abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_177400961
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
1s.gif Op vrijdag 23 februari 2018 20:53 schreef stavromulabeta het volgende:
de wortel-jerky
Hier mist de witte saus. Wortel-jerky zonder witte saus is kansloos. Ik stuur het altijd terug.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_177401120
Hťron staat al veel te lang op mijn verlanglijstje, klinkt alsof mijn verwachting iig redelijk klopt. Ziet er interessant uit.
Op dinsdag 28 februari 2012 19:20 schreef lezzer en op zaterdag 31 augustus 2013 21:27 schreef DancingPhoebe het volgende:
Jezus, Vanyel, wat een fantastische tips geef jij toch altijd!
  zondag 25 februari 2018 @ 18:05:33 #53
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_177443289
39656315024_f0cb8c0998_z.jpg
Restaurant Carpe Diem


Mijn lief dacht, we doen eens wat anders: Carpe Diem, Siciliaanse keuken. Een restaurant bij ons in de buurt. Ze hebben een overzichtelijk kaart, maar serveren ook een viergangenmenu voor 45 euro. Dat klonk niet verkeerd en was het ook niet. De gerechten waren niet erg groot, maar wel lekker. Flesje wijn erbij (24,4), helemaal goed. Vooraf een bord gamba's, mosselen en vongole in tomatensaus. Tussengerecht was huisgemaakte zwarte tagliatelle, erg lekker. Daarna zeebaars en tot slot entrecote. Vreemd genoeg geen dessert, maar dat vinden wij juist prima.

Waar: Restaurant Carpe Diem, ‘s-Gravendijkwal in Rotterdam.
Prijs : 2 x 45 (menu) + 25 (wijn) = 115 voor 2 personen
Cijfer : 7-

https://robinuit.wordpress.com/2018/02/24/carpe-diem-rotterdam/
  zondag 25 februari 2018 @ 19:59:16 #54
410477 Fietsertje70
als vlinders wespen worden :-)
pi_177445762
registreer om deze reclame te verbergen
Wat ligt er op de tagliatelle?
  zondag 25 februari 2018 @ 20:09:07 #55
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_177445991
quote:
0s.gif Op zondag 25 februari 2018 19:59 schreef Fietsertje70 het volgende:
Wat ligt er op de tagliatelle?
Carpaccio van rivierkreeft. Was erg goed. ^O^
pi_177446554
Nou, ik ben in de hype meegegaan en ben gaan lunchen bij Lilith vandaag. Vond het helemaal niets. Misschien zijn de zoete keuzes beter, maar ik zal er niet meer naartoe gaan.

Ik had de pannenkoekjes met rode biet, geitenkaas en spinazie. M'n roze pannenkoekjes met een paar stukjes bier er doorheen zagen er gehaast uit. Niet eens mooi gelijk en rond. De toppings waren echt onwijs karig. Voor 4 dikke pannenkoekjes, zat er 1 kleine eetlepel zure room, 1 zo'n schijfje geitenkaas en een handje spinazie bij. Eigenlijk genoeg om 1 van die pannenkoekjes lekker te maken, niet vier. :')

M'n vriend had de versie met zalm. Iets beter. Iets meer beleg, meer smaak, maar nog steeds redelijk droge deegballen.

Waar: Lilith Coffee
Wanneer: Vandaag
Kosten: 30 euro met z'n tweetjes
Cijfer: 5

mnJm691.jpgygAPHkC.jpg

Aangezien ik daar niet vrolijk van werd, zijn we vanavond ook nog een pizzaatje gaan eten bij Gusto. En dat is m'n nieuwe favoriete pizza. :9 Ik had een lekkere pizza met ham en mascarpone. Geen foto gemaakt.

Waar: Gusto
Wanneer: Vandaag
Kosten: 40 euro met z'n tweetjes
Cijfer: 9
  zondag 25 februari 2018 @ 21:04:17 #57
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_177447368
registreer om deze reclame te verbergen
Ik zou denk ik demonstratief drie pannenkoeken laten liggen ja.
pi_177447473
Zalm ziet er ook niet zo mooi uit op deze foto..
Alex Pastoor:
"Een uitslag is altijd terecht, of het nou verdiend is of onverdiend"
Martin Verkerk:
''Ik bepaal of ik win of verlies. Als ik goed speel dan win ik, als ik slecht speel dan is de kans dat ik verlies aanwezig.''
pi_177447757
quote:
0s.gif Op zondag 25 februari 2018 21:09 schreef Tim86 het volgende:
Zalm ziet er ook niet zo mooi uit op deze foto..
ik vind dat niets er mooi uit ziet die foto :@
pi_177448156
quote:
0s.gif Op zondag 25 februari 2018 20:30 schreef Myraela het volgende:
M'n roze pannenkoekjes met een paar stukjes bier er doorheen zagen er gehaast uit.
Wel een prachtige poŽtische zin dit. :) ^O^ Je weet haast zeker dat die zin nog nooit eerder is opgeschreven in de geschiedenis van de mensheid. Ik vind dat altijd iets moois hebben wel.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_177448852
quote:
0s.gif Op zondag 25 februari 2018 20:30 schreef Myraela het volgende:
Nou, ik ben in de hype meegegaan en ben gaan lunchen bij Lilith vandaag. Vond het helemaal niets. Misschien zijn de zoete keuzes beter, maar ik zal er niet meer naartoe gaan.

Ik had de pannenkoekjes met rode biet, geitenkaas en spinazie. M'n roze pannenkoekjes met een paar stukjes bier er doorheen zagen er gehaast uit. Niet eens mooi gelijk en rond. De toppings waren echt onwijs karig. Voor 4 dikke pannenkoekjes, zat er 1 kleine eetlepel zure room, 1 zo'n schijfje geitenkaas en een handje spinazie bij. Eigenlijk genoeg om 1 van die pannenkoekjes lekker te maken, niet vier. :')

M'n vriend had de versie met zalm. Iets beter. Iets meer beleg, meer smaak, maar nog steeds redelijk droge deegballen.

Waar: Lilith Coffee
Wanneer: Vandaag
Kosten: 30 euro met z'n tweetjes
Cijfer: 5

[ afbeelding ][ afbeelding ]

Aangezien ik daar niet vrolijk van werd, zijn we vanavond ook nog een pizzaatje gaan eten bij Gusto. En dat is m'n nieuwe favoriete pizza. :9 Ik had een lekkere pizza met ham en mascarpone. Geen foto gemaakt.

Waar: Gusto
Wanneer: Vandaag
Kosten: 40 euro met z'n tweetjes
Cijfer: 9
Wij hadden wat betere ervaring bij Lilith Coffee, maar aten dan ook de Egg Benedict en de pannenkoekjes met blauwe bessen en aardbeien, dus niet zo experimenteel.
pi_177449103
Zonde Myr! En jammer dat je geen foto van de goede pizza hebt ;)

Ik heb ook geen foto's van m'n lunch vanmiddag (4 rondes sushi enzo). Maar het was erg lekker. En met een deal en fles water maar 26 kwijt voor 2 pers :)
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  zondag 25 februari 2018 @ 22:45:59 #63
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_177449744
Plaatjes op internet zien er iets beter belegd uit.
Maar zou het evengoed nooit bestellen. Pannenkoeken zijn bleh, pancakes nog bleherder.


10835297_1110961532287978_7867788727980754839_o.jpg
pi_177450237
Die zalm was ook wel iets beter belegd, omdat daar tussen de pannenkoekjes nog wat zalm zat. Maar bij die met biet zat er tussen de pannenkoeken dus echt helemaal niets meer.

Ik geloof trouwens meteen dat de zoete versies wel lekker zijn, maar daar valt dan ook niets aan te verpesten. Deze smaken passen prima bij elkaar, maar dan moet je gewoon niet zo karig doen. :')

Ik vond online ook een foto van de pannenkoeken met biet, die er 1000x beter uitziet. Waar tussen de pannenkoeken nog wat zit, waar ze mooi gebakken zijn, en er tenminste nog echt biet ligt. Maar blijkbaar vonden zij dit beter.

Joline-van-den-Oever_All-day-Breakfast-Rotterdam_Lilith.jpg
  zondag 25 februari 2018 @ 23:23:49 #65
474362 Sadcopter
Is er leven op Pluto?
pi_177450416
Ok dan niet.

[ Bericht 34% gewijzigd door Sadcopter op 25-02-2018 23:30:58 ]
  zondag 25 februari 2018 @ 23:27:57 #66
401485 Molo
Never feed after midnight
pi_177450467
Oh god, nu ook al in CUL _O-
Zoute user pur sang
  zondag 25 februari 2018 @ 23:29:14 #67
474362 Sadcopter
Is er leven op Pluto?
pi_177450488
quote:
1s.gif Op zondag 25 februari 2018 23:27 schreef Molo het volgende:
Oh god, nu ook al in CUL _O-
McDonald's is niet weg te slaan. Geef jezelf over.
  zondag 25 februari 2018 @ 23:32:10 #68
401485 Molo
Never feed after midnight
pi_177450542
quote:
1s.gif Op zondag 25 februari 2018 23:29 schreef Sadcopter het volgende:

[..]

McDonald's is niet weg te slaan. Geef jezelf over.
Dat gelul over allochtonen voor de ingang man, gaat toch fietsen
Zoute user pur sang
  PR en moderator maandag 26 februari 2018 @ 08:20:19 #69
69724 crew  Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_177453682
quote:
1s.gif Op zondag 25 februari 2018 23:32 schreef Molo het volgende:

[..]

Dat gelul over allochtonen voor de ingang man, gaat toch fietsen
Op dat stukje na was het een prima review :Y
I happen to think that mine is the level head and yours is the one things would roll off of.
We zijn bezig: K&W / Begonnen: Verhuizen van A tot Z #2
pi_177453786
quote:
0s.gif Op zondag 25 februari 2018 23:12 schreef Myraela het volgende:
Die zalm was ook wel iets beter belegd, omdat daar tussen de pannenkoekjes nog wat zalm zat. Maar bij die met biet zat er tussen de pannenkoeken dus echt helemaal niets meer.

Ik geloof trouwens meteen dat de zoete versies wel lekker zijn, maar daar valt dan ook niets aan te verpesten. Deze smaken passen prima bij elkaar, maar dan moet je gewoon niet zo karig doen. :')

Ik vond online ook een foto van de pannenkoeken met biet, die er 1000x beter uitziet. Waar tussen de pannenkoeken nog wat zit, waar ze mooi gebakken zijn, en er tenminste nog echt biet ligt. Maar blijkbaar vonden zij dit beter.

[ afbeelding ]
echt heel slecht! Een big mac uit een doosje heeft meer gelijkenis met de foto dan dit.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_177454101
quote:
0s.gif Op zondag 25 februari 2018 20:30 schreef Myraela het volgende:
Nou, ik ben in de hype meegegaan en ben gaan lunchen bij Lilith vandaag. Vond het helemaal niets. Misschien zijn de zoete keuzes beter, maar ik zal er niet meer naartoe gaan.

Ik had de pannenkoekjes met rode biet, geitenkaas en spinazie. M'n roze pannenkoekjes met een paar stukjes bier er doorheen zagen er gehaast uit. Niet eens mooi gelijk en rond. De toppings waren echt onwijs karig. Voor 4 dikke pannenkoekjes, zat er 1 kleine eetlepel zure room, 1 zo'n schijfje geitenkaas en een handje spinazie bij. Eigenlijk genoeg om 1 van die pannenkoekjes lekker te maken, niet vier. :')

M'n vriend had de versie met zalm. Iets beter. Iets meer beleg, meer smaak, maar nog steeds redelijk droge deegballen.

Waar: Lilith Coffee
Wanneer: Vandaag
Kosten: 30 euro met z'n tweetjes
Cijfer: 5

[ afbeelding ][ afbeelding ]

Aangezien ik daar niet vrolijk van werd, zijn we vanavond ook nog een pizzaatje gaan eten bij Gusto. En dat is m'n nieuwe favoriete pizza. :9 Ik had een lekkere pizza met ham en mascarpone. Geen foto gemaakt.

Waar: Gusto
Wanneer: Vandaag
Kosten: 40 euro met z'n tweetjes
Cijfer: 9
Het ziet er ook zo droog uit dat ik dorst krijg van de foto :D
pi_177464131
quote:
0s.gif Op zondag 25 februari 2018 20:30 schreef Myraela het volgende:

Nou, ik ben in de hype meegegaan en ben gaan lunchen bij Lilith vandaag. Vond het helemaal niets. Misschien zijn de zoete keuzes beter, maar ik zal er niet meer naartoe gaan.

[knip]
1k0.jpg
360.jpg

Ik ben er vorig jaar, voordat ze verhuisten, op hun oude adres geweest en ik vond het altijd al een groezelige tent waar je altijd hetzelfde 'hipster'/groen-links/veggie/kunst geschiedenis studerende meisjes met hun mint thee zag zitten. Toen adverteerden ze hevig met hun geweldige pancakes bosbessen/siroop? plaatjes op social media en de tekst: " Nu live binnen en geweldig lekker zoals op de foto."

Afijn, ik zie dat en besluit dus de volgende ochtend er heen te gaan. Wat bijkt? Men heeft ze nog niet in huis omdat ze ervan uitgingen dat mensen pas een week later zouden komen i.p.v. nu gelijk. Toen maar zoals je op bovenstaande foto ziet "een bakkie pleur" genomen.

Alto volk.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 26-02-2018 17:01:35 ]
pi_177513166
Grappig trouwens, op dat bord staat Welcome at Lilith, terwijl het Welcome to moet zijn.
  donderdag 1 maart 2018 @ 21:07:13 #74
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_177536731
Paalkoepel in Haren
https://imgur.com/gallery/EhwVh

Via eetsite 50% korting op het gehele rekening. Incl drankjes 33 euro.
Incl extra friet want grote eters.

Het was echt erg lekker. Mooi op smaak. Had de jus van tijm/ honing apart gevraagd bij mijn lam omdat ik niet van honing en tijm hou :') maar deze scheen ook nog lekker te zijn.
Prachtig uitzicht over Paterswolde meer met best veel schaatsers.
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
pi_177537701
quote:
0s.gif Op donderdag 1 maart 2018 21:07 schreef uniekhoorn het volgende:
Via eetsite 50% korting op het gehele rekening.
Cheapass. Prachtige ontwikkelingen dit. Laten we ernaar streven dat zij die de echte inspanningen doen en ook leveren daar zo weinig mogelijk aan verdienen en dat de faciliterende kortingseisende intermediairs en hun klanten daar uitstekend aan verdienen. Zo help je alles om zeep.

Nare kortingszoekende zo goedkoop als mogelijk volkje zijn we ook. Dat men er failliet aan gaat en dat we ons totaal niet afvragen hoe het kan... als wij maar lekker gegeten hebben voor weinig. Sprinkhanen.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  donderdag 1 maart 2018 @ 21:53:14 #76
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_177537979
quote:
0s.gif Op donderdag 1 maart 2018 21:43 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Cheapass. Prachtige ontwikkelingen dit. Laten we ernaar streven dat zij die de echte inspanningen doen en ook leveren daar zo weinig mogelijk aan verdienen en dat de faciliterende kortingseisende intermediairs en hun klanten daar uitstekend aan verdienen. Zo help je alles om zeep.

Nare kortingszoekende zo goedkoop als mogelijk volkje zijn we ook. Dat men er failliet aan gaat en dat we ons totaal niet afvragen hoe het kan... als wij maar lekker gegeten hebben voor weinig. Sprinkhanen.
Dat heet gewoon promotie. En promotie kost geld.
Ze kunnen ook gaan flyeren of een advertentiecampagne starten. Kost ook geld.
  donderdag 1 maart 2018 @ 21:55:24 #77
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_177538033
Ik ga volgende week toch echt alleen maar omdat het de RestaurantWeek is met een aanbieding eten bij 2-sterrentent De Bokkedoorns.
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 1 maart 2018 @ 21:58:08 #78
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_177538123
Okay, dan heb ik niks gezegd.
  PR en moderator donderdag 1 maart 2018 @ 22:01:44 #79
69724 crew  Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_177538222
quote:
0s.gif Op donderdag 1 maart 2018 21:43 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Cheapass. Prachtige ontwikkelingen dit. Laten we ernaar streven dat zij die de echte inspanningen doen en ook leveren daar zo weinig mogelijk aan verdienen en dat de faciliterende kortingseisende intermediairs en hun klanten daar uitstekend aan verdienen. Zo help je alles om zeep.

Nare kortingszoekende zo goedkoop als mogelijk volkje zijn we ook. Dat men er failliet aan gaat en dat we ons totaal niet afvragen hoe het kan... als wij maar lekker gegeten hebben voor weinig. Sprinkhanen.
Rustig maar ;)
I happen to think that mine is the level head and yours is the one things would roll off of.
We zijn bezig: K&W / Begonnen: Verhuizen van A tot Z #2
pi_177538256
quote:
1s.gif Op donderdag 1 maart 2018 21:53 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Dat heet gewoon promotie. En promotie kost geld.
Ze kunnen ook gaan flyeren of een advertentiecampagne starten. Kost ook geld.
Nee, volgens mij is het van een heel andere orde van grootte, mevrouw Ook. De intermediairs gaan door hun kracht qua internet degenen die de echte prestaties moeten leveren helemaal uitmelken. Ik zie dat in de geschiedenis zeer krachtig gebeuren en de kracht van het bereik van internet maakt die machinaties kwadratisch. De restaurants zijn de verliezende partij maar ook de consument. De parasiterende partijen de zich verkneukelende winnaars. En wij werken daar volop en zonder enkel voorbehoud aan mee. Want wij willen het voor de helft. Of de helft daarvan. Terwijl wij stiekem best beseffen dat dat eigenlijk niet "uit" kan. Maar dat boeit ons niets.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  donderdag 1 maart 2018 @ 22:03:38 #81
63722 z80
I fink you freaky
pi_177538268
quote:
0s.gif Op donderdag 1 maart 2018 21:43 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Cheapass. Prachtige ontwikkelingen dit. Laten we ernaar streven dat zij die de echte inspanningen doen en ook leveren daar zo weinig mogelijk aan verdienen en dat de faciliterende kortingseisende intermediairs en hun klanten daar uitstekend aan verdienen. Zo help je alles om zeep.

Nare kortingszoekende zo goedkoop als mogelijk volkje zijn we ook. Dat men er failliet aan gaat en dat we ons totaal niet afvragen hoe het kan... als wij maar lekker gegeten hebben voor weinig. Sprinkhanen.
Als er voor een normaal bedrag ook een maaltijd op tafel komt die voldoende is dan wil ik er best voor betalen.
Maar inmiddels bij meerdere 1 ster restaurants gegeten om direct door te kunnen naar de pizzaboer om de hoek. Veel geld vragen voor mooi opgemaakte borden, maar genoeg voedingsstoffen op tafel zetten is er niet bij.
Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Statistieken zijn als bikinis: ze tonen het voornaamste,maar bedekken het essentiele.
Der Gesunde weiŖ nicht, wie reich er ist.
  donderdag 1 maart 2018 @ 22:05:43 #82
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_177538335
quote:
0s.gif Op donderdag 1 maart 2018 22:03 schreef z80 het volgende:

Als er voor een normaal bedrag ook een maaltijd op tafel komt die voldoende is dan wil ik er best voor betalen.
Maar inmiddels bij meerdere 1 ster restaurants gegeten om direct door te kunnen naar de pizzaboer om de hoek. Veel geld vragen voor mooi opgemaakte borden, maar genoeg voedingsstoffen op tafel zetten is er niet bij.
Maar jij bent niet representatief. Jij bunkert voor 3 normale personen naar binnen om vervolgens alle andere borden ook nog even schoon te likken. :')
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 1 maart 2018 @ 22:06:14 #83
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_177538353
Sukkels heb je overal en vooral onder ondernemers.
Geen medelijden mee.
pi_177538764
quote:
0s.gif Op donderdag 1 maart 2018 22:03 schreef z80 het volgende:

[..]

Als er voor een normaal bedrag ook een maaltijd op tafel komt die voldoende is dan wil ik er best voor betalen.
Maar inmiddels bij meerdere 1 ster restaurants gegeten om direct door te kunnen naar de pizzaboer om de hoek. Veel geld vragen voor mooi opgemaakte borden, maar genoeg voedingsstoffen op tafel zetten is er niet bij.
dan schuif je toch lekker je pizza naar binnen? prima toch als je daarmee tevreden bent? maar dan is het toch niet moeilijk om te snappen dan iemand anders iets anders wil dan dat?
  donderdag 1 maart 2018 @ 23:17:23 #85
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_177539998
Oke.. dit was een aanbieding... normaal waren wij nu 66 euro kwijt geweest. nu 33 euro voor precies hetzelde...
Kunnen wij volgende week weer *O*

[ Bericht 67% gewijzigd door uniekhoorn op 01-03-2018 23:24:55 ]
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
  donderdag 1 maart 2018 @ 23:35:58 #86
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_177540425
Bart is een beetje schijnheilig. Als hij in BraziliŽ voor 5 euro onbeperkt op kan scheppen is hij blij. En of de serveerster daar haar kind met schone kleren naar school kan sturen boeit hem niet. Maar als er in Nederland met 50% korting gegeten kan worden is het opeens asociaal.
pi_177542685
quote:
0s.gif Op donderdag 1 maart 2018 21:43 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Cheapass. Prachtige ontwikkelingen dit. Laten we ernaar streven dat zij die de echte inspanningen doen en ook leveren daar zo weinig mogelijk aan verdienen en dat de faciliterende kortingseisende intermediairs en hun klanten daar uitstekend aan verdienen. Zo help je alles om zeep.

Nare kortingszoekende zo goedkoop als mogelijk volkje zijn we ook. Dat men er failliet aan gaat en dat we ons totaal niet afvragen hoe het kan... als wij maar lekker gegeten hebben voor weinig. Sprinkhanen.
Ik neem aan dat jij dus ook nooit de acties in de supermarkt neemt of net dat model tv koopt die op dat moment in de aanbieding is? Vast wel dus wees niet zo een moraalridder. Elke zaak kan zelf bepalen welke acties hij wel of niet houdt, zo ook in de horeca.
pi_177542708
quote:
0s.gif Op donderdag 1 maart 2018 23:35 schreef RobinOok het volgende:
Bart is een beetje schijnheilig. Als hij in BraziliŽ voor 5 euro onbeperkt op kan scheppen is hij blij. En of de serveerster daar haar kind met schone kleren naar school kan sturen boeit hem niet. Maar als er in Nederland met 50% korting gegeten kan worden is het opeens asociaal.
In BraziliŽ is het moeilijker in te schatten wat uitkomt he ;)
pi_177542727
quote:
0s.gif Op donderdag 1 maart 2018 23:35 schreef RobinOok het volgende:
Bart is een beetje schijnheilig. Als hij in BraziliŽ voor 5 euro onbeperkt op kan scheppen is hij blij. En of de serveerster daar haar kind met schone kleren naar school kan sturen boeit hem niet. Maar als er in Nederland met 50% korting gegeten kan worden is het opeens asociaal.
Huh? Zo zit ik dus niet in elkaar. Maar goed. De serveerster en 50% korting is een "vergelijking". Een hele slechte.

Wat ik probeerde te signaleren is dat een steeds groter deel van onze bestede euro naar intermediairs stroomt. Dus: van hen die het eigenlijk verdienen omdat ze de bulk van het werk doen (en goed kunnen gebruiken...) naar hen die geen tot weinig waarde toevoegen aan het proces en daar zeer goed aan verdienen. Dat is een zorgelijke ontwikkeling m.i. C'est tout.

Dit soort dingen:
http://www.dvhn.nl/drenth(...)nemers-22613795.html
https://www.ad.nl/economi(...)t-sancties~adb3e215/

http://www.missethoreca.n(...)5-februari-101298836

Gasten krijgen na reservering via Iens bij deelnemende restaurants 50 procent korting op de gehele rekening die restaurants betalen uit eigen zak.


Nicholas Dekker van de Fortuna in Edam noemt het een gedrocht van een actie. 'Ik hoop van harte dat het geen succes wordt. In zekere zin worden horecaondernemers tegen elkaar uitgespeeld. Als de ene collega meedoet dan kan zijn concullega van een paar huizen verderop niet achterblijven. Hierdoor gaan bedrijven het loodje leggen. En dan die idiote argumentatie waarmee die actie aan de man wordt gebracht. Weg ermee, tenzij Iens zelf die 50 procent bij past. Iens laat de restaurants alsjeblieft met rust.'

Jeffrey van Dijk, eigenaar van Hoeve Kromwijk in Zoetermeer is al even duidelijk: 'Wat een kansloze actie is dit weer! Ze weten gewoon echt niet meer wat ze moeten verzinnen.' Albert Kiekens komt met een advies aan zijn collega-restauranthouders. 'Alle ondernemers zouden dit moeten negeren. Laat al die organisaties is stoppen met al die kortingsacties. Dan kunnen ze allemaal weer rustig ademhalen en weer gaan ondernemen.' Kiekens is eigenaar van D'n Ouwe Struys in Breda. Arjan Meinesz van het gelijknamige restaurant volgt het advies van collega Kiekens op en doet niet mee. 'De markt nog verder kapot maken. Nee!'


[ Bericht 3% gewijzigd door Bart2002 op 02-03-2018 07:55:33 ]
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  vrijdag 2 maart 2018 @ 08:00:15 #90
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_177542807
Her enige dat dat artikel laat zien is dat er restauranthouders bestaan met een gebrek aan ondernemerschap, geen benul van marketing en een hoog calimerogehalte.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
pi_177542823
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 maart 2018 08:00 schreef MutedFaith het volgende:
Her enige dat dat artikel laat zien is dat er restauranthouders bestaan met een gebrek aan ondernemerschap, geen benul van marketing en een hoog calimerogehalte.
Zo kan je het ook zien. :)
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_177544130
Ik hou van dat soort acties. En er zullen vast mensen zijn die er vervolgens ook met een glaasje water gaan zitten, maar de meeste gaan er gewoon fatsoenlijk mee om. Normaal zou ik dan alleen een hoofdgerecht eten, en bij zo'n actie een heel menu. Met een paar drankjes erbij, valt het dan echt allemaal wel mee. Verder schrijf ik bijna altijd een review en heb ik zo genoeg plekken leren kennen waar ik zelf naar terug wil, of die ik andere aanbeveel.

Als ondernemers het goed doen, kom ik ook bijna altijd nog een keer terug. Laatst een keer bij een redelijk simpel tentje geluncht, eten was goed, maar de jongen in de bediening was zo enthousiast over de spareribs dat ik ze niet meer uit m'n hoofd krijg en daar zeker voor terugga. :')
pi_177546074
Ik ben ook een keer ergens met 50% korting gaan eten. Verschil in prijs hebben we goedgemaakt door de hele cocktailkaart uit te proberen :') vonden ze wel leuk geloof ik :') En sindsdien kom ik daar wel vaker, dus het heeft echt wel voordelen
pi_177546599
quote:
0s.gif Op donderdag 1 maart 2018 21:55 schreef golfer het volgende:
Ik ga volgende week toch echt alleen maar omdat het de RestaurantWeek is met een aanbieding eten bij 2-sterrentent De Bokkedoorns.
Ah! waar ik dus in 2015 met die "bolle" was. Ik hoor wel hoe je het vond.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 02-03-2018 11:34:56 ]
  vrijdag 2 maart 2018 @ 11:52:55 #95
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_177546982
quote:
10s.gif Op vrijdag 2 maart 2018 11:34 schreef Iwanius het volgende:

Ah! waar ik dus in 2015 met die "bolle" was. Ik hoor wel hoe je het vond.
We zijn er ook al 2x eerder geweest. Sinds 1 maart is er weer een nieuw team, chef-kok Roy Eijkelkamp en meestergastheer Peter Bruins.
Poef.....gone! ©golfer
pi_177547059
Wat is een meestergastheer? Het klinkt zo onvriendelijk. :')
  vrijdag 2 maart 2018 @ 12:19:59 #97
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_177547517
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 maart 2018 11:55 schreef Myraela het volgende:
Wat is een meestergastheer? Het klinkt zo onvriendelijk. :')
https://svhmeestertitels.(...)svh-meestergastheer/
Poef.....gone! ©golfer
pi_177575292
quote:
10s.gif Op vrijdag 2 maart 2018 11:34 schreef Iwanius het volgende:

[..]

Ah! waar ik dus in 2015 met die "bolle" was. Ik hoor wel hoe je het vond.
Eens kijken of de zeebaarsch nog op de kaart staat ;)
pi_177579766
Waar?
Floreyn, Albert Cuypstraat, Amsterdam

Wat at je?
Het restaurant zegt zelf de Nederlandse keuken in een nieuw jasje te koken. Ik zou het eerder de Franse keuken met oud-Nederlandse ingrediŽnten willen noemen. Je krijgt geen culinair verantwoorde boerenkoolstampot of een gastronomisch patatje oorlog, maar houtduif met pastinaakpuree of mostersoep met een crŤme van oude Goudse.

Wij aten het vijfgangen verassingsmenu:
- Zandkoekjes met een crťme van gerookte yoghurt en osseworst met een zoet-zuur ingelegde mossel en kroepoek van zwoerd.
IMG_20180302_193245_HHTc.jpg

- Rolmops met ijs van mierikswortel en Amsterdamse augurkjes met hangop en knapperige gerstenkorrel
IMG_20180302_193851_HHTc.jpg

-Mostersoep met een crťme van oude kaas.
IMG_20180302_203509_HHTc.jpg

-Bitterbal met verschillende bereidingen van bietjes (incl. bietenpoeder, heel apart)
IMG_20180302_200219_HHTc.jpg

-Houtduiffilet en boutje met pastinakenpuree en stukjes schorseneer
IMG_20180302_210855_HHTc.jpg

-Als toetje iets van spekkoek met spekulaaskruiden, citroencreme en een bolletje eis van Laos.

Impressie?
Uitstekend. Alle gerechten waren van hoge kwaliteit, mooi in balans en precies goed op smaak gebracht. De mostersoep was zonder meer de lekkerste die ik ook gegeten heb, precies genoeg scherpte zonder overheersend te worden, met precies de juiste hoeveelheid crŤme als tegengewicht. De duivenfilet was precies goed bereid, mooi roze van binnen en fluweelzacht met een lichte maar niet te overheersende wildsmaak. De nogal heftige patť bij de duif werd mooi in evenwicht gehouden door de pastinakenpuree.
Waar je in soms in een restaurant geweldige en vervolgens wat mindere gerechten krijgt, heb ik hier echt moeite om een gerecht te benoemen dat mijn favoriet is of juist tegenviel. Het was opvallend constante kwaliteit. Geen enkel gerecht een goddelijke 10, maar ook geen enkel gerecht minder dan een 8.

De bediening was ondanks de drukte (alle tafels waren bezet) attent zonder opdringerig te worden en wisten ook met onze wens om een 3-gangen wijnarrangement met een 5-gangen diner te combineren goed om te gaan.
Het enige minpuntje was hooguit dat het personeel zodanig professioneel-druk bezig was, dat ik me af en toe bezwaard voelde om iets over het eten door te vragen. Ook hadden de gerechten iets groter gemogen (ik zat na 5 gangen maar net vol, ondanks dat ik er vantevoren voor gezorgd had dat ik niet teveel honger had).

De wijnkaart heeft nogal wat Nederlandse wijnen (waarover ik normaal enigszins sceptisch ben) maar de twee Nederlandse wijnen van Wijngoed Thorn vielen zeker niet tegen, de Pinot Gris was zonder meer goed en paste goed bij de eerste gangen. De Dornfelder (ik heb werkelijk nog nooit een echt goede Dornfelder gehad), was ook best aardig en paste goed bij de duif. De enige Franse wijn die we hadden (een Chardonnay) was dan weer wat minder.

Kosten?
140,- voor 2 personen, inclusief 3 glazen wijn p.p.

Cijfer?
9-

[ Bericht 0% gewijzigd door stavromulabeta op 03-03-2018 17:33:29 ]
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
  zaterdag 3 maart 2018 @ 17:20:21 #100
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_177579895
Leuk. Weet je zeker dat bij die duif alleen pastinaak zat? Het lijkt namelijk erg op schorseneren.
Poef.....gone! ©golfer
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')