abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zaterdag 16 juni 2007 @ 09:31:01 #101
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_50513106
quote:
Op zaterdag 16 juni 2007 09:25 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

is het zo dat je bij de librije over-all bezig bent of heb jij een specialisme?
In de keuken heb je verschillende parti's (afdelingen), bij ons heb je er 6, de pattisserie, de garde (voorgerechten), de entremetier (de groenten), de roti (het vlees), de poissonier (de vis en sauzen, hier staat de chef samen met nog 1 jongen aan) en het office (de gerechten worden in de keuken gedresseerd, en in het office wordt er de laatste hand op gelegd, er komt saus op het gerecht, een laatste blaadje sla, de hapjes worden hier allemaal gemaakt, de amuse etc, het is vooral doorgeven van de gerechten, en zorgen dat elke tafel het goede op zijn bord krijgt, is de zwaarste partie van de Librije). Ik heb eerst een paar maanden op de groenten gestaan, en bij de grote ruil ben ik naar de roti gegaan, naast de sous-chef. Ook sta ik af en toe als degene van het office vrij is in het office.
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
  zaterdag 16 juni 2007 @ 09:34:39 #102
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_50513134
ik ben jaloers.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_50531202
Prachtig werk!!
geniet nooit met mate
  vrijdag 22 juni 2007 @ 02:04:44 #104
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_50715701
Wie kwamen er nou aankomende dinsdag van Fok lunchen eigenlijk?

Worden iig 2 erg drukke dagen, dinsdag en woensdag 259 couverts, pffff...

Willen jullie het menu al weten?
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
  vrijdag 22 juni 2007 @ 02:07:58 #105
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_50715750
quote:
Op vrijdag 22 juni 2007 02:04 schreef Euc- het volgende:


Willen jullie het menu al weten?
Dat sowieso!

Leuk trouwens dat Jonnie met AH in zee is gegaan en leuke receptjes met ons wil delen.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_50727772
quote:
Op vrijdag 22 juni 2007 02:04 schreef Euc- het volgende:
Wie kwamen er nou aankomende dinsdag van Fok lunchen eigenlijk?

Worden iig 2 erg drukke dagen, dinsdag en woensdag 259 couverts, pffff...

Willen jullie het menu al weten?
Ik kom samen met mijn vriendin
Ben wel benieuwd naar het menu... maar mag je vast niet zeggen zo, of wel?
Per PM mag ook
"De dwaling is de moeder van het inzicht."
"Intelligentie gaat niet om wat je weet maar om wat je doet met wat je weet."
"If you think education is expensive, try ignorance"
LinkedIn profiel
pi_50740510
Oh, is er weer een Fokmeet?
  zaterdag 23 juni 2007 @ 02:34:41 #108
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_50751964
weet het niet helemaal zeker, maar:

Ijsje van ansjovis
Balletje van roos met peper
Leverlolly met krokante pinda met piccalilly
Nog iets..

Amuse is nog niet helemaal zeker

Het menu:

Sardientjes
Kreeft
Kin wang tong van kabeljauw
Lam
Yoghurt en aardbei
Passiemousse met cappucino

Pin me er echter niet op vast, wat je er allemaal bij krijgt merken jullie vanzelf wel

Het worden iig 2 hele drukke dagen voor ons, 259 couvert in 2 dagen tijd!
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
  zaterdag 23 juni 2007 @ 02:40:51 #109
108864 rudedeltadude
Rue de la Tude
pi_50752068
quote:
Op zaterdag 23 juni 2007 02:34 schreef Euc- het volgende:

Het worden iig 2 hele drukke dagen voor ons, 259 couvert in 2 dagen tijd!
Kunnen ze dan niet beter het buffet principe gaan toepassen?
Op dinsdag 13 maart 2007 15:37 schreef Tha-CheF het volgende:
rudedeltadude, wie heeft nou zo'n nickname !
Op vrijdag 6 maart 2009 00:34 schreef Gabbylicious het volgende:
Rudedeltatoedeloe :W
pi_50765028
quote:
Op zaterdag 16 juni 2007 09:34 schreef zoalshetis het volgende:
ik ben jaloers.
Mag ik vragen waar je nou precies jaloers op bent
pi_50775517
quote:
Op zaterdag 23 juni 2007 02:34 schreef Euc- het volgende:
weet het niet helemaal zeker, maar:

Ijsje van ansjovis
Balletje van roos met peper
Leverlolly met krokante pinda met piccalilly
Nog iets..

Amuse is nog niet helemaal zeker

Het menu:

Sardientjes
Kreeft
Kin wang tong van kabeljauw
Lam
Yoghurt en aardbei
Passiemousse met cappucino

Pin me er echter niet op vast, wat je er allemaal bij krijgt merken jullie vanzelf wel

Het worden iig 2 hele drukke dagen voor ons, 259 couvert in 2 dagen tijd!
Klinkt erg goed, we hebben er heel veel zin in, zéker na het zien hier van (enig minpuntje is dat mijn vriendin helaas niet zo weg is van schelp- en schaaldieren... maar goed daar is vast wel een mouw aan te passen).
Voor de tijd nog even Zwolle in, onder andere even bij Oldenhof langs, wellicht hebben ze nog wat leuke dingen...
"De dwaling is de moeder van het inzicht."
"Intelligentie gaat niet om wat je weet maar om wat je doet met wat je weet."
"If you think education is expensive, try ignorance"
LinkedIn profiel
pi_50777125
quote:
Op zondag 24 juni 2007 00:08 schreef beunkster het volgende:


Klinkt erg goed, we hebben er heel veel zin in, zéker na het zien hier van (enig minpuntje is dat mijn vriendin helaas niet zo weg is van schelp- en schaaldieren... maar goed daar is vast wel een mouw aan te passen).
Voor de tijd nog even Zwolle in, onder andere even bij Oldenhof langs, wellicht hebben ze nog wat leuke dingen...
Dat minpuntje is absoluut geen probleem!! Wel even vantevoren aangeven... maakt echt niet uit, ze maken zo wat anders, ze doen het graag voor haar.
pi_50780056
Das fijn om te horen
"De dwaling is de moeder van het inzicht."
"Intelligentie gaat niet om wat je weet maar om wat je doet met wat je weet."
"If you think education is expensive, try ignorance"
LinkedIn profiel
pi_50875881
We hebben heerlijk genoten! Echt fantastisch!
Het menu zag er als volgt uit:

Huisaperitief:
Mousserende wijn uit Limoux, Frankrijk met ingemaakte "Gieterse" bessen

Mondvermaakjes:
- IJsje van ansjovis
- Kroepoek van inktvis inkt en rijst
- Maccaron met paprika en zure room
- Krokante tomaatrisotto met knoflook
- Lolly van eendelever en geconfijte eend

Filet Americain van kalf met mayonaise van spekbokking en tomaten bouillon

Het menu bestond uit het volgende:

- Cracker met sardine en geitenkaas, watermeloen, sap van snijboon en olijf (voor mij dan zonder de geitenkaas) begeleid door een 2004 Sauvignon Blanc uit Chili
- Jonge kreeft, kalfsnieromeletje en uitlekvocht van aardappel begeleid door een 2001 Santenay uit Frankrijk (mijn vriendin had een gerechtje met snoekbaars en nog iets, ben ff kwijt wat, volgens haar echt fantastisch)
- Wang, kin en tong van kabeljauw met peterseliewortel en citroengras, begeleid door dezelfde wijn
- Komkommer, mierikswortel en gember begeleid door Iki Librije Bier
- Lamsnek, wortelbouillon en jonge groentetjes begeleid door een 2001 Rioja uit Spanje
- Aardbei met vlierbloesem en yoghurt en Passie met lychee en mascarpone begeleid door een 2005 Rieslander uit Duitsland

De afsluiter was voor mij een dubbele espresso en voor mijn vriendin een thee, met een plankje met daarbij een aantal heerlijke zoete lekkernijen.

Ik moet zeggen dat ik alles echt helemaal geweldig vond, op de komkommer na dan. Dat lag beslist niet aan het gerecht, maar absoluut aan mij en mijn vriendin. Omdat we beiden niet van komkommer houden hadden we er niet bij nagedacht om dat even te melden (het lijkt nu alsof we heel kieskeurig zijn, terwijl dat eigenlijk helemaal niet zo is, er zijn maar een paar dingen die ik absoluut niet lust en dat is kaas en komkommer en mijn vriendin lust eigenlijk alles behalve komkommer).
De rest van de gerechten waren stuk voor stuk fantastisch. We hebben heerlijk genoten van de aangename, ontspannen sfeer, de heerlijke broodjes met de heerlijke olijfolie en boter, de manier waarop de gerechten waren opgemaakt, de kwaliteit van de bediening, ja van alles eigenlijk!

Ik wil er een paar dingetjes even uitlichten. We gingen er naar toe met de insteek, we laten ons verrassen en we proberen gewoon alles ook al lijkt het niet wat (daarom hebben we beide de komkommer ook geprobeerd) en wat ons bijzonder aansprak was de cracker met sardine. Dat zulke relatief eenvoudige ingrediënten samen zó iets bijzonders vormen! Dat vind ik echt heel erg knap.
Tevens was de lamsnek echt fantastisch! De combinatie met de wijn vond ik ook heel erg goed (mijn vriendin drinkt geen wijn).
"De dwaling is de moeder van het inzicht."
"Intelligentie gaat niet om wat je weet maar om wat je doet met wat je weet."
"If you think education is expensive, try ignorance"
LinkedIn profiel
pi_50877014
quote:
Op dinsdag 26 juni 2007 21:54 schreef beunkster het volgende:
(...)er zijn maar een paar dingen die ik absoluut niet lust en dat is kaas en komkommer en mijn vriendin lust eigenlijk alles behalve komkommer(...)
Zo'n frappante soort zoekt soort ben ik nog nooit tegengekomen....
De wijze houdt zich op de achtergrond, in werkelijkheid staat hij vooraan
pi_50877302
quote:
Op dinsdag 26 juni 2007 22:17 schreef tim2308 het volgende:

[..]

Zo'n frappante soort zoekt soort ben ik nog nooit tegengekomen....
Hehe daar kwamen we ook pas vandaag achter dat dat het geval was
Eigenlijk nooit over gehad in de afgelopen 1,5 jaar
"De dwaling is de moeder van het inzicht."
"Intelligentie gaat niet om wat je weet maar om wat je doet met wat je weet."
"If you think education is expensive, try ignorance"
LinkedIn profiel
  dinsdag 26 juni 2007 @ 22:26:16 #117
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_50877456
Ik krijg alweer trek van je verhaal, beunkster.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_50877747
En terecht, ik zou er zeker weer heen gaan als ik er het geld voor kon vrijmaken. Helaas zie ik dat op korte termijn niet gebeuren. Wellicht over een paar jaar...
"De dwaling is de moeder van het inzicht."
"Intelligentie gaat niet om wat je weet maar om wat je doet met wat je weet."
"If you think education is expensive, try ignorance"
LinkedIn profiel
  donderdag 5 juli 2007 @ 15:36:45 #119
72820 3st
immer besser
pi_51169704
en tav eunc: ben je niet bang dat je hier te veel zegt? Ik weet niet wat het beleid is bij de librije maar ik kan me voorstellen dat ze bepaalde dingen binnenskamers willen houden.

Overigens wil ik er zelf ook nog eens een hapje eten alleen voor de zaterdagen zitten ze al vol tot mei volgend jaar. Dus ik denk daar nog even over na. Om nou alles een jaar verder te plannen.
A dirty mind is a joy forever
  donderdag 19 juli 2007 @ 19:27:27 #120
44201 navvy
Nav voor intimi!
pi_51635682
Gister maar eens een reservering geplaatst. Ik ga een vriendin van me verrassen. Het plan was om op 1 maart te gaaan (haar verjaardag) maar de 1e beschikbare zaterdag was 7 juni lol. Over een 11-maandenplan gesproken!! Geeft me mooi de tijd om elke maand maar een paar knaken weg te leggen.

Ik heb er 1 keer eerder gegeten en was echt fantastisch dus de voorpret kan alweer beginnen. Uitgesteld genot is dubbel genot zeggen ze dan! Alleen bestel ik nu wat anders dan de kalfszwezerik.
Vroeger had ik een hekel aan trouwfeesten. Elke keer kwamen er ooms en tantes die me een por in de zij gaven en zeiden: "En nu jij hé?". Ze zijn daar mee opgehouden toen ik op begrafenissen hetzelfde ben gaan doen.
pi_51642371
quote:
Op dinsdag 26 juni 2007 22:17 schreef tim2308 het volgende:

[..]

Zo'n frappante soort zoekt soort ben ik nog nooit tegengekomen....
Ik vind het fantastisch! Ik ben niet eerder iemand tegengekomen die niet van komkommer houdt. Onbegrip is doorgaans mijn deel ('Maar komkommer smaakt nergens naar!'). Waarom walg ik er dan zo van?
I make it a thing, to glance in window panes and look pleased with myself.
  zondag 9 september 2007 @ 21:11:56 #122
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_53058404
Zometeen op Ned2: Felderhof ontmoet...o.a. Jonnie en Therese Boer.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_53059694
Euc, was jij aan het koken tijdens het filmen van Felderhof?
  zondag 9 september 2007 @ 22:33:16 #124
44201 navvy
Nav voor intimi!
pi_53060799
Sjips, gemist! Ik deed net de tv aan tijdens de aftiteling. Komt er nog een herhaling?
Vroeger had ik een hekel aan trouwfeesten. Elke keer kwamen er ooms en tantes die me een por in de zij gaven en zeiden: "En nu jij hé?". Ze zijn daar mee opgehouden toen ik op begrafenissen hetzelfde ben gaan doen.
pi_53060886
quote:
Op zondag 9 september 2007 22:33 schreef navvy het volgende:
Sjips, gemist! Ik deed net de tv aan tijdens de aftiteling. Komt er nog een herhaling?
Ik denk dat je het hele programma morgen wel op uitzendinggemist.nl kan bekijken... dan moet je je wel even door het eerste interview heenworstelen
  zondag 9 september 2007 @ 22:55:06 #126
44201 navvy
Nav voor intimi!
pi_53061454
quote:
Op zondag 9 september 2007 22:35 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Ik denk dat je het hele programma morgen wel op uitzendinggemist.nl kan bekijken... dan moet je je wel even door het eerste interview heenworstelen
Thx, en dat het op het einde komt is me wel erg duidelijk geworden vanavond
Vroeger had ik een hekel aan trouwfeesten. Elke keer kwamen er ooms en tantes die me een por in de zij gaven en zeiden: "En nu jij hé?". Ze zijn daar mee opgehouden toen ik op begrafenissen hetzelfde ben gaan doen.
  maandag 10 september 2007 @ 23:27:22 #127
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_53085016
Leuk interview weer

Als je ze zo ziet en hoort zou je ze het niet geven dat ze drie Michelin-sterren hebben en Europese naam en faam hebben gemaakt in dat harde culinaire wereldje. Zoetjes zijn het. De Frans Bauer en Maris van de gastronomie!
Snobs have more fun!
KLIK!
  maandag 10 september 2007 @ 23:29:25 #128
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_53085077
quote:
Op maandag 10 september 2007 23:27 schreef Duderinnetje het volgende:
Zoetjes zijn het. De Frans Bauer en Maris van de gastronomie!
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 11 september 2007 @ 14:09:14 #129
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_53095827
quote:
Op maandag 10 september 2007 23:27 schreef Duderinnetje het volgende:
Zoetjes zijn het. De Frans Bauer en Maris van de gastronomie!
Dat zou inhouden dat Frans Bauer de beste zanger van Nederland zou zijn
pi_53096913
Ik vond Trees d'r haar wel ehm... apart
pi_53117333
Hoeveel ben je ongeveer kwijt ? 200 euro pp. ?
Honey ! Take me drunk, i am home !
  woensdag 12 september 2007 @ 12:20:13 #132
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_53118343
quote:
Op woensdag 12 september 2007 11:34 schreef LangeTabbetje het volgende:
Hoeveel ben je ongeveer kwijt ? 200 euro pp. ?
Als je het rustig aan doet ongeveer wel ja..

Daar heb je iig geen 10 gangen met wijnarrangement voor
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
pi_53411508
Vandaag een mooie recensie in De Telegraaf.
Vrienden van ons zijn er gisteren wezen eten en vonden het een belevenis!
geniet nooit met mate
pi_53411608
Natuurlijk
Is die recensie ook online te vinden denk je?
Even zoeken.Gevonden
pi_53416880
Gaaf dat je het gevonden hebt!
onze vrienden hadden vorig jaar gevraaagd naar de eerste zaterdag die beschikbaar was..bleek het juist de verjaardag van onze vreindin te zijn!
Ze hebben genoten. Hadden het 10x mini menu genomen (heb ik nog nooit gedaan). het was super!!
Wij mogen zelf 8 november weer Verheug me al weer heel erg!!
geniet nooit met mate
pi_53418463
Bofferd
Mini menu lijkt me ook erg
  zondag 23 september 2007 @ 22:48:12 #137
44201 navvy
Nav voor intimi!
pi_53418814
Hmmm, mini- menu, klinkt goed, Kwist niet dat ze die hadden.....ik ga weer aftellen tot 7 juni 2008
Vroeger had ik een hekel aan trouwfeesten. Elke keer kwamen er ooms en tantes die me een por in de zij gaven en zeiden: "En nu jij hé?". Ze zijn daar mee opgehouden toen ik op begrafenissen hetzelfde ben gaan doen.
  zondag 23 september 2007 @ 22:53:52 #138
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_53419027
quote:
Op zondag 23 september 2007 22:37 schreef Bluezz het volgende:
Bofferd
Mini menu lijkt me ook erg
Dat hadden wij toch ook Bluezz?
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_53419120
quote:
Op zondag 23 september 2007 22:53 schreef Duderinnetje het volgende:


Dat hadden wij toch ook Bluezz?
Echt waar Géén idee meer hoe het heette, vergiet hiero
  zondag 23 september 2007 @ 22:57:01 #140
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_53419153
quote:
Op zondag 23 september 2007 22:56 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Echt waar Géén idee meer hoe het heette, vergiet hiero
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_53419194
Even snel op hun menukaart de prijs bij het minimenu bekeken.
Check. (wel weer duurder geworden natuurlijk)
Moet het zijn
pi_54271456
Even een update..vanavond werden we gebeld of we 8 november nog komen! Ja natuurlijk, verheug me er al weer een half jaar op!!
Zoontje nemen we nu ook weer es mee, hopelijk is t joch niet al te brak....
We verheugen ons weer en ik zal het menu weer posten!!
geniet nooit met mate
  dinsdag 30 oktober 2007 @ 23:12:24 #143
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_54273507
quote:
Op dinsdag 30 oktober 2007 21:46 schreef gimme.shelter het volgende:
Even een update..vanavond werden we gebeld of we 8 november nog komen! Ja natuurlijk, verheug me er al weer een half jaar op!!
Zoontje nemen we nu ook weer es mee, hopelijk is t joch niet al te brak....
We verheugen ons weer en ik zal het menu weer posten!!
Ik ben alweer een beetje jaloers, maar alvast: eet smakelijk.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 30 oktober 2007 @ 23:55:55 #144
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_54274495
Is die eet-meet ooit nog door gegaan?
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  dinsdag 30 oktober 2007 @ 23:57:30 #145
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_54274531
quote:
Op dinsdag 30 oktober 2007 23:55 schreef Nembrionic het volgende:
Is die eet-meet ooit nog door gegaan?
Ja hoor.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  woensdag 31 oktober 2007 @ 00:01:55 #146
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_54274638
quote:
Op dinsdag 30 oktober 2007 23:57 schreef golfer het volgende:

[..]

Ja hoor.
Ik bedoel ook in de Librije he
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  woensdag 31 oktober 2007 @ 01:30:56 #147
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_54276208
quote:
Op woensdag 31 oktober 2007 00:01 schreef Nembrionic het volgende:


Ik bedoel ook in de Librije he
Ook dat, zie De Librije #4, het verslag en het nagenieten.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  woensdag 31 oktober 2007 @ 08:44:54 #148
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_54277944
quote:
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
pi_54281327
quote:
Op dinsdag 30 oktober 2007 21:46 schreef gimme.shelter het volgende:
Even een update..vanavond werden we gebeld of we 8 november nog komen! Ja natuurlijk, verheug me er al weer een half jaar op!!
Zoontje nemen we nu ook weer es mee, hopelijk is t joch niet al te brak....
We verheugen ons weer en ik zal het menu weer posten!!
Hoe oud is zoontje?
pi_54281356
quote:
alleen van een vervolg is het nooit meer gekomen...
  woensdag 31 oktober 2007 @ 14:03:25 #151
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_54283254
quote:
Op woensdag 31 oktober 2007 12:01 schreef k_man het volgende:

[..]

alleen van een vervolg is het nooit meer gekomen...
Oh wacht, dat is van 2006. Ik was bang dat ik het gemist had

Er was dit jaar toch sprake van nieuwe plannen?
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
pi_54283787
quote:
Op woensdag 31 oktober 2007 11:59 schreef Heufje het volgende:


Hoe oud is zoontje?
Volwassen als ik het goed heb hoor
pi_54283820
quote:
Op woensdag 31 oktober 2007 14:03 schreef Nembrionic het volgende:


Oh wacht, dat is van 2006. Ik was bang dat ik het gemist had

Er was dit jaar toch sprake van nieuwe plannen?
Ik heb ook wel zoiets voorbij zien komen, maar ik zal dan niet mee gaan.
1X librije en 2X brouwerskolkje is voor mij genoeg, wil heeeeel graag die centen uitgeven aan weer wat anders sterrigs
pi_54291052
Zoontje is 22! Maar blijft voor mij zoontje....
Hij was t verdorie vergeten... Maar wat gaat ie graag mee, helemaal blij vanavond!!
We eten 2x per jaar bij De Librije, we vinden het iedere keer zo'n belevenis...
geniet nooit met mate
  woensdag 31 oktober 2007 @ 23:40:51 #155
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_54293167
quote:
Op woensdag 31 oktober 2007 14:34 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Ik heb ook wel zoiets voorbij zien komen, maar ik zal dan niet mee gaan.
1X librije en 2X brouwerskolkje is voor mij genoeg, wil heeeeel graag die centen uitgeven aan weer wat anders sterrigs
el bulli?

Kaarten en gidsen
Michelin produceert ook zeer bekende wegenkaarten en geeft sinds 1900 reisgidsen uit, in de eerste plaats van Frankrijk, maar op den duur van het grootste deel van Europa en zelfs landen daarbuiten. De kaarten en gidsen dienden oorspronkelijk voor de promotie van de Michelin-banden. Ze moesten het autotoerisme aanmoedigen, wat weer gunstig was voor de verkoop van banden (ze zijn nog altijd in de eerste plaats bedoeld voor automobilisten). Al snel werd de redactie van de kaarten en gidsen volledig onafhankelijk van de handel in banden.

De kaarten (vooral de gedetailleerde kaarten op 1/200.000 zijn zeer populair) dienden als voorbeeld voor de meeste nu gebruikte wegenkaarten.

De jaarlijks verschijnende Rode Gidsen bevatten een selectie van hotels en restaurants. Ze zijn vooral bekend door de - één tot drie - "sterren" die aan sommige restaurants met een uitstekende keuken worden verleend en die voor het betrokken restaurant een grote reclame betekenen(zie Michelinster). Michelin laat circa veertigduizend restaurants in Europa keuren door zeventig inspecteurs die de hotels en restaurants anoniem bezoeken. Toch is de Rode Gids geen gastronomische gids. De nadruk ligt op praktische informatie voor reizigers (prijzen, comfort, bereikbaarheid, aangenaam verblijf). De "sterren" zijn slechts voorbehouden aan een kleine minderheid van de vermelde hotels en restaurants, hoewel vermelding in de gids alleen al een garantie voor kwaliteit betekent.

Daarnaast zijn er de Groene Gidsen, met een typische langwerpige vorm, die toeristische informatie geven. Ook hier worden de toeristische bezienswaardigheden met één tot drie sterren aangeduid (ditmaal echte sterren, in tegenstelling tot de Michelinster in de Rode Gids die meer een soort bloem is).
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  donderdag 1 november 2007 @ 00:26:05 #156
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_54293988
quote:
Op woensdag 31 oktober 2007 23:40 schreef zoalshetis het volgende:


el bulli?

Staat natuurlijk ook hoog op ons lijstje, maar met stip op 1 staat op dit moment qua sterrenrestaurants Oud Sluis van Sergio Herman.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_54296493
quote:
Op donderdag 1 november 2007 00:26 schreef golfer het volgende:

[..]

Staat natuurlijk ook hoog op ons lijstje, maar met stip op 1 staat op dit moment qua sterrenrestaurants Oud Sluis van Sergio Herman.
Lijkt me ook een topplan......jammer is dat het zoo ver weg is!!
geniet nooit met mate
  donderdag 1 november 2007 @ 18:20:25 #158
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_54302764
quote:
Op donderdag 1 november 2007 09:12 schreef gimme.shelter het volgende:


Lijkt me ook een topplan......jammer is dat het zoo ver weg is!!
We hebben de daad bij het woord gevoegd en gereserveerd bij Oud Sluis en kunnen daar op 19-4 terecht. .
We maken er een weekendje van met een overnachting.
Zal daarvoor wel tegen die tijd een apart topic openen
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_54302996
quote:
Op donderdag 1 november 2007 18:20 schreef golfer het volgende:

[..]

We hebben de daad bij het woord gevoegd en gereserveerd bij Oud Sluis en kunnen daar op 19-4 terecht. .
We maken er een weekendje van met een overnachting.
Zal daarvoor wel tegen die tijd een apart topic openen
Super
Sergio Herman is, naar men zegt, de beste kok van ons land.
Ben erg benieuwd wat jullie van the man himself vinden, volgens mij is hij nl een bijna-autistisch genie, itt Jonnie, die gewoon een ontzettend leuke sociale vakman is....

Spannend.
pi_54306663
quote:
Op donderdag 1 november 2007 18:20 schreef golfer het volgende:

[..]

We hebben de daad bij het woord gevoegd en gereserveerd bij Oud Sluis en kunnen daar op 19-4 terecht. .
We maken er een weekendje van met een overnachting.
Zal daarvoor wel tegen die tijd een apart topic openen
Super!! Je moet er idd een weekend van maken, ben erg benieuwd!! Echt een goed plan!
geniet nooit met mate
  vrijdag 2 november 2007 @ 19:13:29 #161
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_54322646
quote:
Op donderdag 1 november 2007 18:20 schreef golfer het volgende:

[..]

We hebben de daad bij het woord gevoegd en gereserveerd bij Oud Sluis en kunnen daar op 19-4 terecht. .
We maken er een weekendje van met een overnachting.
Zal daarvoor wel tegen die tijd een apart topic openen
Top! Als er nog een stoeltje over is hoor ik het graag!
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
  vrijdag 2 november 2007 @ 21:28:22 #162
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_54326018
quote:
Op vrijdag 2 november 2007 19:13 schreef Euc- het volgende:


Top! Als er nog een stoeltje over is hoor ik het graag!
Nee, wij gaan lekker een weekendje met z'n tweeën.
Overigens over Oud Sluis verder in Oud Sluis, deel 1
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_54514728
Al weer een poosje terug...maar al die whisky na afloop.....auw!! En vrijdagmorgen ging de wekker gewoon weer om 07.00 om les te geven....auw!

Het was weer hemels!! Trees zag er ook weer hoe zal ik het zeggen, precies goed uit!

Amuses (mondvermaakjes wil er bij mij qua woord nog niet echt in, nog steeds niet..)

Snertijsje
Kroepoek van boleten
Maccaron met gebrande paprika en zure room
Zuurkool en haringkuit
Krokante tomaatrisotto met knoflook
Pinda met pittige augurk
Lolly van eendenlever en gekonfijte eend
Gestoomd broodje met gerookte paling

Menu

Oester, ganzenlever, gember en sjalot
Langoustine, pickles van jonge padedstoeltjes en lavendel
Sint Jacobsmossel, snijboon, "Pata Negra", tomaat en droge worst
"Zoetwaterzooi", zuurkool en ananas
Wing, kin en tong van kabeljauw met peterseliewortel en citroengras
Polderhaas, ingemaakte appeltjes en "Royaalsaus" op basis van bietensap
Mais en "Reypenaar XO'
Passie, koffie en mascarpone


En daarna (met dank aan zoontje) dus heel veel zeer oude whisky en fijne sigaren.....
Maar het was het weer allemaal waard!!
geniet nooit met mate
  zaterdag 10 november 2007 @ 22:27:02 #164
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_54514811
Het klinkt weer allemaal heel 'vervelend', gimme.shelter.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_54515108
quote:
Op zaterdag 10 november 2007 22:27 schreef golfer het volgende:
Het klinkt weer allemaal heel 'vervelend', gimme.shelter.
Zeker...echt een straf!!
Het wss weer super. Wel een paar klassiekers bij de amuses, maar die zijn ook zo lekker!!
Enige "minpuntje" (maar waar hebben we het over!) was dat ik tegen de tijd dat de polderhaas kwam wel erg naar VLEES begon te snakken!! En veel VLEES!
Verder was het weer prima. Maar ik moet als oude vrouw niet met een 22-jarige net zoveel heel erg fijne whisky drinken. "En dan hebben we nog een hele fijne en nog een hele oude etc.etc."
Gelukkig was zoon ook heel erg brak.
Golfer, nu ga ik me verheugen op jullie ervaringen bij Oud Sluis. Staat hier ook nog op things to do!!
geniet nooit met mate
pi_54516422
Brak van de whisky, je kan het slechter treffen met zo'n zoon

Dat snertijsje, dat klinkt echt des librijens
Dank voor je verslagje
  zondag 11 november 2007 @ 00:41:19 #167
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_54517249
quote:
Op zaterdag 10 november 2007 23:59 schreef Bluezz het volgende:
Brak van de whisky, je kan het slechter treffen met zo'n zoon
De zoon kan het ook slechter treffen, Ma die zoonlief even uit eten meeneemt naar de Librije...
Mijn ouders namen me alleen maar mee naar 1 sterrenrestaurants, volgens mij houden ze niet van me
  zondag 11 november 2007 @ 00:45:53 #168
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_54517351
quote:
Op zondag 11 november 2007 00:41 schreef SiGNe het volgende:

[..]

De zoon kan het ook slechter treffen, Ma die zoonlief even uit eten meeneemt naar de Librije...
Mijn ouders namen me alleen maar mee naar 1 sterrenrestaurants, volgens mij houden ze niet van me
lol
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  zondag 11 november 2007 @ 01:24:53 #169
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_54518290
quote:
Op zondag 11 november 2007 00:41 schreef SiGNe het volgende:


De zoon kan het ook slechter treffen, Ma die zoonlief even uit eten meeneemt naar de Librije...
Mijn ouders namen me alleen maar mee naar 1 sterrenrestaurants, volgens mij houden ze niet van me
Mijn zoontje is nog niet verder gekomen dan de plaatselijke snackbar.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 11 november 2007 @ 01:30:29 #170
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_54518411
doe nou eens normáál
Muck

[ Bericht 92% gewijzigd door Muck op 11-11-2007 12:48:21 ]
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_54518799


[ Bericht 100% gewijzigd door Muck op 11-11-2007 12:48:54 (reactie op edit) ]
  zondag 11 november 2007 @ 01:58:50 #172
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_54518816


[ Bericht 100% gewijzigd door Muck op 11-11-2007 12:49:31 (reactie op edit) ]
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_54518858
Nu weer verder over de Librije....

[ Bericht 65% gewijzigd door Muck op 11-11-2007 12:50:12 (reactie op edit) ]
  zondag 11 november 2007 @ 02:05:31 #174
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_54518883
Maar inderdaad graag weer verder over de Librije.

[ Bericht 57% gewijzigd door Muck op 11-11-2007 12:50:53 (reactie op edit) ]
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 11 november 2007 @ 02:16:20 #175
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_54518983
Wederom: doe nou eens normaal
Muck

[ Bericht 81% gewijzigd door Muck op 11-11-2007 12:52:40 ]
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  zondag 11 november 2007 @ 12:53:32 #176
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_54523487
quote:
Op zondag 11 november 2007 02:03 schreef Bluezz het volgende:
Nu weer verder over de Librije....
quote:
Op zondag 11 november 2007 02:05 schreef golfer het volgende:
Maar inderdaad graag weer verder over de Librije.
dat dus...
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_54537161
quote:
Op zondag 11 november 2007 00:41 schreef SiGNe het volgende:

[..]

De zoon kan het ook slechter treffen, Ma die zoonlief even uit eten meeneemt naar de Librije...
Mijn ouders namen me alleen maar mee naar 1 sterrenrestaurants, volgens mij houden ze niet van me
We nemen hem ook niet maar "even" mee hoor! Laatste twee keer zijn we met zijn tweetjes geweest (de bediening van De Librije zeiden ook meteen van "hij is lang niet mee geweest"). Maar het is gewoon zo gezellig met onze zoon; hij geniet er zo van en het is erg leuk met hem.
Alleen die sigaren en die whisky.....Dan ben ik heel stoer sigaren aan t roken, op het moment heerlijk, maar de dag erna...
geniet nooit met mate
pi_55570326
Ik heb gisteravond bij de Librije gegeten .

M'n had me voor m'n verjaardag twee opties gegeven: of met kerst eten bij de Librije, of een weekendje weg. Nouja, dat was niet zo moeilijk. Voor mij dan, want ik heb ik weet niet hoeveel "Ben je gek ofzo! Wie kiest dat nou!"-reacties naar m'n hoofd gekregen. Maar ach, je houdt van lekker eten of niet hè .

Ik heb ooit al eens gegeten bij de Lijbrije, toen ik 14 was. Het bedrijf waar m'n vader werkte (hij is nu met pensioen) heeft daar namelijk de keuken geplaatst, en toen hij 25 jaar bij de zaak was mochten we daar eten, m'n ouders en ik. Dat was al iets wat ik nooit ben vergeten. Zo lekker, zo fijn en gezellig en verzorgd en.. en.. nouja, je snapt het .

Ik ga het maar zo goed mogelijk beschrijven, want ik ben nog steeds niet over m'n angst voor foto's maken in restaurants heen .


En dus gisteravond weer op weg naar Zwolle. We waren er om 19.00, onze jassen werden aangenomen en we werden naar onze tafel begeleid. We zaten in een knus hoekje, in een soort zachte bank, gezellig naast elkaar aan een mooie ronde tafel. De banken/stoelen waren zwart met de Librije-L erop, en de tafels waren mooi wit gedekt. Er stond een prachtig groot bloemstuk bij de ingang, in het midden hing een grote ring met daaraan grote glanzende zwarte kerstballen, en op de tafels stonden mooie kaarsjes en takken met besjes, en vazen met volgens mij amarylissen. Heel sfeervol.

We kregen een aperitief, namelijk champagne (Jacquesson). Heerlijk! Daarna begonnen we met de mondvermaakjes. Het was zo'n beetje het lijstje wat hier boven ook al door iemand is beschreven:

  • Een ijsje van snert met kroepoek van boleten. Zo vind ik snert wel lekker !
  • Een maccaron met gebrande paprika en zure room (dat was een soort bonbonnetje van schuim die explodeerde in je mond, heel bijzonder en lekker).
  • Zuurkool en haringkuit (weer zo'n bonbon, echt gruwelijk lekker). .
  • Krokante tomaatrisotto met knoflook (op een amuselepel die je zo _hopla_ naar binnenschuift, ook zooo lekker).
  • Pinda met pittige augurk (pinda was een krokant rolletje met daarin een soort creme met augurksmaak, ook heerlijk!)
  • Lolly van eendenlever en gekonfijte eend (de klassieker, en nog steeds even lekker, heel zacht en vol en romig en hmmmmm).
  • En een kuipje met bruine bonen, picallily en spek, maar weer op zo'n manier dat je denkt van "WAAR zijn die bruine bonen dan!" - je proeft het, het is heerlijk, en zo knap gemaakt. Zo veel smaak!

    En toen begon het kerstmenu...We besloten niet het wijnarrangement te doen, omdat nog terug moest rijden en ik solidair wilde zijn. Dat was prima, geen probleem, er werd begonnen met een lekker glas witte wijn (Jurancon Sec), en zodra we/ik toe waren aan andere wijn kon ik het gewoon zeggen. Helemaal goed dus . Het kerstmenu zag er als volgt uit (ohja, en tijdens het eten was er ook nog af en toe mooie muziek, gemaakt door twee vrouwen die tweestemmige kerstliederen zongen begeleid op piano )...

    Maar goed, het menu!

    1. Jonge houtduif met eendenlever, mais en vijgenmosterd, en een bouillon van de gerookte karkassen.
    Halleluja, zo lekker, wat een goed begin! De duif/eendenlever lag in een soort spekkoekje met om-en-om laagjes midden op het bord. Daarnaast lag dan het bolletje vijgenmosterd, en de mais lag eromheen. De bouillon kreeg je in een mooi kopje van porcelein dat in een houten houdertje stond, heel mooi, wat je zo leeg kon lepelen. Heel erg lekker, zeker als je een hapje nam van de mosterd met lever/duif tegelijk, echt.. man, wat lekker. .

    2. Langoustine op twee manieren, namelijk met pickles van jonge paddestoeltjes en de ander was met lavendel.
    Punt 1: lavendel kun je dus eten, en oh wat lekker. Punt 2: Hmmmmm, Punt 3: Het zag er zo mooi uit!! Punt 4: Het was snel op, veel te snel maar zo lekker!

    3. Sint Jacobsmossel, snijboon, pata negra, tomaat en droge worst
    Weer 2 bordjes, met elk een andere bereiding van de coquilles.
    Het was echt gruwelijk lekker, de pata negra was in een soort mouse gemaakt, de droge worst lag onder de mossel en dan lag de ene in een soepje van tomaat, en de andere in een jus van snijboon.. nou, allemachtig zeg. Zoveel smaak in één hap eten heb ik nog nooit meegemaakt. .

    4. Kin, wang en tong van kabeljauw met peterseliewortel en citroengras.
    Dan krijg je dus drie mensen aan tafel. Eentje die het bord neerzet, de ander die het ene sausje eroverheen schenkt, en nog iemand voor het andere sausje. Wat een bediening . Thérèse kwam zelf even uitleggen wat het was. Heerlijk, werkelijk waar, heel vissig maar ook heel licht en toch ook romig en fris en.. argh, moeilijk te omschrijven. Gruwelijk lekker. Ik baalde toen het op was .
    Hier dronk ik een heerlijk glas wijn bij, namelijk Limoux Lady Librije. Nou *slik*, dat was weer zo'n heerlijk combinatie. Tongstrelend.

    5. Osciëtre-kaviaar met biet en krokant kinnebakspek.
    Dit lag heel mooi op een rechthoekig bordje naast elkaar. Het was een torentje van biet, met een soort zure room in het midden, en kaviaar erbovenop. Dan lag het blokje spek ernaast en daarnaast weer een bolletje heeel koude zure room, maar dan heel luchtig en sorbet-ig. Heerlijk! Het zoute van de kaviaar en het frisse van de room, en dan de bietensmaak erbij was echt zo lekker. Het spek was mooi knapperig en als je dan een hapje van alles bij elkaar nam, nou, echt, dat wilde ik niet eens doorslikken zo lekker .

    6. Kooieend met sinaasappel, zwarte oliijf en hazelnoot.
    Weer zo'n mooi bordje met links een mooi stukje eend met daarbovenop hele lekkere sinaasappel. Heerlijke combinatie! Daarnaast lag een pakketje, volgens mij was het van dat chinese spul waar ze ook loempia's in stomen, met daarin dus eend en zwarte olijf, ook weer verrukkelijk. Daarnast lag een bolletje enorm smakelijke hazelnootcrème, of wat het ook was, maar WAT een smaak zat daaraan zeg.
    Telkens een beetje van die creme op je hapje eend/sinaasappel of eend/deeg/olijf.. en jeetje, smaakexplosie in je mond .

    7. Munster (dat is kaas), ganzenlever van de BBQ, ananas en zuurkoolbouillon.
    De zuurkoolbouillon, daar dreef alles in, en dan lagen er in een vierkant bodempje de ananas, kaas en ganzenlever. De kaas leek een beetje op een eierdooier.
    De ganzenlever/ananas/zuurkool combi vond ik heerlijk, de kaas vond ik heel erg sterk van smaak, echt heel apart. De kaas op zich vond ik niet zo lekker, maar een hapje van alles bij elkaar was erg lekker.

    8. Passie, lychee, koffie en mascarpone
    Twee bordjes en een kommetje. In het kometje lychee-ijs met gin (prrrrrr) (lekker!), op de bordjes twee keer de combinatie koffie/passie/lychee op een andere manier.
    Gruwelijk, allemachtig, jezus-wat-lekker. .

    ...........

    En toen was het op en gingen we naar huis....
    Zou je denken he ...

    NEE HOOR!

    Toen kwam er namelijk nog koffie met iets lekkers namelijk een hele tray lekkernijen waar je uit kon kiezen. Ik koos een lolly met pina colada en passievrucht, een schuimpje van citroen en munt (geloof ik) en een puur-chocoladebolletje met room erin.. whaaaa, zo lekker. Lekkere koffie erbij ook, heel goed. Enorm fijne afsluiting van een bijna sprookjesachtige avond.

    Daarna kwamen ze zelfs nog langs met nòg iets lekkers, namelijk een mojito, dat is een cocktail van rum, munt en limoen. Normaal cocktail, nu in ijsvorm.. hmmmmm. Lekker! .

    Toen de rekening, daar gaan we het verder niet over hebben want het was een cadeautje .
    En als klap op de vuurpijl kregen we als aandenken nog een mooi boek cadeau, namelijk Gek op Wijn, geschreven door Thérèse Boer en Astrid Joosten, heel erg leuk!

    Na al dit fijns moesten we jammergenoeg weer op huis aan. De bediening stond al weer klaar met onze jassen. We hebben nog even staan praten met Thérèse, die zich mijn vader nog kon herinneren, erg aardig. Eenmaal buiten werden we nog éénmaal verrast, er stond namelijk nog een mooie grote vuurkorf met daarboven een grote pan gluhwein! Ook waren er kleine oliebolletjes, dus daar hebben we ook nog even van staan smullen .

    Al met al was het een prachtige avond, een perfect verjaardagscadeau, en een ervaring die ik nooit zal vergeten. Heerlijk eten, geweldige sfeer, alles was tip-top in orde en perfect geregeld.
    WAT een avond, het was echt sprookjesachtig .
  •   donderdag 27 december 2007 @ 13:10:05 #179
    56208 Euc-
    Verweg(gistan)
    pi_55570491
    Klinkt goed!

    Leuk ook om die nieuwe gerechten allemaal te lezen, zo herkenbaar en typisch Librije. Veel dingen die ik ook gemaakt heb, maar dan net op een andere manier of net met een ander gerecht. Erg leuk!

    Heb ook heeeel veel zin om weer terug te gaan!
    O_o o_O O_O °_O °_° O_°
      donderdag 27 december 2007 @ 13:27:14 #180
    16266 MissHobje
    Dat zou ik ook zeggen!
    pi_55570956
    Wow wat een leuk verslag
    Klinkt erg lekker.. ( zijn nou net allemaal dingen waar ik nietzo van hou) ik zou het zo opeten
    [b]Hobbelicious is back!
    [/b]
      donderdag 27 december 2007 @ 20:21:00 #181
    6990 golfer
    Ouwe jongere
    pi_55581180
    Het water loopt me weer in de mond.
    There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
    Poef.....gone! ©golfer
    pi_55583114
    Wat heb je dat leuk en smakelijk opgeschreven
    Heerlijk verjaardag- kado, had ook mijn keus geweest!!
    pi_55645487
    Razztwizzle boft maar met zo'n vriend
    En inderdaad, zoals " " al zei, het was erg lekker. En ik was blij dat ze ook gewoon een glas bier voor me hadden.
    Wat ik ook prettig vond, was dat er ook een plekje was voor de rokers onder ons
    Iets waar ik me wel ontzettend aan kon ergeren was het "Maar natuurlijk MENEER" of "Wenst MENEER daar..."
    Ik voelde me daar toch zo ontzettend oud in die tent
    Maar goed, volgend jaar, 2e kerstdag misschien weer
      vrijdag 25 april 2008 @ 17:45:21 #184
    6990 golfer
    Ouwe jongere
    pi_58306898
    Onze 'Trees' is vandaag bij de lintjesregen geridderd in de orde van Oranje Nassau.
    There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
    Poef.....gone! ©golfer
      vrijdag 25 april 2008 @ 18:09:02 #185
    71480 zoalshetis
    eerlijk=eerlijk
    pi_58307263
    quote:
    Op vrijdag 25 april 2008 17:45 schreef golfer het volgende:
    Onze 'Trees' is vandaag bij de lintjesregen geridderd in de orde van Oranje Nassau.
    in de librije?
    hoofdletters kosten teveel tijd
    don't avoid pain to gain pleasure
    niet iedereen is iedereen
      vrijdag 25 april 2008 @ 18:28:41 #186
    108864 rudedeltadude
    Rue de la Tude
    pi_58307613
    quote:
    Op vrijdag 25 april 2008 18:09 schreef zoalshetis het volgende:

    [..]

    in de librije?
    stadhuis zwolle volgens mij
    Op dinsdag 13 maart 2007 15:37 schreef Tha-CheF het volgende:
    rudedeltadude, wie heeft nou zo'n nickname !
    Op vrijdag 6 maart 2009 00:34 schreef Gabbylicious het volgende:
    Rudedeltatoedeloe :W
      vrijdag 25 april 2008 @ 18:31:43 #187
    71480 zoalshetis
    eerlijk=eerlijk
    pi_58307657
    quote:
    Op vrijdag 25 april 2008 18:28 schreef rudedeltadude het volgende:

    [..]

    stadhuis zwolle volgens mij
    jammer, tenzij er librije hapjes in het stadhuis waren natuurlijk.
    hoofdletters kosten teveel tijd
    don't avoid pain to gain pleasure
    niet iedereen is iedereen
    pi_58310663
    Heb het gezien! Neem aan dat Jonnie dan al eerder een lintje heeft gekregen????
    geniet nooit met mate
    pi_58460077
    Vandaag weer 2 nieuwfeitjes: Ik kreeg gisteren een bericht dat de Librije kookschool is geopend, in het Spinhuis. Gaat vast lopen als een tirelier; ik zie al die treurige bedrijfsuitjes al voor me!! Hotel is ook open; overnachting voor 2 kost in het laagseizoen 275!

    En er stond vandaag een raar interview met Trees in het Volkskrant magazine. "Als we seks hebben, is het heel intens. En af en toe erg spannend. We zijn nu al twintig jaar samen. Van twintig jaar hetzelfde standje word je ook niet vrolijk. Dus je moet een beetje speelser zijn. En daar staan wij allebei voor open."

    Over koks: We noemen ze altijd geile beesten".

    Waarom wil ik dit nu allemaal helemaal niet weten??? Laat ze het over wijn hebben!!!!
    geniet nooit met mate
      zaterdag 3 mei 2008 @ 23:09:59 #190
    6990 golfer
    Ouwe jongere
    pi_58462449
    quote:
    Op zaterdag 3 mei 2008 20:51 schreef gimme.shelter het volgende:


    En er stond vandaag een raar interview met Trees in het Volkskrant magazine. "Als we seks hebben, is het heel intens. En af en toe erg spannend. We zijn nu al twintig jaar samen. Van twintig jaar hetzelfde standje word je ook niet vrolijk. Dus je moet een beetje speelser zijn. En daar staan wij allebei voor open."

    Over koks: We noemen ze altijd geile beesten".


    To much info.
    There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
    Poef.....gone! ©golfer
      zaterdag 3 mei 2008 @ 23:20:38 #191
    71480 zoalshetis
    eerlijk=eerlijk
    pi_58462626
    koks hebben gewoon een hoog libido. en gelukkg heeft theresa het ook. voor jonnie dan. het eten wordt er niet minder van.
    hoofdletters kosten teveel tijd
    don't avoid pain to gain pleasure
    niet iedereen is iedereen
    pi_58474034
    Ik had het ook gelezen. Ook hun interieur werd beschreven: erg veel panterprints en ander smakeloos gedoe. Vreemd toch hoe mensen op een specifiek vlak zo subtiel en verfijnd kunnen zijn en op andere vlakken totaal niet.

    (Had ik euverigens al vermeld dat ik a.s. woensdag ga eten in een restaurant dat al 40 jaar drie sterren heeft -L'auberrge de ill in de Elzas- en als een van de beste in Frankrijk bekendstaat ? Slechts een weekje van te voren gereserveerd!)

    Een van hun specialiteiten was een 'moussline de grenouilles': een soort pudding van gestampte en gepureerde kikkers kortom.
    Ben uiteraard erg benieuwd en hoop niet dat ik een stropdas aanmoet of zo. Ik denk dat ik dan weer vertrek (heb ik geen en wil ik ook geen lenen.). Je hebt n.l. soms van die restaurants.
    anonieme razernist
      zondag 4 mei 2008 @ 16:48:27 #193
    71480 zoalshetis
    eerlijk=eerlijk
    pi_58474132
    quote:
    Op zondag 4 mei 2008 16:42 schreef NoCigar het volgende:
    Ik had het ook gelezen. Ook hun interieur werd beschreven: erg veel panterprints en ander smakeloos gedoe. Vreemd toch hoe mensen op een specifiek vlak zo subtiel en verfijnd kunnen zijn en op andere vlakken totaal niet.

    (Had ik euverigens al vermeld dat ik a.s. woensdag ga eten in een restaurant dat al 40 jaar drie sterren heeft -L'auberrge de ill in de Elzas- en als een van de beste in Frankrijk bekendstaat ? Slechts een weekje van te voren gereserveerd!)

    Een van hun specialiteiten was een 'moussline de grenouilles': een soort pudding van gestampte en gepureerde kikkers kortom.
    Ben uiteraard erg benieuwd en hoop niet dat ik een stropdas aanmoet of zo. Ik denk dat ik dan weer vertrek (heb ik geen en wil ik ook geen lenen.). Je hebt n.l. soms van die restaurants.
    met is overigens geen stropdas maar een das.
    alleen tramchauffeurs hebben een stropdas.

    [ Bericht 0% gewijzigd door zoalshetis op 04-05-2008 16:55:19 ]
    hoofdletters kosten teveel tijd
    don't avoid pain to gain pleasure
    niet iedereen is iedereen
    pi_58474192
    je bedoelt zeker dropdas.
    anonieme razernist
      zondag 4 mei 2008 @ 16:56:00 #195
    71480 zoalshetis
    eerlijk=eerlijk
    pi_58474263
    quote:
    Op zondag 4 mei 2008 16:52 schreef NoCigar het volgende:
    je bedoelt zeker dropdas.
    nee stropdas is incorrect, of ga je jezelf er mee ophangen?
    hoofdletters kosten teveel tijd
    don't avoid pain to gain pleasure
    niet iedereen is iedereen
    pi_58474403
    anonieme razernist
      zondag 4 mei 2008 @ 17:08:45 #197
    71480 zoalshetis
    eerlijk=eerlijk
    pi_58474477
    quote:
    Op zondag 4 mei 2008 17:03 schreef NoCigar het volgende:
    Of droplul?
    http://www.google.nl/search?sourceid=navclient&hl=en-GB&ie=UTF-8&rls=GGLJ,GGLJ:2008-07,GGLJ:en-GB&q=stropdas
    ja mag ook. maar waarom had je het dan over stropdas?
    sinds bos is het in nederland misschien heel gaaf om zonder das op de meest belangrijke vergaderingen te komen, gelukkig had zkh bernhart dat wat slimmer aangepakt. die was ook wars van een das.
    hoofdletters kosten teveel tijd
    don't avoid pain to gain pleasure
    niet iedereen is iedereen
    pi_58477842
    Je hebt het neem ik aan over Claus, en niet over bernart , die deed zijn stropdas af in het openbaar.

    Maar goed, on-topic maar weer.
    anonieme razernist
      maandag 5 mei 2008 @ 20:28:05 #199
    6990 golfer
    Ouwe jongere
    pi_58497819
    Jonnie en Trees zaten vanavond bij DWDD.
    Jonnie had al een flinke slok op, want er kwam weinig zinnigs uit z'n mond.
    Op de vraag wat het verschil tussen hem en Sergio (Herman van Oud Sluis) was zei hij: "Sergio heeft Ellemieke en ik moet het met Therese doen".
    There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
    Poef.....gone! ©golfer
    pi_58500801
    quote:
    Op maandag 5 mei 2008 20:28 schreef golfer het volgende:
    Jonnie en Trees zaten vanavond bij DWDD.
    Jonnie had al een flinke slok op, want er kwam weinig zinnigs uit z'n mond.
    Op de vraag wat het verschil tussen hem en Sergio (Herman van Oud Sluis) was zei hij: "Sergio heeft Ellemieke en ik moet het met Therese doen".
    Maar die houdt wel van spannende seks!! OMG...dat had ik echt niet willen weten....
    geniet nooit met mate
    abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
    Forum Opties
    Forumhop:
    Hop naar:
    (afkorting, bv 'KLB')