abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_48286566
Ik ben een grote fan van maaltijdsalades, zeker in de zomer als het buiten 30 graden is. Heerlijk, lekker fris, voedzaam, gezond en makkelijk (soms)!

Ik zoek nog recepten voor de broodnodige variatie.

Een paar om te beginnen:

Gebakken campignons met roomkaas
Bak spekjes lekker knapperig met uiringen en een doosje in partjes gesneden (kastagne)champignons. Voeg een doosje kruidenkaas bij dat je laat smelten. Op een bord ijsbergsalade doen, het champignon-baksel er lauw overheen scheppen en garneren met verse peterselie. Stokbroodje er bij en smullen maar.

Gerookte kip salade
Botersla drapperen op een bord. Gerookte kipstukjes er overheen, bleekselderij (wel even kort blancheren) erbij, walnoten en witte druiven erover. Dressing maken met mayo, kwark, honing, mosterd. Lekker met vers gebakken waldcornbrood.

Salade met blauwe kaas
Rucola drapperen op een bord. Een rijpe peer in stukjes er overheen, walnoten grof gehakt er over heen, blauwe kaas er bij. Serveren met een walnoten ciabatta met roomboter. HEERLIJK.

Oh ja: ik ken de AH maaltijdsalades (kant en klaar). Vind ze op zich wel te eten maar zelf maken is lekkerder!
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_48286865
Goeie suggesties,ik maak soms zeer lange dagen (tot 2300) en dan zijn salades ideaal.
Ligt niet te zwaar en is zo klaar.
AH salades zijn heel goed,en dus ook voor mij,zie mijzelf niet staan wokken om die tijd.
pi_48286871
Hier eten we zomers regelmatig een pasta salade:
Een zak wokkelpasta, doosje cherry tomaatjes, komkommer, halve ijsbergsla, feta, uitgebakken spekjes, blikje tonijn. Dressing naar smaak (meestal tuinkruiden, of honing)
Pasta koken en afspoelen met koud water totdat de pasta koel/lauw is, alle ingedrienten mengen, en daarna de dressing toevoegen naar behoefte.

Dit moet wel genoeg zijn voor 3 tot 4 man.
pi_48286943
venkel, stuk of 4
al die groene stokjes tot aan de knol klein snijden, knol wegleggen
gorgonzola, fijn brokkelen/snijden
stuk of 2 sinaasappels, wat mandarijn, schillen, in partjes, en erbij
zwarte olijven erbij
dressing maken van wat olie, mosterd, ketjap en yoghurt
alles husselen

dat op wat ijsbergsla gooien, beetje sla ertussen ook, en lekker opeten.
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_48286958
Toppertje uit een kookblad (weet niet meer welke)

  • gerookte eendeborst in plakjes
  • kers tomaatjes
  • sperziebonen
  • pecannoten
  • waterkers
  • mosterd dressing
  • pi_48286994
    quote:
    Op vrijdag 13 april 2007 11:42 schreef MissyMirjaM het volgende:
    venkel, stuk of 4
    al die groene stokjes tot aan de knol klein snijden, knol wegleggen
    gorgonzola, fijn brokkelen/snijden
    stuk of 2 sinaasappels, wat mandarijn, schillen, in partjes, en erbij
    zwarte olijven erbij
    dressing maken van wat olie, mosterd, ketjap en yoghurt
    alles husselen

    dat op wat ijsbergsla gooien, beetje sla ertussen ook, en lekker opeten.
    !!! Klinkt heerlijk!

    <PRINT PAGE>
    Alleen met zelfspot kun je overleven...
      vrijdag 13 april 2007 @ 14:06:35 #7
    16266 MissHobje
    Dat zou ik ook zeggen!
    pi_48292171
    Ik heb wat salades voor je met balsamico azijn

    Meng wat jonge sla met gehalveerde cherry tomaatjes, komkommer en wat pittige kaas.
    Snijd wat ui grof, courgette in grove repen en champignons in kwarten.. ga dit bakken.. voeg wat smaakstoffen toe en blus af met balsamico azijn. Ff goed laten droog bakken.. en uiteindelijk over je salade scheppen Wil je meer smaak eraan kun je ook wat knoflook en tijm toevoegen.

    En dit is een favo van me:

    Spekjes uitbakken.. met evt. een uitje..
    Als ze flink gebakken zijn een schepje bruine basterd suiker erbij.. beetje peper en afblussen met balsamico azijn.... dat een beetje inlaten koken.(vrij sterke smaak)

    Daarna in blender doen ( iets afkoelen , hoeft niet perse)
    Olijfolie toevoegen tot juiste dikte en smaak... dan heb je een heerlijke spekjes dressing.

    Te gebruiken bij een wilde spinazie/geitenkaas salade met bv. wat walnoten of pijnboompitten, tomaat etc.
    Wilde spinazie goed wassen en uit laten lekken.. nerven eruit halen en rauw met ingredienten mengen en daarover heen de lauw/warme spekjes dressing.
    [b]Hobbelicious is back!
    [/b]
    pi_48297444
    quote:
    Op vrijdag 13 april 2007 14:06 schreef MissHobje het volgende:
    Ik heb wat salades voor je met balsamico azijn

    Meng wat jonge sla met gehalveerde cherry tomaatjes, komkommer en wat pittige kaas.
    Snijd wat ui grof, courgette in grove repen en champignons in kwarten.. ga dit bakken.. voeg wat smaakstoffen toe en blus af met balsamico azijn. Ff goed laten droog bakken.. en uiteindelijk over je salade scheppen Wil je meer smaak eraan kun je ook wat knoflook en tijm toevoegen.

    En dit is een favo van me:

    Spekjes uitbakken.. met evt. een uitje..
    Als ze flink gebakken zijn een schepje bruine basterd suiker erbij.. beetje peper en afblussen met balsamico azijn.... dat een beetje inlaten koken.(vrij sterke smaak)

    Daarna in blender doen ( iets afkoelen , hoeft niet perse)
    Olijfolie toevoegen tot juiste dikte en smaak... dan heb je een heerlijke spekjes dressing.

    Te gebruiken bij een wilde spinazie/geitenkaas salade met bv. wat walnoten of pijnboompitten, tomaat etc.
    Wilde spinazie goed wassen en uit laten lekken.. nerven eruit halen en rauw met ingredienten mengen en daarover heen de lauw/warme spekjes dressing.
    SUPER!

    (weer een print-page).

    Ben toch blij dat ik even een topic geopend heb. Heb heel wat lopen zoeken in oude topics maar vond eigenlijk niet echt iets geweldigs. Nu heb ik al een aantal recepten die ik zekers ga proberen. Thx!
    Alleen met zelfspot kun je overleven...
    pi_48297529
    Pastasalades en rijstsalades gaan er hier altijd in grote hoeveelheden doorheen 's zomers. Ook omdat het bloedheet word in onze keuken zo tegen het eind van de middag, dus die maak ik 's ochtends, dan gaan ze de koelkast in om ze er zo tussen 7 en 8 uur uit te halen. Hoef ik alleen nog maar een stokbroodje in de over te prutsen en een fles wijn open te trekken. .
    "I'm interested in anything about revolt, disorder, chaos, especially activity that appears to have no meaning.
    It seems to me to be the road toward freedom. - Jim Morrison"
    pi_48299382
    Oh ik ga dit topic zeker in de gaten houden!

    Hier is de rijst-fruit-kip-noten salade altijd een favoriet. Gele rijst met blokjes kipfilet (liefst met kurkuma en paprikapoeder gebakken), hazelnoten en amandelen roosteren, en dan mango/ananas er door heen. Op een bedje van ijsbergsla met een dressing van sinaasappelsap/zure room (niet te veel, anders wordt het papperig).

    !
      vrijdag 13 april 2007 @ 18:02:33 #11
    122997 zquing
    Drama Junk
    pi_48299432
    nu heb ik zin in sla
    "Those unforgettable days, for them I live"
    pi_48299545
    Pastasalades zijn inderdaad altijd lekker, net als aardappelsalade. Couscous met feta en groente is trouwens ook lekker fris in de zomer. Ik hou ook nog steeds van een simpel bordje rucola met aceto balsamico, pijnboompitten en wat geitenkaas met honing. Stokbroodje erbij, meer heb ik niet nodig.

    Hierboven staan ook al wat lekkere suggesties!
    Are you pondering what I'm pondering?
      vrijdag 13 april 2007 @ 18:44:23 #13
    119783 JacMar
    Marije dus ;-)
    pi_48300403
    Heerlijke recepten! Vooral die met de gebakken champignons lijkt me lekker!
    pi_48302077
    quote:
    Op vrijdag 13 april 2007 18:00 schreef hummus het volgende:
    Oh ik ga dit topic zeker in de gaten houden!

    Hier is de rijst-fruit-kip-noten salade altijd een favoriet. Gele rijst met blokjes kipfilet (liefst met kurkuma en paprikapoeder gebakken), hazelnoten en amandelen roosteren, en dan mango/ananas er door heen. Op een bedje van ijsbergsla met een dressing van sinaasappelsap/zure room (niet te veel, anders wordt het papperig).

    !
    klinkt lekker zeg!
    'Met een banaan door het water, later'
    Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
    pi_48302155
    Dit is een lekker topic, met goeie lekkere ideetjes.
    Die spekjes dressing is leuk
    pi_48310470
    quote:
    Op vrijdag 13 april 2007 19:38 schreef Bluezz het volgende:
    Dit is een lekker topic, met goeie lekkere ideetjes.
    Die spekjes dressing is leuk
    Het loopt alleen niet storm hier.
    Alleen met zelfspot kun je overleven...
      vrijdag 13 april 2007 @ 23:50:04 #17
    119783 JacMar
    Marije dus ;-)
    pi_48310516
    Ik heb nog ergens een recept van couscoussalade..Dat ga ik even opzoeken
    pi_48326698
    Ik zal er binnenkort ook een paar bijzetten (moet nog zoeken)
    Saartje
      zaterdag 14 april 2007 @ 18:28:47 #19
    21704 SHE
    Shaven, not furred
    pi_48327508
    Salad peepz, ik ben compleet inspiratieloos en moet over 2 uur een fatsoenlijke slade op tafel hebben;

    ik wil:

    gemengde sla ( ik heb krulsla, lollo rosso etc )
    een peer
    blauwader kaas


    zo ver ben ik nu gekomen..maar dat lijkt me wat saai
    wat kan er nog doorheen?
    pi_48327711
    quote:
    Op zaterdag 14 april 2007 18:28 schreef SHE het volgende:
    Salad peepz, ik ben compleet inspiratieloos en moet over 2 uur een fatsoenlijke slade op tafel hebben;

    ik wil:

    gemengde sla ( ik heb krulsla, lollo rosso etc )
    een peer
    blauwader kaas


    zo ver ben ik nu gekomen..maar dat lijkt me wat saai
    wat kan er nog doorheen?
    Walnoten! En een simpele dressing op basis van olie, honing en wat peper en zout. NIets 'spannends', voornamelijk vanwege de sterke smaak van de kaas.
    Niet te veel andere dingen er meer bij gooien, dat komt de smaak niet ten goede. Hooguit wat cherrytomaatjes voor de sier!
    Alleen met zelfspot kun je overleven...
      zaterdag 14 april 2007 @ 18:46:12 #21
    21704 SHE
    Shaven, not furred
    pi_48328002
    Walnoten ja!
    Thnx dear

    Ik gebruik heel lafjes een kant en klare aardbeien/peper dressing
    pi_48328023
    Gewoon die van de Mac.
    pi_48330924
    quote:
    Op zaterdag 14 april 2007 18:46 schreef Repeat het volgende:
    Gewoon die van de Mac. [afbeelding]
    Alleen met zelfspot kun je overleven...
    pi_48330966
    Maaltijdsalades vooral met zalm.
      zondag 15 april 2007 @ 11:16:43 #25
    43624 Martijn_77
    It was a good year
    pi_48343218
    quote:
    Op zaterdag 14 april 2007 20:29 schreef Teije het volgende:
    Maaltijdsalades vooral met zalm.
    Idd maar met een andere vis zijn ze ook erg lekker
    Experience is what you get when you don't get what you wanted
    Take my advice ... I don't use it anyway...
    Een goede Fok! Search
    Een goede Fok! Search
      zondag 15 april 2007 @ 11:17:11 #26
    67379 Mirjam
    ermahgerd
    pi_48343230
    quote:
    Op zondag 15 april 2007 11:16 schreef Martijn_77 het volgende:

    [..]

    Idd maar met een andere vis zijn ze ook erg lekker
    zoals?
    'Met een banaan door het water, later'
    Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
      zondag 15 april 2007 @ 11:18:26 #27
    95236 marcb1974
    Dakshin Ray
    pi_48343260
    Oeh, de salades weer ja

    Zeker voor na het sporten zijn die dingen heeriljk
    stupidity has become as common as common sense was before
      Moderator zondag 15 april 2007 @ 11:19:16 #28
    121347 crew  senesta
    Risicovol
    pi_48343271
    Goed topic
    JoOlz: "So much good shit in senesta's head, I call it Ideahhrea."
      zondag 15 april 2007 @ 11:23:39 #29
    43624 Martijn_77
    It was a good year
    pi_48343360
    quote:
    Op zondag 15 april 2007 11:17 schreef MissyMirjaM het volgende:

    [..]

    zoals?
    Tonijn uit blik (lekker makelijk )
    Paling
    Haring
    Experience is what you get when you don't get what you wanted
    Take my advice ... I don't use it anyway...
    Een goede Fok! Search
    Een goede Fok! Search
      zondag 15 april 2007 @ 11:32:12 #30
    81237 releaze
    best of both worlds
    pi_48343541
    Heerlijk zomervoer.

    Wij maken ze meestal vrij basic.

    Sla naar keuze,

    Pasta zoals penne, schelpjes of vlinders

    Voor iets lichts,
    Een dressing van biogarde en kruiden, zoals munt, thijm, dille. Een beetje citroen of gember siroop erbij voor een ernstig frisse smaak.
    Groene olijven, feta of huttekase en stukjes ananas


    Voor een iets zwaarder smaakje biogarde met pesto en verschillende scherpe kruiden, gemalen komijnpoeder bijvoorbeeld, of tacokruiden zoals je die bij de albert heijn kan kopen.
    Ook feta of huttekase en lekkere knoflook olijven.

    Wat je ook kan doen is blokjes mozarella in een lekker sausje laten intrekken zodat de smaak van het sausje in de mozarella zit en dat er dan ook ingooien.
      zondag 15 april 2007 @ 11:43:23 #31
    73888 DIA
    die ja .....
      zondag 15 april 2007 @ 12:13:08 #32
    119783 JacMar
    Marije dus ;-)
    pi_48344260
    Dit is niet echt een maaltijdsalade, maar ik denk dat ie er met wat stokbrood best voor door kan gaan

    Courgettes in yoghurtsaus
      zondag 15 april 2007 @ 13:05:37 #33
    21704 SHE
    Shaven, not furred
    pi_48345424
    quote:
    Op zaterdag 14 april 2007 18:46 schreef SHE het volgende:
    Walnoten ja!
    Thnx dear

    Ik gebruik heel lafjes een kant en klare aardbeien/peper dressing
    En die dressing was niet te verten

    ik had het kunnen weten
    Verder was de salade lekker hoor; al komt vanavond je gouden tip van de lauwwarme groenten op rucola weer op tafel
    pi_48356476
    quote:
    Op zondag 15 april 2007 13:05 schreef SHE het volgende:

    [..]

    En die dressing was niet te verten

    ik had het kunnen weten
    Verder was de salade lekker hoor; al komt vanavond je gouden tip van de lauwwarme groenten op rucola weer op tafel
    Ik kom er thuis niet mee weg om een salade zonder vlees of vis te serveren (man en dochter zijn echte neandertalers op dat gebied), dus ik serveer er meestal drumsticks met italiaanse kruiden bij. Jammie!

    Vandaag pasta-salade gemaakt. Morgen is het weer boodschappendag en ik ga wat ingredienten in huis halen voor wat van bovenstaande recepten! Wordt weer een smulweekje!
    Alleen met zelfspot kun je overleven...
      zondag 15 april 2007 @ 19:27:34 #35
    21704 SHE
    Shaven, not furred
    pi_48356630
    Ik moet er ook nog iets bijdoen hoor; ik zat nog met een kilo rode poon, die ik met gevaar voor eigen leven heb schoongemaakt en die straks ook op de grill gaan.
    Ik ben alleen volkomen inspiratieloos en heb GEEN idee wat ik met ze wil doen

    Vooralsnog kom ik niet verder dan wat dragon + mayonaise voor erbij
    pi_48356682
    Ik maak zelf vaak een koude pastasalade met de volgende dingen:

    -Fussili (koken, dan afkoelen)
    -Stukjes kipfilet bakken met véél kerrie en een beetje zout
    -(tros)tomaat (partjes)
    -Bosuitje
    -Paprika
    - eventueel nog wat resten rauw te eten groenten die nog in huis rondzwerven (rode uit oid)

    Dressing maken met olijfolie en bruscetta

    Erg lekker
    pi_48356683
    quote:
    Op zondag 15 april 2007 19:27 schreef SHE het volgende:
    Ik moet er ook nog iets bijdoen hoor; ik zat nog met een kilo rode poon, die ik met gevaar voor eigen leven heb schoongemaakt en die straks ook op de grill gaan.
    Ik ben alleen volkomen inspiratieloos en heb GEEN idee wat ik met ze wil doen

    Vooralsnog kom ik niet verder dan wat dragon + mayonaise voor erbij
    mayo aanlengen met wat yoghurt of kwark, wat vers geperste knoflook er door en verse kruiden (dragon is prima). Lekker! En uiteraard wat limoen over je poon....
    Alleen met zelfspot kun je overleven...
    pi_48356987
    quote:
    Op vrijdag 13 april 2007 18:00 schreef hummus het volgende:
    Oh ik ga dit topic zeker in de gaten houden!

    Hier is de rijst-fruit-kip-noten salade altijd een favoriet. Gele rijst met blokjes kipfilet (liefst met kurkuma en paprikapoeder gebakken), hazelnoten en amandelen roosteren, en dan mango/ananas er door heen. Op een bedje van ijsbergsla met een dressing van sinaasappelsap/zure room (niet te veel, anders wordt het papperig).

    !
    Hmmm, dit klinkt echt heel erg lekker! Ik heb een vraagje over die dressing:hoeveel sinaasappelsap/zure room gebruik je ongeveer? En hoeveel kip/rijst gebruik je voor hoeveel personen?
      zondag 15 april 2007 @ 19:42:57 #39
    120804 Yildiz
    Freedom or loyalty?
    pi_48357235
    Nacho salade

    Men neme:
    Rucola (is dat die 3 soorten sla in een zakje? ) anyway, die dus
    een bakje zwarte en groene olijven in de olie, soms met blokjes feta al erbij (handig!)
    een blikje met mais, erwten, stukjes paprika, van bonduelle ofzo
    en kip

    blikje in een pan mikken, warm maken / koken
    kip in kleine reepjes snijden, wokken

    Kip, groente, olijven, feta en sla over de borden verdelen, hoekje vrij maken en daar taco / nachosaus doen, bordrand vol leggen met nacho's. Eventueel ook pijnboompitten toevoegen, croutons of wat dan ook.
    Reepjes ui kan ook, maar daar ben ik zelf niet zo'n fan van. Wel zorgen dat je dat vocht, waar de groente mee de pan in ging, niet op het bord gooit, uiteraard. Want dat vind ik echt ranzig.

    Heerlijk.

    Ohja, met cashewnoten ofzo, dat kan ook lekker zijn, bedenk ik me net

    [ Bericht 2% gewijzigd door Yildiz op 15-04-2007 19:48:25 ]
    Bovenstaande tekst = C C 3.0 NL BY-NC-ND - quotes inkorten uitgezonderd.
      zondag 15 april 2007 @ 19:43:24 #40
    21704 SHE
    Shaven, not furred
    pi_48357257
    tzaziki heb ik gisteren al gedaan dus dat mag niet meer..vandaar dat ik wilde cheaten met de dragon mayo.
    Ik vind vis maar vervelend op de grill..ik heb altijd het idee dat je er nooit zo creatief mee kunt zijn.

    Daarom salades

    en voor de volledigheid zal ik mijn persoonlijke winnaar ook even posten:

    Nicoise du Sjors:

    - Zak gemengde krulsla + rucola
    - aardappelpartjes in rozemarijn van AH ( deze vooraf kort in de oven doen, niet bakken!! ) lauwwarm in de salade doen

    - gekookt ei
    - rode ui
    - zwarte olijven in ringetjes
    - blikje anjovisfilets
    - zwarte peper + zeezout uit molen
    - olijfolie
    - tonijnsteaks ( VERS!! )
    - 1 ciabattabrood
    - kruidenboter
    - beetje citroen

    Verspreid de sla over de borden;
    Verdeel de anjovisfilets erover
    dan de olijvenringen
    de uien
    de ei

    dan de lauwarme partjes.
    beetje olie en wat peper en zout.

    Dan snijd je de ciabatta in de lengte tot repen; smeert deze in met kruidenboter, of verse knoflook en olie en legt ze onder de grill.

    Dan pak je de tonijnsteaks; leg ze in een pan met goede anti aanbaklaag.
    Middelmatig vuur en wacht tot je de onderkant wit ziet worden.
    Als de steak tot op de helft wit is, haal je ze vliegensvlug van het vuur
    en legt een steak op elk opgemaakt bord.
    ( je eet de steak dus halfrauw )

    Afmaken met knijpje citroen en snuf zout/peper en dan de repen ciabatta zjidelings op de borden draperen.
    Prachtige salade, supergezond en allejezus lekker
    pi_48357385
    quote:
    Op zondag 15 april 2007 19:23 schreef Tezz het volgende:

    [..]

    Ik kom er thuis niet mee weg om een salade zonder vlees of vis te serveren (man en dochter zijn echte neandertalers op dat gebied), dus ik serveer er meestal drumsticks met italiaanse kruiden bij. Jammie!

    Vandaag pasta-salade gemaakt. Morgen is het weer boodschappendag en ik ga wat ingredienten in huis halen voor wat van bovenstaande recepten! Wordt weer een smulweekje!
    Welk recept heb je daarvoor gebruikt.

    Mijn oma maakte vroeger vaak een pasta salade (nudel salat) die echt veels te lekker was. Maar ik heb geen idee wat ze er allemaal in gooide...
    Ik keek naar jou, jij naar je brommertje; ik houd van jou, jij van je brommertje; jij brak mijn hart, ik jouw brommertje...
    pi_48357425
    quote:
    Op zondag 15 april 2007 13:05 schreef SHE het volgende:

    [..]

    En die dressing was niet te verten

    ik had het kunnen weten
    Verder was de salade lekker hoor; al komt vanavond je gouden tip van de lauwwarme groenten op rucola weer op tafel
    Was het de AH Excellent 'speciaal voor de feestdagen' dressing?
    Ik keek naar jou, jij naar je brommertje; ik houd van jou, jij van je brommertje; jij brak mijn hart, ik jouw brommertje...
    pi_48357494
    quote:
    Op zondag 15 april 2007 19:46 schreef Bartjebart het volgende:

    [..]

    Welk recept heb je daarvoor gebruikt.

    Mijn oma maakte vroeger vaak een pasta salade (nudel salat) die echt veels te lekker was. Maar ik heb geen idee wat ze er allemaal in gooide...
    pasta (penne of schelpjes of....maakt eigenlijk niets uit), wat fijngesneden groene kool, blikje manderijntjes, rode (zoete) paprika, blokjes kaas, blokjes ham. En dan een dressing van kwark, mayo, curry, honing, cherry, tomatenketchup. Bij voorkeur een dag van te voren in laten trekken!

    Maar eerlijk gezegd maak ik pasta salade altijd met de ingredienten die ik op dat moment in huis heb, heb eigenlijk geen vast recept. Bovenstaande was trouwens wel lekker ! Fris!
    Alleen met zelfspot kun je overleven...
      zondag 15 april 2007 @ 19:49:37 #44
    21704 SHE
    Shaven, not furred
    pi_48357511
    quote:
    Op zondag 15 april 2007 19:47 schreef Bartjebart het volgende:

    [..]

    Was het de AH Excellent 'speciaal voor de feestdagen' dressing?
    Ja.
    Tegen al mijn principes in, iets kant en klaars gehaald en je ziet het...godvergeten smerig.
    Zo smerig, dat ik het hele flesje linea recta de prullenbak heb gegooid.
    Ik hoor mijn moeder nog zeggen... " Sjors, niets wat uit een pakje, zakje komt of wat kant en klaar is, is acceptabel "

    Ze heeft weer eens gelijk. Ik kan er niet over uit hoe ontzettend smerig het was
    pi_48357532
    quote:
    Op zondag 15 april 2007 19:49 schreef Tezz het volgende:

    [..]

    pasta (penne of schelpjes of....maakt eigenlijk niets uit), wat fijngesneden groene kool, blikje manderijntjes, rode (zoete) paprika, blokjes kaas, blokjes ham. En dan een dressing van kwark, mayo, curry, honing, cherry, tomatenketchup. Bij voorkeur een dag van te voren in laten trekken!

    Maar eerlijk gezegd maak ik pasta salade altijd met de ingredienten die ik op dat moment in huis heb, heb eigenlijk geen vast recept. Bovenstaande was trouwens wel lekker ! Fris!
    Oke klinkt goed.

    Ik moet niet zelf maar wat in die salade gaan mikken wordt het echt niet beter op waarschijnlijk...
    Ik keek naar jou, jij naar je brommertje; ik houd van jou, jij van je brommertje; jij brak mijn hart, ik jouw brommertje...
    pi_48357582
    Hier nog een lekker recept, had ik bij de paasbrunch gemaakt. Was echt heerlijk zomers!

    Aardbeiensalsa met geitenkaas

    Boodschappenlijstje:
    * 250 gr rijpe aardbeien
    * 1 eetlepel geraspte sinasappelschil
    * 25 gr gehakte groene pistachenootjes
    * 1 eetlepel balsamicoazijn
    * 1-2 eetlepels verse munt (fijngehakt)
    * versgemalen zwarte peper
    * 150 gr harde hollandse geitenkaas
    * 150 gr zachte geitenkaas

    Bereidingswijze:

    WAs de aardbeien en snijd ze in stukjes. Meng de aardbeien in een kom met de sinasappelrasp, de nootjes, balsamicoazijn en munt en maal er peper naar smaak boven. Laat de salsa minimaal 15 minuten intrekken.
    Snijd de harde en zachte geitenkaas in puntjes en verdeel deze evenredig over 4 borden. Schep de salsa in kleine glaasjes en zet ze naast de kaas op de borden. Garneer eventueel met een toefje munt. Serveer met rondjes roggebrood of crostini.

    kleine edit: ik kon nergens ongezouten pistachenootjes vinden dus ik had er geroosterde amandelen bij gedaan. Was heerlijk! En ook de combi met roggebrood was verrassend.
    Alleen met zelfspot kun je overleven...
    pi_48357880
    Oe, maaltijdsalades . Aan zelf maken ben ik nog niet toegekomen, dus dit ga ik deze week maar 's proberen.

    Ik zit te denken aan gebakken stukjes kipfilet, rucola, pijnboompitten, rode paprika, een of andere vorm van pasta en nog wat zooi.

    Meer tips en recepten zijn zeer welkom .
    pi_48357899
    Oh, ik ben trouwens heel erg slecht in dressings verzinnen bij dit soort dingen.
      zondag 15 april 2007 @ 20:06:19 #49
    120804 Yildiz
    Freedom or loyalty?
    pi_48358054
    quote:
    Op zondag 15 april 2007 20:01 schreef clumsy_clown het volgende:
    Oh, ik ben trouwens heel erg slecht in dressings verzinnen bij dit soort dingen.
    Ik hou het wel graag een beetje puur, niet een algemene smaak. Cocktailsaus is zo'n algemene smaak bijvoorbeeld. Wel okay, maar mwah. Het kan al met een beetje simpele nachosaus (serieus) of chilisaus, of gewoon simpel wat olijfolie oid. 5 smaken door elkaar en je weet niet wat je eet...

    Hmmm, ik proef mayonaise-achtig, een vleugje tomaat, maar toch ook komkommer, en proef ik daar nou een beetje yoghurt? En het lijkt erop alsof er mosterd in zit..
    Nah.

    Chorizo (spaanse worst) is trouwens ook wel okay in sommige salade's.
    Bovenstaande tekst = C C 3.0 NL BY-NC-ND - quotes inkorten uitgezonderd.
    pi_48358217
    quote:
    Op zondag 15 april 2007 20:06 schreef Yildiz het volgende:

    [..]

    Ik hou het wel graag een beetje puur, niet een algemene smaak. Cocktailsaus is zo'n algemene smaak bijvoorbeeld. Wel okay, maar mwah. Het kan al met een beetje simpele nachosaus (serieus) of chilisaus, of gewoon simpel wat olijfolie oid. 5 smaken door elkaar en je weet niet wat je eet...

    Hmmm, ik proef mayonaise-achtig, een vleugje tomaat, maar toch ook komkommer, en proef ik daar nou een beetje yoghurt? En het lijkt erop alsof er mosterd in zit..
    Nah.

    Chorizo (spaanse worst) is trouwens ook wel okay in sommige salade's.
    Ik ben ook geen fan van heel erg aanwezige dressings, vandaar het dilemma. Over gewone salades doe ik praktisch altijd alleen maar olijfolie en/of citroensap.
      zondag 15 april 2007 @ 20:16:17 #51
    21704 SHE
    Shaven, not furred
    pi_48358417
    Same here; ik heb altijd het idee dat de meeste dressings de salade alleen maar verpesten ( zeker als je veel verse ingredienten gebruikt )
    Verder dan een caesar ( zelfgemaakt ), een vinegraitte, en de combi knof/olijfolie/balsamico kom ik eigenlijk nooit.
    Ik wissel wel af met soorten azijn, voor een beetje variatie.
    pi_48364190
    quote:
    Op zondag 15 april 2007 19:49 schreef SHE het volgende:

    [..]

    Ja.
    Tegen al mijn principes in, iets kant en klaars gehaald en je ziet het...godvergeten smerig.
    Zo smerig, dat ik het hele flesje linea recta de prullenbak heb gegooid.
    Ik hoor mijn moeder nog zeggen... " Sjors, niets wat uit een pakje, zakje komt of wat kant en klaar is, is acceptabel "

    Ze heeft weer eens gelijk. Ik kan er niet over uit hoe ontzettend smerig het was
    Moet eerlijk zeggen, kan me niet heugen wanneer ik iets lekkers heb gekocht/ geprobeerd dat wel acceptabel was. Kant en klaar is zoooo zout/zoet of maizenarig. WHY THE F?
    Oke ik moet eerlijk zeggen ik heb wel een zwak voor de stoommaaltijd van AH met de kipsate. (als kant en klaar ding, en appelmoes zo heel af en toe, maar saus of een ander poeder wat dan lekker zou moeten zijn, nou nee dank je!)
    Maar verder.....?

    [ Bericht 3% gewijzigd door kabouter.muts op 15-04-2007 23:28:10 ]
      zondag 15 april 2007 @ 23:35:24 #53
    21704 SHE
    Shaven, not furred
    pi_48366559
    Dit was echt ongelofeloos.
    Dat ze zoiets durven te verkopen zeg..en nog wel als "excellent' produkt
    Zal je familie blij mee zijn, als je ze zulke dingen voorschotelt op een feestdag!
    pi_48372611
    Heeft iemand hier nog een recept voor een lekkere aardappelsalade? Lijkt me wel wat voor vanavond.. Maar heb even geen idee wat ik er voor groentes bij in ga gooien..
    pi_48374819
    quote:
    Op zondag 15 april 2007 11:23 schreef Martijn_77 het volgende:

    [..]

    Tonijn uit blik (lekker makelijk )
    Paling
    Haring
    Gerookte forel! Of zalm.

    Beide zijn vooral lekker in pastasalade. De eerste met bosuitje, kappertjes, sla, tomaat en frisse dressing van honing met citroensap en peper. Gerookte zalm smaakt eigenlijk met alles wat er in huis is. Wel altijd Thousand island dressing uit een fles.


    Tonijnsteak vind ik vooral lekker bij een pittige salade. Ik weet niet of dit een maaltijdsalade genoemd mag worden, maar toch.
    Thaise salade met tonijnsteak:
    quote:
    Ingrediënten
    2 tonijnsteaks (vers of diepvries)
    1 rode peper
    250 g paddestoelmix (oesterzwammen, kastagnechampignons)
    100 g fijne sla of bijvoorbeeld rucola
    1/2 komkommer, in plakjes
    1 rode ui, in kleine ringen
    2 el sojasaus
    1 el Conimex woksaus: knoflook/koriander

    Bereiden
    Bestrooi de tonijnsteaks met versgemalen zwarte peper. Grill of bak ze rosé. (Eigenlijk meer het half-gaar van SHE, ik gril diepvriessteaks altijd als de binnenkant nog niet helemaal ontdooid is)
    Snijd de paddestoelen in reepjes en bak ze.
    Voor de dressing snij je peper zonder zaadjes en zaadlijsten in ringetjes. Meng deze met de sojasaus en woksaus.
    Verdeel de sla over 2 borden, met hierop de rode ui,komkommer en gebakken paddestoelen. Leg de tonijnsteak erbovenop en giet de dressing erover.
    Avocado en hollandse garnalen blijken ook een geweldige combinatie:
    quote:
    Ingrediënten
    400 g penne (pasta)
    2 eieren
    3 bosuitjes
    1 citroen
    2 avocado's
    4 tomaten
    5 eetlepels (olijf)olie
    mespuntje suiker
    1 bakje Hollandse garnalen (100 g)

    Bereiden
    Penne koken, afgieten, met koud water afspoelen en laten uitlekken. Eieren in 7 min. hard koken. Bosui wassen en in ringetjes snijden. Citroen voor helft in plakjes snijden, andere helft uitpersen. Avocado's schoonmaken en in blokjes snijden. Tomaten in partjes snijden. Van olie, citroensap, suiker, zout en peper dressing roeren. Eieren pellen en in partjes snijden. Penne met dressing, avocado, tomaatjes, garnalen en grootste deel bosui mengen. Met zout en peper op smaak brengen. Salade in schaal serveren. Met partjes ei, plakjes citroen en rest bosui garneren.
    Van ah.nl. Ik vond het super zonder partjes citroen en ei.
    Sweet and innocent...
    pi_48376112
    hmm, voor vanavond een lekkere salade maken
    straks boodschappen doen, dan kijk ik daar wel wat erin gaat
    'Met een banaan door het water, later'
    Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
      maandag 16 april 2007 @ 11:48:11 #57
    16266 MissHobje
    Dat zou ik ook zeggen!
    pi_48376406
    quote:
    Op maandag 16 april 2007 11:39 schreef MissyMirjaM het volgende:
    hmm, voor vanavond een lekkere salade maken
    straks boodschappen doen, dan kijk ik daar wel wat erin gaat
    Ik ga het precies zo doen vanavond..
    Alhoewel iets met tonijn mijn voorkeur heeft
    [b]Hobbelicious is back!
    [/b]
    pi_48381178
    quote:
    Op zondag 15 april 2007 19:36 schreef Babbel1 het volgende:

    [..]

    Hmmm, dit klinkt echt heel erg lekker! Ik heb een vraagje over die dressing:hoeveel sinaasappelsap/zure room gebruik je ongeveer? En hoeveel kip/rijst gebruik je voor hoeveel personen?
    Euh, ik doe het echt helemaal op gevoel. Ik zou zeggen ongeveer 1 kipfilet per persoon en 1,5 kopje rijst per persoon? De dressing maak ik ongeveer zo:

    Men gooie zure room in een kom, en men giete sinaasappelsap erbij. Mengen, bijgieten, mengen, bijgieten, totdat het ongeveer "dressing" dikte heeft peper en zout erdoor: voila.
    Het kan dus gebeuren dat je uitschiet en je er extra zure room bij moet doen. Of extra sinaasappelsap. Waardoor je veel te veel dressing krijgt, maar zo werkt dat altijd bij mij
    pi_48381584
    zo, ben teruggekomen met mais, champignons,pasta ( ) , sla, komkommer had ik nog, olijven, feta, en hamblokjes die ik uit ga bakken.
    en balsamico azijn
    dus ik denk dat al deze producten, of in ieder geval een groot gedeelte ervan, hun weg wel zullen vinden naar de salade
    'Met een banaan door het water, later'
    Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
      maandag 16 april 2007 @ 14:49:03 #60
    71480 zoalshetis
    eerlijk=eerlijk
    pi_48381813
    ik heb geen zin om allaes door te lezen, dus het kan zijn dat er al een variant is. daarnaast is de maaltijdsalade die ik maak prima te hachelen. en uiteraard met zelfgemaakte pasta.

    2 personen
    -mini-canneloni's. ter dikte van een potlood. 250 gram
    -krokante salade naar keuze. en een klein bosje botersla als garnering. 300 gram
    -tomaatjes
    -kalfsfricandeau. 150 gram
    -zongedroogde tomaatjes
    -bekertje creme fraiche
    -kaas naar keuze. liefst iets pittig. 200 gram
    -peterselie

    -maak en kook canneloni's in ruim kokend water. laat afkoelen op kamertemperatuur
    -kook fricandeau nét onder de 70 graden, ongeveer 15 minuten. laat afkoelen en snij er dunne reepjes van.
    -smelt de kaas op laag vuur, of aubain, met paar eetlepels wittewijn en voeg er op het laatst de creme fraiche bij. peterselie, zout en peper naar smaak. meng dit goed en giet half warm over de half warme canneloni's heen. doe er ook de reepjes kalsvlees bij. doorlepelen met spaan totdat de canneloni goed onder de kaas zit. laat afkoelen

    sla in bak. voorzichtig mengen met kalfsmengsel/kaas/cf mengsel.

    pak helft botersalade en voeg die toe

    doe ontpitte tomaten partjes er bij en fijngesneden gedroogde tomaten samen met de resterende peterselie bij elkaar. en voeg die toe. ff mengen

    garneer met resterende botersla.

    bon apetit.

    ps doet het goed bij witte loire wijnen en zelfgebakken broodsneetje. .
    hoofdletters kosten teveel tijd
    don't avoid pain to gain pleasure
    niet iedereen is iedereen
      maandag 16 april 2007 @ 14:55:37 #61
    10763 popolon
    Fetchez la vache!
    pi_48382002
    Ik heb geen recepten.
    Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
      maandag 16 april 2007 @ 15:19:34 #62
    21704 SHE
    Shaven, not furred
    pi_48382731
    quote:
    Op maandag 16 april 2007 14:55 schreef popolon het volgende:
    Ik heb geen recepten.
    ok, thnx
      maandag 16 april 2007 @ 15:57:25 #63
    10763 popolon
    Fetchez la vache!
    pi_48383873
    quote:
    Op maandag 16 april 2007 15:19 schreef SHE het volgende:

    [..]

    ok, thnx
    Ja sorry. Het kan in Michigan ook erg warm worden en dan prefereer ik ook een fijne salade. Dus eigenlijk was het een beetje een verborgen terugvindpost zeg maar. Wel goed topic trouwens.
    Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
    pi_48383994
    Zeker een goed topic en een maaltijdsalade gaat er vanavond ook wel in.
      maandag 16 april 2007 @ 16:23:41 #65
    21704 SHE
    Shaven, not furred
    pi_48384613
    quote:
    Op maandag 16 april 2007 15:57 schreef popolon het volgende:

    [..]

    Ja sorry. Het kan in Michigan ook erg warm worden en dan prefereer ik ook een fijne salade. Dus eigenlijk was het een beetje een verborgen terugvindpost zeg maar. Wel goed topic trouwens.
    Was niet lullig bedoeld, dear. Ik vond de post lekker droog.
    pi_48384709
    Dikke vette ongegeneerde TVP omdat maaltijdsalades makkelijk zijn, en vooral gezond.
    Ik heb het niet op vettige dressings op basis van mayo of slasaus meer de azijn kant op.
    JOHNNY HEITINGA
    pi_48385002
    quote:
    Op maandag 16 april 2007 16:27 schreef Camplo het volgende:
    Dikke vette ongegeneerde TVP omdat maaltijdsalades makkelijk zijn, en vooral gezond.
    Ik heb het niet op vettige dressings op basis van mayo of slasaus meer de azijn kant op.
    Azijn dressing vind ik echt zo smerig. Nog liever geen dressing dan een dressing op azijnbasis.
    pi_48385143
    TVP Ik ben nu op mijn werk, maar ik heb thuis een lekker recept voor aardappelsalade, eentje voor salade met geitenkaas en eentje van portobello's met geitenkaas. En eentje met gegrilde groentes, superlekker, maar keiveel werk (het grillen).
    "Why does being a librarian make her even hotter?"
    "They're keepers of knowledge. She holds the answers to all of our questions..."
      maandag 16 april 2007 @ 18:56:20 #69
    120804 Yildiz
    Freedom or loyalty?
    pi_48389106
    Eigenlijk snap ik niet wat aardappel in een salade doet. Ik vind het altijd maar een beetje goedkoop vulmiddel, om eerlijk te zijn. Doe er dan liever wat sneetjes brood bij, al dan niet getoast, al dan niet met wat tapenade / pesto rosso ofzo.
    Bovenstaande tekst = C C 3.0 NL BY-NC-ND - quotes inkorten uitgezonderd.
      maandag 16 april 2007 @ 19:05:45 #70
    81882 Lips
    Een vrouwtje
    pi_48389422
    Ik maak met dit weer denk ik 3 keer per week een maaltijdsalade!
    Vanavond wordt het denk ik beetje gekookte pasta (geloof dat ik fusilli heb liggen), beetje krulsla melange, gesneden groene en zwarte olijven, kappertjes, gehalveerde cherry tomaatjes, gesneden zongedroogde tomaten op olie, komkommer, feta en tonijn uit blik (Gewoon die op water).
    Maar het kan goed zijn dat ik dalijk de helft vergeet en er opeens appel en druif in doe en ergens nog partysticks tegenkom
    Als dressing doe ik er meestal gewoon een beetje knoflookazijn en olijfolie over. Beetje oregano voor het idee en de maaltijd is weer klaar!
    Miauw
    Op dinsdag 21 juni 2011 21:42 schreef Jajong het volgende: I stand corrected; ik zou nooit vreemdgaan, behalve als mijn vriendin zo dom zou zijn als Lips.
    pi_48389825
    quote:
    Op maandag 16 april 2007 18:56 schreef Yildiz het volgende:
    Eigenlijk snap ik niet wat aardappel in een salade doet. Ik vind het altijd maar een beetje goedkoop vulmiddel, om eerlijk te zijn. Doe er dan liever wat sneetjes brood bij, al dan niet getoast, al dan niet met wat tapenade / pesto rosso ofzo.
    Ik vind het heerlijk, aarappelsalade. Maar dan wel op z'n Turks . Zo weinig mogelijk dressing, zo veel mogelijk groenvoer erdoorheen. Maar goed, ik ben ook echt een aardappelvreter.
    pi_48393527
    Oh....ik moest tot laat werken vanavond en manlief ging koken. Kom ik thuis, helemaal hongerig maar vooral ook hoopvol (ik had hem namelijk even op dit topic gewezen): eten we karbonades van de grill met gebakken aardappeltjes en gegrilde groentes. Hmm. Had ik dus net weer geen zin in. Maar goed, ik heb het toch maar opgegeten hihihi (want als manlief kookt moet ik daar wel misbruik van maken natuurlijk).
    Hij was overigens wel creatief geweest en had aubergines gegrilld met mozzarella er tussen. Dat was best lekker!

    Maar goed, geen maaltijdsalade dus.........Morgen ga ik de kip/gele rijst / noten salade maken!
    Alleen met zelfspot kun je overleven...
    pi_48396738
    Gisteren bulgur salade gemaakt met feta, olijf, druiven, erwten, olijfolie en citroensap. Heerlijk op een warme dag.
    pi_48398827
    Maaltijdsalades zijn echt heerlijk met dit weer, ga binnenkort eens een paar recepten uitproberen. Nadeel is wel dat ik alles moet omrekenen naar 1pers. eten, maar ach..
    Liever eigenwijs dan helemaal geen zelfvertrouwen.
    pi_48403015
    quote:
    Op maandag 16 april 2007 18:56 schreef Yildiz het volgende:
    Eigenlijk snap ik niet wat aardappel in een salade doet. Ik vind het altijd maar een beetje goedkoop vulmiddel, om eerlijk te zijn. Doe er dan liever wat sneetjes brood bij, al dan niet getoast, al dan niet met wat tapenade / pesto rosso ofzo.
    ben er ook niet echt een fan van, maar een van de old-school salades, huzaren-salade, heeft redelijk wat aardappel dacht ik zo
    "The question is not 'who is going to let me', the question is 'who is going to stop me'"
      dinsdag 17 april 2007 @ 06:31:29 #76
    119783 JacMar
    Marije dus ;-)
    pi_48405791
    Ik maak altijd aardappelsalade met krieltjes. Daar doe ik stukjes augurk door en wat bieslook en eventueel wat rucola. De dressing maak ik van crème fraiche, wat mayonaise, mosterd en een beetje honing
      dinsdag 17 april 2007 @ 07:49:33 #77
    120804 Yildiz
    Freedom or loyalty?
    pi_48406021
    quote:
    Op dinsdag 17 april 2007 00:34 schreef Tha_Butcha het volgende:

    [..]

    ben er ook niet echt een fan van, maar een van de old-school salades, huzaren-salade, heeft redelijk wat aardappel dacht ik zo
    En daar bedank ik dan ook voor.
    Bovenstaande tekst = C C 3.0 NL BY-NC-ND - quotes inkorten uitgezonderd.
      dinsdag 17 april 2007 @ 12:55:42 #78
    21704 SHE
    Shaven, not furred
    pi_48414395
    Ik eet echt alles; ben net een prullenbak..maar huzarensalade vind ik toch wel zo godvergeten smerig.
    Ik krijg al kippevel als ik het woord hoor of lees.
      Moderator dinsdag 17 april 2007 @ 13:31:07 #79
    819 crew  Gert
    spreekt voor zich
    pi_48415798
    quote:
    Op maandag 16 april 2007 18:56 schreef Yildiz het volgende:
    Eigenlijk snap ik niet wat aardappel in een salade doet. Ik vind het altijd maar een beetje goedkoop vulmiddel, om eerlijk te zijn.
    Dat heb ik dus met die grote kleffe pasta-wokkels, weet de officiële benaming effe niet.

    Deze vind ik erg lekker, súpersimpel maar vingerlikkend goed:

    Koop een goede kogelbiefstuk of ossenhaas, en bak deze kort aan beide kanten (moet nog flink rood van binnen zijn). Laten rusten.
    Maak een marinade/dressing van limoen (of citroen)sap, wat (zoete) sojasaus, een klein scheutje vissaus, verse koriander en een fijngesneden rood pepertje. Goed mengen. Snij de biefstuk nu in langwerpige, héle dunne plakjes (goed mes nodig dus) en meng dit met de dressing.
    Leg een beetje knapperige sla op een bordje, leg de plakjes inmiddels lauwe biefstuk er in de vorm van een "stralend zonnetje" overheen. Giet de dressing die overblijft uit over de bordjes. Stamp tenslotte wat pinda's grof en strooi die er overheen.

    "Those people who think they know everything, are a great annoyance to those of us who do."
    pi_48419924
    quote:
    Op dinsdag 17 april 2007 13:31 schreef Gert het volgende:

    [..]

    Dat heb ik dus met die grote kleffe pasta-wokkels, weet de officiële benaming effe niet.

    Deze vind ik erg lekker, súpersimpel maar vingerlikkend goed:

    Koop een goede kogelbiefstuk of ossenhaas, en bak deze kort aan beide kanten (moet nog flink rood van binnen zijn). Laten rusten.
    Maak een marinade/dressing van limoen (of citroen)sap, wat (zoete) sojasaus, een klein scheutje vissaus, verse koriander en een fijngesneden rood pepertje. Goed mengen. Snij de biefstuk nu in langwerpige, héle dunne plakjes (goed mes nodig dus) en meng dit met de dressing.
    Leg een beetje knapperige sla op een bordje, leg de plakjes inmiddels lauwe biefstuk er in de vorm van een "stralend zonnetje" overheen. Giet de dressing die overblijft uit over de bordjes. Stamp tenslotte wat pinda's grof en strooi die er overheen.

    Alleen met zelfspot kun je overleven...
    pi_48433118
    quote:
    Op dinsdag 17 april 2007 12:55 schreef SHE het volgende:
    Ik eet echt alles; ben net een prullenbak..maar huzarensalade vind ik toch wel zo godvergeten smerig.
    Ik krijg al kippevel als ik het woord hoor of lees.
    ook niet mijn favo ding, maar die prefab troep met mayo ik veel wat is eik niet eens huzarensalade maar goed.

    het liefste ga ik toch voor vulling met sla ipv andersom
    "The question is not 'who is going to let me', the question is 'who is going to stop me'"
      dinsdag 17 april 2007 @ 20:19:02 #82
    71480 zoalshetis
    eerlijk=eerlijk
    pi_48433358
    nog simpeler is olijfolie, azijn, tomaten (dus geen waterbommetjes), oregano, dragon.

    gewoon lekker alles mixen totdat de tomaten een verfstreek olijfolie hebben.

    hoofdletters kosten teveel tijd
    don't avoid pain to gain pleasure
    niet iedereen is iedereen
    pi_48508189
    Hellep!

    Ik ga straks een salade maken met kip (eventueel wat kerrie eroverheen?) rucola, pijnboompitten, pasta, wat wokgroenten (diepvrieszakken, jeej!) en misschien ananas.

    Wat zou een lekkere dressing zijn? Ik heb honing en yoghurt in huis, en olijfolie en citroen enzo, maar ik dacht eigenlijk aan een sinaasappeldressing ofzo. Iig iets lichts.
      donderdag 19 april 2007 @ 19:24:55 #84
    71480 zoalshetis
    eerlijk=eerlijk
    pi_48511299
    quote:
    Op donderdag 19 april 2007 17:58 schreef clumsy_clown het volgende:
    Hellep!

    Ik ga straks een salade maken met kip (eventueel wat kerrie eroverheen?) rucola, pijnboompitten, pasta, wat wokgroenten (diepvrieszakken, jeej!) en misschien ananas.

    Wat zou een lekkere dressing zijn? Ik heb honing en yoghurt in huis, en olijfolie en citroen enzo, maar ik dacht eigenlijk aan een sinaasappeldressing ofzo. Iig iets lichts.
    ik zou de kip zonder kerrie doen. en geen ananas. maar dat is mijn persoonlijk voorkeur.

    kip heeft wat zuurs nodig dus ik zou geen zoete dressing maken, maar een friszure yoghurtdressing of vinaigrette.
    hoofdletters kosten teveel tijd
    don't avoid pain to gain pleasure
    niet iedereen is iedereen
      vrijdag 20 april 2007 @ 13:18:03 #85
    46672 DarkShine
    Mijnstreek Oost
    pi_48537590
    Heerlijk die maaltijdsalades. Neem ik met mooi weer normaal mee naar mijn werk
    Vreuger, wie de beerkratte nog va hoots woare en se moëts blieve durchdrinke um d\'r kachel a te hotte
    Planning:
    -
    pi_48537866
    quote:
    Op donderdag 19 april 2007 19:24 schreef zoalshetis het volgende:

    [..]

    ik zou de kip zonder kerrie doen. en geen ananas. maar dat is mijn persoonlijk voorkeur.

    kip heeft wat zuurs nodig dus ik zou geen zoete dressing maken, maar een friszure yoghurtdressing of vinaigrette.
    Heb er alsnog een klein beetje kerrie in gedaan, en ananas ook (ik had trek in ananas ). De dressing heb ik gemaakt met sinaasappelsap, citroensap en olie.

    Het was érg lekker .
    pi_48565328
    Mijn favoriete, zelfverzonnen maaltijdsalade:

    Sjalotjessalade met varkenshaas, kaas en knoflookbroodjes

    Men neme, voor twee personen:
  • 300 gram varkenshaas (in blokjes)
  • 200 gram ijsbergsla (voorgesneden of zelf in smalle reepjes gesneden)
  • 8 stuks sjalotjes (gesnipperd)
  • 100 gram belegen kaas (in piepkleine blokjes)
  • 2 stuks volkoren pistoletjes
  • 1 bekertje zure room
  • 3 tl zachte roomboter
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 tl scherpe mosterd
  • 4 tl gepureerde knoflook
  • 1 tl rozemarijn
  • 4 el olijfolie

    Bereiding:
    - Verwarm je oven voor op de grillstand
    - Meng twee eetlepels olijfolie met een snufje peper en het paprikapoeder. Schep deze marinade door de blokjes varkenshaas en laat even intrekken
    - Roer de rozemarijn en twee theelepels knoflook door de zachte boter
    - Snij de pistoletjes in plakjes en besmeer het brood aan één kant met de knoflookboter en rooster de plakjes brood onder de grill tot ze knapperig zijn
    - Verhit de rest van de olijfolie in de koekepan en bak hierin de blokjes varkenshaas op een middelmatig vuur gaar
    - Maak ondertussen de dressing: meng de rest van de knoflook, de sjalotjes, de kaasblokjes, de mosterd, de zure room en wat zout en peper door elkaar.
    - Meng de dressing door de ijsbergsla
    - Verdeel de salade over twee borden
    - Schep de varkenshaasblokjes op de salade enserveer met het geroosterde knoflookbrood.

    Tadaa. Een romige, vullende salade met fijn vlees, kaas, sjalotjes en knapperig brood!
    Ik zat een keer zonder broodjes en toen heb ik een paar wraptortilla's ingesmeerd met knoflook, even warm gemaakt en daar de salade ingeschept. Was ook erg lekker.

    [ Bericht 2% gewijzigd door minilotje op 21-04-2007 10:30:06 ]
  • pi_48586432
    Maaltijdsalades!


    Ik vind salade valdieu lekker!

    Rucola, walnoten, tomaat, sperzieboontjes en een geitenkaasje met een beetje honing en natuurlijk gebakken spekjes! En de dressing maak ik van een scheutje olijfolie met een paar drupjes azijn en honing. Beetje peper en zout er bij en klaar!

    Lekker met dat walnotenbrood van Appie
    Alleen mensen zonder fantasie vluchten in de realiteit
      zondag 22 april 2007 @ 00:29:36 #89
    43493 numero_uno
    Dat zei je ja!
    pi_48586987
    Laatst een krop sla gepakt, gesneden met zwarte olijven er doorheen een oranje paprikatje, mozzarella en zongedroogde tomaatjes met een lekkere honing mosterd dressing was het echt
    - I'm buttwalking... is that a crime? -
    -Never underestimate the predictability of stupidity-
    pi_48590244
    ook lekker
    aardappels koken. laten afkoelen. olijfolie en knoflook erdoor mengen.
    sla wassen. aanmaken met olijfolie, beetje azijn en kruiden die je lekker vindt. tomaat in stukjes erdoor. paprika in kleine stukjes erdoor. gebakken uitjes en champignons erdoor. huzzelen. sla op borden. flinke scheppen koude aardappels ernaast. halfharde eitjes bovenop. wat verse kruiden naar smaak ter garnering on top. smullen
    pi_48591037
    Aah una TVP!
    Ik moet even gaan nadenken wat mijn favo maaltijdsalade is ...
    I don't like your jerk-off name. I don't like your jerk-off face. I don't like your jerk-off behavior, and I don't like you, jerk-off. Do I make myself clear?
      Moderator maandag 23 april 2007 @ 11:17:45 #92
    819 crew  Gert
    spreekt voor zich
    pi_48626113
    quote:
    Op zaterdag 21 april 2007 10:20 schreef minilotje het volgende:
    Mijn favoriete, zelfverzonnen maaltijdsalade:

    Sjalotjessalade met varkenshaas, kaas en knoflookbroodjes
    Niet echt een gezónde salade, maar klinkt wel lékker.
    Alleen: is 8 rauwe sjalotjes er doorheen niet wat al te heftig, vraag ik me af?
    "Those people who think they know everything, are a great annoyance to those of us who do."
    pi_48629922
    Oeh, ik krijg zin in salade!

    Mijn zomerse favoriet: Tabouleh! Met bulghur of couscous. Wellen in kokend water, onderwijl een dressing maken van citroensap en -rasp, olijfolie, peper en zout, dat door de nog een beetje warme tarwe roeren en de korreltjes loswrijven.

    Dan erdoor: komkommer en tomaat in kleine blokjes, dunne ringetjes lente-ui, veel gesnipperde peterselie en wat munt, en gehakte zwarte olijven.

    Even in de koelkast en dan eten met tzatziki en van die lekkere turkse style lamsgehaktballetjes en brood. Ook echt te lekker voor de picknick!
    pi_48630182
    quote:
    Op maandag 23 april 2007 11:17 schreef Gert het volgende:

    [..]

    Niet echt een gezónde salade, maar klinkt wel lékker.
    Alleen: is 8 rauwe sjalotjes er doorheen niet wat al te heftig, vraag ik me af?
    NIemand vroeg hier toch persé om gezonde salades? En ach, wat is gezond? In vergelijking met een paar frikadellen en een Magnum is dit best een aardige maaltijd.
    Mijn groenteboer heeft overigens wel heel kleine sjalotjes, dus je kunt er ook vast zes gebruiken. Ik vind sjalotjes rauw wél een veel prettigere, verfijndere smaak hebben dan uien, dus ik vind het erg lekker om er veel van doorheen te doen.
    pi_48657247
    Super wat een lekkere recepten. Ik heb ooit een witlofsalade gehad. Die was super. maar nooit iets van een recept kunnen vinden wat erop lijkt.. Iemand hier???

    Hoe lang vantevoren maken jullie de salades? Ik heb soms dat het iets te klef wordt ofzo. En de volgenfde dag mee naar het werk. Doet iemand hier dat ook? Dat wordt bij mij ook zo klef. Of doe ik wat verkeerd en kan ik niet meteen alles bij elkaar ingooien?
    pi_48658282
    quote:
    Op dinsdag 24 april 2007 08:59 schreef Pau100 het volgende:
    Super wat een lekkere recepten. Ik heb ooit een witlofsalade gehad. Die was super. maar nooit iets van een recept kunnen vinden wat erop lijkt.. Iemand hier???

    Hoe lang vantevoren maken jullie de salades? Ik heb soms dat het iets te klef wordt ofzo. En de volgenfde dag mee naar het werk. Doet iemand hier dat ook? Dat wordt bij mij ook zo klef. Of doe ik wat verkeerd en kan ik niet meteen alles bij elkaar ingooien?
    Witlofsalade maak ik meestal met 2 stronkjes witlof in dunne reepjes, mandarijntjes, stukjes appel, druiven, rozijntjes, walnoot, hazelnoot en een dressing van yoghurt/sinaasappelsap

    Ik vind dat alleen niet echt een maaltijdsalade. Meestal eten we er gebakken aardappeltjes bij om het tot een echte maaltijd te maken.
    pi_48659233
    echte maaltijdsalades maak ik niet, meestal word er nog wat naastgegeten.
    Maar de feta-salade wordt hier met heel warm weer alleen met stokbrood gegeten en staat met hete zomers dan ook minimaal 3 keer per week op het menu.:

    2 zakken slamix
    veldsla
    2 plakken feta op blokjes
    pondje uitgebakken spekjes
    250 gram gebakken plakjes champignons
    een uitje fijngesneden(liefst nog een bosje lenteuitjes)
    5 eieren hardgekookt op plakjes
    komkommer op stukjes
    cherrytomaatjes in vieren

    en manlief verzint meestal een dressing, vaak is het op basis van honing en mosterd, maar hij is nogal creatief en weet ons vaak te verrassen met dressings waarvan hij morgen niet meer weet hoe hij ze in godsnaam gemaakt heeft
    this bitch bites
    pi_48659338
    witlofsalade wordt hier ook regelmatig gegeten, maar dan met bvb frietjes of als salade bij de bbq:

    8 stroken witlof op fijne reepjes
    bosje lenteuitjes heel fijn
    verse bieslook uit de tuin
    en wat geraspte kaas
    beetje citroensap
    peper en zout
    en een schepje yoghurtmayo


    komkommer zijn ze hier ook allemaal dol op en daarom hier ook regelmatig:
    komkommersalade met geitenkaas en cherrytomaatjes
    komkommersalade met radijs en ananas
    this bitch bites
    pi_48659521
    Wat een lekkere recepten allemaal . Hier ga ik de komende dagen met het warme weer even wat lekkers uit zoeken .
    quote:
    Op dinsdag 24 april 2007 08:59 schreef Pau100 het volgende:
    Super wat een lekkere recepten. Ik heb ooit een witlofsalade gehad. Die was super. maar nooit iets van een recept kunnen vinden wat erop lijkt.. Iemand hier???
    Ik vind witlofsalada altijd lekker met vruchten erbij, zoals sinnasappels of mandarijnen.

    Voorbeeldje (gejat van de Allerhande): *klik*
    quote:
    Hoe lang vantevoren maken jullie de salades? Ik heb soms dat het iets te klef wordt ofzo. En de volgenfde dag mee naar het werk. Doet iemand hier dat ook? Dat wordt bij mij ook zo klef. Of doe ik wat verkeerd en kan ik niet meteen alles bij elkaar ingooien?
    Ik heb één keer een salade een dag van te voren gemaakt, maar ik vond het de volgende dag toch niet zo lekker als op het moment dat ik hem maakte (uiteraard even geproefd ).
    pi_48659565
    Op zich kun je een salade best bewaren, maar dan zou ik de dressing apart houden en pas vlak voordat je hem gaat eten eroverheen doen, anders wordt alles zo zacht.
    Are you pondering what I'm pondering?
    pi_48660265
    Mag macaroni salade ook? Mijn moeder maakte vroeger altijd grote bakken van deze salade, ideaal in de zomer.

    -Macaroni
    -Augurken
    -Ui
    -Gekookte eieren
    -Spam (of hamblokjes)
    -Erwtjes en boontjes (vers of voorgekookt in potje)
    -Cherrytomaatjes (zat niet in mijn moeders recept maar ik ben tomaten freak)

    Je kookt de macaroni, de eieren en de eventuele verse erwtjes en boontjes.
    Ondertussen maak je de dressing:

    -Zonnebloem (of olijf) olie
    -Natuurazijn (of indien olijfolie basamico)
    -Paar schepjes suiker (als je balsamico gebruikt, niet teveel suiker)
    -Peper
    -Zout
    -Paprikapoeder
    -Mosterd
    -Beetje mayo voor de smeuïgheid

    Je snijdt alles fijn en dan gooi je alles in een grote kom en husselen maar.
    Ik snij er meestal nog dunne plakjes tomaat bij om er naast te eten.
    All you know about me is what I've sold you, dumb fuck
    pi_48660658
    maaltijdsalade topic

    donderdag nog een heerlijke pastasalade gegeten
    ♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
      dinsdag 24 april 2007 @ 19:42:40 #103
    120804 Yildiz
    Freedom or loyalty?
    pi_48678901
    Okay, hier wil ik FOK! wel even voor gebruiken.

    Men neme pesto rosso. Verdere suggesties?
    Bovenstaande tekst = C C 3.0 NL BY-NC-ND - quotes inkorten uitgezonderd.
    pi_48680054
    quote:
    Op dinsdag 24 april 2007 10:55 schreef HostiMeister het volgende:
    Mag macaroni salade ook? Mijn moeder maakte vroeger altijd grote bakken van deze salade, ideaal in de zomer.

    -Macaroni
    -Augurken
    -Ui
    -Gekookte eieren
    -Spam (of hamblokjes)
    -Erwtjes en boontjes (vers of voorgekookt in potje)
    -Cherrytomaatjes (zat niet in mijn moeders recept maar ik ben tomaten freak)

    Je kookt de macaroni, de eieren en de eventuele verse erwtjes en boontjes.
    Ondertussen maak je de dressing:

    -Zonnebloem (of olijf) olie
    -Natuurazijn (of indien olijfolie basamico)
    -Paar schepjes suiker (als je balsamico gebruikt, niet teveel suiker)
    -Peper
    -Zout
    -Paprikapoeder
    -Mosterd
    -Beetje mayo voor de smeuïgheid

    Je snijdt alles fijn en dan gooi je alles in een grote kom en husselen maar.
    Ik snij er meestal nog dunne plakjes tomaat bij om er naast te eten.


    jeej das het recept zoals ik dat al tijden zoek...
    Ik keek naar jou, jij naar je brommertje; ik houd van jou, jij van je brommertje; jij brak mijn hart, ik jouw brommertje...
    pi_48686011
    stiekeme tvp..

    ben iig ook wel uber fan van maaltijd salades, heb ze een hele tijd gewoon bij de Super en de AH gehaald, maar ben er ook wel achter gekomen dat het echt ideaal zelf snel te maken is als je wat in spul in huis hebt
    pi_48708016
    Hmmm


  • Pasta
  • Garnalen
  • Beetje fijngehakte spinazie
  • Knoflook
  • Courgette in blokjes
  • Kruiden naar keuze
  • En gaaaaaaan
  •   woensdag 25 april 2007 @ 21:30:17 #107
    175463 Renda
    Dutchie gone USA
    pi_48719722
    Oeeeeeeeeehh...tvp!!!

    IJsbergsla met gerookte kip, schimmelkaas, stukjes appel en walnoten

    (zoekt de rest van de recepten er even bij)
    Me too, was a rebellious teen once. To be honest, I still am, with the exception that I now focus on what truly makes this world go mad: government agency's and their political bullcrap instead of my parents and family
      woensdag 25 april 2007 @ 22:28:01 #108
    34721 BrauN
    U HAV EIGHTS LOLZ!!!11!!
    pi_48722552
    quote:
    Op woensdag 25 april 2007 15:57 schreef ParanoidEv het volgende:
    Hmmm


  • Pasta
  • Garnalen
  • Beetje fijngehakte spinazie
  • Knoflook
  • Courgette in blokjes
  • Kruiden naar keuze
  • En gaaaaaaan
  • .
    pi_48723201
    vanaaf de macaroni-salade gemaakt en iedereen was dol-enthousiast, ik heb meteen zoveel gemaakt dat we er morgen ook nog een maaltijd aan hebben (komt wel goed uit ivm de sportdagen van de kids).
    Gewoonweg zalig....
    this bitch bites
      donderdag 26 april 2007 @ 21:39:45 #110
    43624 Martijn_77
    It was a good year
    pi_48753732
    quote:
    Op woensdag 25 april 2007 22:43 schreef RedBitch het volgende:
    vanaaf de macaroni-salade gemaakt en iedereen was dol-enthousiast, ik heb meteen zoveel gemaakt dat we er morgen ook nog een maaltijd aan hebben (komt wel goed uit ivm de sportdagen van de kids).
    Gewoonweg zalig....
    Ben wel benieuwd naar het recept
    Experience is what you get when you don't get what you wanted
    Take my advice ... I don't use it anyway...
    Een goede Fok! Search
    Een goede Fok! Search
      donderdag 26 april 2007 @ 21:47:09 #111
    71480 zoalshetis
    eerlijk=eerlijk
    pi_48754052
    simpel en lekker is een lauwe salade.

    koop knisperige slasoorten en snij deze in brede repen, en een paar cherrytomaatjes of andere kleintjes. heel kort (30 sec- 1 min) blancheren in niet kokend water en uitlekken. bespenkelen met truffelolie en heel weinig azijn, tomaatjes halveren en erbij doen. parmezaan om het af te maken. direct opdienen. heerlijk bij bbq.

    ook erg lekker met gehalveerde gebakken krieltjes.
    hoofdletters kosten teveel tijd
    don't avoid pain to gain pleasure
    niet iedereen is iedereen
      donderdag 26 april 2007 @ 22:47:51 #112
    121125 Gimmick
    I am vomit vomiting
    pi_48756660
    Ik hou altijd wel van 'aardse' smaken. Ik at gister dit:

    - pasta (penne)
    - rucola
    - walnoot
    - mozzarella (had misschien beter een andere kaassoort kunnen zijn, maar ik had alleen deze. Suggesties?)
    - beetje witte wijn azijn
    - truffelolie
    - beetje zout en peper
    I am a black hole shitting into the void
      donderdag 26 april 2007 @ 22:49:07 #113
    71480 zoalshetis
    eerlijk=eerlijk
    pi_48756703
    kijk wel uit met truffel, teveel kan heel erg tegen gaan staan.
    hoofdletters kosten teveel tijd
    don't avoid pain to gain pleasure
    niet iedereen is iedereen
    pi_48756791
    Hier een hele simpele:

    Penne, afgekoeld uiteraard.. Daar doe ik bij; cherrytomaatjes, pesto (rood of groen), pijnboompitten, rode ui, parmezaanse kaas en stukjes parmaham. Lekker hoor, zo klaar!
      donderdag 26 april 2007 @ 22:59:40 #115
    121125 Gimmick
    I am vomit vomiting
    pi_48757202
    quote:
    Op donderdag 26 april 2007 22:49 schreef zoalshetis het volgende:
    kijk wel uit met truffel, teveel kan heel erg tegen gaan staan.
    Daar heb je gelijk in. Ik had ook nog gewone olijfolie gebruikt.
    I am a black hole shitting into the void
    pi_48767969
    quote:
    Op donderdag 26 april 2007 22:47 schreef Gimmick het volgende:
    Ik hou altijd wel van 'aardse' smaken. Ik at gister dit:

    - pasta (penne)
    - rucola
    - walnoot
    - mozzarella (had misschien beter een andere kaassoort kunnen zijn, maar ik had alleen deze. Suggesties?)
    Geitenkaas? Die combineert altijd erg goed met rucola .
    pi_48784814
    quote:
    Op zaterdag 21 april 2007 10:20 schreef minilotje het volgende:
    Mijn favoriete, zelfverzonnen maaltijdsalade:

    Sjalotjessalade met varkenshaas, kaas en knoflookbroodjes

    Men neme, voor twee personen:
  • 300 gram varkenshaas (in blokjes)
  • 200 gram ijsbergsla (voorgesneden of zelf in smalle reepjes gesneden)
  • 8 stuks sjalotjes (gesnipperd)
  • 100 gram belegen kaas (in piepkleine blokjes)
  • 2 stuks volkoren pistoletjes
  • 1 bekertje zure room
  • 3 tl zachte roomboter
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 tl scherpe mosterd
  • 4 tl gepureerde knoflook
  • 1 tl rozemarijn
  • 4 el olijfolie
    <knip>
  • Nou! Ik heb hem zojuist gemaakt en gegeten, maar ik vond het een klein beetje tegenvallen ! Nu had ik wel een klein beetje gesmokkeld met de sjalotjes, want 8, mijn god, dat is wel erg veel . Ik heb er anderhalf ingedaan en dat was al ui-erig genoeg! En verder had ik ciabatta i.p.v. volkoren pistoletjes. Voor de rest heb ik je recept gevolgd.

    De smaak op zich was super , maar ik vond het naar een paar happen wel wat eentonig worden. Ik denk dat ik hem nog wel een keer maak, maar dan minder sjalotjes en meer variatie, bijvoorbeeld met tomaatjes en komkommer erbij en wat verse peterselie.

    Thx in ieder geval voor het recept!
    Alleen met zelfspot kun je overleven...
    pi_48784872
    quote:
    Op vrijdag 27 april 2007 10:00 schreef Geartsjuh het volgende:

    [..]

    Geitenkaas? Die combineert altijd erg goed met rucola .
    Blauwe kaas en peer toevoegen. Dan heb je mijn favo-salade!

    Even OT: als je nu in jouw recept met mijn toevoegingen de penne weglaat en het volgende doet:
    Penne koken, van het vuur afhalen en een bekertje room culinair er door. Wat blauwe kaas er door brokkelen. Paddestoelen bakken in een pan. Penne-mengsel in een ovenschaal gieten, paddestoelen er boven op en nog wat extra blauwe kaas erover, ff onder de grill en de salade er naast serveren dan heb je een super lekkere vega-maaltijd! (ik kom thuis niet weg met vega-voedsel, dus ik doe er ook nog reepjes ham door, maar het hoeft in principe niet).
    Alleen met zelfspot kun je overleven...
      vrijdag 27 april 2007 @ 19:09:50 #119
    43624 Martijn_77
    It was a good year
    pi_48786863
    quote:
    Op vrijdag 27 april 2007 19:03 schreef DancingPhoebe het volgende:
    Als ik uit eten ga met mijn werk neem ik altijd hetzelfde. En mijn collega ook. Ik heb dus al talloze keren tegenover mijn collega gezeten die een pasta salade met grote garnalen zat te eten.

    Het ziet er altijd lekker uit, maar geen idee hoe het smaakt (en neeehee dat zelf nemen was geen optie want komop een salade is geen hoofdgerecht!)

    Nu wil ik het zelf eens gaan maken. Er zit in ieder geval een soort mini tagliatelle in en grote garnalen, maar verder?

    Iemand tips om hier iets lekkers van te maken?
    Experience is what you get when you don't get what you wanted
    Take my advice ... I don't use it anyway...
    Een goede Fok! Search
    Een goede Fok! Search
    pi_48789425
    Gottegot. TVP
    I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
    ~ How do I feel this good, sober?
    ~ For the night is dark and full of terrors
      zaterdag 28 april 2007 @ 14:03:14 #121
    43493 numero_uno
    Dat zei je ja!
    pi_48805409
    Gister een salade gemaakt met:
    - Granny smith (in reepjes)
    - Runderreepjes
    - Mozzarella
    - Tomaat
    - Lente ui
    - Mandarijntjes
    - Kropsla

    - I'm buttwalking... is that a crime? -
    -Never underestimate the predictability of stupidity-
      Moderator zaterdag 28 april 2007 @ 15:34:41 #122
    819 crew  Gert
    spreekt voor zich
    pi_48807115
    Waarom noemen mensen hier pasta-gerechten "salade"?
    "Those people who think they know everything, are a great annoyance to those of us who do."
    pi_48807394
    Omdat ze het op de kaart zo noemen en omdat het van martijn blijkbaar perse ineens in dit topic moest. Sowieso het woord maaltijdsalade is een contradictio in terminus. Een salade is GEEN maaltijd. Tsk.

    (in mijn geval dan, waarom de andere pasta mensen dat doen weet ik dan ook weer niet )
    I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
    ~ How do I feel this good, sober?
    ~ For the night is dark and full of terrors
      zaterdag 28 april 2007 @ 16:13:06 #124
    19246 xJapser
    VBV De Graafschap o/
    pi_48807862
    Omdat je het koud eet?

    Anyways, mijn salade van vanavond:

    - pasta
    - 2 blikjes zalm
    - kappertjes
    - knoflookje
    - uitje
    - olijfolie
    - artisjokharten
    - peultjes
    - olijven
    - tomaat

    gaat lekker worden. Ciabatta met pesto erbij et voila.
    "Is that what happens to us? A life of conflict with no time for friends...
    ...so that when it is done, only our enemies leave roses."
      zaterdag 28 april 2007 @ 16:19:39 #125
    43624 Martijn_77
    It was a good year
    pi_48807958
    quote:
    Op zaterdag 28 april 2007 15:34 schreef Gert het volgende:
    Waarom noemen mensen hier pasta-gerechten "salade"?
    Ja, kunt ook een pasta (maaltijd) salade hebben hoor
    Experience is what you get when you don't get what you wanted
    Take my advice ... I don't use it anyway...
    Een goede Fok! Search
    Een goede Fok! Search
    pi_48807999
    quote:
    Op zaterdag 28 april 2007 15:34 schreef Gert het volgende:
    Waarom noemen mensen hier pasta-gerechten "salade"?
    en de OT in mijn laatste post was bedoeld als off-topic en niet als on-topic. Dat was dan ook geen saladerecept maar een maaltijdrecept.
    En als je pasta in een salade doet (en dus koud eet) heb je ineens: tada: een maaltijdsalade!
    Alleen met zelfspot kun je overleven...
      Moderator zaterdag 28 april 2007 @ 16:52:33 #127
    819 crew  Gert
    spreekt voor zich
    pi_48808480
    quote:
    Op zaterdag 28 april 2007 16:19 schreef Martijn_77 het volgende:

    [..]

    Ja, kunt ook een pasta (maaltijd) salade hebben hoor
    Maar wat is dan het criterium om het "salade" te noemen? Als het heet wordt opgediend is het pasta, en als je het eten koud laat worden heet het salade?

    Ik heb bij salade een ander idee, maar dat zal wel komen omdat ik het een smakelijk woord vind maar niet gecharmeerd ben van koude pasta.
    "Those people who think they know everything, are a great annoyance to those of us who do."
    pi_48827567
    quote:
    Op zaterdag 28 april 2007 15:34 schreef Gert het volgende:
    Waarom noemen mensen hier pasta-gerechten "salade"?
    Waarom niet?
    met krieltjes erdoor zou het wel een salade zijn en met pasta niet?
    quote:
    Op zaterdag 28 april 2007 16:52 schreef Gert het volgende:

    [..]

    Maar wat is dan het criterium om het "salade" te noemen? Als het heet wordt opgediend is het pasta, en als je het eten koud laat worden heet het salade?

    Ik heb bij salade een ander idee, maar dat zal wel komen omdat ik het een smakelijk woord vind maar niet gecharmeerd ben van koude pasta.
    Mwah, salades vereisen wel iets van sla of anders vers groenvoer.
    Sweet and innocent...
      Moderator zondag 29 april 2007 @ 11:31:34 #129
    819 crew  Gert
    spreekt voor zich
    pi_48827757
    quote:
    Op zondag 29 april 2007 11:23 schreef Innocence het volgende:

    [..]

    Waarom niet?
    met krieltjes erdoor zou het wel een salade zijn en met pasta niet?
    Aardappels zijn ook groente.

    sa·la·de (de ~, ~s)
    1 gerecht, bestaande uit koude groente, bereid met olie, azijn enz. => sla, slaatje
    "Those people who think they know everything, are a great annoyance to those of us who do."
      zondag 29 april 2007 @ 18:23:17 #130
    121913 Exciter101
    Not leaving in silence!!
    pi_48844794
    Maaltijdsalade met gerookte kipfilet, kaascroutons en 2 dressings

    -Botersla op bord leggen
    -Gerookte kipfilet in kleine blokjes snijden en over de sla strooien
    -Dan de eerste dressing met sjalotten erover (sjalotje snipperen, mengen met olijfolie, scheutje witte wijn, wat zout, wat peper, rozemarijn en oregano)
    -Zelfgemaakte parmezaanse-kaas-croutons er over strooien (snijd een kadetje of 2 oude witte boterhammen in kleine blokjes, strooi er geraspte parmezaan over en even in de oven onder de grill tot de kaas gesmolten is en de croutons mooi bruin zijn)
    -En als laatste de mayonaise-knoflookdressing erover (mayonaise mengen met een scheutje tabasco, woucestershiresaus, wat citroensap en een uitgeperst teentje knoflook)



    Tip: zorg dat je daarna niet meer hoeft te zoenen met iemand die geen knoflook heeft gegeten of dat je de volgende dag geen vergadering in een kleine ruimte hebt....
    Never want to come down, never want to put my feet back down on the ground.
    pi_48852620
    Het is zonde je gerookte kipfilet niet blokjes te snijden, dan zijn het net gummidobbelsteentjes. Ik vind het zelf veel lekkerder om het met de hand aan stukjes te scheuren.
    I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
    ~ How do I feel this good, sober?
    ~ For the night is dark and full of terrors
    pi_49029393
    Ik heb gisteren deze gemaakt:
    Spinazie
    Witlof
    Granny smith appel in blokjes
    walnoot
    Blauwe kaas

    Was op zich wel lekker, maar de zelfgemaakte dressing van citroen mayo & yoghurt was te saai
    pi_49032581
    quote:
    Op vrijdag 27 april 2007 19:03 schreef DancingPhoebe het volgende:
    Als ik uit eten ga met mijn werk neem ik altijd hetzelfde. En mijn collega ook. Ik heb dus al talloze keren tegenover mijn collega gezeten die een pasta salade met grote garnalen zat te eten.
    Nu wil ik het zelf eens gaan maken. Er zit in ieder geval een soort mini tagliatelle in en grote garnalen, maar verder?

    Het ziet er altijd lekker uit, maar geen idee hoe het smaakt (en neeehee dat zelf nemen was geen optie want komop een salade is geen hoofdgerecht!)

    Iemand tips om hier iets lekkers van te maken?
    Probeer eens de maaltijdsalade met garnalen en chillidressing van de AH. Als dat bevalt, kun je 'm min of meer namaken.

    Verder kan salade natuurlijk prima een maaltijd/hoofdgerecht zijn, als je er maar genoeg spul in flikkert om de vulling danwel de caloos van een heuse maaltijd te halen.
    Op 28 februari 2012 19:20 schreef lezzer en op 31 augustus 2013 21:27 schreef DancingPhoebe:Jezus, Vanyel, wat een fantastische tips geef jij toch altijd!
    pi_49032659
    mais, linzen >>>warm
    basilicum
    peterselie met bleekselderij gepureerd>>>warm
    witlof gesneden
    courgette en wortel geraspt
    tonijn
    paprika in stukjes>>>Warm
    koriander
    knoflook en prei>>>warm
    knoflook en kruiden laten inwerken oftewel afkoelen...

    Lekker
      zaterdag 5 mei 2007 @ 15:17:12 #135
    167723 sanni
    Acima de seu
    pi_49037280

    fris en lekker met deze zomerse temperaturen..

    [ Bericht 30% gewijzigd door sanni op 05-05-2007 15:52:59 ]
    pi_49038626
    wedgwood windsor
      zondag 6 mei 2007 @ 12:16:31 #137
    43624 Martijn_77
    It was a good year
    pi_49058064
    quote:
    Op zaterdag 5 mei 2007 15:17 schreef sanni het volgende:
    [afbeelding]
    fris en lekker met deze zomerse temperaturen..
    En hoe heb je deze gemaak of heb je hem niet zelf gemaakt?
    Experience is what you get when you don't get what you wanted
    Take my advice ... I don't use it anyway...
    Een goede Fok! Search
    Een goede Fok! Search
      maandag 7 mei 2007 @ 10:40:05 #138
    167723 sanni
    Acima de seu
    pi_49092446
    Heel simpel:


    Aardappel/eier-salade:
    Aardappelen-zure appel-augurk (zoet/zuur)-zilveruitjes-lente uitjes-mayonaise-zure room
    verse citroensap-Franse mosterd-peterselie- bieslook-gekookte eieren-zout&peper

    Zalm-salade:
    Rode ui/bieslook-takjes dille-zoetzure augurken-eetlepels frietsaus-eetlepels zure room-
    gerookte zalm-zout/peper en citroensap

    Ham/krab/ei-salade:
    Mayonaise-mosterd-citroensap-peterselie- ham/krab-roodloof-gekookte eieren

    Sate:

    Stukjes kip marineren en vervolgens in kleine stukjes snijden/spietsen en grillen.



    [ Bericht 3% gewijzigd door sanni op 07-05-2007 15:01:04 ]
    pi_49097780
    en ik zie ook ei erbij
      dinsdag 8 mei 2007 @ 13:43:39 #140
    178674 AlcoholistProfiteur
    IK BEN DRONKEN!!!11 ::P
    pi_49141406
    Salades
    Wanneer kom jij naar de AA meeting? :P
    pi_50408301
    Oeh, dit topic had ik niet gelijk gezien.
    Het wordt weer tijd voor deze heerlijke salades!!
    pi_52171187
    Tof topic! Ben dol op maaltijdsalades!
    Netjes langs de pijpen ..niet te groen!
    pi_52171309
    simpel edoch smakelijk:

    tomaten in partjes snijden, artisjokharten laten uitlekken en in stukjes snijden en door de tomaten doen... geitenkaas verkruimelen erboven..

    stokbroodje in de oven, zelf kruidenboter erbij maken, glaasje vino erbij: zalig!
    ♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
      dinsdag 7 augustus 2007 @ 17:08:21 #144
    71480 zoalshetis
    eerlijk=eerlijk
    pi_52172866
    voor artisjokken moeten we echt een apart topic openen
    hoofdletters kosten teveel tijd
    don't avoid pain to gain pleasure
    niet iedereen is iedereen
      dinsdag 7 augustus 2007 @ 19:25:26 #145
    69880 Lief-visje
    Krankzinnig Gewoon !!!
    pi_52176252
    Ik heb zelf 2 boeken met allerlei recepten van maaltijdsalades:





    en het boek stevige salades van fijnproevers
    Sometimes people write the things that they can't say !
    Everyone has secrets !
    pi_52189249
    Gister nog

    rucola
    komkommer
    gedroogde tomaten
    geitenkaas
    walnoten
    kappertjes
    pasta
    appel
    paprika

    bij elkaar gegooid. Een heerlijke, goedvullende salade!
    Netjes langs de pijpen ..niet te groen!
    pi_52875061
    Vandaag had ik een ultiem goede salade;

    IJsbergsla
    Blokjes gorgonzola
    Gebakken spekjes
    Geroosterde stukjes amandel
    Zwarte olijven
    Versgemalen zwarte peper

    Het geheel afmaken met een vinaigrette van sjalotjesazijn, olijfolie en honing...
    I don't like your jerk-off name. I don't like your jerk-off face. I don't like your jerk-off behavior, and I don't like you, jerk-off. Do I make myself clear?
    pi_52879305
    quote:
    Op zaterdag 1 september 2007 20:51 schreef Serendips het volgende:
    Vandaag had ik een ultiem goede salade;

    IJsbergsla
    Blokjes gorgonzola
    Gebakken spekjes
    Geroosterde stukjes amandel
    Zwarte olijven
    Versgemalen zwarte peper

    Het geheel afmaken met een vinaigrette van sjalotjesazijn, olijfolie en honing...
    mjam
    'Met een banaan door het water, later'
    Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
    pi_52973805
    terugvindmaaltijd
    abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
    Forum Opties
    Forumhop:
    Hop naar:
    (afkorting, bv 'KLB')