Thuisbezorgd vindt het allemaal wel meevallen...quote:De commissie die Thuisbezorgd.nl rekent aan bezorgrestaurants, kan eventueel nog wel wat omhoog. Dat zegt Jitse Groen, CEO van moederbedrijf TakeAway, op BNR. Om de commissie is de laatste tijd veel te doen: volgens veel horeca-ondernemers rekent Thuisbezorgd te veel, maar in internationaal perspectief valt dat volgens Groen nog wel mee.
In de beginjaren rekende Thuisbezorgd nog 6 procent commissie, tegenwoordig moeten restauranthouders 13 procent betalen om gebruik te maken van de dienst. Een terecht percentage, zegt Groen: 'Ik snap best dat mensen commentaar hebben op onze tariefsverhoging. Wij zorgen voor een half miljard extra omzet voor de bezorgrestaurants op jaarbasis, voor een gemiddeld restaurant ligt dat op 80.000 euro. Dat is heel veel geld, en daar sturen we een rekening voor.'
Advertentie-inkomsten
Uiteraard vinden de bezorgrestaurants het niet leuk als de rekening van Thuisbezorgd omhooggaat, erkent Groen. Maar vaak wordt onderschat hoeveel baat de restaurants hebben bij de door zijn bedrijf verleende diensten. Het liefst verhoogt Groen zijn omzet via advertentie-inkomsten, maar in internationaal perspectief is 13 procent nog aan de bescheiden kant. 'Het is niet zo dat we dat van plan zijn, maar je moet wel realistisch zijn: onze buitenlandse concurrenten zijn allemaal duurder dan wij.'
ik vind 6% al hoogquote:Op vrijdag 16 maart 2018 14:05 schreef borisz het volgende:
[..]
Thuisbezorgd vindt het allemaal wel meevallen...
https://www.bnr.nl/progra(...)e-kan-nog-wat-omhoog
https://www.nu.nl/onderne(...)er-speciaalzaak.htmlquote:Supermarkten winnen dit jaar naar verwachting verder terrein op voedingspeciaalzaken. Economen van ABN Amro denken dat de verkopen bij bijvoorbeeld kaasboeren wel licht zullen stijgen, maar dat die van supermarkten veel sterker zullen toenemen.
ABN Amro verwacht dat de speciaalzaken dit en volgend jaar een bescheiden groei van 0,3 procent kunnen laten zien. De prognose voor de supermarkten gaat voor dit jaar en volgend jaar uit van plussen van 1,5 procent.
De verkopen van voedingspeciaalzaken daalden in 2017 nog met 2 procent, terwijl supermarkten 1,4 procent meer artikelen verkochten. Het is vooral de beweging van supermarkten naar allerlei verse producten die de slager en bakker om de hoek hoofdpijn bezorgt.
De onderlinge strijd heeft duidelijk zijn sporen nagelaten. In de afgelopen acht jaar verdwenen 429 bakkerswinkels, 414 slagerijen en 301 groente- en fruitwinkels. Er kwamen wel winkels in vis, delicatessen, chocola en kaas bij.
ABN Amro denkt dat de speciaalzaken in 2018 en 2019 onder meer geholpen door de economische groei nog een lichte groei kunnen laten zien. Ook de vergrijzing biedt hier kansen, stelt de bank. Juist ouderen komen relatief vaak bij dit soort winkels.
Volgens ABN Amro telde Nederland begin dit jaar liefst 4.690 supermarktfilialen. Kleine winkels zoals AH to go's zijn dan nog niet meegeteld.
Blabla waar je niks aan hebt want dit soort lui praten alleen maar voor eigen parochie en luisteren niet omdat ze teveel gefocust zijn op winst,winst en nogmaals winst.quote:Op vrijdag 16 maart 2018 14:05 schreef borisz het volgende:
Thuisbezorgd vindt het allemaal wel meevallen...
Thuis bezorgd CEO vindt het gezeur om niks van de Horeca.
https://www.emerce.nl/nieuws/rotterdamse-culisite-buik-amsterdamquote:Rotterdamse culi-site ‘De Buik’ naar Amsterdam
De Buik van Rotterdam treft voorbereidingen voor de lancering in Amsterdam. Dat gebeurt volgens medeoprichter Gijsbregt Brouwer nog voor de zomer. Afhankelijk van die ervaringen worden de plannen voor de rest van Nederland getimed.
In Rotterdam is De Buik al jaren een begrip. Een site met verhalen over eten in nieuwe restaurants en eettentjes, maar ook uit etablissementen die hun strepen al hebben verdiend. Eerlijk en positief, maar niet jubelend. En daarin ligt direct ook het unieke van de site, aldus Gijsbregt Brouwer die de uitgave in 2013 mede begon en nu draait met compagnon Robert de Boer.
Vorig jaar lazen een miljoen unieke bezoekers eetverhalen en bezochten de restaurantgids of de agenda. Dat leverde 4,1 miljoen impressies op. Op de socials is dat makkelijk een factor vijf meer.
Brouwer: “We zijn de site al aan het ombouwen om voor de zomer in Amsterdam van start te kunnen. Het team wordt opgezet en de eerste content wordt geschreven. Het belangrijkste is om de foodcultuur van de stad te kennen. Alleen dan kun je er eerlijk over schrijven en superlokaal blijven.”
Als medeoprichter houdt hij de vinger aan de pols om de kroonjuwelen, de cultuur van De Buik, te bewaken. Als het lukt om die naar Amsterdam te brengen en te activeren, dan is de blauwdruk gevonden om ook in andere grote Nederlandse steden te starten. Hoe en met welke eventuele andere partijen moet tegen die tijd blijken.
Op commercieel front deed De Buik vorige maand een professionaliseringsslag. Sinds 1 februari 2018 verzorgt Value Zipper de advertentieverkoop van De Buik. Met deze toevoeging vertegenwoordigt Value Zipper nu veertien media-eigenaren en verstevigt ze haar positie online en in de foodsector. De media-exploitant van Patrick van Hooy werkt voor magazines, websites, dagbladen, filmtitels en nieuwsbrieven. Daaronder: delicious., Lekker Gezond, Zin, Weerplaza, Seasons, Boer zoekt Vrouw, FietsActief en KIJK.
De eerste resultaten van deze samenwerking zullen binnenkort te zien zijn op De Buik van Rotterdam. Waarschijnlijk in de vorm van branded content, dan over koffie en bier. Brouwer: “Dit is belangrijk voor ons. We moeten meer verkopen omdat ons bereik groter worden en ook om de kosten voor groei te dekken. We staan nu op de kaart bij Nederlands vijfhonderd beste adverteerders.”
Welnee!quote:Op woensdag 28 maart 2018 12:08 schreef Karina het volgende:
Soort Johannes van Dam maar dan een hele site?
https://www.pzc.nl/zeeuws(...)-overleden~acfbb3ae/quote:Chef-kok Sjef de Cock uit Zuiddorpe overleden
ZUIDDORPE - Chef-kok Sjef de Cock van restaurant Onder de Linden in Zuiddorpe is maandag op 56-jarige leeftijd overleden.
De Cock was al enige tijd ziek. Hij stond ruim dertig jaar achter de pannen van het restaurant dat hij van zijn vader overnam en dat tot over de landsgrenzen bekendheid kreeg door zijn specialiteit: asperges op Zuiddorpse wijze. De Cock verwierf enige landelijke faam door zijn naam, maar stond lokaal stond bekend als een goedlachse bourgondiër; zijn motto: ,,Kenderzinnin vandauge!" Zijn uitdrukkelijke wens was dat Onder de Linden wordt voortgezet zoals het altijd was.
Klopt. Staat ook in het artikel dat ik aanhaalde:quote:Op woensdag 11 april 2018 14:47 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik dacht, witte chocolade met een kleurtje, maar het is een nieuwe chocolades-rot van roze bonen blijkbaar
Die chocolade ga je wel meer zien Ook zonder kitkatquote:Op woensdag 11 april 2018 16:44 schreef realAIVD het volgende:
Dat is dan mooi balen. Ik HOU helemaal niet van kitkat,
maar een nieuwe soort chocola moet ik natuurlijk wel proberen :-/
Lekker belangrijk.quote:Op donderdag 12 april 2018 14:29 schreef Klaploper het volgende:
Waarom staat CUL in de TT in hoofdletters? Alsof het een gevatte woordgrap is dat de afkorting van een culinair forum toevallig ook CUL is...
Het staat ook enorm lelijk.
http://www.entreemagazine(...)8?platform=hootsuitequote:Menno Post, voormalig chef-kok van restaurant De Bokkedoorns**, opent in juli zijn eigen restaurant Olivijn in de Bank van Lening in de Kleine Houtstraat in Haarlem. Het restaurant vestigt zich op de plek van restaurant ML*, dat inmiddels is verhuisd naar een andere plek in Haarlem.
Na 5 jaar als chef van De Bokkedoorns**, gaat Post zijn hart volgen en zal zelfstandig verder gaan als creatief restaurateur.
Monumentaal karakter
Olivijn brengt topgastronomie en huiselijk comfort samen in een monumentaal pand met een rijke geschiedenis. Het interieur zal een kleine restyling ondergaan waarbij er met respect wordt omgegaan met het monumentale karakter. Tevens zal er op de eerste etage van het restaurant een kunstgalerie gevestigd worden voor zijn vrouw Saskia de Wal onder de naam Mevrouw Olivijn. Hier kan straks tussen de kunstobjecten gedineerd of vergaderd worden. Post zal zelf de menukaart aan tafel presenteren en biedt daarbij mogelijkheden gerechten aan te passen aan de persoonlijke wens.
De kunst van het weglaten
"Ik vind het een kunst als je juist dingen kunt weglaten", vertelt Post. "Ik vertel een verhaal met mijn gerechten en daarmee geef ik mijn eigen signatuur ontwikkeld. Een signatuur die in Olivijn nog beter tot zijn recht zal komen. Mijn smaken zijn elegant, verfijnd en subtiel gecombineerd tot bijzonder mondvermaak." Gasten zouden bijvoorbeeld een salade van krab met gebrande avocado, karnemelk en yuzu kunnen verwachten. Of een gerecht van krokant gebakken buikspek met langoustine of het tongrolletje met kibbelingkrokantjes.
Leuk! Gaan we zeker een keertje proberen. Eerst maar eens naar het nieuwe ML aan het Klokhuisplein in Haarlem.quote:Op dinsdag 17 april 2018 10:02 schreef borisz het volgende:
[..]
http://www.entreemagazine(...)8?platform=hootsuite
Oud nieuws. Onderdeel van wat ik allang zag aankomen: Van gekkigheid niet meer weten wat te doen. Nu dus chocolaatjes.quote:Op zaterdag 7 april 2018 00:17 schreef golfer het volgende:
Die bolle krijgt maakt z'n eigen bonbonlijn.
Ze presenteert het niet. Ze is als kookboekenschrijfster mede-jurylid.quote:Op dinsdag 17 april 2018 13:42 schreef Iwanius het volgende:
...en presentatrice Miljuschka Witzenhausen.[/url]
https://www.ad.nl/rotterd(...)eenenrsquo~ac0ae593/quote:Restaurant Las Palmas op de Wilhelminapier heeft een nieuwe eigenaar: de Eindhovense horeca-ondernemer Eveline Wu (41). De Rotterdamse topkok Herman den Blijker (59) blijft als adviseur aan de zaak verbonden. ,,Een soort coach.’’
De succesvolle chef-kok Wu, in november nog verkozen tot etnisch zakenvrouw van het jaar, heeft meerdere restaurants in Eindhoven en sprak al eerder de wens uit om ‘iets’ in Rotterdam te beginnen. Dat dit Las Palmas werd, is puur toeval, zegt Den Blijker.
,,Eveline was hier een keer te gast, samen met haar makelaar’’, zegt hij. ,,En toen vertelde ze dat ze op zoek was naar een mooie ruimte, maar niets naar haar zin kon vinden. Toen zei ik: waarom doe je Las Palmas niet? Zo maar out of the blue. Waarom zeg ik dit, vroeg ik me wel meteen af.’’
De celebrity was al 11 jaar de baas van het befaamde etablissement tussen de wolkenkrabbers op de Kop van Zuid, voor zijn doen erg lang. ,,Als je dan wilt verkopen, dan is dit misschien wel het moment’’, luidt de uitleg.
Culinair wereldreisje
Wu - die zichzelf de sushiqueen van Eindhoven noemt - zal niet meteen dramatische veranderingen doorvoeren. Wel wil ze verschillende buitenlandse keukens aan het assortiment toevoegen, zodat toekomstige klanten culinair gezien een wereldreisje gaan maken.
Ze voelt zich als een kind in een snoepwinkel in Den Blijkers eetparadijs. ,,Dit is hét restaurant van Rotterdam’’, zegt ze. ,,Wat ik wil is nog meer kwaliteit naar Las Palmas brengen, het een meer internationaal karakter geven. Tapas vooraf, Vietnamese loempia's, sushi of een sateetje, en daarna begin je pas aan een stuk vlees of vis.’’ Veel aandacht zal er zijn voor het dessert. ,,Want dat is één van mijn specialiteiten.’’
Eveline Wu
Of er ook stevig zal worden verbouwd, is nog de vraag. ,,We gaan geen rode lampionnetjes ophangen, maar de zaak krijgt wel een kosmopolitische uitstraling’’, meldt Den Blijker. Wu houdt zich nog op de vlakte: ,,De plannen liggen bij de architect.’’ Mocht de nieuwe mix tussen ‘kroket en met stokjes eten’ een succesnummer worden, hoopt het duo ook in andere steden restaurants te openen. ,,En deze zaak blijft gewoon Las Palmas heten.’’
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt. Het echte verhaal is dat Herman Las Palmas niet meer draaiende kon houden (daarom ook 3 investeerders) en allang zat te broeden op verkoop alleen wat hij vroeg gewoon buitensporig was.
Nu blijft hij als adviseur verbonden niet omdat hij dat zo graag wil maar omdat het onderdeel is van de verkoop aangezien zijn hoofdprijs geen hoofdprijs meer is. Bedoeling is dat Herman in 2020 definitief daarmee ophoudt en zich alleen maart verder op zijn RTL contract e.d. richt.
http://www.missethoreca.n(...)5B0C23F2EEF380B65YI4quote:De uitrol van restaurantketen Loetje stopt maar niet. Loetje – beroemd om haar biefstuk – komt nu ook naar Leeuwarden. De geplande openingsdatum is november 2018. Loetje kondigde eerder al nieuwe zaken aan in Nijmegen, Amsterdam Zuidas, Reeuwijk en Almere.
Groei van Loetje stopt niet: nu ook naar Leeuwarden
De werving van het team voor Loetje Leeuwarden is begonnen. Op vacaturesites meldt de restaurantketen: ‘Zoals het er nu uitziet zullen we in november 2018 een nieuw filiaal in Leeuwarden openen.’ Loetje Leeuwarden komt in een pand aan de Stationsweg 2 in de culturele hoofdstad van 2018. Loetje zoekt nog een filiaalmanager, een assistent filiaalmanager, keukenpersoneel en mensen voor de bediening.
Loetje komt precies tussen twee bestaande horecagelegenheden: Restaurant van Buren/Brasserie Oranje en Grand Cafe Wouters.
(...) lees verder bij de bron
https://horecasite.nl/adv(...)seplein-te-amsterdamquote:https://s.parool.nl/s-a4598559/
Er wordt gezocht naar een nieuwe eigenaar voor Ron Gastrobar Paris op het Kleine-Gartmanplantsoen. 'Zelden komt een uniek bedrijf als dit in de verkoop op een top locatie als deze,' wordt het restaurant van topkok Ron Blaauw bij het Leidseplein aangeprezen op Horecasite.nl.
De vraagprijs voor het inventaris van de zaak en goodwill is 950.000 euro, de huur bedraagt maandelijks iets meer dan 17.500 euro. Het personeel kan niet worden overgenomen.
Het is onduidelijk wat het voor de toekomst van Ron Gastrobar Paris betekent dat de zaak in de etalage staat. Het restaurant opende in 2016 de deuren en was de vierde zaak in het gastrobar-concept. Andere locaties zijn de oorspronkelijke Ron Gastrobar op de Sophialaan in Zuid, Oriental in de Kerkstraat en Indonesia in Ouderkerk aan de Amstel.
Verhuizing
Op de site van Ron Gastrobar Paris valt te lezen dat de zaak gesloten is vanwege een verhuizing. 'We hopen u snel te informeren over de heropening op een nieuwe locatie.' Gasten worden ondertussen doorverwezen naar de andere gastrobars.
Ondertussen hangen er ook vraagtekens rond The Fat Dog, Blaauws hotdogrestaurant op de Ruysdaelkade. De zaak maakte in november bekend 'in winterslaap' te gaan, maar is nog altijd niet heropend. Vorig jaar kwam de winterstop in maart al ten einde.
Inrichting
Ron Gastrobar Paris kreeg in november nog een Bib Gourmand, de benoeming van Michelin voor restaurants met een goede prijs-kwaliteitsverhouding. Paroolrecensent Hiske Versprille beoordeelde het restaurant een jaar geleden met een 8, en noemde het 'een comfortabele plek met heerlijke, secuur bereide gerechten'.
Op de plek van de gastrobar zat eerder Caspar Reinders' brasserie Nacional. De inrichting, met een Franse jaren '50-uitstraling, is onder leiding van Blaauw nagenoeg hetzelfde gebleven.
staat al maanden in de stille verkoop. Locatie is inmiddels onbetaalbaar geworden.quote:Op zondag 20 mei 2018 21:25 schreef borisz het volgende:
[..]
https://horecasite.nl/adv(...)seplein-te-amsterdam
Hmmmm. Gaat niet zo goed met Ron Blaauw?
En waarom? Vanwege het hebberige voor de eigen portemonnee.quote:Op donderdag 24 mei 2018 21:07 schreef Pietverdriet het volgende:
Ach ja, de horeca, decennia lang kut zijn voor mensen die er meer in willen dan een studentenbaantje en dan klagen dat ze geen goed personeel meer kunnen krijgen...
quote:Peter Gast sluit deuren van ’t Schulten Hues* in Zutphen voor restaurant in Amsterdam
restaurant
Meer dan een decennium runden chef Peter Gast en Jacqueline van Liere hun sterrrestaurant in Zutphen. Op woensdag 6 juni maakten zij bekend dat ze op 1 juli, na 16 jaar, de deuren van ‘t Schulten Hues* sluiten.
Peter Gast sluit deuren van ’t Schulten Hues* in Zutphen voor restaurant in Amsterdam
Gast: ‘In gedachten bouwden we langzaam aan een nieuw restaurant. Nu is de tijd om dat in het echt te doen. In Amsterdam.’ Met dat idee speelde Gast als sinds 2014, zo vertelt hij aan Misset Horeca. ‘We hebben niet gisteren bij de thee bedacht om dit te gaan doen.’ Details over het concept wil Gast nog niet geven. ‘Er is een pand, maar verder willen we alles met beleid doen. Ook het naar buiten brengen van informatie. Dat we stoppen in Zutphen wil ik eerst een passende aftercare geven. We hebben daar namelijk zestien jaar met fantastisch veel plezier gewerkt.’ Wel zegt hij dat het restaurant in Amsterdam een zaak wordt in het hogere segment. ‘Zou fantastisch zijn als we die Michelinster zou mee verhuizen. Vindt een Michelinster gewoon een fantastische waardering.’ Op de vraag waarom hij in Amsterdam een zaak wilt openen, vertelt hij dat dit een praktische reden heeft. ‘In Amsterdam doen we al best veel.’
Over ’t Schulten Hues
In 2002, openden Peter Gast en Jacqueline van Liere ’t Schulten Hues*; een gastrobar in een Rijksmonumentaal pand in Zutphen. Na twee jaar ontving het restaurant zijn Michelinster en Gault Millau kende het restaurant in zowel 2016 als afgelopen jaar 17 van 20 punten toe. De zaak werd geprezen om zijn regionale, lichte keuken met veel bloemen, kruiden en zuren waar Nederlandse producten een grote rol in spelen. Ondanks het succes van ’t Schulten Hues* besluiten Gast en Van Liere na 16 jaar de deuren definitief te sluiten.
Nieuw idee
Maar ook voor de sterchef geldt: waar de ene deur dicht gaat, opent een ander. In Amsterdam dit keer. ‘We zijn al lang bezig met een nieuw idee. Een ambitieus idee, wat simpelweg niet naast het huidige restaurant kan bestaan. We sluiten een prachtige plek om nieuwe dromen mogelijk te maken.’
’t Schulten Hues* wordt ‘By Chiel’
Peter Gast en Jacqueline van Liere zijn voornemens hun horecaonderneming in Zutphen over te dragen aan Chiel Dohmen en zijn partner Johanneke van den Brink, die van plan zijn hun huidige horecaonderneming ‘By Chiel’ daar voort te zetten.
Peter Gast
Het is tot 1 juli 2018 mogelijk om bij ‘t Schulten Hues* te lunchen of dineren.
Peter Gast is als chef al actief in Amsterdam. Cafe Americain in Amsterdam heropende half december de deuren met Gast als culinair adviseur. Daar blijft hij voor onbepaalde tijd betrokken. Hij geeft er als signature chef een frisse twist aan geliefde gerechten als een gastronomische bouillabaisse, vitello tonato, Franse uiensoep, garnalencocktail en de nieuwe signature tartaar.
Naast chef is Gast bovenal ondernemer; de vader van drie kinderen ontwikkelt en opende over de jaren verschillende hospitality concepten. Zo startte Gast eerder, samen met zijn partner Jacqueline van Liere en Rinaldo van Berlo een vleesrestaurant in Zutphen. The Rough Meat Company. Ook is hij medeoprichter van De Ballenbar en BaoWowoW in De Foodhallen Amsterdam en was hij culinair adviseur voor Bijenkorf Nederland.
https://www.missethoreca.(...)BB6F3B7EB5DE4B910YI4quote:De Librije staat op de 51e plek van de World’s 50 Best Restaurants 2018. Dat blijkt uit het eerste deel van de lijst die door de organisatie onthuld is: de nummers 51 tot en met 100. Het Zwolse driesterrenrestaurant, dat in 2017 op plek 34 stond, is het enige Nederlandse restaurant in de lijst. Wel staan Sergio Herman en Richard Ekkebus in het tweede deel van de lijst. Jonnie Boer reageert: ‘Deze lijst schommelt ieder jaar flink, maar we zijn sowieso blij dat we bij de beste honderd weer zitten.’
Met een 51e plek staat De Librije zeventien plekken lager ten opzichte van het voorgaande jaar, toen een 34e plek werd bereikt bij de World’s 50 Best Restaurants 2017. Chef en eigenaar Jonnie Boer van het driesterrenrestaurant reageert al jaren hetzelfde als hem een reactie op de notering gevraagd wordt. ‘Sowieso blij dat we bij de beste honderd horen.’ Ook dit jaar reageert Boer zo. ‘We staan er weer bij en dat telt voor mij. Ik zie het ook zo: er zijn tegenwoordig veel lijsten en we staan overal in. Dat lijkt me beter dan maar in eentje heel hoog scoren.’
Dat hij dit jaar veertien plekken lager staat dan vorig jaar deert de Zwolse driesterrenchef dan ook geenszins. ‘Deze lijst schommelt behoorlijk en wat zijn veertien plekken nou.’ Lachend: ‘Bovendien het eerste dat Thérèse zei was; beter op plek 51 dan op plek 50 en naar de uitreiking gaan en als eerste genoemd worden.’ Boer gaat dan ook niet naar de uitreiking, 19 juni in Bilbao. ‘Nee, we hebben wel een mail gekregen van de William Drew, de uitgever en organisator. Hij vond het heel jammer dat we niet in de top-50 stonden. Maar vroeg of we wel naar Bilbao wilde komen.’
De uitnodiging is beleefd afgeslagen. Boer: ‘Ik heb ‘m netjes gemaild dat we andere bezigheden hebben.’ Het zou er voor kunnen zorgen dat de Nederlandse inbreng er niet is in de top-50 van de lijst. Dat zou voor het eerst in jaren zijn. De
Librije is al jaren het enige restaurant in de World’s 50 Best Restaurants. The Jane in Antwerpen van Sergio Herman en Nick Bril staat dit jaar op plek 89, 15 plekken lager dan in 2017. Richard Ekkebus van Amber in Hong Kong was jarenlang de best genoteerde Nederlander in de lijst. Het afgelopen jaar stond de geboren Zeeuw op plek 24. Dit jaar moet Amber, afgelopen jaar ook nog uitgeroepen tot beste van China, het doen met een 56e plek.
Jonnie Boer met een glimlach: ‘Dus dan zouden we alsnog de best presterende Nederlanders zijn met plek 51. Maar dat maakt me natuurlijk niet zoveel uit. Ik denk dat voor iedere chef het in ieder geval mooi is dát ze in de lijst staan. En bovendien; je weet het niet hè. We hebben met Inter Scaldes en De Leest nog twee driesterrenzaken. Wellicht duiken die ineens op in de lijst volgende week. Want ik ken chefs die in de lijst staan en niet naar Spanje afreizen en chefs die er niet in staan en wel gaan.’
Albert, nummer vijf van de drie musketiersquote:Op woensdag 13 juni 2018 20:37 schreef borisz het volgende:
de 51e plek van de World’s 50 Best Restaurants
quote:Supers zetten meer om in vleesvervangers
ZALTBOMMEL – De verkopen van vleesvervangers stijgen flink in de Nederlandse supermarkten. De eerste 16 weken van dit jaar meet IRI een omzetgroei van 27,4 procent ten opzichte van vorig jaar dezelfde periode.
‘Het aanbod van vleesvervangers is enorm uitgebreid,’ verklaart Sjanny van Beekveld, business insights director van IRI. ‘En het is een trend dat mensen minder vlees eten en bewust bezig zijn met voeding.’ Ze noemt als voorbeeld van een succesvolle introductie de productlijn Veggie Chef van Jumbo, die sinds oktober 2017 in 40 varianten in de schappen ligt.
Week zonder Vlees droeg bij
In de gepresenteerde IRI-cijfers is ook het resultaat van de Week zonder Vlees (van 5 tot 10 maart) verwerkt. ‘In deze week werden veel vleesvervangers in promotie verkocht. Ook dat heeft bijgedragen aan de groeicijfers’, zegt Van Beekveld. De stijgende lijn is al sinds 2014 waarneembaar. In dat jaar werd ¤72,3 miljoen omgezet aan vleesvervangers, in 2015 was dit ¤77,1 miljoen, in 2016 ¤84,3 miljoen en vorig jaar werd voor het eerst de grens van ¤100 miljoen gepasseerd (¤100,1 miljoen).
ABN Amro rekent op verdere groei vleesvervangers
ABN Amro verwacht dat de markt voor vleesvervangers in Nederland met 6 procent groeit in 2018 en met 8 procent in 2019. De nichemarkt voor vleesvervangers is klein, maar de potentie voor groei is volgens de bank groot. Sinds deze week ligt de plantaardige biefstuk van Vivera bij de meeste Nederlandse supermarkten in de schappen.
quote:Voor het beste restaurant ter wereld moet je in Italië zijn
Het Italiaanse restaurant Osteria Francescana zal het de komende tijd nog veel drukker gaan krijgen. Het driesterrenrestaurant in Modena is namelijk uitgeroepen tot beste restaurant ter wereld door The World's 50 Best. Het is niet de eerste keer dat chefkok Massimo Bottura de prijs ontvangt: in 2016 was zijn restaurant ook al de nummer één van de wereld.
Het restaurant wordt geprezen om zijn traditionele Italiaanse keuken met moderne details. "De chefkok is dan wel een grote persoonlijkheid, zijn restaurant blijft een klein, discreet restaurant. Bottura verzorgt een van de allerbeste 'dinerervaringen' ter wereld", is te lezen op de website van World's 50 Best.
De winnaar van vorig jaar, Eleven Madison Park in New York, is terugvallen naar de vierde plek. Op de tweede plek staat El Celler de Can Roca in Girona en op plek 3 Mirazur in het Franse Menton. De prijzen werden gisteravond uitgereikt in het Spaanse Bilbao.
Osteria Franscescana bestaat al 23 jaar en heeft drie Michelinsterren. Bottura staat bekend om zijn vernieuwde versie van de Italiaanse keuken. Een tiengangendiner kost 250 euro. Wil je daar bijpassende wijnen bij? Dan betaal je 390 euro. À la carte betaal je voor een voorgerecht, bijvoorbeeld zwarte en witte rijst, 70 euro. Een hoofdgerecht, zoals kreeft of varken met groentes, kost 90 euro.
Reserveren deze zomer gaat trouwens niet meer, want het Italiaanse restaurant zit volgeboekt tot en met september. En vanaf oktober is nog niets te boeken.
De top 50 wordt gedomineerd door Europese restaurants: 26 van de 50 restaurants liggen in Europa. Negen restaurants liggen in Azië, zeven in Zuid-Amerika, zes in de Verenigde Staten, en een in Afrika en een in Australië.
In de lijst is geen Nederlands restaurant meer te vinden. Vorig jaar stond De Librije, in Zwolle, nog op plek 34. Het driesterrenrestaurant van chefkok Jonnie Boer staat nu op plek 51.
De top 10:
1. Osteria Francescana in Modena, Italië.
2. El Celler de Can Roca in Girona, Spanje.
3. Mirazur in Menton, Frankrijk.
4. Eleven Madison Park in New York, VS.
5. Gaggan in Bangkok, Thailand.
6. Central in Lima, Peru.
7. Maido in Lima, Peru.
8. Arpège in Parijs, Frankrijk.
9. Mugaritz in San Sebastian, Spanje.
10. Asador Etxebarri in Axpe, Spanje.
quote:De biologische restaurants van The Barn Food zijn failliet verklaard. De twee zaken in Utrecht waren al tijdelijk gesloten, maar nu is het doek definitief gevallen voor alle vestigingen.
Biologische restaurantketen The Barn Food failliet
The Barn Food ging in september 2016 van start op de Amsterdamse Zuidas. Amper een jaar later volgde de tweede vestiging op het foodcourt in de Stadskamer van het vernieuwde Hoog Catharijne in Utrecht. Daarna volgden zaken in Rotterdam en onlangs in het centrum van Leidsche Rijn.
Eigenaren Joost Leendertse (43) en Roel Bloemen (48) meldden in een eerder interview met Misset Horeca grote plannen te hebben met het fastserviceconcept, dat werd genomineerd voor de Horecava Innovation Award 2017. ‘Over 10 jaar zijn er in Nederland 25 tot 30 The Barns’, meldden ze toen vastberaden. Daarna wilden de ondernemers ermee de grens over.
Het faillissement is uitgesproken op 19 juni 2018, curator is mr. E.J. Schuurs. Op de deuren van de vier vestigingen van The Barn Food (Utrecht (2), Rotterdam en Amsterdam) hing al een paar dagen een briefje dat de zaken ‘wegens omstandigheden’ waren gesloten. Met daaronder ‘We hopen snel weer open te gaan.’ De curator kan nog weinig zeggen over het faillissement. Ook vanuit The Barn Food zelf wordt er gezien de ‘huidige situatie’ geen toelichting gegeven. Of er een doorstart komt, is ook niet bekend.
The Barn Food: 100 procent eko
The Barn Food was de eerste Nederlandse 100 procent EKO-gecertificeerde fastfoodketen. Er werden alleen natuurlijke ingrediënten gebruikt, zonder toevoegingen. Alle verpakkingen waren 100 procent recyclebaar. Het bestellen in de winkel gebeurde middels bestelzuilen en er kon alleen met een pinpas worden betaald.
Over de oorzaak van het faillissement is niets bekendgemaakt. Eigenaar Roel Bloemen was niet bereikbaar voor commentaar.
Wouw. Die in LR was nog maar net open.. wat een mislukte investering.quote:Op vrijdag 22 juni 2018 15:31 schreef borisz het volgende:
https://www.missethoreca.(...)1BFE6AA7649C8677FYI4
[..]
https://www.rtvutrecht.nl(...)-voorgoed-dicht.htmlquote:Restaurant Sumo aan de Potterstraat voorgoed dicht
UTRECHT - Sushi-restaurant Sumo aan de Potterstraat is gesloten nadat de eigenaar de exploitatie gestopt heeft. Ook heeft de eigenaar de vergunningen ingeleverd.
Een woordvoerder van de gemeente bevestigt dat nieuws na berichtgeving van DUIC. Het is niet duidelijk wat er precies aan de hand is, maar het restaurant is al enkele weken dicht. Op de website staat dat het pand wordt verbouwd, maar van activiteit is geen sprake. Het inleveren van de vergunning heeft waarschijnlijk te maken met een procedure die loopt tegen de ondernemers achter het restaurant.
Ook zijn de eigenaren betrokken bij andere restaurants in Utrecht die gesloten zijn. The Fish Market aan de Schoutenstraat en Sumo Oriental aan de Biltstraat zijn al maanden klaar om open te gaan, maar dit gaat na een Bibob-onderzoek ook niet gebeuren. De aanvraag van een vergunning voor The Fish Market is ingetrokken en bij Sumo Oriental is de aanvraag geweigerd.
In 2014 deed de FIOD meerdere invallen bij de Japanse restaurantketen, ook in het pand aan de Potterstraat. Dit gebeurde na verdenkingen van belastingfraude.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |