FOK!forum / Culinesse à gogo / Koken uit tijdschriften
Lucky_Strikedinsdag 15 mei 2018 @ 12:02
In een ander topic raakten we aan de praat over tijdschriften van supermarkten. Het leek me leuk om eens te praten over onze voorkeuren en afkeuren :)

001_HJ7-247x300.png72071e70-a313-012f-908b-005056960006-253x300.jpg
dirk%20tijdschrift%20aprili%202018.png?height=330&width=260&mode=crop boodschappen1.jpg


quote:
0s.gif Op dinsdag 15 mei 2018 11:25 schreef Jordy-B het volgende:

[..]

Alleen is de allerhande een kutblad.

Normale supermarktbladen hebben recepten waarbij het themaproduct de hoofdrol speelt. Dus als de broccoli in de reclame is, krijg je verschillende recepten met een hoofdrol voor broccoli. Logisch.

Allerhande niet. Allerhande doet het anders door recepten te plaatsen waar het themaproduct eigenlijk niet in thuishoort, maar eventueel bij zou kunnen passen (maar eigenlijk niet). Dus dan krijg je bij wijze van spreke kapsalon met broccoli en dat soort Frankenstein-samenstellingen.

Ik heb op verzoek van mijn vriendin wel eens een weekje Allerhanderecepten gemaakt en zo rond donderdag was ik er al zo onwaarschijnlijk stok ongelukkig van, dat ik het met een grote boog in de biobak gekwakt heb en Chinees ben gaan halen. :{
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 mei 2018 11:51 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

:o Serieus?

Ik heb een hele zwik aan Allerhanderecepten die me prima bevallen. Meer dan ùit Boodschappen bijvoorbeeld. Dirk heeft de laatste jaren ook goeie recepten in hun blad.

Maar de recepten die ik uit die bladen haal zijn niet echt budgetvriendelijk om maar on topic te blijven O-) Wij geven 100-120 euro per week uit aan boodschappen voor 2 personen.
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 mei 2018 11:55 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Jordy-B heeft volgens mij gelijk. Ik ben een trouwe lezer van Allerhande. En heel vaak bekruipt me het gevoel dat recepten geforceerd zijn. Leg de bonus-krant er maar eens naast en ja hoor.Ik noem dat het Zoete-Aardappel-Syndroom. Of kijk rond in AH. Ik heb wel erg mijn best gedaan, bijvoorbeeld bij de zomereditie (gewoon een beetje afvallen bij laag-calorie gerechten), maar als je het maakt is het helemaal niet zo smakelijk en geweldig.

De "Boodschappen" is trouwens stukken beter en gemakkelijker te maken.
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 mei 2018 11:59 schreef Jordy-B het volgende:

[..]

Serieus. Ik werd er ook serieus depressief van. Ik vind het niet zo erg om één dagje sneu in onsmakelijk eten te zitten prikken, maar vier dagen achter elkaar trok ik niet.

Bij Hallo Jumbo vind ik wel regelmatig recepten die gewoon hartstikke lekker zijn, al moet ik zeggen dat ik de meeste recepten van Okoko haal (als ik zoek op wat ik in de koeling heb) of tegenkom bij Chef John.

Die laatste heeft bijvoorbeeld een heerlijke pompoensoep.
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 mei 2018 11:59 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Er staan zeker niet allemaal lekkere recepten in. Maar ik kan uit elke editie wel twee of drie recepten of ideeën voor een recept halen. En ik hou me vrijwel nooit helemaal aan een recept, ik tweak altijd wel iets omdat dat beter uitkomt.
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 mei 2018 12:00 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik vind dit wel een fascinerend onderwerp. Ik ga even een topic aanmaken want hier past het eigenlijk niet.
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 mei 2018 12:05 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Die gegrilde filetlapjes met ovenaardappel en salade (April-Allerhande pagina 73), die was trouwens wel erg lekker. Aanradertje. Ik heb alleen wel die dressing achterwege gelaten, want ik hou niet van dressing. En de tomaten natuurlijk.


[ Bericht 26% gewijzigd door Lucky_Strike op 15-05-2018 12:13:03 ]
Jordy-Bdinsdag 15 mei 2018 @ 12:06
Om even wat uit het andere topic te kopiëren:
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 mei 2018 06:16 schreef Lunatiek het volgende:
In de Allerhande en soortgelijke bladen staan regelmatig recepten die snel en eenvoudig te bereiden zijn, of budget, of beiden.
Alleen is de allerhande een kutblad.

Normale supermarktbladen hebben recepten waarbij het themaproduct de hoofdrol speelt. Dus als de broccoli in de reclame is, krijg je verschillende recepten met een hoofdrol voor broccoli. Logisch.

Allerhande niet. Allerhande doet het anders door recepten te plaatsen waar het themaproduct eigenlijk niet in thuishoort, maar eventueel bij zou kunnen passen (maar eigenlijk niet). Dus dan krijg je bij wijze van spreken kapsalon met broccoli en dat soort Frankenstein-samenstellingen.

Ik heb op verzoek van mijn vriendin wel eens een weekje Allerhanderecepten gemaakt en zo rond donderdag was ik er al zo onwaarschijnlijk stok ongelukkig van, dat ik het met een grote boog in de biobak gekwakt heb en Chinees ben gaan halen. :{

Bij Hallo Jumbo vind ik wel regelmatig recepten die hartstikke lekker zijn. :Y
spijkerbroekdinsdag 15 mei 2018 @ 12:06
Tijdschriften van supermarkten zijn er alleen op gericht om jou naar die supermarkt te lokken en je geld daar uit te laten geven. Ook al zullen er soms prima recepten in staan: dat is de reden dat ik die tijdschriften negeer. Er zijn genoeg websites die gratis zijn en je niet (soms wel érg opzichtig) proberen te lokken naar een bepaalde supermarkt, omdat die (goh, wat toevallig) het tijdschrift betaalt.
Jordy-Bdinsdag 15 mei 2018 @ 12:10
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 mei 2018 12:06 schreef spijkerbroek het volgende:
Tijdschriften van supermarkten zijn er alleen op gericht om jou naar die supermarkt te lokken en je geld daar uit te laten geven. Ook al zullen er soms prima recepten in staan: dat is de reden dat ik die tijdschriften negeer. Er zijn genoeg websites die gratis zijn en je niet (soms wel érg opzichtig) proberen te lokken naar een bepaalde supermarkt, omdat die (goh, wat toevallig) het tijdschrift betaalt.
Een recept met broccoli is een recept met broccoli. Het dondert niet waar die broccoli vandaan komt.

Het is natuurlijk een ander verhaal als je een "recept" hebt met ah verse pastagroente, Bertolli pastasaus en Grand'Italia Volkoren Spelt Penne, maar over het algemeen (bij Jumbo althans) valt dat wel mee.
spijkerbroekdinsdag 15 mei 2018 @ 12:12
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 mei 2018 12:10 schreef Jordy-B het volgende:
Een recept met broccoli is een recept met broccoli. Het dondert niet waar die broccoli vandaan komt.
Klopt, maar dat recept met broccoli kan ik ook op een gratis website vinden waar ik niet het gevoel heb dat ik naar AH-broccoli word gepusht.
Lucky_Strikedinsdag 15 mei 2018 @ 12:15
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 mei 2018 12:06 schreef spijkerbroek het volgende:
Tijdschriften van supermarkten zijn er alleen op gericht om jou naar die supermarkt te lokken en je geld daar uit te laten geven. Ook al zullen er soms prima recepten in staan: dat is de reden dat ik die tijdschriften negeer. Er zijn genoeg websites die gratis zijn en je niet (soms wel érg opzichtig) proberen te lokken naar een bepaalde supermarkt, omdat die (goh, wat toevallig) het tijdschrift betaalt.
Je bent er nog altijd zelf bij of je je naar zo'n winkel laat pushen. Dat geldt ook voor het kijken naar televisiereclame of een abri in een bushokje.
spijkerbroekdinsdag 15 mei 2018 @ 12:20
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 mei 2018 12:15 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Je bent er nog altijd zelf bij of je je naar zo'n winkel laat pushen. Dat geldt ook voor het kijken naar televisiereclame of een abri in een bushokje.
Klopt, ik laat me dan ook niet zo gauw overhalen om iets specifieks te kopen, tenzij ik het nodig heb. Maar alleen het gevoel al dat ze het op allerlei manieren proberen, vind ik al irritant. En dat wil ik verre houden van iets dat ik leuk vind: koken en eten. Dus kies ik ervoor om dit soort tijdschriften van supermarkten te negeren.
Sigaartjedinsdag 15 mei 2018 @ 12:23
Bij de Allerhande is het jammer dat ze altijd bijvoorbeeld de hamburgers van eigen merk gebruiken. Is hun goed recht natuurlijk, maar ze zijn gewoon niet te vreten. De ergste is de Amerikaanse versie. Zou handiger zijn als ze voordeden hoe je zelf hamburgers in elkaar draait.
(Ik hou alles wat ik koop bij in een schrift met een beoordeling erbij).
Het rare is dat de Angus-burgers uit de vriezer (in een doosje) wel goed te doen zijn. Je zou andersom verwachten.
Lucky_Strikedinsdag 15 mei 2018 @ 12:25
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 mei 2018 12:20 schreef spijkerbroek het volgende:

[..]

Klopt, ik laat me dan ook niet zo gauw overhalen om iets specifieks te kopen, tenzij ik het nodig heb. Maar alleen het gevoel al dat ze het op allerlei manieren proberen, vind ik al irritant. En dat wil ik verre houden van iets dat ik leuk vind: koken en eten. Dus kies ik ervoor om dit soort tijdschriften van supermarkten te negeren.
^O^

Ik heb dat gevoel helemaal niet. Ik kook sowieso zeer zelden iets in de maand waarin het tijdschrift uitkomt. Ik bewaar de recepten en wanneer ik eens een combinatie van ingrediënten in huis heb vanwege restjes of een aanbieding, maak ik het recept. Waar ik dan de rest van de ingrediënten koop, hangt helemaal van het moment af.

Ik lees ook tijdschriften van winkels waar ik niet kom, ik krijg ze van mijn moeder.
Black_Barondinsdag 15 mei 2018 @ 12:45
Wij gebruiken regelmatig de AH-app voor recepten. En kopen de ingrediënten dan bij de Aldi of Lidl.
Gaat prima.
Lunatiekdinsdag 15 mei 2018 @ 14:01
In elk geval de Allerhande plaatst de recepten ook op een site, zodat je ze ook kunt vinden als de aanbiedingen allang zijn afgelopen.

Wel is het makkelijk als er voor een nieuw product dat in een blad wordt genoemd er een of meer recepten zijn waar je dat product in kunt gebruiken.

Wat ik irritant vind, is de jaarlijkse routine. Elk jaar dezelfde typische gerechten (augustus: Italiaanse keuken "om het vakantiegevoel vast te houden"). Er is weinig variatie qua keukens. Hoeft niet gelijk helemaal exotisch, want dat is lastig met ingrediënten, maar meer variatie zou fijn zijn. Ook voor wat betreft de Hollandse keuken, doe die eens in augustus, dan hoeft het ook geen stamppot te zijn.

Zoals ik in het andere topic schreef, Boodschappen van o.a. Plus en Spar heet nu anders.
RobinOokdinsdag 15 mei 2018 @ 15:21
Ik heb denk ik al zo'n 10 jaar niet meer iets uit zo'n tijdschrift gemaakt en sinds 6 (?) jaar of zo neem ik ze ook niet meer mee naar huis. Ik vind het niks. Recepten met dat dwangmatige maximum van 5 ingrediënten jeuken. Ik doe er niet meer aan mee. Ik heb genoeg kookboeken, een heel internet of anders frobel ik zelf wel wat in elkaar.
Karinadinsdag 15 mei 2018 @ 15:24
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 mei 2018 12:23 schreef Sigaartje het volgende:
Het rare is dat de Angus-burgers uit de vriezer (in een doosje) wel goed te doen zijn. Je zou andersom verwachten.
Off topic maar dankje! Ik zie ze elke week liggen en denk steeds: zou dat nou lekker zijn.
Sigaartjedinsdag 15 mei 2018 @ 15:25
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 mei 2018 15:21 schreef RobinOok het volgende:
Ik heb denk ik al zo'n 10 jaar niet meer iets uit zo'n tijdschrift gemaakt en sinds 6 (?) jaar of zo neem ik ze ook niet meer mee naar huis. Ik vind het niks. Recepten met dat dwangmatige maximum van 5 ingrediënten jeuken. Ik doe er niet meer aan mee. Ik heb genoeg kookboeken, een heel internet of anders frobel ik zelf wel wat in elkaar.
Ik vind het altijd wel leuk om bij te blijven en me lekker te ergeren aan foto's van gelukkig knorrende biggetjes met wolkjes in de blauwe lucht, terwijl we niet dom zijn en heus wel weten waar de porkchops vandaan komen. En dan van die blije groentemanagers hoe hoog hun kwaliteit wel niet is, terwijl er altijd toch weer regelmatig ouwe zooi en schimmel tussen de groente en fruit ligt, terwijl er continu drie man rond loopt om ons zo goed mogelijk te helpen. Bij de diepvries loopt helemaal niemand.
Sigaartjedinsdag 15 mei 2018 @ 15:26
quote:
99s.gif Op dinsdag 15 mei 2018 15:24 schreef Karina het volgende:

[..]

Off topic maar dankje! Ik zie ze elke week liggen en denk steeds: zou dat nou lekker zijn.
NIET doen.

Edit: ik was flauw.

[ Bericht 8% gewijzigd door Sigaartje op 15-05-2018 15:43:35 ]
valentijn101dinsdag 15 mei 2018 @ 18:52
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 mei 2018 12:23 schreef Sigaartje het volgende:
. Zou handiger zijn als ze voordeden hoe je zelf hamburgers in elkaar draait.

Dan moet je even op de website van de allerhande kijken. Daar staan heel veel instuctiefilmpjes. Staat er vast tussen.
https://www.ah.nl/allerhande/videos
realAIVDdinsdag 15 mei 2018 @ 19:01
Ik vind die tijdschriften van supermarkten leuk om inspiratie op te doen, net als over het internet struinen en lezen over recepten.

Als ik écht iets wil maken, dan stel ik het zelf samen OF lees ik een heleboel gelijksoortige recepten (lang leve het internet), zodat het uiteindelijke recept dat ik maak precies naar mijn zin is.

Dat gezegd hebbende vind ik de Allerhande verreweg het beste blad.
Pietverdrietdinsdag 15 mei 2018 @ 19:04
Kan me niet herinneren er ooit een recept uit gebruikt te hebben.
Meestal zijn ze tenenkrommend bezig iets “nieuws” te verzinnen
MevrouwPuffwoensdag 16 mei 2018 @ 10:13
De ah app (mèt looproute! :D) vind ik handig.
Ik neem de recepten niet altijd zo nauw, als er een bepaald merk in moet kijk ik zelf wel of ik dat ook belangrijk genoeg vind.
Sigaartjewoensdag 16 mei 2018 @ 10:32
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 mei 2018 19:04 schreef Pietverdriet het volgende:
Kan me niet herinneren er ooit een recept uit gebruikt te hebben.
Meestal zijn ze tenenkrommend bezig iets “nieuws” te verzinnen
Die taarten alleen al. ;(
vencodarkwoensdag 16 mei 2018 @ 10:38
Ik neem regelmatig wel zo’n blaadje mee uit de winkel en dan scheur ik soms een receptje eruit.
Ik heb een map met recepten dus ook online zie ik weleens iets wat ik uitprint.
Kookboeken slaan niet altijd makkelijk open en de hele tijd online zijn om een recept te volgen vind ik ook irritant.
De bladen zelf vind ik vaak nogal druk, schreeuwerig en onoverzichtelijk.

[ Bericht 0% gewijzigd door vencodark op 16-05-2018 10:50:33 ]
Black_Baronwoensdag 16 mei 2018 @ 10:42
quote:
1s.gif Op woensdag 16 mei 2018 10:38 schreef vencodark het volgende:
Ik neem regelmatig wel zo’n blaadje mee uit de winkel en dan scheur ik soms een receptje eruit.
Ik heb een map met recepten dus ook online zie ik weleens kets wat ik uitprint.
Kookboeken slaan niet altijd makkelijk open en de hele tijd online zijn om een recept te volgen vind ik ook irritant.
De bladen zelf vind ik vaak nogal druk, schreeuwerig en onoverzichtelijk.
Oh, dat doe ik ook wel eens. :)
En dan laat ik mijn dochtertje wel eens kiezen van het 'plaatje' wat ze graag wil eten deze week.
Red_85woensdag 16 mei 2018 @ 11:18
Geen blad maar een tv programma en inet database van onze zuiderburen:
Dagelijkse kost.

Wereldse instructies die zelfs iedere kook nono kan volgen
Meridiaanwoensdag 16 mei 2018 @ 12:09
Ik ben een tijdje lid geweest van de Delicious, maar naast dat het blad gigantisch duur was had het ook geen beste recepten. Misschein klink ik gierig, maar ik ga geen kruiden die je alleen in grootverpakking kan kopen en daarna nooit meer gebruikt, aanschaffen.

De Allerhande heeft 1 geinig uitziend recept per editie. Daarmaast is 50% van de pagina's reclame.
vencodarkwoensdag 16 mei 2018 @ 12:14
quote:
0s.gif Op woensdag 16 mei 2018 12:09 schreef Meridiaan het volgende:
Ik ben een tijdje lid geweest van de Delicious, maar naast dat het blad gigantisch duur was had het ook geen beste recepten. Misschein klink ik gierig, maar ik ga geen kruiden die je alleen in grootverpakking kan kopen en daarna nooit meer gebruikt, aanschaffen.

De Allerhande heeft 1 geinig uitziend recept per editie. Daarmaast is 50% van de pagina's reclame.
Dat vind ik ook bij veel recepten. Staan er allerlei ingrediënten in die vrij duur zijn in aanschaf en waar je maar een tikje van nodig hebt en daarna wellicht weinig meer gebruikt.
Ligt er wel aan wat voor chef je bent maar ik maak graag iets lekkers zonder al teveel poespas en bijzonderheden. Gewoon normale ingrediënten. :P
Lucky_Strikewoensdag 16 mei 2018 @ 18:00
quote:
0s.gif Op woensdag 16 mei 2018 12:09 schreef Meridiaan het volgende:
Ik ben een tijdje lid geweest van de Delicious, maar naast dat het blad gigantisch duur was had het ook geen beste recepten. Misschein klink ik gierig, maar ik ga geen kruiden die je alleen in grootverpakking kan kopen en daarna nooit meer gebruikt, aanschaffen.

De Allerhande heeft 1 geinig uitziend recept per editie. Daarmaast is 50% van de pagina's reclame.
Delicious heeft echt maffe receten inderdaad. Alsof ingewikkeld koken een doel op zich is.
Sigaartjewoensdag 16 mei 2018 @ 18:02
Veel producten in die Allerhande-advertenties zijn na een jaar al niet meer te krijgen.
Pietverdrietwoensdag 16 mei 2018 @ 18:08
quote:
0s.gif Op woensdag 16 mei 2018 18:02 schreef Sigaartje het volgende:
Veel producten in die Allerhande-advertenties zijn na een jaar al niet meer te krijgen.
Korte tijd bij de xenos nog
MrsDuckwoensdag 16 mei 2018 @ 19:28
Ik lees de Allerhande, de Boodschappen en soms de Hallo Jumbo. Het blaadje is gratis en niet veel slechter dan de Delicious. In de Delicious zijn de recepten en met name de ingrediënten een ver van mijn bed show. Bij de supermarktblaadjes weet ik in ieder geval waar ik het kan kopen. Niet iedereen heeft een toko of Arabische winkel in het winkelcentrum, tenminste ik niet. In het dorp is wel een Poolse winkel maar daar sturen ze je nooit heen, want dat is dan weer niet Grachtengordelhipster. In de Delicious staan ook advertenties, advertorials etc. en kun je elk jaar een Italië nummer, BBQ nummer, Paasnummer en Kerstnummer verwachten. Foodies is niet veel beter en Jamie Magazine is gestopt.
Pietverdrietwoensdag 16 mei 2018 @ 19:33
Pfff de prijs van Delicious (6,99) besteed je beter aan een goed kookboek
Meridiaanwoensdag 16 mei 2018 @ 19:37
De Jamie vond ik wel toegankelijker.
Sigaartjewoensdag 16 mei 2018 @ 19:38
Wij gaan de Allerhande van mei maar eens even doorbladeren. :Y)

Hee, de hamburgerdag 28 mei (pagina 25)
Dat ziet er lekker uit. Alleen het broodje moet anders. Veel te hard.Ik vraag me af wat daar voor stuk vlees tussen zit. Ik denk dat je het beste zelf een hamburger in elkaar kneedt. Dat lijkt me zo'n voorgevormd ding.

Is die red cheddar wel 100% cheddar?
Vragen, vragen...
Sigaartjewoensdag 16 mei 2018 @ 19:43
Blz 30 t/m 35, basiskennis salades maken. Ok. Maar dit moet toch ook warm kunnen? Waarom altijd koud. Ziet er goed uit trouwens.

Bladzijde 47: Hasselbackstokbrood (mooi woord, doet me denken aan een serie met een pratende Amerikaanse sportwagen), met camembert en truffel.
Oeeehhh, wat ziet dat er lekker uit!!! Ga ik een keer maken.
RobinOokwoensdag 16 mei 2018 @ 23:40
Toen ik nog thuis woonde en eigenlijk niks lustte, toen lazen wij thuis de Tip. Misschien officieel Tip Culinair genaamd. Ik vond jarenlang (ook nadat ik allang het huis ui was) leuk om te lezen, ook al kookte ik hoegenaamd nooit. En als ik al kookte vond ik bijvoorbeeld dat vlees niet meer nodig had dan peper en zout. _O-

Daarna kwamen inderdaad de gratis supermarktbladen.

En nog veel later ben ik eens serieus, dagelijks zelf gaan koken.
MrsDuckdonderdag 24 mei 2018 @ 18:21
De Tip was leuk...tot het Delicious werd.
Lucky_Strikedonderdag 24 mei 2018 @ 18:26
quote:
0s.gif Op donderdag 24 mei 2018 18:21 schreef MrsDuck het volgende:
De Tip was leuk...tot het Delicious werd.
Ik wist niet dat dat hetzelfde blad was.

Ik zit nu toevallig de recepten die ik afgelopen maanden uit de bladen heb gescheurd te bookmarken. Soms snap ik werkelijk niet waarom ik ze bewaard heb.
Fokpopdonderdag 31 mei 2018 @ 14:57
quote:
0s.gif Op woensdag 16 mei 2018 19:38 schreef Sigaartje het volgende:
Ik vraag me af wat daar voor stuk vlees tussen zit. Ik denk dat je het beste zelf een hamburger in elkaar kneedt. Dat lijkt me zo'n voorgevormd ding.
Is deze zelfgemaakt dan?
c5sysu9wc.jpg
Medusa-Cascadedonderdag 31 mei 2018 @ 14:59
quote:
0s.gif Op donderdag 24 mei 2018 18:21 schreef MrsDuck het volgende:
De Tip was leuk...tot het Delicious werd.
Delicious doet vooral moeilijk om het moeilijk doen. Het klinkt allemaal heel chique, maar wat een gedoe om klaar te maken. Ik heb een aantal recepten uit hun boeken geprobeerd, maar om nou te zeggen dat het lekkerder was dan een recept uit een doorsnee Allerhande.... Nee niet echt.
Sigaartjedonderdag 31 mei 2018 @ 16:38
quote:
0s.gif Op donderdag 31 mei 2018 14:57 schreef Fokpop het volgende:

[..]

Is deze zelfgemaakt dan?
[ afbeelding ]
Ha ha, ja daar heb je me! Deze was van een slager. Totaal niet geweldig. Bij veel slagers zijn hamburgers gewoon slecht. Ik maak ze altijd in de oven klaar. Maar het ging om de mayonaise. Daarnaast kruid ik mijn hamburgers soms best heftig, dus dan zou ik de mayonaise niet goed kunnen proeven.

Maar heel goed dat je me zo scherp houdt! :7
Fokpopdonderdag 31 mei 2018 @ 16:48
quote:
0s.gif Op donderdag 31 mei 2018 16:38 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Ha ha, ja daar heb je me! Deze was van een slager. Totaal niet geweldig. Bij veel slagers zijn hamburgers gewoon slecht. Ik maak ze altijd in de oven klaar. Maar het ging om de mayonaise. Daarnaast kruid ik mijn hamburgers soms best heftig, dus dan zou ik de mayonaise niet goed kunnen proeven.

Maar heel goed dat je me zo scherp houdt! :7
Ik vind het helemaal niet erg dat je een kant en klaar hamburger haalt hoor, doe ik zelf ook, maar heb meer het idee dat je beetje teveel met de cul-snobs aan het meelullen was ipv je echte mening :)
Sigaartjedonderdag 31 mei 2018 @ 17:38
quote:
0s.gif Op donderdag 31 mei 2018 16:48 schreef Fokpop het volgende:

[..]

Ik vind het helemaal niet erg dat je een kant en klaar hamburger haalt hoor, doe ik zelf ook, maar heb meer het idee dat je beetje teveel met de cul-snobs aan het meelullen was ipv je echte mening :)
Laat ik het zo omschrijven: ik heb zo mijn schuldgevoelens..
Goitskedonderdag 31 mei 2018 @ 18:15
Nou een hamburger in elkaar kneden is nou ook geen hogere wiskunde. Simpele versie peper zout en gehakt voila
Goitskedonderdag 31 mei 2018 @ 18:24
Ik heb ooit de vriendin 101 recepten voor iedere dag gekocht. Zijn echt leuke recepten, simpel en lekker
Mijn favoriete is chorizo soep met kikkererwten

De recepten staan blijkbaar ook op vriendin.nl

https://www.vriendin.nl/c(...)erwten-en-chorizo-1/
Black_Barondonderdag 31 mei 2018 @ 19:41
quote:
1s.gif Op donderdag 31 mei 2018 18:24 schreef Goitske het volgende:
Ik heb ooit de vriendin 101 recepten voor iedere dag gekocht. Zijn echt leuke recepten, simpel en lekker
Mijn favoriete is chorizo soep met kikkererwten

De recepten staan blijkbaar ook op vriendin.nl

https://www.vriendin.nl/c(...)erwten-en-chorizo-1/
Dat Ah receptje?
https://www.ah.nl/allerha(...)tijdsoep-met-chorizo
Goitskedonderdag 31 mei 2018 @ 19:44
quote:
nee die werkt met mixen

Deze:

https://www.vriendin.nl/c(...)erwten-en-chorizo-1/
Black_Barondonderdag 31 mei 2018 @ 19:48
quote:
1s.gif Op donderdag 31 mei 2018 19:44 schreef Goitske het volgende:

[..]

nee die werkt met mixen

Deze:

https://www.vriendin.nl/c(...)erwten-en-chorizo-1/
Mixen?
Pietverdrietdonderdag 31 mei 2018 @ 19:56
quote:
1s.gif Op donderdag 31 mei 2018 19:48 schreef Black_Baron het volgende:

[..]

Mixen?
Ik zie alleen een zak paprikamix, dat is rode gele en groene paprika.
Verder vind ik het vriendin recept ook gewoon beter
Bleiedonderdag 31 mei 2018 @ 20:02
Oeh, lekker soepje!
Goitskedonderdag 31 mei 2018 @ 20:14
quote:
1s.gif Op donderdag 31 mei 2018 19:56 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik zie alleen een zak paprikamix, dat is rode gele en groene paprika.
Verder vind ik het vriendin recept ook gewoon beter
oh blond! Krijg je als je te snel kijkt :|W

Maar die van de vriendin is echt heel erg lekker
derLudolfzondag 3 juni 2018 @ 11:11
quote:
0s.gif Op woensdag 16 mei 2018 10:32 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Die taarten alleen al. ;(
Dit recept is m'n oma dol op :+
https://www.jumbo.com/frisse-aardbei-frambozentaart/500864/

Maar maakt hem zelf altijd met veel lekkerder botercreme.

En de bodem kan/hoort eigenlijk ook beter.

Desalniettemin wel leuk om een idee op te doen, zo'n recept.
Goitskezondag 3 juni 2018 @ 14:08
Bij de Deka lag een BBQ special om gratis mee te nemen die wel leuk is dus was niet de boodschappen maar de Deka magazine bbq special
Goitskezondag 3 juni 2018 @ 14:11
quote:
0s.gif Op woensdag 16 mei 2018 10:32 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Die taarten alleen al. ;(
voor taarten moet je niet in dat soort bladen kijken. Dat is mixen blikjes en potjes. Als je dan uit een blad wil bakken moet je de mjam taart kopen, foodies staat ook wel eens wat leuks in of de. Delicious maar voor bakken raad ik gewoon een goed bakboek zoals de bakbijbel aan.
minilotwoensdag 6 juni 2018 @ 11:38
Naar aanleiding van dit topic dacht ik afgelopen maandag: ik maak weer eens iets uit de Allerhande. Omdat ik me kort geleden heb voortgeplant wilde ik vooral eens kijken wat volgens Allerhande nou een kindvriendelijk recept is. Niet dat mijn kuiken van vijf maanden al mee eet, maar je kunt maar beter voorbereid zijn, niet? :+

Het werd dit, een 'kids favoriet' (sic) uit de meest recente editie:
https://www.ah.nl/allerha(...)-kastanjechampignons
img_107331_445x297_JPG.jpg

Meh. Meeeeeeeh! Wat een droge, niksige hap. Hier was ik als miniminiot bepaald niet vrolijk van geworden. Amper smaak, melige structuur en pasta gemaakt van doperwtenmeel blijtk geen puik idee. :N Wijziging die ik heb doorgevoerd was slagroom gebruiken in plaats van 'kookroom light' omdat ook ik mijn grenzen heb, maar och - wat had dit recept kunnen opknappen van, zeg, een scheut marsala door de gebakken paddestoelen, een hand parmezaan en echte pasta in plaats van best wel smerige groeneerwtenpasta.

Het is zoals zo vaak bij recepten in de Allerhande (ik probeer het, tevergeefs, een paar keer per jaar): de recepten zijn een vage schim van wat ze zouden kunnen zijn als er meer ingredienten in een recept mochten zitten of er wat gedurfder werd omgesprongen met smaakmakers, of als een recept niet onder een vooraf vastgestelde hoeveelheid kcals per portie hoefde te zitten. Naja.

Gelukkig is er de Elle Eten. O+ Mijns inziens het beste foodtijdschrift van Nederland - in vergelijking daarmee is bijvoorbeeld een Delicious Magazine eerder vergelijkbaar met de Allerhande..

[ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 06-06-2018 13:16:09 ]
Goitskewoensdag 6 juni 2018 @ 11:46
Oh de Elle eten ken ik niet. Hmm

Ik heb tijdelijk de foodies. Was een aanbieding 1 jaar voor 15 euro. Leuk blad maar ik verleng hem niet. Zeg hem in september op per januari
derLudolfwoensdag 6 juni 2018 @ 11:56
Wat is er kindonvriendelijk aan gewone pasta, vraag ik me af...
Goitskewoensdag 6 juni 2018 @ 11:58
quote:
1s.gif Op woensdag 6 juni 2018 11:56 schreef derLudolf het volgende:
Wat is er kindonvriendelijk aan gewone pasta, vraag ik me af...
tegenwoordig mag je toch bijna niks meer geven. Vooral geen gluten zouten vetten suikers

Behalve vieze namaak pasta en bloemkool pizzabodems
vinnypassywoensdag 6 juni 2018 @ 12:10
Deze van AH vind ik wel prima te nassen. Ik maak zelf een kruidenmengsel met wat ik in de kast heb staan, maar hierdoor wist ik wel ineens dat spruitjes best lekker kunnen zijn.

https://www.ah.nl/allerha(...)erecht-met-spruitjes
derLudolfwoensdag 6 juni 2018 @ 22:03
quote:
1s.gif Op woensdag 6 juni 2018 11:58 schreef Goitske het volgende:

[..]

tegenwoordig mag je toch bijna niks meer geven. Vooral geen gluten zouten vetten suikers

Behalve vieze namaak pasta en bloemkool pizzabodems
Ja zo krijg je nog meer 'overgevoelige' koters
Meridiaanwoensdag 27 juni 2018 @ 19:55
Het enige leuke zijn eigenlijk de plaatjes bij de praatjes. Voor de opmaak van de tafel krijg je wel veel inspiratie.
NewBalancewoensdag 27 juni 2018 @ 20:06
quote:
1s.gif Op woensdag 6 juni 2018 11:38 schreef minilot het volgende:
Naar aanleiding van dit topic dacht ik afgelopen maandag: ik maak weer eens iets uit de Allerhande. Omdat ik me kort geleden heb voortgeplant wilde ik vooral eens kijken wat volgens Allerhande nou een kindvriendelijk recept is. Niet dat mijn kuiken van vijf maanden al mee eet, maar je kunt maar beter voorbereid zijn, niet? :+

Het werd dit, een 'kids favoriet' (sic) uit de meest recente editie:
https://www.ah.nl/allerha(...)-kastanjechampignons
[ afbeelding ]

Meh. Meeeeeeeh! Wat een droge, niksige hap. Hier was ik als miniminiot bepaald niet vrolijk van geworden. Amper smaak, melige structuur en pasta gemaakt van doperwtenmeel blijtk geen puik idee. :N Wijziging die ik heb doorgevoerd was slagroom gebruiken in plaats van 'kookroom light' omdat ook ik mijn grenzen heb, maar och - wat had dit recept kunnen opknappen van, zeg, een scheut marsala door de gebakken paddestoelen, een hand parmezaan en echte pasta in plaats van best wel smerige groeneerwtenpasta.

Het is zoals zo vaak bij recepten in de Allerhande (ik probeer het, tevergeefs, een paar keer per jaar): de recepten zijn een vage schim van wat ze zouden kunnen zijn als er meer ingredienten in een recept mochten zitten of er wat gedurfder werd omgesprongen met smaakmakers, of als een recept niet onder een vooraf vastgestelde hoeveelheid kcals per portie hoefde te zitten. Naja.

Gelukkig is er de Elle Eten. O+ Mijns inziens het beste foodtijdschrift van Nederland - in vergelijking daarmee is bijvoorbeeld een Delicious Magazine eerder vergelijkbaar met de Allerhande..
Jammer. Dit heb ik ook een keer gehad met een stoofvlees gerecht. Paar uur mee bezig geweest!!

Vertrouw de Allerhande niet meer. De recepten zijn leuk ter inspiratie en met eigen creativiteit kan je er wat veel lekkerders van maken. Ook mensen die niet kunnen koken help je met slechte recepten toch ook niet? Gaat het dan puur om de verkoop van de producten? Jammer!
Goitskewoensdag 27 juni 2018 @ 20:20
quote:
1s.gif Op woensdag 6 juni 2018 22:03 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Ja zo krijg je nog meer 'overgevoelige' koters
vertel mij wat ik werk voor een kinderarts mdl
Ik flip regelmatig bij verwijzingen waarin staat vermoeden van gluten allergie op glutenvrij dieet gezet.

Dan denk ik verdorie nog aan toe 1 bloedtest en je weer voor 99% van de gevallen of het zo is of niet. Zitten die kinderen op glutenvrij dieet zonder goede informatie van een diëtiste (want het is niet alleen brood enzo zit in bijna alles) en als ze te lang glutenvrij hebben gegeten moeten je ze eerst weer een periode op gluten zetten anders is het niet te testen :(
Jordy-Bwoensdag 27 juni 2018 @ 20:30
quote:
1s.gif Op woensdag 6 juni 2018 11:56 schreef derLudolf het volgende:
Wat is er kindonvriendelijk aan gewone pasta, vraag ik me af...
Niks, maar gewone fusilli kost ¤1,58 per kilo terwijl ze voor groene-erwtenfusilli maarliefst ¤9,96 per kilo durven te vragen.
derLudolfwoensdag 27 juni 2018 @ 20:48
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juni 2018 20:30 schreef Jordy-B het volgende:

[..]

Niks, maar gewone fusilli kost ¤1,58 per kilo terwijl ze voor groene-erwtenfusilli maarliefst ¤9,96 per kilo durven te vragen.

Oh ja, als het duurder is, is het vast beter voor het kind.
Lucky_Strikewoensdag 27 juni 2018 @ 20:51
Ik at net een simpel maar lekker maal uit de Hallo Jumbo van een paar jaar geleden: stamppot witlof met ei en piccalilly. Lekker snel klaar en weer eens iets anders.

https://www.jumbo.com/veg(...)e-piccalilly/332587/
Jordy-Bwoensdag 27 juni 2018 @ 21:06
quote:
1s.gif Op woensdag 27 juni 2018 20:48 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Oh ja, als het duurder is, is het vast beter voor het kind.
Nee joh, je moet het andersom zien.

Als je zegt dat het supergezond is voor je kind, zijn er vast wel ouders die zo gek zijn om ¤2,50 te betalen voor 250 gram pasta _O-

Hoi, minilot. :*
Goitskewoensdag 27 juni 2018 @ 21:13
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juni 2018 21:06 schreef Jordy-B het volgende:

[..]

Nee joh, je moet het andersom zien.

Als je zegt dat het supergezond is voor je kind, zijn er vast wel ouders die zo gek zijn om ¤2,50 te betalen voor 250 gram pasta _O-

Hoi, minilot. :*
ja en dan heb je die van mij... Kijken er naar lust ik niet en dan verdommen om het te proberen he! Gaan liever met honger naar bed dan eten
Sigaartjevrijdag 5 oktober 2018 @ 17:52
De Allerhande van oktober is uit!
Ik ga er lekker in spitten en kom daarna met een beoordeling. :9
Ik heb al iets lekkers gezien.
kipje1234zaterdag 6 oktober 2018 @ 10:44
quote:
1s.gif Op woensdag 27 juni 2018 20:51 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik at net een simpel maar lekker maal uit de Hallo Jumbo van een paar jaar geleden: stamppot witlof met ei en piccalilly. Lekker snel klaar en weer eens iets anders.

https://www.jumbo.com/veg(...)e-piccalilly/332587/
klinkt apart, maar 400 gram witlof voor 4 personen vind ik wel karig qua groente...
Pietverdrietzaterdag 6 oktober 2018 @ 10:48
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 oktober 2018 10:44 schreef kipje1234 het volgende:

[..]

klinkt apart, maar 400 gram witlof voor 4 personen vind ik wel karig qua groente...
Idd
Hebik ook bij die zakken spinazie bij de supermarkt
Is dat een gezinszak? Ik neem een ze per persoon, lekker verse spinazie. 500 gram rauwe is een gekookt/geroerbakken een portie
Lucky_Strikezaterdag 6 oktober 2018 @ 10:49
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 oktober 2018 10:44 schreef kipje1234 het volgende:

[..]

klinkt apart, maar 400 gram witlof voor 4 personen vind ik wel karig qua groente...
Dat is het ook, echt veel te weinig. Ik hou me nooit aan dat soort hoeveelheden.
Jordy-Bzaterdag 6 oktober 2018 @ 12:55
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 oktober 2018 10:44 schreef kipje1234 het volgende:

[..]

klinkt apart, maar 400 gram witlof voor 4 personen vind ik wel karig qua groente...
Aardappels zijn ook een beetje groente.

Het gaat gewoon een beetje om de verhouding aardappel/groente, want het is een stamppot. Ik heb ook wel eens een TV-kok een stamppot zien maken met veel te veel groente, en dat ziet er gewoon niet meer uit als stamppot, maar meer als groente met behangplak.

[ Bericht 6% gewijzigd door Jordy-B op 06-10-2018 13:16:21 ]
Sigaartjezaterdag 6 oktober 2018 @ 16:25
Allerhande doorgelezen. Is een bewaarexemplaar. Kom er later op terug.
RobinOokzaterdag 6 oktober 2018 @ 16:45
quote:
1s.gif Op woensdag 27 juni 2018 21:13 schreef Goitske het volgende:

[..]

ja en dan heb je die van mij... Kijken er naar lust ik niet en dan verdommen om het te proberen he! Gaan liever met honger naar bed dan eten
Zo was ik vroeger ook. :7
MrsDuckzondag 7 oktober 2018 @ 12:01
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 oktober 2018 12:55 schreef Jordy-B het volgende:

[..]

Aardappels zijn ook een beetje groente.

Het gaat gewoon een beetje om de verhouding aardappel/groente, want het is een stamppot. Ik heb ook wel eens een TV-kok een stamppot zien maken met veel te veel groente, en dat ziet er gewoon niet meer uit als stamppot, maar meer als groente met behangplak.
In het buitenland wordt de aardappel als groente gezien. Het is koolhydraatrijk maar bevat ook vitamines en zo.
Goitskezondag 7 oktober 2018 @ 15:13
quote:
1s.gif Op zaterdag 6 oktober 2018 16:45 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Zo was ik vroeger ook. :7
ik at vroeger ook vaak geen groente maar appelmoes erbij. Het is wel goed gekomen dus de kinderen komt vast ook wel goed.
En ik vind steeds meer manieren dat ze het wel eten dus tja
Sigaartjezondag 7 oktober 2018 @ 15:48
Het is een leuke Allerhande dit keer. Heel vaak kan ik er niks mee en soms dan krab ik wel eens aan mijn hoofd bij paarse wortelen (dan denk ik, steek je energie ergens anders in)

Op blz.11 staat een lekker Frans kaasje die je op moet warmen. Ga ik een keer proberen, ziet er lekker uit.
Stamppotten vanaf blz.39, met nieuwe ideeen. Spruitjesstamppot, nooit aan gedacht.
Maar altijd weer die zoete aardappel. Blz.41.
Blijkbaar moeten we van de gewone aardappel af. Zo jammer, want die is zo lekker. De aardappel begint te verdwijnen in Nederland blijkbaar. Vrijdag was Mangiare, een Radio 1-programma over koken (trouwe luisteraar hier en erg leuk). Dit keer een special over aardappelen,
Maar de saaiheid en de spruitjeslucht droop er van af. Zo erg zelfs dat ik de radio maar na een half uur heb uitgezet. Zo lieten ze een kok aan het woord. De vraag was: en maak je nog wel eens verrassende dingen met aardappelen?
Zijn antwoord: neuh, de aardappel brengt mij geen verrassingen meer.
Kijk, daar zakt mijn broek van af. Zeg dan: nee, ik ken de aardappel door en door en je kunt er geweldige dingen mee doen, zoals ..... en ....

Verder ziet de boerenkoolstamp met gehaktbal en amsterdamse _O_ uitjes op blz 43 er fantastisch uit en ga ik eens de hutstpot van witte bonen en gegrilde kip proberen.
Spanky78zondag 7 oktober 2018 @ 16:03
Ik laat me wel eens inspireren door dergelijke recepten, maar ik heb altijd wel ergens commentaar op en maak dan vervolgens iets anders met de elementen die ik wel leuk vond.
Sigaartjezondag 7 oktober 2018 @ 16:09
quote:
0s.gif Op zondag 7 oktober 2018 16:03 schreef Spanky78 het volgende:
Ik laat me wel eens inspireren door dergelijke recepten, maar ik heb altijd wel ergens commentaar op en maak dan vervolgens iets anders met de elementen die ik wel leuk vond.
Ja, dat doe ik ook.
Soms is het wel een goede hulp.
Verderop staat hoe je aardappeltjes uit de oven maakt. Bij mij mislukt dat altijd. Ik heb het opgegeven, maar nu zie ik dat er toch best wel stappen zijn. Dus die geef ik nog een kans.

Alleen de Allerhande: een ding waar AH slecht in is in zijn winkels is groente en fruit. Te vaak is de kwaliteit onder de maat. Of onrijp, of bedorven, of beschimmeld, ik zie het veel te vaak. En het gekke is, het personeel is er blind voor. Dat vind ik onbegrijpelijk.
Postbus100zaterdag 17 november 2018 @ 20:04
Ah, hier is het topic. Het Boodschappen Magazine van november is leuk! :) Smakelijk gerecht op de voorkant, veel variëteit in het blad zelf en niet al te veel gesponsorde ( :r ) gerechten, zoals bij de Allerhande.

https://www.boodschappen.nl/magazine/

Koffiegerechten c_/
Hartige pannenkoeken :9~
Tosti's op tien manieren :Y)
fathankzondag 18 november 2018 @ 17:00
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 mei 2018 12:45 schreef Black_Baron het volgende:
Wij gebruiken regelmatig de AH-app voor recepten. En kopen de ingrediënten dan bij de Aldi of Lidl.
Gaat prima.
Dit is wel een awesome lifehack _O_
Sigaartjezondag 3 februari 2019 @ 12:16
De Allerhande van maart is ook alweer uit.

De winterminestronesoep op de cover ziet er lekker uit. Met toast met kruidenboter heb je volgens mij een volwaardige avondmaaltijd.

Alleen worden er volgens mij wel fouten gemaakt in de Allerhande.
Zo staat er een recept Foe yong hai in (bladzijde 77)
Maar Foe yong hai is volgens mij met krab of garnalen. Foe yong is zonder vlees of vis (volgens mij is hai krab in het Chinees).Maar het ziet er wel lekker uit vind ik, paar champignonnetjes door de omelet en je hebt een prima bord eten.

Verder staat er een gerecht in van Pho, dat is Vietnamees. Daarbij moet je plakken rauwe ossenhaas in hete soep gooien ("dan gaart het een beetje"), ahum, lijkt me niet echt aantrekkelijk.

Ik heb nog een paar receptenkaarten uit het AH-rek gevist. Een is Pappardelle met Italiaanse ragu. Papperdalle is een soort pasta. En de ragu is de echte Italiaanse bolognaise (saus kun je het bijna niet meer noemen, wij maken er in Nederland een beetje een ratjetoe van, dat kennen ze in Italie helemaal niet).
Maar goed, de ragu is voornamelijk vlees, gehakt. Daar gaat van alles doorheen, maar het gehakt en ietwat pancetta overheersen. Dit gerecht is zo klaar.
Maar als ik internet er op na sla, hoort die ragu 5 uur te sudderen. Dan vraag ik me af: kook je dan die gehakt niet helemaal kapot?
Farenjizondag 3 februari 2019 @ 12:29
quote:
0s.gif Op zondag 3 februari 2019 12:16 schreef Sigaartje het volgende:

Ik heb nog een paar receptenkaarten uit het AH-rek gevist. Een is Pappardelle met Italiaanse ragu. Papperdalle is een soort pasta. En de ragu is de echte Italiaanse bolognaise (saus kun je het bijna niet meer noemen, wij maken er in Nederland een beetje een ratjetoe van, dat kennen ze in Italie helemaal niet).
Maar goed, de ragu is voornamelijk vlees, gehakt. Daar gaat van alles doorheen, maar het gehakt en ietwat pancetta overheersen. Dit gerecht is zo klaar.
Maar als ik internet er op na sla, hoort die ragu 5 uur te sudderen. Dan vraag ik me af: kook je dan die gehakt niet helemaal kapot?
Ik zou zeggen, probeer het eens en post je bevindingen.

5 uur is wel lang maar voor heel veel recepten (en zeker voor een goede ragu) is tijd het allerbelangrijkste ingrediënt. Als je het te kort kookt dan komen niet die complexe smaken vrij die je wel krijgt door het uren zacht te laten sudderen. Zeker ui en tomaat en groente. Het vlees lost dan bijna op in de saus maar dat is dan ook meer voor de smaak en vooral het vet, niet zozeer voor de structuur.
realAIVDmaandag 4 februari 2019 @ 21:13
Ik heb die nieuwste "soep"-Allerhande ook in huis.
Nu ben ik normaal niet zo van de soep, laat staan dat ik het zelf maak, maar ik vond dat wel een goed voornemen om dit jaar tóch zo af en toe te proberen.

Mijn eerste soep kwam uit Simpel van Ottolenghi, de linzen-tomatensoep met kerrie en kokos. Dat was lekker (nadat ik een en ander wat pittiger had gemaakt)

Nu heb ik de volgende soep in de planning staan en die komt dus uit de Allerhande van deze maand:
Spaanse maaltijdsoep met chorizo
Ultrasimpel en heel erg snel klaar.
Ik heb er wel een pittige chorizo voor in huis gehaald en ga er sowieso cayennepeper en 2 of 3 verse chilipepers aan toevoegen, maar verder heb ik er eigenlijk wel vertrouwen in.

To be continued morgen of overmorgen ;)

edit:
het was erg lekker!

[ Bericht 5% gewijzigd door realAIVD op 06-02-2019 20:32:55 ]
mailymaandag 11 februari 2019 @ 07:05
Wij hadden zaterdag de paddenstoelensoep uit de Allerhande gemaakt :9

2uqmws5.jpg
Sigaartjedinsdag 19 maart 2019 @ 09:44
Zeer geslaagd. Uit de Boodschappen van maart 2019

texkcpsq0ht.jpg
Lunatiekdinsdag 19 maart 2019 @ 10:24
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 09:44 schreef Sigaartje het volgende:
Zeer geslaagd. Uit de Boodschappen van maart 2019

[ afbeelding ]
Wat is dat? Gewoon gebakken ei op brood :?
Sigaartjedinsdag 19 maart 2019 @ 10:26
quote:
1s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 10:24 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Wat is dat? Gewoon gebakken ei op brood :?
Rosti met kruiden, belegen kaas en ei.
In het tijdschrift maken ze de rosti met de hand met geschrapte aardappel en ui erin.
Ik heb het gemaakt met minirosti uit de vriezer. Heb ik bestrooid met peper en Aromat. Met een plakje ham, kaas en spiegeleitjes, heerlijke combinatie.
Ik kende het idee nog niet. Gisteravond had ik niet gegeten (overwerken), dus nu kon ik een stevig ontbijt gebruiken.
Pietverdrietdinsdag 19 maart 2019 @ 10:36
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 10:26 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Rosti met kruiden, belegen kaas en ei.
In het tijdschrift maken ze de rosti met de hand met geschrapte aardappel en ui erin.
Ik heb het gemaakt met minirosti uit de vriezer. Heb ik bestrooid met peper en Aromat. Met een plakje ham, kaas en spiegeleitjes, heerlijke combinatie.
Ik kende het idee nog niet. Gisteravond had ik niet gegeten (overwerken), dus nu kon ik een stevig ontbijt gebruiken.
Dus een uitsmijter op rösti i.p.v. brood
Sigaartjezaterdag 13 juli 2019 @ 10:10
De nieuwe Allerhande is uit. Italiaans!
Er staan veel lekker uitziende gerechteb in. Worden een paar smakelijke weken!
Yinnywoensdag 17 juli 2019 @ 17:10
Ook maar eens de Allerhande gehaald, staan inderdaad wel leuke dingen in.
Sigaartjewoensdag 17 juli 2019 @ 17:20
De eerste lijkt me gelijk wel leuk om te maken.
aurncja4w09px.jpeg
quirinawoensdag 17 juli 2019 @ 17:44
Recepten uit de allerhande zijn kut.
Sigaartjewoensdag 17 juli 2019 @ 17:56
quote:
1s.gif Op woensdag 17 juli 2019 17:44 schreef quirina het volgende:
Recepten uit de allerhande zijn kut.
Ok dan gooi ik hem weg.
Jordy-Bwoensdag 17 juli 2019 @ 18:06
Citroensap- en rasp, kappertjes en -vocht, snijbonen, tomaatjes, uien en worst.

Ik heb zo mijn twijfels. Zoals het er staat vind ik het een samengeraapt zooitje met een hoog salade-gehalte.

[ Bericht 16% gewijzigd door Jordy-B op 17-07-2019 18:20:10 ]
mailywoensdag 17 juli 2019 @ 22:00
WTkfYSH.jpg
Sigaartjezaterdag 12 oktober 2019 @ 10:27
Wat ik een beetje jammer vind van de Allerhande is dat het tijdschrift, dat trouwens geen maandblad meer is, altijd doet alsof hij het wiel heeft uitgevonden. De inkopers en specialisten staan letterlijk te glunderen in het blad, zo trots zijn ze op hun product.
Maar ik vind, ze mogen wel wat eerlijker zijn.
Gisteren had ik een Angus-hamburger van AH en een Angus-hamburger van de slager gebakken. Het verschil was schokkend. De smaakbeleving die in de slagershamburger zat was totaal niet terug te vinden in de AH burger. Zo jammer. Die van AH was vlak en droog, bijna niet te eten.
Hetzelfde heb ik met brood. Als je brood van de bakker haalt, lust je die van AH niet meer. De groente is te doen, maar het fruit is te vaak van bedenkelijke kwaliteit.
Kaas is prima, totdat ik tussen de verhuisperikelen door een stuk kaas op de markt haalde. Zo hee, maar dat was een subliem lekker stuk kaas zeg! Gaan we weer.

Jammet van Allerhande is dat blijkbaar ook alletlei producten gepromoot moeten worden, waardoor soms vreemde niet smakelijke creaties worden getoond.
Durmadazaterdag 12 oktober 2019 @ 10:30
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 oktober 2019 10:27 schreef Sigaartje het volgende:
Wat ik een beetje jammer vind van de Allerhande is dat het tijdschrift, dat trouwens geen maandblad meer is, altijd doet alsof hij het wiel heeft uitgevonden. De inkopers en specialisten staan letterlijk te glunderen in het blad, zo trots zijn ze op hun product.
Maar ik vind, ze mogen wel wat eerlijker zijn.
Gisteren had ik een Angus-hamburger van AH en een Angus-hamburger van de slager gebakken. Het verschil was schokkend. De smaakbeleving die in de slagershamburger zat was totaal niet terug te vinden in de AH burger. Zo jammer. Die van AH was vlak en droog, bijna niet te eten.
Hetzelfde heb ik met brood. Als je brood van de bakker haalt, lust je die van AH niet meer. De groente is te doen, maar het fruit is te vaak van bedenkelijke kwaliteit.
Kaas is prima, totdat ik tussen de verhuisperikelen door een stuk kaas op de markt haalde. Zo hee, maar dat was een subliem lekker stuk kaas zeg! Gaan we weer.

Jammet van Allerhande is dat blijkbaar ook alletlei producten gepromoot moeten worden, waardoor soms vreemde niet smakelijke creaties worden getoond.
Ja nogal logisch, je gaat je eigen producten niet afkraken natuurlijk he. Gelukkig werk jij niet in de marketing _O-
Lucky_Strikezaterdag 12 oktober 2019 @ 10:47
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 oktober 2019 10:27 schreef Sigaartje het volgende:
Wat ik een beetje jammer vind van de Allerhande is dat het tijdschrift, dat trouwens geen maandblad meer is, altijd doet alsof hij het wiel heeft uitgevonden. De inkopers en specialisten staan letterlijk te glunderen in het blad, zo trots zijn ze op hun product.
Maar ik vind, ze mogen wel wat eerlijker zijn.
Gisteren had ik een Angus-hamburger van AH en een Angus-hamburger van de slager gebakken. Het verschil was schokkend. De smaakbeleving die in de slagershamburger zat was totaal niet terug te vinden in de AH burger. Zo jammer. Die van AH was vlak en droog, bijna niet te eten.
Hetzelfde heb ik met brood. Als je brood van de bakker haalt, lust je die van AH niet meer. De groente is te doen, maar het fruit is te vaak van bedenkelijke kwaliteit.
Kaas is prima, totdat ik tussen de verhuisperikelen door een stuk kaas op de markt haalde. Zo hee, maar dat was een subliem lekker stuk kaas zeg! Gaan we weer.

Jammet van Allerhande is dat blijkbaar ook alletlei producten gepromoot moeten worden, waardoor soms vreemde niet smakelijke creaties worden getoond.
Je kunt de kwaliteit van een supermarkt toch niet vergelijken met die van een vakslager of kaasboer? Dat is gewoon iets heel anders. Net als dat je het eetcafé op de hoek gaat vergelijken met een sterrenrestaurant.

En natuurlijk bestaat zo'n Allerhande om hun format en hun partners te promoten. Echt niet om jou een plezier te doen. Dat is nooit anders geweest. Ze geven het gratis weg om klanten op een toegankelijke manier kennis te laten maken met nieuwe producten en zodat je het bedrijf sympathiek gaat vinden.

Als je niet geïnteresseerd bent in moderne producten en nieuwe smaakcombinaties is een Allerhande niet relevant. Ik ben dat wel, ik vind het juist wel leuk. Ik moet alleen alle kooktijdschriften van de afgelopen 6 maanden nog lezen maar goed ;)
Sigaartjezaterdag 12 oktober 2019 @ 11:31
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 oktober 2019 10:30 schreef Durmada het volgende:

[..]

Ja nogal logisch, je gaat je eigen producten niet afkraken natuurlijk he. Gelukkig werk jij niet in de marketing _O-
Nee dat zou ik niet kunnen. Het grappige is dat ik voor mijn heao een 9 voor Commerciele Economie had (nu heet dat Marketing). Ik had amper die enorme dikke pil ervoor open geslagen. Voor Bedrijfsadministratie moest ik veel en veel meer moeite doen, vele nachten in die boeken, haalde een amper zeventje totaal. Terwijl ik een gloeiende hekel heb aan commerciele economie.
Sigaartjezaterdag 12 oktober 2019 @ 11:45
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 oktober 2019 10:47 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Je kunt de kwaliteit van een supermarkt toch niet vergelijken met die van een vakslager of kaasboer? Dat is gewoon iets heel anders. Net als dat je het eetcafé op de hoek gaat vergelijken met een sterrenrestaurant.

En natuurlijk bestaat zo'n Allerhande om hun format en hun partners te promoten. Echt niet om jou een plezier te doen. Dat is nooit anders geweest. Ze geven het gratis weg om klanten op een toegankelijke manier kennis te laten maken met nieuwe producten en zodat je het bedrijf sympathiek gaat vinden.

Als je niet geïnteresseerd bent in moderne producten en nieuwe smaakcombinaties is een Allerhande niet relevant. Ik ben dat wel, ik vind het juist wel leuk. Ik moet alleen alle kooktijdschriften van de afgelopen 6 maanden nog lezen maar goed ;)
Iets met boer en wat hij niet kent. Ik moet het gewoon proberen. Sorry voor mijn kritiek. Het is mijn dagelijks werk, ik word er voor betaald kritisch te zijn, dat moet ik loslaten.
Sigaartjezaterdag 12 oktober 2019 @ 12:11
Maar kritisch zijn brengt ook wat op. Je kunt het als consument heel simpel doen. Gewoon met google. Bekijk aanbiedingen kritisch. De Telegraaf maakt het wel heel erg dol. Die bieden een duur product aan met van .... voor....
Als je dan gaat googelen blijkt dat de voor.... prijs de gewone adviesprijs is.
Of dat de van .... vreselijk is overdreven. Kijk voor de gein maar eens naar dat oventje dat nu in de aanbieding is.

Verder: hou je boodschappen bij. Ik heb daar een programma voor geschreven. Kreten als Prijsdoorbraak blijken zeer overdreven en supermarktfolders willen nog wel eens een andere indruk wekken dan de waarheid.
Moet wel zeggen dat AH het nog het beste van afbrengt met de bonussen, daar is niks mis mee.
Molozaterdag 12 oktober 2019 @ 12:17
Wat maakt brood van de gemiddelde bakker beter dan de duurdere broden van de AH? Beide fabrieksproducten en even afgebakken in de winkel

Zie de croissantaflevering van de Keuringsdienst van Waarde
Sigaartjezaterdag 12 oktober 2019 @ 12:21
quote:
1s.gif Op zaterdag 12 oktober 2019 12:17 schreef Molo het volgende:
Wat maakt brood van de gemiddelde bakker beter dan de duurdere broden van de AH? Beide fabrieksproducten en even afgebakken in de winkel

Zie de croissantaflevering van de Keuringsdienst van Waarde
Eh, nou de bakker waar ik kom daar zijn ze al om vier uur 's morgens bezig met vers bakken.
Croissants is een ander verhaal, dat is een enorm bewerkelijk product. Maar een volkorenbrood is vers te bakken.
Molozaterdag 12 oktober 2019 @ 12:22
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 oktober 2019 12:21 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Eh, nou de bakker waar ik kom daar zijn ze al om vier uur 's morgens bezig met vers bakken.
Croissants is een ander verhaal, dat is een enorm bewerkelijk product. Maar een volkorenbrood is vers te bakken.
Dat is een uitzondering dan, fijn zo'n bakker.
Hier vooral van die prefab afbakkers, en dan hoop geld vragen. Ben gekke Henkie niet
Sigaartjezaterdag 12 oktober 2019 @ 13:07
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 oktober 2019 10:47 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Je kunt de kwaliteit van een supermarkt toch niet vergelijken met die van een vakslager of kaasboer? Dat is gewoon iets heel anders. Net als dat je het eetcafé op de hoek gaat vergelijken met een sterrenrestaurant.

En natuurlijk bestaat zo'n Allerhande om hun format en hun partners te promoten. Echt niet om jou een plezier te doen. Dat is nooit anders geweest. Ze geven het gratis weg om klanten op een toegankelijke manier kennis te laten maken met nieuwe producten en zodat je het bedrijf sympathiek gaat vinden.

Als je niet geïnteresseerd bent in moderne producten en nieuwe smaakcombinaties is een Allerhande niet relevant. Ik ben dat wel, ik vind het juist wel leuk. Ik moet alleen alle kooktijdschriften van de afgelopen 6 maanden nog lezen maar goed ;)
Ok, weet je wat (want ik weet ook dat ik dit jaar bijna geen fotorapportages heb gemaakt), ik kies een recept uit de laatste Allerhande. En geen klassieke zoals die gehaktballen uit de oven en karbonades met appels, maar ik laat me uitdagen.
Dan maak ik er ook een fotoverslag van.
Wordt niet dit weekend want vandaag en morgen heb ik al snert.
Lucky_Strikezaterdag 12 oktober 2019 @ 14:06
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 oktober 2019 11:45 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Iets met boer en wat hij niet kent. Ik moet het gewoon proberen. Sorry voor mijn kritiek. Het is mijn dagelijks werk, ik word er voor betaald kritisch te zijn, dat moet ik loslaten.
Geen sorry zeggen joh! Ik vind het wel fascinerend dat iemand die graag kookt, eet en in CUL post een beetje bang is voor nieuwe dingen :D Die combinatie zie je niet vaak.
Sigaartjezaterdag 12 oktober 2019 @ 14:24
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 oktober 2019 14:06 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Geen sorry zeggen joh! Ik vind het wel fascinerend dat iemand die graag kookt, eet en in CUL post een beetje bang is voor nieuwe dingen :D Die combinatie zie je niet vaak.
Dat komt omdat ik toen uit huis ging ik niet kon koken, nog geen ei niks. Ik kom uit de tijd dat vrouwen niet werkten, dus als je uit huis ging er verwacht werd dat vrouwlief het eten iedere dag het warm eten op tafel zette. Maar toen veranderde alles.
Wat ik toen at was soms een pot appelmoes of een rookworst. Zelfs de diepvriespizza's lukten niet. Ik kan je vertellen, dat houd je niet lang vol.
Toen ben ik vanaf nul mezelf leren koken. Zelfs aardappels schillen moest ik leren. Want daar begon het mee. AGV. Moest alles leren. Wat me tegenviel is dat je lang niet alles uit kookboeken leert, want die gebruiken termen die ik niet kende.

I've come a long way. En ik ben er trots op. Ik ben geen keukenprins. Maar ik kan de basis om een gezond leven te leiden. En dat vind ik al heel wat.
Molozaterdag 12 oktober 2019 @ 14:25
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 oktober 2019 14:24 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Dat komt omdat ik toen uit huis ging ik niet kon koken, nog geen ei niks. Ik kom uit de tijd dat vrouwen niet werkten, dus als je uit huis ging er verwacht werd dat vrouwlief het eten iedere dag het warm eten op tafel zette. Maar toen veranderde alles.
Wat ik toen at was soms een pot appelmoes of een rookworst. Zelfs de diepvriespizza's lukten niet. Ik kan je vertellen, dat houd je niet lang vol.
Toen ben ik vanaf nul mezelf leren koken. Zelfs aardappels schillen moest ik leren. Want daar begon het mee. AGV. Moest alles leren. Wat me tegenviel is dat je lang niet alles uit kookboeken leert, want die gebruiken termen die ik niet kende.

I've come a long way. En ik ben er trots op. Ik ben geen keukenprins. Maar ik kan de basis om een gezond leven te leiden. En dat vind ik al heel wat.
Hoe oud ben jij dan? :o
Smallishzaterdag 12 oktober 2019 @ 14:26
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 oktober 2019 13:07 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Ok, weet je wat (want ik weet ook dat ik dit jaar bijna geen fotorapportages heb gemaakt), ik kies een recept uit de laatste Allerhande. En geen klassieke zoals die gehaktballen uit de oven en karbonades met appels, maar ik laat me uitdagen.
Dan maak ik er ook een fotoverslag van.
Wordt niet dit weekend want vandaag en morgen heb ik al snert.
Heb je wel al een gerecht op het oog, Sigaartje? :)
Lucky_Strikezaterdag 12 oktober 2019 @ 14:31
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 oktober 2019 14:24 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Dat komt omdat ik toen uit huis ging ik niet kon koken, nog geen ei niks. Ik kom uit de tijd dat vrouwen niet werkten, dus als je uit huis ging er verwacht werd dat vrouwlief het eten iedere dag het warm eten op tafel zette. Maar toen veranderde alles.
Wat ik toen at was soms een pot appelmoes of een rookworst. Zelfs de diepvriespizza's lukten niet. Ik kan je vertellen, dat houd je niet lang vol.
Toen ben ik vanaf nul mezelf leren koken. Zelfs aardappels schillen moest ik leren. Want daar begon het mee. AGV. Moest alles leren. Wat me tegenviel is dat je lang niet alles uit kookboeken leert, want die gebruiken termen die ik niet kende.

I've come a long way. En ik ben er trots op. Ik ben geen keukenprins. Maar ik kan de basis om een gezond leven te leiden. En dat vind ik al heel wat.
Daar kan je ook zeker trots op zijn. Maar ik weet toevallig dat jij nog gewoon werkt dus zo oud ben je niet. Je doet alsof je hoogbejaard bent joh. Met een beetje mazzel kan je nog 25 jaar mee. Pak gewoon eens iets uit het schap dat je nog niet kent. Wat is nou het ergste dat je kan gebeuren? Het is hoe dan ook leerzaam, ook als het tegenvalt.
Sigaartjezaterdag 12 oktober 2019 @ 14:44
quote:
1s.gif Op zaterdag 12 oktober 2019 14:25 schreef Molo het volgende:

[..]

Hoe oud ben jij dan? :o
Rond de 60.
Sigaartjezaterdag 12 oktober 2019 @ 14:49
De tijden zijn nu stukken makkelijker. Ik zie bij onze groenteboer veel gepensioneerden die de puf niet meer hebben om te koken. Die komen daar dagelijks een bakje dagelijkse kost halen. Spaghetti, stamppot, hele keuze heb je daar. Dat was er vroeger niet...
Molozaterdag 12 oktober 2019 @ 14:53
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 oktober 2019 14:44 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Rond de 60.
Dat is helemaal niet oud joh :D

Huppa, koken met dat lijf van je ^O^
Sigaartjezaterdag 12 oktober 2019 @ 14:53
quote:
1s.gif Op zaterdag 12 oktober 2019 14:26 schreef Smallish het volgende:

[..]

Heb je wel al een gerecht op het oog, Sigaartje? :)
Nog niet, ik ga vanavond de Allerhande doorbladeren.
Sigaartjezaterdag 12 oktober 2019 @ 14:54
quote:
1s.gif Op zaterdag 12 oktober 2019 14:53 schreef Molo het volgende:

[..]

Dat is helemaal niet oud joh :D

Huppa, koken met dat lijf van je ^O^
:) :7
Smallishzaterdag 12 oktober 2019 @ 15:13
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 oktober 2019 14:53 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Nog niet, ik ga vanavond de Allerhande doorbladeren.
^O^ Ben benieuwd, houd je ons op de hoogte?
Sigaartjezaterdag 12 oktober 2019 @ 15:55
quote:
1s.gif Op zaterdag 12 oktober 2019 15:13 schreef Smallish het volgende:

[..]

^O^ Ben benieuwd, houd je ons op de hoogte?
Ik maak er weer een topic van, maar dus niet weekend, ik heb nog een pan erwtensoep.
mailyzaterdag 19 oktober 2019 @ 20:46
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 oktober 2019 20:45 schreef maily het volgende:
ef7d84E.jpg


De snelle vissoep ..... met de ingrediënten zoals in de AllerHande.

Wij vonden het tegenvallen.
De citroenrasp bovenop was too much ....
En de wortel had voor ons niet in de tomatensoep gehoeven .....
Olezaterdag 19 oktober 2019 @ 21:28
Ik pas allerhande gerechten vaak aan als een ingrediënt naar mijn gevoel niet past.
mailyzaterdag 19 oktober 2019 @ 21:29
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 oktober 2019 21:28 schreef Ole het volgende:
Ik pas allerhande gerechten vaak aan als een ingrediënt naar mijn gevoel niet past.
Als er een volgende keer komt, doen we het niet met die kant-en-klare roerbakmix.
Sigaartjezondag 1 december 2019 @ 17:17
Kersteditie Allerhande opgevist
Sigaartjezondag 1 december 2019 @ 17:28
Ik had de sinterklaaseditie nog niet uit. Staan ook vegetarische gerechten in. En goed voornemen: jongens ik ben lui geweest. Ik zal weer fotosessies maken.
MevrouwPuffzondag 1 december 2019 @ 17:46
Gisteren de zuurkoolschotel uit de oven zoals in de sinterklaaseditie. Lekker met katenspek bovenop :)
Sigaartjezondag 1 december 2019 @ 17:58
Wel weer een taart op de cover.
Mmmhh, erg apart

nulre5i21.jpeg

Maar wel creatief
Sigaartjezondag 1 december 2019 @ 17:59
quote:
0s.gif Op zondag 1 december 2019 17:46 schreef MevrouwPuff het volgende:
Gisteren de zuurkoolschotel uit de oven zoals in de sinterklaaseditie. Lekker met katenspek bovenop :)
Die zag er inderdaad erg lekker uit.
Sigaartjezondag 1 december 2019 @ 18:02
Dat soepje op pagina 43 ga ik maken. Absoluut! Zelfs al ben ik alleen.
Muckzondag 1 december 2019 @ 19:18
quote:
0s.gif Op zondag 1 december 2019 18:02 schreef Sigaartje het volgende:
Dat soepje op pagina 43 ga ik maken. Absoluut! Zelfs al ben ik alleen.
Soep is toch ook heerlijk als je alleen bent?
Ik maak regelmatig een grote pan en vries dan porties in.
Simpele maaltijd op dagen dat je geen zin hebt om te koken ^O^
mailyzondag 1 december 2019 @ 19:20
quote:
1s.gif Op zondag 1 december 2019 19:18 schreef Muck het volgende:

[..]

Soep is toch ook heerlijk als je alleen bent?
Ik maak regelmatig een grote pan en vries dan porties in.
Simpele maaltijd op dagen dat je geen zin hebt om te koken ^O^
Boterham erbij en klaar :Y)
Muckzondag 1 december 2019 @ 19:27
quote:
1s.gif Op zondag 1 december 2019 19:20 schreef maily het volgende:

[..]

Boterham erbij en klaar :Y)
Precies!
Of een tosti bij de tomatensoep :9
mascara-kloddermaandag 2 december 2019 @ 10:53
quote:
1s.gif Op zondag 1 december 2019 19:18 schreef Muck het volgende:

[..]

Soep is toch ook heerlijk als je alleen bent?
Ik maak regelmatig een grote pan en vries dan porties in.
Simpele maaltijd op dagen dat je geen zin hebt om te koken ^O^
Ik maak ook idd vaak soep :9
Heb nu drie bakjes pittige romige tomaten-groentensoep(alles geblenderd :+ ) 2 porties groene aspergesoep en een een bak voor 2 personen tomaten-groentesoep met ballen in de vriezer.

Boterham of een omelet met kaas erbij en klaar.