Je hebt helemaal gelijk. Aangepast.quote:Op zaterdag 3 maart 2018 17:20 schreef golfer het volgende:
Leuk. Weet je zeker dat bij die duif alleen pastinaak zat? Het lijkt namelijk erg op schorseneren.
Afgelopen weekend weer eens langs geweest. Eten was net als vorige keer wel ok, maar service enorm slecht. Een uur moeten wachten op wat pannenkoekjes, en als we er om klaagden, lag het volgens hun aan ons. Blijkbaar hebben we laat besteld en moeten we bijna een uur wachten, anderen die bestelden kregen het al na 10 minuten. Nadat ze zelf realiseerden dat ze fout zaten, kregen we niet eens een excuses. Is dus ook ons laatste keer dat we er heen gaan.quote:Op zondag 25 februari 2018 22:11 schreef DarkerThanBlack het volgende:
[..]
Wij hadden wat betere ervaring bij Lilith Coffee, maar aten dan ook de Egg Benedict en de pannenkoekjes met blauwe bessen en aardbeien, dus niet zo experimenteel.
Rogvleugel! (wat ligt daar op, ei?)quote:Op zondag 4 maart 2018 11:13 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Mevrouw Meijer in Rotterdam
Waar
Mevrouw Meijer in Rotterdam
Wat at je
Hij: Steak Preparé. Buikspek met zuurkool en mosterd. Rogvleugel met kappertjes en citroen
Ik : Cocktail van rivierkreeftjes, krab, grapefruit, avocado en saffraan. Kippenleverpate met granaatappel. Zeeduivelwangetjes met kokosmelk en sereh.
Impressie
Sympathiek buurtrestaurant, aardige bediening en kutakoestiek. De kaart is klein maar fijn. Beetje Frans georienteerd maar met subtiele twist. Alles was lekker, alleen die cocktail van rivierkreeftjes en krab sloeg eigenlijk nergens op, ingrediënten op een bord. Maar goed, het kan niet altijd feest zijn. :-)
Kosten
34 euro voor 3 gangen,40 euro voor 4 gangen. Dat is inclusief dessert, als je geen dessert wilt gaat er 1 euro van de prijs.
Cijfer
8
Simpelweg een citroenpartje.quote:
wel vaak lekker rogquote:
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Conclusie: behalve de wat gedateerd aandoende inrichting is wel te merken dat de gerechten allemaal een wat moderner tintje dan een paar jaar geleden hebben gekregen.
De 2 Michelinsterren absoluut waard!
9,5/10
[ Bericht 0% gewijzigd door golfer op 08-03-2018 00:52:09 ]There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
Eeeeuh, soba-mayonaise? Is dat soba met mayonaise?quote:Op maandag 12 maart 2018 21:34 schreef stavromulabeta het volgende:
behalve dat het iets met soba-mayonaise was
Ik had een zelfde soort gevoel toen ik er at... Origineel om groente meer op de voorgrond te zetten, maar uitvoering kon beter.quote:
Ik kreeg het niet verzonnen, maar dat zal het zijn!quote:Op dinsdag 13 maart 2018 13:38 schreef golfer het volgende:
Ik vermoed eerder iets van miso-mayonaise.
Aan de sateh te zien, drie?quote:Op zaterdag 17 maart 2018 21:37 schreef RobinOok het volgende:
Voor hoeveel mensen was dat op de foto?
Ik zou denken dat het best kan, maar het kon niet.quote:
Herkenbaar en eens.quote:Op zaterdag 31 maart 2018 12:12 schreef MevrouwPuff het volgende:
Gisteren bij Aandacht voor eten geweest.
Zeker niet goedkoop, maar zeker in Utrecht wel een van de betere plekken om te eten.
Die staat ook nog op mijn lijstje. Samen met Gastmaal die er naast zit.quote:Op zaterdag 31 maart 2018 12:12 schreef MevrouwPuff het volgende:
Gisteren bij Aandacht voor eten geweest.
Dikke, bruine saus.quote:
Gewoon lekker ketjapsjuutje. We hoeven serieus niet overal commentaar op te leveren en onze vraagtekens bij te zetten Mevrouw Ook. Dit is gewoon eerlijk lekker voedsel zoals miljoenen dat eten. Zij vinden dat lekker, en terecht. En dat alles voor een eerlijke prijs ook nog. Smakelijk gegeten met een drankje en toetje voor 11 euro... Zie dit liever dan al die hoogdravende en zeer vergezochte voedselporno.quote:
quote:Op zaterdag 31 maart 2018 21:28 schreef Mojo.jojo het volgende:
[ link | afbeelding ]
Bistro Saté (a ¤ 4,95) van de Snackbistro. was lekker
quote:
Zij geeft overal commentaar op, denk dat het chronisch is.quote:Op zaterdag 31 maart 2018 19:27 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Gewoon lekker ketjapsjuutje. We hoeven serieus niet overal commentaar op te leveren en onze vraagtekens bij te zetten Mevrouw Ook. Dit is gewoon eerlijk lekker voedsel zoals miljoenen dat eten. Zij vinden dat lekker, en terecht. En dat alles voor een eerlijke prijs ook nog. Smakelijk gegeten met een drankje en toetje voor 11 euro... Zie dit liever dan al die hoogdravende en zeer vergezochte voedselporno.
Dat is waar. Maar ik vind het evenzogoed een woest aantrekkelijke vrouw enkel door hoe en wat zij schrijft. Maar tegengas heeft zij nodig, zoveel is zeker.quote:Op zaterdag 31 maart 2018 23:38 schreef renwan het volgende:
[..]
Zij geeft overal commentaar op, denk dat het chronisch is.
Het zit je wel dwars die bruine saus. Bij ons thuis aten we dat altijd met bruine saus (en dat ie ook een beetje dik was). Wij wisten niet anders en vonden dat uitstekend. Dus de liefhebbers van bruine saus (ook als ie een beetje dik is) graag in haar en zijn waarde laten. Dankjewel.quote:
Sinds wanneer ben jij Surinaams?quote:Op zaterdag 31 maart 2018 23:44 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Het zit je wel dwars die bruine saus. Bij ons thuis aten we dat altijd met bruine saus (en dat ie ook een beetje dik was). Wij wisten niet anders en vonden dat uitstekend. Dus de liefhebbers van bruine saus (ook als ie een beetje dik is) graag in haar en zijn waarde laten. Dankjewel.
quote:
Ik dacht altijd dat je dat wel wist.quote:
Nee, serieus. Geen idee.quote:
Hoe maak jij eigenlijk je foto's? Als ik 's avonds in een restaurant mijn eten wil fotograferen wordt het of heel donker/slechte kwaliteit of ben ik een hufter die met flits fotografeert.quote:
Er is in de basis niks mis met een goed jus. Maar ik denk ik deze dat Robin met name ageerde tegen de jus die men gemiddeld genomen bij de Surinaamse eethuisjes serveert, en die vol met maizena of andere 'donkere' troep zit waardoor het vaak zo een drabachtige substantie is en wordt die in de basis ook nog erg ongezond is.quote:Op zaterdag 31 maart 2018 19:27 schreef Bart2002 het volgende:
Gewoon lekker ketjapsjuutje. We hoeven serieus niet overal commentaar op te leveren en onze vraagtekens bij te zetten Mevrouw Ook. Dit is gewoon eerlijk lekker voedsel zoals miljoenen dat eten. Zij vinden dat lekker, en terecht. En dat alles voor een eerlijke prijs ook nog. Smakelijk gegeten met een drankje en toetje voor 11 euro..
Wel heel prijzig voor 3 gangen. (kwam dat door de hoppescheuten?)quote:Op zaterdag 7 april 2018 11:04 schreef stavromulabeta het volgende:
Waar at jij vandaag, (eer-)gisteren, ergens deze week?
Waar?
l'Ami Jac in Utrecht
[ afbeelding ]
Wat at je?
• Gepocheerde kalfshersenen met sauce tartare
• Hopscheuten met een gepocheerd ei en sauce hollandaise
• Kalfstong met zwezerik en snijbiet
[ afbeelding ]
Impressie?
De kalfhersenen waren niet helemaal mijn ding, maar dat was volgens mij vooral psychologisch (de structuur was nog goed te herkennen). Maar verder: Wow!
De hopscheuten hadden qua structuur en bitterheid iets van asperges, met een fantastisch luchtige hollandaise saus. Daar heeft iemand flink staan roeren. De tong was perfect klaargemaakt en in dunne plakjes geserveerd. De snijbiet was er mooi bij uitgezocht: een beetje bitter maar minder bitter dan normaal waardoor hij er erg goed bij paste.
De bediening is losjes, vriendelijk en komt een beetje chaotisch over (de eerste tien minuten had ik zoiets van ' euh?'), maar bij nader inzien toch uitermate professioneel, enthousiast en deskundig. Vooral het enthousiasme over de wijnen straalde er van af.
Daarnaast hebben ze een ruime en goed geselecteerde keuze aan dessertwijnen, wat ik bij sommige restaurants toch wel mis.
Kosten?
200 euro voor 2 personen (3 gangen), inclusief een mooie fles wijn, apperatiefjes vooraf en een dessertwijn als toetje.
Cijfer?
Zonder twijfel een 9.
Het is zeker niet goedkoop, maar wel elke cent waard. Er werd fantastisch gekookt en de porties waren groot (ik zat na de derde gang behoorlijk vol).quote:Op zaterdag 7 april 2018 11:18 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Wel heel prijzig voor 3 gangen. (kwam dat door de hoppescheuten?)
Maar het klinkt wel leuk! Hersenen, zwezerik, tong èn hoppescheuten. Ik zou voor slechts 1 van die 4 al warm lopen.
😩quote:Op zaterdag 7 april 2018 18:21 schreef Bart2002 het volgende:
Een gewoon goed bord warm eten, dat zou ik hier ook nog weleens willen zien. Hoeft niet perse hoppescheuten bij dan. Ik vind bovenstaande zeer ver gezocht: het moeten blijkbaar allemaal "kunstwerkjes" zijn. Met goed voedsel heeft al die zeer arbeidsintensieve gangen niet te maken. Decadent zelfs wel. Wijnen van 6 euro per glas(!) daarbij... Ik hoop dat men het tegengeluid op prijs stelt opdat wij beseffen dat deze luxe voor velen niet weggelegd is.
Daarvoor ga ik niet naar een restaurant. Dat kan ik zelf allemaal wel maken. En ja, je weet dat de wijn 6x over de kop gaat. En ja, laat mij maar lekker decadent zijn. Er is al genoeg gebrek aan smaak en middelmatigheid. Als je het kunt veroorloven, gewoon doen. Kan je het niet veroorloven, blijf dan weg uit dit topic en zeur niet.quote:Op zaterdag 7 april 2018 18:21 schreef Bart2002 het volgende:
Een gewoon goed bord warm eten, dat zou ik hier ook nog weleens willen zien. Hoeft niet perse hoppescheuten bij dan. Ik vind bovenstaande zeer ver gezocht: het moeten blijkbaar allemaal "kunstwerkjes" zijn. Met goed voedsel heeft al die zeer arbeidsintensieve gangen niet te maken. Decadent zelfs wel. Wijnen van 6 euro per glas(!) daarbij... Ik hoop dat men het tegengeluid op prijs stelt opdat wij beseffen dat deze luxe voor velen niet weggelegd is.
Lolwhut, dit is een grap toch?quote:opdat wij beseffen dat deze luxe voor velen niet weggelegd is.
Ja dat dacht ik wel weer. Handen af van onze decadentie s.v.p.quote:
Doe er dan zelf wat aan, fucking zeikerdquote:Op zaterdag 7 april 2018 18:25 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Ja dat dacht ik wel weer. Handen af van onze decadentie s.v.p.
Dat is m.i. wel een probleem. Het is voor hen met geld. Ik mag daar toch wel mijn bedenkingen over hebben? Opdat men beseft dat e.e.a. best decadent is.quote:
Je bent gewoon jaloers en zeurt.quote:Op zaterdag 7 april 2018 18:27 schreef Bart2002 het volgende:
Dat is m.i. wel een probleem. Het is voor hen met geld. Ik mag daar toch wel mijn bedenkingen over hebben? Opdat men beseft dat e.e.a. best decadent is.
Aha. De "jalouziekaart" wordt getrokken. Nice.quote:
Gewoon een beetje meer je best doen op je werk gozer, of überhaupt gaan werken, dan kun jij dit ook betalen ipv halve liters schultenbrau achterover klappen bij moeder de vrouw op de bankquote:Op zaterdag 7 april 2018 18:27 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Dat is m.i. wel een probleem. Het is voor hen met geld. Ik mag daar toch wel mijn bedenkingen over hebben? Opdat men beseft dat e.e.a. best decadent is.
Profiel:quote:Op zaterdag 7 april 2018 18:28 schreef Bart2002 het volgende:
Aha. De "jalouziekaart" wordt getrokken. Nice.
Het klopt!quote:hobby's/interesses: Koken, Zeuren, Schaken
Ik mag graag een steentje in de vijver gooien. Opdat wij beseffen dat deze decadentie niet zo normaal is als wij dat vinden. Dat is het streven. Ik ben overigens steenrijk maar leef daar niet naar. Al die voedselporno kan mij gestolen worden.quote:
Misschien dan je prostaat eens laten checken, je zeikt namelijk best wel bovenmatigquote:Op zaterdag 7 april 2018 18:35 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Ik mag graag een steentje in de vijver gooien. Opdat wij beseffen dat deze decadentie niet zo normaal is als wij dat vinden. Dat is het streven. Ik ben overigens steenrijk maar leef daar niet naar. Al die voedselporno kan mij gestolen worden.
Dan doe je lekker je eigen dingetje en laat je mensen geld uitgeven aan dingen waar ze geld aan uitgeven. Post jij intussen je 'bordje goed warm eten'quote:Op zaterdag 7 april 2018 18:35 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Ik mag graag een steentje in de vijver gooien. Opdat wij beseffen dat deze decadentie niet zo normaal is als wij dat vinden. Dat is het streven. Ik ben overigens steenrijk maar leef daar niet naar. Al die voedselporno kan mij gestolen worden.
Fijn voor jou. Maar laat je (voor)oordelen en gezeur dan lekker achterwege in dit topic.quote:Op zaterdag 7 april 2018 18:35 schreef Bart2002r het volgende:
Ik mag graag een steentje in de vijver gooien. Opdat wij beseffen dat deze decadentie niet zo normaa l is als wij dat vinden. Dat is het streven. Ik ben overigens steenrijk maar leef daar niet naar. Al die voedselporno kan mij gestolen worden.
Al die kunstwerkjes die ook nog eens spotgoedkoop zijn worden bereid door de zwaar onderbetaalde brigade in de keuken. Dat allemaal niet willen zien vind ik een "dingetje". Ik begrijp wel dat je lekker in je bubbel wilt verblijven door dat alles te negeren. Als de betrokkenen goed betaald zouden worden dan zou al die voedselporno minstens 3 keer zoveel kosten. En dan verdient de baas er ook nog wat aan.quote:Op zaterdag 7 april 2018 18:49 schreef emmyemmy2 het volgende:
[..]
Dan doe je lekker je eigen dingetje en laat je mensen geld uitgeven aan dingen waar ze geld aan uitgeven. Post jij intussen je 'bordje goed warm eten'
Begin bij jezelf, en verander de wereld.quote:Op zaterdag 7 april 2018 18:21 schreef Bart2002 het volgende:
Een gewoon goed bord warm eten, dat zou ik hier ook nog weleens willen zien. Hoeft niet perse hoppescheuten bij dan. Ik vind bovenstaande zeer ver gezocht: het moeten blijkbaar allemaal "kunstwerkjes" zijn. Met goed voedsel hebben al die zeer arbeidsintensieve gangen niet te maken. Decadent zelfs wel. Er is een hele "brigade" aan het werk om al dat tuttige eten te bereiden voor de would be fijnproevers. Wijnen van 6 euro per glas(!) daarbij... Ik hoop dat men het tegengeluid op prijs stelt opdat wij beseffen dat deze luxe voor velen niet weggelegd is.
Omdat dit niet het topic daarvoor is. Maak er lekker eentje en ga daar zeuren.quote:Op zaterdag 7 april 2018 18:55 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Al die kunstwerkjes die ook nog eens spotgoedkoop zijn worden bereid door de zwaar onderbetaalde brigade in de keuken. Dat allemaal niet willen zien vind ik een "dingetje". Ik begrijp wel dat je lekker in je bubbel wilt verblijven door dat alles te negeren. Als de betrokkenen goed betaald zouden worden dan zou al die voedselporno minstens 3 keer zoveel kosten. En dan verdient de baas er ook nog wat aan.
Ik vind inzicht in hoe het kan en hoe het komt wel belangrijk eigenlijk. Dat zien we hier nooit helaas.
ditquote:Op zaterdag 7 april 2018 18:26 schreef emmyemmy2 het volgende:
[..]
Doe er dan zelf wat aan, fucking zeikerd
Maar serieus: dat soort dingen vraag je je nooit af?quote:Op zaterdag 7 april 2018 18:57 schreef emmyemmy2 het volgende:
[..]
Omdat dit niet het topic daarvoor is. Maak er lekker eentje en ga daar zeuren.
Nee, ik heb betere dingen te doenquote:Op zaterdag 7 april 2018 18:58 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Maar serieus: dat soort dingen vraag je je nooit af?
Een beetje kritisch zijn en blijven op de liefhebberijen is wel goed vind ik. Dat zie je nooit hier (behalve over de te hoge prijs dan..). Misschien inderdaad iets voor een ander topic zodat jullie er geen last van hebben. Maar ik zie dat dan toch als een soort van "wegkijken"... Wel graag de lusten maar de lasten niet willen zien. Want dat is zeuren.quote:
Neen. Ik weet niet hoe dit in de wereld is gekomen (zal wel via Pierre V. zijn..) maar het is niet waar.quote:Op zaterdag 7 april 2018 19:32 schreef RobinOok het volgende:
Aangezien jij het liefste voor 2,50 in een ontwikkelingsland eet.
Maar welke zou dat zijn? Of moet ik er zelf 1 openen? Nadeel is wel dat het de buitenwereld (zoals hier) dan niet bereikt. Beetje fusion zou best goed zijn. Ik zie ook wel dat het zwaar offtopic is allemaal maar zo gaat het soms dat men als door een adder gebeten reageert.quote:Op zaterdag 7 april 2018 19:34 schreef Lucky_Strike het volgende:
Zullen we het hier houden bij het onderwerp van dit topic, namelijk restaurantreviews?
Bart heeft best interessante punten die in een ander topic vast prima tot hun recht komen.
Ja, ik heb wel eens vaker het idee dat ik je met iemand verwar, maar ik kan niet bedenken met wie dan. Of misschien ben je enigszins schizo. Of toch ik gewoon dement. Jij bent toch de Zeeuwse Braziliaan?quote:Op zaterdag 7 april 2018 19:33 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Neen. Ik weet niet hoe dit in de wereld is gekomen (zal wel via Pierre V. zijn..) maar het is niet waar.
Mag ik van zonweringen de jalouziekaart? Kwartet!quote:Op zaterdag 7 april 2018 18:28 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Aha. De "jalouziekaart" wordt getrokken. Nice.
Een nieuw topic openen in CUL lijkt me prima. Je zou het linkje hier kunnen posten, dan kunnen geinteresseerden met je mee verhuizen. De ervaring leert overigens wel dat de vaste lezers hier, bijna alle topics in CUL wel lezen dus je bereik is dan uitstekend.quote:Op zaterdag 7 april 2018 19:35 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Maar welke zou dat zijn? Of moet ik er zelf 1 openen? Nadeel is wel dat het de buitenwereld (zoals hier) dan niet bereikt. Beetje fusion zou best goed zijn. Ik zie ook wel dat het zwaar offtopic is allemaal maar zo gaat het soms dat men als door een adder gebeten reageert.
Daarom hou ik zo van u mevrouw Ook: die onweerstaanbare humor. En inderdaad zal ik e.e.a. eerst in overweging nemen. Het is niet gemakkelijk. Maar ik vind het "sociale" aspect in het kader van "ons tomeloos genieten" dus belangrijk. Ge zult ervan horen.quote:Op zaterdag 7 april 2018 19:52 schreef RobinOok het volgende:
Toch vind ik de off-topic-angst op Fok soms toch wel enigszins fobische vormen aannemen.
Ik stel me dan een verjaardag voor waar niemand het over het echte leven of politiek of de dood mag hebben, want het is een verjaardag. Maar goed...
Één tip, Bart. Voor je dat topic opent, besluit dan eerst even of je dat eten waarover we posten nou te duur of juist te goedkoop vindt.
quote:Op zaterdag 7 april 2018 20:11 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Daarom hou ik zo van u mevrouw Ook: die onweerstaanbare humor. En inderdaad zal ik e.e.a. eerst in overweging nemen. Het is niet gemakkelijk. Maar ik vind het "sociale" aspect in het kader van "ons tomeloos genieten" dus belangrijk. Ge zult ervan horen.
Komt uit het hart hoor. Maar goed. Graag weer on-topic mensen! Dat gedoe ook altijd.quote:
Nu trek ik de zonweringkaart!quote:
mooie passende smileyquote:
Ja, wou dat ik een braziliaantje had die mn kont liktequote:Op zaterdag 7 april 2018 21:06 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Nu trek ik de zonweringkaart!
Sorry, kon het niet laten.
Nee, dat is hij niet. Dat was sirdanilot oid meen ik. Maar Bart is iig geen jonge Zeeuwse Braziliaanquote:Op zaterdag 7 april 2018 19:42 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ja, ik heb wel eens vaker het idee dat ik je met iemand verwar, maar ik kan niet bedenken met wie dan. Of misschien ben je enigszins schizo. Of toch ik gewoon dement. Jij bent toch de Zeeuwse Braziliaan?
Ondanks dat best een woest aantrekkelijke vent die zijn gedachtegoed ook nog eens vlijmscherp weet te ventileren. Niet iedereen is daar gecharmeerd van, dat begrijp ik ook wel. Mijn eigen vrouw vindt dat ook niks. Zo gaat dat.quote:Op zaterdag 7 april 2018 21:43 schreef Whiskers2009 het volgende:
[..]
Nee, dat is hij niet. Dat was sirdanilot oid meen ik. Maar Bart is iig geen jonge Zeeuwse Braziliaan
Ooooooh, fuck, jaaaaa!quote:Op zaterdag 7 april 2018 21:43 schreef Whiskers2009 het volgende:
[..]
Nee, dat is hij niet. Dat was sirdanilot oid meen ik. Maar Bart is iig geen jonge Zeeuwse Braziliaan
https://migrationology.com/restaurants-in-nyc/quote:Op vrijdag 13 april 2018 15:22 schreef Luuksor het volgende:
Iemand hier nog tips voor restaurants in New York?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |