En die dressing was niet te vertenquote:Op zaterdag 14 april 2007 18:46 schreef SHE het volgende:
Walnoten ja!
Thnx dear
Ik gebruik heel lafjes een kant en klare aardbeien/peper dressing
Ik kom er thuis niet mee weg om een salade zonder vlees of vis te serveren (man en dochter zijn echte neandertalers op dat gebied), dus ik serveer er meestal drumsticks met italiaanse kruiden bij. Jammie!quote:Op zondag 15 april 2007 13:05 schreef SHE het volgende:
[..]
En die dressing was niet te verten![]()
ik had het kunnen weten![]()
Verder was de salade lekker hoor; al komt vanavond je gouden tip van de lauwwarme groenten op rucola weer op tafel![]()
mayo aanlengen met wat yoghurt of kwark, wat vers geperste knoflook er door en verse kruiden (dragon is prima). Lekker! En uiteraard wat limoen over je poon....quote:Op zondag 15 april 2007 19:27 schreef SHE het volgende:
Ik moet er ook nog iets bijdoen hoor; ik zat nog met een kilo rode poon, die ik met gevaar voor eigen leven heb schoongemaakt en die straks ook op de grill gaan.
Ik ben alleen volkomen inspiratieloos en heb GEEN idee wat ik met ze wil doen
Vooralsnog kom ik niet verder dan wat dragon + mayonaise voor erbij![]()
Hmmm, dit klinkt echt heel erg lekker!quote:Op vrijdag 13 april 2007 18:00 schreef hummus het volgende:
Ohik ga dit topic zeker in de gaten houden!
Hier is de rijst-fruit-kip-noten salade altijd een favoriet. Gele rijst met blokjes kipfilet (liefst met kurkuma en paprikapoeder gebakken), hazelnoten en amandelen roosteren, en dan mango/ananas er door heen. Op een bedje van ijsbergsla met een dressing van sinaasappelsap/zure room (niet te veel, anders wordt het papperig).!
Welk recept heb je daarvoor gebruikt.quote:Op zondag 15 april 2007 19:23 schreef Tezz het volgende:
[..]
Ik kom er thuis niet mee weg om een salade zonder vlees of vis te serveren (man en dochter zijn echte neandertalers op dat gebied), dus ik serveer er meestal drumsticks met italiaanse kruiden bij. Jammie!
Vandaag pasta-salade gemaakt. Morgen is het weer boodschappendag en ik ga wat ingredienten in huis halen voor wat van bovenstaande recepten! Wordt weer een smulweekje!
Was het de AH Excellent 'speciaal voor de feestdagen' dressing?quote:Op zondag 15 april 2007 13:05 schreef SHE het volgende:
[..]
En die dressing was niet te verten![]()
ik had het kunnen weten![]()
Verder was de salade lekker hoor; al komt vanavond je gouden tip van de lauwwarme groenten op rucola weer op tafel![]()
pasta (penne of schelpjes of....maakt eigenlijk niets uit), wat fijngesneden groene kool, blikje manderijntjes, rode (zoete) paprika, blokjes kaas, blokjes ham. En dan een dressing van kwark, mayo, curry, honing, cherry, tomatenketchup. Bij voorkeur een dag van te voren in laten trekken!quote:Op zondag 15 april 2007 19:46 schreef Bartjebart het volgende:
[..]
Welk recept heb je daarvoor gebruikt.
Mijn oma maakte vroeger vaak een pasta salade (nudel salat) die echt veels te lekker was. Maar ik heb geen idee wat ze er allemaal in gooide...
Ja.quote:Op zondag 15 april 2007 19:47 schreef Bartjebart het volgende:
[..]
Was het de AH Excellent 'speciaal voor de feestdagen' dressing?
Oke klinkt goed.quote:Op zondag 15 april 2007 19:49 schreef Tezz het volgende:
[..]
pasta (penne of schelpjes of....maakt eigenlijk niets uit), wat fijngesneden groene kool, blikje manderijntjes, rode (zoete) paprika, blokjes kaas, blokjes ham. En dan een dressing van kwark, mayo, curry, honing, cherry, tomatenketchup. Bij voorkeur een dag van te voren in laten trekken!
Maar eerlijk gezegd maak ik pasta salade altijd met de ingredienten die ik op dat moment in huis heb, heb eigenlijk geen vast recept. Bovenstaande was trouwens wel lekker ! Fris!
Ik hou het wel graag een beetje puur, niet een algemene smaak. Cocktailsaus is zo'n algemene smaak bijvoorbeeld. Wel okay, maar mwah. Het kan al met een beetje simpele nachosaus (serieus) of chilisaus, of gewoon simpel wat olijfolie oid. 5 smaken door elkaar en je weet niet wat je eet...quote:Op zondag 15 april 2007 20:01 schreef clumsy_clown het volgende:
Oh, ik ben trouwens heel erg slecht in dressings verzinnen bij dit soort dingen.
Ik ben ook geen fan van heel erg aanwezige dressings, vandaar het dilemma. Over gewone salades doe ik praktisch altijd alleen maar olijfolie en/of citroensap.quote:Op zondag 15 april 2007 20:06 schreef Yildiz het volgende:
[..]
Ik hou het wel graag een beetje puur, niet een algemene smaak. Cocktailsaus is zo'n algemene smaak bijvoorbeeld. Wel okay, maar mwah. Het kan al met een beetje simpele nachosaus (serieus) of chilisaus, of gewoon simpel wat olijfolie oid. 5 smaken door elkaar en je weet niet wat je eet...
Hmmm, ik proef mayonaise-achtig, een vleugje tomaat, maar toch ook komkommer, en proef ik daar nou een beetje yoghurt? En het lijkt erop alsof er mosterd in zit..
Nah.
Chorizo (spaanse worst) is trouwens ook wel okay in sommige salade's.
Moet eerlijk zeggen, kan me niet heugen wanneer ik iets lekkers heb gekocht/ geprobeerd dat wel acceptabel was. Kant en klaar is zoooo zout/zoet of maizenarig. WHY THE F?quote:Op zondag 15 april 2007 19:49 schreef SHE het volgende:
[..]
Ja.
Tegen al mijn principes in, iets kant en klaars gehaald en je ziet het...godvergeten smerig.
Zo smerig, dat ik het hele flesje linea recta de prullenbak heb gegooid.
Ik hoor mijn moeder nog zeggen... " Sjors, niets wat uit een pakje, zakje komt of wat kant en klaar is, is acceptabel "
Ze heeft weer eens gelijk. Ik kan er niet over uit hoe ontzettend smerig het was![]()
Gerookte forel! Of zalm.quote:Op zondag 15 april 2007 11:23 schreef Martijn_77 het volgende:
[..]
Tonijn uit blik (lekker makelijk)
Paling
Haring
Avocado en hollandse garnalen blijken ook een geweldige combinatie:quote:Ingrediënten
2 tonijnsteaks (vers of diepvries)
1 rode peper
250 g paddestoelmix (oesterzwammen, kastagnechampignons)
100 g fijne sla of bijvoorbeeld rucola
1/2 komkommer, in plakjes
1 rode ui, in kleine ringen
2 el sojasaus
1 el Conimex woksaus: knoflook/koriander
Bereiden
Bestrooi de tonijnsteaks met versgemalen zwarte peper. Grill of bak ze rosé. (Eigenlijk meer het half-gaar van SHE, ik gril diepvriessteaks altijd als de binnenkant nog niet helemaal ontdooid is)
Snijd de paddestoelen in reepjes en bak ze.
Voor de dressing snij je peper zonder zaadjes en zaadlijsten in ringetjes. Meng deze met de sojasaus en woksaus.
Verdeel de sla over 2 borden, met hierop de rode ui,komkommer en gebakken paddestoelen. Leg de tonijnsteak erbovenop en giet de dressing erover.
Van ah.nl. Ik vond het super zonder partjes citroen en ei.quote:Ingrediënten
400 g penne (pasta)
2 eieren
3 bosuitjes
1 citroen
2 avocado's
4 tomaten
5 eetlepels (olijf)olie
mespuntje suiker
1 bakje Hollandse garnalen (100 g)
Bereiden
Penne koken, afgieten, met koud water afspoelen en laten uitlekken. Eieren in 7 min. hard koken. Bosui wassen en in ringetjes snijden. Citroen voor helft in plakjes snijden, andere helft uitpersen. Avocado's schoonmaken en in blokjes snijden. Tomaten in partjes snijden. Van olie, citroensap, suiker, zout en peper dressing roeren. Eieren pellen en in partjes snijden. Penne met dressing, avocado, tomaatjes, garnalen en grootste deel bosui mengen. Met zout en peper op smaak brengen. Salade in schaal serveren. Met partjes ei, plakjes citroen en rest bosui garneren.
Ik ga het precies zo doen vanavond..quote:Op maandag 16 april 2007 11:39 schreef MissyMirjaM het volgende:
hmm, voor vanavond een lekkere salade maken
straks boodschappen doen, dan kijk ik daar wel wat erin gaat
Euh, ik doe het echt helemaal op gevoel. Ik zou zeggen ongeveer 1 kipfilet per persoon en 1,5 kopje rijst per persoon? De dressing maak ik ongeveer zo:quote:Op zondag 15 april 2007 19:36 schreef Babbel1 het volgende:
[..]
Hmmm, dit klinkt echt heel erg lekker!Ik heb een vraagje over die dressing:hoeveel sinaasappelsap/zure room gebruik je ongeveer? En hoeveel kip/rijst gebruik je voor hoeveel personen?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |