Het was wel voldoende, dus uiteindelijk was de portionering goed. Ging wel uit van vijf gangen, maar leek nu meer op 4.5 gang..quote:Op woensdag 10 oktober 2018 09:47 schreef vinnypassy het volgende:
Het Bob-arrangement lijkt ook bij mij vaker meer waar voor je geld in een glas dan een vol arrangement. :-) Qua porties zal het misschien wennen zijn, maar was je wel voldaan na afloop? Ik vind ook dat je niet vol-vol moet zitten, zoals na 5 rondes bij Shabu Shabu, maar een klein beetje ruimte over na 5 gangen bij een goed restaurant heb ik ook wel eens last van.
Dit klinkt wel goed, maar ik vind het misschien net iets te duur voor wat je krijgt en daar was ik al een beetje bang voor.
Sorry, ik moest lachen Ik kan de Malbec natuurlijk alleen als Argentijnse specialiteit (ja, ik weet ook wel dat deze eerst uit Europa kwam), maar logisch dat ze deze druif ook in andere landen gebruiken.quote:Bulgaarse rode wijn bij werd geschonken gemaakt van Merlot en Malbec
top Malbecs zijn ook aan de prijsquote:Op woensdag 10 oktober 2018 11:47 schreef flipsen het volgende:
[..]
Sorry, ik moest lachen Ik kan de Malbec natuurlijk alleen als Argentijnse specialiteit (ja, ik weet ook wel dat deze eerst uit Europa kwam), maar logisch dat ze deze druif ook in andere landen gebruiken.
Ik vind het prijskaartje vrij stevig als ik het zo lees, maar een mooie avond uit is ook wat waard
Jij moet echt in elke reactie vertellen dat je in Argentinië woont hè?quote:Op woensdag 10 oktober 2018 11:47 schreef flipsen het volgende:
[..]
Sorry, ik moest lachen Ik kan de Malbec natuurlijk alleen als Argentijnse specialiteit (ja, ik weet ook wel dat deze eerst uit Europa kwam), maar logisch dat ze deze druif ook in andere landen gebruiken.
Ik vind het prijskaartje vrij stevig als ik het zo lees, maar een mooie avond uit is ook wat waard
En vaak noem ik dan ook nog even mijn reisorganisatiequote:Op zaterdag 20 oktober 2018 10:44 schreef Baconator het volgende:
[..]
Jij moet echt in elke reactie vertellen dat je in Argentinië woont hè?
Dat brood was ook echt goed trouwens. Daar hadden we nog wel meer van kunnen vragen trouwens, niet meer aan gedacht. We beknibbelden voornamelijk op tijd, de centjes waren minder belangrijk. De volgende keer doen we zeker 7 gangen.quote:Op maandag 29 oktober 2018 16:17 schreef vinnypassy het volgende:
Oh nice, menukaart is dus aardig op de schop gegaan t.o.v. ons bezoek in juli. Goed om te horen dat het zo beviel. Wij willen ook absoluut nog een keer terug, met deze nieuwe gerechten erbij kan ik al niet meer wachten.
En dat eitje he...
Bij 7 gangen met af en toe wat brood, zaten wij trouwens wel vol hoor. Ik echt precies voldoende, mijn vriendin een heel klein beetje te vol. Dus als je nog een keer gaat, gewoon niet beknibbelen op die centjes.
Is een beetje voorschut om met een fototoestel gaan lopen hannesen in een vol restaurant.quote:Op maandag 29 oktober 2018 17:25 schreef Bluezz het volgende:
Klinkt allemaal superlekker Lucky.
Maar een culmod die geen pics maakt
Onzin. Wij schrijven al 14 jaar tientallen recensies en verslagen van restaurants met daarbij foto's. We gebruiken geen flits.quote:Op maandag 29 oktober 2018 18:06 schreef Mariocash het volgende:
Is een beetje voorschut om met een fototoestel gaan lopen hannesen in een vol restaurant.
Als je geen flits gebruikt en het een beetje discreet houdt, dan zal het meevallen met de overlast. Ik was wellicht iets te voorbarig met mijn voorgaande post.quote:Op maandag 29 oktober 2018 18:19 schreef golfer het volgende:
[..]
Onzin. Wij schrijven al 14 jaar tientallen recensies en verslagen van restaurants met daarbij foto's. We gebruiken geen flits.
Niemand heeft daar ooit iets van gezegd of zich er aan gestoord. Van Bistro's tot 3 Michelin-sterrententen vinden het allemaal geen enkel probleem.
Het restaurant en mijn vriend verzochten om geen foto's te makenquote:Op maandag 29 oktober 2018 17:25 schreef Bluezz het volgende:
Klinkt allemaal superlekker Lucky.
Maar een culmod die geen pics maakt
We konden niet kiezen tussen de gerechten. De zwezerik en lever hoorden gewoon niet bij het 5-gangen diner.quote:Op maandag 29 oktober 2018 17:27 schreef golfer het volgende:
Leuke kaart met lekkere gerechten.
Wat jammer dat jullie de kalfszwezerik en de eendenlever niet genomen hebben. Dat zou voor mij er absoluut bij horen.
Prachtige review, ik heb er trek van gekregen. Toen ik vanochtend las dat je daar geweest was en dat je later vandaag een review zou schrijven, heb ik de menukaart bekeken en was ik vooral benieuwd naar de ta tan...gelukkig kreeg je die op je bordje, zodat ik ook even mee kan gluren: dat ziet er prachtig uit zeg!quote:Op maandag 29 oktober 2018 13:02 schreef golfer het volgende:
Wanneer: 28-10-2018
Waar: Ron Gastrobar Oriëntal in Amsterdam https://www.rongastrobaroriental.nl/
Prachtige kaart, daar kan ik ook zonder foto's best bij wegdromenquote:Op maandag 29 oktober 2018 16:14 schreef Lucky_Strike het volgende:
Wij aten vorige week donderdag bij Héroine.
Bovendien vinden de meeste restaurants het heel leuk als je een verslagje incl foto's maakt (en ze dat mailt of tagt). Als het goed is zijn ze trots op hun producten/zaak en als je er dan meer dan gemiddelde moeite insteekt vinden ze dat alleen maar tof.quote:Op maandag 29 oktober 2018 18:21 schreef Mariocash het volgende:
Als je geen flits gebruikt en het een beetje discreet houdt, dan zal het meevallen met de overlast. Ik was wellicht iets te voorbarig met mijn voorgaande post.
Sinds ik een sous vide heb, maak ik ze regelmatig zelf. Alleen de sticky eidooiers eruit halen, door panko halen, en dan een half minuutje frituren. Dan krijg je toch een goddelijke bitterbal... Zo heb je ei nog nooit gegeten inderdaad!quote:Op maandag 29 oktober 2018 16:27 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Ik had nog nooit een 62 graden ei op, het stond heel hoog op mijn culinaire wishlist
Bah, ik hou niet van zachtgekookte snoteieren.quote:
Zeiden ze dat bij het restaurant expliciet?quote:Op maandag 29 oktober 2018 18:34 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Het restaurant en mijn vriend verzochten om geen foto's te maken
[..]
Rustig, denk om je bloeddrukquote:Op dinsdag 30 oktober 2018 12:43 schreef Duderinnetje het volgende:
[..]
Zeiden ze dat bij het restaurant expliciet?
Wel goed (vind ik).
Geniet gewoon van je eten en heb het leuk in je gezelschap. Het is zo hijgerig, dat gefotografeer. Je gaat toch uit eten om smaak en gezelschap en sfeer en gezelligheid? Hoe komt het in mensen op om hun telefoon dan te pakken om met plaatjes te gaan bewijzen hoe lekker het was (en wat kan anderen die plaatjes schelen?) Ik snáp het ook gewoon niet.
En als je, zoals de meeste goede recensenten, behoorlijk schrijven kan, heb je die pauperkieken helemaal niet nodig.
Iwanius bash.quote:Op dinsdag 30 oktober 2018 12:54 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik heb trouwens nog wel even gekeken of ik een dikke bejaarde met een stinksigaar op tafel zag
Ik heb wel foto's gemaakt, RobinOok destijds ook. Ze vonden het ook totaal geen probleem dat ik foto's maakte. Snap de tekst wel, het gaat om de gezelligheid, maar ff snel een fotootje nemen of heel de tijd je telefoon checken is natuurlijk wel een verschil.quote:Op dinsdag 30 oktober 2018 12:53 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Rustig, denk om je bloeddruk
Op de kaart stond zoiets als: 'Look at your food, not your phone. What happens at Héroine, stays at Héroine'.
quote:Op dinsdag 30 oktober 2018 12:53 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Rustig, denk om je bloeddruk
Op de kaart stond zoiets als: 'Look at your food, not your phone. What happens at Héroine, stays at Héroine'.
Netjes verwoord van ze. Maar dan zou ik toch navragen of ze ermee bedoelen dat je gezelschap belangrijk is of dat ze écht liever niet hebben dat je foto’s maakt.quote:Op dinsdag 30 oktober 2018 12:53 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Rustig, denk om je bloeddruk
Op de kaart stond zoiets als: 'Look at your food, not your phone. What happens at Héroine, stays at Héroine'.
Mijn gezelschap voelt zich erg opgelaten als ik een foto maak. Dus ik heb er verder niet bij stilgestaan. Maar er is vast geen fotoverbod hoor. Ik kan me niet voorstellen dat ze me de zaak uitzetten als ik wel een foto had genomen.quote:Op dinsdag 30 oktober 2018 17:57 schreef Cat-astrophe het volgende:
[..]
Netjes verwoord van ze. Maar dan zou ik toch navragen of ze ermee bedoelen dat je gezelschap belangrijk is of dat ze écht liever niet hebben dat je foto’s maakt.
Want er is voor mij een verschil tussen snel een fotootje maken en dan genieten van het eten of al append je eten naar binnen schuiven en tussen de gangen door je tafelgezelschap ook negeren.
Mooi gepresenteerd en lekker eten is een kunstwerkje en dat leg ik graag vast om na het eten te delen. Tijdens eten alle aandacht en lof voor de gerechten en het gezelschap.
Het is helemaal niet hijgerig dat gefotografeer. Zonder flits, als de borden zijn neergezet een fotootje maken met een klein compact cameraatje, 2 tellen klaar en dan genieten en lekker rustig eten. We zeggen het altijd en we krijgen altijd! leuke reacties dat het onze hobby is om een verslagje te maken met een fotootje van het bord erbij, vragen ook vaak nog een keertje wat er ook al weer inzit en ze vinden het alleen maar leuk, al die interesse en vragen dan waar het te lezen is.quote:Op dinsdag 30 oktober 2018 12:43 schreef Duderinnetje het volgende:
[..]
Zeiden ze dat bij het restaurant expliciet?
Wel goed (vind ik).
Geniet gewoon van je eten en heb het leuk in je gezelschap. Het is zo hijgerig, dat gefotografeer. Je gaat toch uit eten om smaak en gezelschap en sfeer en gezelligheid? Hoe komt het in mensen op om hun telefoon dan te pakken om met plaatjes te gaan bewijzen hoe lekker het was (en wat kan anderen die plaatjes schelen?) Ik snáp het ook gewoon niet.
En als je, zoals de meeste goede recensenten, behoorlijk schrijven kan, heb je die pauperkieken helemaal niet nodig.
Ja maar soms zie je mensen voor mijn gevoel uuuuren hannesen en dan denk ik: éét! Je bent uit! Naar een restaurant gaan is zo veel meer dan beoordelen en delen wat je eet.quote:Op dinsdag 30 oktober 2018 18:45 schreef Bluezz het volgende:
[..]
Het is helemaal niet hijgerig dat gefotografeer. Zonder flits, als de borden zijn neergezet een fotootje maken met een klein compact cameraatje. We zeggen het altijd en we krijgen altijd! leuke reacties dat het onze hobby is om een verslagje te maken met een fotootje van het bord erbij, vragen ook vaak nog een keertje wat er ook al weer inzit en ze vinden het alleen maar leuk, al die interesse.
nee, ik vind dat je jezelf verliest in extremen en doet alsof dat de norm en de algemene gang van zaken is.quote:Op dinsdag 30 oktober 2018 18:48 schreef Duderinnetje het volgende:
Maar goed, ik ben een cul-barbaar hoor
Vond je ook al toen je een aantal jaren geleden met een CUL-groepje in 2006 met ons bij de Librije aan het eten was, toch? Je vond het allemaal niks, dat voedsel. En die foto's vond je ook heel vervelend.quote:Op dinsdag 30 oktober 2018 18:48 schreef Duderinnetje het volgende:
Maar goed, ik ben een cul-barbaar hoor. Ik vind het eten vaak bijzaak.
Maar goed, ik duw de boel nu erg off topic (Sorry L_S!).
Dat zeg ik toch helemaal niet? Ik eet regelmatig bij sterrenrestaurants, zoals je heus wel weet, en geniet me gek. Maar ik maak geen foto's en stoor me aan mensen die daar omstandig elk bord van alle kanten op de kiek zetten. Maar ik val in herhaling, dus je kunt gewoon teruglezen. Dan kan het hier weer gewoon over waar-heb-je-gegeten gaan.quote:Op woensdag 31 oktober 2018 00:56 schreef golfer het volgende:
[..]
Vond je ook al toen je een aantal jaren geleden met een CUL-groepje in 2006 met ons bij de Librije aan het eten was, toch? Je vond het allemaal niks, dat voedsel. En die foto's vond je ook heel vervelend.
Als waarschuwing zodat mensen niet onaangenaam verrast worden.quote:Op woensdag 31 oktober 2018 15:56 schreef DancingPhoebe het volgende:
Waarom in hemelsnaam zeggen dat je foto's gaat maken
Ik heb het idee dat er bij jou nog wat oud zeer zit. Klopt dit?quote:Op woensdag 31 oktober 2018 09:17 schreef Duderinnetje het volgende:
[..]
Dat zeg ik toch helemaal niet? Ik eet regelmatig bij sterrenrestaurants, zoals je heus wel weet, en geniet me gek. Maar ik maak geen foto's en stoor me aan mensen die daar omstandig elk bord van alle kanten op de kiek zetten. Maar ik val in herhaling, dus je kunt gewoon teruglezen. Dan kan het hier weer gewoon over waar-heb-je-gegeten gaan.
Als je daar onaangenaam verrast van raakt moet je misschien binnenblijven...quote:Op woensdag 31 oktober 2018 16:10 schreef Mariocash het volgende:
[..]
Als waarschuwing zodat mensen niet onaangenaam verrast worden.
Daar heb je wel een goed punt. Een beetje leven en laten leven.quote:Op woensdag 31 oktober 2018 16:13 schreef DancingPhoebe het volgende:
[..]
Als je daar onaangenaam verrast van raakt moet je misschien binnenblijven...
Welnee, want G&B, die ik zeer waardeer, lopen niet driemaal hun tafel rond om hun maaltje op de kiek te zetten.quote:Op woensdag 31 oktober 2018 16:10 schreef Mariocash het volgende:
[..]
Ik heb het idee dat er bij jou nog wat oud zeer zit. Klopt dit?
Nee, wij houden het meestal bij tweemaal om de tafel lopen.quote:Op woensdag 31 oktober 2018 16:46 schreef Duderinnetje het volgende:
Welnee, want G&B, die ik zeer waardeer, lopen niet driemaal hun tafel rond om hun maaltje op de kiek te zetten.
Ik ken ze gewoon hoor, dus je gestook kan elders vruchtbaardere bodem vinden.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |