Meer de taal op de kaart dan in de keuken, denk ik?quote:Op maandag 2 april 2007 22:37 schreef SiGNe het volgende:
Best vreemd dat een topkok geen Frans spreekt, zeker als je ziet dat die taal zo'n beetje de basistaal in de keuken is.
Tja, Jonnie Paysan klinkt ook al erg ordi, ik zou mezelf ook nooit "Maison dans la campagne" noemen,quote:Op dinsdag 3 april 2007 01:12 schreef chowshady het volgende:
Ik kijk net de herhaling, maar inderdaad Golfer: wat ziet ze er ordi uit.... echt TREES hehe
Ordi naam
Ze heet Therese, maar na ons bezoek aan de Librije hebben wij besloten haar Trees te noemen.quote:Op dinsdag 3 april 2007 01:12 schreef chowshady het volgende:
Ik kijk net de herhaling, maar inderdaad Golfer: wat ziet ze er ordi uit.... echt TREES hehe
Ordi naam
Dat sluimert nog, afhankelijk van de financiën.quote:Op dinsdag 3 april 2007 02:16 schreef Nembrionic het volgende:
Wat is er met het plan gebeurd om er (weer) eens te gaan eten/meeten?
Wat dacht je van Chateau Terroir?quote:Op dinsdag 3 april 2007 01:49 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Tja, Jonnie Paysan klinkt ook al erg ordi, ik zou mezelf ook nooit "Maison dans la campagne" noemen,
Huis in 't veld klinkt een stuk mooier en een achternaam kan je ook niet vertalen, het is tenslotte een eigennaam.
daarbij had ie zich beter Fermier kunnen noemen, da's geen gewone boer maar de eigenaar van het bedrijf, toch een stapje hoger.
Wat golfer zegt. Ik werd er afgelopen weekend nog naar gevraagd door iemand die ook wel belangstelling had om mee te gaan.quote:Op dinsdag 3 april 2007 02:17 schreef golfer het volgende:
Dat sluimert nog, afhankelijk van de financiën.
Ja die is echt van dat niveauquote:Op dinsdag 3 april 2007 11:31 schreef Dauthi het volgende:
is jonnie dan werkelijk zo goed, om naast passard ducasse bocuse en troisgros, te staan... Dat had eigenlijk niet gedacht. wordt het mss binnenkort maar is tijd om er te gaan eten.
Ik heb nog nooit iets van die andere koks gegeten, maar het etentje in De Librije is wel mijn lekkerste etentje ooit geweest. Ook de gastvrijheid was echt opmerkelijk goed.quote:Op dinsdag 3 april 2007 11:31 schreef Dauthi het volgende:
is jonnie dan werkelijk zo goed, om naast passard ducasse bocuse en troisgros, te staan... Dat had eigenlijk niet gedacht. wordt het mss binnenkort maar is tijd om er te gaan eten.
Trees moet echt een super aardige vrouw zijn, heel vrijgevig en super sociaal.quote:Op dinsdag 3 april 2007 15:15 schreef Bluezz het volgende:
Bij Trees weet ik het gewoon niet, ze voelt zo nep
Doe Sietse maar de groeten voor mij danquote:Op dinsdag 3 april 2007 18:10 schreef rudedeltadude het volgende:
[..]
Trees moet echt een super aardige vrouw zijn, heel vrijgevig en super sociaal.
En absoluut goed voor haar personeel.
Voorbeeldje dan maar?
Zoals eerder in dit topic genoemd, werkt een vriend van me bij de Librije (hij was ook in Nova te zien btw).
Trees heeft een Fiat 500 uit 1968 helemaal laten restaureren, hij is echt supermooi geworden en ze is er superzuinig op. Toen J&T op vakantie gingen, heeft die vriend van de me de hele week in de 500 mogen toeren, omdat hij geen auto heeft. "Pak maar mee wanneer je wil, benzine is ook voor onze rekening."
Erg netjes al zeg ik het zelf ... Zo is niet iedere baas voor zijn personeel...
(voorbeelden zat, maar kon me zo 1,2,3 niks beters bedenken)
wie?quote:Op woensdag 4 april 2007 00:26 schreef Euc- het volgende:
[..]
Doe Sietse maar de groeten voor mij dan![]()
Nou, je zegt dat een vriend van je 2 keer voor de Librije op en neer is gereden naar Limoux, de enige die 2 keer gereden heeft is Sietse, 1 keer samen met Gerrit en 1 keer met Hidde. Die keer met Gerrit was trouwens naar Avignon, naar de cateringkeuken waar een deel van de voorbereidingen werden gemaakt.quote:
Euc- werkt inderdaad bij de Librije en nee, hij is geen Jonnie.quote:Op woensdag 4 april 2007 23:22 schreef rudedeltadude het volgende:
ok euc... je wint...
werk je bij de librije ofzo?
Bedoel je daarmee te zeggen dat je uit je nek kletst? Ik snap 'm niet meerquote:Op woensdag 4 april 2007 23:22 schreef rudedeltadude het volgende:
ok euc... je wint...
werk je bij de librije ofzo?
Kijk eens in z'n profiel? Misschien dat je het dan wel ziet.quote:Op woensdag 4 april 2007 23:39 schreef rudedeltadude het volgende:
Euc-, wat doe je daar?
Wat voor "tools" dan? Voor alles is wel een oplossing (meestal danquote:Op maandag 9 april 2007 21:58 schreef ColdFeet het volgende:
Voor alle Jonnie-fans: er is een paar weken een boek verschenen: 'Het fijne van vlees', over het beste vlees en het beste eten. Met recepten van Jonnie, Sergio Herman, Cees Helder, Erik van der Loo en nog wat andere topchefs, en met heel veel mooie foto's.
Dus, wie zin heeft om Jonnies recept voor kalfhals, zwezerik, nier en tong met Raalter asperges en Zwolse mosterd uit te proberen: spoedt u naar de boekwinkel! En daarna naar de kookwinkel! Jonnie gebruikt namelijk tools die ik niet in de keuken heb liggen![]()
Idd, die gast zit em hard te spacenquote:Op woensdag 4 april 2007 23:40 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Bedoel je daarmee te zeggen dat je uit je nek kletst? Ik snap 'm niet meer
Ik heb het nog nooit meegemaakt.quote:Op zaterdag 9 juni 2007 00:56 schreef Zwansen het volgende:
Is dat serieus dat je in sommige sterrenrestaurants niet je jasje uit mag doen?
quote:Op zaterdag 9 juni 2007 01:54 schreef Bluezz het volgende:
Werkt Euc er nog? Ik zag Jonnie vorig jaar al wazig kijken bij mijn vraag
Wel met zijn 2en maar uit Amsterdam, en we zaten boven. Heb de ober een briefje gegeven voor Euc van het FOK forum...en toen kreeg ik te horen dat je er niet meer werkte. Anders had ik je graag de hand geschud!quote:Op zaterdag 9 juni 2007 01:58 schreef Euc- het volgende:
Gimme.shelter, waren jullie met zn tweeen en komen jullie toevallig uit de buurt van Rotterdam? (Meen ik me te herrineren) Volgensmij heb ik jullie wel op de gastenlijst zien staan
Blijkbaar heerst er bij sommigen een strenge dress-code.quote:Op zaterdag 9 juni 2007 00:56 schreef Zwansen het volgende:
Is dat serieus dat je in sommige sterrenrestaurants niet je jasje uit mag doen?
Tuurlijk kennen ze geen eucquote:Op zaterdag 9 juni 2007 08:09 schreef gimme.shelter het volgende:
[..]
Wel met zijn 2en maar uit Amsterdam, en we zaten boven. Heb de ober een briefje gegeven voor Euc van het FOK forum...en toen kreeg ik te horen dat je er niet meer werkte. Anders had ik je graag de hand geschud!
dat was de einige teleurstelling van de avond! Maar goed dat je er nog werkt!! Volgende keer beter dan maar.....
Ik heb een briefje aan een ober gegeven (jong, vrolijk ventje, bruin haar) met daarop als tekst (weet de letterlijke tekst niet meer): Voor degene die onder de naam Euc op Fok post, Gimme Shelter zit boven... Ik had verwacht dat het daarmee wel goed zou komen....quote:Op zaterdag 9 juni 2007 10:11 schreef Euc- het volgende:
[..]
Tuurlijk kennen ze geen eucAls je Robert had gezegd..
Achja, volgende keer beter
Je weet zeker niet de naam van die ober?
quote:Op zaterdag 9 juni 2007 12:55 schreef gimme.shelter het volgende:
[..]
Ik heb een briefje aan een ober gegeven (jong, vrolijk ventje, bruin haar) met daarop als tekst (weet de letterlijke tekst niet meer): Voor degene die onder de naam Euc op Fok post, Gimme Shelter zit boven... Ik had verwacht dat het daarmee wel goed zou komen....
Maar nog geen minuut later stond Therese al naast onze tafel en ze zei van "die werkt hier niet meer" en ik hoorde ook nog iets van "sinds hij dat heeft gedaan"...dus dat was nogal verwarrend voor me. Ik dacht:WTF is hier nou weer aan de hand!
Nou ja, gelukkig werk je ernog, dat is het belangrijkste!
Ik heb Chris Zeegers buiten zien zitten. Wat ik leuker vond was dat de legendarische Gijs van Lennep (autocoureur) er ook bij zat!!
quote:Op zaterdag 9 juni 2007 12:22 schreef Isabeau het volgende:
Ik keek al even verbaast van het "Euc werkt er niet meer"Maar ik kan me voorstellen dat ze hem niet onder de naam "Euc" kennen. Met Isabeau kom je op mijn werk ook niet ver
Maar eh, lieve medefokkertjes (met name zus en zwager), gaan we nog een keer! Ik krijg zo'n zin na het lezen van zo'n verslag![]()
We zijn er al eens geweest, nu gaan we met vrienden.quote:Op zaterdag 9 juni 2007 16:49 schreef gimme.shelter het volgende:
Lijkt me ook erg leuk daar! Goed besteed spaargeld!
Ze schrijven er de prijzen voluit!quote:Op zaterdag 9 juni 2007 16:00 schreef Bluezz het volgende:
[..]![]()
maar.... we gaan 4 aug. eerst naar het www.brouwerskolkje.nl dan weer doorsparen en dan mss weer Librije!
quote:Op zaterdag 9 juni 2007 18:06 schreef Euc- het volgende:
Abas?
En nog mijn supercomplimenten hiervoor!! Zo ultiem lekker!!quote:Op zaterdag 9 juni 2007 01:53 schreef Euc- het volgende:
Ik werk er niet meer???!!!
Ik was er gisteravond gewoon hoor, om precies te zijn heb ik jouw leversoepje zelfs gemaakt! (zit overigens nog een gelei van mac vin in samen met wat venkeltjes (Ik sta tegenwoordig op de roti, de vleeskant)
Die lam die je hebt gehad was lamsnek, die is eerst 48 uur gepekeld, daarna ongeveer 12 uur gegaard in olie ergens tussen de 85 en de 90 graden, daarna snij je er van die blokjes van, doe je hem lakken met vleesjus en warmmaken in de oven, waarna je er kerrycroutons en limoenrasp overheen doet
Daarnaast had je lamsfilet, die wordt eerst 20 minuten in een warmwaterbad van 60 graden gegaard, waarna hij teruggekoeld wordt, dan gaat ie op de bbq en daarna in een la die op een constante temperatuur van 55 graden staat, hierdoor krijg je supermooi vlees. Daar zit verder nog pandanschuim, zoetzure komkommer en alginaat van mierikswortel bij.
Als dessert zul je waarschijnlijk wel die terrine van mango en yoghurt hebben gehad, met granitee van lichee en gin en daarnaast passieschuim met mascarpone met koffiereductie
Mocht je verder vragen hebben over je menu ofzo moet je het maar zeggen, zal ze proberen te beantworden
Ben overigens wel heel benieuwd wie heeft gezegd dat ik er niet meer werk! En welke naam je hebt genoemd, Euc- zal ze idd niet veel zeggen..
Komt ook niet voor, maar het motto: "Sommige dingen kun je beter voor je houden" pas ik veelvuldig toequote:Op zaterdag 9 juni 2007 21:40 schreef gimme.shelter het volgende:
[..]
Klopt!!! Ik heet Van Zijst, maar mijn man Abas. Ik dacht dat het niet zo moeilijk zou zijn; de combinatie Fok en Euc zal toch niet veel voorkomen bij het personeel van De Librije...maar ik had het fout, kennelijk echt jammer!
Vandaar dat ik mijn bericht net even heb gewijzigd! Wat ben ik toch weer vroeg!quote:Op zondag 10 juni 2007 00:34 schreef Euc- het volgende:
[..]
Komt ook niet voor, maar het motto: "Sommige dingen kun je beter voor je houden" pas ik veelvuldig toe
Dat is het ook! maar dan voer ik maar het laffe excuus aan dat ik verder het hele jaar zeer correct bezig ben door alleen maar biologisch vlees te eten!..quote:Op zondag 10 juni 2007 01:11 schreef Bluezz het volgende:
Ik vind eenden/ganzenlever echt zo moeilijk eten
en dat terwijl het juist zo lekker zacht is.quote:Op zondag 10 juni 2007 01:11 schreef Bluezz het volgende:
Ik vind eenden/ganzenlever echt zo moeilijk eten
quote:Op zondag 10 juni 2007 10:37 schreef zoalshetis het volgende:
en dat terwijl het juist zo lekker zacht is.
Daar hebben jullie ooit recensie van geschreven? Indien ja, lijkt het me fantastisch om eens zo te eten.quote:Op zaterdag 9 juni 2007 00:54 schreef golfer het volgende:
Ons volgende sterrenrestaurant is weer een terugkeer bij www.brouwerskolkje.nl in ons eigen dorp.
Staat gepland op 4 augustus.
Haalt het (nog) niet bij de Librije, maar is wel lekker ongedwongen en van uitzonderlijk moleculair kokenkwaliteit.
Nou, zorgen maken. Het is gewoon iets bijzonders. Ik ga begin 2008 vier maanden naar het buitenland, en daarvóór gaan we dus naar de Librije, als "mooie herinnering", zeg maar.quote:Op zondag 10 juni 2007 14:47 schreef tim2308 het volgende:
Doe je toch iets goed als restarant als je begin juni al mensen hebben die zich zorgen maken over het kerstmenu
Begin 2007??quote:Op zondag 10 juni 2007 15:07 schreef hummus het volgende:
[..]
Nou, zorgen maken. Het is gewoon iets bijzonders. Ik ga begin 2007 vier maanden naar het buitenland, en daarvóór gaan we dus naar de Librije, als "mooie herinnering", zeg maar..
Wow, dat is een pracht cadeau!! Veel plezier!!quote:Op zondag 10 juni 2007 13:58 schreef hummus het volgende:
Ik heb een mooi verjaardagscadeau gekregen.
In december, met kerst, gaan we eten bij de Librije. Vriendlief heeft gebeld, we hebben sowieso een plekje, en in november worden we gebeld over het hoe&wat met de kerstdagen.
Gewoon elke maand een beetje geld opzij leggen en reserverenquote:Op zondag 10 juni 2007 22:20 schreef kabouter.muts het volgende:
zou er zoo graag eens eten.....
heb je geen vriendje/lesbische vriendin die je daar graag mee naar toeneemt?quote:Op zondag 10 juni 2007 22:20 schreef kabouter.muts het volgende:
zou er zoo graag eens eten.....
Dat hoop ik ook.quote:Op donderdag 14 juni 2007 22:19 schreef SiGNe het volgende:
Ik hoop alleen dat we niet alleen de verbouwing te zien krijgen maar dat we ook enkele keukengeheimen krijgen te zien.
krijgen wij die geheimen dan ook te zien?quote:
dat kan ik me voorstellen. en je hebt niet van de zenuwen in je vinger gesneden?quote:Op zaterdag 16 juni 2007 08:57 schreef Euc- het volgende:
Nee, je zult heel erg weinig keukengeheimen gaan zien, het gaat vooral over de opbouw van het hele gebeuren. Ze zijn deze week al begonnen met de opnames, eerst bij de gevangenis (het Spinhuis) en donderdag en vrijdag de hele dag bij de Librije. Is best wel stoer hoor, als er zo een mega grote camera je op je vingers staat te kijken
Hahaha nee, zo spannend is het nou ook weer niet, ben al meerdere keren op tv en radio geweest, de kunst is net te doen alsof er geen camera's zijnquote:Op zaterdag 16 juni 2007 09:08 schreef zoalshetis het volgende:
[..]
dat kan ik me voorstellen. en je hebt niet van de zenuwen in je vinger gesneden?
is het zo dat je bij de librije over-all bezig bent of heb jij een specialisme?quote:Op zaterdag 16 juni 2007 09:25 schreef Euc- het volgende:
[..]
Hahaha nee, zo spannend is het nou ook weer niet, ben al meerdere keren op tv en radio geweest, de kunst is net te doen alsof er geen camera's zijn
In de keuken heb je verschillende parti's (afdelingen), bij ons heb je er 6, de pattisserie, de garde (voorgerechten), de entremetier (de groenten), de roti (het vlees), de poissonier (de vis en sauzen, hier staat de chef samen met nog 1 jongen aan) en het office (de gerechten worden in de keuken gedresseerd, en in het office wordt er de laatste hand op gelegd, er komt saus op het gerecht, een laatste blaadje sla, de hapjes worden hier allemaal gemaakt, de amuse etc, het is vooral doorgeven van de gerechten, en zorgen dat elke tafel het goede op zijn bord krijgt, is de zwaarste partie van de Librije). Ik heb eerst een paar maanden op de groenten gestaan, en bij de grote ruil ben ik naar de roti gegaan, naast de sous-chef. Ook sta ik af en toe als degene van het office vrij is in het office.quote:Op zaterdag 16 juni 2007 09:25 schreef zoalshetis het volgende:
[..]
is het zo dat je bij de librije over-all bezig bent of heb jij een specialisme?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |