Dit absoluut niet waar. Ketjap heeft een compleet andere smaak, is veel zoeter. Er zitten allebei gefermenteerde sojabonen in en het wordt gebruikt in de Aziatische keuken, dat is zo'n beetje de enige overeenkomst.quote:Op donderdag 11 oktober 2018 14:02 schreef christmastsunami het volgende:
[..]
ketjap is het 'indonesische' woord/gramatica
meer niet
neuh, die indo's weten het zelf ook waarschijnlijk nietquote:Op donderdag 11 oktober 2018 14:06 schreef Karzai het volgende:
Dus een goede toko in de buurt zoeken voor goede sojasaus
lekker, met sambalquote:Op donderdag 11 oktober 2018 15:10 schreef golfer het volgende:
Omdat het zonnig en 23 graden is dus maar een bak erwtensoep.
Dat idee kende ik nog niet voor de erwtensoep. Ik gooi er altijd hot maggi in.quote:
als ik bij een toko ben, kijk ik altijd of ze zelfgemaakte sambal verkopenquote:Op donderdag 11 oktober 2018 15:18 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Dat idee kende ik nog niet voor de erwtensoep. Ik gooi er altijd hot maggi in.
Inderdaad en wat sojasaus.quote:
Ik heb tot mijn grote enorme spijt geen toko in de buurt. Wat ik altijd doe is verse pepertjes in stukjes hakken. Supermarktsambal is niet lekker.quote:Op donderdag 11 oktober 2018 15:29 schreef christmastsunami het volgende:
[..]
als ik bij een toko ben, kijk ik altijd of ze zelfgemaakte sambal verkopen
ik kan het ook zelf maken, maar zelf sambal maken is gewoon duur
zelfs als een zak pepers in de aanbieding zijn, bij de turk ofzo
uit mijn hoofd kost het even duur als die zelf gemaakte sambal bij de toko
Net weer een groot emmertje erwtensoep bij de slager gehaald voor volgende week. Stokbroodje erbij met knoflookboter. Heerlijk.quote:
Koningsvogelquote:Op donderdag 11 oktober 2018 16:23 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Ik heb tot mijn grote enorme spijt geen toko in de buurt. Wat ik altijd doe is verse pepertjes in stukjes hakken. Supermarktsambal is niet lekker.
Die was vroeger beter. De zuursmaak overheerst nu. Heel jammer. Ben er op afgeknapt. 10 jaar terug was hij voortreffelijk.quote:
Na dan moet hij toch een bedrijfje beginnen. En tot die tijd hou ik het maar bij Koningsvogel.quote:Op donderdag 11 oktober 2018 19:25 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Die was vroeger beter. De zuursmaak overheerst nu. Heel jammer. Ben er op afgeknapt. 10 jaar terug was hij voortreffelijk.
Ik heb een Surinaamse collega die maakt zelf sambal en satesaus. Elke keer als ik dat proef dan vloek ik uit genot. Dan zeg ik ook: gvd, hoe doe je dat man!
Zo verschrikkelijk lekker.
Maar hij maakt het alleen bij partijen en feesten.
Ik wou dat ik dat kon. Zo ongelooflijk lekker.
erwtensoep met sambal....wat een goed idee. Ben niet van de erwtensoep, maar met sambal...dat is een ander verhaal!quote:
als je het echt wilt ben ik bereid om het in de asbak te gooien, jij betaald, voor die nep teriyakiquote:Op donderdag 11 oktober 2018 20:31 schreef realAIVD het volgende:
[..]
erwtensoep met sambal....wat een goed idee. Ben niet van de erwtensoep, maar met sambal...dat is een ander verhaal!
Hier intussen geen tijd om te koken, dus ik heb de (nieuwste?) AH stoommaaltijd kip teriyaki met gele noodles gehaald, ben benieuwd of het iets is.
Dat heet dan ook ketjap manis. Zoete sojasaus. Er is ook nog ketjap asin, zoute sojasaus, vergelijkbaar met Chinese of Japanse, lichte sojasaus. Ergo, ketjap=sojasaus.quote:Op donderdag 11 oktober 2018 14:07 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Dit absoluut niet waar. Ketjap heeft een compleet andere smaak, is veel zoeter.
je passief agressieve reactie jegens mijn aanstaande avondmaaltijd werkt lustopwekkend!quote:Op donderdag 11 oktober 2018 20:33 schreef christmastsunami het volgende:
[..]
als je het echt wilt ben ik bereid om het in de asbak te gooien, jij betaald, voor die nep teriyaki
als je groenten gaat fermenteren wordt het zowieso zoetquote:Op donderdag 11 oktober 2018 20:33 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Dat heet dan ook ketjap manis. Zoete sojasaus. Er is ook nog ketjap asin, zoute sojasaus, vergelijkbaar met Chinese of Japanse, lichte sojasaus. Ergo, ketjap=sojasaus.
Analoog aan nasi goreng. Gebakken rijst. Nasi zonder goreng betekent rijst.
Nederlanders zij lui en korten dingen nogal stom af.
Sake ook zoiets, dat betekent alcohol in Japan. Er zijn vele soorten sake/alcohol, een ervan is rijstwijn.
Ja ok, natuurlijk is dat zo. Maar als je een Nederlands recept leest waar ketjap in hoort, betekent dat bijna altijd manis en dat is echt niet een op een te verwisselen met sojasaus. Net als dat je geen ketjap manis doet in een Engelstalig recept dat vraagt om sojasaus.quote:Op donderdag 11 oktober 2018 20:33 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Dat heet dan ook ketjap manis. Zoete sojasaus. Er is ook nog ketjap asin, zoute sojasaus, vergelijkbaar met Chinese of Japanse, lichte sojasaus. Ergo, ketjap=sojasaus.
Analoog aan nasi goreng. Gebakken rijst. Nasi zonder goreng betekent rijst.
Nederlanders zij lui en korten dingen nogal stom af.
Sake ook zoiets, dat betekent alcohol in Japan. Er zijn vele soorten sake/alcohol, een ervan is rijstwijn.
Serieus, kerel, alsjeblieft, hou liever je mond als je niet weet waar je het over hebt.quote:Op donderdag 11 oktober 2018 20:38 schreef christmastsunami het volgende:
[..]
als je groenten gaat fermeteren wordt het zowieso zoet
okay Robin, wat is nou een traditionele sojasuas zonder tarwe?quote:Op donderdag 11 oktober 2018 20:39 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Ja ok, natuurlijk is dat zo. Maar als je een Nederlands recept leest waar ketjap in hoort, betekent dat bijna altijd manis en dat is echt niet een op een te verwisselen met sojasaus. Net als dat je geen ketjap manis doet in een Engelstalig recept dat vraagt om sojasaus.
Klopt. Maar toch. Dat gaat dan over wat iemand bedoelt. En niet wat een woord betekent.quote:Op donderdag 11 oktober 2018 20:39 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Ja ok, natuurlijk is dat zo. Maar als je een Nederlands recept leest waar ketjap in hoort, betekent dat bijna altijd manis en dat is echt niet een op een te verwisselen met sojasaus. Net als dat je geen ketjap manis doet in een Engelstalig recept dat vraagt om sojasaus.
Chinese lichte sojasaus bevat amper tot geen tarwe.quote:Op donderdag 11 oktober 2018 20:40 schreef christmastsunami het volgende:
[..]
okay Robin, wat is nou een traditionele sojasuas zonder tarwe?
Dat kan je dan in het andere topic bespreken.quote:Op donderdag 11 oktober 2018 20:47 schreef christmastsunami het volgende:
nee ik wil weten welke soja saus uit gefermerteerde soja bestaat en niet uit rotzooi
Kikoman, Pearl River Bridge, ABC. Klaar.quote:Op donderdag 11 oktober 2018 20:47 schreef christmastsunami het volgende:
nee ik wil weten welke soja saus uit gefermerteerde soja bestaat en niet uit rotzooi
Ziet er prima uit en klinkt lekker ookquote:Op vrijdag 12 oktober 2018 10:36 schreef Myraela het volgende:
Ik heb voor het eerste in maanden weer eens een foto van m'n eten gemaakt. Misschien ga ik gewoon m'n blog weer oppakken. Maar ik at vanochtend dus een havermout met stoofpeer, pure chocolade en amandel. Dat was lekker.
[ afbeelding ]
Stoofpeer 😍quote:Op vrijdag 12 oktober 2018 10:36 schreef Myraela het volgende:
Ik heb voor het eerste in maanden weer eens een foto van m'n eten gemaakt. Misschien ga ik gewoon m'n blog weer oppakken. Maar ik at vanochtend dus een havermout met stoofpeer, pure chocolade en amandel. Dat was lekker.
[ afbeelding ]
Jij eet echt liever bami dan rijst bij zo'n maaltijd he? Ik vind dat eigenlijk niet bij jou passen. Zo Hollands.quote:Op vrijdag 12 oktober 2018 20:45 schreef FutureFairytale het volgende:
Bij de Pasar een lekkere maaltijd van bami, rendang, kip cashew, gado gado en sambal goreng tempeh
nasi putihquote:Op zaterdag 13 oktober 2018 10:39 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Jij eet echt liever bami dan rijst bij zo'n maaltijd he? Ik vind dat eigenlijk niet bij jou passen. Zo Hollands.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |