abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  maandag 2 april 2007 @ 22:27:24 #1
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_47944496
Jonnie Boer zo te zien in NOVA in een item over het volgende:

Met 600 kilo lamsnek, 1100 oranje lollies van eendenlever, 65 koks, 65 obers en 44 sommeliers heeft driesterrenchef Jonnie Boer zondag meer dan duizend Franse gasten in Zuid-Frankrijk het zwijgen opgelegd.

In Limoux, waar de jaarlijkse wijnveiling van de Toques et Clochers werd gehouden, was Jonnie Boer van restaurant de Librije in Zwolle de eerste buitenlandse driesterrenchef die voor dit exclusieve gezelschap een galadiner mocht verzorgen.

Topchefs als Paul Bocuse, Alain Passard en Alain Ducasse gingen hem voor. "Wat ik, Jonnie Paysan, die geen woord Frans spreekt, mag meemaken is natuurlijk geweldig", zei Boer die zijn achternaam in het Frans vertaalde en zich zo aan iedereen voorstelde.

Zaterdag werden Jonnie en Thérèse Boer ontvangen alsof ze God in Frankrijk waren. In het dorpje Alet les Bains was een Hollands dorp ingericht. Fransen konden kennismaken met garnalenkroketjes, haring en gaufrettes de Gouda, ofwel stroopwafels. Een Fransman die de delicatesse proefde, riep 'lekker die kaas'. En de Nederlanders op hun beurt genoten uitbundig van de chardonnaywijnen en de champenoise 'les bulles de Limoux'. Jonnie Boer tegen de avond: "Ik heb geloof ik al drie liter wijn op."

Aan het galadiner ging een enorme organisatie vooraf. Souschef Sidney Schutte was vijf dagen eerder al vertrokken. Zondagochtend werden vanuit Nederland de producten overgevlogen en met koelwagens vanuit Carcassonne naar Limoux gebracht. Spanning ten top. Thérèse Boer: "Voor het eerst vroeg Jonnie aan me of ik een schietgebedje wilde doen dat we dit diner tot een goed einde zouden brengen."

Bevriende collega's als Erik van Loo van restaurant Parkheuvel in Rotterdam, Edwin Kats van het Amstelhotel, Jannis Brevet van Interscaldes in Kruiningen, Lucas Rive van de Bokkedoorns in Overveen en Marc van Gulick van landgoed Lauswolt trokken in plaats van hun smoking hun koksbuis aan om de driesterrenchef te helpen bij het bereiden van onder meer een tartaar van langoustines met schuim, asperge en vanille en lamsnek met pandanrijst, mierikswortel en limoenrasp.

Jannis Brevet had zijn eigen zaak overgelaten aan zijn collega's om "zo'n mooi evenement mee te maken". Dat de Nederlandse collega's niet aan de vriendentafel plaatsnamen maar keihard meewerkten, vonden de Fransen "bijzonder". Erik van Loo: "In Frankrijk zou het ondenkbaar zijn dat topchefs zo intens met elkaar werken zonder hun stempel te drukken."

De driesterrenchef kreeg volgens de rituelen van Toques et Clochers twee rijen wijnstokken in de Limoux aangeboden. Een steen met zijn naam erop werd zondagochtend onthuld door onder andere de Franse driesterrenchef Michel Troisgros die de jaarlijkse wijnveiling 18 jaar geleden in het leven riep. Jonnie Boer vernoemde de wijnstokken naar zijn twee kinderen Jimmie en Isabelle. "En ik krijg koude rillingen dat die steen naast namen als Alain Passard en Paul Bocuse prijkt."

Zondagmiddag kreeg Thérèse Boer het even te kwaad. Haar ogen schoten vol toen de zaal waar de wijnveiling werd gehouden een ovationeel applaus gaf voor hun aanwezigheid. "Het is toch ontroerend dat al die mensen je dit gunnen", aldus Thérèse. Een kwart van de 120 vaatjes 'vin de Limoux' werd door de Nederlandse horeca gekocht. De opbrengst van de veiling is bestemd voor het opknappen van de kerken en klokkentorens van de 41 dorpjes die deze appellation telt.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_47944832
op NOVA nu (en straks in de herhaling)
  maandag 2 april 2007 @ 22:37:45 #3
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_47944954
Best vreemd dat een topkok geen Frans spreekt, zeker als je ziet dat die taal zo'n beetje de basistaal in de keuken is.
Klinkt een beetje als een priester die de Latijnse taal niet machtig is.

Wel mooi om te zien dat wij Hollanders gewoon samen kunnen werken om er een mooie avond van te maken terwijl de Fransen zitten te kiften hoe je een gerecht zou moeten bereiden.
pi_47944960
Staat aan.

[ Bericht 5% gewijzigd door #ANONIEM op 02-04-2007 22:38:07 ]
  maandag 2 april 2007 @ 22:38:47 #5
44201 navvy
Nav voor intimi!
pi_47945004
Thx voor de tip, zal de herhaling even kijken straks. Heb er eens gegeten en 't was niet verkeerd (understatement van het jaar). Die lolly.s
Vroeger had ik een hekel aan trouwfeesten. Elke keer kwamen er ooms en tantes die me een por in de zij gaven en zeiden: "En nu jij hé?". Ze zijn daar mee opgehouden toen ik op begrafenissen hetzelfde ben gaan doen.
pi_47945016
quote:
Op maandag 2 april 2007 22:37 schreef SiGNe het volgende:
Best vreemd dat een topkok geen Frans spreekt, zeker als je ziet dat die taal zo'n beetje de basistaal in de keuken is.
Meer de taal op de kaart dan in de keuken, denk ik?
  maandag 2 april 2007 @ 22:51:37 #7
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_47945528
Onze Trees zag er weer lekker ordi uit, daar in Frankrijk.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_47950168
Ik kijk net de herhaling, maar inderdaad Golfer: wat ziet ze er ordi uit.... echt TREES hehe
Ordi naam
  dinsdag 3 april 2007 @ 01:49:21 #9
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_47950660
quote:
Op dinsdag 3 april 2007 01:12 schreef chowshady het volgende:
Ik kijk net de herhaling, maar inderdaad Golfer: wat ziet ze er ordi uit.... echt TREES hehe
Ordi naam
Tja, Jonnie Paysan klinkt ook al erg ordi, ik zou mezelf ook nooit "Maison dans la campagne" noemen,
Huis in 't veld klinkt een stuk mooier en een achternaam kan je ook niet vertalen, het is tenslotte een eigennaam.
daarbij had ie zich beter Fermier kunnen noemen, da's geen gewone boer maar de eigenaar van het bedrijf, toch een stapje hoger.
  dinsdag 3 april 2007 @ 02:01:06 #10
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_47950781
quote:
Op dinsdag 3 april 2007 01:12 schreef chowshady het volgende:
Ik kijk net de herhaling, maar inderdaad Golfer: wat ziet ze er ordi uit.... echt TREES hehe
Ordi naam
Ze heet Therese, maar na ons bezoek aan de Librije hebben wij besloten haar Trees te noemen.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 3 april 2007 @ 02:16:31 #11
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_47950929
Wat is er met het plan gebeurd om er (weer) eens te gaan eten/meeten?
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  dinsdag 3 april 2007 @ 02:17:44 #12
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_47950936
quote:
Op dinsdag 3 april 2007 02:16 schreef Nembrionic het volgende:
Wat is er met het plan gebeurd om er (weer) eens te gaan eten/meeten?
Dat sluimert nog, afhankelijk van de financiën.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 3 april 2007 @ 10:27:38 #13
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_47954603
quote:
Op dinsdag 3 april 2007 01:49 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Tja, Jonnie Paysan klinkt ook al erg ordi, ik zou mezelf ook nooit "Maison dans la campagne" noemen,
Huis in 't veld klinkt een stuk mooier en een achternaam kan je ook niet vertalen, het is tenslotte een eigennaam.
daarbij had ie zich beter Fermier kunnen noemen, da's geen gewone boer maar de eigenaar van het bedrijf, toch een stapje hoger.
Wat dacht je van Chateau Terroir?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_47954863
quote:
Op dinsdag 3 april 2007 02:17 schreef golfer het volgende:

Dat sluimert nog, afhankelijk van de financiën.
Wat golfer zegt. Ik werd er afgelopen weekend nog naar gevraagd door iemand die ook wel belangstelling had om mee te gaan.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  dinsdag 3 april 2007 @ 10:41:28 #15
108864 rudedeltadude
Rue de la Tude
pi_47954943
vriend van me werkt voor de librije en is in de afgelopen week 2 keer heen en weer naar Limoux gereden om ingrediënten te brengen.
Vervolgens is ie daar ook nog eens het hele weekend geweest om te helpen... de mazzelpik
Op dinsdag 13 maart 2007 15:37 schreef Tha-CheF het volgende:
rudedeltadude, wie heeft nou zo'n nickname !
Op vrijdag 6 maart 2009 00:34 schreef Gabbylicious het volgende:
Rudedeltatoedeloe :W
  dinsdag 3 april 2007 @ 11:31:28 #16
37887 Dauthi
Progressive
pi_47956609
is jonnie dan werkelijk zo goed, om naast passard ducasse bocuse en troisgros, te staan... Dat had eigenlijk niet gedacht. wordt het mss binnenkort maar is tijd om er te gaan eten.
A pound of flesh, to be by him cut off Nearest the merchant's heart. -- Shakespeare :P
pi_47963326
quote:
Op dinsdag 3 april 2007 11:31 schreef Dauthi het volgende:
is jonnie dan werkelijk zo goed, om naast passard ducasse bocuse en troisgros, te staan... Dat had eigenlijk niet gedacht. wordt het mss binnenkort maar is tijd om er te gaan eten.
Ja die is echt van dat niveau
pi_47964366
quote:
Op dinsdag 3 april 2007 11:31 schreef Dauthi het volgende:
is jonnie dan werkelijk zo goed, om naast passard ducasse bocuse en troisgros, te staan... Dat had eigenlijk niet gedacht. wordt het mss binnenkort maar is tijd om er te gaan eten.
Ik heb nog nooit iets van die andere koks gegeten, maar het etentje in De Librije is wel mijn lekkerste etentje ooit geweest. Ook de gastvrijheid was echt opmerkelijk goed.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  dinsdag 3 april 2007 @ 15:07:31 #19
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_47964669
Wat gaaf zeg voor die man
Das vast wel de ultieme droom voor hem
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
pi_47965004
Hij kwam op tv ook weer wat verlegen over, verrast ook, ik vond het toen wij er waren echt een aardige man.
Errug leuk voor hem
Bij Trees weet ik het gewoon niet, ze voelt zo nep
  dinsdag 3 april 2007 @ 18:10:41 #21
108864 rudedeltadude
Rue de la Tude
pi_47972448
quote:
Op dinsdag 3 april 2007 15:15 schreef Bluezz het volgende:

Bij Trees weet ik het gewoon niet, ze voelt zo nep
Trees moet echt een super aardige vrouw zijn, heel vrijgevig en super sociaal.
En absoluut goed voor haar personeel.

Voorbeeldje dan maar?
Zoals eerder in dit topic genoemd, werkt een vriend van me bij de Librije (hij was ook in Nova te zien btw).
Trees heeft een Fiat 500 uit 1968 helemaal laten restaureren, hij is echt supermooi geworden en ze is er superzuinig op. Toen J&T op vakantie gingen, heeft die vriend van de me de hele week in de 500 mogen toeren, omdat hij geen auto heeft. "Pak maar mee wanneer je wil, benzine is ook voor onze rekening."

Erg netjes al zeg ik het zelf ... Zo is niet iedere baas voor zijn personeel...
(voorbeelden zat, maar kon me zo 1,2,3 niks beters bedenken)
Op dinsdag 13 maart 2007 15:37 schreef Tha-CheF het volgende:
rudedeltadude, wie heeft nou zo'n nickname !
Op vrijdag 6 maart 2009 00:34 schreef Gabbylicious het volgende:
Rudedeltatoedeloe :W
pi_47981027
Heb net de video van NOVA gezien. Superleuk voor ze, ze verdienen het!! Trots is
geniet nooit met mate
  woensdag 4 april 2007 @ 00:26:07 #23
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_47989826
quote:
Op dinsdag 3 april 2007 18:10 schreef rudedeltadude het volgende:

[..]

Trees moet echt een super aardige vrouw zijn, heel vrijgevig en super sociaal.
En absoluut goed voor haar personeel.

Voorbeeldje dan maar?
Zoals eerder in dit topic genoemd, werkt een vriend van me bij de Librije (hij was ook in Nova te zien btw).
Trees heeft een Fiat 500 uit 1968 helemaal laten restaureren, hij is echt supermooi geworden en ze is er superzuinig op. Toen J&T op vakantie gingen, heeft die vriend van de me de hele week in de 500 mogen toeren, omdat hij geen auto heeft. "Pak maar mee wanneer je wil, benzine is ook voor onze rekening."

Erg netjes al zeg ik het zelf ... Zo is niet iedere baas voor zijn personeel...
(voorbeelden zat, maar kon me zo 1,2,3 niks beters bedenken)
Doe Sietse maar de groeten voor mij dan
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
  woensdag 4 april 2007 @ 08:09:08 #24
108864 rudedeltadude
Rue de la Tude
pi_47993035
quote:
Op woensdag 4 april 2007 00:26 schreef Euc- het volgende:

[..]

Doe Sietse maar de groeten voor mij dan
wie?

[ Bericht 10% gewijzigd door rudedeltadude op 04-04-2007 08:18:26 ]
Op dinsdag 13 maart 2007 15:37 schreef Tha-CheF het volgende:
rudedeltadude, wie heeft nou zo'n nickname !
Op vrijdag 6 maart 2009 00:34 schreef Gabbylicious het volgende:
Rudedeltatoedeloe :W
  woensdag 4 april 2007 @ 08:36:42 #25
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_47993369
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  woensdag 4 april 2007 @ 17:45:54 #26
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_48011770
quote:
Op woensdag 4 april 2007 08:09 schreef rudedeltadude het volgende:

[..]

wie?
Nou, je zegt dat een vriend van je 2 keer voor de Librije op en neer is gereden naar Limoux, de enige die 2 keer gereden heeft is Sietse, 1 keer samen met Gerrit en 1 keer met Hidde. Die keer met Gerrit was trouwens naar Avignon, naar de cateringkeuken waar een deel van de voorbereidingen werden gemaakt.
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
  woensdag 4 april 2007 @ 23:22:02 #27
108864 rudedeltadude
Rue de la Tude
pi_48026190
ok euc... je wint...
werk je bij de librije ofzo?
Op dinsdag 13 maart 2007 15:37 schreef Tha-CheF het volgende:
rudedeltadude, wie heeft nou zo'n nickname !
Op vrijdag 6 maart 2009 00:34 schreef Gabbylicious het volgende:
Rudedeltatoedeloe :W
  woensdag 4 april 2007 @ 23:22:33 #28
108864 rudedeltadude
Rue de la Tude
pi_48026205
of ben jij (sorry, u) Jonnie? (Sorry, meneer Boer)
Op dinsdag 13 maart 2007 15:37 schreef Tha-CheF het volgende:
rudedeltadude, wie heeft nou zo'n nickname !
Op vrijdag 6 maart 2009 00:34 schreef Gabbylicious het volgende:
Rudedeltatoedeloe :W
  woensdag 4 april 2007 @ 23:38:39 #29
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_48026798
quote:
Op woensdag 4 april 2007 23:22 schreef rudedeltadude het volgende:
ok euc... je wint...
werk je bij de librije ofzo?
Euc- werkt inderdaad bij de Librije en nee, hij is geen Jonnie.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  woensdag 4 april 2007 @ 23:39:44 #30
108864 rudedeltadude
Rue de la Tude
pi_48026836
Euc-, wat doe je daar?
Op dinsdag 13 maart 2007 15:37 schreef Tha-CheF het volgende:
rudedeltadude, wie heeft nou zo'n nickname !
Op vrijdag 6 maart 2009 00:34 schreef Gabbylicious het volgende:
Rudedeltatoedeloe :W
  woensdag 4 april 2007 @ 23:40:05 #31
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_48026848
quote:
Op woensdag 4 april 2007 23:22 schreef rudedeltadude het volgende:
ok euc... je wint...
werk je bij de librije ofzo?
Bedoel je daarmee te zeggen dat je uit je nek kletst? Ik snap 'm niet meer
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  woensdag 4 april 2007 @ 23:45:17 #32
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_48027052
quote:
Op woensdag 4 april 2007 23:39 schreef rudedeltadude het volgende:
Euc-, wat doe je daar?
Kijk eens in z'n profiel? Misschien dat je het dan wel ziet.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_48037497
En de kelners en andere koks waren Frans? Hoe kregen ze het voor elkaar? Werden die borden een beetje vloeiend ingezet en uitgehaald? Ik zie een franse traiteur organisateur de reception nog niet doen wat Martinair Partyservice hier bijna moeiteloos doet... Toch grappig dat een drankenkelner hier bij dinnrshows, daar sommelier wordt genoemd

De link naar Nova: http://www.uitzendinggemist.nl/index.php/aflevering?aflID=4337251&md5=0ffc72a585a3bff52a19eb137577a601

Haha ik heb de uitzending gezien. Waarom verbaast me dit niet? , "De Franse traiteur (...) is laat". Wie was trouwens die traiteur? Lenotre? Potel&Chabot?

[ Bericht 16% gewijzigd door tim2308 op 05-04-2007 13:16:47 ]
De wijze houdt zich op de achtergrond, in werkelijkheid staat hij vooraan
  donderdag 5 april 2007 @ 16:45:39 #34
167723 sanni
Acima de seu
pi_48047737
Zag wat op tv van de week. Helemaal geweldig wat die man heeft gepresteerd in zo een korte tijd.
  vrijdag 6 april 2007 @ 01:52:05 #35
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_48067133


[ Bericht 100% gewijzigd door Euc- op 06-04-2007 02:05:48 ]
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
pi_48158971
Voor alle Jonnie-fans: er is een paar weken een boek verschenen: 'Het fijne van vlees', over het beste vlees en het beste eten. Met recepten van Jonnie, Sergio Herman, Cees Helder, Erik van der Loo en nog wat andere topchefs, en met heel veel mooie foto's.
Dus, wie zin heeft om Jonnies recept voor kalfhals, zwezerik, nier en tong met Raalter asperges en Zwolse mosterd uit te proberen: spoedt u naar de boekwinkel! En daarna naar de kookwinkel! Jonnie gebruikt namelijk tools die ik niet in de keuken heb liggen
  donderdag 12 april 2007 @ 01:37:29 #37
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_48242246
quote:
Op maandag 9 april 2007 21:58 schreef ColdFeet het volgende:
Voor alle Jonnie-fans: er is een paar weken een boek verschenen: 'Het fijne van vlees', over het beste vlees en het beste eten. Met recepten van Jonnie, Sergio Herman, Cees Helder, Erik van der Loo en nog wat andere topchefs, en met heel veel mooie foto's.
Dus, wie zin heeft om Jonnies recept voor kalfhals, zwezerik, nier en tong met Raalter asperges en Zwolse mosterd uit te proberen: spoedt u naar de boekwinkel! En daarna naar de kookwinkel! Jonnie gebruikt namelijk tools die ik niet in de keuken heb liggen
Wat voor "tools" dan? Voor alles is wel een oplossing (meestal dan )

Heb het boek wel zien liggen bij ons in de keuken, maar nog geen tijd gehad om het fatsoenlijk door te bladeren
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
pi_48253533
Euc-, herinner je nog de naam van de cateraar?
De wijze houdt zich op de achtergrond, in werkelijkheid staat hij vooraan
pi_49977718
En hier is de voorpret al weer begonnen!
7 juni ga ik weer voor mijn (twee maal per jaar) feestje: eten bij de Librije. Ben weer zeer benieuwd naar wat we nu weer voorgschoteld krijgen. We verheugen osn weer zeer. Zal uiteraard weer zo snel mogelijk menu en verslag posten!
geniet nooit met mate
pi_49978322
Oh wat lekker, wat leuk, geniet ervan, dan genieten wij weer van je verslag
pi_49979187
Ja, heerlijk weer. De voorpret..gewoon alles. Wij hebben ook heel erg genoten van jullie verslag van die memorabele 14 juli. Was echt top!!
geniet nooit met mate
pi_49984588
quote:
Op woensdag 4 april 2007 23:40 schreef Nembrionic het volgende:

[..]

Bedoel je daarmee te zeggen dat je uit je nek kletst? Ik snap 'm niet meer
Idd, die gast zit em hard te spacen
Op donderdag 22 juli 2010 01:22 schreef xmamacitax het volgende:
mijn nederlands is 1000 x beter dan de joune
pi_50252173
Gisteren weer geweest!!
Van begin tot het einde weer een feest! Jammer genoeg hebben we dit keer geen menukaart mee gekregen, dus ik moet temidden van alle smaaksensaties maar uit mijn geheugen putten (en dat na het wijn arrangement en gewoon werken vandaag).
Amuses waren; een ijsje van ansjovis, iets met zwarte kroepoek; aarbei met peper, krokante pinda met piitige augurk, de lolly en de krokante tomatenrisotto. Dit konden we buiten genieten (voor ons de eerste keer). Bernhard was er ook, zonder bril! En vrolijk als altijd. Hij wist zich de 14e juli nog heel goed te herinneren als een bonte avond!
Daarna naar binnen: een half eierdopje dat rechtop bleef staan in zeezout, met aspergesoep met basilicum, daarna een langoustine met twee pate's van mango ernaast, daarna iets met vis; twee bolletjes ganzenlever omrolt met paling en daarbij een eendenlever soepje (de topper van de avond, dat soepje!), daarna kablejauw met asperges met een ruime saus. Dat was heel gaaf. Het kwam op een "hoog" bord met vergietgaatjes erin. Nou ja, kan dachten wij. Toen we het op hadden haalde de zwarte brigade het bord weg, en daaronder verscheen een soep!! Echt heel leuk!
Als hoofd gerecht twee lamsbereidingen. Een had heel veel uren gegaard en leek wel draadjesvlees....
Daarna toetjes en kaas. Het was het weer allemaal waard, echt super.
Een lid van de bediening had het nog over jullie foto's; of ik die gezien had....! Bien sur!
Enne....Euc werkt er niet meer!
Tot slot, ze hebben een goedkopere versie van De Librije geopend, Koperen Kees. Stond eergisteren in De Telegraaf, en daar hebben we het nog met Therese over gehad.
Het was het weer helemaal waard. Voor mensen die twijfelen over gaan of niet; doen! Vooral de ongedwongen sfeer bevalt ons zo. Een paar jaar geleden was ik met mijn man in Villa Lorainne in Brussel ( Toen 3 sterern, nu 1 Michelinster). Het was daar bloedheet, mijn man wilde zijn colbertje uitdoen; maar dat mocht niet!! Dat gebeurt in Zwolle mooi niet! Het was weer super (vraag met wel af waar Euc gebleven is, maar ja).
Korrtom, weer top, minder kan ik er niet van maken!!
geniet nooit met mate
  vrijdag 8 juni 2007 @ 21:06:26 #44
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_50252445
Het water staat me alweer in de mond, gimme.shelter.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_50253898
Wat een heerlijk en leuk verslag, dankjewel
Dat we nog zoveel indruk hebben gemaakt
En die ongedwongen sfeer is heerlijk!

[ Bericht 18% gewijzigd door Blues op 09-06-2007 01:55:26 ]
pi_50259217
Ik ben nooit in de Librije geweest, maar wel laatst in 't River Café in London waar het ook erg ongedwongen was in vergelijking met andere restaurant die met Michelin-sterren bekroond waren: het personeel had zelfs geen uniform iets wat ik volgens mij nog nooit gezien heb in zo'n restaurant.

Over een maand ga ik in Spanje uit eten in Arzak wat volgens de VK ook redelijk ongedwongen is:
" De bediening wordt gedaan door middelbare dames in grijze schorten. Het publiek is gemengd, maar vooral ni´et chic. Stropdassen zijn een zeldzaamheid. Er wordt hardop gelachen, gepraat en gerookt. Arzak is het meest relaxte driesterrenrestaurant van de wereld."

Dat roken vind ik niet zo'n succes trouwens. Maar ik ben blij dat ik nooit zoiets heb meegemaakt als in Villa Lorainne.
  zaterdag 9 juni 2007 @ 00:54:03 #47
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_50259342
Ons volgende sterrenrestaurant is weer een terugkeer bij www.brouwerskolkje.nl in ons eigen dorp.
Staat gepland op 4 augustus.
Haalt het (nog) niet bij de Librije, maar is wel lekker ongedwongen en van uitzonderlijk moleculair kokenkwaliteit.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zaterdag 9 juni 2007 @ 00:56:59 #48
68638 Zwansen
He is so good it is scary...
pi_50259403
Is dat serieus dat je in sommige sterrenrestaurants niet je jasje uit mag doen?
  zaterdag 9 juni 2007 @ 00:59:47 #49
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_50259468
quote:
Op zaterdag 9 juni 2007 00:56 schreef Zwansen het volgende:
Is dat serieus dat je in sommige sterrenrestaurants niet je jasje uit mag doen?
Ik heb het nog nooit meegemaakt.
Heb echt in verschillende 1,2- en 3 sterren restaurants gegeten en ik doe eigenlijk nooit zelfs een jasje/dasje aan.
Ben nooit geweigerd of heb nooit opmerkingen er over gehad.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zaterdag 9 juni 2007 @ 01:53:09 #50
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_50260435
Ik werk er niet meer???!!!

Ik was er gisteravond gewoon hoor, om precies te zijn heb ik jouw leversoepje zelfs gemaakt! (zit overigens nog een gelei van mac vin in samen met wat venkeltjes (Ik sta tegenwoordig op de roti, de vleeskant)

Die lam die je hebt gehad was lamsnek, die is eerst 48 uur gepekeld, daarna ongeveer 12 uur gegaard in olie ergens tussen de 85 en de 90 graden, daarna snij je er van die blokjes van, doe je hem lakken met vleesjus en warmmaken in de oven, waarna je er kerrycroutons en limoenrasp overheen doet

Daarnaast had je lamsfilet, die wordt eerst 20 minuten in een warmwaterbad van 60 graden gegaard, waarna hij teruggekoeld wordt, dan gaat ie op de bbq en daarna in een la die op een constante temperatuur van 55 graden staat, hierdoor krijg je supermooi vlees. Daar zit verder nog pandanschuim, zoetzure komkommer en alginaat van mierikswortel bij.

Als dessert zul je waarschijnlijk wel die terrine van mango en yoghurt hebben gehad, met granitee van lichee en gin en daarnaast passieschuim met mascarpone met koffiereductie

Mocht je verder vragen hebben over je menu ofzo moet je het maar zeggen, zal ze proberen te beantworden

Ben overigens wel heel benieuwd wie heeft gezegd dat ik er niet meer werk! En welke naam je hebt genoemd, Euc- zal ze idd niet veel zeggen..
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
pi_50260453


Werkt Euc er nog? Ik zag Jonnie vorig jaar al wazig kijken bij mijn vraag

Wat is alginaat?
  zaterdag 9 juni 2007 @ 01:56:20 #52
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_50260467
quote:
Op zaterdag 9 juni 2007 01:54 schreef Bluezz het volgende:


Werkt Euc er nog? Ik zag Jonnie vorig jaar al wazig kijken bij mijn vraag
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
  zaterdag 9 juni 2007 @ 01:58:01 #53
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_50260494
Gimme.shelter, waren jullie met zn tweeen en komen jullie toevallig uit de buurt van Rotterdam? (Meen ik me te herrineren) Volgensmij heb ik jullie wel op de gastenlijst zien staan
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
  zaterdag 9 juni 2007 @ 01:58:30 #54
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_50260502
Way to go, -Eucje.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zaterdag 9 juni 2007 @ 02:01:51 #55
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_50260544
Waren jullie ook in de keuken geweest? Dan hebben jullie Chris Zegers ook vast wel gezien
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
pi_50261944
quote:
Op zaterdag 9 juni 2007 01:58 schreef Euc- het volgende:
Gimme.shelter, waren jullie met zn tweeen en komen jullie toevallig uit de buurt van Rotterdam? (Meen ik me te herrineren) Volgensmij heb ik jullie wel op de gastenlijst zien staan
Wel met zijn 2en maar uit Amsterdam, en we zaten boven. Heb de ober een briefje gegeven voor Euc van het FOK forum...en toen kreeg ik te horen dat je er niet meer werkte. Anders had ik je graag de hand geschud!
dat was de einige teleurstelling van de avond! Maar goed dat je er nog werkt!! Volgende keer beter dan maar.....
geniet nooit met mate
pi_50262426
quote:
Op zaterdag 9 juni 2007 00:56 schreef Zwansen het volgende:
Is dat serieus dat je in sommige sterrenrestaurants niet je jasje uit mag doen?
Blijkbaar heerst er bij sommigen een strenge dress-code.
  zaterdag 9 juni 2007 @ 10:11:42 #58
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_50262780
quote:
Op zaterdag 9 juni 2007 08:09 schreef gimme.shelter het volgende:

[..]

Wel met zijn 2en maar uit Amsterdam, en we zaten boven. Heb de ober een briefje gegeven voor Euc van het FOK forum...en toen kreeg ik te horen dat je er niet meer werkte. Anders had ik je graag de hand geschud!
dat was de einige teleurstelling van de avond! Maar goed dat je er nog werkt!! Volgende keer beter dan maar.....
Tuurlijk kennen ze geen euc Als je Robert had gezegd..

Achja, volgende keer beter

Je weet zeker niet de naam van die ober?
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
pi_50265215
Ik keek al even verbaast van het "Euc werkt er niet meer" Maar ik kan me voorstellen dat ze hem niet onder de naam "Euc" kennen. Met Isabeau kom je op mijn werk ook niet ver

Maar eh, lieve medefokkertjes (met name zus en zwager), gaan we nog een keer! Ik krijg zo'n zin na het lezen van zo'n verslag
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  zaterdag 9 juni 2007 @ 12:36:53 #60
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_50265527
ik moet ook snel weer eens gaan.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_50266027
quote:
Op zaterdag 9 juni 2007 10:11 schreef Euc- het volgende:

[..]

Tuurlijk kennen ze geen euc Als je Robert had gezegd..

Achja, volgende keer beter

Je weet zeker niet de naam van die ober?
Ik heb een briefje aan een ober gegeven (jong, vrolijk ventje, bruin haar) met daarop als tekst (weet de letterlijke tekst niet meer): Voor degene die onder de naam Euc op Fok post, Gimme Shelter zit boven... Ik had verwacht dat het daarmee wel goed zou komen....
Maar nog geen minuut later stond Therese al naast onze tafel en ze zei van "die werkt hier niet meer" en ik hoorde ook nog iets van "sinds hij dat heeft gedaan"...dus dat was nogal verwarrend voor me. Ik dacht:WTF is hier nou weer aan de hand!
Nou ja, gelukkig werk je ernog, dat is het belangrijkste!
Ik heb Chris Zeegers buiten zien zitten. Wat ik leuker vond was dat de legendarische Gijs van Lennep (autocoureur) er ook bij zat!!
geniet nooit met mate
pi_50266130
Btw. we gaan 8 november weer!
geniet nooit met mate
pi_50266164
Hey euc, waar blijven je restaurantrecensies nou?
  zaterdag 9 juni 2007 @ 15:46:14 #64
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_50271106
quote:
Op zaterdag 9 juni 2007 12:55 schreef gimme.shelter het volgende:

[..]

Ik heb een briefje aan een ober gegeven (jong, vrolijk ventje, bruin haar) met daarop als tekst (weet de letterlijke tekst niet meer): Voor degene die onder de naam Euc op Fok post, Gimme Shelter zit boven... Ik had verwacht dat het daarmee wel goed zou komen....
Maar nog geen minuut later stond Therese al naast onze tafel en ze zei van "die werkt hier niet meer" en ik hoorde ook nog iets van "sinds hij dat heeft gedaan"...dus dat was nogal verwarrend voor me. Ik dacht:WTF is hier nou weer aan de hand!
Nou ja, gelukkig werk je ernog, dat is het belangrijkste!
Ik heb Chris Zeegers buiten zien zitten. Wat ik leuker vond was dat de legendarische Gijs van Lennep (autocoureur) er ook bij zat!!
euc jongen, met je handjes in de fooienpot gezeten?
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_50271489
quote:
Op zaterdag 9 juni 2007 12:22 schreef Isabeau het volgende:
Ik keek al even verbaast van het "Euc werkt er niet meer" Maar ik kan me voorstellen dat ze hem niet onder de naam "Euc" kennen. Met Isabeau kom je op mijn werk ook niet ver

Maar eh, lieve medefokkertjes (met name zus en zwager), gaan we nog een keer! Ik krijg zo'n zin na het lezen van zo'n verslag
maar.... we gaan 4 aug. eerst naar het www.brouwerskolkje.nl dan weer doorsparen en dan mss weer Librije!
pi_50272782
Lijkt me ook erg leuk daar! Goed besteed spaargeld!
geniet nooit met mate
pi_50273315
quote:
Op zaterdag 9 juni 2007 16:49 schreef gimme.shelter het volgende:
Lijkt me ook erg leuk daar! Goed besteed spaargeld!
We zijn er al eens geweest, nu gaan we met vrienden.
Het is piepklein, een oud pannenkoekenhuisje, maar hoe Moshik dat doet, en het aan tafel komt vertellen hoe je het moet eten, het is een ervaring op zich
pi_50273381
quote:
Op zaterdag 9 juni 2007 16:00 schreef Bluezz het volgende:

[..]

maar.... we gaan 4 aug. eerst naar het www.brouwerskolkje.nl dan weer doorsparen en dan mss weer Librije!
Ze schrijven er de prijzen voluit!
I make it a thing, to glance in window panes and look pleased with myself.
  zaterdag 9 juni 2007 @ 18:06:12 #69
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_50274988
Abas?
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
pi_50275493
26 juni nadert met rasse schreden... heb er nu al zin in, zeker naar zo'n recensie!
"De dwaling is de moeder van het inzicht."
"Intelligentie gaat niet om wat je weet maar om wat je doet met wat je weet."
"If you think education is expensive, try ignorance"
LinkedIn profiel
pi_50275522
Wow Bluezz, ik benijd je. 't Lijkt me ontzettend leuk om eens bij Moshik Roth te gaan eten. Ik las o.m. over hem in dat boek 'het fijne van vlees', hij zei (als antwoord op hoe hij nou bij deze stijl kwam) dat 'ie vroeger altijd al goed was in natuur- en scheikunde. Dat vond ik zo grappig!
pi_50281569
quote:
Op zaterdag 9 juni 2007 18:06 schreef Euc- het volgende:
Abas?


[ Bericht 35% gewijzigd door gimme.shelter op 10-06-2007 08:07:43 ]
geniet nooit met mate
pi_50282022
quote:
Op zaterdag 9 juni 2007 01:53 schreef Euc- het volgende:
Ik werk er niet meer???!!!

Ik was er gisteravond gewoon hoor, om precies te zijn heb ik jouw leversoepje zelfs gemaakt! (zit overigens nog een gelei van mac vin in samen met wat venkeltjes (Ik sta tegenwoordig op de roti, de vleeskant)

Die lam die je hebt gehad was lamsnek, die is eerst 48 uur gepekeld, daarna ongeveer 12 uur gegaard in olie ergens tussen de 85 en de 90 graden, daarna snij je er van die blokjes van, doe je hem lakken met vleesjus en warmmaken in de oven, waarna je er kerrycroutons en limoenrasp overheen doet

Daarnaast had je lamsfilet, die wordt eerst 20 minuten in een warmwaterbad van 60 graden gegaard, waarna hij teruggekoeld wordt, dan gaat ie op de bbq en daarna in een la die op een constante temperatuur van 55 graden staat, hierdoor krijg je supermooi vlees. Daar zit verder nog pandanschuim, zoetzure komkommer en alginaat van mierikswortel bij.

Als dessert zul je waarschijnlijk wel die terrine van mango en yoghurt hebben gehad, met granitee van lichee en gin en daarnaast passieschuim met mascarpone met koffiereductie

Mocht je verder vragen hebben over je menu ofzo moet je het maar zeggen, zal ze proberen te beantworden

Ben overigens wel heel benieuwd wie heeft gezegd dat ik er niet meer werk! En welke naam je hebt genoemd, Euc- zal ze idd niet veel zeggen..
En nog mijn supercomplimenten hiervoor!! Zo ultiem lekker!!
Vanavond belde Abas jr., hij gaat 8 november a.s. voor de 2e keer mee, en is helemaal blij! Het joch heeft maar mazzel!
geniet nooit met mate
  zondag 10 juni 2007 @ 00:34:16 #74
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_50286822
quote:
Op zaterdag 9 juni 2007 21:40 schreef gimme.shelter het volgende:

[..]

Klopt!!! Ik heet Van Zijst, maar mijn man Abas. Ik dacht dat het niet zo moeilijk zou zijn; de combinatie Fok en Euc zal toch niet veel voorkomen bij het personeel van De Librije...maar ik had het fout, kennelijk echt jammer!
Komt ook niet voor, maar het motto: "Sommige dingen kun je beter voor je houden" pas ik veelvuldig toe
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
  zondag 10 juni 2007 @ 00:35:15 #75
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_50286836
Die leversoep overigens: 1,5 l bouillon op 850 gr ganzenlever, met de staafmixer doorelkaar, op smaak brengen und fertig
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')