Beschrijf eens hoe je zelf een hamburger maakt en met welke ingrediënten?quote:Op donderdag 20 september 2018 16:49 schreef SuperNeger het volgende:
Altijd als ik hamburgers maak zijn ze goor. Ik wil gewoon het geheim weten van een goede hamburger maken. En ja ik heb al allemaal youtube filmpjes en zo gekeken maar daar doen ze het altijd makkelijker laten lijken dan het echt is.
Ik snap het proces en in welke volgorde je je hamburgers moet beleggen maar toch smaakt het gewoon altijd goor als ik het zelf maak.
Ik denk inmiddels ook dat het gewoon een kwestie is van niet zelf moeite willen doen. Dat als het voor je gedaan wordt dat het dan lekkerder is.
Zelfs euroknallers smaken lekkerder dan hoe ik ze soms maak
Dus heeft er hier iemand goede hamburger maak tips of recepten? Ik hoor het graag
xx
Ik hou juist van die naturel smaak met alleen wat peper en zoutquote:Op donderdag 20 september 2018 17:12 schreef borisz het volgende:
Goed gehakt en zelf kruiden ipv voorverpakte meuk.
Verschilt maar meestal brood met sla en hamburger en sausquote:Op donderdag 20 september 2018 17:13 schreef silverhill het volgende:
[..]
Beschrijf eens hoe je zelf een hamburger maakt en met welke ingrediënten?
gebakken ui doe ik ook wel eens ja maar je moet ze wel echt goed bakken danquote:Op donderdag 20 september 2018 17:18 schreef Id_do_her het volgende:
Sowieso geen gebakken uien en paupersauzen als curry en mayonnaise.
Nee, helemaal niet. Enkel rauw voor de frisheid en uitgesproken smaak.quote:Op donderdag 20 september 2018 17:18 schreef SuperNeger het volgende:
[..]
gebakken ui doe ik ook wel eens ja maar je moet ze wel echt goed bakken dan
Ik vind rauwe ui alleen op de whopper lekker maar die hamburger is sws fucking goed dus dan kan hetquote:Op donderdag 20 september 2018 17:19 schreef Id_do_her het volgende:
[..]
Nee, helemaal niet. Enkel rauw voor de frisheid en uitgesproken smaak.
Die dingen zijn slecht, maar soms wel lekkerder dan hoe ik ze maak.quote:Op donderdag 20 september 2018 17:29 schreef wollah het volgende:
Ik haal altijd gwn 12 pack diepvrieshamburgers. Heerlijk.
Is echt beter ja, ook erg goed met rode ui.quote:Op donderdag 20 september 2018 17:21 schreef SuperNeger het volgende:
[..]
Ik vind rauwe ui alleen op de whopper lekker maar die hamburger is sws fucking goed dus dan kan het
die snippertjes bij de mac proef je sws niet echt
maar misschien dat ik het eens ga proberen zelf thuis kijken of het dan anders wordt
Dan nog. Goed Vlees, zout en peper alleen kan ook goed zijn. Dat smaakt echt beter dan de voorverpakte diepvriesburgers of in het vleesschap.quote:Op donderdag 20 september 2018 17:16 schreef SuperNeger het volgende:
[..]
Ik hou juist van die naturel smaak met alleen wat peper en zout
maar het is meer het totaalplaatje met brood en sla erbij enzo
ik doe wel altijd 4 seizoenenpeper. Heb volgens mij nooit normale zwarte peper. Zou dit mee kunnen spelen?quote:Op donderdag 20 september 2018 18:08 schreef borisz het volgende:
[..]
Dan nog. Goed Vlees, zout en peper alleen kan ook goed zijn. Dat smaakt echt beter dan de voorverpakte diepvriesburgers of in het vleesschap.
Je bedoelt dat je je eigen hamburgers maakt van gehakt?quote:Op donderdag 20 september 2018 17:16 schreef SuperNeger het volgende:
[..]
Verschilt maar meestal brood met sla en hamburger en saus
Of witte bolletjes, bolletjes met sesam, afbakbollen en dan soms beetje roosteren
hamburger gewoon kruiden met peper en zout
sla/komkommer/tomaat/plakje augurk
en qua saus meestal mayo/ketchup combi
Goeie tips.quote:Op donderdag 20 september 2018 18:15 schreef silverhill het volgende:
[..]
Je bedoelt dat je je eigen hamburgers maakt van gehakt?
Broodjes licht roosteren is een goed idee. En probeer iets grotere en stevigere bollen te vinden dan de standaard witte bolletjes.
Overigens vind ik italiaanse bollen, zoals sommige suggesties, dan weer te stevig en stug, waardoor je eerst alles met je kaken tussen het broodje uit perst voor je daadwerkelijk een hap neemt.
Tijdens het kruiden van de burgers gebruik ik ook een paar scheuten worcestershiresaus. Dat helpt echt er een hamburgersmaak/geur van te krijgen ipv dat je gewoon een platte gehaktbal krijgt.
En verder de droge pan 5 min. op vol vuur zetten voordat je de hamburger erin legt.
Jaquote:Op donderdag 20 september 2018 18:09 schreef SuperNeger het volgende:
[..]
ik doe wel altijd 4 seizoenenpeper. Heb volgens mij nooit normale zwarte peper. Zou dit mee kunnen spelen?
4 seizoenenpeper is lulkoek!quote:Op donderdag 20 september 2018 18:09 schreef SuperNeger het volgende:
ik doe wel altijd 4 seizoenenpeper. Heb volgens mij nooit normale zwarte peper. Zou dit mee kunnen spelen?
Ga naar een keurslager en vraag of hun voor jou burgers willen maken.quote:Op donderdag 20 september 2018 16:49 schreef SuperNeger het volgende:
Altijd als ik hamburgers maak zijn ze goor. Ik wil gewoon het geheim weten van een goede hamburger maken. En ja ik heb al allemaal youtube filmpjes en zo gekeken maar daar doen ze het altijd makkelijker laten lijken dan het echt is.
Ik snap het proces en in welke volgorde je je hamburgers moet beleggen maar toch smaakt het gewoon altijd goor als ik het zelf maak.
Ik denk inmiddels ook dat het gewoon een kwestie is van niet zelf moeite willen doen. Dat als het voor je gedaan wordt dat het dan lekkerder is.
Zelfs euroknallers smaken lekkerder dan hoe ik ze soms maak
Dus heeft er hier iemand goede hamburger maak tips of recepten? Ik hoor het graag
xx
Snap het ook niet meer.quote:Op vrijdag 21 september 2018 00:12 schreef Maharski het volgende:
Wat is nou het probleem, de hamburger lekker krijgen (het vlees) of de belegging van het broodje?
quote:Op vrijdag 21 september 2018 00:51 schreef Maharski het volgende:
aangezien ik moreel onberispelijk ben.
Dit idd. Een broodje hamburger moet met alleen de hamburger en het bolletje al goed te eten zijn. Toppings moeten een aanvulling zijn, niet een maskering/compensering.quote:Op vrijdag 21 september 2018 09:07 schreef Queenshore het volgende:
Aangezien de toppings zo afhankelijk zijn van persoonlijke smaak, zorg ik altijd dat het vlees en het brood goed is.
Je bent de cheddar vergeten dat maakt verschil. Zelf kruid ik het gehakt nieteens want is niet nodig. mayo en ketchup en ui/tomaat en klaar. Wat ook lekker is heb ik genept van BurgerKing. Groene Jalapenopeper zoals de chili-cheese xlquote:Op donderdag 20 september 2018 17:18 schreef SuperNeger het volgende:
[..]
gebakken ui doe ik ook wel eens ja maar je moet ze wel echt goed bakken dan
Ik vind de cheddar die ik in de winkel kan halen altijd smerig.quote:Op vrijdag 21 september 2018 19:32 schreef Aluah-Snackbar het volgende:
[..]
Je bent de cheddar vergeten dat maakt verschil. Zelf kruid ik het gehakt nieteens want is niet nodig. mayo en ketchup en klaar. Wag ook lekker is heb ik genept van BK. Groene Jalapenopeper zoals de chili-cheese xl
Je kunt die "flamegrill flavour" smaak in zakjes kopen. Waar weet ik niet meer.quote:Op donderdag 20 september 2018 23:53 schreef RobinOok het volgende:
Als je whoppers lekker vindt, waarom zou je ze dan zelf willen maken? Die kun je gewoon overal, elk moment van de dag kopen.
Maar volgens mij is dat precies dezelfde cheddar. Ik zou geen dure echte cheddar verspillen aan een hamburger. Of je moet het raspen want in plakjes snijden is echt een hel.quote:Op vrijdag 21 september 2018 19:33 schreef SuperNeger het volgende:
[..]
Ik vind de cheddar die ik in de winkel kan halen altijd smerig.
Waar koop je goede cheddar? Als ik het koop bij de AH of lidl of aldi of waar dan ook dan smaakt het nooit zoals bij duh mecdonulds
quote:Op donderdag 20 september 2018 17:18 schreef Id_do_her het volgende:
Sowieso geen gebakken uien en paupersauzen als curry en mayonnaise.
Zeker wel met kimchi en mayonaise gemaakt van tofu. De Númale-burgerquote:Op donderdag 20 september 2018 17:18 schreef Id_do_her het volgende:
Sowieso geen gebakken uien en paupersauzen als curry en mayonnaise.
De plakjes cheddar in de supermarkt zijn doorgaans een kaashoudend product of volledig analoogkaas. Het idee dat er cheddar op zou moeten komt ook alleen maar van McDonalds, omdat die oranje kleur er zo goed uitziet op een burger. Cheddar is al niet zo'n bijzondere kaas, maar ook de stukken cheddar in de supermarkt behoren tot de meest fletse van hun soort.quote:Op vrijdag 21 september 2018 19:33 schreef SuperNeger het volgende:
[..]
Ik vind de cheddar die ik in de winkel kan halen altijd smerig.
Waar koop je goede cheddar? Als ik het koop bij de AH of lidl of aldi of waar dan ook dan smaakt het nooit zoals bij duh mecdonulds
Dus je maakt een broodje platte gehaktbal.quote:Op dinsdag 25 september 2018 21:31 schreef derLudolf het volgende:
Ik maak zelf altijd iets met ui, knoflook, paprika, cayennepeper, zout. Volgens mij, weet niet of en wat ik er meer in gooi.
Nee gehaktbal zit sowieso ei, paneermeel, mosterd (de saus) en verse ui in bij mijquote:Op dinsdag 25 september 2018 22:14 schreef Klaploper het volgende:
[..]
Dus je maakt een broodje platte gehaktbal.
Ain’t nobody got time for that.quote:Op dinsdag 25 september 2018 23:49 schreef Mr_Belvedere het volgende:
Deze:
Bereidingstijd: rond de 36 uur.
Waarom altijd peper en zout. Dat hoeft toch niet. Gewoon patty maken van gehakt. Bakken. Klaar.quote:Op woensdag 26 september 2018 00:19 schreef JeSuisDroppie het volgende:
Gehakt nemen met 25% vet erin. Vraag of de slager dit voor je heeft.
Niet teveel kneden, peper er zout toevoegen en wat worchestersaus of een heel klein likje mosterd toevoegen.
Grillen op een BBQ met gietijzeren rooster of een super hete bakplaat.
Italiaanse bol of een goeie grote sesambol pakken en beleggen naar keuze.
Waarm ei en paneermeel. Is dat zodat ie niet uit elkaar valt bij bakken?quote:Op dinsdag 25 september 2018 22:19 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Nee gehaktbal zit sowieso ei, paneermeel, mosterd (de saus) en verse ui in bij mij
Ja.quote:Op woensdag 26 september 2018 14:00 schreef Aluah-Snackbar het volgende:
[..]
Waarm ei en paneermeel. Is dat zodat ie niet uit elkaar valt bij bakken?
Niks mis met peper en zoutquote:Op woensdag 26 september 2018 13:57 schreef Aluah-Snackbar het volgende:
[..]
Waarom altijd peper en zout. Dat hoeft toch niet. Gewoon patty maken van gehakt. Bakken. Klaar.
Zo'n plakje nepcheddar erop met uien tomaat sla als je wilt. Mayo ketchup. Geen augurk. Op een broodje naar keuze. Peper en zout man man man.
WWaar koop je die broiche bolletjes? Ik doe meestal boodschapepn bij de AHquote:Op woensdag 26 september 2018 08:51 schreef Travok het volgende:
Wat hebben een hoop mensen het hier over Italiaanse bollen? Zover ik weet zijn dat harde bollen, daar wil je toch geen hamburger mee maken? Een hamburger hoort wat mij betreft op een hamburger bun (wel een verse, een wat oudere/drogere flikkert uit elkaar). Of beter nog, op een broiche-bolletje.
Tevens, wat je ook vaak tegenkomt is een sateprikker door de hamburger. Doe dit niet mensen!
Ik had laatst dus "hamburgerkruiden" gehaald maar ik vind het echt niet te vretenquote:Op woensdag 26 september 2018 14:44 schreef potjecreme het volgende:
Waarom alleen peper en zout? Ik zie ts voorbeelden noemen van hamburgers die hij lekkerder vindt. Misschien eens meer kruiden door het gehakt doen.
Maar naturel smaakt al heel anders dan de voorbeelden die jij noemde. En op YouTube geen lekker recept gevonden?quote:Op woensdag 26 september 2018 17:09 schreef SuperNeger het volgende:
[..]
Ik had laatst dus "hamburgerkruiden" gehaald maar ik vind het echt niet te vreten
is zown potje en er staat dan op Paprika Knoflook Cayenne
maar ik heb toch liever gewoon een goede naturel burger (met beetje peper en zout dan maar ja dat is ook naturel)
Ja die van Gordon maar hij doet het altijd zo makkelijk lijkenquote:Op woensdag 26 september 2018 17:18 schreef potjecreme het volgende:
[..]
Maar naturel smaakt al heel anders dan de voorbeelden die jij noemde. En op YouTube geen lekker recept gevonden?
Goed gehakt , niet te vet maar zeker ook biet al te mager. Lekker is half rund half kalfs.quote:Op donderdag 20 september 2018 17:16 schreef SuperNeger het volgende:
[..]
Ik hou juist van die naturel smaak met alleen wat peper en zout
maar het is meer het totaalplaatje met brood en sla erbij enzo
paneermiddel? Wat is dat?quote:Op woensdag 26 september 2018 19:14 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Goed gehakt , niet te vet maar zeker ook biet al te mager. Lekker is half rund half kalfs.
En dan niet kneden of paneermeel of ei erin. Beetje mosterdpoeder of mosterd, zout, peper, losjes de hamburger vormen en een kuiltje in het midden maken. Eventueel wat gerookte paprika, uienpoeder als je dat lekker vindt, ik doe Ed liever de ui er gecaramelliseerd op later.
Maar dus vooral niet te strak vormen en kneden.
En dan op een broodje met wat mayo, sla, gebakken ontbijtspek, tomaat, uitgebakken ui en ketchup.
Yes.quote:Op woensdag 26 september 2018 00:19 schreef JeSuisDroppie het volgende:
Gehakt nemen met 25% vet erin. Vraag of de slager dit voor je heeft.
Niet teveel kneden, peper er zout toevoegen en wat worchestersaus of een heel klein likje mosterd toevoegen.
Grillen op een BBQ met gietijzeren rooster of een super hete bakplaat.
Italiaanse bol of een goeie grote sesambol pakken en beleggen naar keuze.
Als je lekker wilt eten leer je zelf kokenquote:Op woensdag 26 september 2018 19:16 schreef SuperNeger het volgende:
[..]
paneermiddel? Wat is dat?
en ei door je gehakt? Dan maak je ze dus zelf?
Ik koop meestal gewoon die runderhamburgers van de ah en doe er dan beetje zout en 4seizoenenpeper op
De hamburgers zijn al gekruid door AH. Dus of je nu echt een "naturel burger" met alleen peper en zout lekker zou vinden is maar zeer de vraagquote:Op woensdag 26 september 2018 19:16 schreef SuperNeger het volgende:
[..]
paneermiddel? Wat is dat?
en ei door je gehakt? Dan maak je ze dus zelf?
Ik koop meestal gewoon die runderhamburgers van de ah en doe er dan beetje zout en 4seizoenenpeper op
Die vierkante cheddarplakjes, ui mayo ketchup en een broodje. Met het ongemaineerde vlees. Dat is alles. Niks vlees kruiden of peper of zout zo doe ik dat alrijd. De smaak zit em in het vlees in combi met mayo ketchup ui en die gesmolten cheddar. En het broodje. De rest is bijaak imo :pquote:Op woensdag 26 september 2018 19:16 schreef SuperNeger het volgende:
[..]
paneermiddel? Wat is dat?
en ei door je gehakt? Dan maak je ze dus zelf?
Ik koop meestal gewoon die runderhamburgers van de ah en doe er dan beetje zout en 4seizoenenpeper op
Bah, doe gewoon een beetje gerookte paprika er door als je rooksmaak wilt. Of een beetje chipotle tabasco. Beleg de burger met een pittige kaas, geroosterde paprika uit een pot, wat ontbijspek en mayo met diezelfde cipotle tabasco. Pittig en lekker.quote:Op woensdag 26 september 2018 21:04 schreef Aluah-Snackbar het volgende:
[..]
Er bestaan zakjes met "flamegrill flavor" volgens mij bij de Jumbo.
Ik ken die flamegrill-flavor zakjes niet. Ik weet alleen dat de BK het zo doet en dat werkt.quote:Op woensdag 26 september 2018 21:06 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Bah, doe gewoon een beetje gerookte paprika er door als je rooksmaak wilt. Of een beetje chipotle tabasco. Beleg de burger met een pittige kaas, geroosterde paprika uit een pot, wat ontbijspek en mayo met diezelfde cipotle tabasco. Pittig en lekker.
Aroma erop? Geen idee of ze dat daar doen. In principe is flamegrill taste iets dat ontstaat als het vet uit het vlees verbrandt en ik denk ook een beetj caramellisatie naast maillard. Heb je hoge temperaturen voor nodig en open vlam voor het verbranden.quote:Op woensdag 26 september 2018 21:08 schreef Aluah-Snackbar het volgende:
[..]
Ik ken die flamegrill-flavor zakjes niet. Ik weet alleen dat de BK het zo doet en dat werkt.
Dus je wilt eigenlijk weten hoe je het lekkerst je een broodje hamburger maakt van een prefab hamburger met 'cheddar' zoals bij McDonalds?quote:Op woensdag 26 september 2018 19:16 schreef SuperNeger het volgende:
[..]
paneermiddel? Wat is dat?
en ei door je gehakt? Dan maak je ze dus zelf?
Ik koop meestal gewoon die runderhamburgers van de ah en doe er dan beetje zout en 4seizoenenpeper op
Die bolletjes kan je zelf maken natuurlijk, als je toch bezig bentquote:Op woensdag 26 september 2018 17:07 schreef SuperNeger het volgende:
[..]
WWaar koop je die broiche bolletjes? Ik doe meestal boodschapepn bij de AH
en hoezo geen sateprikker? Ik vond dat er juist altijd zo sjiek uitzien en dan pleuren ze niet om
Veel te rood inderdaad, verder vrij standaard toch? Mayo, sla, ui, tomaat en kaas. Wissel de tomaat voor bacon en zo maak ik zequote:Op donderdag 27 september 2018 08:43 schreef SuperNeger het volgende:
Wat vinden jullie van deze?
Hij doet ook een sateprikker maar ik vind dat dikke en rode vlees echt niks
Ik vind ze echt veel te vet en echt ik kan niet bijhouden hoe vaak hij er zout en peper op doet. Ook echt op alles.quote:Op donderdag 27 september 2018 08:50 schreef Notorious_Roy het volgende:
[..]
Veel te rood inderdaad, verder vrij standaard toch? Mayo, sla, ui, tomaat en kaas. Wissel de tomaat voor bacon en zo maak ik ze
Punt is dat je gewoon wat moet experimenteren.quote:Op donderdag 27 september 2018 08:54 schreef SuperNeger het volgende:
Wel echt moeilijk hypocriet dat hij zo'n hamburger maakt als hij hier moeilijk gaat doen dat de hamburger te groot is Oja en "the meat is raw" kijk wat die zelf doet
maar goed ik denk dat het probleem is de juiste ingrediënten vinden. Dus wie komt er met een boodschappenlijstje met de juiste winkels en producten?
Nee, een Italiaanse bol is geen supermarktschuimbrood met een krokante korst waar wat 'Italiaanse' kruiden in zijn meegebakken. Een Italiaanse bol is niet zo heel bol, en van stevig niet zo luchtig deeg waar je op moet kauwen.quote:Op woensdag 26 september 2018 08:51 schreef Travok het volgende:
Wat hebben een hoop mensen het hier over Italiaanse bollen? Zover ik weet zijn dat harde bollen, daar wil je toch geen hamburger mee maken? Een hamburger hoort wat mij betreft op een hamburger bun (wel een verse, een wat oudere/drogere flikkert uit elkaar). Of beter nog, op een broiche-bolletje.
Als er een sateprikker in moet is het qua vorm als hamburger niet geslaagd. Een hamburger is een broodje met vlees dat je uit de hand kunt eten. De burger zelf hoeft ook helemaal niet zo dik te zijn, er hoeft ook geen dikke plak tomaat op. Je moet het juist een beetje plat houden, want één hap met alle lagen is gewoon de lekkerste manier van eten. Het brood wat hij gebruikt ziet er ook niet geschikt uit.quote:Op donderdag 27 september 2018 08:43 schreef SuperNeger het volgende:
Wat vinden jullie van deze?
Hij doet ook een sateprikker maar ik vind dat dikke en rode vlees echt niks
Als ik het topic zo lees komt het doordat je kant en klare burgers koopt, en er daarna extra zout, peper en kruiden op gooitquote:Op donderdag 20 september 2018 16:49 schreef SuperNeger het volgende:
Altijd als ik hamburgers maak zijn ze goor.
Zullen wij samen wat experimenteren?quote:Op donderdag 27 september 2018 09:49 schreef potjecreme het volgende:
[..]
Punt is dat je gewoon wat moet experimenteren.
Dus eigenlijk zeg je gewoon dat Gordon er niks van kan?quote:Op donderdag 27 september 2018 10:23 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Nee, een Italiaanse bol is geen supermarktschuimbrood met een krokante korst waar wat 'Italiaanse' kruiden in zijn meegebakken. Een Italiaanse bol is niet zo heel bol, en van stevig niet zo luchtig deeg waar je op moet kauwen.
[..]
Als er een sateprikker in moet is het qua vorm als hamburger niet geslaagd. Een hamburger is een broodje met vlees dat je uit de hand kunt eten. De burger zelf hoeft ook helemaal niet zo dik te zijn, er hoeft ook geen dikke plak tomaat op. Je moet het juist een beetje plat houden, want één hap met alle lagen is gewoon de lekkerste manier van eten. Het brood wat hij gebruikt ziet er ook niet geschikt uit.
Zelf bak ik ze roder, ondanks minder dikte, en wat bruiner aan de buitenkant. Die uien lijken ook nergens op, grotendeels rauw met een zwart randje. Die moet je dunner snijden, ik bak ze zelf in bruine boter, ook niet alle ringen even dun zodat je nog een hint rauwe ui er doorheen hebt.
Dit doe ik gewoon beter dan hij. Maar goed, ik doe wel meer dingen beter dan Ramsay.
Dus voortaan gewoon gehakt kopen en dan zelf plat drukken?quote:Op donderdag 27 september 2018 10:38 schreef D. het volgende:
[..]
Als ik het topic zo lees komt het doordat je kant en klare burgers koopt, en er daarna extra zout, peper en kruiden op gooit
Of helemaal zelf doen, of helemaal aan de winkel overlatenquote:Op donderdag 27 september 2018 16:53 schreef SuperNeger het volgende:
[..]
Dus voortaan gewoon gehakt kopen en dan zelf plat drukken?
maar de winkel heeft niet "helemaal' hamburgersquote:Op donderdag 27 september 2018 18:09 schreef D. het volgende:
[..]
Of helemaal zelf doen, of helemaal aan de winkel overlaten
Neuh, maar het is een sterrenkok die een simpel gerecht heel goed wil doen, en dan een aantal verkeerde keuzes maakt.quote:Op donderdag 27 september 2018 16:53 schreef SuperNeger het volgende:
Dus eigenlijk zeg je gewoon dat Gordon er niks van kan?
Tuurlijk speelt het mee. Besef je wel hoe essentieel kruiden zijn. Daar staan en vallen gerechten mee en jij vraagt is het essentieel? Zbel, tuurlijk. Ook essentieel voor die hamburger.quote:Op donderdag 20 september 2018 18:09 schreef SuperNeger het volgende:
[..]
ik doe wel altijd 4 seizoenenpeper. Heb volgens mij nooit normale zwarte peper. Zou dit mee kunnen spelen?
ok dus eigenlijk moet ik mijn molentje vullen met normale zwarte peper korrels?quote:Op donderdag 27 september 2018 18:16 schreef Jellereppe het volgende:
[..]
Tuurlijk speelt het mee. Besef je wel hoe essentieel kruiden zijn. Daar staan en vallen gerechten mee en jij vraag is het essentieel? Zbel, tuurlijk. Ook essentieel voor die hamburger.
Zeker. Midden-Oosten, Zuid-Azië snappen ze het belang van kruiden. De gemiddelde Nederlander heeft dat niet helemaal door.quote:Op donderdag 27 september 2018 18:17 schreef SuperNeger het volgende:
[..]
ok dus eigenlijk moet ik mijn molentje vullen met normale zwarte peper korrels?
Ik dacht ik experimenteer gewoon een beetjequote:Op donderdag 27 september 2018 18:18 schreef Jellereppe het volgende:
[..]
Zeker. Midden-Oosten, Zuid-Azië snappen ze het belang van kruiden. De gemiddelde Nederlander heeft dat niet helemaal door.
Laat je niet gek maken. Er is helemaal niks mis met vierseizoenenpeper. Zwarte peper maakt je burger niet opeens beter.quote:Op donderdag 27 september 2018 18:19 schreef SuperNeger het volgende:
[..]
Ik dacht ik experimenteer gewoon een beetje
maar het kutte is ik heb nog moeilijk veel 4 seizoenen over. Op aardappelen is het bijvoorbeeld wel lekker
Ohquote:Op donderdag 27 september 2018 18:28 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Laat je niet gek maken. Er is helemaal niks mis met vierseizoenenpeper. Zwarte peper maakt je burger niet opeens beter.
Behalve dan dat het niet uit 4 seizoenen bestaat en geen echte peper is.quote:Op donderdag 27 september 2018 18:28 schreef RobinOok het volgende:
Laat je niet gek maken. Er is helemaal niks mis met vierseizoenenpeper.
Sowieso heb je toch 3 verschillende pepermolens nodig, is het nou zoveel moeite om die na elkaar te gebruiken? Die rooie meuk kun je in nummer 4 doen maar ik zou niet weten waarom iemand dat zou willen.quote:Op donderdag 27 september 2018 18:37 schreef golfer het volgende:
[..]
Behalve dan dat het niet uit 4 seizoenen bestaat en geen echte peper is.
Hij maakt prima hamburgers , alleen wel om met mes en vork te eten. Ik vind ze ook wat dik en de uien zijn Nja, erg gexaramelliseerd aan de buitenkant en nog wat rauw aan de binnenkant.quote:Op donderdag 27 september 2018 10:23 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Nee, een Italiaanse bol is geen supermarktschuimbrood met een krokante korst waar wat 'Italiaanse' kruiden in zijn meegebakken. Een Italiaanse bol is niet zo heel bol, en van stevig niet zo luchtig deeg waar je op moet kauwen.
[..]
Als er een sateprikker in moet is het qua vorm als hamburger niet geslaagd. Een hamburger is een broodje met vlees dat je uit de hand kunt eten. De burger zelf hoeft ook helemaal niet zo dik te zijn, er hoeft ook geen dikke plak tomaat op. Je moet het juist een beetje plat houden, want één hap met alle lagen is gewoon de lekkerste manier van eten. Het brood wat hij gebruikt ziet er ook niet geschikt uit.
Zelf bak ik ze roder, ondanks minder dikte, en wat bruiner aan de buitenkant. Die uien lijken ook nergens op, grotendeels rauw met een zwart randje. Die moet je dunner snijden, ik bak ze zelf in bruine boter, ook niet alle ringen even dun zodat je nog een hint rauwe ui er doorheen hebt.
Dit doe ik gewoon beter dan hij. Maar goed, ik doe wel meer dingen beter dan Ramsay.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |