en een deksels hebt op er op te doen zodat het kan stovenquote:Op donderdag 14 december 2006 11:15 schreef kahaarin het volgende:
[..]
Een kookpan met een dikke bodem kan ook, als je het vlees eerst aanbraad in een koekepan, het maakt eigenlijk niet zoveel uit als je het maar rust en tijd gunt.
Daar ga ik van uit bij een kookpan.quote:Op donderdag 14 december 2006 19:15 schreef Martijn_77 het volgende:
[..]
en een deksels hebt op er op te doen zodat het kan stoven
Oeh, ook alweer zo lekker, ik geloof alleen dat mijn een beetje is overvoerd met stoofpotjes de laatste tijd....quote:Op donderdag 14 december 2006 22:56 schreef Cybersailor het volgende:
Vandaag ook heerlijk gesmikkeld:
Ingrediënten:
900 g riblappen
bakje magere spekreepjes
1 runderschenkel met been
1 pot vleesfond of 350 ml bouillon
2 uien
1 winterpeen
1 potje zilveruitjes
2 laurierblaadjes
2 takjes rozemarijn
5 takjes tijm
1 teentje knoflook, gepeld en geplet
1-2 gedroogde chilipepertjes
1 bakjes champignons (a 175 g)
450 gram krieltjes
3/4 fles rode wijn
Spekjes aanbraden, uit de pan halen, in het spekvet de in stukken gesneden riblappen aanbraden, ook uit de pan halen, in deze pan de in stukken gesneden peen en ui aanbraden. Dan wijn erbij doen, vleesfond erbij, riblappen erbij, schenkel erbij, zilveruitjes afspoelen en erbij doen, laurierblaadjes erbij, rozemarijn en tijm samen gebonden erbij, knoflook ook, chilipepertjes erin verkruimelen. Uurtje laten pruttelen, spekjes erbij doen, uurtje laten pruttelen, champignons erbij, samen met de krieltjes, half uurtje laten pruttelen. Schenkel eruit, vlees eraf snijden en er weer bij doen, kruidentakjes eruit, net zoals de laurierblaadjes en de knoflook, eten maar!
Een beetje van de allerhande en een beetje van mezelf, was heerlijk en de vriezer zit weer vol
Mijn slager biedt het wel aan, maar tegen een belachelijke prijs. De lokale allochtoon is een goede bron. Vooral bij Marokkaanse slagers is het lamsvlees van prima kwaliteit, zo heb ik gemerkt.quote:Op woensdag 13 december 2006 23:41 schreef Killer_Mom het volgende:
[..]
lamsvlees zie ik eigenlijk nooit in de winkelsupermarkt. wel de bekende coteletjes, voor stoofpotjes neem ik rund of paardevlees. deze week ga ik ... Kom bij Bij Achmed !!!!!!!!!...... die verkopen t wel. Heistraat, turkse slager, als die al niet weg is.
Turkse slager idd, een gewone slager heeft vaak geen gewoon lamsstoofvlees en de delicatessenslager is me iets te duur.quote:Op vrijdag 15 december 2006 13:42 schreef Dwersdriever het volgende:
[..]
Mijn slager biedt het wel aan, maar tegen een belachelijke prijs. De lokale allochtoon is een goede bron. Vooral bij Marokkaanse slagers is het lamsvlees van prima kwaliteit, zo heb ik gemerkt.
Er zit inderdaad een enorm verschil tussen schapenvlees en lamsvlees. Ik werk ook wel met schaap, maar dat zet ik eerst langere tijd in de marinade voordat ik ermee aan de slag ga.
Wij hebben er wel een kookboek voor!quote:Op vrijdag 15 december 2006 15:15 schreef Lolbroek... het volgende:
Ik heb een ander topic geopend over een slow cooker, een apparaat waar stoofpotjes nog malser en lekkerder in zouden worden. Omdat de échte liefhebbers van stoofjes hier zitten, vraag ik hier ook nog maar een keer of iemand ervaring heeft met zo'n apparaat....?
In een vleesfolder die ik bij de slager mee had genomen stond dat ding er ook in met receptjes.quote:Op vrijdag 15 december 2006 15:15 schreef Lolbroek... het volgende:
Ik heb een ander topic geopend over een slow cooker, een apparaat waar stoofpotjes nog malser en lekkerder in zouden worden. Omdat de échte liefhebbers van stoofjes hier zitten, vraag ik hier ook nog maar een keer of iemand ervaring heeft met zo'n apparaat....?
