Klinkt erg lekkerquote:Op zaterdag 5 mei 2007 14:27 schreef Dark_Angelus het volgende:
Super lekker, laatste keer een "white chocolate cheesecake" gemaakt
smaakte die ook echt naar witte chocolade?quote:Op zaterdag 5 mei 2007 14:27 schreef Dark_Angelus het volgende:
Super lekker, laatste keer een "white chocolate cheesecake" gemaakt
Depends on de hoeveelheden witte chocolade je erin doet natuurlijk. Maar ja hij smaakte heerlijk naar witte chocolade. enige nadeel is dat hij echt heel heavy is met calorieën dus na één stuk zit je bomvolquote:Op zaterdag 5 mei 2007 14:49 schreef Lief-visje het volgende:
[..]
smaakte die ook echt naar witte chocolade?
Ik heb er wel eens 1 geproefd maar die smaakte niet goed naar witte chocolade![]()
heb je daar een recept van?quote:Op zaterdag 5 mei 2007 14:50 schreef Dark_Angelus het volgende:
[..]
Depends on de hoeveelheden witte chocolade je erin doet natuurlijk. Maar ja hij smaakte heerlijk naar witte chocolade. enige nadeel is dat hij echt heel heavy is met calorieën dus na één stuk zit je bomvol
kan je niet het hele boek inscannenquote:Op zaterdag 5 mei 2007 14:54 schreef Dark_Angelus het volgende:
Je kunt even google'n en dan krijg je een aantal recepten voor je neus. Ik kan wel even het recept gaan inscannen maar ik heb een apart cheesecake book waar alle recepten instaan. Tijdje in Londen gewoond hè
Hoi Suerte,quote:Op zaterdag 5 mei 2007 18:18 schreef Suerte het volgende:
Hoi Visje![]()
Ik ben blij dat je de cheesecake lekker vind![]()
Volgende keer nog een pakjeof meerdereopsturen?![]()
New York Cheesecakequote:Op zaterdag 5 mei 2007 22:40 schreef MissyMirjaM het volgende:
cheese cake
ben nog steeds op zoek naar het ultieme recept.
waarom worden hier geen recepten gepost?![]()
quote:Op zondag 6 mei 2007 18:34 schreef Plastic_Power het volgende:
Deze toko zit bij mij in de buurt. Ze hebben er zo'n 180 verschillende soorten cheesecake![]()
![]()
http://www.muddypawscheesecake.com/
Omelette du fromage?quote:Op zaterdag 5 mei 2007 14:35 schreef mstx het volgende:
Alleen dat woord al doet me denken aan een Cartoon Network tekenfilmpje van jaren geleden, weet alleen niet meer welke.![]()
Die wil ik ook een keer maken. Lijkt me heerlijkquote:
Ziet er erg lekker uit volgende week maar eens uitproberenquote:Op maandag 7 mei 2007 23:02 schreef Étoile het volgende:
Dit weekend nog twee cheesecakes met aardbeien gemaakt.
Dit is wel een mooi basisrecept van AH welke ik zelf wat heb aangepast:
125 g zelfrijzend bakmeel
125 g bloem
250 g basterdsuiker
200 g koude boter, in blokjes
4 eieren
2 zakjes vanillesuiker
1 citroen, uitgeperst
500 g kwark
250 g aardbeien
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Kneed het bakmeel, de bloem, de helft van de basterdsuiker, de boter, 1 ei en 1 zakje vanillesuiker tot een soepel deeg. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak en bekleed de taartvorm met het deeg. Zorg voor een opstaand randje van zo'n 2-5 centimeter.
Splits 3 eieren boven een kom door ze doormidden te breken en het eiwit op te vangen in de kom. Doe de eierdooiers in een andere kom. Roer de eierdooiers om met de rest van de basterdsuiker en de vanillesuiker, het citroensap en de kwark. Klop het eiwit stijf en spatel dit voorzichtig door het dooiermengsel. Schenk dit mengsel op de bodem in de taartvorm en schuif deze midden in de oven.
Bak de cheesecake tot hij een mooi goudgele kleur heeft (ongeveer 30-45 min, gewoon regelmatig even kijken). Zet hem minstens 1 uur in de koelkast voor je hem serveert; liever nog langer. Vlak voor het serveren een heleboel verse aardbeien erop en smullen maar!
Ik heb de baktemperatuur en tijd wat omlaag geschroefd tov het originele recept. De eerste taart was veel te donker en bond ook minder. Aangezien ik appeltaarten e.d. ook meestal op 170/180 bak, was dit een logische keuze. De tweede taart was veel mooier van structuur. Het valt me wel vaker op met die Allerhande recepten dat ze net niet helemaal lekker werken. Maargoed, zo moet ie een succes worden!
Ga het van het weekend wel ff uitproberen. Klinkt er lekker in ieder gevalquote:Op maandag 7 mei 2007 23:02 schreef Étoile het volgende:
Dit weekend nog twee cheesecakes met aardbeien gemaakt.
Dit is wel een mooi basisrecept van AH welke ik zelf wat heb aangepast:
125 g zelfrijzend bakmeel
125 g bloem
250 g basterdsuiker
200 g koude boter, in blokjes
4 eieren
2 zakjes vanillesuiker
1 citroen, uitgeperst
500 g kwark
250 g aardbeien
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Kneed het bakmeel, de bloem, de helft van de basterdsuiker, de boter, 1 ei en 1 zakje vanillesuiker tot een soepel deeg. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak en bekleed de taartvorm met het deeg. Zorg voor een opstaand randje van zo'n 2-5 centimeter.
Splits 3 eieren boven een kom door ze doormidden te breken en het eiwit op te vangen in de kom. Doe de eierdooiers in een andere kom. Roer de eierdooiers om met de rest van de basterdsuiker en de vanillesuiker, het citroensap en de kwark. Klop het eiwit stijf en spatel dit voorzichtig door het dooiermengsel. Schenk dit mengsel op de bodem in de taartvorm en schuif deze midden in de oven.
Bak de cheesecake tot hij een mooi goudgele kleur heeft (ongeveer 30-45 min, gewoon regelmatig even kijken). Zet hem minstens 1 uur in de koelkast voor je hem serveert; liever nog langer. Vlak voor het serveren een heleboel verse aardbeien erop en smullen maar!
Ik heb de baktemperatuur en tijd wat omlaag geschroefd tov het originele recept. De eerste taart was veel te donker en bond ook minder. Aangezien ik appeltaarten e.d. ook meestal op 170/180 bak, was dit een logische keuze. De tweede taart was veel mooier van structuur. Het valt me wel vaker op met die Allerhande recepten dat ze net niet helemaal lekker werken. Maargoed, zo moet ie een succes worden!
Ben deze nu aan het maken. Het ziet er goed uit, maar een deel van de bovenkant is hartstikke bruin en een deel nog geel. Zijn de bruine stukken soms de gedeeltes waar meer van het stijfgeklopte eiwit bovenop lag toevallig ofzo? Het ziet er een beetje vreemd uit zoquote:Op maandag 7 mei 2007 23:02 schreef Étoile het volgende:
Dit weekend nog twee cheesecakes met aardbeien gemaakt.
Dit is wel een mooi basisrecept van AH welke ik zelf wat heb aangepast:
125 g zelfrijzend bakmeel
125 g bloem
250 g basterdsuiker
200 g koude boter, in blokjes
4 eieren
2 zakjes vanillesuiker
1 citroen, uitgeperst
500 g kwark
250 g aardbeien
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Kneed het bakmeel, de bloem, de helft van de basterdsuiker, de boter, 1 ei en 1 zakje vanillesuiker tot een soepel deeg. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak en bekleed de taartvorm met het deeg. Zorg voor een opstaand randje van zo'n 2-5 centimeter.
Splits 3 eieren boven een kom door ze doormidden te breken en het eiwit op te vangen in de kom. Doe de eierdooiers in een andere kom. Roer de eierdooiers om met de rest van de basterdsuiker en de vanillesuiker, het citroensap en de kwark. Klop het eiwit stijf en spatel dit voorzichtig door het dooiermengsel. Schenk dit mengsel op de bodem in de taartvorm en schuif deze midden in de oven.
Bak de cheesecake tot hij een mooi goudgele kleur heeft (ongeveer 30-45 min, gewoon regelmatig even kijken). Zet hem minstens 1 uur in de koelkast voor je hem serveert; liever nog langer. Vlak voor het serveren een heleboel verse aardbeien erop en smullen maar!
Ik heb de baktemperatuur en tijd wat omlaag geschroefd tov het originele recept. De eerste taart was veel te donker en bond ook minder. Aangezien ik appeltaarten e.d. ook meestal op 170/180 bak, was dit een logische keuze. De tweede taart was veel mooier van structuur. Het valt me wel vaker op met die Allerhande recepten dat ze net niet helemaal lekker werken. Maargoed, zo moet ie een succes worden!
Dat komt denk ik eerder door de warmteverdeling in je oven, je zou een volgende mss halverwege moeten draaien. Maar dat hoeft voor de smaak niet uit te maken hoor! En dat deeg is gewoon het basisdeeg voor zandkoekjes eigenlijk, daar kan niet veel mee mis gaan. Ik kon hem iig gewoon netjes snijden en het bleef een mooi taartje, geen kruimelbult met kwark eropquote:Op dinsdag 8 mei 2007 16:46 schreef Greys het volgende:
[..]
Ben deze nu aan het maken. Het ziet er goed uit, maar een deel van de bovenkant is hartstikke bruin en een deel nog geel. Zijn de bruine stukken soms de gedeeltes waar meer van het stijfgeklopte eiwit bovenop lag toevallig ofzo? Het ziet er een beetje vreemd uit zo![]()
En nu je de baktijd hebt verkort, is de 'koek', het deeg zeg maar, dan wel gaar?
Ik weet dat ze van Jell-O een pak hebben waar je mee oreo cheesecake kan maken dan hoef je alleen melk bij de vulling te voegen en een pak oreo's en voor de bodem een paar lepels melk.quote:
Thanks! Hij is heerlijk (maar wat machtig zeg, pffffffff!) en ik ben eigenlijk na 1 punt al misselijk van de zoetigheidquote:Op dinsdag 8 mei 2007 18:01 schreef Étoile het volgende:
[..]
Dat komt denk ik eerder door de warmteverdeling in je oven, je zou een volgende mss halverwege moeten draaien. Maar dat hoeft voor de smaak niet uit te maken hoor! En dat deeg is gewoon het basisdeeg voor zandkoekjes eigenlijk, daar kan niet veel mee mis gaan. Ik kon hem iig gewoon netjes snijden en het bleef een mooi taartje, geen kruimelbult met kwark erop
Ik heb deze een keer gemaakt. Heeeerlijk, delicious,mmmmmmmm, echt wel voor herhaling vatbaar dus ik zal ff het recept geven. Het is wel geen echte taart, niet rond en 10 cm dik ofzo, maar wel overheerlijk. Natuurlijk supervet en supermachtig en echt niet gezond, maar lekkerquote:
Tnx, ga ik dit weekend gelijk proberen.quote:Op woensdag 9 mei 2007 00:15 schreef sieske het volgende:
[..]
Ik heb deze een keer gemaakt. Heeeerlijk, delicious,mmmmmmmm, echt wel voor herhaling vatbaar dus ik zal ff het recept geven. Het is wel geen echte taart, niet rond en 10 cm dik ofzo, maar wel overheerlijk. Natuurlijk supervet en supermachtig en echt niet gezond, maar lekker![]()
![]()
![]()
Oreocookies and cream
350 g Oreokoekjes
150 g ongezouten boter, gesmolten
2 tl poedergelatine (gewone gelatineblaadjes kunnen natuurlijk ook)
400 g roomkaas
300 ml slagroom
1 tl vanille-extract
110 g fijne tafelsuiker
200 g witte chocolade, gesmolten en licht afgekoeld
gesmolten pure chocolade voor de versiering
---------------------------------
Bekleed een 4 cm diepe bakvorm van ± 18 x 25 cm met plasticfolie. Doe 250 g van de koekjes in de keukenmachine en maal ze tot fijne kruimels. Voeg de boter toe en mix die door de koekkruimels. Druk het mengsel uit op de bodem van de bakvorm en zet deze 30 min. in de koelkast.
Strooi de gelatine in een hittebestendige beker met 60 ml (=3 el) koud water. Zet de beker in een pan met zachtjes kokend water en roer tot de gelatine is opgelost. In plaats van poedergelatine kun je ook blaadjes gebruiken. Los deze op in dezelfde hoeveelheid koud water. Laat ze 5 min weken en verwarm het water (3 el) dan zodat de blaadjes oplossen).
Klop in een kom de roomkaas, room, vanille en basterdsuiker met een handmixer tot een glad mengsel. Roer er de opgeloste gelatine en de gesmolten witte chocolade door. Breek de resterende koekjes in grove stukken en roer ze door het roomkaasmengsel. Schenk de roomkaas over de gekoelde koekbodem. Dek af met plasticfolie en laat het gebak een nacht in de koelkast staan, als je dat kunt tenminste (ik kon dat niet)![]()
![]()
Versier het gebak vlak voor het serveren met de gesmolten pure chocolade (trek lijntjes en dan met een vork marmeren ofzo) en snijd het in de vorm in stukken.
Serveer en geniet![]()
Dit kan in geval van nood ook dienen als ontbijt, lunch en/of diner (en late night snack natuurlijk)
Smakelijk!!!!
Ze heeft toch ook een kookboek volgens mij staat het daar ook in.quote:Op vrijdag 11 mei 2007 20:19 schreef Fawn het volgende:
Zag vandaag bij Nigella choco-cheesecake. Nou lijkt me dat geen lekkere combin, alhoewel ik haar recepten wel vertrouw. Heeft iemand die ooit weleens gemaakt, geproefd?
chocolade cheesecake? Meestal erg lekker maar ook super machtigquote:Op vrijdag 11 mei 2007 20:19 schreef Fawn het volgende:
Zag vandaag bij Nigella choco-cheesecake. Nou lijkt me dat geen lekkere combin, alhoewel ik haar recepten wel vertrouw. Heeft iemand die ooit weleens gemaakt, geproefd?
Hij staat nu in de koelkast. Morgen maak ik wel even een mooi fototje.quote:Op donderdag 10 mei 2007 11:07 schreef Stansfield het volgende:
[..]
Tnx, ga ik dit weekend gelijk proberen.
nog iets langer in de koelkast laten staanquote:Op zondag 13 mei 2007 20:16 schreef Stansfield het volgende:
Net gegeten alleen is die bovenkant nog iets te niet stijf zeg maar. Hoe krijg ik het zo dat het toch wat harder wordt?
Hij stond al een uur of 26 in de koelkast. Moet ik dan niet meer gelatine gebruiken??quote:Op zondag 13 mei 2007 20:31 schreef Lief-visje het volgende:
[..]
nog iets langer in de koelkast laten staan
26 uurquote:Op maandag 14 mei 2007 09:05 schreef Stansfield het volgende:
Hij stond al een uur of 26 in de koelkast. Moet ik dan niet meer gelatine gebruiken??
Ja hij was al bijna op toen ik het me nog bedacht. Heb nog een puntje over daar zal ik vanaovnd wel even een foto van maken.quote:Op maandag 14 mei 2007 13:50 schreef Coconut het volgende:
[..]
26 uurWaar blijft de foto? En was de oreokoekjes bodem lekker?
Ik heb dit weekend een monchou taart gemaakt en die was gruwelijk lekker en dus alweer op![]()
Aha dat dacht ik al ja, ik had 1 gelatine blaadje gebruikt. Volgende keer 2. En iets meer bodem en iets minder bovenkant zeg maar.quote:Op maandag 14 mei 2007 16:30 schreef sieske het volgende:
Ik had ook dat het niet stijf genoeg was, dus de volgende keer iets meer gelatine gebruiken, denk ik. En ik had hem toen ook al zo lang in de koelkast staan. Nou ja, volgende keer beter. Sorry trouwens dat ik dat vergeten ben erbij te schrijven.
Cheesecake wordt gemaakt van roomkaas geloof ik (cheese = kaas)
Kwarktaart wordt gemaakt van kwark met gelatine ofzo???
Geloof ik......
quote:Op maandag 14 mei 2007 16:30 schreef sieske het volgende:
Cheesecake wordt gemaakt van roomkaas geloof ik (cheese = kaas)
Geloof ik......
http://www.kraftfoods.com(...)/OREOCheesecake.htmlquote:Op maandag 14 mei 2007 16:42 schreef ColdFeet het volgende:
Cheesecake wordt gebakken, kwarktaart niet.
Aha! Interessant... maar!...quote:Op maandag 14 mei 2007 16:42 schreef ColdFeet het volgende:
Cheesecake wordt gebakken, kwarktaart niet.
ik dacht dus dat het hetzelfde was, maar daar is dus discussie over... ik denk dat het in ieder geval wel vergelijkbaar is ja...quote:Op maandag 14 mei 2007 17:23 schreef Jordy-B het volgende:
is cheesecake vergelijkbaar met kwarktaart?
Mmja, ik durf er ook geen eed op te doen dat het altijd voor de volle 100% klopt hoor. Het is natuurlijk echt een Hollandse definitie. Feit is wel, dat als je in het buitenland cheesecake bestelt, je wat anders op je bordje krijgt dan de taart-naar-het-recept-van-mijn-oudtante (wat overigens ook echt heerlijk is, met mandarijntjes bovenopquote:Op maandag 14 mei 2007 17:15 schreef Tennessee het volgende:
[..]
Aha! Interessant... maar!...
Ik heb ooit eens een blauwe maandag bij de Marks & Spencer gewerkt en daar verkochten ze ook Strawberry Cheesecake en dat was toch echt ongebakken (gele)kwarktaart met aardbeienspul erop... (zag er netzo uit als de strawberry cheesecake op de verpakking van Haagen Dasz Strawberry Cheesecake)
-edit-
hmmm, bij nader inzien weet ik niet zeker of die M&S SCC wel ongebakken was, maar ik dacht het wel... kan me daarin vergissen....
-edit2-
zál me daarin dus wel vergissen... nooit bij stilgestaan dat je kwark zou kunnen bakken... hmmm, interessant
Het is dus niet hetzelfde. Arroganterikquote:Op zondag 13 mei 2007 20:33 schreef Moon_Bridge het volgende:
Jeminéé. Mijn oma maakte dat vroeger ook vaak. Maar die noemde het gewoon kwarktaart.
"Cheesecake." Fucking hipsters..
Dat ding in de OP is gewoon een kwarktaart.quote:Op dinsdag 15 mei 2007 10:54 schreef ColdFeet het volgende:
[..]
Het is dus niet hetzelfde. Arroganterik
Recept was ik van Ainsley heb gevonden lijkt nog het meest op de koekela cheesecake. Met bastonje bodem en kersenvullen bovenop.quote:Op zondag 13 mei 2007 09:33 schreef SevenWonders het volgende:
Gewoon halen bij de Koekela (www. koekela.nl), ook heerlijke worteltjestaart.
Kijk dat recept hierboven dan, da's toch ook niet gebakken? Nee, hè? Nee. Dus is het gewoon een kwarktaart. En iedereen die dat soort dingen tegen beter weten een "cheesecake" noemt, noem ik van harte een fucking hipster.quote:Op dinsdag 15 mei 2007 12:27 schreef ColdFeet het volgende:
Dat ding in de OP komt uit een pakje, volgens mij. Maar de echte cheesecake is in de oven gebakken en dat is die van je oma niet en dientengevolge wens ik geen fucking hipster genoemd te worden
In het nederlands wel ja.quote:Op dinsdag 15 mei 2007 15:43 schreef Stansfield het volgende:
Dus het verschil tussen een cheesecake en een kwarktaart is of die in de oven heeft gezeten??
hint, 2 domme hondjesquote:Op zaterdag 5 mei 2007 14:35 schreef mstx het volgende:
Alleen dat woord al doet me denken aan een Cartoon Network tekenfilmpje van jaren geleden, weet alleen niet meer welke.![]()
Is het zeker. Voor mij alleen zou ik em nooit maken, te veel en te machtig. Dan kun je beter een puntje kopen. Ik heb trouwens ook geen idee of het mogelijk is om deze kleiner te schalen, maar voor minimaal 2 personen en een aantal dagen is dit meer dan zat.quote:Op dinsdag 15 mei 2007 15:43 schreef ColdFeet het volgende:
LE-ZEN!!!
Das dus wel gebakken!!!!
Enne, taart met mascarpone en creme fraiche noem ik sowieso geen kwarktaart.
Maar kijk nou! Mascarpone is een kaasje! kaas = cheese! en ziehier dan: CHEESECAKE! Ouwe zeur.
Anyway, n0a, bedankt. lijkt me heerlijk. Maar wat een calorieenbom!
ziet er goed uit, alleen krijg ik die bodem nooit echt goed als ik koekjes gebruikquote:Op maandag 21 mei 2007 17:08 schreef Marty het volgende:
........
Ziet er goed uit Marty.quote:Op maandag 21 mei 2007 17:08 schreef Marty het volgende:
Deze cheesecake maak ik altijd.![]()
![]()
En elke keer vragen mensen om het recept omdat hij zo lekker is.
Een echte cheesecake hoor je met Philadelphia te maken.
New York Cheesecake:
Ingredienten:
500gr Philadelphia
150gr suiker
8gr maizena
2gr geraspte citroenschil
een buisje vanille-aroma
3gr zout
2 hele eieren
1 eigeel
42gr verse room (zonder suiker en niet opgeklopt!!)
21gr melk
5gr citroensap
187gr digestive koekjes (McVitie's)
75gr boter
Verpulver de koekjes en smelt de boter. Mix dit door elkaar en doe het in de taartvorm.
Druk goed aan zodat er een bodem ontstaat. Zet de taartvorm in de koelkast.
Roer de Philadelphia in een kom los totdat er een creme ontstaat. Voeg de suiker, de maizena, de citroenrasp, de vanille en het zout toe en mix alles goed door elkaar.
Voeg daarna èèn voor èèn de twee hele eieren en het eigeel er door.
Schenk langzaam de room, de melk en de citroensap er bij terwijl je door blijft roeren.
Je hebt nu een vrij vloeibaar mengsel dat je bovenop de taartbodem giet.
Zet de taart in een voorverwarmde oven van 200° voor 10 minuten. Daarna de temperaatuur omlaag draaien naar 150°/160° en de taart nog 45 minuten in de oven laten.
Laat de taart helemaal afkoelen.
Je kunt hem daarna eventueel besmeren met aardbeien die je even in de mixer tot een papje verwerkt.
Laat de taart met het aardbeienmengsel goed koud worden in de koelkast.
En zo ziet hij er dan ongeveer uit:
[afbeelding]
ik gebruik altijd die dr oetker bodem, vind ik eigenlijk best wel lekkerquote:Op maandag 21 mei 2007 17:24 schreef Marty het volgende:
Je moet ze eigenlijk even in een keukenmachine gooien tot er alleen maar hele kleine kruimeltjes overblijven. Wanneer je daarna de boter er doorheen schept lijkt het wel een beetje op nat zand.
Dit met een lepel goed aandrukken in de vorm en dan moet het goedkomen hoor!
Zelf nog nooit geprobeerd, maar ik denk dat je het wel door een klein zakje vanille poeder kunt vervangen hoor.quote:Op maandag 21 mei 2007 17:59 schreef Lief-visje het volgende:
[..]
Ziet er goed uit Marty.![]()
Kan je het buisje vanille-aroma ook vervangen door iets anders?
Dat ken ik niet, want ik woon in Italië en hier hebben ze geen Dr. Oetker.quote:Op maandag 21 mei 2007 18:01 schreef zquing het volgende:
[..]
ik gebruik altijd die dr oetker bodem, vind ik eigenlijk best wel lekker![]()
wat wil je er zoal in gooien dan??quote:Op maandag 21 mei 2007 17:59 schreef Lief-visje het volgende:
[..]
Ziet er goed uit Marty.![]()
Kan je het buisje vanille-aroma ook vervangen door iets anders?
een andere smaak aroma bijvoorbeeld?quote:
Ah sorry, dan had ik het verkeerd begrepen.quote:Op maandag 21 mei 2007 19:54 schreef Lief-visje het volgende:
[..]
een andere smaak aroma bijvoorbeeld?
Die bodem wordt een stuk minder vet wanneer je in plaats van volkoren koekjes, bastogne koekjes of digestiv koekjes lange vingers gebruikt...quote:Op maandag 21 mei 2007 17:08 schreef Marty het volgende:
Deze cheesecake maak ik altijd.![]()
![]()
En elke keer vragen mensen om het recept omdat hij zo lekker is.
Een echte cheesecake hoor je met Philadelphia te maken.
New York Cheesecake:
Ingredienten:
500gr Philadelphia
150gr suiker
8gr maizena
2gr geraspte citroenschil
een buisje vanille-aroma
3gr zout
2 hele eieren
1 eigeel
42gr verse room (zonder suiker en niet opgeklopt!!)
21gr melk
5gr citroensap
187gr digestive koekjes (McVitie's)
75gr boter
Verpulver de koekjes en smelt de boter. Mix dit door elkaar en doe het in de taartvorm.
Druk goed aan zodat er een bodem ontstaat. Zet de taartvorm in de koelkast.
Roer de Philadelphia in een kom los totdat er een creme ontstaat. Voeg de suiker, de maizena, de citroenrasp, de vanille en het zout toe en mix alles goed door elkaar.
Voeg daarna èèn voor èèn de twee hele eieren en het eigeel er door.
Schenk langzaam de room, de melk en de citroensap er bij terwijl je door blijft roeren.
Je hebt nu een vrij vloeibaar mengsel dat je bovenop de taartbodem giet.
Zet de taart in een voorverwarmde oven van 200° voor 10 minuten. Daarna de temperaatuur omlaag draaien naar 150°/160° en de taart nog 45 minuten in de oven laten.
Laat de taart helemaal afkoelen.
Je kunt hem daarna eventueel besmeren met aardbeien die je even in de mixer tot een papje verwerkt.
Laat de taart met het aardbeienmengsel goed koud worden in de koelkast.
En zo ziet hij er dan ongeveer uit:
[afbeelding]
Wat een vaag bedrijf zegquote:Op zondag 27 mei 2007 14:59 schreef zoutig het volgende:
Ik ben helemaal verslaafd aan de cheesecake van Bagels & Beans. Hun cheesecake is ook gemaakt met bastogne bodem.
Het recept staat ook op de website geloof ik.
Lekker!![]()
ja geopend van 9.32 tot 18.01 etc...quote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |