abonnementen ibood.com bol.com Gearbest
pi_174850725
registreer om deze reclame te verbergen
EPO.jpg

laatste update 17/08/2015

Er bestaat een hele waaier aan dopingmiddelen, hieronder vind je een (vereenvoudigd) beknopt overzicht:

(Androgene) Anabole steroïden: zorgen ondermeer voor een hogere eiwitaanmaak en mindere eiwitafbraak in het lichaam wat kan resulteren in extra spiergroei en kracht. Hierdoor kan een atleet meer en harder trainen omdat zijn lichaam veel beter recupereert van de verrichte arbeid. Kan ook bij blessures gebruikt worden om weer sneller op de been te zijn.
Bv. Stanozolol, Nandrolon, Dianabol, Deca durabolin, Estragol, THG, ...

Groeihormonen: kunnen voor wat extra spier- en weefselgroei zorgen (regelmatig in combinatie met anabole steroïden), vetverbranding en helpen ook om sneller te genezen bij een blessure . Wordt sinds de jaren ’80 gebruikt en is zelfs nu nog steeds moeilijk op te sporen.
HGH, GH, Somatrotopine, Somatropine

Peptides: peptides zijn aminozuurketens die de bouwstenen vormen van proteïnen. Peptides zijn de nieuwe generatie van dopingmiddelen te noemen.
- GHRP: afkorting voor growth hormone releasing peptide.
aminozuurketens die ons lichaam triggeren om meer groeihormoon af te geven waardoor het lichaam de voordelen van extra groeihormoon krijgt. Worden blijkbaar vrij snel gemetaboliseerd en zijn daardoor niet makkelijk op te sporen.
Bv. GHRP - 6, CJC 1295, TB-500, ...

- GW1516:een stofje dat zich bind aan de PPARdelta receptor en er voor zorgt dat er meer proteïnen vrijkomen die helpen bij de energie uitstoot. In combinatie met AICAR zou het een erg goede verbetering moeten geven van het uithoudingsvermogen.
Bij ratten hielp GW1516 bij het vetmetabolisme en bescherming tegen zwaarlijvigheid. Omdat het erg kankerverwekkend was, werd deze stof niet meer verder ontwikkeld en is enkel op de zwarte markt te verkrijgen. Ze is zo gevaarlijk dat het WADA atleten specifiek voor deze stof waarschuwt , maar ondanks deze waarschuwing zijn er toch al meerdere atleten betrapt op het gebruik ervan.

- SARM: afkorting voor Selective Androgen Receptor Modulator.
SARMs binden aan de androgeen receptor, maar hebben weefselafhankelijke effecten door bijv. de verschillen in co-expressie van relevante cofactoren. Streven in het kader van sport is hierbij het maximaliseren van androgene activiteit in skeletspierweefsel, maar het minimaliseren in bijv. de prostaat om zodoende sportprestaties te maximaliseren, en tegelijkertijd androgene bijwerkingen te minimaliseren.

- AICAR afkorting voor amino-imidazole carboxamide ribotide
een stof die de aanmaak van nucleotiden stimuleert. Nucleotiden spelen een rol bij het doorgeven van signalen in en tussen cellen en de energielevering in cellen. Het zorgt voor een verandering naar spiervezeltype 1 dat belangrijk is bij duursporten, zorgt voor een betere doorbloeding en heeft effect op het koolhydraat en vetmetabolisme. Gebruik is moeilijk te traceren omdat het een lichaamseigen stof is, maar ondertussen zijn er wel limieten vastgesteld.

AOD9604 (Lipotropin) Vetverbander is gebaseerd op een stuk van de menselijke molecule van het de groeihormoon. Dit hormoon, dat natuurlijk in het lichaam voorkomt en dat vet metabolisme bevordert, wordt onderdrukt in het lichaam.


- GAS6 een lichaamseigen eiwit dat de aanmaak van rode bloedcellen stimuleert. Is ontwikkeld om nierpatiënten met anemie, die slecht of niet reageren op EPO, te helpen om hun hematocriet terug richting een normaler niveau te brengen. Als GAS6 werd gebruikt, reageerde de patient ook beter op EPO. Terwijl bij EPO voorzichtig moet omgesprongen worden met de dosering om geen trombose te veroorzaken, is dit bij GAS6 minder het geval en dus veiliger in gebruik. dan EPO. Volgens de onderzoeken gaf de combinatie van de 2 de beste resultaten in functie van het hematocrietniveau.

EPO: dit hormoon zorg er voor dat er meer rode bloedlichaampjes worden aangemaakt. Hierdoor kan het bloed meer zuurstof transporteren en dat zorgt er voor dat je een inspanning langer kan volhouden.
Erytropoëtine, rhEPO, Darbepoëtine alfa (Aranesp), epoëtine delta (Dynepo), CERA

FG-4592 (zuurstof in een pil) is bedoeld voor mensen die een tekort hebben aan rode bloedlichaampjes, zoals mensen met nierproblemen. Het middel stimuleert de aanmaak van rode bloedlichaampjes en werkt dus als epo, maar dan in pilvorm. Het is dus makkelijker toe te dienen dan epo zelf, dat werkt met een spuit."
FG-4592 alleen beschikbaar voor deelnemers aan klinische proeven. Het geneesmiddel bevindt zich in de laatste testfase, maar is nog niet goedgekeurd voor de markt. Toch kan het al op verschillende websites besteld worden, als de koper tenminste kan laten zien dat hij onderzoeker is.

Mechano groeifactor (Mechano Growth Factor) (MGF) is een variant van de spier insuline-achtige groeifactor-1 (IGF-1) die op strikte lichaamsbeweging en spierschade. Structureel anders dan andere groeifactoren, zoals IGF-1, dat wordt gesynthetiseerd door de lever, MGF gaat spiervezels skeletspier weefsel te herstellen en voorkomt beschadigde cellen sterven af. Het voegt stamcellen in de spier en wordt geactiveerd door een puls van stimulatie na spierweefsel belangrijke mechanische belasting ondergaan. Genen voor MGF getranscribeerd in mindere mate het ouder daarom spiermassa afneemt bij ouderen en bepaalde ziekten ook interfereren met de productie ervan

Bloedtransfusie: Een atleet laat bloed aftappen om later terug te injecteren. Bij de heropname van dat bloed zal de atleet zijn aantal rode bloedlichaampjes goed zien toenemen, waardoor zijn uithoudingsvermogen beter zal zijn.

Stimulantia: bevorderen de werking van het centrale zenuwstelsel, je reageert sneller/harder op prikkels en voelt je ook alerter/energieker.
efedra, ritalin, amfetamine, cocaïne, cafeïne, nicotine, ...

Beta 2 agonisten : verhogen de stofwisseling en worden onder meer bij wielrenners gebruikt omdat je hiermee goed vet kan verbranden zonder kostbare spieren te verliezen. Het is mogelijk dat er een beetje extra spiergroei onder invloed van deze middelen plaatsvind. Je vindt ze bijvoorbeeld in astmamedicijnen.
Clenbuterol, Salbutamol

Insuline: een hormoon dat de suikerspiegel in het bloed regelt en kan gebruikt worden om extra koolhydraten in de spieren op te slaan, waardoor de spieren een grotere energievoorraad hebben.

Diuretica: medicijnen die de urineproductie verhogen. Hierdoor kunnen verboden middelen sneller uit het lichaam verdwijnen en wordt de urine erg waterachtig. Dit resulteert dan in geen positieve test voor de dopingmiddelen die een atleet gebruikt, maar wel een positieve test voor diuretica en dat kan zoals het geval F. Schleck heel wat vragen oproepen.
Furosemide, Xipamide, ...

Probenicide: een middel dat (doping)metabolieten aan zich vasthecht waardoor het dopinggebruik gemaskeerd wordt omdat ze niet in de urinetest terechtkomen. Is eigenlijk een geneesmiddel dat wordt gebruikt bij jicht.

Dopingtesten
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Enkele notoire gezichten:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Docu's, interviews en lezingen
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Filmpjes van legendarische prestaties op doping :P
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
https://vimeo.com/101032213
51a740b816.jpg

CjxoeCdUoAEUauv.jpg
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
pi_174850731
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
pi_174858216
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
wat een onzin, of ie een medicijn had gepakt enzo, TUE,S moeten vooraf ingediend worden, behalve bij zkh opname mag het retro.
  zondag 5 november 2017 @ 13:18:43 #5
15221 Falco
Afleidingsmanoeuvre
pi_174906565
quote:
De Russische vicepremier Vitaly Mutko beschouwt de levenslange dopingschorsingen voor de langlaufers Alexander Legkov en Evgeniy Belov als een geplande aanval op zijn land in aanloop naar de Winterspelen van volgend jaar in het Zuid-Koreaanse Pyeongchang (9-25/02). Dat zei hij maandag in Moskou volgens het persbureau Tass. Mutko heeft weinig vertrouwen in de Oswald-commissie, die door het Internationaal Olympisch Comité (IOC) werd opgericht om vermoedelijke Russische dopinggevallen tijdens de Winterspelen van 2014 in Sotsji te onderzoeken.

Als er nog atleten geschorst worden, dan zal Rusland naar sportrechtbanken en burgerlijke rechtbanken trekken, aldus de voormalige Russische minister van Sport. “Onze sporters zijn clean”, verklaarde Mutko.

Vorige week, drie maanden voor de Spelen in Pyeongchang, schorste het IOC Legkov en Belov levenslang wegens inbreuken op de antidopingreglementering. Beide Russen zagen ook hun resultaten van de Winterspelen in Sotsji geschrapt worden. Voor de 34-jarige Legkov gaat het om de 50 kilometer crosscountry (goud), de 4x10 kilometer (zilver) en de 15+15 kilometer skiatlon (10e). De naam van de 27-jarige Belov verdwijnt uit de 15+15 kilometer skiatlon (18e) en de 15 kilometer crosscountry (25e). Ook de teammaats van Legkov in de 4x10 kilometer moeten hun zilver inleveren. Beide atleten kondigden al aan in beroep te gaan bij het Internationaal Sporttribunaal (TAS).

De sancties tegen Legkov en Belov zijn de eerste gevolgen van de conclusies van de Oswald-commissie. Die commissie, voorgezeten door de Zwitser Denis Oswald, werd opgericht naar aanleiding van het rapport-McLaren, dat een grootschalig dopingschandaal aan het licht bracht. Van 28 Russen op de Spelen in Sotsji, onder wie twaalf medaillewinnaars, zouden de urinemonsters gemanipuleerd zijn. Die stalen worden nu opnieuw geanalyseerd, enerzijds om dopinggebruik te achterhalen, anderzijds om na te gaan of er destijds mee geknoeid werd. De analyse is nog steeds aan de gang.
pi_174906582
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op maandag 6 november 2017 17:31 schreef wimderon het volgende:

[..]

Das toch de minister die were weggepromoveerd vanwege een staatsdopingprogramma...
pi_174917384
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
pi_174917905
NFL.
Deze quote is ook mooi:

http://www.espn.com/nfl/s(...)s-alcohol-every-game

quote:
"So I'd leave the hotel early morning, go home, eat breakfast, do my little ritual, whatever it may be, some weed, some alcohol and then go to the game. And then, I'd definitely be partying after every game, win or lose. Every game."
:D
"Ik heb nog met hem gekoerst"
  maandag 13 november 2017 @ 10:41:52 #11
406034 Bugno
Campione d. Mondo 91/92
pi_175038914
quote:
Alsof je harder zou gaan schaatsen van doping inderdaad, bespottelijk altijd die insinuaties.
Fitter. Happier. More productive
---------------------------------------------------
If you think in terms of a year, plant a seed; if in terms of ten years, plant trees; if in terms of 100 years, teach the people. - Confucius
  maandag 13 november 2017 @ 12:16:14 #12
14505 OProg
A Life in Music
pi_175040966
Als je dat altijd zo hoort ga je je toch afvragen waarom ze ook krachttraining doen en niet alleen op techniek aan het trainen zijn. :')
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
pi_175041739
Gewichtheffen is ook een technische sport.
pi_175071675
https://nos.nl/artikel/22(...)column-brinkman.html

ik begin echt fan te worden van die Jacques Brinkman
Iemand die zijn of haar emoties laat heersen over logisch redeneren heeft of een groot hart of een klein brein...
  dinsdag 14 november 2017 @ 18:59:08 #15
470661 maxi-mus
are you not entertained?
pi_175071701
quote:
2s.gif Op dinsdag 14 november 2017 18:58 schreef Evertjan het volgende:
https://nos.nl/artikel/22(...)column-brinkman.html

ik begin echt fan te worden van die Jacques Brinkman
Dafne is MAD. Prima column overigens, Thijsje moet ook meteen even zijn mening geven.
  dinsdag 14 november 2017 @ 19:03:17 #16
198822 Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_175071774
Schippers :r

Zonneveld :')

BrinkGOD _O_
Op zaterdag 1 juni 2013 00:30 schreef Ezell het volgende:
grrrr, jij bent genotttt :9~ :9~ :9~
pi_175072014
:O

Oh, een van de snelste vrouwen ter wereld op het belangrijkste sportonderdeel dat er bestaat gebruikt doping. Schokkend! En wat een walgelijk mens dat ze dat niet gewoon toegeeft.

Deze discussie verveelt nooit! _O_
pi_175073482
BrinkmanGOD
Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
pi_175073586
Fittie tussen Sunfield en Brinkman.
Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
pi_175074181
Dacne is vies MAD. Gaat nu een nog dikkere spierennek kweken, 100kg spieren en dan 11.38 lopen genot.
Jack does it in real time...
  dinsdag 14 november 2017 @ 20:36:17 #22
198822 Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_175074309
quote:
9s.gif Op dinsdag 14 november 2017 20:31 schreef DeeBee het volgende:
Dacne is vies MAD. Gaat nu een nog dikkere spierennek kweken, 100kg spieren en dan 11.38 lopen genot.
En dat allemaal dankzij GROENTE en FRUIT. _O_

Vandaar ook die onzuivere huid, natuurlijk.
Op zaterdag 1 juni 2013 00:30 schreef Ezell het volgende:
grrrr, jij bent genotttt :9~ :9~ :9~
pi_175074377
Klassieke roid rage
  dinsdag 14 november 2017 @ 20:41:27 #24
14505 OProg
A Life in Music
pi_175074456
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 november 2017 20:36 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

En dat allemaal dankzij GROENTE en FRUIT. _O_

Vandaar ook die onzuivere huid, natuurlijk.
quote:
Misselijkmakend! Acne helaas genetisch
Die was al ingedekt. :')
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
  dinsdag 14 november 2017 @ 20:43:26 #25
198822 Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_175074516
Genetische acne. _O_

Alsof ze de medische geschiedenis van haar hele stamboom even heeft uitgeplozen. Lekker man.
Op zaterdag 1 juni 2013 00:30 schreef Ezell het volgende:
grrrr, jij bent genotttt :9~ :9~ :9~
  dinsdag 14 november 2017 @ 20:44:44 #26
198822 Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_175074556
'Jo, mam, heb jij in de puberteit toevallig ooit wat puistjes gehad?'
- Ja, hoezo?
'Nee, mooi, dan weet ik dat het genetisch is.'
Op zaterdag 1 juni 2013 00:30 schreef Ezell het volgende:
grrrr, jij bent genotttt :9~ :9~ :9~
  dinsdag 14 november 2017 @ 20:59:04 #27
400021 Faraday01
Inducing, Biatlonfan
pi_175074983
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 november 2017 20:43 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
Genetische acne. _O_

Alsof ze de medische geschiedenis van haar hele stamboom even heeft uitgeplozen. Lekker man.
achtergrondinformatie over genetische aspecten acne: https://www.acneeinstein.com/genes-acne/

Volgens dit artikel is de kans dat je last van acne krijgt 4x zo groot als een familielid in de eerste lijn last van acne heeft.
pi_175076565
We moeten natuurlijk niet doen alsof het volkomen normaal is dat iemand die zulke tijden gelopen heeft dat op broccoli en een stukje bloemkool doet, maar 'ze heeft acne, dus doping' is wel echt een van de grootste kutargumenten die er zijn. Vragen stellen door de prestaties, ok, maar om wat puistjes :')
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
pi_175076961
Zolang ze niet positief heeft getest gebruikt ze niet.

Ook altijd zo'n genotsargument _O_
❤ DeLuna ❤
-------
De FOK! Custom CSS-tool - Top 2000 Stats
pi_175080640
Lijkt de Hulk wel die Dafne. Die puisten, humeurig gedrag. 0,01 seconde verschil met de tijd van Marion Jones, nou dan weet je het wel hoe laat het is.
pi_175082142
quote:
0s.gif Op woensdag 15 november 2017 02:32 schreef Jemoederniet het volgende:
Lijkt de Hulk wel die Dafne. Die puisten, humeurig gedrag. 0,01 seconde verschil met de tijd van Marion Jones, nou dan weet je het wel hoe laat het is.
Ik geloof niet dat Schippers clean is, maar dit zijn wel echt kulargumenten zeg :D
  Redactie Sport woensdag 15 november 2017 @ 09:14:44 #32
274204 crew  Mexicanobakker
Winnaar WIDM prono 2017
pi_175082297
Ik geloof niet dat Schippers het allemaal op een bruine boterham doet, maar dat zullen haar voornaamste concurrenten ook niet doen gok ik zo
Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny
pi_175082344
quote:
0s.gif Op woensdag 15 november 2017 09:14 schreef Mexicanobakker het volgende:
Ik geloof niet dat Schippers het allemaal op een bruine boterham doet, maar dat zullen haar voornaamste concurrenten ook niet doen gok ik zo
Correct. Ze doet het op groenten en fruit _O_
  Redactie Sport woensdag 15 november 2017 @ 09:19:19 #34
274204 crew  Mexicanobakker
Winnaar WIDM prono 2017
pi_175082362
quote:
1s.gif Op woensdag 15 november 2017 09:18 schreef Frozen-assassin het volgende:

[..]

Correct. Ze doet het op groenten en fruit _O_
Vast.
Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny
  woensdag 15 november 2017 @ 09:29:05 #35
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_175082509
Ik heb ook puistjes en ben net zo oud _O_
pi_175083604
quote:
0s.gif Op woensdag 15 november 2017 09:03 schreef Marcoss het volgende:

[..]

Ik geloof niet dat Schippers clean is, maar dit zijn wel echt kulargumenten zeg :D
Pssst, het gaat niet om argumenten, hier vallen we over elkaar heen om een enkele zin in een van de honderden interviews in het belachelijke te trekken om een wagenwijd openstaande deur nog een stukje verder in te schoppen
  woensdag 15 november 2017 @ 10:33:25 #37
287899 Smoofie
Duikeendje? Duikeendje!!
pi_175083608
quote:
0s.gif Op woensdag 15 november 2017 09:14 schreef Mexicanobakker het volgende:
Ik geloof niet dat Schippers het allemaal op een bruine boterham doet, maar dat zullen haar voornaamste concurrenten ook niet doen gok ik zo
Ze doet geen steroids.
AFCA
Qui audet adipiscitur
pi_175084114
quote:
0s.gif Op woensdag 15 november 2017 09:29 schreef Immerdebestebob het volgende:
Ik heb ook puistjes en ben net zo oud _O_
En net zo snel?
  woensdag 15 november 2017 @ 12:26:50 #39
287899 Smoofie
Duikeendje? Duikeendje!!
pi_175085745
Puistjes en steroids hebben geen causale relatie.
AFCA
Qui audet adipiscitur
  woensdag 15 november 2017 @ 12:51:59 #40
14505 OProg
A Life in Music
pi_175086210
quote:
7s.gif Op woensdag 15 november 2017 12:26 schreef Smoofie het volgende:
Puistjes en steroids hebben geen causale relatie.
Puistjes kunnen wel een gevolg zijn van anabolen en een veranderende hormoonhuishouding. Maar het hoeft inderdaad niet de oorzaak te zijn inderdaad. :)
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
pi_175086603
quote:
Reactie van Sky over deze zaak

quote:
We are pleased that UK Anti-Doping have concluded their investigation and that they will not be taking any further action.

We have always maintained that there was no wrongdoing and we have co-operated fully with UK Anti-Doping over the last year.

Since our inception as a new pro cycling team in 2010 we have continually strengthened our systems and processes so they best support our strong commitment to anti-doping
Goed bezig..
pi_175086861
Sky BAZEN

Walgelijke gang van zaken. Het UK heeft echt fantastische staatsgesponsorde dopingprogramma's en met UKAD een partner die dit gewoon openlijk faciliteert.
Jack does it in real time...
pi_175087332
quote:
9s.gif Op woensdag 15 november 2017 13:23 schreef DeeBee het volgende:
Sky BAZEN

Walgelijke gang van zaken. Het UK heeft echt fantastische staatsgesponsorde dopingprogramma's en met UKAD een partner die dit gewoon openlijk faciliteert.
zo ziet er er wel naar uit
pi_175087617
danroan twitterde op woensdag 15-11-2017 om 12:14:49 UKAD: “Our investigation was hampered by a lack of accurate medical records being available at British Cycling. This is a serious concern...was further complicated by the cross over between personnel at British Cycling and Team Sky.” reageer retweet
Eigenlijk kon UKAD ook niet zoveel doen dus.. Nu hebben ze het onderzoek afgesloten en zijn er geen verdere consequenties, maar mag toch hopen dat ze hier wel iets aan gaan doen..

[ Bericht 0% gewijzigd door Marcoss op 15-11-2017 14:17:58 ]
  woensdag 15 november 2017 @ 14:06:45 #46
198822 Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_175087791
De boel flessen en er gewoon mee wegkomen. _O_

Britse wielergoden _O_
Op zaterdag 1 juni 2013 00:30 schreef Ezell het volgende:
grrrr, jij bent genotttt :9~ :9~ :9~
pi_175088692
Dit is wel echt flagrant.
  woensdag 15 november 2017 @ 14:44:27 #48
436595 Sked
Limited Edition
pi_175088729
Oh oh oh
pi_175088802
quote:
0s.gif Op woensdag 15 november 2017 13:58 schreef Marcoss het volgende:
danroan twitterde op woensdag 15-11-2017 om 12:14:49 UKAD: “Our investigation was hampered by a lack of accurate medical records being available at British Cycling. This is a serious concern...was further complicated by the cross over between personnel at British Cycling and Team Sky.” reageer retweet
Eigenlijk kon UKAD ook niet zoveel doen dus.. Nu hebben ze het onderzoek afgesloten en zijn er geen verdere consequenties, maar mag toch hopen dat ze hier wel iets aan gaan doen..
Schijnen wel wat rapportjes aan te komen. De lobbyisten en advocaten van Sky moeten dus nog even aan de bak.
  woensdag 15 november 2017 @ 15:13:50 #50
168304 Mani89
We try not to sexualize him.
pi_175089408
UK is het nieuwe Jamaica.
White J's, White Porsche,
White Wrist, White Horse.
Hi Bitch. Hi Bitch. Hi Bitch. Hi Bitch
pi_175090146
wat een smerige beerpunt in Engeland/Sky
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
pi_175090160
No wrongdoing zonder dossiers _O_ lachwekkend
pi_175093063
Onder meer Shipulin, Legkov, Vyleghzanin en Kulizhnikov zijn van januari tot en met oktober van dit jaar precies nul keer getest door RUSADA _O_

http://www.espn.com/olymp(...)first-10-months-2017
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  woensdag 15 november 2017 @ 18:33:41 #54
372780 99.999
Komt voor 100.000
pi_175093115
quote:
0s.gif Op woensdag 15 november 2017 13:58 schreef Marcoss het volgende:
danroan twitterde op woensdag 15-11-2017 om 12:14:49 UKAD: “Our investigation was hampered by a lack of accurate medical records being available at British Cycling. This is a serious concern...was further complicated by the cross over between personnel at British Cycling and Team Sky.” reageer retweet
Eigenlijk kon UKAD ook niet zoveel doen dus.. Nu hebben ze het onderzoek afgesloten en zijn er geen verdere consequenties, maar mag toch hopen dat ze hier wel iets aan gaan doen..
Trieste constatering.
Ik kan tellen
  woensdag 15 november 2017 @ 19:06:16 #55
39333 Zelva
Fortunate observer of time
pi_175094137
Wiggo is mad.

Wil de bron weten en hoeveel belastinggeld er is verspild en zo :')
pi_175094515
quote:
10s.gif Op woensdag 15 november 2017 18:30 schreef heywoodu het volgende:
Onder meer Shipulin, Legkov, Vyleghzanin en Kulizhnikov zijn van januari tot en met oktober van dit jaar precies nul keer getest door RUSADA _O_

http://www.espn.com/olymp(...)first-10-months-2017
Geen steek veranderd daar
pi_175096574
Brinkman en Mark Stuitert vanavond bij PAUW.
Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
pi_175096960
quote:
0s.gif Op woensdag 15 november 2017 13:58 schreef Marcoss het volgende:
danroan twitterde op woensdag 15-11-2017 om 12:14:49 UKAD: “Our investigation was hampered by a lack of accurate medical records being available at British Cycling. This is a serious concern...was further complicated by the cross over between personnel at British Cycling and Team Sky.” reageer retweet
Eigenlijk kon UKAD ook niet zoveel doen dus.. Nu hebben ze het onderzoek afgesloten en zijn er geen verdere consequenties, maar mag toch hopen dat ze hier wel iets aan gaan doen..
Ik vind het vrij frappant dat er geen medische dossiers worden bijgehouden en dat atleten onder Britse licenties dan wel gewoon aan UCI wedstrijden mee mogen doen. :') #HOEDAN

quote:
10s.gif Op woensdag 15 november 2017 18:30 schreef heywoodu het volgende:
Onder meer Shipulin, Legkov, Vyleghzanin en Kulizhnikov zijn van januari tot en met oktober van dit jaar precies nul keer getest door RUSADA _O_

http://www.espn.com/olymp(...)first-10-months-2017
TOPSHOW. :D _O_
Jack does it in real time...
  woensdag 15 november 2017 @ 20:49:21 #59
198822 Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_175097037
quote:
9s.gif Op woensdag 15 november 2017 20:46 schreef DeeBee het volgende:

[..]

Ik vind het vrij frappant dat er geen medische dossiers worden bijgehouden en dat atleten onder Britse licenties dan wel gewoon aan UCI wedstrijden mee mogen doen. :') #HOEDAN
Je hoeft natuurlijk geen dossiers bij te houden als je nooit iets gebruikt. Dit pleit Sky dus vrij. :)
Op zaterdag 1 juni 2013 00:30 schreef Ezell het volgende:
grrrr, jij bent genotttt :9~ :9~ :9~
  woensdag 15 november 2017 @ 20:57:11 #60
400021 Faraday01
Inducing, Biatlonfan
pi_175097271
quote:
10s.gif Op woensdag 15 november 2017 18:30 schreef heywoodu het volgende:
Onder meer Shipulin, Legkov, Vyleghzanin en Kulizhnikov zijn van januari tot en met oktober van dit jaar precies nul keer getest door RUSADA _O_

http://www.espn.com/olymp(...)first-10-months-2017
na het verwisselen van monsters dachten ze bij Rusada waarom moeilijk doen als het ook gemakkelijk kan :D
pi_175097520
quote:
1s.gif Op woensdag 15 november 2017 20:57 schreef Faraday01 het volgende:

[..]

na het verwisselen van monsters dachten ze bij Rusada waarom moeilijk doen als het ook gemakkelijk kan :D
Gewoon Ich habe es nicht gewusst roepen en dat is dan ook nog waar _O_
pi_175100054
marginal gains zonder uberhaupt een dossier bij te houden _O_
  donderdag 16 november 2017 @ 09:40:05 #63
308660 kl1172
De zomer van '83...
pi_175105389
quote:
10s.gif Op dinsdag 14 november 2017 20:41 schreef OProg het volgende:

[..]

[..]

Die was al ingedekt. :')
Het lijkt er op dat haar zus er wel veel minder last van heeft.
pi_175106924
quote:
1s.gif Op woensdag 15 november 2017 20:49 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Je hoeft natuurlijk geen dossiers bij te houden als je nooit iets gebruikt. Dit pleit Sky dus vrij. :)
ze hadden naar het mechanische logboek moeten kijken met al die motoren :D
  donderdag 16 november 2017 @ 13:35:46 #65
14505 OProg
A Life in Music
pi_175109647
quote:
10s.gif Op donderdag 16 november 2017 09:40 schreef kl1172 het volgende:

[..]

Het lijkt er op dat haar zus er wel veel minder last van heeft.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
:)
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
pi_175121313
puckmoonen twitterde op donderdag 16-11-2017 om 21:26:35 @dafneschippers @telesport @JacquesBrinkman @JacquesBrinkman Gebruik een condoom, please. reageer retweet
Puck wil ook even wat zeggen.
❤ DeLuna ❤
-------
De FOK! Custom CSS-tool - Top 2000 Stats
  donderdag 16 november 2017 @ 22:52:38 #68
406034 Bugno
Campione d. Mondo 91/92
pi_175122917
Ja, maar, geen bonnetjes enzo.Wij zijn clean. Echt.

_O_

SKYBAZEN _O_
Fitter. Happier. More productive
---------------------------------------------------
If you think in terms of a year, plant a seed; if in terms of ten years, plant trees; if in terms of 100 years, teach the people. - Confucius
  donderdag 16 november 2017 @ 22:52:58 #69
406034 Bugno
Campione d. Mondo 91/92
pi_175122928
quote:
10s.gif Op donderdag 16 november 2017 21:56 schreef Pino112 het volgende:
puckmoonen twitterde op donderdag 16-11-2017 om 21:26:35 @dafneschippers @telesport @JacquesBrinkman @JacquesBrinkman Gebruik een condoom, please. reageer retweet
Puck wil ook even wat zeggen.
Puck, altijd +2
Fitter. Happier. More productive
---------------------------------------------------
If you think in terms of a year, plant a seed; if in terms of ten years, plant trees; if in terms of 100 years, teach the people. - Confucius
pi_175123688
quote:
10s.gif Op donderdag 16 november 2017 21:56 schreef Pino112 het volgende:
puckmoonen twitterde op donderdag 16-11-2017 om 21:26:35 @dafneschippers @telesport @JacquesBrinkman @JacquesBrinkman Gebruik een condoom, please. reageer retweet
Puck wil ook even wat zeggen.
https://www.telesport.nl/(...)eef-doping-vrij%3Fut
pi_175216190
quote:
The national U23 champion of Colombia, Róbinson López, has tested positive for CERA, denying him a ticket to Europe that he'd hoped would help launch a professional career.

López’s name has not yet appeared on the UCI’s list of provisional suspensions, but Colombian newspapers report today that the 20-year-old returned a positive test for the substance, known as ‘third generation’ EPO, at the Vuelta a Colombia in August.

López, riding for the Boyacá es Para Vivirla team, finished 14th overall and was best young rider at the Vuelta, one of the most important races in South America. Back in February he had won the U23 road race at the Colombian nationals with a strong solo ride, after finishing eighth in the time trial the previous day.

His performances earned him a ticket to Europe with Unieuro-Trevigiani, a Continental-level Italian team, but that will not happen now. The team confirmed to Cyclingnews that they had not officially signed Lopez, as they received notification of his positive test before the contract had been finalised and sent to the UCI. They have rescinded their offer, citing their strict anti-doping policy.

López may not be able to race again, in Europe or otherwise, for a long time. The last rider to test positive for CERA, Joao Marcelo Pereira Gaspar, received a four-year ban this year. López has the right to request analysis of his B-sample before any sanction is decided but has not yet indicated whether or not he will do so.
http://www.cyclingnews.co(...)s-positive-for-cera/
pi_175221219
quote:
OMG CERA, na zoveel jaren....
pi_175221343
Biatlon gaat 'dopinglanden' aanpakken:

- Twee sporters binnen één jaar minstens een half jaar geschorst = twee startplekken minder in het volgende seizoen
- Drie sporters binnen één jaar minstens een half jaar geschorst = twee startplekken minder in de twee volgende seizoenen
- Zes sporters binnen één jaar minstens een half jaar geschorst = twee tot vier jaar schorsing voor het hele land

De verminderde startplekken zijn voor het hoogste niveau (World Cup, IBU Cup etc) waarvoor de atleten zich hadden geregistreerd.
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
pi_175222313
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 november 2017 17:35 schreef heywoodu het volgende:
Biatlon gaat 'dopinglanden' aanpakken:

- Twee sporters binnen één jaar minstens een half jaar geschorst = twee startplekken minder in het volgende seizoen
- Drie sporters binnen één jaar minstens een half jaar geschorst = twee startplekken minder in de twee volgende seizoenen
- Zes sporters binnen één jaar minstens een half jaar geschorst = twee tot vier jaar schorsing voor het hele land

De verminderde startplekken zijn voor het hoogste niveau (World Cup, IBU Cup etc) waarvoor de atleten zich hadden geregistreerd.
Dat vind ik echt zoiets slechts. Als je landgenoten massaal vals spelen en jij zelf clean sport dan wordt je gestraft voor iets waar je zelf helemaal niets aan kunt doen.
pi_175228384
http://www.dailymail.co.u(...)rm-erupts-again.html

Er werd 'per ongeluk' testosteron naar Team Sky gestuurd.
  woensdag 22 november 2017 @ 00:01:51 #76
198822 Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_175231230
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 november 2017 22:17 schreef Dale__Cooper het volgende:
http://www.dailymail.co.u(...)rm-erupts-again.html

Er werd 'per ongeluk' testosteron naar Team Sky gestuurd.
Marginal gains.
Op zaterdag 1 juni 2013 00:30 schreef Ezell het volgende:
grrrr, jij bent genotttt :9~ :9~ :9~
pi_175232545
Britse wielergoden. _O_

quote:
Dit is ook echt fantastisch. Het zoveelste volgepompte Colombiaantje, mooi man, laat gaan.
Jack does it in real time...
pi_175233087
Staat niet op papier dus niet gebeurd. Doorlopen alstublieft
pi_175239694
quote:
hoe kan dat als de samples zijn veranderd?
pi_175242877
Dokter Ferrari gaat anderhalf jaar de cel in. Eén jaar voor Gottlieb Taschler, de voormalig baas van de World Cup-wedstrijd (biatlon) in Antholz, die zijn zoon in contact bracht met Ferrari. Die zoon, ex-biatleet Daniel, kan negen maanden brommen.
http://www.fondoitalia.it(...)e-michele-ferra.html
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  woensdag 22 november 2017 @ 17:33:01 #82
400021 Faraday01
Inducing, Biatlonfan
pi_175243407
quote:
0s.gif Op woensdag 22 november 2017 17:04 schreef heywoodu het volgende:
Dokter Ferrari gaat anderhalf jaar de cel in. Eén jaar voor Gottlieb Taschler, de voormalig baas van de World Cup-wedstrijd (biatlon) in Antholz, die zijn zoon in contact bracht met Ferrari. Die zoon, ex-biatleet Daniel, kan negen maanden brommen.
http://www.fondoitalia.it(...)e-michele-ferra.html
dat is andere koek dan een sportschorsing :o
pi_175243431
quote:
0s.gif Op woensdag 22 november 2017 17:33 schreef Faraday01 het volgende:

[..]

dat is andere koek dan een sportschorsing :o
Die hebben ze ook.
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  woensdag 22 november 2017 @ 17:34:57 #84
400021 Faraday01
Inducing, Biatlonfan
pi_175243443
quote:
10s.gif Op woensdag 22 november 2017 17:34 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Die hebben ze ook.
natuurlijk maar gevangenisstraf is toch een extra signaal :D
pi_175243929
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 november 2017 22:17 schreef Dale__Cooper het volgende:
http://www.dailymail.co.u(...)rm-erupts-again.html

Er werd 'per ongeluk' testosteron naar Team Sky gestuurd.
de beerpunt gaat maar langzaam open
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
pi_175245190
❤ DeLuna ❤
-------
De FOK! Custom CSS-tool - Top 2000 Stats
  woensdag 22 november 2017 @ 19:14:06 #87
198822 Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_175245324
Lekker man, aan het trainen op Tenerife. _O_

Rennen op de Teide, is toch heerlijk man. Team Sky vindt dit leuk.

Gelukkig steekt ze er verder niet zoveel energie in heeft ze het van zich afgeschoven. :)
Op zaterdag 1 juni 2013 00:30 schreef Ezell het volgende:
grrrr, jij bent genotttt :9~ :9~ :9~
pi_175245516
Ah Dekker en Sunfield bij DWDD

Edit oo over dat kutboek.

[ Bericht 38% gewijzigd door ThePlaneteer op 22-11-2017 19:30:40 ]
"Ik heb nog met hem gekoerst"
pi_175246105
quote:
Mijn hemel, dat hoofd wordt steeds vierkanter
Die zit ook helemaal tot de nok toe vol.
pi_175246669
Schuim op haar HGH smoel. _O_
Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
  woensdag 22 november 2017 @ 20:17:42 #91
14505 OProg
A Life in Music
pi_175246877
"Wat denk je dat het doet met een sporter als je er dag in, dag uit kei- en keihard voor werkt en iemand zet zoiets even met een paar woordjes in de krant..."

Daar heeft Nike met Armstrong ooit een keer een leuke reclame over gemaakt. :)

"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
pi_175247123
quote:
0s.gif Op woensdag 22 november 2017 19:48 schreef Wuwwa het volgende:

[..]

Mijn hemel, dat hoofd wordt steeds vierkanter
Die zit ook helemaal tot de nok toe vol.
Dat vind ik eigenlijk nog verdachter dan de puistjes...
pi_175265225
quote:
Niet Rusland of de atleten zelf, maar het Internationaal Olympisch Comité en het anti-dopingbureau WADA zijn schuldig aan het Russische dopingschandaal bij de Olympische Spelen van 2014 in Sotsji. Dat beweert de Russische vicepremier Vitali Moetko.

Volgens Moetko zouden het IOC en het WADA er niet in zijn geslaagd de dopingtesten goed te laten verlopen en zijn Rusland en de atleten hier nu de dupe van. Deze maand werden er vier Russische skeletonners en zes langlaufers voor het leven geschorst door het IOC vanwege dopinggebruik in Sotsji.

Moetko beweert zelfs dat mensen worden gehersenspoeld: "Iedereen focust zich op Rusland en geeft ons de schuld. Maar de mensen vergeten wie er echt verantwoordelijk zijn: het WADA en het IOC. De medewerkers die toen namens het WADA aan het werk waren zouden juist moeten worden aangepakt. Zij hebben gefaald."

Het IOC is sinds de onthulling van Grigori Rodsjenkov over dopinggebruik druk bezig met hercontroles van alle Russische atleten. Volgende maand beslist het comité over deelname van Rusland op de Winterspelen in Pyeongchang volgend jaar.
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
pi_175265369
quote:
0s.gif Op woensdag 22 november 2017 19:48 schreef Wuwwa het volgende:

[..]

Mijn hemel, dat hoofd wordt steeds vierkanter
Die zit ook helemaal tot de nok toe vol.
haar zus heeft dat niet :P
  donderdag 23 november 2017 @ 20:27:47 #95
195834 kaasplankje
Nu met maar 8% vet!
pi_175266418
quote:
1s.gif Op woensdag 22 november 2017 19:23 schreef ThePlaneteer het volgende:
Ah Dekker en Sunfield bij DWDD

Edit oo over dat kutboek.
Ja de feestdagen komen er weer aan dus 't wordt nog even gepromoot zeker? Ik heb 't gelezen en vind de Story literair van een hoger niveau. Ben nu in 't boek bezig van David Millar en dat is wel andere koek.
pi_175267733
quote:
0s.gif Op donderdag 23 november 2017 20:27 schreef kaasplankje het volgende:

[..]

Ja de feestdagen komen er weer aan dus 't wordt nog even gepromoot zeker?
Nee, ze waren genomineerd voor de NS publieksprijs en alle genomineerden (op één na) waren aanwezig
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
  vrijdag 24 november 2017 @ 06:33:59 #97
195834 kaasplankje
Nu met maar 8% vet!
pi_175272994
quote:
0s.gif Op donderdag 23 november 2017 21:20 schreef rubbereend het volgende:

[..]

Nee, ze waren genomineerd voor de NS publieksprijs en alle genomineerden (op één na) waren aanwezig
:')
pi_175278403
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 november 2017 06:33 schreef kaasplankje het volgende:

[..]

:')
?
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
pi_175279052
quote:
Daar is ‘Docteur Mabuse’ weer: renner lokt goeroe van Frank Vandenbroucke in de val

Frankrijk is opnieuw in de ban van Bernard Sainz (74), alias ‘Docteur Mabuse’. Met de verborgen ­camerabeelden van het programma ‘Cash Investigation’ denkt het gerecht hét bewijs te hebben dat de goeroe van onder anderen Frank Vandenbroucke, sporters tot doping aanzet. Hij werd in de val gelokt door renner Pierre-Henri Lecuisinier, ex-juniores­wereldkampioen.

Niet dat Bernard Sainz maandagochtend steil achterover viel bij de huiszoeking in Almenêches, bij hem in Normandië. Docteur Mabuse is het gewoon om af en toe opgepakt te worden voor nog eens een affaire waarvan vermoed wordt dat hij de centrale figuur is. Toen hij in 2002 tijdens een verkeerscontrole in Dendermonde werd tegengehouden op weg naar Frank Vandenbroucke, werd van alles in zijn auto gevonden. Sainz hield vol dat het homeopathisch spul was, maar het incident leidde wel naar het nachtkastje van VDB waarin morfine, clenbuterol en epo lag. Uiteindelijk ging Mabuse vrijuit. Het was het eerste akkefietje niet en al zeker niet het laatste. Al meer dan veertig jaar weten onze zuiderburen niet wat ze moeten aanvangen met de zogenaamde ‘natuurgenezer’. Vóór de Festina-affaire van 1998 werd hij gedoogd als mentor van vooral coureurs en… renpaarden.

Whiskey met appelsiennen

Sainz studeerde naar eigen zeggen homeopathie en acupunctuur in Parijs, is hij een zelfverklaarde osteopaat en zou hij ook bij Afrikaanse kruidendokters hebben rondgehangen. In 1972 werd hij zelfs tot ploegdokter van GAN-Mercier gebombardeerd. Hij zorgde voor de tweede jeugd van kopman Raymond Poulidor. De Franse bondscoach Cyrille Guimard reed daar toen ook. ­Autocoureur Alain Prost schonk hem zelfs uit dankbaarheid een racehelm. Het rijtje topsporters en bekende Fransen met wie Mabuse werkte is hallucinant lang: Zoetemelk, Madiot, Vandenbroucke, Mattan, Chavanel, Cathérine Deneuve en zelfs ­Mitterand.

“Alle Franse toppers kennen hem”, zegt Nico Mattan, die je nog altijd niet op een slecht woord over Mabuse betrapt. “Hij kon je zodanig inpalmen dat je aan hem verslaafd raakte. Op drie eetlepels olijfolie won ik de proloog van Parijs-Nice. Voor zo’n korte oefening moet je honger hebben, zei hij. Frank, noch ik kreeg van hem ooit verboden spul. We deden wel alles wat hij zei.”

“Een bronchitis? Keelpijn? Hij droeg ons op om naakt te slapen met een sjaal om en niets te nemen. Na twee dagen zou het voorbij zijn. Soms mochten we vanaf de zondagavond drie dagen lang niets eten. ’s Ochtends nam je een Engels poeder, waarvan je onmiddellijk diarree kreeg. ’s Middags en ’s avonds een thee. De vierde dag nam je op je nuchtere maag vier ­appelsienen samen met whisky, twee vingers hoog. Op de middag een slaatje met kip en zo herbegon je te eten. In 2000 kreeg ik de windpokken. Het was kort voor de Tour. De ploegdokter schreef zware antibiotica voor. Bernard zei: Niet doen. Hij gaf druppeltjes en zei dat ik het homeopathische middel ­Solvarome op mijn lichaam moest smeren. Na een week was alles weg. Ik werd 22ste in de stand. Mijn beste resultaat ooit.”

Toch loopt de controversiële Sainz meer en meer tegen de lamp. In september werd hij nog veroordeeld door de correctionele rechtbank van Caen voor een dopingzaak waarbij amateurs waren betrokken. In 2013 was het ook al prijs in een affaire met renpaarden. Maar het gerecht heeft hem al langer in het vizier. In 1988 al werden bij zijn paard Seba le Rouge sporen van testosteron gevonden. In dat milieu stond Mabuse (een bijnaam die komt uit een film uit de jaren twintig) erom bekend om van afgeschreven knollen opnieuw winnaars te maken.

Boemerang

Af en toe belandt Sainz in de cel. In 1999 zat hij drie maanden in voorarrest. Dé vraag is of Pierre-Henri Lecuisinier hem nu definitief aan de galg praatte. Na het zien van de reportage op France 2 draaide Sainz alvast de rollen om. “Wat? Heb ik een handleiding voor corticoïden en epogebruik gegeven? Niets van.”

Sainz zegt nu dat de renner al twee jaar gezondheidsproblemen heeft en dat het dringend tijd was dat hij ophield met corticoïden te gebruiken. “Als homeopaat stelde ik hem een zuivering van het lichaam voor.” Wat het gerecht ook oordeelt, Docteur Mabuse is als een boemerang: hij komt altijd terug. Al laat je in het bijzijn van de familie van onder anderen Philippe Gaumont en Frank Vandenbroucke beter de naam van deze kwakzalver niet vallen.
pi_175280684
En daar zijn de volgende 4 die gediskwalificeerd zijn van Sochi: https://www.olympic.org/n(...)-findings-2017-11-24

Gaat dus om bobbers Zubkov (goud) en Stulneva en schaatsers Fatkulina (zilver op 500m) en Rumyantsev.
  vrijdag 24 november 2017 @ 15:25:43 #101
406034 Bugno
Campione d. Mondo 91/92
pi_175280845
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 november 2017 13:47 schreef wimderon het volgende:

[..]

Op 3 lepels olijfolie en honger een proloog winnen _O_ Mattangod
Fitter. Happier. More productive
---------------------------------------------------
If you think in terms of a year, plant a seed; if in terms of ten years, plant trees; if in terms of 100 years, teach the people. - Confucius
pi_175281135
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 november 2017 15:17 schreef TheArt het volgende:
En daar zijn de volgende 4 die gediskwalificeerd zijn van Sochi: https://www.olympic.org/n(...)-findings-2017-11-24

Gaat dus om bobbers Zubkov (goud) en Stulneva en schaatsers Fatkulina (zilver op 500m) en Rumyantsev.
Daardoor pakt Boer zilver op de 500 meter.. En dat was de enige afstand op de OS waar Nederland niet minimaal zilver pakte, ook die leegte is opgevuld :D
  vrijdag 24 november 2017 @ 15:54:27 #103
400021 Faraday01
Inducing, Biatlonfan
pi_175281404
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 november 2017 15:17 schreef TheArt het volgende:
En daar zijn de volgende 4 die gediskwalificeerd zijn van Sochi: https://www.olympic.org/n(...)-findings-2017-11-24

Gaat dus om bobbers Zubkov (goud) en Stulneva en schaatsers Fatkulina (zilver op 500m) en Rumyantsev.
Zubkov 2x goud zelfs
  Redactie Sport vrijdag 24 november 2017 @ 15:55:20 #104
274204 crew  Mexicanobakker
Winnaar WIDM prono 2017
pi_175281418
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 november 2017 15:39 schreef Marcoss het volgende:

[..]

Daardoor pakt Boer zilver op de 500 meter.. En dat was de enige afstand op de OS waar Nederland niet minimaal zilver pakte, ook die leegte is opgevuld :D
Fatkulina was ook wel bizar goed dat seizoen :D Daarna heeft ze nooit meer dat niveau gehaald.
Verbaast me dus niks.
Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny
  vrijdag 24 november 2017 @ 15:57:43 #105
400021 Faraday01
Inducing, Biatlonfan
pi_175281449
En Noorwegen neemt hiermee ook de 1e plaats in de medaillespiegel in Sochi over van Rusland
  vrijdag 24 november 2017 @ 16:02:14 #106
262211 hhh38
Het dal is voorbij
pi_175281521
Het zou me verbazen als er Russische medaillewinnaars waren op die spelen die wel clean waren :D
  vrijdag 24 november 2017 @ 16:05:36 #107
198822 Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_175281575
Maar schaatsen is toch een technische sport? :{
Op zaterdag 1 juni 2013 00:30 schreef Ezell het volgende:
grrrr, jij bent genotttt :9~ :9~ :9~
  vrijdag 24 november 2017 @ 16:05:47 #108
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_175281583
Veldslag hoor :D
pi_175281778
De Sjink dadelijk alsnog goud?
pi_175281829
Gaan de Rusjes nu eigenlijk wel mogen meedoen in Korea? :D
  vrijdag 24 november 2017 @ 16:34:26 #111
195834 kaasplankje
Nu met maar 8% vet!
pi_175282103
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 november 2017 13:47 schreef wimderon het volgende:

[..]

Gaumont en VDB deden het vooral ook zelf; zichzelf naar de kloten helpen. Die Gaumont voorop. Daar zat totaal geen rem op.
pi_175282186
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 november 2017 16:02 schreef hhh38 het volgende:
Het zou me verbazen als er Russische medaillewinnaars waren op die spelen die wel clean waren :D
De vraag zal vooral zijn in hoeverre die zin ook nog waar is als je "Russische" weghaalt ;)
  vrijdag 24 november 2017 @ 16:43:34 #113
262211 hhh38
Het dal is voorbij
pi_175282237
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 november 2017 16:39 schreef Marcoss het volgende:

[..]

De vraag zal vooral zijn in hoeverre die zin ook nog waar is als je "Russische" weghaalt ;)
Aan die uitspraak wilde ik me niet wagen, maar die kans is zeker aanwezig inderdaad.
  vrijdag 24 november 2017 @ 16:59:44 #114
195834 kaasplankje
Nu met maar 8% vet!
pi_175282509
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 november 2017 16:39 schreef Marcoss het volgende:

[..]

De vraag zal vooral zijn in hoeverre die zin ook nog waar is als je "Russische" weghaalt ;)
Alleen de Russen pakken toch en de Chinezen. Hollanders en Noren zijn allemaal eerlijke mensen.
  vrijdag 24 november 2017 @ 17:13:08 #115
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_175282773
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 november 2017 16:05 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
Maar schaatsen is toch een technische sport? :{
En wat heb je nou aan doping bij bobben? Die bob doet toch al het werk?
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_175282823
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 november 2017 16:59 schreef kaasplankje het volgende:

[..]

Alleen de Russen pakken toch en de Chinezen. Hollanders en Noren zijn allemaal eerlijke mensen.
Snoeihard domineren op boterhammen met een plakje jong belegen _O_
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  vrijdag 24 november 2017 @ 17:30:20 #117
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_175283080
Groente en fruit _O_ Schaatsen is nog altijd een technische sport
  vrijdag 24 november 2017 @ 17:31:56 #118
195834 kaasplankje
Nu met maar 8% vet!
pi_175283103
quote:
1s.gif Op vrijdag 24 november 2017 17:16 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Snoeihard domineren op boterhammen met een plakje jong belegen _O_
Calvé pindakaas toch?
pi_175283940
HALLO MEDAILLESPIEGEL
Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
pi_175284029
Gewoon heel het schaatsen opheffen.
Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
pi_175285135
quote:
9s.gif Op vrijdag 24 november 2017 17:13 schreef Szura het volgende:

[..]

En wat heb je nou aan doping bij bobben? Die bob doet toch al het werk?
de snelheid, als je roids gebruikt kan je de bob harder aanzetten en een snellere tijd neerzetten.
pi_175285290
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 november 2017 16:05 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
Maar schaatsen is toch een technische sport? :{
Wel voor de nederlanders. De russen doen het puur op kracht.
in a crowd you lose humanity
  vrijdag 24 november 2017 @ 19:52:08 #123
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_175285439
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 november 2017 19:31 schreef THEFXR het volgende:

[..]

de snelheid, als je roids gebruikt kan je de bob harder aanzetten en een snellere tijd neerzetten.
Zie de posticon :P.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
abonnementen ibood.com bol.com Gearbest
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')