abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  Moderator vrijdag 29 september 2006 @ 08:36:21 #151
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_42224200
Gisteren de tacomix gemaakt, tiiiiikje te veel cayennepeper Verder erg lekker: veel lekkerder dan uit een zakje!
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_42416491
ik heb de kip madras gemaakt, echt heerlijk en ik vind het heel leuk om te kunnen zeggen dat ik echt alles zelf gemaakt heb. Geweldig recept.!!!!!!!!!
Je bent nooit te oud om te leren....toch?
pi_42416852
Goed topic! Ik heb zo'n hekel aan dat voer uit die pakjes
pi_42417066
Echt niemand de bobotie?
pi_42417134
quote:
Op vrijdag 6 oktober 2006 11:03 schreef _Arual_ het volgende:
Echt niemand de bobotie?
Ik heb het wel eens zelf gemaakt, was erg lekker. Ik zal even kijken of ik het recept voor je kan vinden.
pi_42417704
Bobotie

Ingrediënten:
- 2 sneetjes oud witbrood zonder korst
- 2 dl melk
- 1 grote ui
- 2 knoflookteentjes
- 2 appels (granny)
- 4 gedroogde abrikozen-
- 2 el olie
- 400 gr lams- of rundergehakt
- 1,5 el chilipoeder
- zout
- cayennepeper
- 50 gr geschaafde amandelen
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 3 eieren
- 1/8 L slagroom
- 1 tl koenjit
- 100 gram geraspte belegen kaas

Stap 1: snij brood klein en laat het ong 20 min weken in de melk

Stap 2: pel en snipper de ui en knoflook, schil en rasp de appels, snij de arikozen klein.

Stap3: Verhit olie in de pan, ui en knof ong 3 min fruiten. Gehakt toevoegen en rul bakken. Chilipoeder, cayennepeper en zout erbij. Dan de amandelen, abrikoos, appel en tompuree er door.

Stap 4: Brood uitknijpen en erdoor doen. Mengsel gelijkmatig verdelen in de ovenschaal, bovenkant gladstrijken.

Stap 5: Klop eieren met slagroom en koenjit los. Giet het mengsel over het gehakt. Geraspte kaas er over.

Stap 6: Ong. 45 min op 180.


Eet smakelijk!
pi_42417883
quote:
Op vrijdag 6 oktober 2006 11:25 schreef FloggingMolly het volgende:
Bobotie
...
  Moderator / Redactie Sport maandag 9 oktober 2006 @ 21:45:13 #158
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_42525708
bobotie is lekker
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  dinsdag 17 oktober 2006 @ 09:53:52 #159
152266 Poedel
Je Doet Het Verkeerd Sukkel!!!
pi_42733475
Vers is altijd lekkerder! Dat geldt dus ook voor de Knorr Wereldgerechten die het altijd af zullen leggen tegen de traditioneel bereide gerechten. Het is meer het gemak denk ik waardoor mensen er meer geld voor over hebben.
Zelf heb ik er weinig problemen mee, maar ik vond die Fornello (die Portugese variant) te walgelijk voor woorden.
Persoonlijk kan ik van Knorr de burrito's, taco's, moussaka, lasagnette en die Argentijnse wel waarderen.
"..Wat Moet Je Niet Doen Voor Een Stoplicht?..
..De Tv In Elkaar Trappen En Kletspraat Verkopen Aan De Postbode!!.."
pi_42742007
Op zich vind ik het ook altijd wel te eten maar dat is denk ik gewoon door dat ik de echte gerechten niet ken. Nu las ik in de nieuwe revu van flink wat weken geleden dat die kale kok (wind toch) echt elk knorr gerecht een vette onvoldoende gaf.
  zaterdag 21 oktober 2006 @ 13:43:42 #161
160419 Zij-en-Hij
Je Doet Het Verkeerd Sukkel!!!
pi_42861442
quote:
Op dinsdag 17 oktober 2006 09:53 schreef Poedel het volgende:
Vers is altijd lekkerder! Dat geldt dus ook voor de Knorr Wereldgerechten die het altijd af zullen leggen tegen de traditioneel bereide gerechten. Het is meer het gemak denk ik waardoor mensen er meer geld voor over hebben.
Zelf heb ik er weinig problemen mee, maar ik vond die Fornello (die Portugese variant) te walgelijk voor woorden.
Persoonlijk kan ik van Knorr de burrito's, taco's, moussaka, lasagnette en die Argentijnse wel waarderen.
Z:

Ja, ik was eerst Poedel..

