abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zaterdag 5 mei 2007 @ 14:24:32 #1
69880 Lief-visje
Krankzinnig Gewoon !!!
pi_49036098
Aangezien ik nog geen topic heb gezien / gevonden over Cheesecake dacht laat ik er een openen.

Ik heb dus net mijn allereerste Cheesecake gemaakt en deze staat nu in de koelkast

http://www.kraftfoods.com/jello/products/no-bake/





Deel hier je ervaringen en tips !

overigens zal ik van het eindresultaat een foto maken
Sometimes people write the things that they can't say !
Everyone has secrets !
  Moderator / FOK!Fotograaf zaterdag 5 mei 2007 @ 14:27:33 #2
132619 crew  D_A
Ben jij van die © ?
pi_49036173
Super lekker, laatste keer een "white chocolate cheesecake" gemaakt
[b] Op Zaterdag 26 april 2008 22:35 schreef lauwert het volgende:[/b]
[i] Waar zouden we toch zijn zonder onze geliefde D_A O+ [/i]
  zaterdag 5 mei 2007 @ 14:35:24 #3
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_49036362
quote:
Op zaterdag 5 mei 2007 14:27 schreef Dark_Angelus het volgende:
Super lekker, laatste keer een "white chocolate cheesecake" gemaakt
Klinkt erg lekker
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  zaterdag 5 mei 2007 @ 14:35:51 #4
91039 mstx
2x1/2 = 1/2 x 1/2
pi_49036373
Alleen dat woord al doet me denken aan een Cartoon Network tekenfilmpje van jaren geleden, weet alleen niet meer welke.
Op donderdag 2 juli 2009 22:41 schreef RTB het volgende:
als ik elk rap"liedje" een kans moest geven was ik aan het eind van dit millennium nog bezig met het tempo waarin die kotshoop uitgebraakt wordt.
👾
  zaterdag 5 mei 2007 @ 14:49:25 #5
69880 Lief-visje
Krankzinnig Gewoon !!!
pi_49036659
quote:
Op zaterdag 5 mei 2007 14:27 schreef Dark_Angelus het volgende:
Super lekker, laatste keer een "white chocolate cheesecake" gemaakt
smaakte die ook echt naar witte chocolade?
Ik heb er wel eens 1 geproefd maar die smaakte niet goed naar witte chocolade
Sometimes people write the things that they can't say !
Everyone has secrets !
  zaterdag 5 mei 2007 @ 14:50:23 #6
122997 zquing
Drama Junk
pi_49036678
oooh, ik hou echt van die dingen, jammer dat ze meestal zo machtig zijn
"Those unforgettable days, for them I live"
  Moderator / FOK!Fotograaf zaterdag 5 mei 2007 @ 14:50:32 #7
132619 crew  D_A
Ben jij van die © ?
pi_49036682
quote:
Op zaterdag 5 mei 2007 14:49 schreef Lief-visje het volgende:

[..]

smaakte die ook echt naar witte chocolade?
Ik heb er wel eens 1 geproefd maar die smaakte niet goed naar witte chocolade
Depends on de hoeveelheden witte chocolade je erin doet natuurlijk. Maar ja hij smaakte heerlijk naar witte chocolade. enige nadeel is dat hij echt heel heavy is met calorieën dus na één stuk zit je bomvol
[b] Op Zaterdag 26 april 2008 22:35 schreef lauwert het volgende:[/b]
[i] Waar zouden we toch zijn zonder onze geliefde D_A O+ [/i]
  zaterdag 5 mei 2007 @ 14:52:50 #8
122997 zquing
Drama Junk
pi_49036735
quote:
Op zaterdag 5 mei 2007 14:50 schreef Dark_Angelus het volgende:

[..]

Depends on de hoeveelheden witte chocolade je erin doet natuurlijk. Maar ja hij smaakte heerlijk naar witte chocolade. enige nadeel is dat hij echt heel heavy is met calorieën dus na één stuk zit je bomvol
heb je daar een recept van?

en wat voor soort kaas gebruiken jullie meestal? Ik gebruik meestal goedkope verse roomkaas
"Those unforgettable days, for them I live"
pi_49036757
Ik ben dòl op mon chou taart en dergelijke Met witte chocolade klinkt helemaal goddelijk, waarom heb ik dat nog nooit gemaakt!?
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  Moderator / FOK!Fotograaf zaterdag 5 mei 2007 @ 14:54:31 #10
132619 crew  D_A
Ben jij van die © ?
pi_49036774
Je kunt even google'n en dan krijg je een aantal recepten voor je neus. Ik kan wel even het recept gaan inscannen maar ik heb een apart cheesecake book waar alle recepten instaan. Tijdje in Londen gewoond hè
[b] Op Zaterdag 26 april 2008 22:35 schreef lauwert het volgende:[/b]
[i] Waar zouden we toch zijn zonder onze geliefde D_A O+ [/i]
  zaterdag 5 mei 2007 @ 14:56:29 #11
122997 zquing
Drama Junk
pi_49036812
quote:
Op zaterdag 5 mei 2007 14:54 schreef Dark_Angelus het volgende:
Je kunt even google'n en dan krijg je een aantal recepten voor je neus. Ik kan wel even het recept gaan inscannen maar ik heb een apart cheesecake book waar alle recepten instaan. Tijdje in Londen gewoond hè
kan je niet het hele boek inscannen
"Those unforgettable days, for them I live"
  zaterdag 5 mei 2007 @ 14:57:32 #12
69880 Lief-visje
Krankzinnig Gewoon !!!
pi_49036836
Ik heb dit pak speciaal laten overvliegen uit amerika met allemaal andere dingen erbij natuurlijk maar ben wel benieuwd naar hoe die smaakt
Sometimes people write the things that they can't say !
Everyone has secrets !
pi_49036917
Ik krijg prompt zin om cheesecake te maken voor vanavond. Maf
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  Moderator / FOK!Fotograaf zaterdag 5 mei 2007 @ 15:01:37 #14
132619 crew  D_A
Ben jij van die © ?
pi_49036926
Ja ik eigenlijk ook wel, eens kijken of ik nog wat pakken heb staan
[b] Op Zaterdag 26 april 2008 22:35 schreef lauwert het volgende:[/b]
[i] Waar zouden we toch zijn zonder onze geliefde D_A O+ [/i]
pi_49036956
Cheescake is echt machtig lekker.
  zaterdag 5 mei 2007 @ 15:04:53 #16
122997 zquing
Drama Junk
pi_49036997
't is dat ik gisteren al chocolade ijs gemaakt had, anders was ik naar de winkel toegerend om kaas e.d. te halen
"Those unforgettable days, for them I live"
  zaterdag 5 mei 2007 @ 15:11:27 #17
69880 Lief-visje
Krankzinnig Gewoon !!!
pi_49037146
Hier het eindresultaat



en het smaakt heeerlijk !
Sometimes people write the things that they can't say !
Everyone has secrets !
  zaterdag 5 mei 2007 @ 15:11:55 #18
122997 zquing
Drama Junk
pi_49037157
ziet er goed uit
"Those unforgettable days, for them I live"
  zaterdag 5 mei 2007 @ 15:12:48 #19
69880 Lief-visje
Krankzinnig Gewoon !!!
pi_49037183
Heb het alleen in een iets te grote vorm gegoten vandaar dat i er een beetje rommelig uitziet.
Sometimes people write the things that they can't say !
Everyone has secrets !
  zaterdag 5 mei 2007 @ 18:18:29 #20
145163 Suerte
*O*moeder*O*
pi_49041559
Hoi Visje
Ik ben blij dat je de cheesecake lekker vind
Volgende keer nog een pakjeof meerdereopsturen?
*19 augustus 2006*
*07 februari 2008*
pi_49045088
Ik wil ook heel graag een goed recept voor zo'n gebakken cheesecake. Dat vind ik ook altijd zooo lekker
  zaterdag 5 mei 2007 @ 22:40:03 #22
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_49048881
cheese cake
ben nog steeds op zoek naar het ultieme recept.
waarom worden hier geen recepten gepost?
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  zaterdag 5 mei 2007 @ 22:45:20 #23
10119 appelsientje
Het beste onder de zon
pi_49049038
...... ik krijg spontaan trek
To deny our impulses would deny the very thing that make us human.
  zondag 6 mei 2007 @ 09:21:14 #24
69880 Lief-visje
Krankzinnig Gewoon !!!
pi_49055717
quote:
Op zaterdag 5 mei 2007 18:18 schreef Suerte het volgende:
Hoi Visje
Ik ben blij dat je de cheesecake lekker vind
Volgende keer nog een pakjeof meerdereopsturen?
Hoi Suerte,
ik neem ze wel mee naar huis als ik je kom opzoeken

[ Bericht 8% gewijzigd door Lief-visje op 06-05-2007 09:26:17 ]
Sometimes people write the things that they can't say !
Everyone has secrets !
  zondag 6 mei 2007 @ 09:25:39 #25
69880 Lief-visje
Krankzinnig Gewoon !!!
pi_49055742
quote:
Op zaterdag 5 mei 2007 22:40 schreef MissyMirjaM het volgende:
cheese cake
ben nog steeds op zoek naar het ultieme recept.
waarom worden hier geen recepten gepost?
New York Cheesecake

Crust:

1 cup graham cracker crumbs
1 tablespoon sugar
6 tablespoons unsalted butter, melted (divided)

Filling:

2 1/2 pounds cream cheese
1/8 teaspoon salt
1 1/2 cups sugar
1/3 cup sour cream
2 teaspoons pure vanilla
1/2 teaspoon grated lemon zest
2 teaspoons fresh lemon juice
2 large egg yolks plus 6 whole eggs, lightly beaten

Have ingredients at room temperature. Position an oven rack in center; heat to 325 degrees.

Crust: Stir together crumbs, sugar and 5 tablespoons of the butter. Brush bottom of a 9-inch springform pan with some of the remaining butter. Press crumb mixture evenly onto the bottom of the pan. Bake 10 minutes, until firm and lightly browned. Set aside on cooling rack.

Filling: Beat cream cheese on medium-low with an electric mixer until smooth. Scrape down beater and bowl sides with a rubber spatula. Add salt and about half the sugar; beat on medium-low about 1 minute. Scrape again, add remaining sugar and beat 1 minute. Scrape again, add sour cream, vanilla, lemon zest, and lemon juice and beat at low speed just until combined, about 1 minute. Scrape again, add yolks and eggs and beat just until combined, about 1 minute.

Brush sides of pan with remaining butter. Scrape filling onto the cooled crust. Gently tap pan on work surface to eliminate air bubbles. Bake 1 hour, until edges are set but center still moves slightly when you gently shake pan. Turn off heat, leave oven door ajar and let cake cool in oven 30 minutes. Transfer to a rack. Run a thin metal spatula around edges of pan to loosen. When cooled to room temperature, cover pan with foil and refrigerate until cake is thoroughly chilled, at least 4 hours, preferably overnight.


Deze ziet er ook lekker uit

Chocolate Turtle Cheesecake

2 cups of vanilla wafer crumbs
6 tablespoons of margarine (melted)
One 14 ounce bag of caramels
One 5 ounce can of evaporated milk
1 cup of chopped pecans, toasted
Two 8 ounce packages of Philadelphia brand cream cheese (softened)
1/2 cup of sugar
1 teaspoon of vanilla
2 eggs
1/2 cup of semi-sweet chocolate pieces, melted

Combine crumbs and margarine; press onto bottom and sides of 9 inch springform pan. Bake at 350ºF. 10 minutes.

In 1 1/2 quart heavy saucepan melt caramels with milk over low heat, stirring frequently, until smooth. Pour over crust. Top with pecans.

Combine cheese, sugar and vanilla, mixing at medium speed on electric mixer until well blended. Add eggs, one at a time, mixing well after each addition. Blend in chocolate. Pour over pecans.

Bake at 350ºF. 40 minutes.

Loosen cake from rim of pan; cool before removing rim of pan. Chill.

Garnish with whipped cream, additional chopped nuts and cherries if desired.
Sometimes people write the things that they can't say !
Everyone has secrets !
pi_49059244
even een schaamteloze tvp
pi_49069361
Super lekker. Vooral de Oreo cheesecake.
"Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. So throw off the bowlines. Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover."
  zondag 6 mei 2007 @ 18:16:56 #28
137776 boem-dikkie
Jedi Mind Baby!
pi_49069428
Lekker. Met kiwi en peren compoté.
Ik weet niks van Hindoes. Wel van Samoerai en andere dingen.
  zondag 6 mei 2007 @ 18:34:51 #29
89728 Plastic_Power
Vegetable rights & peace
pi_49070093
Deze toko zit bij mij in de buurt. Ze hebben er zo'n 180 verschillende soorten cheesecake
http://www.muddypawscheesecake.com/
Yeah, well, you know, that's just, like, your opinion, man.
pi_49070202
quote:
Op zondag 6 mei 2007 18:34 schreef Plastic_Power het volgende:
Deze toko zit bij mij in de buurt. Ze hebben er zo'n 180 verschillende soorten cheesecake
http://www.muddypawscheesecake.com/
Maar wat ben ik ook blij dat ik daar niet in de buurt woon.
"Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. So throw off the bowlines. Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover."
pi_49070525
quote:
Op zaterdag 5 mei 2007 14:35 schreef mstx het volgende:
Alleen dat woord al doet me denken aan een Cartoon Network tekenfilmpje van jaren geleden, weet alleen niet meer welke.
Omelette du fromage?
pi_49123441
Dit weekend nog twee cheesecakes met aardbeien gemaakt.
Dit is wel een mooi basisrecept van AH welke ik zelf wat heb aangepast:

125 g zelfrijzend bakmeel
125 g bloem
250 g basterdsuiker
200 g koude boter, in blokjes
4 eieren
2 zakjes vanillesuiker
1 citroen, uitgeperst
500 g kwark
250 g aardbeien

Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 °C.

Kneed het bakmeel, de bloem, de helft van de basterdsuiker, de boter, 1 ei en 1 zakje vanillesuiker tot een soepel deeg. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak en bekleed de taartvorm met het deeg. Zorg voor een opstaand randje van zo'n 2-5 centimeter.

Splits 3 eieren boven een kom door ze doormidden te breken en het eiwit op te vangen in de kom. Doe de eierdooiers in een andere kom. Roer de eierdooiers om met de rest van de basterdsuiker en de vanillesuiker, het citroensap en de kwark. Klop het eiwit stijf en spatel dit voorzichtig door het dooiermengsel. Schenk dit mengsel op de bodem in de taartvorm en schuif deze midden in de oven.

Bak de cheesecake tot hij een mooi goudgele kleur heeft (ongeveer 30-45 min, gewoon regelmatig even kijken). Zet hem minstens 1 uur in de koelkast voor je hem serveert; liever nog langer. Vlak voor het serveren een heleboel verse aardbeien erop en smullen maar!

Ik heb de baktemperatuur en tijd wat omlaag geschroefd tov het originele recept. De eerste taart was veel te donker en bond ook minder. Aangezien ik appeltaarten e.d. ook meestal op 170/180 bak, was dit een logische keuze. De tweede taart was veel mooier van structuur. Het valt me wel vaker op met die Allerhande recepten dat ze net niet helemaal lekker werken. Maargoed, zo moet ie een succes worden!

[ Bericht 2% gewijzigd door Etoile op 07-05-2007 23:13:42 ]
One of the least benightedly unintelligent life forms it has been my profound lack of pleasure not to be able to avoid meeting.
pi_49125597
Ikheb ook weleens zo,n cake gemaakt maar als ik hem na 50 minutenuit de oven haal en er in prik met een haaknaald is die nog nat, dus dan gaat het weer de oven in voor 50 minuten.
Is die eerste 50 minuten lang genoeg dat het nog opstijft ofzo ?
pi_49125762
Ja zo gauw je hem in de koelkast zet gaat hij verder opstijven. Vaak zakt hij dan ook weer wat in, zodat het een mooie stevige structuur krijgt.
One of the least benightedly unintelligent life forms it has been my profound lack of pleasure not to be able to avoid meeting.
pi_49130881
quote:
Op zondag 6 mei 2007 18:15 schreef junie het volgende:
Super lekker. Vooral de Oreo cheesecake.
Die wil ik ook een keer maken. Lijkt me heerlijk
I am the root of all that is evil, but you can call me Kuukske.
[i]All that hurts me makes me stronger[/i] - MR
  dinsdag 8 mei 2007 @ 10:06:54 #36
69880 Lief-visje
Krankzinnig Gewoon !!!
pi_49133304
quote:
Op maandag 7 mei 2007 23:02 schreef Étoile het volgende:
Dit weekend nog twee cheesecakes met aardbeien gemaakt.
Dit is wel een mooi basisrecept van AH welke ik zelf wat heb aangepast:

125 g zelfrijzend bakmeel
125 g bloem
250 g basterdsuiker
200 g koude boter, in blokjes
4 eieren
2 zakjes vanillesuiker
1 citroen, uitgeperst
500 g kwark
250 g aardbeien

Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 °C.

Kneed het bakmeel, de bloem, de helft van de basterdsuiker, de boter, 1 ei en 1 zakje vanillesuiker tot een soepel deeg. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak en bekleed de taartvorm met het deeg. Zorg voor een opstaand randje van zo'n 2-5 centimeter.

Splits 3 eieren boven een kom door ze doormidden te breken en het eiwit op te vangen in de kom. Doe de eierdooiers in een andere kom. Roer de eierdooiers om met de rest van de basterdsuiker en de vanillesuiker, het citroensap en de kwark. Klop het eiwit stijf en spatel dit voorzichtig door het dooiermengsel. Schenk dit mengsel op de bodem in de taartvorm en schuif deze midden in de oven.

Bak de cheesecake tot hij een mooi goudgele kleur heeft (ongeveer 30-45 min, gewoon regelmatig even kijken). Zet hem minstens 1 uur in de koelkast voor je hem serveert; liever nog langer. Vlak voor het serveren een heleboel verse aardbeien erop en smullen maar!

Ik heb de baktemperatuur en tijd wat omlaag geschroefd tov het originele recept. De eerste taart was veel te donker en bond ook minder. Aangezien ik appeltaarten e.d. ook meestal op 170/180 bak, was dit een logische keuze. De tweede taart was veel mooier van structuur. Het valt me wel vaker op met die Allerhande recepten dat ze net niet helemaal lekker werken. Maargoed, zo moet ie een succes worden!
Ziet er erg lekker uit volgende week maar eens uitproberen
Sometimes people write the things that they can't say !
Everyone has secrets !
pi_49133392
quote:
Op maandag 7 mei 2007 23:02 schreef Étoile het volgende:
Dit weekend nog twee cheesecakes met aardbeien gemaakt.
Dit is wel een mooi basisrecept van AH welke ik zelf wat heb aangepast:

125 g zelfrijzend bakmeel
125 g bloem
250 g basterdsuiker
200 g koude boter, in blokjes
4 eieren
2 zakjes vanillesuiker
1 citroen, uitgeperst
500 g kwark
250 g aardbeien

Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 °C.

Kneed het bakmeel, de bloem, de helft van de basterdsuiker, de boter, 1 ei en 1 zakje vanillesuiker tot een soepel deeg. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak en bekleed de taartvorm met het deeg. Zorg voor een opstaand randje van zo'n 2-5 centimeter.

Splits 3 eieren boven een kom door ze doormidden te breken en het eiwit op te vangen in de kom. Doe de eierdooiers in een andere kom. Roer de eierdooiers om met de rest van de basterdsuiker en de vanillesuiker, het citroensap en de kwark. Klop het eiwit stijf en spatel dit voorzichtig door het dooiermengsel. Schenk dit mengsel op de bodem in de taartvorm en schuif deze midden in de oven.

Bak de cheesecake tot hij een mooi goudgele kleur heeft (ongeveer 30-45 min, gewoon regelmatig even kijken). Zet hem minstens 1 uur in de koelkast voor je hem serveert; liever nog langer. Vlak voor het serveren een heleboel verse aardbeien erop en smullen maar!

Ik heb de baktemperatuur en tijd wat omlaag geschroefd tov het originele recept. De eerste taart was veel te donker en bond ook minder. Aangezien ik appeltaarten e.d. ook meestal op 170/180 bak, was dit een logische keuze. De tweede taart was veel mooier van structuur. Het valt me wel vaker op met die Allerhande recepten dat ze net niet helemaal lekker werken. Maargoed, zo moet ie een succes worden!
Ga het van het weekend wel ff uitproberen. Klinkt er lekker in ieder geval
pi_49138246
vandaag op het werk cheesecake

maar was met hapukoor (soort dikke lobbige zure creme fraiche) en citroen, en echt lekker was dat niet
pi_49138295
quote:
Op zondag 6 mei 2007 18:15 schreef junie het volgende:
Super lekker. Vooral de Oreo cheesecake.
Receptje?
  Eurovisie Songfestival Queen dinsdag 8 mei 2007 @ 16:46:47 #40
163650 Greys
pi_49149226
quote:
Op maandag 7 mei 2007 23:02 schreef Étoile het volgende:
Dit weekend nog twee cheesecakes met aardbeien gemaakt.
Dit is wel een mooi basisrecept van AH welke ik zelf wat heb aangepast:

125 g zelfrijzend bakmeel
125 g bloem
250 g basterdsuiker
200 g koude boter, in blokjes
4 eieren
2 zakjes vanillesuiker
1 citroen, uitgeperst
500 g kwark
250 g aardbeien

Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 °C.

Kneed het bakmeel, de bloem, de helft van de basterdsuiker, de boter, 1 ei en 1 zakje vanillesuiker tot een soepel deeg. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak en bekleed de taartvorm met het deeg. Zorg voor een opstaand randje van zo'n 2-5 centimeter.

Splits 3 eieren boven een kom door ze doormidden te breken en het eiwit op te vangen in de kom. Doe de eierdooiers in een andere kom. Roer de eierdooiers om met de rest van de basterdsuiker en de vanillesuiker, het citroensap en de kwark. Klop het eiwit stijf en spatel dit voorzichtig door het dooiermengsel. Schenk dit mengsel op de bodem in de taartvorm en schuif deze midden in de oven.

Bak de cheesecake tot hij een mooi goudgele kleur heeft (ongeveer 30-45 min, gewoon regelmatig even kijken). Zet hem minstens 1 uur in de koelkast voor je hem serveert; liever nog langer. Vlak voor het serveren een heleboel verse aardbeien erop en smullen maar!

Ik heb de baktemperatuur en tijd wat omlaag geschroefd tov het originele recept. De eerste taart was veel te donker en bond ook minder. Aangezien ik appeltaarten e.d. ook meestal op 170/180 bak, was dit een logische keuze. De tweede taart was veel mooier van structuur. Het valt me wel vaker op met die Allerhande recepten dat ze net niet helemaal lekker werken. Maargoed, zo moet ie een succes worden!
Ben deze nu aan het maken. Het ziet er goed uit, maar een deel van de bovenkant is hartstikke bruin en een deel nog geel. Zijn de bruine stukken soms de gedeeltes waar meer van het stijfgeklopte eiwit bovenop lag toevallig ofzo? Het ziet er een beetje vreemd uit zo

En nu je de baktijd hebt verkort, is de 'koek', het deeg zeg maar, dan wel gaar?
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_49152359
quote:
Op dinsdag 8 mei 2007 16:46 schreef Greys het volgende:

[..]

Ben deze nu aan het maken. Het ziet er goed uit, maar een deel van de bovenkant is hartstikke bruin en een deel nog geel. Zijn de bruine stukken soms de gedeeltes waar meer van het stijfgeklopte eiwit bovenop lag toevallig ofzo? Het ziet er een beetje vreemd uit zo

En nu je de baktijd hebt verkort, is de 'koek', het deeg zeg maar, dan wel gaar?
Dat komt denk ik eerder door de warmteverdeling in je oven, je zou een volgende mss halverwege moeten draaien. Maar dat hoeft voor de smaak niet uit te maken hoor! En dat deeg is gewoon het basisdeeg voor zandkoekjes eigenlijk, daar kan niet veel mee mis gaan. Ik kon hem iig gewoon netjes snijden en het bleef een mooi taartje, geen kruimelbult met kwark erop
One of the least benightedly unintelligent life forms it has been my profound lack of pleasure not to be able to avoid meeting.
  dinsdag 8 mei 2007 @ 18:50:16 #42
69880 Lief-visje
Krankzinnig Gewoon !!!
pi_49154137
quote:
Op dinsdag 8 mei 2007 12:29 schreef Stansfield het volgende:

[..]

Receptje?
Ik weet dat ze van Jell-O een pak hebben waar je mee oreo cheesecake kan maken dan hoef je alleen melk bij de vulling te voegen en een pak oreo's en voor de bodem een paar lepels melk.

In Utrecht zit een Engels winkeltje die Jell-O verkoopt en tevens ook andere amerikaanse producten in de gewone winkels heb ik ze nog niet gezien.

Tevens staat er in de OP de site van Jell-O daar kan je het pak zien
Sometimes people write the things that they can't say !
Everyone has secrets !
  Eurovisie Songfestival Queen dinsdag 8 mei 2007 @ 19:42:13 #43
163650 Greys
pi_49156222
quote:
Op dinsdag 8 mei 2007 18:01 schreef Étoile het volgende:

[..]

Dat komt denk ik eerder door de warmteverdeling in je oven, je zou een volgende mss halverwege moeten draaien. Maar dat hoeft voor de smaak niet uit te maken hoor! En dat deeg is gewoon het basisdeeg voor zandkoekjes eigenlijk, daar kan niet veel mee mis gaan. Ik kon hem iig gewoon netjes snijden en het bleef een mooi taartje, geen kruimelbult met kwark erop
Thanks! Hij is heerlijk (maar wat machtig zeg, pffffffff!) en ik ben eigenlijk na 1 punt al misselijk van de zoetigheid Ze zeiden in het recept dat hij zeker een uur in de koelkast moet, maar maak daar maar rustig 3 uur van ofzo, want hij is nu na enkele uren nog steeds niet door en door koud aan de binnenkant. Maar toch vast geproefd natuurlijk, kon me niet meer bedwingen
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_49168212
quote:
Op dinsdag 8 mei 2007 12:29 schreef Stansfield het volgende:

[..]

Receptje?
Ik heb deze een keer gemaakt. Heeeerlijk, delicious,mmmmmmmm, echt wel voor herhaling vatbaar dus ik zal ff het recept geven. Het is wel geen echte taart, niet rond en 10 cm dik ofzo, maar wel overheerlijk. Natuurlijk supervet en supermachtig en echt niet gezond, maar lekker

Oreocookies and cream
350 g Oreokoekjes
150 g ongezouten boter, gesmolten
2 tl poedergelatine (gewone gelatineblaadjes kunnen natuurlijk ook)
400 g roomkaas
300 ml slagroom
1 tl vanille-extract
110 g fijne tafelsuiker
200 g witte chocolade, gesmolten en licht afgekoeld
gesmolten pure chocolade voor de versiering
---------------------------------
Bekleed een 4 cm diepe bakvorm van ± 18 x 25 cm met plasticfolie. Doe 250 g van de koekjes in de keukenmachine en maal ze tot fijne kruimels. Voeg de boter toe en mix die door de koekkruimels. Druk het mengsel uit op de bodem van de bakvorm en zet deze 30 min. in de koelkast.

Strooi de gelatine in een hittebestendige beker met 60 ml (=3 el) koud water. Zet de beker in een pan met zachtjes kokend water en roer tot de gelatine is opgelost. In plaats van poedergelatine kun je ook blaadjes gebruiken. Los deze op in dezelfde hoeveelheid koud water. Laat ze 5 min weken en verwarm het water (3 el) dan zodat de blaadjes oplossen).

Klop in een kom de roomkaas, room, vanille en basterdsuiker met een handmixer tot een glad mengsel. Roer er de opgeloste gelatine en de gesmolten witte chocolade door. Breek de resterende koekjes in grove stukken en roer ze door het roomkaasmengsel. Schenk de roomkaas over de gekoelde koekbodem. Dek af met plasticfolie en laat het gebak een nacht in de koelkast staan, als je dat kunt tenminste (ik kon dat niet)

Versier het gebak vlak voor het serveren met de gesmolten pure chocolade (trek lijntjes en dan met een vork marmeren ofzo) en snijd het in de vorm in stukken.
Serveer en geniet
Dit kan in geval van nood ook dienen als ontbijt, lunch en/of diner (en late night snack natuurlijk )

Smakelijk!!!!
Je bent nooit te oud om te leren....toch?
pi_49176748
Greys, ja idd het is wel echt 1 om uit te delen he? Mijne had ik sochtends om een uur of 12 gemaakt en rond 3 uur half 4 geserveerd, dat was precies goed.

siekse, wanstaltig lekker klinkt het
One of the least benightedly unintelligent life forms it has been my profound lack of pleasure not to be able to avoid meeting.
pi_49217395
het is ook wanstaltig lekker en romig en zoet en superlekker!!!!!
Je bent nooit te oud om te leren....toch?
pi_49217916
quote:
Op woensdag 9 mei 2007 00:15 schreef sieske het volgende:

[..]

Ik heb deze een keer gemaakt. Heeeerlijk, delicious,mmmmmmmm, echt wel voor herhaling vatbaar dus ik zal ff het recept geven. Het is wel geen echte taart, niet rond en 10 cm dik ofzo, maar wel overheerlijk. Natuurlijk supervet en supermachtig en echt niet gezond, maar lekker

Oreocookies and cream
350 g Oreokoekjes
150 g ongezouten boter, gesmolten
2 tl poedergelatine (gewone gelatineblaadjes kunnen natuurlijk ook)
400 g roomkaas
300 ml slagroom
1 tl vanille-extract
110 g fijne tafelsuiker
200 g witte chocolade, gesmolten en licht afgekoeld
gesmolten pure chocolade voor de versiering
---------------------------------
Bekleed een 4 cm diepe bakvorm van ± 18 x 25 cm met plasticfolie. Doe 250 g van de koekjes in de keukenmachine en maal ze tot fijne kruimels. Voeg de boter toe en mix die door de koekkruimels. Druk het mengsel uit op de bodem van de bakvorm en zet deze 30 min. in de koelkast.

Strooi de gelatine in een hittebestendige beker met 60 ml (=3 el) koud water. Zet de beker in een pan met zachtjes kokend water en roer tot de gelatine is opgelost. In plaats van poedergelatine kun je ook blaadjes gebruiken. Los deze op in dezelfde hoeveelheid koud water. Laat ze 5 min weken en verwarm het water (3 el) dan zodat de blaadjes oplossen).

Klop in een kom de roomkaas, room, vanille en basterdsuiker met een handmixer tot een glad mengsel. Roer er de opgeloste gelatine en de gesmolten witte chocolade door. Breek de resterende koekjes in grove stukken en roer ze door het roomkaasmengsel. Schenk de roomkaas over de gekoelde koekbodem. Dek af met plasticfolie en laat het gebak een nacht in de koelkast staan, als je dat kunt tenminste (ik kon dat niet)

Versier het gebak vlak voor het serveren met de gesmolten pure chocolade (trek lijntjes en dan met een vork marmeren ofzo) en snijd het in de vorm in stukken.
Serveer en geniet
Dit kan in geval van nood ook dienen als ontbijt, lunch en/of diner (en late night snack natuurlijk )

Smakelijk!!!!
Tnx, ga ik dit weekend gelijk proberen.
  vrijdag 11 mei 2007 @ 20:19:24 #48
153540 Fawn
Keep Watching!
pi_49280371
Zag vandaag bij Nigella choco-cheesecake. Nou lijkt me dat geen lekkere combin, alhoewel ik haar recepten wel vertrouw. Heeft iemand die ooit weleens gemaakt, geproefd?
KISSSSSSSSSSS
  zaterdag 12 mei 2007 @ 11:57:48 #49
69880 Lief-visje
Krankzinnig Gewoon !!!
pi_49296084
quote:
Op vrijdag 11 mei 2007 20:19 schreef Fawn het volgende:
Zag vandaag bij Nigella choco-cheesecake. Nou lijkt me dat geen lekkere combin, alhoewel ik haar recepten wel vertrouw. Heeft iemand die ooit weleens gemaakt, geproefd?
Ze heeft toch ook een kookboek volgens mij staat het daar ook in.
Sometimes people write the things that they can't say !
Everyone has secrets !
  zaterdag 12 mei 2007 @ 11:58:53 #50
122997 zquing
Drama Junk
pi_49296109
quote:
Op vrijdag 11 mei 2007 20:19 schreef Fawn het volgende:
Zag vandaag bij Nigella choco-cheesecake. Nou lijkt me dat geen lekkere combin, alhoewel ik haar recepten wel vertrouw. Heeft iemand die ooit weleens gemaakt, geproefd?
chocolade cheesecake? Meestal erg lekker maar ook super machtig
"Those unforgettable days, for them I live"
pi_49315642
quote:
Op donderdag 10 mei 2007 11:07 schreef Stansfield het volgende:

[..]

Tnx, ga ik dit weekend gelijk proberen.
Hij staat nu in de koelkast. Morgen maak ik wel even een mooi fototje.
pi_49323878
Gewoon halen bij de Koekela (www. koekela.nl), ook heerlijke worteltjestaart.
Take on the situation, but not the torment ...
pi_49341611
Net gegeten alleen is die bovenkant nog iets te niet stijf zeg maar. Hoe krijg ik het zo dat het toch wat harder wordt?
  zondag 13 mei 2007 @ 20:31:00 #54
69880 Lief-visje
Krankzinnig Gewoon !!!
pi_49342101
quote:
Op zondag 13 mei 2007 20:16 schreef Stansfield het volgende:
Net gegeten alleen is die bovenkant nog iets te niet stijf zeg maar. Hoe krijg ik het zo dat het toch wat harder wordt?
nog iets langer in de koelkast laten staan
Sometimes people write the things that they can't say !
Everyone has secrets !
pi_49342190
Jeminéé. Mijn oma maakte dat vroeger ook vaak. Maar die noemde het gewoon kwarktaart.
"Cheesecake." Fucking hipsters. .
pi_49353354
quote:
Op zondag 13 mei 2007 20:31 schreef Lief-visje het volgende:

[..]

nog iets langer in de koelkast laten staan
Hij stond al een uur of 26 in de koelkast. Moet ik dan niet meer gelatine gebruiken??
pi_49362313
quote:
Op maandag 14 mei 2007 09:05 schreef Stansfield het volgende:
Hij stond al een uur of 26 in de koelkast. Moet ik dan niet meer gelatine gebruiken??
26 uur Waar blijft de foto? En was de oreokoekjes bodem lekker?

Ik heb dit weekend een monchou taart gemaakt en die was gruwelijk lekker en dus alweer op
amokaapjeeh O+
pi_49362380
quote:
Op maandag 14 mei 2007 13:50 schreef Coconut het volgende:

[..]

26 uur Waar blijft de foto? En was de oreokoekjes bodem lekker?

Ik heb dit weekend een monchou taart gemaakt en die was gruwelijk lekker en dus alweer op
Ja hij was al bijna op toen ik het me nog bedacht. Heb nog een puntje over daar zal ik vanaovnd wel even een foto van maken.

Die bodem is echt super lekker.
pi_49362862
Ik dacht dat cheesecake en kwarktaart hetzelfde zijn...
pi_49369150
Ik had ook dat het niet stijf genoeg was, dus de volgende keer iets meer gelatine gebruiken, denk ik. En ik had hem toen ook al zo lang in de koelkast staan. Nou ja, volgende keer beter. Sorry trouwens dat ik dat vergeten ben erbij te schrijven.
Cheesecake wordt gemaakt van roomkaas geloof ik (cheese = kaas)
Kwarktaart wordt gemaakt van kwark met gelatine ofzo???
Geloof ik......
Je bent nooit te oud om te leren....toch?
pi_49369221
quote:
Op maandag 14 mei 2007 16:30 schreef sieske het volgende:
Ik had ook dat het niet stijf genoeg was, dus de volgende keer iets meer gelatine gebruiken, denk ik. En ik had hem toen ook al zo lang in de koelkast staan. Nou ja, volgende keer beter. Sorry trouwens dat ik dat vergeten ben erbij te schrijven.
Cheesecake wordt gemaakt van roomkaas geloof ik (cheese = kaas)
Kwarktaart wordt gemaakt van kwark met gelatine ofzo???
Geloof ik......
Aha dat dacht ik al ja, ik had 1 gelatine blaadje gebruikt. Volgende keer 2. En iets meer bodem en iets minder bovenkant zeg maar.
pi_49369534
quote:
Op maandag 14 mei 2007 16:30 schreef sieske het volgende:
Cheesecake wordt gemaakt van roomkaas geloof ik (cheese = kaas)
Geloof ik......


kwark (de ~ (m.))
1 ongerijpte kaas => plattekaas

kwark·taart (de ~)
1 taart gemaakt van kwark, slagroom en suiker op een deegbodem

Ik dacht dus dat kwarktaart = cheesecake
pi_49369581
Cheesecake wordt gebakken, kwarktaart niet.
pi_49369686
quote:
Op maandag 14 mei 2007 16:42 schreef ColdFeet het volgende:
Cheesecake wordt gebakken, kwarktaart niet.
http://www.kraftfoods.com(...)/OREOCheesecake.html

Dat kan best kloppen dat daarom ook mijn oreo taart niet echt stevig was. In het bovenstaande recept bakken ze de taart wel.
pi_49370743
quote:
Op maandag 14 mei 2007 16:42 schreef ColdFeet het volgende:
Cheesecake wordt gebakken, kwarktaart niet.
Aha! Interessant... maar!...

Ik heb ooit eens een blauwe maandag bij de Marks & Spencer gewerkt en daar verkochten ze ook Strawberry Cheesecake en dat was toch echt ongebakken (gele)kwarktaart met aardbeienspul erop... (zag er netzo uit als de strawberry cheesecake op de verpakking van Haagen Dasz Strawberry Cheesecake)

-edit-

hmmm, bij nader inzien weet ik niet zeker of die M&S SCC wel ongebakken was, maar ik dacht het wel... kan me daarin vergissen....

-edit2-

zál me daarin dus wel vergissen... nooit bij stilgestaan dat je kwark zou kunnen bakken... hmmm, interessant
pi_49370964
is cheesecake vergelijkbaar met kwarktaart?
Bestiality sure is a fun thing to do. But I have to say this as a warning to you:
With almost all animals you can have a ball, but the hedgehog can never be buggered at all.
pi_49371142
quote:
Op maandag 14 mei 2007 17:23 schreef Jordy-B het volgende:
is cheesecake vergelijkbaar met kwarktaart?
ik dacht dus dat het hetzelfde was, maar daar is dus discussie over... ik denk dat het in ieder geval wel vergelijkbaar is ja...
pi_49387193
Tvp .
pi_49393961
quote:
Op maandag 14 mei 2007 17:15 schreef Tennessee het volgende:

[..]

Aha! Interessant... maar!...

Ik heb ooit eens een blauwe maandag bij de Marks & Spencer gewerkt en daar verkochten ze ook Strawberry Cheesecake en dat was toch echt ongebakken (gele)kwarktaart met aardbeienspul erop... (zag er netzo uit als de strawberry cheesecake op de verpakking van Haagen Dasz Strawberry Cheesecake)

-edit-

hmmm, bij nader inzien weet ik niet zeker of die M&S SCC wel ongebakken was, maar ik dacht het wel... kan me daarin vergissen....

-edit2-

zál me daarin dus wel vergissen... nooit bij stilgestaan dat je kwark zou kunnen bakken... hmmm, interessant
Mmja, ik durf er ook geen eed op te doen dat het altijd voor de volle 100% klopt hoor. Het is natuurlijk echt een Hollandse definitie. Feit is wel, dat als je in het buitenland cheesecake bestelt, je wat anders op je bordje krijgt dan de taart-naar-het-recept-van-mijn-oudtante (wat overigens ook echt heerlijk is, met mandarijntjes bovenop )

Maar wordt je taart niet geel omdat je er eieren bijdoet? Of praat ik nou compleet onzin?

Edit: ja dus, zie het recept voor de New York Cheesecake. De eieren zorgen ervoor dat de cream cheese stevig wordt. Logisch, eigenlijk wel. En daarom is het niet wit zoals met gelatine, maar geel. Dus die M&S taart was vast ook gebakken.
pi_49394124
quote:
Op zondag 13 mei 2007 20:33 schreef Moon_Bridge het volgende:
Jeminéé. Mijn oma maakte dat vroeger ook vaak. Maar die noemde het gewoon kwarktaart.
"Cheesecake." Fucking hipsters. .
Het is dus niet hetzelfde. Arroganterik
pi_49395589
quote:
Op dinsdag 15 mei 2007 10:54 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

Het is dus niet hetzelfde. Arroganterik
Dat ding in de OP is gewoon een kwarktaart.
pi_49396954
Dat ding in de OP komt uit een pakje, volgens mij. Maar de echte cheesecake is in de oven gebakken en dat is die van je oma niet en dientengevolge wens ik geen fucking hipster genoemd te worden
pi_49397091
quote:
Op zondag 13 mei 2007 09:33 schreef SevenWonders het volgende:
Gewoon halen bij de Koekela (www. koekela.nl), ook heerlijke worteltjestaart.
Recept was ik van Ainsley heb gevonden lijkt nog het meest op de koekela cheesecake. Met bastonje bodem en kersenvullen bovenop.

Moet weer eens naar koekela... *kwijl*.
pi_49397351
mmm, klinkt goed. Voel je vrij om het recept met ons te delen
pi_49403881
Korte versie:

de bodem:
150 gr koekjes (ik gebruik bastonje)
50 gram boter

Vulling:
500gr mascarpone
200ml creme fraiche
2 eidooiers
100gr suiker
2el maizena

Springvorm beboteren en bakpapier erin doen, maakt het makkelijker om eruit te halen en ze willen nog wel eens lekken. Volgens mij heb ik er 1 van 20 cm doorsnee.

Koekjes fijnmaken en vermengen met gesmolten boter. In de bakvorm doen. 5 min in vriezer laten opstijven.

Dan de rest van de ingredienten goed samen mengen en op de bodem gieten. 40 min op 190 graden bakken. Laten afkoelen met de oven deur open. Daarna liefst een nacht laten koelen in de koelkast. Als hij te snel afkoelt dan kunnen er barsten in ontstaan. Na het afkoelen is de cheesecake wat ingezakt.
pi_49404139
quote:
Op dinsdag 15 mei 2007 12:27 schreef ColdFeet het volgende:
Dat ding in de OP komt uit een pakje, volgens mij. Maar de echte cheesecake is in de oven gebakken en dat is die van je oma niet en dientengevolge wens ik geen fucking hipster genoemd te worden
Kijk dat recept hierboven dan, da's toch ook niet gebakken? Nee, hè? Nee. Dus is het gewoon een kwarktaart. En iedereen die dat soort dingen tegen beter weten een "cheesecake" noemt, noem ik van harte een fucking hipster.
pi_49404275
Dus het verschil tussen een cheesecake en een kwarktaart is of die in de oven heeft gezeten??
pi_49404287
LE-ZEN!!!
Das dus wel gebakken!!!!

Enne, taart met mascarpone en creme fraiche noem ik sowieso geen kwarktaart.
Maar kijk nou! Mascarpone is een kaasje! kaas = cheese! en ziehier dan: CHEESECAKE! Ouwe zeur.

Anyway, n0a, bedankt. lijkt me heerlijk. Maar wat een calorieenbom!
pi_49404305
quote:
Op dinsdag 15 mei 2007 15:43 schreef Stansfield het volgende:
Dus het verschil tussen een cheesecake en een kwarktaart is of die in de oven heeft gezeten??
In het nederlands wel ja.
pi_49406225
quote:
Op dinsdag 15 mei 2007 15:43 schreef ColdFeet het volgende:
LE-ZEN!!!
Das dus wel gebakken!!!!
Die van sieske. Maar ik hou al op. Het is beide lekker.
  Eindredactie Games dinsdag 15 mei 2007 @ 16:27:23 #81
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_49406364
quote:
Op zaterdag 5 mei 2007 14:35 schreef mstx het volgende:
Alleen dat woord al doet me denken aan een Cartoon Network tekenfilmpje van jaren geleden, weet alleen niet meer welke.
hint, 2 domme hondjes
0% vet, Geen suiker toegevoegd
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
pi_49412246
quote:
Op dinsdag 15 mei 2007 15:43 schreef ColdFeet het volgende:
LE-ZEN!!!
Das dus wel gebakken!!!!

Enne, taart met mascarpone en creme fraiche noem ik sowieso geen kwarktaart.
Maar kijk nou! Mascarpone is een kaasje! kaas = cheese! en ziehier dan: CHEESECAKE! Ouwe zeur.

Anyway, n0a, bedankt. lijkt me heerlijk. Maar wat een calorieenbom!
Is het zeker. Voor mij alleen zou ik em nooit maken, te veel en te machtig. Dan kun je beter een puntje kopen. Ik heb trouwens ook geen idee of het mogelijk is om deze kleiner te schalen, maar voor minimaal 2 personen en een aantal dagen is dit meer dan zat.

Ook zonder kersenvulling erop vind ik em super.
  woensdag 16 mei 2007 @ 18:08:29 #83
69880 Lief-visje
Krankzinnig Gewoon !!!
pi_49451250
Strawberry cheesecakeIngredienten voor 6 personen

* 60 gram boter
* 170 gram bastogne koeken
* 400 gram monChou Zacht & romig (mascarpone, philadelphia,..)
* 400 gram vanillekwark (platte kaas)
* 4 eieren
* 50 gram suiker
* de geraspte schil van 1 citroen
* 4 eetlepels citroensap
* 125 gram zure room
* 1 eetlepel witte basterdsuiker
* 1 zakje vanillesuiker
* 250 gram aardbeien

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 150 graden.
2. Laat de boter smelten
3. Maal de koek fijn in de keukenmachine of steek ze in een plastic zak en rol ze met deegroller fijn.
4. Roer er de boter door en druk het op de bodem van een springvorm (24 centimeter)
5. Zet dit tot gebruik in de koelkast (minstens een uurtje).
6. Mix Mon Chou, vanillesuiker, kwark, eieren, 50 gram suiker, citroenrasp en citroensap en de helft van de (gewassen) aardbeien tot een egale massa.
7. Schenk de massa in de vorm.
8. Bak de taart in het midden van de oven 50 minuten.
9. Laat de taart afkoelen.
10. Roer met de mixer de zure room met de bastardsuiker en de vanillesuiker luchtig.
11. Strijk de room over de taart uit.
12. Versier de taart met de rest van de aardbeien.


Dit recept is geschikt voor: 5 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: 1 uur
Verwarm de oven voor op 190 graden.

ingredienten::

# 185 gram digestives (koekjes)
# 60 gram roomboter
# 450 gram roomkaas (bijv. 3 bakjes bij Aldi)
# 3 eieren
# 100 gram suiker
# 1 zakje vanillesuiker
# boter voor het invetten
# 1 bakje zure room
# blik taartfruit

Bereidingswijze:

# Vet een springvorm in van ongeveer 20 cm. met wat boter.
# Smelt in een steelpannetje de roomboter.
# Verkruimel de digestives en roer de kruimels door de boter.
# Goed doorroeren en in de springvorm scheppen. Goed verdelen en aandrukken!
# Roer de kaas, eieren, suiker en de helft van het vanillemengsel door elkaar tot een gladde massa.
# Stort dit mengsel bovenop de koekbodem.
# Zet de springvorm 25 minuten in de oven.
# Laat springvorm daarna 20 minuten afkoeken.
# Roer de overgebleven vanillesuiker door de zure room en verspreidt dit roompapje over de lauwe cheesecake.
# Zet de springvorm dan nog ongeveeer 10 minuten terug in de oven.
# Laat de cake daarna goed afkoelen. De cheesecake is de volgende dag het lekkerst.
# Kort voor opdienen versieren met taartfruit (bijvoorbeeld bessen met aardb
Sometimes people write the things that they can't say !
Everyone has secrets !
  maandag 21 mei 2007 @ 17:08:25 #84
4593 Marty
Digi-babe
pi_49613102
Deze cheesecake maak ik altijd.
En elke keer vragen mensen om het recept omdat hij zo lekker is.

Een echte cheesecake hoor je met Philadelphia te maken.

New York Cheesecake:

Ingredienten:
500gr Philadelphia
150gr suiker
8gr maizena
2gr geraspte citroenschil
een buisje vanille-aroma
3gr zout
2 hele eieren
1 eigeel
42gr verse room (zonder suiker en niet opgeklopt!!)
21gr melk
5gr citroensap

187gr digestive koekjes (McVitie's)
75gr boter

Verpulver de koekjes en smelt de boter. Mix dit door elkaar en doe het in de taartvorm.
Druk goed aan zodat er een bodem ontstaat. Zet de taartvorm in de koelkast.

Roer de Philadelphia in een kom los totdat er een creme ontstaat. Voeg de suiker, de maizena, de citroenrasp, de vanille en het zout toe en mix alles goed door elkaar.
Voeg daarna èèn voor èèn de twee hele eieren en het eigeel er door.
Schenk langzaam de room, de melk en de citroensap er bij terwijl je door blijft roeren.
Je hebt nu een vrij vloeibaar mengsel dat je bovenop de taartbodem giet.
Zet de taart in een voorverwarmde oven van 200° voor 10 minuten. Daarna de temperaatuur omlaag draaien naar 150°/160° en de taart nog 45 minuten in de oven laten.
Laat de taart helemaal afkoelen.

Je kunt hem daarna eventueel besmeren met aardbeien die je even in de mixer tot een papje verwerkt.
Laat de taart met het aardbeienmengsel goed koud worden in de koelkast.

En zo ziet hij er dan ongeveer uit:
Forza Juve!
  maandag 21 mei 2007 @ 17:11:36 #85
122997 zquing
Drama Junk
pi_49613222
quote:
Op maandag 21 mei 2007 17:08 schreef Marty het volgende:
........
ziet er goed uit, alleen krijg ik die bodem nooit echt goed als ik koekjes gebruik
"Those unforgettable days, for them I live"
  maandag 21 mei 2007 @ 17:24:21 #86
4593 Marty
Digi-babe
pi_49613744
Je moet ze eigenlijk even in een keukenmachine gooien tot er alleen maar hele kleine kruimeltjes overblijven. Wanneer je daarna de boter er doorheen schept lijkt het wel een beetje op nat zand .
Dit met een lepel goed aandrukken in de vorm en dan moet het goedkomen hoor!
Forza Juve!
  maandag 21 mei 2007 @ 17:59:37 #87
69880 Lief-visje
Krankzinnig Gewoon !!!
pi_49614844
quote:
Op maandag 21 mei 2007 17:08 schreef Marty het volgende:
Deze cheesecake maak ik altijd.
En elke keer vragen mensen om het recept omdat hij zo lekker is.

Een echte cheesecake hoor je met Philadelphia te maken.

New York Cheesecake:

Ingredienten:
500gr Philadelphia
150gr suiker
8gr maizena
2gr geraspte citroenschil
een buisje vanille-aroma
3gr zout
2 hele eieren
1 eigeel
42gr verse room (zonder suiker en niet opgeklopt!!)
21gr melk
5gr citroensap

187gr digestive koekjes (McVitie's)
75gr boter

Verpulver de koekjes en smelt de boter. Mix dit door elkaar en doe het in de taartvorm.
Druk goed aan zodat er een bodem ontstaat. Zet de taartvorm in de koelkast.

Roer de Philadelphia in een kom los totdat er een creme ontstaat. Voeg de suiker, de maizena, de citroenrasp, de vanille en het zout toe en mix alles goed door elkaar.
Voeg daarna èèn voor èèn de twee hele eieren en het eigeel er door.
Schenk langzaam de room, de melk en de citroensap er bij terwijl je door blijft roeren.
Je hebt nu een vrij vloeibaar mengsel dat je bovenop de taartbodem giet.
Zet de taart in een voorverwarmde oven van 200° voor 10 minuten. Daarna de temperaatuur omlaag draaien naar 150°/160° en de taart nog 45 minuten in de oven laten.
Laat de taart helemaal afkoelen.

Je kunt hem daarna eventueel besmeren met aardbeien die je even in de mixer tot een papje verwerkt.
Laat de taart met het aardbeienmengsel goed koud worden in de koelkast.

En zo ziet hij er dan ongeveer uit:
[afbeelding]
Ziet er goed uit Marty.
Kan je het buisje vanille-aroma ook vervangen door iets anders?
Sometimes people write the things that they can't say !
Everyone has secrets !
  maandag 21 mei 2007 @ 18:01:30 #88
122997 zquing
Drama Junk
pi_49614897
quote:
Op maandag 21 mei 2007 17:24 schreef Marty het volgende:
Je moet ze eigenlijk even in een keukenmachine gooien tot er alleen maar hele kleine kruimeltjes overblijven. Wanneer je daarna de boter er doorheen schept lijkt het wel een beetje op nat zand .
Dit met een lepel goed aandrukken in de vorm en dan moet het goedkomen hoor!
ik gebruik altijd die dr oetker bodem, vind ik eigenlijk best wel lekker
"Those unforgettable days, for them I live"
  maandag 21 mei 2007 @ 18:32:05 #89
4593 Marty
Digi-babe
pi_49615867
quote:
Op maandag 21 mei 2007 17:59 schreef Lief-visje het volgende:

[..]

Ziet er goed uit Marty.
Kan je het buisje vanille-aroma ook vervangen door iets anders?
Zelf nog nooit geprobeerd, maar ik denk dat je het wel door een klein zakje vanille poeder kunt vervangen hoor.
quote:
Op maandag 21 mei 2007 18:01 schreef zquing het volgende:

[..]

ik gebruik altijd die dr oetker bodem, vind ik eigenlijk best wel lekker
Dat ken ik niet, want ik woon in Italië en hier hebben ze geen Dr. Oetker.
Maar je moet hem gewoon maken zoals je hem zelf het lekkerste vind.
Scheelt ook weer wat werk denk ik. Hoef je geen koekjes te stampen
Forza Juve!
pi_49616278
quote:
Op maandag 21 mei 2007 17:59 schreef Lief-visje het volgende:

[..]

Ziet er goed uit Marty.
Kan je het buisje vanille-aroma ook vervangen door iets anders?
wat wil je er zoal in gooien dan??
Je moet je het leven niet moeilijker maken dan strikt noodzakelijk
  maandag 21 mei 2007 @ 19:54:22 #91
69880 Lief-visje
Krankzinnig Gewoon !!!
pi_49619035
quote:
Op maandag 21 mei 2007 18:45 schreef justmattie het volgende:

[..]

wat wil je er zoal in gooien dan??
een andere smaak aroma bijvoorbeeld?
Sometimes people write the things that they can't say !
Everyone has secrets !
pi_49620329
dan gooi je er wat rum doorheen simpel toch?
Je moet je het leven niet moeilijker maken dan strikt noodzakelijk
  dinsdag 22 mei 2007 @ 08:56:39 #93
4593 Marty
Digi-babe
pi_49634029
quote:
Op maandag 21 mei 2007 19:54 schreef Lief-visje het volgende:

[..]

een andere smaak aroma bijvoorbeeld?
Ah sorry, dan had ik het verkeerd begrepen.

Ik denk dat je het wel met een ander smaakje kunt vervangen hoor. Let er alleen wel op dat je er citroensap en rasp in doet en dat je dus een smaakje kiest dat daar wel een beetje bij past.
Forza Juve!
pi_49817652
quote:
Op maandag 21 mei 2007 17:08 schreef Marty het volgende:
Deze cheesecake maak ik altijd.
En elke keer vragen mensen om het recept omdat hij zo lekker is.

Een echte cheesecake hoor je met Philadelphia te maken.

New York Cheesecake:

Ingredienten:
500gr Philadelphia
150gr suiker
8gr maizena
2gr geraspte citroenschil
een buisje vanille-aroma
3gr zout
2 hele eieren
1 eigeel
42gr verse room (zonder suiker en niet opgeklopt!!)
21gr melk
5gr citroensap

187gr digestive koekjes (McVitie's)
75gr boter

Verpulver de koekjes en smelt de boter. Mix dit door elkaar en doe het in de taartvorm.
Druk goed aan zodat er een bodem ontstaat. Zet de taartvorm in de koelkast.

Roer de Philadelphia in een kom los totdat er een creme ontstaat. Voeg de suiker, de maizena, de citroenrasp, de vanille en het zout toe en mix alles goed door elkaar.
Voeg daarna èèn voor èèn de twee hele eieren en het eigeel er door.
Schenk langzaam de room, de melk en de citroensap er bij terwijl je door blijft roeren.
Je hebt nu een vrij vloeibaar mengsel dat je bovenop de taartbodem giet.
Zet de taart in een voorverwarmde oven van 200° voor 10 minuten. Daarna de temperaatuur omlaag draaien naar 150°/160° en de taart nog 45 minuten in de oven laten.
Laat de taart helemaal afkoelen.

Je kunt hem daarna eventueel besmeren met aardbeien die je even in de mixer tot een papje verwerkt.
Laat de taart met het aardbeienmengsel goed koud worden in de koelkast.

En zo ziet hij er dan ongeveer uit:
[afbeelding]
Die bodem wordt een stuk minder vet wanneer je in plaats van volkoren koekjes, bastogne koekjes of digestiv koekjes lange vingers gebruikt...
Ik keek naar jou, jij naar je brommertje; ik houd van jou, jij van je brommertje; jij brak mijn hart, ik jouw brommertje...
pi_49819422
Ik ben helemaal verslaafd aan de cheesecake van Bagels & Beans. Hun cheesecake is ook gemaakt met bastogne bodem.
Het recept staat ook op de website geloof ik.
Lekker!
pi_49821797
quote:
Op zondag 27 mei 2007 14:59 schreef zoutig het volgende:
Ik ben helemaal verslaafd aan de cheesecake van Bagels & Beans. Hun cheesecake is ook gemaakt met bastogne bodem.
Het recept staat ook op de website geloof ik.
Lekker!
Wat een vaag bedrijf zeg
Ik keek naar jou, jij naar je brommertje; ik houd van jou, jij van je brommertje; jij brak mijn hart, ik jouw brommertje...
  zondag 27 mei 2007 @ 16:05:18 #97
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_49821831
ik vind bastognebodems maar niks
gewone zijn veeeel lekkerder
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  zondag 27 mei 2007 @ 16:08:31 #98
178196 Dragoljub
Mihailovic
pi_49821969
Alleen die van Marty is echte cheesecake, de rest is van die troep!


Zo hoort het eruit te zien en niet anders!
pi_49822480
quote:
Op zondag 27 mei 2007 16:04 schreef Bartjebart het volgende:

[..]

Wat een vaag bedrijf zeg
Het is gewoon een lunchroom
pi_49823181
quote:
Op zondag 27 mei 2007 16:20 schreef zoutig het volgende:

[..]

Het is gewoon een lunchroom
ja geopend van 9.32 tot 18.01 etc...
Ik keek naar jou, jij naar je brommertje; ik houd van jou, jij van je brommertje; jij brak mijn hart, ik jouw brommertje...
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')