abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zondag 27 mei 2007 @ 16:38:10 #101
4593 Marty
Digi-babe
pi_49823227
quote:
Op zondag 27 mei 2007 16:08 schreef Dragoljub het volgende:
Alleen die van Marty is echte cheesecake, de rest is van die troep!
Thanks!
quote:
[afbeelding]
Zo hoort het eruit te zien en niet anders!
Inderdaad!
Forza Juve!
  zondag 27 mei 2007 @ 17:00:27 #102
171241 justmattie
Oke, doei
pi_49824080
die cheesecake van Marty kan ik wel eens maken van de week, heb toch een week vrij
Je moet je het leven niet moeilijker maken dan strikt noodzakelijk
pi_49845133
quote:
Op zondag 27 mei 2007 16:36 schreef Bartjebart het volgende:

[..]

ja geopend van 9.32 tot 18.01 etc...
Ja ach dat ze grappig proberen te zijn maakt mij niet echt uit verder. Hun cheesecake is gewoon
  maandag 28 mei 2007 @ 13:32:16 #104
69880 Lief-visje
Krankzinnig Gewoon !!!
pi_49850025
volgende week maar eens heht recept van Marty en van Étoile maken.

En dan het verschil proeven.
Sometimes people write the things that they can't say !
Everyone has secrets !
  zaterdag 7 juli 2007 @ 20:54:32 #105
69880 Lief-visje
Krankzinnig Gewoon !!!
pi_51241254
Ik heb Marty's recept gebruikt voor een chocolade cheesecake heerlijk !!
Sometimes people write the things that they can't say !
Everyone has secrets !
  zondag 8 juli 2007 @ 13:04:49 #106
4593 Marty
Digi-babe
pi_51257361
Mooi zo!
Ik zal hem binnenkort ook weer eens maken.
Wat heb je toegevoegd en op welk moment in het recept om er een chocolade cheesecake van te maken?
Ja, natuurlijk chocolade, duh! Maar heb je cacao of pure chocolade of iets anders gebruikt?
Forza Juve!
  zondag 8 juli 2007 @ 15:59:17 #107
69880 Lief-visje
Krankzinnig Gewoon !!!
pi_51261579
Pure chocolade heb ik laten smelten toen een klein beetje toegevoegd aan het mengsel toen gebakken en toen die klaar was nogmaals chocolade erover heen en even in de koelkast laten afkoelen.
Sometimes people write the things that they can't say !
Everyone has secrets !
  zondag 8 juli 2007 @ 23:37:27 #108
164678 Schnabbeltje
schnabbel, schnabbel
pi_51276004
Zijn er geen winkels waar ze gewoon cheesecakes verkopen, behalve de restaurants?
pi_51283837
quote:
Op zondag 8 juli 2007 23:37 schreef Schnabbeltje het volgende:
Zijn er geen winkels waar ze gewoon cheesecakes verkopen, behalve de restaurants?
Koekela. www.koekela.nl
  maandag 9 juli 2007 @ 11:30:08 #110
4593 Marty
Digi-babe
pi_51285008
quote:
Op zondag 8 juli 2007 15:59 schreef Lief-visje het volgende:
Pure chocolade heb ik laten smelten toen een klein beetje toegevoegd aan het mengsel toen gebakken en toen die klaar was nogmaals chocolade erover heen en even in de koelkast laten afkoelen.
Oeh, lekker!
Zal ik binnenkort ook eens proberen!
Forza Juve!
pi_51285117
quote:
Op maandag 9 juli 2007 10:53 schreef n0a het volgende:

[..]

Koekela. www.koekela.nl
Oeh die hebben een niet verkeerd assortiment...
Ik keek naar jou, jij naar je brommertje; ik houd van jou, jij van je brommertje; jij brak mijn hart, ik jouw brommertje...
pi_51327464
Soort monchou taart is dat he?
Heerlijk, mijjn favoriet, samen met pure chocoladetaart.
Ik maak het altijd zelf, groot succes
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
pi_51338839
Ik las zowaar "cheeseshake". Drinkbare kaas.
pi_51355723
Gatver!
Waar zit jij met je gedachten
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
  Eurovisie Songfestival Queen maandag 16 juli 2007 @ 10:35:09 #115
163650 Greys
pi_51514486
quote:
Op maandag 9 juli 2007 10:53 schreef n0a het volgende:

[..]

Koekela. www.koekela.nl
Oh.... my.... God.....

Dat kende ik helemaal niet
A.s. zaterdagochtend sta ik bij Koekela te bestellen, for sure!!!!
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_51514523
Ik wil een cheesecake maken, maar dan niet zo'n kwarktaart, maar een reusachtige kaastostitaart. Tips?
  dinsdag 17 juli 2007 @ 09:07:49 #117
10616 werkeend
is een lief konijntje
pi_51548703
quote:
Op maandag 16 juli 2007 10:36 schreef Skic. het volgende:
Ik wil een cheesecake maken, maar dan niet zo'n kwarktaart, maar een reusachtige kaastostitaart. Tips?
stap 1 zou kunnen zijn de rest van het topic te lezen
#things i do to people i love shouldn't be allowed#
  dinsdag 17 juli 2007 @ 09:55:36 #118
165237 Leef
Sunny side up!
pi_51549607
sinds wanneer zeggen we inene geen "Kwarktaart" meer, maar cheesecake?
pi_51549761
Omdat sommige cheesecake met kaas en geen kwark gemaakt wordt?
pi_51550992
Omdat cheesecake iets anders is dan kwarktaart? Lees anders even een pagina terug.
  dinsdag 17 juli 2007 @ 11:07:09 #121
165237 Leef
Sunny side up!
pi_51551430
ben ik het niet mee eens. There's a thin line.. is kwark kaas? is mascarpone kaas? is roomkaas kaas? is creme fraiche kaas? is kefir kaas?

Het is allemaal in zekere mate bedorven melk. Wie bepaalt dan wat welke naam mag hebben en wanneer iets wel of niet "kaas" of "melk" of "kwark" of wat dan ook mag heten..
pi_51552103
http://www.genietenvanvers.nl/zuivel/kaas/kwark.php
quote:
Toch wordt in Nederland kwark niet gerekend tot de kaassoorten. Dat zie je al in de supermarkten waar kwark niet bij de kaas maar bij de zuivelproducten staat. Dat komt omdat in de Nederlandse wetgeving is geregeld, dat onder de naam kaas alleen "bewaarkaas" wordt verstaan.
Dus KWARK: kaas of geen kaas?
Als het maar een naampje is waarom heb je dan problemen met de naam cheesecake?
pi_51564448
quote:
Op dinsdag 17 juli 2007 11:07 schreef Leef het volgende:
ben ik het niet mee eens. There's a thin line.. is kwark kaas? is mascarpone kaas? is roomkaas kaas? is creme fraiche kaas? is kefir kaas?

Het is allemaal in zekere mate bedorven melk. Wie bepaalt dan wat welke naam mag hebben en wanneer iets wel of niet "kaas" of "melk" of "kwark" of wat dan ook mag heten..
Cheesecake is van die GEBAKKEN taart weetjewel
En kwarktaart is met gelatine.
  dinsdag 17 juli 2007 @ 21:28:43 #124
69880 Lief-visje
Krankzinnig Gewoon !!!
pi_51572819
Ik heb vorige week vrijdag nog cheesecake staan maken op mijn verjaardag men vond het erg lekker !
Sometimes people write the things that they can't say !
Everyone has secrets !
pi_51592084
Is de Cheesecakje van Marty gedoemd te mislukken met 450 gram Philadelphia ipv 500 gram? Er was namelijk niet meer in de supermarkt, maar wil 'm zo graag uitproberen
Smoke City - Underwater love
pi_51598833
Nestle heeft nu cheesecake ijs en die is ook behoorlijk lekker
  dinsdag 31 juli 2007 @ 15:47:31 #127
4593 Marty
Digi-babe
pi_51991507
quote:
Op woensdag 18 juli 2007 13:47 schreef HunnY het volgende:
Is de Cheesecakje van Marty gedoemd te mislukken met 450 gram Philadelphia ipv 500 gram? Er was namelijk niet meer in de supermarkt, maar wil 'm zo graag uitproberen
Ik heb een tijdje zonder internet gezeten en lees dit berichtje nu pas.
Is het nog gelukt? Ik denk het wel, toch?
Forza Juve!
  dinsdag 31 juli 2007 @ 18:07:37 #128
140869 lemonlime
Fruitig!!!
pi_51995249
Kwarkkruimeltaart (gebakken)
Kruimeldeeg:
125 gram boter, 250 gram bloem, 150 gram suiker, 1/2 pakje bakpoeder, 1 eidooier, 1 pakje vanille (of een mespunt gemalen vanillestokjes), sap van ½ citroen

Snijd de boter in kleine stukjes, doe deze in een kom en voeg de suiker, bloem met bakpoeder en de vanille aan toe, meng dit met een mixer op stand 1. Voeg de eidooier en de sap van de citroen aan toe en ga door met mixen. De deeg kruimelt vanzelf.

Beleg een bakblik met bakpapier en bestrooi het met ~ 2/3 van de deeg. Zet de blik in de voorverwarmde oven en bak de deeg in 10 - 20 min. goudbruin. Ga in die tijd aan de slag met de kwarkvulling.

Kwarkvulling: 750 gram Buterblomkwark (is 500 gram kwark + 250 ml geklopte slagroom), 3 eidooiers, 3 eiwitten, 200 gram suiker, geraspte schil van 1 citroen

Doe de Buterblomkwark, de eidooiers, de suiker en de geraspte citroen in een kom en klop het met een garde tot een cremige massa. Klop de eiwitten in een aparte kom zo stijf, dat ze niet uit een omgekeerde kom vallen en schep ze vervolgens door het kwarkmengsel.

Haal het bakblik uit de oven, laat het even afkoelen en verdeel de kwarkmassa over de voorgebakken taartdeeg. Strooi vervolgens de resterende kruimeldeeg over de kwarkvulling.

Zet het bakblik weer bij 180 ºC in de oven en laat de taart nog 45 min. bakken tot hij goudbruin is.

NB
- Gebruik een grote springvorm, anders stroomt alles over.
- Laat de taart goed koud worden in de koelkast!!
- kruimeltaart of kwarktaart = kwarkkruimeltaart =
bron
Proper names are scopally inert.
Normality is an invention of the power.
pi_52368909
Uit het grote dessertboek dat ik nog in de kast had staan.

Frambozenkwarktaart:

voor 8-10 personen:

250 gr zoete bischuts (ik ga hier bastonges voor gebruiken)
90 gr boter, gesmolten.

Vulling:
2 eetlepels gelatinepoeder
500 grmagere roomkaas, zacht gemaakt
80 ml citroensap
125 gr basterdsuiker
3 dl room, geklopt
250 gr bevroren frambozen
2 el basterd suiker extra.

1. Vet een springvormvan 23 cm doorsnee licht in en bekleed de bodem met bakpapier. Maal debiscuits in een keukenmachine en voeg de boter toe.Schep het mengsel in de springvorm en druk het steving opdebodem en tegen de wand. Zet de taartbedem 20 min. in dekoelkast tot hij steving is.

2.Doe 60 ml waterin een vuurvaste kom. Strooi de gelatine er in een gelijkmatige laag in en laat het sponzig worden. Breng een grote pan met circa 4 cmwater aan de kook.Haal hem van het vuur, zet de kom gelatine voorizchtingin het water en roer tot het opgelost is. Laat het afkoelen.

3.Klop de slagroom romig met de mixer, voeg het sap en de suiker toe en klop hetglad. Schep degeklote room en de helft van de gelatine er voorizhctig door.

4. pureer de frambozen en extra suiker in een keukenmachine. Haal depuree door een fijne nylonzeef ompitjes te verwijderen. Schepde resterende gelatine door het frambozenmengsel. Schep klodders kwarkmengselin de springvorm en vul de gaten met frambozen. Trek de 2 mengesls met een prikker of de punt van eenmes door elkaar. Zet de taart 4 uur in de koelkast of tot de vulling stijf is.Garneer eventueel met slagroom en frambozen.
pi_52377404
ik heb wel eens gezien dat ze panty's gebruiken als hele fijne zeef....
Je moet je het leven niet moeilijker maken dan strikt noodzakelijk
pi_52902572
Weet iemand nou al wat precies het verschil tussen cheesecake en kwarktaart is??
pi_52902690
quote:
Op zondag 2 september 2007 22:09 schreef Stansfield het volgende:
Weet iemand nou al wat precies het verschil tussen cheesecake en kwarktaart is??
volgens mij is er geen verschil...
Ik keek naar jou, jij naar je brommertje; ik houd van jou, jij van je brommertje; jij brak mijn hart, ik jouw brommertje...
pi_52902757
Maar bij sommige recepten moeten ze in de oven en andere moeten weer hard worden in de koelkast. Terwijl willekeurig de naam kwarktaart of cheesecake gebruikt wordt.
  vrijdag 7 september 2007 @ 20:25:44 #134
69880 Lief-visje
Krankzinnig Gewoon !!!
pi_53014440
Zondag ga ik weer een cheesecake maken
Sometimes people write the things that they can't say !
Everyone has secrets !
pi_53028429
Ik heb er wel eens kleine stukjes Nogat (dat witte spul) toegevoegd bij het kwark/slagroom, dit een tijdje laten staan en de smaak gaat dan heerlijk in de substantie zitten.. zoooo lekker nogat :p
pi_53060967
quote:
Op vrijdag 7 september 2007 20:25 schreef Lief-visje het volgende:
Zondag ga ik weer een cheesecake maken
en, issie gelukt?
  maandag 10 september 2007 @ 15:36:00 #137
153812 Frautie
Frautilicious
pi_53074530
Hoe groot is de bakvorm die jullie gebruiken? Gewoon 24 centimeter?
Assumption is the mother of all fuck ups
Everything you do, every single decision you make, either takes you a step closer or a step further away from your goal.
You either grow or you regress; nothing stands still.
  dinsdag 11 september 2007 @ 19:34:54 #138
69880 Lief-visje
Krankzinnig Gewoon !!!
pi_53103102
quote:
Op zondag 9 september 2007 22:38 schreef Perruche het volgende:

[..]

en, issie gelukt?
Ja helaas had ik geen fototoestel bij de hand ander had ik er even een foto van gemaakt
Sometimes people write the things that they can't say !
Everyone has secrets !
  dinsdag 11 september 2007 @ 19:35:49 #139
69880 Lief-visje
Krankzinnig Gewoon !!!
pi_53103126
quote:
Op maandag 10 september 2007 15:36 schreef Frautie het volgende:
Hoe groot is de bakvorm die jullie gebruiken? Gewoon 24 centimeter?
ik gebruik meestal 20 of 24 centimeter ligt eraan hoe dik ik hem wil hebben.
Sometimes people write the things that they can't say !
Everyone has secrets !
  vrijdag 14 september 2007 @ 17:06:19 #140
153812 Frautie
Frautilicious
pi_53176006
Ik heb 'm gemaakt volgens 't recept van Marty en hij's gelukt! Mijn eerste taart die gelukt is!

Heb een stukje geproefd en hij is lekker! Morgen is pas mijn junkdag, maar ik kan niet wachten
Assumption is the mother of all fuck ups
Everything you do, every single decision you make, either takes you a step closer or a step further away from your goal.
You either grow or you regress; nothing stands still.
  vrijdag 14 september 2007 @ 19:49:31 #141
62913 Blik
The one and Only!
pi_53179856
Ik ga hem binnenkort proberen voor mijn verjaardag.

Als ik het recept van Marty aan hou, wanneer zou ik dan eventueel witte chocola toe moeten voegen??
pi_53216011
quote:
Op dinsdag 14 augustus 2007 20:23 schreef Stansfield het volgende:
Uit het grote dessertboek dat ik nog in de kast had staan.

Frambozenkwarktaart:

voor 8-10 personen:

250 gr zoete bischuts (ik ga hier bastonges voor gebruiken)
90 gr boter, gesmolten.

Vulling:
2 eetlepels gelatinepoeder
500 grmagere roomkaas, zacht gemaakt
80 ml citroensap
125 gr basterdsuiker
3 dl room, geklopt
250 gr bevroren frambozen
2 el basterd suiker extra.

1. Vet een springvormvan 23 cm doorsnee licht in en bekleed de bodem met bakpapier. Maal debiscuits in een keukenmachine en voeg de boter toe.Schep het mengsel in de springvorm en druk het steving opdebodem en tegen de wand. Zet de taartbedem 20 min. in dekoelkast tot hij steving is.

2.Doe 60 ml waterin een vuurvaste kom. Strooi de gelatine er in een gelijkmatige laag in en laat het sponzig worden. Breng een grote pan met circa 4 cmwater aan de kook.Haal hem van het vuur, zet de kom gelatine voorizchtingin het water en roer tot het opgelost is. Laat het afkoelen.

3.Klop de slagroom romig met de mixer, voeg het sap en de suiker toe en klop hetglad. Schep degeklote room en de helft van de gelatine er voorizhctig door.

4. pureer de frambozen en extra suiker in een keukenmachine. Haal depuree door een fijne nylonzeef ompitjes te verwijderen. Schepde resterende gelatine door het frambozenmengsel. Schep klodders kwarkmengselin de springvorm en vul de gaten met frambozen. Trek de 2 mengesls met een prikker of de punt van eenmes door elkaar. Zet de taart 4 uur in de koelkast of tot de vulling stijf is.Garneer eventueel met slagroom en frambozen.
Deze staat nu in de koelkast. Zal wel ff een fototje maken.
pi_53251949




Erg goed gelukt. Wat meer gelatine gebruikt dan de vorige keren. Dus het werd wat stijver dan mijn vorige cheesecakes. Ook is deze wat minder zwaar dan mijn oreocheesecake die ik hiervoor gemaakt had.
  maandag 17 september 2007 @ 19:52:34 #144
69880 Lief-visje
Krankzinnig Gewoon !!!
pi_53251992
Ziet erg erg goed uit Stansfield !!
Sometimes people write the things that they can't say !
Everyone has secrets !
  donderdag 14 februari 2008 @ 18:03:44 #145
69880 Lief-visje
Krankzinnig Gewoon !!!
pi_56731612
Zo even een schopje !

Van de week heb ik deze cake gemaakt



zag er precies zo uit als op het plaatje

[ Bericht 4% gewijzigd door Muck op 15-02-2008 14:23:58 (plaatje gefixed) ]
Sometimes people write the things that they can't say !
Everyone has secrets !
pi_56732834
Zo die ziet er lekker uit. Maar zeker wel heel machtig??
  donderdag 14 februari 2008 @ 19:37:15 #147
69880 Lief-visje
Krankzinnig Gewoon !!!
pi_56733605
quote:
Op donderdag 14 februari 2008 18:59 schreef Stansfield het volgende:
Zo die ziet er lekker uit. Maar zeker wel heel machtig??
het valt opzich mee het is niet zo machtig dat je na 1 stukje vol zit.
Sometimes people write the things that they can't say !
Everyone has secrets !
  vrijdag 15 februari 2008 @ 11:40:42 #148
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_56745682
ik zie alleen geen plaatje....
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  vrijdag 15 februari 2008 @ 12:28:09 #149
69880 Lief-visje
Krankzinnig Gewoon !!!
pi_56746705
quote:
Op vrijdag 15 februari 2008 11:40 schreef Muck het volgende:
ik zie alleen geen plaatje....
vreemd ik wel
Sometimes people write the things that they can't say !
Everyone has secrets !
pi_56749129
quote:
Op vrijdag 15 februari 2008 12:28 schreef Lief-visje het volgende:

[..]

vreemd ik wel
omdat jij 'm zelf hebt geupload, ik zie ook niks
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_56749200
quote:
Op vrijdag 15 februari 2008 12:28 schreef Lief-visje het volgende:

[..]

vreemd ik wel
"Forbidden
You do not have permission to access this document.
--------------------------------------------------------------------------------
Web Server at thefuntimesguide.com"

Staat blijkbaar op een "afgesloten" deel van die site.
  vrijdag 15 februari 2008 @ 14:24:24 #152
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_56749409
vooruit, ik was in een soort van goede bui en heb je plaatje gefixed
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_56749454
quote:
Op donderdag 14 februari 2008 18:03 schreef Lief-visje het volgende:
Zo even een schopje !

Van de week heb ik deze cake gemaakt

[ afbeelding ]

zag er precies zo uit als op het plaatje
wil je daar het recept van posten?
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_56749910
Even op het kruisje klikken, pagina kopieren
  vrijdag 15 februari 2008 @ 19:34:15 #155
69880 Lief-visje
Krankzinnig Gewoon !!!
pi_56756397
Bij deze het recept


350 grams Oreo Cookies
80 grams butter, melted
375 grams block Philadelphia Cream Cheese, cubed and softened
1/2 cup caster sugar
1 teaspoon vanilla essence
1 cup thickened cream
3 teaspoons powdered gelatine, dissolved in 1/4 cup boiling water
200 grams Toblerone, white chocolate, melted and cooled

Place 250 grams of Oreo cookies into food processor. Process into fine crumbs. Add butter and process to combine. Press mixture into an 18 cm - 28 cm lamington tin lined with cling wrap. Refrigerate for 30 minutes.

Beat the Philadelphia cream cheese, sugar and vanilla until smooth. Then beat in the cream. Stir through the gelatine mixture and the melted toblerone white chocolate.

Chop remaining cookies, stir through remaining Philadelphia mixture and pour over the Oreo biscuit base. Cover and refrigerate until set. (I left it overnight) Cut into slices or squares to serve.
Sometimes people write the things that they can't say !
Everyone has secrets !
pi_56781492
Precies zoals een cheesecake hoort te zijn:

250 gram light Philadelphia cream cheese (of een andere magere roomkaas)250 ml condensed sweetened skim milk (ingedikte magere zoete melk - blikje) 2 eieren, gesplitst 250 gram kaakjes 125 gram gesmolten boter en de rasp van 1 citroen

Verwarm de oven voor op 180 graden. Maal de kaakjes fijn in de keukenmachine. Smelt de boter/margarine en vermeng met koekkruim. Bekleed een 22cm springvorm met bakpapier en druk het boter-kruimelmengsel op bodem en zijkanten. Druk stevig aan met je knokkels. Zet in de koelkast.

Bereidingswijze
1. Sla roomkaas en ingedikte melk met de mixer glad en luchtig.
2. Voeg citroensap en rasp toe.
3. Splits de eieren en voeg de eidooiers toe.
4. Sla de eiwitten stijf met de mixer en roer voorzichtig door het beslag.
5. Giet in de bereide vorm en bak boven in de oven gedurende 20 minuten of totdat een satehprikker er schoon uitkomt.

pi_56788915
Trouwens erg lekker bij naturel cheesecake: Rood fruit van Hak (nieuw en alleen bij AH verkrijgbaar)



en dan met name frambozen
  zondag 17 februari 2008 @ 14:06:08 #158
35464 Don_Tom
Leave the gun.Take the cannoli
pi_56790298
quote:
Op vrijdag 15 februari 2008 19:34 schreef Lief-visje het volgende:
Bij deze het recept


350 grams Oreo Cookies
80 grams butter, melted
375 grams block Philadelphia Cream Cheese, cubed and softened
1/2 cup caster sugar
1 teaspoon vanilla essence
1 cup thickened cream
3 teaspoons powdered gelatine, dissolved in 1/4 cup boiling water
200 grams Toblerone, white chocolate, melted and cooled

Place 250 grams of Oreo cookies into food processor. Process into fine crumbs. Add butter and process to combine. Press mixture into an 18 cm - 28 cm lamington tin lined with cling wrap. Refrigerate for 30 minutes.

Beat the Philadelphia cream cheese, sugar and vanilla until smooth. Then beat in the cream. Stir through the gelatine mixture and the melted toblerone white chocolate.

Chop remaining cookies, stir through remaining Philadelphia mixture and pour over the Oreo biscuit base. Cover and refrigerate until set. (I left it overnight) Cut into slices or squares to serve.
Die ga ik zeker proberen! Doet me denken aan de oreos and cream pie die je vroeger bij Denny's had (waarom ze die niet meer hebben is mij een raadsel!).
Trouwauto nodig?
Nordschleife 2006: 250 laps, 2007: 62,5 laps
BMW M3 Nurburgring project
  zondag 17 februari 2008 @ 14:18:15 #159
69880 Lief-visje
Krankzinnig Gewoon !!!
pi_56790550
quote:
Op zondag 17 februari 2008 12:50 schreef Trusten het volgende:
Trouwens erg lekker bij naturel cheesecake: Rood fruit van Hak (nieuw en alleen bij AH verkrijgbaar)

[ afbeelding ]

en dan met name frambozen
goeie tip ! ik binnenkort maar weer eens naar de winkel
Sometimes people write the things that they can't say !
Everyone has secrets !
  zondag 17 februari 2008 @ 14:24:53 #160
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_56790718
onvervalste lees graag nog een keer post
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
pi_56831880
Ik weet niet of deze vraag al geweest is (anders mijn excuses), maar is het mogelijk om bij de recept van Marty i.p.v. gewone koekjes, Oreo Cookies te gebruiken?
  dinsdag 19 februari 2008 @ 10:33:07 #162
165237 Leef
Sunny side up!
pi_56832194
der is maar 1 manier om daar achter te komen!
pi_56832536
quote:
Op dinsdag 19 februari 2008 10:33 schreef Leef het volgende:
der is maar 1 manier om daar achter te komen!
Zaterdag of zondag ga ik het voor het eerst proberen, deze of die andere (ik weet ff niet meer wie die had gepost) met Oreo's en witte chocola eroverheen.
Als het gelukt is, zal ik een foto posten
pi_56882214
quote:
Op maandag 21 mei 2007 17:08 schreef Marty het volgende:

Recept van Marty
[ afbeelding ]
Recept uitgeprint, Juweel gaat zsm aan de slag
pi_57073822
dat recept van die oreotaart hierboven heb ik ook wel eens gemaakt en hij was lekker man!!! Echt heerlijk, om je vingers bij op te eten maar hij was wel ontzettend machtig (veel roomkaas, veel slagroom)
Echt wel voor herhaling vatbaar!
Je bent nooit te oud om te leren....toch?
pi_57073864
Het recept dat op 15 feb gepost is bedoel je?
Ik keek naar jou, jij naar je brommertje; ik houd van jou, jij van je brommertje; jij brak mijn hart, ik jouw brommertje...
  woensdag 12 maart 2008 @ 20:31:32 #167
4593 Marty
Digi-babe
pi_57334797
Ik zal hem binnenkort zelf ook weer eens maken! Mjam!
Forza Juve!
  donderdag 13 maart 2008 @ 10:50:17 #168
60759 Bertjeee
Irchulp-fan
pi_59050351
Ik heb het recept gevonden van de originele New Yorkse Junior's cheesecake ( http://www.juniorscheesecake.com ), deze wil ik binnenkort eens gaan maken.

Heb de ingrediënten naar Nederlandse maten omgerekend en de cups afgemeten en gewogen en kwam op de onderstaande hoeveelheden uit voor de vulling (de cake maak ik ws. dit keer van kant-en-klaar cakemix )

4 (8-ounce) packages regular cream cheese, at room temperature = 900 gram roomkaas (= 5 pakjes Philadelphia?)
1 2/3 cups granulated sugar = 400 gram kristalsuiker
1/4 cup cornstarch = 30 gram maïzena
1 tablespoon vanilla extract = eetlepel vanillearoma van Dr. Oetker
2 extra-large eggs = 3 gewone eieren
3/4 cup heavy whipping cream = 175 ml slagroom

Zit ik zo een beetje in de goede richting? Vooral de 400 gram suiker vind ik wel erg veel!
  maandag 2 juni 2008 @ 15:15:52 #170
70514 littledrummergirl
voor uw vrijmibo
pi_59070420
maareehm is er verschil tussen cheesecake en kwarktaart, ja toch?
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_59071184
quote:
Op maandag 2 juni 2008 15:15 schreef littledrummergirl het volgende:
maareehm is er verschil tussen cheesecake en kwarktaart, ja toch?
cheesecake wordt gebakken en kwarktaart niet (volgens mij )
pi_59071636
quote:
Op maandag 2 juni 2008 15:15 schreef littledrummergirl het volgende:
maareehm is er verschil tussen cheesecake en kwarktaart, ja toch?
Nope..
quote:
Cheesecakes can be made of ricotta cheese, havarti, quark, twaróg, or, more usually, cream cheese. Other ingredients such as sugar, eggs, cream and fruit are often mixed in as well. Flavorings such as vanilla or chocolate may be added, and a fruit topping, like strawberries, is frequently added.
pi_59071669
quote:
Op maandag 2 juni 2008 15:48 schreef Tourniquet het volgende:
cheesecake wordt gebakken en kwarktaart niet (volgens mij )
http://www.ah.nl/recepten/recipe.jsp?id=180570
pi_59072284
Nouja, iig kan een cheesecake van allerlei soorten zachte kaas gemaakt worden en een kwarktaart alleen van kwark.
  maandag 2 juni 2008 @ 17:30:10 #175
70514 littledrummergirl
voor uw vrijmibo
pi_59073421
quote:
Op maandag 2 juni 2008 16:37 schreef Tourniquet het volgende:
Nouja, iig kan een cheesecake van allerlei soorten zachte kaas gemaakt worden en een kwarktaart alleen van kwark.
kijk dat is pas een verschil

denk ook dat kwarktaart vaak gezonder is

Heb een keer cheesecake op van de starbucks ( lemon ofzo geloof ik ) en dat was niet zo heel spannend, geef mij maar zelfgemaakte kwarktaart dan
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_59076021
quote:
Op zondag 1 juni 2008 16:15 schreef Tourniquet het volgende:
Ik heb het recept gevonden van de originele New Yorkse Junior's cheesecake ( http://www.juniorscheesecake.com ), deze wil ik binnenkort eens gaan maken.

Heb de ingrediënten naar Nederlandse maten omgerekend en de cups afgemeten en gewogen en kwam op de onderstaande hoeveelheden uit voor de vulling (de cake maak ik ws. dit keer van kant-en-klaar cakemix )

4 (8-ounce) packages regular cream cheese, at room temperature = 900 gram roomkaas (= 5 pakjes Philadelphia?)
1 2/3 cups granulated sugar = 400 gram kristalsuiker
1/4 cup cornstarch = 30 gram maïzena
1 tablespoon vanilla extract = eetlepel vanillearoma van Dr. Oetker
2 extra-large eggs = 3 gewone eieren
3/4 cup heavy whipping cream = 175 ml slagroom

Zit ik zo een beetje in de goede richting? Vooral de 400 gram suiker vind ik wel erg veel!
Ik denk dat er wel ergens een rekenfout zit;

Als je ervan uit gaat dat de maizena klopt dan kun je daarmee verder rekenen:
1/4e cup = 30gr > 1 cup = 120gr

Wat de suiker betreft heb je dan 1 cup = 120 gr. 2/3e cup = 80 gram. Dus in totaal zou er dan 200 gram suiker in moeten.
Ik keek naar jou, jij naar je brommertje; ik houd van jou, jij van je brommertje; jij brak mijn hart, ik jouw brommertje...
pi_59076426
quote:
Op maandag 2 juni 2008 19:23 schreef Bartjebart het volgende:

[..]

Ik denk dat er wel ergens een rekenfout zit;

Als je ervan uit gaat dat de maizena klopt dan kun je daarmee verder rekenen:
1/4e cup = 30gr > 1 cup = 120gr

Wat de suiker betreft heb je dan 1 cup = 120 gr. 2/3e cup = 80 gram. Dus in totaal zou er dan 200 gram suiker in moeten.
Nee dat klopt niet want maïzena is veel lichter dan suiker.
1/4 cup = 60 ml
1 2/3 cup = 400 ml

Als je de suiker en maïzena in een maatbeker afmeet en daarna weegt kom je uit op ongeveer 30 gram maïzena en 400 gram suiker.

De taart staat inmiddels in de oven, dus ik laat wel weten hoe het resultaat is!
pi_59198700
Cheesecake!
Ik hou er echt van om (allerlei soorten) taart te maken/bakken whatever, en dit dus ook.
Mijn gewone cheesecake is altijd perfect (maak ook wel eens witte chocolade, frambozen en citroen), binnenkort maar eens een gewone chocolade proberen..
  zondag 8 juni 2008 @ 18:04:59 #179
171890 Chicolate
Chemicals
pi_59224082
Al een paar keer cheesecake gemaakt, heerlijk spul . Lekkerste vind ik nog steeds deze:



Recept: http://www.kokeneten.be/2007/09/03/cheesecake
Op maandag 4 juli 2011 21:37 schreef MariaEtcetera het volgende:[/b]
*O* Go Chico, go Chico, itchaburpday, go Chico 8-)
  zondag 8 juni 2008 @ 18:11:15 #180
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_59224259
ziet er goed uit
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  zondag 8 juni 2008 @ 18:31:51 #181
171890 Chicolate
Chemicals
pi_59224714
quote:
Op zondag 8 juni 2008 18:11 schreef Muck het volgende:
ziet er goed uit
Hij smaakt nog veel beter , want de foto was half mislukt.

Hier zie je iets beter de laagjes:


* krijgt spontaan weer zin om nog een cheesecake te bakken
Op maandag 4 juli 2011 21:37 schreef MariaEtcetera het volgende:[/b]
*O* Go Chico, go Chico, itchaburpday, go Chico 8-)
pi_59440802
Lekker met die dubbele laag! Volgende week vrijdag vier ik m'n verjaardag/geslaagd feestje. En ja hoor, de familie verzoekt me allemaal heel vriendelijk om geen taart te halen, maar cheesecake te bakken!
Dat wordt donderdag dus in de keuken staan..
Maar, vraagje: waar kopen jullie tegenwoordig nog de kant-en-klare kruimelbodems van Dr. Oetker? Ik kan ze nergens vinden, en het is wel zo makkelijk als ik er veel moet maken

Edit: Ik heb ze gevonden!

[ Bericht 11% gewijzigd door ecstasy op 17-06-2008 15:34:56 ]
pi_59440936
Een bodem is toch niet het meeste werk bij een cheesecake??
pi_59445396
quote:
Op maandag 16 juni 2008 19:59 schreef Stansfield het volgende:
Een bodem is toch niet het meeste werk bij een cheesecake??
Nee klopt, maar ik kan eigenlijk ook geen enkel koekje vinden die net zo lekker smaakt als een kant-en-klare bodem
pi_59445651
quote:
Op maandag 16 juni 2008 22:16 schreef ecstasy het volgende:

[..]

Nee klopt, maar ik kan eigenlijk ook geen enkel koekje vinden die net zo lekker smaakt als een kant-en-klare bodem
Bastognes! Die zijn heerlijk in de bodem .
Op maandag 4 juli 2011 21:37 schreef MariaEtcetera het volgende:[/b]
*O* Go Chico, go Chico, itchaburpday, go Chico 8-)
pi_59445779
quote:
Op maandag 16 juni 2008 22:24 schreef Chicolate het volgende:

[..]

Bastognes! Die zijn heerlijk in de bodem .
Jaaaa, die vind ik ook heerlijk, alleen vind m'n moeder die niet zo lekker
  maandag 16 juni 2008 @ 22:28:32 #187
22754 Steve-O
Sarcasm-O
pi_59445817
Wat is nu het verschil tussen cheescake en de kwarktaart die ikzelf al erg lekker vind ? Ze zien er namelijk hetzelfde uit.
I'm sick of all this pooping stuff i'm getting my buttcheeks pierced together .
pi_59448637
Op zich he... wordt je vraag al beantwoord als je even terug leest
Ik keek naar jou, jij naar je brommertje; ik houd van jou, jij van je brommertje; jij brak mijn hart, ik jouw brommertje...
pi_61068366
Deze heb ik laatst gemaakt Blueberry vanille cheesecake




Recept is van Jamie Oliver.

Binnenkort ga ik een mango cheesecake proberen te maken, maar dan heb ik mango puree nodig, waar kan ik dat vinden?
pi_61068480
Dit ga ik binnenkort ook eens proberen.
pi_61069997
quote:
Op zaterdag 23 augustus 2008 18:30 schreef New_Territories het volgende:
Deze heb ik laatst gemaakt Blueberry vanille cheesecake

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Recept is van Jamie Oliver.

Binnenkort ga ik een mango cheesecake proberen te maken, maar dan heb ik mango puree nodig, waar kan ik dat vinden?
Ziet er goed uit zeg. In welk boek van Jamie staat dit als ik vragen mag?
pi_61071396
"Koken met Jamie. Ik durf te wedden dat ik van jou een chefkok kan maken."

Leuk boek, er staan niet alleen maar recepten in, maar hij leert je ook hoe en wat.
pi_61268072
Zoals beloofd zou ik een mango cheese cake maken, zie hier het resultaat!



Deze is niet gebakken, maar met gelatine gemaakt. :-)
pi_61268160
Ik wilde vandaag Marty's recept proberen maar ik heb geen geraspte citroenschil. Is er een alternatief? En ik heb geen biscuitjes in huis maar die kan ik kopen in de nachtwinkel.
pi_61268602
Bij Marty staat ook maar 2 gram citroenschil... proef je denk ik bijna niet. Ik had in die van mij citroen en sinaasappelschil gebruikt, ik vond het persoonlijk niet zo lekker en zal het volgende eruit laten. Die recept van Marty lijkt trouwens een beetje op die van Jamie Oliver.

Je kan digestive of bastogne koekjes gebruiken, ik heb bij die mango cheese cake ook nog chocola in de koekjes gemixed :-)
pi_61269342
quote:
Op zondag 31 augustus 2008 16:35 schreef New_Territories het volgende:
Zoals beloofd zou ik een mango cheese cake maken, zie hier het resultaat!
Receptje? Ziet er heerlijk uit! En hoe ben je uiteindelijk aan de mangopuree gekomen?
pi_61269456
Ik zal het recept een keertje posten. Ik had maar 80 gram mangopuree nodig, dus ik heb een mango gesneden en met een vork geprakt, haha
pi_61270886
Zo. Alle benodigdheden in huis. Ik ga beginnen.
pi_61271083
Cool, maak een foto van het eindresultaat!
pi_61271862
Ik heb per ongelijk citroenextract gekocht, in plaats n vanille. Dat wordt dus een citroen-cheesecake. Gelukkig levert dat geen probleem op verder.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')