Ontopic:
Vanaaf aan de Burrito's.. Van Knorr!
Lekker groen paprikaatje, uien, kidneybonen, rundergehakt ipv kip, veel chilipepertjes, crème fraîche ipv zure room en een dikke laag geraspte kaas erover.. Mmmmmmm!!!
"..Hij Spreekt Alien-taal! Kicken!!!.."
Verneukte Koffiepads..
pi_42914944
briljant topic!
ik mis echter nog 1 gerecht ...
Italiaanse risotto... had het laatst gemaakt mbv zoon knorrpak en het was erg lekker
пусть всегда будет солнце
pi_42915079
quote:
Op woensdag 25 oktober 2006 10:56 schreef MoChe het volgende:
briljant topic!
ik mis echter nog 1 gerecht ...
Italiaanse risotto... had het laatst gemaakt mbv zoon knorrpak en het was erg lekker
Dat heb ik ook 1 x gegeten. Was wel lekker ja, alleen heb nu het kookboek van jamie oliver gekocht daar staan ook wat risotto recepten in. Die eens proberen.
  woensdag 25 oktober 2006 @ 11:30:41 #164
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_42916154
quote:
Op woensdag 25 oktober 2006 10:56 schreef MoChe het volgende:
briljant topic!
ik mis echter nog 1 gerecht ...
Italiaanse risotto... had het laatst gemaakt mbv zoon knorrpak en het was erg lekker
Risotto heeft een eigen topic reeks, maar de search is off-line.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 25 oktober 2006 @ 21:05:15 #165
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_42934143
quote:
Op woensdag 25 oktober 2006 11:30 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Risotto heeft een eigen topic reeks, maar de search is off-line.
Risotto recepten met groente gezocht!
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_42942735
quote:
jah maar dan iets met vlees he... ben toch geen schaap dat ik alleen maar groente eet
пусть всегда будет солнце
  zaterdag 28 oktober 2006 @ 13:07:56 #167
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_43007408
quote:
Op woensdag 25 oktober 2006 10:56 schreef MoChe het volgende:
briljant topic!
ik mis echter nog 1 gerecht ...
Italiaanse risotto... had het laatst gemaakt mbv zoon knorrpak en het was erg lekker
Hier staat nog een recept van mij voor een échte risotto
[Centraal] Italiaans eten Fan Topic!
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_43199056
Dit topic ga ik eens rustig doorlezen van het weekend/
pi_43226789
Leuk topic! Keiharde tvp!
I don't like your jerk-off name. I don't like your jerk-off face. I don't like your jerk-off behavior, and I don't like you, jerk-off. Do I make myself clear?
  zaterdag 4 november 2006 @ 09:48:32 #170
17283 Cheiron
Ho ho ho...
pi_43226890
Grappig topic. Dit ga ik eens doorlezen. Al moet ik zeggen dat ik de knorr wereldgerechten wel kan waarderen. Met name de simpele bereiding is handig
Too lazy to be an evil genius..
PSN ID: Cheironnl
  zaterdag 4 november 2006 @ 09:59:53 #171
160419 Zij-en-Hij
Je Doet Het Verkeerd Sukkel!!!
pi_43226987
Vanavond deze eten:



"..Hij Spreekt Alien-taal! Kicken!!!.."
Verneukte Koffiepads..
pi_43227196
quote:
Op vrijdag 29 september 2006 08:36 schreef djkoelkast het volgende:
Gisteren de tacomix gemaakt, tiiiiikje te veel cayennepeper Verder erg lekker: veel lekkerder dan uit een zakje!
Taco mix?
Lekker!! Waar heb je het recept? Want ik zit het hele topic 2x door te lezen, maar kan hem niet vinden....


Iemand ook al het recept van Beef Shanghai gevonden?
Stress is when you wake up screaming
and realize you haven't fallen asleep yet.
  zaterdag 4 november 2006 @ 10:26:11 #173
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_43227277
quote:
Op zaterdag 4 november 2006 09:59 schreef Zij-en-Hij het volgende:
Vanavond deze eten:

[afbeelding]

En heb je hier ook het echte recept van? Want daar gaat het namelijk over in dit topic
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_43233872
Bring on the Kip Siam.
  zaterdag 4 november 2006 @ 15:50:37 #175
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_43234158
quote:
Op zaterdag 4 november 2006 09:59 schreef Zij-en-Hij het volgende:
Vanavond deze eten:

[afbeelding]

Die is écht ranzig
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  donderdag 9 november 2006 @ 18:44:56 #176
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_43403721
Uit Onbekende saus bij Burritopakketten
quote:
Op donderdag 9 november 2006 13:19 schreef Haijo het volgende:
Dat is het eigenlijk wel. Wat is die witte saus die je bij de burrito pakketten krijgt van Albert Heijn en Unox, je weet wel, die wereldgerechten bijvoorbeeld. De saus maak je met creme fraiche en smaakt heel erg lekker...weet iemand de naam en eventueel een goed recept?
quote:
Op donderdag 9 november 2006 14:43 schreef Patsy_Stone het volgende:

[..]

Nou euh, dat is witte-cremefraiche-saus? Het smaakt vooral knoflookachtig, maar het is geen knoflooksaus... Lekker spul inderdaad!

In die van de Knorr Wereldgerechten zitten in ieder geval deze ingrediënten:

Ingrediënten van de Burritos-saus: Maltodextrine, gemodificeerd zetmeel, zout, knoflook, witte peper, suiker, smaakversterker E621, chilipoeder, dille, peterselie, plantaardige olie, citroensap, voedingszuur E330, lavas, rode bietenextract, lavasextract, kleurstof E160c.

Misschien kun je aan de hand van deze ingrediënten zelf iets proberen te fabrieken?
quote:
Op donderdag 9 november 2006 15:12 schreef The7of9 het volgende:
Misschien als je gewoon witte saus neem van knorr ofzo, en daar een beetje chilipoeder aan toevoegt.
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_43411392
Onverkapte TVP. Gebruik de pakken van Knorr eigenlijk nooit, vind de prijs-kwaliteit verhouding maar niks. Heb wel eens de namaak van de Edah gekocht. Dat vond ik erg meevallen!!

Maar toch vind ik het veeeeeel leuker en lekkerder om zelf te koken.
pi_43419977
Wat is die witte saus die je bij de burrito pakketten krijgt van Albert Heijn en Unox, je weet wel, die wereldgerechten bijvoorbeeld. De saus maak je met creme fraiche en smaakt heel erg lekker...weet iemand de naam en eventueel een goed recept?

(vorig topic van me is gesloten ivm de hoop bagger die er naar binnen kwam - alsjeblieft maak niet de standaard opmerkingen)
pi_43420121
erg goed topic!
jammer dat ik dit niet eerder tegen ben gekomen!
een onverkapte tvp. resultaten van de recepten beloof ik hier te posten!
Op dinsdag 13 maart 2007 15:37 schreef Tha-CheF het volgende:
rudedeltadude, wie heeft nou zo'n nickname !
Op vrijdag 6 maart 2009 00:34 schreef Gabbylicious het volgende:
Rudedeltatoedeloe :W
pi_43421764
quote:
Op vrijdag 10 november 2006 10:44 schreef rudedeltadude het volgende:
erg goed topic!
jammer dat ik dit niet eerder tegen ben gekomen!
een onverkapte tvp. resultaten van de recepten beloof ik hier te posten!
Als je nou ff het topic doorleest... Heb het ergens zien staan namelijk!!
  vrijdag 10 november 2006 @ 12:14:29 #181
73232 De_Hertog
Aut bibat, aut abeat
pi_43422519
quote:
Op zaterdag 4 november 2006 09:59 schreef Zij-en-Hij het volgende:
Vanavond deze eten:

[afbeelding]

Die is lekker, ja. Heb je het echte recept ook toevallig? Ik vraag me trouwens altijd waar die 'dressing' overheen moet
Mary had a little lamb
Then Mary had dessert
pi_43423226
quote:
Op vrijdag 10 november 2006 11:44 schreef seeya_40 het volgende:

[..]

Als je nou ff het topic doorleest... Heb het ergens zien staan namelijk!!
erover heen gelezen idd
Op dinsdag 13 maart 2007 15:37 schreef Tha-CheF het volgende:
rudedeltadude, wie heeft nou zo'n nickname !
Op vrijdag 6 maart 2009 00:34 schreef Gabbylicious het volgende:
Rudedeltatoedeloe :W
pi_43507859
heeft iemand misschien ook een recept voor rotivellen? of weet iemand waar ik ze hier in Maastricht kan kopen?
Life is more universal than death: everyone dies but not everyone truly lives.
pi_43508779
Sommige wereldgerechten hebben zo'n heerlijke stevige rijst, dus niet zo'n rijst die al in de pan kapot gaat . Weet iemand misschien welke rijst dit is, het is een vrij witte rijst.
pi_43509357
quote:
Op maandag 13 november 2006 14:39 schreef mariannemarie het volgende:
heeft iemand misschien ook een recept voor rotivellen? of weet iemand waar ik ze hier in Maastricht kan kopen?
Die is er wel, zal zo even zoeken.
En bij een toko in het vriesvak.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_43509593
[Surinaams] Roti...

Even op klikken dan kom je bij een recept van Rewimo.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_43526591
thanx, ga het zo snel mogelijk proberen.
Life is more universal than death: everyone dies but not everyone truly lives.
  zondag 3 december 2006 @ 11:55:03 #188
13546 XL
In de zin van Extra Lars
pi_44098878
quote:
Op vrijdag 6 oktober 2006 11:25 schreef FloggingMolly het volgende:
Bobotie

Ingrediënten:
- 2 sneetjes oud witbrood zonder korst
- 2 dl melk
- 1 grote ui
- 2 knoflookteentjes
- 2 appels (granny)
- 4 gedroogde abrikozen-
- 2 el olie
- 400 gr lams- of rundergehakt
- 1,5 el chilipoeder
- zout
- cayennepeper
- 50 gr geschaafde amandelen
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 3 eieren
- 1/8 L slagroom
- 1 tl koenjit
- 100 gram geraspte belegen kaas

Stap 1: snij brood klein en laat het ong 20 min weken in de melk

Stap 2: pel en snipper de ui en knoflook, schil en rasp de appels, snij de arikozen klein.

Stap3: Verhit olie in de pan, ui en knof ong 3 min fruiten. Gehakt toevoegen en rul bakken. Chilipoeder, cayennepeper en zout erbij. Dan de amandelen, abrikoos, appel en tompuree er door.

Stap 4: Brood uitknijpen en erdoor doen. Mengsel gelijkmatig verdelen in de ovenschaal, bovenkant gladstrijken.

Stap 5: Klop eieren met slagroom en koenjit los. Giet het mengsel over het gehakt. Geraspte kaas er over.

Stap 6: Ong. 45 min op 180.


Eet smakelijk!
Dank u vriendelijk
Die Scheiße bleibt gleich, nur die Fliegen ändern sich| Kurt Cobain sagte mir, Ich soll kommen wie ich bin
en de kikker zei: "Je moet me nog kussen!" en ik stak de kikker terug in mijn binnenzak en zei: "Nee, ik heb veel liever een babbelende kikker!"
  zondag 3 december 2006 @ 12:03:59 #189
51435 mrSPLIFFY
Its evolution baby!!
pi_44099101
zo wat een relax topic zeg!! eet die wereld gerechten al jaaaren, maar dit is ook wel eensch leuk!

hulde!
☐ Geschikt | ☑ Ongeschikt
Carved upon my stone my body lie, but still I roam...
pi_44182748
quote:
Op zaterdag 28 oktober 2006 13:07 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Hier staat nog een recept van mij voor een échte risotto
[Centraal] Italiaans eten Fan Topic!
hmm idd ze lijken ook niet echt heel moeillijk gelukkig binnekort maar eens proberen
echter, via de search kon ik geen reeks van risotto vinden
пусть всегда будет солнце
pi_44361740
Wat een geweldig topic!

Ik ga zeker het een en ander binnenkort een keer maken!

Ik kwam hier terecht omdat ik op zoek ben naar een recept voor Turkse Pita: die hebben ze volgens mij uit de schappen gehaald en ik vond m erg lekker Ik zag al dat er meerdere mensen om gevraagd hebben, maar tot nu toe is hij helaas nog niet gegeven: misschien dat er nu iemand een recept heeft?!? Ik ben voornamelijk op zoek naar het recept van de marinade van het vlees!

[ Bericht 7% gewijzigd door Mariekamr op 12-12-2006 17:29:50 ]
kijk mij eens het gras zien groeien... en iedereen maar denken dat ik niks doe
pi_44484815
receptjes die ik nog eens wil proberen tvp
pi_44601648
ik zoek nog het recept van kip pesto ofzoiets. Ik doe er altijd broccoli in, kan ook andere groene groente in. Ik vind dat wel een lekker recept, maar zie het nergens meer en ik wil het trouwens ook wel eens zelf proberen.
Trouwens, die andere recepten die hier staan, ga ik echt wel proberen binnenkort!
Je bent nooit te oud om te leren....toch?
pi_44623811
Zuid-Afrikaanse Bobotie
Voor 4 personen:

2 sneden witbrood,
250 ml melk,
1 kg runder- of lamsgehakt,
1 grote ui (fijngesneden),
2 tenen knoflook (fijngesneden),
2 eetlepels masalakerrie,
1 theelepeltje koenjit,
1 theelepeltje ketoembar,
1/2 thelepeltje djinten
5 citroenblaadjes of 1 citroen
mangochutney


Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 C. Vet een rechthoekige ovenschaal met een inhoud van circa 2 liter in.
Week het witbrood in een beetje van de melk. Vermeng het gehakt met het fijngemaakte brood, ui, knoflook, specerijen, peper, zout, citroensap, rozijnen, amandelen en chutney. Druk het gehakt uit in de ovenschaal
Klop de eieren los met de resterende melk en giet dit over het gehakt. Druk de citroenblaadjes in de bovenlaag en bak de Bobotie in circa 45 minuten gaar; de bovenkant moet lichtbruin zijn.
Serveren met rijst, kokosmeel, chutney en gehakte noten.
Het gehakt wordt ook wel eerst rul gebakken en vervolgens worden alle ingrediënten toegevoegd.
Naar eigen inzicht kan er goed gevarieerd worden met dit gerecht. De citroenblaadjes kunnen bijvoorbeeld vervangen worden door geraspte citroenschil. En i.p.v. gehakt kan ook Quorn (vegetarische vleesvervanger) gebruikt worden.

Bron

Dit recept heb ik van de week uitgeprobeerd. Ik heb er de volgende opmerkingen bij;

1. Die twee sneden witbrood vond ik niks toevoegen. Daar blijft bijna niks meer van over als je ze in melk weekt.
2. Ik heb geen gehakt gebruikt, maar tofu vanwege een vega eter. Dit pakte goed uit, maar ik denk dat de bobotie aanzienlijk lekkerder is met gehakt.
3. Ik miste groente in deze schotel, dus ik heb er een paar honderd gram sperziebonen doorheen gedaan. (Eerst gaar gekookt!).
4. Ik heb bij dit gerecht pandanrijst geserveerd. Chutney erbij is heerlijk!
I don't like your jerk-off name. I don't like your jerk-off face. I don't like your jerk-off behavior, and I don't like you, jerk-off. Do I make myself clear?
pi_46457157
sorry, die kip pesto-ofzoiets (toscaanse kip van ????was iets anders. Zo'n klein dun pakje ,niet zon'n knorr wereldgerecht dus zit ik hier verkeerd. Ik zoek wel verder
Je bent nooit te oud om te leren....toch?
  maandag 19 februari 2007 @ 14:39:42 #196
22851 Erosjuhhh
Blijven dromen schatjuh
pi_46457465
quote:
Op maandag 19 februari 2007 14:30 schreef sieske het volgende:
sorry, die kip pesto-ofzoiets (toscaanse kip van ????was iets anders. Zo'n klein dun pakje ,niet zon'n knorr wereldgerecht dus zit ik hier verkeerd. Ik zoek wel verder
van die maggie of die andere concurrent. ik heb hem wel eens gezien in de super. lijkt me niet echt iets tbh.
Vroeger maakte het niet uit welk bier je dronk, maar toen dacht je ook dat alle meisjes hetzelfde waren
  maandag 19 februari 2007 @ 16:29:16 #197
52774 Laakie
Doet het voor een knaakie!
pi_46460779
Ik heb het recept van de Beef Shanghai nog niet gezien, iemand?
:D
pi_46477374
quote:
Op zaterdag 4 november 2006 09:59 schreef Zij-en-Hij het volgende:
Vanavond deze eten:

[afbeelding]

Die heb ik vandaag gegeten, recept is welkom
Tof! Ik ben net op tijd voor de gnoes!
Let's plant a tree
  vrijdag 29 juni 2007 @ 21:59:36 #199
33350 Janena
To boldly go where no one has
pi_50984838
Kan iemand me helpen aan het echte recept van Beef chimi churri, die argentijnse van de knorr wereldrecepten?
Live now. Make now always the most precious time. Now will never come again. JL Picard
pi_50985451
Dit is een onvervalste en tevens ordinaire, doch zeer noodzakelijke, TVP.
Ja, die met de ballen in de bek.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')