Was eigenlijk geen discussie. Vissen kunnen dus pijn en stress voelen.quote:Op donderdag 5 april 2018 20:46 schreef golfer het volgende:
Over het doden van vis.
Beetje onzinnige uitzending.
Discussie over het wel of niet gevoel en pijn kunnen voelen van vissen.
Aan de andere kant...pijnlijk einde...maar wel zijn hele leven kunnen scharrellen.quote:Op donderdag 5 april 2018 22:15 schreef Aardbeientaartjes het volgende:
[..]
Was eigenlijk geen discussie. Vissen kunnen dus pijn en stress voelen.
Designer gin is erg in.quote:Op maandag 9 april 2018 17:32 schreef golfer het volgende:
Donderdag:
Wie gin wil drinken heeft wat te kiezen tegenwoordig. Zowat iedere week verschijnt er een nieuw gin-merk in het schap. Maar wat is het verschil tussen die talloze merken? En waarom is de ene fles goedkoop en de andere vele malen duurder? De Keuringsdienst drinkt gin-tonic en onderzoekt de zin en onzin van gin.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
quote:Op maandag 9 april 2018 18:57 schreef Mylene het volgende:
Over gin gesproken. Ik las net dit artikel.Dat zouden ze hier in de Britse weken hier eens moeten verkopen i.p.v. vier soorten witte bonen in tomatensaus of diepvries fish and chipsSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
Kan hier toch niet in de Aldi omdat ze enkel licht alcoholische drank en mogen verkopen? Maar in Duitsland neem ik aan van wel toch? Of enkel Aldi UK?quote:Op maandag 9 april 2018 19:01 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dat zouden ze hier in de Britse weken hier eens moeten verkopen i.p.v. vier soorten witte bonen in tomatensaus of diepvries fish and chips
De Engelse supermarktmarkt (:') ) is heel anders dan de rest van Europaquote:Op maandag 9 april 2018 19:30 schreef Mylene het volgende:
[..]
Kan hier toch niet in de Aldi omdat ze enkel licht alcoholische drank en mogen verkopen? Maar in Duitsland neem ik aan van wel toch? Of enkel Aldi UK?
quote:Op maandag 9 april 2018 18:57 schreef Mylene het volgende:
Over gin gesproken. Ik las net dit artikel.Dat klinkt een beetje zoals die wijnprijzen als ze Beefeater, Gordon’s en Sipsmith als concurrenten noemen. Dat zijn allemaal vrij onuitgesproken, vlakke en saaie gins.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
quote:Op maandag 9 april 2018 18:57 schreef Mylene het volgende:
Over gin gesproken. Ik las net dit artikel.Dit is gewoon (slecht)verkapte reclame voor de Aldi van een niet bijster betrouwbare website. Zou er niet te veel aandacht aan schenken (waarbij ik niets wil zeggen over de kwaliteit van de Gin van de Aldi).SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ik ken die niet. Die van de Lidl in Duitsland is voor 10 euro prima. Vergelijkbaar met de gins van 20 euro van de slijter.quote:Op maandag 9 april 2018 19:59 schreef Tchock het volgende:
[..]
Dit is gewoon (slecht)verkapte reclame voor de Aldi van een niet bijster betrouwbare website. Zou er niet te veel aandacht aan schenken (waarbij ik niets wil zeggen over de kwaliteit van de Gin van de Aldi).
Ik heb het over hier, als in Duitslandquote:Op maandag 9 april 2018 19:30 schreef Mylene het volgende:
[..]
Kan hier toch niet in de Aldi omdat ze enkel licht alcoholische drank en mogen verkopen? Maar in Duitsland neem ik aan van wel toch? Of enkel Aldi UK?
Gaat ie daar dan ook alle antwoorden van de anderen herhalen? In dat geval hebben ze hopelijk dubbele zendtijd ingedeeld...quote:Op woensdag 11 april 2018 21:26 schreef Mylene het volgende:
Teun is straks te gast bij Pauw over 15 jaar Keuringdienst van waarde.
quote:Op woensdag 11 april 2018 21:34 schreef JayHovah het volgende:
[..]
Gaat ie daar dan ook alle antwoorden van de anderen herhalen? In dat geval hebben ze hopelijk dubbele zendtijd ingedeeld...
Ik vond haar juist wel leukquote:Op donderdag 12 april 2018 20:42 schreef golfer het volgende:
Dat wijf van slijterij Sterk in Amsterdam.
Dat lukt ook best wel aardig.quote:Op donderdag 12 april 2018 14:17 schreef fluitbekzeenaald2.0 het volgende:
Ik stoor me daar ook een beetje aan, en aan dat meisje dat volgens mij probeert om elke keer weer wat dommer over te komen.
https://www.ad.nl/show/3f(...)even-kapot~a66f2d3e/quote:Beste presentatoren Teun, Sofie, Daan, Ersin, Marijn en Maarten,
De maat is vol. De kous is af. Ik kan er niet meer tegen. Het is tijd dat ik het hardop zeg: ik ben klaar met jullie programma, met de Keuringsdienst van Waarde. En dat zeg ik met alle respect, want potverdikkie, wat zit het goed in elkaar. De feiten zullen ongetwijfeld kloppen en eerlijk is eerlijk: het volk verdient de waarheid. Maar ik wil jullie gruwelijke waarheden niet meer horen.
Lieve Keuringsdienst, begrijp me niet verkeerd: bepaalde zaken moeten aan de kaak worden gesteld. Natuurlijk! Er zijn vast consumenten die jullie op hun blote knietjes bedanken voor het achterhalen van de keiharde waarheid over horrorproducten als koffie, mayonaise, friet, kwark, droge worst, wijn en hazelnootpasta. Maar ik ben niet meer één van hen. Sterker nog, ik heb het gevoel dat jullie op een kruistocht zijn. Dat jullie net als Facebook precies weten wat ik lekker vind. En op het moment dat jullie dat weten, jullie alles op alles zetten om mijn lievelingsproducten kapot te maken.
Jullie willen voorbeelden? Met liefde. Want laat me toch eens met rust als ik een broodje filet americain eet tijdens de lunch. En mag ik alsjeblieft even genieten als ik mijn vriendin ‘s avonds een lekker zalmforelletje voorschotel? Hoezo? Er ligt toch een leuk stuk vis op mijn bord? Dat is een zalmforel, zo heb ik dat geleerd. Ik zie het toch?
Het is ook al jullie schuld dat ik mijn vrienden geen chique zwarte olijfjes meer kan aanbieden bij een fijn glaasje rode wijn. Wanneer en in welke brainstorm leek het jullie noodzaak om alle smulpapen van Nederland te vertellen over deze bijtende bouwmarktsoda? En dat zwarte olijven ‘eigenlijk gewoon verroeste groene olijven zijn’?
Maar dan gisteravond. De alcoholische druppel die mijn toch-al-zo-volle-emmertje deed overlopen. Het moment dat ik vreesde. Bij ieder nieuw seizoen beefde ik bij het persbericht, want dat het ging gebeuren was logisch - ik vind het immers lekker, maar de vraag was wanneer? Het werd donderdag 12 april 2018. Gisteravond gingen jullie aan de haal met mijn geliefde gin.
Gin. Mijn levenselixer. Drank, gebrouwen door engelen. Het antwoord op moeilijke feestjes met ingewikkelde gesprekken. Op reünies met vrienden van de middelbare school. Op feestelijke momenten die je wilt vieren met je naasten.
Sinds een uur of twaalf kan ik niet meer zorgeloos genieten van een goed glas Damrak- of Hendrick’s ginto. Ik zie mezelf al staan, op een volgend hip feestje: ‘Hmm.. drink je gintonic, ja? Met welke gin? Hendrick’s? Ah. Grappig. Ik zag laatst bij de Keuringsdienst dat daar maar 0,01% gin in zit.’ Nou en? Laat me met rust!
Ik betaalde met liefde grof geld voor - wat ik dacht - dat de beste fles was, maar helaas. ‘Betalen voor de illusie.’ En daarmee is gin gedegradeerd tot een bezoekje aan de hoeren.
Beste Keuringsdienst van Waarde, hier scheiden onze wegen. Ignorance is bliss: het geluk is met de onwetenden. Soms wil ik gewoon dom worden gehouden. Wil ik geloven in de goedheid van mijn lievelingsproducten. Dus vanavond zal ik de gordijnen dichttrekken en een toastje smeren. Met filet american. Daarna leg ik er een stukje zalmforel naast en smikkel ik van een bakje zwarte olijven. En dan tot slot, tot overmaat van ramp en met gevaar voor eigen smaak en portemonnee maak ik, zonder dat iemand mij zal zien en over mij kan oordelen, een cocktail van tonic, met mijn favoriete, maar - blijkbaar onterecht - veel te dure gin.
Met vriendelijke groet en veel liefs,
Domien Verschuuren
En zo krijgt toch die verkopende dame nog gelijk met haar: Elke fles is helemaal zn prijs waard.quote:Op vrijdag 13 april 2018 22:21 schreef Pietverdriet het volgende:
En dan tot slot, tot overmaat van ramp en met gevaar voor eigen smaak en portemonnee maak ik, zonder dat iemand mij zal zien en over mij kan oordelen, een cocktail van tonic, met mijn favoriete, maar - blijkbaar onterecht - veel te dure gin.
https://www.ad.nl/show/3f(...)even-kapot~a66f2d3e/
Tjah, sommige mensen willen bedrogen worden ...quote:Op vrijdag 13 april 2018 22:21 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
https://www.ad.nl/show/3f(...)even-kapot~a66f2d3e/
Zal hij nou met een klein stijfje Twitter aan het volgen zijn of luisteraars hem volgen en ook niet meer gaan kijken, hopend op een Lubachiaans stuntje?quote:Op vrijdag 13 april 2018 22:21 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
https://www.ad.nl/show/3f(...)even-kapot~a66f2d3e/
Heb een vermoeden dat zo bruin is als de Espressobonen van mijn kleine artisanale koffiebranderquote:Op dinsdag 17 april 2018 16:57 schreef golfer het volgende:
Donderdag:
Single origin koffie
[ afbeelding ]
Een beetje koffiedrinker kiest tegenwoordig voor koffiebonen met een specifieke herkomst. Of zoals dat heet; Single origin. Koffie uit een bepaald land, streek of dorp. Niet van de grote hoop, maar geplukt in Ethiopie, Sumatra of op een Braziliaanse Hoogvlakte. Maar wat zegt die herkomst precies en proef je dat ook terug in je kop koffie? De Keuringsdienst gaat op zoek naar koffie met een paspoort.
Tsja...quote:Op dinsdag 17 april 2018 18:15 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Heb een vermoeden dat zo bruin is als de Espressobonen van mijn kleine artisanale koffiebrander
Welleke heb jij? Vorige week mijn 6 jaar oude Behmor 1600 verkochtquote:Op dinsdag 17 april 2018 18:15 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Heb een vermoeden dat zo bruin is als de Espressobonen van mijn kleine artisanale koffiebrander
De Pelikaanquote:Op dinsdag 17 april 2018 22:51 schreef Zith het volgende:
[..]
Welleke heb jij? Vorige week mijn 6 jaar oude Behmor 1600 verkocht
Leuk, ben benieuwd naar de aflevering.quote:Op dinsdag 17 april 2018 16:57 schreef golfer het volgende:
Donderdag:
Single origin koffie
[ afbeelding ]
Een beetje koffiedrinker kiest tegenwoordig voor koffiebonen met een specifieke herkomst. Of zoals dat heet; Single origin. Koffie uit een bepaald land, streek of dorp. Niet van de grote hoop, maar geplukt in Ethiopie, Sumatra of op een Braziliaanse Hoogvlakte. Maar wat zegt die herkomst precies en proef je dat ook terug in je kop koffie? De Keuringsdienst gaat op zoek naar koffie met een paspoort.
Ah daar kocht ik vroeger mijn on gebrande bonen toen ze nog niet door hadden dat die ook veel waard waren 4 EUR per kilo voor hele goede single originsquote:
Niet te verwarren met de rode pelikaan btwquote:Op woensdag 18 april 2018 08:52 schreef Zith het volgende:
[..]
Ah daar kocht ik vroeger mijn on gebrande bonen toen ze nog niet door hadden dat die ook veel waard waren 4 EUR per kilo voor hele goede single origins
Nee nee, de pelikaan in zuftenquote:Op woensdag 18 april 2018 16:27 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Niet te verwarren met de rode pelikaan btw
Hofleverancier sinds 1999 afaikquote:
Je wist het allemaal natuurlijk al?quote:
nee hoor, hoe kom je daar nu bij?quote:Op donderdag 19 april 2018 21:11 schreef golfer het volgende:
[..]
Je wist het allemaal natuurlijk al?
Omdat je afhaakte met kijken en er niks aan vond?quote:
vreemde redenatie dan, maar nee dusquote:Op donderdag 19 april 2018 21:46 schreef golfer het volgende:
[..]
Omdat je afhaakte met kijken en er niks aan vond?
Het is toch wel algemeen bekend dat er niets Chinees' aan een gelukskoekje is Maar ik wil het proces van het maken van de koekjes wel eens zienquote:Op dinsdag 24 april 2018 17:08 schreef golfer het volgende:
Donderdag:
Bekend van de lokale Chinees: het gelukskoekje. Breek hem open en je vindt een papiertje met een diepzinnige tekst. De Keuringsdienst wil graag weten waar deze koekjes vandaan komen. Wie al die wijze teksten schrijft, en hoe ze dat papiertje in het koekje gevouwen krijgen. De Keuringsdienst gaat op zoek naar de wijzen achter het koekje, maar eindigt niet in het Oosten.
Zijn wel meer algemeen bekende dingen die de KVW met stomheid slaanquote:Op dinsdag 24 april 2018 18:37 schreef JayHovah het volgende:
Ik dacht dat het al algemeen bekend was dat Fortune Cookies een Amerikaanse “uitvinding” was...
quote:Op dinsdag 24 april 2018 17:14 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Het is toch wel algemeen bekend dat er niets Chinees' aan een gelukskoekje is Maar ik wil het proces van het maken van de koekjes wel eens zien
Buiten de vervelende voice-over en de toeristische eigenaar van het bedrijf; leuk om te zienquote:
die muts zet weer een kinderstemmetje op en zegt pseudo verbaasd, “ dus ze komen helemaal niet uit China?” Kir kirquote:Op woensdag 25 april 2018 10:57 schreef Saninl het volgende:
[..]
Buiten de vervelende voice-over en de toeristische eigenaar van het bedrijf; leuk om te zien
Wat zou de KVW anders gaan aanpakken...
Het bleek dus nog erger te zijn, heerlijke beflikkerhandel.quote:Op dinsdag 17 april 2018 18:15 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Heb een vermoeden dat zo bruin is als de Espressobonen van mijn kleine artisanale koffiebrander
Staat voor alles wat hip grootstedelijk meedoen met de hype isquote:Op donderdag 12 april 2018 20:42 schreef golfer het volgende:
Dat wijf van slijterij Sterk in Amsterdam.
Mooi artisanaal bedrijf,quote:Op donderdag 12 april 2018 20:47 schreef golfer het volgende:
Slijterij De Ooievaar van de familie Van Wees is nog mooi authentiek.
Die had wel een goede klik met Teun ja, mooie vent!quote:Op donderdag 26 april 2018 21:14 schreef golfer het volgende:
Die Amerikaanse Chinees van die fabriek nam wel prachtig de boel in de maling. De CFO heeft een writersblock.
Ishetnietbelangrijker of ie lekker is?quote:Op donderdag 3 mei 2018 21:08 schreef NoCigar het volgende:
Vraagje over de ginuitzending: Is er ook een niet-ambachtelijk algemeen verkrijgbarere gin genoemd die wel goed en echt is?
Dat is niet de machine die Tel niet wilde laten zien.quote:
Hoe weet je dat... ik durf er een flesje op te zetten dat het aardig in de buurt komt. Het heeft ook veel weg van de technieken die gebruikt worden om (machinaal) bollen te pellen.quote:Op donderdag 3 mei 2018 21:45 schreef golfer het volgende:
[..]
Dat is niet de machine die Pel niet wilde laten zien.
Natuurlijk komt die in de buurt, maar de machine van Tel is toch anders. Komt van Vanko.quote:Op donderdag 3 mei 2018 21:48 schreef Vallon het volgende:
Hoe weet je dat... ik durf er een flesje op te zetten dat het aardig in de buurt komt. Het heeft ook veel weg van de technieken die gebruikt worden om (machinaal) bollen te pellen.
Nee dus?quote:Op donderdag 3 mei 2018 21:10 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ishetnietbelangrijker of ie lekker is?
Welke fles krijg ik van je?quote:Op donderdag 3 mei 2018 21:48 schreef Vallon het volgende:
Hoe weet je dat... ik durf er een flesje op te zetten dat het aardig in de buurt komt.
Nadat ze, na vangst, meteen aan boord in zeewater zijn gekookt.quote:Op vrijdag 4 mei 2018 01:06 schreef svann het volgende:
Dus als je garnalen wil eten, moet je ze gewoon ouderwets zelf pellen.
Geen maar we kunnen wel dik broodje gepeperde garnalen o peten, om daarna het zeevlees met een biertje inwendig te verpakken.quote:
kan nog steeds , sleepnetje achter je aan en langs de kustlijn lopen.quote:Op vrijdag 4 mei 2018 01:14 schreef svann het volgende:
Vroeger werden ze (zomers?) volgens mij gewoon aan de dijk met een groot schepnet gevangen.
Voor thuisgebruik dan.
Net als mosselen.
Doen ze hier op het strand nog steeds.quote:Op vrijdag 4 mei 2018 22:44 schreef Joene het volgende:
kan nog steeds , sleepnetje achter je aan en langs de kustlijn lopen.
Ik heb een sleepnet van vijf meter lang en soms op vakantie probeer ik garnalen te vangen. Voor zestig euro de kilo zou ik met mijn opbrengst niet eens een kop koffie per uur verdienen. Maar het is heerlijk spelen in het water.quote:
Die laatste is dus van Vishandel Tel in IJmuiden, waar ik die garnalen heb gehaald.quote:
Het tomatengroen ruikt sterk, geeft de illusie van rijpe tomaten.quote:Op woensdag 16 mei 2018 16:56 schreef golfer het volgende:
Vroeger lagen tomaten los in een kistje bij de groenteboer, nu zitten ze met zijn vijven aan een groen takje vast. Waar komt die trostomaat zo plots vandaan? Groeien tomaten niet altijd aan een tros en is ie zoveel lekkerder dan zijn de losse variant? Wat is het geheim achter het succes van de trostomaat? De Keuringsdienst gaat op onderzoek in tomatenland.
Keuringsdienst van Waarde, terug naar de basis: trostomaat, donderdag 17 mei om 21.00 uur op NPO 3.
Suuuurequote:Op woensdag 16 mei 2018 18:34 schreef JayHovah het volgende:
Door de tros krijgen de tomaten langer voeding en is deze voller van smaak.
Ja dat is wel typisch aan een tomatenplant. Ik kweek ze zelf en na het dieven heb je altijd die sterke geur aan je handen zitten.quote:Op woensdag 16 mei 2018 18:03 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Het tomatengroen ruikt sterk, geeft de illusie van rijpe tomaten.
Trostomaten worden ook veel duurder verkocht.quote:Op donderdag 17 mei 2018 21:54 schreef zoem het volgende:
Ik heb de aflevering niet gezien, maar mij lijkt het concept "trostomaat" vanuit het perspectief van de winkel een typisch marketingding en voor de kweker een stukje plukgemak.
Dan liggen de trostomaten toch iets rijper (en dus roder) in mijn Jumbo.quote:Op donderdag 17 mei 2018 21:44 schreef golfer het volgende:
En er is dus geen enkel verschil tussen losse en trostomaten.
Smaken exact hetzelfde.
Dat is het format, hè.quote:Op donderdag 24 mei 2018 14:36 schreef OxygeneFRL het volgende:
Ik verwacht weer een boel domme vragen van die interviewers
Dat is ook het leuke, lekker relax (simpel, to the point) vragen stellen voor een "dat weet ik dan ook weer" antwoord.quote:
En die muts die haar kleine meisjesstemmetje op zetquote:Op donderdag 24 mei 2018 14:36 schreef OxygeneFRL het volgende:
Ik verwacht weer een boel domme vragen van die interviewers
Doe mij dan maar weer de RVU versie.quote:Op donderdag 24 mei 2018 16:42 schreef Vallon het volgende:
[..]
Dat is ook het leuke, lekker relax (simpel, to the point) vragen stellen voor een "dat weet ik dan ook weer" antwoord.
quote:Op donderdag 24 mei 2018 19:22 schreef Tchock het volgende:
Wacht maar tot ze er achter komen dat de pinda geen noot is.
Scherp Wat zit er dan in ? Dat is toch raar , Waarom noemen ze het dan nootjes ?quote:
zoals Amsterdammersquote:Op donderdag 24 mei 2018 21:18 schreef xzaz het volgende:
Oude generatie spreekt goed Nederlands. Kunnen andere bevolkingsgroepen nog wat van leren.
Amsterdammers kan je overal van beschuldigen.quote:
Koekoek! Tja niet zo heel lastig als je bezetter Nederlands spreekt. In Marokko spreken ze ook prima Frans.quote:Op donderdag 24 mei 2018 21:18 schreef xzaz het volgende:
Oude generatie spreekt goed Nederlands. Kunnen andere bevolkingsgroepen nog wat van leren.
Fransen zagen koloniën anders dan Nederland dat deed, voor hun was het departement zoveel met Franse scholen, rechters, politie etc. Niet de wingewest attitudequote:Op donderdag 24 mei 2018 21:45 schreef alpeko het volgende:
[..]
Koekoek! Tja niet zo heel lastig als je bezetter Nederlands spreekt. In Marokko spreken ze ook prima Frans.
Dat doet niks af aan mijn punt.quote:Op donderdag 24 mei 2018 21:53 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Fransen zagen koloniën anders dan Nederland dat deed, voor hun was het departement zoveel met Franse scholen, rechters, politie etc. Niet de wingewest attitude
tantesquote:
Jawel toch? https://www.npo.nl/keurin(...)4-05-2018/KN_1699260quote:
Dat zijn dan ook vrijwel allemaal kinderen uit gemengde huwelijken, twee talig opgevoed.quote:Op donderdag 24 mei 2018 21:18 schreef xzaz het volgende:
Oude generatie spreekt goed Nederlands. Kunnen andere bevolkingsgroepen nog wat van leren.
quote:Keuringsdienst van Waarde: terug naar de basis: kibbeling
31 MEI 2018 om 21:00
Ons land ligt aan zee, maar vis eten doen we amper. Het enige dat er wel bij iedereen in gaat is een portie kibbeling. Blokjes vis die eigenlijk maar weinig naar vis smaken. Ooit een product om snijrestjes mee weg te werken, nu de reden voor een bezoek aan de viskraam. Waarom eten we zo graag kibbeling en hoe lang doen we dat al? En welke vis zit er eigenlijk onder dat krokante jasje? De Keuringsdienst onderzoekt de vis uit de frituur.
Keuringsdienst van Waarde: terug naar de basis: kibbeling, donderdag 31 mei om 21.00 uur op NPO 3.
Dat is het ook wel een beetje qua scoop. Weinig spraakmakende aflevering.quote:
Doen ze dat dan? De meesten verkopen toch 'kibbeling', en vermelden niet welke vis het is?quote:Op vrijdag 1 juni 2018 09:08 schreef qajariaq het volgende:
Als tachtig procent van de leveranciers pollack voor kabeljauw verkopen dan wordt het tijd dat er eens flinke boetes uitgedeeld worden.
Nee, ik vraag altijd of het kabeljauw is en vaak hangt er ook een bordje dat het kabeljauw is.quote:Op vrijdag 1 juni 2018 10:02 schreef Piles het volgende:
[..]
Doen ze dat dan? De meesten verkopen toch 'kibbeling', en vermelden niet welke vis het is?
En als een andere vissoort ook lekker is, wat maakt het dan uit?
het is een fastfood snack die gefrituurd wordt. goedkoop en lekker moet dat zijn.quote:Op vrijdag 1 juni 2018 10:05 schreef qajariaq het volgende:
[..]
Opgepoetst koper glimt net zo mooi als goud, wat maakt het dan uit wat je krijgt?
Dus als jij in een restaurant lamskotelet besteld vind je het prima als je een varkenskarbonade krijgt want dat is ook prima te eten?quote:Op vrijdag 1 juni 2018 11:54 schreef fespo het volgende:
[..]
het is een fastfood snack die gefrituurd wordt. goedkoop en lekker moet dat zijn.
en Pollack doet dat prima.
het is niet voor niks dat een frikandel van separatorvlees is gemaakt en nog prima smaakt ook.
en zoals altijd als de consument niet meer wilt betalen voor kwaliteit (zoals bv. in Italie of Frankrijk) dan krijg je gewoon goedkopere alternatieven.
oh wellicht is het 2% Kabeljauw, dan liegen ze niet.quote:Op vrijdag 1 juni 2018 12:34 schreef qajariaq het volgende:
[..]
Dus als jij in een restaurant lamskotelet besteld vind je het prima als je een varkenskarbonade krijgt want dat is ook prima te eten?
Als ik vraag of het kabeljauw is dan wil ik gewoon een eerlijk antwoord. En ja, ik betaal daarvoor een prijs die kabeljauw rechtvaardigt. Dan is het toch gewoon fraude als je dan pollack of zelfs wijting krijgt. Jij mag dat lekker vinden, ik dus niet. Ik wil gewoon krijgen wat ik lekker vind en waar ik voor betaal.
Ik heb het niet over obscure tentjes langs de boulevard maar gewoon bij gerenommeerde viszaken.
Nee, zo werkt het niet natuurlijk. Je mag niet 98% van een product uit iets anders laten bestaan dan wat je zegt dat het product is.quote:Op vrijdag 1 juni 2018 13:05 schreef fespo het volgende:
[..]
oh wellicht is het 2% Kabeljauw, dan liegen ze niet.
zo gaat dat in de voedselindustrie (helaas)
Die prijs rechtvaardigt helemaal geen kabeljauw! Wat kost zo'n portie? 5 euro? Ik kocht een pond meestal voor 7 euro. Een kilo kabeljauwfilet zit al op zo'n 16 euro. En dan is het nog geen kibbeling. Bedenk dan ook nog dat van 100 gr filet geen 100 gr overblijft als je het frituurt.quote:Op vrijdag 1 juni 2018 12:34 schreef qajariaq het volgende:
[..]
Dus als jij in een restaurant lamskotelet besteld vind je het prima als je een varkenskarbonade krijgt want dat is ook prima te eten?
Als ik vraag of het kabeljauw is dan wil ik gewoon een eerlijk antwoord. En ja, ik betaal daarvoor een prijs die kabeljauw rechtvaardigt. Dan is het toch gewoon fraude als je dan pollack of zelfs wijting krijgt. Jij mag dat lekker vinden, ik dus niet. Ik wil gewoon krijgen wat ik lekker vind en waar ik voor betaal.
Daarom dat Healthy People nog steeds blauwe bosbes/framboossap verkoopt terwijl het voor 87% uit andere vrachten (appel/druif) bestaat? Zolang het geen beschermde naam is, mag dat.quote:Op vrijdag 1 juni 2018 13:08 schreef Tchock het volgende:
[..]
Nee, zo werkt het niet natuurlijk. Je mag niet 98% van een product uit iets anders laten bestaan dan wat je zegt dat het product is.
Er zit verschil of iets gemaakt is met of van. En dan nog moet het op de verpakking vermeld worden wat er in zit. Kibbeling is een versproduct, maar dan nog horen claims gewoon te kloppen.quote:Op vrijdag 1 juni 2018 14:27 schreef alpeko het volgende:
[..]
Daarom dat Healthy People nog steeds blauwe bosbes/framboossap verkoopt terwijl het voor 87% uit andere vrachten (appel/druif) bestaat? Zolang het geen beschermde naam is, mag dat.
De prijs van kibbeling van kabeljauw is bij een goede visboer 2,10 euro per 100 gram. Daarmee komt een portie meestal uit op 6 a 7 euro en dat wil ik best betalen. De betreffende zaak verkoopt ook kibbeling van pollack voor ik dacht 1,60 per 100 gram.quote:Op vrijdag 1 juni 2018 14:01 schreef alpeko het volgende:
[..]
Die prijs rechtvaardigt helemaal geen kabeljauw! Wat kost zo'n portie? 5 euro? Ik kocht een pond meestal voor 7 euro. Een kilo kabeljauwfilet zit al op zo'n 16 euro. En dan is het nog geen kibbeling. Bedenk dan ook nog dat van 100 gr filet geen 100 gr overblijft als je het frituurt.
Dat praat niet goed dat de visboer vertelt dat het kabeljauw is natuurlijk maar het is wel wat naïef dat, als je geen tegen de 10 euro wil betalen voor kibbeling, dan wel kabeljauw verwacht. Als je het niet lekker vindt, koop je het niet, elders of je maakt het zelf. Er bestaat volgens mij geen recht op lekker eten.
Enig idee hoe veel restaurants varkensvlees in een Wiener Schnitzel stoppen?quote:Op vrijdag 1 juni 2018 12:34 schreef qajariaq het volgende:
[..]
Dus als jij in een restaurant lamskotelet besteld vind je het prima als je een varkenskarbonade krijgt want dat is ook prima te eten?
Wat is daar fout aan? De visboer kan of de kabeljauwfilet verkopen al filet voor 16 euro de kilo of hij kan er kibbeling van maken. Dan moet ie opeens geen consumentenprijs rekenen? Ook daar zit marge op.quote:Op vrijdag 1 juni 2018 14:51 schreef qajariaq het volgende:
Jij gaat uit van 16 euro de kilo (consumentenprijs) voor kabeljauw.
Volgens wiki mag het gemaakt worden van kalfsvlees, varkenvlees, kippenvlees of tofu.quote:Op vrijdag 1 juni 2018 14:56 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Enig idee hoe veel restaurants varkensvlees in een Wiener Schnitzel stoppen?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |