Thanks!quote:Op zondag 27 mei 2007 16:08 schreef Dragoljub het volgende:
Alleen die van Marty is echte cheesecake, de rest is van die troep!
Inderdaad!quote:[afbeelding]
Zo hoort het eruit te zien en niet anders!
Ja ach dat ze grappig proberen te zijn maakt mij niet echt uit verder. Hun cheesecake is gewoonquote:Op zondag 27 mei 2007 16:36 schreef Bartjebart het volgende:
[..]
ja geopend van 9.32 tot 18.01 etc...
Koekela. www.koekela.nlquote:Op zondag 8 juli 2007 23:37 schreef Schnabbeltje het volgende:
Zijn er geen winkels waar ze gewoon cheesecakes verkopen, behalve de restaurants?
Oeh, lekker!quote:Op zondag 8 juli 2007 15:59 schreef Lief-visje het volgende:
Pure chocolade heb ik laten smelten toen een klein beetje toegevoegd aan het mengsel toen gebakken en toen die klaar was nogmaals chocolade erover heen en even in de koelkast laten afkoelen.![]()
![]()
Oeh die hebben een niet verkeerd assortiment...quote:
Oh.... my.... God.....quote:
stap 1 zou kunnen zijn de rest van het topic te lezenquote:Op maandag 16 juli 2007 10:36 schreef Skic. het volgende:
Ik wil een cheesecake maken, maar dan niet zo'n kwarktaart, maar een reusachtige kaastostitaart. Tips?
Als het maar een naampje is waarom heb je dan problemen met de naam cheesecake?quote:Toch wordt in Nederland kwark niet gerekend tot de kaassoorten. Dat zie je al in de supermarkten waar kwark niet bij de kaas maar bij de zuivelproducten staat. Dat komt omdat in de Nederlandse wetgeving is geregeld, dat onder de naam kaas alleen "bewaarkaas" wordt verstaan.
Dus KWARK: kaas of geen kaas?
Cheesecake is van die GEBAKKEN taart weetjewelquote:Op dinsdag 17 juli 2007 11:07 schreef Leef het volgende:
ben ik het niet mee eens. There's a thin line.. is kwark kaas? is mascarpone kaas? is roomkaas kaas? is creme fraiche kaas? is kefir kaas?
Het is allemaal in zekere mate bedorven melk. Wie bepaalt dan wat welke naam mag hebben en wanneer iets wel of niet "kaas" of "melk" of "kwark" of wat dan ook mag heten..
Ik heb een tijdje zonder internet gezeten en lees dit berichtje nu pas.quote:Op woensdag 18 juli 2007 13:47 schreef HunnY het volgende:
Is de Cheesecakje van Marty gedoemd te mislukken met 450 gram Philadelphia ipv 500 gram? Er was namelijk niet meer in de supermarkt, maar wil 'm zo graag uitproberen![]()
volgens mij is er geen verschil...quote:Op zondag 2 september 2007 22:09 schreef Stansfield het volgende:
Weet iemand nou al wat precies het verschil tussen cheesecake en kwarktaart is??
en, issie gelukt?quote:Op vrijdag 7 september 2007 20:25 schreef Lief-visje het volgende:
Zondag ga ik weer een cheesecake maken![]()
![]()
Ja helaas had ik geen fototoestel bij de hand ander had ik er even een foto van gemaaktquote:
ik gebruik meestal 20 of 24 centimeter ligt eraan hoe dik ik hem wil hebben.quote:Op maandag 10 september 2007 15:36 schreef Frautie het volgende:
Hoe groot is de bakvorm die jullie gebruiken? Gewoon 24 centimeter?
Deze staat nu in de koelkast. Zal wel ff een fototje maken.quote:Op dinsdag 14 augustus 2007 20:23 schreef Stansfield het volgende:
Uit het grote dessertboek dat ik nog in de kast had staan.
Frambozenkwarktaart:
voor 8-10 personen:
250 gr zoete bischuts (ik ga hier bastonges voor gebruiken)
90 gr boter, gesmolten.
Vulling:
2 eetlepels gelatinepoeder
500 grmagere roomkaas, zacht gemaakt
80 ml citroensap
125 gr basterdsuiker
3 dl room, geklopt
250 gr bevroren frambozen
2 el basterd suiker extra.
1. Vet een springvormvan 23 cm doorsnee licht in en bekleed de bodem met bakpapier. Maal debiscuits in een keukenmachine en voeg de boter toe.Schep het mengsel in de springvorm en druk het steving opdebodem en tegen de wand. Zet de taartbedem 20 min. in dekoelkast tot hij steving is.
2.Doe 60 ml waterin een vuurvaste kom. Strooi de gelatine er in een gelijkmatige laag in en laat het sponzig worden. Breng een grote pan met circa 4 cmwater aan de kook.Haal hem van het vuur, zet de kom gelatine voorizchtingin het water en roer tot het opgelost is. Laat het afkoelen.
3.Klop de slagroom romig met de mixer, voeg het sap en de suiker toe en klop hetglad. Schep degeklote room en de helft van de gelatine er voorizhctig door.
4. pureer de frambozen en extra suiker in een keukenmachine. Haal depuree door een fijne nylonzeef ompitjes te verwijderen. Schepde resterende gelatine door het frambozenmengsel. Schep klodders kwarkmengselin de springvorm en vul de gaten met frambozen. Trek de 2 mengesls met een prikker of de punt van eenmes door elkaar. Zet de taart 4 uur in de koelkast of tot de vulling stijf is.Garneer eventueel met slagroom en frambozen.
het valt opzich mee het is niet zo machtig dat je na 1 stukje vol zit.quote:Op donderdag 14 februari 2008 18:59 schreef Stansfield het volgende:
Zo die ziet er lekker uit. Maar zeker wel heel machtig??
vreemd ik welquote:Op vrijdag 15 februari 2008 11:40 schreef Muck het volgende:
ik zie alleen geen plaatje....
"Forbiddenquote:
wil je daar het recept van posten?quote:Op donderdag 14 februari 2008 18:03 schreef Lief-visje het volgende:
Zo even een schopje !
Van de week heb ik deze cake gemaakt
[ afbeelding ]
zag er precies zo uit als op het plaatje
Die ga ik zeker proberen! Doet me denken aan de oreos and cream pie die je vroeger bij Denny's had (waarom ze die niet meer hebben is mij een raadsel!).quote:Op vrijdag 15 februari 2008 19:34 schreef Lief-visje het volgende:
Bij deze het recept
350 grams Oreo Cookies
80 grams butter, melted
375 grams block Philadelphia Cream Cheese, cubed and softened
1/2 cup caster sugar
1 teaspoon vanilla essence
1 cup thickened cream
3 teaspoons powdered gelatine, dissolved in 1/4 cup boiling water
200 grams Toblerone, white chocolate, melted and cooled
Place 250 grams of Oreo cookies into food processor. Process into fine crumbs. Add butter and process to combine. Press mixture into an 18 cm - 28 cm lamington tin lined with cling wrap. Refrigerate for 30 minutes.
Beat the Philadelphia cream cheese, sugar and vanilla until smooth. Then beat in the cream. Stir through the gelatine mixture and the melted toblerone white chocolate.
Chop remaining cookies, stir through remaining Philadelphia mixture and pour over the Oreo biscuit base. Cover and refrigerate until set. (I left it overnight) Cut into slices or squares to serve.
goeie tip ! ik binnenkort maar weer eens naar de winkelquote:Op zondag 17 februari 2008 12:50 schreef Trusten het volgende:
Trouwens erg lekker bij naturel cheesecake: Rood fruit van Hak (nieuw en alleen bij AH verkrijgbaar)
[ afbeelding ]
en dan met name frambozen![]()
Zaterdag of zondag ga ik het voor het eerst proberen, deze of die andere (ik weet ff niet meer wie die had gepost) met Oreo's en witte chocola eroverheen.quote:Op dinsdag 19 februari 2008 10:33 schreef Leef het volgende:
der is maar 1 manier om daar achter te komen!
cheesecake wordt gebakken en kwarktaart niet (volgens mijquote:Op maandag 2 juni 2008 15:15 schreef littledrummergirl het volgende:
maareehm is er verschil tussen cheesecake en kwarktaart, ja toch?
Nope..quote:Op maandag 2 juni 2008 15:15 schreef littledrummergirl het volgende:
maareehm is er verschil tussen cheesecake en kwarktaart, ja toch?
quote:Cheesecakes can be made of ricotta cheese, havarti, quark, twaróg, or, more usually, cream cheese. Other ingredients such as sugar, eggs, cream and fruit are often mixed in as well. Flavorings such as vanilla or chocolate may be added, and a fruit topping, like strawberries, is frequently added.
http://www.ah.nl/recepten/recipe.jsp?id=180570quote:Op maandag 2 juni 2008 15:48 schreef Tourniquet het volgende:
cheesecake wordt gebakken en kwarktaart niet (volgens mij)
quote:Op maandag 2 juni 2008 16:37 schreef Tourniquet het volgende:
Nouja, iig kan een cheesecake van allerlei soorten zachte kaas gemaakt worden en een kwarktaart alleen van kwark.
Ik denk dat er wel ergens een rekenfout zit;quote:Op zondag 1 juni 2008 16:15 schreef Tourniquet het volgende:
Ik heb het recept gevonden van de originele New Yorkse Junior's cheesecake ( http://www.juniorscheesecake.com ), deze wil ik binnenkort eens gaan maken.
Heb de ingrediënten naar Nederlandse maten omgerekend en de cups afgemeten en gewogen en kwam op de onderstaande hoeveelheden uit voor de vulling (de cake maak ik ws. dit keer van kant-en-klaar cakemix)
4 (8-ounce) packages regular cream cheese, at room temperature = 900 gram roomkaas (= 5 pakjes Philadelphia?)
1 2/3 cups granulated sugar = 400 gram kristalsuiker![]()
1/4 cup cornstarch = 30 gram maïzena
1 tablespoon vanilla extract = eetlepel vanillearoma van Dr. Oetker
2 extra-large eggs = 3 gewone eieren
3/4 cup heavy whipping cream = 175 ml slagroom
Zit ik zo een beetje in de goede richting? Vooral de 400 gram suiker vind ik wel erg veel!
Nee dat klopt niet want maïzena is veel lichter dan suiker.quote:Op maandag 2 juni 2008 19:23 schreef Bartjebart het volgende:
[..]
Ik denk dat er wel ergens een rekenfout zit;
Als je ervan uit gaat dat de maizena klopt dan kun je daarmee verder rekenen:
1/4e cup = 30gr > 1 cup = 120gr
Wat de suiker betreft heb je dan 1 cup = 120 gr. 2/3e cup = 80 gram. Dus in totaal zou er dan 200 gram suiker in moeten.
Hij smaakt nog veel beterquote:
Nee klopt, maar ik kan eigenlijk ook geen enkel koekje vinden die net zo lekker smaakt als een kant-en-klare bodemquote:Op maandag 16 juni 2008 19:59 schreef Stansfield het volgende:
Een bodem is toch niet het meeste werk bij een cheesecake??
Bastognes! Die zijn heerlijk in de bodemquote:Op maandag 16 juni 2008 22:16 schreef ecstasy het volgende:
[..]
Nee klopt, maar ik kan eigenlijk ook geen enkel koekje vinden die net zo lekker smaakt als een kant-en-klare bodem
Jaaaa, die vind ik ook heerlijk, alleen vind m'n moeder die niet zo lekkerquote:Op maandag 16 juni 2008 22:24 schreef Chicolate het volgende:
[..]
Bastognes! Die zijn heerlijk in de bodem.
Ziet er goed uit zeg. In welk boek van Jamie staat dit als ik vragen mag?quote:Op zaterdag 23 augustus 2008 18:30 schreef New_Territories het volgende:
Deze heb ik laatst gemaaktBlueberry vanille cheesecake
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Recept is van Jamie Oliver.
Binnenkort ga ik een mango cheesecake proberen te maken, maar dan heb ik mango puree nodig, waar kan ik dat vinden?
Receptje? Ziet er heerlijk uit! En hoe ben je uiteindelijk aan de mangopuree gekomen?quote:Op zondag 31 augustus 2008 16:35 schreef New_Territories het volgende:
Zoals beloofd zou ik een mango cheese cake maken, zie hier het resultaat!
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |