abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zaterdag 16 juni 2007 @ 09:31:01 #101
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_50513106
quote:
Op zaterdag 16 juni 2007 09:25 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

is het zo dat je bij de librije over-all bezig bent of heb jij een specialisme?
In de keuken heb je verschillende parti's (afdelingen), bij ons heb je er 6, de pattisserie, de garde (voorgerechten), de entremetier (de groenten), de roti (het vlees), de poissonier (de vis en sauzen, hier staat de chef samen met nog 1 jongen aan) en het office (de gerechten worden in de keuken gedresseerd, en in het office wordt er de laatste hand op gelegd, er komt saus op het gerecht, een laatste blaadje sla, de hapjes worden hier allemaal gemaakt, de amuse etc, het is vooral doorgeven van de gerechten, en zorgen dat elke tafel het goede op zijn bord krijgt, is de zwaarste partie van de Librije). Ik heb eerst een paar maanden op de groenten gestaan, en bij de grote ruil ben ik naar de roti gegaan, naast de sous-chef. Ook sta ik af en toe als degene van het office vrij is in het office.
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
  zaterdag 16 juni 2007 @ 09:34:39 #102
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_50513134
ik ben jaloers.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_50531202
Prachtig werk!!
geniet nooit met mate
  vrijdag 22 juni 2007 @ 02:04:44 #104
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_50715701
Wie kwamen er nou aankomende dinsdag van Fok lunchen eigenlijk?

Worden iig 2 erg drukke dagen, dinsdag en woensdag 259 couverts, pffff...

Willen jullie het menu al weten?
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
  vrijdag 22 juni 2007 @ 02:07:58 #105
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_50715750
quote:
Op vrijdag 22 juni 2007 02:04 schreef Euc- het volgende:


Willen jullie het menu al weten?
Dat sowieso!

Leuk trouwens dat Jonnie met AH in zee is gegaan en leuke receptjes met ons wil delen.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_50727772
quote:
Op vrijdag 22 juni 2007 02:04 schreef Euc- het volgende:
Wie kwamen er nou aankomende dinsdag van Fok lunchen eigenlijk?

Worden iig 2 erg drukke dagen, dinsdag en woensdag 259 couverts, pffff...

Willen jullie het menu al weten?
Ik kom samen met mijn vriendin
Ben wel benieuwd naar het menu... maar mag je vast niet zeggen zo, of wel?
Per PM mag ook
"De dwaling is de moeder van het inzicht."
"Intelligentie gaat niet om wat je weet maar om wat je doet met wat je weet."
"If you think education is expensive, try ignorance"
LinkedIn profiel
pi_50740510
Oh, is er weer een Fokmeet?
  zaterdag 23 juni 2007 @ 02:34:41 #108
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_50751964
weet het niet helemaal zeker, maar:

Ijsje van ansjovis
Balletje van roos met peper
Leverlolly met krokante pinda met piccalilly
Nog iets..

Amuse is nog niet helemaal zeker

Het menu:

Sardientjes
Kreeft
Kin wang tong van kabeljauw
Lam
Yoghurt en aardbei
Passiemousse met cappucino

Pin me er echter niet op vast, wat je er allemaal bij krijgt merken jullie vanzelf wel

Het worden iig 2 hele drukke dagen voor ons, 259 couvert in 2 dagen tijd!
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
  zaterdag 23 juni 2007 @ 02:40:51 #109
108864 rudedeltadude
Rue de la Tude
pi_50752068
quote:
Op zaterdag 23 juni 2007 02:34 schreef Euc- het volgende:

Het worden iig 2 hele drukke dagen voor ons, 259 couvert in 2 dagen tijd!
Kunnen ze dan niet beter het buffet principe gaan toepassen?
Op dinsdag 13 maart 2007 15:37 schreef Tha-CheF het volgende:
rudedeltadude, wie heeft nou zo'n nickname !
Op vrijdag 6 maart 2009 00:34 schreef Gabbylicious het volgende:
Rudedeltatoedeloe :W
pi_50765028
quote:
Op zaterdag 16 juni 2007 09:34 schreef zoalshetis het volgende:
ik ben jaloers.
Mag ik vragen waar je nou precies jaloers op bent
pi_50775517
quote:
Op zaterdag 23 juni 2007 02:34 schreef Euc- het volgende:
weet het niet helemaal zeker, maar:

Ijsje van ansjovis
Balletje van roos met peper
Leverlolly met krokante pinda met piccalilly
Nog iets..

Amuse is nog niet helemaal zeker

Het menu:

Sardientjes
Kreeft
Kin wang tong van kabeljauw
Lam
Yoghurt en aardbei
Passiemousse met cappucino

Pin me er echter niet op vast, wat je er allemaal bij krijgt merken jullie vanzelf wel

Het worden iig 2 hele drukke dagen voor ons, 259 couvert in 2 dagen tijd!
Klinkt erg goed, we hebben er heel veel zin in, zéker na het zien hier van (enig minpuntje is dat mijn vriendin helaas niet zo weg is van schelp- en schaaldieren... maar goed daar is vast wel een mouw aan te passen).
Voor de tijd nog even Zwolle in, onder andere even bij Oldenhof langs, wellicht hebben ze nog wat leuke dingen...
"De dwaling is de moeder van het inzicht."
"Intelligentie gaat niet om wat je weet maar om wat je doet met wat je weet."
"If you think education is expensive, try ignorance"
LinkedIn profiel
pi_50777125
quote:
Op zondag 24 juni 2007 00:08 schreef beunkster het volgende:


Klinkt erg goed, we hebben er heel veel zin in, zéker na het zien hier van (enig minpuntje is dat mijn vriendin helaas niet zo weg is van schelp- en schaaldieren... maar goed daar is vast wel een mouw aan te passen).
Voor de tijd nog even Zwolle in, onder andere even bij Oldenhof langs, wellicht hebben ze nog wat leuke dingen...
Dat minpuntje is absoluut geen probleem!! Wel even vantevoren aangeven... maakt echt niet uit, ze maken zo wat anders, ze doen het graag voor haar.
pi_50780056
Das fijn om te horen
"De dwaling is de moeder van het inzicht."
"Intelligentie gaat niet om wat je weet maar om wat je doet met wat je weet."
"If you think education is expensive, try ignorance"
LinkedIn profiel
pi_50875881
We hebben heerlijk genoten! Echt fantastisch!
Het menu zag er als volgt uit:

Huisaperitief:
Mousserende wijn uit Limoux, Frankrijk met ingemaakte "Gieterse" bessen

Mondvermaakjes:
- IJsje van ansjovis
- Kroepoek van inktvis inkt en rijst
- Maccaron met paprika en zure room
- Krokante tomaatrisotto met knoflook
- Lolly van eendelever en geconfijte eend

Filet Americain van kalf met mayonaise van spekbokking en tomaten bouillon

Het menu bestond uit het volgende:

- Cracker met sardine en geitenkaas, watermeloen, sap van snijboon en olijf (voor mij dan zonder de geitenkaas) begeleid door een 2004 Sauvignon Blanc uit Chili
- Jonge kreeft, kalfsnieromeletje en uitlekvocht van aardappel begeleid door een 2001 Santenay uit Frankrijk (mijn vriendin had een gerechtje met snoekbaars en nog iets, ben ff kwijt wat, volgens haar echt fantastisch)
- Wang, kin en tong van kabeljauw met peterseliewortel en citroengras, begeleid door dezelfde wijn
- Komkommer, mierikswortel en gember begeleid door Iki Librije Bier
- Lamsnek, wortelbouillon en jonge groentetjes begeleid door een 2001 Rioja uit Spanje
- Aardbei met vlierbloesem en yoghurt en Passie met lychee en mascarpone begeleid door een 2005 Rieslander uit Duitsland

De afsluiter was voor mij een dubbele espresso en voor mijn vriendin een thee, met een plankje met daarbij een aantal heerlijke zoete lekkernijen.

Ik moet zeggen dat ik alles echt helemaal geweldig vond, op de komkommer na dan. Dat lag beslist niet aan het gerecht, maar absoluut aan mij en mijn vriendin. Omdat we beiden niet van komkommer houden hadden we er niet bij nagedacht om dat even te melden (het lijkt nu alsof we heel kieskeurig zijn, terwijl dat eigenlijk helemaal niet zo is, er zijn maar een paar dingen die ik absoluut niet lust en dat is kaas en komkommer en mijn vriendin lust eigenlijk alles behalve komkommer).
De rest van de gerechten waren stuk voor stuk fantastisch. We hebben heerlijk genoten van de aangename, ontspannen sfeer, de heerlijke broodjes met de heerlijke olijfolie en boter, de manier waarop de gerechten waren opgemaakt, de kwaliteit van de bediening, ja van alles eigenlijk!

Ik wil er een paar dingetjes even uitlichten. We gingen er naar toe met de insteek, we laten ons verrassen en we proberen gewoon alles ook al lijkt het niet wat (daarom hebben we beide de komkommer ook geprobeerd) en wat ons bijzonder aansprak was de cracker met sardine. Dat zulke relatief eenvoudige ingrediënten samen zó iets bijzonders vormen! Dat vind ik echt heel erg knap.
Tevens was de lamsnek echt fantastisch! De combinatie met de wijn vond ik ook heel erg goed (mijn vriendin drinkt geen wijn).
"De dwaling is de moeder van het inzicht."
"Intelligentie gaat niet om wat je weet maar om wat je doet met wat je weet."
"If you think education is expensive, try ignorance"
LinkedIn profiel
pi_50877014
quote:
Op dinsdag 26 juni 2007 21:54 schreef beunkster het volgende:
(...)er zijn maar een paar dingen die ik absoluut niet lust en dat is kaas en komkommer en mijn vriendin lust eigenlijk alles behalve komkommer(...)
Zo'n frappante soort zoekt soort ben ik nog nooit tegengekomen....
De wijze houdt zich op de achtergrond, in werkelijkheid staat hij vooraan
pi_50877302
quote:
Op dinsdag 26 juni 2007 22:17 schreef tim2308 het volgende:

[..]

Zo'n frappante soort zoekt soort ben ik nog nooit tegengekomen....
Hehe daar kwamen we ook pas vandaag achter dat dat het geval was
Eigenlijk nooit over gehad in de afgelopen 1,5 jaar
"De dwaling is de moeder van het inzicht."
"Intelligentie gaat niet om wat je weet maar om wat je doet met wat je weet."
"If you think education is expensive, try ignorance"
LinkedIn profiel
  dinsdag 26 juni 2007 @ 22:26:16 #117
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_50877456
Ik krijg alweer trek van je verhaal, beunkster.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_50877747
En terecht, ik zou er zeker weer heen gaan als ik er het geld voor kon vrijmaken. Helaas zie ik dat op korte termijn niet gebeuren. Wellicht over een paar jaar...
"De dwaling is de moeder van het inzicht."
"Intelligentie gaat niet om wat je weet maar om wat je doet met wat je weet."
"If you think education is expensive, try ignorance"
LinkedIn profiel
  donderdag 5 juli 2007 @ 15:36:45 #119
72820 3st
immer besser
pi_51169704
en tav eunc: ben je niet bang dat je hier te veel zegt? Ik weet niet wat het beleid is bij de librije maar ik kan me voorstellen dat ze bepaalde dingen binnenskamers willen houden.

Overigens wil ik er zelf ook nog eens een hapje eten alleen voor de zaterdagen zitten ze al vol tot mei volgend jaar. Dus ik denk daar nog even over na. Om nou alles een jaar verder te plannen.
A dirty mind is a joy forever
  donderdag 19 juli 2007 @ 19:27:27 #120
44201 navvy
Nav voor intimi!
pi_51635682
Gister maar eens een reservering geplaatst. Ik ga een vriendin van me verrassen. Het plan was om op 1 maart te gaaan (haar verjaardag) maar de 1e beschikbare zaterdag was 7 juni lol. Over een 11-maandenplan gesproken!! Geeft me mooi de tijd om elke maand maar een paar knaken weg te leggen.

Ik heb er 1 keer eerder gegeten en was echt fantastisch dus de voorpret kan alweer beginnen. Uitgesteld genot is dubbel genot zeggen ze dan! Alleen bestel ik nu wat anders dan de kalfszwezerik.
Vroeger had ik een hekel aan trouwfeesten. Elke keer kwamen er ooms en tantes die me een por in de zij gaven en zeiden: "En nu jij hé?". Ze zijn daar mee opgehouden toen ik op begrafenissen hetzelfde ben gaan doen.
pi_51642371
quote:
Op dinsdag 26 juni 2007 22:17 schreef tim2308 het volgende:

[..]

Zo'n frappante soort zoekt soort ben ik nog nooit tegengekomen....
Ik vind het fantastisch! Ik ben niet eerder iemand tegengekomen die niet van komkommer houdt. Onbegrip is doorgaans mijn deel ('Maar komkommer smaakt nergens naar!'). Waarom walg ik er dan zo van?
I make it a thing, to glance in window panes and look pleased with myself.
  zondag 9 september 2007 @ 21:11:56 #122
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_53058404
Zometeen op Ned2: Felderhof ontmoet...o.a. Jonnie en Therese Boer.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_53059694
Euc, was jij aan het koken tijdens het filmen van Felderhof?
  zondag 9 september 2007 @ 22:33:16 #124
44201 navvy
Nav voor intimi!
pi_53060799
Sjips, gemist! Ik deed net de tv aan tijdens de aftiteling. Komt er nog een herhaling?
Vroeger had ik een hekel aan trouwfeesten. Elke keer kwamen er ooms en tantes die me een por in de zij gaven en zeiden: "En nu jij hé?". Ze zijn daar mee opgehouden toen ik op begrafenissen hetzelfde ben gaan doen.
pi_53060886
quote:
Op zondag 9 september 2007 22:33 schreef navvy het volgende:
Sjips, gemist! Ik deed net de tv aan tijdens de aftiteling. Komt er nog een herhaling?
Ik denk dat je het hele programma morgen wel op uitzendinggemist.nl kan bekijken... dan moet je je wel even door het eerste interview heenworstelen
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')