Toen ik dit topic eenmaal had gevonden moest ik ook een stoofpot maken. Bovenstaande van Dude staat nu te pruttelen. Het ruikt iig al vreselijk ..... lekker.quote:Op maandag 13 november 2006 16:47 schreef Duderinnetje het volgende:
Zelf heb ik een stoofpottenrepertoire van 1 stuks. Beschamend schamel voor zo'n stoofpotoervrouw als ik, dat realiseer ik mij terdege. Dus: post allen uw recept!
Het mijne:
Veel Vlees (runderlappen od.), in grote stukken
Twee uien, in grote stukken
Twee tenen knoflook, doormidden
1 forse winterwortel
1 courgette
Tijm, selderij, peterselie
Mosterd, een paar eetlepels
Twee flesjes bier (oud bruin, Duvel, wat je wilt)
Suiker, een paar eetlepels
Een scheut azijn
Laurier, acht blaadjes
Kruidnagelen, drie stuks
Paar jeneverbessen
Kleine aardappeltjes
Peper uit de molen
Zout
Vlees kort aanbraden, en voldoende bier toevoegen. Uien, knoflook, alle kruiden, mosterd, suiker en azijn erbij en de boel een uur laten sudderen (op een echte sudderpit/in de oven). Dan de schijven wortel toevoegen en evt. nog wat bier erbij doen. Na weer een uur schijven courgette erbij doen. Ten slotte de aardappeltjes op de stoofpot leggen en het geheel nog twintig minuten tot een half uur door laten garen. Eet smakelijk
Erg lekker gegeten... Zo ook UIO_AMS die voor de gelegenheid 2,5 uur in de auto heen en 3 uur in de trein terug gezeten heeftquote:Vlaamse Stoofpotje
Hoofdgerecht, 4 Personen
Bereidingstijd: 140 Minuten
Ingredienten500 gram magere runder(stoof)lapjes 2 grote, in halve ringen gesneden, rode uien 80 gram boter of margarine 1 flesje bokbier 2 laurierblaadjes 2 kruidnagels sap van 1 citroen, 2 plaken ontbijtkoek of kruidkoek van 1 cm 4 fijngehakte gemberbolletjes 1 eetlepel gemberpoeder (djahe) zout peper bloem
Bereidingswijze
Zout, peper en bebloem de stooflapjes en bak ze vervolgens in de hete boter aan weerzijde bruin. Neem ze uit de pan. Fruit in de overgebleven boter vervolgens kort de uien en voeg dan het bier, de laurierblaadjes, kruidnagel gemberpoeder, gemberbolletjes en het citroensap toe. Breng dit aan de kook en doe de stooflapjes terug in de pan. Stoof het geheel op een laag vuur met een gesloten deksel in ongeveer 2 uur. Voeg na ongeveer 1½ uur stoven de in blokjes gesneden ontbijtkoek toe.
Leuk idee! Nog wel wat stoofideetjes heeft...quote:Op dinsdag 26 december 2006 22:56 schreef Duderinnetje het volgende:
Moeten we niet een stoofpotten-meet?
Met een stoofpotten-proeverij? - Maar dan zonder uitspugen!
Lijkt me wel geinig. allemaal een pannetje mee en dan rechauds op tafel en proeven maarquote:Op dinsdag 26 december 2006 22:58 schreef Sjeen het volgende:
[..]
Leuk idee! Nog wel wat stoofideetjes heeft...
Ik ben voor!!!!quote:Op dinsdag 26 december 2006 22:56 schreef Duderinnetje het volgende:
Moeten we niet een stoofpotten-meet?
Met een stoofpottenproeverij? - Maar dan zonder uitspugen!!
En een stoofpottenschortverkiezing?
En een verkiezing van de stoofpot-most-likely- to-cause-big-hangtits???
Dat is dan niet gelukt, maar het was wel heerlijk. Iets te weinig zout en peper gebruikt. Maar dat heb ik er al bij geschrevenquote:Op dinsdag 26 december 2006 18:26 schreef Bluezz het volgende:
Graag mét foto's
Dan wil ik nog wel een paar keer oefenen hoorquote:Op dinsdag 26 december 2006 22:58 schreef Duderinnetje het volgende:
[..]
Lijkt me wel geinig. allemaal een pannetje mee en dan rechauds op tafel en proeven maar
quote:Op dinsdag 26 december 2006 23:03 schreef SeaOfLove het volgende:
[..]
Ik ben voor!!!!
En ik nodig iedereen bij mij uit. Heb 2 eettafels dus dat moet lukken
haha goeie recepten en deze quote van Duderinnetje is iets voor mn sigquote:Op maandag 13 november 2006 18:06 schreef Duderinnetje het volgende:
[..]
Als ik er maar dikke hangborsten van wil hebben, is het goed
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |