abonnement Unibet Coolblue
pi_183300561
quote:
0s.gif Op donderdag 22 november 2018 10:58 schreef motorbloempje het volgende:

[..]

Hij was voordat we begonnen met de dryhop ook al bitterder dan gehoopt. Hebben 4 dagen gedryhopt met de mosaic nadat hij goed tot rust was gekomen. Ben niet erg blij met de 'theeballen' die we hebben voor het dryhoppen, want die laten ook nog eens best veel door :') dus daar ga ik ook even kritisch naar kijken.

Filteren jullie je bier nog tijdens het bottelen trouwens ergens doorheen de fles in ofzo voor als er wat meer spul in zit dan gehoopt?
Best dryhoppen tijdens primary en secondary. Niet te lang, en goed purgen met CO2 voor iedere keer dat je de boel opent. Ik ben gaan keggen juist vanwege dit soort bieren. Bottelen eventueel met beergun vanuit fust na force carbonaten
pi_183300630
Ja, dat doen/hebben we dus allemaal niet aan equipment, het is allemaal erg simpel zonder al te veel poespas.

Een 30l Bulldog brewer, een sparge tank, en verder gewoon in grote plastic tonnen fermenteren en daarna bottelen.
Ja doei.
pi_183300646
quote:
0s.gif Op donderdag 22 november 2018 11:04 schreef motorbloempje het volgende:
Ja, dat doen/hebben we dus allemaal niet aan equipment, het is allemaal erg simpel zonder al te veel poespas.
Dan zou ik niet teveel verwachten van je homebrew NEIPA. Je moet zuurstof echt heel laag houden, dat lukt gewoon niet zonder op z'n minst spul om te keggen
pi_183300673
Dat komt hopelijk in de toekomst nog wel, maargoed :) misschien dan even beter uitzoeken welke bieren wat specialere behandelingen nodig hebben dan we nu kunnen bieden. :)
Ja doei.
  donderdag 22 november 2018 @ 11:07:56 #80
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_183300693
quote:
0s.gif Op donderdag 22 november 2018 10:07 schreef ikheetmartijn het volgende:
Dit is wel een leuke pagina met smaakafwijkingen:
https://www.brouw-bier.nl/praktijk/afwijkingen.aspx
Interessant
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_183300903
quote:
0s.gif Op donderdag 22 november 2018 10:58 schreef motorbloempje het volgende:

[..]

Hij was voordat we begonnen met de dryhop ook al bitterder dan gehoopt. Hebben 4 dagen gedryhopt met de mosaic nadat hij goed tot rust was gekomen. Ben niet erg blij met de 'theeballen' die we hebben voor het dryhoppen, want die laten ook nog eens best veel door :') dus daar ga ik ook even kritisch naar kijken.

Filteren jullie je bier nog tijdens het bottelen trouwens ergens doorheen de fles in ofzo voor als er wat meer spul in zit dan gehoopt?
Wij gebruiken simpele hopzakjes, zijn ook niet duur en als je echt wil kan je ze hergebruiken.

Verder filteren we het niet meer tijdens het bottelen.
pi_183300929
quote:
1s.gif Op donderdag 22 november 2018 11:23 schreef Sarabi het volgende:

[..]

Wij gebruiken simpele hopzakjes, zijn ook niet duur en als je echt wil kan je ze hergebruiken.

Verder filteren we het niet meer tijdens het bottelen.
Hebben voor tijdens de boil idd hopzakken, maar voor dry-hoppen dachten we dat zo'n theebal wel wat handiger zou zijn, maar daar ben ik niet van overtuigd geraakt na 2 gebruiken (De California Common (UnCommon, heet 'ie) is ook gedryhopped nu, gaan we zondag bottelen)... dus misschien gewoon ook daar maar onze zakjes gebruiken!
Ja doei.
pi_183300975
quote:
0s.gif Op donderdag 22 november 2018 10:58 schreef motorbloempje het volgende:

[..]

Filteren jullie je bier nog tijdens het bottelen trouwens ergens doorheen de fles in ofzo voor als er wat meer spul in zit dan gehoopt?
Nee, ik wil geen oxidatie riskeren.

Filteren voordat de wort het gistvat in gaat wel met een vrij fijnmazige hopspider.
Drooghoppen doe ik met pellets, dat zakt mooi naar de bodem.
Aan het eind van het drooghoppen "coldcrash" ik met mijn vergistingskast en dan zakken de meeste eiwitten ook wel mooi naar de bodem.

Daarna voorzichtig afhevelen naar sodakeg of bottelemmer met suikeroplossing.
pi_183301081
quote:
0s.gif Op donderdag 22 november 2018 10:58 schreef motorbloempje het volgende:

[..]

Hij was voordat we begonnen met de dryhop ook al bitterder dan gehoopt.
Dan gok ik dat je "whirlpool" of "vlamuit" hopgift had.

Brouwsoftware neemt dan vaak de IBU's niet mee van deze. Maar dat is alleen juist als je eerst terug koelt naar 80 graden. Boven de 80 graden neemt hij nog veel alfazuur (bitterheid) op. Onder de 80 graden eigenlijk alleen maar hoparoma's.

Heb ik mij ook een paar keer flink op verkeken. M'n IPA's zijn d'r een stuk beter op geworden (vind ik)
pi_183301251
Zal het eens onder de loep nemen.

Deze was trouwens Mosaic en Galaxy :)
Ja doei.
pi_183301311
Beide heerlijke hoppen!
pi_183301396
quote:
0s.gif Op donderdag 22 november 2018 11:00 schreef Saind het volgende:

[..]
Ik ben gaan keggen juist vanwege dit soort bieren. Bottelen eventueel met beergun vanuit fust na force carbonaten
Ik wil binnenkort m'n Fermentasaurus eens gebruiken met drukset. Kan ik mooi natuurlijk carboniseren en daarna zuurstofloos keggen. Ideaal voor dit soort bieren idd
pi_183302772
quote:
0s.gif Op donderdag 22 november 2018 11:24 schreef motorbloempje het volgende:

[..]

Hebben voor tijdens de boil idd hopzakken, maar voor dry-hoppen dachten we dat zo'n theebal wel wat handiger zou zijn, maar daar ben ik niet van overtuigd geraakt na 2 gebruiken (De California Common (UnCommon, heet 'ie) is ook gedryhopped nu, gaan we zondag bottelen)... dus misschien gewoon ook daar maar onze zakjes gebruiken!
https://www.aliexpress.co(...)9f-9733-f910a498eee7
pi_183302816
quote:
0s.gif Op donderdag 22 november 2018 11:48 schreef ikheetmartijn het volgende:

[..]

Ik wil binnenkort m'n Fermentasaurus eens gebruiken met drukset. Kan ik mooi natuurlijk carboniseren en daarna zuurstofloos keggen. Ideaal voor dit soort bieren idd
Zo'n fermentasaurus past niet echt in m'n appartementje maar zou er graag een hebben, ideale dingen voor dit zulk werk
pi_183302822
Ja doei.
  Moderator donderdag 22 november 2018 @ 13:16:07 #91
355459 crew  noodgang
noodgang
pi_183302827
quote:
0s.gif Op donderdag 22 november 2018 11:24 schreef motorbloempje het volgende:

[..]

Hebben voor tijdens de boil idd hopzakken, maar voor dry-hoppen dachten we dat zo'n theebal wel wat handiger zou zijn, maar daar ben ik niet van overtuigd geraakt na 2 gebruiken (De California Common (UnCommon, heet 'ie) is ook gedryhopped nu, gaan we zondag bottelen)... dus misschien gewoon ook daar maar onze zakjes gebruiken!
Ik gebruik gewoon hopzakjes voor dryhoppen, maar gooi er een hoop knikkers (wel eerst even koken :P) bij zodat het zakje niet blijft drijven
pi_183302864
quote:
0s.gif Op donderdag 22 november 2018 13:16 schreef noodgang het volgende:

[..]

Ik gebruik gewoon hopzakjes, maar gooi er een hoop knikkers (wel eerst even koken :P) bij zodat het zakje niet blijft drijven
Ik ook :D Altijd handje knikkers onderin de bak star san liggen
pi_183302897
Toch jammer dat ik al die knikkers van vroeger heb weggeflikkerd. En heb ze hier (engeland) nooit gezien :') maar dat komt misschien ook omdat ik niet in kinderspeelgoedwinkels kom :+

Zal ze vast wel online kunnen krijgen.
Ja doei.
  Moderator donderdag 22 november 2018 @ 13:22:03 #94
355459 crew  noodgang
noodgang
pi_183302945
quote:
14s.gif Op donderdag 22 november 2018 13:19 schreef motorbloempje het volgende:
Toch jammer dat ik al die knikkers van vroeger heb weggeflikkerd. En heb ze hier (engeland) nooit gezien :') maar dat komt misschien ook omdat ik niet in kinderspeelgoedwinkels kom :+

Zal ze vast wel online kunnen krijgen.
Misschien hebben ze wel van die glazen 'stenen' bij een aquariumwinkel ofzo? Die lijken me ook prima te gebruiken
pi_183302959
quote:
0s.gif Op donderdag 22 november 2018 13:22 schreef noodgang het volgende:

[..]

Misschien hebben ze wel van die glazen 'stenen' bij een aquariumwinkel ofzo? Die lijken me ook prima te gebruiken
Ja, zat ik ook al aan te denken, van die 'sierdingen' :')
Ja doei.
pi_183319462
Veel te veel werk man hopzakjes en knikkers ontsmetten.. Gewoon pellets er in mikken ;)

Kat (poes) van huis zondag dus m'n IPA bottelen en een eerste poging tot een La Chouffe brouwen ^O^
pi_183320233
Kan ook niet wachten tot we verhuisd zijn en dan hebben we zo ongeveer de hele bijkeuken tot onze beschikking als semi-permanente brouwerij met genoeg storage space.
Nu alles nog in keuken en in kleine pantry onder de trap, spullen voornamelijk opgeslagen in een net wat te vochtige garage enzo :')

O+ bijna
Ja doei.
pi_183320365
Tis hier ook een hele voorbereiding. Voorheen in de keuken, met de EasyBrew nu in de garage (past niet onder afzuigkap). Bus uit de garage, spullen van zolder naar de garage. Goed voor de conditie dat bierbrouwen...

Hier ook het plan om de bijkeuken/berging op te knappen, betegelen, isoleren, elektra omgooien en een vaste brouwopstelling te maken. Hopelijk in de zomer ergens.
pi_183321670
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 november 2018 10:53 schreef ikheetmartijn het volgende:
Tis hier ook een hele voorbereiding. Voorheen in de keuken, met de EasyBrew nu in de garage (past niet onder afzuigkap). Bus uit de garage, spullen van zolder naar de garage. Goed voor de conditie dat bierbrouwen...

Hier ook het plan om de bijkeuken/berging op te knappen, betegelen, isoleren, elektra omgooien en een vaste brouwopstelling te maken. Hopelijk in de zomer ergens.
We hebben de optie om, later als we groot zijn, de utility room en de study een te maken, of van de study een steriele betegelde ruimte te maken met deur ofzo:



Maar moeten eerst maar eens zien dat we a) verhuizen, b) de muren wegbreken tussen keuken/eetkamer/lounge :+ maar het kan geen kwaad om wat te dromen O+
Ja doei.
pi_183331806
Zo eens even een starter maken voor zondag.
White Labs WLP510 Bastogne Belgian Ale opschalen naar 1,5 liter voor 30 liter Chouffe.

Dit wordt de 2e keer dat ik een starter ga maken (luie korrelgistgebruiker, en al wel op 23 brouwsels zitten).

Nog tips?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')