Gewoon even vragen bij het opnemen van de bestelling of er nog bijzonderheden zijn waar ze rekening mee moeten houden.quote:op het allerlaatste moment met een lijst allergieën komen.
Precies. Wat moeten gasten die hun allergie aan het begin vergeten te melden dan doen, niks meer zeggen?quote:Op zondag 15 juli 2018 16:14 schreef VleesLollie het volgende:
[..]
Gewoon even vragen bij het opnemen van de bestelling of er nog bijzonderheden zijn waar ze rekening mee moeten houden.
Zo moeilijk is het nou ook weer niet en staat nog eens gastvrij ook
Nee moeilijk is het natuurlijk niet.quote:Op zondag 15 juli 2018 16:14 schreef VleesLollie het volgende:
[..]
Gewoon even vragen bij het opnemen van de bestelling of er nog bijzonderheden zijn waar ze rekening mee moeten houden.
Zo moeilijk is het nou ook weer niet en staat nog eens gastvrij ook
«Oh, U bent allergisch? Ik hoop dat u een Epipen bij U heeft want daar kunnen wij verder natuurlijk niet aan toegeven».quote:Op zondag 15 juli 2018 16:29 schreef Pietverdriet het volgende:
Toegeven aan onwelkom gedrag zorgt ervoor dat onwelkom gedrag steeds erger wordt. Kijk naar de schwalbes bij het WK. Kinderen die gillen en huilen om snoep en het dan krijgen
Leer gewoon nee zeggen
Daar zit wat in natuurlijk, maar ik ga in m'n eentje niet de wereld veranderen vrees ik. Er is een heel grote groep miskende zure mensen ontstaan en het lijkt alsof ze elkaar ermee aansteken.quote:Op zondag 15 juli 2018 16:29 schreef Pietverdriet het volgende:
Toegeven aan onwelkom gedrag zorgt ervoor dat onwelkom gedrag steeds erger wordt. Kijk naar de schwalbes bij het WK. Kinderen die gillen en huilen om snoep en het dan krijgen
Leer gewoon nee zeggen
Neuh,quote:Op zondag 15 juli 2018 16:36 schreef Fogel het volgende:
[..]
«Oh, U bent allergisch? Ik hoop dat u een Epipen bij U heeft want daar kunnen wij verder natuurlijk niet aan toegeven».
Meneer, zou u wat minder luid kunnen praten, u hinderd de andere gasten. Gaat ie door, vraag je hem te vertrekkenquote:Op zondag 15 juli 2018 16:37 schreef BasEnAad het volgende:
[..]
Daar zit wat in natuurlijk, maar ik ga in m'n eentje niet de wereld veranderen vrees ik. Er is een heel grote groep miskende zure mensen ontstaan en het lijkt alsof ze elkaar ermee aansteken.
Stel je eens voor; je loopt door de zaak en iemand roept 'HOE WERKT DAT HIER, KAN IK BIJ JOU WAT BESTELLEN??" Hoe reageer jij?
quote:Op zondag 15 juli 2018 16:34 schreef Sigaartje het volgende:
Een kennis van mij bestelde en bestelde maar spareribs. Tot de voorraad op was. We hebben er gezeten van zeven tot elf.
-> nee is slechte review --> zaakquote:Op zondag 15 juli 2018 16:29 schreef Pietverdriet het volgende:
Toegeven aan onwelkom gedrag zorgt ervoor dat onwelkom gedrag steeds erger wordt. Kijk naar de schwalbes bij het WK. Kinderen die gillen en huilen om snoep en het dan krijgen
Leer gewoon nee zeggen
Of dat gasten onder elkaar aan het mompelen zijn wat ze willen bestellen en dan vervolgens de ober aankijken van; ja!quote:Op zondag 15 juli 2018 16:44 schreef Mortaxx het volgende:
"Ik wil dit" en dan vaag in de richting van iets wijzen
Oh, als men jou in een restaurant vertellen dat ze jou niet kunnen garanderen dat er geen sporen van bloem in hun eten zitten geef jij ze een slechte review?quote:
Waarom zou je ook een rauwe steak bestellen.quote:Op zondag 15 juli 2018 16:54 schreef Pietverdriet het volgende:
Maar goed, veel horeca zaken zijn gewoon prutsers, bestel je een steak bloederig rood, bleu, dan krijg je hem alsnog medium als je geluk hebt.
Ik merk het ook aan de reacties op internet als ik over onze eetervaringen schrijf. Als er iets niet helemaal naar wens was gaan mensen ook los over terugsturen, niet betalen en weet ik veel wat ze allemaal niet zouden pikken. Er heerst echt een mentaliteit dat alles perfect moet zijn, want jij betaalt ervoor.quote:Op zondag 15 juli 2018 16:08 schreef BasEnAad het volgende:
Het is wel weer eens tijd voor een ergernistopic. Ik dacht dat er al eentje liep, maar kan geen algemeen topic vinden.
Ik werk in de horeca, dus ik vanuit die rol:
Wat mij de laatste jaren opvalt is dat gasten veeleisender geworden zijn en stukken brutaler. Roepen, voorkruipen, door anderen heen praten, niet groeten, op het allerlaatste moment met een lijst allergieën komen. Het lijkt wel alsof de zondvloed aanstaande is iedereen moet pakken wat ie pakken kan. En dat terwijl horecabezoekers toch doorgaans vrij zijn tijdens horecabezoek.
Komt het door het doorgeschoten individualisme? Iedereen zorgt wel heel goed voor zichzelf, maar een beetje inleving in anderen is te veel gevraagd. Sommige gasten zouden zelf eens een keertje aan de andere kant moeten staan denk ik wel eens. Om te zien hoe het is.
Dit is geen topic om te laten verzanden is discussies over horeca die te duur is of nog erger over fooien, maar herkennen mensen de trend die ik omschrijf?
Jij werkt duidelijk in het soort horeca die geen steak kunnen bakkenquote:Op zondag 15 juli 2018 16:56 schreef Hyaenidae het volgende:
[..]
Waarom zou je ook een rauwe steak bestellen.
je bent niet geschikt voor de Horeca als je zo denkt, sterker nog, je bent helemaal niet geschikt voor een baan waar het om de betalende klant draait, die jouw loon betaald.quote:Op zondag 15 juli 2018 16:23 schreef BasEnAad het volgende:
[..]
Nee moeilijk is het natuurlijk niet.
Maar je moet wel een eerlijke kans krijgen het goed te doen. Gasten reserveren ook wel eens een vast menu voor een groep en komen dan later met allerlei aanpassingen. Los het maar weer op. Zij zijn natuurlijk niet de enige gasten op een dag, andere gasten kunnen daar hinder van ondervinden. Het gaat er ook niet om of iets makkelijk is of op te lossen, het gaat om de trend dat gasten van hun probleem jouw probleem maken, zo achteloos. Er zijn ook nog andere gasten die op hun eten wachten he.
Voor jou tien andere gasten hoorquote:Op zondag 15 juli 2018 17:11 schreef THEFXR het volgende:
[..]
je bent niet geschikt voor de Horeca als je zo denkt, sterker nog, je bent helemaal niet geschikt voor een baan waar het om de betalende klant draait, die jouw loon betaald.
Goh, goed onderbouwt ookquote:Op zondag 15 juli 2018 17:11 schreef THEFXR het volgende:
[..]
je bent niet geschikt voor de Horeca als je zo denkt, sterker nog, je bent helemaal niet geschikt voor een baan waar het om de betalende klant draait, die jouw loon betaald.
ja, OP gaat dit niet lang trekken, want de maatschappij gaat niet veranderen voor hem.quote:
Doorgaan met wat je aan het doen bent en daarna naar dat tafeltje lopen.quote:Op zondag 15 juli 2018 16:37 schreef BasEnAad het volgende:
Stel je eens voor; je loopt door de zaak en iemand roept 'HOE WERKT DAT HIER, KAN IK BIJ JOU WAT BESTELLEN??" Hoe reageer jij?
Daar heeft de horeca imho dan ook zelf voor gezorgd door in een restaurant eten te verkopen als "een beleving, een echt avondje uit etc." De nadruk ligt nu op de ervaring ipv de kwaliteit en smaak van het eten.quote:Op zondag 15 juli 2018 16:58 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ik merk het ook aan de reacties op internet als ik over onze eetervaringen schrijf. Als er iets niet helemaal naar wens was gaan mensen ook los over terugsturen, niet betalen en weet ik veel wat ze allemaal niet zouden pikken. Er heerst echt een mentaliteit dat alles perfect moet zijn, want jij betaalt ervoor.
Klopt, alleen biefstukken bij ons.quote:Op zondag 15 juli 2018 17:07 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Jij werkt duidelijk in het soort horeca die geen steak kunnen bakken
Hear hearquote:Op zondag 15 juli 2018 17:35 schreef FredvZ het volgende:
[..]
Daar heeft de horeca imho dan ook zelf voor gezorgd door in een restaurant eten te verkopen als "een beleving, een echt avondje uit etc." De nadruk ligt nu op de ervaring ipv de kwaliteit en smaak van het eten.
Logisch dat mensen dan hogere verwachtingen hebben dan alleen eten bestellen, eten opeten en een beetje praten tussendoor.
Doorgebakkenquote:
"Allergieën"quote:Op zondag 15 juli 2018 16:17 schreef Faux. het volgende:
[..]
Precies. Wat moeten gasten die hun allergie aan het begin vergeten te melden dan doen, niks meer zeggen?
Zeuren over dat er absoluut geen zuivel gebruikt mag worden omdat lactose en dan wel een irish coffee bestellen omdat dat zo lekker is.quote:Op zondag 15 juli 2018 18:31 schreef derLudolf het volgende:
[..]
"Allergieën"
Geen gluten mogen maar als toetje wel tiramisu nemen.
Ben je niet gewoon een heel grote eter?quote:Op zondag 15 juli 2018 17:40 schreef Zana het volgende:
Wij waren laatst op een maandagmiddag met 16 mensen voor een hightea.
Eentje was op het laatste moment verhinderd en kwam niet opdagen.
Ik had vooraf gekeken, wat er op de kaart stond, voor de high tea was er een wat algemene omschrijving.
De tafel was in L vorm in de hoek van de zaak al gedekt, waarbij aan de binnenkant van de L ook twee stoelen met de rug tegen elkaar stonden. Je kont je kont nog niet draaien en de hele gezelschap moest omhoog, als je naar toilet wou, terwijl op maandagmiddag de zaak echt niet vol zit. Geef je gasten gewoon wat ruimte.
Verder had ik de indruk dat de samenstelling van de high tea steeds anders is, wij kregen wat kleine sandwiches voor de hele groep, weet niet of het er 1,5 of 2 per persoon waren, 1 bekertje yoghurt met fruit, een mini stukje cake, 1 macaron, en nog een glasje soep van het huis. En natuurlijk verschillende soorten thee. Het was allemaal wel lekker, maar alles was op, ook wat voor de persoon mee op tafel kwam, die niet kwam....het was gewoon te weinig keuze in mijn ogen of de porties waren te klein.
Precies.quote:Op zondag 15 juli 2018 17:35 schreef FredvZ het volgende:
[..]
Daar heeft de horeca imho dan ook zelf voor gezorgd door in een restaurant eten te verkopen als "een beleving, een echt avondje uit etc." De nadruk ligt nu op de ervaring ipv de kwaliteit en smaak van het eten.
Logisch dat mensen dan hogere verwachtingen hebben dan alleen eten bestellen, eten opeten en een beetje praten tussendoor.
Ik stuur eten wat echt niet goed is terug en als ze vragen of ik wat anders wil weiger ik. Wens het ook niet op de rekening te zien.quote:Op zondag 15 juli 2018 18:41 schreef Hexxenbiest het volgende:
[..]
Precies.
Was een keer in een restaurant rijst bestellen. De rijst was nog niet gaar. Erg nat en nog wit ook. Als wanneer het in een ricecooker nog kookt maar het knopje nog niet op warm is gesprongen.
Ze vroeg me of het eten smaakte. Ik zei dat de rijst niet gaar was. Ze keek me aan alsof ik lastig was. Vroeg of ik een ander bord wilde. Dat wilde ik niet, want ik zou dezelfde ongare rijst krijgen.
Hoe weet een kok in een restaurant geen rijst te koken?
Kan het niet gewoon zijn dat smaken verschillen en jij je rijst anders eet dan een ander?quote:Op zondag 15 juli 2018 18:41 schreef Hexxenbiest het volgende:
[..]
Hoe weet een kok in een restaurant geen rijst te koken?
Denk je dat ie risotto kreeg?quote:Op zondag 15 juli 2018 18:43 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Kan het niet gewoon zijn dat smaken verschillen en jij je rijst anders eet dan een ander?
quote:
Ik wilde geen scene of op welke manier dan ook de aandacht trekken. Ik heb er niet van gegeten. Ben ook nooit meer terug gegaan.quote:Op zondag 15 juli 2018 18:43 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik stuur eten wat echt niet goed is terug en als ze vragen of ik wat anders wil weiger ik. Wens het ook niet op de rekening te zien.
Geen zin om nog te gaan eten als de rest van de tafel al klaar is
Rijst moet zacht zijn. Niet met een harde kern. Ik heb nergens anders rijst gekregen dat nog als ongekookt proeft. Dus het lag niet aan smaak.quote:Op zondag 15 juli 2018 18:43 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Kan het niet gewoon zijn dat smaken verschillen en jij je rijst anders eet dan een ander?
Is geen scène maken, is gewoon de bediening de boel weer terug laten nemen.quote:Op zondag 15 juli 2018 18:47 schreef Hexxenbiest het volgende:
[..]
Ik wilde geen scene of op welke manier dan ook de aandacht trekken. Ik heb er niet van gegeten. Ben ook nooit meer terug gegaan.
Rijst moet zacht zijn. Niet met een harde kern. Ik heb nergens anders rijst gekregen dat nog als ongekookt proeft. Dus het lag niet aan smaak.
Ik kook 3 keer per week rijst, zou ik niet weten wat het verschil is tussen rijst en risotto? Of rijst bestellen en risotto krijgen?quote:Op zondag 15 juli 2018 18:48 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Is geen scène maken, is gewoon de bediening de boel weer terug laten nemen.
Weet je zeker dat je geen risotto besteld had?
Risotto is in Nederland juist altijd wél gaar.quote:Op zondag 15 juli 2018 18:48 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Is geen scène maken, is gewoon de bediening de boel weer terug laten nemen.
Weet je zeker dat je geen risotto besteld had?
Risotto als bijlage, ja das zo Hollands als babi pangangquote:Op zondag 15 juli 2018 18:52 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Risotto is in Nederland juist altijd wél gaar.
Mijn lief kreeg het laatst bij zijn visje, het was echt niet normaal. Opgewarmde rijstepap. Je kon er vast mee metselen. Ik denk ook dat het echt geen zin heeft zoiets terug te sturen. Het is dan ook niet oneetbaar, rijstepap kun je gewoon eten. Maar ja, met risotto heeft het weinig te doen.
Het was niet droog, het was juist nat, stond ook al in mijn post. En het heeft de harde kern nog als ongekookte. Een laagje aan de buitenkant was al zacht, maar als je kauwt proef je de rauwe rijst.quote:Op zondag 15 juli 2018 18:57 schreef RobinOok het volgende:
De ene rijst is de andere rijst niet, Hexxenbiet.
Wat Hollanders graag als rijst eten, van die droge korrels, dat zou ik niet willen eten. Wij waren er niet bij. Maar ik vind het altijd lastig om zoiets zomaar aan te nemen. Als ik er dus niet bij was.
Maar goed. Kan het op zich wel geloven, want rijst in restaurants is meestal kut.
Okay. Dat was gewoon duidelijk ja.quote:Op zondag 15 juli 2018 18:59 schreef Hexxenbiest het volgende:
[..]
Het was niet droog, het was juist nat, stond ook al in mijn post. En het heeft de harde kern nog als ongekookte. Een laagje aan de buitenkant was al zacht, maar als je kauwt proef je de rauwe rijst.
zeker wel netjes betaald voor je schoenzool?quote:Op zondag 15 juli 2018 19:32 schreef Pietverdriet het volgende:
Tijdje terug, bestel een flanksteak, krijg een schoenzool. Stuur hem terug, eigenaar komt me vertellen dat dit zo hoort en er niets mis mee is.
Echt, de triestheid
Nee, natuurlijk nietquote:Op zondag 15 juli 2018 19:46 schreef Evertjan het volgende:
[..]
zeker wel netjes betaald voor je schoenzool?
En terecht. Hoorde keer iemand die om wiskeysaus vroeg bij een echte pizzaria.quote:Op zondag 15 juli 2018 19:58 schreef Pietverdriet het volgende:
Bij een zeer Italiaanse pizzaria vroeg een tafel om een Dönerpizza en waarom zu dat niet hadden. Eigenaar gooide ze er zowat uit.
Pizza Hawaii zou sowieso gewoon verboden moeten worden..quote:Op zondag 15 juli 2018 20:02 schreef derLudolf het volgende:
[..]
En terecht. Hoorde keer iemand die om wiskeysaus vroeg bij een echte pizzaria.
Wat ik dan weer niet snap is dat ze een pizza Hawaii op de kaart hebben staan.
Inderdaad. Ik zou het wel op de kaart zetten, maar dan voor ¤250 ofzoquote:Op zondag 15 juli 2018 21:17 schreef madam-april het volgende:
[..]
Pizza Hawaii zou sowieso gewoon verboden moeten worden..
Hoe reageert zo’n (mafkees van een) eigenaar daar dan op als hij meent dat schoenzool een prima gerecht is!?quote:
Liever dat dan dat je wilt bestellen en niemand komt je bestelling opnemen.quote:Op zondag 15 juli 2018 21:33 schreef Postbus100 het volgende:
Maar verder raak ik vooral gefrustreerd van horeca waar een serveerster alweer naast je tafeltje staat om de bestelling op te nemen, terwijl je nog overduidelijk in de kaart zit te kijken. En nee, in dat ene geval was het geen topdrukte... We waren de enige twee in het restaurant. Geef je gast de ruimte!!
Misschien, maar ik zat ook in een hoekje en moest maar wachten wat doorgeschoven werd. Anderen uit het gezelschap bestelden achteraf nog een ijscoupe...die hadden blijkbaar ook niet genoeg. Het leek alsof ze ter plekke even snel iets in elkaar draaiden, terwijl de high tea uitsluitend op voorbestelling is.quote:Op zondag 15 juli 2018 18:37 schreef Mariocash het volgende:
[..]
Ben je niet gewoon een heel grote eter?
Dat dus!quote:Op zondag 15 juli 2018 17:44 schreef Pietverdriet het volgende:
Bij sterrenrestaurants ben ik nooit hongerig naar huis gegaan, bij restaurants die doen alsof wel
daar ging het foutquote:Op zondag 15 juli 2018 23:03 schreef Zana het volgende:
[..]
Misschien, maar ik zat ook in een hoekje en moest maar wachten wat doorgeschoven werd. Anderen uit het gezelschap bestelden achteraf nog een ijscoupe...die hadden blijkbaar ook niet genoeg. Het leek alsof ze ter plekke even snel iets in elkaar draaiden, terwijl de high tea uitsluitend op voorbestelling is.
Ik was laatst op een sjiek feestje bij iemand thuis, komt zelden voor, maar ok. Het begon om 16.00 uur tot in de late avond en ik schat dat er iets van 120 mensen aanwezig waren.
Om parkeerproblemen te voorkomen hadden die mensen een pendelbusje geregeld en er was zelfs een heuze WC unit geplaatst. De tuin was met een halfopen tent overdekt, mooi meubilair gehuurd en een cateringbedrijf geregeld met van die green eggs. Dat beloofte wat bij binnenkomst!
Volgens de gastheer zouden wij er twaalf gangen krijgen. Maar het waren echt van die mini hapjes die op een lepel of in zo een amuseschaaltje passen. Ik vond het echt lekker, maar niet iedereen houdt van seafood of pittige gerechten en helaas kwamen de medewerkers niet altijd langs ons tafel of kwamen niet terug, wanneer het dienblad aan tafel leegraakte. De kinderen die aan het spelen waren, werden sowieso overgeslagen en ook de mensen die even naar toilet of ergens anders waren, kregen niets. En er stond ook nergens iets om zelf te pakken.
Op gegeven moment ben ik maar wat stokbrood voor de kinderen gaan vragen en direct na mij volgden verschillende mensen van andere tafels mijn voorbeeld. Ook gingen vele al 19.00 of 20.00 uur weg.
Ik snap nog steeds niet wat er mis was of wat de bedoeling was. Het leek kwa eten meer op een receptie, maar dan zijn 12 hapjes wat veel. In een restaurant zou je van een 12 gangen menu waarschijnlijk het gevoel krijgen dat je uitgebreid hebt gegeten, maar nu had de hele familie achteraf nog echte trek en het feestje was op een tijdstip dat je een volledige avondmaaltijd zou verwachten, misschien zelfs nog met koffie en taart vooraf of een dessert achteraf.
Ik ben benieuwd wat de gastheer zelfs ervan vond, maar dat durf ik niet te vragen, en hij was volgens mij best druk met zijn gasten.
Het lijkt mij ook lastig, zo een feest geef je ook niet elke week en je moet maar afwachten, wat een cateringbedrijf en het personeel ervan maken.
Daarom altijd lekker naar een all you can eat gaan. Om 19u binnenkomen en pas weg gaan tot je scheel ziet van het bunkeren. Het leven is veel te kort om honger te moeten lijden.quote:Op zondag 15 juli 2018 23:03 schreef Zana het volgende:
[..]
Misschien, maar ik zat ook in een hoekje en moest maar wachten wat doorgeschoven werd. Anderen uit het gezelschap bestelden achteraf nog een ijscoupe...die hadden blijkbaar ook niet genoeg. Het leek alsof ze ter plekke even snel iets in elkaar draaiden, terwijl de high tea uitsluitend op voorbestelling is.
Ik was laatst op een sjiek feestje bij iemand thuis, komt zelden voor, maar ok. Het begon om 16.00 uur tot in de late avond en ik schat dat er iets van 120 mensen aanwezig waren.
Om parkeerproblemen te voorkomen hadden die mensen een pendelbusje geregeld en er was zelfs een heuze WC unit geplaatst. De tuin was met een halfopen tent overdekt, mooi meubilair gehuurd en een cateringbedrijf geregeld met van die green eggs. Dat beloofte wat bij binnenkomst!
Volgens de gastheer zouden wij er twaalf gangen krijgen. Maar het waren echt van die mini hapjes die op een lepel of in zo een amuseschaaltje passen. Ik vond het echt lekker, maar niet iedereen houdt van seafood of pittige gerechten en helaas kwamen de medewerkers niet altijd langs ons tafel of kwamen niet terug, wanneer het dienblad aan tafel leegraakte. De kinderen die aan het spelen waren, werden sowieso overgeslagen en ook de mensen die even naar toilet of ergens anders waren, kregen niets. En er stond ook nergens iets om zelf te pakken.
Op gegeven moment ben ik maar wat stokbrood voor de kinderen gaan vragen en direct na mij volgden verschillende mensen van andere tafels mijn voorbeeld. Ook gingen vele al 19.00 of 20.00 uur weg.
Ik snap nog steeds niet wat er mis was of wat de bedoeling was. Het leek kwa eten meer op een receptie, maar dan zijn 12 hapjes wat veel. In een restaurant zou je van een 12 gangen menu waarschijnlijk het gevoel krijgen dat je uitgebreid hebt gegeten, maar nu had de hele familie achteraf nog echte trek en het feestje was op een tijdstip dat je een volledige avondmaaltijd zou verwachten, misschien zelfs nog met koffie en taart vooraf of een dessert achteraf.
Ik ben benieuwd wat de gastheer zelfs ervan vond, maar dat durf ik niet te vragen, en hij was volgens mij best druk met zijn gasten.
Het lijkt mij ook lastig, zo een feest geef je ook niet elke week en je moet maar afwachten, wat een cateringbedrijf en het personeel ervan maken.
die zijn allemaal failliet en de slechte zijn overgeblevenquote:Op maandag 16 juli 2018 06:04 schreef Mariocash het volgende:
[..]
Daarom altijd lekker naar een all you can eat gaan. Om 19u binnenkomen en pas weg gaan tot je scheel ziet van het bunkeren. Het leven is veel te kort om honger te moeten lijden.
Ik heb zo'n neus. En daarnaast bestaan er honden die je vanaf de andere kant van de ruimte ruikt. Tenzij het een hulphond is, is er geen enkele reden om je hond mee te nemen. Ja, jouw gemak maar dat is geen reden om anderen ongemak te bezorgen. Ff de snackbar in is een ander verhaal maar in een restaurant...quote:Op zondag 15 juli 2018 23:30 schreef RobinOok het volgende:
Ik heb werkelijk nog nooit iets geroken van onder de tafel van de buren. Lijkt me lastig zeg, zo'n goede neus!
Meestal niet. Ik proef heel veel, heb in gespecialiseerde smaakpanels gezeten. Blijkbaar heb ik een schepte smaak en reukzin.quote:Op zondag 15 juli 2018 23:30 schreef RobinOok het volgende:
Ik heb werkelijk nog nooit iets geroken van onder de tafel van de buren. Lijkt me lastig zeg, zo'n goede neus!
SUMO Oriental aan de Kortekade moet je gaan. Dat is genieten, maatje.quote:Op maandag 16 juli 2018 08:52 schreef THEFXR het volgende:
[..]
die zijn allemaal failliet en de slechte zijn overgebleven
Dit doet me denken aan die x dat in Antwerpen de familie van de eigenaar een baby ging verschonen op één van de tafels in de zaak waar gegeten werd. Gelukkig hadden we het eten nog niet besteld. Direct opgestaan en de zaak uitgelopen. Sommige horeca uitbaters blijven je verbazen.quote:Op maandag 16 juli 2018 10:21 schreef Qarrad het volgende:
[..]
Ik heb zo'n neus. En daarnaast bestaan er honden die je vanaf de andere kant van de ruimte ruikt. Tenzij het een hulphond is, is er geen enkele reden om je hond mee te nemen. Ja, jouw gemak maar dat is geen reden om anderen ongemak te bezorgen. Ff de snackbar in is een ander verhaal maar in een restaurant...
Ik heb er trouwens in Scheveningen eens naast gezeten dat een halfnaakt kind zichzelf onderscheet en op de tafel even verschoond werd. De mensen waren echt heel verbaasd dat hen verzocht werd dan maar helemaal op te zouten aangezien ze niet de cognitieve vermogens hadden om te snappen dat dit niet kon. Zit je daar aan je eten in de strontlucht
alsof we allemaal in dezelfde stad wonenquote:Op maandag 16 juli 2018 10:36 schreef Mariocash het volgende:
[..]
SUMO Oriental aan de Kortekade moet je gaan. Dat is genieten, maatje.
in de USA plegen ze fraude met hulphonden, dat ze het onterecht krijgen toegewezenquote:Op maandag 16 juli 2018 10:30 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Meestal niet. Ik proef heel veel, heb in gespecialiseerde smaakpanels gezeten. Blijkbaar heb ik een schepte smaak en reukzin.
Interessant om te doen! En je leert om veel minder vies te vinden. Heel grappig om te zien hoe groot de verschillen in olijfolie, chocolade of vruchtenyoghurt kunnen zijn.
Maar honden bij het eten. Bah. Dat vind ik echt smerig.
Oh dat is helemaal erg ja. Dan wil je niet weten wat er in de keuken gebeurt... ;Xquote:Op maandag 16 juli 2018 10:39 schreef Mariocash het volgende:
[..]
Dit doet me denken aan die x dat in Antwerpen de familie van de eigenaar een baby ging verschonen op één van de tafels in de zaak waar gegeten werd. Gelukkig hadden we het eten nog niet besteld. Direct opgestaan en de zaak uitgelopen. Sommige horeca uitbaters blijven je verbazen.
Lekker poepbacteriën eten.quote:Op maandag 16 juli 2018 10:36 schreef Mariocash het volgende:
SUMO Oriental aan de Kortekade moet je gaan. Dat is genieten, maatje.
quote:Op zondag 15 juli 2018 16:38 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Neuh,
U heeft een gluten allergie? Sorry, maar wij kunnen niet garanderen dat er geen sporen van gluten in het eten zitten. Zelfde voor noten
Als je met bloem werkt in de keuken, is dat voor iemand met een allergie een groot risico, ook al zit er geen bloem in het gerecht.
quote:
Niet in een restaurant eten waar kinderen en honden komen.quote:Op maandag 16 juli 2018 10:21 schreef Qarrad het volgende:
[..]
Ik heb zo'n neus. En daarnaast bestaan er honden die je vanaf de andere kant van de ruimte ruikt. Tenzij het een hulphond is, is er geen enkele reden om je hond mee te nemen. Ja, jouw gemak maar dat is geen reden om anderen ongemak te bezorgen. Ff de snackbar in is een ander verhaal maar in een restaurant...
Ik heb er trouwens in Scheveningen eens naast gezeten dat een halfnaakt kind zichzelf onderscheet en op de tafel even verschoond werd. De mensen waren echt heel verbaasd dat hen verzocht werd dan maar helemaal op te zouten aangezien ze niet de cognitieve vermogens hadden om te snappen dat dit niet kon. Zit je daar aan je eten in de strontlucht
Sommige kinderen.quote:Op maandag 16 juli 2018 15:16 schreef RobinOok het volgende:
Ik heb nog nooit last gehad van iemands hond.
Meestal heb je niet eens door dat ze er zijn.
Van kinderen en studenten heb ik meer last.
Maar goed, ieder zijn mening.
Mensen die niet in Rotterdam wonen. :’)quote:Op maandag 16 juli 2018 10:47 schreef THEFXR het volgende:
[..]
alsof we allemaal in dezelfde stad wonen
quote:Op zondag 15 juli 2018 17:32 schreef FredvZ het volgende:
[..]
Doorgaan met wat je aan het doen bent en daarna naar dat tafeltje lopen.
"Hallo meneer, mevrouw, het werkt hier als volgt: u gaat rustig zitten aan een tafel, ik of één van mijn collega's komen dan bij u aan tafel, brengen u de kaart, u kijkt in de kaart en bestelt dan bij mij of mijn collega's. Hier is de kaart, kan ik alvast wat drinken voor u halen?"
En dan de gast met een vriendelijke, doch strakke blik aan kijken.
De horeca moet niet zo bang zijn voor die ene slechte recensie.
Dat is goed voor de weerstand.quote:Op maandag 16 juli 2018 11:44 schreef golfer het volgende:
[..]
Lekker poepbacteriën eten.
https://www.consumentenbond.nl/voedingsmiddelen/test-sushi
Die niet Meer kunnen dan een drankje brengen en een bord meenemen.quote:Op maandag 16 juli 2018 17:57 schreef stavromulabeta het volgende:
Restaurants waar je de hoofdprijs betaalt voor matige gerechten om vervolgens door onwetende 18-jarige serveersters in te strakke zwarte truitjes zonder enige warenkennis geholpen te worden.
Dat vind ik minder erg dan slecht eten voor veel geld. Opzich is het fijn als de bediening er iets vanaf weet, maar als het gewoon goed eten is voor een goeie prijs kan ik er wel mee leven.quote:Op maandag 16 juli 2018 18:08 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Die niet Meer kunnen dan een drankje brengen en een bord meenemen.
Personeel in de keuken is vaak net zo incompetent als de huppeltjes in de bediening.quote:Op maandag 16 juli 2018 18:10 schreef HeatWave het volgende:
[..]
Dat vind ik minder erg dan slecht eten voor veel geld. Opzich is het fijn als de bediening er iets vanaf weet, maar als het gewoon goed eten is voor een goeie prijs kan ik er wel mee leven.
Niet overal hoor. Ik kom vaak in een tent waar de huppeltjes er echt niet zoveel van weten, maar het eten is prima opzich.quote:Op maandag 16 juli 2018 18:11 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Personeel in de keuken is vaak net zo incompetent als de huppeltjes in de bediening.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |