abonnement Unibet Coolblue
  donderdag 20 september 2018 @ 16:49:15 #1
479315 SuperNeger
De gezelligste neger van FOK!
pi_182029613
Altijd als ik hamburgers maak zijn ze goor. Ik wil gewoon het geheim weten van een goede hamburger maken. En ja ik heb al allemaal youtube filmpjes en zo gekeken maar daar doen ze het altijd makkelijker laten lijken dan het echt is.

Ik snap het proces en in welke volgorde je je hamburgers moet beleggen maar toch smaakt het gewoon altijd goor als ik het zelf maak.

Ik denk inmiddels ook dat het gewoon een kwestie is van niet zelf moeite willen doen. Dat als het voor je gedaan wordt dat het dan lekkerder is.

Zelfs euroknallers smaken lekkerder dan hoe ik ze soms maak :')

Dus heeft er hier iemand goede hamburger maak tips of recepten? Ik hoor het graag

xx
Man of Steal.
pi_182029815
Andalouse saus
pi_182029844
- Tartaar in plaats van gehakt. Zelf de hamburger maken. Dan kun je hem grillen en een beetje rood van binnen laten.
- Geen kleffe broodjes pakken maar een Italiaanse bol bijvoorbeeld, of een ander lekker broodje met een beetje bite. Als het niet vers meer is, even meebakken in de pan.
- Tomaat / sla / bacon / juiste saus / uitjes (ongebakken is ook lekker)
pi_182030032
Ik zwaai naar dieren.
  Moderator / Redactie Sport donderdag 20 september 2018 @ 17:12:16 #5
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_182030101
Goed gehakt en zelf kruiden ipv voorverpakte meuk.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_182030134
quote:
0s.gif Op donderdag 20 september 2018 16:49 schreef SuperNeger het volgende:
Altijd als ik hamburgers maak zijn ze goor. Ik wil gewoon het geheim weten van een goede hamburger maken. En ja ik heb al allemaal youtube filmpjes en zo gekeken maar daar doen ze het altijd makkelijker laten lijken dan het echt is.

Ik snap het proces en in welke volgorde je je hamburgers moet beleggen maar toch smaakt het gewoon altijd goor als ik het zelf maak.

Ik denk inmiddels ook dat het gewoon een kwestie is van niet zelf moeite willen doen. Dat als het voor je gedaan wordt dat het dan lekkerder is.

Zelfs euroknallers smaken lekkerder dan hoe ik ze soms maak :')

Dus heeft er hier iemand goede hamburger maak tips of recepten? Ik hoor het graag

xx
Beschrijf eens hoe je zelf een hamburger maakt en met welke ingrediënten?
  donderdag 20 september 2018 @ 17:16:41 #7
479315 SuperNeger
De gezelligste neger van FOK!
pi_182030208
quote:
0s.gif Op donderdag 20 september 2018 17:12 schreef borisz het volgende:
Goed gehakt en zelf kruiden ipv voorverpakte meuk.
Ik hou juist van die naturel smaak met alleen wat peper en zout

maar het is meer het totaalplaatje met brood en sla erbij enzo
Man of Steal.
  donderdag 20 september 2018 @ 17:16:53 #8
479315 SuperNeger
De gezelligste neger van FOK!
pi_182030212
quote:
0s.gif Op donderdag 20 september 2018 17:13 schreef silverhill het volgende:

[..]

Beschrijf eens hoe je zelf een hamburger maakt en met welke ingrediënten?
Verschilt maar meestal brood met sla en hamburger en saus

Of witte bolletjes, bolletjes met sesam, afbakbollen en dan soms beetje roosteren
hamburger gewoon kruiden met peper en zout
sla/komkommer/tomaat/plakje augurk
en qua saus meestal mayo/ketchup combi
Man of Steal.
  donderdag 20 september 2018 @ 17:18:04 #9
230109 Id_do_her
Overal en nergens.
pi_182030244
Sowieso geen gebakken uien en paupersauzen als curry en mayonnaise.
With my pack on my back, down the road I will stray.
  donderdag 20 september 2018 @ 17:18:31 #10
479315 SuperNeger
De gezelligste neger van FOK!
pi_182030258
quote:
1s.gif Op donderdag 20 september 2018 17:18 schreef Id_do_her het volgende:
Sowieso geen gebakken uien en paupersauzen als curry en mayonnaise.
gebakken ui doe ik ook wel eens ja maar je moet ze wel echt goed bakken dan
Man of Steal.
  donderdag 20 september 2018 @ 17:19:42 #11
230109 Id_do_her
Overal en nergens.
pi_182030282
quote:
0s.gif Op donderdag 20 september 2018 17:18 schreef SuperNeger het volgende:

[..]

gebakken ui doe ik ook wel eens ja maar je moet ze wel echt goed bakken dan
Nee, helemaal niet. Enkel rauw voor de frisheid en uitgesproken smaak.
With my pack on my back, down the road I will stray.
  donderdag 20 september 2018 @ 17:21:31 #12
479315 SuperNeger
De gezelligste neger van FOK!
pi_182030326
quote:
1s.gif Op donderdag 20 september 2018 17:19 schreef Id_do_her het volgende:

[..]

Nee, helemaal niet. Enkel rauw voor de frisheid en uitgesproken smaak.
Ik vind rauwe ui alleen op de whopper lekker maar die hamburger is sws fucking goed dus dan kan het

die snippertjes bij de mac proef je sws niet echt

maar misschien dat ik het eens ga proberen zelf thuis kijken of het dan anders wordt
Man of Steal.
pi_182030473
Vind de rauwe ui op de whopper ook wel lekker maar als ik zelf hamburgers maak vind ik de gebakken ui wel van de belangrijkste ingrediënten
  donderdag 20 september 2018 @ 17:29:59 #14
479089 wollah
#BLACKLIVESMATTER
pi_182030554
Ik haal altijd gwn 12 pack diepvrieshamburgers. Heerlijk.
#KICKOUTZP
  donderdag 20 september 2018 @ 17:51:16 #15
479315 SuperNeger
De gezelligste neger van FOK!
pi_182031011
quote:
1s.gif Op donderdag 20 september 2018 17:29 schreef wollah het volgende:
Ik haal altijd gwn 12 pack diepvrieshamburgers. Heerlijk.
Die dingen zijn slecht, maar soms wel lekkerder dan hoe ik ze maak.

;(
Man of Steal.
  donderdag 20 september 2018 @ 17:53:28 #16
230109 Id_do_her
Overal en nergens.
pi_182031059
quote:
0s.gif Op donderdag 20 september 2018 17:21 schreef SuperNeger het volgende:

[..]

Ik vind rauwe ui alleen op de whopper lekker maar die hamburger is sws fucking goed dus dan kan het

die snippertjes bij de mac proef je sws niet echt

maar misschien dat ik het eens ga proberen zelf thuis kijken of het dan anders wordt
Is echt beter ja, ook erg goed met rode ui.
With my pack on my back, down the road I will stray.
  donderdag 20 september 2018 @ 17:54:44 #17
479315 SuperNeger
De gezelligste neger van FOK!
pi_182031087
nu wil ik een dubbele whopper met kaas ;(

oja en excuse my french maar fuck iedereen die bacon op een hamburger doet. Dus begin daar a.u.b. niet over
Man of Steal.
pi_182031297
sesambolletjes licht gegrild in de oven.
Ijsbergsla er op en heel dun gesneden rode ui
hamburger bakken, niet te rauw laten, maar ook niet grijs bakken.
Jalepenos erop in de pan, cheddar erop en laten smelten in de pan
nogmaals dungesneden rode ui (rauw)
Sausje naar keuze
Frankly, my dear, I don't give a damn.
  Moderator / Redactie Sport donderdag 20 september 2018 @ 18:08:18 #19
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_182031303
quote:
0s.gif Op donderdag 20 september 2018 17:16 schreef SuperNeger het volgende:

[..]

Ik hou juist van die naturel smaak met alleen wat peper en zout

maar het is meer het totaalplaatje met brood en sla erbij enzo
Dan nog. Goed Vlees, zout en peper alleen kan ook goed zijn. Dat smaakt echt beter dan de voorverpakte diepvriesburgers of in het vleesschap.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  donderdag 20 september 2018 @ 18:09:04 #20
479315 SuperNeger
De gezelligste neger van FOK!
pi_182031320
quote:
0s.gif Op donderdag 20 september 2018 18:08 schreef borisz het volgende:

[..]

Dan nog. Goed Vlees, zout en peper alleen kan ook goed zijn. Dat smaakt echt beter dan de voorverpakte diepvriesburgers of in het vleesschap.
ik doe wel altijd 4 seizoenenpeper. Heb volgens mij nooit normale zwarte peper. Zou dit mee kunnen spelen?
Man of Steal.
pi_182031431
quote:
0s.gif Op donderdag 20 september 2018 17:16 schreef SuperNeger het volgende:

[..]

Verschilt maar meestal brood met sla en hamburger en saus

Of witte bolletjes, bolletjes met sesam, afbakbollen en dan soms beetje roosteren
hamburger gewoon kruiden met peper en zout
sla/komkommer/tomaat/plakje augurk
en qua saus meestal mayo/ketchup combi
Je bedoelt dat je je eigen hamburgers maakt van gehakt?

Broodjes licht roosteren is een goed idee. En probeer iets grotere en stevigere bollen te vinden dan de standaard witte bolletjes.

Overigens vind ik italiaanse bollen, zoals sommige suggesties, dan weer te stevig en stug, waardoor je eerst alles met je kaken tussen het broodje uit perst voor je daadwerkelijk een hap neemt.

Tijdens het kruiden van de burgers gebruik ik ook een paar scheuten worcestershiresaus. Dat helpt echt er een hamburgersmaak/geur van te krijgen ipv dat je gewoon een platte gehaktbal krijgt.

En verder de droge pan 5 min. op vol vuur zetten voordat je de hamburger erin legt.
pi_182031481
quote:
0s.gif Op donderdag 20 september 2018 18:15 schreef silverhill het volgende:

[..]

Je bedoelt dat je je eigen hamburgers maakt van gehakt?

Broodjes licht roosteren is een goed idee. En probeer iets grotere en stevigere bollen te vinden dan de standaard witte bolletjes.

Overigens vind ik italiaanse bollen, zoals sommige suggesties, dan weer te stevig en stug, waardoor je eerst alles met je kaken tussen het broodje uit perst voor je daadwerkelijk een hap neemt.

Tijdens het kruiden van de burgers gebruik ik ook een paar scheuten worcestershiresaus. Dat helpt echt er een hamburgersmaak/geur van te krijgen ipv dat je gewoon een platte gehaktbal krijgt.

En verder de droge pan 5 min. op vol vuur zetten voordat je de hamburger erin legt.
Goeie tips.

Ik vind een italiaans bol ook te stevig en te veel brood.

Overigens doe ik er zelf expres geen tomaat op omdat ik vind dat alles daar vrij snel vochtig en zompig van wordt.
Frankly, my dear, I don't give a damn.
pi_182031631
Niet te veel kneden, alleen zout, peper en een beetje worcestersaus. Op de barbecue dicht op de kolen, niet te lang. Broodje doormidden en even op de barbecue. beleggen naar keuze.
pi_182033140
quote:
0s.gif Op donderdag 20 september 2018 18:09 schreef SuperNeger het volgende:

[..]

ik doe wel altijd 4 seizoenenpeper. Heb volgens mij nooit normale zwarte peper. Zou dit mee kunnen spelen?
Ja

:')
pi_182033781
quote:
0s.gif Op donderdag 20 september 2018 18:09 schreef SuperNeger het volgende:

ik doe wel altijd 4 seizoenenpeper. Heb volgens mij nooit normale zwarte peper. Zou dit mee kunnen spelen?
4 seizoenenpeper is lulkoek!
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_182034392
Je maakt je hamburgers te groot en te dik, als je van mcdonald's/burger king burgers houdt dan moet je een dunne 100% rundvlees hamburger pakken (uit de diepvries of zo). Verder qua sauzen en toppings eerst maar eens beperken tot wat er op je favoriete hamburger zit en niet zelf alles door elkaar gooien. Als je het wat beter onder de knie hebt kun je altijd nog meer gaan experimenteren.
pi_182035285
Haal het vlees 30 minuten van te voren uit de koelkast.

Zorg dat je grill- of koekenpan goed heet is.

Smeer de burgers in met wat olijfolie.

Bak of grill eerst 4 minuten per zijde aan op hoog vuur, daarna nog 8 minuten op laag vuur met tussendoor een keer keren.

Zachte verse witte bol + wat ijsbergsla (en soms jalapeno). Hamburger en wat saus erop. Zo nu en dan maak ik het af met wat gesmolten kaas en/of een gebakken eitje erop.

Mocht de burger een vrij groffe structuur hebben dan grill ik het ook wel eens langzaam gaar. Geeft een andere smaakbeleving aan het vlees dan wanneer je het eerst op hoog vuur dichtschroeit.

[ Bericht 19% gewijzigd door Mojo.jojo op 20-09-2018 21:31:55 ]
  donderdag 20 september 2018 @ 23:53:18 #28
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_182038518
Als je whoppers lekker vindt, waarom zou je ze dan zelf willen maken? Die kun je gewoon overal, elk moment van de dag kopen.
  vrijdag 21 september 2018 @ 00:02:09 #29
456289 LuKa_LiKeS
Luka just Likes...
pi_182038669
quote:
0s.gif Op donderdag 20 september 2018 16:49 schreef SuperNeger het volgende:
Altijd als ik hamburgers maak zijn ze goor. Ik wil gewoon het geheim weten van een goede hamburger maken. En ja ik heb al allemaal youtube filmpjes en zo gekeken maar daar doen ze het altijd makkelijker laten lijken dan het echt is.

Ik snap het proces en in welke volgorde je je hamburgers moet beleggen maar toch smaakt het gewoon altijd goor als ik het zelf maak.

Ik denk inmiddels ook dat het gewoon een kwestie is van niet zelf moeite willen doen. Dat als het voor je gedaan wordt dat het dan lekkerder is.

Zelfs euroknallers smaken lekkerder dan hoe ik ze soms maak :')

Dus heeft er hier iemand goede hamburger maak tips of recepten? Ik hoor het graag

xx
Ga naar een keurslager en vraag of hun voor jou burgers willen maken.
Blablagedoe...
pi_182038837
Wat is nou het probleem, de hamburger lekker krijgen (het vlees) of de belegging van het broodje?
Eens kijken
pi_182038922
Italiaanse bol of hamburgerbroodjes (even roosteren). Daarop stapel je het volgende: Sla en plakjes tomaat, hamburger, plakje cheddar, een paar plakjes uitgebakken chorizo, nachos, chilisaus en vervolgens de bovenkant van het broodje :9~

Je kunt er ook nog pepertjes ofzo opdoen.
  vrijdag 21 september 2018 @ 00:47:26 #32
456289 LuKa_LiKeS
Luka just Likes...
pi_182039184
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 september 2018 00:12 schreef Maharski het volgende:
Wat is nou het probleem, de hamburger lekker krijgen (het vlees) of de belegging van het broodje?
Snap het ook niet meer.
Blablagedoe...
pi_182039218
Ik ga morgen hamburger maken door dit topic.
Uiteraard wel vegetarische hamburger, aangezien ik moreel onberispelijk ben.
Eens kijken
pi_182042357
Aangezien de toppings zo afhankelijk zijn van persoonlijke smaak, zorg ik altijd dat het vlees en het brood goed is. Als ik een hamburger maak bak ik zelf de (brioche) hamburgerbroodjes en maal goed rundvlees met genoeg vet, of laat het malen als ik lui ben. Als je deze dingen goed hebt wordt de hamburger sowieso heel lekker. Mijn favoriete toppings zijn kropsla of ijsbergsla, tomaat en ui. De ui kan je even licht blancheren om de ergste rauwheid eraf te halen. Als er kaas op gaat is het doorgaans red leicester. Broodjes opensnijden en even de binnenkant toasten is ook wel een must.

Succes!
  vrijdag 21 september 2018 @ 10:53:18 #35
423121 Fretwork
Acte d'éloquence
pi_182043970
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 september 2018 00:51 schreef Maharski het volgende:
aangezien ik moreel onberispelijk ben.
Stilaan weer op topniveau na z'n dikke jaren als fietsende hamburger
pi_182045555
Vet gehakt gebruiken, van de voorpoot, van lam (deels) of van de euroshopper, dat maakt niet zo heel veel uit. En dan niet helemaal doorbakken, ik hou ze graag rood van binnen, maar als je ze gaar wil doe dan nét gaar.

Hoe je het verder doet is vooral een kwestie van smaak. Ik geef de voorkeur aan Italiaanse bollen, en dan niet dat schuimbrood van de supermarkt. Botersla eronder, kaas erop zodra ik ze omgedraaid heb en dan een hoedje van zilverpapier om die te laten smelten, in bruine boter gebakken uiringen en gegrilde paprika, plakjes augurk en ketchup erop.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_182046447
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 september 2018 09:07 schreef Queenshore het volgende:
Aangezien de toppings zo afhankelijk zijn van persoonlijke smaak, zorg ik altijd dat het vlees en het brood goed is.
Dit idd. Een broodje hamburger moet met alleen de hamburger en het bolletje al goed te eten zijn. Toppings moeten een aanvulling zijn, niet een maskering/compensering.
  vrijdag 21 september 2018 @ 18:27:45 #38
479315 SuperNeger
De gezelligste neger van FOK!
pi_182051402
oke wat voo rbrood raden jullie aan en waar koopje t
Man of Steal.
pi_182051465
men neme 2 beef patty's special sauce lettuce tomatos onions on a sesame seed bun. YOU BIG DUMMY!

tuh duh duh duh duuh..

pi_182052520
quote:
0s.gif Op donderdag 20 september 2018 17:18 schreef SuperNeger het volgende:

[..]

gebakken ui doe ik ook wel eens ja maar je moet ze wel echt goed bakken dan
Je bent de cheddar vergeten dat maakt verschil. Zelf kruid ik het gehakt nieteens want is niet nodig. mayo en ketchup en ui/tomaat en klaar. Wat ook lekker is heb ik genept van BurgerKing. Groene Jalapenopeper zoals de chili-cheese xl _O-
  vrijdag 21 september 2018 @ 19:33:23 #41
479315 SuperNeger
De gezelligste neger van FOK!
pi_182052530
quote:
1s.gif Op vrijdag 21 september 2018 19:32 schreef Aluah-Snackbar het volgende:

[..]

Je bent de cheddar vergeten dat maakt verschil. Zelf kruid ik het gehakt nieteens want is niet nodig. mayo en ketchup en klaar. Wag ook lekker is heb ik genept van BK. Groene Jalapenopeper zoals de chili-cheese xl _O-
Ik vind de cheddar die ik in de winkel kan halen altijd smerig.

Waar koop je goede cheddar? Als ik het koop bij de AH of lidl of aldi of waar dan ook dan smaakt het nooit zoals bij duh mecdonulds ;(
Man of Steal.
pi_182052545
quote:
0s.gif Op donderdag 20 september 2018 23:53 schreef RobinOok het volgende:
Als je whoppers lekker vindt, waarom zou je ze dan zelf willen maken? Die kun je gewoon overal, elk moment van de dag kopen.
Je kunt die "flamegrill flavour" smaak in zakjes kopen. Waar weet ik niet meer.
pi_182052565
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 september 2018 19:33 schreef SuperNeger het volgende:

[..]

Ik vind de cheddar die ik in de winkel kan halen altijd smerig.

Waar koop je goede cheddar? Als ik het koop bij de AH of lidl of aldi of waar dan ook dan smaakt het nooit zoals bij duh mecdonulds ;(
Maar volgens mij is dat precies dezelfde cheddar. Ik zou geen dure echte cheddar verspillen aan een hamburger. Of je moet het raspen want in plakjes snijden is echt een hel.
pi_182052648
quote:
1s.gif Op donderdag 20 september 2018 17:18 schreef Id_do_her het volgende:
Sowieso geen gebakken uien en paupersauzen als curry en mayonnaise.
:') :') :')
pi_182053052
quote:
1s.gif Op donderdag 20 september 2018 17:18 schreef Id_do_her het volgende:
Sowieso geen gebakken uien en paupersauzen als curry en mayonnaise.
Zeker wel met kimchi en mayonaise gemaakt van tofu. De Númale-burger _O-
pi_182081965
De beste hamburger maak je zelf. Ga na de slager, bestel daar een kilo, of hoeveel je nodig hebt, runder doorregen lappen, laat hem dit 2x malen op de middelste plaat. Een slager weet dan wel wat die moet doen.

Om. Hamburgers te maken, heb je nodig:

Kookpan,bakpapier, snijplank en weegschaal.

Maak van het bakpapier vierkantjes van 12x12 en maak van het gehakt bolletjes van 100/125 gram. Pak nu 2 velletjes bakpapier, leg 1 velletje neer, plaats een bolletje gehakt, leg daaroverheen een weer een velletje bak papier en plet dit met de kook pan. Op deze manier kan je een dunne pattie maken zoals bij bk.

Een broodje moet goed zijn. Absoluut geen harde bol. Het liefste een burger bun van kwaliteit. Bij de jumbo hebben ze redelijke, zitten per 2 verpakt.

Gebruik aan toppings wat je lekker vind.

Sla, komkommer, rauwe ui, jalapeño etc. Saus kan je ook zelf bepalen. Bk gebruikt ketchup en mayo.

Bak de burger in een hete pan zonder olie of iets, er zit vet genoeg in de pattie. Doe er in de pan wat peper en zout op.

Gegarandeerd dat je nu een lekkere burger hebt.
pi_182082075
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 september 2018 19:33 schreef SuperNeger het volgende:

[..]

Ik vind de cheddar die ik in de winkel kan halen altijd smerig.

Waar koop je goede cheddar? Als ik het koop bij de AH of lidl of aldi of waar dan ook dan smaakt het nooit zoals bij duh mecdonulds ;(
De plakjes cheddar in de supermarkt zijn doorgaans een kaashoudend product of volledig analoogkaas. Het idee dat er cheddar op zou moeten komt ook alleen maar van McDonalds, omdat die oranje kleur er zo goed uitziet op een burger. Cheddar is al niet zo'n bijzondere kaas, maar ook de stukken cheddar in de supermarkt behoren tot de meest fletse van hun soort.

Ik zou er lekkere kaas op doen.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  zondag 23 september 2018 @ 18:50:22 #48
479315 SuperNeger
De gezelligste neger van FOK!
pi_182088862
ik had vandaag een dubbele whopper met kaas opgegeten
Man of Steal.
  Moderator dinsdag 25 september 2018 @ 21:31:25 #49
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_182131887
Ik maak zelf altijd iets met ui, knoflook, paprika, cayennepeper, zout. Volgens mij, weet niet of en wat ik er meer in gooi.
Kranplätze müssen verdichtet sein
  dinsdag 25 september 2018 @ 22:14:48 #50
267651 Klaploper
Wetenschappelijk onderzoeker
pi_182133104
quote:
1s.gif Op dinsdag 25 september 2018 21:31 schreef derLudolf het volgende:
Ik maak zelf altijd iets met ui, knoflook, paprika, cayennepeper, zout. Volgens mij, weet niet of en wat ik er meer in gooi.
Dus je maakt een broodje platte gehaktbal.
Ik vecht met zwervers voor mijn plezier. Binnenkort ook op YouTube!
  Moderator dinsdag 25 september 2018 @ 22:19:55 #51
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_182133244
quote:
1s.gif Op dinsdag 25 september 2018 22:14 schreef Klaploper het volgende:

[..]

Dus je maakt een broodje platte gehaktbal.
Nee gehaktbal zit sowieso ei, paneermeel, mosterd (de saus) en verse ui in bij mij ;)
Kranplätze müssen verdichtet sein
pi_182134847
Laatste tijd ben ik een grote fan van smash hamburgers.. erg lekker :Y)
pi_182135050
Deze:


Bereidingstijd: rond de 36 uur.
Roses are red
Violets are blue
Wololo Wololo
Now violets are red too
pi_182135283
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 september 2018 23:49 schreef Mr_Belvedere het volgende:
Deze:


Bereidingstijd: rond de 36 uur.
Ain’t nobody got time for that.
pi_182135486
Gehakt nemen met 25% vet erin. Vraag of de slager dit voor je heeft.

Niet teveel kneden, peper er zout toevoegen en wat worchestersaus of een heel klein likje mosterd toevoegen.

Grillen op een BBQ met gietijzeren rooster of een super hete bakplaat.

Italiaanse bol of een goeie grote sesambol pakken en beleggen naar keuze.
Drop drop drop drop drop drop drop!!!! DROP!!! drop drop drop drop !!
pi_182135497
https://www.bol.com/nl/f/(...)ek/9200000076461574/

Hier haal ik ook genoeg inspiratie uit.
Drop drop drop drop drop drop drop!!!! DROP!!! drop drop drop drop !!
  woensdag 26 september 2018 @ 00:32:21 #57
479813 Oblomov12345
Busulba san Nohchi cho'
pi_182135617
De truc is om mosterd te combineren met mayonais
pi_182138452
Wat hebben een hoop mensen het hier over Italiaanse bollen? Zover ik weet zijn dat harde bollen, daar wil je toch geen hamburger mee maken? Een hamburger hoort wat mij betreft op een hamburger bun (wel een verse, een wat oudere/drogere flikkert uit elkaar). Of beter nog, op een broiche-bolletje.
Tevens, wat je ook vaak tegenkomt is een sateprikker door de hamburger. Doe dit niet mensen!
pi_182143100
quote:
0s.gif Op woensdag 26 september 2018 00:19 schreef JeSuisDroppie het volgende:
Gehakt nemen met 25% vet erin. Vraag of de slager dit voor je heeft.

Niet teveel kneden, peper er zout toevoegen en wat worchestersaus of een heel klein likje mosterd toevoegen.

Grillen op een BBQ met gietijzeren rooster of een super hete bakplaat.

Italiaanse bol of een goeie grote sesambol pakken en beleggen naar keuze.
Waarom altijd peper en zout. Dat hoeft toch niet. Gewoon patty maken van gehakt. Bakken. Klaar.
Zo'n plakje nepcheddar erop met uien tomaat sla als je wilt. Mayo ketchup. Geen augurk. Op een broodje naar keuze. Peper en zout man man man.
pi_182143151
quote:
1s.gif Op dinsdag 25 september 2018 22:19 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Nee gehaktbal zit sowieso ei, paneermeel, mosterd (de saus) en verse ui in bij mij ;)
Waarm ei en paneermeel. Is dat zodat ie niet uit elkaar valt bij bakken?
pi_182143175
quote:
1s.gif Op woensdag 26 september 2018 14:00 schreef Aluah-Snackbar het volgende:

[..]

Waarm ei en paneermeel. Is dat zodat ie niet uit elkaar valt bij bakken?
Ja.
pi_182143294
quote:
1s.gif Op woensdag 26 september 2018 13:57 schreef Aluah-Snackbar het volgende:

[..]

Waarom altijd peper en zout. Dat hoeft toch niet. Gewoon patty maken van gehakt. Bakken. Klaar.
Zo'n plakje nepcheddar erop met uien tomaat sla als je wilt. Mayo ketchup. Geen augurk. Op een broodje naar keuze. Peper en zout man man man.
Niks mis met peper en zout :')
Drop drop drop drop drop drop drop!!!! DROP!!! drop drop drop drop !!
pi_182143949
Waarom alleen peper en zout? Ik zie ts voorbeelden noemen van hamburgers die hij lekkerder vindt. Misschien eens meer kruiden door het gehakt doen.
  woensdag 26 september 2018 @ 17:07:55 #64
479315 SuperNeger
De gezelligste neger van FOK!
pi_182147001
quote:
0s.gif Op woensdag 26 september 2018 08:51 schreef Travok het volgende:
Wat hebben een hoop mensen het hier over Italiaanse bollen? Zover ik weet zijn dat harde bollen, daar wil je toch geen hamburger mee maken? Een hamburger hoort wat mij betreft op een hamburger bun (wel een verse, een wat oudere/drogere flikkert uit elkaar). Of beter nog, op een broiche-bolletje.
Tevens, wat je ook vaak tegenkomt is een sateprikker door de hamburger. Doe dit niet mensen!
WWaar koop je die broiche bolletjes? Ik doe meestal boodschapepn bij de AH

en hoezo geen sateprikker? Ik vond dat er juist altijd zo sjiek uitzien en dan pleuren ze niet om
Man of Steal.
  woensdag 26 september 2018 @ 17:09:01 #65
479315 SuperNeger
De gezelligste neger van FOK!
pi_182147024
quote:
0s.gif Op woensdag 26 september 2018 14:44 schreef potjecreme het volgende:
Waarom alleen peper en zout? Ik zie ts voorbeelden noemen van hamburgers die hij lekkerder vindt. Misschien eens meer kruiden door het gehakt doen.
Ik had laatst dus "hamburgerkruiden" gehaald maar ik vind het echt niet te vreten

is zown potje en er staat dan op Paprika Knoflook Cayenne

maar ik heb toch liever gewoon een goede naturel burger (met beetje peper en zout dan maar ja dat is ook naturel)
Man of Steal.
pi_182147259
quote:
0s.gif Op woensdag 26 september 2018 17:09 schreef SuperNeger het volgende:

[..]

Ik had laatst dus "hamburgerkruiden" gehaald maar ik vind het echt niet te vreten

is zown potje en er staat dan op Paprika Knoflook Cayenne

maar ik heb toch liever gewoon een goede naturel burger (met beetje peper en zout dan maar ja dat is ook naturel)
Maar naturel smaakt al heel anders dan de voorbeelden die jij noemde. En op YouTube geen lekker recept gevonden?
  woensdag 26 september 2018 @ 17:19:46 #67
479315 SuperNeger
De gezelligste neger van FOK!
pi_182147303
quote:
1s.gif Op woensdag 26 september 2018 17:18 schreef potjecreme het volgende:

[..]

Maar naturel smaakt al heel anders dan de voorbeelden die jij noemde. En op YouTube geen lekker recept gevonden?
Ja die van Gordon maar hij doet het altijd zo makkelijk lijken
Man of Steal.
pi_182149806
quote:
0s.gif Op donderdag 20 september 2018 17:16 schreef SuperNeger het volgende:

[..]

Ik hou juist van die naturel smaak met alleen wat peper en zout

maar het is meer het totaalplaatje met brood en sla erbij enzo
Goed gehakt , niet te vet maar zeker ook biet al te mager. Lekker is half rund half kalfs.

En dan niet kneden of paneermeel of ei erin. Beetje mosterdpoeder of mosterd, zout, peper, losjes de hamburger vormen en een kuiltje in het midden maken. Eventueel wat gerookte paprika, uienpoeder als je dat lekker vindt, ik doe Ed liever de ui er gecaramelliseerd op later.

Maar dus vooral niet te strak vormen en kneden.

En dan op een broodje met wat mayo, sla, gebakken ontbijtspek, tomaat, uitgebakken ui en ketchup.
Whatever...
  woensdag 26 september 2018 @ 19:16:21 #69
479315 SuperNeger
De gezelligste neger van FOK!
pi_182149848
quote:
1s.gif Op woensdag 26 september 2018 19:14 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Goed gehakt , niet te vet maar zeker ook biet al te mager. Lekker is half rund half kalfs.

En dan niet kneden of paneermeel of ei erin. Beetje mosterdpoeder of mosterd, zout, peper, losjes de hamburger vormen en een kuiltje in het midden maken. Eventueel wat gerookte paprika, uienpoeder als je dat lekker vindt, ik doe Ed liever de ui er gecaramelliseerd op later.

Maar dus vooral niet te strak vormen en kneden.

En dan op een broodje met wat mayo, sla, gebakken ontbijtspek, tomaat, uitgebakken ui en ketchup.
paneermiddel? Wat is dat?

en ei door je gehakt? Dan maak je ze dus zelf?

Ik koop meestal gewoon die runderhamburgers van de ah en doe er dan beetje zout en 4seizoenenpeper op
Man of Steal.
pi_182150098
quote:
0s.gif Op woensdag 26 september 2018 00:19 schreef JeSuisDroppie het volgende:
Gehakt nemen met 25% vet erin. Vraag of de slager dit voor je heeft.

Niet teveel kneden, peper er zout toevoegen en wat worchestersaus of een heel klein likje mosterd toevoegen.

Grillen op een BBQ met gietijzeren rooster of een super hete bakplaat.

Italiaanse bol of een goeie grote sesambol pakken en beleggen naar keuze.
Yes.

Dit dus. Behalve de Italiaanse bol ennworcestershire doe ik alleen in gehaktballen. Mosterd wel, dat houdt het vlees mals.

Hamburgers moeten niet op te harde broodjes met kruiden wat mij betreft. Maar dat is ook maar smaak.

Toaster brioche is mooi maar die heb ik zelden. Gewoon goede broodjes. Beetje toasten is wel lekker.

En de kaas: alsjeblieft geen plastic cheddar, gewoon goede belegen kaas. Vel smaak en smelt wel lekker.
Whatever...
pi_182150118
quote:
0s.gif Op woensdag 26 september 2018 19:16 schreef SuperNeger het volgende:

[..]

paneermiddel? Wat is dat?

en ei door je gehakt? Dan maak je ze dus zelf?

Ik koop meestal gewoon die runderhamburgers van de ah en doe er dan beetje zout en 4seizoenenpeper op
Als je lekker wilt eten leer je zelf koken :)

Ik maak ze zelf ja. Mijn vrouw koopt ze wel eens. Niet te vergelijken.
Whatever...
  woensdag 26 september 2018 @ 20:20:15 #72
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_182151167
quote:
0s.gif Op woensdag 26 september 2018 19:16 schreef SuperNeger het volgende:

[..]

paneermiddel? Wat is dat?

en ei door je gehakt? Dan maak je ze dus zelf?

Ik koop meestal gewoon die runderhamburgers van de ah en doe er dan beetje zout en 4seizoenenpeper op
De hamburgers zijn al gekruid door AH. Dus of je nu echt een "naturel burger" met alleen peper en zout lekker zou vinden is maar zeer de vraag :P
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
pi_182152185
quote:
0s.gif Op woensdag 26 september 2018 19:16 schreef SuperNeger het volgende:

[..]

paneermiddel? Wat is dat?

en ei door je gehakt? Dan maak je ze dus zelf?

Ik koop meestal gewoon die runderhamburgers van de ah en doe er dan beetje zout en 4seizoenenpeper op
Die vierkante cheddarplakjes, ui mayo ketchup en een broodje. Met het ongemaineerde vlees. Dat is alles. Niks vlees kruiden of peper of zout zo doe ik dat alrijd. De smaak zit em in het vlees in combi met mayo ketchup ui en die gesmolten cheddar. En het broodje. De rest is bijaak imo :p

Eventueel. Er bestaan zakjes met "flamegrill flavor" volgens mij bij de Jumbo.
pi_182152223
quote:
1s.gif Op woensdag 26 september 2018 21:04 schreef Aluah-Snackbar het volgende:

[..]

Er bestaan zakjes met "flamegrill flavor" volgens mij bij de Jumbo.
Bah, doe gewoon een beetje gerookte paprika er door als je rooksmaak wilt. Of een beetje chipotle tabasco. Beleg de burger met een pittige kaas, geroosterde paprika uit een pot, wat ontbijspek en mayo met diezelfde cipotle tabasco. Pittig en lekker.
Whatever...
pi_182152266
quote:
0s.gif Op woensdag 26 september 2018 21:06 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Bah, doe gewoon een beetje gerookte paprika er door als je rooksmaak wilt. Of een beetje chipotle tabasco. Beleg de burger met een pittige kaas, geroosterde paprika uit een pot, wat ontbijspek en mayo met diezelfde cipotle tabasco. Pittig en lekker.
Ik ken die flamegrill-flavor zakjes niet. Ik weet alleen dat de BK het zo doet en dat werkt.
pi_182152861
quote:
1s.gif Op woensdag 26 september 2018 21:08 schreef Aluah-Snackbar het volgende:

[..]

Ik ken die flamegrill-flavor zakjes niet. Ik weet alleen dat de BK het zo doet en dat werkt.
Aroma erop? Geen idee of ze dat daar doen. In principe is flamegrill taste iets dat ontstaat als het vet uit het vlees verbrandt en ik denk ook een beetj caramellisatie naast maillard. Heb je hoge temperaturen voor nodig en open vlam voor het verbranden.

https://www.businessinsid(...)ional=true&r=US&IR=T

In dit artikel hebben ze het ook over rooksmaak trouwens.
Whatever...
pi_182153268
Gehakt kruiden en eventueel wat worcestershiresaus toevoegen.

Gehakt niet te veel aandrukken voor het bakken.
pi_182154053
quote:
0s.gif Op woensdag 26 september 2018 19:16 schreef SuperNeger het volgende:

[..]

paneermiddel? Wat is dat?

en ei door je gehakt? Dan maak je ze dus zelf?

Ik koop meestal gewoon die runderhamburgers van de ah en doe er dan beetje zout en 4seizoenenpeper op
Dus je wilt eigenlijk weten hoe je het lekkerst je een broodje hamburger maakt van een prefab hamburger met 'cheddar' zoals bij McDonalds?

Die burgers van AH zijn trouwens allemaal gekruid met van alles en ook met een ruime hoeveelheid zout.
Spoilers!
  woensdag 26 september 2018 @ 22:39:35 #79
375333 Drogonno
Dromer des levens
pi_182155018
Simpel neem een pot gehakt en varieer je kruiden per hamburger verschillend op tot je jou perfecte hamburger vind!!
pi_182158909
quote:
0s.gif Op woensdag 26 september 2018 17:07 schreef SuperNeger het volgende:

[..]

WWaar koop je die broiche bolletjes? Ik doe meestal boodschapepn bij de AH

en hoezo geen sateprikker? Ik vond dat er juist altijd zo sjiek uitzien en dan pleuren ze niet om
Die bolletjes kan je zelf maken natuurlijk, als je toch bezig bent :)
Ze zijn denk ik wel wat moeilijker te krijgen dan gewone hanburgerbroodjes, maar je kan met behulp van google misschien een adresje vinden. Zo heeft bijvoorbeeld het Vlaamsch Broodhuis ze.
Wat betreft die sateprikker; een haburger eet je uit de hand, dan zit die prikker alleen maar in de weg. Daarbij, als je zóveel op je burger doet dat je een prikker nodig hebt om de boel bij elkaar te houden klopt er denk ik iets niet.
  donderdag 27 september 2018 @ 08:43:52 #81
479315 SuperNeger
De gezelligste neger van FOK!
pi_182158916

Wat vinden jullie van deze?

Hij doet ook een sateprikker maar ik vind dat dikke en rode vlees echt niks
Man of Steal.
pi_182158976
quote:
0s.gif Op donderdag 27 september 2018 08:43 schreef SuperNeger het volgende:

Wat vinden jullie van deze?

Hij doet ook een sateprikker maar ik vind dat dikke en rode vlees echt niks
Veel te rood inderdaad, verder vrij standaard toch? Mayo, sla, ui, tomaat en kaas. Wissel de tomaat voor bacon en zo maak ik ze :D
The hardware is just a box you buy only because you want to play Mario games - Yamauchi
Mr. Zurkon doesn't need bolts, his currency is pain
Roy-O-Rama | Backlog | Wish-list
  donderdag 27 september 2018 @ 08:52:12 #83
479315 SuperNeger
De gezelligste neger van FOK!
pi_182158992
quote:
1s.gif Op donderdag 27 september 2018 08:50 schreef Notorious_Roy het volgende:

[..]

Veel te rood inderdaad, verder vrij standaard toch? Mayo, sla, ui, tomaat en kaas. Wissel de tomaat voor bacon en zo maak ik ze :D
Ik vind ze echt veel te vet en echt ik kan niet bijhouden hoe vaak hij er zout en peper op doet. Ook echt op alles.

Wel een huis waar je u tegen zegt met dat uitzicht damn
Man of Steal.
  donderdag 27 september 2018 @ 08:54:28 #84
479315 SuperNeger
De gezelligste neger van FOK!
pi_182159009
Wel echt moeilijk hypocriet dat hij zo'n hamburger maakt als hij hier moeilijk gaat doen dat de hamburger te groot is :') Oja en "the meat is raw" :') kijk wat die zelf doet


maar goed ik denk dat het probleem is de juiste ingrediënten vinden. Dus wie komt er met een boodschappenlijstje met de juiste winkels en producten? :7
Man of Steal.
pi_182159655
quote:
0s.gif Op donderdag 27 september 2018 08:54 schreef SuperNeger het volgende:
Wel echt moeilijk hypocriet dat hij zo'n hamburger maakt als hij hier moeilijk gaat doen dat de hamburger te groot is :') Oja en "the meat is raw" :') kijk wat die zelf doet


maar goed ik denk dat het probleem is de juiste ingrediënten vinden. Dus wie komt er met een boodschappenlijstje met de juiste winkels en producten? :7
Punt is dat je gewoon wat moet experimenteren.
pi_182160073
quote:
0s.gif Op woensdag 26 september 2018 08:51 schreef Travok het volgende:
Wat hebben een hoop mensen het hier over Italiaanse bollen? Zover ik weet zijn dat harde bollen, daar wil je toch geen hamburger mee maken? Een hamburger hoort wat mij betreft op een hamburger bun (wel een verse, een wat oudere/drogere flikkert uit elkaar). Of beter nog, op een broiche-bolletje.
Nee, een Italiaanse bol is geen supermarktschuimbrood met een krokante korst waar wat 'Italiaanse' kruiden in zijn meegebakken. Een Italiaanse bol is niet zo heel bol, en van stevig niet zo luchtig deeg waar je op moet kauwen.

quote:
0s.gif Op donderdag 27 september 2018 08:43 schreef SuperNeger het volgende:

Wat vinden jullie van deze?

Hij doet ook een sateprikker maar ik vind dat dikke en rode vlees echt niks
Als er een sateprikker in moet is het qua vorm als hamburger niet geslaagd. Een hamburger is een broodje met vlees dat je uit de hand kunt eten. De burger zelf hoeft ook helemaal niet zo dik te zijn, er hoeft ook geen dikke plak tomaat op. Je moet het juist een beetje plat houden, want één hap met alle lagen is gewoon de lekkerste manier van eten. Het brood wat hij gebruikt ziet er ook niet geschikt uit.

Zelf bak ik ze roder, ondanks minder dikte, en wat bruiner aan de buitenkant. Die uien lijken ook nergens op, grotendeels rauw met een zwart randje. Die moet je dunner snijden, ik bak ze zelf in bruine boter, ook niet alle ringen even dun zodat je nog een hint rauwe ui er doorheen hebt.

Dit doe ik gewoon beter dan hij. Maar goed, ik doe wel meer dingen beter dan Ramsay.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  Moderator donderdag 27 september 2018 @ 10:38:19 #87
18653 crew  D.
pi_182160306
quote:
0s.gif Op donderdag 20 september 2018 16:49 schreef SuperNeger het volgende:
Altijd als ik hamburgers maak zijn ze goor.


Als ik het topic zo lees komt het doordat je kant en klare burgers koopt, en er daarna extra zout, peper en kruiden op gooit
  donderdag 27 september 2018 @ 16:53:56 #88
479315 SuperNeger
De gezelligste neger van FOK!
pi_182166734
quote:
1s.gif Op donderdag 27 september 2018 09:49 schreef potjecreme het volgende:

[..]

Punt is dat je gewoon wat moet experimenteren.
Zullen wij samen wat experimenteren?

quote:
0s.gif Op donderdag 27 september 2018 10:23 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Nee, een Italiaanse bol is geen supermarktschuimbrood met een krokante korst waar wat 'Italiaanse' kruiden in zijn meegebakken. Een Italiaanse bol is niet zo heel bol, en van stevig niet zo luchtig deeg waar je op moet kauwen.

[..]

Als er een sateprikker in moet is het qua vorm als hamburger niet geslaagd. Een hamburger is een broodje met vlees dat je uit de hand kunt eten. De burger zelf hoeft ook helemaal niet zo dik te zijn, er hoeft ook geen dikke plak tomaat op. Je moet het juist een beetje plat houden, want één hap met alle lagen is gewoon de lekkerste manier van eten. Het brood wat hij gebruikt ziet er ook niet geschikt uit.

Zelf bak ik ze roder, ondanks minder dikte, en wat bruiner aan de buitenkant. Die uien lijken ook nergens op, grotendeels rauw met een zwart randje. Die moet je dunner snijden, ik bak ze zelf in bruine boter, ook niet alle ringen even dun zodat je nog een hint rauwe ui er doorheen hebt.

Dit doe ik gewoon beter dan hij. Maar goed, ik doe wel meer dingen beter dan Ramsay.
Dus eigenlijk zeg je gewoon dat Gordon er niks van kan?

quote:
1s.gif Op donderdag 27 september 2018 10:38 schreef D. het volgende:

[..]

Als ik het topic zo lees komt het doordat je kant en klare burgers koopt, en er daarna extra zout, peper en kruiden op gooit
Dus voortaan gewoon gehakt kopen en dan zelf plat drukken? :@
Man of Steal.
  Moderator donderdag 27 september 2018 @ 18:09:45 #89
18653 crew  D.
pi_182168165
quote:
0s.gif Op donderdag 27 september 2018 16:53 schreef SuperNeger het volgende:

[..]


Dus voortaan gewoon gehakt kopen en dan zelf plat drukken? :@
Of helemaal zelf doen, of helemaal aan de winkel overlaten
  donderdag 27 september 2018 @ 18:12:51 #90
479315 SuperNeger
De gezelligste neger van FOK!
pi_182168223
quote:
1s.gif Op donderdag 27 september 2018 18:09 schreef D. het volgende:

[..]

Of helemaal zelf doen, of helemaal aan de winkel overlaten
maar de winkel heeft niet "helemaal' hamburgers

alleen die dingen die je in de magnetron doet maar die tellen niet eens mee
Man of Steal.
pi_182168228
quote:
0s.gif Op donderdag 27 september 2018 16:53 schreef SuperNeger het volgende:

Dus eigenlijk zeg je gewoon dat Gordon er niks van kan?
Neuh, maar het is een sterrenkok die een simpel gerecht heel goed wil doen, en dan een aantal verkeerde keuzes maakt.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_182168281
quote:
0s.gif Op donderdag 20 september 2018 18:09 schreef SuperNeger het volgende:

[..]

ik doe wel altijd 4 seizoenenpeper. Heb volgens mij nooit normale zwarte peper. Zou dit mee kunnen spelen?
:') Tuurlijk speelt het mee. Besef je wel hoe essentieel kruiden zijn. Daar staan en vallen gerechten mee en jij vraagt is het essentieel? Zbel, tuurlijk. Ook essentieel voor die hamburger.
  donderdag 27 september 2018 @ 18:17:17 #93
479315 SuperNeger
De gezelligste neger van FOK!
pi_182168289
quote:
0s.gif Op donderdag 27 september 2018 18:16 schreef Jellereppe het volgende:

[..]

:') Tuurlijk speelt het mee. Besef je wel hoe essentieel kruiden zijn. Daar staan en vallen gerechten mee en jij vraag is het essentieel? Zbel, tuurlijk. Ook essentieel voor die hamburger.
ok dus eigenlijk moet ik mijn molentje vullen met normale zwarte peper korrels? :@
Man of Steal.
pi_182168313
quote:
0s.gif Op donderdag 27 september 2018 18:17 schreef SuperNeger het volgende:

[..]

ok dus eigenlijk moet ik mijn molentje vullen met normale zwarte peper korrels? :@
Zeker. Midden-Oosten, Zuid-Azië snappen ze het belang van kruiden. De gemiddelde Nederlander heeft dat niet helemaal door.
  donderdag 27 september 2018 @ 18:19:27 #95
479315 SuperNeger
De gezelligste neger van FOK!
pi_182168324
quote:
0s.gif Op donderdag 27 september 2018 18:18 schreef Jellereppe het volgende:

[..]

Zeker. Midden-Oosten, Zuid-Azië snappen ze het belang van kruiden. De gemiddelde Nederlander heeft dat niet helemaal door.
Ik dacht ik experimenteer gewoon een beetje

maar het kutte is ik heb nog moeilijk veel 4 seizoenen over. Op aardappelen is het bijvoorbeeld wel lekker
Man of Steal.
  donderdag 27 september 2018 @ 18:28:44 #96
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_182168480
quote:
0s.gif Op donderdag 27 september 2018 18:19 schreef SuperNeger het volgende:

[..]

Ik dacht ik experimenteer gewoon een beetje

maar het kutte is ik heb nog moeilijk veel 4 seizoenen over. Op aardappelen is het bijvoorbeeld wel lekker
Laat je niet gek maken. Er is helemaal niks mis met vierseizoenenpeper. Zwarte peper maakt je burger niet opeens beter.
  donderdag 27 september 2018 @ 18:29:34 #97
479315 SuperNeger
De gezelligste neger van FOK!
pi_182168501
quote:
1s.gif Op donderdag 27 september 2018 18:28 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Laat je niet gek maken. Er is helemaal niks mis met vierseizoenenpeper. Zwarte peper maakt je burger niet opeens beter.
Oh ;(

Nou dan vraag ik me af wat het dan wel is.
Man of Steal.
pi_182168656
quote:
1s.gif Op donderdag 27 september 2018 18:28 schreef RobinOok het volgende:


Laat je niet gek maken. Er is helemaal niks mis met vierseizoenenpeper.
Behalve dan dat het niet uit 4 seizoenen bestaat en geen echte peper is.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_182168826
quote:
1s.gif Op donderdag 27 september 2018 18:37 schreef golfer het volgende:

[..]

Behalve dan dat het niet uit 4 seizoenen bestaat en geen echte peper is.
Sowieso heb je toch 3 verschillende pepermolens nodig, is het nou zoveel moeite om die na elkaar te gebruiken? Die rooie meuk kun je in nummer 4 doen maar ik zou niet weten waarom iemand dat zou willen.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_182169157
quote:
0s.gif Op donderdag 27 september 2018 10:23 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Nee, een Italiaanse bol is geen supermarktschuimbrood met een krokante korst waar wat 'Italiaanse' kruiden in zijn meegebakken. Een Italiaanse bol is niet zo heel bol, en van stevig niet zo luchtig deeg waar je op moet kauwen.

[..]

Als er een sateprikker in moet is het qua vorm als hamburger niet geslaagd. Een hamburger is een broodje met vlees dat je uit de hand kunt eten. De burger zelf hoeft ook helemaal niet zo dik te zijn, er hoeft ook geen dikke plak tomaat op. Je moet het juist een beetje plat houden, want één hap met alle lagen is gewoon de lekkerste manier van eten. Het brood wat hij gebruikt ziet er ook niet geschikt uit.

Zelf bak ik ze roder, ondanks minder dikte, en wat bruiner aan de buitenkant. Die uien lijken ook nergens op, grotendeels rauw met een zwart randje. Die moet je dunner snijden, ik bak ze zelf in bruine boter, ook niet alle ringen even dun zodat je nog een hint rauwe ui er doorheen hebt.

Dit doe ik gewoon beter dan hij. Maar goed, ik doe wel meer dingen beter dan Ramsay.
Hij maakt prima hamburgers , alleen wel om met mes en vork te eten. Ik vind ze ook wat dik en de uien zijn Nja, erg gexaramelliseerd aan de buitenkant en nog wat rauw aan de binnenkant.

Maar verder lijken ze me prima te eten, vele malen lekkerder dan gemiddeld. Iedereen die ze zo maakt doet het prima.
Whatever...
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')