Moet eerlijk zeggen, kan me niet heugen wanneer ik iets lekkers heb gekocht/ geprobeerd dat wel acceptabel was. Kant en klaar is zoooo zout/zoet of maizenarig. WHY THE F?quote:Op zondag 15 april 2007 19:49 schreef SHE het volgende:
[..]
Ja.
Tegen al mijn principes in, iets kant en klaars gehaald en je ziet het...godvergeten smerig.
Zo smerig, dat ik het hele flesje linea recta de prullenbak heb gegooid.
Ik hoor mijn moeder nog zeggen... " Sjors, niets wat uit een pakje, zakje komt of wat kant en klaar is, is acceptabel "
Ze heeft weer eens gelijk. Ik kan er niet over uit hoe ontzettend smerig het was![]()
Gerookte forel! Of zalm.quote:Op zondag 15 april 2007 11:23 schreef Martijn_77 het volgende:
[..]
Tonijn uit blik (lekker makelijk)
Paling
Haring
Avocado en hollandse garnalen blijken ook een geweldige combinatie:quote:Ingrediënten
2 tonijnsteaks (vers of diepvries)
1 rode peper
250 g paddestoelmix (oesterzwammen, kastagnechampignons)
100 g fijne sla of bijvoorbeeld rucola
1/2 komkommer, in plakjes
1 rode ui, in kleine ringen
2 el sojasaus
1 el Conimex woksaus: knoflook/koriander
Bereiden
Bestrooi de tonijnsteaks met versgemalen zwarte peper. Grill of bak ze rosé. (Eigenlijk meer het half-gaar van SHE, ik gril diepvriessteaks altijd als de binnenkant nog niet helemaal ontdooid is)
Snijd de paddestoelen in reepjes en bak ze.
Voor de dressing snij je peper zonder zaadjes en zaadlijsten in ringetjes. Meng deze met de sojasaus en woksaus.
Verdeel de sla over 2 borden, met hierop de rode ui,komkommer en gebakken paddestoelen. Leg de tonijnsteak erbovenop en giet de dressing erover.
Van ah.nl. Ik vond het super zonder partjes citroen en ei.quote:Ingrediënten
400 g penne (pasta)
2 eieren
3 bosuitjes
1 citroen
2 avocado's
4 tomaten
5 eetlepels (olijf)olie
mespuntje suiker
1 bakje Hollandse garnalen (100 g)
Bereiden
Penne koken, afgieten, met koud water afspoelen en laten uitlekken. Eieren in 7 min. hard koken. Bosui wassen en in ringetjes snijden. Citroen voor helft in plakjes snijden, andere helft uitpersen. Avocado's schoonmaken en in blokjes snijden. Tomaten in partjes snijden. Van olie, citroensap, suiker, zout en peper dressing roeren. Eieren pellen en in partjes snijden. Penne met dressing, avocado, tomaatjes, garnalen en grootste deel bosui mengen. Met zout en peper op smaak brengen. Salade in schaal serveren. Met partjes ei, plakjes citroen en rest bosui garneren.
Ik ga het precies zo doen vanavond..quote:Op maandag 16 april 2007 11:39 schreef MissyMirjaM het volgende:
hmm, voor vanavond een lekkere salade maken
straks boodschappen doen, dan kijk ik daar wel wat erin gaat
Euh, ik doe het echt helemaal op gevoel. Ik zou zeggen ongeveer 1 kipfilet per persoon en 1,5 kopje rijst per persoon? De dressing maak ik ongeveer zo:quote:Op zondag 15 april 2007 19:36 schreef Babbel1 het volgende:
[..]
Hmmm, dit klinkt echt heel erg lekker!Ik heb een vraagje over die dressing:hoeveel sinaasappelsap/zure room gebruik je ongeveer? En hoeveel kip/rijst gebruik je voor hoeveel personen?
Ja sorry. Het kan in Michigan ook erg warm worden en dan prefereer ik ook een fijne salade. Dus eigenlijk was het een beetje een verborgen terugvindpost zeg maar. Wel goed topic trouwens.quote:
Was niet lullig bedoeld, dear. Ik vond de post lekker droog.quote:Op maandag 16 april 2007 15:57 schreef popolon het volgende:
[..]
Ja sorry. Het kan in Michigan ook erg warm worden en dan prefereer ik ook een fijne salade. Dus eigenlijk was het een beetje een verborgen terugvindpost zeg maar. Wel goed topic trouwens.
Azijn dressing vind ik echt zo smerig. Nog liever geen dressing dan een dressing op azijnbasis.quote:Op maandag 16 april 2007 16:27 schreef Camplo het volgende:
Dikke vette ongegeneerde TVP omdat maaltijdsalades makkelijk zijn, en vooral gezond.
Ik heb het niet op vettige dressings op basis van mayo of slasaus meer de azijn kant op.
Ik vind het heerlijk, aarappelsalade. Maar dan wel op z'n Turksquote:Op maandag 16 april 2007 18:56 schreef Yildiz het volgende:
Eigenlijk snap ik niet wat aardappel in een salade doet. Ik vind het altijd maar een beetje goedkoop vulmiddel, om eerlijk te zijn. Doe er dan liever wat sneetjes brood bij, al dan niet getoast, al dan niet met wat tapenade / pesto rosso ofzo.
ben er ook niet echt een fan van, maar een van de old-school salades, huzaren-salade, heeft redelijk wat aardappel dacht ik zoquote:Op maandag 16 april 2007 18:56 schreef Yildiz het volgende:
Eigenlijk snap ik niet wat aardappel in een salade doet. Ik vind het altijd maar een beetje goedkoop vulmiddel, om eerlijk te zijn. Doe er dan liever wat sneetjes brood bij, al dan niet getoast, al dan niet met wat tapenade / pesto rosso ofzo.
En daar bedank ik dan ook voor.quote:Op dinsdag 17 april 2007 00:34 schreef Tha_Butcha het volgende:
[..]
ben er ook niet echt een fan van, maar een van de old-school salades, huzaren-salade, heeft redelijk wat aardappel dacht ik zo
Dat heb ik dus met die grote kleffe pasta-wokkels, weet de officiële benaming effe niet.quote:Op maandag 16 april 2007 18:56 schreef Yildiz het volgende:
Eigenlijk snap ik niet wat aardappel in een salade doet. Ik vind het altijd maar een beetje goedkoop vulmiddel, om eerlijk te zijn.
quote:Op dinsdag 17 april 2007 13:31 schreef Gert het volgende:
[..]
Dat heb ik dus met die grote kleffe pasta-wokkels, weet de officiële benaming effe niet.
Deze vind ik erg lekker, súpersimpel maar vingerlikkend goed:
Koop een goede kogelbiefstuk of ossenhaas, en bak deze kort aan beide kanten (moet nog flink rood van binnen zijn). Laten rusten.
Maak een marinade/dressing van limoen (of citroen)sap, wat (zoete) sojasaus, een klein scheutje vissaus, verse koriander en een fijngesneden rood pepertje. Goed mengen. Snij de biefstuk nu in langwerpige, héle dunne plakjes (goed mes nodig dus) en meng dit met de dressing.
Leg een beetje knapperige sla op een bordje, leg de plakjes inmiddels lauwe biefstuk er in de vorm van een "stralend zonnetje" overheen. Giet de dressing die overblijft uit over de bordjes. Stamp tenslotte wat pinda's grof en strooi die er overheen.
![]()
ook niet mijn favo ding, maar die prefab troep met mayo ik veel wat is eik niet eens huzarensalade maar goed.quote:Op dinsdag 17 april 2007 12:55 schreef SHE het volgende:
Ik eet echt alles; ben net een prullenbak..maar huzarensalade vind ik toch wel zo godvergeten smerig.
Ik krijg al kippevel als ik het woord hoor of lees.
ik zou de kip zonder kerrie doen. en geen ananas. maar dat is mijn persoonlijk voorkeur.quote:Op donderdag 19 april 2007 17:58 schreef clumsy_clown het volgende:
Hellep!
Ik ga straks een salade maken met kip (eventueel wat kerrie eroverheen?) rucola, pijnboompitten, pasta, wat wokgroenten (diepvrieszakken, jeej!) en misschien ananas.
Wat zou een lekkere dressing zijn? Ik heb honing en yoghurt in huis, en olijfolie en citroen enzo, maar ik dacht eigenlijk aan een sinaasappeldressing ofzo. Iig iets lichts.
Heb er alsnog een klein beetje kerrie in gedaan, en ananas ook (ik had trek in ananasquote:Op donderdag 19 april 2007 19:24 schreef zoalshetis het volgende:
[..]
ik zou de kip zonder kerrie doen. en geen ananas. maar dat is mijn persoonlijk voorkeur.
kip heeft wat zuurs nodig dus ik zou geen zoete dressing maken, maar een friszure yoghurtdressing of vinaigrette.
Niet echt een gezónde salade, maar klinkt wel lékker.quote:Op zaterdag 21 april 2007 10:20 schreef minilotje het volgende:
Mijn favoriete, zelfverzonnen maaltijdsalade:
Sjalotjessalade met varkenshaas, kaas en knoflookbroodjes
NIemand vroeg hier toch persé om gezonde salades?quote:Op maandag 23 april 2007 11:17 schreef Gert het volgende:
[..]
Niet echt een gezónde salade, maar klinkt wel lékker.![]()
Alleen: is 8 rauwe sjalotjes er doorheen niet wat al te heftig, vraag ik me af?
Witlofsalade maak ik meestal met 2 stronkjes witlof in dunne reepjes, mandarijntjes, stukjes appel, druiven, rozijntjes, walnoot, hazelnoot en een dressing van yoghurt/sinaasappelsapquote:Op dinsdag 24 april 2007 08:59 schreef Pau100 het volgende:
Super wat een lekkere recepten. Ik heb ooit een witlofsalade gehad. Die was super. maar nooit iets van een recept kunnen vinden wat erop lijkt.. Iemand hier???
Hoe lang vantevoren maken jullie de salades? Ik heb soms dat het iets te klef wordt ofzo. En de volgenfde dag mee naar het werk. Doet iemand hier dat ook? Dat wordt bij mij ook zo klef. Of doe ik wat verkeerd en kan ik niet meteen alles bij elkaar ingooien?
Ik vind witlofsalada altijd lekker met vruchten erbij, zoals sinnasappels of mandarijnen.quote:Op dinsdag 24 april 2007 08:59 schreef Pau100 het volgende:
Super wat een lekkere recepten. Ik heb ooit een witlofsalade gehad. Die was super. maar nooit iets van een recept kunnen vinden wat erop lijkt.. Iemand hier???
Ik heb één keer een salade een dag van te voren gemaakt, maar ik vond het de volgende dag toch niet zo lekker als op het moment dat ik hem maakte (uiteraard even geproefdquote:Hoe lang vantevoren maken jullie de salades? Ik heb soms dat het iets te klef wordt ofzo. En de volgenfde dag mee naar het werk. Doet iemand hier dat ook? Dat wordt bij mij ook zo klef. Of doe ik wat verkeerd en kan ik niet meteen alles bij elkaar ingooien?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |