor, althans zeker niet aan het begin van je tweede kuur. Voorafgaand aan je eerste kuur was het idd wel een stukje erger. Nu ben je echt helemaal gaaf lijkt het wel! Kan me voorstellen dat je al tevreden bent, ook al moet je nog 5 weken. Wel goed dat je niet zo lang hebt gewacht om aan een tweede kuur te beginnen. Hoe langer je wacht als het terugkomt, hoe meer pukkels je weer hebt en hoe meer moeite de Roa heeft om het weer uit te roeien. Dat heb ik deze keer ook bij mezelf gezien.
THX. Ik merkte idd dat het langzaam terugkwam en dat ik elke dag wel weer wat puisten had. Ik kan daar totaal niet tegen; werd weer onzeker, ging me schuilen voor mensen. Liep op dat moment ook stage en had contact met mensenl dus ik kon dat totaal niet gebruiken.

Daarnaast kwam ook nog dat ik toch ooit weer aan de ROA moest (het kwam immers terug), je het beste zo snel mogelijk kan beginnen n dat ik anders pas had moeten wachten tot n de zomer (anders was de kuur te kort). Dus ik heb er maar voor gekozen om 't dan gelijk te doen! Nu hoop ik er cht zooo erg vanaf te zijn, niet normaal. Maar jouw huid verbeterde dus ook nog n de kuur? zozo Dat is wel fijn!

btw. die foto's voor mijn 2e kuur zijn met de telefoon genomen. Dus je ziet alleen de wat grotere puisten, maar niet de bultjes etc, die ik ook heel veel had. Die laatste foto's zijn met digicam gemaakt en ja, daar is echt op te zien dat ik vrijwel clean ben; heerlijk Eerste wat ik ga doen als ik over 5 weken klaar ben is uitgaan: lekkere nacht doorhalen tot uurtje of 5 met lekker veel bier Dat mis ik nu wel hoor. Ik ga liever geen nacht nuchter uit, vind ik zoooo saai Ik hoef me niet altijd lam te zuipen, maar gewoon wat biertjes enzo is lekker en doe ik nu toch liever niet!
Love is in the air!
  zaterdag 26 mei 2007 @ 13:06:02 #28
168006 Ladysusy
2B continued...
pi_49789701
Tja, vanavond zou ik het in principe op een zuipen kunnen zetten, ware het niet dat ik weer eens moet rijden Dus dan kan ik wr niet drinken! Hmm da's dan weer een beetje jammer. Volgende week vrijdag maar weer eens een lekker avondje wijnen, maar dan gewoon thuis. Hoef ik tenminste niet meer te rijden nadien.
  zaterdag 26 mei 2007 @ 13:13:49 #29
168006 Ladysusy
2B continued...
pi_49789873
quote:
Op zaterdag 26 mei 2007 01:45 schreef BarryK het volgende:

[..]

Het lijkt me verstandig dat je deze gewoon inlevert bij de apotheek. Aangezien het nogal zware medicijnen zijn lijkt het me zeer af te raden dat je deze aan iemand anders geeft. Het kan zijn dat iemand die eigenlijk zelf geen roa krijgt voorgeschreven zo toch aan deze medicijnen komt met eventuele verschrikkelijke gevolgen (er wordt niet voor niets zo vaak bloed geprikt/zwangerschapstesten gedaan). Bovendien de mensen die roa wel hebben kunnen het toch gratis krijgen, dus dit zal alleen interessant zijn voor diegene die het niet krijgen.

PS: ik begrijp dat je het goed bedoeld, maar het lijkt me onverstandig.
Ja daar heb je natuurlijk gelijk in, maar ik ging er niet vanuit dat een of andere leek die strip van me wilde hebben, maar gewoon iemand van hier die nog net een paar pillen extra wilde slikken zo aan het einde van zijn/haar kuur ofzo. Zou kunnen toch. Ze zijn immers al betaald
pi_49790901
quote:
Op zaterdag 26 mei 2007 13:06 schreef Ladysusy het volgende:
Tja, vanavond zou ik het in principe op een zuipen kunnen zetten, ware het niet dat ik weer eens moet rijden Dus dan kan ik wr niet drinken! Hmm da's dan weer een beetje jammer. Volgende week vrijdag maar weer eens een lekker avondje wijnen, maar dan gewoon thuis. Hoef ik tenminste niet meer te rijden nadien.
ja, best raar h dat je geen pillen meer hoeft te nemen etc. etc. Ben benieuwd of jouw huid nu nog verder verbeterd! Ik hoop het voor je En dat 't nu voor altijd wegblijft h

Ik wacht overigens nog wel een paar weken denk ik voordat ik weer een 'normale hoeveelheid' (10 flesjes bier) naar binnenwerk! wil me lever ook ff rust gunnen! Ben ook benieuwd wat deze pillen voor effect op je lever hebben, ter vergelijking. Hebben die roa pillen qua belasting vd lever hetzelfde effect als 5 biertjes op een dag? Meer/minder, of kan je het berhaupt zo niet vergelijken. Of is het schadelijk voor je lever. Al dat soort dingen interesseren me, maar zal weinig duidelijkheid overkomen!
Love is in the air!
pi_49813106
@Ladysussy

die rode vlektjes die gaan met de tijd weg ( merk ik bij mezelf) en wil je het helemaal laten opschieten dan moet je in de zon gaan liggen. Ik had een stuk of 15 rode vlekjes op mn rug en na een aantal warme zon dagen kan ik er nog maar een stuk of 7 goed zien (dus ik kijk uit na de volgende paar zon dagen:P (wat ik wel moet zeggen is dat ik "maar" 20mg slik en ik van mezelf al goed tegen de zon kan en nooit verbrand))
pi_49849456
@Ladysusy

Heel veel succes met het verdere herstel. Ik hoop nu echt voor je dat het voor altijd wegblijft. Ik vind dat juist jij het na al die jaren en kuren heel erg verdient.
Laat af en toe nog wat van je horen.
Ik heb je berichtjes altijd met veel plezier gelezen.

Groetjes Fayme
  dinsdag 29 mei 2007 @ 15:12:30 #33
61776 MaddoxX
Like I care :')
pi_49889885
Begin nu wel toch een klein beetje te merken dat ik resultaat heb.. maar mijn gezicht zit nog vol met rode plekken (geen ontstoken bultjes meer gelukkig.. die zijn al langaam weggetrokken) maar wel onderhuids nog veel van die plekken... achja @ het ziekenhuis laten ze me toch steeds foto's maken om te kijken hoe et ermee gaat. volgende week weer bloedprikken etc. Ben echt blij als ik over een maandje of 2 al een heel stuk minder heb etc (hopelijk)
Nja door de foto's van andere mensen die heb gezien geloof ik er wel in
I have no rival, no man can be my equal. ♥
pi_49904752
@ de mensen die de kuur zijn gestopt:

hoelang hebben jullie gwacht tot je weer een flinke hoeveelheid alcohol tot je nam ? Ik had ROCHE gebeld, en die zeiden dat de arts dat eigenlijk moet/kan bepalen aan de hand van de leverwaardes..

Maar aangezien ik geen bloed meer prik (moet nog 5 weken), wacht ik denk ik zelf 2-3 weken. Maar weet niet wat de norm is....


Verder gaat het nog goed met mijn huidje hoor Heerlijk is dat, 's ochtends opstaan en zo goed als clean zijn! in de bus zitte nen denken: 'kijk maar lekker naar mijn huid, ik weet dat 't goed is' mmmm heerlijk!!! Nu krijg ik weer zin om flink uit te gaan enzo, alleen mag ik dan weinig alcohol wat dat weer enigzins belemmerd. Maar nogmaals; ik heb 10x liever geen acne en geen alchol dan acne n wl veel alcohol..

Ik dacht laatst; wat is het toch jammer dat je niet altijd aan de ROA kan/kon zitten. Ik zou het serieus overwegen Gewoon een cleane huid verzekerd. OK, de enige nadelen zijn de zon + alchol, maar daar is opzich ook overheen te komen! (zker in de winter)...

Maar nogmaals; nog maar 5 weekies dus!!! spannend want haaaat het om te stoppen. Klinkt gek, maar als ik stop is het net als op eigen benen . Je haalt de 'structuur' weg en 't moet maar blijken of het niet instort (wat een aardige kans is).... Ik zie nu ook in het felle licht steeds nieuwe puisten die door WILLEN komen, maar die gewoon 'stranden'. Die zijn te klein en komen niet 'uit', maar zitten wel aan de huidoppervlakte met een klein wit kopje. Wanneer ik met ROA stop zal je helaas zien dat die er wl doorheen komen... fuckzooi

[ Bericht 5% gewijzigd door Landgeld op 29-05-2007 22:05:16 ]
Love is in the air!
pi_49905923
die rode vlekjes gaan bij mij ook zeer,zeer moeilijk weg.. dat is mijn enigste probleem ook eigenlijk.. het is zelfs erger geworden rond mijn mond.. is dat normaal?.. maarja laatste week toch wel beetje blijven hangen of zelfs ietjes erger geworden.. wel jammer.. hoort dat erbij ?.. ik ga denk ik iets zwaardere tabletten vragen de volgende keer.. zit nu op 40 mg .. want hoe meer je over die 120 mg ofso over heen gaat des te meer kans je hebt dat het acne voorgoed weg blijft toch?..
maar het droogt wel gruwelijk uit .. elke ochtend witte korsjes rond de lippen waar de irritatie ook de laatste week is..
  woensdag 30 mei 2007 @ 09:31:27 #36
168006 Ladysusy
2B continued...
pi_49916764
quote:
Op dinsdag 29 mei 2007 21:21 schreef Landgeld het volgende:
@ de mensen die de kuur zijn gestopt:

hoelang hebben jullie gwacht tot je weer een flinke hoeveelheid alcohol tot je nam ? Ik had ROCHE gebeld, en die zeiden dat de arts dat eigenlijk moet/kan bepalen aan de hand van de leverwaardes..

Maar aangezien ik geen bloed meer prik (moet nog 5 weken), wacht ik denk ik zelf 2-3 weken. Maar weet niet wat de norm is....
Joh Gelderland, ik denk dat jij je niet zo druk moet maken Gestopt is gestopt. Volgens mij zit dat spul nog 2 weken in je lichaam en kun je die termijn veiligheidshalve aanhouden. Maar wees eerlijk, er zijn toch zat mensen die ook tjdens hun kuur een keer flink hebben gedronken (ik ook) en zelfs daar was tijdens een bloedcontrole een paar dagen later helemaal niets van te merken. Als tijdens je kuur een keer doorzakken niet erg is, dan zal het allemaal wel meevallen denk ik, zeker als je al 2 weken gestopt bent.
quote:
Verder gaat het nog goed met mijn huidje hoor Heerlijk is dat, 's ochtends opstaan en zo goed als clean zijn! in de bus zitte nen denken: 'kijk maar lekker naar mijn huid, ik weet dat 't goed is' mmmm heerlijk!!! Nu krijg ik weer zin om flink uit te gaan enzo, alleen mag ik dan weinig alcohol wat dat weer enigzins belemmerd. Maar nogmaals; ik heb 10x liever geen acne en geen alchol dan acne n wl veel alcohol..

Ik dacht laatst; wat is het toch jammer dat je niet altijd aan de ROA kan/kon zitten. Ik zou het serieus overwegen Gewoon een cleane huid verzekerd. OK, de enige nadelen zijn de zon + alchol, maar daar is opzich ook overheen te komen! (zker in de winter)...
Nou dat ben ik toch niet met je eens hoor. Het is toch heerlijk om n geen puistjes te hebben n niet aan de Roa te hoeven zitten? En die periode bestaat toch ook gewoon? Ik zou het gewoon met de dag bekijken. Af en toe een puistje is toch helemaal niet erg? Daar zullen mensen heus niet van opkijken hoor. Ik heb jaren rondgelopen met een niet helemaal gave huid, waar ik echter wel mee kon leven (vond het lang niet erg genoeg voor Roa en kon toch alles doen en eten n drinken wat ik wilde; het werd er niet erger van ofzo). Pas als het naar je gevoel op een dag weer cht verergert, dan is het vroeg genoeg om weer over Roa na te denken. En dan heb je in de tussentijd toch gewoon geleefd als ieder ander! Da's toch altijd nog een heel ander verhaal als continue die rotzooi slikken of niet? Je moet wel een beetje realistisch blijven natuurlijk
quote:
Maar nogmaals; nog maar 5 weekies dus!!! spannend want haaaat het om te stoppen. Klinkt gek, maar als ik stop is het net als op eigen benen . Je haalt de 'structuur' weg en 't moet maar blijken of het niet instort (wat een aardige kans is).... Ik zie nu ook in het felle licht steeds nieuwe puisten die door WILLEN komen, maar die gewoon 'stranden'. Die zijn te klein en komen niet 'uit', maar zitten wel aan de huidoppervlakte met een klein wit kopje. Wanneer ik met ROA stop zal je helaas zien dat die er wl doorheen komen... fuckzooi
zal allemaal wel meevallen joh. Je schreef het laatst een keer aan mij, maar nu zeg ik hetzelfde tegen jou: misschien moet je er iets minder 'mee bezig zijn', het komt vast goed! Succes verder

[ Bericht 1% gewijzigd door Ladysusy op 30-05-2007 12:45:03 ]
  woensdag 30 mei 2007 @ 09:41:47 #37
168006 Ladysusy
2B continued...
pi_49917009
quote:
Op dinsdag 29 mei 2007 21:46 schreef armeenio het volgende:
die rode vlekjes gaan bij mij ook zeer,zeer moeilijk weg.. dat is mijn enigste probleem ook eigenlijk.. het is zelfs erger geworden rond mijn mond.. is dat normaal?.. maarja laatste week toch wel beetje blijven hangen of zelfs ietjes erger geworden.. wel jammer.. hoort dat erbij ?.. ik ga denk ik iets zwaardere tabletten vragen de volgende keer.. zit nu op 40 mg .. want hoe meer je over die 120 mg ofso over heen gaat des te meer kans je hebt dat het acne voorgoed weg blijft toch?..
maar het droogt wel gruwelijk uit .. elke ochtend witte korsjes rond de lippen waar de irritatie ook de laatste week is..
quote:
Op dinsdag 29 mei 2007 21:46 schreef armeenio het volgende:
die rode vlekjes gaan bij mij ook zeer,zeer moeilijk weg.. dat is mijn enigste probleem ook eigenlijk.. het is zelfs erger geworden rond mijn mond.. is dat normaal?.. maarja laatste week toch wel beetje blijven hangen of zelfs ietjes erger geworden.. wel jammer.. hoort dat erbij ?.. ik ga denk ik iets zwaardere tabletten vragen de volgende keer.. zit nu op 40 mg .. want hoe meer je over die 120 mg ofso over heen gaat des te meer kans je hebt dat het acne voorgoed weg blijft toch?..
maar het droogt wel gruwelijk uit .. elke ochtend witte korsjes rond de lippen waar de irritatie ook de laatste week is..
Dat je die rode vlekjes nu juist duidelijker ziet, dat komt omdat je huid dunner is geworden door de Roa. Dat komt straks als het goed is weer in orde. Want ik neem aan dat je bedoelt dat je rode vlekjes rond je mond hebt en niet echt acne? In beide gevallen geldt: geduld is een schone zaak! Het gaat echt weg

En die dosis, hoeveel weeg je als ik vragen mag? Nee het klopt volgens mij niet dat hoe meer je over die 120 heen gaat, hoe meer kans je hebt dat het voorgoed weg blijft. Volgens mij is 120 mg/kg wel een minimum wat je in dat kader binnen moet krijgen om die kans zo klein mogelijk te maken, maar dat die kans alsmaar wordt verkleind naarmate je meer binnen krijgt in totaal, da's volgens mij niet bekend. Althans dat heb ik nog nooit ergens gelezen. Genoeg is genoeg natuurlijk, anders kun je wel oneindig lang blijven doorslikken en da's ook niet goed voor je. Het blijft rotzooi natuurlijk, teveel is volgens mij ook niet goed. Bovendien heb ik ooit een keer 150 mg/kg binnengekregen en na anderhalf jaar was de acne dus ook mooi weer terug hoor, dus het zegt lang niet alles en geldt dus blijkbaar niet voor iedereen.
  woensdag 30 mei 2007 @ 09:50:59 #38
168006 Ladysusy
2B continued...
pi_49917246
quote:
Op maandag 28 mei 2007 13:15 schreef Fayme het volgende:
@Ladysusy

Heel veel succes met het verdere herstel. Ik hoop nu echt voor je dat het voor altijd wegblijft. Ik vind dat juist jij het na al die jaren en kuren heel erg verdient.
Laat af en toe nog wat van je horen.
Ik heb je berichtjes altijd met veel plezier gelezen.

Groetjes Fayme



Ontzettend bedankt voor je lieve reactie! Jij ook erg veel succes gewenst met je verdere kuur. Je vertelt niet zoveel over jezelf helaas. Maar sommige mensen hebben er meer baat bij om alleen te lezen en anderen meer door te schrijven, ik behoor duidelijk tot die laatste groep

Nou met mij gaat het goed! Ik heb afgelopen vrijdag mijn laatste dosis van 60 mg ingenomen, da's dus 6 dagen geleden. Maar ik merk wel degelijk dat de Roa nog in mijn lijf zit. Ik heb namelijk nog steeds erg droge lippen en de binnenkant van mijn neus is 'a mess'. Hij doet zeer en het is korsterig. Mijn ogen waren gisteren nog best gerriteerd. Maar het lijkt er nu toch op (heel langzaam) dat mijn slijmvliezen weer wat dikker/natter aan het worden zijn. Wat waterigere ogen, wat meer snot en een beetje dikke keel (sorry hoor voor de onsmakelijke details). Of ik word gewoon verkouden, dat kan natuurlijk ook Anyway, ik wist niet meer dat het zo lang duurde dat die verschijnselen zouden verdwijnen. Ik kan mij van vroeger herinneren dat die bewuste bijwerkingen al heel snel na het stoppen met de kuur weg waren. Maarja toen slikte ik ook niet zo'n hoge dosis natuurlijk, misschien dat dat meespeelt.

Dat ik weer meer energie heb daar merk ik ook nog niet zoveel van, maarja ik ben zaterdag flink wezen stappen dus het kan ook daarvan komen dat ik gewoon nog wat moe en uit mijn ritme ben

Mijn huid ziet er goed uit maar niet veranderd ofzo ten opzichte van vorige week, dus ook in dat opzicht niets nieuws onder de zon.

Dus eigenlijk heb ik niets te melden, ondanks dat ik alweer een half A4-the heb volgetypt

Senne, jij bent al langer gestopt. Merk jij al verschillen, lichamelijk en geestelijk?

Nou mensen, ik hou jullie op de hoogte hoor. Veel succes met jullie kuren!

De groetjes van Susan

[ Bericht 1% gewijzigd door Ladysusy op 30-05-2007 09:56:11 ]
pi_49925933
quote:
Op woensdag 30 mei 2007 09:50 schreef Ladysusy het volgende:
Senne, jij bent al langer gestopt. Merk jij al verschillen, lichamelijk en geestelijk?
Ik ben nu 14 dagen gestopt als ik het goed heb. En de verschillen komen nu wel naar boven ja

Men huid is stilletjes aan weer op zen normale dikte (ik kon het me amper herinneren hoe dat was ), geen schrale huid meer op men armen,... Enkel men lippen zijn nog een klein beetje droog, maar dat verbeterd duidelijk elke dag. Ook heb ik nog een beetje een droge huid rondom men mond. Ik heb ook enkele kleine littekens op men kin, die nu wel hard opvallen. Maar die zullen wel verdwijnen na enkele kleine peelings bij de schoonheidsspecialiste.

Geestelijk begint het ook op te vallen Nu weet ik zeker dat roa echt een zwaar middel is. Ik begin alles weer wat positiever te bekijken etc.
pi_49931424
quote:
Op woensdag 30 mei 2007 09:41 schreef Ladysusy het volgende:

[..]


[..]

Dat je die rode vlekjes nu juist duidelijker ziet, dat komt omdat je huid dunner is geworden door de Roa. Dat komt straks als het goed is weer in orde. Want ik neem aan dat je bedoelt dat je rode vlekjes rond je mond hebt en niet echt acne? In beide gevallen geldt: geduld is een schone zaak! Het gaat echt weg

En die dosis, hoeveel weeg je als ik vragen mag? Nee het klopt volgens mij niet dat hoe meer je over die 120 heen gaat, hoe meer kans je hebt dat het voorgoed weg blijft. Volgens mij is 120 mg/kg wel een minimum wat je in dat kader binnen moet krijgen om die kans zo klein mogelijk te maken, maar dat die kans alsmaar wordt verkleind naarmate je meer binnen krijgt in totaal, da's volgens mij niet bekend. Althans dat heb ik nog nooit ergens gelezen. Genoeg is genoeg natuurlijk, anders kun je wel oneindig lang blijven doorslikken en da's ook niet goed voor je. Het blijft rotzooi natuurlijk, teveel is volgens mij ook niet goed. Bovendien heb ik ooit een keer 150 mg/kg binnengekregen en na anderhalf jaar was de acne dus ook mooi weer terug hoor, dus het zegt lang niet alles en geldt dus blijkbaar niet voor iedereen.
ik weeg rond de 70 kg.. slik nu 40 mg per dag.. iets hogere dosis kan geen kwaad toch?.. ik dacht aan 60/80 mg.. als het kan.hoe denk jij erover ?
  woensdag 30 mei 2007 @ 20:50:18 #41
168006 Ladysusy
2B continued...
pi_49941409
quote:
Op woensdag 30 mei 2007 16:28 schreef armeenio het volgende:

[..]

ik weeg rond de 70 kg.. slik nu 40 mg per dag.. iets hogere dosis kan geen kwaad toch?.. ik dacht aan 60/80 mg.. als het kan.hoe denk jij erover ?
Nou ik ben geen arts natuurlijk, maar de gemiddelde dosis die wordt voorgeschreven is van 0,5 tot 1,0 mg/kg, dus in jouw geval minimaal 35 mg per dag en maximaal 70 mg per dag. Als jij de bijwerkingen tot nu toe goed aan kan (want die kunnen wel wat erger worden bij een hogere dosis) dan zou ik het gewoon eens aankaarten bij je dermatoloog. Heeft hij of zij wel iets gezegd over de totaaldosis waar jij naartoe gaat werken?
pi_49942320
quote:
Op woensdag 30 mei 2007 20:50 schreef Ladysusy het volgende:

[..]

Nou ik ben geen arts natuurlijk, maar de gemiddelde dosis die wordt voorgeschreven is van 0,5 tot 1,0 mg/kg, dus in jouw geval minimaal 35 mg per dag en maximaal 70 mg per dag. Als jij de bijwerkingen tot nu toe goed aan kan (want die kunnen wel wat erger worden bij een hogere dosis) dan zou ik het gewoon eens aankaarten bij je dermatoloog. Heeft hij of zij wel iets gezegd over de totaaldosis waar jij naartoe gaat werken?
hmm , ik ga het is proberen te vragen aan de dermatoloog voor een hogere dosering .. bijwerkingen vallen wel mee ja.. maar soms ben ik opeens duizelig enzo .. en de uitdroging is wel super erg .. doet niet zeer ofso .. niks eigenlijk maar zwaaaar irritant ..soms heb je dan de neiging om je huid er af te trekken.. en tot nu toe heeft de derma's die ik gehad heb nog helemaal niks gezegt over een totaaldosis ?.. of ik heb het niet begrepen.. ik vraag dat ook wel even na.. maar wat bedoel je dan precies met de totaaldosis waar ik naar toe ga werken.. ? .. die 120 mg per lichaamsgewicht bla bla bedoel je ? of wat anders?
  woensdag 30 mei 2007 @ 23:37:34 #43
168006 Ladysusy
2B continued...
pi_49949246
Ja die bedoel ik Armeenio
pi_49953870
Welke ROA-gebruiker heeft er iets voor droge ogen? Ik moet nog 5 weken slikken maar heb de laatste dagen erg last van droge ogen.... Denk toch dat ik zo ff de (assistent/balimedewerker) van de dermatoloog opbel....

Maar de users hier, die iets voor droge ogen hebbn (kunsttranen/milde oogzalf), helpt dit en welk product hebben jullie?

ook mijn oogleden zijn soms (zoals nu) vrij geirriteerd en mijn oogleden zijn erg droog/rood ( ), niet echt charmant als je dagelijks veel gesprekken op stage moet voeren

[ Bericht 11% gewijzigd door Landgeld op 31-05-2007 08:23:51 ]
Love is in the air!
  donderdag 31 mei 2007 @ 09:55:13 #45
168006 Ladysusy
2B continued...
pi_49956023
quote:
Op donderdag 31 mei 2007 08:17 schreef Landgeld het volgende:
Welke ROA-gebruiker heeft er iets voor droge ogen? Ik moet nog 5 weken slikken maar heb de laatste dagen erg last van droge ogen.... Denk toch dat ik zo ff de (assistent/balimedewerker) van de dermatoloog opbel....

Maar de users hier, die iets voor droge ogen hebbn (kunsttranen/milde oogzalf), helpt dit en welk product hebben jullie?

ook mijn oogleden zijn soms (zoals nu) vrij geirriteerd en mijn oogleden zijn erg droog/rood ( ), niet echt charmant als je dagelijks veel gesprekken op stage moet voeren
Had ik ook erg veel last van, precies die laatste paar weken...

Ik had tegen de droogte Visidic EDO Carbogel - dat zijn losse ampullen voor eenmalig gebruik (doosje met 60 stuks, had ik ruim voldoende aan).

En idd vooral op het laatst kreeg ik last van ontstoken oogleden (zo'n 40% van de Roa gebruikers zou hier last van krijgen, komt vaak voor dus) en daarvoor had ik een antibiotica ooggel met de naam Fucithalmic. Een beetje op een (vochtig gemaakt) wattenstokje doen en dan een paar keer per dag op je oogleden smeren. Of gewoon een druppel in je oog laten vallen. Helpt wel!

Beide alleen op recept te verkrijgen.
pi_49962790
quote:
Op donderdag 31 mei 2007 09:55 schreef Ladysusy het volgende:

[..]

Had ik ook erg veel last van, precies die laatste paar weken...

Ik had tegen de droogte Visidic EDO Carbogel - dat zijn losse ampullen voor eenmalig gebruik (doosje met 60 stuks, had ik ruim voldoende aan).

En idd vooral op het laatst kreeg ik last van ontstoken oogleden (zo'n 40% van de Roa gebruikers zou hier last van krijgen, komt vaak voor dus) en daarvoor had ik een antibiotica ooggel met de naam Fucithalmic. Een beetje op een (vochtig gemaakt) wattenstokje doen en dan een paar keer per dag op je oogleden smeren. Of gewoon een druppel in je oog laten vallen. Helpt wel!

Beide alleen op recept te verkrijgen.
Ik heb net ff gebeld en het uitgelegd. De bali-medewerker had ff met mijn arts overlegd en die vond dat ik de dosering maar ff moest verlagen . Niet mee akkoord gegaan uiteraard, want ik wil deze dosering (70mg) behouden, dan maar last van mijn ogen…. Ik heb aangegeven dat ik er met mijn vorige dosering (60mg) ook al last van had, en dat dat niet uitmaakte. Daarbij gaf ik aan dat droge ogen een bekend verschijnsel zijn, en dat het niet gek is dat ik dit vraag … Ging ze weer ff overleggen en toen wilde mijn arts toch wl een receptje uitschrijven en kon ik de dosis gewoon behouden (had ik toch wel gedaan, ookal had ik niets gekregen :’) ). Maargoed; kan vandaag of morgen dus ‘IETS’ (wat het is weet ik niet) voor mijn ogen ophalen bij de apotheek! JEEJ! Weet niet of het ook voor de rode oogleden helpt, maar dat zien we dan wel. Anders kan ik nog ff in mijn laatste weken naar de huisarts…

Twijfel nu alleen nog of ik nog een x bloed moet laten prikken. Denk dat ik het maar laat.... heb nog nooit een negatief advies gehad en de laatste x is 4 mei geweest.... ik slik tot 8 juli dus dat is +/- 2 maanden wat niet gecontroleerd wordt... Aan de andere kant slik ik nu wl een 'iets' hogere dosis. Als ik tch bloed laat prikken kan dat pas volgende week vrijdag en heb ik de uitslag 15 juni (dus met nog 3 weken slikken, want ik stop 8 juli)... hmmzz
Love is in the air!
pi_49969551
ik zou nog wel een keer als je stopt je bloed laten prikken (als je derma dat adviseert). je kan maar beter het zeker voor het onzekere nemen (vooral als je toch een beetje tegen advies van derma hoge dosering doet)
pi_49970444
Zo. Ik ga zondag naar Kreta, dus ik ben (tijdelijk) gestopt met de Roa (gisteren laatste pilletjes).
  donderdag 31 mei 2007 @ 19:07:26 #49
168006 Ladysusy
2B continued...
pi_49974254
quote:
Op donderdag 31 mei 2007 17:11 schreef lennart12 het volgende:
Zo. Ik ga zondag naar Kreta, dus ik ben (tijdelijk) gestopt met de Roa (gisteren laatste pilletjes).
Fijne vakantie!
  donderdag 31 mei 2007 @ 19:10:15 #50
168006 Ladysusy
2B continued...
pi_49974348
quote:
Op donderdag 31 mei 2007 16:46 schreef Pattie het volgende:
ik zou nog wel een keer als je stopt je bloed laten prikken (als je derma dat adviseert). je kan maar beter het zeker voor het onzekere nemen (vooral als je toch een beetje tegen advies van derma hoge dosering doet)
Heb ik ook gedaan, gewoon "op eigen houtje" 2 tussentijdse bloedcontroles ingelast, zodat ik de afgelopen 3 maanden elke maand een controle heb gehad. Ook in verband met die extreem hoge dosering die ik nam. En ook al waren alle uitslagen gewoon goed, vond het zelf toch prettig om te weten. Ik ben gewoon naar de bloedcontrole gegaan en heb aan de baliemedewerkster gewoon gevraagd of ze een nieuw formulier wilde invullen dat exact hetzelfde was als het formulier dat ik al in mijn portemonnee had voor mijn controle van 5 juni, om tussentijds bloed te prikken. Dat heben ze beide keren gedaan zonder moeilijk te doen ofzo! Beter
  donderdag 31 mei 2007 @ 19:11:59 #51
168006 Ladysusy
2B continued...
pi_49974412
quote:
Op donderdag 31 mei 2007 13:27 schreef Landgeld het volgende:

Anders kan ik nog ff in mijn laatste weken naar de huisarts
Tja, ik heb het ook gewoon bij mijn huisarts gevraagd hoor. Ben niet eens langsgeweest, gewoon gebeld. Recept lag diezelfde middag klaar! Wat heb je nu gekregen eigenlijk? Succes ermee!
pi_49976489
Ik ben nu dik 6 - 7 weken gestopt en mijn huid is alweer vettig.. Ook heb ik op mijn neus alweer een paar kleine witkopjes. Je ziet ze haast niet maar zo is mijn acne ook ooit begonnen met die witkopjes. Verschil met toen is dat ik er nu niet aanzit.. Dat heb ik onderhand wel geleerd.

Ook heb ik nog steeds plekken in mijn neus. Omdat het elke keer trekt in mijn neus door de korsten begin ik elke keer te peuteren en begint het weer te bloeden. Moet daar maar eens een paar weken van leren afblijven..

Succes iedereen!

@Susan,

knap dat je je fotos er neer hebt durven zetten!
pi_49977886
quote:
Op donderdag 31 mei 2007 19:10 schreef Ladysusy het volgende:

[..]

Heb ik ook gedaan, gewoon "op eigen houtje" 2 tussentijdse bloedcontroles ingelast, zodat ik de afgelopen 3 maanden elke maand een controle heb gehad. Ook in verband met die extreem hoge dosering die ik nam. En ook al waren alle uitslagen gewoon goed, vond het zelf toch prettig om te weten. Ik ben gewoon naar de bloedcontrole gegaan en heb aan de baliemedewerkster gewoon gevraagd of ze een nieuw formulier wilde invullen dat exact hetzelfde was als het formulier dat ik al in mijn portemonnee had voor mijn controle van 5 juni, om tussentijds bloed te prikken. Dat heben ze beide keren gedaan zonder moeilijk te doen ofzo! Beter
ik heb die formulieren alleen niet mee.r Maar ik an eventueel wel volgende week bellen om te vragen of mijn huidarts ff zo'n formulier invult.... kan idd geen kwaad...

en ik heb een soort vaseline (gel) voor mijn oog gekregen. Het heet oculentum somplex PCH.
Love is in the air!
  donderdag 31 mei 2007 @ 21:41:38 #54
181545 slayer187
SLAYER = SEX
pi_49979803
jEEEEEj ik heb eindelijk een account!!! dankzij Gelderland/landgeld
If you don't listin to slayer, You just need to fucking DIE
  donderdag 31 mei 2007 @ 22:08:23 #55
181545 slayer187
SLAYER = SEX
pi_49980922
HIer mijn roa avontuur!

Ooooit op een regen achtige avond in augustus, zat ik met mijn puistkoppie weer de zoveelste puist uit te knijpe voor de spiegel(wat trouwens best lekker voelt) En toen kwam er een engeltje aangevloogen en die zei!! SLAYERRRRRR....nee dat zei die niet maar hij zei mijn jong....neem roacutane het is een tering middel maar t helpt tegen puisten...dus ik hop snel op me driewieler en ik naar de AAPotheek...en blablablablablablablabla afspraak met de dokter blablablablabalabla afspraak bij de derma blablablablablaa bloedprikken blablablablablaaa en jaa hoor ik mocht 20 mg slikken...maar ik deed natuurlijk 30 nou dat 3 maanden gedaan en jaa hoor ikke was pukkel vrij ik wist dat je alcohole en drugs slecht zou zijn tijdens de kuur....maar daar heb ik weinig van aangetrokken heb gwn veel gezopen elke weekend.....en nergens last van gehad...( en ja ik weet het dat ik nu reacties ga krijgen van jij bent heeel dom maarja my life my body en ik heb een prima levertje....maargoed ik dus me dosis verhoge naar 60 mg om zo snel mogelijk aan de 120 mg te komen....en pfffffffffffffffffffffffffff wat een elende is dat zeg...voel me altijd zoo tering als een vAAAt doek egt zag er ook als een zombie uit...roooie wangen lijkt bleek en witte rangen onder me ogen( soms nog last van wie weet tip hoevoor?!?!) nou uiit eindelijk d8 ik nou fuck it ik stop...dus ben nu paar maanden gestopt....maarja nu komt t hoor je voelde t vast aankomen... jaja er komen weer puistjes...op me wangen naast me neus dan ik ga dus NU 80 mg slikken totdat ik bloed pis! en dan nog lekker door gaan ook ha ha ha ha had by the way maar 8000 mg binnegekregen....weet t ben dom geweest had een egte man moete zijn en door moete gaan tot t bittere eind....maar toen was voor mij de bittere eind al aangekomen.

had vrijwel geen bijwerkingen

drooge heid goeie creme niet dat cetaphile (tering spul plakte heel me gezicht van heb nu ook een fobie ervoor) gwn niveau

lippen....blauwe blistex

en jaaaa dat dooode gevoel pffff nou egt.....dat is wat t me meest tegen houde om verder te gaan

En Ojaaaaaaa voor de mensen die tijdens de kuur een tattoo wille laten zette!! doe t niet!!! doet meer meer pijn doet serieus veel pijn ( pijn is fijn ) maar t gaat nog al veel bloede....bloede dat ik deed piet van intstitution ondergebloed GEIILL!!!
dit was mijn verhaal

Nogmaals wil ik gelderland bedanken want zonder hem had ik jullie niet kenne lastig vallen
If you don't listin to slayer, You just need to fucking DIE
  donderdag 31 mei 2007 @ 22:09:36 #56
181545 slayer187
SLAYER = SEX
pi_49980970
en ja ik weet t mijn ABN is niet goed
If you don't listin to slayer, You just need to fucking DIE
pi_49981140
Zo, wist niet dat je zo'n freak was tatoo's, bloed pissen tot 't einde, zuipen en drugs gebruiken tijdens je kuur! Beetje humor kan geen kwaad al blijft dit een serieus topic omdat het een serieus middel is!

Jammer voor je dat 't terugkomt en je een 2e kuur nodig hebt!
Love is in the air!
  donderdag 31 mei 2007 @ 22:15:55 #58
61776 MaddoxX
Like I care :')
pi_49981248
Heeft iemand een idee of ik Iso ook zonder recept kan krijgen ?
Want ik zit namelijk met het "probleem" dat ik nog maar voor 2 dagen pillen heb en dan ben ik out of stock
Moet ik dan gewoon langs ziekenhuis gaan of even huisarts bellen en dat die even een nieuw recept maakt
Mja ik zie het nu pas en huisarts shit is al dicht dus dat hebt geen zin Daarom evetjes hier vragen wat ik het beste kan doen Mja ik denk gewoon dat ik morgen zelf even bij de huisarts langsga of bij de derma @ ziekenhuis
I have no rival, no man can be my equal. ♥
  donderdag 31 mei 2007 @ 22:20:47 #59
181545 slayer187
SLAYER = SEX
pi_49981441
jaaik lees dit topic nou al paar maanden en mag wel wat meer in gelachen worden toch....maakt de mensjes ook blij dus iedereen kom op zet de bloementjes buiten 't komt allemaaaaaal goed...

By the way LADYSUSSY....kickkee!!! je huid ziet er egt superrrrrr uit hoor gaaf hoor
ben spontaan verliefd geworden op je wangen
If you don't listin to slayer, You just need to fucking DIE
pi_49982625
quote:
Op donderdag 31 mei 2007 22:15 schreef MaddoxX het volgende:
Heeft iemand een idee of ik Iso ook zonder recept kan krijgen ?
Want ik zit namelijk met het "probleem" dat ik nog maar voor 2 dagen pillen heb en dan ben ik out of stock
Moet ik dan gewoon langs ziekenhuis gaan of even huisarts bellen en dat die even een nieuw recept maakt
Mja ik zie het nu pas en huisarts shit is al dicht dus dat hebt geen zin Daarom evetjes hier vragen wat ik het beste kan doen Mja ik denk gewoon dat ik morgen zelf even bij de huisarts langsga of bij de derma @ ziekenhuis
gewoon receptje bij huistarts vragen en dan laten doorfaxen bij de apotheek. Zorgen dat je 't sochtends doet zodat je 't 's middags kan ophalen! anders de pillen verspreiden over 't weekend
Love is in the air!
  donderdag 31 mei 2007 @ 23:30:46 #61
168006 Ladysusy
2B continued...
pi_49984277
quote:
Op donderdag 31 mei 2007 22:15 schreef MaddoxX het volgende:
Heeft iemand een idee of ik Iso ook zonder recept kan krijgen ?
Want ik zit namelijk met het "probleem" dat ik nog maar voor 2 dagen pillen heb en dan ben ik out of stock
Moet ik dan gewoon langs ziekenhuis gaan of even huisarts bellen en dat die even een nieuw recept maakt
Mja ik zie het nu pas en huisarts shit is al dicht dus dat hebt geen zin Daarom evetjes hier vragen wat ik het beste kan doen Mja ik denk gewoon dat ik morgen zelf even bij de huisarts langsga of bij de derma @ ziekenhuis
Ja gewoon ff doen wat Gelderland zegt. Mocht het echt niet meer lukken om een recept te verkrijgen voor het weekend wil ik je mijn laatste voorraadje wel toesturen? Dat is precies 1 strip met 10 pillen van 20 mg. Ook al heeft iemand me hier dat afgeraden, ik geloof zelf dat het niet zo'n kwaad kan. Je gebruikt het immers al. Ik neem 'm morgen wel mee in mijn tas en houd het topic in de gaten. Het maakt mij echt niet uit hoor, kleine moeite. Heb ze nog niet naar de apotheek teruggebracht.


Enne Slayer, thnx hahaha grapjas ben jij

Tja dit is best een serieus forum idd, maar ik heb me er ook niet altijd al teveel van aangetrokken hoor. Tijdens deze kuur leef ik voor het eerst heel gezond, maar tijdens mijn voorgaande kuren (toen was ik ook echt nog wel minstens 5 jaar jonger) dronk ik ook meer en gebruikte ik bovendien met grote regelmaat xtc erbij. Tja ach, je bent maar eenmaal jong. Maar nu ben ik me wel een stuk bewuster van het feit dat ik maar 1 lever heb en daar nog een poosje mee vooruit moet (tja ouder en wijzer he haha, en ook mama, misschien dat dat nu ook meespeelt... de verantwoordelijkheid voor iemand anders te hebben...)

Succes met je tweede kuur!
  vrijdag 1 juni 2007 @ 16:16:47 #62
181545 slayer187
SLAYER = SEX
pi_50004638
ik heb steeds van die witte ringen onder mijn ogen...ik slaap gwn goed wie weet wat je hier tegen kan doen???

en heb ook altijd rooie wangentjes....mischien een zalfje die hier tegen helpt?!?!?!


SLAYERRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR

[ Bericht 3% gewijzigd door Mylene op 01-06-2007 17:32:42 (lay-out verneukend tekst verwijderd) ]
If you don't listin to slayer, You just need to fucking DIE
  vrijdag 1 juni 2007 @ 20:52:05 #63
61776 MaddoxX
Like I care :')
pi_50013392
die rode wangen zijn vanwege de zeer dunne huid die je krijgt. Ikzelf gebruik niks om eroverheen op te smeren ik laat het allemaal zn gang gaan en kom er niet aan. behalve savonds dan gooi ik altijd wat zalf op voor het slapen gaan. merjeh ik heb echt overal vlekken op mn gezicht van onderhuidse infecties ws.

Morgen maar ff huisarts bellen.. vandaag geen tijd gehad om al die dingen te regelen (heb nog maar 3 pillen )

[ Bericht 10% gewijzigd door MaddoxX op 01-06-2007 21:05:33 ]
I have no rival, no man can be my equal. ♥
  vrijdag 1 juni 2007 @ 22:03:28 #64
168006 Ladysusy
2B continued...
pi_50016591
Maddox ik had je willen helpen maar heb je het niet gelezen? Had ze in mijn tas zitten, was geen moeite geweest. Maargoed. Ik zou die pillen die je nu nog hebt gewoon gelijkmatig verdelen over het weekend. Maandag gelijk bellen met je arts!

Fijn weekend allemaal.
  zaterdag 2 juni 2007 @ 02:55:30 #65
61776 MaddoxX
Like I care :')
pi_50025339
quote:
Op vrijdag 1 juni 2007 22:03 schreef Ladysusy het volgende:
Maddox ik had je willen helpen maar heb je het niet gelezen? Had ze in mijn tas zitten, was geen moeite geweest. Maargoed. Ik zou die pillen die je nu nog hebt gewoon gelijkmatig verdelen over het weekend. Maandag gelijk bellen met je arts!

Fijn weekend allemaal.
Ohjah had et wel gelezen, maar jij hebt Roa en ik Iso -schijnt niet zoveel te verschillen marjah- (toch bedankt hoor )
Huisarts kan ik gelukkig ook op zaterdag bereiken die me een receptje uitschrijft dus dat komt allemaal wel goed
I have no rival, no man can be my equal. ♥
  zondag 3 juni 2007 @ 18:41:42 #66
181545 slayer187
SLAYER = SEX
pi_50067029
SLAAAAAAAAYEEERRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR
If you don't listin to slayer, You just need to fucking DIE
  zondag 3 juni 2007 @ 19:36:28 #67
61776 MaddoxX
Like I care :')
pi_50068601
quote:
Op zondag 3 juni 2007 18:41 schreef slayer187 het volgende:
SLAAAAAAAAYEEERRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR
Teveel pilletjes genomen
I have no rival, no man can be my equal. ♥
pi_50078824
jeej ik ben KLAAR!!!

na 3 maandjes 30mg/dag (waarvan de laatste 3 weken 50mg/dag)

Maar goed, we zullen wel zien wat het wordt, ik heb sinds de uitbraak in het begin van mn kuur geen puistje meer gezien dus ik ben wel redelijk hoopvol. Maar tch vind ik het wat weinig


Maar uiteraard vind ik het wel super dat ik nu mag stoppen . Vooral de laatste 3 weken met 50mg/dag waren vermoeiend.
Nu maar wachten tot mijn huid zich weer helemaal hersteld heeft van de kuur. Iemand enige indicatie hoe lang dit ongeveer duurt? Al die vlekjes en kringen rond mijn ogen mogen van mij wel eens ophoepelen...
pi_50081992
Bij mij duurde het 2 weken tot alles normaal begon te worden. Van droge lippen heb ik nu nog steeds last

En ik heb gisteren ook een puistje gekregen Dan denk je er volledig vanaf te zijn als je stopt met roa.... En dan nog eentje op men neus ook maar ja, als het bij zo'n eentje per week/14dagen blijft dan kan het nog wel...
pi_50082104
quote:
Op maandag 4 juni 2007 08:20 schreef Senne het volgende:
En ik heb gisteren ook een puistje gekregen Dan denk je er volledig vanaf te zijn als je stopt met roa.... En dan nog eentje op men neus ook maar ja, als het bij zo'n eentje per week/14dagen blijft dan kan het nog wel...
Tja, dat bedoelde ik dus Daarom vind ik het ook 'raar' om over 5 weken geen ROA pillen meer te slikken. Ik vind het nu zoooo'n heerlijk gevoel dat ik weet dat er geen puisten meer bijkomen. Dat is vooral 's avonds als ik lekker ga slapen een TOP-gevoel, dat ik weet dat ik de volgende ochtend niet aan mijn huid hoef te denken, i love it Ik zie nu ook als ik mijn huid in heeeel fel licht bekijk altijd wel wat kleine puntjes/puistjes die niet doorkomen. Wanneer ik geen ROA had geslikt waren dat allemaal puisten geweest. Nu weet ik dat die niet doorkomen, i love it

Wanneer je met ROA stopt, heb je geen ondersteuning meer. Net een denkbeeldig huis in aanbouw waar je de steunpilaren van weghaalt. In het begin zal het wel goed gaan, maar er is altijd kans dat het instort…. En hoe langer en ouder ’t wordt, hoe groter de kans..

Zo zie ik het helaas ook bij Roa, ondanks dat dit al mijn TWEEDE!! kuur is en ik nu clean ben. Als de ROA uit je lichaam verdwijnt wordt je huid weer vet, en zijn de puisten zo binnen 1.5 jaar terug… en nogmaals; dat is dus ook iets waar ik weer voor vrees

Nu nog 4-5 weken slikken, zodat ik 130 mg per kg lichaamsgewicht heb. DAn heb ik er iig (voor de 2e kuur) ALLES aan gedaan wat ik kn doen!
Love is in the air!
  maandag 4 juni 2007 @ 12:28:03 #71
179643 Juli
Juli juli juli july
pi_50087750
Lieve medegebruikers,

Inmiddels slik ik al een maand roa (40 mg per dag) en kom net van mijn derma, ik mag gewoon zo doorgaan en dat nieuws is niet per se topic waardig, maar ik heb wel een vraag over die leverwaardes die elke maand worden gecontroleerd. De eerste keer (voor ik roa ging gebruiken) had ik de avond ervoor een wijntje op, de uitslag liet zien dat mijn waardes iets verhoogd waren. Geen ramp, dat is normaal als je de avond ervoor iets op hebt. De laatste keer echter dat ik bloed liet prikken (dat was vorige week dinsdag) had ik wederom verhoogde waardes. Zelfs iets hoger dan de vorige keer. Nu heb ik de avond voor het prikken niets gedronken maar wel de vrijdagavond ervoor (4 roseetjes). Ik kan me niet voorstellen dat die ros zolang afgebroken moet worden. De derma maakt zich nog steeds geen zorgen maar zei wel dat hij het in dat gaten wil blijven houden (mijn zegen heeft 'ie). Nu ben ik eigenlijk wel benieuwd naar welke waarden er eigenlijk gekeken wordt. Ik hoorde de derma iets mompelen over creatine wat inderdaad in de lever wordt aangemaakt en vervolgens wordt omgezet in creatinine wat weer een rol speelt binnen de nieren. Maar volgens mij zei hij juist dat dat niet erg was, of juist wel? Zoals ik al zei, hij mompelde.. Is er hier iemand die van de hoed en de rand weet? Ik wacht in spanning!
pi_50087895
@Juli: volgens mij was het ook creatine wat ik wel eens gehoord heb. Maar dat maakt jouw toch niet uit? Als je derma 't maar weet. Voor jouw is 't een goede rede om niets te drinken. Bij mij lukt dat ook steeds beter. Heb ook al paar weken geen bier meer op, zelfs niet bij vrienden. Tuurlijk komt het wel weer voor, maar in jouw geval zou ik toch opassen. Zker als je verhoogde leverwaardes hebt!
Love is in the air!
  maandag 4 juni 2007 @ 12:41:46 #73
61776 MaddoxX
Like I care :')
pi_50088165
Zolang je waardes goed zijn hoef je je geen zorgen te maken

Ikzelf merk toch wel dat ik niet van het bier ofzo kan afblijven als ik uitga maarjeh ik drink alleen op de zaterdag en valt dus eigelijk wel mee, en nog nergens last van of verhoogde waardes
Drink toch niet zoveel 6 7 pils met wat frisdrank tussendoor
I have no rival, no man can be my equal. ♥
  maandag 4 juni 2007 @ 12:52:59 #74
179643 Juli
Juli juli juli july
pi_50088490
Dank voor jullie reacties Landgeld en MaddoxX. Ik zal inderdaad vanaf nu maar helemaal niet meer drinken (althans tot er weer bloed geprikt wordt om te kijken of het heeft uitgemaakt) maar ik drink eigenlijk helemaal niet vaak en als ik al drink dan sowieso niet meer dan 4 drankjes. Ik vroeg nog aan mijn derma of er iets was wat ik kon doen, meer water drinken of op mijn voeding letten maar dat schijnt allemaal niets te helpen. Als mijn waardes weer verhoogd zijn dan moet ik misschien weer terug naar 20 mg per dag. Ik weeg 60 kilo en zou liever aan de 40 blijven. Anders gaat het hele proces echt maaaaanden duren! Tijd zal het leren..
pi_50092311
Bij mij waren die waardes ook iets verhoogd, maar dat schijnt wel vaker voor te komen bij mensen van mijn leeftijd (21). Mijn dermatoloog vond het iig geen goede rede om met roa te stoppen. Maar je dus maar geen zorgen .
  maandag 4 juni 2007 @ 15:34:44 #76
168006 Ladysusy
2B continued...
pi_50093023
quote:
Op maandag 4 juni 2007 08:31 schreef Landgeld het volgende:

[..]

Als de ROA uit je lichaam verdwijnt wordt je huid weer vet, en zijn de puisten zo binnen 1.5 jaar terug en nogmaals; dat is dus ook iets waar ik weer voor vrees
Ik snap je angst en dit is ook precies hoe het bij mij is gegaan, alleen hoe verklaar je dan het feit dat het bij een groter percentage van de gebruikers (60% toch?) WL voorgoed wegblijft na n of toch in elk geval na 2 kuren? Want ook bij hn gaat de Roa uit hun systeem als ze ermee stoppen, maar toch is de acne voorgoed verleden tijd. Waarom ben je er zo zeker van dat het bij jou ook weer terug zal komen?

Mijn ervaring na het stoppen met Roa is tot nu toe altijd geweest dat mijn huid gewoon stabiel was. Niet dat ik nooit meer een puistje kreeg, want die kreeg ik evengoed nog wel eens. Maar ze gingen niet zo snel ontsteken en waren ook na een paar dagen weer keurig verdwenen, zoals het hoort. Ik vergelijk het wel eens met het verschil tussen een 'gewone verkoudheid' die na een paar dagen weer over is en een verkoudheid waarbij meteen ook je holtes ontstoken raken etc. waar je wken mee rondloopt.

Op het moment gaat het trouwens goed. Heb wel nog steeds droge lippen, maar wel elke dag minder. Hoef nu nog maar 1 keer te smeren en kan dan uren vooruit, merk ik. Geen gerriteerde ogen meer, wat ook heerlijk is. Ook lijkt het alsof ik de energie stukje bij beetje in mijn lichaam voel terugvloeien Over minder dan 2 weken gaan we op vakantie en meestal ben ik tegen die tijd oververmoeid (alleen het voorzicht al aan vakantie zorgt er bij veel mensen voor dat de vermoeidheid toeslaat, m.a.w. dat je er ineens 'ontzettend aan toe bent') maar dat heb ik helemaal niet dit keer! Voel me met de dag beter! Vrijdag lekker aan de rode wijn gezeten, heerlijk eens een keer zonder rem erop. Wel een kater zaterdag maarja haha. Veel water en melk gedronken en dan is het rond 11.00 ook weer over.

Oja ik heb nog wel een verandering gemerkt waar ik niet zo blij mee ben. Volgens mij zijn de porin van mijn neus namelijk groter geworden. Ze zijn echt goed zichtbaar en ik vind dat dus echt heel lelijk! Het lijkt erop dat ze groter zijn dan voorheen en ook groter dan tijdens de Roa-kuur dus. Ik hoop dat dat nog wegtrekt ofzo. In elk geval ga ik het aankaarten bij mijn derma (daar moet ik volgende week maandag heen voor de laatste maal) of ik daar nog iets kan doen (zalfje oid).

Juli, ik weet het antwoord niet. Als je het zo graag wil weten zou ik het nogmaals aan je derma vragen (hoe het nu precies werkt) want het is mij ook al opgevallen dat je van die artsen eigenlijk maar heel weinig info krijgt. De kennis die ik heb heb ik grotendeels zelf vergaard via internet en fora en gewoon je eigen gebruikerservaringen. Artsen zijn vaak vaag, onduidelijk en kortaf vind ik hoor. En ze stralen gewoon z uit dat ze maar heel weinig tijd hebben, zodat ik het idee heb dat vragen vaak worden afgeraffeld of weggewuifd. Althans die ervaring heb ik met mijn derma's (2 verschillende).

Slayer: wat is dat voor post? Wil je aandacht ofzo?

[ Bericht 4% gewijzigd door Ladysusy op 04-06-2007 15:45:19 ]
  maandag 4 juni 2007 @ 15:40:39 #77
181545 slayer187
SLAYER = SEX
pi_50093211
Mijn Derma Heeft noooit wat over waardes gezegd.....En ik drink aardig wat bier weg in 't weekend.......De derma had wel een paar keer gezegd dat mijn cholesterol wat laager was dan normaal....En dat ik oorbellen met roosjes moest kopen want die kleurde zo goed bij me oorlellen
If you don't listin to slayer, You just need to fucking DIE
  maandag 4 juni 2007 @ 15:44:15 #78
181545 slayer187
SLAYER = SEX
pi_50093328
Ladysussy:

Jaaa Stiekem wou ik wel wat aandacht ja...Ik voelde me zooo eenzaam achter mij laptop

Maar gaat nu weer stukke beter hooor.....Want de zon schijnt heeerlijk


slayer.
If you don't listin to slayer, You just need to fucking DIE
  maandag 4 juni 2007 @ 16:11:32 #79
168006 Ladysusy
2B continued...
pi_50094321
quote:
Op maandag 4 juni 2007 15:07 schreef Hammet het volgende:
Bij mij waren die waardes ook iets verhoogd, maar dat schijnt wel vaker voor te komen bij mensen van mijn leeftijd (21). Mijn dermatoloog vond het iig geen goede rede om met roa te stoppen. Maar je dus maar geen zorgen .
Oh ik wist niet dat dit gerelateerd was aan leeftijd! Ik heb in het verleden ook weleens verhoogde waardes gehad (dat was ook nadat ik die avond daarvoor een paar sterke drankjes had gedronken), terwijl mijn dosis toen lager was. Maar in die tijd was ik idd wel een stuk jonger. Tijdens deze kuur (waarbij ik dus op het laatst 60 mg per dag slikte bij een gewicht van gemiddeld 52 kilo) heb ik helemaal geen last gehad van verhoogde waardes. Ze waren altijd goed, ook als ik het weekend daarvoor had gedronken. Dus wat dat betreft zou je weleens gelijk kunnen hebben en verklaart dat de boel
  maandag 4 juni 2007 @ 16:16:40 #80
61776 MaddoxX
Like I care :')
pi_50094513
Hebben jullie tijdens deze kuur ook last gehad van een kleine rugpijn (bij 't opstaan etc even een steekje in je rug?) Valt mij namelijk op dat ik hier de laatste tijd last van begin te krijgen. Niet echt pijnlijk maar wel een irritant gevoel als ik ga liggen, of iets til etc. Het staat tussen de bijwerkingen dus raar vind ik het niet, maar hebben jullie hier ook last van gehad?
I have no rival, no man can be my equal. ♥
pi_50097135
Yep, daar heb ik ook last van. Ik voel het vooral als ik op bed ga liggen en me dan probeer te ontspannen. Even wat steken, en daarna weer weg.
  maandag 4 juni 2007 @ 19:07:20 #82
181545 slayer187
SLAYER = SEX
pi_50100441
Jaaa heb ik de eerste 2 weken erorm last van gehad.
Meestal als ik ging liggen, Soms lag ik dan 10 minuten te piepen omdat me schouderkom en heupen zo pijn deede maar dat gaaat vanzelf over. En ik heb een vraaagje!

Bij mijn 1e kuur heb ik echt bizaaar veel water gedronken, Echt zo'n 4 liter per dag
Maar plas je dan niet de stoffen van ROA uit?
If you don't listin to slayer, You just need to fucking DIE
  maandag 4 juni 2007 @ 19:24:49 #83
61776 MaddoxX
Like I care :')
pi_50101108
je zeikt zowieso {bijna} al je afvalstoffen uit die worden afgebroken door je lichaam.
maar of roa werkt volgens mij anders
I have no rival, no man can be my equal. ♥
pi_50111309
quote:
Op maandag 4 juni 2007 15:34 schreef Ladysusy het volgende:

[..]

Ik snap je angst en dit is ook precies hoe het bij mij is gegaan, alleen hoe verklaar je dan het feit dat het bij een groter percentage van de gebruikers (60% toch?) WL voorgoed wegblijft na n of toch in elk geval na 2 kuren? Want ook bij hn gaat de Roa uit hun systeem als ze ermee stoppen, maar toch is de acne voorgoed verleden tijd. Waarom ben je er zo zeker van dat het bij jou ook weer terug zal komen?
miss is dat onderzoek niet betrouwbaar? Ik ben er niet zker van, maar dat is mijn gevoel. GEwoon omdat ik zie dat er n zelfs nog puistjes 'willen doorkomen' terwijl ik vol onder de medicijen (ROA) zit... als dat weg is, zijn er geen 'steunpilaren' meer, en komt 't terug!

het is altijd afwachten, maar mijn huid zal wel weer verslechteren, als 't nu al (in 't velle licht) zo is....

Ik heb wel constant last van een 'stijve nek'. dus als ik hem beweeg 'knoept/knaktie' de hele tijd, erg irritant. Niet echt pijn ,wel stijf en vast. Maar kan ook door andere redenen komen natuurlijk.
Love is in the air!
pi_50209304
gezicht is een stuk erger geworden.. vooral rond mijn mond.. heb meestal elke ochtend witte kopjes boven mijn lip en op mijn neus(kleintjes).. en de zijkanten van mijn mond zijn extreem uitgedroogd en hard.. kan in de ochtend mijn mond gineens meer normaal open trekken.. heeft iemand anders dat ook is gehad ?.. verder blijft het best stil hier.. meer verhalen haha..
  donderdag 7 juni 2007 @ 18:29:09 #86
61776 MaddoxX
Like I care :')
pi_50209764
quote:
Op donderdag 7 juni 2007 18:12 schreef armeenio het volgende:
gezicht is een stuk erger geworden.. vooral rond mijn mond.. heb meestal elke ochtend witte kopjes boven mijn lip en op mijn neus(kleintjes).. en de zijkanten van mijn mond zijn extreem uitgedroogd en hard.. kan in de ochtend mijn mond gineens meer normaal open trekken.. heeft iemand anders dat ook is gehad ?.. verder blijft het best stil hier.. meer verhalen haha..
Als je s'avonds naar bed gaat goed je lippen en de hoeken insmeren met bijv. Witte Vaseline.
Ikzelf combineer dat met Labello. en heb nergens meer last van

s'middags enzo doe ik gewoon een klein laagje vaseline erop... je lippen glanzen dan wel helemaal alsof je lipgloss op hebt maarjeh ik zit toch op werk en daar boeit et me niet zo en school heb ik maar 2 dagen in de week

Ben nog @ ziekenhuis geweest beetje lang vragen stellen enzo, bloedprikken etc... mijn waardes waren allemaal perfect Toen ik vroeg of ik naar 40mg mocht zeiden ze dat ik beter op 30mg kon blijven omdat het meer effect heeft op een langere tijd dat je dat gebruikt. Maarja dat geloof ik niet zo echt
Tis natuurlijk wel zo volgens mij dat de effecten versterken en je er sneller vanaf bent

Ik weet niet maar volgens mij heb ik niet zoveel last van uitdroging (wel op mn wangen een beetje dat je de velletjes ziet maar die wrijf ik er rustig af nu bij het douchen)
I have no rival, no man can be my equal. ♥
pi_50211075
quote:
Op donderdag 7 juni 2007 18:29 schreef MaddoxX het volgende:

[..]

Als je s'avonds naar bed gaat goed je lippen en de hoeken insmeren met bijv. Witte Vaseline.
Ikzelf combineer dat met Labello. en heb nergens meer last van

s'middags enzo doe ik gewoon een klein laagje vaseline erop... je lippen glanzen dan wel helemaal alsof je lipgloss op hebt maarjeh ik zit toch op werk en daar boeit et me niet zo en school heb ik maar 2 dagen in de week

Ben nog @ ziekenhuis geweest beetje lang vragen stellen enzo, bloedprikken etc... mijn waardes waren allemaal perfect Toen ik vroeg of ik naar 40mg mocht zeiden ze dat ik beter op 30mg kon blijven omdat het meer effect heeft op een langere tijd dat je dat gebruikt. Maarja dat geloof ik niet zo echt
Tis natuurlijk wel zo volgens mij dat de effecten versterken en je er sneller vanaf bent

Ik weet niet maar volgens mij heb ik niet zoveel last van uitdroging (wel op mn wangen een beetje dat je de velletjes ziet maar die wrijf ik er rustig af nu bij het douchen)
ja,dat zei de derma dus ook.. anders kon je exceem ofso oplopen.. maar ik doe dat dus niet.. ik smeer alleen in de ochtend een volle laag.. en savonds af entoe even erover heen.. en elke dag na het douchen droogt het op.. maar doe ik er niks op.. maar die harde zijkanten was normaal nooit zo vandaar dat ik er sch**t aan heb gekregen..
pi_50219368
Met mij gaat 't ook zo z'n gangetje.... nog 4 weekies en dan ben ik klaar! Heb nu precies 4.5 maand geslikt en ben wel vrij clean (geen chte puisten meer), MAAR mijn huis is in het (felle) licht nog totaal niet 'glad'... wel als je er overheen gaat en voelt maar niet als je kijkt; heel veel bobbeltjes/puistjes die net niet doorkomen etc. etc. Dat is wel balen, hopeljik verbeterd dat nog in deze 4 weken!

Verder heeft die muts van Dermatologie mij geen bloedformulier opgestuurd, waardoor ik morgen dus geen bloed kan laten prikken. Of ik moet met de bus naar het centrale ziekenhuis (en daar het formulier ophalen), maar dat is lastig. Ben dus ff aan het twijfelen. Heb in mei nog bloed laten prikken, maargoed, ik slik nu 70MG.... Aan de andere kant; ik moet nog 'maar' 4 weken en heb nog nooit foute uitslagen o.i.d gehad...,...
Love is in the air!
  donderdag 7 juni 2007 @ 23:17:52 #89
179643 Juli
Juli juli juli july
pi_50220907
Goede tip voor de mondhoeken! Ik heb precies hetzelfde, soms zelfs als ik lach dan doet het gewoon pijn. En ook mijn glimlach is niet meer zo adembenemend als ie ooit was (zucht) die is nu juist wat hoekiger en geforceerd. Zuur spul toch die Roa..

@ Landgeld, is morgen de enige keer dat je je bloed nog kan laten testen voordat je stopt? IK zou me wel laten testen, maar dat ben ik en ik doe er om onduidelijke redenen retelang over om de boel af te breken.. Of iets in die trant.

@ Armeenio, idd sinds Ladysusy weg is veel minder posts op dit forum. Let's keep the topic alive

Btw, ik heb de smileys ontdekt hoor
  donderdag 7 juni 2007 @ 23:20:01 #90
179643 Juli
Juli juli juli july
pi_50221000
Zijn er hier trouwens meer mensen die net als ik nu een maand bezig zijn? Dan gaan we gelijk op tijdens onze kuur! Waarschijnlijk dan
  donderdag 7 juni 2007 @ 23:44:56 #91
179643 Juli
Juli juli juli july
pi_50221912
Is callendula trouwens niet ook een redelijke optie? Zou ruwe plekjes en dergelijke moeten helpen herstellen, houdt de boel weliswaar niet vet maar is het enige wat ik nu in huis heb. En dan nog wat, ik lees vaak dat mensen crmes gebruiken tegen een droge huid maar mijn derma is daar juist tegen. Werkt averechts beweert hij.
  vrijdag 8 juni 2007 @ 00:10:42 #92
61776 MaddoxX
Like I care :')
pi_50222817
quote:
Op donderdag 7 juni 2007 23:20 schreef Juli het volgende:
Zijn er hier trouwens meer mensen die net als ik nu een maand bezig zijn? Dan gaan we gelijk op tijdens onze kuur! Waarschijnlijk dan
zoiets
I have no rival, no man can be my equal. ♥
pi_50225437
Ik ben sinds 10 mei begonnen met 20 mg per dag, dus nu ook 1 maand bezig..
Het gaat allemaal verder goed, merk er nog niet zo veel van. Me lippen zijn beetje ruwig/uitgedroogd daarvoor heb ik de Bepanthen crem. Alleen heb ik in het begin last van spierpijn gehad maar ook dat is nu over. Verder zie ik nog niet zo veel 'resultaat', alleen dat ik beetje velletjes krijg op me kin.
Dinsdag moet ik weer naar de Derma en eigenlijk hoop ik dan dat ik iets hogere dagdosering mag(ze vondt het eerst niet erg genoeg)

´s avonds smeer ik me gezicht (de rode stippeltjes, op me wangen) in met sudocrem en dat helpt echt zeer goed. Ze gaan er echt gewoon veel sneller door weg:D. Verder hoop ik natuurlijk wel dat Roa een keer begint te werken, want het kan me niet snel genoeg}) . Ik heb voornamelijk veel kleine onderhuidse bultjes die je gewoon in het licht ziet, gaan die er ook door weg, weet iemand dat? En bijvoorbeeld zwarte puntjes op je neus, gaan die ook weg?
Here is where the story ends
  vrijdag 8 juni 2007 @ 15:41:49 #94
179643 Juli
Juli juli juli july
pi_50241121
@ Tim91, mijn ervaring is dat die bultjes zeker verdwijnen. Ik keek vandaag in de spiegel en hoewel ik nog steeds rode plekjes heb en hier en daar bultjes lijkt het wel of het 'onderhuidse', wat zich bij voornamelijk op mijn kin bevond, weg of voor een groot gedeelt weg is. Een beetje zoals het ook ging toen ik 4 jaar geleden aan de benzac en de eryacne ging. Mooi nieuws is dat toch? Van die zwarte puntjes weet ik niet.
Ik ben trouwens bang dat mijn lippen zich beginnen te halveren. Dat zal toch wel weer goedkomen na het stoppen met de Roa?
  vrijdag 8 juni 2007 @ 15:46:50 #95
179643 Juli
Juli juli juli july
pi_50241340
@ Hammet, dat is een geruststelling dat het leeftijdsgerelateerd kan zijn. Weet je ook waarom dat is? Komt omdat mensen van onze leeftijd makkelijk gezegd meer drinken dan andere leeftijdsgroepen of is het echt een lichaamseigen verhoging? Ik hoef in ieder geval niet meer te hypochonderen en bang te zijn voor hepatitis e.d.
pi_50243290
Heb vandaag tch nog bloedgeprikt. ben benieuwd! Nog 4 weken!! Gaat snel! Had vandaag zowaar weer een puistje (toch nog) helaas...daar baal ik dan weer van, gewoon omdat ik al 4.5 maand slik en nu wr puistjes krijgt terwijl ik gewoon onder de medicijnen zit ... grrr...
Love is in the air!
pi_50245094
quote:
Op donderdag 7 juni 2007 23:20 schreef Juli het volgende:
Zijn er hier trouwens meer mensen die net als ik nu een maand bezig zijn? Dan gaan we gelijk op tijdens onze kuur! Waarschijnlijk dan
ik ja, ben ook ongeveer een maand bezig.. mss ietsjes meer dan een maand al... weet niet meer precies.. ik zag net op de post hierboven dat iemand 70 mg slikt maar nog steeds niet ´ het gladde,cleane huid´ heeft.. ik slik 40 mg.. dan krijg ik dus nog veeeeeel mindere resultaten.. ik ga denk ik ook maar is verhogen.. even bloedprikken binnekort..
  vrijdag 8 juni 2007 @ 18:17:22 #98
61776 MaddoxX
Like I care :')
pi_50246468
Ikzelf zit ook aan de 30mg p/d en ik ga m zelf denk ik opvoeren naar 40mg per dag.. Heb namelijk bar weinig last van alles enzo en wil toch dat het ietsjes sneller verloopt op een tijd van 6 maanden.
I have no rival, no man can be my equal. ♥
pi_50268240
Hallo allemaal,

weer even een update van mij.

Ben nu meer dan 4 maanden bezig. Heb tot 2 weken geleden 50 mg geslikt en ben nu al 2 weken aan de 60. Ik had even iets meer last van de bijwerkingen, droge ogen en nog drogere lippen, maar ik kan het goed handelen allemaal.
Ik ben nog steeds niet helemaal onstekingsvrij.
Op mijn gezicht en borst en armen gaat het heel goed, alleen nog wel meeeters, maar de echte bobbels in mijn hals e.d. zijn weg.
Alleen mijn rug is nog steeds niet weg. Het vermindert wel, maar heel langzaam. Nog steeds hele grote ontstekingen af en toe.
Heel erg irritant. Nu zei mijn derma 2 weken geleden dat 120 mg/ kg het minimum is. Dus ik zou nog door kunnen gaan tot ongeveer 150 mg ( zit namelijk op 22 juni aan mijn max ). En als ik dat niet wil dan zou ik kunnen stoppen en de restjes met antibiotica weg laten gaan. Ook zou ik kunnen stoppen en voor een 2e kuur gaan na een paar weken.
Ik zit een beetje in een dilemma, want ik wil zo graag dat het weggaat, dus ik zou door kunnen gaan tot 150, maar ik wil ook even stoppen. Ik wil mijn lever even rust geven en ik wil naar de zonnebank. Maar t is zo zonde om het nu af te breken.
Antibiotica is volgens mij geen optie, want dat heb ik allemaal al geprobeerd.
Volgens mij is een 2e kuur de beste optie voor mij, maar ik weet het nog niet zeker.
Bah wat een kutzooi.

Verder zijn mijn bloedwaarden steeds goed.
Voel me ook niet meer depri ofzo.
Al met al, gaat t wel dus.

Landgeld, ik begrijp je probleem.
Bang dat je het allemaal voor niks hebt gedaan. Klotezooi.

Groetjesssss
pi_50271749
quote:
Op zaterdag 9 juni 2007 14:11 schreef Fayme het volgende:
Hallo allemaal,

weer even een update van mij.

Ben nu meer dan 4 maanden bezig. Heb tot 2 weken geleden 50 mg geslikt en ben nu al 2 weken aan de 60. Ik had even iets meer last van de bijwerkingen, droge ogen en nog drogere lippen, maar ik kan het goed handelen allemaal.
Ik ben nog steeds niet helemaal onstekingsvrij.
Op mijn gezicht en borst en armen gaat het heel goed, alleen nog wel meeeters, maar de echte bobbels in mijn hals e.d. zijn weg.
Alleen mijn rug is nog steeds niet weg. Het vermindert wel, maar heel langzaam. Nog steeds hele grote ontstekingen af en toe.
Heel erg irritant. Nu zei mijn derma 2 weken geleden dat 120 mg/ kg het minimum is. Dus ik zou nog door kunnen gaan tot ongeveer 150 mg ( zit namelijk op 22 juni aan mijn max ). En als ik dat niet wil dan zou ik kunnen stoppen en de restjes met antibiotica weg laten gaan. Ook zou ik kunnen stoppen en voor een 2e kuur gaan na een paar weken.
Ik zit een beetje in een dilemma, want ik wil zo graag dat het weggaat, dus ik zou door kunnen gaan tot 150, maar ik wil ook even stoppen. Ik wil mijn lever even rust geven en ik wil naar de zonnebank. Maar t is zo zonde om het nu af te breken.
Antibiotica is volgens mij geen optie, want dat heb ik allemaal al geprobeerd.
Volgens mij is een 2e kuur de beste optie voor mij, maar ik weet het nog niet zeker.
Bah wat een kutzooi.
Antibiotica zou ik niet doen, dat geeft alleen maar een tijdelijk effect, en niet blijvend.... ROA werkt dan denk ik 10xbeter. hoeveel weeg jij eigenlijk? Oftewel hoeveel mg per kg lichaamsgewicht slik je nu per dag? 150 mg totaal in de kuur is cht het MAXIMUM wat ze zeggen (120 minimum).... ik zelf zit op 129 mg per KG lichaamsgewicht en zit nog te twijfelen (wanneer ik pillen overheb) om de laatste 2 weken 80MG per dag te slikken (4 pillen van 20 MG). Gewoon voor het laatste 'shotje'. Of het effect heeft? Ik weet het niet, ik weeg zelf 84 kg, dus het is een behoorlijk hoge dosis..... Maar nogmaals; ik wil er ECHT fucking zo erg vanaf.... ik moet helaas stoppen ivm vakantie (zon/alchol etc.) anders was ik het liefst ng een maand doorgegaan. En dat raad ik jouw (Fayme) ook aan; gewoon doorgaan het is zonde om achteraf te zeggen: 'had ik maar ff dat laatste maandje ook geslikt'.
quote:
Op zaterdag 9 juni 2007 14:11 schreef Fayme het volgende:
Landgeld, ik begrijp je probleem.
Bang dat je het allemaal voor niks hebt gedaan. Klotezooi.
'Voor niks' niet, ik heb sowieso met 4-5 maanden met een cleane huid doorgelopen en waarschijnlijk zal het goede resultaat ook nog wel ff blijven. Daarnaast weet ik ook niet hoe erg het terugkomt natuurlijk. Na mijn 1e kuur kwam het ook veel minder terug dan dat ik 't vr mijn 1e kuur had. Maar tch was het wat mij betreft al teveel
Love is in the air!
  zaterdag 9 juni 2007 @ 16:12:55 #101
61776 MaddoxX
Like I care :')
pi_50271827
Derma zei dat ik gewoon door kon slikken alsk op vakantie ging met alleen maar in de volle zon staan, wel goed insmeren (maar ik raak gelukkig niet snel verbrand maarja met die medicijns weet ik het niet hoe snel )

Maarjeh zoals ik hierboven al eerder had gezet wil ikzelf naar de 40mg per dag gaan maar de derma zei dat ik beter op 30mg kon blijven omdat lagere dosis op lange duur beter werkt.. en als ik meer ga slikken dat ik er sneller vanaf ben maar de effecten wat erger en dat de kuur van kortere duur is.

Nou geloof ik zelf niet zo echt in dat 30 naar 40 mg dat dat veel meer bijwerkingen geeft en 40 mg is nog redelijk weinig wat ik hier zo allemaal lees en ikzelf heb bar weinig last van de effecten, en mn waardes op 30mg waren perfect.
Bijwerkingen waar ik een beetje last van heb: Uitdroging aan lippen (heeft iedereen ) en last van rug bij opstaan etc. Depressief ben ik niet echt meer, wel heb ik snel gevoelensveranderingen of hoe zeg je dat en nja van die velletjes op mn gezicht. Dat is het wel zo'n beetje
I have no rival, no man can be my equal. ♥
pi_50272976
quote:
Op zaterdag 9 juni 2007 16:12 schreef MaddoxX het volgende:
Derma zei dat ik gewoon door kon slikken alsk op vakantie ging met alleen maar in de volle zon staan, wel goed insmeren (maar ik raak gelukkig niet snel verbrand maarja met die medicijns weet ik het niet hoe snel )

Maarjeh zoals ik hierboven al eerder had gezet wil ikzelf naar de 40mg per dag gaan maar de derma zei dat ik beter op 30mg kon blijven omdat lagere dosis op lange duur beter werkt.. en als ik meer ga slikken dat ik er sneller vanaf ben maar de effecten wat erger en dat de kuur van kortere duur is.
rare derma....veel zon is niet goed, ookal smeer je je telkens in. Veel derma's schrijven dit medicijn dan ook niet voor in de zomer....

Daarnaast klopt er niets van dat hij zegt dat een lagere dosis en een langere kuur beter werkt. Roch citeert letterlijk dat hoe meer je slikt in een korte periode je meer kans hebt dat 't wegblijft. Dus je kan beter in 5 maanden 120 mg per kg lichaamsgewicht totaal slikken, dan dat je die 120 mg per kg lichaamsgewicht in 8 maanden binnenkrijgt! Precies het tegenovergestelde wat je derma zegt dus. En 40 mg is idd nog relatief weinig (je zal miss niet veel wegen, maar dan nog)... het is toch logisch; hoe meer je binnenkrijgt hoe beter...
Love is in the air!
  zaterdag 9 juni 2007 @ 17:18:37 #103
61776 MaddoxX
Like I care :')
pi_50273582
quote:
Op zaterdag 9 juni 2007 16:55 schreef Landgeld het volgende:

[..]

rare derma....veel zon is niet goed, ookal smeer je je telkens in. Veel derma's schrijven dit medicijn dan ook niet voor in de zomer....

Daarnaast klopt er niets van dat hij zegt dat een lagere dosis en een langere kuur beter werkt. Roch citeert letterlijk dat hoe meer je slikt in een korte periode je meer kans hebt dat 't wegblijft. Dus je kan beter in 5 maanden 120 mg per kg lichaamsgewicht totaal slikken, dan dat je die 120 mg per kg lichaamsgewicht in 8 maanden binnenkrijgt! Precies het tegenovergestelde wat je derma zegt dus. En 40 mg is idd nog relatief weinig (je zal miss niet veel wegen, maar dan nog)... het is toch logisch; hoe meer je binnenkrijgt hoe beter...
Nja was dan ook haar Assistent De echte derma was er niet bij
En mja ik weeg idd niet veel maar volgens mij maakt het lichaamsgewicht daarintegen niet echt veel uit met lage dosissen dus ik denk gewoon zelf dat ik 40mg ga slikken (kdoe nu 30mg) en dan hoor ik et volgende maand wel weer (heb dan weer controlles).
En hmm met zomervakantie zal ik iets van 2/3 weken in Zuid FR. zijn dus dat wordt elke dag zeker +- 29 graaiers vol in de zon (camperen ) toen zei hij dus ook dat dat geen probleem zou zijn alsk me maar goed insmeerde enzow..
Trouwens ik slik Iso maar das in feite hetzelfde als Roa maar dat maakt ws. niet veel uit.
I have no rival, no man can be my equal. ♥
  zondag 10 juni 2007 @ 11:53:31 #104
168006 Ladysusy
2B continued...
pi_50292927
quote:
Op donderdag 7 juni 2007 23:17 schreef Juli het volgende:

.... sinds Ladysusy weg is veel minder posts op dit forum. Let's keep the topic alive
Fijn dat ik gemist word Hahaha geintje hoor. Ik las nog wel mee hoor, maar idd sinds ik was gestopt met schrijven was het een paar dagen lang maar een saaie boel hier Jullie moeten vooral door blijven schrijven en elkaar een hart onder de riem blijven steken. Ik heb er iig best wat aan gehad zo nu en dan en ook nu blijf ik nog dagelijks lezen hier.

Ik zou jullie nog af en toe op de hoogte houden over hoe het hier gaat, bij deze weer een update. Ik ben nu dus ruim 2 weken gestopt. Ze zeggen dat de Roa nog 2 weken in je lichaam blijft na het stoppen en ik kan inmiddels beamen dat dat ook cht zo is. In de eerste tijd na het stoppen merkte ik niet zoveel verschil. Maar nu, na 2 weken, worden die verschillen ineens ontzettend merkbaar!!! Mijn lippen zijn niet meer droog, ik hoef dus NIET meer te smeren (uit gewoonte doe ik dit nog wel af en toe, vind het wel prettig als mijn lippen wat vettig aanvoelen, maar niet meer elk half uur) Mijn huid wordt weer wat steviger en dikker, wat opvalt doordat als ik me stoot oid ik niet meer meteen een gat of een schaafwond heb , mijn gezichtshuid krijgt langzamerhand weer een mooiere natuurlijke kleur en een mooiere dikte. En tja, ik kan er niet omheen, nu ik eenmaal boven de 30 ben valt dat verschil in de structuur van mijn huid nu eenmaal meer op: lijntjes worden nu weer minder zichtbaar etc.... Mijn huid wordt weer ietsje vetter, maar dat voelt eigenlijk natuurlijker aan dan dat hele droge en broze. En last but not least, de verandering die het MEESTE OPVALT en waar ik op dit moment het 'allerblijst' mee ben is het terugkomen van de energie en de levenslust, de blijheid en de vrolijkheid

Echt waar jongens, ik heb weer energie voor 10, heb veel meer zin om dingen te doen, ook 's-avonds heb ik weer energie over. Waar ik de laatste maanden na het werk, eten koken, zoontje naar bed brengen zelf ook uitgeput op de bank plofte en daar liefst de hele avond op bleef hangen, daar heb ik nu helemaal geen zin meer in! Sta rustig om 23.00 nog fluitend te strijken. Ben gisteren 'even' op de fiets heen en weer naar de stad gegaan om iets te ruilen (half uur heen half uur terug) en op de terugweg nog even om gefietst langs de supermarkt, echt niets is teveel momenteel!!! Ben vrijdag uitgebreid wezen winkelen en heb zulke leuke kleren gekocht! Ondanks die paar kilo teveel die ik heb (voor mij ngevoel) zit ik lekker in mijn vel en ben ik helemaal weer blij met mezelf. Ik straal het ook uit, ik zie mijn vriend ook echt zo naar mij kijken alsof hij het ook aan me ziet Ik ben weer blij met mijn eigen spiegelbeeld. Het kan me niet schelen dat ik nog wat vlekjes heb etc. of af en toe toch een klein puistje. Ik blaak weer van de positieve energie, ik voel me weer mooi en gelukkig. Daar gaat het om. En ik ben uiterst tevreden met het resultaat.

Morgen moet ik weer naar de derma. Ben benieuwd wat hij zegt!

Vrijdag gaan we met vakantie, 2 weken naar Portugal. Ik heb me voorgenomen me ontzettend te amuseren (heerlijk ook trouwens dat ik niet meer bij elk wijntje een schuldgevoel hoef te hebben vanwege die Roa, dat was ik nog vergeten niet dat ik nu mr drink dan de afgelopen maanden, dat helemaal niet eigenlijk, maar gewoon dat gevoel is al heerlijk...) en NA de vakantie ga ik op mijn volgende doel af. Van de 53 kg die ik nu weeg moeten er 3 kilo af. Dat ga ik bereiken door weer intensief te gaan sporten, heb er NU al zin in!!! En dat kon ik de afgelopen maanden niet zeggen. Toen zat ik alleen maar te balen dat ik iets dikker was geworden, nu zie ik het als een uitdaging en een ware motivatie om weer te gaan sporten. Vroeger voor mijn zwangerschap sportte ik altijd veel en woog ik 48 kg (bij mijn lengte van 1 m 58). Ik was altijd super slank en strak. Zo licht hoef ik nu niet meer te wegen, mijn streefgewicht is 50 kg. En aangezien spieren zwaarder zijn dan vet dan wil ik eigenlijk 5 kg vet kwijt en 2 kg spieren ervoor terug

Nou ik stop er weer mee! Mensen hou vol, het is de moeite waard! Zeker degenen die een heel hoge dosis slikken (Fayme jij zit dus ook aan de 60, net als ik de laatste maand, hoeveel weeg jij? Veel succes verder nog meid ) het is het allemaal waard!

Veel liefs van Susan
pi_50297453
Ben blij dat het zo goed met je gaat Susan!
Aan jouw positieve woorden hebben we nog iets.
Lijkt me ook echt een bevrijding om dat verschil zo heel duidelijk te merken.
Kan niet wachten.
En ik hoop ook echt dat het voorgoed wegblijft bij je.
Enne fijne vakantie....
Ben 4 jaar achter elkaar naar Portugal geweest en t is een heeeerlijk land. Ik weet niet of je daar al weleens geweest bent, maar zo niet, dan raad ik je de gebarbecuede kip piri piri aan en de sardientjes.

Landgeld en Susan. Ik weeg precies 60 kilo, dus ik zit wel echt aan mijn max.

Landgeld, ik denk toch dat ik maar even doorga ja. Ik wil echt geen antibiotica, want dat helpt gewoon niet meer bij mij.
Ben ondertussen ook al 13, bijna 14 jaar bezig met die kuthuid van me!

Nou tjusss!

[ Bericht 0% gewijzigd door Fayme op 10-06-2007 18:29:32 (verkeerde spelling) ]
pi_50318113
quote:
Op zaterdag 9 juni 2007 16:55 schreef Landgeld het volgende:

[..]

rare derma....veel zon is niet goed, ookal smeer je je telkens in. Veel derma's schrijven dit medicijn dan ook niet voor in de zomer....
mijn derma heeft mij dot ook geadviseerd om vooral veel in de zon te gaan (heb een lage dosis 20mg per dag met 65 kg) en ik moet zeggen zon doet wonderen. vooral omdat je dan neit je rode vlekjes meer ziet (omdat je bruin bent) en het is echt geweldig voor je zelfvertrouwen om gewoon zonder shirt rond te kunnen lopen wetende dat het door de zon alleen maar beter word.
pi_50319590
quote:
Op zaterdag 9 juni 2007 14:11 schreef Fayme het volgende:
Hallo allemaal,

weer even een update van mij.

Ben nu meer dan 4 maanden bezig. Heb tot 2 weken geleden 50 mg geslikt en ben nu al 2 weken aan de 60. Ik had even iets meer last van de bijwerkingen, droge ogen en nog drogere lippen, maar ik kan het goed handelen allemaal.
Ik ben nog steeds niet helemaal onstekingsvrij.
Op mijn gezicht en borst en armen gaat het heel goed, alleen nog wel meeeters, maar de echte bobbels in mijn hals e.d. zijn weg.
Alleen mijn rug is nog steeds niet weg. Het vermindert wel, maar heel langzaam. Nog steeds hele grote ontstekingen af en toe.
Heel erg irritant. Nu zei mijn derma 2 weken geleden dat 120 mg/ kg het minimum is. Dus ik zou nog door kunnen gaan tot ongeveer 150 mg ( zit namelijk op 22 juni aan mijn max ). En als ik dat niet wil dan zou ik kunnen stoppen en de restjes met antibiotica weg laten gaan. Ook zou ik kunnen stoppen en voor een 2e kuur gaan na een paar weken.
Ik zit een beetje in een dilemma, want ik wil zo graag dat het weggaat, dus ik zou door kunnen gaan tot 150, maar ik wil ook even stoppen. Ik wil mijn lever even rust geven en ik wil naar de zonnebank. Maar t is zo zonde om het nu af te breken.
Antibiotica is volgens mij geen optie, want dat heb ik allemaal al geprobeerd.
Volgens mij is een 2e kuur de beste optie voor mij, maar ik weet het nog niet zeker.
Bah wat een kutzooi.

Verder zijn mijn bloedwaarden steeds goed.
Voel me ook niet meer depri ofzo.
Al met al, gaat t wel dus.

Landgeld, ik begrijp je probleem.
Bang dat je het allemaal voor niks hebt gedaan. Klotezooi.

Groetjesssss
Doorgaan met slikken, echt waar. Laat die zonnebank lekker links liggen voor een jaartje. Ik zal je vertellen waarom, tevens een update van mijn kant.

Met mijn gezicht gaat het al weken heel erg goed. Ik heb een rood vlekje op mijn kaak die nogal hardnekkig is, maar verder is mijn gezicht glad en dat is ook mijn vriendin niet onopgemerkt gebleven. Ontzettend fijn als ze met haar handen over m'n gezicht gaat en me op mijn wangen kust, zonder dat ik me ongemakkelijk hoef te voelen. Ik heb veel en veel meer zelfvertrouwen. Ik heb de laatste 2 maanden een leuk aantal nieuwe mensen leren kennen, waarvan 90% vrouw en zonder erbij na te denken praat en lach ik met ze, word ik voor dingen uitgenodigd, etc. Het klinkt vast heel suf in de oren van iemand die nooit huidproblemen heeft gekend, maar dat was voor mij zo'n 4, 5 jaar geleden, dus was ff vergeten hoe dat ook alweer was.

Mijn probleem zit echter ook op mijn borst en rug en ook al ging het in het begin ontzettend traag en werd het zelfs erger, er zit nu toch echt verbetering in. Mijn rug kent nog 2 plekken met wat ontstekinkjes, maar de rest voelt glad aan. Het ziet er nog steeds lelijk uit met vlekken enzo, maar het voelt glad. Mijn borst kent nog een paar pijnlijke ontstekingen, maar ook dat is bezig te herstellen. Dus Fayme, gewoon doorslikken. Juist die onderhuidse ontstekingen hebben wken nodig te herstellen en als je nu stopt wordt de kans op littekens erg groot.

Donderdag weer naar de dermatoloog, die vast en zeker tevreden zal zijn. Maar ik slik gewoon de hele zomer door 60 mg en ik smeer wel wat met zonnebrand ofzo of ik mijd de zon met een pet op, onder de parasol, zodat ik de rest van mijn leven elke zomer naakt rond kan huppelen, bij wijze van spreken.
Venco Dropmakers
pi_50320820
@susan: wat top dat je je zo goed voelt. Echt een heerlijk gevoel is dat, ik ken het ook van na mijn 1e kuur. Dat je alles aankan, niet onzeker bent en je gewoon 'lekker' en 'blij' voelt Ga zo door, ik hoop cht oprecht dat het resultaat zo goed blijft

@ dropmix: wat fijn dat jij ook mooi resultaat zit. Hoeveel maanden moet je nog? En ik herken dat ookw el hoor, dat je met mensen praat/lacht omdat je gewoon niet 'onzeker' bent over je huid. Ik vind het nu ook leuk om met mensen te praten, te lachen, ga zelfs (ja idd: 'zelfs' ) naar mensen toe, normaal (met een slechte huid) vermeed ik ze altijd

Met mijn huid gaat 't eigenlijk gewoon 'OK'....; geen echte verbetering meer sinds de laatste weken, als ben ik wel z.g.a clean. Alleen: mijn huid is van een afstandje super glad (lees: clean), maar van cht dichtbij in de spiegel zie ik nog allemaal bobbeltjes/hobbeltjes en ook 'mini puistjes' (die niet doorkomen).... dat zou ik het liefste ook nog weghebben, maar ik denk niet dat dat gebeurd.... Slik namelijk nog 'maar' 4 weken..., want dan heeft mijn huid nog 4 weken om te herstellen voordat ik op zon/zuip vakantie ga!

In ieder geval zit ik er aan te denken om misschien de laaste week 80 mg per dag te slikken (ipv de 70 nu)....
Haleloeja
  maandag 11 juni 2007 @ 10:40:41 #109
179643 Juli
Juli juli juli july
pi_50323515
Ha, medegebruikers

Goed om te horen dat het leven weer zoveel mooier wordt na het beindigen van de kuur! Huid verbetert, zelfvertrouwen groeit en de Roastoffen verlaten je lichaam, daar doen we het toch voor? Hoop voor Ladysusy en andere stoppers/bijna stoppers dat jullie gladde huid zo blijft of inderdaad zelfs beter wordt. Mijn gevoel zegt me: 2007 was een goed 'slikjaar'. Ik heb besloten dat jullie de rest van jullie levens pukkelvrij zijn. Dus heb geen twijfel meer maar blijf hier wel af en toe posten om ons voor te blijven houden dat Roa echt wel langdurige (positieve) effecten kan hebben!
Ikzelf wil even een vraag stellen over het verschil tussen roa en nep-roa iso. Ik weet dat het feitelijk niets uit moet maken (heb vorige berichten natuurlijk al bestudeerd) hoewel sommigen zweren bij 'the real thing', maar mij valt zelf op dat sinds ik iso slik ik geen velletjes meer heb of droge lippen. Ik ben ongeveer een week geleden begonnen met iso omdat de apotheek blijkbaar geen roa had (vorige keer had ik namelijk wel 'de echte'). Ook voel ik op mijn kin een paar onderhuidse pukkels komen opzetten. Is dat niet weird? Of is het normaal dat je na ongeveer 1,5 maand minder last krijgt van velletjes en dat je nog altijd pukkeltjes kan krijgen (Ik bedoel, ik ben niet zo gek om te denken dat ik na die paar weken dat ik slik nooit meer een nieuwe uitbraak zou krijgen). Kortom, wie denkt te weten of hier de natuur of de iso aan het werk is?
  maandag 11 juni 2007 @ 10:42:45 #110
179643 Juli
Juli juli juli july
pi_50323584
P.s. Ladysusy, met die hervonden energie van je weet ik zeker dat die kilo's er binnen no-time af zijn! Anders gewoon vaak 'nog even dingen ruilen' op de fiets
  maandag 11 juni 2007 @ 13:09:55 #111
168006 Ladysusy
2B continued...
pi_50328591
Juli, het zou natuurlijk zomaar toeval kunnen zijn en 'alles kan' natuurlijk, maar ik snap dat je het je afvraagt! Bij mij was het idem dito dat ik na 8 weken Iso ben overgestapt op 'echte' Roa en kort daarna ineens wl de verbeteringen kreeg waar ik al die tijd tevergeefs op had zitten wachten. Maar of dat nu echt aan het feit lag dat ik nu de 'echte' Roa slikte of dat het moment gewoon toch al 'daar' was (mag ook wel een keer na 8 a 9 weken) en het met Iso ook snel beter zou zijn gegaan, dat zullen we nooit weten natuurlijk. Maar ik kan me voorstellen dat je je het afvraagt.

Wel kan het zijn dat sommige de bijwerkingen op den duur iets minder worden, zoals velletjes en droge huid. Ik had dat alleen maar in het begin. Het is net of je lichaam/je huid toch op aan die medicijnen went ofzo en je dan minder afweerverschijnselen vertoont op den duur. Droge lippen hou je wel, bij mij zijn ze ook gedurende de hele kuur (geen verschil met Iso/Roa) droog gebleven maar niet kapot ofzo hoor! Geen enkele keer een kloof gehad ofzo.

Verder is het heel goed mogelijk dat je tijdens de kuur gewoon nog weleens een puistje krijgt, dat hebben de meesten hier wel gehad volgens mij. Ben je onlangs van dosis verhoogd trouwens? Want dan is het ook goed te verklaren als je weer een uitbraakje zou krijgen.

Maar als je het niet vertrouwt of als het voor je gevoel niet klopt, zou ik de volgende keer gewoon weer aandringen dat je Roa krijgt. Ik belde altijd een dag vantevoren naar de apotheek of ze het in huis hadden en anders ff moesten bestellen en dan hadden ze het gewoon in huis. Gewoon voet bij stuk houden. Succes!

Enne, laten we het hopen met die kilo's haha. Maar dat zal wel niet. Komt ook gewoon doordat ik ben gestopt met roken, op hetzelfde moment dat ik met Roa begon (1 januari) en ik op die datum ook weer ben gestart met de anticonceptiepil. Meerdere oorzaken dus die er wsl. voor hebben gezorgd dat ik wat ben aangekomen. De vermoeidheid (en al het niets doen als gevolg daarop) door de Roa zal ook niet geholpen hebben. Maar het komt goed, heb er alle vertrouwen in


PS: Dropmix, fijn om te lezen dat het eindelijk beter gaat met je rug! Idd, nog ff doorbijten. Veel succes!

Dat geldt ook voor de rest natuurlijk. Ik gun het jou ook van harte Landgeld hoor, dat het nu voorgoed wegblijft.

Fayme, jij ook succes! Ik zou idd nog even volhouden, zoals de rest ook al zei… dan maar ff niet zonnebanken (trouwens de zomer komt er toch aan).

Groetjes Susan

[ Bericht 0% gewijzigd door Ladysusy op 11-06-2007 13:24:43 ]
  maandag 11 juni 2007 @ 13:49:37 #112
128350 GlamourGirl
Future Celebrity
pi_50330054
Ik ben inmiddels ook al 4 weken bezig (sinds 17 mei) en ik ben na 10 dagen over gegaan op de Iso. Ik had niet veel keus. Mijn apotheek werkt zogenaamd alleen met de Iso en niet met Roa. En ik weet niet of ik via een andere apotheek aan de Roa kan komen.

De bijwerkingen waar ik nu mee te maken heb zijn droge lippen, droge gezichtshuid (vooral bij de neushoeken is dit niet fijn), droge neusholtes, heel snel blauwe plekken, veel migraine, enorme vermoeidheid, veel plassen, verminderde eetlust, moodswings (het ene moment heel vrolijk en lacherig en het andere moment weer niet), ik ben mondiger geworden. Verder heb ik soms last van een irritante misselijkheid in de ochtend en ook slaap ik de laatste tijd niet zo goed. En het lijkt ook alsof mijn gewrichten minder soepel zijn geworden.

Ik heb momenteel te kampen met een outbreak, met enkele pijnlijke bulten. Niet alleen op mijn gezicht, maar ook op mijn hele rug. Tot zover mijn waargenomen bijwerkingen van de Iso na 4 weken gebruik.

En tot overmaat van ramp ben ik gisteravond een pil vergeten in te nemen. Ik heb het vervolgens deze ochtend alsnog ingenomen. Dan neem ik in de avond (rond 19 uur) weer een pil in en dan snachts (rond 2 uur) nog een, om vervolgens de volgende dag het normale ritme weer op te pakken (ik slik 2maal daags 2 pillen van 20 mg).

Deze week ga ik bloed af laten nemen, zodat dit volgende week bij de dermatoloog kan worden besproken. *Zucht*....En ik moet nog 7 maanden
  maandag 11 juni 2007 @ 15:03:53 #113
61776 MaddoxX
Like I care :')
pi_50332785
quote:
Op maandag 11 juni 2007 13:49 schreef GlamourGirl het volgende:
Ik ben inmiddels ook al 4 weken bezig (sinds 17 mei) en ik ben na 10 dagen over gegaan op de Iso. Ik had niet veel keus. Mijn apotheek werkt zogenaamd alleen met de Iso en niet met Roa. En ik weet niet of ik via een andere apotheek aan de Roa kan komen.

De bijwerkingen waar ik nu mee te maken heb zijn droge lippen, droge gezichtshuid (vooral bij de neushoeken is dit niet fijn), droge neusholtes, heel snel blauwe plekken, veel migraine, enorme vermoeidheid, veel plassen, verminderde eetlust, moodswings (het ene moment heel vrolijk en lacherig en het andere moment weer niet), ik ben mondiger geworden. Verder heb ik soms last van een irritante misselijkheid in de ochtend en ook slaap ik de laatste tijd niet zo goed. En het lijkt ook alsof mijn gewrichten minder soepel zijn geworden.

Ik heb momenteel te kampen met een outbreak, met enkele pijnlijke bulten. Niet alleen op mijn gezicht, maar ook op mijn hele rug. Tot zover mijn waargenomen bijwerkingen van de Iso na 4 weken gebruik.

En tot overmaat van ramp ben ik gisteravond een pil vergeten in te nemen. Ik heb het vervolgens deze ochtend alsnog ingenomen. Dan neem ik in de avond (rond 19 uur) weer een pil in en dan snachts (rond 2 uur) nog een, om vervolgens de volgende dag het normale ritme weer op te pakken (ik slik 2maal daags 2 pillen van 20 mg).

Deze week ga ik bloed af laten nemen, zodat dit volgende week bij de dermatoloog kan worden besproken. *Zucht*....En ik moet nog 7 maanden
Je bijwerkingen zijn normaal, iedereen ondervind( zeg ik dat goed ) ze anders.
Van die "uitbraak" weet ik niet zeker (tegen mij werd gezegd) dat je de eerste paar weken last kan hebben dat alles doorkomt, en dat het daarna gaat afnemen.

Het maakt trouwens niet uit wanneer je de capsules in neemt, maar het zou wel beter zijn als je ze verdeeld over de dag, je kan ze natuurlijk in 1x allemaal innemen na een stevige maaltijd.
Ikzelf heb er eigenlijk geen regelmaat in en slik zelf 30mg p/d. (maar ben zelf van plan om gewoon 40mg te gaan doen.)

Met het verschil van Roa - Iso weet ik ook nog steeds niet of het wat uitmaakt :/
I have no rival, no man can be my equal. ♥
pi_50338172
ik heb de laatste 2 dagen opgemerkt dat er kleine bobbeltjes op mijn voorhoofd komen.. hele kleine mini bobbeltjes ,het voelt gineens aan als een bobbel als je er overheen wrijft.. maar het zijn er aardig wat als je in de spiegel kijkt.. ik zat namelijk te lassen en via de lashelm zag ik het.. moet het nou juist beter worden of maakt ROA het juist slechter :s .. weet niet hoelang ik bezig ben.. meer dan een maand zowieso.. na hoeveel maanden zie je pas echt die cleane huid terug ?.. en ik zit nu op 40 mg per dag en mijn gewicht is 70 kg.. ik wil zelf ook wel naar 60 mg ofso om het kans groter te maken dat het nooit meer terugkomt na het 1e kuur..?.. verstandig of moet ik het laten zitten.. ?..heb voornamelijk paar rode vlekjes en wat van die kleine bobbels die niet als bobbels aanvoelen maar die gewoon je gezicht in de spiegel bederft.. ik heb wel dat er heel vaak,bijjna elke dag zelfs allemaal witkopjes uitkomen bij mijn neus.. :s .. vind het tot nu toe nog maar vaag.. maarja.. heb er zoveel research over gedaan voordat ik met ROA begon.. en bijna altijd positief.. en had er gewoon zin aan.. ik ga proberen gewoon hogere dosis aan te vragen.. kijken of dat mag..
pi_50340046
quote:
Op maandag 11 juni 2007 17:23 schreef armeenio het volgende:
ik heb de laatste 2 dagen opgemerkt dat er kleine bobbeltjes op mijn voorhoofd komen.. hele kleine mini bobbeltjes ,het voelt gineens aan als een bobbel als je er overheen wrijft.. maar het zijn er aardig wat als je in de spiegel kijkt.. ik zat namelijk te lassen en via de lashelm zag ik het.. moet het nou juist beter worden of maakt ROA het juist slechter :s .. weet niet hoelang ik bezig ben.. meer dan een maand zowieso.. na hoeveel maanden zie je pas echt die cleane huid terug ?.. en ik zit nu op 40 mg per dag en mijn gewicht is 70 kg.. ik wil zelf ook wel naar 60 mg ofso om het kans groter te maken dat het nooit meer terugkomt na het 1e kuur..?.. verstandig of moet ik het laten zitten.. ?..heb voornamelijk paar rode vlekjes en wat van die kleine bobbels die niet als bobbels aanvoelen maar die gewoon je gezicht in de spiegel bederft.. ik heb wel dat er heel vaak,bijjna elke dag zelfs allemaal witkopjes uitkomen bij mijn neus.. :s .. vind het tot nu toe nog maar vaag.. maarja.. heb er zoveel research over gedaan voordat ik met ROA begon.. en bijna altijd positief.. en had er gewoon zin aan.. ik ga proberen gewoon hogere dosis aan te vragen.. kijken of dat mag..


1. resultaat kan je ook pas na 5 maanden krijgen voor de 1000e x
2. lees mijn post van vanochtend vroeg
3. zie 1
4. zie 2
Love is in the air!
pi_50356415
@Gelderland

Ik moet nog tot eind september. Dat is dan 8 maanden. Misschien moet ik zelfs 9 maanden, omdat het bij mij zo hardnekkig is op de rug.

@Juli

Roa bevat ook iso. Iso, oftewel isotretinone, is het werkende bestanddeel in Roaccutane en ALLE merken die dezelfde functie hebben als Roa, waarbij Roa dan de maker is van het originele eerste product. Ik ben overgegaan van een ander merk naar Roa en ik meende een verschil te zien, terwijl ik eerder hier altijd verkondigde dat het niets uit zou moeten maken. Ik hou nog steeds rekening ermee dat het toeval kan zijn, maar het ging ineens heel snel met genezen.

@Ladysusy

Dankjewel!
En blijf ons op de hoogte houden. Alvast een fijne vakantie toegewenst!

@Glamourgirl

Je hebt wel erg veel bijwerkingen, maar maak je nog geen zorgen. Je zit nu echt op zo'n punt dat het erger is geworden en je je afvraagt waarom je het allemaal doet, maar geloof mij, de volgende maand ga je echt verbetering zien.

Ik kan ook iedereen aanraden om foto's te maken. Ik heb alleen foto's van dag n, omdat ik geen zin had om mezelf continu te confronteren met het trage genezingsproces, maar nu het zo snel gaat, wil ik wel weer een keer foto's maken. Toch doe ik het denk ik niet. Als ik klaar ben zal ik weer foto's maken en ik zal ze dan wellicht ook hier posten.
Venco Dropmakers
pi_50361730
quote:
Op maandag 11 juni 2007 23:43 schreef Dropmix het volgende:
Je zit nu echt op zo'n punt dat het erger is geworden en je je afvraagt waarom je het allemaal doet, maar geloof mij, de volgende maand ga je echt verbetering zien.
daar heb je wel gelijk in, maar zlfs IK zit ook op het punt dat ik afvraag; 'ben ik niet imuum voor ROA aan het worden'. Misschien klinkt dat gek, maar ook na 4.5 maand krijg ik nog steeds puistjes met talg erin (dus van die wat pijnlijke). OK, het zijn er maar enkele (minimaaaaal), maar na 4.5 maand onder de ROA vind ik dat ng teveel. Ook zie ik allemaal kleine talgpuntjes, als ik in fel licht kijk en met mijn tong de huid strak 'trek'. Dat zijn allemaal potentiele puisten die normaal al 10x doorgekomen waren, alleen met ROA nu zo klein blijven zodat je ze bijna niet ziet. Met nog 'maar' 4 weken te slikken verwacht ik een ECHTE cleane huid, maar dat zit er bij mij vooralsnog niet in.... De laatste 'stap' mis ik nog, de stap naar de chte cleane huid. Daar wacht ik al zo'n 2 maanden op ongeveer en er is geen ontwikkeling meer, dat vind ik jammer.... Ik denk overigens dat ik de laatste 2 weken 80MG per dag ga slikken (ik weeg 83 kg).
Tot zover mijn successtory

edit:
Ik heb uitgerekend dat wanneer ik de laatste 3 weken 80 MG ga slikken, ik 280 mg in totaal meer slik wat neerkomt op 3.50 op de ‘totale’ dosis (132.5 ipv 129 mg per kg lichaamsgewicht)…..

Hmmz, ik denk dat ik het wl doe….. als mijn bloedtest van vorige week goed was! Gewoon de laatste 3 weken ‘knallen’…

[ Bericht 7% gewijzigd door Gelderland op 12-06-2007 11:29:06 ]
Haleloeja
pi_50380119
Ik zou graag hier effe mijn roaccutane tot nu toe verhaal kwijt kunnen, ookal heb ik eerder al eens een keer eerder hier wat gevraagt. Ben al sinds februari bezig, maar ik moet nog een hele tijd slikken omdat ik maar 30 per dag krijg. Bijwerkingen die ik nu heb zijn de gebruikelijke droge lippen (in begin ook hele droge huid gehad maar is alweer helemaal over),bloedneus, stemmingswisselingen, depressief voelen!
Nu eerst het goeie: Hele gezicht alle puisjes weg! Komen geen meer bij. Zelfs alle rode vlekjes zijn zelfs weg.
Op de rug is de enige plek waar soms nog een bultje komt!
Het slechte: Mijn huid opzicht... In mijn gezicht heb ik gewoon heel erg last van veeel talg! en verwijdere porien. Ben naar de dermatoloog geweest en stond naar 2 minuten buiten, hij keek nog eens niet naar mijn huid. Hij zei dat het heel normaal was. (Hij kon mijn vraag nog eens niet normaal beantwoorden) Want volgens sites en bijsluiters zorgt roacutanne juist voor het stoppen van de talgproductie.. Maar bij mij wordt het elleen erger. Ik heb nu namelijk in de huid (op de neus, eromheen en op mijn voorhoofd) verwijde porien zonder dat er meeeters zijn op die plek. Het voelt op bepaalde momenten heel vettig aan en je ziet wit spul eruit komen (volgens mij de talg) en de huid op die plek is rood en glimt. Nu wordt het alleen maar erger en ik voel me nu weer net zo als toen ik puisten had, die juist weg waren Ik ben nu gewoon elk moment bang dat ze alleen maar groter worden en niet meer weggaan. Ik durf mijn huid zelfs niet meer aan te raken, omdat ik bang ben dat het erger word!! Het ziet er gewoon heel KUT uit!
pi_50406574
@ Dropmix

Ik ga maar door ja, lijkt me een goed idee.
Bedankt voor het steuntje in de rug.
pi_50414143
Nou, zondag teruggekomen uit Kreta, 't zag er gewoon heel goed uit, en intussen slik ik weer 3 dagen 40 mg/dag, en 't ziet er weer gewoon superk*t uit morgen ben ik jarig, was al blij da'k 'r weer 'n beetje toonbaar uitzag, maar dat is nu dus weer meteen helemaal weg
  woensdag 13 juni 2007 @ 22:15:01 #121
168006 Ladysusy
2B continued...
pi_50429000
quote:
Op dinsdag 12 juni 2007 18:14 schreef Sn0wptrl het volgende:
Ik zou graag hier effe mijn roaccutane tot nu toe verhaal kwijt kunnen, ookal heb ik eerder al eens een keer eerder hier wat gevraagt. Ben al sinds februari bezig, maar ik moet nog een hele tijd slikken omdat ik maar 30 per dag krijg. Bijwerkingen die ik nu heb zijn de gebruikelijke droge lippen (in begin ook hele droge huid gehad maar is alweer helemaal over),bloedneus, stemmingswisselingen, depressief voelen!
Nu eerst het goeie: Hele gezicht alle puisjes weg! Komen geen meer bij. Zelfs alle rode vlekjes zijn zelfs weg.
Op de rug is de enige plek waar soms nog een bultje komt!
Het slechte: Mijn huid opzicht... In mijn gezicht heb ik gewoon heel erg last van veeel talg! en verwijdere porien. Ben naar de dermatoloog geweest en stond naar 2 minuten buiten, hij keek nog eens niet naar mijn huid. Hij zei dat het heel normaal was. (Hij kon mijn vraag nog eens niet normaal beantwoorden) Want volgens sites en bijsluiters zorgt roacutanne juist voor het stoppen van de talgproductie.. Maar bij mij wordt het elleen erger. Ik heb nu namelijk in de huid (op de neus, eromheen en op mijn voorhoofd) verwijde porien zonder dat er meeeters zijn op die plek. Het voelt op bepaalde momenten heel vettig aan en je ziet wit spul eruit komen (volgens mij de talg) en de huid op die plek is rood en glimt. Nu wordt het alleen maar erger en ik voel me nu weer net zo als toen ik puisten had, die juist weg waren Ik ben nu gewoon elk moment bang dat ze alleen maar groter worden en niet meer weggaan. Ik durf mijn huid zelfs niet meer aan te raken, omdat ik bang ben dat het erger word!! Het ziet er gewoon heel KUT uit!
Hoi, wat balen voor je dat je deze ervaringen hebt. Ik herken ze zelf niet echt. Nouja, wel had ik het idee dat ik wat vergrote porin kreeg, met name op mijn neus, maar dat werd eigenlijk pas erger toen ik met Roa was gestopt. Inmiddels lijkt het weer goed te komen (zoals het eerst was) gelukkig. Wel gek wat je hebt met die talg, zeker omdat je al vanaf februari bezig bent, maar misschien is het nog steeds onderdeel van een soort 'uitbraak'?

Maar wat jij zegt over hoe je derma reageert, dat herken ik wl! Ook ik voel me nooit echt serieus genomen. Ik sta ook altijd met 2 minuten weer buiten en heb het gevoel alsof hij mijn vragen niet echt beantwoordt, anders dan er standaard antwoorden op los te laten. Toen ik die vergrootte porin aankaartte van de week zei hij alleen maar 'nee, dat wordt niet in verband gebracht met Roaccutane dus ik zou het niet weten'. Dus wat dat betreft kan ik je een handje geven, ik vind het erg slecht zoals die van mij met zijn patienten om gaat. Even van kamertje naar kamertje met een receptenboekje, nog niet eens in het dossier kijken of goed naar mijn gezicht, ff standaardpraatje en goedenavond CHING CHING matig hoor. Je bent dus haast verplicht je zelf in die medicijnen te verdiepen, want van deze derma kan ik niet veel verwachten.

Anyway, ik ben dus maandag geweest en hij vond mijn huid mooi. Wel heeft hij Differin gel voorgeschreven die ik elke avond moet blijven smeren. Dit schijnt ook een soort 'peeling' effect te hebben en dat heb ik nog wel nodig i.v.m. de vele vlekjes en littekentjes op mijn wangen. Alleen in de bijsluiter staat dat je er niet mee de zon in mag en daar heeft hij niets over gezegd. Ik ga vrijdag met vakantie. Hij heeft wel gezegd dat het HEEL belangrijk is om ELKE 2 UUR mijn huid in te blijven smeren met een sunblock of hoge factor. Dit mede i.v.m. pigmentvorming (heb nogal wat pigmentvlekjes op mijn voorhoofd en dit schijnt onomkeerbaar te zijn, je moet het vermeerderen daarvan dus zelf tegengaan met een sunblock).

Mijn bloed heeft hij het niet over gehad (en ik vergat het te vragen) maar later bij de balie heb ik samen met de assistente nog even uitgebreid naar mijn digitale dossier met bloeduitslagen mogen kijken gedurende de kuur. Wel grappig om die in grafiekvorm te zien. Ze waren altijd al goed (d.w.z. ruim binnen de marges), maar het was grappig om te zien dat er wel een piek in heeft gezeten (toen ik van 40 naar 50 mg was gegaan) en dat nu ik ben gestopt, ze weer duidelijk zijn gedaald. Maar nog niet zo laag als voordat ik met de kuur ben begonnen. Interessant om te zien.

Verder zat ik klaar met mijn briefje met daarop de dosis die ik in totaal had geslikt, maar op de een of andere manier was deze man zo ongeinteresseerd dat ik gewoon NIET de behoefte voelde om hem te vertellen hoeveel ik nou in totaal had geslikt en dat ik ook een tijd 60 mg per dag had geslikt. Ik zei wel dat ik 24 mei was gestopt, maar hij reageerde niet eens. Dus ik heb dat briefje gewoon lekker weer in mijn zak gestoken. Echt belachelijk, hij hoort dat toch bij te houden, hij hoort dat toch op zijn minst aan mij te vragen? Geen wonder dat die vorige derma helemaal geen gegevens meer van mij had toen ik mijn 'roa-verleden' pasgeleden aan het uitzoeken was. Als het er overal zo aan toe gaat dan vind ik dat niet zo gek nee. Slecht hoor.

Hij zei op het einde: "Maak maar een afspraak over 6 maanden, ik wil je na de zomer weer zien". Ehm... over 6 maanden is het december Nouja op 11 december maar een afspraak gemaakt, ik hoef ook niet zo nodig eerder als het allemaal goed gaat.

Ik voel me nog steeds perfect! Mjn huid wordt met de dag mooier en ik verwacht dat dat de komende maanden nog verder zal verbeteren.

Succes iedereen en tot na mijn vakantie!

PS: Lennart, dat klinkt als een uitbraak (heb ik ook zo erg gehad toen ik van 30 naar 40 ging helaas....). Dikke pech, hopelijk voor jou duurt dat niet te lang! Fijne verjaardag alvast

[ Bericht 1% gewijzigd door Ladysusy op 13-06-2007 22:25:19 ]
  woensdag 13 juni 2007 @ 22:18:29 #122
168006 Ladysusy
2B continued...
pi_50429193
quote:
Op maandag 11 juni 2007 13:49 schreef GlamourGirl het volgende:

En tot overmaat van ramp ben ik gisteravond een pil vergeten in te nemen. Ik heb het vervolgens deze ochtend alsnog ingenomen. Dan neem ik in de avond (rond 19 uur) weer een pil in en dan snachts (rond 2 uur) nog een, om vervolgens de volgende dag het normale ritme weer op te pakken (ik slik 2maal daags 2 pillen van 20 mg).

Deze week ga ik bloed af laten nemen, zodat dit volgende week bij de dermatoloog kan worden besproken. *Zucht*....En ik moet nog 7 maanden
Wat ik me afvroeg, jij slikt 2 maal daags 2 pillen van 20. Dus in totaal 2 x 40 mg = 80 mg per dag en dan 7 maanden lang? Wow, da's veel en lang zeg!!!

Je kunt trouwens het beste de medicijnen innemen tijdens het eten. Zeker als je zo'n hoge dosis slikt, lijkt het me niet verstandig als je een vergeten dosis nog gaat inhahlen de volgende dag. Die zou ik dan gewoon overslaan
pi_50436153
Het is sowieso nooit goed om een dosis in te halen de volgende dag. Ik begrijp echt niet dat mensen dat doen terwijl het zo duidelijk wordt afgeraden in de bijsluiter ed.

Ik gebruik op dit moment 40mg per dag (2 x 20 gram). Ik slik ze achter elkaar bij een broodje 's avonds rond de klok van tien. M'n dermatoloog had gezegd dat ik ze op 1 tijdstip moest innemen maar niets over eten/geen eten en de tijd. Heeft dit invloed op de werking? Zo ja, welke?
Verder heb ik een vraagje over littekentjes. Ik heb zelf voornamelijk op m'n schouders, rug en borst erg veel 'witte vlekken' zitten (de meeste mensen hier zullen wel weten wat ik bedoel). Gaat dit ook weg mbv Roaccutane. Zo nee, wat kan ik hier nu, of na m'n roaccutane, aan doen?

Alvast bedankt,

PS: nog tips voor een goede zonnebrand voor gezicht en lichaam? (mag eventueel apart)
pi_50438515
@BarryK: mijn inziens kan je de 2 pillen het best verdelen. een dag telt 24 uur, jij slikt 2 pillen dus om de 12 uur 1 pil! Of het uitmaakt; i don't know. Verder moet je altijd ff 'iets' eten voor de kuur. Zelf neem ik 's avonds om 23.00 bij mijn laatste pil nog ff een cracker of wat yoghurt. Zo komt het niet direct op een lege maag en kan het beter opgenomen. De laatste maanden slik ik die pillen door met een glas melk, omdat dat goed zou zijn volgens een user hier!
Voor zonnebrand moet je ff naar de Apotheek. Daar hebben ze goede Vichy 60+ (sunblock) zonnenlotion, die moet goed genoeg zijn!

@mezelf: ik zit ff te wachten op de bloeduitslag van ROA, moet morgen bellen. Als het goed is zit ik er over na te denken om na volgende week, de laatste 3 weken, 80 MG te slikken per dag. Dus 4x 20 MG op een dag ..... best veel, maar als de bloedwaardes goed zijn durf ik dat aan. Ookal is er kans op een verhoging, het is 'maar' 3 weken... Had vorige week weer 2 puistjes rond mijn mond, was ff wennen Toch raar dat die nog komen, maar misschien was dat weer een mini-mini uitbraak, kan maar zo bij dit gekke middel!!
Haleloeja
pi_50495662
Mijn bloedwaardes waren goed... ik ga de laatste 3 weken dus 80 MG (4 pillen van 20) slikken..... oei
Haleloeja
  vrijdag 15 juni 2007 @ 18:56:57 #126
61776 MaddoxX
Like I care :')
pi_50495812
ik ben nog niet met mijn 40mg begonnen
I have no rival, no man can be my equal. ♥
  vrijdag 15 juni 2007 @ 20:03:15 #127
108582 Daywalk3r
Eigenlijk Dayrunner.
pi_50498128
Ik heb die meuk ook gehad en nu ben ik er al heel lang vanaf maar nadien heb ik wel ineens af en toe een beetje jeuk op me gezicht... en als ik er niks aan doe... of er aan ga krabben.. dan heb ik altijd een rooie plek er omheen wat een uurtje bljift... hebben meer mensen dat als ik vragen mag?
Just remember, you can't climb the ladder of success with your hands in your pockets. ~Arnold Swarzenegger
pi_50572319
Ik belde net even naar de dermatoloog om een nieuwe afspraak te maken, omdat ik me toch niet helemaal rlxt voel met wat ik nu heb, ik heb het idee dat die pillen het alleen maar verergeren (na 5 maanden), dat ik beter de zon op kan zoeken e.d., maar de eerst volgende afspraak kon pas op 9 juli of later gemaakt worden... waar heeft die kerel 't nou in godsnaam zo druk mee?
pi_50574098
@Lennert; 9 juli valt nog mee.. bij mijn huidarts is het standaard zo'n 3 maanden wachttijd.... Maar balen voor je dat het verergerd, na 5 maanden zou je toch wel verbetering moeten zien...Misschien toch een hogere dosis vragen!


Wel rustig hier overigens. Afgelopen zaterdag was ik naar een festival, en had voor de zekerheid (ondanks de slechtweervoorspelling) mijn gezicht wat ingesmeerd voordat vertrok. Wat blijkt; bijna de hele dag zon Wat een geluk dat ik er aan gedacht had om mijn gezicht nog ff in te smeren. Mijn armen (tot aan mijn mouw + nek waren wl verbrand (niet ingesmeerd), maar mijn gezicht niet cht..... gelukkig.

OJA, en ik hoef nog MAAR 3!! weekies. 'k ben nu 80 MG per dag (4x 20) aan het slikken. Dus dat is best wel Heavy. Ik doe het tch, ondanks dat ik gewoon zo goed als CLEAN ben n ik al rond de 120 MG per kg lichaamsgewicht zit. Ik wil gewoon een blijvend resultaat, dus dn de laatste 3 weken nog maar ff een ROA-shot toch!? (1 mg per kg per dag)...Ik heb dan totaal 5.5 maand geslikt en +/- 130 mg per kg lichaamsgewicht binnengekregen.I
Haleloeja
pi_50576864
quote:
Op maandag 18 juni 2007 13:00 schreef Gelderland het volgende:
@Lennart; 9 juli valt nog mee.. bij mijn huidarts is het standaard zo'n 3 maanden wachttijd.... Maar balen voor je dat het verergerd, na 5 maanden zou je toch wel verbetering moeten zien...Misschien toch een hogere dosis vragen!
Het is alleen verergerd sinds ik terug ben van vakantie, t.o.v. van Februari - nu is 't een stuk beter
  maandag 18 juni 2007 @ 14:36:33 #131
61776 MaddoxX
Like I care :')
pi_50577572
damn dat jullie zo een wachttijd hebben ? ik kan meteen terecht als ik even bel.
Ik hoop dat de zon ook een beetje gaat helpen alsk op vakantie ga omdat als ik altijd op vakantie ging (toen ik nog niet iso gebruikte) en veel in de zon zat werd het aanzienlijk minder! Ok, nu heb ik dan wel grote kans op verbranden maar daar let ik dan wel weer op
I have no rival, no man can be my equal. ♥
pi_50592742
Hallo Allemaal,

Ben nieuw op dit forum, heb jullie gevonden via Google.

Ik zal mij even snel voorstellen. Mijn naam is "I-Mikkie" en ben 28 jaar.

Heb eigenlijk al vanaf mijn 12 last van acne. Heb veel verschillende middelen gebruikt, maar dat hielp niks. In 2004 heb ik mijn eerst ROA kuur gehad van 8 maanden, dat hielp goed, ben toen ruim een jaar "clean" geweest. Daarna nog een kuur van zo'n 5 maanden, hielp ook weer goed, het blijf zo'n 2 jaar weg.

En vandaag ben ik begonnen aan mijn derde kuur ..... er was weer een onderhoudsbuurtje nodig..... Aan de ene kant ben ik er wel blij mee want het is een middel wat goed werkt maar aan de andere kant zie ik wel een beetje op tegen de bijwerkingen. Hoewel ze bij mij niet zo heel erg waren, maar toch.....

Dus komende tijd zal ik jullie volgen en posten.

Groetjes !!
pi_50595717
@I-mikkiie: leuk dat er weer een nieuwe user is.... altijd handig om ervaringen te horen. Hoeveel weeg je en hoeveel slik je per dag? En wat heb je geslikt in je voorgaande kuren (altijd aan aanbevolen hoeveelheid gekomen?)

succes iig
Haleloeja
pi_50615016
Hoi I-Mikkie,

welkom op het forum en succes met je kuur.
We lezen je wel.
Groetjes Fayme
pi_50681700
Slecht nieuws; ben nu 1.5 dag gestopt met roa omdat ik al zo'n 2 dagen buikpijn heb. Vandaag ook weer de hele dag.... erg vervelend en weet niet of het door de ROA komt, maar neem ff geen risico. Heb verder geen diaree o.i.d, alleen gewoon erge buikpijn...

edit2: Heb na 3 dagen nog last van mijn buik/darmen... gister 30 mg geslikt, vanochtend 10 mg. Ik slik nu cht niets meer totdat het over gaat. Maar ik baal echt zoooooo ontzettend. Ik hoef nog maar 3 weken en wilde het gewoon graag volmaken. Mijn huid ziet er TOP uit, en wilde gewoon nog 3 weken knallen . Ik hoop dat het zondag over is, zodat ik nog 2 weken 80 Mg per dag kan slikken. Anders baal ik en moet ik deze kuur miss definitief beeindigen Nogmaals; ik baal echt heeeeeel erg dat ik nu al 3 dagen weinig ROA binnen heb en vanaf nu (totdat de pijn verdwijnt) niets meer slik...
Haleloeja
  donderdag 21 juni 2007 @ 15:02:57 #136
61776 MaddoxX
Like I care :')
pi_50692856
Jammer Gelderland hoop dat et goed komt en het gewoon iets anders was
I have no rival, no man can be my equal. ♥
  donderdag 21 juni 2007 @ 15:33:10 #137
108582 Daywalk3r
Eigenlijk Dayrunner.
pi_50694173
quote:
Op maandag 18 juni 2007 21:32 schreef I-Mikkie het volgende:
Hallo Allemaal,

Ben nieuw op dit forum, heb jullie gevonden via Google.

Ik zal mij even snel voorstellen. Mijn naam is "I-Mikkie" en ben 28 jaar.

Heb eigenlijk al vanaf mijn 12 last van acne. Heb veel verschillende middelen gebruikt, maar dat hielp niks. In 2004 heb ik mijn eerst ROA kuur gehad van 8 maanden, dat hielp goed, ben toen ruim een jaar "clean" geweest. Daarna nog een kuur van zo'n 5 maanden, hielp ook weer goed, het blijf zo'n 2 jaar weg.

En vandaag ben ik begonnen aan mijn derde kuur ..... er was weer een onderhoudsbuurtje nodig..... Aan de ene kant ben ik er wel blij mee want het is een middel wat goed werkt maar aan de andere kant zie ik wel een beetje op tegen de bijwerkingen. Hoewel ze bij mij niet zo heel erg waren, maar toch.....

Dus komende tijd zal ik jullie volgen en posten.

Groetjes !!
2 jaar?? Blijft het niet weg dan? Tis toch iets wat enigzins met de pubertijd te maken heeft?
Ik heb niet weer zin in dat spul moet ik eerlijk zeggen... en ik ben er ook al een paar jaar vanaf.
Af en toe nog wel eens iets maarja dat heeft iedereen.
Just remember, you can't climb the ladder of success with your hands in your pockets. ~Arnold Swarzenegger
  donderdag 21 juni 2007 @ 20:39:38 #138
128350 GlamourGirl
Future Celebrity
pi_50703765
quote:
Op woensdag 13 juni 2007 22:18 schreef Ladysusy het volgende:

[..]

Wat ik me afvroeg, jij slikt 2 maal daags 2 pillen van 20. Dus in totaal 2 x 40 mg = 80 mg per dag en dan 7 maanden lang? Wow, da's veel en lang zeg!!!

Je kunt trouwens het beste de medicijnen innemen tijdens het eten. Zeker als je zo'n hoge dosis slikt, lijkt het me niet verstandig als je een vergeten dosis nog gaat inhahlen de volgende dag. Die zou ik dan gewoon overslaan
Hallo Ladysusy,

Ik las even mijn tekst terug over de dosering, toen ik zag dat ik het verkeerd had getypt. Mijn dosering is 2maal per dag 1 pil van 20 mg gedurende 8 maanden. Ik heb de eerste maand al gehad, dus ik heb er nog 7 te gaan. Dus per dag slik ik 2x20= 40 mg en dat 8 maanden lang. Zo, dat misverstand is ook weer opgelost.

Gisteren ben ik weer op afspraak geweest bij de derma en ik was binnen 5 minuten weer buiten. Wel werd hij boos toen ik zei dat ik de Iso kreeg in plaats van de Roa die hij heeft voorgeschreven. Gelukkig krijg ik nu wel de Roa van mijn apotheker maar het heeft wel wat moeite gekost.

Ondertussen merk ik eigenlijk weinig verbetering in mijn gezicht. Ja ik heb al 2 weken last van een uitbraak en er lijkt geen eind aan te komen. maar ik ben geduldig en wacht het dus rustig af.

Leuk om al die ervaringen te lezen van oud-gebruikers en die van huidige lotgenoten.
pi_50706753
Vraagje aan alle ROA gebruikers hier:
Ik heb een hele vette huid, maar niet echt veel puisten (wel veel gehad). Wel meeeters. Kun je dan ook ROA voorgeschreven krijgen? Ben die huid van mij nu wel zat en wil gewoon een mooi zacht en mat velletje, zonder glim en meeeters. Iemand een idee?
  donderdag 21 juni 2007 @ 22:42:45 #140
61776 MaddoxX
Like I care :')
pi_50708904
Zou het niet weten Plukie86 maar als je beginnende acn hebt die zich langzaam verergerd zou ik erover vragen bij dokter.

Had ik toen ook gedaan.. maar dan krijg je zalfjes etc en al die onzin wat amper werkt.
En ik vind het bij mij redelijk erg.. ben ik maar zelf naar de Derma gegaan en die hebben mij Iso voorgeschreven, maar zit er zelf aan te denken om ipv Iso Roa te gaan pakken maar ik weet niet of ik dat moet aangeven bij de Derma dat ik dat ga doen ? (Dat is meer een vraag naar meer ervaren gebruikers heheh)
I have no rival, no man can be my equal. ♥
pi_50735723
Hallo allemaal,

ik heb m'n 120 mg/ kg bereikt en ik ga sowieso nog 1 maand door tot 150 mg/ kg.
Als mijn rug daarna nog niet over is ga ik waarschijnlijk nog door.
Er schijnt geen max aan te zitten zei de derma gisteren, alleen een min.
Vind t wel balen, maargoed, ik vind mijn lelijke rug nog erger.
Wel ga ik er een gel bij gebruiken die de huid nog droger maakt voor mijn rug.
Iemand ervaring met Differingel?
Heb t geloof ik weleens voorbij zien komen hier.

Nou ik lees t wel.

Greetz
pi_50753752
Dit forum is echt een beetje dood aan t gaan geloof ik!
pi_50754097
differin gel heb ik ook gebruikt.. kut spul man.. maar bij ieder heeft het een ander effect.. dus gewoon proberen.. mijn update even: die ROA blijft nu hangen man of zelfs verslechterd als je het mij vraagt.. ik heb al weken achter elkaar dat ik na het scheren een abnormale uitbraak krijg rond mijn mond.. dinsdag weer naar de derma.. zit nu op 40 mg per dag , moet ik het opschroeven volgens jullie?
pi_50765404
quote:
Op zaterdag 23 juni 2007 10:30 schreef armeenio het volgende:
differin gel heb ik ook gebruikt.. kut spul man.. maar bij ieder heeft het een ander effect.. dus gewoon proberen..
Niets aan toe te voegen. Roa duurt veeeeel langer, maar helpt tenminste zonder lelijke bijwerkingen!
pi_50781854
Gisteren weer 's flink bezopen... is het dat alcohol de werking van roa tegengaat, of is het dat je lever gewoon de alcohol minder 'aanpakt' en sneller dronken bent? Het ging best snel...
  zondag 24 juni 2007 @ 16:18:43 #146
61776 MaddoxX
Like I care :')
pi_50789917
quote:
Op zondag 24 juni 2007 11:43 schreef lennart12 het volgende:
Gisteren weer 's flink bezopen... is het dat alcohol de werking van roa tegengaat, of is het dat je lever gewoon de alcohol minder 'aanpakt' en sneller dronken bent? Het ging best snel...
Je lever krijgt het er zwaar onder om alles te verwerken (simpel gezegd).
En dus ook slechter voor je lever, maarja ik drink ook iedere za. een stuk of 8 9 pils en heb nergens last van... of het de werking tegengaat weet ik niet? Ik gok van niet
I have no rival, no man can be my equal. ♥
pi_50839481
Update; mijn kuur zal er defenitief op zitten vrees ik... Heb nog steeds last van mijn buik en ga een afspraak met de dokter maken.... Of het wl of niet door de Roa komt, het voelt niet goed....

Ik kan wel janken, 5 maanden geslikt en nt nu mijn huid er top uit ging zien, ik nog 3 weken 80 mg/pd wilde slikken, krijg ik dit Ik voel me n juist down, gewoon omdat ik heb moeten stoppen met ROA... echt zooo balen... Het ging zo lekker, weinig bijwerkingen etc. etc. (gelijk weer 2 puisten erbij :S)

Hopelijk loopt dit 'probleem' met een sisser af (geen blijvende schade) maar ook dat is natuurlijk even afwachten, het is een zeurderige pijn en nogmaals; voelt niet goed....

Ik had mijn 2e kuur graag top willen afsluiten, vooral omdat het zo goed ging de laatste week en mijn bloed ook goed was..... maar helaas
Haleloeja
pi_50931708
Update; na 2 maanden te zijn gestopt met de isotretinone is mijn huid weer aardig vet en verschijnen ook alweer een hoop pukkels Ik ga de huisarts maar eens bellen en hopelijk kan ik zonder eerst een afspraak te maken en al die toestanden weer beginnen.
  vrijdag 29 juni 2007 @ 11:09:32 #149
77815 Dakota
AWESOM-O
pi_50963549
Ik zat er eerst helemaal onder, niets hielp alles hopeloos (dianepil etc.)

Nu was ik gewoon mijn gezicht met unicura zeep, dep t droog en smeer sudocrem op mn smoel.

Nu , 3 weken verder ben ik volkomen puistvrij



En dat voor 5 euro
http://elinhuijboom.punt.nl/
wanna rub mah puppeh?!
pi_50964293
Ehm, dat werkt bij de mensen die hier komen niet hoor, allemaal al geprobeerd. Ik wel iig.

Ik ga weer beginnen, huisarts gebeld en het ligt alweer klaar. Kan niet wachten tot ik weer van die klote vette huid af ben Ohja, en het feit dat ik mijn haar alleen voor de show hoef te wassen en niet omdat het vet wordt
  vrijdag 29 juni 2007 @ 13:10:25 #151
61776 MaddoxX
Like I care :')
pi_50967811
quote:
Op vrijdag 29 juni 2007 11:09 schreef Dakota het volgende:
Ik zat er eerst helemaal onder, niets hielp alles hopeloos (dianepil etc.)

Nu was ik gewoon mijn gezicht met unicura zeep, dep t droog en smeer sudocrem op mn smoel.

Nu , 3 weken verder ben ik volkomen puistvrij



En dat voor 5 euro
Ligt eraan wat je onder erg verstaat
Ik zelf heb er echt in mn gezicht redelijk overal last van :/
En jah ik heb alles geprobeerd.. Met Iso zie ik het toch lichter worden (heel langzaam dan wel)
Enigste nadeel van Iso vind ik dat mijn huid zo erg uitdroogd dat ik van die kleine wondjes krijg op mn gezicht.. maarja die zijn meestal na een dag weg
I have no rival, no man can be my equal. ♥
  vrijdag 29 juni 2007 @ 19:27:47 #152
128350 GlamourGirl
Future Celebrity
pi_50980054
Mijn huid is er zooooooo erg aan toe. Ik heb letterlijk van die onderhuidse, pijnlijke en enorm jeukende bulten die je ziet in van die science fiction films. Wat ik me afvraag is hoelang deze uitbraak nog gaat duren? Ik durf bijna de straat niet op, omdat die donkere vlekken (wondjes) zo zichtbaar zijn. Ik zou nu eigenlijk moeten solliciteren naar een baan (ben namelijk onlangs afgestudeerd) maar met mijn huidige kop durf ik niet.

Ik heb gelukkig nu wel de Roaccutane kunnen krijgen. Wel bij een andere apotheek. Ik ben benieuwd of het genezingsproces met de Roa nu veel sneller zal gaan als met de Iso. Ik houd jullie op de hoogte.

(Zo, dat lucht enorm op)
pi_50998985
quote:
Op vrijdag 29 juni 2007 19:27 schreef GlamourGirl het volgende:
Mijn huid is er zooooooo erg aan toe. Ik heb letterlijk van die onderhuidse, pijnlijke en enorm jeukende bulten die je ziet in van die science fiction films. Wat ik me afvraag is hoelang deze uitbraak nog gaat duren? Ik durf bijna de straat niet op, omdat die donkere vlekken (wondjes) zo zichtbaar zijn. Ik zou nu eigenlijk moeten solliciteren naar een baan (ben namelijk onlangs afgestudeerd) maar met mijn huidige kop durf ik niet.

Ik heb gelukkig nu wel de Roaccutane kunnen krijgen. Wel bij een andere apotheek. Ik ben benieuwd of het genezingsproces met de Roa nu veel sneller zal gaan als met de Iso. Ik houd jullie op de hoogte.

(Zo, dat lucht enorm op)
Ik begrjip hoe je je voelt, bij nieuwe mensen aankomen met een rood hoofd is niet echt geruststellend na 4 maanden roa begin ik er nu hoop in te krijgen, glad was het al, 't zijn nu alleen nog vlekjes... die ook steeds minder worden

Die onderhuidse bultjes heb ik ook, maar gelukkig alleen op m'n rug... dus niemand die ze ziet, heb er alleen wel last van, rare dingen zijn het

Succes d'rmee
  zondag 1 juli 2007 @ 00:22:19 #154
121713 ThaGuitarmaistro
Muzikaal hoogstandje
pi_51016795
Hallo luitjes,

ik ben weer van plan om een Roa-kuur te nemen omdat mijn acne weer licht is teruggekomen.
Nu vroeg ik mij iets af betreffende de bloedtest. Welke leverwaarden komen eruit en welke cholesterolhoogte hebben jullie als uitslag? Wanneer is een bepaalde waarde normaal en wanneer te hoog? Kortom, wat is jullie uitslag? Vind dit wel belangrijk om te weten, omdat ik een lichte kuur ( 10 mg p/d ) ga nemen zonder begeleiding van mijn huisarts. Heb eerder al een kuur genomen, maar vind het nu wel belangrijk in de gaten te houden welke uitkomsten van een bloedtest positief zijn en wanneer deze negatief is.....

Please help!!
pi_51018981
quote:
Op zondag 1 juli 2007 00:22 schreef ThaGuitarmaistro het volgende:
Hallo luitjes,

ik ben weer van plan om een Roa-kuur te nemen omdat mijn acne weer licht is teruggekomen.
Nu vroeg ik mij iets af betreffende de bloedtest. Welke leverwaarden komen eruit en welke cholesterolhoogte hebben jullie als uitslag? Wanneer is een bepaalde waarde normaal en wanneer te hoog? Kortom, wat is jullie uitslag? Vind dit wel belangrijk om te weten, omdat ik een lichte kuur ( 10 mg p/d ) ga nemen zonder begeleiding van mijn huisarts. Heb eerder al een kuur genomen, maar vind het nu wel belangrijk in de gaten te houden welke uitkomsten van een bloedtest positief zijn en wanneer deze negatief is.....

Please help!!
Ik krijg nooit een uitslag in cijfertjes. De arts zegt tegen mij altijd: het bloed is in orde, maar wel een beetje bloedarmoede of gewoon: alles is in orde, je mag gewoon doorgaan met de kuur. Ik heb gelukkig geen cholesterol problemen.
Venco Dropmakers
pi_51019130
quote:
Op vrijdag 29 juni 2007 19:27 schreef GlamourGirl het volgende:
Mijn huid is er zooooooo erg aan toe. Ik heb letterlijk van die onderhuidse, pijnlijke en enorm jeukende bulten die je ziet in van die science fiction films. Wat ik me afvraag is hoelang deze uitbraak nog gaat duren? Ik durf bijna de straat niet op, omdat die donkere vlekken (wondjes) zo zichtbaar zijn. Ik zou nu eigenlijk moeten solliciteren naar een baan (ben namelijk onlangs afgestudeerd) maar met mijn huidige kop durf ik niet.
Herkenbaar.

In mijn gezicht heb ik ze ook wel gehad, gelukkig niet al teveel, maar ze zijn superirritant. Soms heb je echt een wang erbij aan lijkt het wel, of een dikke bobbel op je voorhoofd.

Maar dankzij Roa ben ik nu al weken clean in mijn gezicht. 1 irritant plekje op mijn kaak die maar moeizaam weggaat. Ik heb er met risico voorzicht een beetje aan zitten morrelen en er kwam wel wat talg uit. Daarna was hij 2 dagen roder dan normaal, maar nu verdwijnt hij toch ook wel.
Verder heb ik weer een kras op mijn wang. Ik krab me nog wel eens zonder erbij na te denken.

Maar mijn rug was ook precies hetzelfde, met veel onderhuidse bulten. Sommigen waren echt gigantisch en een paar waren zeg maar aan elkaar gegroeid...vandaar de term 'conglobata'. Het is nu echt stukken beter, maar gewoon nog ontzettend lelijk wat betreft vlekken en littekens. Die vallen nu juist op. En ook al ziet niemand het normaal, het is wel de bedoeling dat ik ga zwemmen deze zomer. Maarja, dan maar met T-shirt aan. Ik zeg wel dat ik snel verbrand.

Verder ben ik bijna door de medicijnen heen, dus na het weekend ff bellen voor een vervolg recept. Ik heb trouwens ook een derm afspraak gemist door me gigantisch te verslapen. Maar gelukkig deden ze niet moeilijk over een nieuwe afspraak. Ik slik alleen nu wel 60mg op een andere manier dan voorheen. Ik was door mijn 10mg pillen heen en had nog 1 doosje van 20. Dus nu doe ik 3x 20 of smorgens 20 en 'savonds 40 ipv 2x 30 per dag. Maar ja, zolang het maar werkt. Ik maak me nu dagelijks drukker om een bad hairday dan m'n huid. Heerlijk is dat.
Venco Dropmakers
pi_51021726
Ik heb ook kleine plekjes die maar niet weggaan een waar dan heel vast talg ofzo in zit Iig ga ik er niet aanzitten want dan loop ik weken met een rode kapotte plek en door de Roa geneest het niet mooi en blijf ik met littekens zitten.
  zondag 1 juli 2007 @ 13:11:46 #158
184597 Marjenda
www.roaccutanekuur.nl
pi_51024998
Hallo Allemaal,

Mijn naam is Marjenda en ben 28 jaar. Ik heb vanaf mijn 12de last van acne. Na wat jaren Eryderm met Benzoylperoxide gebruikt te hebben, ben ik overgegaan op de Diane-pil. Dat hielp een tijd goed. Natuurlijk had ik zo af en toe last van pukkels maar niet meer zo erg als het was. In 2004 begon het weer erger te worden, ben toen naar de huisarts geweest en zij heeft mij Roaccutane voor geschreven. Heb toen een kuur van 8 maanden gevolgt, 30 mg per dag en aan het einde van de kuur had ik de aanbevolen 120 mg per kg binnen. Ik heb daarna ongeveer een jaar kunnen genieten van gladde wangen.

In juni/juli 2005 begon het weer terug te komen. Ben in augustus 2005 weer langs de huisarts geweest en ze vond dat ik een "onderhoudsbeurtje" nodig had, ze heeft mij toen een Roaccutane-kuur van 3 maanden voor geschreven. De pukkels bleven toen zo'n anderhalf jaar weg.

Afgelopen maart begon de acne langzaam aan weer terug te komen. Ik heb toen de producten van Vichy Normaderm gekocht. Mijn huid werd er wel minder vet van en zag er minder glimmend uit, maar de pukkels bleven komen.

De maanden daarna werden de pukkels erger. Begin juni was ik het helemaal zat en weer een afspraak gemaakt met de huisarts, ze heeft me een korte kuur van 3 maanden voor geschreven, 30 mg per dag. Aan de ene kant ben ik er blij mee, want het is een middel wat heel goed helpt, maar aan de andere kant betekent het dat ik de komende 3 maanden weer last zal hebben van de bijwerkingen. Voor mij waren dat: erg droge lippen, vaak moe, exceem uitslag, pijn in enkels, hoofd- en rugpijn en soms had ik dagen dat ik me knap "brak" voelde. Maar wie weet valt het deze keer mee.

Ben op 18 juni 2007 begonnen aan mijn derde Roaccutane kuur, las net op de site van de producent van Roaccutane dat 5% van degene die al eerder een kuur hebben gevolgt een derde kuur moesten volgen om er vanaf te komen. En 1% nog meer kuren .....

Zijn er op dit forum ook mensen die een 3de of nog meer kuren moeten volgen om van de acne af te komen ??

Zie nu na 2 weken al wel verbetering, mijn huid begint rustiger te worden. Hoop dat snel die grote rode plekken/pukkels van mijn wangen verdwijnen.

Ik heb ook een site gemaakt met informatie over dit medicijn, www.roaccutanekuur.nl en ik probeer er een soort "dagboek" bij te houden.

Ik wens iedereen die met een Roaccutane kuur bezig is veel succes !!

Groetjes !!
  zondag 1 juli 2007 @ 15:19:35 #159
121713 ThaGuitarmaistro
Muzikaal hoogstandje
pi_51028852
quote:
Op zondag 1 juli 2007 02:05 schreef Dropmix het volgende:

[..]

Ik krijg nooit een uitslag in cijfertjes. De arts zegt tegen mij altijd: het bloed is in orde, maar wel een beetje bloedarmoede of gewoon: alles is in orde, je mag gewoon doorgaan met de kuur. Ik heb gelukkig geen cholesterol problemen.
Ok thnx. Ik bestel het namelijk via dokteronline en daar vragen ze naar uitkomsten van de bloedtest. Nu weet ik dat mijn lever goed functioneert en ik een gezond cholesterolgehalte heb, maar vraag me af of ze enkel genoegen nemen met het antwoord dat het goed zit.

By the way, ik vermoed niet dat 10 m/g per dag een slechte uitwerking zou kunnen hebben op je gezondheid
Eerdere kuren verliepen geheel vlekkeloos....
  zondag 1 juli 2007 @ 15:24:46 #160
121713 ThaGuitarmaistro
Muzikaal hoogstandje
pi_51028958
quote:
Op zondag 1 juli 2007 13:11 schreef Marjenda het volgende:

Ben op 18 juni 2007 begonnen aan mijn derde Roaccutane kuur, las net op de site van de producent van Roaccutane dat 5% van degene die al eerder een kuur hebben gevolgt een derde kuur moesten volgen om er vanaf te komen. En 1% nog meer kuren .....

Zijn er op dit forum ook mensen die een 3de of nog meer kuren moeten volgen om van de acne af te komen ??
Ik ga nu ook aan een 4e kuur beginnen. Bij mij komt het steeds een klein beetje terug, op mn neus en een beetje bij mn hals/rond mn mond. Het is absoluut niet ernstig maar ik ben wat puistjes betreft door het verleden een enorme zeikerd geworden. Als ik er een paar heb zijn het er al een paar teveel.
Omdat ik het ook niet via de normale weg gebruik maar via dokteronline, neem ik ook een hele lichte dosis ( 10/20 mg p/d ), om gezondheidsrisico's te vermijden....
  zondag 1 juli 2007 @ 15:41:12 #161
184597 Marjenda
www.roaccutanekuur.nl
pi_51029404
Wow een 4de kuur ...... !! Heb je bij je vorige kuren de 120 mg per kg gehaald ??

Mag ik vragen waarom je de Roaccutane via dokteronline besteld en niet via een huisarts of dermatoloog ??

Bij mijn vorige 2 kuren heb ik wel bloedtesten gehad maar deze keer niet, ze heeft het er niet overgehad en ik ben het eigelijk vergeten te vragen. De vorige keren waren mijn bloedcijfers steeds goed dus misschien hoefde het daarom niet.

Mijn pukkels zijn ook lang niet zo erg als eerst maar nu ik weet hoe mijn wangen eruit kunnen zien na een Roa-kuur ......
pi_51030544
quote:
Op zondag 1 juli 2007 13:11 schreef Marjenda het volgende:

Zijn er op dit forum ook mensen die een 3de of nog meer kuren moeten volgen om van de acne af te komen ??
Ladysusy. Zij heeft net een paar weken terug haar achtste kuur afgerond.

Het Roaccutane Topic - Deel 20

Maar ze heeft een aantal korte kuren gevolgd waarbij ze veel te weinig Roa heeft binnengekregen en die kuren zijn achteraf dan ook vrij zinloos. Er staan foto's van haar op de eerste pagina.

Het belangrijkste is gewoon dat je echt genoeg binnenkrijgt, beter teveel dan te weinig eigenlijk, anders blijf je bezig.


_______________________


Toen ik gisteren postte (of vannacht) had ik niet eens door dat ik mijn Roa vergeten was... ik ben echt lekker bezig. Ik ben geloof ik in totaal nu al zo'n 170mg vergeten te slikken, verspreid over de laatste maanden. En vanmorgen werd ik weer wakker met een nieuwe kras op mijn wang. Een behoorlijke ook nog. Weer 3 dagen sudocrem smeren.
Venco Dropmakers
  zondag 1 juli 2007 @ 18:35:17 #163
162640 armeenio
Aight...
pi_51033815
als je een half jaar lang elke dag 40 mg binnen krijgt.. haal je dan die 120 mg per kg ?.. ik ben trouwens laatst naar de derma gegaan en de bloedtesten waren goed, ze vond het niet nodig om de dosering op te schroeven.. maar toen ik ging zeuren zei ze toch probeer de 50 mg maar.. maar nou moet je het goed verdelen over de dag want anders is het niet goed voor je... maar mijn tijden wisselen vaak af.. ik kan zowieso in de ochtend niet op een bepaalde tijd een tablet innnemen.. wat ik ook meegekregen heb.. de 10 mg moest in de ochtend en de andere 40 mg in de avond maaltijd.
ben er nog niet aan begonnen maar heb de middelen al van de apotheek opgehaald.
  zondag 1 juli 2007 @ 18:49:00 #164
61776 MaddoxX
Like I care :')
pi_51034144
quote:
Op zondag 1 juli 2007 18:35 schreef armeenio het volgende:
als je een half jaar lang elke dag 40 mg binnen krijgt.. haal je dan die 120 mg per kg ?.. ik ben trouwens laatst naar de derma gegaan en de bloedtesten waren goed, ze vond het niet nodig om de dosering op te schroeven.. maar toen ik ging zeuren zei ze toch probeer de 50 mg maar.. maar nou moet je het goed verdelen over de dag want anders is het niet goed voor je... maar mijn tijden wisselen vaak af.. ik kan zowieso in de ochtend niet op een bepaalde tijd een tablet innnemen.. wat ik ook meegekregen heb.. de 10 mg moest in de ochtend en de andere 40 mg in de avond maaltijd.
ben er nog niet aan begonnen maar heb de middelen al van de apotheek opgehaald.
Ik had eerst ook een ritme in het slikken ervan.. maarja als je vakantie hebt (zoals ik nu) dan slaap ik altijd uit en ben ik genoodzaakt alles gewoon in 1x te nemen omdat ik dan toch al redelijk kortbij het avondete zit :/ Maarja gewoon proberen het is iig wel zo dat het beter is dat je het verdeeld..
I have no rival, no man can be my equal. ♥
  zondag 1 juli 2007 @ 19:08:20 #165
162640 armeenio
Aight...
pi_51034567
quote:
Op zondag 1 juli 2007 18:49 schreef MaddoxX het volgende:

[..]

Ik had eerst ook een ritme in het slikken ervan.. maarja als je vakantie hebt (zoals ik nu) dan slaap ik altijd uit en ben ik genoodzaakt alles gewoon in 1x te nemen omdat ik dan toch al redelijk kortbij het avondete zit :/ Maarja gewoon proberen het is iig wel zo dat het beter is dat je het verdeeld..
oow,dus het is niet echt zo erg als je ze allemaal in 1x slikt.. het is gewoon wat beter als je het verdeeld?
  zondag 1 juli 2007 @ 19:13:09 #166
61776 MaddoxX
Like I care :')
pi_51034705
Je zult de effecten wat het "medicijn" geeft wat erger voelen. (hoeft niet pers)
Maar het is wel veel beter als je het verdeeld over de dag (dat je lichaam het dan verdeeld ofzo weet ik niet hoe ik dat moet zeggen :/)

Wat trouwens ook geen goed idee is -->
Ik had mijn 30mg na mijn avond maaltijd genomen (rond 7u ofzo) en om 10u ben ik de stad in gegaan.. en tjeh ik heb iets van 10-12 pils gehad :/ en de volgende ochtend merkte ik opeens dat ik exzeem op mn handen had.. (wat ik normaal nooit heb gehad van de Iso) dus zal wel combinatie van die alcohol zijn geweest :/
I have no rival, no man can be my equal. ♥
  maandag 2 juli 2007 @ 18:33:34 #167
184597 Marjenda
www.roaccutanekuur.nl
pi_51066045
Ik "moet" mijn 30 mg 's ochtend na ontbijt nemen.
pi_51066181
Ik ben ondanks de buikpijn tch (na 10 dagen) weer begonnen om nog 2 weken te slikken. Volgens de dokter komt de buikpijn niet door de ROA, en hij wist verder ook niet waardoor het wl komt.... Maar ik vind het belangrijk om nog 2 weken 60 of 70 MG te slikken, gewoon voor het effect op lange termijn (voor zover dat nu, met een stop, nog geldt)
Haleloeja
  maandag 2 juli 2007 @ 19:10:33 #169
184597 Marjenda
www.roaccutanekuur.nl
pi_51067442
Heel veel succes en sterkte met je laatste 2 weken ROA. !!!!!

Hoe lang ben je aan de ROA geweest ??
  maandag 2 juli 2007 @ 22:34:04 #170
121713 ThaGuitarmaistro
Muzikaal hoogstandje
pi_51076304
quote:
Op zondag 1 juli 2007 15:41 schreef Marjenda het volgende:
Wow een 4de kuur ...... !! Heb je bij je vorige kuren de 120 mg per kg gehaald ??

Mag ik vragen waarom je de Roaccutane via dokteronline besteld en niet via een huisarts of dermatoloog ??
Nee, ik heb die 120 mg per kg niet gehaald. Als je het via dokteronline besteld wordt het niet vergoed en is het peperduur. Een kuur van die 120 mg per kg zou voor mij voorbij de duizend euro lopen.

De reden dat ik het daar bestel is omdat ik het in het verleden niet kreeg van mijn arts. Mijn acne was eigenlijk veel te licht, maar ik werd er godsgruwelijk onzeker van, ook al stelde het niet veel voor. Ik wilde zo graag een perfecte huid dat ik het daardoor via een omweg heb besteld.

Ik heb er geen spijt van.
  maandag 2 juli 2007 @ 22:58:17 #171
61776 MaddoxX
Like I care :')
pi_51077415
quote:
Op maandag 2 juli 2007 22:34 schreef ThaGuitarmaistro het volgende:

[..]

Nee, ik heb die 120 mg per kg niet gehaald. Als je het via dokteronline besteld wordt het niet vergoed en is het peperduur. Een kuur van die 120 mg per kg zou voor mij voorbij de duizend euro lopen.

De reden dat ik het daar bestel is omdat ik het in het verleden niet kreeg van mijn arts. Mijn acne was eigenlijk veel te licht, maar ik werd er godsgruwelijk onzeker van, ook al stelde het niet veel voor. Ik wilde zo graag een perfecte huid dat ik het daardoor via een omweg heb besteld.

Ik heb er geen spijt van.
Kzou er maar wel mee opletten ivm leverwaardes..
I have no rival, no man can be my equal. ♥
pi_51083740
quote:
Op maandag 2 juli 2007 19:10 schreef Marjenda het volgende:
Heel veel succes en sterkte met je laatste 2 weken ROA. !!!!!

Hoe lang ben je aan de ROA geweest ??
ongeveer 5.5 maand! ik baal alleen van dit gedoe (met me buik) anders was dit me laatste weekje al geweest Nu slik ik (ondanks buikpijn) toch nog maar 2 weekjes om wat meer ROA binnen te krijgen.....
Haleloeja
pi_51087412
quote:
Op maandag 2 juli 2007 22:34 schreef ThaGuitarmaistro het volgende:

[..]

Nee, ik heb die 120 mg per kg niet gehaald. Als je het via dokteronline besteld wordt het niet vergoed en is het peperduur. Een kuur van die 120 mg per kg zou voor mij voorbij de duizend euro lopen.

De reden dat ik het daar bestel is omdat ik het in het verleden niet kreeg van mijn arts. Mijn acne was eigenlijk veel te licht, maar ik werd er godsgruwelijk onzeker van, ook al stelde het niet veel voor. Ik wilde zo graag een perfecte huid dat ik het daardoor via een omweg heb besteld.

Ik heb er geen spijt van.
Maar zonder recept kun je daar toch niet bestellen?
pi_51091325
quote:
Op dinsdag 3 juli 2007 08:44 schreef Gelderland het volgende:

[..]

ongeveer 5.5 maand! ik baal alleen van dit gedoe (met me buik) anders was dit me laatste weekje al geweest Nu slik ik (ondanks buikpijn) toch nog maar 2 weekjes om wat meer ROA binnen te krijgen.....
5.5 maand valt opzich nog wel mee... ik zit nu op 4.5 maand, en ben nog niet eens op de helft...
pi_51093454
Ik weet niet wat voor huidarts jij hebt, maar gemiddeld wordt dit medicijn 6 maanden geslikt. Het is ook het beste om zo snel mogelijk een zo hoog mogelijke dosis te bereiken (dus +120mg in 6 maanden). Dus wat dat betreft zal jij wel heel weinig p/d slikken, voor een hele lange tijd. En dat is 10x minder effectief!
Haleloeja
  dinsdag 3 juli 2007 @ 17:20:57 #176
121713 ThaGuitarmaistro
Muzikaal hoogstandje
pi_51099623
quote:
Op dinsdag 3 juli 2007 11:26 schreef heaven7 het volgende:

[..]

Maar zonder recept kun je daar toch niet bestellen?
Jawel hoor. Je aanvraag wordt daar door een arts die je nooit heeft gezien in behandeling genomen. Vervolgens doorgestuurd naar de apotheek....
pi_51100335
Oh dat wist ik niet!
pi_51135246
quote:
Op zondag 1 juli 2007 00:22 schreef ThaGuitarmaistro het volgende:
Hallo luitjes,

ik ben weer van plan om een Roa-kuur te nemen omdat mijn acne weer licht is teruggekomen.
Nu vroeg ik mij iets af betreffende de bloedtest. Welke leverwaarden komen eruit en welke cholesterolhoogte hebben jullie als uitslag? Wanneer is een bepaalde waarde normaal en wanneer te hoog? Kortom, wat is jullie uitslag? Vind dit wel belangrijk om te weten, omdat ik een lichte kuur ( 10 mg p/d ) ga nemen zonder begeleiding van mijn huisarts. Heb eerder al een kuur genomen, maar vind het nu wel belangrijk in de gaten te houden welke uitkomsten van een bloedtest positief zijn en wanneer deze negatief is.....

Please help!!
@ ThaGuitarmaistro

Wat er normaal gesproken geprikt wordt is:

Kreatinine:
Waarde moet bij de man zijn: tussen de 65 en de 115

ASAT:
Waarde moet zijn: minder of gelijk aan 40

ALAT:
Waarde moet zijn: minder of gelijk aan 40

GGT:
Waarde moet bij de man zijn: minder of gelijk aan 50

Alkalische fosfatase:
Waarde moet zijn: tussen de 40 en 120

Cholesterol:
Waarde moet zijn: tussen de 3.0 en de 8.0, maar de streefwaarde is: minder of gelijk aan 5.0

Triglyceriden:
Waarde moet zijn: tussen de 0.6 en de 2.1

Ik hoop je zo wat geholpen te hebben.

@ Gelderland

Succes en nog maar 2 weekjes.
Hou vol!!
  woensdag 4 juli 2007 @ 18:56:00 #179
121713 ThaGuitarmaistro
Muzikaal hoogstandje
pi_51140505
quote:
Op woensdag 4 juli 2007 16:23 schreef Fayme het volgende:

[..]

@ ThaGuitarmaistro

Wat er normaal gesproken geprikt wordt is:

Kreatinine:
Waarde moet bij de man zijn: tussen de 65 en de 115

ASAT:
Waarde moet zijn: minder of gelijk aan 40

ALAT:
Waarde moet zijn: minder of gelijk aan 40

GGT:
Waarde moet bij de man zijn: minder of gelijk aan 50

Alkalische fosfatase:
Waarde moet zijn: tussen de 40 en 120

Cholesterol:
Waarde moet zijn: tussen de 3.0 en de 8.0, maar de streefwaarde is: minder of gelijk aan 5.0

Triglyceriden:
Waarde moet zijn: tussen de 0.6 en de 2.1

Ik hoop je zo wat geholpen te hebben.
Fantastisch. Bedankt!
  vrijdag 6 juli 2007 @ 17:47:30 #180
184597 Marjenda
www.roaccutanekuur.nl
pi_51207651
Vraagje:

Wat gebruiken jullie tegen de droge lippen ??
  vrijdag 6 juli 2007 @ 21:48:32 #181
61776 MaddoxX
Like I care :')
pi_51215469
quote:
Op vrijdag 6 juli 2007 17:47 schreef Marjenda het volgende:
Vraagje:

Wat gebruiken jullie tegen de droge lippen ??
Labello, naturel. (wrkt perfect)

met al het andere spul (o.a. vaseline) vind ik mn lippe teveel gaan glanze
I have no rival, no man can be my equal. ♥
pi_51236756
quote:
Op dinsdag 3 juli 2007 14:22 schreef Gelderland het volgende:
Ik weet niet wat voor huidarts jij hebt, maar gemiddeld wordt dit medicijn 6 maanden geslikt. Het is ook het beste om zo snel mogelijk een zo hoog mogelijke dosis te bereiken (dus +120mg in 6 maanden). Dus wat dat betreft zal jij wel heel weinig p/d slikken, voor een hele lange tijd. En dat is 10x minder effectief!
Ik heb denk ik telang een te lage dosis gehad, heel lang 10, en daarna 10 20, wegens bijwerkingen... ik denk wel een maand, en daarnaast heb ik 2 weken niet geslikt, vanwege vakantie. Dus ik hoor nu op 3.5 maand te zitten denk ik zo...
pi_51275505
ik had even een vraagje, twee eigenlijk:P

over het algemeen lijken de bijwerkingen me heel aardig te handelen, maar hoe zit het met de geestelijke gevolgen van roa. Zijn er hier mensen die bijv. (meer) problemen hebben om hun school/studie vol te houden. Of heeft je studie absoluut niet te leiden onder Roa?
Ik zelf ben een beetje bang dat door roa je toch een beetje minder energiek? (jullie begrijpen wel wat ik bedoel denk ik, gewoon een beetje down zijn) wordt, terwijl ik school toch altijd wel belangrijk vind (volgend jaar v6)

Daarnaast, als ik nu zou willen beginnen met ROA, werkt een sunblock dan goed genoeg tegen zonnige dagen? Binnenkort begint het voetbalseizoen nl. weer en dan zal ik vast nog wel eens een potje van 90 min. in de brandende zon moeten spelen. Is dit goed te doen? Of kom ik als een rooie biet van het veld af?

Groetjes
pi_51275738
owja... Ladysusy je foto's zijn echt amazing!!
Jaloezie hier
Ik heb overigens meer last van echt witte kopjes ipv onderhuidse bultjes. Vooral mijn kin is een big mess:(
pi_51290378
ik had een vraag:

ik wil even een mooie kleurtje pakken onder de zonnebank.. maar nou is je huid gevoelig door ROA.. welke zonnebrands creme moet ik nemen om toch een mooie kleur te kunnen krijgen?.. ik gebruik best een zware machine waar je normaal gesproken binnen 10/15 min goed bruin word.
pi_51294104
quote:
Op maandag 9 juli 2007 14:15 schreef armeenio het volgende:
ik had een vraag:

ik wil even een mooie kleurtje pakken onder de zonnebank.. maar nou is je huid gevoelig door ROA.. welke zonnebrands creme moet ik nemen om toch een mooie kleur te kunnen krijgen?.. ik gebruik best een zware machine waar je normaal gesproken binnen 10/15 min goed bruin word.
Je mag zelfs de zon buiten niet in, dus ga de zonnebank al heleml niet opzoeken!! Als je 't toch wil doen, mijn dermatoloog heeft gezegd dat je 2x zo snel verbrand, dus dan zou ik de helft van de tijd eronder liggen, en gewoon een goede factor, die je normaal ook hebt, maar pas cht goed op!

Ik ben vanmiddag bij de dermatoloog geweest, 5 maanden bezig, 3600mg geslikt, en hij vindt dat ik klaar ben krijg niet nog meer, en heb geen vervolgafspraak gemaakt. Als het terugkomt, wat vrijwel zeker gaat gebeuren over een half jaar, zegt-ie, moet ik nieuwe afspraak met 'm maken. kzei da'k juist door wilde gaan tot 120mg/kg, maar dat was onzin, dat hoefde echt niet, het gaat om 't aantal maanden, en ik zit nu mooi op het juiste antal maanden kortom... kutkuur, voor nits!
pi_51299784
quote:
Op maandag 9 juli 2007 16:00 schreef lennart12 het volgende:

[..]

Je mag zelfs de zon buiten niet in, dus ga de zonnebank al heleml niet opzoeken!! Als je 't toch wil doen, mijn dermatoloog heeft gezegd dat je 2x zo snel verbrand, dus dan zou ik de helft van de tijd eronder liggen, en gewoon een goede factor, die je normaal ook hebt, maar pas cht goed op!

Ik ben vanmiddag bij de dermatoloog geweest, 5 maanden bezig, 3600mg geslikt, en hij vindt dat ik klaar ben krijg niet nog meer, en heb geen vervolgafspraak gemaakt. Als het terugkomt, wat vrijwel zeker gaat gebeuren over een half jaar, zegt-ie, moet ik nieuwe afspraak met 'm maken. kzei da'k juist door wilde gaan tot 120mg/kg, maar dat was onzin, dat hoefde echt niet, het gaat om 't aantal maanden, en ik zit nu mooi op het juiste antal maanden kortom... kutkuur, voor nits!
nou, ik let niet echt op de zon.. in die mooie dagen wat we tijdje terug hadden zat ik volop in de zon.. ik merkte helemaal niets.. en had ook niets.. maar zonnebank is toch ander verhaal.. omdat er meer straling op zit waardoor je sneller bruin word..als het aan mij ligt doe ik het zonder zonnebrand-creme.. het gaat mij om dat ik bruin word een beetje,,
  maandag 9 juli 2007 @ 19:13:30 #188
61776 MaddoxX
Like I care :')
pi_51300479
Trouwens heb et al ens eerder gevraagd, maar hebben jullie ook last van (niet spierpijn) maar zo'n kleine steekjes in je onderrug ofzo als je opstaat of iets zwaars tilt (ik had dit namelijk voor mijn iso/roa kuur nog niet)

En volgende week naar Zuid Frankrijk voor 2 weekjes en Derma zei dat de zon geen probleem zou moeten zijn als je je goed insmeert...
I have no rival, no man can be my equal. ♥
  dinsdag 10 juli 2007 @ 23:41:02 #189
168006 Ladysusy
2B continued...
pi_51345112
Hallo mensen, hier ben ik weer eens.

Als eerste, Lennart wat een eikel van een derma heb jij zeg. Maar misschien moet je nu idd gewoon een poosje afwachten en als het idd terugkomt, een andere derma opzoeken. Of, als je het er echt niet mee eens bent, nu meteen 'stennis maken' en een vervolgafspraak maken bij een andere dermatoloog! Voor niets is de kuuur heus niet geweest hoor. Ik heb ook een aantal van dat soort 'kleinere' kuren gehad en bij mij kwam het uiteindelijk wel telkens weer terug, maar pas na meer dan een jaar 'clean' te zijn geweest. Wie zegt dat het bij een grotere kuur langer niet terug was gekomen. Dat weet je toch nooit. Dus uiteindelijk hebben ze wel nut gehad, alleen helaas niet blijvend.

Armeenio, het ligt ook een beetje aan je huidtype denk ik. Als jij van jezelf al een wat donkerder huidtype hebt dan kun je er wel beter tegen. Maar ik zou de zonnebank ook echt ff overslaan. Waarom smeer je niet die creme op die ze nu hebben Nivea Summer Beauty (heb je ook in de mannenvariant)? Paar dagen smeren en hup, een bruin kleurtje. Werkt echt hoor! Gebruikte ik ook tijdens mijn kuur.

Blacktimothy12: bedankt voor je berichtje. Tja van Roa word je idd wat moe en lusteloos, maar ik vond dat niet opwegen tegen de voordelen ervan. Maarja ik zit niet meer op school en hoef 's avonds geen huiswerk meer te maken, dus wat dat betreft kan ik je geen advies geven. Zelf had ik er op mijn werk totaal geen last van. Alleen 's avonds was ik wat meer uitgeblust en moe.

Met mij gaat het echt perfect! De vakantie in Portugal goed overleefd (qua zon). Het was erg gezellig en leuk. Ik heb mijn gezicht elke dag meerdere malen met factor 50 ingesmeerd en mijn lichaam ook telkens met minimaal factor 20. Hierdoor ben ik heel mooi bruin geworden en niet verveld. Het lijkt erop dat het bruin nu ook best lang blijft zitten. Mijn huid is nog steeds erg mooi (vind ik). Al vallen die witte plekjes idd wel beter op. Maar doordat mijn huid verder wel glad is en nu ook mooi bruin, mijn haren blonder door de zon en mijn tanden witter door de bleekbehandeling die ik intussen heb gedaan, ben ik echt superblij met het totaalresultaat (en straal ik dit ook uit volgens iedereen), dus ja ik ben echt volledig tevreden.

Ik merk wel dat mijn huid (en haar) weer wat vetter is geworden, maar dat geeft niet, het is weer net zoals vroeger. En hij is ook weer dikker geworden en dat is super fijn, hij kan nu weer tegen een stootje! Er verschijnt af en toen nog wel een klein puistje maar ik weet dat dit binnen no time weer weg is, dus ik maak me daar niet druk over. Echt waar, deze periode, zo de eerste maanden na het stoppen met de Roa, zijn toch het allerfijnst! Je huid is op zijn mooist, je energielevel is merkbaar gestegen en je voelt je ook zo gelukkig omdat je niet meer constant met die huid bezig hoeft te zijn en de onzekerheden daarover dus gewoon verdwenen zijn! Wat een heerlijkheid om je weer eens op andere dingen te kunnen richten zonder alsmaar belemmerd te worden door je spiegelbeeld.

Ik vind het ook best wel apart om te constateren dat ik me al die maanden (eigenlijk vanaf begin november 2006) non-stop op het obsessieve af heb beziggehouden met mijn huid en met de Roa en alles wat daarbij kwam kijken, en vanaf het moment dat ik daarmee ben gestopt dit weer helemaal van de baan is! Zelfs het dagelijks hier komen kijken is geen dwangmatigheid meer haha. Ook het steeds nadenken over of je wel een wijntje mag en het eindeloos smeren met de bepanthen (ik weet niet eens meer waar die is) dat lijkt alweer eeuwen geleden... en zo geldt dat voor nog veel meer kleine dingetjes.

Overigens is er nog steeds een soort van obsessie aanwezig bij mij, al heeft die zich de laatste weken enkele tientallen centimeters naar beneden verplaast. Ik heb naar mijn idee namelijk een iets te dik buikje en ben sinds vorige week keihard aan het trainen (om de dag geweest tot nu toe) om dit eraf te krijgen Ach ja kennelijk moet ik me gewoon rgens druk om maken (een vrouw is tenslotte nooit tevreden hahaha)

Hier nog een fotootje van mij met mijn 90-jarige oma (op haar verjaardag vorige week)!!! Gewoon om even een totaalplaatje te geven van hoe ik er nu uit zie en ook als een soort van afscheid. Close up foto's heb ik laatstelijk niet gemaakt, maar als ik eerlijk ben denk ik dat die van vandaag niet zoveel zullen verschillen dan die van op pagina 1 van dit topic (de laatste foto's dan natuurlijk). Maar zoals gezegd ben ik met dat resultaat al erg tevreden.

[img=http://img404.imageshack.us/img404/5712/omaenikrp4.th.jpg]
(sorry het is een link, want Imageshack wordt door Fok geblokkeerd en Tinypic doet het niet...)

De differingel heb ik trouwens niet meer gebruikt, misschien dat ik hiermee pas weer ga beginnen als mijn huid weer wat mankementen begint te vertonen. Heb ern u niet zo'n behoefte aan. Die gel houdt je huid immers ook dun en dat wilde ik nou juist even niet meer.

Iedereen succes verder en ik kom nog weleens lezen (en wellicht schrijven).

PS: wat gaat het hier trouwens langzaam de laatste tijd!?!?

Bye bye Susan

[ Bericht 1% gewijzigd door Ladysusy op 11-07-2007 09:30:07 ]
pi_51347020
quote:
Op dinsdag 10 juli 2007 23:41 schreef Ladysusy het volgende:
Hallo mensen, hier ben ik weer eens.

Als eerste, Lennart wat een eikel van een derma heb jij zeg. Maar misschien moet je nu idd gewoon een poosje afwachten en als het idd terugkomt, een andere derma opzoeken. Of, als je het er echt niet mee eens bent, nu meteen 'stennis maken' en een vervolgafspraak maken bij een andere dermatoloog! Voor niets is de kuuur heus niet geweest hoor. Ik heb ook een aantal van dat soort 'kleinere' kuren gehad en bij mij kwam het uiteindelijk wel telkens weer terug, maar pas na meer dan een jaar 'clean' te zijn geweest. Wie zegt dat het bij een grotere kuur langer niet terug was gekomen. Dat weet je toch nooit. Dus uiteindelijk hebben ze wel nut gehad, alleen helaas niet blijvend.
Tja, ik zou ook gewoon naar m'n huisarts gaan, bijsluiter uitprinten, en zeggen dat ik door wil gaan. Ik ga vrijdag naar portugal voor 2 weken, dus dan slik ik het sowieso niet, maar voor daarna een afspraak maken? Als ook hij zeker weet dat het tch niet nodig is, dan zal het wel zo zijn h?
quote:
Blacktimothy12: bedankt voor je berichtje. Tja van Roa word je idd wat moe en lusteloos, maar ik vond dat niet opwegen tegen de voordelen ervan. Maarja ik zit niet meer op school en hoef 's avonds geen huiswerk meer te maken, dus wat dat betreft kan ik je geen advies geven. Zelf had ik er op mijn werk totaal geen last van. Alleen 's avonds was ik wat meer uitgeblust en moe.
Moe moe moe moe... dat is na 5 maanden roa de enige blijvende bijwerking geweest voor mij, het rode ging weg, de schrale lippen gingen weg, spierpijn ging weg... maar het moe zijn niet. Je lijdt er alleen niet onder. Ik ben tijdens m'n examenweken ook van 20 naar 40 mg gegaan, en ben gewoon voor HAVO geslaagd, dus het moet kunnen... wel af en toe vijf minuten half liggen te slapen, maar dat kan ook door het examen zelf komen
quote:
Met mij gaat het echt perfect! De vakantie in Portugal goed overleefd (qua zon). Het was erg gezellig en leuk. Ik heb mijn gezicht elke dag meerdere malen met factor 50 ingesmeerd en mijn lichaam ook telkens met minimaal factor 20. Hierdoor ben ik heel mooi bruin geworden en niet verveld. Het lijkt erop dat het bruin nu ook best lang blijft zitten.
Ik vind 50 nogal veel eerlijk gezegd, ik gebruik hooguit 30. Per ongeluk een keer net onder m'n ogen, en een deel van m'n voorhoofd vergeten, je ziet duidelijk dat het deel zonder zonnebrandcreme (of spray in mijn geval) cht heel snel verbrand, maar de rest was gewoon goed bruin geworden!
quote:
Ik vind het ook best wel apart om te constateren dat ik me al die maanden (eigenlijk vanaf begin november 2006) non-stop op het obsessieve af heb beziggehouden met mijn huid en met de Roa en alles wat daarbij kwam kijken, en vanaf het moment dat ik daarmee ben gestopt dit weer helemaal van de baan is! Zelfs het dagelijks hier komen kijken is geen dwangmatigheid meer haha. Ook nadenken over of je wel een wijntje mag dat lijkt alweer eeuwen geleden en zo geldt dat voor meer kleine dingetjes.
heerlijk h? 't verbaasde me net dat ik me bij de bioscoop recht in m'n ogen aan kon kijken in de spiegel, ik wilde eerst liever zoveel mogelijk spiegels vermijden!
quote:
Hier nog een fotootje van mij met mijn 90-jarige oma (op haar verjaardag vorige week)!!! Gewoon om even een totaalplaatje te geven van hoe ik er nu uit zie en ook als een soort van afscheid. Close up foto's heb ik laatstelijk niet gemaakt, maar als ik eerlijk ben denk ik dat die van vandaag niet zoveel zullen verschillen dan die van op pagina 1 van dit topic (de laatste foto's dan natuurlijk). Maar zoals gezegd ben ik met dat resultaat al erg tevreden.

[img=http://img404.imageshack.us/img404/5712/omaenikrp4.th.jpg]
(sorry het is een link, want Imageshack wordt door Fok geblokkeerd en Tinypic doet het niet...)
Zo hee! Dat zal de beginnende Roa-slikker moed geven om door te gaan! Heel goed zo
quote:
PS: wat gaat het hier trouwens langzaam de laatste tijd!?!?

Bye bye Susan
Tja, het is zomer, en zie het positief in dat niet iedereen meer zo aan het klagen is
pi_51347359
Ik ben nu 2 weken gestopt met roa , geen puistje meer te bekennen. Ben begonnen in begin november dus ongeveer 8 maanden gebruikt. Gebruikte 60 mg per dag. Heb het echt heel erg gehad, en heb me ook wel klote gevoelt erdoor. Het gaat nu echt 1000x beter met mezelf.

Het is echt een goed maar zwaar medicijn. In het begin kreeg ik voor 2 maanden isotratiene ofzoiets, maar dat bleek dus amper te werken, derma had daarna de echt roa voorgeschreven, (apotheek had ze niet, moest bestellen) en daarna ging het alleen maar vooruit. Ben blij dat er nog zon middel bestaat.
Bijwerkingen waren bij mij droge ogen en droge lippen, heb ook droge huid gehad maar daarvoor gebruik je gewoon een creme. Ben echt bijna 8 maanden gewoon MOE geweest, deed weinig, was gewoon erg snel moe. En ik kon slecht tegen fel licht.

Heb nog wel last van rode vlekjes ,maar dit wordt steeds minder. Lippen zijn nog best droog, maar wil geen Labello meer gebruiken, wat een vieze troep hehe.
hoi
  woensdag 11 juli 2007 @ 18:37:53 #192
184597 Marjenda
www.roaccutanekuur.nl
pi_51368706
Fijn .... afgelopen vanacht hebben zich 2 pukkels op mijn linker wang gevestigd ........ ARGHHHH ...... en dan ook nog met een groen koppie, zeer charmant. Ik kon het weer niet laten ....... heb de groene kopjes doogeprikt ...... en heb nu dus 3 mooie korstjes op mijn wang ........ 1 voordeel ze zitten niet midden op mijn wang maar meer op mijn kaaklijn ......

Inmiddels al weer 3 weken aan de Roaccutane. Mijn lippen zijn erg droog, ik smeer regelmatig Carmex maar denk dat ik toch maar opzoek ga naar Aquaphor .....

Heb deze week erg veel exeem-plekjes op armen, handen en voorhoofd gehad, het zijn nu allemaal rode plekjes, ik smeer ze in met het hormoonzalfje van de dokter en dat helpt wel goed. Mijn handen, vingers en voorhoofd zijn erg droog heb soms last van die vervelende schilfertjes, die ga ik te lijf met een vettige zalf, dat helpt wel redelijk, nadeel het glimt erg en m'n haar wordt er vet van, dus dat smeer ik alleen 's nachts.

Wat voor creme gebruiken jullie om de droge huid tegen te gaan ? Ik heb nog wel de Vichy Normaderm dag en nachtcreme maar die zijn bijna op dus ik moet opzoek naar een andere creme.
  woensdag 11 juli 2007 @ 18:41:06 #193
184597 Marjenda
www.roaccutanekuur.nl
pi_51368842
quote:
Op dinsdag 10 juli 2007 23:41 schreef Ladysusy het volgende:
Hallo mensen, hier ben ik weer eens........................................Bye bye Susan
Hoi Susan,

Wat ziet jouw huid er mooi uit zeg !!
Hoop dat je er heel lang van kan genieten !!

Groetjes,

Marjenda
pi_51427819
Zo, ik geef ook maar weer eens een update:

Ik slik nog maar 3 dagen en dan stop ik er mee (ivm zon/zuip vakantie).

Ik heb dan in totaal 5.5 maand geslikt, met 10 dagen (helaas, helaas, helaas ) als tussenstop in de laaste 2 weken. Dit kwam omdat ik erge darm-pijn kreeg. Dat is nu zo goed als weg, maar heeft dus wel opgeleverd dat ik 10 dagen ben gestopt, terwijl ik in mijn planning nog maar 2 weken wilde slikken Dat voelde totaal niet goed (zo onverwachts 'moeten' stoppen), dus ben na 10 dagen gewoon weer voor 2 weken ROA ging slikken (80 mg p/d), zodat ik 'ongeveer' dezelfde hoeveelheid binnen kreeg. Ik weet niet of het verstandig was om na 10 dagen nog 'even' 2 weken 'opnieuw' te beginnen, maar ik wilde dat voor mezelf. 2 weken is zo'n 10 mg (op de 120 in totaal) en ik weet als geen ander dat de hoeveelheid die je nu binnenkrijgt van belang is op het 'wegblijven' van het resultaat. Daarnaast slik ik 'maar' 2 weken omdat ik over 3 weken op (zon/zuip) vakantie ga. Ik MOET nu dus wel stoppen, omdat mijn huid/lever anders niet de tijd krijgen om enigzins te herstellen. Nu heb ik 3 weken, ik hoop/denk dat dat voldoende is

Over mijn huid: Het is super de super, net een gladtapijtje Echt, cker na het scheren voelt het zoooooo zacht aan. Net een baby-huidje. Ik zie in de spiegel nog wel wat kleine witte (talg)puntjes, maar die voel ik niet als ik over mijn huid heen wrijf. Als 100% het maximale resultaat is, zit ik zker op de 90-95%. Het is te hopen dat het voorgoed wegblijft maar dat is afwachten. Dat weet ik ook als geen ander.... het kan zo terugkomen over 1-1.5 jaar, helaas

@ladysusy: mooi dat het zo goed gaat! hoplijk blijft 't ook bij jouw weg, je huid ziet er super uit
Haleloeja
pi_51433836
Ik heb het 5 maanden gebruikt. De dosering weet ik niet meer, maar het heeft wel veel geholpen. Ik ben nu ruim 14 maanden gestopt
  vrijdag 13 juli 2007 @ 16:16:04 #196
61776 MaddoxX
Like I care :')
pi_51433884
quote:
Op maandag 9 juli 2007 19:13 schreef MaddoxX het volgende:
Trouwens heb et al ens eerder gevraagd, maar hebben jullie ook last van (niet spierpijn) maar zo'n kleine steekjes in je onderrug ofzo als je opstaat of iets zwaars tilt (ik had dit namelijk voor mijn iso/roa kuur nog niet)

En volgende week naar Zuid Frankrijk voor 2 weekjes en Derma zei dat de zon geen probleem zou moeten zijn als je je goed insmeert...
Iemand
I have no rival, no man can be my equal. ♥
  vrijdag 13 juli 2007 @ 21:25:13 #197
168006 Ladysusy
2B continued...
pi_51443290
quote:
Op vrijdag 13 juli 2007 16:16 schreef MaddoxX het volgende:

[..]

Iemand
Nee sorry, heb ik geen last van gehad en dus ook geen ervaring mee! Alhoewel, ik had wel wat last van stijve gewrichten en wat sneller spierpijn en ook een keer wat meer pijn in mijn onderrug na een hele nacht te hebben gestaan. Maar echt dagelijkse rugpijn heb ik niet gehad, al is het bekend dat dat wl kan voorkomen en dan vooral bij jongere mensen, dat heb ik zeker te weten ergens gelezen. Ff volhouden en gewoon ff rekening mee houden zou ik zeggen, in de wetenschap dat het na de kuur weer over zal gaan.

Over de zon en Roa is al genoeg gezegd.

Fijne vakantie!
  vrijdag 13 juli 2007 @ 21:25:51 #198
184597 Marjenda
www.roaccutanekuur.nl
pi_51443306
quote:
Op vrijdag 13 juli 2007 16:16 schreef MaddoxX het volgende:

[..]

Iemand
Ik heb als ik net in bed lig, last van mijn rug, onderin, geen spierpijn maar een soort steekjes wat na een minuutje ongeveer weer wegtrekt. Maar ik heb het niet als ik opsta op iets zwaar til.

Tijdens mij vorige kuren had ik ook 's ochtends last van mijn rug. Als ik mijn bed uit kwam leek ik wel een oud vrouwtje last van rug en enkels. Maar als ik eenmaal "op gang" was ging het weer goed.

Je kunt best in de zon, zolang je je maar goed insmeert. Je moet er rekening mee houden dat je sneller verbrand omdat je huid dunner is.
  vrijdag 13 juli 2007 @ 21:27:36 #199
168006 Ladysusy
2B continued...
pi_51443360
quote:
Op vrijdag 13 juli 2007 13:24 schreef Gelderland het volgende:
Zo, ik geef ook maar weer eens een update:

Ik slik nog maar 3 dagen en dan stop ik er mee (ivm zon/zuip vakantie).

Ik heb dan in totaal 5.5 maand geslikt, met 10 dagen (helaas, helaas, helaas ) als tussenstop in de laaste 2 weken. Dit kwam omdat ik erge darm-pijn kreeg. Dat is nu zo goed als weg, maar heeft dus wel opgeleverd dat ik 10 dagen ben gestopt, terwijl ik in mijn planning nog maar 2 weken wilde slikken Dat voelde totaal niet goed (zo onverwachts 'moeten' stoppen), dus ben na 10 dagen gewoon weer voor 2 weken ROA ging slikken (80 mg p/d), zodat ik 'ongeveer' dezelfde hoeveelheid binnen kreeg. Ik weet niet of het verstandig was om na 10 dagen nog 'even' 2 weken 'opnieuw' te beginnen, maar ik wilde dat voor mezelf. 2 weken is zo'n 10 mg (op de 120 in totaal) en ik weet als geen ander dat de hoeveelheid die je nu binnenkrijgt van belang is op het 'wegblijven' van het resultaat. Daarnaast slik ik 'maar' 2 weken omdat ik over 3 weken op (zon/zuip) vakantie ga. Ik MOET nu dus wel stoppen, omdat mijn huid/lever anders niet de tijd krijgen om enigzins te herstellen. Nu heb ik 3 weken, ik hoop/denk dat dat voldoende is

Over mijn huid: Het is super de super, net een gladtapijtje Echt, cker na het scheren voelt het zoooooo zacht aan. Net een baby-huidje. Ik zie in de spiegel nog wel wat kleine witte (talg)puntjes, maar die voel ik niet als ik over mijn huid heen wrijf. Als 100% het maximale resultaat is, zit ik zker op de 90-95%. Het is te hopen dat het voorgoed wegblijft maar dat is afwachten. Dat weet ik ook als geen ander.... het kan zo terugkomen over 1-1.5 jaar, helaas

@ladysusy: mooi dat het zo goed gaat! hoplijk blijft 't ook bij jouw weg, je huid ziet er super uit
Thnx! Jij ook veel plezier op vakantie. En die Roa die werkt (ook al is het resultaat onverhoopt -weer- niet blijvend) in elk geval een aantal maanden door, dus daar kun je gewoon op rekenen. Heerlijk aan de alcohol, het zonnetje in en je niet druk hoeven maken om je huid en om al die ellende eromheen. Wat wil je nog meer?

Die darmpijn waar je over schreef die heb ik ook gehad he, weet je nog? Maar bij mij trok het een paar dagen later gelukkig weer weg. Niet alles hoeft van de Roa te komen natuurlijk, dat hebben jullie nog tegen mij gezegd. Ach je hebt nu toch genoeg binnen? Ik zit ook aan de 125 mg ofzo, niet veel meer dan dat. Moet echt wel genoeg zijn hoor!

Groetjes
  vrijdag 13 juli 2007 @ 21:27:59 #200
168006 Ladysusy
2B continued...
pi_51443371
quote:
Op woensdag 11 juli 2007 18:41 schreef Marjenda het volgende:

[..]

Hoi Susan,

Wat ziet jouw huid er mooi uit zeg !!
Hoop dat je er heel lang van kan genieten !!

Groetjes,

Marjenda
Ik hoop het ook, thnx!

Jij ook veel succes
  vrijdag 13 juli 2007 @ 21:28:48 #201
184597 Marjenda
www.roaccutanekuur.nl
pi_51443391
quote:
Op vrijdag 13 juli 2007 13:24 schreef Gelderland het volgende:
Zo, ik geef ook maar weer eens een update:

Ik slik nog maar 3 dagen en dan stop ik er mee (ivm zon/zuip vakantie).

Ik heb dan in totaal 5.5 maand geslikt, met 10 dagen (helaas, helaas, helaas ) als tussenstop in de laaste 2 weken. Dit kwam omdat ik erge darm-pijn kreeg. Dat is nu zo goed als weg, maar heeft dus wel opgeleverd dat ik 10 dagen ben gestopt, terwijl ik in mijn planning nog maar 2 weken wilde slikken Dat voelde totaal niet goed (zo onverwachts 'moeten' stoppen), dus ben na 10 dagen gewoon weer voor 2 weken ROA ging slikken (80 mg p/d), zodat ik 'ongeveer' dezelfde hoeveelheid binnen kreeg. Ik weet niet of het verstandig was om na 10 dagen nog 'even' 2 weken 'opnieuw' te beginnen, maar ik wilde dat voor mezelf. 2 weken is zo'n 10 mg (op de 120 in totaal) en ik weet als geen ander dat de hoeveelheid die je nu binnenkrijgt van belang is op het 'wegblijven' van het resultaat. Daarnaast slik ik 'maar' 2 weken omdat ik over 3 weken op (zon/zuip) vakantie ga. Ik MOET nu dus wel stoppen, omdat mijn huid/lever anders niet de tijd krijgen om enigzins te herstellen. Nu heb ik 3 weken, ik hoop/denk dat dat voldoende is

Over mijn huid: Het is super de super, net een gladtapijtje Echt, cker na het scheren voelt het zoooooo zacht aan. Net een baby-huidje. Ik zie in de spiegel nog wel wat kleine witte (talg)puntjes, maar die voel ik niet als ik over mijn huid heen wrijf. Als 100% het maximale resultaat is, zit ik zker op de 90-95%. Het is te hopen dat het voorgoed wegblijft maar dat is afwachten. Dat weet ik ook als geen ander.... het kan zo terugkomen over 1-1.5 jaar, helaas

@ladysusy: mooi dat het zo goed gaat! hoplijk blijft 't ook bij jouw weg, je huid ziet er super uit
Fijn dat je huid er zo goed van is opgeknapt !! En het schijnt dat de Roa nog 2 a 3 maanden door blijft werken nadat je gestopt bent dus je huid zal de komende weken nog mooier worden.
  vrijdag 13 juli 2007 @ 21:29:25 #202
168006 Ladysusy
2B continued...
pi_51443411
quote:
Op vrijdag 13 juli 2007 21:25 schreef Marjenda het volgende:

[..]

Ik heb als ik net in bed lig, last van mijn rug, onderin, geen spierpijn maar een soort steekjes wat na een minuutje ongeveer weer wegtrekt. Maar ik heb het niet als ik opsta op iets zwaar til.

Tijdens mij vorige kuren had ik ook 's ochtends last van mijn rug. Als ik mijn bed uit kwam leek ik wel een oud vrouwtje last van rug en enkels. Maar als ik eenmaal "op gang" was ging het weer goed.

Je kunt best in de zon, zolang je je maar goed insmeert. Je moet er rekening mee houden dat je sneller verbrand omdat je huid dunner is.
HERKENBAAR
  vrijdag 13 juli 2007 @ 21:32:32 #203
184597 Marjenda
www.roaccutanekuur.nl
pi_51443516
Weten jullie wat er geadviseerd wordt voor dosering voor een tweede en derde kuur ??

Ik heb tijdens mijn eerste kuur de aanbevolen 120 mg gekregen maar tijdens mijn 2de niet. En nu zit ik aan de 3de kuur ..... ik kan nergens iets vinden over dosering voor een 2de/3de kuur.
pi_51448244
quote:
Op vrijdag 13 juli 2007 21:32 schreef Marjenda het volgende:
Weten jullie wat er geadviseerd wordt voor dosering voor een tweede en derde kuur ??

Ik heb tijdens mijn eerste kuur de aanbevolen 120 mg gekregen maar tijdens mijn 2de niet. En nu zit ik aan de 3de kuur ..... ik kan nergens iets vinden over dosering voor een 2de/3de kuur.
2e en 3e kuur moet je volgens mij ook gewoon de 120 halen, maar 't staat nergens cht vastgelegd volgens mij!
Haleloeja
  zaterdag 14 juli 2007 @ 01:50:42 #205
128350 GlamourGirl
Future Celebrity
pi_51452254
Weer een update van mij.

Ik ben bijna 2 maanden bezig en de laatste keer meldde ik dat ik een enorme uitbraak had. Nou kan het ook aan mij liggen maar ongeveer 2 weken geleden ben ik overgegaan van de Iso op de Roa en de ernstige uitbraak is nu minder geworden. Alsof de Roa veel effectiever is en sneller zijn werk doet dan de Iso.

Verder heb ik net zoals enkelen van jullie ook last van rugpijn in de ochtend als ik opsta uit bed. Dan loop ik net als een oud vrouwtje. Ook heb ik last van mijn ene knie. Ik weet niet of dit ook door de Roa komt maar het loopt niet prettig. De enige bijwerkingen die ik nu nog heb zijn de droge lippen en droge ogen. Ook wat schilfervorming op de rug van mijn handen. En voor de rest ben ik voortdurend moe.

Alleen wat mij soms zorgen baart is dat ik van tijd tot tijd heel erg misselijk wakker word. Ik heb gelezen in het lijstje van bijwerkingen dat dit met de alvleesklier te maken heeft. Ook kan ik heel vaak in combinatie met vermoeidheid mijn hart horen kloppen. Dat is soms wel verontrustend.

Anyway, ik kan niet wachten tot ik een zuivere huid heb.

@Ladysusy: Ik wil ook zo'n huid!!!!
pi_51458228
Update en een nieuwsflash van mij:

Update:

Vorige week naar derma geweest. Ze heeft maar kort hoeven kijken en was erg tevreden. Ik moet nog 3 maanden doorslikken en dan moet ik stoppen (totaal 9 maanden geslikt dan). Over 2 maanden de nieuwe afspraak. Ik hoop maar dat 3 maanden genoeg is om mijn rug en borst vrij te maken, want zo nu en dan heb ik toch weer een dikke bult erbij.

Mijn bijwerkingen zijn nog steeds:

- droge lippen (goed te doen met labello, maar soms vergeet ik het en dan ziet het er weer niet uit.)
- droge huid (geen last van door cetaphil)
- krassen en rode vlekken door per ongeluk krabben
- af en toe nog gerriteerde ogen
- erg droog haar
- Beetje neerslachtigheid nadat ik mijn tentamens had verprutst door gebrek aan concentratie en discipline. Erg makkelijk om dat aan Roa toe te schrijven, maar helaas had ik er altijd al wel last van, dus streep die maar weer door.


Dan de nieuwsflash:

Mijn dermatoloog vertelde dat ze streven naar een accumulatieve dosis van 150mg/kg lichaamsgewicht, waarbij de kans dat het terugkomt het kleinst is. Ik ga dus voor de 150mg/kg.

En wat ze ook zei was dat je huid NIET dunner wordt van de Roa, maar wel schraler. Daardoor krab je het makkelijker stuk en blijven rode vlekken langer zitten, maar dit is niet omdat je huid dunner is geworden. De opperhuid vervangt zich alleen veel sneller dan normaal.


Maar die dermatologen, ik weet nooit zo goed wat nu de waarheid is, want ze beweren allemaal wat anders.
Venco Dropmakers
pi_51460736
@ Dropmix

Ik ben nu ook bezig met 150 mg. Mijn dermatoloog zei dat ik dan nog door zou kunnen gaan.

21 juli zit dat er ook op en dan ga ik stoppen. Ik heb het helemaal gehad met roaccutane. Mijn gezicht is heel mooi, mijn borst en armen zijn heel mooi, maar mijn rug wil maar niet beter worden. Ik word zo moe van het moe zijn en ik wil gewoon echt stoppen. Dan ga ik over een poosje maar voor een 2e kuur, want ik zie het nu niet gebeuren dat het weggaat. Kloterug!!!!
Zo dat was mijn frustratie.

@ Ladysussy

Welkom terug en je ziet er nog steeds mooi uit!
Gelukkig maar.
  zaterdag 14 juli 2007 @ 15:32:59 #208
184597 Marjenda
www.roaccutanekuur.nl
pi_51462059
@ Dropmix

Wat is dat "cetaphil" precies voor een spul ?? Is dat een creme speciaal voor een droge huid ?? Ga je daar niet van glimmen ?? Krijg je dat op recept of kun je het bij de drogist/apotheek kopen ?
enne .... is het duur spul ?? :-)

Ik heb namelijk aardig wat last van schilfertjes op voorhoofd etc en ben op zoek naar een goede creme die niet zo glimt. Ik heb een vette zalf van de dokter gekregen maar die is erg vet waardoor je kop zo gaat glimmen.
pi_51464020
quote:
Op zaterdag 14 juli 2007 15:32 schreef Marjenda het volgende:
@ Dropmix

Wat is dat "cetaphil" precies voor een spul ?? Is dat een creme speciaal voor een droge huid ?? Ga je daar niet van glimmen ?? Krijg je dat op recept of kun je het bij de drogist/apotheek kopen ?
enne .... is het duur spul ?? :-)

Ik heb namelijk aardig wat last van schilfertjes op voorhoofd etc en ben op zoek naar een goede creme die niet zo glimt. Ik heb een vette zalf van de dokter gekregen maar die is erg vet waardoor je kop zo gaat glimmen.
Het is een lotion wat je gewoon bij de apotheek kunt kopen. Soms moeten ze het wel ff bestellen omdat ze 't niet op voorrraad hebben!!

ONTOPIC:

ik heb zo'n 125-130 geslikt met (op het einde) een stop van 10 dagen.... we zullen zien wat het resultaat is. Anders maar een 3e kuur met 150 MG totaal
Haleloeja
  zondag 15 juli 2007 @ 14:32:51 #210
184597 Marjenda
www.roaccutanekuur.nl
pi_51488974
Update van mij:

Ik heb nu zo'n 840 mg Roaccutane binnen. Deze week heb ik een "uitbraak" gehad want er zaten ineens een paar grote pukkels op mijn wang en sommige ook nog met zo'n irritant groen koppie !! Maar ja het schijnt erbij te horen, de Roaccutane ruimt alle zooi in je wangen etc. op en dat moet er dan natuurlijk uit en dat gebeurt dan in de vorm van zo'n mooie pukkel. (fotootje is te zien op mijn site)

Inmiddels zijn de pukkels veranderd in rode vlekken. Er zaten wat kleine schilfertjes op en deze heb ik eraf getrokken ..... stom natuurlijk want nu zijn de rode vlekken verandert in vuurrode plekken ...... met wat een heel klein beetje sudocreme probeer ik het een beetje te camoufleren.

Mijn huid begint erg droog te worden, loop regelmatig met schildertjes op m'n voorhoofd en handen. Ook merk ik dat als ik me maar even stoot, of met iets wat een beetje scherp is (mijn nagel oid) over mijn huid komdat er meteen een kras ontstaat die dan dag of wat blijft.

Sinds deze week heb ik last van mijn rug zodra ik in bed ga liggen, dan heb ik een paar minuten last van een soort steken onderin mijn rug, ik kan het niet precies omschrijven maar het is niet echt een prettig gevoel.

Maar goed, we houden vol, op naar mooie gladde wangen :-)
pi_51496130
Die gladde wangen komen wel snel hoor Marjenda. Wat ik zo zie op die foto's is dat echt binnen no-time weg, denk aan 3 maanden ongeveer.
Cetaphil kun je inderdaad bij de apotheek halen en omdat het zo smeerbaar is doe je er maanden mee. Ik ben nog steeds met mijn 1e flacon bezig en ik denk niet dat ik een 2e nodig heb. Mijn moeder kan er ook niet afblijven als ze langskomt, want het smeert zo lekker. Je moet het wel goed insmeren, want het glimt wel een beetje, maar dat trekt wel bij. Liever een beetje glimmen dan extreem droog met velletjes denk ik maar.

Vanmorgen ontdekte ik een bultje in mijn oorlelletje. Het voelde irritant en ik kon er niet afblijven, dus maar voorzichtig uitgeknepen. Bultje is weg en geen rode vlek.
Verder heb ik wat rode vlekjes bij mijn wang die vooral opvallen na het douchen en scheren. Dus scheer ik me maar wat minder. Ik denk niet dat het puistjes zijn, maar beschadigingen.

Dames, jullie moeten echt zo blij zijn dat je je gezicht niet hoeft te scheren. Op het dieptepunt tijdens de kuur is dat echt een doffe ellende.
Venco Dropmakers
  zondag 15 juli 2007 @ 20:46:51 #212
184597 Marjenda
www.roaccutanekuur.nl
pi_51500717
quote:
Op zondag 15 juli 2007 18:13 schreef Dropmix het volgende:
Die gladde wangen komen wel snel hoor Marjenda. Wat ik zo zie op die foto's is dat echt binnen no-time weg, denk aan 3 maanden ongeveer.
Ik hoop het, ik kan het me van mijn 2 vorige kuren niet meer zo heel goed herinneren wanneer het echt ging verbeteren. Ik heb er nu 1 maand op zitten en moet er nog 2. Zit er wel aan te denken om te vragen of ik tot de 120 mg per kg kan gaan. Misschien is het bij mij wel terug gekomen omdat ik tijdens mijn 2de kuur niet de 120 heb gehaald....
quote:
Cetaphil kun je inderdaad bij de apotheek halen en omdat het zo smeerbaar is doe je er maanden mee. Ik ben nog steeds met mijn 1e flacon bezig en ik denk niet dat ik een 2e nodig heb. Mijn moeder kan er ook niet afblijven als ze langskomt, want het smeert zo lekker. Je moet het wel goed insmeren, want het glimt wel een beetje, maar dat trekt wel bij. Liever een beetje glimmen dan extreem droog met velletjes denk ik maar.
Bedankt voor de info, ik ga van de week even langs de apotheek. Zag dat er van Cetaphil een lotion, creme en reiniger is. Gebruik jij alleen de lotion ?
quote:
Dames, jullie moeten echt zo blij zijn dat je je gezicht niet hoeft te scheren. Op het dieptepunt tijdens de kuur is dat echt een doffe ellende.

Daar kan ik me inderdaad iets bij voorstellen, lijkt me niet fijn
pi_51503072
En ook ik kijk af en toe nog even mee

Met mijn huid gaat het fantastisch... Ze is weer dik geworden, maar ook weer wat vettiger. Maar niet zo vettig dat ik er last van heb. En voor de rest... Nog geen pukkeltje gezien (buiten een paar toen ik net gestopt was)!!! De rode vlekjes zijn nu bijna allemaal weg (ze verdwijnen dus heel traag vanaf het moment dat je stopt).

Voor de rest wil ik iedereen hier nogmaals veel succes wensen! Tis niet altijd even makkelijk, en zeker niet met dit warme weer. Maar even doorbijten, en je kan daarna genieten van een mooie huid. 's Morgens opstaan, in de spiegel kijken, en constateren dat alles perfect is, is een gevoel dat ook jullie zullen krijgen
pi_51518156
@ Senne: mooi dat je huid zo goed gaat

@ Dropmix: hoezo is dat een ellende? Ik vind het juist heerlijk om te scheren tijdens een ROA kuur. Weet niet of jij met een apparaat of mesjes werkt, maar ik doe het met Gilette Mach3 (mesjes). HEERLIJK glad is mijn huid dan als ik net geschoren heb. Net een zacht tapijtje, echt heerlijk om te voelen ... Maar balen dat jij er problemen mee hebt.. Iig hoeft het niet zo te zijn, want ik vind scheren met cne juist een creap

Ik neem vandaag mijn laatste 3 pillen. Net bij het ontbijt 2x20MG genomen en straks bij het avondeten neem ik nog 1x 20 MG... Daarna moet ik (noodgedwongen ivm de vakantie ) stoppen. Ik heb dan zo'n 19 dagen om te herstellen (kleine 3 weken) zodat ik op vakantie weer relatief veel kan drinken en weer (een beetje normaal) in de zon kan. Zou dat genoeg zijn Of zijn andere hier meer/minder dan 3 weken van te voren gestopt.... ? (ivm zon/alcohol etc.)
Haleloeja
  dinsdag 17 juli 2007 @ 13:30:42 #215
85998 Mattt
No Americans in Bagdad !
pi_51556292
Kan je eigenlijk gewoon blowen als je aan de ROA kuur zit ?
And there are still no americans in Bagdad !!
  dinsdag 17 juli 2007 @ 19:07:11 #216
66083 Platina
78th Element
pi_51567469
Beetje offtopic.
Ik heb ook last van jeugdpuistjes maar niet echt zware acne, meestal van die puistjes die je van te voren voelt aankomen en dan best groot worden en bij het uitknijpen (of moet ik ze hun gang laten gaan? maar dat ziet er zo goor uit) gaan bloeden waardoor je meer een wondje met korstje krijgt, niet echt smakelijk dus en grote kans op littekens. Verder heb ik best wel wat meeeters op me kin,neus,voorhoofd. me wangen zijn eigenlijk acne vrij.

Ik gebruik clearasil cream-wash zooi maar dat helpt niet echt, iemand tips of producten die wel werken? Ik denk dat een rocacatune kuur niet gaat werken want zo ernstig is het ook niet. (meestal als de wond van het ene puistje weg is krijg ik een nieuwe)

Qua eetgedrag ben ik een regelrechte ramp. Ik vreet aan een stuk door en alles door mekaar, (snoep vooral, chocola heb ik afgezworen). Zou het hier ook aan kunnen liggen?
PSN: Haelisch
pi_51581800
quote:
Op maandag 16 juli 2007 12:39 schreef Gelderland het volgende:
@ Dropmix: hoezo is dat een ellende? Ik vind het juist heerlijk om te scheren tijdens een ROA kuur. Weet niet of jij met een apparaat of mesjes werkt, maar ik doe het met Gilette Mach3 (mesjes). HEERLIJK glad is mijn huid dan als ik net geschoren heb. Net een zacht tapijtje, echt heerlijk om te voelen ... Maar balen dat jij er problemen mee hebt.. Iig hoeft het niet zo te zijn, want ik vind scheren met cne juist een creap
Ik bedoel tijdens het dieptepunt van de kuur h. Dus na 3 weken, als het verergerd enzo. Dat je alles open en kapot scheert als je niet uitkijkt. Ik heb me echt eens 10 dagen niet geschoren uit pure noodzaak. Maar nu is het wel fijn ja. Mijn hals scheert echt perfect. Met mesjes, Gilette M3 Power met Gilette scheergel voor de gevoelige huid met Alo Vera erin. Dat zijn witte bussen, niet te missen. Nee, scheren is nu wel goed, maar mijn gezicht is nu dan ook zo'n beetje clear.
Heel veel succes zonder de Roa, op vakantie!

@Marjenda: ik gebruik alleen de lotion.


En ik heb ook iets nieuws ontdekt. En of andere vochtinbrengende lotion/crme van Alo Vera. Het stond bij mijn ouders in de kast en mijn zusje had het gekocht. Ik heb wat overgeschept naar een kleiner potje en meegenomen. Die pot was gekocht bij zo'n euro, natuurwinkel ofzo en kostte dus ook maar 1 of 2 euro. Ik weet alleen niet meer hoe het precies heet, behalve dat het in een redelijk grote pot zit (bijna het formaat van de grootste pot sudocrem) en dat het goedje doorzichtig is en aanvoelt als een soort gel. Ik gebruik het nu op mijn lippen en het werkt echt ontzettend goed. Ik smeer er ook hele droge plekjes mee in, maar vooral voor het slapen gaan, omdat het nogal glimt. En 's morgens zit het er nog op lijkt het wel, maar het plekje is dan ook niet meer droog. Mijn ingescheurde mondhoek genas in 2 dagen ofzo, miraculeus spul is het. Ik zal nog eens vragen naar hoe het heet. Ik kijk ook ff of ik een plaatje kan vinden op internet.
Venco Dropmakers
pi_51581824
@Platina:

Er is een topic hier: 'het middel tegen jeugdpuistjes' en daar wordt ingegaan op alle mogelijke middeltjes die tegen jeugdpuistjes bestaan. Er is geen bewijs dat bepaalde voeding puistjes in de hand werken, maar er zijn wel veel mensen die zeggen dat ze na het mijden van varkensvlees, melkproducten of chocola van de puistjes af zijn. Dit zou dan verband kunnen houden met bepaalde allergien of gevoeligheid voor de hormonen in die producten. Dit zou je moeten uitproberen.


Ik denk niet dat de werking van Roa beinvloed wordt door blowen. Ik weet wel dat je van roken een slechte huid kunt krijgen en ja, dus ook puisten. Maar dat geldt ook niet voor iedereen.
Venco Dropmakers
pi_51632459
He mensen!!

Wilde ff laten weten dat alle verhalen hier mijn ogen hebben geopend. Al weet je dat je niet de enige bent met pukkels zo voelt het wel, bij mij althans. Toen ik de verhalen las van mensen hier herkende ik zoveel dingen van mezelf. Je zwaar depressief voelen, tijden voor die k*tspiegel staan enz enz.
Het heeft mij iig geholpen om te zien dat er zeker meer mensen zijn die deze problemen kennen.

Ik ben zelf nu 22, heb zo rond de 5 a 6 jaar last van acne. Ik ben vaak langs de huisarts geweest voor dit probleem en die gaf me dan een zalfje mee of iets anders nutteloos , niks hielp. Toen heb ik besloten om naar de derma te gaan en te kijke of die er wat aan kon doen. Hij schreef me roa voor. Ik moest 2x per dag 30 mg slikken. Ik ben nu ong 10 weken bezig. Hij gaat al een stuk beter nu, maar nog lang niet zo als ik zou willen.
Maar als ik naar de fotos kijk die zijn geplaatst en de, toch wel vele, positieve reacties blijf ik hoop houden...

De bijwerkingen die ik ervaar nu zijn: droge/ kapotte lippen, soms wat last van droge ogen, dunne schrale huid, dus snel wondjes en soms wat last van mijn spieren in mijn onderrug als ik ga liggen.
Verder drink ik wel minder, af en toen in het weekend eens een paar biertjes maar ik blow nog wel vaak maar dat zou voor de kuur niks uitmaken is me gezegd.

Verder wil ik iedereen die bezig is met het slikken van roa veel succes wensen en ik ga nog ff verder lezen nu. (heb nog een paar roatopics te gaan )

ltrrrrrrrr

ps. ladysusy toppie dat je die fotos erop hebt gezet, dat geeft de mensen, of iig mij, hoop. Je huid ziet er echt goed uit!!!
pi_51681976
quote:
Op donderdag 19 juli 2007 17:34 schreef mstr_shiva het volgende:
He mensen!!

Wilde ff laten weten dat alle verhalen hier mijn ogen hebben geopend. Al weet je dat je niet de enige bent met pukkels zo voelt het wel, bij mij althans. Toen ik de verhalen las van mensen hier herkende ik zoveel dingen van mezelf. Je zwaar depressief voelen, tijden voor die k*tspiegel staan enz enz.
Het heeft mij iig geholpen om te zien dat er zeker meer mensen zijn die deze problemen kennen.

Ik ben zelf nu 22, heb zo rond de 5 a 6 jaar last van acne. Ik ben vaak langs de huisarts geweest voor dit probleem en die gaf me dan een zalfje mee of iets anders nutteloos , niks hielp. Toen heb ik besloten om naar de derma te gaan en te kijke of die er wat aan kon doen. Hij schreef me roa voor. Ik moest 2x per dag 30 mg slikken. Ik ben nu ong 10 weken bezig. Hij gaat al een stuk beter nu, maar nog lang niet zo als ik zou willen.
Maar als ik naar de fotos kijk die zijn geplaatst en de, toch wel vele, positieve reacties blijf ik hoop houden...

De bijwerkingen die ik ervaar nu zijn: droge/ kapotte lippen, soms wat last van droge ogen, dunne schrale huid, dus snel wondjes en soms wat last van mijn spieren in mijn onderrug als ik ga liggen.
Verder drink ik wel minder, af en toen in het weekend eens een paar biertjes maar ik blow nog wel vaak maar dat zou voor de kuur niks uitmaken is me gezegd.

Verder wil ik iedereen die bezig is met het slikken van roa veel succes wensen en ik ga nog ff verder lezen nu. (heb nog een paar roatopics te gaan )

ltrrrrrrrr

ps. ladysusy toppie dat je die fotos erop hebt gezet, dat geeft de mensen, of iig mij, hoop. Je huid ziet er echt goed uit!!!
Welkom en heel veel succes met de kuur. Je zult er geen spijt van krijgen.
Je begint gelijk met 60 mg per dag?? Dat is wel heel veel om mee te beginnen. Is het zo erg dan (alleen gezicht of ook rug, etc? ) of heb jij gewoon zo'n gulle dermatoloog. In ieder geval gaat die 60 wel zijn werk doen en sneller dan het bij mij deed. Ik begon bij 30 voor 1 maand, daarna 2 maanden 40 en tot nu 60. En het ging pas echt werken na de verhoging tot 60.
Venco Dropmakers
  zaterdag 21 juli 2007 @ 21:41:33 #221
184597 Marjenda
www.roaccutanekuur.nl
pi_51703673
Hallo Allemaal, even een update van mij:

De pukkels/wondjes die ik heb overgehouden na de "uitbraak" vorige week, zijn aan het wegtrekken. Ik heb ze 's nachts ingesmeert met Sudocrem en volgens mij is dat wel goed spul, het geneest aardig snel. Mijn wangen zien er in vergelijking met vorige week al heel goed uit (fotootje op mijn site)

Afgelopen vrijdag zaten mijn kaaklijnen en mijn kin ineens helemaal onder allemaal kleine bobbetjes...... !!!, ze waren niet rood maar gewoon huidskleur. Ze jeukten vreselijk !! Ik wist niet zo goed wat ik er nou op moest smeren ..... 's Avonds heb ik er de "TCA 0,1% in vaselinecetom creme" op gesmeert wat ik heb gekregen tegen de exceemplekken. Die bobbeltjes zijn wel geen exceem maar dat zalfje hielp wel heel erg goed tegen de jeuk. Nu 2 dagen later zie ik dat de bobbeltjes gelukkig ook minder worden.

Van schilfertjes heb ik deze week niet veel last gehad, wel is mijn kin is erg droog.

Volgens mij voel ik nu geen nieuw pukkels opkomen, dus ik hoop dat het herstel van mijn huid nu echt gaat beginnen.

Mijn lippen heel erg droog, Carmex helpt wel maar ik moet wel erg vaak smeren, daarom heb ik toch maar Aquaphor gekocht via internet en ik kreeg het gister al binnen !! Ik heb wat extra tube-tjes gekocht, dus voor degene die het ook willen uitproberen stuur mij even een mailtje.

Ik begin nu ook echt te merken dat ik last krijg van mijn spieren en gewichten. 's Avonds als ik in bed ga liggen heb ik last van mijn rug en 's ochtend bij het opstaan moet ik echt even opgang komen want heb redelijk last van rug en enkels, voel me dan net een oud vrouwtje. Ook als ik een tijdje in de zelfde houding heb gezeten dan voel ik het ook aardig .... maarja we houden vol !!

@mstr_shiva
Welkom op dit forum en heel veel succes met je kuur, Heftig hoor 60 mg per dag !!!
pi_51718850
@ Marjenda/Dropmix: 60 valt ook wel mee hoor, ligt eraan hoeveel je weegt. Ik slikte in de laatste week van mijn kuur 80/90 MG per dag (ik weeg 83 kg).....


Verder heb ik gister weer eens de nodige alcohol gedronken 1 woord: heerlijk. Ik ben ongeveer 5 maanden nuchter geweest (wel eens een biertje gedronken maar nooit meer dan 2/3 per keer). Nu was ik gister een kleine week gestopt, dus maar eens mee gedronken met mijn vrienden. Maar na zo'n 10 biertjes voelde ik het toch al super hangen maar het was wel weer lekker/genieten. 1 nadeel: vandaag, de dag er na (zondag) brak
Haleloeja
pi_51720492
@marjenda/dropmix: dank voor de reacties. De hoelveelheid die je slikt hangt volgens mij samen, net als wat Gelderland zegt, met je gewicht. Misschien ook je lengte maar dat weet ik niet ckr. Ik weeg iig 83 kg en ben 1.94 lang. Heb trouwens last van acne in mijn gezicht, vooral mijn wangen. Voorhoofd, slaap en mond bijna nooit problemen, bijna altijd langs mijn kaaklijn. Ook op mijn rug heb ik er last van. Vaak wat grotere ontstekingen samen met kleine pukkels. Maar het is niet zo dat mijn hele rug onderzit, dus wat dat betreft valt het nog wel mee met hoe erg het is. Dus ik denk dat het idd mijn gewicht is waarop de dosis is gebaseerd.

Ik heb vorige week geprobeerd de derma te bereiken om te vragen voor een verhoging. Ik wil graag naar de 80 mg per dag of 100 als dat kan. Ik merk nu namelijk nog relatief gezien weinig van de bijwerkingen. Heb pas 2x een bloedneus gehad, duurde amper 2 min voordat het over was, dat stelde dus ook niks voor. Verder heb ik een wat drogere huid, iets sneller last van wondjes dus en soms wat last van mijn spieren. Mijn mond scheurt wel kapot bij iedere poging tot lachen maar hier is dus nog goed mee te leven vind ik.

Ik heb dit hele verhaal verteld aan de derma maar die was niet overtuigd. Snap er geen moer van want mijn bloedtests zijn altijd goed geweest dus waarom ik dan niet hoger mag.... Staat toch zelf in de gebruiksaanwijzing; hoe hoger de dosis hoe hoger de kans dat het wegblijft.
Mijn afspraak met hem is pas over 4 weken dus ik ben benieuwd of hij dan wel bereid is de dosis te verhogen.

Zit nu net op 10,5 week en het ziet er beter uit als voor de kuur maar nog steeds komen er soms nieuwe pukkels bij. Gisterochtend nog 2 op mijn kin, daar komt zelden een pukkel voor en nu dus wel. En er zit 1 plek op mijn wang die er al zit tijdens de start van mijn kuur. Die plek is gaan ontsteken aan het begin van de kuur en na wat gepor kwam er vuil uit. Na een week was de plek veel minder dik en ik dacht eindelijk die gaat eens een keer weg. Nu, na 10,5 week, zit die kutplek er nog steeds. Als je er overheen wrijft dan voelt het niet als gewone huid maar alsof er nog iets van binnen ontstoken is, maar het doet geen zeer als je erover wrijft. Wel heeft het een donkerrode kleur net als een onsteking. Ik dacht eerst dat het een litteken was geworden maar zo voelt het gewoon niet aan. Het is nog steeds wat dikker dan de omliggende huid. Hoop erg dat die plek weggaat want het valt hard op zo midden op je wang. Kent iemand dit toevallig??
Verder heb ik op mijn wangen nog wat rode plekjes zitten die niet dikker zijn dan de rest van mijn huid zoals die ene die ik hierboven beschreef. Ik hoop dat die ook snel weggaan. Het zijn dan geen pukkels meer maar als je van afstand kijkt dan lijkt dat wel zo

Moet wel zeggen dat ik duidelijk goede en slecht dagen heb tijdens deze kuur. Had het gister ff gehad met alles dus ik denk ga vnvnd ff meedrinken met de rest. Geen goed idee dus, de alcohol hakte er harder in dan normaal. Sinds tijden niet zo'n kater gehad als vandaag.

Zo ik heb weer wat van me af kunnen schrijven hier ziet ik. Ga weer lkr me bedje in nu en geen moer meer doen vandaag, HEERLIJK!
  zondag 22 juli 2007 @ 23:41:30 #224
182751 MisterO
wispelvurig
pi_51734751
Ik word echt gestoord van mijn lippen! Ik blijf mijn 'Chi' balsem gebruiken, maar ik moet er steeds aan zitten pulken, omdat het er niet uit zit al die scheurtjes... Iemand ervaring mee? En het is zoo droog
Wie zijn eigen weg gaat, kan door niemand ingehaald worden
pi_51734889
quote:
Op zondag 22 juli 2007 23:41 schreef MisterO het volgende:
Ik word echt gestoord van mijn lippen! Ik blijf mijn 'Chi' balsem gebruiken, maar ik moet er steeds aan zitten pulken, omdat het er niet uit zit al die scheurtjes... Iemand ervaring mee? En het is zoo droog
wat ik de laaste tijd doe is als ik zit te douchen,zie je witte,losse velletjes op je lippen.. pluk je hele lippen leeg,want omdat het nat is voel je er toch niks door.. na het douchen lekker je creme insmeren voor wat je gebruikt voor je droge gezicht+lippen.. ik heb cetomacrogol creme... maar voor iedereen verschillend...

PS: mensen,ik zit nog steeds op 40 mg.. maar ik weeg 70 kg.. is het beter voor mij dat ik de laaste maand of laaste 2 maanden een boost geef en naar de 60/70 mg ga.. voor het geval de acne definitief verdwijnt.. of is dat een beetje teveel van het goeie?.. ik ben wel 15 jr.. dus wat jonger dan de meeste mensen hier.. of maakt je leeftijd niks uit voor je dosis..
pi_51751595
Hoi, ik zit nu al de hele week al jullie verhalen te lezen en dacht ik ga mijn verhaaltje hier nou ook maar eens neerzetten... mischien dat jullie nog tips hebben...

ik ben 23 jaar en ben nu sinds 3-07-2007 begonnen met roaccutane ik heb eerst een stoot kuur Prednison gehad van twee weken (lichte dosering) in combinatie met roaccutane20 mg, na twee weken Prednison mocht ik me Roa verhogen na 40mg, wat ik nu nog steeds slik, ik zie helaas alleen nog steeds geen verbetering, nou heb ik jullie verhalen gelezen en ik begrijp dat het tijd nodig heeft, ik gebruik nog wel steeds make up, (ik weet dat het slecht is), hebben jullie dit ook gedaan? Wel heb ik al last van droge lippen (is dit het teken dat het begint te werken?) als me bloed na de vakantie goed gekeurd is dan mag ik 60 mg gaan slikken, ik hoop dat dat wat meer resultaat boekt, maar goed geduld is een schone zaak.

Thanks voor jullie verhalen!

Liefs Melissa
  dinsdag 24 juli 2007 @ 11:10:26 #227
182751 MisterO
wispelvurig
pi_51777192
Shit, ik moet over 2 weken alweer stoppen.
Echt balen, ik wil niet
Wie zijn eigen weg gaat, kan door niemand ingehaald worden
pi_51875191
quote:
Op zondag 22 juli 2007 15:07 schreef Gelderland het volgende:
Verder heb ik gister weer eens de nodige alcohol gedronken 1 woord: heerlijk. Ik ben ongeveer 5 maanden nuchter geweest (wel eens een biertje gedronken maar nooit meer dan 2/3 per keer). Nu was ik gister een kleine week gestopt, dus maar eens mee gedronken met mijn vrienden. Maar na zo'n 10 biertjes voelde ik het toch al super hangen maar het was wel weer lekker/genieten. 1 nadeel: vandaag, de dag er na (zondag) brak
Echt in 7 van de 10 posts heb je het over bier drinken hahaha.
Geniet, en drink er eentje van mij.
quote:
Op zondag 22 juli 2007 16:03 schreef mstr_shiva het volgende:
En er zit 1 plek op mijn wang die er al zit tijdens de start van mijn kuur. Die plek is gaan ontsteken aan het begin van de kuur en na wat gepor kwam er vuil uit. Na een week was de plek veel minder dik en ik dacht eindelijk die gaat eens een keer weg. Nu, na 10,5 week, zit die kutplek er nog steeds. Als je er overheen wrijft dan voelt het niet als gewone huid maar alsof er nog iets van binnen ontstoken is, maar het doet geen zeer als je erover wrijft. Wel heeft het een donkerrode kleur net als een onsteking. Ik dacht eerst dat het een litteken was geworden maar zo voelt het gewoon niet aan. Het is nog steeds wat dikker dan de omliggende huid. Hoop erg dat die plek weggaat want het valt hard op zo midden op je wang. Kent iemand dit toevallig??
Ja, dat is de straf van het frummelen. Ik heb van dat soort plekken op mijn rug en borst. Eerst is het een bult gevuld met pus en als je dat dan eruit drukt, kan die lege holte zich weer gaan vullen met bloed, wanneer er adertjes zijn gesprongen. Dat bloed stolt dan onderhuids en laat een donkerrode, soms paarse plek achter die echt weken en weken tijd nodig heeft om te verdwijnen. Het beste is dus gewoon dit soort pukkels met rust te laten, maar ja, ik kon het ook niet. Ik dacht altijd: ach het zit op mijn rug, dat ziet toch niemand. Maar toen was het winter en nu is het zomer en ik durf nog steeds niet zonder shirt buiten te lopen.


_______________

Voor de lippen:

Na het douchen alle velletjes eraf wrijven met een handdoek en daarna meteen lekker insmeren met labello, purol, aquaphor, etc. Ik gebruik zelf labello en een aloe vera goedje waarvan ik nog steeds de naam niet weet, omdat ik het van een pot van thuis had overgelepeld in een kleiner potje. Ik zal dit weekend ff kijken hoe het heet. Het is in ieder geval belangrijk dat je blijft smeren, ook al zien je lippen er weer normaal uit. En trek die velletjes er niet af als ze droog zijn, want dan gaat het inscheuren.
Venco Dropmakers
pi_51881832
@meblitza: Voor mijn lippen gebruik ik labello, doe hier ong 5 dagen mee. Dus je kan wel nagaan dat de labello fabriekant blij met me is.
Als je droge lippen begint te krijgen is dat inderdaad het teken dat de roa begint aan te slaan. Het vervelende alleen is dat het een lange tijd nodig heeft om resultaat te boeken. Ik zit nu bijna op 12 weken en ik begin nu wel wat verbetering te zien ja, nog lang niet zoals ik het zou willen maar het wordt wel steeds beter en beter. Geduld hebben is erg belangrijk tijdens je kuur, zeker niet makkelijk maar probeer je er wel op in te stellen dat het gewoon tijd nodig heeft. Iig succes met je kuur verder en probeer positief te blijven denken, dat probeer ik ook.

@dropmix: heb gemixte gevoelens. Ben blij dak niet de enige ben die dit heeft maar vind het klote dat jij dit probleem ook kent.
Ook wel prettig dat je wist wat het precies was want mijn derma zei toen ik er naar vroeg zoiets van: ow das een litteken en het gaat wel een paar jaar duren voordat het weg is.
En dat terwijl hij er niet eens ff goed naar keek.
Verder is het voor mij ook lang geleden dak zonder shirt buiten ben geweest, denk zo rond de 4 jaar geleden. Dagje strand ofzo zit er voor mij niet in dus. Erg vervelend om steeds een andere smoes te moeten verzinnen voor de mensen die je meevragen

Heb gevraagd voor een verhoging van de dosis maar ik kreeg de derma niet te spreken. Ik kreeg een muts te spreken achter de balie daar die me doodleuk vertelde dat het gewoon niet mogelijk was en dat ze dat rechtstreeks van de derma te horen had gekregen. Leuk en aardig allemaal maar ik wil het gewoon van de derma zelf te horen krijgen, maar nee. De vent heeft het te druk en het is niet mogelijk om hem voor mijn afspraak (pas over een fucking maand) te spreken. Mijn vraag duurt amper langer dan een halve minuut maar das al te veel blijkbaar.
Mij werd geadviseerd om te bellen om te kijken of er iemand was uitgevallen voor mijn afspraak zodat ik eerder aan de beurt was. Ik aan de tel hangen paar dagen geleden, krijg balie-muts weer aan de lijn. Ze vertelt me dat ik lastig aan het doen ben, terwijl ik gewoon op een normale toon mijn verhaal doe, en gewoon moet wachten en kwakt daarna de hoorn erop. Ik ben niet snel kwaad maar het was maar goed dat dit over de telefoon was en dat ik niet voor haar stond. Was echt in staat geweest om haar over die balie te trekken, stomme trut. Dus zit nu nog iig een maand op 60 mg per dag.
pi_51894654
KLAARRRRR, al twee weken van de ROA af!! M'n lippen worden langzamerhand minder droog. Ik ben erg blij met het resultaat. Het enige minpuntje van m'n gezicht is die grove porien... maar dat is eigenlijk het minste van m'n problemen. Vorige kuur duurde het een maand of 3 voordat m'n gezicht echt 100% hersteld was van de ROA, en toen m'n huid dikker werk vielen m'n porien ook minder op. Waarschijnlijk gaat dat deze keer weer zo. dus HAPPY
  zaterdag 28 juli 2007 @ 20:30:03 #231
184597 Marjenda
www.roaccutanekuur.nl
pi_51921225
quote:
Op vrijdag 27 juli 2007 18:34 schreef emss het volgende:
KLAARRRRR, al twee weken van de ROA af!! M'n lippen worden langzamerhand minder droog. Ik ben erg blij met het resultaat. Het enige minpuntje van m'n gezicht is die grove porien... maar dat is eigenlijk het minste van m'n problemen. Vorige kuur duurde het een maand of 3 voordat m'n gezicht echt 100% hersteld was van de ROA, en toen m'n huid dikker werk vielen m'n porien ook minder op. Waarschijnlijk gaat dat deze keer weer zo. dus HAPPY
Hey fijn dat je van de ROA af bent en dat je blij met het resultaat bent !!!!!

Ik heb ook grove porien en dat is ook zo gebleven ook na mijn vorige 2 kuren, dus denk dat ik dat nu bij mij ook weer zo blijft. Weet jij of daar iets tegen te doen is ??

Groetjes en geniet van je mooie huidje !!!
  zaterdag 28 juli 2007 @ 20:33:08 #232
184597 Marjenda
www.roaccutanekuur.nl
pi_51921302
quote:
Voor mijn lippen gebruik ik labello, doe hier ong 5 dagen mee. Dus je kan wel nagaan dat de labello fabriekant blij met me is.
Ik kan je Aquaphor aanbevelen !! Ben nu een week aan de Aquaphor en het gaat heel goed met mijn lippen, niet meer dat trekkende droge gevoel. Natuurlijk moet ik nog wel regelmatig smeren maar niet meer zo heel vaak. Heb ook geen last meer van losse velletjes op mijn lippen en het velletje wordt weer wat "zachter".

Ik heb een paar extra tube-tjes gekocht dus als je het ook uit wilt proberen stuur mij even een mailtje.
  zaterdag 28 juli 2007 @ 20:40:44 #233
184597 Marjenda
www.roaccutanekuur.nl
pi_51921484
Even een update van mij:

Alweer op de helft van mijn 3 maanden kuur !! Alle kleine bobbeltjes die zich vorige week ineens spontaan op mijn kin en kaaklijn gevestigd hadden zijn gelukkig allemaal weer verdwenen. Deze week zijn er geen nieuwe pukkels bijgekomen (pfffff) ik voel er helaas wel eentje op mijn kin opkomen .... maar ja dat zien we wel weer..... en zolang het er eentje is .....

Verder zien mijn wangen er eigenlijk net zo uit als vorige week (zie fotootjes op mijn site). Ik smeer de rode plekjes af en toe in met Sudocrem. Op mijn voorhoofd en op mijn oorlelletjes (maffe plek he) heb ik zo af en toe wat kleine losse velletjes zitten.

Ben nu een week aan de Aquaphor en het gaat heel goed met mijn lippen, niet meer dat trekkende droge gevoel. Natuurlijk moet ik nog wel regelmatig smeren maar niet meer zo heel vaak. Ik heb een paar extra tube-tjes gekocht dus als je het ook uit wilt proberen stuur mij even een mailtje.

Afgelopen week redelijk wat last gehad van zere gewrichten en spieren. Vrijdag en zaterdag was dat gelukkig weer minder maar toen had ik weer last van een zeurend hoofd.

Op mijn hand had ik al last van een exeemplekje, vrijdag begon dat ineens erg te jeuken en ik heb eraan zitten krabben met als gevolg dat de hele bovenkant van mijn hand ineens onder blaasjes en bobbeltjes zaten en jeuken dat het deed .... AAAARGHHH ..... gelukkig is het nu weer minder, heb nu alleen wat nagelkrassen en kleine plekjes zitten.

Verder heb ik sinds deze week last van jeuk op m'n armen .... er zitten een paar (gelukkig) kleine exeemplekjes. Ik smeer ze in met TCA 0,1% in vaselinecetom creme (hormoonzalfje) van de dokter en dat helpt wel redelijk. Ik heb zo tot mijn 8ste, last van exceem gehad, denk dat daardoor tijdens een Roaccutanekuur de exceem bij mij weer een beetje terug komt. Had er ook last van tijdens mijn vorige 2 kuren. Na een aantal weken ging dat vanzelf weer over, maar kan me niet meer zo goed herinneren wanneer dat was.

Ook ben ik deze week vermoeider als anders terwijl ik niks bijzonders heb gedaan ofzo, ik viel gewoon voor de tv in slaap, dat is me deze week nu al 2 keer overkomen ....

Als ik zie hoe mijn wangen er 2 weken geleden uit zagen en hoe het ze er nu uit zien, neem ik die bijwerkingen wel voor lief, het is niet prettig maar wel goed mee te leven En ik zit nu op de helft dus deze komende 6 weken zal het hoop ik nog beter worden !!
pi_51923524
Hallo iedreen

Nauw ik zat de afgelopen maanden hier ook flink op het roa forum. ik ben nu net 3 weken klaar met men kuur heerlijk geen puisten geen droge klote lippen, geen vermoeid gevoel, en weer drinken, wel nog flink verbrand op vakantie maar was te verwachten

Ik heb 8 maanden 30 mg geslikt en resultaat is super helemaal geen puist meer en ze komen ook niet meer eigenlijk appart want kon me dit vroeger nooit voorstellen nu maar hopen dat het zo blijft ik heb altijd milde ance gehad ma na 5 jaar had ik er genoeg van.

voor iedreen die wil gaan beginnen schrik niet teveel van de bijwerking bedoel ik schrok me rot met dingen zoals haaruitval en derpresief achteraf komt dus heel weinig voor en het is het voor mij helemaal waard geweest.

Ow nog een tip voor de droge huid CETAPHIL HYDRATHERENDE LOTION 200 ML gewoon bij de aphotheek te bestellen top spul niet condogeen ook geen parfum speciaal voor huid onder dermatologische behandeling

verder iedreen suc 6 met zijn kuur en gewoon doorzetten (duurde bij mij ook 6 maanden voordat het echt werkte)
pi_51923951
quote:
Op zaterdag 28 juli 2007 20:40 schreef Marjenda het volgende:
Even een update van mij:
Komt me allemaal bekend voor duurt helaas lang voordat roa werkt en je krijgt id puisten op de mafste plekken oorlellen had ik ook of bijvoorbeeld mijn achterhoofd te vaag Ik kreeg van roa ook uitslag gelukkig was dat na 3 weken weer voorbij en toen nog een keer een week gehad 2x in heel mijn kuur dus. hele droge plekken en als je er wat op smeerde prikte het.

en de vermoeidheid is echt het vervelendeste ik versliep me zo vaak per week altijd moe als ik smorgens uit bed kwam maar nu na men kuur egt engrie bom gekregen
en gewoon doorzetten het duurt gewoon lang voordat roa werkt helaas
suc6
pi_51938075
Ik heb even gezocht naar dat alo vera wat ik sindskort op mijn lippen en droge plekjes smeer.
Het heet alo vera balsam:



Het is te koop bij van die euro-winkels of van die winkels die gespecialiseerd zijn in natuurproducten.

Labello heeft tegenwoordig ook een nieuwe, tenminste, ik heb hem nog nooit eerder gezien. Hydro care. Maar ik merk geen verschil met de originele.



Bij wondjes aan mijn lippen smeer ik met dit:



quote:
Op vrijdag 27 juli 2007 11:44 schreef mstr_shiva het volgende:
@dropmix: heb gemixte gevoelens. Ben blij dak niet de enige ben die dit heeft maar vind het klote dat jij dit probleem ook kent.
Ook wel prettig dat je wist wat het precies was want mijn derma zei toen ik er naar vroeg zoiets van: ow das een litteken en het gaat wel een paar jaar duren voordat het weg is.
En dat terwijl hij er niet eens ff goed naar keek.
Verder is het voor mij ook lang geleden dak zonder shirt buiten ben geweest, denk zo rond de 4 jaar geleden. Dagje strand ofzo zit er voor mij niet in dus. Erg vervelend om steeds een andere smoes te moeten verzinnen voor de mensen die je meevragen
Tja, het worden ook wel littekens. Uiteindelijk worden ze wit. Het is wel te behandelen met van die peelings, maar dat mag pas 1 jaar na je kuur en helemaal weg gaat het nooit. Maar het is altijd beter dan die gekleurde bulten.
Ik zwem gewoon met een t-shirt aan, want ik verband zogenaamd erg snel en zwembaden laat ik nog ff links liggen.
Venco Dropmakers
pi_51946832
ik heb ook altijd rode bultjes gehad op mn rug en borst maar tijdens mn kuur en vooral ook erna zijn deze zo goed als helemaal weg gegaan. je kan ze eigenlijk niet meer zien tenzij je heeeeel goed kijkt. ik ben nu net 2 weken gestopt ermee dus ik verwacht NOG meer verbetering.
pi_52002276
quote:
Op zondag 29 juli 2007 23:16 schreef Pattie het volgende:
ik heb ook altijd rode bultjes gehad op mn rug en borst maar tijdens mn kuur en vooral ook erna zijn deze zo goed als helemaal weg gegaan. je kan ze eigenlijk niet meer zien tenzij je heeeeel goed kijkt. ik ben nu net 2 weken gestopt ermee dus ik verwacht NOG meer verbetering.
ik had ook altijd op men ruig rode bultjes en puisten niet veel maar wel irritant nu na men kuur gewoon helemaal weg maar ben nu 3 weken gestopt en merk dat men huid nog steeds verbetert volgens mij bleef roa ook zoizo 2 maandne in je bloed nog ofzo naja laten we maar hopen dat 2de kuur niet nodig is
pi_52025421
Jeeeeee, ik mag weer! 5 maanden tussen de 10 en 40 mg geslikt, maar 3 weken geleden vond m'n dermatoloog het mooi geweest! Hij wilde kijken wat de zon in Portugal voor me zou doen, en in september mocht ik pas terugkomen bij 'm. Nou, die zon heeft dus helemaal niets gedaan, dus ben ik vandaag naar de huisarts gegaan, en die heeft me, na een heel verhaal, 40 mg, voor 2 maanden voorgeschreven. 2x daags 20.

M'n huid is zo goed als glad, alleen hier en daar wat lelijke rode vlekken. Ik zit nu op 3600 mg, over 2 maanden 2400 erbij, dus 6000 mg. Ik moet tot 7200. Dus over 2 maanden ben ik er bijna . Ik zal kijken of ik over een maand wat foto's in kan scannen...
  donderdag 2 augustus 2007 @ 12:37:29 #240
61776 MaddoxX
Like I care :')
pi_52042228
Ook wel kleine update hiero
Ben sinds zondag/maandag terug van vakantie
Lekker weer gehad Uiteraard verbrand eerste paar dagen
Gezicht was op de vakantie veel meer "schilferig" / "vellen" nja hier thuis hebk daar niet zo'n last van merk ik... zal wel door de hitte / uitdroging komen.
Verder is m'n gezicht stukken beter geworden krijg nu alleen wel van die "putjes" en de rode vlekken onderhuids beginnen echt langzaam weg te trekken
I have no rival, no man can be my equal. ♥
pi_52044547
Hallo Mensen,

Hier ben ik weer na een hele lange tijd weg te zijn geweest.... Ik ben inmiddels twee maanden gestopt met de Roakuur.... de ontstekingen waren allemaal zo goed als weg had nog wel van die rode plekjes (je kent het wel) maar na 1 maand kreeg ik een paar puistjes erbij (I was NOT amused!!!! ) maar die verdwenen gelukkig binnen een week weer.... nu 1 maand later (dus 2 maanden na mijn laatste pilletje) geen ontstekingen glad huidje (nog geen babyhuid omdat ik nog 3 rode plekjes heb )... maar de resultaten zijn geweldig (even drie keer afkloppen)... Als ik de foto's vergelijk dan zie ik het pas echt goed. Ik snap echt niet dat mensen zeiden dat mijn huid wel meeviel (voordat ik met Roa begon)... ze moeten echt blind zijn geweest!!!!!! Ik ben erg blij dat ik het gedaan heb! Mijn dermatoloog was ook erg tevreden met de resultaten en heeft gezegd dat het niet meer nodig is om terug te komen tenzij het echt terugkomt.... Op mijn vakantiebestemming was het tussen 42 en 50 graden heel veel zon (California en Vegas) en zelfs daar had ik geen last van uitbraken of droge huid dus ik hoop echt dat mijn huid genezen is!!!! Over 1 weekje ga ik naar Spanje (een echte lig-in-de-zon-vakantie) dan hoop ik dat deze 3 rode plekjes ook weggaan!!!

Ooh jah voor de dames... ik heb vr/tijdens/na Roa afwisselend make-up gebruikt(om te testen of er verschil was tussen de dagen van wel of geen make-up) ..... en mijn huid zag er beter uit in de periodes dat ik make-up gebruikte (dus 's avonds als ik het afhaalde waren sommige rode plekjes vervaagd of juist helemaal weg). Dit is wel een beetje logisch want als je je huid goed reinigt en even wacht (tot je porin sluiten) vervolgens foundation (wel een speciale van La Roche ==> deze paste het beste bij mij) op smeert wordt je huid beschermd tegen vuil van buiten (uitlaatgassen etc) en dringt het niet in je porin maar blijft het op je huidoppervlak zitten==> je wacht nl tot je porin sluiten....Dus ik heb geen nadelige effecten van make-up ondervonden maar dit kan natuurlijk voor iedereen anders zijn... Op dit moment gebruik ik (puur uit gewoonte) een dagcreme met een kleurtje van Lancme...voelt erg zacht aan op je huid en verbergt net die ( 3) rode vlekjes...verder komt de zon er gewoon doorheen dus wordt je ook nog bruin.....

Trouwens Ladysussy je gezicht ziet er geweldig uit!!!!! Ben erg blij voor je!

Groetjes!
pi_52049454
Hallo allemaal,

Ik ben nieuw hier..

Nu bijna 9 maanden Diane pil gebruikt tegen mijn acne.
Het werkt niet dus ik ga binnenkort naar de huisarts terug.
Vooor de Diane heb ik al veel geprobeerd, antibiotica (goed maar niet blijvend), cremes etc etc.
Waarschijnlijk zal het nu Roa worden.. alleen ik ben er een beetje bang voor, al die bijwerkingen!

Nu is mijn acne niet zo super erg.. maar psychisch lijd ik er wel erg onder.
Niet zonder make-up de deur uit (waar ik enkel met camoufleren serieus een uur mee bezig ben),
mensenschuw (voornamelijk mannen/jongens), huilbuien wanneer het erger wordt.
Ik voel me een totaal ander mens dan 4 jaar terug, wanneer het allemaal nog wel meeviel.
Doordat ik make-up opdoen wil vermijden ga ik als het niet echt nodig is niet meer de deur uit waardoor ik leuke activiteiten mis en minder doe met vrienden, mijn vriend lijdt daar mede onder.

Iemand tips?
  donderdag 2 augustus 2007 @ 21:20:48 #243
184597 Marjenda
www.roaccutanekuur.nl
pi_52056374
Hallo xxxsamxxx,

Allereerst welkom op dit forum. Ik begrijp helemaal hoe je je voelt !!

Als je al veel middelen hebt geprobeert om van de acne af te komen en niks echt heeft geholpen of maar tijdelijk, dan zou je inderdaad eens met je huisarts over een Roaccutanekuur kunnen praten. Het is echt een paardemiddel om van de acne af te komen.

Over de bijwerkingen, kan me voorstellen dat je er tegen op ziet, dat had ik ook voordat ik aan mijn eerste kuur begon, had "enge" verhalen gelezen, maar vergeleken bij alle verhalen die ik toen heb gelezen is het me echt meegevallen. En nu ben ik aan mijn derde kuur bezig, ik heb de "last van de bijwerkingen" er graag weer voor over om er van af te komen.

Het is geen prettig medicijn, maar als je ziet dat het helpt en je langzaam aan weer een mooi glad huidje krijgt neem je die bijwerkingen voor lief (tenminste ik wel).

Iedereen reageert weer anders weer anders op dit medicijn. De een heeft meer last van bijwerkingen dan de ander. Het hangt natuurlijk ook samen met de dosering Roaccutane die je per dag in moet nemen.

Stel je mag/kan/gaat aan de Roaccutane en je vind de bijwerkingen te heftig worden kan je natuurlijk altijd weer met je huisarts overleggen om de dosering aan te passen.

Meestal geldt wel hoe lager de dosering hoe minder bijwerkingen. Volgens de site van Roche (product Roaccutane) In het algemeen geldt: hoe hoger de dagdosering, hoe kleiner de kans dat acne terugkomt.

Succes !!

Groetjes,

Marjenda
pi_52061054
@ xxxsamxxx

Ik ben nieuw hier..

Iemand tips?


Ik ken je verhaal ben dan wel jongen maar ik had ook alles gebrobeert voor de roa. creme antibiotica ectra. Toen ik voor eerst de bijwerking zag schrok ik ook maar gelukkig valt het best mee je moet zoizo rekining houden dat je van bepaalde bijwerkingen last gaat krijgen maar daar is vaak wel wat tegen

Ik kreeg last van:
- Extreem droge Lippen: Mijn Oplossing: Aquphora (als je dat zo schrijft) Of pural gewoon veel smeren
- Schilferige droge huid: Mijn Oplossing: Cetaphil hydreatherende lotion 200 ml speciaal voor huid onder dermatologische behandeling en vooral niet condomgeen en geen parfum.
Vaak erg moe: De eerste 3 weken versliep ik me elke dag je went hier wel aan en gewoon eerder na bed gaan helaas valt er niet veel tegen te doen.
Niet drinken van alchol: Vaak discussie over geweest op fok je mag drinken maar met mate gewoon paar biertjes per week maar natuurlijk geen 10 op een avond beschadigt je lever
Uitslag in liche mate: Ging bij mij na 2 weken weer weg als je hier geen aanleg voor hebt valt dit wel mee
Rode en dunne huid: Mijn oplossing echt je eigen dwingen niet aan je huid te zitten want je huid is zo dun dat je het snel beschadigt
Bloedneuzen: hier had ik echt veel last van vaak zommaar uit het niets echt vervelend maar helaas ook niks aan te doen
Erg snel verbranden in de zon: Insmeren met hoge factor en niet teveel in de zon maar aangezien het geen geweldige zomer hier is en dalijk weer herfst word is dat minder een probleem ik had mijn kuur in de winter gedaan

De ernistige bijwerking staan bij mij ook in boekje bijvoorbeeld kans op haaruitval of derpressie zijn dermate klein. 1 op 100.000 ofzoits dacht ik
Kortom maak je niet meteen te druk tot nu toe heb ik bij iedreen op fok nog bijwerking gelezen zoals hierboven. En zoizo al de bijwerkingen die bij mezelf voorkwamen van hierboven zijn allemaal verdewenen na men kuur (nu 3 weken gestopt)

Mijn ance was ook niet super erg maar leed er inderdaad ook psychisch onder. Was er ook teveel mee bezig waardoor ik helemaal gestresst was. Nu totaal niet meer na 8 maandjes roa totaal clean nu 3 weken gestopt en men huid verbeterd nog steeds.
En totaal true door ance verander je ik ben nu al zoveel anders als eerst veel meer zelf verzekerd ectra maar al de dingen die je noemt minder activiteiten ectra had ik ook maar je moet gewoon doorzetten voor die kuur uiteindelijk werkt het allemaal bij mij wel pas naar 6 a 7 maanden dus je moet wel geduld hebben maar gewoon doorzetten

Kortom SUC6 en gewoon doorzetten want ook al heb je alles geprobeert roa werkt
pi_52106184
Hoi Marjenda en Jeltos,

Allereerst bedankt voor jullie reactie!
Erg lief..

Ik ben er nog niet helemaal uit wat ik wil doen..
Maar volgens mij heb ik nu de Diane niet werkt, zowat alles al wel gehad. Behalve roa.
Wachten tot het vanzelf weg gaat is ook geen optie, aangezien mijn oma en moeder er ook tot ver na hun 30e last van hebben gehad. Ben zelf nu 22.
Zelf heb ik al vanaf groep 8 enkele puistjes wat steeds erger werd. Vooral vanaf mijn 18e.
Dus beu ben ik het nu echt wel!

De grootste twijfel gaat toch nog wel over de 'troep' die het gewoon is voor je lichaam.
Andere bijwerkingen klinken inderdaad 'eng', maar die neem ik dan idd wel voor lief.
De vervelendste bijwerking zal vermoeidheid zijn denk ik.
In september moet ik mijn (herkansings!) stage lopen die ook fysiek best zwaar kan zijn.
En ik heb al zo'n moeite met opstaan smorgens!
Daarnaast hoop ik dan trouwens ook niet dat ik erge uitslag krijg, of dat ik mijn (dan dunne) huid ga kapot maken.
Eerder al eens een natuurlijke scrub creme gekregen van de huisarts die mijn gezicht alleen maar schilferig en rood maakte.

Maargoed,
Voor woensdag probeer ik een afspraak te maken bij de huisarts om hem erover te spreken.
Wellicht is er toch nog een andere optie..
En anders ga ik gewoon naar de dermatoloog om me te laten voorlichten en wellicht dat ik dan makkelijker een besluit kan nemen.

Bedankt voor de reactie en info!
Ik laat het wel weten wat ik doe..

Groetjes!
pi_52112704
quote:
Op zaterdag 4 augustus 2007 22:19 schreef xxxsamxxx het volgende:
..
Als je echt bang bent van de bijwerkingen, kan je natuurlijk ook 20 mg/dag slikken, dan zal je echt niets merken van de bijwerkingen, maar van het resultaat wel, het duurt alleen wat langer. Je kan ook doorbijten, 40-50 mg/dag (er vanuitgaand dat je rond de 60-70 kg weegt), dan zal je eerste 2-3 weken lam/ziek/zwak/misselijk zijn, maar daarna ben je blij dat je er doorheen gegaan bent, vanaf dan zie je alleen maar resultaat.

Ik kreeg van de week voor 't eerst een 'compliment' over het resultaat. Normaal waren het volwassenen (ouders, buren, kapster, oma) die er iets van zeiden, en opeens een meisje van school "Ziet er goed uit", wijzend naar d'r eigen wangen. Er waren wat meisjes om me heen die me pas een paar weken kennen, en dus niet weten hoe het eerst was, en die snapte echt niet waar het over ging, maar kwas allang blij om wat ze zei, dat ik het niet eens meer ging uitleggen het valt me op dat opeens veel meer meisjes met me willen afspreken om iets gezelligs te doen (vooral stappen), terwijl ze eerst niet naar me toe kwamen, en ik met m'n sjaal fungerende als boerka niet naar ze toe durfde te stappen.

Ook net, ik was weer met vriendinnen op stap, waar ik aan het begin van de kuur niet van had durven dromen dus ja, 2 woorden: "doe het!". Roa helpt echt, het duurt lang, maar als je na lang 'zwoegen' complimentjes krijgt, en jezelf eindelijk in de spiegel durft aan te kijken...

Op m'n pasfoto van een dikke maand na het begin van de kuur zie je minder huid dan acn, en voor een groot deel ook nog opengebarsten bultjes, waar dus ook bloed of een vaag vocht (lymfe heet dat??) uit komt... scary movie films zijn er niets mee gelukkig is dat intussen over

Ik ben (qua uiterlijk) nog nooit zo blij geweest, en zal alleen maar gelukkiger worden. Toen m'n huid 3-4 jaar geleden nog echt clean was, had ik er nog geen oog voor

pi_52112760
Ik heb Roaccutane gebruikt nu alweer vijf jaar geleden.

Ik ben (zo goed als) puist vrij. Had er echt heel erg veel last van.. Ik ben alleen last blijven houden van drogen lippen. Zelfs nu nog vallen de vellen er bijna vanaf en dat is echt pas na het gebruik van Roaccutane. Maar ik heb het er voor over. Het is een klote middel en ik heb vaak overwogen om te stoppen met het gebruik ervan maar de voordelen zijn zoveel groter dan de nadelen.
Nadat ik de kuur afgerond had kreeg ik nog wel vaak last van acne maar lang niet zoveel als daarvoor.
pi_52112780
@ Ikwilookwatzeggen:

Je bent dus gestopt met Roa, maar je hebt nog last van de droge lippen? Dan gebruik je zeker zo'n ontzettend commercieel geval als labello? Die staan erom bekend dat je er bijna niet mee kan stoppen. Probeer echt 2-3 dagen niets erop te smeren, ik weet dat het lastig is, maar het moet kunnen, daarna moet je er voortaan mee kunnen stoppen. Ik denk echt dat het een verslaving is geworden
pi_52112794
@ lennart12

Was het maar waar. Ik gebruik soms dagen niks maar als ik smeer dan is het met Blistex. Ik had van de Dermatoloog wel een ander veel beter werkend middel gekregen maar daar ben ik de naam van kwijt.
Maar feit is dat ik na het gebruik van Roaccutane de vellen van mijn lippen kan trekken. Mijn hele hoofdhuid lijkt trouwens uitgedroogd want ik heb sindsdien ook veel last van roos. ik weet niet of hier meer verhalen over zijn. (ik heb het topic niet doorgelezen) Maar alles beter dan een kop vol puisten.
pi_52112842
Ik heb de kuur trouwens wel netjes afgemaakt. Had er twee nodig.
pi_52125026
[quote]Op zondag 5 augustus 2007 05:00 schreef ikwilookwatzeggen het volgende:
@ ikwilookwatzeggen

Dat van je lippen is id nogal verneukt zeg maar voor je droge huid tip werkt 100%

Cetaphil Hydraterende Lotion
Eigenschappen
Cetaphil Hydraterende Lotion zorgt voor een snelle en duurzame vochtinbreng (hydratatie) van de bovenste lagen van de opperhuid. Tegelijkertijd wordt het natuurlijk vochtverlies van de huid verminderd. Cetaphil lotion is hypoallergeen, veroorzaakt geen mee-eters (‘niet-comedogeen’) en bevat geen parfum. Cetaphil Hydraterende Lotion is geschikt voor de droge huid en met name voor hydratatie van de gevoelige, kwetsbare huid veroorzaakt door een huidziekte, het gebruik van geneesmiddelen of dermatologische behandelingen.



Gewoon bij de drogist te kopen of bestelen 15 euro 200 ml maar heb het mijn hele kuur 8 maanden gebruikt en nu nog steeds het is gewoon zo super fijn spul teminste geen troep die niet goed werkt of met parfum ofzo
Greetz jeltos
pi_52131354
Thanx Jeltos! Ik zal er deze week eens naar op zoek gaan.
pi_52141387
Ben ik weer kwam laast oude foto van mij tegen damn wat gezicht had ik toen nauw hier even om mensen te overtuigen ROA WERKT GEWOON

Before


NU



let niet op de prachtige fotos maar zoals je kan zien totaal verschil
Overgingens heb ik nooit echt mega erge ance gehad maar gewoon mild en wou ervanaf na 5 jaar

[ Bericht 19% gewijzigd door Jeltos op 06-08-2007 15:53:16 ]
pi_52141494
Zijn dit niet 2 'na' foto's? Ik vind plaatje 1 al reuze meevallen
pi_52141964
quote:
Op maandag 6 augustus 2007 15:35 schreef lennart12 het volgende:
Zijn dit niet 2 'na' foto's? Ik vind plaatje 1 al reuze meevallen
nopez ik heb altijd milde ance gehad maar na 5 jaar ben je het gewoon beu had heel veel last van meeeters ook maar het gaat mij erom te laten zien dat roa gewoon werkt
pi_52142430
quote:
Op maandag 6 augustus 2007 15:35 schreef lennart12 het volgende:
Zijn dit niet 2 'na' foto's? Ik vind plaatje 1 al reuze meevallen
Zo ziet mijn bakkes er nu uit!

Ik sta er van te kijken dat de dermatoloog daar Roaccutane voor voorschrijft.

Het is een heftig middel en er zijn nog aan aantal andere medicijnen.
pi_52142525
quote:
Op maandag 6 augustus 2007 16:14 schreef ikwilookwatzeggen het volgende:

[..]

Zo ziet mijn bakkes er nu uit!

Ik sta er van te kijken dat de dermatoloog daar Roaccutane voor voorschrijft.

Het is een heftig middel en er zijn nog aan aantal andere medicijnen.
dat weet ik maar wat als je alles al geprobeert hebt en niks werkt werd niet zommaar door verwezen. Maar op die foto was ik overgens 3 maandne bezig met roa denk
  maandag 6 augustus 2007 @ 17:36:13 #258
184597 Marjenda
www.roaccutanekuur.nl
pi_52144555
@ Jeltos:
Zo jij hebt nu een mooi glad huidje zeg !!! Heb je ook geen rode plekjes etc meer ??
pi_52146160
quote:
Op maandag 6 augustus 2007 17:36 schreef Marjenda het volgende:
@ Jeltos:
Zo jij hebt nu een mooi glad huidje zeg !!! Heb je ook geen rode plekjes etc meer ??
jaah nog wel een paar gelukkig kleintje hopen dat die nog wegtrekken we zullen het zien maja ben gelukkig al erg tevreden zo
  maandag 6 augustus 2007 @ 19:12:31 #260
184597 Marjenda
www.roaccutanekuur.nl
pi_52146923
Dat kan ik me voorstellen !! GEFELICITEERD MET HET RESULTAAT !!!
  maandag 6 augustus 2007 @ 19:14:10 #261
184597 Marjenda
www.roaccutanekuur.nl
pi_52146975
Update van mij:

Na 7 weken roaccutane heb ik nog aardig wat rode plekjes op mijn wangen, als ik de foto's bekijk lijken het er wel meer als vorige week. Er is ook 1 bobbeltje te voorschijn gekomen waar denk ik een pukkel gaat komen, de huid er om heen voelt strak aan. Verder kwamen er deze week ineens 3 mee-eters meer naar de bovenkant, de rest van de mee-eters zit veel dieper in de huid. Zo op de oppervlakte heb ik ze nog niet eerder gehad, ik kon ze er heel makkelijk uitduwen, vandaar waarschijnlijk die extra rode plekjes..... Zou dat nu met alle mee-etertjes gebeuren .... dan heb ik er nog wel veel te gaan ..... (zie resultaat foto na 7 weken op mijn site)

Qua bijwerkingen valt het deze week wel mee, geen "off-day" gehad !!! GELUKKIG !!! Natuurlijk wel last van wat drogere lippen, maar met Aquaphor is het toch veel minder geworden, het bij mij echt heel goed !!

's Ochtends moet ik er aan denken om voorzichtig op te staan in verband met stijve rug en zere enkels, dan langzaam ff opgang komen, de rest van de dag gaat het dan goed. 's Avonds krijg ik, als ik wat langer heb gezeten, weer last van mijn rug en enkels. Als ik net in mijn bed lig is mijn rug ff vervelend, maar that's it, dus daar valt goed mee te leven !!

De exceemplek die ik vorige week op mijn hand had, is zo goed al verdwenen. Deze week zaten er wat kleine irritante exceemplekjes aan de binnenkant van mijn onderarmen. Maar die waren gelukkig na een paar keer smeren met het hormoonzalf snel weer verdwenen.

Verder zijn mijn nagels erg "broos", ze breken/scheuren snel. Heb ze nu maar helemaal kort geknipt, kan ik ook minder krabben aan die exceemplekjes :-)

Ik merk ook dat mijn huid nu veel "dunner" is. Had van de week een paar muggenbulten, daar had ik effies aan "gekriebelt" en ik had meteen een plek waar het eerste laagje huid vanaf was..... met als gevolg dat ik nu 3 mooie korsten heb zitten op arm en been ......

Ik ben nu al over de helft van mijn kuur en hoop dat de rode plekken en de nieuw opkomende pukkel snel verdwijnen !!
  dinsdag 7 augustus 2007 @ 09:39:38 #262
137346 Keramiekplaatser
Blauw gevleugelte
pi_52160308
Hoi

Ik heb in 2005 roaccutane gebruikt. Ik zat toen ook helemaal onder de puisten, vooral op mijn rug en in mijn nek, onder de kaalijn zeg maar. Een groot deel van mijn jeugd is ook verpest door die ellendige kutdingen. Ik ging nooit mee zwemmen met mooi weer, ik was met voetbal de enigste die thuis ging douchen etc, altijd een trui aan met capuchon, zodat de nek iets bedekt werd en de helft van de pukkels niet opviel, etc..

Na de roa kuur was ik dus weer helemaal clean en heb me daarna nooit zo goed gevoeld als toen. Geen onzeker gevoel meer, geen gedachtes meer van wat mensen van je zouden denken, geen schaamte meer, heerlijk!

Nu zijn die krengen dus zo'n 2 maand geleden weer behoorlijk terug gekomen onder de kaaklijn.
Dus ik ga morgenochtend weer naar de huisarts en proberen roaccutane te krijgen.
Als hij of eventeel de dermatoloog dit niet wil geven wil ik het desnoods bestellen via dokteronline, nou heb ik al even contact gehad met zo'n "internetarts" en die wil me die rommel niet opsturen tenzij ik ga bloedprikken en hem de resultaten geef. Kan ik zo naar de huisarts gaan en vragen of ik kan bloedprikken of???
pi_52161906
quote:
Op maandag 6 augustus 2007 15:31 schreef Jeltos het volgende:
Ben ik weer kwam laast oude foto van mij tegen damn wat gezicht had ik toen nauw hier even om mensen te overtuigen ROA WERKT GEWOON

Before
[afbeelding]

NU

[afbeelding]

let niet op de prachtige fotos maar zoals je kan zien totaal verschil
Overgingens heb ik nooit echt mega erge ance gehad maar gewoon mild en wou ervanaf na 5 jaar
hey, ik ben zelfs begonnen met een nog mindere hoeveelheid acne dan jou denk ik zelf.. maar hoelang heb je die kuur gevolgd en op welke mg?... heb je soms een boost erin gegeven of altijd blijven zitten op 1?
pi_52162083
quote:
Op dinsdag 7 augustus 2007 10:54 schreef armeenio het volgende:

[..]

hey, ik ben zelfs begonnen met een nog mindere hoeveelheid acne dan jou denk ik zelf.. maar hoelang heb je die kuur gevolgd en op welke mg?... heb je soms een boost erin gegeven of altijd blijven zitten op 1?
Hoi ik heb in totaal 8 maanden 30 mg gehad pas na 6 maanden ging het goed werken bij mij ik heb nooit een boost gehad omdat mijn derma vond dat het zo al goed genoeg werkte. En dat was ook zo maar ook bij lichte ance kan het langer duren voordat roa 100% werkt maar gewoon doorzetten
pi_52172945
quote:
Op dinsdag 7 augustus 2007 09:39 schreef Keramiekplaatser het volgende:

Nu zijn die krengen dus zo'n 2 maand geleden weer behoorlijk terug gekomen onder de kaaklijn.
Dus ik ga morgenochtend weer naar de huisarts en proberen roaccutane te krijgen.
Als hij of eventeel de dermatoloog dit niet wil geven wil ik het desnoods bestellen via dokteronline, nou heb ik al even contact gehad met zo'n "internetarts" en die wil me die rommel niet opsturen tenzij ik ga bloedprikken en hem de resultaten geef. Kan ik zo naar de huisarts gaan en vragen of ik kan bloedprikken of???
Hoi!

Nee dat kan niet. Ga gewoon naar de huisarts, leg hem het probleem voor en vraag of hij je wil doorverwijzen naar de Dermatoloog. Die zal bloedprikken en Roaccutane voorschrijven.
Zeker gezien je verleden lijkt me dat niet zo'n probleem. En als de Dermatoloog uiteindelijk vind dat het niet verstandig is om opnieuw aan de Roaccutane te gaan zal ik dat ook zeker niet doen.
pi_52173073
quote:
Op dinsdag 7 augustus 2007 11:01 schreef Jeltos het volgende:

[..]

Hoi ik heb in totaal 8 maanden 30 mg gehad pas na 6 maanden ging het goed werken bij mij ik heb nooit een boost gehad omdat mijn derma vond dat het zo al goed genoeg werkte. En dat was ook zo maar ook bij lichte ance kan het langer duren voordat roa 100% werkt maar gewoon doorzetten
ja, want ik moet een kuur van 6 maanden volgen met per dag 40 mg.. het is al super verbeterd maar nog niet de gewenste resultaat.. 'die gladde schone huid' .. en de laaste maand heeft ROA het wel laten zitten,geen verbeteringen, werd zelfs slechter als je het mij vraagt.. als ik me scheerde kwam er een brute uitslag boven men lippen terwijl ik voor de roa dat nooit had en ik overal tegen de haren in scheer en bij de andere plekken geen uitslag komt.... ik weet niet hoelang ik ermee bezig ben .. ong 2/3 maanden al gweest misschien?.. 10 aug heb ik weer een afspraak bij de derma.. ben wel vergete bloed te laten prikken.. ik drink toch geen alcohol niks.. dus 1x-tje missen is niet zo erg toch?
pi_52173309
quote:
Op dinsdag 7 augustus 2007 17:17 schreef armeenio het volgende:

[..]

ja, want ik moet een kuur van 6 maanden volgen met per dag 40 mg.. het is al super verbeterd maar nog niet de gewenste resultaat.. 'die gladde schone huid' .. en de laaste maand heeft ROA het wel laten zitten,geen verbeteringen, werd zelfs slechter als je het mij vraagt.. als ik me scheerde kwam er een brute uitslag boven men lippen terwijl ik voor de roa dat nooit had en ik overal tegen de haren in scheer en bij de andere plekken geen uitslag komt.... ik weet niet hoelang ik ermee bezig ben .. ong 2/3 maanden al gweest misschien?.. 10 aug heb ik weer een afspraak bij de derma.. ben wel vergete bloed te laten prikken.. ik drink toch geen alcohol niks.. dus 1x-tje missen is niet zo erg toch?
Iedereen zit hier moeilijk te doen over bloed prikken, ik heb 1x bloed geprikt om te weten wat m'n 'standaard waardes' waren, dat was nog vr de kuur, en 1x tussendoor omdat ik 0,5mg/kg niet eens aankon intussen zit ik op 0,65 mg/kg, en dat is gewoon opgebouwd zonder enige controle. Toen met 0,5mg/kg (30 mg) waren alle waardes trouwens gewoon 'in orde'.
pi_52173923
Zo inderdaad Jeltos wat een mooie huid heb je nu!!!
Ik had gezegd dat ik het niet super erg had maar zeker wel erger dan foto 1van jou.
Toen ik het zag dacht ik ook dat dat het resultaat was

Nou morgen naar de huisarts en dan vraag ik sowieso een doorverwijzing naar de derma.
ff voor laten lichten en dan begin ik er gewoon mee, ik zie wel wat er gebeurd..
Stoppen kan altijd.. maar op zich ben ik doorgaans wel een grote doorzetter.
Kben benieuwd!
  dinsdag 7 augustus 2007 @ 18:11:12 #269
184597 Marjenda
www.roaccutanekuur.nl
pi_52174319
quote:
Op dinsdag 7 augustus 2007 17:52 schreef xxxsamxxx het volgende:

Zo inderdaad Jeltos wat een mooie huid heb je nu!!!
Ik had gezegd dat ik het niet super erg had maar zeker wel erger dan foto 1van jou.
Toen ik het zag dacht ik ook dat dat het resultaat was

Nou morgen naar de huisarts en dan vraag ik sowieso een doorverwijzing naar de derma.
ff voor laten lichten en dan begin ik er gewoon mee, ik zie wel wat er gebeurd..
Stoppen kan altijd.. maar op zich ben ik doorgaans wel een grote doorzetter.
Kben benieuwd!
Haai,

Veel succes morgen bij de huisarts !! Laat je de "uitslag" even weten ?? :-)

Groetjes,

Marjenda
  dinsdag 7 augustus 2007 @ 23:52:01 #270
168006 Ladysusy
2B continued...
pi_52184605
Beste mensen,

Hierbij weer eens een berichtje van mij. Het gaat nog steeds perfect met mijn huid. Heel af en toen heb ik eens een heel klein puistje, maar die is ook zo weer weg (in minder dan een dag). Ik ben een beetje aan het rommelen met cremes. Ik heb nu de Normaderm van Vichy, die ik afwissel met een ongeparfumeerde dagcreme van Louis Widmer (DA drogist), die ook heel fijn is. Als ik vind dat mijn huid wat meer hydratatie nodig heeft kies ik voor die laatste, maar vind ik mijn huid even wat minder qua structuur (vergrote porin of dat hij wat onzuiver aan het worden lijkt) dan grijp ik naar de Vichy Normaderm. Ook gebruik ik af en toe de Differin gel, maar zeker niet elke avond. Ik vind het eigenlijk niet zo nodig op dit moment.

Verder zit ik uitstekend in mijn vel, echt heerlijk! Ik ben hard aan het sporten geslagen, ga echt minimaal 4 keer per week (meestal dagelijks) en nu na 5 weken kan ik het al goed zien aan mijn lichaam en merken aan mijn conditie!!! Bovendien zweet je dan veel als je sport en da's ook weer goed voor mijn huid, heb ik het idee. Ik doe vanalles: cardio, fitness, lesjes bodypump en combinaties daarvan. Het voelt echt super om weer eens zo bezig te zijn.

Jullie allemaal veel succes nog, doorzetten hoor! Het is het ontzettend waard allemaal. Ik ben blij dat ik er nu vanaf ben (voor zolang als dat duurt) maar mocht ik het weer terug krijgen, dan zal ik geen moment twijfelen om er weer mee te beginnen. En dan niet zo lang wachten als de vorige keer.

Ik heb vandaag nog een paar foto's gemaakt en die zal ik hieronder plaatsen. Ik wilde ze er ook onder zetten op de eerste pagina van dit topic (bij mijn andere foto's) maar dat bericht kan ik niet meer wijzigen??? Nouja dan maar hier. Mijn huid is nog wel iets verbeterd ten opzichte van 2 maanden terug. Ik heb echter nog wel steeds die witte vlekjes, die kleuren dus ook echt niet mee met de zon. Maar ik kan ermee leven.






en hier nog een tweetal foto's van mijn hele gezicht, eentje zonder make up (ik kom net terug van het sporten) en eentje waarbij ik me heb opgemaakt (en met opmaken bedoel ik tegenwoordig: een beetje losse poeder op mijn huid en verder oogmakeup en soms wat lipgloss... ik gebruik dus gn foundation meer op het moment, niet meer nodig ) Trouwens, op die tweede foto kun je ook goed zien dat ik mijn tanden heb gebleekt, dus nu is mijn gezicht naar mijn idee 'helemaal af' en ben ik dus eigenlijk zeer tevreden... eindelijk!!!!






Lieve groetjes van Susan x

[ Bericht 4% gewijzigd door Ladysusy op 07-08-2007 23:57:32 ]
  woensdag 8 augustus 2007 @ 09:07:15 #271
137346 Keramiekplaatser
Blauw gevleugelte
pi_52189079
quote:
Op dinsdag 7 augustus 2007 17:11 schreef ikwilookwatzeggen het volgende:

[..]

Hoi!

Nee dat kan niet. Ga gewoon naar de huisarts, leg hem het probleem voor en vraag of hij je wil doorverwijzen naar de Dermatoloog. Die zal bloedprikken en Roaccutane voorschrijven.
Zeker gezien je verleden lijkt me dat niet zo'n probleem. En als de Dermatoloog uiteindelijk vind dat het niet verstandig is om opnieuw aan de Roaccutane te gaan zal ik dat ook zeker niet doen.
Nou ben vandaag heen geweest en heb voor 4 weken Tetracycline gekregen. Hopen dat dat helpt, maar zal wel niet.
Ik heb het niet zo op lichte rotzooi, ga liever meteen aan het zware spul waarvan zeker is dat het werkt.
  woensdag 8 augustus 2007 @ 09:31:07 #272
168006 Ladysusy
2B continued...
pi_52189491
Ik weet niet hoe erg het bij jou is, maar als je op pagina 1 van dit topic kijkt kun je zien hoe ik eruit zag na 4 weken antibiotica. Maarja, het is nou eenmaal een feit dat dokters eerst iets anders willen / moeten hebben geprobeerd, voordat ze je op de roaccutane zetten. Succes ermee….
  woensdag 8 augustus 2007 @ 09:46:20 #273
137346 Keramiekplaatser
Blauw gevleugelte
pi_52189831
Ik zie het, dat spul heeft jou niet geholpen dus. Ik verwacht er ook niet te veel van.
Over 4 weken moet ik terug komen en als het dan niet beter is geworden, stuurt ie me hopelijk weer door
naar de dermatoloog.

Je laatste foto's zien er geweldig uit. Gewoon een milf nu
pi_52190107
quote:
Op dinsdag 7 augustus 2007 23:52 schreef Ladysusy het volgende:
Beste mensen,

Hierbij weer eens een berichtje van mij. Het gaat nog steeds perfect met mijn huid. Heel af en toen heb ik eens een heel klein puistje, maar die is ook zo weer weg (in minder dan een dag). Ik ben een beetje aan het rommelen met cremes. Ik heb nu de Normaderm van Vichy, die ik afwissel met een ongeparfumeerde dagcreme van Louis Widmer (DA drogist), die ook heel fijn is. Als ik vind dat mijn huid wat meer hydratatie nodig heeft kies ik voor die laatste, maar vind ik mijn huid even wat minder qua structuur (vergrote porin of dat hij wat onzuiver aan het worden lijkt) dan grijp ik naar de Vichy Normaderm. Ook gebruik ik af en toe de Differin gel, maar zeker niet elke avond. Ik vind het eigenlijk niet zo nodig op dit moment.

Verder zit ik uitstekend in mijn vel, echt heerlijk! Ik ben hard aan het sporten geslagen, ga echt minimaal 4 keer per week (meestal dagelijks) en nu na 5 weken kan ik het al goed zien aan mijn lichaam en merken aan mijn conditie!!! Bovendien zweet je dan veel als je sport en da's ook weer goed voor mijn huid, heb ik het idee. Ik doe vanalles: cardio, fitness, lesjes bodypump en combinaties daarvan. Het voelt echt super om weer eens zo bezig te zijn.

Jullie allemaal veel succes nog, doorzetten hoor! Het is het ontzettend waard allemaal. Ik ben blij dat ik er nu vanaf ben (voor zolang als dat duurt) maar mocht ik het weer terug krijgen, dan zal ik geen moment twijfelen om er weer mee te beginnen. En dan niet zo lang wachten als de vorige keer.

Ik heb vandaag nog een paar foto's gemaakt en die zal ik hieronder plaatsen. Ik wilde ze er ook onder zetten op de eerste pagina van dit topic (bij mijn andere foto's) maar dat bericht kan ik niet meer wijzigen??? Nouja dan maar hier. Mijn huid is nog wel iets verbeterd ten opzichte van 2 maanden terug. Ik heb echter nog wel steeds die witte vlekjes, die kleuren dus ook echt niet mee met de zon. Maar ik kan ermee leven.


[afbeelding]

[afbeelding]

en hier nog een tweetal foto's van mijn hele gezicht, eentje zonder make up (ik kom net terug van het sporten) en eentje waarbij ik me heb opgemaakt (en met opmaken bedoel ik tegenwoordig: een beetje losse poeder op mijn huid en verder oogmakeup en soms wat lipgloss... ik gebruik dus gn foundation meer op het moment, niet meer nodig ) Trouwens, op die tweede foto kun je ook goed zien dat ik mijn tanden heb gebleekt, dus nu is mijn gezicht naar mijn idee 'helemaal af' en ben ik dus eigenlijk zeer tevreden... eindelijk!!!!

[afbeelding]

[afbeelding]


Lieve groetjes van Susan x
hey ladysusy, hoe snel is de roa-medicijn uit jou lijf gegaan waardoor je je energie terug voelde komen.. en de uitdroging van de huid,kleur van de huid.. na hoeveel weken/maanden komen die terug na de roa kuur ?
  woensdag 8 augustus 2007 @ 10:15:24 #275
182751 MisterO
wispelvurig
pi_52190493
Ik heb een kuur gehad van 3 maanden en heb daarbij ontzettende droge lippen gehad. Nu ben ik er 1,5 week mee gestopt en mn lippen zijn weer helemaal gezond. Heerlijk!
Wie zijn eigen weg gaat, kan door niemand ingehaald worden
  woensdag 8 augustus 2007 @ 10:17:23 #276
168006 Ladysusy
2B continued...
pi_52190548
Hoi, de Roa blijft nog ongeveer 2 weken na het stoppen met innemen in je lichaam zitten en dat merk je ook. Je lippen blijven dus nog zo'n 2 weken droog en ook qua vermoeidheid merk je dat nog wel een beetje. Daarom moet je in die 2 weken ook nog een beetje oppassen met drank. Maar n die 2 weken merk je dat het met de dag beter gaat, althans dat was bij mij zo! Ineens waren die droge lippen verdwenen. Ook de energie voelde ik n die 2 weken elke dag verder mijn lijf terug instromen. Iedere dag ging dat beter. Je huid wordt weer wat vetter, maar dat gaat ook heel geleidelijk, net als je haar overigens. Je huidkleur verandert overigens niet na het stoppen met Roa, ik ben gewoon lekker bruin geworden in de vakantie
  woensdag 8 augustus 2007 @ 10:21:10 #277
182751 MisterO
wispelvurig
pi_52190651
quote:
Op woensdag 8 augustus 2007 10:17 schreef Ladysusy het volgende:
Hoi, de Roa blijft nog ongeveer 2 weken na het stoppen met innemen in je lichaam zitten en dat merk je ook. Je lippen blijven dus nog zo'n 2 weken droog en ook qua vermoeidheid merk je dat nog wel een beetje. Daarom moet je in die 2 weken ook nog een beetje oppassen met drank. Maar n die 2 weken merk je dat het met de dag beter gaat, althans dat was bij mij zo! Ineens waren die droge lippen verdwenen. Ook de energie voelde ik n die 2 weken elke dag verder mijn lijf terug instromen. Iedere dag ging dat beter. Je huid wordt weer wat vetter, maar dat gaat ook heel geleidelijk, net als je haar overigens. Je huidkleur verandert overigens niet na het stoppen met Roa, ik ben gewoon lekker bruin geworden in de vakantie
Oppassen met drank? dat wist ik niet eens
En qua energie niveau heb ik het ook nooit anders ervaren.
Wie zijn eigen weg gaat, kan door niemand ingehaald worden
  woensdag 8 augustus 2007 @ 10:21:38 #278
168006 Ladysusy
2B continued...
pi_52190663
Het houdt denk ik ook verband hoe hoog je dosis op het laatst was. Ik had een hele hoge dosis (60 mg per dag bij een gewicht van 53 kg) dus dan duurt dat wat langer voor het uit je lijf verdwenen is.
  woensdag 8 augustus 2007 @ 10:27:45 #279
168006 Ladysusy
2B continued...
pi_52190788
Hoe hoog was jouw dagdosis MisterO? Want vermoeidheid / lusteloosheid is wel zeker een vaak voorkomende bijwerking, alleen die hangt natuurlijk ook af van de hoogte van de dosis. En je wist niet dat je moest oppassen met drank tijdens Roa? Da's wel heel vreemd. Heeft niemand jou dat verteld en heb je dat ook op internet niet gelezen? Roa is nogal zwaar voor je lever om te verwerken en als je daar dan ook nog (veel) bij drinkt kan dit een leverbeschadiging opleveren.
  woensdag 8 augustus 2007 @ 11:18:02 #280
168006 Ladysusy
2B continued...
pi_52191997
quote:
Op woensdag 8 augustus 2007 09:46 schreef Keramiekplaatser het volgende:
Ik zie het, dat spul heeft jou niet geholpen dus. Ik verwacht er ook niet te veel van.
Over 4 weken moet ik terug komen en als het dan niet beter is geworden, stuurt ie me hopelijk weer door
naar de dermatoloog.

Je laatste foto's zien er geweldig uit. Gewoon een milf nu
Hmmm een 'milf' Ik moest ff googlen hoor, maar begrijp inmiddels dat ik dit als een compliment mag opvatten, h Tja, wat kan een mens opknappen in een half jaar tijd, dat zie ik zelf ook wel hoor. Als ik zo die foto's weer terug zie snap ik haast niet dat mijn eigen man nog zin in me had : Oh echt doodongelukkig voelde ik me...

Ik had overigens geen tetracycline maar erycycline ofzoiets als antibiotica, het werkte iig niet.

En ja, zo snel mogelijk naar de dermatoloog zou ik zeggen. Ik had zelf al een afspraak gemaakt met de derma zonder dat ik uberhaupt al een verwijzing van de huisarts had (na de 3e week tevergeefs AB slikken) en ik kon daar gelukkig snel terecht. De huisarts gaf me achteraf groot gelijk dat ik zo voortvarend had gehandeld.
pi_52195271
quote:
Op dinsdag 7 augustus 2007 17:52 schreef xxxsamxxx het volgende:

Nou morgen naar de huisarts en dan vraag ik sowieso een doorverwijzing naar de derma.
ff voor laten lichten en dan begin ik er gewoon mee, ik zie wel wat er gebeurd..
Stoppen kan altijd.. maar op zich ben ik doorgaans wel een grote doorzetter.
Kben benieuwd!
Welkom op dit forum sam! Als je er al zo lang last van hebt en je wilt er echt vanaf dan zou ik ckrz aan de roa gaan. Ben zelf ook 22 en heb er rond de 5 a 6 jaar echt last van. Van alles geprobeerd maar niks hielp Toen ik op internet las over roa heb ik het gelijk via mijn huisarts aangevraagd. Die stuurde me naar de derma en die schreef het me voor. Voor de bijwerkingen zou ik niet bang zijn, dit weegt in de verste verte niet op tegen het resultaat. Je leest soms de meest enge verschijnselen zoals haaruitval, depressie enz. Dit komt misschien voor bij 1 op de 100.000 dus probeer daar niet aan te denken.
Waar je (hoogst waarschijnlijk) mee te maken krijgt zijn: droge lippen, heel soms bloedneus, dunne huid, soms schilferige huid. Maar nogmaals dit weegt niet op tegen het resultaat. (zie fotos ladysusy/ jeltos bijv.)
Hoop dat je hier wat aan hebt en alvast veel succes gewenst met je toekomstige kuur...
pi_52195511
quote:
Op woensdag 8 augustus 2007 09:46 schreef Keramiekplaatser het volgende:
Ik zie het, dat spul heeft jou niet geholpen dus. Ik verwacht er ook niet te veel van.
Over 4 weken moet ik terug komen en als het dan niet beter is geworden, stuurt ie me hopelijk weer door
naar de dermatoloog.
Als ik jou was zou ik zelf een afspraak maken met de derma. Je kan er het best zo vroeg mogelijk bij zijn. Snap ook niet dat als je al een keer roa hebt geslikt dat je huisarts je dat tetra-middel geeft. Wil je niet ontmoedigen maar mijn ervaring is dat het geen ene fuck helpt . Enige middel dat wel wat doet is roa. Ik hoop iig dat je snel een nieuwe kuur kan krijgen via de derma ouwe. Veel succes man!!
  woensdag 8 augustus 2007 @ 14:13:11 #283
168006 Ladysusy
2B continued...
pi_52197175
quote:
Op woensdag 8 augustus 2007 13:17 schreef mstr_shiva het volgende:

[..]

Als ik jou was zou ik zelf een afspraak maken met de derma. Je kan er het best zo vroeg mogelijk bij zijn. Snap ook niet dat als je al een keer roa hebt geslikt dat je huisarts je dat tetra-middel geeft. Wil je niet ontmoedigen maar mijn ervaring is dat het geen ene fuck helpt . Enige middel dat wel wat doet is roa. Ik hoop iig dat je snel een nieuwe kuur kan krijgen via de derma ouwe. Veel succes man!!
Toch is dit niet zo heel gek hoor. Ik heb zelf meerdere malen Roa gebruikt in het verleden (dit was zelfs mijn 8e kuur), maar toen ik een paar jaar terug naar de derma ging voor een nieuwe kuur heeft hij me dit geweigerd en me afgescheept met een zalfje voor Rosacea (zlfs nadat hij me al 10 jaar had behandeld met Roa). De acne was op dat moment echter ook niet zo erg. Maar toen ik afgelopen november weer bij mijn huisarts terecht kwam heeft zij me ook weer eerst antibiotica voorgeschreven i.p.v. meteen naar de derma voor Roa. En ik? Ik had ergens natuurlijk ook stiekem de hoop dat het dit nu eens een keer wl zou helpen (je verandert tenslotte gedurende je leven en zo ook je lichaam, nam ik aan) zodat ik niet weer aan de Roa zou hoeven (want daar zag ik best wel weer tegenop). Je wist tenslotte maar nooit! Maar helaas, die AB mocht nog steeds niet baten, het werd alleen maar erger leek het wel Een eventuele volgende keer zal ik direct met Roa beginnen en me onder geen enkele voorwaarde meer laten afschepen met iets anders. Ik weet nu echt genoeg
  woensdag 8 augustus 2007 @ 14:18:54 #284
182751 MisterO
wispelvurig
pi_52197355
quote:
Op woensdag 8 augustus 2007 10:27 schreef Ladysusy het volgende:
Hoe hoog was jouw dagdosis MisterO? Want vermoeidheid / lusteloosheid is wel zeker een vaak voorkomende bijwerking, alleen die hangt natuurlijk ook af van de hoogte van de dosis. En je wist niet dat je moest oppassen met drank tijdens Roa? Da's wel heel vreemd. Heeft niemand jou dat verteld en heb je dat ook op internet niet gelezen? Roa is nogal zwaar voor je lever om te verwerken en als je daar dan ook nog (veel) bij drinkt kan dit een leverbeschadiging opleveren.
Ik heb 30mg pd genomen. Maar zowieso drink ik niet zo heel veel, ongeveer 5 glzen als ik uitga.
Waar ik nu mee zit, zijn de overgebleven putjes en littekens, die wil ik laten weghalen door middel van een behandeling of een creme/zalf. Als ik maar wist welke
Wie zijn eigen weg gaat, kan door niemand ingehaald worden
  woensdag 8 augustus 2007 @ 14:39:38 #285
168006 Ladysusy
2B continued...
pi_52198018
quote:
Op woensdag 8 augustus 2007 14:18 schreef MisterO het volgende:

[..]

Ik heb 30mg pd genomen. Maar zowieso drink ik niet zo heel veel, ongeveer 5 glzen als ik uitga.
Waar ik nu mee zit, zijn de overgebleven putjes en littekens, die wil ik laten weghalen door middel van een behandeling of een creme/zalf. Als ik maar wist welke
Met dergelijke behandelingen (dembrasie, chemische peeling etc.) moet je sowieso minstens een half jaar wachten als je Roa hebt gebruikt. Maar de dermatoloog kan je daar alles over vertellen! Ik heb zelf pas weer een afspraak staan in november en dan gaan we wel weer eens verder kijken, zei hij tegen me.

30 mg per dag is idd niet zoveel (ervan uitgaande dat je minstens het dubbele weegt) en dat zou verklaren dat je geen of weinig last van bijverschijnselen hebt gehad. Maar 3 maanden 30 mg per dag, is het daar dan wel helemaal mee weg gegaan? Want dan ben je niet aan die 120 mg/kg gekomen.
pi_52198458
quote:
Op woensdag 8 augustus 2007 14:13 schreef Ladysusy het volgende:

[..]

Toch is dit niet zo heel gek hoor. Ik heb zelf meerdere malen Roa gebruikt in het verleden (dit was zelfs mijn 8e kuur), maar toen ik een paar jaar terug naar de derma ging voor een nieuwe kuur heeft hij me dit geweigerd en me afgescheept met een zalfje voor Rosacea (zlfs nadat hij me al 10 jaar had behandeld met Roa). De acne was op dat moment echter ook niet zo erg. Maar toen ik afgelopen november weer bij mijn huisarts terecht kwam heeft zij me ook weer eerst antibiotica voorgeschreven i.p.v. meteen naar de derma voor Roa. En ik? Ik had ergens natuurlijk ook stiekem de hoop dat het dit nu eens een keer wl zou helpen (je verandert tenslotte gedurende je leven en zo ook je lichaam, nam ik aan) zodat ik niet weer aan de Roa zou hoeven (want daar zag ik best wel weer tegenop). Je wist tenslotte maar nooit! Maar helaas, die AB mocht nog steeds niet baten, het werd alleen maar erger leek het wel Een eventuele volgende keer zal ik direct met Roa beginnen en me onder geen enkele voorwaarde meer laten afschepen met iets anders. Ik weet nu echt genoeg
Ik ben voordat ik aan roa begon ook opgescheept met allerlei zalfjes en halfgare pillen zoals tetra, allemaal kansloze troep naar mijn mening Als ik zelf niet op internet had gekeken en iets over roa had gevonden dan had mijn huisarts me waarschijnlijk weer weg gestuurd met een of andere nutteloos middel Hij had zoiets van; hoort er allemaal bij in het leven en gaat vanzelf weg. Maar als je er rond de 5 a 6 jaar erg last van hebt dan geloof je daar niet echt meer in. ckr niet als het alleen maar erger wordt.

Ik ga trouwens als ik terug ben van mijn werk ook ff een par fotos uploaden, ben benieuwd wat jullie er van vinden.