abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zondag 15 april 2007 @ 20:16:17 #51
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_48358417
Same here; ik heb altijd het idee dat de meeste dressings de salade alleen maar verpesten ( zeker als je veel verse ingredienten gebruikt )
Verder dan een caesar ( zelfgemaakt ), een vinegraitte, en de combi knof/olijfolie/balsamico kom ik eigenlijk nooit.
Ik wissel wel af met soorten azijn, voor een beetje variatie.
pi_48364190
quote:
Op zondag 15 april 2007 19:49 schreef SHE het volgende:

[..]

Ja.
Tegen al mijn principes in, iets kant en klaars gehaald en je ziet het...godvergeten smerig.
Zo smerig, dat ik het hele flesje linea recta de prullenbak heb gegooid.
Ik hoor mijn moeder nog zeggen... " Sjors, niets wat uit een pakje, zakje komt of wat kant en klaar is, is acceptabel "

Ze heeft weer eens gelijk. Ik kan er niet over uit hoe ontzettend smerig het was
Moet eerlijk zeggen, kan me niet heugen wanneer ik iets lekkers heb gekocht/ geprobeerd dat wel acceptabel was. Kant en klaar is zoooo zout/zoet of maizenarig. WHY THE F?
Oke ik moet eerlijk zeggen ik heb wel een zwak voor de stoommaaltijd van AH met de kipsate. (als kant en klaar ding, en appelmoes zo heel af en toe, maar saus of een ander poeder wat dan lekker zou moeten zijn, nou nee dank je!)
Maar verder.....?

[ Bericht 3% gewijzigd door kabouter.muts op 15-04-2007 23:28:10 ]
  zondag 15 april 2007 @ 23:35:24 #53
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_48366559
Dit was echt ongelofeloos.
Dat ze zoiets durven te verkopen zeg..en nog wel als "excellent' produkt
Zal je familie blij mee zijn, als je ze zulke dingen voorschotelt op een feestdag!
pi_48372611
Heeft iemand hier nog een recept voor een lekkere aardappelsalade? Lijkt me wel wat voor vanavond.. Maar heb even geen idee wat ik er voor groentes bij in ga gooien..
pi_48374819
quote:
Op zondag 15 april 2007 11:23 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Tonijn uit blik (lekker makelijk )
Paling
Haring
Gerookte forel! Of zalm.

Beide zijn vooral lekker in pastasalade. De eerste met bosuitje, kappertjes, sla, tomaat en frisse dressing van honing met citroensap en peper. Gerookte zalm smaakt eigenlijk met alles wat er in huis is. Wel altijd Thousand island dressing uit een fles.


Tonijnsteak vind ik vooral lekker bij een pittige salade. Ik weet niet of dit een maaltijdsalade genoemd mag worden, maar toch.
Thaise salade met tonijnsteak:
quote:
Ingrediënten
2 tonijnsteaks (vers of diepvries)
1 rode peper
250 g paddestoelmix (oesterzwammen, kastagnechampignons)
100 g fijne sla of bijvoorbeeld rucola
1/2 komkommer, in plakjes
1 rode ui, in kleine ringen
2 el sojasaus
1 el Conimex woksaus: knoflook/koriander

Bereiden
Bestrooi de tonijnsteaks met versgemalen zwarte peper. Grill of bak ze rosé. (Eigenlijk meer het half-gaar van SHE, ik gril diepvriessteaks altijd als de binnenkant nog niet helemaal ontdooid is)
Snijd de paddestoelen in reepjes en bak ze.
Voor de dressing snij je peper zonder zaadjes en zaadlijsten in ringetjes. Meng deze met de sojasaus en woksaus.
Verdeel de sla over 2 borden, met hierop de rode ui,komkommer en gebakken paddestoelen. Leg de tonijnsteak erbovenop en giet de dressing erover.
Avocado en hollandse garnalen blijken ook een geweldige combinatie:
quote:
Ingrediënten
400 g penne (pasta)
2 eieren
3 bosuitjes
1 citroen
2 avocado's
4 tomaten
5 eetlepels (olijf)olie
mespuntje suiker
1 bakje Hollandse garnalen (100 g)

Bereiden
Penne koken, afgieten, met koud water afspoelen en laten uitlekken. Eieren in 7 min. hard koken. Bosui wassen en in ringetjes snijden. Citroen voor helft in plakjes snijden, andere helft uitpersen. Avocado's schoonmaken en in blokjes snijden. Tomaten in partjes snijden. Van olie, citroensap, suiker, zout en peper dressing roeren. Eieren pellen en in partjes snijden. Penne met dressing, avocado, tomaatjes, garnalen en grootste deel bosui mengen. Met zout en peper op smaak brengen. Salade in schaal serveren. Met partjes ei, plakjes citroen en rest bosui garneren.
Van ah.nl. Ik vond het super zonder partjes citroen en ei.
Sweet and innocent...
pi_48376112
hmm, voor vanavond een lekkere salade maken
straks boodschappen doen, dan kijk ik daar wel wat erin gaat
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  maandag 16 april 2007 @ 11:48:11 #57
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_48376406
quote:
Op maandag 16 april 2007 11:39 schreef MissyMirjaM het volgende:
hmm, voor vanavond een lekkere salade maken
straks boodschappen doen, dan kijk ik daar wel wat erin gaat
Ik ga het precies zo doen vanavond..
Alhoewel iets met tonijn mijn voorkeur heeft
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
pi_48381178
quote:
Op zondag 15 april 2007 19:36 schreef Babbel1 het volgende:

[..]

Hmmm, dit klinkt echt heel erg lekker! Ik heb een vraagje over die dressing:hoeveel sinaasappelsap/zure room gebruik je ongeveer? En hoeveel kip/rijst gebruik je voor hoeveel personen?
Euh, ik doe het echt helemaal op gevoel. Ik zou zeggen ongeveer 1 kipfilet per persoon en 1,5 kopje rijst per persoon? De dressing maak ik ongeveer zo:

Men gooie zure room in een kom, en men giete sinaasappelsap erbij. Mengen, bijgieten, mengen, bijgieten, totdat het ongeveer "dressing" dikte heeft peper en zout erdoor: voila.
Het kan dus gebeuren dat je uitschiet en je er extra zure room bij moet doen. Of extra sinaasappelsap. Waardoor je veel te veel dressing krijgt, maar zo werkt dat altijd bij mij
pi_48381584
zo, ben teruggekomen met mais, champignons,pasta ( ) , sla, komkommer had ik nog, olijven, feta, en hamblokjes die ik uit ga bakken.
en balsamico azijn
dus ik denk dat al deze producten, of in ieder geval een groot gedeelte ervan, hun weg wel zullen vinden naar de salade
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  maandag 16 april 2007 @ 14:49:03 #60
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_48381813
ik heb geen zin om allaes door te lezen, dus het kan zijn dat er al een variant is. daarnaast is de maaltijdsalade die ik maak prima te hachelen. en uiteraard met zelfgemaakte pasta.

2 personen
-mini-canneloni's. ter dikte van een potlood. 250 gram
-krokante salade naar keuze. en een klein bosje botersla als garnering. 300 gram
-tomaatjes
-kalfsfricandeau. 150 gram
-zongedroogde tomaatjes
-bekertje creme fraiche
-kaas naar keuze. liefst iets pittig. 200 gram
-peterselie

-maak en kook canneloni's in ruim kokend water. laat afkoelen op kamertemperatuur
-kook fricandeau nét onder de 70 graden, ongeveer 15 minuten. laat afkoelen en snij er dunne reepjes van.
-smelt de kaas op laag vuur, of aubain, met paar eetlepels wittewijn en voeg er op het laatst de creme fraiche bij. peterselie, zout en peper naar smaak. meng dit goed en giet half warm over de half warme canneloni's heen. doe er ook de reepjes kalsvlees bij. doorlepelen met spaan totdat de canneloni goed onder de kaas zit. laat afkoelen

sla in bak. voorzichtig mengen met kalfsmengsel/kaas/cf mengsel.

pak helft botersalade en voeg die toe

doe ontpitte tomaten partjes er bij en fijngesneden gedroogde tomaten samen met de resterende peterselie bij elkaar. en voeg die toe. ff mengen

garneer met resterende botersla.

bon apetit.

ps doet het goed bij witte loire wijnen en zelfgebakken broodsneetje. .
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  maandag 16 april 2007 @ 14:55:37 #61
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_48382002
Ik heb geen recepten.
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
  maandag 16 april 2007 @ 15:19:34 #62
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_48382731
quote:
Op maandag 16 april 2007 14:55 schreef popolon het volgende:
Ik heb geen recepten.
ok, thnx
  maandag 16 april 2007 @ 15:57:25 #63
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_48383873
quote:
Op maandag 16 april 2007 15:19 schreef SHE het volgende:

[..]

ok, thnx
Ja sorry. Het kan in Michigan ook erg warm worden en dan prefereer ik ook een fijne salade. Dus eigenlijk was het een beetje een verborgen terugvindpost zeg maar. Wel goed topic trouwens.
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
pi_48383994
Zeker een goed topic en een maaltijdsalade gaat er vanavond ook wel in.
  maandag 16 april 2007 @ 16:23:41 #65
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_48384613
quote:
Op maandag 16 april 2007 15:57 schreef popolon het volgende:

[..]

Ja sorry. Het kan in Michigan ook erg warm worden en dan prefereer ik ook een fijne salade. Dus eigenlijk was het een beetje een verborgen terugvindpost zeg maar. Wel goed topic trouwens.
Was niet lullig bedoeld, dear. Ik vond de post lekker droog.
pi_48384709
Dikke vette ongegeneerde TVP omdat maaltijdsalades makkelijk zijn, en vooral gezond.
Ik heb het niet op vettige dressings op basis van mayo of slasaus meer de azijn kant op.
JOHNNY HEITINGA
pi_48385002
quote:
Op maandag 16 april 2007 16:27 schreef Camplo het volgende:
Dikke vette ongegeneerde TVP omdat maaltijdsalades makkelijk zijn, en vooral gezond.
Ik heb het niet op vettige dressings op basis van mayo of slasaus meer de azijn kant op.
Azijn dressing vind ik echt zo smerig. Nog liever geen dressing dan een dressing op azijnbasis.
pi_48385143
TVP Ik ben nu op mijn werk, maar ik heb thuis een lekker recept voor aardappelsalade, eentje voor salade met geitenkaas en eentje van portobello's met geitenkaas. En eentje met gegrilde groentes, superlekker, maar keiveel werk (het grillen).
"Why does being a librarian make her even hotter?"
"They're keepers of knowledge. She holds the answers to all of our questions..."
  maandag 16 april 2007 @ 18:56:20 #69
120804 Yildiz
Freedom or loyalty?
pi_48389106
Eigenlijk snap ik niet wat aardappel in een salade doet. Ik vind het altijd maar een beetje goedkoop vulmiddel, om eerlijk te zijn. Doe er dan liever wat sneetjes brood bij, al dan niet getoast, al dan niet met wat tapenade / pesto rosso ofzo.
Bovenstaande tekst = C C 3.0 NL BY-NC-ND - quotes inkorten uitgezonderd.
  maandag 16 april 2007 @ 19:05:45 #70
81882 Lips
Een vrouwtje
pi_48389422
Ik maak met dit weer denk ik 3 keer per week een maaltijdsalade!
Vanavond wordt het denk ik beetje gekookte pasta (geloof dat ik fusilli heb liggen), beetje krulsla melange, gesneden groene en zwarte olijven, kappertjes, gehalveerde cherry tomaatjes, gesneden zongedroogde tomaten op olie, komkommer, feta en tonijn uit blik (Gewoon die op water).
Maar het kan goed zijn dat ik dalijk de helft vergeet en er opeens appel en druif in doe en ergens nog partysticks tegenkom
Als dressing doe ik er meestal gewoon een beetje knoflookazijn en olijfolie over. Beetje oregano voor het idee en de maaltijd is weer klaar!
Miauw
Op dinsdag 21 juni 2011 21:42 schreef Jajong het volgende: I stand corrected; ik zou nooit vreemdgaan, behalve als mijn vriendin zo dom zou zijn als Lips.
pi_48389825
quote:
Op maandag 16 april 2007 18:56 schreef Yildiz het volgende:
Eigenlijk snap ik niet wat aardappel in een salade doet. Ik vind het altijd maar een beetje goedkoop vulmiddel, om eerlijk te zijn. Doe er dan liever wat sneetjes brood bij, al dan niet getoast, al dan niet met wat tapenade / pesto rosso ofzo.
Ik vind het heerlijk, aarappelsalade. Maar dan wel op z'n Turks . Zo weinig mogelijk dressing, zo veel mogelijk groenvoer erdoorheen. Maar goed, ik ben ook echt een aardappelvreter.
pi_48393527
Oh....ik moest tot laat werken vanavond en manlief ging koken. Kom ik thuis, helemaal hongerig maar vooral ook hoopvol (ik had hem namelijk even op dit topic gewezen): eten we karbonades van de grill met gebakken aardappeltjes en gegrilde groentes. Hmm. Had ik dus net weer geen zin in. Maar goed, ik heb het toch maar opgegeten hihihi (want als manlief kookt moet ik daar wel misbruik van maken natuurlijk).
Hij was overigens wel creatief geweest en had aubergines gegrilld met mozzarella er tussen. Dat was best lekker!

Maar goed, geen maaltijdsalade dus.........Morgen ga ik de kip/gele rijst / noten salade maken!
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_48396738
Gisteren bulgur salade gemaakt met feta, olijf, druiven, erwten, olijfolie en citroensap. Heerlijk op een warme dag.
pi_48398827
Maaltijdsalades zijn echt heerlijk met dit weer, ga binnenkort eens een paar recepten uitproberen. Nadeel is wel dat ik alles moet omrekenen naar 1pers. eten, maar ach..
Liever eigenwijs dan helemaal geen zelfvertrouwen.
pi_48403015
quote:
Op maandag 16 april 2007 18:56 schreef Yildiz het volgende:
Eigenlijk snap ik niet wat aardappel in een salade doet. Ik vind het altijd maar een beetje goedkoop vulmiddel, om eerlijk te zijn. Doe er dan liever wat sneetjes brood bij, al dan niet getoast, al dan niet met wat tapenade / pesto rosso ofzo.
ben er ook niet echt een fan van, maar een van de old-school salades, huzaren-salade, heeft redelijk wat aardappel dacht ik zo
"The question is not 'who is going to let me', the question is 'who is going to stop me'"
  dinsdag 17 april 2007 @ 06:31:29 #76
119783 JacMar
Marije dus ;-)
pi_48405791
Ik maak altijd aardappelsalade met krieltjes. Daar doe ik stukjes augurk door en wat bieslook en eventueel wat rucola. De dressing maak ik van crčme fraiche, wat mayonaise, mosterd en een beetje honing
  dinsdag 17 april 2007 @ 07:49:33 #77
120804 Yildiz
Freedom or loyalty?
pi_48406021
quote:
Op dinsdag 17 april 2007 00:34 schreef Tha_Butcha het volgende:

[..]

ben er ook niet echt een fan van, maar een van de old-school salades, huzaren-salade, heeft redelijk wat aardappel dacht ik zo
En daar bedank ik dan ook voor.
Bovenstaande tekst = C C 3.0 NL BY-NC-ND - quotes inkorten uitgezonderd.
  dinsdag 17 april 2007 @ 12:55:42 #78
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_48414395
Ik eet echt alles; ben net een prullenbak..maar huzarensalade vind ik toch wel zo godvergeten smerig.
Ik krijg al kippevel als ik het woord hoor of lees.
  Moderator dinsdag 17 april 2007 @ 13:31:07 #79
819 crew  Gert
spreekt voor zich
pi_48415798
quote:
Op maandag 16 april 2007 18:56 schreef Yildiz het volgende:
Eigenlijk snap ik niet wat aardappel in een salade doet. Ik vind het altijd maar een beetje goedkoop vulmiddel, om eerlijk te zijn.
Dat heb ik dus met die grote kleffe pasta-wokkels, weet de officiële benaming effe niet.

Deze vind ik erg lekker, súpersimpel maar vingerlikkend goed:

Koop een goede kogelbiefstuk of ossenhaas, en bak deze kort aan beide kanten (moet nog flink rood van binnen zijn). Laten rusten.
Maak een marinade/dressing van limoen (of citroen)sap, wat (zoete) sojasaus, een klein scheutje vissaus, verse koriander en een fijngesneden rood pepertje. Goed mengen. Snij de biefstuk nu in langwerpige, héle dunne plakjes (goed mes nodig dus) en meng dit met de dressing.
Leg een beetje knapperige sla op een bordje, leg de plakjes inmiddels lauwe biefstuk er in de vorm van een "stralend zonnetje" overheen. Giet de dressing die overblijft uit over de bordjes. Stamp tenslotte wat pinda's grof en strooi die er overheen.

"Those people who think they know everything, are a great annoyance to those of us who do."
pi_48419924
quote:
Op dinsdag 17 april 2007 13:31 schreef Gert het volgende:

[..]

Dat heb ik dus met die grote kleffe pasta-wokkels, weet de officiële benaming effe niet.

Deze vind ik erg lekker, súpersimpel maar vingerlikkend goed:

Koop een goede kogelbiefstuk of ossenhaas, en bak deze kort aan beide kanten (moet nog flink rood van binnen zijn). Laten rusten.
Maak een marinade/dressing van limoen (of citroen)sap, wat (zoete) sojasaus, een klein scheutje vissaus, verse koriander en een fijngesneden rood pepertje. Goed mengen. Snij de biefstuk nu in langwerpige, héle dunne plakjes (goed mes nodig dus) en meng dit met de dressing.
Leg een beetje knapperige sla op een bordje, leg de plakjes inmiddels lauwe biefstuk er in de vorm van een "stralend zonnetje" overheen. Giet de dressing die overblijft uit over de bordjes. Stamp tenslotte wat pinda's grof en strooi die er overheen.

Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_48433118
quote:
Op dinsdag 17 april 2007 12:55 schreef SHE het volgende:
Ik eet echt alles; ben net een prullenbak..maar huzarensalade vind ik toch wel zo godvergeten smerig.
Ik krijg al kippevel als ik het woord hoor of lees.
ook niet mijn favo ding, maar die prefab troep met mayo ik veel wat is eik niet eens huzarensalade maar goed.

het liefste ga ik toch voor vulling met sla ipv andersom
"The question is not 'who is going to let me', the question is 'who is going to stop me'"
  dinsdag 17 april 2007 @ 20:19:02 #82
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_48433358
nog simpeler is olijfolie, azijn, tomaten (dus geen waterbommetjes), oregano, dragon.

gewoon lekker alles mixen totdat de tomaten een verfstreek olijfolie hebben.

hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_48508189
Hellep!

Ik ga straks een salade maken met kip (eventueel wat kerrie eroverheen?) rucola, pijnboompitten, pasta, wat wokgroenten (diepvrieszakken, jeej!) en misschien ananas.

Wat zou een lekkere dressing zijn? Ik heb honing en yoghurt in huis, en olijfolie en citroen enzo, maar ik dacht eigenlijk aan een sinaasappeldressing ofzo. Iig iets lichts.
  donderdag 19 april 2007 @ 19:24:55 #84
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_48511299
quote:
Op donderdag 19 april 2007 17:58 schreef clumsy_clown het volgende:
Hellep!

Ik ga straks een salade maken met kip (eventueel wat kerrie eroverheen?) rucola, pijnboompitten, pasta, wat wokgroenten (diepvrieszakken, jeej!) en misschien ananas.

Wat zou een lekkere dressing zijn? Ik heb honing en yoghurt in huis, en olijfolie en citroen enzo, maar ik dacht eigenlijk aan een sinaasappeldressing ofzo. Iig iets lichts.
ik zou de kip zonder kerrie doen. en geen ananas. maar dat is mijn persoonlijk voorkeur.

kip heeft wat zuurs nodig dus ik zou geen zoete dressing maken, maar een friszure yoghurtdressing of vinaigrette.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  vrijdag 20 april 2007 @ 13:18:03 #85
46672 DarkShine
Mijnstreek Oost
pi_48537590
Heerlijk die maaltijdsalades. Neem ik met mooi weer normaal mee naar mijn werk
Vreuger, wie de beerkratte nog va hoots woare en se moëts blieve durchdrinke um d\'r kachel a te hotte
Planning:
-
pi_48537866
quote:
Op donderdag 19 april 2007 19:24 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

ik zou de kip zonder kerrie doen. en geen ananas. maar dat is mijn persoonlijk voorkeur.

kip heeft wat zuurs nodig dus ik zou geen zoete dressing maken, maar een friszure yoghurtdressing of vinaigrette.
Heb er alsnog een klein beetje kerrie in gedaan, en ananas ook (ik had trek in ananas ). De dressing heb ik gemaakt met sinaasappelsap, citroensap en olie.

Het was érg lekker .
pi_48565328
Mijn favoriete, zelfverzonnen maaltijdsalade:

Sjalotjessalade met varkenshaas, kaas en knoflookbroodjes

Men neme, voor twee personen:
  • 300 gram varkenshaas (in blokjes)
  • 200 gram ijsbergsla (voorgesneden of zelf in smalle reepjes gesneden)
  • 8 stuks sjalotjes (gesnipperd)
  • 100 gram belegen kaas (in piepkleine blokjes)
  • 2 stuks volkoren pistoletjes
  • 1 bekertje zure room
  • 3 tl zachte roomboter
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 tl scherpe mosterd
  • 4 tl gepureerde knoflook
  • 1 tl rozemarijn
  • 4 el olijfolie

    Bereiding:
    - Verwarm je oven voor op de grillstand
    - Meng twee eetlepels olijfolie met een snufje peper en het paprikapoeder. Schep deze marinade door de blokjes varkenshaas en laat even intrekken
    - Roer de rozemarijn en twee theelepels knoflook door de zachte boter
    - Snij de pistoletjes in plakjes en besmeer het brood aan één kant met de knoflookboter en rooster de plakjes brood onder de grill tot ze knapperig zijn
    - Verhit de rest van de olijfolie in de koekepan en bak hierin de blokjes varkenshaas op een middelmatig vuur gaar
    - Maak ondertussen de dressing: meng de rest van de knoflook, de sjalotjes, de kaasblokjes, de mosterd, de zure room en wat zout en peper door elkaar.
    - Meng de dressing door de ijsbergsla
    - Verdeel de salade over twee borden
    - Schep de varkenshaasblokjes op de salade enserveer met het geroosterde knoflookbrood.

    Tadaa. Een romige, vullende salade met fijn vlees, kaas, sjalotjes en knapperig brood!
    Ik zat een keer zonder broodjes en toen heb ik een paar wraptortilla's ingesmeerd met knoflook, even warm gemaakt en daar de salade ingeschept. Was ook erg lekker.

    [ Bericht 2% gewijzigd door minilotje op 21-04-2007 10:30:06 ]
  • pi_48586432
    Maaltijdsalades!


    Ik vind salade valdieu lekker!

    Rucola, walnoten, tomaat, sperzieboontjes en een geitenkaasje met een beetje honing en natuurlijk gebakken spekjes! En de dressing maak ik van een scheutje olijfolie met een paar drupjes azijn en honing. Beetje peper en zout er bij en klaar!

    Lekker met dat walnotenbrood van Appie
    Alleen mensen zonder fantasie vluchten in de realiteit
      zondag 22 april 2007 @ 00:29:36 #89
    43493 numero_uno
    Dat zei je ja!
    pi_48586987
    Laatst een krop sla gepakt, gesneden met zwarte olijven er doorheen een oranje paprikatje, mozzarella en zongedroogde tomaatjes met een lekkere honing mosterd dressing was het echt
    - I'm buttwalking... is that a crime? -
    -Never underestimate the predictability of stupidity-
    pi_48590244
    ook lekker
    aardappels koken. laten afkoelen. olijfolie en knoflook erdoor mengen.
    sla wassen. aanmaken met olijfolie, beetje azijn en kruiden die je lekker vindt. tomaat in stukjes erdoor. paprika in kleine stukjes erdoor. gebakken uitjes en champignons erdoor. huzzelen. sla op borden. flinke scheppen koude aardappels ernaast. halfharde eitjes bovenop. wat verse kruiden naar smaak ter garnering on top. smullen
    pi_48591037
    Aah una TVP!
    Ik moet even gaan nadenken wat mijn favo maaltijdsalade is ...
    I don't like your jerk-off name. I don't like your jerk-off face. I don't like your jerk-off behavior, and I don't like you, jerk-off. Do I make myself clear?
      Moderator maandag 23 april 2007 @ 11:17:45 #92
    819 crew  Gert
    spreekt voor zich
    pi_48626113
    quote:
    Op zaterdag 21 april 2007 10:20 schreef minilotje het volgende:
    Mijn favoriete, zelfverzonnen maaltijdsalade:

    Sjalotjessalade met varkenshaas, kaas en knoflookbroodjes
    Niet echt een gezónde salade, maar klinkt wel lékker.
    Alleen: is 8 rauwe sjalotjes er doorheen niet wat al te heftig, vraag ik me af?
    "Those people who think they know everything, are a great annoyance to those of us who do."
    pi_48629922
    Oeh, ik krijg zin in salade!

    Mijn zomerse favoriet: Tabouleh! Met bulghur of couscous. Wellen in kokend water, onderwijl een dressing maken van citroensap en -rasp, olijfolie, peper en zout, dat door de nog een beetje warme tarwe roeren en de korreltjes loswrijven.

    Dan erdoor: komkommer en tomaat in kleine blokjes, dunne ringetjes lente-ui, veel gesnipperde peterselie en wat munt, en gehakte zwarte olijven.

    Even in de koelkast en dan eten met tzatziki en van die lekkere turkse style lamsgehaktballetjes en brood. Ook echt te lekker voor de picknick!
    pi_48630182
    quote:
    Op maandag 23 april 2007 11:17 schreef Gert het volgende:

    [..]

    Niet echt een gezónde salade, maar klinkt wel lékker.
    Alleen: is 8 rauwe sjalotjes er doorheen niet wat al te heftig, vraag ik me af?
    NIemand vroeg hier toch persé om gezonde salades? En ach, wat is gezond? In vergelijking met een paar frikadellen en een Magnum is dit best een aardige maaltijd.
    Mijn groenteboer heeft overigens wel heel kleine sjalotjes, dus je kunt er ook vast zes gebruiken. Ik vind sjalotjes rauw wél een veel prettigere, verfijndere smaak hebben dan uien, dus ik vind het erg lekker om er veel van doorheen te doen.
    pi_48657247
    Super wat een lekkere recepten. Ik heb ooit een witlofsalade gehad. Die was super. maar nooit iets van een recept kunnen vinden wat erop lijkt.. Iemand hier???

    Hoe lang vantevoren maken jullie de salades? Ik heb soms dat het iets te klef wordt ofzo. En de volgenfde dag mee naar het werk. Doet iemand hier dat ook? Dat wordt bij mij ook zo klef. Of doe ik wat verkeerd en kan ik niet meteen alles bij elkaar ingooien?
    pi_48658282
    quote:
    Op dinsdag 24 april 2007 08:59 schreef Pau100 het volgende:
    Super wat een lekkere recepten. Ik heb ooit een witlofsalade gehad. Die was super. maar nooit iets van een recept kunnen vinden wat erop lijkt.. Iemand hier???

    Hoe lang vantevoren maken jullie de salades? Ik heb soms dat het iets te klef wordt ofzo. En de volgenfde dag mee naar het werk. Doet iemand hier dat ook? Dat wordt bij mij ook zo klef. Of doe ik wat verkeerd en kan ik niet meteen alles bij elkaar ingooien?
    Witlofsalade maak ik meestal met 2 stronkjes witlof in dunne reepjes, mandarijntjes, stukjes appel, druiven, rozijntjes, walnoot, hazelnoot en een dressing van yoghurt/sinaasappelsap

    Ik vind dat alleen niet echt een maaltijdsalade. Meestal eten we er gebakken aardappeltjes bij om het tot een echte maaltijd te maken.
    pi_48659233
    echte maaltijdsalades maak ik niet, meestal word er nog wat naastgegeten.
    Maar de feta-salade wordt hier met heel warm weer alleen met stokbrood gegeten en staat met hete zomers dan ook minimaal 3 keer per week op het menu.:

    2 zakken slamix
    veldsla
    2 plakken feta op blokjes
    pondje uitgebakken spekjes
    250 gram gebakken plakjes champignons
    een uitje fijngesneden(liefst nog een bosje lenteuitjes)
    5 eieren hardgekookt op plakjes
    komkommer op stukjes
    cherrytomaatjes in vieren

    en manlief verzint meestal een dressing, vaak is het op basis van honing en mosterd, maar hij is nogal creatief en weet ons vaak te verrassen met dressings waarvan hij morgen niet meer weet hoe hij ze in godsnaam gemaakt heeft
    this bitch bites
    pi_48659338
    witlofsalade wordt hier ook regelmatig gegeten, maar dan met bvb frietjes of als salade bij de bbq:

    8 stroken witlof op fijne reepjes
    bosje lenteuitjes heel fijn
    verse bieslook uit de tuin
    en wat geraspte kaas
    beetje citroensap
    peper en zout
    en een schepje yoghurtmayo


    komkommer zijn ze hier ook allemaal dol op en daarom hier ook regelmatig:
    komkommersalade met geitenkaas en cherrytomaatjes
    komkommersalade met radijs en ananas
    this bitch bites
    pi_48659521
    Wat een lekkere recepten allemaal . Hier ga ik de komende dagen met het warme weer even wat lekkers uit zoeken .
    quote:
    Op dinsdag 24 april 2007 08:59 schreef Pau100 het volgende:
    Super wat een lekkere recepten. Ik heb ooit een witlofsalade gehad. Die was super. maar nooit iets van een recept kunnen vinden wat erop lijkt.. Iemand hier???
    Ik vind witlofsalada altijd lekker met vruchten erbij, zoals sinnasappels of mandarijnen.

    Voorbeeldje (gejat van de Allerhande): *klik*
    quote:
    Hoe lang vantevoren maken jullie de salades? Ik heb soms dat het iets te klef wordt ofzo. En de volgenfde dag mee naar het werk. Doet iemand hier dat ook? Dat wordt bij mij ook zo klef. Of doe ik wat verkeerd en kan ik niet meteen alles bij elkaar ingooien?
    Ik heb één keer een salade een dag van te voren gemaakt, maar ik vond het de volgende dag toch niet zo lekker als op het moment dat ik hem maakte (uiteraard even geproefd ).
    pi_48659565
    Op zich kun je een salade best bewaren, maar dan zou ik de dressing apart houden en pas vlak voordat je hem gaat eten eroverheen doen, anders wordt alles zo zacht.
    Are you pondering what I'm pondering?
    abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
    Forum Opties
    Forumhop:
    Hop naar:
    (afkorting, bv 'KLB')