abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_49395589
quote:
Op dinsdag 15 mei 2007 10:54 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

Het is dus niet hetzelfde. Arroganterik
Dat ding in de OP is gewoon een kwarktaart.
pi_49396954
Dat ding in de OP komt uit een pakje, volgens mij. Maar de echte cheesecake is in de oven gebakken en dat is die van je oma niet en dientengevolge wens ik geen fucking hipster genoemd te worden
pi_49397091
quote:
Op zondag 13 mei 2007 09:33 schreef SevenWonders het volgende:
Gewoon halen bij de Koekela (www. koekela.nl), ook heerlijke worteltjestaart.
Recept was ik van Ainsley heb gevonden lijkt nog het meest op de koekela cheesecake. Met bastonje bodem en kersenvullen bovenop.

Moet weer eens naar koekela... *kwijl*.
pi_49397351
mmm, klinkt goed. Voel je vrij om het recept met ons te delen
pi_49403881
Korte versie:

de bodem:
150 gr koekjes (ik gebruik bastonje)
50 gram boter

Vulling:
500gr mascarpone
200ml creme fraiche
2 eidooiers
100gr suiker
2el maizena

Springvorm beboteren en bakpapier erin doen, maakt het makkelijker om eruit te halen en ze willen nog wel eens lekken. Volgens mij heb ik er 1 van 20 cm doorsnee.

Koekjes fijnmaken en vermengen met gesmolten boter. In de bakvorm doen. 5 min in vriezer laten opstijven.

Dan de rest van de ingredienten goed samen mengen en op de bodem gieten. 40 min op 190 graden bakken. Laten afkoelen met de oven deur open. Daarna liefst een nacht laten koelen in de koelkast. Als hij te snel afkoelt dan kunnen er barsten in ontstaan. Na het afkoelen is de cheesecake wat ingezakt.
pi_49404139
quote:
Op dinsdag 15 mei 2007 12:27 schreef ColdFeet het volgende:
Dat ding in de OP komt uit een pakje, volgens mij. Maar de echte cheesecake is in de oven gebakken en dat is die van je oma niet en dientengevolge wens ik geen fucking hipster genoemd te worden
Kijk dat recept hierboven dan, da's toch ook niet gebakken? Nee, hè? Nee. Dus is het gewoon een kwarktaart. En iedereen die dat soort dingen tegen beter weten een "cheesecake" noemt, noem ik van harte een fucking hipster.
pi_49404275
Dus het verschil tussen een cheesecake en een kwarktaart is of die in de oven heeft gezeten??
pi_49404287
LE-ZEN!!!
Das dus wel gebakken!!!!

Enne, taart met mascarpone en creme fraiche noem ik sowieso geen kwarktaart.
Maar kijk nou! Mascarpone is een kaasje! kaas = cheese! en ziehier dan: CHEESECAKE! Ouwe zeur.

Anyway, n0a, bedankt. lijkt me heerlijk. Maar wat een calorieenbom!
pi_49404305
quote:
Op dinsdag 15 mei 2007 15:43 schreef Stansfield het volgende:
Dus het verschil tussen een cheesecake en een kwarktaart is of die in de oven heeft gezeten??
In het nederlands wel ja.
pi_49406225
quote:
Op dinsdag 15 mei 2007 15:43 schreef ColdFeet het volgende:
LE-ZEN!!!
Das dus wel gebakken!!!!
Die van sieske. Maar ik hou al op. Het is beide lekker.
  Eindredactie Games dinsdag 15 mei 2007 @ 16:27:23 #81
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_49406364
quote:
Op zaterdag 5 mei 2007 14:35 schreef mstx het volgende:
Alleen dat woord al doet me denken aan een Cartoon Network tekenfilmpje van jaren geleden, weet alleen niet meer welke.
hint, 2 domme hondjes
0% vet, Geen suiker toegevoegd
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
pi_49412246
quote:
Op dinsdag 15 mei 2007 15:43 schreef ColdFeet het volgende:
LE-ZEN!!!
Das dus wel gebakken!!!!

Enne, taart met mascarpone en creme fraiche noem ik sowieso geen kwarktaart.
Maar kijk nou! Mascarpone is een kaasje! kaas = cheese! en ziehier dan: CHEESECAKE! Ouwe zeur.

Anyway, n0a, bedankt. lijkt me heerlijk. Maar wat een calorieenbom!
Is het zeker. Voor mij alleen zou ik em nooit maken, te veel en te machtig. Dan kun je beter een puntje kopen. Ik heb trouwens ook geen idee of het mogelijk is om deze kleiner te schalen, maar voor minimaal 2 personen en een aantal dagen is dit meer dan zat.

Ook zonder kersenvulling erop vind ik em super.
  woensdag 16 mei 2007 @ 18:08:29 #83
69880 Lief-visje
Krankzinnig Gewoon !!!
pi_49451250
Strawberry cheesecakeIngredienten voor 6 personen

* 60 gram boter
* 170 gram bastogne koeken
* 400 gram monChou Zacht & romig (mascarpone, philadelphia,..)
* 400 gram vanillekwark (platte kaas)
* 4 eieren
* 50 gram suiker
* de geraspte schil van 1 citroen
* 4 eetlepels citroensap
* 125 gram zure room
* 1 eetlepel witte basterdsuiker
* 1 zakje vanillesuiker
* 250 gram aardbeien

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 150 graden.
2. Laat de boter smelten
3. Maal de koek fijn in de keukenmachine of steek ze in een plastic zak en rol ze met deegroller fijn.
4. Roer er de boter door en druk het op de bodem van een springvorm (24 centimeter)
5. Zet dit tot gebruik in de koelkast (minstens een uurtje).
6. Mix Mon Chou, vanillesuiker, kwark, eieren, 50 gram suiker, citroenrasp en citroensap en de helft van de (gewassen) aardbeien tot een egale massa.
7. Schenk de massa in de vorm.
8. Bak de taart in het midden van de oven 50 minuten.
9. Laat de taart afkoelen.
10. Roer met de mixer de zure room met de bastardsuiker en de vanillesuiker luchtig.
11. Strijk de room over de taart uit.
12. Versier de taart met de rest van de aardbeien.


Dit recept is geschikt voor: 5 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: 1 uur
Verwarm de oven voor op 190 graden.

ingredienten::

# 185 gram digestives (koekjes)
# 60 gram roomboter
# 450 gram roomkaas (bijv. 3 bakjes bij Aldi)
# 3 eieren
# 100 gram suiker
# 1 zakje vanillesuiker
# boter voor het invetten
# 1 bakje zure room
# blik taartfruit

Bereidingswijze:

# Vet een springvorm in van ongeveer 20 cm. met wat boter.
# Smelt in een steelpannetje de roomboter.
# Verkruimel de digestives en roer de kruimels door de boter.
# Goed doorroeren en in de springvorm scheppen. Goed verdelen en aandrukken!
# Roer de kaas, eieren, suiker en de helft van het vanillemengsel door elkaar tot een gladde massa.
# Stort dit mengsel bovenop de koekbodem.
# Zet de springvorm 25 minuten in de oven.
# Laat springvorm daarna 20 minuten afkoeken.
# Roer de overgebleven vanillesuiker door de zure room en verspreidt dit roompapje over de lauwe cheesecake.
# Zet de springvorm dan nog ongeveeer 10 minuten terug in de oven.
# Laat de cake daarna goed afkoelen. De cheesecake is de volgende dag het lekkerst.
# Kort voor opdienen versieren met taartfruit (bijvoorbeeld bessen met aardb
Sometimes people write the things that they can't say !
Everyone has secrets !
  maandag 21 mei 2007 @ 17:08:25 #84
4593 Marty
Digi-babe
pi_49613102
Deze cheesecake maak ik altijd.
En elke keer vragen mensen om het recept omdat hij zo lekker is.

Een echte cheesecake hoor je met Philadelphia te maken.

New York Cheesecake:

Ingredienten:
500gr Philadelphia
150gr suiker
8gr maizena
2gr geraspte citroenschil
een buisje vanille-aroma
3gr zout
2 hele eieren
1 eigeel
42gr verse room (zonder suiker en niet opgeklopt!!)
21gr melk
5gr citroensap

187gr digestive koekjes (McVitie's)
75gr boter

Verpulver de koekjes en smelt de boter. Mix dit door elkaar en doe het in de taartvorm.
Druk goed aan zodat er een bodem ontstaat. Zet de taartvorm in de koelkast.

Roer de Philadelphia in een kom los totdat er een creme ontstaat. Voeg de suiker, de maizena, de citroenrasp, de vanille en het zout toe en mix alles goed door elkaar.
Voeg daarna èèn voor èèn de twee hele eieren en het eigeel er door.
Schenk langzaam de room, de melk en de citroensap er bij terwijl je door blijft roeren.
Je hebt nu een vrij vloeibaar mengsel dat je bovenop de taartbodem giet.
Zet de taart in een voorverwarmde oven van 200° voor 10 minuten. Daarna de temperaatuur omlaag draaien naar 150°/160° en de taart nog 45 minuten in de oven laten.
Laat de taart helemaal afkoelen.

Je kunt hem daarna eventueel besmeren met aardbeien die je even in de mixer tot een papje verwerkt.
Laat de taart met het aardbeienmengsel goed koud worden in de koelkast.

En zo ziet hij er dan ongeveer uit:
Forza Juve!
  maandag 21 mei 2007 @ 17:11:36 #85
122997 zquing
Drama Junk
pi_49613222
quote:
Op maandag 21 mei 2007 17:08 schreef Marty het volgende:
........
ziet er goed uit, alleen krijg ik die bodem nooit echt goed als ik koekjes gebruik
"Those unforgettable days, for them I live"
  maandag 21 mei 2007 @ 17:24:21 #86
4593 Marty
Digi-babe
pi_49613744
Je moet ze eigenlijk even in een keukenmachine gooien tot er alleen maar hele kleine kruimeltjes overblijven. Wanneer je daarna de boter er doorheen schept lijkt het wel een beetje op nat zand .
Dit met een lepel goed aandrukken in de vorm en dan moet het goedkomen hoor!
Forza Juve!
  maandag 21 mei 2007 @ 17:59:37 #87
69880 Lief-visje
Krankzinnig Gewoon !!!
pi_49614844
quote:
Op maandag 21 mei 2007 17:08 schreef Marty het volgende:
Deze cheesecake maak ik altijd.
En elke keer vragen mensen om het recept omdat hij zo lekker is.

Een echte cheesecake hoor je met Philadelphia te maken.

New York Cheesecake:

Ingredienten:
500gr Philadelphia
150gr suiker
8gr maizena
2gr geraspte citroenschil
een buisje vanille-aroma
3gr zout
2 hele eieren
1 eigeel
42gr verse room (zonder suiker en niet opgeklopt!!)
21gr melk
5gr citroensap

187gr digestive koekjes (McVitie's)
75gr boter

Verpulver de koekjes en smelt de boter. Mix dit door elkaar en doe het in de taartvorm.
Druk goed aan zodat er een bodem ontstaat. Zet de taartvorm in de koelkast.

Roer de Philadelphia in een kom los totdat er een creme ontstaat. Voeg de suiker, de maizena, de citroenrasp, de vanille en het zout toe en mix alles goed door elkaar.
Voeg daarna èèn voor èèn de twee hele eieren en het eigeel er door.
Schenk langzaam de room, de melk en de citroensap er bij terwijl je door blijft roeren.
Je hebt nu een vrij vloeibaar mengsel dat je bovenop de taartbodem giet.
Zet de taart in een voorverwarmde oven van 200° voor 10 minuten. Daarna de temperaatuur omlaag draaien naar 150°/160° en de taart nog 45 minuten in de oven laten.
Laat de taart helemaal afkoelen.

Je kunt hem daarna eventueel besmeren met aardbeien die je even in de mixer tot een papje verwerkt.
Laat de taart met het aardbeienmengsel goed koud worden in de koelkast.

En zo ziet hij er dan ongeveer uit:
[afbeelding]
Ziet er goed uit Marty.
Kan je het buisje vanille-aroma ook vervangen door iets anders?
Sometimes people write the things that they can't say !
Everyone has secrets !
  maandag 21 mei 2007 @ 18:01:30 #88
122997 zquing
Drama Junk
pi_49614897
quote:
Op maandag 21 mei 2007 17:24 schreef Marty het volgende:
Je moet ze eigenlijk even in een keukenmachine gooien tot er alleen maar hele kleine kruimeltjes overblijven. Wanneer je daarna de boter er doorheen schept lijkt het wel een beetje op nat zand .
Dit met een lepel goed aandrukken in de vorm en dan moet het goedkomen hoor!
ik gebruik altijd die dr oetker bodem, vind ik eigenlijk best wel lekker
"Those unforgettable days, for them I live"
  maandag 21 mei 2007 @ 18:32:05 #89
4593 Marty
Digi-babe
pi_49615867
quote:
Op maandag 21 mei 2007 17:59 schreef Lief-visje het volgende:

[..]

Ziet er goed uit Marty.
Kan je het buisje vanille-aroma ook vervangen door iets anders?
Zelf nog nooit geprobeerd, maar ik denk dat je het wel door een klein zakje vanille poeder kunt vervangen hoor.
quote:
Op maandag 21 mei 2007 18:01 schreef zquing het volgende:

[..]

ik gebruik altijd die dr oetker bodem, vind ik eigenlijk best wel lekker
Dat ken ik niet, want ik woon in Italië en hier hebben ze geen Dr. Oetker.
Maar je moet hem gewoon maken zoals je hem zelf het lekkerste vind.
Scheelt ook weer wat werk denk ik. Hoef je geen koekjes te stampen
Forza Juve!
pi_49616278
quote:
Op maandag 21 mei 2007 17:59 schreef Lief-visje het volgende:

[..]

Ziet er goed uit Marty.
Kan je het buisje vanille-aroma ook vervangen door iets anders?
wat wil je er zoal in gooien dan??
Je moet je het leven niet moeilijker maken dan strikt noodzakelijk
  maandag 21 mei 2007 @ 19:54:22 #91
69880 Lief-visje
Krankzinnig Gewoon !!!
pi_49619035
quote:
Op maandag 21 mei 2007 18:45 schreef justmattie het volgende:

[..]

wat wil je er zoal in gooien dan??
een andere smaak aroma bijvoorbeeld?
Sometimes people write the things that they can't say !
Everyone has secrets !
pi_49620329
dan gooi je er wat rum doorheen simpel toch?
Je moet je het leven niet moeilijker maken dan strikt noodzakelijk
  dinsdag 22 mei 2007 @ 08:56:39 #93
4593 Marty
Digi-babe
pi_49634029
quote:
Op maandag 21 mei 2007 19:54 schreef Lief-visje het volgende:

[..]

een andere smaak aroma bijvoorbeeld?
Ah sorry, dan had ik het verkeerd begrepen.

Ik denk dat je het wel met een ander smaakje kunt vervangen hoor. Let er alleen wel op dat je er citroensap en rasp in doet en dat je dus een smaakje kiest dat daar wel een beetje bij past.
Forza Juve!
pi_49817652
quote:
Op maandag 21 mei 2007 17:08 schreef Marty het volgende:
Deze cheesecake maak ik altijd.
En elke keer vragen mensen om het recept omdat hij zo lekker is.

Een echte cheesecake hoor je met Philadelphia te maken.

New York Cheesecake:

Ingredienten:
500gr Philadelphia
150gr suiker
8gr maizena
2gr geraspte citroenschil
een buisje vanille-aroma
3gr zout
2 hele eieren
1 eigeel
42gr verse room (zonder suiker en niet opgeklopt!!)
21gr melk
5gr citroensap

187gr digestive koekjes (McVitie's)
75gr boter

Verpulver de koekjes en smelt de boter. Mix dit door elkaar en doe het in de taartvorm.
Druk goed aan zodat er een bodem ontstaat. Zet de taartvorm in de koelkast.

Roer de Philadelphia in een kom los totdat er een creme ontstaat. Voeg de suiker, de maizena, de citroenrasp, de vanille en het zout toe en mix alles goed door elkaar.
Voeg daarna èèn voor èèn de twee hele eieren en het eigeel er door.
Schenk langzaam de room, de melk en de citroensap er bij terwijl je door blijft roeren.
Je hebt nu een vrij vloeibaar mengsel dat je bovenop de taartbodem giet.
Zet de taart in een voorverwarmde oven van 200° voor 10 minuten. Daarna de temperaatuur omlaag draaien naar 150°/160° en de taart nog 45 minuten in de oven laten.
Laat de taart helemaal afkoelen.

Je kunt hem daarna eventueel besmeren met aardbeien die je even in de mixer tot een papje verwerkt.
Laat de taart met het aardbeienmengsel goed koud worden in de koelkast.

En zo ziet hij er dan ongeveer uit:
[afbeelding]
Die bodem wordt een stuk minder vet wanneer je in plaats van volkoren koekjes, bastogne koekjes of digestiv koekjes lange vingers gebruikt...
Ik keek naar jou, jij naar je brommertje; ik houd van jou, jij van je brommertje; jij brak mijn hart, ik jouw brommertje...
pi_49819422
Ik ben helemaal verslaafd aan de cheesecake van Bagels & Beans. Hun cheesecake is ook gemaakt met bastogne bodem.
Het recept staat ook op de website geloof ik.
Lekker!
pi_49821797
quote:
Op zondag 27 mei 2007 14:59 schreef zoutig het volgende:
Ik ben helemaal verslaafd aan de cheesecake van Bagels & Beans. Hun cheesecake is ook gemaakt met bastogne bodem.
Het recept staat ook op de website geloof ik.
Lekker!
Wat een vaag bedrijf zeg
Ik keek naar jou, jij naar je brommertje; ik houd van jou, jij van je brommertje; jij brak mijn hart, ik jouw brommertje...
  zondag 27 mei 2007 @ 16:05:18 #97
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_49821831
ik vind bastognebodems maar niks
gewone zijn veeeel lekkerder
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  zondag 27 mei 2007 @ 16:08:31 #98
178196 Dragoljub
Mihailovic
pi_49821969
Alleen die van Marty is echte cheesecake, de rest is van die troep!


Zo hoort het eruit te zien en niet anders!
pi_49822480
quote:
Op zondag 27 mei 2007 16:04 schreef Bartjebart het volgende:

[..]

Wat een vaag bedrijf zeg
Het is gewoon een lunchroom
pi_49823181
quote:
Op zondag 27 mei 2007 16:20 schreef zoutig het volgende:

[..]

Het is gewoon een lunchroom
ja geopend van 9.32 tot 18.01 etc...
Ik keek naar jou, jij naar je brommertje; ik houd van jou, jij van je brommertje; jij brak mijn hart, ik jouw brommertje...
  zondag 27 mei 2007 @ 16:38:10 #101
4593 Marty
Digi-babe
pi_49823227
quote:
Op zondag 27 mei 2007 16:08 schreef Dragoljub het volgende:
Alleen die van Marty is echte cheesecake, de rest is van die troep!
Thanks!
quote:
[afbeelding]
Zo hoort het eruit te zien en niet anders!
Inderdaad!
Forza Juve!
  zondag 27 mei 2007 @ 17:00:27 #102
171241 justmattie
Oke, doei
pi_49824080
die cheesecake van Marty kan ik wel eens maken van de week, heb toch een week vrij
Je moet je het leven niet moeilijker maken dan strikt noodzakelijk
pi_49845133
quote:
Op zondag 27 mei 2007 16:36 schreef Bartjebart het volgende:

[..]

ja geopend van 9.32 tot 18.01 etc...
Ja ach dat ze grappig proberen te zijn maakt mij niet echt uit verder. Hun cheesecake is gewoon
  maandag 28 mei 2007 @ 13:32:16 #104
69880 Lief-visje
Krankzinnig Gewoon !!!
pi_49850025
volgende week maar eens heht recept van Marty en van Étoile maken.

En dan het verschil proeven.
Sometimes people write the things that they can't say !
Everyone has secrets !
  zaterdag 7 juli 2007 @ 20:54:32 #105
69880 Lief-visje
Krankzinnig Gewoon !!!
pi_51241254
Ik heb Marty's recept gebruikt voor een chocolade cheesecake heerlijk !!
Sometimes people write the things that they can't say !
Everyone has secrets !
  zondag 8 juli 2007 @ 13:04:49 #106
4593 Marty
Digi-babe
pi_51257361
Mooi zo!
Ik zal hem binnenkort ook weer eens maken.
Wat heb je toegevoegd en op welk moment in het recept om er een chocolade cheesecake van te maken?
Ja, natuurlijk chocolade, duh! Maar heb je cacao of pure chocolade of iets anders gebruikt?
Forza Juve!
  zondag 8 juli 2007 @ 15:59:17 #107
69880 Lief-visje
Krankzinnig Gewoon !!!
pi_51261579
Pure chocolade heb ik laten smelten toen een klein beetje toegevoegd aan het mengsel toen gebakken en toen die klaar was nogmaals chocolade erover heen en even in de koelkast laten afkoelen.
Sometimes people write the things that they can't say !
Everyone has secrets !
  zondag 8 juli 2007 @ 23:37:27 #108
164678 Schnabbeltje
schnabbel, schnabbel
pi_51276004
Zijn er geen winkels waar ze gewoon cheesecakes verkopen, behalve de restaurants?
pi_51283837
quote:
Op zondag 8 juli 2007 23:37 schreef Schnabbeltje het volgende:
Zijn er geen winkels waar ze gewoon cheesecakes verkopen, behalve de restaurants?
Koekela. www.koekela.nl
  maandag 9 juli 2007 @ 11:30:08 #110
4593 Marty
Digi-babe
pi_51285008
quote:
Op zondag 8 juli 2007 15:59 schreef Lief-visje het volgende:
Pure chocolade heb ik laten smelten toen een klein beetje toegevoegd aan het mengsel toen gebakken en toen die klaar was nogmaals chocolade erover heen en even in de koelkast laten afkoelen.
Oeh, lekker!
Zal ik binnenkort ook eens proberen!
Forza Juve!
pi_51285117
quote:
Op maandag 9 juli 2007 10:53 schreef n0a het volgende:

[..]

Koekela. www.koekela.nl
Oeh die hebben een niet verkeerd assortiment...
Ik keek naar jou, jij naar je brommertje; ik houd van jou, jij van je brommertje; jij brak mijn hart, ik jouw brommertje...
pi_51327464
Soort monchou taart is dat he?
Heerlijk, mijjn favoriet, samen met pure chocoladetaart.
Ik maak het altijd zelf, groot succes
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
pi_51338839
Ik las zowaar "cheeseshake". Drinkbare kaas.
pi_51355723
Gatver!
Waar zit jij met je gedachten
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
  Eurovisie Songfestival Queen maandag 16 juli 2007 @ 10:35:09 #115
163650 Greys
pi_51514486
quote:
Op maandag 9 juli 2007 10:53 schreef n0a het volgende:

[..]

Koekela. www.koekela.nl
Oh.... my.... God.....

Dat kende ik helemaal niet
A.s. zaterdagochtend sta ik bij Koekela te bestellen, for sure!!!!
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_51514523
Ik wil een cheesecake maken, maar dan niet zo'n kwarktaart, maar een reusachtige kaastostitaart. Tips?
  dinsdag 17 juli 2007 @ 09:07:49 #117
10616 werkeend
is een lief konijntje
pi_51548703
quote:
Op maandag 16 juli 2007 10:36 schreef Skic. het volgende:
Ik wil een cheesecake maken, maar dan niet zo'n kwarktaart, maar een reusachtige kaastostitaart. Tips?
stap 1 zou kunnen zijn de rest van het topic te lezen
#things i do to people i love shouldn't be allowed#
  dinsdag 17 juli 2007 @ 09:55:36 #118
165237 Leef
Sunny side up!
pi_51549607
sinds wanneer zeggen we inene geen "Kwarktaart" meer, maar cheesecake?
pi_51549761
Omdat sommige cheesecake met kaas en geen kwark gemaakt wordt?
pi_51550992
Omdat cheesecake iets anders is dan kwarktaart? Lees anders even een pagina terug.
  dinsdag 17 juli 2007 @ 11:07:09 #121
165237 Leef
Sunny side up!
pi_51551430
ben ik het niet mee eens. There's a thin line.. is kwark kaas? is mascarpone kaas? is roomkaas kaas? is creme fraiche kaas? is kefir kaas?

Het is allemaal in zekere mate bedorven melk. Wie bepaalt dan wat welke naam mag hebben en wanneer iets wel of niet "kaas" of "melk" of "kwark" of wat dan ook mag heten..
pi_51552103
http://www.genietenvanvers.nl/zuivel/kaas/kwark.php
quote:
Toch wordt in Nederland kwark niet gerekend tot de kaassoorten. Dat zie je al in de supermarkten waar kwark niet bij de kaas maar bij de zuivelproducten staat. Dat komt omdat in de Nederlandse wetgeving is geregeld, dat onder de naam kaas alleen "bewaarkaas" wordt verstaan.
Dus KWARK: kaas of geen kaas?
Als het maar een naampje is waarom heb je dan problemen met de naam cheesecake?
pi_51564448
quote:
Op dinsdag 17 juli 2007 11:07 schreef Leef het volgende:
ben ik het niet mee eens. There's a thin line.. is kwark kaas? is mascarpone kaas? is roomkaas kaas? is creme fraiche kaas? is kefir kaas?

Het is allemaal in zekere mate bedorven melk. Wie bepaalt dan wat welke naam mag hebben en wanneer iets wel of niet "kaas" of "melk" of "kwark" of wat dan ook mag heten..
Cheesecake is van die GEBAKKEN taart weetjewel
En kwarktaart is met gelatine.
  dinsdag 17 juli 2007 @ 21:28:43 #124
69880 Lief-visje
Krankzinnig Gewoon !!!
pi_51572819
Ik heb vorige week vrijdag nog cheesecake staan maken op mijn verjaardag men vond het erg lekker !
Sometimes people write the things that they can't say !
Everyone has secrets !
pi_51592084
Is de Cheesecakje van Marty gedoemd te mislukken met 450 gram Philadelphia ipv 500 gram? Er was namelijk niet meer in de supermarkt, maar wil 'm zo graag uitproberen
Smoke City - Underwater love
pi_51598833
Nestle heeft nu cheesecake ijs en die is ook behoorlijk lekker
  dinsdag 31 juli 2007 @ 15:47:31 #127
4593 Marty
Digi-babe
pi_51991507
quote:
Op woensdag 18 juli 2007 13:47 schreef HunnY het volgende:
Is de Cheesecakje van Marty gedoemd te mislukken met 450 gram Philadelphia ipv 500 gram? Er was namelijk niet meer in de supermarkt, maar wil 'm zo graag uitproberen
Ik heb een tijdje zonder internet gezeten en lees dit berichtje nu pas.
Is het nog gelukt? Ik denk het wel, toch?
Forza Juve!
  dinsdag 31 juli 2007 @ 18:07:37 #128
140869 lemonlime
Fruitig!!!
pi_51995249
Kwarkkruimeltaart (gebakken)
Kruimeldeeg:
125 gram boter, 250 gram bloem, 150 gram suiker, 1/2 pakje bakpoeder, 1 eidooier, 1 pakje vanille (of een mespunt gemalen vanillestokjes), sap van ½ citroen

Snijd de boter in kleine stukjes, doe deze in een kom en voeg de suiker, bloem met bakpoeder en de vanille aan toe, meng dit met een mixer op stand 1. Voeg de eidooier en de sap van de citroen aan toe en ga door met mixen. De deeg kruimelt vanzelf.

Beleg een bakblik met bakpapier en bestrooi het met ~ 2/3 van de deeg. Zet de blik in de voorverwarmde oven en bak de deeg in 10 - 20 min. goudbruin. Ga in die tijd aan de slag met de kwarkvulling.

Kwarkvulling: 750 gram Buterblomkwark (is 500 gram kwark + 250 ml geklopte slagroom), 3 eidooiers, 3 eiwitten, 200 gram suiker, geraspte schil van 1 citroen

Doe de Buterblomkwark, de eidooiers, de suiker en de geraspte citroen in een kom en klop het met een garde tot een cremige massa. Klop de eiwitten in een aparte kom zo stijf, dat ze niet uit een omgekeerde kom vallen en schep ze vervolgens door het kwarkmengsel.

Haal het bakblik uit de oven, laat het even afkoelen en verdeel de kwarkmassa over de voorgebakken taartdeeg. Strooi vervolgens de resterende kruimeldeeg over de kwarkvulling.

Zet het bakblik weer bij 180 ºC in de oven en laat de taart nog 45 min. bakken tot hij goudbruin is.

NB
- Gebruik een grote springvorm, anders stroomt alles over.
- Laat de taart goed koud worden in de koelkast!!
- kruimeltaart of kwarktaart = kwarkkruimeltaart =
bron
Proper names are scopally inert.
Normality is an invention of the power.
pi_52368909
Uit het grote dessertboek dat ik nog in de kast had staan.

Frambozenkwarktaart:

voor 8-10 personen:

250 gr zoete bischuts (ik ga hier bastonges voor gebruiken)
90 gr boter, gesmolten.

Vulling:
2 eetlepels gelatinepoeder
500 grmagere roomkaas, zacht gemaakt
80 ml citroensap
125 gr basterdsuiker
3 dl room, geklopt
250 gr bevroren frambozen
2 el basterd suiker extra.

1. Vet een springvormvan 23 cm doorsnee licht in en bekleed de bodem met bakpapier. Maal debiscuits in een keukenmachine en voeg de boter toe.Schep het mengsel in de springvorm en druk het steving opdebodem en tegen de wand. Zet de taartbedem 20 min. in dekoelkast tot hij steving is.

2.Doe 60 ml waterin een vuurvaste kom. Strooi de gelatine er in een gelijkmatige laag in en laat het sponzig worden. Breng een grote pan met circa 4 cmwater aan de kook.Haal hem van het vuur, zet de kom gelatine voorizchtingin het water en roer tot het opgelost is. Laat het afkoelen.

3.Klop de slagroom romig met de mixer, voeg het sap en de suiker toe en klop hetglad. Schep degeklote room en de helft van de gelatine er voorizhctig door.

4. pureer de frambozen en extra suiker in een keukenmachine. Haal depuree door een fijne nylonzeef ompitjes te verwijderen. Schepde resterende gelatine door het frambozenmengsel. Schep klodders kwarkmengselin de springvorm en vul de gaten met frambozen. Trek de 2 mengesls met een prikker of de punt van eenmes door elkaar. Zet de taart 4 uur in de koelkast of tot de vulling stijf is.Garneer eventueel met slagroom en frambozen.
pi_52377404
ik heb wel eens gezien dat ze panty's gebruiken als hele fijne zeef....
Je moet je het leven niet moeilijker maken dan strikt noodzakelijk
pi_52902572
Weet iemand nou al wat precies het verschil tussen cheesecake en kwarktaart is??
pi_52902690
quote:
Op zondag 2 september 2007 22:09 schreef Stansfield het volgende:
Weet iemand nou al wat precies het verschil tussen cheesecake en kwarktaart is??
volgens mij is er geen verschil...
Ik keek naar jou, jij naar je brommertje; ik houd van jou, jij van je brommertje; jij brak mijn hart, ik jouw brommertje...
pi_52902757
Maar bij sommige recepten moeten ze in de oven en andere moeten weer hard worden in de koelkast. Terwijl willekeurig de naam kwarktaart of cheesecake gebruikt wordt.
  vrijdag 7 september 2007 @ 20:25:44 #134
69880 Lief-visje
Krankzinnig Gewoon !!!
pi_53014440
Zondag ga ik weer een cheesecake maken
Sometimes people write the things that they can't say !
Everyone has secrets !
pi_53028429
Ik heb er wel eens kleine stukjes Nogat (dat witte spul) toegevoegd bij het kwark/slagroom, dit een tijdje laten staan en de smaak gaat dan heerlijk in de substantie zitten.. zoooo lekker nogat :p
pi_53060967
quote:
Op vrijdag 7 september 2007 20:25 schreef Lief-visje het volgende:
Zondag ga ik weer een cheesecake maken
en, issie gelukt?
  maandag 10 september 2007 @ 15:36:00 #137
153812 Frautie
Frautilicious
pi_53074530
Hoe groot is de bakvorm die jullie gebruiken? Gewoon 24 centimeter?
Assumption is the mother of all fuck ups
Everything you do, every single decision you make, either takes you a step closer or a step further away from your goal.
You either grow or you regress; nothing stands still.
  dinsdag 11 september 2007 @ 19:34:54 #138
69880 Lief-visje
Krankzinnig Gewoon !!!
pi_53103102
quote:
Op zondag 9 september 2007 22:38 schreef Perruche het volgende:

[..]

en, issie gelukt?
Ja helaas had ik geen fototoestel bij de hand ander had ik er even een foto van gemaakt
Sometimes people write the things that they can't say !
Everyone has secrets !
  dinsdag 11 september 2007 @ 19:35:49 #139
69880 Lief-visje
Krankzinnig Gewoon !!!
pi_53103126
quote:
Op maandag 10 september 2007 15:36 schreef Frautie het volgende:
Hoe groot is de bakvorm die jullie gebruiken? Gewoon 24 centimeter?
ik gebruik meestal 20 of 24 centimeter ligt eraan hoe dik ik hem wil hebben.
Sometimes people write the things that they can't say !
Everyone has secrets !
  vrijdag 14 september 2007 @ 17:06:19 #140
153812 Frautie
Frautilicious
pi_53176006
Ik heb 'm gemaakt volgens 't recept van Marty en hij's gelukt! Mijn eerste taart die gelukt is!

Heb een stukje geproefd en hij is lekker! Morgen is pas mijn junkdag, maar ik kan niet wachten
Assumption is the mother of all fuck ups
Everything you do, every single decision you make, either takes you a step closer or a step further away from your goal.
You either grow or you regress; nothing stands still.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')