Eh, nou de bakker waar ik kom daar zijn ze al om vier uur 's morgens bezig met vers bakken.quote:Op zaterdag 12 oktober 2019 12:17 schreef Molo het volgende:
Wat maakt brood van de gemiddelde bakker beter dan de duurdere broden van de AH? Beide fabrieksproducten en even afgebakken in de winkel
Zie de croissantaflevering van de Keuringsdienst van Waarde
Dat is een uitzondering dan, fijn zo'n bakker.quote:Op zaterdag 12 oktober 2019 12:21 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Eh, nou de bakker waar ik kom daar zijn ze al om vier uur 's morgens bezig met vers bakken.
Croissants is een ander verhaal, dat is een enorm bewerkelijk product. Maar een volkorenbrood is vers te bakken.
Ok, weet je wat (want ik weet ook dat ik dit jaar bijna geen fotorapportages heb gemaakt), ik kies een recept uit de laatste Allerhande. En geen klassieke zoals die gehaktballen uit de oven en karbonades met appels, maar ik laat me uitdagen.quote:Op zaterdag 12 oktober 2019 10:47 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Je kunt de kwaliteit van een supermarkt toch niet vergelijken met die van een vakslager of kaasboer? Dat is gewoon iets heel anders. Net als dat je het eetcafé op de hoek gaat vergelijken met een sterrenrestaurant.
En natuurlijk bestaat zo'n Allerhande om hun format en hun partners te promoten. Echt niet om jou een plezier te doen. Dat is nooit anders geweest. Ze geven het gratis weg om klanten op een toegankelijke manier kennis te laten maken met nieuwe producten en zodat je het bedrijf sympathiek gaat vinden.
Als je niet geīnteresseerd bent in moderne producten en nieuwe smaakcombinaties is een Allerhande niet relevant. Ik ben dat wel, ik vind het juist wel leuk. Ik moet alleen alle kooktijdschriften van de afgelopen 6 maanden nog lezen maar goed
Geen sorry zeggen joh! Ik vind het wel fascinerend dat iemand die graag kookt, eet en in CUL post een beetje bang is voor nieuwe dingen Die combinatie zie je niet vaak.quote:Op zaterdag 12 oktober 2019 11:45 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Iets met boer en wat hij niet kent. Ik moet het gewoon proberen. Sorry voor mijn kritiek. Het is mijn dagelijks werk, ik word er voor betaald kritisch te zijn, dat moet ik loslaten.
Dat komt omdat ik toen uit huis ging ik niet kon koken, nog geen ei niks. Ik kom uit de tijd dat vrouwen niet werkten, dus als je uit huis ging er verwacht werd dat vrouwlief het eten iedere dag het warm eten op tafel zette. Maar toen veranderde alles.quote:Op zaterdag 12 oktober 2019 14:06 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Geen sorry zeggen joh! Ik vind het wel fascinerend dat iemand die graag kookt, eet en in CUL post een beetje bang is voor nieuwe dingen Die combinatie zie je niet vaak.
Hoe oud ben jij dan?quote:Op zaterdag 12 oktober 2019 14:24 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Dat komt omdat ik toen uit huis ging ik niet kon koken, nog geen ei niks. Ik kom uit de tijd dat vrouwen niet werkten, dus als je uit huis ging er verwacht werd dat vrouwlief het eten iedere dag het warm eten op tafel zette. Maar toen veranderde alles.
Wat ik toen at was soms een pot appelmoes of een rookworst. Zelfs de diepvriespizza's lukten niet. Ik kan je vertellen, dat houd je niet lang vol.
Toen ben ik vanaf nul mezelf leren koken. Zelfs aardappels schillen moest ik leren. Want daar begon het mee. AGV. Moest alles leren. Wat me tegenviel is dat je lang niet alles uit kookboeken leert, want die gebruiken termen die ik niet kende.
I've come a long way. En ik ben er trots op. Ik ben geen keukenprins. Maar ik kan de basis om een gezond leven te leiden. En dat vind ik al heel wat.
Heb je wel al een gerecht op het oog, Sigaartje?quote:Op zaterdag 12 oktober 2019 13:07 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Ok, weet je wat (want ik weet ook dat ik dit jaar bijna geen fotorapportages heb gemaakt), ik kies een recept uit de laatste Allerhande. En geen klassieke zoals die gehaktballen uit de oven en karbonades met appels, maar ik laat me uitdagen.
Dan maak ik er ook een fotoverslag van.
Wordt niet dit weekend want vandaag en morgen heb ik al snert.
Daar kan je ook zeker trots op zijn. Maar ik weet toevallig dat jij nog gewoon werkt dus zo oud ben je niet. Je doet alsof je hoogbejaard bent joh. Met een beetje mazzel kan je nog 25 jaar mee. Pak gewoon eens iets uit het schap dat je nog niet kent. Wat is nou het ergste dat je kan gebeuren? Het is hoe dan ook leerzaam, ook als het tegenvalt.quote:Op zaterdag 12 oktober 2019 14:24 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Dat komt omdat ik toen uit huis ging ik niet kon koken, nog geen ei niks. Ik kom uit de tijd dat vrouwen niet werkten, dus als je uit huis ging er verwacht werd dat vrouwlief het eten iedere dag het warm eten op tafel zette. Maar toen veranderde alles.
Wat ik toen at was soms een pot appelmoes of een rookworst. Zelfs de diepvriespizza's lukten niet. Ik kan je vertellen, dat houd je niet lang vol.
Toen ben ik vanaf nul mezelf leren koken. Zelfs aardappels schillen moest ik leren. Want daar begon het mee. AGV. Moest alles leren. Wat me tegenviel is dat je lang niet alles uit kookboeken leert, want die gebruiken termen die ik niet kende.
I've come a long way. En ik ben er trots op. Ik ben geen keukenprins. Maar ik kan de basis om een gezond leven te leiden. En dat vind ik al heel wat.
Dat is helemaal niet oud johquote:
Nog niet, ik ga vanavond de Allerhande doorbladeren.quote:Op zaterdag 12 oktober 2019 14:26 schreef Smallish het volgende:
[..]
Heb je wel al een gerecht op het oog, Sigaartje?
quote:Op zaterdag 12 oktober 2019 14:53 schreef Molo het volgende:
[..]
Dat is helemaal niet oud joh
Huppa, koken met dat lijf van je
Ben benieuwd, houd je ons op de hoogte?quote:Op zaterdag 12 oktober 2019 14:53 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Nog niet, ik ga vanavond de Allerhande doorbladeren.
Ik maak er weer een topic van, maar dus niet weekend, ik heb nog een pan erwtensoep.quote:Op zaterdag 12 oktober 2019 15:13 schreef Smallish het volgende:
[..]
Ben benieuwd, houd je ons op de hoogte?
quote:Op zaterdag 19 oktober 2019 20:45 schreef maily het volgende:
De snelle vissoep ..... met de ingrediënten zoals in de AllerHande.
Wij vonden het tegenvallen.
De citroenrasp bovenop was too much ....
En de wortel had voor ons niet in de tomatensoep gehoeven .....
Als er een volgende keer komt, doen we het niet met die kant-en-klare roerbakmix.quote:Op zaterdag 19 oktober 2019 21:28 schreef Ole het volgende:
Ik pas allerhande gerechten vaak aan als een ingrediënt naar mijn gevoel niet past.
Die zag er inderdaad erg lekker uit.quote:Op zondag 1 december 2019 17:46 schreef MevrouwPuff het volgende:
Gisteren de zuurkoolschotel uit de oven zoals in de sinterklaaseditie. Lekker met katenspek bovenop
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |