voor taarten moet je niet in dat soort bladen kijken. Dat is mixen blikjes en potjes. Als je dan uit een blad wil bakken moet je de mjam taart kopen, foodies staat ook wel eens wat leuks in of de. Delicious maar voor bakken raad ik gewoon een goed bakboek zoals de bakbijbel aan.quote:
tegenwoordig mag je toch bijna niks meer geven. Vooral geen gluten zouten vetten suikersquote:Op woensdag 6 juni 2018 11:56 schreef derLudolf het volgende:
Wat is er kindonvriendelijk aan gewone pasta, vraag ik me af...
Ja zo krijg je nog meer 'overgevoelige' kotersquote:Op woensdag 6 juni 2018 11:58 schreef Goitske het volgende:
[..]
tegenwoordig mag je toch bijna niks meer geven. Vooral geen gluten zouten vetten suikers
Behalve vieze namaak pasta en bloemkool pizzabodems
Jammer. Dit heb ik ook een keer gehad met een stoofvlees gerecht. Paar uur mee bezig geweest!!quote:Op woensdag 6 juni 2018 11:38 schreef minilot het volgende:
Naar aanleiding van dit topic dacht ik afgelopen maandag: ik maak weer eens iets uit de Allerhande. Omdat ik me kort geleden heb voortgeplant wilde ik vooral eens kijken wat volgens Allerhande nou een kindvriendelijk recept is. Niet dat mijn kuiken van vijf maanden al mee eet, maar je kunt maar beter voorbereid zijn, niet?
Het werd dit, een 'kids favoriet' (sic) uit de meest recente editie:
https://www.ah.nl/allerha(...)-kastanjechampignons
[ afbeelding ]
Meh. Meeeeeeeh! Wat een droge, niksige hap. Hier was ik als miniminiot bepaald niet vrolijk van geworden. Amper smaak, melige structuur en pasta gemaakt van doperwtenmeel blijtk geen puik idee. Wijziging die ik heb doorgevoerd was slagroom gebruiken in plaats van 'kookroom light' omdat ook ik mijn grenzen heb, maar och - wat had dit recept kunnen opknappen van, zeg, een scheut marsala door de gebakken paddestoelen, een hand parmezaan en echte pasta in plaats van best wel smerige groeneerwtenpasta.
Het is zoals zo vaak bij recepten in de Allerhande (ik probeer het, tevergeefs, een paar keer per jaar): de recepten zijn een vage schim van wat ze zouden kunnen zijn als er meer ingredienten in een recept mochten zitten of er wat gedurfder werd omgesprongen met smaakmakers, of als een recept niet onder een vooraf vastgestelde hoeveelheid kcals per portie hoefde te zitten. Naja.
Gelukkig is er de Elle Eten. Mijns inziens het beste foodtijdschrift van Nederland - in vergelijking daarmee is bijvoorbeeld een Delicious Magazine eerder vergelijkbaar met de Allerhande..
vertel mij wat ik werk voor een kinderarts mdlquote:Op woensdag 6 juni 2018 22:03 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Ja zo krijg je nog meer 'overgevoelige' koters
Niks, maar gewone fusilli kost ¤1,58 per kilo terwijl ze voor groene-erwtenfusilli maarliefst ¤9,96 per kilo durven te vragen.quote:Op woensdag 6 juni 2018 11:56 schreef derLudolf het volgende:
Wat is er kindonvriendelijk aan gewone pasta, vraag ik me af...
Oh ja, als het duurder is, is het vast beter voor het kind.quote:Op woensdag 27 juni 2018 20:30 schreef Jordy-B het volgende:
[..]
Niks, maar gewone fusilli kost ¤1,58 per kilo terwijl ze voor groene-erwtenfusilli maarliefst ¤9,96 per kilo durven te vragen.
Nee joh, je moet het andersom zien.quote:Op woensdag 27 juni 2018 20:48 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Oh ja, als het duurder is, is het vast beter voor het kind.
ja en dan heb je die van mij... Kijken er naar lust ik niet en dan verdommen om het te proberen he! Gaan liever met honger naar bed dan etenquote:Op woensdag 27 juni 2018 21:06 schreef Jordy-B het volgende:
[..]
Nee joh, je moet het andersom zien.
Als je zegt dat het supergezond is voor je kind, zijn er vast wel ouders die zo gek zijn om ¤2,50 te betalen voor 250 gram pasta
Hoi, minilot.
klinkt apart, maar 400 gram witlof voor 4 personen vind ik wel karig qua groente...quote:Op woensdag 27 juni 2018 20:51 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik at net een simpel maar lekker maal uit de Hallo Jumbo van een paar jaar geleden: stamppot witlof met ei en piccalilly. Lekker snel klaar en weer eens iets anders.
https://www.jumbo.com/veg(...)e-piccalilly/332587/
Iddquote:Op zaterdag 6 oktober 2018 10:44 schreef kipje1234 het volgende:
[..]
klinkt apart, maar 400 gram witlof voor 4 personen vind ik wel karig qua groente...
Dat is het ook, echt veel te weinig. Ik hou me nooit aan dat soort hoeveelheden.quote:Op zaterdag 6 oktober 2018 10:44 schreef kipje1234 het volgende:
[..]
klinkt apart, maar 400 gram witlof voor 4 personen vind ik wel karig qua groente...
Aardappels zijn ook een beetje groente.quote:Op zaterdag 6 oktober 2018 10:44 schreef kipje1234 het volgende:
[..]
klinkt apart, maar 400 gram witlof voor 4 personen vind ik wel karig qua groente...
Zo was ik vroeger ook.quote:Op woensdag 27 juni 2018 21:13 schreef Goitske het volgende:
[..]
ja en dan heb je die van mij... Kijken er naar lust ik niet en dan verdommen om het te proberen he! Gaan liever met honger naar bed dan eten
In het buitenland wordt de aardappel als groente gezien. Het is koolhydraatrijk maar bevat ook vitamines en zo.quote:Op zaterdag 6 oktober 2018 12:55 schreef Jordy-B het volgende:
[..]
Aardappels zijn ook een beetje groente.
Het gaat gewoon een beetje om de verhouding aardappel/groente, want het is een stamppot. Ik heb ook wel eens een TV-kok een stamppot zien maken met veel te veel groente, en dat ziet er gewoon niet meer uit als stamppot, maar meer als groente met behangplak.
ik at vroeger ook vaak geen groente maar appelmoes erbij. Het is wel goed gekomen dus de kinderen komt vast ook wel goed.quote:
Ja, dat doe ik ook.quote:Op zondag 7 oktober 2018 16:03 schreef Spanky78 het volgende:
Ik laat me wel eens inspireren door dergelijke recepten, maar ik heb altijd wel ergens commentaar op en maak dan vervolgens iets anders met de elementen die ik wel leuk vond.
Dit is wel een awesome lifehackquote:Op dinsdag 15 mei 2018 12:45 schreef Black_Baron het volgende:
Wij gebruiken regelmatig de AH-app voor recepten. En kopen de ingrediënten dan bij de Aldi of Lidl.
Gaat prima.
Ik zou zeggen, probeer het eens en post je bevindingen.quote:Op zondag 3 februari 2019 12:16 schreef Sigaartje het volgende:
Ik heb nog een paar receptenkaarten uit het AH-rek gevist. Een is Pappardelle met Italiaanse ragu. Papperdalle is een soort pasta. En de ragu is de echte Italiaanse bolognaise (saus kun je het bijna niet meer noemen, wij maken er in Nederland een beetje een ratjetoe van, dat kennen ze in Italie helemaal niet).
Maar goed, de ragu is voornamelijk vlees, gehakt. Daar gaat van alles doorheen, maar het gehakt en ietwat pancetta overheersen. Dit gerecht is zo klaar.
Maar als ik internet er op na sla, hoort die ragu 5 uur te sudderen. Dan vraag ik me af: kook je dan die gehakt niet helemaal kapot?
Wat is dat? Gewoon gebakken ei op broodquote:Op dinsdag 19 maart 2019 09:44 schreef Sigaartje het volgende:
Zeer geslaagd. Uit de Boodschappen van maart 2019
[ afbeelding ]
Rosti met kruiden, belegen kaas en ei.quote:Op dinsdag 19 maart 2019 10:24 schreef Lunatiek het volgende:
[..]
Wat is dat? Gewoon gebakken ei op brood
Dus een uitsmijter op rösti i.p.v. broodquote:Op dinsdag 19 maart 2019 10:26 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Rosti met kruiden, belegen kaas en ei.
In het tijdschrift maken ze de rosti met de hand met geschrapte aardappel en ui erin.
Ik heb het gemaakt met minirosti uit de vriezer. Heb ik bestrooid met peper en Aromat. Met een plakje ham, kaas en spiegeleitjes, heerlijke combinatie.
Ik kende het idee nog niet. Gisteravond had ik niet gegeten (overwerken), dus nu kon ik een stevig ontbijt gebruiken.
Ja nogal logisch, je gaat je eigen producten niet afkraken natuurlijk he. Gelukkig werk jij niet in de marketingquote:Op zaterdag 12 oktober 2019 10:27 schreef Sigaartje het volgende:
Wat ik een beetje jammer vind van de Allerhande is dat het tijdschrift, dat trouwens geen maandblad meer is, altijd doet alsof hij het wiel heeft uitgevonden. De inkopers en specialisten staan letterlijk te glunderen in het blad, zo trots zijn ze op hun product.
Maar ik vind, ze mogen wel wat eerlijker zijn.
Gisteren had ik een Angus-hamburger van AH en een Angus-hamburger van de slager gebakken. Het verschil was schokkend. De smaakbeleving die in de slagershamburger zat was totaal niet terug te vinden in de AH burger. Zo jammer. Die van AH was vlak en droog, bijna niet te eten.
Hetzelfde heb ik met brood. Als je brood van de bakker haalt, lust je die van AH niet meer. De groente is te doen, maar het fruit is te vaak van bedenkelijke kwaliteit.
Kaas is prima, totdat ik tussen de verhuisperikelen door een stuk kaas op de markt haalde. Zo hee, maar dat was een subliem lekker stuk kaas zeg! Gaan we weer.
Jammet van Allerhande is dat blijkbaar ook alletlei producten gepromoot moeten worden, waardoor soms vreemde niet smakelijke creaties worden getoond.
Je kunt de kwaliteit van een supermarkt toch niet vergelijken met die van een vakslager of kaasboer? Dat is gewoon iets heel anders. Net als dat je het eetcafé op de hoek gaat vergelijken met een sterrenrestaurant.quote:Op zaterdag 12 oktober 2019 10:27 schreef Sigaartje het volgende:
Wat ik een beetje jammer vind van de Allerhande is dat het tijdschrift, dat trouwens geen maandblad meer is, altijd doet alsof hij het wiel heeft uitgevonden. De inkopers en specialisten staan letterlijk te glunderen in het blad, zo trots zijn ze op hun product.
Maar ik vind, ze mogen wel wat eerlijker zijn.
Gisteren had ik een Angus-hamburger van AH en een Angus-hamburger van de slager gebakken. Het verschil was schokkend. De smaakbeleving die in de slagershamburger zat was totaal niet terug te vinden in de AH burger. Zo jammer. Die van AH was vlak en droog, bijna niet te eten.
Hetzelfde heb ik met brood. Als je brood van de bakker haalt, lust je die van AH niet meer. De groente is te doen, maar het fruit is te vaak van bedenkelijke kwaliteit.
Kaas is prima, totdat ik tussen de verhuisperikelen door een stuk kaas op de markt haalde. Zo hee, maar dat was een subliem lekker stuk kaas zeg! Gaan we weer.
Jammet van Allerhande is dat blijkbaar ook alletlei producten gepromoot moeten worden, waardoor soms vreemde niet smakelijke creaties worden getoond.
Nee dat zou ik niet kunnen. Het grappige is dat ik voor mijn heao een 9 voor Commerciele Economie had (nu heet dat Marketing). Ik had amper die enorme dikke pil ervoor open geslagen. Voor Bedrijfsadministratie moest ik veel en veel meer moeite doen, vele nachten in die boeken, haalde een amper zeventje totaal. Terwijl ik een gloeiende hekel heb aan commerciele economie.quote:Op zaterdag 12 oktober 2019 10:30 schreef Durmada het volgende:
[..]
Ja nogal logisch, je gaat je eigen producten niet afkraken natuurlijk he. Gelukkig werk jij niet in de marketing
Iets met boer en wat hij niet kent. Ik moet het gewoon proberen. Sorry voor mijn kritiek. Het is mijn dagelijks werk, ik word er voor betaald kritisch te zijn, dat moet ik loslaten.quote:Op zaterdag 12 oktober 2019 10:47 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Je kunt de kwaliteit van een supermarkt toch niet vergelijken met die van een vakslager of kaasboer? Dat is gewoon iets heel anders. Net als dat je het eetcafé op de hoek gaat vergelijken met een sterrenrestaurant.
En natuurlijk bestaat zo'n Allerhande om hun format en hun partners te promoten. Echt niet om jou een plezier te doen. Dat is nooit anders geweest. Ze geven het gratis weg om klanten op een toegankelijke manier kennis te laten maken met nieuwe producten en zodat je het bedrijf sympathiek gaat vinden.
Als je niet geïnteresseerd bent in moderne producten en nieuwe smaakcombinaties is een Allerhande niet relevant. Ik ben dat wel, ik vind het juist wel leuk. Ik moet alleen alle kooktijdschriften van de afgelopen 6 maanden nog lezen maar goed
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |