abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  zondag 4 maart 2018 @ 11:13:26 #102
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_177596375
registreer om deze reclame te verbergen
40547806192_38774e0de9.jpg
Mevrouw Meijer in Rotterdam


Waar
Mevrouw Meijer in Rotterdam

Wat at je
Hij: Steak Preparť. Buikspek met zuurkool en mosterd. Rogvleugel met kappertjes en citroen
Ik : Cocktail van rivierkreeftjes, krab, grapefruit, avocado en saffraan. Kippenleverpate met granaatappel. Zeeduivelwangetjes met kokosmelk en sereh.

Impressie
Sympathiek buurtrestaurant, aardige bediening en kutakoestiek. De kaart is klein maar fijn. Beetje Frans georienteerd maar met subtiele twist. Alles was lekker, alleen die cocktail van rivierkreeftjes en krab sloeg eigenlijk nergens op, ingrediŽnten op een bord. Maar goed, het kan niet altijd feest zijn. :-)

Kosten
34 euro voor 3 gangen,40 euro voor 4 gangen. Dat is inclusief dessert, als je geen dessert wilt gaat er 1 euro van de prijs. :{

Cijfer
8
pi_177596879
quote:
1s.gif Op zondag 25 februari 2018 22:11 schreef DarkerThanBlack het volgende:

[..]

Wij hadden wat betere ervaring bij Lilith Coffee, maar aten dan ook de Egg Benedict en de pannenkoekjes met blauwe bessen en aardbeien, dus niet zo experimenteel.
Afgelopen weekend weer eens langs geweest. Eten was net als vorige keer wel ok, maar service enorm slecht. Een uur moeten wachten op wat pannenkoekjes, en als we er om klaagden, lag het volgens hun aan ons. Blijkbaar hebben we laat besteld en moeten we bijna een uur wachten, anderen die bestelden kregen het al na 10 minuten. Nadat ze zelf realiseerden dat ze fout zaten, kregen we niet eens een excuses. Is dus ook ons laatste keer dat we er heen gaan.
pi_177598105
quote:
0s.gif Op zondag 4 maart 2018 11:13 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Mevrouw Meijer in Rotterdam


Waar
Mevrouw Meijer in Rotterdam

Wat at je
Hij: Steak Preparť. Buikspek met zuurkool en mosterd. Rogvleugel met kappertjes en citroen
Ik : Cocktail van rivierkreeftjes, krab, grapefruit, avocado en saffraan. Kippenleverpate met granaatappel. Zeeduivelwangetjes met kokosmelk en sereh.

Impressie
Sympathiek buurtrestaurant, aardige bediening en kutakoestiek. De kaart is klein maar fijn. Beetje Frans georienteerd maar met subtiele twist. Alles was lekker, alleen die cocktail van rivierkreeftjes en krab sloeg eigenlijk nergens op, ingrediŽnten op een bord. Maar goed, het kan niet altijd feest zijn. :-)

Kosten
34 euro voor 3 gangen,40 euro voor 4 gangen. Dat is inclusief dessert, als je geen dessert wilt gaat er 1 euro van de prijs. :{

Cijfer
8
Rogvleugel! :9 (wat ligt daar op, ei?)
Dus een dessert is een euro waard :D
  zondag 4 maart 2018 @ 12:33:32 #105
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_177598230
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op zondag 4 maart 2018 12:26 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Rogvleugel! :9 (wat ligt daar op, ei?)
Simpelweg een citroenpartje. ;)
  zondag 4 maart 2018 @ 20:58:30 #106
325896 Thezappa
Fok!dealer
pi_177609344
quote:
0s.gif Op zondag 4 maart 2018 12:33 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Simpelweg een citroenpartje. ;)
wel vaak lekker rog
aandeel Fok! hier te krijgen , pm voor vraagprijs
  donderdag 8 maart 2018 @ 00:45:46 #107
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_177677300
Wanneer: 7 maart 2018
Waar: 2 Michelinsterrenrestaurant de Bokkedoorns in Overveen.
Wat:

In het kader van de Restaurantweek weer eens een keertje een bezoek gebracht aan het 2-Michelinsterrenrestaurant De Bokkedoorns, vlakbij ons gelegen in de Kennemerduinen.
Sinds 1 maart is Roy Eijkelkamp, de vroegere sous-chef van Lucas Rive en daarna Menno Post nu de chef geworden.
Wat wel hetzelfde is gebleven is de wat gedateerd aandoende inrichting van het restaurant en ook loopt de oude eigenaar John Beeren er nog steeds rond.
Ook SVH-meestergastheer Peter Bruins werkt er nog steeds vanaf 1979 en die nam een groot deel van de bediening van onze tafel op zich.
We kregen een tafel toegewezen met uitzicht op het terras en het daar achter gelegen duinmeertje:
DSC02162.JPG?timestamp=1520459490881
Het vaste menu voor de Restaurantweek bestaat uit 3 gangen, maar was uit te breiden met nog twee extra gangen. Wij besloten te gaan voor 4-gangen.

Amuses:
DSC02164.JPG?timestamp=1520459612213
Als eerste een trio amuses, bestaande uit (vlnr) een macaron van venkel en drop met daartussen een laagje eendenlever, eendenlever met een flintertje spek, geserveerd op blaadjes die gemaakt waren van Parmezaanse kaas, en pipetjes van deeg gevuld met een crŤme van oud-Hollandse kaas.

DSC02169.JPG?timestamp=1520459799732
Nog een amuse: een eendenlevermousse met een gelei van rabarber en daarop chips van schorseneer.
Erg smakelijk allemaal.

Uiteraard kwam er ook heerlijk zelfgemaakt brood op tafel met naast gewone zoute boter ook een boter met gebakken ui en gember:
DSC02167.JPG?timestamp=1520459958284

Eerste gerecht:
DSC02171.jpg?timestamp=1520463363078
Zacht gegaarde zalmforel met een gebrande platte Zeeuwse oester, kaviaar, frisse radijs en een bouillon van bleekselderij.
Erg lekker!

Gerecht 2:
DSC02174.JPG?timestamp=1520463525056
Dit was het door ons gekozen extra gerecht. Geroosterde langoustine met buikspek van Ibericovarken, zoet/zure pompoen, boksoi en een sabayon met sherry.
Topgerecht, deze combinatie van langoustine en buikspek.
Bij deze eerste twee gerechten dronken we een frisse witte wijn: Jurancon sec, Chantes des Vignes.

3e gerecht:
DSC02179.JPG?timestamp=1520463795675
Op het karkas gebraden Domde-eend (soort Bresse) met gemarineerde krootjes (rode en gele biet), gesauteerde aardappel, een bitterbal van eend, confit de canard en een jus van 'Vin Jaune'.
Supermals stukje eend en vooral de saus was voortreffelijk.
Bij dit gerecht dronken we een glas rode syrah, Les vignes d'a cotť.

Dessert:
DSC02181.JPG?timestamp=1520464235514
Een rolletje witte chocolade gevuld met pure chocolademousse op een soort kruidkoek van koffie met daar bovenop sponscake van pistache en een paar minuscuul gemaakte blaadjes van suikerwerk een gel van citrus en daarnaast mokka roomijs.
Alweer heerlijk!
We dronken hierbij een bijpassende koude rode Spaanse dessertwijn: Monastrelli dulce tinto Casa Emerita.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Conclusie: behalve de wat gedateerd aandoende inrichting is wel te merken dat de gerechten allemaal een wat moderner tintje dan een paar jaar geleden hebben gekregen.
De 2 Michelinsterren absoluut waard!

9,5/10

[ Bericht 0% gewijzigd door golfer op 08-03-2018 00:52:09 ]
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 8 maart 2018 @ 10:18:41 #108
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_177681018
registreer om deze reclame te verbergen
Ziet er prachtig en verschrikkelijk lekker uit zeg! :9~
pi_177681130
dat ziet er erg lekker en mooi uit :9
pi_177779503
Waar?
Le Jardin in Utrecht

Wat at je?
Een vier gangen menu.
Vooral groentengerechtjes als voorgerechtjes waar weinig van is blijven hangen, behalve dat het iets met soba-mayonaise was en een best lekker stuk artisjok. Als hoofdgerecht een stukje op de huid gebraden kip met gegrilde witlof en prei. Als toetje iets met peer en gember-ijs.

IMG_20180310_194837.jpg
IMG_20180310_194903.jpg

Impressie?
In esthetisch opzicht is het een prettig restaurant: Hip ingericht, maar zonder te hip te worden. Geheel in stijl (naast het restaurant is een bloemenwinkel) met glazen kassen in de eetzaal en hangplanten aan de muur. Er is voldoende ruimte tussen de tafeltjes om gesprekken te kunnen voeren zonder dat iedereen meeluistert. Dat is fijn.

Op zich zijn de verschillende bestanddelen van gerechten allemaal goed bereid. Maar als geheel maken de gerechten een nogal bij elkaar geraapte indruk. Waarom nou het ene moesje gecombineerd met het andere pureetje en een gegrild stuk groente van soort X op hetzelfde bord lagen, ontging mij enigszins. Het leek wel alsof er in de keuken een verzameling bakjes met pureetjes, sausjes en cremepjes ligt, waar dan willekeurige combinatie op de borden gelegd werden.

Zeker niet slecht, maar er had wel over nagedacht kunnen wat je met wat combineerd. Ik had nu bijvoorbeeld een hele lekkere soba-mayonaise die enigszins misplaatst naast wat stukjes groenten en zeekraal lag, terwijl deze wel geweldig zou combineren met het stukje kip twee gangen later.

Kosten?
39 euro voor een viergangenmenu. De wijn is redelijk fors geprijsd voor de kwaliteit (35 euro voor een middelmatige fles van een euro of 8 in de winkel)

Cijfer?
7. Vooral vanwege de leuke entourage en de vriendelijke, ongedwongen bediening. In culinair opzicht zijn de gerechten goed maar niet beter dan wat ik zelf op een druilerige zondagmiddag in elkaar flans.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_177788220
^O^
  dinsdag 13 maart 2018 @ 12:05:31 #112
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_177788410
quote:
0s.gif Op maandag 12 maart 2018 21:34 schreef stavromulabeta het volgende:
behalve dat het iets met soba-mayonaise was
Eeeeuh, soba-mayonaise? Is dat soba met mayonaise?

5387590784_6356c1e1ba_z.jpg
Soba noodles met mayo, tonkatsu, aonori en shichimi tōgarashi


Nee toch?
  dinsdag 13 maart 2018 @ 13:38:04 #113
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_177790453
Ik vermoed eerder iets van miso-mayonaise. ;)
Poef.....gone! ©golfer
pi_177796077
quote:
0s.gif Op maandag 12 maart 2018 21:34 schreef stavromulabeta het volgende:
Waar?
Le Jardin in Utrecht
Ik had een zelfde soort gevoel toen ik er at... Origineel om groente meer op de voorgrond te zetten, maar uitvoering kon beter.
  dinsdag 13 maart 2018 @ 18:37:57 #115
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_177797643
quote:
11s.gif Op dinsdag 13 maart 2018 13:38 schreef golfer het volgende:
Ik vermoed eerder iets van miso-mayonaise. ;)
Ik kreeg het niet verzonnen, maar dat zal het zijn!
  vrijdag 16 maart 2018 @ 10:32:17 #116
441440 aquawoman
Bitch please
pi_177858707
https://www.bussia.nl

Menu:
Amuses: polenta met kaas en kroepoekje met olijventapenade en citroenmayonaise
Heel lekker, verrassende smaken.

antipasto; Salade van geroosterde pastinaak, frikeeh en cranberries
Ook lekker van smaak, terwijl ik het niet per se als een lekker gerecht vond klinken. Wel jammer dat sommige frikken korreltjes behoorlijk hard waren

risotto; pompoen, salie en pecorino
Lekker, wel zwaar. Had uitgesprokener van smaak gemogen.

gebakken kabeljauw, knolselderij, pepperonata en waterkers.
(tafelgenoten hadden varkenshaas van de barbecue met linzen, appel en rode biet en Herterug van de barbecue met linzen, appel en rode biet)
Lekker kabeljauw, ik vond de begeleidende mousses wat zuur.

Dolce: Melkchocolademousse met gepocheerde peer en dolce di latte saus. Ik hou niet van zoetigheid dus kreeg een kaasdessert
Kaas is altijd lekker :)

Wijn: propizio freschetto (https://anderewijn.nl/wijn/Propizio_Grechetto.php)
Heerlijke, fruitige witte wijn.

Bediening was heel vriendelijk, maar liet wel wat steekjes vallen (verkeerde gerecht voor een van de tafelgenoten bijvoorbeeld. Werd wel snel opgelost.)

Prijs: geen idee wat we uiteindelijk kwijt waren (het was een werketentje), maar een 4 gangenmenu is volgens de kaart 39E, wat me een meer dan goede prijs/kwaliteit verhouding lijkt

Ik zou het eten eerder italiaans geÔnspireerd noemen dan echt italiaans, maar zeker de moeite van het proberen klaar doordat de gerechtjes verrassend en uitdagend zijn.
Frankly, my dear, I don't give a damn.
  vrijdag 16 maart 2018 @ 14:27:04 #117
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_177863209
Waar: The Park, Rotterdam.
Wanneer: Gisteren, tijdens de Restaurantweek.
Wat at je: Het aangeboden driegangenmenu, aangevuld met een soep. Bobarrangement erbij omdat we vandaag allebei belangrijke afspraken hadden - natuurlijk weet ik niet meer welke wijnen het waren, maar de 100% Chardonnay sprong er i.c.m. de soep wel uit.
Impressie: De inrichting viel me best wel op; zag er erg goed uit en vooral het licht was bijzonder goed. Het menu zag er als volgt uit:

nQYEEHD.jpg

Ceviche van makreel met komkommermousse, pompoen, radijs, daikon en sesamkrokantje
Het krokantje was hier de verbindende factor. Komkommer was fris, pompoen zorgde voor het zoetje, maar ik miste hier wel een beetje punch. Mijn vriendin iets meer, maar ik vond hem erg lekker. Zonder krokantje was dit wel echt minder bijzonder geweest.

UOPYFlr.jpg

AardappelcreŤmesoep met gesauteerde prei, krokant buikspek en garnaal
Oef! Met de wijn erbij was dit en hoogtepuntje hoor! Een hap van alles deed ons (vooral mij) denken aan stamppot; maar dan nůg meer smaak, nůg zachter en vťťťťťl lekkerder. Echt een perfect soepje, dat me ook nog deed denken aan de preisaus van Parkheuvel. Topgerecht.

f7EqVCO.jpg

Gebraden eendenborst met pastinaakpuree, geconfijte eendenbout, wortel en selderij
Dit is mijn ding! Eend en pastinaakpuree, hier mag je me voor wakker maken. Saus (met salie) was goed vol en liet de eend prima tot zijn recht komen. Helemaal niets op aan te merken, bord was in no time leeg.

FNzmvyN.jpg

Vanille-ijs met ananas ingelegd met szechuan-peper, witte chocolade, pure chocolade en amandel
Deze was lekker, maar bij een hap van alles overheersten het koude ijs en de bittere pure chocolade, waarmee de ananas en witte chocolademousse qua smaak wegvielen. Toch was het niet slecht zo samen, maar het leverde niet de volle smaaksensatie op die het had kunnen zijn. We denken dat dit gewoon niet de allerbeste combinatie was.

Kosten: Met een extra gerecht, fles water, twee bobarrangementen en fooi waren we §160 kwijt. Misschien wat veel, maar qua prijs-kwaliteitverhouding vond ik het wel goed zo. Zonder de restaurantweekkorting was dit misschien net wat te duur geweest.
Cijfer: daarom een mooie 8, maar ook echt niet meer (ik denk dat mijn vriendin een 7,5 zou geven; zij vond het eerste en laatste gerecht echt iets minder). Hoewel de combinaties bij de ceviche en eendenborst niet super verrassend waren, zat het qua smaak en bereiding wel goed. Ik denk dat ik hier nog wel een keer terug wil komen om a la carte te eten.
  Moderator / Redactie Sport zaterdag 17 maart 2018 @ 21:33:50 #118
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_177893774
Waar? Bistrobar Indonesia te Haarlem. http://www.bistrobarindonesia.nl/
Wanneer? vandaag
Wat at je? Rijsttafel mixed
Impressie?
DYgx9ieWsAIjOgO.jpg:large
Kosten? Rijsttafel mixed voor 30e pp.
Cijfer? Dikke 8.

Bistrobar Indonesia zit in het ouwe Rabobankgebouw op de Zijlstraat/Gedempte Oudegracht. Ik trakteerde op mijn klusteam van de verhuizing. Rijsttafel mixed, ofwel vleesch en vis voor vijf personen.

Ik heb heel lekker gegeten. Vlees was mals. Vooral de geit was :9. De Ikan Kerrie ook :9 Heb je grote eters, dan is het wel verstandig om ook wat vooraf te nemen. Hebben we nu niet gedaan.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  zaterdag 17 maart 2018 @ 21:37:26 #119
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_177893868
Voor hoeveel mensen was dat op de foto?
  zaterdag 17 maart 2018 @ 21:38:22 #120
401485 Molo
Never feed after midnight
pi_177893889
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 maart 2018 21:37 schreef RobinOok het volgende:
Voor hoeveel mensen was dat op de foto?
Aan de sateh te zien, drie?
Zoute user pur sang
pi_177898259
Dat zijn echt ultrakleine bakjes bij die tent. Wel lekker!
pi_177900962
Zo uitgerekend dat je overal precies een hapje van kan nemen? :D
  zondag 18 maart 2018 @ 12:08:48 #123
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_177903413
Wij waren daar ruim een half jaar geleden en vonden het een gemengde belevenis.
Poef.....gone! ©golfer
  zaterdag 31 maart 2018 @ 11:52:14 #124
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_178210541
27258088798_6c35a266cb_z.jpg
Restaurant Rodin


Restaurant Rodin in Rotterdam.

Nooit eerder geweest en waarschijnlijk niet nog eens. Restaurant Rodin, leuke locatie, superattent personeel, moderne kaart, maar alles net niet. Bij het pekelvlees had ik een enorm deja vu gevoel, alsof we dat precies zo al eens ergens anders aten. En het toen ook niks vonden. Zuur, zuur, zuur. De carpaccio was belachelijk weinig, maar erger, de zoetigheid eromheen maakte het een beetje bah. De inktvisrisotto was niet romig, het was grijze, waterige soep met rijst erin. Alleen de ganzenlever was lekker. Maar dan ook alleen de lever, niet wat er nog meer op het bord lag.

'k Weenie, het lijkt wel of ze advies hebben gehad over wat hip en modern is, maar een chef konden ze niet meer betalen.

Cijfer : 5,5
  zaterdag 31 maart 2018 @ 12:06:56 #125
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_178210741
Pekelvlees met piccalilly? :{w
Poef.....gone! ©golfer
pi_178210796
Gisteren bij Aandacht voor eten geweest.
40 euro voor 4 gangen.

*Zalm met salade en een beetje hangop, filodeeg met inktvisinkt zodat het op huid lijkt. Goede zalm, mooi grote portie. Valt niet veel fout aan te doen.

*Ravioli met pompoen en parmezaan, lekker, maar wat gewoon. Wel goede wijn erbij.

*eendenborst met jus en biet (gerookt, in het zuur en mousse) en een dobbelsteentje polenta. Weer een flinke portie vlees. M’n vriend had een stuk met een te dikke laag vet, das jammer.

*chocomousse, chocosorbet en luchtig chocobiscuit met stoofpeer en dragoncreme. Ik hou van chocolade, dan is het al snel goed. De dragen had prominenter gemogen en ik denk dat ik gewone peer lekkerder had gevonden erbij.

Leuk gezellig restaurant met een Italiaanse keuken. De bediening vertelt graag over het eten en de wijn, die was ook echt goed gekozen bij het menu.
Met een bobarrangement en een fles water (maar ze schenken ook kraanwater) kwam het neer op 115 euro. Zeker niet goedkoop, maar zeker in Utrecht wel een van de betere plekken om te eten.
  zaterdag 31 maart 2018 @ 12:12:24 #127
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_178210799
quote:
11s.gif Op zaterdag 31 maart 2018 12:06 schreef golfer het volgende:
Pekelvlees met piccalilly? :{w
Ik zou denken dat het best kan, maar het kon niet. :N
pi_178211754
quote:
1s.gif Op zaterdag 31 maart 2018 12:12 schreef MevrouwPuff het volgende:
Gisteren bij Aandacht voor eten geweest.

Zeker niet goedkoop, maar zeker in Utrecht wel een van de betere plekken om te eten.
Herkenbaar en eens.
Op dinsdag 28 februari 2012 19:20 schreef lezzer en op zaterdag 31 augustus 2013 21:27 schreef DancingPhoebe het volgende:
Jezus, Vanyel, wat een fantastische tips geef jij toch altijd!
pi_178217021
quote:
1s.gif Op zaterdag 31 maart 2018 12:12 schreef MevrouwPuff het volgende:
Gisteren bij Aandacht voor eten geweest.
Die staat ook nog op mijn lijstje. Samen met Gastmaal die er naast zit.

Waar?
Chin.-Sur. Afh. Cent. Albina in de Albert Cuypstraat
Wanneer?
Gistermiddag
Wat at je?
Moksi Meti
IMG_20180330_125011.jpg
Impressie?
Veel voor de prijs. De Moksi Meti was prima, maar was wel wat erg aan de zoete plakkerige kant. Maar prima gegeten, voor 7,95 klaag ik niet.
Kosten?
7,95, inclusief drankjes en een stuk spekkoek iets van 11,-
Cijfer?
7
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
  zaterdag 31 maart 2018 @ 19:14:45 #130
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_178218138
quote:
Dikke, bruine saus. :{w
pi_178218426
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 maart 2018 19:14 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Dikke, bruine saus. :{w
Gewoon lekker ketjapsjuutje. We hoeven serieus niet overal commentaar op te leveren en onze vraagtekens bij te zetten Mevrouw Ook. Dit is gewoon eerlijk lekker voedsel zoals miljoenen dat eten. Zij vinden dat lekker, en terecht. En dat alles voor een eerlijke prijs ook nog. Smakelijk gegeten met een drankje en toetje voor 11 euro... Zie dit liever dan al die hoogdravende en zeer vergezochte voedselporno.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  zaterdag 31 maart 2018 @ 20:42:18 #132
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_178220133
Oh, sorry hoor. Toch denk ik dat die miljoenen hun moksi meti liever anders eten. Zonder bruine saus dus.
stavromulabeta , zet je foto eens in het Surinaamse eten topic, alsjeblieft. Kijken wat de reacties daar zijn.

Hier dus : CUL / De Surinaamse keuken #3

[ Bericht 20% gewijzigd door RobinOok op 31-03-2018 23:18:25 ]
pi_178220982
Albina is een prima eethuisje met erg vriendelijke bediening. Misschien geen Michelin ster maar voor de burger met de gewone portemonnee een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.

En in het geval Albina dicht is heb je een stuk of 10 panden verderop Nieuw Albina. Bijna identiek qua inrichting, menu en prijs. *O*
pi_178221230
IMG_20180331_152715.jpg

Bistro Satť (a § 4,95) van de Snackbistro. O+ was lekker :Y)
  Moderator zaterdag 31 maart 2018 @ 21:35:44 #135
236264 crew  capricia
pi_178221421
quote:
1s.gif Op zaterdag 31 maart 2018 21:28 schreef Mojo.jojo het volgende:
[ link | afbeelding ]

Bistro Satť (a § 4,95) van de Snackbistro. O+ was lekker :Y)
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 maart 2018 19:14 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Dikke, bruine saus. :{w
_O- ;)
Also spricht der Narr: ĽDer Umgang mit Menschen verdirbt den Charakter, sonderlich wenn man keinen hat.ę
pi_178221504
IMG_20180303_173648.jpg

Irish Whiskey Steak te Paddy O'Ryan in Leeuwarden. § 16,50

In 1 woord: hemels O+
pi_178223914
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 maart 2018 19:27 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Gewoon lekker ketjapsjuutje. We hoeven serieus niet overal commentaar op te leveren en onze vraagtekens bij te zetten Mevrouw Ook. Dit is gewoon eerlijk lekker voedsel zoals miljoenen dat eten. Zij vinden dat lekker, en terecht. En dat alles voor een eerlijke prijs ook nog. Smakelijk gegeten met een drankje en toetje voor 11 euro... Zie dit liever dan al die hoogdravende en zeer vergezochte voedselporno.
Zij geeft overal commentaar op, denk dat het chronisch is.
Op donderdag 12 maart 2009 22:55 schreef Adelante het volgende:
Welkom vader renwan ^O^
Uw zoon is een modeluser in KLB, waar velen een voorbeeld aan zouden moeten nemen.
pi_178223979
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 maart 2018 23:38 schreef renwan het volgende:

[..]

Zij geeft overal commentaar op, denk dat het chronisch is.
Dat is waar. Maar ik vind het evenzogoed een woest aantrekkelijke vrouw enkel door hoe en wat zij schrijft. Maar tegengas heeft zij nodig, zoveel is zeker. :Y
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_178224077
quote:
1s.gif Op zaterdag 31 maart 2018 20:42 schreef RobinOok het volgende:
Zonder bruine saus dus.
Het zit je wel dwars die bruine saus. Bij ons thuis aten we dat altijd met bruine saus (en dat ie ook een beetje dik was). Wij wisten niet anders en vonden dat uitstekend. Dus de liefhebbers van bruine saus (ook als ie een beetje dik is) graag in haar en zijn waarde laten. Dankjewel. ^O^
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  zaterdag 31 maart 2018 @ 23:48:43 #140
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_178224233
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 maart 2018 23:44 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Het zit je wel dwars die bruine saus. Bij ons thuis aten we dat altijd met bruine saus (en dat ie ook een beetje dik was). Wij wisten niet anders en vonden dat uitstekend. Dus de liefhebbers van bruine saus (ook als ie een beetje dik is) graag in haar en zijn waarde laten. Dankjewel. ^O^
Sinds wanneer ben jij Surinaams?
pi_178225515
quote:
1s.gif Op zaterdag 31 maart 2018 23:48 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Sinds wanneer ben jij Surinaams?


[ Bericht 4% gewijzigd door Lucky_Strike op 01-04-2018 10:14:22 (Niet op de man spelen.) ]
Op donderdag 12 maart 2009 22:55 schreef Adelante het volgende:
Welkom vader renwan ^O^
Uw zoon is een modeluser in KLB, waar velen een voorbeeld aan zouden moeten nemen.
  zondag 1 april 2018 @ 08:30:49 #142
304935 -Miauw-
Maar ik rook niet!
pi_178228057
Zonder die saus inderdaad.
Maar ieder z’n ding :P
With the stars as her umbrella
  zondag 1 april 2018 @ 12:17:00 #143
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_178231929
Wanneer: zaterdag 31-3-2018
Waar: Het Oude Dykhuys in Lisserbroek. (https://www.hetoudedykhuys.nl/)
Wat:

Naar aanleiding van een 'Heerlijk'-aanbieding en de lovende recensies over dit restaurant besloten om maar eens een bezoek te brengen aan dit aan de Lisserdijk gelegen restaurant te Lisserbroek.
Bezitter van een Michelin Bib Gourmand en onder leiding van chefkok Alfred van Dijk. (whats in a name...)
We hadden met deze aanbieding een 5-gangen menu gekozen en begonnen met een glas witte wijn (Kurt Angerer, gruner veltliner 'Kies', Kamptal, Oostenrijk) en een fles bruisend water.

Al vrij snel kregen we een amuse:
DSC02195.JPG?timestamp=1522536743120
Een pompoensoepje met curry en een glaasje met pana cotta met tijm en parmaham.

1e gerecht:
DSC02198.JPG?timestamp=1522537044314
Steak tartaar met een bonbon van eendenlever, schuim van piccalilly en een gepocheerd kwarteleitje.
Heerlijk!

2e gerecht:
DSC02200.JPG?timestamp=1522537204754
Gegrild stukje tarbot met citroenrijst, beurre blanc met citroen, gepickelde mais en rode biet.
Alweer een lekker hapje, hoewel de grondsmaak van biet minder goed paste bij de rest van het gerecht.

3e gerecht:
DSC02204.JPG?timestamp=1522537391398
Geroosterde coquille en een geroosterde gamba op roergebakken groentes met een sojasaus.
Wat ons betreft het minste gerecht van de avond. De sojasaus overheerste de smaken van de andere ingrediŽnten.

Tot en met dit gerecht namen we kleine glaasjes van de witte wijn en bij het volgende gerecht gingen we over op een glas rode wijn (Beaurempart, Grande Rťserve cabernet sauvignon - merlot, Pays d'Oc, Frankrijk).

4e gerecht:
DSC02206.JPG?timestamp=1522537669406
Lamskoteletten en lamsfilets met een taartje van aardappel met lams-pastrami, courgette, tomaat, paprika en geroosterde ui en een vadouvansaus.
Hoogtepunt van de avond! Perfect gebakken lamsvlees met een heerlijke saus, maar vooral het taartje van aardappel met pastrami was geweldig. (aan het eind van de avond van de kok het recept ontfutseld om zelf een keer te gaan maken).

5e gerecht (dessert)
DSC02209.JPG?timestamp=1522537980534
Bavaroise van steranijs met mango en passievrucht, merengue en ijs van yoghurt.
Lekker en fris.
Enige minpuntje van de avond: tussen het hoofdgerecht en het dessert moesten we erg lang wachten.
Totale rekening inclusief drank voor 2 personen § 127,50

Conclusie:
Mooie en goed bereide gerechten met prima smaakcombinaties.
Goede, attente bediening.

8,5/10
Poef.....gone! ©golfer
pi_178232266
Steak tartaar en lamsgerecht zien er geweldig lekker uit!
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_178233899
Waar?
De Wijnhuistoren in Zutphen

120610-020.jpg

Wanneer?
Gisteravond

Wat at je?
Het paas(keuze)menu. Ik begon met een zalmsandwich, mijn wederhelft nam de carpaccio. Het hoofdgerecht bestond voor haar uit gestoofde lamsbout en ik koos voor zeewolf in saffraansaus. Het nagerecht was voor beiden chocolademousse op vruchtengelei met advocaat.

Impressie?
Dat we hier beland waren was ongepland. Onderweg naar huis hadden we besloten een hapje ergens te gaan eten. De Wijnhuistoren ziet er aardig uit. De menukaart laat Italiaanse keuken zien en is niet al te avontuurlijk. De standaardgerechten staan allemaal op de kaart dus komt het op de uitvoering aan.

Voorgerechten
De carpaccio was in orde. Niets speciaals, maar verder degelijk in elkaar gezet. Wel een overdaad aan pesto waardoor van het vlees weinig overbleef. De zalmsandwich leed aan hetzelfde euvel: Veel teveel saus voor de hoeveelheid zalm.

Hoofdgerechten
De porties hier zijn fors. De hoofdgerechten werden bovendien geserveerd met een enorme hoeveelheid rozemarijnaardappelen. Daarbij werd een klein schaaltje sla geserveerd dat was verzopen in een dressing. Het overdadig gebruik van sauzen is bij de Wijnhuistoren kennelijk gewoonte. Het lam was duidelijk bij te hoge temperatuur gegaard waardoor het vlees erg droog was geworden. De geserveerde portie was ook enorm. Het bord was gegarneerd met wat ik denk dat geschaafde en dan gefrituurde schorseneren waren.

Dan de zeewolf. Ook dit was een behoorlijk groot stuk vis. Wel voorzichtiger gegaard dan het lam. Ook hier was de saus weer overdadig, door de hoeveelheid saffraan. Saus kun je ook niet eten, maar vis moet vers zijn en dat was deze zeewolf niet en dat was te proeven.

Nagerechten
In het nagerecht was de saus nu eens niet overheersend. De advocaat was heel subtiel aanwezig in een dun vloeibare vorm. De mousse was okay, maar de vruchtengelei sloeg nergens op. Dit was een soort taaie zure ijshockeypuck van rode vruchten vol met frambozenpitjes. Niet lekker van smaak, niet lekker van structuur en veel te groot.

Kosten?
Paasmenu's waren per stuk §30 exclusief drank. Met drankjes, voorgerecht, pizza's en ijs voor de kinderen erbij waren we §150 kwijt.

Cijfer?
Wat uit de keuken kwam geef ik een onvoldoende. De locatie is aardig, in het centrum van Zutphen. De bediening was vriendelijk en vlot. Alles bij elkaar: een 5,5. Ik zal hier niet snel nog een keer gaan eten.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 01-04-2018 13:48:36 ]
pi_178239296
quote:
1s.gif Op zaterdag 31 maart 2018 23:48 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Sinds wanneer ben jij Surinaams?
Ik dacht altijd dat je dat wel wist. :D
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  zondag 1 april 2018 @ 18:13:28 #147
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_178240739
quote:
0s.gif Op zondag 1 april 2018 17:04 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Ik dacht altijd dat je dat wel wist. :D
Nee, serieus. Geen idee.
Hoewel het ook mogelijk is dat ik het weer vergeten ben.
pi_178284168
quote:
14s.gif Op zondag 1 april 2018 12:17 schreef golfer het volgende:
Hoe maak jij eigenlijk je foto's? Als ik 's avonds in een restaurant mijn eten wil fotograferen wordt het of heel donker/slechte kwaliteit of ben ik een hufter die met flits fotografeert.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_178285909
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 maart 2018 19:27 schreef Bart2002 het volgende:

IMG_20180330_125011.jpg

Gewoon lekker ketjapsjuutje. We hoeven serieus niet overal commentaar op te leveren en onze vraagtekens bij te zetten Mevrouw Ook. Dit is gewoon eerlijk lekker voedsel zoals miljoenen dat eten. Zij vinden dat lekker, en terecht. En dat alles voor een eerlijke prijs ook nog. Smakelijk gegeten met een drankje en toetje voor 11 euro..
Er is in de basis niks mis met een goed jus. Maar ik denk ik deze dat Robin met name ageerde tegen de jus die men gemiddeld genomen bij de Surinaamse eethuisjes serveert, en die vol met maizena of andere 'donkere' troep zit waardoor het vaak zo een drabachtige substantie is en wordt die in de basis ook nog erg ongezond is.

Ik houd er namelijk ook niet van in de basis terwijl ik een echte jus type ben.

360.jpg
Dit is voor mij dus een perfecte moksi met jus. Niet volgegooit met dat
dorstmakende bindingsmiddel.


Maar zoals met alles: Als jij het lekker vindt, wie zijn wij dan om je tegen te spreken. We hebben niet tenslotte niet allemaal dezelfde smaakpapillen... :s)

[ Bericht 7% gewijzigd door #ANONIEM op 03-04-2018 20:22:00 ]
pi_178361629
Waar at jij vandaag, (eer-)gisteren, ergens deze week?


Waar?

l'Ami Jac in Utrecht
9rt9gz.jpg

Wat at je?
• Gepocheerde kalfshersenen met sauce tartare
• Hopscheuten met een gepocheerd ei en sauce hollandaise
• Kalfstong met zwezerik en snijbiet
js0vft.jpg

Impressie?
De kalfhersenen waren niet helemaal mijn ding, maar dat was volgens mij vooral psychologisch (de structuur was nog goed te herkennen). Maar verder: Wow!
De hopscheuten hadden qua structuur en bitterheid iets van asperges, met een fantastisch luchtige hollandaise saus. Daar heeft iemand flink staan roeren. De tong was perfect klaargemaakt en in dunne plakjes geserveerd. De snijbiet was er mooi bij uitgezocht: een beetje bitter maar minder bitter dan normaal waardoor hij er erg goed bij paste.

De bediening is losjes, vriendelijk en komt een beetje chaotisch over (de eerste tien minuten had ik zoiets van ' euh?'), maar bij nader inzien toch uitermate professioneel, enthousiast en deskundig. Vooral het enthousiasme over de wijnen straalde er van af.

Daarnaast hebben ze een ruime en goed geselecteerde keuze aan dessertwijnen, wat ik bij sommige restaurants toch wel mis.

Kosten?
200 euro voor 2 personen (3 gangen), inclusief een mooie fles wijn, apperatiefjes vooraf en een dessertwijn als toetje.

Cijfer?
Zonder twijfel een 9.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
  zaterdag 7 april 2018 @ 11:18:46 #151
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_178361732
quote:
1s.gif Op zaterdag 7 april 2018 11:04 schreef stavromulabeta het volgende:
Waar at jij vandaag, (eer-)gisteren, ergens deze week?

Waar?

l'Ami Jac in Utrecht
[ afbeelding ]

Wat at je?
• Gepocheerde kalfshersenen met sauce tartare
• Hopscheuten met een gepocheerd ei en sauce hollandaise
• Kalfstong met zwezerik en snijbiet
[ afbeelding ]

Impressie?
De kalfhersenen waren niet helemaal mijn ding, maar dat was volgens mij vooral psychologisch (de structuur was nog goed te herkennen). Maar verder: Wow!
De hopscheuten hadden qua structuur en bitterheid iets van asperges, met een fantastisch luchtige hollandaise saus. Daar heeft iemand flink staan roeren. De tong was perfect klaargemaakt en in dunne plakjes geserveerd. De snijbiet was er mooi bij uitgezocht: een beetje bitter maar minder bitter dan normaal waardoor hij er erg goed bij paste.

De bediening is losjes, vriendelijk en komt een beetje chaotisch over (de eerste tien minuten had ik zoiets van ' euh?'), maar bij nader inzien toch uitermate professioneel, enthousiast en deskundig. Vooral het enthousiasme over de wijnen straalde er van af.

Daarnaast hebben ze een ruime en goed geselecteerde keuze aan dessertwijnen, wat ik bij sommige restaurants toch wel mis.

Kosten?
200 euro voor 2 personen (3 gangen), inclusief een mooie fles wijn, apperatiefjes vooraf en een dessertwijn als toetje.

Cijfer?
Zonder twijfel een 9.
Wel heel prijzig voor 3 gangen. :o (kwam dat door de hoppescheuten?)
Maar het klinkt wel leuk! Hersenen, zwezerik, tong Ťn hoppescheuten. Ik zou voor slechts 1 van die 4 al warm lopen. O+
pi_178361834
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 april 2018 11:18 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Wel heel prijzig voor 3 gangen. :o (kwam dat door de hoppescheuten?)
Maar het klinkt wel leuk! Hersenen, zwezerik, tong Ťn hoppescheuten. Ik zou voor slechts 1 van die 4 al warm lopen. O+
Het is zeker niet goedkoop, maar wel elke cent waard. Er werd fantastisch gekookt en de porties waren groot (ik zat na de derde gang behoorlijk vol).
Ik heb liever dit dan vijf gangen die het allemaal net niet zijn.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
  zaterdag 7 april 2018 @ 17:46:42 #153
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_178368385
26259763067_4c23d16169_z.jpg
De Matroos en het Meisje


All time favorite adresje : De Matroos en het Meisje op Katendrecht.
Je kunt kiezen uit 3,4,5 of 6 gangen voor 36, 40, 46 of 51 euro. Bijpassende wijnen 6 euro per glas. Laatste paar keren was het echt weer zeer de moeite waard. Leuk dat ze vaak een stukje bloedworst of kalfstong of van die dingen serveren. Iets voor Uniekhoorn, net leuk om ook eens te proeven en als je het toch niks vindt is er nog genoeg ander lekkers op je bord over.

Cijfer : 9
pi_178369297
Een gewoon goed bord warm eten, dat zou ik hier ook nog weleens willen zien. Hoeft niet perse hoppescheuten bij dan. :) Ik vind bovenstaande zeer ver gezocht: het moeten blijkbaar allemaal "kunstwerkjes" zijn. Met goed voedsel hebben al die zeer arbeidsintensieve gangen niet te maken. Decadent zelfs wel. Er is een hele "brigade" aan het werk om al dat tuttige eten te bereiden voor de would be fijnproevers. Wijnen van 6 euro per glas(!) daarbij... Ik hoop dat men het tegengeluid op prijs stelt opdat wij beseffen dat deze luxe voor velen niet weggelegd is.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_178369355
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 april 2018 18:21 schreef Bart2002 het volgende:
Een gewoon goed bord warm eten, dat zou ik hier ook nog weleens willen zien. Hoeft niet perse hoppescheuten bij dan. :) Ik vind bovenstaande zeer ver gezocht: het moeten blijkbaar allemaal "kunstwerkjes" zijn. Met goed voedsel heeft al die zeer arbeidsintensieve gangen niet te maken. Decadent zelfs wel. Wijnen van 6 euro per glas(!) daarbij... Ik hoop dat men het tegengeluid op prijs stelt opdat wij beseffen dat deze luxe voor velen niet weggelegd is.
😩
  zaterdag 7 april 2018 @ 18:25:07 #156
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_178369366
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 april 2018 18:21 schreef Bart2002 het volgende:
Een gewoon goed bord warm eten, dat zou ik hier ook nog weleens willen zien. Hoeft niet perse hoppescheuten bij dan. :) Ik vind bovenstaande zeer ver gezocht: het moeten blijkbaar allemaal "kunstwerkjes" zijn. Met goed voedsel heeft al die zeer arbeidsintensieve gangen niet te maken. Decadent zelfs wel. Wijnen van 6 euro per glas(!) daarbij... Ik hoop dat men het tegengeluid op prijs stelt opdat wij beseffen dat deze luxe voor velen niet weggelegd is.
Daarvoor ga ik niet naar een restaurant. Dat kan ik zelf allemaal wel maken. En ja, je weet dat de wijn 6x over de kop gaat. En ja, laat mij maar lekker decadent zijn. Er is al genoeg gebrek aan smaak en middelmatigheid. Als je het kunt veroorloven, gewoon doen. Kan je het niet veroorloven, blijf dan weg uit dit topic en zeur niet.
Poef.....gone! ©golfer
  zaterdag 7 april 2018 @ 18:25:26 #157
401485 Molo
Never feed after midnight
pi_178369371
quote:
opdat wij beseffen dat deze luxe voor velen niet weggelegd is.
Lolwhut, dit is een grap toch?

Als je dat geld niet hebt ga je lekker elders of niet uit eten, wat een gezeik
Zoute user pur sang
pi_178369375
quote:
1s.gif Op zaterdag 7 april 2018 18:24 schreef emmyemmy2 het volgende:

[..]

😩
Ja dat dacht ik wel weer. Handen af van onze decadentie s.v.p.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_178369389
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 april 2018 18:25 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Ja dat dacht ik wel weer. Handen af van onze decadentie s.v.p.
Doe er dan zelf wat aan, fucking zeikerd
pi_178369419
quote:
10s.gif Op zaterdag 7 april 2018 18:25 schreef Molo het volgende:
Als je dat geld niet hebt
Dat is m.i. wel een probleem. Het is voor hen met geld. Ik mag daar toch wel mijn bedenkingen over hebben? Opdat men beseft dat e.e.a. best decadent is.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  zaterdag 7 april 2018 @ 18:27:43 #161
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_178369434
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 april 2018 18:27 schreef Bart2002 het volgende:

Dat is m.i. wel een probleem. Het is voor hen met geld. Ik mag daar toch wel mijn bedenkingen over hebben? Opdat men beseft dat e.e.a. best decadent is.
Je bent gewoon jaloers en zeurt.
Poef.....gone! ©golfer
pi_178369454
quote:
13s.gif Op zaterdag 7 april 2018 18:27 schreef golfer het volgende:

[..]

Je bent gewoon jaloers en zeurt.
Aha. De "jalouziekaart" wordt getrokken. Nice. :)
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  zaterdag 7 april 2018 @ 18:29:17 #163
401485 Molo
Never feed after midnight
pi_178369462
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 april 2018 18:27 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Dat is m.i. wel een probleem. Het is voor hen met geld. Ik mag daar toch wel mijn bedenkingen over hebben? Opdat men beseft dat e.e.a. best decadent is.
Gewoon een beetje meer je best doen op je werk gozer, of Łberhaupt gaan werken, dan kun jij dit ook betalen ipv halve liters schultenbrau achterover klappen bij moeder de vrouw op de bank
Zoute user pur sang
  zaterdag 7 april 2018 @ 18:30:27 #164
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_178369486
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 april 2018 18:28 schreef Bart2002 het volgende:

Aha. De "jalouziekaart" wordt getrokken. Nice. :)
Profiel:
quote:
hobby's/interesses: Koken, Zeuren, Schaken
Het klopt! :')
Poef.....gone! ©golfer
pi_178369561
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 april 2018 18:30 schreef golfer het volgende:

[..]

Profiel:

[..]

Het klopt! :')
Ik mag graag een steentje in de vijver gooien. Opdat wij beseffen dat deze decadentie niet zo normaal is als wij dat vinden. Dat is het streven. Ik ben overigens steenrijk maar leef daar niet naar. Al die voedselporno kan mij gestolen worden.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  zaterdag 7 april 2018 @ 18:39:00 #166
401485 Molo
Never feed after midnight
pi_178369620
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 april 2018 18:35 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Ik mag graag een steentje in de vijver gooien. Opdat wij beseffen dat deze decadentie niet zo normaal is als wij dat vinden. Dat is het streven. Ik ben overigens steenrijk maar leef daar niet naar. Al die voedselporno kan mij gestolen worden.
Misschien dan je prostaat eens laten checken, je zeikt namelijk best wel bovenmatig
Zoute user pur sang
pi_178369637
Ik kan beide wel waarderen. Ik kan net zo veel genieten van een 3 gangen menu bij een brasserie waar je lekker een kommetje friet bij je vlees krijg en een dame blanch na pakt als bij een chiquer restaurant.
pi_178369775
Als het eten goed is, bediening vriendelijk, je lekker zit en prijs/kwaliteit goed is maakt het mij niet uit of het een cafetaria is of de Librije.
pi_178369795
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 april 2018 18:35 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Ik mag graag een steentje in de vijver gooien. Opdat wij beseffen dat deze decadentie niet zo normaal is als wij dat vinden. Dat is het streven. Ik ben overigens steenrijk maar leef daar niet naar. Al die voedselporno kan mij gestolen worden.
Dan doe je lekker je eigen dingetje en laat je mensen geld uitgeven aan dingen waar ze geld aan uitgeven. Post jij intussen je 'bordje goed warm eten'
  zaterdag 7 april 2018 @ 18:49:41 #170
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_178369798
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 april 2018 18:35 schreef Bart2002r het volgende:


Ik mag graag een steentje in de vijver gooien. Opdat wij beseffen dat deze decadentie niet zo normaa l is als wij dat vinden. Dat is het streven. Ik ben overigens steenrijk maar leef daar niet naar. Al die voedselporno kan mij gestolen worden.
Fijn voor jou. Maar laat je (voor)oordelen en gezeur dan lekker achterwege in dit topic. :{w
Poef.....gone! ©golfer
pi_178369933
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 april 2018 18:49 schreef emmyemmy2 het volgende:

[..]

Dan doe je lekker je eigen dingetje en laat je mensen geld uitgeven aan dingen waar ze geld aan uitgeven. Post jij intussen je 'bordje goed warm eten'
Al die kunstwerkjes die ook nog eens spotgoedkoop zijn worden bereid door de zwaar onderbetaalde brigade in de keuken. Dat allemaal niet willen zien vind ik een "dingetje". Ik begrijp wel dat je lekker in je bubbel wilt verblijven door dat alles te negeren. Als de betrokkenen goed betaald zouden worden dan zou al die voedselporno minstens 3 keer zoveel kosten. En dan verdient de baas er ook nog wat aan.

Ik vind inzicht in hoe het kan en hoe het komt wel belangrijk eigenlijk. Dat zien we hier nooit helaas. Het is al dat gedoe met korting en hippe internetbedrijven die op hun bemiddeling veel meer verdienen dan zij die het echte werk doen. Ik vind dat zwaar fout. Maar ondertussen profiteert men van iets wat eigenlijk niet kan. Vragen worden niet gesteld.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  zaterdag 7 april 2018 @ 18:56:32 #172
63722 z80
I fink you freaky
pi_178369962
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 april 2018 18:21 schreef Bart2002 het volgende:
Een gewoon goed bord warm eten, dat zou ik hier ook nog weleens willen zien. Hoeft niet perse hoppescheuten bij dan. :) Ik vind bovenstaande zeer ver gezocht: het moeten blijkbaar allemaal "kunstwerkjes" zijn. Met goed voedsel hebben al die zeer arbeidsintensieve gangen niet te maken. Decadent zelfs wel. Er is een hele "brigade" aan het werk om al dat tuttige eten te bereiden voor de would be fijnproevers. Wijnen van 6 euro per glas(!) daarbij... Ik hoop dat men het tegengeluid op prijs stelt opdat wij beseffen dat deze luxe voor velen niet weggelegd is.
Begin bij jezelf, en verander de wereld.
ipv Te gaan lopen zeuren over anderen kun jij ook een keer buiten de deur gaan eten en hier de foto's plaatsen. Maar dat zal wel weer te veel werk zijn.
Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Statistieken zijn als bikinis: ze tonen het voornaamste,maar bedekken het essentiele.
Der Gesunde weiŖ nicht, wie reich er ist.
pi_178369988
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 april 2018 18:55 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Al die kunstwerkjes die ook nog eens spotgoedkoop zijn worden bereid door de zwaar onderbetaalde brigade in de keuken. Dat allemaal niet willen zien vind ik een "dingetje". Ik begrijp wel dat je lekker in je bubbel wilt verblijven door dat alles te negeren. Als de betrokkenen goed betaald zouden worden dan zou al die voedselporno minstens 3 keer zoveel kosten. En dan verdient de baas er ook nog wat aan.

Ik vind inzicht in hoe het kan en hoe het komt wel belangrijk eigenlijk. Dat zien we hier nooit helaas.
Omdat dit niet het topic daarvoor is. Maak er lekker eentje en ga daar zeuren.
pi_178369992
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 april 2018 18:26 schreef emmyemmy2 het volgende:

[..]

Doe er dan zelf wat aan, fucking zeikerd
dit
pi_178370027
quote:
1s.gif Op zaterdag 7 april 2018 18:57 schreef emmyemmy2 het volgende:

[..]

Omdat dit niet het topic daarvoor is. Maak er lekker eentje en ga daar zeuren.
Maar serieus: dat soort dingen vraag je je nooit af?
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_178370267
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 april 2018 18:58 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Maar serieus: dat soort dingen vraag je je nooit af?
Nee, ik heb betere dingen te doen :)
pi_178370367
quote:
1s.gif Op zaterdag 7 april 2018 19:08 schreef emmyemmy2 het volgende:

[..]

Nee, ik heb betere dingen te doen :)
Een beetje kritisch zijn en blijven op de liefhebberijen is wel goed vind ik. Dat zie je nooit hier (behalve over de te hoge prijs dan..). Misschien inderdaad iets voor een ander topic zodat jullie er geen last van hebben. Maar ik zie dat dan toch als een soort van "wegkijken"... Wel graag de lusten maar de lasten niet willen zien. Want dat is zeuren. :)

Dat er een wereld van zwaar onderbetaald voetvolk bezig is in coulissen maar ook in die hele voedselketen hoe het tot je komt daar op tafel. Opdat wij maar genieten. Ik vind dat niet sociaal. Je ziet hier dus geregeld het resultaat in fraaie foto's maar niet hoe dat tot stand komt. Dat ziet er veel onsmakelijker uit. Daar zouden we ook oog voor moeten hebben en dat zou m.i. best in het topic passen.

[ Bericht 4% gewijzigd door Bart2002 op 07-04-2018 19:32:34 ]
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  zaterdag 7 april 2018 @ 19:32:36 #178
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_178370976
Uit eten gaan is een luxe die ik me kan permitteren. Decadentie is toch echt wat anders.
En ik realiseer me prima dat niet iedereen zich die luxe kan permitteren. En dat ook niet iedereen die het zich wel kan permitteren het er ook aan wil uitgeven.

Maar een beetje vreemd dat jij je zorgen maakt over het inkomen van het personeel, Bart. Aangezien jij het liefste voor 2,50 in een ontwikkelingsland eet. Daar waar je je pas ťcht kunt afvragen of de bediening het schoolgeld voor hun bloedjes kan betalen. Ik kan je verzekeren, als ze bij de Matroos en het Meisje met hun prijzen en hun bezetting geen dikke boterham verdienen, dan doen ze iets heel erg fout.
pi_178371012
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 april 2018 19:32 schreef RobinOok het volgende:
Aangezien jij het liefste voor 2,50 in een ontwikkelingsland eet.
Neen. Ik weet niet hoe dit in de wereld is gekomen (zal wel via Pierre V. zijn..) maar het is niet waar.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  PR en moderator zaterdag 7 april 2018 @ 19:34:07 #180
69724 crew  Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_178371019
Zullen we het hier houden bij het onderwerp van dit topic, namelijk restaurantreviews?

Bart heeft best interessante punten die in een ander topic vast prima tot hun recht komen.
I happen to think that mine is the level head and yours is the one things would roll off of.
We zijn bezig: K&W / Begonnen: Verhuizen van A tot Z #2
pi_178371064
quote:
1s.gif Op zaterdag 7 april 2018 19:34 schreef Lucky_Strike het volgende:
Zullen we het hier houden bij het onderwerp van dit topic, namelijk restaurantreviews?

Bart heeft best interessante punten die in een ander topic vast prima tot hun recht komen.
Maar welke zou dat zijn? Of moet ik er zelf 1 openen? Nadeel is wel dat het de buitenwereld (zoals hier) dan niet bereikt. Beetje fusion zou best goed zijn. Ik zie ook wel dat het zwaar offtopic is allemaal maar zo gaat het soms dat men als door een adder gebeten reageert.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  zaterdag 7 april 2018 @ 19:42:44 #182
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_178371259
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 april 2018 19:33 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Neen. Ik weet niet hoe dit in de wereld is gekomen (zal wel via Pierre V. zijn..) maar het is niet waar.
Ja, ik heb wel eens vaker het idee dat ik je met iemand verwar, maar ik kan niet bedenken met wie dan. Of misschien ben je enigszins schizo. Of toch ik gewoon dement. Jij bent toch de Zeeuwse Braziliaan?
  zaterdag 7 april 2018 @ 19:44:50 #183
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_178371317
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 april 2018 18:28 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Aha. De "jalouziekaart" wordt getrokken. Nice. :)
Mag ik van zonweringen de jalouziekaart? Kwartet!

[ Bericht 0% gewijzigd door Pietverdriet op 07-04-2018 19:53:11 ]
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  PR en moderator zaterdag 7 april 2018 @ 19:47:46 #184
69724 crew  Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_178371395
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 april 2018 19:35 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Maar welke zou dat zijn? Of moet ik er zelf 1 openen? Nadeel is wel dat het de buitenwereld (zoals hier) dan niet bereikt. Beetje fusion zou best goed zijn. Ik zie ook wel dat het zwaar offtopic is allemaal maar zo gaat het soms dat men als door een adder gebeten reageert.
Een nieuw topic openen in CUL lijkt me prima. Je zou het linkje hier kunnen posten, dan kunnen geinteresseerden met je mee verhuizen. De ervaring leert overigens wel dat de vaste lezers hier, bijna alle topics in CUL wel lezen dus je bereik is dan uitstekend.
I happen to think that mine is the level head and yours is the one things would roll off of.
We zijn bezig: K&W / Begonnen: Verhuizen van A tot Z #2
  zaterdag 7 april 2018 @ 19:52:54 #185
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_178371546
Toch vind ik de off-topic-angst op Fok soms toch wel enigszins fobische vormen aannemen.
Ik stel me dan een verjaardag voor waar niemand het over het echte leven of politiek of de dood mag hebben, want het is een verjaardag. Maar goed...

…ťn tip, Bart. Voor je dat topic opent, besluit dan eerst even of je dat eten waarover we posten nou te duur of juist te goedkoop vindt. :+
pi_178371966
Ben zelf ook niet zo van het hoogstaande culinaire (lees veel te dure :') ) maar vindt de moeite die de liefhebbers daarvan hier elke keer nemen om een uitgebreide recentie te schrijven (het lijkt wel of sommige de maaltijd voor een 2e keer beleven, dan valt het alweer mee met de prijs :+ ) eigenlijk wel een positieve noot waard ^O^
pi_178372135
quote:
1s.gif Op zaterdag 7 april 2018 19:52 schreef RobinOok het volgende:
Toch vind ik de off-topic-angst op Fok soms toch wel enigszins fobische vormen aannemen.
Ik stel me dan een verjaardag voor waar niemand het over het echte leven of politiek of de dood mag hebben, want het is een verjaardag. Maar goed...

…ťn tip, Bart. Voor je dat topic opent, besluit dan eerst even of je dat eten waarover we posten nou te duur of juist te goedkoop vindt. :+
Daarom hou ik zo van u mevrouw Ook: die onweerstaanbare humor. En inderdaad zal ik e.e.a. eerst in overweging nemen. Het is niet gemakkelijk. Maar ik vind het "sociale" aspect in het kader van "ons tomeloos genieten" dus belangrijk. Ge zult ervan horen. :)
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_178372549
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 april 2018 20:11 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Daarom hou ik zo van u mevrouw Ook: die onweerstaanbare humor. En inderdaad zal ik e.e.a. eerst in overweging nemen. Het is niet gemakkelijk. Maar ik vind het "sociale" aspect in het kader van "ons tomeloos genieten" dus belangrijk. Ge zult ervan horen. :)
:r
pi_178372926
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 april 2018 20:25 schreef emmyemmy2 het volgende:

[..]

:r
Komt uit het hart hoor. :) Maar goed. Graag weer on-topic mensen! Dat gedoe ook altijd.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  zaterdag 7 april 2018 @ 21:06:06 #190
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_178373712
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 april 2018 20:25 schreef emmyemmy2 het volgende:

[..]

:r
*O* *O* *O* Nu trek ik de zonweringkaart! *O* *O* *O*


Sorry, kon het niet laten. :s)
pi_178373778
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 april 2018 18:24 schreef emmyemmy2 het volgende:

[..]

😩
^O^ mooie passende smiley
Op dinsdag 28 februari 2012 19:20 schreef lezzer en op zaterdag 31 augustus 2013 21:27 schreef DancingPhoebe het volgende:
Jezus, Vanyel, wat een fantastische tips geef jij toch altijd!
pi_178373888
quote:
1s.gif Op zaterdag 7 april 2018 21:06 schreef RobinOok het volgende:

[..]

*O* *O* *O* Nu trek ik de zonweringkaart! *O* *O* *O*


Sorry, kon het niet laten. :s)
Ja, wou dat ik een braziliaantje had die mn kont likte ;(
  zaterdag 7 april 2018 @ 21:43:57 #193
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_178374769
quote:
1s.gif Op zaterdag 7 april 2018 19:42 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ja, ik heb wel eens vaker het idee dat ik je met iemand verwar, maar ik kan niet bedenken met wie dan. Of misschien ben je enigszins schizo. Of toch ik gewoon dement. Jij bent toch de Zeeuwse Braziliaan?
Nee, dat is hij niet. Dat was sirdanilot oid meen ik. Maar Bart is iig geen jonge Zeeuwse Braziliaan :N
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
pi_178375063
quote:
1s.gif Op zaterdag 7 april 2018 21:43 schreef Whiskers2009 het volgende:

[..]

Nee, dat is hij niet. Dat was sirdanilot oid meen ik. Maar Bart is iig geen jonge Zeeuwse Braziliaan :N
Ondanks dat best een woest aantrekkelijke vent die zijn gedachtegoed ook nog eens vlijmscherp weet te ventileren. Niet iedereen is daar gecharmeerd van, dat begrijp ik ook wel. Mijn eigen vrouw vindt dat ook niks. Zo gaat dat.

Verder is alles hier ter vermaak en mogelijk tot lering. Maar dat hoeft niet. Het dient geen hoger doel dacht ik. Zolang men zich maar vermaakt en de zand in de machine strooiende lastpakken zich een beetje rustig houden. ^O^ Dan komen we er wel uit met z'n allen.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  zaterdag 7 april 2018 @ 22:00:03 #195
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_178375208
quote:
1s.gif Op zaterdag 7 april 2018 21:43 schreef Whiskers2009 het volgende:

[..]

Nee, dat is hij niet. Dat was sirdanilot oid meen ik. Maar Bart is iig geen jonge Zeeuwse Braziliaan :N
Ooooooh, fuck, jaaaaa! _O_

Sorry Bart! Drieduizendmaal sorry. :@
  dinsdag 10 april 2018 @ 11:13:36 #196
176157 robdriessen
El Presidente!
pi_178422902
Maar weer eens een recensie doen?

Waar? Yasmin Shaam, Rotterdamsedijk 425A, Schiedam
600600p2645EDNmainys22.jpg

Wanneer? 31 maart

Wat at je? "Chef, we hebben nog nooit in een Syrisch restaurant gegeten, verras ons maar."

pgMKzXx.jpg
Proeverij van smeersels: Tzaziki, Baba Ganoush, Hummus en auberginesalade die me aan Şakşuka deed denken, daarbij gemarineerde olijven, tabbouleh en Lavash-achtig 'flatbread'. Niet op de foto: de linzensoep vooraf.

yFOGZ3r.jpg
Een mixed grill met kebab, shish taouk (kipspies) en shekaf op flatbread met een kleine salade.

Impressie?
In het pand waar vroeger "De griek van Schiedam" te vinden was (verhuisd naar de Griekse Taverna aan de Broersvest) zit nu Yasmin Shaam. Net open, en ik was benieuwd! Dus samen met twee vrienden maar eens naar binnen gestapt.

Eerste observatie: een flink deel van het pand is in beslag genomen door de shisha-kamer, alwaar je de waterpijp ter hand kan nemen. Populaire kamer want gedurende ons verblijf zagen we zeker vier grote waterpijpen van de keuken naar de lounge verhuizen...

Maar goed, we kwamen om te eten en drinken. Enthousiast personeel (ik vermoed allemaal familie) en de chef kwam graag even aan tafel om ons te adviseren. We legden ons lot in zijn handen. En ... eerlijk gezegd, het eten was lekker, het vlees mals, de kip sappig en smaakvol. Desondanks knaagde er toch iets aan me, en dat ligt waarschijnlijk helemaal aan mezelf. Ik had hogere verwachtingen, ik had gehoopt nieuwe gerechten te ontdekken in plaats van een rits aan greatest hits. Als je jezelf specifiek als Syrisch restaurant profileert, verwacht ik dat er ook iets te eten is dat je niet bij elk willekeurig Arabisch/Midden-Oosters restaurant kunt krijgen.

Los van dat ene persoonlijke punt: het moet gezegd dat de zaak verder helemaal vol zat, met een leuke 50/50 mix van rasechte Schiedammerts en gasten van Midden-Oosterse komaf. Iedereen zat heerlijk te eten en ik zag alleen maar blije gezichten. Dus heb ik mijzelf voorgenomen om nog een keer terug te gaan, en dan zelf een keuze uit het menu te maken om alsnog dat ontdekkingsgevoel te krijgen.

Kosten? Onbekend, mijn disgenoten trakteerden.

Cijfer? 7,5
Het onmogelijke doen we meteen, voor een wonder hebben we iets langer nodig.
When I am with you, there's no place I'd rather be - K. 17-03-1982 / 21-10-2017
pi_178431708
Waar
Wok2Home, Voetboogsteeg, Amsterdam
Wat at je
Udon Noodles met bamboescheutjes en zwarte bonen saus
IMG_20180410_131423.jpg
impressie
Midden in toeristisch gebied waar je stikt in de Nutella- en ijswinkels is deze mini-wok een verademing. Okť, het ziet er niet echt hygiŽnisch uit (of beter: het ziet er in het geheel totaal niet uit), het gerecht was niet bepaald een culinair hoogstandje, maar het was wel prima te eten en goedkoop. Binnen een afstand van 100 m zijn er etablisementen te vinden waar je voor de prijs van dit overvolle bord noodles nog niet eens een biertje kunt krijgen. Dat is op zich al een prestatie.

Mocht ik midden in hartje Amsterdam nog eens met spoed wat voedingsstoffen binnen moeten krijgen, die ook nog eens goed binnen te houden zijn en geen drol kosten, dan kom ik er graag weer.

kosten
5,40,-

Cijfer?
7.
In culinair opzicht een 5, maar wel een geweldig alternatief in een gebied waar je (Van Kerkwijk en de immer overvolle Laatste Kruimel daargelaten) alleen maar kunt kiezen uit nutella, wafels en pannekoeken.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
  vrijdag 13 april 2018 @ 12:15:37 #198
410477 Fietsertje70
als vlinders wespen worden :-)
pi_178487931
Ik heb een tafel gereserveerd bij Brienen aan de Maas. Is wel pas over een paar weken, maar kei veel zin in. Voor die tijd maar eens gaan uitvogelen hoe ik zelfgemaakte foto's hier kan plaatsen.
  vrijdag 13 april 2018 @ 15:22:14 #199
78964 Luuksor
[ Curacao ]
pi_178491171
Iemand hier nog tips voor restaurants in New York?
pi_178492218
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 april 2018 15:22 schreef Luuksor het volgende:
Iemand hier nog tips voor restaurants in New York?
https://migrationology.com/restaurants-in-nyc/

Ook allemaal in YouTube filmpje te zien. Leuk kanaal :)
Alex Pastoor:
"Een uitslag is altijd terecht, of het nou verdiend is of onverdiend"
Martin Verkerk:
''Ik bepaal of ik win of verlies. Als ik goed speel dan win ik, als ik slecht speel dan is de kans dat ik verlies aanwezig.''
  vrijdag 13 april 2018 @ 17:24:02 #201
176157 robdriessen
El Presidente!
pi_178493235
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 april 2018 15:22 schreef Luuksor het volgende:
Iemand hier nog tips voor restaurants in New York?
Niet zozeer specifieke restaurants, maar meer een checklist.
* Lox bagel of Reuben in een joodse deli.
* Dim sum in Chinatown
* Chili dog en pretzels van straatverkopers
* Avondje Little Italy

Nou vooruit, toch wat namen:
* PDT, de speakeasy cocktailbar met naastgelegen gourmet hot dog restaurant
* Momofuku, keuze uit drie locaties
Het onmogelijke doen we meteen, voor een wonder hebben we iets langer nodig.
When I am with you, there's no place I'd rather be - K. 17-03-1982 / 21-10-2017
  vrijdag 13 april 2018 @ 17:39:01 #202
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_178493468
En verder is dit topic niet voor restauranttips, maar voor reviews van plekken waar je gegeten hebt. :+
Poef.....gone! ©golfer
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')