abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_182371983
Het is een leuke Allerhande dit keer. Heel vaak kan ik er niks mee en soms dan krab ik wel eens aan mijn hoofd bij paarse wortelen (dan denk ik, steek je energie ergens anders in)

Op blz.11 staat een lekker Frans kaasje die je op moet warmen. Ga ik een keer proberen, ziet er lekker uit.
Stamppotten vanaf blz.39, met nieuwe ideeen. Spruitjesstamppot, nooit aan gedacht.
Maar altijd weer die zoete aardappel. Blz.41.
Blijkbaar moeten we van de gewone aardappel af. Zo jammer, want die is zo lekker. De aardappel begint te verdwijnen in Nederland blijkbaar. Vrijdag was Mangiare, een Radio 1-programma over koken (trouwe luisteraar hier en erg leuk). Dit keer een special over aardappelen,
Maar de saaiheid en de spruitjeslucht droop er van af. Zo erg zelfs dat ik de radio maar na een half uur heb uitgezet. Zo lieten ze een kok aan het woord. De vraag was: en maak je nog wel eens verrassende dingen met aardappelen?
Zijn antwoord: neuh, de aardappel brengt mij geen verrassingen meer.
Kijk, daar zakt mijn broek van af. Zeg dan: nee, ik ken de aardappel door en door en je kunt er geweldige dingen mee doen, zoals ..... en ....

Verder ziet de boerenkoolstamp met gehaktbal en amsterdamse _O_ uitjes op blz 43 er fantastisch uit en ga ik eens de hutstpot van witte bonen en gegrilde kip proberen.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_182372280
Ik laat me wel eens inspireren door dergelijke recepten, maar ik heb altijd wel ergens commentaar op en maak dan vervolgens iets anders met de elementen die ik wel leuk vond.
Whatever...
pi_182372428
quote:
0s.gif Op zondag 7 oktober 2018 16:03 schreef Spanky78 het volgende:
Ik laat me wel eens inspireren door dergelijke recepten, maar ik heb altijd wel ergens commentaar op en maak dan vervolgens iets anders met de elementen die ik wel leuk vond.
Ja, dat doe ik ook.
Soms is het wel een goede hulp.
Verderop staat hoe je aardappeltjes uit de oven maakt. Bij mij mislukt dat altijd. Ik heb het opgegeven, maar nu zie ik dat er toch best wel stappen zijn. Dus die geef ik nog een kans.

Alleen de Allerhande: een ding waar AH slecht in is in zijn winkels is groente en fruit. Te vaak is de kwaliteit onder de maat. Of onrijp, of bedorven, of beschimmeld, ik zie het veel te vaak. En het gekke is, het personeel is er blind voor. Dat vind ik onbegrijpelijk.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_183210951
Ah, hier is het topic. Het Boodschappen Magazine van november is leuk! :) Smakelijk gerecht op de voorkant, veel variëteit in het blad zelf en niet al te veel gesponsorde ( :r ) gerechten, zoals bij de Allerhande.

https://www.boodschappen.nl/magazine/

Koffiegerechten c_/
Hartige pannenkoeken :9~
Tosti's op tien manieren :Y)
Somebody that I used to know
  zondag 18 november 2018 @ 17:00:16 #80
157922 fathank
Wie baas is bakt koekjes.
pi_183225313
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 mei 2018 12:45 schreef Black_Baron het volgende:
Wij gebruiken regelmatig de AH-app voor recepten. En kopen de ingrediënten dan bij de Aldi of Lidl.
Gaat prima.
Dit is wel een awesome lifehack _O_
Behulpzaam als een waterkraan.
Op woensdag 29 april 2015 16:30 schreef seto het volgende:
als je niet #teamhenk bent ben je gewoon een *weggeFopt*homo
pi_184790896
De Allerhande van maart is ook alweer uit.

De winterminestronesoep op de cover ziet er lekker uit. Met toast met kruidenboter heb je volgens mij een volwaardige avondmaaltijd.

Alleen worden er volgens mij wel fouten gemaakt in de Allerhande.
Zo staat er een recept Foe yong hai in (bladzijde 77)
Maar Foe yong hai is volgens mij met krab of garnalen. Foe yong is zonder vlees of vis (volgens mij is hai krab in het Chinees).Maar het ziet er wel lekker uit vind ik, paar champignonnetjes door de omelet en je hebt een prima bord eten.

Verder staat er een gerecht in van Pho, dat is Vietnamees. Daarbij moet je plakken rauwe ossenhaas in hete soep gooien ("dan gaart het een beetje"), ahum, lijkt me niet echt aantrekkelijk.

Ik heb nog een paar receptenkaarten uit het AH-rek gevist. Een is Pappardelle met Italiaanse ragu. Papperdalle is een soort pasta. En de ragu is de echte Italiaanse bolognaise (saus kun je het bijna niet meer noemen, wij maken er in Nederland een beetje een ratjetoe van, dat kennen ze in Italie helemaal niet).
Maar goed, de ragu is voornamelijk vlees, gehakt. Daar gaat van alles doorheen, maar het gehakt en ietwat pancetta overheersen. Dit gerecht is zo klaar.
Maar als ik internet er op na sla, hoort die ragu 5 uur te sudderen. Dan vraag ik me af: kook je dan die gehakt niet helemaal kapot?
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_184791052
quote:
0s.gif Op zondag 3 februari 2019 12:16 schreef Sigaartje het volgende:

Ik heb nog een paar receptenkaarten uit het AH-rek gevist. Een is Pappardelle met Italiaanse ragu. Papperdalle is een soort pasta. En de ragu is de echte Italiaanse bolognaise (saus kun je het bijna niet meer noemen, wij maken er in Nederland een beetje een ratjetoe van, dat kennen ze in Italie helemaal niet).
Maar goed, de ragu is voornamelijk vlees, gehakt. Daar gaat van alles doorheen, maar het gehakt en ietwat pancetta overheersen. Dit gerecht is zo klaar.
Maar als ik internet er op na sla, hoort die ragu 5 uur te sudderen. Dan vraag ik me af: kook je dan die gehakt niet helemaal kapot?
Ik zou zeggen, probeer het eens en post je bevindingen.

5 uur is wel lang maar voor heel veel recepten (en zeker voor een goede ragu) is tijd het allerbelangrijkste ingrediënt. Als je het te kort kookt dan komen niet die complexe smaken vrij die je wel krijgt door het uren zacht te laten sudderen. Zeker ui en tomaat en groente. Het vlees lost dan bijna op in de saus maar dat is dan ook meer voor de smaak en vooral het vet, niet zozeer voor de structuur.
pi_184823862
Ik heb die nieuwste "soep"-Allerhande ook in huis.
Nu ben ik normaal niet zo van de soep, laat staan dat ik het zelf maak, maar ik vond dat wel een goed voornemen om dit jaar tóch zo af en toe te proberen.

Mijn eerste soep kwam uit Simpel van Ottolenghi, de linzen-tomatensoep met kerrie en kokos. Dat was lekker (nadat ik een en ander wat pittiger had gemaakt)

Nu heb ik de volgende soep in de planning staan en die komt dus uit de Allerhande van deze maand:
Spaanse maaltijdsoep met chorizo
Ultrasimpel en heel erg snel klaar.
Ik heb er wel een pittige chorizo voor in huis gehaald en ga er sowieso cayennepeper en 2 of 3 verse chilipepers aan toevoegen, maar verder heb ik er eigenlijk wel vertrouwen in.

To be continued morgen of overmorgen ;)

edit:
het was erg lekker!

[ Bericht 5% gewijzigd door realAIVD op 06-02-2019 20:32:55 ]
  Spellchecker maandag 11 februari 2019 @ 07:05:51 #84
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_184949636
Wij hadden zaterdag de paddenstoelensoep uit de Allerhande gemaakt :9

pi_185708818
Zeer geslaagd. Uit de Boodschappen van maart 2019

Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
  dinsdag 19 maart 2019 @ 10:24:15 #86
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_185709480
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 09:44 schreef Sigaartje het volgende:
Zeer geslaagd. Uit de Boodschappen van maart 2019

[ afbeelding ]
Wat is dat? Gewoon gebakken ei op brood :?
pi_185709536
quote:
1s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 10:24 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Wat is dat? Gewoon gebakken ei op brood :?
Rosti met kruiden, belegen kaas en ei.
In het tijdschrift maken ze de rosti met de hand met geschrapte aardappel en ui erin.
Ik heb het gemaakt met minirosti uit de vriezer. Heb ik bestrooid met peper en Aromat. Met een plakje ham, kaas en spiegeleitjes, heerlijke combinatie.
Ik kende het idee nog niet. Gisteravond had ik niet gegeten (overwerken), dus nu kon ik een stevig ontbijt gebruiken.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
  dinsdag 19 maart 2019 @ 10:36:41 #88
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_185709739
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2019 10:26 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Rosti met kruiden, belegen kaas en ei.
In het tijdschrift maken ze de rosti met de hand met geschrapte aardappel en ui erin.
Ik heb het gemaakt met minirosti uit de vriezer. Heb ik bestrooid met peper en Aromat. Met een plakje ham, kaas en spiegeleitjes, heerlijke combinatie.
Ik kende het idee nog niet. Gisteravond had ik niet gegeten (overwerken), dus nu kon ik een stevig ontbijt gebruiken.
Dus een uitsmijter op rösti i.p.v. brood
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_187896361
De nieuwe Allerhande is uit. Italiaans!
Er staan veel lekker uitziende gerechteb in. Worden een paar smakelijke weken!
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_187970550
Ook maar eens de Allerhande gehaald, staan inderdaad wel leuke dingen in.
pi_187970777
De eerste lijkt me gelijk wel leuk om te maken.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_187971287
Recepten uit de allerhande zijn kut.
pi_187971545
quote:
1s.gif Op woensdag 17 juli 2019 17:44 schreef quirina het volgende:
Recepten uit de allerhande zijn kut.
Ok dan gooi ik hem weg.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_187971692
Citroensap- en rasp, kappertjes en -vocht, snijbonen, tomaatjes, uien en worst.

Ik heb zo mijn twijfels. Zoals het er staat vind ik het een samengeraapt zooitje met een hoog salade-gehalte.

[ Bericht 16% gewijzigd door Jordy-B op 17-07-2019 18:20:10 ]
Bestiality sure is a fun thing to do. But I have to say this as a warning to you:
With almost all animals you can have a ball, but the hedgehog can never be buggered at all.
  Spellchecker woensdag 17 juli 2019 @ 22:00:57 #95
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_189393739
Wat ik een beetje jammer vind van de Allerhande is dat het tijdschrift, dat trouwens geen maandblad meer is, altijd doet alsof hij het wiel heeft uitgevonden. De inkopers en specialisten staan letterlijk te glunderen in het blad, zo trots zijn ze op hun product.
Maar ik vind, ze mogen wel wat eerlijker zijn.
Gisteren had ik een Angus-hamburger van AH en een Angus-hamburger van de slager gebakken. Het verschil was schokkend. De smaakbeleving die in de slagershamburger zat was totaal niet terug te vinden in de AH burger. Zo jammer. Die van AH was vlak en droog, bijna niet te eten.
Hetzelfde heb ik met brood. Als je brood van de bakker haalt, lust je die van AH niet meer. De groente is te doen, maar het fruit is te vaak van bedenkelijke kwaliteit.
Kaas is prima, totdat ik tussen de verhuisperikelen door een stuk kaas op de markt haalde. Zo hee, maar dat was een subliem lekker stuk kaas zeg! Gaan we weer.

Jammet van Allerhande is dat blijkbaar ook alletlei producten gepromoot moeten worden, waardoor soms vreemde niet smakelijke creaties worden getoond.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
  zaterdag 12 oktober 2019 @ 10:30:24 #97
419273 Durmada
Neem de tijd!
pi_189393769
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 oktober 2019 10:27 schreef Sigaartje het volgende:
Wat ik een beetje jammer vind van de Allerhande is dat het tijdschrift, dat trouwens geen maandblad meer is, altijd doet alsof hij het wiel heeft uitgevonden. De inkopers en specialisten staan letterlijk te glunderen in het blad, zo trots zijn ze op hun product.
Maar ik vind, ze mogen wel wat eerlijker zijn.
Gisteren had ik een Angus-hamburger van AH en een Angus-hamburger van de slager gebakken. Het verschil was schokkend. De smaakbeleving die in de slagershamburger zat was totaal niet terug te vinden in de AH burger. Zo jammer. Die van AH was vlak en droog, bijna niet te eten.
Hetzelfde heb ik met brood. Als je brood van de bakker haalt, lust je die van AH niet meer. De groente is te doen, maar het fruit is te vaak van bedenkelijke kwaliteit.
Kaas is prima, totdat ik tussen de verhuisperikelen door een stuk kaas op de markt haalde. Zo hee, maar dat was een subliem lekker stuk kaas zeg! Gaan we weer.

Jammet van Allerhande is dat blijkbaar ook alletlei producten gepromoot moeten worden, waardoor soms vreemde niet smakelijke creaties worden getoond.
Ja nogal logisch, je gaat je eigen producten niet afkraken natuurlijk he. Gelukkig werk jij niet in de marketing _O-
AZ
ALKMAAR
pi_189393937
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 oktober 2019 10:27 schreef Sigaartje het volgende:
Wat ik een beetje jammer vind van de Allerhande is dat het tijdschrift, dat trouwens geen maandblad meer is, altijd doet alsof hij het wiel heeft uitgevonden. De inkopers en specialisten staan letterlijk te glunderen in het blad, zo trots zijn ze op hun product.
Maar ik vind, ze mogen wel wat eerlijker zijn.
Gisteren had ik een Angus-hamburger van AH en een Angus-hamburger van de slager gebakken. Het verschil was schokkend. De smaakbeleving die in de slagershamburger zat was totaal niet terug te vinden in de AH burger. Zo jammer. Die van AH was vlak en droog, bijna niet te eten.
Hetzelfde heb ik met brood. Als je brood van de bakker haalt, lust je die van AH niet meer. De groente is te doen, maar het fruit is te vaak van bedenkelijke kwaliteit.
Kaas is prima, totdat ik tussen de verhuisperikelen door een stuk kaas op de markt haalde. Zo hee, maar dat was een subliem lekker stuk kaas zeg! Gaan we weer.

Jammet van Allerhande is dat blijkbaar ook alletlei producten gepromoot moeten worden, waardoor soms vreemde niet smakelijke creaties worden getoond.
Je kunt de kwaliteit van een supermarkt toch niet vergelijken met die van een vakslager of kaasboer? Dat is gewoon iets heel anders. Net als dat je het eetcafé op de hoek gaat vergelijken met een sterrenrestaurant.

En natuurlijk bestaat zo'n Allerhande om hun format en hun partners te promoten. Echt niet om jou een plezier te doen. Dat is nooit anders geweest. Ze geven het gratis weg om klanten op een toegankelijke manier kennis te laten maken met nieuwe producten en zodat je het bedrijf sympathiek gaat vinden.

Als je niet geïnteresseerd bent in moderne producten en nieuwe smaakcombinaties is een Allerhande niet relevant. Ik ben dat wel, ik vind het juist wel leuk. Ik moet alleen alle kooktijdschriften van de afgelopen 6 maanden nog lezen maar goed ;)
Spoilers!
pi_189394508
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 oktober 2019 10:30 schreef Durmada het volgende:

[..]

Ja nogal logisch, je gaat je eigen producten niet afkraken natuurlijk he. Gelukkig werk jij niet in de marketing _O-
Nee dat zou ik niet kunnen. Het grappige is dat ik voor mijn heao een 9 voor Commerciele Economie had (nu heet dat Marketing). Ik had amper die enorme dikke pil ervoor open geslagen. Voor Bedrijfsadministratie moest ik veel en veel meer moeite doen, vele nachten in die boeken, haalde een amper zeventje totaal. Terwijl ik een gloeiende hekel heb aan commerciele economie.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_189394703
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 oktober 2019 10:47 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Je kunt de kwaliteit van een supermarkt toch niet vergelijken met die van een vakslager of kaasboer? Dat is gewoon iets heel anders. Net als dat je het eetcafé op de hoek gaat vergelijken met een sterrenrestaurant.

En natuurlijk bestaat zo'n Allerhande om hun format en hun partners te promoten. Echt niet om jou een plezier te doen. Dat is nooit anders geweest. Ze geven het gratis weg om klanten op een toegankelijke manier kennis te laten maken met nieuwe producten en zodat je het bedrijf sympathiek gaat vinden.

Als je niet geïnteresseerd bent in moderne producten en nieuwe smaakcombinaties is een Allerhande niet relevant. Ik ben dat wel, ik vind het juist wel leuk. Ik moet alleen alle kooktijdschriften van de afgelopen 6 maanden nog lezen maar goed ;)
Iets met boer en wat hij niet kent. Ik moet het gewoon proberen. Sorry voor mijn kritiek. Het is mijn dagelijks werk, ik word er voor betaald kritisch te zijn, dat moet ik loslaten.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')